PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistlerin perde arkası

istanbul
03-09-2009, 01:07
ateist arkadaslar aileleri çocuklukları sosyal çevreleri hakkında bilgi verebilir mi ? ben sahsen ateistliği sos yal olarak bosluga düşmüş ailesinden yeterli sıcaklıgı bulamamıs aile akraba ilşkileri sağlam olmayan insanlar olarak düşünüyorumda.yanlıssam özür dilerim...

ulpian
03-09-2009, 01:14
Maalesef ülkemizde, ateistler medyada hiç temsil edilmediği için, toplum içerisinde de kendilerini gösteremedikleri için ve tabii ki islami kitap ve yayınlarda ateistler hakkında binbir türlü sözde ''bilgi''lere inanıldığı için böylesi çarpık bir algı mevcut gerçekten de.

Avrupa'da ateistlere kan kusan, (aklı başında) katolik papazlar bile bu kadar saçma birşey söylemez ateistler hakkında. Çünkü fikirsel düzlemde onlara her ne kadar karşı çıksa da, ister istemez bir sürü ateist tanıyordur, birey, aile ve sosyal çevre olarak gayet sıhhatli ve dolu dolu hayat süren.

saygılarımla

alfred
03-09-2009, 01:23
Ben de sana müslümanların durumunu anlatayım.

"Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şevki Aydın, Diyanet Dergisi’nin ağustos sayısındaki “İslam ve Müslüman” başlıklı makalesinde, İslam dünyasının fotoğrafının iç açıcı bir görüntü sergileyemediğini yazdı.

Aydın, şöyle dedi: “Günümüz Müslüman toplumlarında yine açlık, sefalet, gözyaşı, ıstırap, kan, çatışma, güvensizlik, eğitimsizlik, ahlakça çözülmüşlük, şiddet, insan hakkı ihlalleri ve benzeri insanın içini sızlatan olumsuzluklar dikkati çekmektedir. İslam dünyasındaki bu olumsuz tablonun İslam’la ilişkisinin kurulamayacağı çok açık bir gerçek ama Müslümanlarla doğrudan ilgili olduğu da o kadar ayan beyan.

placebo
03-09-2009, 01:35
Aile ve arkadaşlık ilişkilerim hayatımın her döneminde sıcak oldu.Gayet iyi ve eğlenceli bir çocukluk dönemi geçirdim,okullarımı başarı ve derecelerle bitirdim.Mesleğim gereği sosyal birisiyim ,arkadaş çevremde sevilirim.Güler yüzlüyüm , Iq'um 147 ,psikoloji eğitimi aldım,mesleğimde başarılıyım ve iyi bir çocuk yetiştirdiğime inanıyorum.

Tam tersi biçimde desteğe ihtiyaç duyan,sevgi ve şefkat arayışını metafiziksel bir varlıktan bekleyecek denli çaresiz ,kendine güvensiz kişilerin işidir din ve Allah işleri.Sömürülüp sömürülüp adaletin,merhametin ve acımanın Allah'tan geleceğini umarak, sonsuza değin çaresizce bekleşenler yine dindarlardır..Kalkıp problemleri her neyse,kendileri bir çare aramaya koyulmak yerine dua edip dururlar ve içlerine atarlar..

Sorunlu çocukluk,sıcaklık görememişlik ve asosyal kişilik yapısını ateistlikle nasıl bağdaştırdınız anlayamadım gerçekten..

Ateistler bilimsel düşünce yapısına sahip kişilerdir.Hırpani,asi,isyankar,kötücül ve ruh hastası kıvamında tipler değillerdir..Siz de satanizmle ateizmi karıştırmışa benziyorsunuz :D..

Selamlar

AYATA
03-09-2009, 02:28
Delikanlı...eğitimsiz ve kültürsüz bir ateist bulamazsın....borumu bu koskoca tanrı fikriyatını red ediyor adam....araştırmadan, yorumlamadan, iyice özümsemeden yapılacak şeymi bu...hemde ölüm denilen koskoca bir bilinmezin gerçekliği karşısında...Cesur insanlardır ateistler...vede zekii insanlardır.

toli
03-09-2009, 12:36
İnsanların inanışları tamamen kendilerini bağlar; seçimlerini de yaparlarken, fazlasıyla bilgi sahibi olurlar ya da olmalıdırlar.. Ancak bu seçimlerin psikolojik durumlara bağlanması ne kadar doğrudur, tartışılır.. Belki ergenlik çağında özenti ve arayış durumları zirve yapmış kişilerde bu durum psikolojiye bağlanabilir ama; inanış şeklini belirlemiş, bilgi sahibi insanlarda durumun, sorunsal davranışlara bağlanması doğru değil bence.. Çevresiyle ilişki durumu skıntılı olsa bile -normal zeka seviyesindeki insanlar- kendlerine göre doğru kararları verebilirler.. Sosyal çevresi zayıf olup; bunun sonucu olarak inanış değiştirtirmek düşüncesi saçma.. Eğer burda non-teist ya da yalnız ateist olanların sorunlu olduğunu söylemeye çalışıyorsan, non-tesitlerle tesitlerin olaylara bakış açıları çok farklıdır.. Olayları görünmez güçlere havale etmeden çözmeye çalışırlar..

spartaküs68
03-09-2009, 12:53
Bir Hitler çıktı ya hemen bizi sorunlu kulvarına çektiler
halbuki Hitlerin papazlarla samimiyetini bilmiyorlar
Ateistler canlı bomba olup milleti mi parçaladılar
oruç tuttuğu için ateisten dayak yiyen adam gördünüz mü?
tarihe geçsek anlatılacak o kadar çok şey var ki dinlerin ne yaptığı hakkında
hangi birinden başlayalım?
geçin bunları ateistler zeki insanlardır

justicia
03-09-2009, 13:08
ateist arkadaslar aileleri çocuklukları sosyal çevreleri hakkında bilgi verebilir mi ? ben sahsen ateistliği sos yal olarak bosluga düşmüş ailesinden yeterli sıcaklıgı bulamamıs aile akraba ilşkileri sağlam olmayan insanlar olarak düşünüyorumda.yanlıssam özür dilerim...

Aslinda cevap kendi sorunuzda yatmakta. Ateizm veya baska sekildeki dinlerden özgürlükler hic kimseye o bahsettiginiz sicakligi vadetmez. Aksine dinlerin böyle vaatleri bulunmaktadir. Dinler sizi bosluktan kurtarmaya cabalar.

Gercek hayata bakilincada bu tip bosluga düsmüs yeterli sicakligi bulamamis insanlarin din limanina yanastigini sikca gözlemleyebilirsiniz.

Dinlerden özgür olmak özgüven ve yürek ister. Aydinlanma disinda.

Özürünüz kabul edilmistir.

Titan
03-09-2009, 13:14
Aslinda cevap kendi sorunuzda yatmakta. Ateizm veya baska sekildeki dinlerden özgürlükler hic kimseye o bahsettiginiz sicakligi vadetmez. Aksine dinlerin böyle vaatleri bulunmaktadir. Dinler sizi bosluktan kurtarmaya cabalar.

Güzel bir açıklama olmuş justicia, düşünmeye yeltenmeleri bile bir boşluğa sebep olacaktır.

Lestat
03-09-2009, 13:22
istanbul,acaba kaç ateist tanıdın hayatında??

yoksa sadece forumlardan ibaret mi konuşuyorsun??bu düşünceyi sana somut olarak ne verdi çok merak ediyorum.sadece forumlardan edindiysen,insanlar gördüğünden daha fazlasını barındırıyor içlerinde.

placebo nun yazısındaki 2. paragrafa yüzdeyüz katılıyorum artı olarak şuna değinmek istiyorum.bizim açımızdan hayat daha zor emin olabilrsin.eğer ailen,eşin,çevren dindarsa kendini özgürce ifade edemiyorsun.eğer bi çocuk yetiştirceksen ve karşındaki insan inançlıysa sözün geçmiyor vs..eğer bi ateist sorun yaşarsa bunlardanyaşar ama genel itibariyle dünya ya bir kez gelindiğini düşündüğü için yaşama ve canlılara sadece insana değil acayip bir saygısı vardır.çünkü kendisini dinlerin söylediği gibi yaratılmışların en üstü görmez..

burda müslimanların sosyal yaşam ve aile yaşantılarına hiç girmiyorum zaten..

Sheik Galib
03-09-2009, 14:02
iletimin kaldırılmasını antidemokratik bir tutum olarak niteliyorum ve bu durumu protesto ediyorum. Ben herhangi kötü veya alaycı bir niyetle o iletiyi göndermedim. Site yöneticilerine moderatörlere duyurulur.

unbe
03-09-2009, 14:08
sadece sizin iletiniz değil ona cevaben yazılmış diğer iletide kaldırıldı.
ilgisiz iletiler forumunda.

not:bu ileti ve bir üstteki ileti birazdan kendini imha edecektir.

umutbitmez
03-09-2009, 14:15
Sevgili İstanbul
Atesitlerin "perde arkası" yoktur ki zaten..Düşünsene en perde akasında olacak şey olan "Dinsizim" bile diyebiliyorlar korkmadan..Herşeyleri açık ve dürüsttür..
Bu düşünceye nerden kapıldığını bilmiyorum ama dini öğretiler sebebiyle kapıldıysan bil ki buda dinin ne kadar yalancı ve sahtekar bir yaklaşımı olduğunu sana göstermeli. Eğer buradaki yazılardan böyle bir zanna kapıldıysa ise yazdığın onca mesaja ve okuduğun bu kadar topiğe gerçekten yazık çünkü farkına varman gerekirdi ki ateistler tarafından yazılan çok entellektüel bilgiler var konularda.

Aile ve yaşam tarzı konusunda ise çevrende birazcık gözlem yaparsan en modern, en sağlıklı, en düzenli, insancıl, sürekli gülümseyen, cocuklarıyla arkadaş gibi ve çıkarsız yardımsever insanlar gördüğünde onlara sor.. büyük ihtimal Ateisttirler..

frodo
03-09-2009, 14:29
iletimin kaldırılmasını antidemokratik bir tutum olarak niteliyorum ve bu durumu protesto ediyorum. Ben herhangi kötü veya alaycı bir niyetle o iletiyi göndermedim. Site yöneticilerine moderatörlere duyurulur.

Sheik Galip;

Hiç bir zaman ateist olmayı düşünmedim. Gerçekten bu Özgür Beyin'in röportajında dediği gibi sağlam bir psikoloji istiyor. O kadar cesur değilim. Atesit bir benim için normal bir insandır. Ama, ahlaksız ve cahil bir dindarın arkadaşlığını ahlaklı bir atesite tercih etmem.

Bunları söyleyerek girdiğiniz forumda Gereksiz İletiler Başlığına kaldırılan mesajınız için moderasyonu protesto etmişsiniz. Ben o iletinizi tekrar gözden geçirince moderasyona hak vereceğinize eminim.

O mesajınızda çizdiğiniz portre bir felsefi duruş olan ateizmle ilgisi olmayan bir serseriye ait. Ve siz masumane olduğuna inanmak istediğim "ateistlerin perde arkası" gibi bir başlıkta ateist olarak gördüğünüz serserinin üzerinden ateizmi mahkum etmeyi ima yollu da olsa denemişsiniz. Sanırım bir kavram kargaşası yaşıyorsunuz.

Bunu özellikle vurguluyorum size tokat attığını söylediğiniz ilkokul öğretmeninizi de post-modern olarak nitelemiştiniz. Post-modernizm akımı en temelinde "her şey gider" düsturunu ilke edinmiş çağımız felsefesinin vebasıdır. Bu anlamda da öğretmeniniz her şey olabilir ama post-modern olamaz.

Lütfen tarafgirlik babında birilerini savunmak kurtarmak çabasına girmeyin.
Biz tanışalım başlığında kendisini anlatan Sheik galib'i görmek istiyoruz; donanımı ve bilgisiyle....

evrensel-insan
03-09-2009, 14:31
Saygideger istanbul;

Biz bes kisilik bir aileyiz. Bizim yasam ve ilskilerimizde; hic bir dini dusunce ve uygulama icerigi yok. Hic bir Tanri korkusu ve tanri dusuncesi yok. Olum (olmek) korkusu yok, olum sonrasi, oteki dunya, v.s. dusuncesi yok. Sadece yasamimiz ve iliskilerimizin; evrensel/insansal icerik ve temelde; birey olarak surdurulmesi var.

Aile baglari ve iliskileri ve de cocuk egitimi olarak; gipte edilen, "parmakla gosterilen" bir yerimiz var, toplum icinde.

Diger aileler ile, sosyal iliskilerimizde; herkesin sectigi yasam bicimine de, saygimiz var. Aile icinde, biribirimize saygimiz oldugu gibi. Aile icinde herkes, yasi ne olursa olsun; bir birey olarak, dusunce ve davranis serbestligine sahip; tabiki; bireysel hak ve ozgurlukler cercevesinde.

Saygilarimla;
evrensel-insan

saroz
03-09-2009, 15:12
Kalabalık bir ailenin en küçüğüyüm. Yaşım da 40'ı geçti:)

Babam ve annem islamın hanefi mezhebinden idiler. Krdeşlerimin hepsi ateisttir. Ailemizde demokratik kurallar vardır. Babam gençliğinde tam bir despottu. Dayakla büyüdük. Ancak tüm aile Marxizmle tanışıp ateist olduktan sonra, zamanla anne ve babamızı da kazandık. elbette dinlerine saygı duyduk. sevgi ve emekle kazandık onları.

