PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PKK/KONGRA GELIN YIPRATTIGI HAYATLAR


Mutezile
24-11-2005, 12:24
PKK/KONGRA GEL’IN YIPRATTIGI HAYATLAR

PKK/Kongra-Gel icinde insanlarin kolayca nasil harcandiklari ve orgutun sevgi kavramini suc sayan anlayisi yuzunden, kadin militanlarin nasil kullanildigi, basin-yayin organlarina yansiyan haberlerde ve orgutten ayrilan insanlarin yazdigi kitaplarda tum acikligiyla yer aliyor.

PKK’da yasanan ahlâki cokuntuyu gozler onune seren ornekler her gecen gun artarken, orgutun insana, ozellikle de kadina asla deger vermedigi, onu bir kole gibi gordugu gercegi carpici bir sekilde ortaya konuluyor.

Irak’ta yayinlanan Hewler Globe Dergisi’nde 15 Kasim 2005 tarihinde Reber Kerim Weli imzasiyla yayinlanan “PKK’nin Bayanlari” baslikli yazida, Kandil’de bir PKK kampina duzenlenen inceleme gezisine ve kadinlarin orgut icerisindeki durumlari ile ilgili carpici aciklamalara yer veriliyor.

“PKK’yi ziyaretim Ranya yakinindaki Sengaser (Sargar) bolgesinde basladi. Devaminda Kandil Dagi eteklerindeki Levce(Lewzhein) kasabasina geldik. Kasaba, PKK kampi olarak biliniyordu. Kamptaki Gazal isimli orgut mensubu, neden Turk televizyonunu izledigi sorusuna, baska sanslarinin bulunmadigi, cunku orgut uyelerinin cogunun Turkce’den baska bir dil bilmedigi seklinde cevap verdi. Orgut icerisinde Arapca ve Farsca bilenler de var ancak kendileri icin Turklerin ne soyledigi onemli.
Citle cevrelenmis, camurdan yapilmis evler ile bir agac golgesinde kadin militanlar, anlamadiklari, fakat baskilar nedeniyle ilgilenmeye mecbur kaldiklari orgut teorilerini tartismakla mesgulduler. Basin mensuplari ile konusmaya istekli olan 25 yasindaki bayan orgut mensubu, PKK’ya katilmaktan baska caresi olmadigini ve kandirilarak bu kampa getirildigini anlatirken, surekli birileri kendisini izliyormus zannederek etrafini kontrol ediyordu.
PKK’li bayanlar birbirlerine sessizliklerini korumalari yonunde telkinlerde bulunuyorlardi. Berxwedan isimli orgut uyesinin saclarinda beyazlar ve yuzunde kirisikliklar bulundugundan, 29 yasinda olmasina ragmen 40 yaslarinda gorunuyordu. Berxwedan, 1993 yilinda Mardin’de oldurulen arkadasinin etkisi ile bosu bosuna orgute katildigini soyluyordu. Berxwedan’a gore, cogu arkadasinin orgute katilim hikâyesi basit ve benzerdi, ne icin savastiklarini bile bilmiyorlardi.
Kampta bulunan ve orgut ust yoneticilerinin haremlerine gonderilecek olan bayanlardan Tekosin, makyaj yapiyordu. Kendisine ust kadrodan guzel gorunmesi gerektigi konusunda emir geldigini ifade ediyordu. Ama uniforma icerisinde erkek gibi gorunuyordu. Tekosin, erkekler arasinda cinsellikten uzak durabilmek icin, kadin militanlarin lezbiyen iliskilerde bulunduklarini ifade ediyordu. Tekosin ayrica, kadin militanlarin aile sahibi olur iseler orgutte barinamayacaklari ve cocuk sahibi olan kadinlarin PKK’ya katilamayacaklari konusunda bilgi veriyordu.
Bu gezi sonucunda kadinlarin orgut icerisinde hicbir degerlerinin bulunmadigini, kole gibi kullanildiklarini ve kadinlarin kadinliklarini yasayamadiklarini gordum.”

Omurleri boyunca koyunden disari cikmamis, carsiya pazara gitmemis, sehre bile inmemis, babalariyla, agabeyleriyle, kocalariyla, kayinpederleriyle dogru durust konusamayan, konusmaktan cekinen, saclarindan kavranilarak suruklenip goturulen, bu surecte cocuklarinin ve kardeslerinin dusuncesini ve eylemlerini anlamasa da politiklesmeye zorlanan ve terorden en cok zarar goren Kurt kadinlari, artik PKK/Kongra-Gel’in gercek yuzunu, nasil bir orgut oldugunu gormeli ve sesini cikarmali, hatta haykirmalidir.






Kaynak: http://www.network54.com/Forum/399687/thread/