Mahallemize yıldırım düşse bizden bilirlerdi. Sel, fırtına hatta depremi bile bizden bilirlerdi:)

Ne de olsa gomonist kafirdik:))

Ancak yıllar sonra mahallesinde semtinde hatta ilçesinde çok sevilen insanlar olduk. Ölen abimin cenazesine 10 binden fazla insan katıldı.

Eşlerimiz ve çocuklarımızla ilişkilerimiz, her bireyin yeteneğinin gelişmesi önündeki engellerin kaldırılması üzerine kuruludur.
Bilim, sanat ve spor yaşamımızın bir parçasıdır.
Daha fazla ayrıntı verebilirim ancak sıkmaktan korkarım:)

Sheik Galib
03-09-2009, 15:16
Bunları söyleyerek girdiğiniz forumda Gereksiz İletiler Başlığına kaldırılan mesajınız için moderasyonu protesto etmişsiniz. Ben o iletinizi tekrar gözden geçirince moderasyona hak vereceğinize eminim.

"ateistlerin perde arkası" gibi bir başlıkta ateist olarak gördüğünüz serserinin üzerinden ateizmi mahkum etmeyi ima yollu da olsa denemişsiniz

Sn. Frodo, ben gerçekten bu iletimle herhangi bir alay maksadı gütmemiştim.amacım hayatı tabiri caizse rindane yaşayan bir ateistin portresini hafif mizahi bir uslupla paylaşmaktı. Böyle yorumladıysanız saygı duyuyorum.
Hayı sn. frodo, böyle bir amacım yok, benim bu siteye üye olmamdaki en büyük hedef ateistleri daha yakından tanımak istememdir. Mesela facebook'ta arama motoruna ateist yazıp araştırıyorum. wikipeida'da famous atheist başlığı vb. bir çok başlıkta atesitlerle ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum. Onlarda ki özgüvenin kaynağını anlamaya çalışıyorum.
En başta merak ettiğim şey, Türkiye'nin sosyo ekonomik koşulları içinde özellikle İstanbul gibi mega bir kentte yaşayan ateistlerin psikoloji ve sosyalliklerini anlamak. Mesela placebonun ve Evrensel insanın yukarıdaki iletileri, Özgür beyinin pervanenin, cemin vb. röportajlarında olduğu gibi. Bunlar çok değerli bilgiler. Böylece içinde bulunduğum toplumu daha iyi anlayabileceğimi umuyorum. İstesek te istemesek te ateistler de bu toplumun bir parçası sarık cübbe takanlar, çarşaf giyenler de öyle...

Bunu özellikle vurguluyorum size tokat attığını söylediğiniz ilkokul öğretmeninizi de post-modern olarak nitelemiştiniz. Post-modernizm akımı en temelinde "her şey gider" düsturunu ilke edinmiş çağımız felsefesinin vebasıdır. Bu anlamda da öğretmeniniz her şey olabilir ama post-modern olamaz.

Sanırım postmodernizm hakkında da biraz fazla araştırma yapmam lazım. Tarih okuduğum için felsefe ve sosyolojiye eğilemedim. Bu konuda haklısınız. O zman postmodern değil de Zamane Ebu Cehil'i diyorum.

Biz tanışalım başlığında kendisini anlatan Sheik galib'i görmek istiyoruz; donanımı ve bilgisiyle....
Bu yorumunuz için size teşekkür ederim.

Lütfen tarafgirlik babında birilerini savunmak kurtarmak çabasına girmeyin

kimseyi savunmak ve kurtarmak amacıyla tarafgirlik çabasında değilim. Bilhassa bu konuda ki görüşlerimi bilhassa imotep, sappiru çellist ve molloch'a ifade ettim. Hatta sappiru nickli arkadaş bana örümcek beyinli iddiasında bile blundu. Sanırım ateistler ve seküler düşünce sahiplerinde de ortak bir tepki mekazinması gelişmiş...

saygılarımla..

uyar
03-09-2009, 15:27

yanılıyorsun istanbul..... tam tersine ateistler okumuş eğitim görmüş kişilerdir. Çünkü ateist olmak aileden gelmez kişi kendini geliştirmeli araştırmalıdır.. ama dindarlar öylemi ..sen dini vecizelerini yerine getirmeyen sıradan insanlarla ateistleri birbirine karıştırıyorsun.. sanırım sana kalsa tüm içki içenler ateist falan.. yanılıyorsun

saroz
03-09-2009, 15:32
Efes pilsen satışlarına bakıldığında, en yüksek alkollü bira tüketimi KONYA 'da:)

Konya full ateist olmuş:))

dogruluk
03-09-2009, 15:35
biraz bu söylediklerin satanistler içingeçerli olmazın

kafasikarisik
03-09-2009, 15:35
Efes pilsen satışlarına bakıldığında, en yüksek alkollü bira tüketimi KONYA 'da:)

Konya full ateist olmuş:))

Afyon'un kaymağı, Konya'nın manyağı.
Tüm Konyalı arkadaşlardan özür dilerim, tutamadım kendimi.:sorry:

evrensel-insan
03-09-2009, 15:41
Saygideger saroz;

Bizim iki tarafli da koken; Konya'nin Sille kazasindan geliyor.:bounce:

Saygilarimla;
evrensel-insan

dogruluk
03-09-2009, 15:48
sayın istanbul

ateist biriyle hiç tanışmamışsınız.ateistler haytta barışık olan insanlardır.çevrem ailem son derece sevgii dolu.hep sevecen insanlar.bende öyleyim.

saroz
03-09-2009, 16:00
Saygideger saroz;

Bizim iki tarafli da koken; Konya'nin Sille kazasindan geliyor.:bounce:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sevgili Evrensel İnsan, Konya özellikle mevlana zamanında, dinlerin özgürce yaşayıp kendisini ifade edebildiği, bilimin rahat bırakıldığı hatta desteklendiği bir ortam sunmuş insanlara.

Ancak günümüzde, tam bir gerici despotizm yaşatılıyor, islamcı sünniler tarafından.
Bugün böyle bilinsede, şanlı geçmişi ile övününüyorsunuzdur:)

kafasikarisik
03-09-2009, 16:01
Benim babam eroin tüccarı idi, annem yankesici. Abilerimden biri anamı testere ile kestiğinden 1980 de asıldı. Babamı mafya ayaklarına beton dökerek boğaza attı. Küçük abiminse 7 leşi var. Kızkardeşim Amsterdam'da kırmızı sokakta çalışıyor. Ben ise bu huzurlu aile ortamında büyüdüğümden agnostik gibi ateist oldum. Umarım aklınızdaki sorulara yeterince cevap verebilmişimdir sayın istanbul.

Sheik Galib
03-09-2009, 16:02
Tam tersi biçimde desteğe ihtiyaç duyan,sevgi ve şefkat arayışını metafiziksel bir varlıktan bekleyecek denli çaresiz ,kendine güvensiz kişilerin işidir din ve Allah işleri.Sömürülüp sömürülüp adaletin,merhametin ve acımanın Allah'tan geleceğini umarak, sonsuza değin çaresizce bekleşenler yine dindarlardır..Kalkıp problemleri her neyse,kendileri bir çare aramaya koyulmak yerine dua edip dururlar ve içlerine atarlar..

Ben de kendine güvenli akıllı, karşılaştıkları sorunlara akılcı yöntemlerle çare arayan toplumsal ilişkileri gelişmiş, modern örnek ve toplumda parmakla gösterilen bir sürü Müslüman ve Dindar tanıyorum..

Bunlara tanınmışlardan örnek verecek olursak türkiye'nin ilk atom mühendisi prof. Ahmet yüksel özemre ve gsüden felsefe p rofesörü kenan gürsoy ... ve daha niceleri.

dindarlar sadece sn placebonun betimlediği kimseler değildirler.

Lestat
03-09-2009, 16:35
Benim babam eroin tüccarı idi, annem yankesici. Abilerimden biri anamı testere ile kestiğinden 1980 de asıldı. Babamı mafya ayaklarına beton dökerek boğaza attı. Küçük abiminse 7 leşi var. Kızkardeşim Amsterdam'da kırmızı sokakta çalışıyor. Ben ise bu huzurlu aile ortamında büyüdüğümden agnostik gibi ateist oldum. Umarım aklınızdaki sorulara yeterince cevap verebilmişimdir sayın istanbul.

hahahahahaaaaaaa

istanbul istediği cevabı aldı:D:D

imansiz
03-09-2009, 16:37
Ortadogu kulturunun isgali altinda kalmis olmak cografi olarak olmasada yasam bicimi ve hayata bakis acisi olarak toplumumuzu tipik bir ortadogu toplumu yapmis.

Insanlar iyi olmak icin musluman olmali musluman olmayan ahlaksizdir,zina yapar,pistir kokar,seytana tapar,gozleri kordur,antisosyaldir,sapiktir ,annesini oldurebilir,anne babaya saygi gostermez ,otobuste yasli gordummu yer vermemek icin kafasini cama dogru donup gormemezlikten gelir ve en son katli vacib kisilerdir.

Bu bakis acisi bize araplardan gecmistir.Batida yasayanlar varsa veya daha once bulunanlar varsa cok iyi bilir tamamiyla farkli bir kulturdur.Insanlar kimin ne olduguyla diniyle osuyla busuyla ilgilenmezler ve herkezin yasam bicimi saygi gormeye layiktir.Kimsenin haklarina mudahale etmedigin surece insanlar oldurmek dislamak yerine farkliliklara saygi gosterir ve farkliliklardan bi butun olusturmayi toplum olarak severler.

Dunyanin iki bolgesinden farkli bakis acilarini kendimce ozetledikten sonra kendi bakisimi soyleyeyim.Bir cok ateist taniyorum inanmamasina ragmen hayata bakisi tamamiyla bir musluman gibi bende dahil.Bende dahil olmak uzere muslumanlar hakkinda bayagi kotu dusuncelere sahibiz.Fakat bundan dolayi muslumanlardan ozur filanda dilemiyorum cunku bize bu bakis acisini hosgorusuzlugu veren sey zaten islamin kendisi ve toplumun kulturune islemis digerlerinin kotu oldugu yokedilmesi gerektigi beyin yikamasi.

Kisi islamdan kurtulsa bile buyudugu ulkenin kulturunun disina cikamiyor kolayca.

Bu tip bakis acilari bir gun turkiye tamamen ateist bile olsa kaybolmayacak.tipki islami sectikten sonra hala israrla uyguladigimiz samanist gelenekler gibi..

O yuzden muslumanlarin ateistler hakkinda dusundugu kotu seyler beni pek alakadar etmiyo ne dusunurlerse dusunsunler.Gercegi biz bildikten sonra baskasinin hangi tip bi lagimin icinden bize bok sicratmaya calistigi bizleri irgalamaz..

evrensel-insan
03-09-2009, 16:43
Saygideger saroz;

Daha oncede, belirttigim gibi; dedem muftu, babam "dort dortluk" muslumandi. Ama tam bir insandi ikiside; islami veya muslumanligi, kimsenin uzerinde bir baski araci olarak kullanmadilar. Ailede ki, herkesin; kendi yasam "kaderlerini" kendilerinin tayin hakkini ve ozgurlugunu verdiler.

Ahhh, nerde o "eski muslumanlar" Ne bir dini, ne de bir milli baski ayrim v.s. bilmezlerdi.

Ben bunun dusuncesini oturtup, izah etmeye calistigim halde; kimse algiliyamiyor. Onlar, bu isi yasam tarzi olarak yapiyorlardi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sheik Galib
03-09-2009, 16:58
Konya'da içkinin çok içilmesinin nedenini tüm taşraya yayabiliriz. En dindar olduğunu idda eden kentlerde din adına mangalda kül bırakmıyorlar. Bir bakıyorsun akşam aynı adam zil zurna...
Konya dümdüz ve upuzun bir yer. herhalde coğrafyanın bu olumsuz etkisi de insanları içki içmeye teşvik ediyor. Mesela bilenler bilir, Karapınar diye bir yer var resmen çöl. böyle az gelişmiş sosyalliğn cenderesinde yaşayan insanların dindarlığı da farklı oluyor. Erkek kadın ilişkilerine bakışları da, içkiyer yaklaşımları da. Böyle bir kentte yaşadığımdan bu çıkarımları yapıyorum. Yaşam zor orda, coğrafi şartlar çetin ve taşranın ilçelerinde kentleşme oranı düşük. Bence Konya'da içki içilmesinin nedni bunlar.

azınlık
03-09-2009, 17:07
herhalde coğrafyanın bu olumsuz etkisi de insanları içki içmeye teşvik ediyor.

Sayın şeyh,

İçki için dürtü aranacaksa çok bulunur. Örneğin ben Konya'da olsaydım içki içmek için sebebim Meke Gölü'nde gün batımı seyretmek olurdu.

A.

kafasikarisik
03-09-2009, 17:12
Ahhh, nerde o "eski muslumanlar" Ne bir dini, ne de bir milli baski ayrim v.s. bilmezlerdi.
Benim dedem de 5 vakit namazında, ağzına içki koymamış biri idi.
Annemin 1950-1960 lı yıllardan bekarlığından kalmış resimleri var. Bu gün giyip sokağa çıksanız dinciler kös kös bakar. (Londra da yaşamıyorum)
1950 - 1960 larda yaşanan din ile yakın zamanlardaki arasında dağlar kadar fark var.
Hepsi dinci oldu sayın evrensel. Hepsi dinci. Dindar yok piyasada artık.

Telifi bana aittir, bizzat ben çektim o fotoyu.

spartaküs68
03-09-2009, 17:18
Telifi bana aittir, bizzat ben çektim o fotoyu.
isminide ben koyayım bari

galata saraylı türbanlı şeytan

evrensel-insan
03-09-2009, 17:23
Saygideger kafasikarisik;

Bence yaniliyorsun; benim hala Turkiye'de ayni muslumanligi surduren, akrabam ve arkadaslarim var. Bu bir anlayis ve zihniyet meselesi; hele de koken kuvvetli ise; kolay kolay araplasamiyor.

Su an sitemizde; ayni musaluman bilinci gosteren arkadaslarimiz da var.

Ben, o tip bir yapida yetistirildigim icin; bugun birey olarak; evrensel/insansal dusunce ve davranisi ortaya koysabiliyorum.

Ben daha onceki yazilarimda da yazmistim; Bugun hem evrensellige hem de insanliga; belkide dunya da en yakin toplum bilinci Anadoludadir. Cunku, Bati ile Dogu arasinda koprudur.

Tum yapilmasi gereken; 1960 oncesi yetismisligin ustune; duygu yerine, mantigi ve akil yerine vicdani yerlestirmesi. Buradaki akilin acilimi, bencil, cikarci, ayrimci temelli bireyci akilcilik; vicdanin acilimi da, ne kendine, ne de baskasina hem fiziksel, hem de dusunsel zarar vermemek. Hem somut, hem de soyut zarardan arinabilmis olmak.

Saygilarimla;
evrensel-insan

uyar
03-09-2009, 18:23
demekki neymiş sayın şeh galip............

ahlakla din arasında hiç bir ilişki yokmuş....... neymiş etikle insani değerler ile din allah öğretileri arasında hiç bir ilişki yokmuş....

Sheik Galib
03-09-2009, 20:00
demekki neymiş sayın şeh galip............

ahlakla din arasında hiç bir ilişki yokmuş....... neymiş etikle insani değerler ile din allah öğretileri arasında hiç bir ilişki yokmuş....

Vardır. sayın uyar. Ahlak dinin bir şubesidir. Tamam İnsanda erdem dürtüsünün dinden öncede var olduğunu kabul ediyorum. Daha önce yazdım. Bu dürtü yaratıcı tarafından insan beynine yerleştirilmiştir. Ben böyle inanıyorum. Ne derseniz deyin.

Sayın şeyh,

İçki için dürtü aranacaksa çok bulunur. Örneğin ben Konya'da olsaydım içki içmek için sebebim Meke Gölü'nde gün batımı seyretmek olurdu.

Sayın azınlık bu doğru olmayabilir. Sadece bir önerme. ama coğrafyanın etkisini de göz önünde bulundurmak lazım.

uyar
03-09-2009, 20:36
Vardır. sayın uyar. Ahlak dinin bir şubesidir. Tamam İnsanda erdem dürtüsünün dinden öncede var olduğunu kabul ediyorum. Daha önce yazdım. Bu dürtü yaratıcı tarafından insan beynine yerleştirilmiştir. Ben böyle inanıyorum. Ne derseniz deyin.

yoktur sayın galip yoktur...ahlak şube değildir merkesdir.. olsa olsa din onun bir dalı olabilir ki bu da yanlış.... bu dürtü :) insanın sosyal hayvan olmasının sonucudur... birinin dürtmesine gerek yok :) inanmakla kaçamazsınız.. ben bunu diyorum

Psiko
03-09-2009, 23:19
ateist arkadaslar aileleri çocuklukları sosyal çevreleri hakkında bilgi verebilir mi ?
ben sahsen ateistliği sos yal olarak bosluga düşmüş ailesinden yeterli sıcaklıgı bulamamıs aile akraba ilşkileri sağlam olmayan insanlar olarak düşünüyorum da.
yanlıssam özür dilerim...

Sevgili Ahmet Kaya'nın içinde :
"Nerden baksan tutarsızlık,nerden baksan ahmakça" şeklinde sözleri olan,
"Başım belada" adlı harika bir parçası vardır.

Bir kere yetmez,birçok kere dinleyip,
üzerinde derin derin tefekkür etmek gerekir.

placebo
03-09-2009, 23:33
Tamam İnsanda erdem dürtüsünün dinden öncede var olduğunu kabul ediyorum. Daha önce yazdım. Bu dürtü yaratıcı tarafından insan beynine yerleştirilmiştir. Ben böyle inanıyorum. Ne derseniz deyin.

İnsan beynine Tanrı tarafından yerleştirilen hiç bir şey yoktur sevgili Şeyhim..İnsanoğlu hayata gözünü boş bir beyinle açar..Büyüdükçe duydukları,gördükleri,deneyimleri sonucunda hafızası dolarak ekini gelişir..Lütfen gerçeklerden kopmayalım..

Aşağıda koyduğum linkleri incelerseniz göreceksiniz..

http://www.ilginchaber.com/ilginc-haberler/kopek-kiz.html

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=130626

Allah bu vakaların beynine Tanrı düşüncesi koydu mu dersiniz??

azınlık
03-09-2009, 23:47
Sayın şeyh,

Sayın azınlık bu doğru olmayabilir. Sadece bir önerme. ama coğrafyanın etkisini de göz önünde bulundurmak lazım.

Sayın şeyh,

Coğrafyanın etkisi olabilir, hatta olur. Ben güzel manzara görünce dayanamam içerim. Ancak bazen coğrafyanın güzelliği gelir-geçer kişiler tarafından algılanamaz olabilir. Sibir tundraları alışık olmayan göze çok çirkin görülebilir ama yerlileri kim bilir ne güzellikler görür.

Kısacası sizin çirkin bulduğunuz coğrafyada yaşayanlar oralardaki güzelliklere içiyor olabilirler; ama bu tamamen kendi spekülasyonumdur.

A.

milomanara
03-09-2009, 23:59
Ben pek anti-ateist propaganda da görmüyorum ama nereden geliyor bu garip önyargılar acaba? Eşcinsellerde de aynı problem var. Sanki adi bir suç işlemişiz, kader kurbanıymışız gibi değerlendiriliyor :) Kader mader değil! Gayet istekli ve bilinçli olarak, dinleri ve tanrıyı reddediyorum. Kuyruğu titretirken de reddettim, her şey yolundayken de.

Çocukluktan dinlerle zehirlenmeseysiniz size de çok doğal geleceğine eminim sayın istanbul. Lakabınız gibi kucaklayıcı olabilmeniz dileğiyle...

azınlık
04-09-2009, 00:11
Çocukluktan dinlerle zehirlenmeseysiniz ...

İşte dananın kuyruğunun koptuğu yer; ağaç yaşken teslim olur.

A.

Psiko
04-09-2009, 00:24
:D

Bazı ağaçlar "Yaş" olmayıp,
direkt "Kuru" imişler galiba :D

Titan
04-09-2009, 00:50
7 yaşına kadar çocuğa ne verirsen onu alır, ondan sonra aldıklarını süzgeçten geçirmesi ise iradeye bağlı.

Psiko
04-09-2009, 01:03
Sevgili titan ;

şu :
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2540&highlight=anne+baba+%E7ocuklar
linke bakmanı öneririm.
Tabi istersen :)

Psiko
04-09-2009, 01:05
Mutluluk,
Çocukluğunda terbiye görmemiş kimseden kaçar,
Düşünün: yeşil dal kılavuzlanabilir,
Fakat kuru dalı yalnız ateş düzeltir.

Sadi

Titan
04-09-2009, 01:18
Sağol Psiko, derlediğin yazı dizisi bir hayli kapsamlı ancak ben sadece ilk iletiyi okudum, (neymiş o günler be) mhmd'in de dediği gibi Sadi'nin ironik cümlesi de bana hep aykırı insanları hatırlatıyor.

cruyf111
04-09-2009, 01:56
Sayın şeyh,

Ohooo olmaz böyle ama.Oruç tutmuyolar mı bu müslümanlar yahu hani nefisleri güçlenmiyo mu nerdee? Öle her coğrafya etkisinde onun etkisinde bunun etkisinde içerse nolur bu müslümanların hali.Cennet bomboş kalıcak vallahi.:target:

azınlık
04-09-2009, 09:21

Bazı ağaçlar "Yaş" olmayıp,
direkt "Kuru" imişler galiba :D

Onlar kontenjandan direkt "kuru" oluyolar :biggrin1:

A.

Psiko
04-09-2009, 09:36
Onlar kontenjandan direkt "kuru" oluyolar :biggrin1:

A.

Bu söylediğine kendinde bilip/inanıyor musun ?
Haa bir de,
Bu söylediğini pedagoglar duymasın :D

azınlık
04-09-2009, 10:01
Bu söylediğine kendinde bilip/inanıyor musun ?
Haa bir de,
Bu söylediğini pedagoglar duymasın :D

Ben söyleyenin yalancısıyım :gossip: diyolar ya insan imanlı doğar sonradan kaybeder diye ...:hat:

A.

Psiko
04-09-2009, 10:10
Ben söyleyenin yalancısıyım :gossip: diyolar ya insan imanlı doğar sonradan kaybeder diye ...:hat:

A.

"Derlerrr,derlerrrrr"
de,
Söyleyen-kılavuz'a dikkat etmek gerekmez mi sevgili azınlık ?
Pedagoji bilimine inan sen onlara değil :)

Unbeliever
04-09-2009, 10:50
Arkadaşlar,

Türkiye'mizin üzerinde, 1950 den bu yana dantel gibi büyük bir çaba ve sabırla işlenen bir oyun var. Bu oyunun adı "DİN". Bakınız bizim yaşlarda olanlar (35-40 yaş arası) iyi bilir ve hatırlarlar, eski zamanlarda mini modası, bikini modası, bira-sigara reklamları gırla giderdi. Meyhaneler çok revaçtaydı. Ama o zamanlarda bile insanlar içkiyi ağızları ile içmeyi becerebilirlerdi. dapdaracık pantolonlar, gömlekler giyen erkekler, mini etek, dar kazak veya tişört giyen bayanlar çoğunluktaydı. Annanelerimiz ve annelerimiz sadece pazara çarşıya çıkarken başlarını örterlerdi. Çarşaflılar yokmuydu? Tabiki de vardı ama en azından şimdiki gibi azıtmamışlardı. Adnan Menderes ve öncesindeki dönem ile başlayan ve 80 ihtilaline kadar olan süreçte DİN ivme kazandı. insanları Sağ-Sol kavramları ile tanıştırdılar. Gençleri böldüler. Din elden gidiyor naraları atmaya başladılar. Araplara has bir dinin elimizden gitmesi ne demek o ayrı bir konu.Ülkemizin stratejik konumundan kaynaklanan bu oyunlar, şu an semeresini veriyor ne acıdır ki. 80 döneminde ben dayımı kaybettim. Hemde işten eve dönerken hiç bir şekilde suçu olmadığı halde solcuları kovalayan(!) polis tarafından vurularak. Tam bağımsız Türkiye istemi dış mihrakları aşırı rahatsız etmiş ve Türk insanının alt edilebilecek yegane noktasının duygusallık ve maneviyat olduğunu saptamışlardır. Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının(erler de dahil) yıllarca mücadele verip izin vermediği işgaliyeti, bugün din kisvesi altında gerçekleştirmeye yakın olmaları, ben ve benim gibi düşünenleri inanılmaz üzüyor.

Dış mihrakların en büyük düşmanı olabilecek eğitimli gençlerimizin, batı özentisi,Mtv gençliği olması ve kitap okumaması onların ekmeğine yağ sürmüştür. Gerçi onların sisteminde de bu vardır. Gençliği başka şeylerle oyalamak ve beyinlerinin gelişimini durdurmak. Bugün, o günlerde hem sağcı hem solcu olarak nitelendirebileceğimiz insanların bile kapitalist sistemde nasıl çarklar arasında ezildiğini görebiliriz. Dünün solcuları bugünün en büyük din savunucuları olabiliyor. Dünün sağcıları da bugünün sosyalistleri olup sistemi yargılayabiliyor. İşte bu kaos ortamı, dış mihrakların 1950 den bu yana attığı tohumların yeşermesine delildir.

Din olayına gelirsek, içi boş ve suistimale çok açık bir olgudur. Herkesin yorumunu ekleyebileceği ve ona göre sistemini geliştirebileceği, aslında toplum bütününe zararlı bir olgudur. Toplumun, dinli-dinsiz, şu mezhepten-bu mezhepten, sağcı-solcu, radikal-ateist..vb gibi değerlendirmelerle bütünün dağılmasına ve kutuplaşmalara yol açar.

İşte bunu taa 1950 lerde kavrayan dış mihraklar, dünya savaşlarında parçalayamadıkları bu ülkeyi, yukarıda saydığım kavramlarla parçalamaya başladılar.

Bu parçalanmanın en büyük müsebbibi DİN dir.

Ateist olmak, eylemde olamasa bile, düşüncede din ve getirdiği bu sisteme kafadan karşı çıkmaktır. Perde arkasını arıyorsanız, önce Din in getirdiklerinin ve götürdüklerinin perde arkasını araştırın. Mercümek, Erbakan, DenizFeneri, Kanal7 gibi....Bunları araştırın. Ateistin veya ateist düşüncenin perdeleri yoktur. Camlar açıktır. İçeri buyrun ve aydınlanın. Uyanın. Yattığınız bu karanlık dipsiz uykudan uyanın. Göreceksiniz o zaman perdenin olmadığı pencereyi ve pencerenin dışındakileri.

sevgi ile.....

Ovidius
04-09-2009, 20:18

ben sizin bu sözlerinizden dolayı çok genç bir arkadaş olduğunuzu düşünüyorum.
şunu karıştırıyorsunuz gibi geliyor bana: tanrıya sürekli küfür edenle :tanrı boyunduruğunu kabul etmeyeni.
ateist deyince ne sanıyorsunuz ?tanıdığınız kaç ateist var?
onlarda iki kulaklı,iki gözlü,bir burunlu,elleri kolları olan normal insanlardır.
ayrıca sevilmeselerde saygı duyulan insanlardır.

şunu da söyleyeyim: bizim köyde bir kadın radyodan deniz gezmiş in yakalandığını duyunca şaşırmış ve demiş ki vay yonanın uşağı vayy adammış nemii?ben de denizde azgın bı balık sanıyordum.
işin tuhafı emin ol az değil bu insanlar.
malesef ne deniz gezmiş balık nede biz yabanıl.

Sheik Galib
04-09-2009, 20:45
sn placebo, İnsan beynine Tanrı tarafından yerleştirilen hiç bir şey yoktur sevgili Şeyhim..İnsanoğlu hayata gözünü boş bir beyinle açar..Büyüdükçe duydukları,gördükleri,deneyimleri sonucunda hafızası dolarak ekini gelişir..Lütfen gerçeklerden kopmayalım..

Aşağıda koyduğum linkleri incelerseniz göreceksiniz..

Benim ak dediğime kara kara dediğime ak diyorsunuz. En iyisi tartışmayı keselim.
Beyne olmayabilir, ama insanlara Ahlak Duygusunu bahşeden Cenabı haktır diyorum. Tama sosyal çevreden bir şeyler edinir. Beyin boştur. Ama insanlar yüzyıllar içinde ahlak kurallarını geliştirmişlerse bu yaratıcının olnara bahsettiği dürtüler ve özellikler nedeyiledir.

Vallaha sizin yazılarını okuduktan sonra antidepresan alasım geliyor sn. placebo.

ugurce82
04-09-2009, 21:01
Vallaha sizin yazılarını okuduktan sonra antidepresan alasım geliyor sn. placebo.

Din afyonuna yeteri kadar bağımlı değilsiniz herhalde.

placebo
04-09-2009, 22:13
Benim ak dediğime kara kara dediğime ak diyorsunuz. En iyisi tartışmayı keselim.
Beyne olmayabilir, ama insanlara Ahlak Duygusunu bahşeden Cenabı haktır diyorum. Tama sosyal çevreden bir şeyler edinir. Beyin boştur.

Verdiğim linklere bakasınız diye koymuştum halbuki..Nerede o linklerde anlatılan çocuklar da ahlak duygusu yahu?...Çocuk kendisini köpek zannedip insanların üzerine saldırıyor diğer kuş çocuk ise kuş pisliklari içinde cik cik cikliyor sevgili şeyhim..

Ak dediğinize kara demem ise her bişeyleri şeyhler bilir diye düşünmememdendir...

Ama insanlar yüzyıllar içinde ahlak kurallarını geliştirmişlerse bu yaratıcının olnara bahsettiği dürtüler ve özellikler nedeyiledir.

İlla ki Allah'ı bir yere sokuşturmak isterseniz bir sonuca varamaz ve gerçeklerden saparsınız işte böyle..

Yaşasıınn!!Birini daha delirttim .Bana müşteri çıktı.:cheer2:.Hemen adresi veriyorum. ......:D

Selamlar...

Sheik Galib
04-09-2009, 22:24
Ak dediğinize kara demem ise her bişeyleri şeyhler bilir diye düşünmememdendir...

sn placebo ben şeyh değilim (haşa) bir vatandaşım sadece. kültür tarihimizin en büyük mutasavvıf ve şairlerinden birisi olarak şeyh galibi nick olarak seçtim.

İlla ki Allah'ı bir yere sokuşturmak isterseniz bir sonuca varamaz ve gerçeklerden saparsınız işte böyle..

bir müslüman olarak her yerde ve herşeyde Allah'ı ve onun lutfu keremini görüyorum. duamın kabul olmamasında bile.

gerçeklerden saparsınız işte böyle..

Gerçeklerden sapsaydım hiç psikologa gidermiydim. sizin dediğiniz gibi dua eder yatardım.

Yaşasıınn!!Birini daha delirttim .Bana müşteri çıktı.Hemen adresi veriyorum.

Aynı şeyleri söyleyecekseniz kalsın sn psikologum. al birini vur ötekine. deva sahibi olalım diye gidiyoruz ,dert sahibi oluyoruz. Daya ilacı bünyeye Bezgin Bekir gibi yat. Başka bir şeye yararmıyor bu psikoloji.

placebo
04-09-2009, 22:27
Aynı şeyleri söyleyecekseniz kalsın sn psikologum. al birini vur ötekine. deva sahibi olalım diye gidiyoruz ,dert sahibi oluyoruz. Daya ilacı bünyeye Bezgin Bekir gibi yat. Başka bir şeye yararmıyor bu psikoloji.

O psikiyatri olmasın sakın!!:)

uyar
04-09-2009, 22:35
Arkadaşlar,
Dış mihrakların en büyük düşmanı ..........
İşte bunu taa 1950 lerde kavrayan dış mihraklar, dünya savaşlarında parçalayamadıkları bu ülkeyi, yukarıda saydığım kavramlarla parçalamaya başladılar. Bu parçalanmanın en büyük müsebbibi DİN dir.

Ateist olmak, eylemde olamasa bile, düşüncede din ve getirdiği bu sisteme kafadan karşı çıkmaktır. Perde arkasını arıyorsanız, önce Din in getirdiklerinin ve götürdüklerinin perde arkasını araştırın. Mercümek, Erbakan, DenizFeneri, Kanal7 gibi....Bunları araştırın. Ateistin veya ateist düşüncenin perdeleri yoktur. Camlar açıktır. İçeri buyrun ve aydınlanın. Uyanın. Yattığınız bu karanlık dipsiz uykudan uyanın. Göreceksiniz o zaman perdenin olmadığı pencereyi ve pencerenin dışındakileri.

sevgi ile.....

öteden beri şu iç ve dış mihraklara hep kızıyorum.. bi halta da yaramıyorlar yaw yıkacaklarsa yıksalar bu vatanı da kurtulsak...

sevgili unbeliever namı diğer imansız arkadaşım... bari bizler yapmayalım. komplo teorileri biz üretmeyelim. bunlar tüm toplumlarda olan iktidar mücadelerinden başka birşey değil... elaleme kızacağımıza kendimize baksak diyorum...

:amen:

Sheik Galib
05-09-2009, 00:17
Doğru, psikiyatriydi sanırım kilinik tedavi yapan disiplin.
Ama psikologa da gittim.
- sınav kaygımız var, gelecek kaygısı, stress anksiyete vb.
- yaparsın aslanım, halledersin koçum, kralsın, prenssin, On kaplan gücündesin....
LPG yi dayamaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar. Umarım sizde öyle değilsinizdir.

Ne psikoloğa gittiğim için ne de psikiyatriste asla sıkılmadım. Sıkılmam da

uyar
05-09-2009, 00:22
sevgili galip...

hayat kolay değil tabii... meditasyon yapabilirsin istersen...işe yarıyor :)))

ancak sonuçta stressle yaşamanın yolunu bulmalısın...

Sheik Galib
05-09-2009, 00:32
sn uyar, meditasyonun herhangi bir faydasının olacağını sanmıyorum. Başka herhangi birr tavsiyeniz var mı. Benim bildiğim 1 saat yürümek en etkili depresanlardan bile daha fazla etki yapıyormuş. Hamdolsun öyle ağır bir sorunum yok ama malum dediğiniz gibi hayat koşulları .
Bir dedinsiz ateist falan olsam işte o zaman delilirdim herhalde. Hayal bile edemiyorum gerçekten. bir yaratıcının varlığını reddederek yaşamak, gündelik hayatı sürdürmek... evlenmek, aile sahibi olmak, tatile gitmek, nefes almak ama bir yaratıcı yok ??? Bence bu korkunç bir yalnızlık

ugurce82
05-09-2009, 00:42
sn uyar, meditasyonun herhangi bir faydasının olacağını sanmıyorum. Başka herhangi birr tavsiyeniz var mı. Benim bildiğim 1 saat yürümek en etkili depresanlardan bile daha fazla etki yapıyormuş. Hamdolsun öyle ağır bir sorunum yok ama malum dediğiniz gibi hayat koşulları .
Bir dedinsiz ateist falan olsam işte o zaman delilirdim herhalde. Hayal bile edemiyorum gerçekten. bir yaratıcının varlığını reddederek yaşamak, gündelik hayatı sürdürmek... evlenmek, aile sahibi olmak, tatile gitmek, nefes almak ama bir yaratıcı yok ??? Bence bu korkunç bir yalnızlık

İşte Karl Marx amcamız yıllar önce demiş ya dinler afyondur diye. O bile kesmiyorsa seni durum vahim :banplease:

uyar
05-09-2009, 00:49

ne diyelim aman ateist olma delireceksen..

şimdi konumuza gelirsek :

sanki dini bütün olan arkadaşlarında tanıdıklarında hatta sen de stress depresyon yok.. hem de fazlasıyla var. dinin bu konuda plasebo etkisi vardır bazı kişilerde ama daha başka birsuru yontemde var benzer şekilde...yine yanlız kalmak büyük korkunsa bunun da dinle ateismle bir ilgisi yok.... etrafındakilere bir bak kaç ateist korkunç yanlızlık içinde veya kaç dindar korkunç yanlızlık içinde...

Sheik Galib
05-09-2009, 01:07
İşte Karl Marx amcamız yıllar önce demiş ya dinler afyondur diye. O bile kesmiyorsa seni durum vahim.

Senin durumundan daha vahim olamaz Engels Ağa hiç merak etme.

hako
05-09-2009, 22:56
Sayın istanbul

medeni olmak eğer açmaksa bedeni , desenize hayvanlar insanlardan daha medeni...

Demişsiniz zaten. Neyi anlatabilirim ki acaba size ?
Nerden başlasam ?

Önce bir gaz ve toz bulutu vardı..... Sonra..

hako
05-09-2009, 22:58

Yanlızlık hissetmeniz gayet doğal.
Çünkü yaratıcınız sizi güzel ve rahat bir dünyaya yollamamış.
İnancınız sizi buna mecbur bırakıyor.

Saygılar

esron
06-09-2009, 01:30
Sheik Galip,

Stres içinde ve depresyonda yaşama sebebiniz dinler olabilir mi?

Çünkü dini kabul eden biri, malum, saçma da olsa onun emirlerine göre bir hayat sürmek zorundadır...

Yani aslında depresyon sebebiniz, bu dünyada yaşamanızdan değil, dininiz sebebiyle, yaşayamamamnızdan, doğal bir hayat sürememenizden kaynaklanıyor muhtemelen...

Örnekleyeyim isterseniz, çişiniz geldiğinde gidip işeyemezseniz, ne hisseder bedeniniz?

Dine göre yaşayan birisi olarak tabii, "kendi düşünceniz" olamaz ortada... Bu ne yapar?

Zihin ve ruhu sıkıştırır, - bedende biriken çiş gibi- buna da bilim depresyon adını vermiştir...

Düşünsenize, cinsel dürtünüz 13-14 yaşında başlar ama 30 yaşına kadar evlenemezseniz, haliniz nice olur?

Doğal olan din tarafından bozulmuştur çünkü... Ne kadar müslüman olursanız olun, kafanıza yatmayan şeyler vardır sizin de... Hani düşünürsünüz gece uyumadan, bir ayet takılır aklınıza, bu böyle "olmaz" dersiniz, sonra "olmaz" dediğiniz için günah ve suçluluk duygusu hissedip biraz daha ağırlaştırırsınız zihninizi, sonra bu ağırlıktan kurtulmak için düşünmemeye karar verip uykuya kaçarsınız...

Aslında depresyona yol açan, zihinden süzülemeyen ve orada ağırlaşıp kalanlardır... Ve inanın bana bu durum yaşanmayan hayatlarda görülür en çok...

esron
06-09-2009, 02:11
Ayrıca, ahlâk dinin şubesidir açıklamanıza bir hayli takıldım...

Bu tür ifadeleri nasıl kabul ettirebilir bir insan kendine?

Ben şahsen uzun yıllardır, tanıdığım bir insan dinini kendi önüne koyacak açıklamalar yapıyorsa, azıcık uzak duruyorum çünkü ahlâksız olma ihtimali çok yüksek benim için, daha, uzak durduğum ahlâklı çıkan birisi de olmadı, hepsi de ahlâksız çıktı gerçekten ...

Ama buna rağmen, ahlâksızlık dinin şubesi deme hakkını bulmam kendimde... Dinciler kadar dindarlar da olduğunun ayrımındayım çünkü...

evrensel-insan
06-09-2009, 03:19
Saygideger esron?

Sizce ahlak nedir? ve nelere baglidir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

paslıçivi
06-09-2009, 08:51
meditasyon bir antidepresan değildir...

meditasyon sıkıntılı dönemlerde değil keyifli dönemlerde yapılır..

amaç rahatlamak değil gizli kalmış varolan safbilince, mutlak mutluluğa ulaşmak için yapılan içsel bir yolculuktur..

kişinin kendini tanıması bilmesidir..

ilk zamanlar bırakın rahatlamayı bir çökkünlük bir kaos yaşarsınız.. bu kademe çok önemlidir, ruhun karanlık gecesidir.. çünkü sahtebenliği(ego) parçalamaya zedelemeye başlıyorsunuz..

meditasyon binlerce yılın kirinden tozundan pasından arınıp özvarlığa ulaşma aracıdır..

meditasyon ölmeden önce ölmektir ve yeniden doğmaktır.. çeperden merkeze fırlatılmaktır, uyanmaktır, gerçek yaşamı yaşamaktır..

isanın musanın muhammedin budhanın insanlardan uzaklaşarak dağlara mağaralara gitmesi kendini tanımak bulmak adına yaptıkları meditasyonlardır.. tozlardan arınıp saf bir ayna gibi sadece yansıtması olayıdır..

tüm insanlık tozlanmış bir kamera objektifi gibi dünyayı algılamakta ve yaşamaktadır.. öünündeki tozları silmeden gerçek dünyayı göremezsiniz.. gözünüzü her açtığınızda o tozlu objektif gibi tozları yaşamın bir gerçeği zannedersiniz..

o tozlar size atalarınızın özvarlığınız üzerine yüklediği zihin katmanlarıdır.. meditasyon tozsuz bir objektif, ayna gibidir.. sadece olanı görür ve yansıtır..

meditasyonun size sağladığı zihinsizliktir, tüm tozlardan arınmadır..

paslıçivi
06-09-2009, 09:05
zamanında japonyaya giden avrupalı hristiyan bir misyoneri yetkili bir kişi şehri gezdirmeye başlar..

bir yerde kadınlı erkekli insanlar çıplak bir şekilde birlikte banyo yapmaktadırlar.. hristiyan misyoner bu görüntüden çok rahatsız olur ve bu büyük bir ahlaksızlıktır der..

japon kardeşimiz de cevaben...

bu insanların bu şekilde banyo yapmaları onların bileceği bir şeydir, bizi ilgilendirmez ve ahlaki açıdan bir sorun yoktur..

asıl ahlaksızlık; bizim onların seyretmemizdir ve beş dakikadır onları seyretmenizden büyük rahatsızlık duydum lütfen burdan gidelim demiştir..

ahlak insanın özünde vardır, öğretilmez.. ahlakçılar öğreti almış insanlardır ve bir takım kuralları olduğunu zannedeler.. ve bu kurallar dünyanın değişik coğrafylarında çok farklıdır.. yani evrensel olmadığı için bir anlam taşımazlar..

esron
06-09-2009, 13:22
Evrensel-insan, bana göre ahlâk, tabiatı ve tabiata ait olanı incitmeden var olmaktır...

KızıL
06-09-2009, 13:32
ateistliği, ateistleri, sosyal çevre oksanlığı olarak görme, aileyada çevrelerindeki bireylerden sıcaklık alamamış kişiler gibi görme sizin bizleri hiç ama hiç tanımadığınızı, ateizmin ne olduğunu? evrimin ne olduğuna dair en ufak bir bilginiz olmadığını göstermektedir..

neyseki üzülmeyiniz bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp.....

burda herşeyi öğrenebilirsiniz, sorgulayabilirsiniz eğer buna cesaretiniz varsa...

bizler bugüne kadar tanıdığım dostlarımın hepsi aile ilişkileri gayet iyi, ailesi tarafından güzelce yetişitirilmiş fertlerdir..sosyal çevremiz sosyal etkınlıklerimiz ise sayılamıyacak kadardır bence...

kültürel gelişkinlik, siyasal hayat, entellektüel gelişim de bizlerin gayet başarıyla yaptığı şeylerdir..

dogmaları yıkmak, yıkmak için yola çıkmak, sorgulamayı öğrenmek, sormayı bilmek, kısaca zincirlerimizi kırıp hayatın izinden gitmek, gerçeği bulmak, onlarla yüzleşmek için buradayız..

bildiklerimizi paylaşmak bilmediklerimizide öğrenmek için burdayız.. umarım bizleri biraz olsun anlatabildim...

Sheik Galib
06-09-2009, 14:33
Ateist olup huzurlu olmaktansa, dindar olup depresyonda olmak bin kat daha iyidir. başka sözüm yok.

esron
06-09-2009, 14:48
Sheik Galib, böyle bir cümle kurarsınız tabii ama içi bomboş kalır çünkü ateist olmanın ne olduğuna diar en ufak bir fikriniz yok ki, ateist huzurunu bilesiniz...

Siz sadece korkularınızla beslenen dini biliyorsunuz... Korkularınız olmasa, sizde din adına ne varsa biter...

Bu nedenle korkularınıza iyi bakın...

Sheik Galib
06-09-2009, 15:08
Bu nedenle korkularınıza iyi bakın...

benim dinle ilgili kastettiğiniz bir anlamda korkum yok sn. eron. eğer cenabı hak yardım etmezse dünya bir araya gelse ne olur ki. Ve o cezalandırırsa kim engelleyebilr ki.

benim korkum, sizin gibi, inançsızların ve inançsız olduğunu söylemese de karakterine ateizm virüsü bulaşmış bazı insanımsıların cenenneme çevirdiği bu hayat. Hayatın kendisi, her daim zorlaştırlan iyiliğin ahlakın, karakterin , saygının değer görmediği o çok sevdiğiniz Darwin'in dediği gibi güçlünün zayıfı ezdiği bir hayat. sosyal darvinist hayat. Tersini iddia edene yuh derim!

Benim depresyonumun nedeni bu, Hadi getirin ateizmi de çözün tüm problemleri, aydınlatın dünyayı kendiniz gibi, kaldırın önderiniz darvinin sosyal darvinizmini ...

şimdi den yazacakları iletiyi de biliyorum bazılarının sn. eron. ben yazayım hemen
din mi yok edecek tüm bunları.....

sosyal darvinizme bende olmaktansa korkularımın esiri olurum daha iyi. siz de aydınlanmanıza iyi bakın sonra sönmesin. karnlıkta kalmayın benim gibi.

esron
06-09-2009, 15:32
Farklı dünyalarda yaşıyoruz galiba...

Benim bulunduğum dünyada, Bush denen bir adam Irak'a girip, bir tarihi yok ederken, bu gücü ülkesindeki dindarlardan aldı, hepsi de Bus'un din adına oraya insanlık götürmeye gittiğine inandı ve destekledi...

Bu arada ırak çevresinde bulunan tüm müslümanlar sessizce bu olayı seyretti, bu talandan kendilerine ne kadar pay çıkacak diye bekleyerek, aile içi sohbetlerde bu haksızlığı "Allah'a havale" ederek...

Bunlardan birisi de benim bulunduğum ülkenin bakanlarından biriydi ki ve hastalandığında "Rabbi" karısına rüyasında, Darwin'in kök hücre araştırmalarına dayalı çalışmalarıyla ünlü en önemli kanser araştırma hastanesinin bulunduğu Cliveland'a gitmesini söyledi... Onlar da gitti şifa buldu... Gördüğün gibi Rab Darwin'i destekliyor...

Bu sırada hasta yakını olan dindarlar, ülkenin çeşitli hastanelerinin önünde sürünüyorlardı ve fakat bakanları iyileştiği için Rablarına duacıydılar...

Yugoslavya'da bir yığın haksızlık yaşanırken de Avrupa'daki tüm katolikler, protestanlar da susuyordu...

Benim bulunduğum dünyada, dine inananların sesi, sadece dinsiz veya ateistlere çıkar yani...

Atesit ya da dinsiz kaynaklı ne bir savaş bilirim ne bir toplumsal haksızlık...

Sizin dünya neresi acaba?

Sheik Galib
06-09-2009, 16:27
Arkadaş yazmayayım diyorum ama neyse( meşgulum zira)

Farklı dünyalarda yaşıyoruz galiba...

Orası kesin değil aynı dünyadayızdır belki de sosyal darvinst dünya da. Bu dünya sizin değil mi sn .esron ..... neyse

Benim bulunduğum dünyada, Bush denen bir adam Irak'a girip, bir tarihi yok ederken, bu gücü ülkesindeki dindarlardan aldı, hepsi de Bus'un din adına oraya insanlık götürmeye gittiğine inandı ve destekledi...
[
elin kapitalist evangelistinin yaptıkların örnek vermenize gerek yok. Adamların tarihi kan katliam ve gözyaşı dolu. sağ yanağımı çevirki bir daha tokat daha vurayım diyorlar. Din bunların kılıfı.

Bunlardan birisi de benim bulunduğum ülkenin bakanlarından biriydi ki ve hastalandığında "Rabbi" karısına rüyasında, Darwin'in kök hücre araştırmalarına dayalı çalışmalarıyla ünlü en önemli kanser araştırma hastanesinin bulunduğu Cliveland'a gitmesini söyledi... Onlar da gitti şifa buldu... Gördüğün gibi Rab Darwin'i destekliyor...

Geçin bunları geçin... ucuz Akp karşıtlığı propagandası. Ben mollcha da yazdım. Talancı yağmacı kasaba muhafazakarı akepe İslamı temsil etmez. Sizin beğenmediğiniz o erbakan varya zalimlere lanet mitingi yaptı çaplayan da israile lanet vb. kimse susmuyor. İşte ırakta direnişçiler. ya büyük kahraman hasan nasrallahın israile attğı tokat. anca kendilerine geliyorlar. Gerçek dindarlar tepkilerini veriyorlar...

İki de bir bana akp örneği vermeyin. ben yüzü pudralı küstah jakobenlerden bahsediyor muyum sürekli.

[B][B]Bu sırada hasta yakını olan dindarlar, ülkenin çeşitli hastanelerinin önünde sürünüyorlardı ve fakat bakanları iyileştiği için Rablarına duacıydılar

Bunlar samimi dinlarları bağlamaz. Ona beddua eden binlerce dndarın varolduğuna adım gibi eminim. Akp yi bırakın artık, soygunlarını da kimse engelleyemiyor zaten.

Yugoslavya'da bir yığın haksızlık yaşanırken de Avrupa'daki tüm katolikler, protestanlar da susuyordu...

Sağ yanaklarını çevirmeyi bekliyorlardı. Bosna da da sustular unutmayın. cezayir de, ruanda da , amerikan yerlilerine vietnamlılara.... herkese. sadece bazı vicdan sahipleri konuştu.

Atesit ya da dinsiz kaynaklı ne bir savaş bilirim ne bir toplumsal haksızlık

ya ALLAH AŞKINA BE!
birazcık dürüst olun !
II: dünya savaşı niye çıktı. birinci dünya savaşı niye çıktı. Adamlar yahudileri niye kesti
aryan ırk için üstün ırk için, nietzcheden kim ilham aldı!!!!!!!
Stalin 50 milyıon kişiyi niye yok etti. Mao bilmem kaç milyon çinliyi niye yok etti. Bu adamlar müslümandı tabiii!!!!! gericilerdi ya. ondan dolayı

Sırf dine karşı olunsun ya ne olursa olsun. Bırakın bu yaklşaşımı artık.

uyar
06-09-2009, 16:28
Ateist olup huzurlu olmaktansa, dindar olup depresyonda olmak bin kat daha iyidir. başka sözüm yok.

şeh galip ...yanılıyorsun

dindar olup 1 tanecik olan hayatını gereksiz ritüellerle zindan etmektense ateist olup depresyonda olmak daha iyidir .. ama ateist depresyonda olmaz zaten.. sadece gerçeklerle yaşamayı öğrenmesi zaman alabilir..

esron
06-09-2009, 20:28
Sheik Galib

Sizi anlamaya çalışıyorum ama o kadar çelişki dolusunuz ki...

Kafanızda bir dünya çizmişsiniz, iyi güzel bir dünya, ne var ki, gerçekten dünyada olanlarla ilgisi yok...

AKP islamı temsil etmez, Denizfenerciler etmez, İran'da evlerinde İncil bulunduğu için iki kızı öldürmeye hazırlananlar etmez, Avrupa ülkelerine kapağı atıp, çalışmadan nasıl para kazanacağının yollarını arayıp bulan beş vakit namaz erbabı etmez, din adına terör estirenler etmez, Malezya'daki oruç polisleri islamı temsil etmez...

Tamam bunların hiç birisi islamı temsil etmez de, kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadan yaşayıp giden, namazını kılıp orucunu tutan, mesleğini de lâyıkıyla yapmış, ununu eleyip eleğini asmış çiçekleriyle haşır neşir olan, Kuran'dan saçma sapan ayetleri çekip önüne koyduğumda, öyle salak şey olmaz Kuran'da deyip incelemeyi bile reddeden annem mi temsil eder islamı?

Ne güzel, keşke o etse... de etrafıma bakıyor bakıyor, tanıdığım yüzlerce insan arasında onun gibi beş adet göremiyorum...

Değirmenci
07-09-2009, 00:29
Aslında soru bence ateistler açısından güzel ve kendini anlatmaya teşvik edici.

Bugüne kadar ateizm insanlara hep din bezirganları ,kara imamlar,üfürkçü hocalar tarafından anlatıldı(Tabi kendi bilinçleri ve kültürel kaynakları hizasında),çıkarları bu yöndeydi.bunun sonucunda türk filmelrindeki ultra kötü insanlar gibi düşünülmeye başlandık,genç kızların içeceğine ilaç atan,insanları kazıklayan,sütün içine su katıp garibana yoksula satan,annesini döven,babasına söven,kız kardeşini istemediği biriyle sırf parası çok diye evlendirmeye çalışan insanlar:)

Halbuki hepimizin herkes gibi belirli bir sosyalleşme sürecimiz vardı ,ahlakımız yok mu veya maneviyatımız elbetteki var sadece bir tanrıyla veya bir din ile ilişkili değil,doktoruz,öğretmeniz,avukatız,işsiz,işçiyiz,b elki köyde bir çiftçi,belki de bir yerde yönetici,öğrenciyiz, belki bir genç kız,genç bir erkek,emekli dul veya yetimizdir .beni öteki ateistlere bağlayan şey sadece inançsızlık konusudur yada öteki ateistleri bana bağlayan ,aile yapım benzermi hayır,sevdiğim yiyecekler benzermi,geleceğe yönelik özel hayatım için planlarım hayır,davranışlarım hayır.bundan dolayı bütün ateistlerin aile yapısının bozuk olmasından dolayı ateist olmuşlardır iddiası bomboş kalıyor.

peki sorunun güzel olan tarafı nedir?

ben bu site açısından düşünüyorum ve içinde kendini anlatmaya çalışan ateistler için .yıllarca din olgusuna farklı bir bakış veya tez koyan ateistler toplum tarafından dışlandı veya kara cübbeli cellatlar tarafından ölüm verildi, bazılarımız belki konuşmaya devam etti yada yaşadığımız ortamdan dolayı kendimizi düşünsel anlamda yalnız hissetik bunun sonucunda belki çoğumuz sustuk,ama yeterli değildi veya olması gereken bu değildi demek ki hala aile hayatımızda gariplikler aranıyor, yeterli değil ki hala din bezirganları ortalıkta at koşturuyorlar.artık kanaatimce toplumsal bilinçlenme ,eylemsellik,muhalefet, bu tür sanal ortamlar ile hayata geçecek.yalnız olamdığımızı biliyoruz,kendimizi sürekli bir şekilde ifade edebilme kanallarımız açık,yüz kişiden belki birinde bile bir acaba sorusunu yakabiliyoruz...

aricat
27-05-2010, 00:27
Anlamıyorum !
Dünyada sadece islam inancı yokki. Bütün dinlerdeki çelişkiyi alın göz önüne. Yazılanların çoğu müslümanlık adı altında yazılıyo 'Kuran değişmedi tek ve son dindir v.b.' şeklinde cevaplar veriliyor ardından.
Herhangi bir dini inancı olan doğduktan sonra tüm kapılarını kapatan insanların biz Ateistlere her zaman söyliycekleri birşeyler var ama bizim sizden istediğimiz tek şey SAYGI..!
Geçen hafta kanal türk programında yayınlanan Sansürsüz programında konu evrim di. Herşey bir yana dikkatimin yoğunlaştığı en önemli konu orada bilimden bahseden evrimden bahseden insanlara,karşı gurubun söz vermemesi,sürekli sözlerinin kesilmesi din adamı sıfatında oturtulan bir adamın çirkinleşip 'Darwin şeytan sizde onların müridisiniz' denmesi bile neden inançsız olduğumun ve benim doğru yolda olduğumun bir kanıtı.
Ateistim mutluyum inançlılar sizden tek isteğim

sevme sadece saygı göster..

Nova
27-05-2010, 00:37
İlkokul 2: öğretmenimiz geldi, dünya tatlısı bir adam, benim yaş 7...

Evde, yanlış bir şey yaparsam ebeveynlerim tarafından "Allah baba seni yakar" başlığı altında ihtarlar alırdım. İyi veya iyi sonuçlanan bişey yaparsam da "Allah sana sevap yazar ve isteklerin gerçekleşir" gibi yönermelere maruz kalıyordum..

İlkokul 2: öğretmenimizin sorduğu ilk soru " Allah Kaç tanedir". Herkes bu soruya "1" yanıtını mırıltı ve şaşkın bir uğuldama olarak verirken ben, canhıraş parmak kaldırıp öne fırladım, "Söyle bakalım oğlum kaç tane?" Ben "2" deyince fena sessizlik oldu.. Öğretmen "kimmiş bunlar söyle bakalım" diye sordu, bende "Allah ve Allah Baba" dedim öğretmen şaşırdı "kim bunlar" diye sordu. Garibim bende mazlum başladım anlatmaya; "Allah iyi birisidir, o hep olumludur iyi şeyler yapar insanlara, allah baba kötüdür çünkü, o hep bizi yakar evde oyun oynatmaz".

Öyle bir dayak yemiştimki daha 7 yaşımda, aklı fikri oyunda olan ve dünyada aklı başına geleli 2-3 yıl geçmiş olan bir canlıyı ( ilk 4 yıl agu-gugu geçti :) ) böyle dövmek...helal olsun beni bu günlere taşıdı. Ben çocuğum yahu deli deli düşünecem tabi, ne bileyim ben hiyerarşiyi :)

Neyse ya, çocuk eğitiminde yapılan dini baskılar ileride 2 sonuca çıkıyor anladığım kadarıyla; ruh hastası takıntılı kişilik -yada- düşünceleri ile özgür, din ve tanrı baskısından kurtulmuş hür ve özgür birey. Abim bir söz söylemişti "Bir yerde koku (parfüm) var ise, demekki orada kötü kokan birşey vardır". Bu kadar baskı,teslimiyetçilik, 5 defa tekrarlama vs varken hangi özgür irade :).. Dinin tek amacı "Ölüm" meselesine anlam katmaktır ötesi yok, kediler, kuşlar, karıncalar, amcalar, teyzeler nasıl ölüyorsa bizde öyle öleceğiz, din bunu kabullenemeyen insanların inandığı ve yaşlandıkça bu inancın ağır bastığı insanların gösterdiği bir reflekstir. Ve "Tanrıtanımaz insan" doğayı gözlemlemiş, neden ve sonuç ilişkisini akılcı bir şekilde görmüş, çözmüş ve bunun döngüsüne inanan bir ide ile duruşunu korumuştur.

Gerçeği kabullenmek istemeyenlerin bir tercihidir dinler, çoğu gençler nasıl kaptırırsa kendini atariye :) buda öyle. Kendi yarattığımız dünyadayız toprak da biziz, kök de. Tanrı tanımazlık, farkında olmakla başlar, adamın cekedinin rengine değil de, yaptığı mesleğe odaklanır, kandırılamaz ve çarpıtılamazdır.

ps: Geçmişte yazdığım bir ileti, ama tekrar geçmek istedim üstünden.

aricat
27-05-2010, 00:45
sayın Nova
'Gerçeği kabullenmek istemeyenlerin bir tercihidir dinler '

diyerek aslında bir cümlenin verebileceği en büyük anlamı vermişsiniz...

Leaff
27-05-2010, 00:46
Aynı durum bana ilkokul öğretmenimin nereden icap ettiyse, yüksek ağaç dallarından yaprak yiyen ceylanların nasıl zürafa olduğunu anlatmaya çalışırken, ceylanımsı - zürafamsı komik hallere girmesini aklıma getirdi. Yani az daha kassa hakkatten sülalesinde on sene sonra zürafalar doğabilirdi. Demekki beyinler sadece tek bir merkezden yıkanmaya çalışılmıyor. Aynı opreasyon kişisel olarak evrimci eğitmenler tarafındanda uygulanıyor. Bu anlattığımı çok zaman bir çok arkadaşıma anlatmışım ve gülmüşüzdür. Belki hoca da ölüp gitmiştir hiç görmedim daha sonra. Ama kendince vizyonunu gerçekleştirmenin ve halen benim bu konuyu unutmamamı sağlamanın haklı gururunu da yaşamış olduğunu tahmin edebiliyorum.

aricat
27-05-2010, 01:03
Aynı durum bana ilkokul öğretmenimin nereden icap ettiyse, yüksek ağaç dallarından yaprak yiyen ceylanların nasıl zürafa olduğunu anlatmaya çalışırken, ceylanımsı - zürafamsı komik hallere girmesini aklıma getirdi. Yani az daha kassa hakkatten sülalesinde on sene sonra zürafalar doğabilirdi. Demekki beyinler sadece tek bir merkezden yıkanmaya çalışılmıyor. Aynı opreasyon kişisel olarak evrimci eğitmenler tarafındanda uygulanıyor. Bu anlattığımı çok zaman bir çok arkadaşıma anlatmışım ve gülmüşüzdür. Belki hoca da ölüp gitmiştir hiç görmedim daha sonra. Ama kendince vizyonunu gerçekleştirmenin ve halen benim bu konuyu unutmamamı sağlamanın haklı gururunu da yaşamış olduğunu tahmin edebiliyorum.

Sizin gülüp geçtiğiniz durum daha gerçekçi bir anlatımla avrupanın çoğu ülkelerinde ve amerikada ders olarak anlatılmakta. daha önceki yazdıklarınıza da göz attım Türkiyede evrimci olmadığını falan da yazmışsınız yaratılışcılar karşısında susup kaldıklarını falan. tek söyleyebileceğim şey sizin öğretmeninize güldüğünüz gibi bende size gülüyorum şuanda. :)

Abdul
27-05-2010, 02:32
Ateistlerde icinde bi kac bölüme ayriliyor aslinda..Bi normal ateistler, kendi halinde etliye sütlüye karismayan, ben Allah´a inanmiyorum sizlerin inanci da beni ilgilendirmiyor diyenler, birde Allah düsmani olanlar ki bunlar Islam´da ki fundamentalistlerle ayni düsünce yapisina sahipler...

Dinsizin hakkindan imansiz gelirmis... Ne denilebilir ki baska?

evrensel-insan
27-05-2010, 02:34
Saygideger Abdul;

Ateizm, iki cesittir. Birincisi, A teizm-teist olmayan/teizm ile "ilgilenmeyen", digeri de, anti teizm-teizm karsiti, yani teizm ile tartisan.

Saygilarimla;
evrensel-insan

prometheus4517
27-05-2010, 03:14
bakıyorum da ateistleri de kendileri gibi gruplamaya, belli tanımlar yapmaya kategorilere ayırıp özelliklerini belirlemeye çalışmak genelde inanırlara özgü bir üslup. ateist cepheden bu tür yaklaşımlar çok nadir geliyor. fakat bir de inancı gruplara ayırmaya kalkarsak nasıl bir tablo çıkar karşımıza hiç düşündünüz mü?

benim tahminim çıkacak sayı büyük ihtimalle milyonları bulur. bu çok saçma değil mi?

:)

evrensel-insan
27-05-2010, 03:20
Saygideger prometheus4517;

Benim, dilegetirmis oldugum, en belirgin ve genel farkta, bir sorun mu var?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Khaos
27-05-2010, 11:53

sayın istanbul

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11683

bu başlığa çekinmeden tıklayın ve ateistlerin, içine düştükleri sosyal boşluğun ayrıntılarını görün.

prometheus4517
28-05-2010, 00:20
Saygideger prometheus4517;

Benim, dilegetirmis oldugum, en belirgin ve genel farkta, bir sorun mu var?

Saygilarimla;
evrensel-insan

hayır sn. evrensel sizi kastetmedim. ki sizin belirttiğiniz fark bildiğim kadarıyla temel ve tek fark.

yucemanitu
28-05-2010, 01:17
Ateistlerin en belirgin özelliği insan eti yemeleridir, mesela benim favori yemeğim Ateist usulü karnıyarıktır. Altı aylık bir bebek bulursunuz bıçakla karnını yarıp içine önceden hazırlayıp baharatladığınız kedi kıymasını korsunuz. Bir de pişirmeden önce yemeğe hınkırıp bi fırtık atarsanız tadına doyulmaz.
Diğer bir özelliğimiz de önümüze gelen herkesle yatarız... Başka ne vardı du bakiim... Hah uyuşturucu kullanırız. Arada bir zevk için adam öldürürüz. İşte bizim perde arkamız bu. Yahu ne demek Ateistlerin perde arkası onlar da senin gibi insandır işte Müslümandan bir farkımız var o da şu ikimiz de binlerce dini reddediyoruz biz bir din fazladan reddediyoruz. Bir Müslüman için Şintoizm ne ifade ediyorsa bizim için de İslam aynı şeyi ifade ediyor.

aliyarasfal
28-05-2010, 05:24
Ateizm bildiğim kadarı ile din değildir. Ya da başka bir deyişle dinler gibi kutsal kitabı yada uyulması gereken kuralları yoktur. Ayrıca ateistliğe bireysel düşünmenin sonucunda varılır ki buda tek ortak yanları tanrı ve din reddi dışında birebir aynı yaşam görüşü ya da kategorize edilmiş ideolojilere uymak zorunluluğunu ortadan kaldırır (tek tip değildirler). Yani bu "perde arkası" cümlesiyle hedeflenen sonuç her ne olursa olsun bulacağın tek şey insan olacaktır.Ki cevaplardanda anlaşılacağı üzere olmuşta. Geri tarafı felsefe, psikoloji, sosyoloji ve bilumum aklına gelecek bilim dallarını kapsar.Çünkü özünde insan var.
Saygımla gittim..

ülgen
28-05-2010, 20:27
21 yaşımdayım, çoluk çocuk hakkında bilgi veremiyorum ama açıkcası pek ateiste benzemiyorum. Müslüman değilim, kıçı kırık şeytanla mücadele edemeyen bir ilaha tapmaya gerek yok. Doğaya inanıyor gibiyim ama gene pek emin değilim. Bâzen de pek düşünmüyorum bu tip şeyleri...Eleştirmesi çok kolay ve açıkları bol miktarda olan, cidden gereksiz uygulamaları olan inanç sistemleri sanırım insanlığın başına gelen en küçük düşürücü durum, sen kalk onca hayvan arasından zekanla sıyrıl ve düştüğün durumlara bak...Cinler periler...Ve ailemle aram oldukça iyidir, anne tarafım sağlam dindardır ve hepsi de durumumu bilir, güler eğleniriz...

uyar
28-05-2010, 20:38
bu dindar arkadaşlar hemen hemen ateist-nonteist olan hepimizin de kendileriyle benzer çevrelerden geldiğimizi içlerine sindiremiyorlar nedense :)

prometheus4517
30-05-2010, 02:58
bir de domuz etini seviyorum. galiba bu "perde arkası" nda saklamam gereken bişey :)

Nova
30-05-2010, 16:12
"ATEİSTLERİN PERDE ARKASI" vay vay vay başlığa bak, hımmm:phone: iyisimi ben bu akşam hemen; Uyar, Vartor, Anarchist ve Sarozu alıp gizli gizli bişeyler çevireyim :spider: hmmmm :suspicious:.

Başlıktan belli şark kurnazı hareketleri bunlar.:p.

istatistik
30-05-2010, 20:12
böylesine bir tesbit yapabilmek için bilimsel ne gibi hazırlıklar yaptınız? istatistiki açıdan örnekleminiz nedir? neye göre seçtiniz? hata payınız nedir? test yöntemi olarak neyi belirlediniz? anket yöntemi mi kullandınız? yoksa aklınıza geldi de mi söylediniz, bilimsel ve mantıksal bir dayanağınız olmadan sadece insanları küçük görme niyetiyle mi bunları yazdınız?

Gülşah
03-06-2010, 10:00
Ateistlerle ilgili yaygın bir kanı da bir süre sonra içlerindeki boşluğu dolduramayıp intihara sürüklendikleri...
Ama sanmıyorumki herhangi bir ateist kendisinde bilinçli olarak yarattığı boşluğu başka birşeyle doldurmaya çalışsın,tanrı gibi bir şeyle örtüştüremediğinde de intihara kalkışsın. Bu öncelikle bir dinci zırvasıdır. Çünkü bir insan pat diye "gökten inen bir vahiy"le ateist olmuyor. Okuyup, ölçüp, biçip bunu anlayabiliyor ancak. Ama görüldüğü gibi müslümanların ateistleri yapıştırdığı yaftalar bitecek gibi değil. Asosyal,hayatının belli bir döneminde ciddi bir psikolojik travma geçirmiş, anne-babasınından ilgi ya da sevgi görmemiş vb. gibi yakıştırmalarla kendi vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz bana göre. Çünkü bir takım dileklerde bulunabileceğin, ahlak anlayışına uymayan bir şey yaptığında tövbe edebileceğin bir tanrı olmadan, yolunda gitmeyen şeyleri üzerine atabileceğin kader anlayışı olmadan yaşamak sizin yaşantınızdan zor bana göre. Çünkü tüm eylemlerinizin sorumlusu kendinizsiniz.Yanlış bir şey yaptığınızda bunun ölçütü bir kitapta yazılanlar değil kişisel ahlak normlarınız. Bilmem anlatabildim mi?

uyar
03-06-2010, 10:04
dincilerin perde arkasını düşününce ne kadar masum kalıyoruz dimi dostlar!!

K.C.
03-06-2010, 10:09
Dinlerden Özgürlüğe hoş geldiniz Gülşah,
Ne güzel özetlemişsiniz..

Gülşah
03-06-2010, 23:31
Teşekkür ederim K.C

Bir sorum var forumla ilgili. Yazdıklarıma verilen cevapları, başlıkları takip ederek mi görebilirim, yoksa bildirim gibi bir şey var mı forumda?

evrensel-insan
03-06-2010, 23:37
Saygideger Gulsah;

Site Forum sayfasin da "forum mesajlarim" basligi var, oradan hem kendi basliklarina, hem mesaj yazdigin basliklara, hem de gunluk mesajlarina ulasabilirsin.

Ayrica profil kismindan da basliklarina ve gunluk mesajlarina ulasabilirsin. Uye girisi yapmadan once, site forum sayfasindan, "Bugunku mesajlar", uye girisi yaptiktan sonra da "Yeni mesajlar" basliklarindan da tum bir-iki gunluk basliklari ve mesajlari takibedebilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
03-06-2010, 23:38
Başlıkları takip ederek görebilirsin.

Gülşah
04-06-2010, 00:04
Teşekkür ederim evrensel-insan

Saygı benden...

prometheus4517
15-06-2010, 03:43
Ateistlerle ilgili yaygın bir kanı da bir süre sonra içlerindeki boşluğu dolduramayıp intihara sürüklendikleri...
Ama sanmıyorumki herhangi bir ateist kendisinde bilinçli olarak yarattığı boşluğu başka birşeyle doldurmaya çalışsın,tanrı gibi bir şeyle örtüştüremediğinde de intihara kalkışsın. Bu öncelikle bir dinci zırvasıdır. Çünkü bir insan pat diye "gökten inen bir vahiy"le ateist olmuyor. Okuyup, ölçüp, biçip bunu anlayabiliyor ancak. Ama görüldüğü gibi müslümanların ateistleri yapıştırdığı yaftalar bitecek gibi değil. Asosyal,hayatının belli bir döneminde ciddi bir psikolojik travma geçirmiş, anne-babasınından ilgi ya da sevgi görmemiş vb. gibi yakıştırmalarla kendi vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz bana göre. Çünkü bir takım dileklerde bulunabileceğin, ahlak anlayışına uymayan bir şey yaptığında tövbe edebileceğin bir tanrı olmadan, yolunda gitmeyen şeyleri üzerine atabileceğin kader anlayışı olmadan yaşamak sizin yaşantınızdan zor bana göre. Çünkü tüm eylemlerinizin sorumlusu kendinizsiniz.Yanlış bir şey yaptığınızda bunun ölçütü bir kitapta yazılanlar değil kişisel ahlak normlarınız. Bilmem anlatabildim mi?

çok güzel yazmışsınız. zaten inananlar ile inanmayanların temel ayrımı da bu noktada. sorumluluk almak veya almamak. kişinin kendisini iyiliklerinden veya kötülüklerinden sorumlu hissetmesiyle kişinin bunları ödül veya ccezaya dayalı olarak gerçekleştirmesi arasındaki fark. bizim perde arkamız da bu kanımca

KızıL
15-06-2010, 03:54
ben hiç duymamıştım intihar ettiklerini ateistlerin.. akisne cennet ile kandırılmadığımız için bu hayatı dolu dolu yaşayanlardanız...

evrensel-insan
15-06-2010, 04:16
Saygideger Kizilordu;

Onlar, bilhassa Avrupa'da ateist, ya da her hangi bir izm bilinci tasiyan kisiler degil; aksine nihilizmin etiksel ve metafizik hiclik bosluguna dusmus ve kendi kendini yasamsal "caresiz kilmis" kisiler. Bilhassa SSCB'nin 1990 lardaki ulkelere ayrilmasindan sonra, cogu kisi bu boslugu yasadi. Ben buna sahidim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

bakkalmahmud
24-05-2012, 17:55

Yeni ateist olmus biri olarak ateizmi aklin bütün hurafelerden bagimsiz olarak tamamen aklin ve mantigin dogrultusunda ilerlemesi olarak tarif edebilirim.

kurtulusislamda
24-05-2012, 20:18
ateist=reddetme sanatı...neyi reddetme ALLAH c.c...bunun aksini ikna edeni ateist saymam.başka reddetmeleri,peygamber,din,kuran..
peki reddetme nedir,var olan bir şeyi yok saymak,mesela şu an yazdığım klavyeyi,yok demek kadar gülünç bir şey,siz ALLAH yoktur diyorsanız aslında bunun varlığını kabulleniyor ve yoktur diyerek reddediyorsunuz,dolayısıyla kabullenmiş oluyorsunuz ALLAH'ı..bu reddetme bağlamında,peygamberimizi,islamı,ve kuran-ı kerimin varlığınıda kabulleniyorsunuz ama reddediyorsunuz,
Kendinizi bilgili ve okumuş addediyorsunuz ama bir kalemin,tek başına meydana gelmeyeceğini ve bunu yapanın insan olduğunu bildiğiniz halde,şu ustunde oturduğumuz
dunyanın bir var edenin,sahibinin, olamayacağını savunuyorsunuz,aslında o kadar komiksiniz ki,buda reddetme,merak etmeyin daha cok örnek verebilirim.

İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsin, Ya nice okumaktır** Okumaktan murat ne, Kişi Hak'kı bilmektir, Çün okudun bilmezsin, Ha bir kuru ekmektir ** Okudum bildim deme , Çok taat kıldım deme , Eğer Hak bilmez isen ,Abes yere gelmektir **Dört kitabın mânâsı ,Bellidir bir elifte ,Sen elifi bilmezsin, Bu nice okumaktır*** Yiğirmi dokuz hece , Okursun uçtan uca, Sen elif dersin hoca , Mânâsı ne demektir**Yunus Emre der hoca, Gerekse bin var hacca ,Hepisinden iyice ,Bir gönüle girmektir,
YUNUS EMRE....

istatistik
24-05-2012, 20:28
ateist=reddetme sanatı...neyi reddetme ALLAH c.c...bunun aksini ikna edeni ateist saymam.başka reddetmeleri,peygamber,din,kuran..
peki reddetme nedir,var olan bir şeyi yok saymak,mesela şu an yazdığım klavyeyi,yok demek kadar gülünç bir şey,siz ALLAH yoktur diyorsanız aslında bunun varlığını kabulleniyor ve yoktur diyerek reddediyorsunuz,dolayısıyla kabullenmiş oluyorsunuz ALLAH'ı..bu reddetme bağlamında,peygamberimizi,islamı,ve kuran-ı kerimin varlığınıda kabulleniyorsunuz ama reddediyorsunuz,
Kendinizi bilgili ve okumuş addediyorsunuz ama bir kalemin,tek başına meydana gelmeyeceğini ve bunu yapanın insan olduğunu bildiğiniz halde,şu ustunde oturduğumuz
dunyanın bir var edenin,sahibinin, olamayacağını savunuyorsunuz,aslında o kadar komiksiniz ki,buda reddetme,merak etmeyin daha cok örnek verebilirim.

İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsin, Ya nice okumaktır** Okumaktan murat ne, Kişi Hak'kı bilmektir, Çün okudun bilmezsin, Ha bir kuru ekmektir ** Okudum bildim deme , Çok taat kıldım deme , Eğer Hak bilmez isen ,Abes yere gelmektir **Dört kitabın mânâsı ,Bellidir bir elifte ,Sen elifi bilmezsin, Bu nice okumaktır*** Yiğirmi dokuz hece , Okursun uçtan uca, Sen elif dersin hoca , Mânâsı ne demektir**Yunus Emre der hoca, Gerekse bin var hacca ,Hepisinden iyice ,Bir gönüle girmektir,
YUNUS EMRE....

alinle tuttuğu klavyeyi reddedemediğini belirtmişsin. Allahı da aynı şekilde reddetmediğine göre elinde tuttun bekliyorsun. Getir gel ben de bi bakayım boyu posu nasılmış, tapılacak bir yeri var mı yok mu karar verelim. Kusura bakma senin sığ yorumuna verilebilecek cevap da aynı ölçüde sığ olmalı.

Ateizmi bir inanç biçimi olarak niteleyeninden, allaha inanmıyorsan neye inanıyorsun diyenine kadar pek çok insan ile karşılaştım. Her biri, inanmak gerektiğini, yaşamın, ahlakın vb her türlü moral değerin kaynağının bu olduğunu iddia ettiler. Hesaba katmadıkları, bu inanca sahip olmayan ben, bugün özgür bir insan olarak dolaşabiliyorum. Herhangi bir sabıkam yok, inanırların %90'ından daha fazla hayır duasını mesleğim gereği hergün alıyorum. Bu bakımdan, ahlaki değerleri dine dayandırmak isteyenler bu düşüncelerini tekrar gözden geçirsinler.

ateizmi inanç sayanlar, allah var ki reddediyorsunuz diyenler ise kavramları doğru düzgün öğrenip bu cehaletlerinden sıyrılsınlar.

kurtulusislamda
24-05-2012, 21:00
tuttuğu klavyeyi reddedemediğini belirtmişsin. Allahı da aynı şekilde reddetmediğine göre elinde tuttun bekliyorsun. Getir gel ben de bi balinle akayım boyu posu nasılmış, tapılacak bir yeri var mı yok mu karar verelim. Kusura bakma senin sığ yorumuna verilebilecek cevap da aynı ölçüde sığ olmalı.

Ateizmi bir inanç biçimi olarak niteleyeninden, allaha inanmıyorsan neye inanıyorsun diyenine kadar pek çok insan ile karşılaştım. Her biri, inanmak gerektiğini, yaşamın, ahlakın vb her türlü moral değerin kaynağının bu olduğunu iddia ettiler. Hesaba katmadıkları, bu inanca sahip olmayan ben, bugün özgür bir insan olarak dolaşabiliyorum. Herhangi bir sabıkam yok, inanırların %90'ından daha fazla hayır duasını mesleğim gereği hergün alıyorum. Bu bakımdan, ahlaki değerleri dine dayandırmak isteyenler bu düşüncelerini tekrar gözden geçirsinler.

ateizmi inanç sayanlar, allah var ki reddediyorsunuz diyenler ise kavramları doğru düzgün öğrenip bu cehaletlerinden sıyrılsınlar.
.......o kadar gülüncsüniz ki,ALLAH'ı göremeyiz zira o gucu erişemeyiz,ALLAH'ı görebilseydik şayet,bu dunyanın anlamı kalmazdı,bu dunya biz inananlar için imtihan yeri,ALLAH-U TEALA yı görmesekte sana varlığını o kadar basit anlatabilrimki,mesela sen..kendini bi gözden gecir bakalım,o güç seni öyle güzellikte yaratmış ki,düşünebiliyorsun,kavrayabiliyorsun,en ufak insanla ilgili detay,burnunun içinde ki kıllar, en iyi ince detaya kadar nasıl tasarlamış seni,yemeği yiyor,gerekli vitaminleri alıyor,fazlalığını atıyorsun,ya atamasaydın,nasılda tasarlamış seni,sizin can alıcı kavramınızı yukarıda yazdım REDDECİLİK...reddetme sanatı :))..bana şu basitmi basit kolay soruyu cevapla bakalım....kalemin tek başına meydana gelemeyeceğini ve bir ustasının olduğunu herhalde reddetmiyeceksin, dunyayı kim var etti ?

istatistik
24-05-2012, 21:06
Bana mükemmel insanın tarifini yapabilir misiniz? Madem en ince detaya kadar, en uygun şekilde tasarlanmış olduğunuzu iddia ediyorsunuz.

Uzun insan mı, kısa insan mı, kıllı insan mı, seyrek kıllı insan mı, büyük burunlu insan mı, küçük burunlu insan mı, kepçe kulaklı dediklerimiz mi, şişman mı, sıska mı... Hangisi?

Ortada birbirinden bu kadar farklı insan varken nasıl mükemmel bir tasarımdan bahsedebilirsiniz?

Bir de şu: "Ama siz onun gücünü anlayamazsınız kiiiieeeee" goygoyunu bir kenara bırakır mısınız? Bu o kadar sığ ve saçma bir argüman ki, akıldan yoksun bir kişi bile bunu söyleyebilir. Bu kadar basit olmayın.

Ben size sebeplerden, sonuçlardan ve mantıksızlıklardan bahsederken hiç bir anlamı olmayan, öznel ve soyut yorumlar yapmak kendi aklınıza hakaret değil midir?

aliyarasfal
24-05-2012, 21:32
kalemin tek başına meydana gelemeyeceğini ve bir ustasının olduğunu herhalde reddetmiyeceksin

Kurtulus arkadaş genemi aynı saçma örnek?

Arkadaşım sen tanrı kavramının madde formu (biçimi) olduğunu mu iddia ediyorsun?Kalem ve insan varoluşları gereği aynı yapıtaşlarından oluşmuş iki varlıktır.ikiside maddedir ve ikiside maddeyi ispatlar. İnsan kalemi yaratmaz. Hiç bir şey yoktan varolmaz, vardanda yokolmaz. Var olan madelerden biçimine şekil vererek kalemi yapar.

yani tanrın eğer bir maddesel varlık ise ancak maddeye etki edebilir ve maddenin özelliği gereği etki-tepki alanına girebilir. Madde olmayan ve maddesel özelliklere sahip olmayan hiç bir şey maddeye etki edemez. Çünkü yoktur. Yani kurmacadır, yani masaldır. Madde değil ama maddeye etki eder dersen yokluğun varlığa etki edeceğini, yokun var olduğunu ancak iddia edersin. İspatlaman zaten olanaksızdır, çünkü yoktur.

maddeye etki ediyor, algıya dahil var dediğin anda, iddian bu ise zaten maddenin bir formu ve evrenin bir parçası olurki, tanrılık masalı yine güme gider.

İkide birde maddeyle ve maddenin biçimlerinin varlığıyla maddeyi kanıtlayabildiğiniz örneklerle gelip, hayallerinizi kanıtladığınızı sanmaktan vazgeçin. Çünkü gerçekten bilgisizce ve ezbere konuştuğunuz, mantıksal hatalarla dolu örneklemeleriniz olduğunuzdan haberiniz olmadığını düşünmeye başladım.

Cama taş atarsanız cam kırılır. Çünkü taş vardır ve algısına dahil olur etkiler fırlatabilirsiniz, tepkisel olarak varlığınıza tepki cama doğru yönelmedir, yön veren sizin etkinizdir, cam kırılır, çünkü taş ve cam birbirini varlık olarak algılamıştır ve etki tepkiye maruz kalırlar.Yani vardırlar ve kanıtlarlar bunu. Siz, taş ve cam maddenin değişik formlarında, aynı yapıtaşlarından oluşup ,ortak maddesel(fiziksel-kimyasal) özelliklere sahip olduğunuzdan varsınız ve kanıtlıdır etki-tepki-algıya dahil olma ile.

Tanrınız nedir? Madde mi? Değilse nedir? Madde olmayıp, maddeye etki edebilecek sanılan varlık iddialarına kısaca yok deniliyor.var ama maddesel değil ve derseniz varlıktır buyrun kanıtlayında bilimdünyasını altüst edin ve tüm bizleri hayran bırakın kendinize.

Şimdilik saygımla gittim...

kurtulusislamda
24-05-2012, 21:36
Bana mükemmel insanın tarifini yapabilir misiniz? Madem en ince detaya kadar, en uygun şekilde tasarlanmış olduğunuzu iddia ediyorsunuz.

Uzun insan mı, kısa insan mı, kıllı insan mı, seyrek kıllı insan mı, büyük burunlu insan mı, küçük burunlu insan mı, kepçe kulaklı dediklerimiz mi, şişman mı, sıska mı... Hangisi?

Ortada birbirinden bu kadar farklı insan varken nasıl mükemmel bir tasarımdan bahsedebilirsiniz?

Bir de şu: "Ama siz onun gücünü anlayamazsınız kiiiieeeee" goygoyunu bir kenara bırakır mısınız? Bu o kadar sığ ve saçma bir argüman ki, akıldan yoksun bir kişi bile bunu söyleyebilir. Bu kadar basit olmayın.

Ben size sebeplerden, sonuçlardan ve mantıksızlıklardan bahsederken hiç bir anlamı olmayan, öznel ve soyut yorumlar yapmak kendi aklınıza hakaret değil midir?
.................................................. ..........................
....sen benim cevabımı ver,bende senin cevabını vereceğim,mıukemmel insan nasılmış...sen önce benim cevabımı ver,bir kalemin bir ustasına inanıyorsun,bu evrenin ustasının olmadığına nasıl inanmıyorsun,buyur sen cevapla ben mukemmel insanın tarifini cok mu cok basit şekilde cevaplandıracağım...saat 11.30 a kadar cevap yazamam ,malum regaip kandili,cevabını merakla bekliyorum

istatistik
24-05-2012, 21:53
Sayın ki, kalemi tasarlayan insandır. Tıpkı tanrıyı tasarlayanın da insan olması gibi. Ancak insan, tanrıyı tasarladıktan sonra kalemi bir kenra bırakmış ve kendi tasarladığı hayali arkadaşından korkmaya başlamıştır.

Eğer bunun dışında bir cevabınız var ise bana tanrıyı da kimin tasarladığını açıklamanız gerekir. Tasarlanmamıştır gibi bir cevap ile karşıma gelmeyin. Zira bu kaçamak olduğu kadar aptalca bir cevaptır.

Neva
24-05-2012, 22:36
.......o kadar gülüncsüniz ki,ALLAH'ı göremeyiz zira o gucu erişemeyiz,ALLAH'ı görebilseydik şayet,bu dunyanın anlamı kalmazdı,bu dunya biz inananlar için imtihan yeri,ALLAH-U TEALA yı görmesekte sana varlığını o kadar basit anlatabilrimki,mesela sen..kendini bi gözden gecir bakalım,o güç seni öyle güzellikte yaratmış ki,düşünebiliyorsun,kavrayabiliyorsun,en ufak insanla ilgili detay,burnunun içinde ki kıllar, en iyi ince detaya kadar nasıl tasarlamış seni,yemeği yiyor,gerekli vitaminleri alıyor,fazlalığını atıyorsun,ya atamasaydın,nasılda tasarlamış seni,sizin can alıcı kavramınızı yukarıda yazdım REDDECİLİK...reddetme sanatı :))..bana şu basitmi basit kolay soruyu cevapla bakalım....kalemin tek başına meydana gelemeyeceğini ve bir ustasının olduğunu herhalde reddetmiyeceksin, dunyayı kim var etti ?

Yarattigini iddia ettiginiz hicbir varliga bagli kalmaksizin, Allah nedir? Bir tanimini yapar misiniz?

kurtulusislamda
25-05-2012, 00:48
Sayın ki, kalemi tasarlayan insandır. Tıpkı tanrıyı tasarlayanın da insan olması gibi. Ancak insan, tanrıyı tasarladıktan sonra kalemi bir kenra bırakmış ve kendi tasarladığı hayali arkadaşından korkmaya başlamıştır.

Eğer bunun dışında bir cevabınız var ise bana tanrıyı da kimin tasarladığını açıklamanız gerekir. Tasarlanmamıştır gibi bir cevap ile karşıma gelmeyin. Zira bu kaçamak olduğu kadar aptalca bir cevaptır.

.....nasıl kalem yoktan var olmuyorsa ve bir yapanı varsa ,bu evreni ve kainatı yapan ilahi bir güç vardır,arkadaşımız bir örnekleme varmiş
(Cama taş atarsanız cam kırılır. Çünkü taş vardır ve algısına dahil olur etkiler fırlatabilirsiniz, tepkisel olarak varlığınıza tepki cama doğru yönelmedir, yön veren sizin etkinizdir, cam kırılır, çünkü taş ve cam birbirini varlık olarak algılamıştır ve etki tepkiye maruz kalırlar.Yani vardırlar ve kanıtlarlar bunu. Siz, taş ve cam maddenin değişik formlarında, aynı yapıtaşlarından oluşup ,ortak maddesel(fiziksel-kimyasal) özelliklere sahip olduğunuzdan varsınız ve kanıtlıdır etki-tepki-algıya dahil olma ile)maddesel düşünce bu olsa gerek,
benim sorum hala muallakta kaldı,taş-cam her 2side madde,bunlar birbirini carptığında kırılma olayı meydana gelir,ama siz cam ve taşı bir şeyden soyutlayarak düşüyorsunuz,nedir o,eylemi yapanı soyutluyorsunuz,eğer taşı atmamış olsanız,kırılma olayı meydana gelmiyecektir,kainatı yaratan olmasa
dunya olmazdı,ve sen diyorsun ki ALLAH'ı tarif et,işte burada zurnanın zırd dediği yere geldik,şimdi insanoğluna bahşedilen mukemmel bir olgu olan düşünceyi yaradan o kadar ince tasarlamış ki,beynimizin bir yerinde insanı kilitliyor,daha ötesini düşünemezsin,orada tıkanırsın ,oda ALLAH'ın nasıl var oldugu düşüncesi,ne bir milim ileri gider nede bir milim geri gelir,orada düşünce durur,zorlarsan kafayı üşüttüğünü görürsün..buda yaradanınn hikmeti,ama bunu kabullenmek istemiyorsunuz zira sizin düşüncenizin temelindeki kavramı öğrendim,bu konuda teşekkür ederim sizlere nedir ateistlerin ilham aldığı,güç aldığı olgu..reddetme olgusu,2 sutun ustte yazacağı yazdım,ALLAH'ı reddetme cabasındaysanız ki öyle,o halde ALLAH'ı inanıyorsunuz,varlığını hissediyorsunuz ki reddetme ihtiyacı hissediyorsunuz,yoktur diyorsunuz,var olmayan bir şeyi yoktur diyemezsiniz çünkü yoktur ama var olan bir şeyi yok diyebilirsiniz,çünkü vardır......saygılar

murted
25-05-2012, 01:14
yoktur diyorsunuz,var olmayan bir şeyi yoktur diyemezsiniz çünkü yoktur ama var olan bir şeyi yok diyebilirsiniz,çünkü vardır......

"Deniz kızı diye bir şey yoktur."

Evet, bu cümle bana ait.

Şimdi sen de deniz kızlarının varlığı ya da yokluğu üzerine bir cümle kur.

Yardımcı olayım.

1) Deniz kızı diye bir şey vardır.
2) Deniz kızı diye bir şey yoktur.

Bir üçüncü cümle kurulabiliyorsa ya da daha fazlası kurmakta özgürsün.

Deniz kızlarının varlığı hakkında ne düşünüyorsun?
Sence deniz kızı diye bir şey var mıdır?

aliyarasfal
25-05-2012, 01:36
Yine yanlış yorumlar, yine vaaz.

Dostum insan ile taş, taş ile cam, cam ile insan aynı ortak yapıtaşlarından oluşur. Kuant nedir duydun mu hiç? Tanrında aynı yapıtaşlarından meydana gelmek zorunda bir etki yapabilmesi için maddeye. Yani maddesel bir forma sahip olmak zorunda.

Anlamıyormusun, anlamazamı yatıyorsun anlamadım. Dünyanın güneş etrafında dönme nedenide aynı sebepten dolayıdır.Sence dünyayı aynı yörüngede ve eksende döndüren şey tanrımı? tek nedeni hem güneşin hem dünyanın varlıklarının oluşturan yapıtaşlarının ortaklığı ve sahip oldukları özellikler. Bu özelliklerde etki-tepki ve algıyı doğuru. Çünkü varlar ve birbirlerinin algısına dahil olurlar.sen insanı evrenden ayrı, özel bir şey sanıyorsun. İnsan sadece bilinçce farklıdır, oda maddenin özelliklerinin sonucudur.

Tüm bu güç dediğin bir gizemli masal kahramanının eseri değil. Evrendeki tüm fizik kurallarını maddenin kendi varlığı belirler. Bunun için bir bilince ihtiyacı yok. Varlığı yeterli. Çünkü atomaltı dünyasındaki parçacıkların kendi enerjileri ile kendi etraflarındaki dönme hareketi ve diğer parçacıklarla karşılaşarak yarattıkları etkileşimdir tüm varolan(bilinç dahil) atomların, elementlerin ve evrenin varoluş şekli. Tanrı yok ve gerekte yok.

Resmen bilgiden yoksunsun be dostum. sadece inançsal ezberlerinle sanıyorsunki sen dedin evrendeki gerçeklik yokolup senin masalındaki tanrı varlandı. Varlığını maddeye bağımlılığa düşürdüğün bir soyut tanrı kavramını kanıtlamayı beceremeyeceğini, çünkü yoku varlama adına durmadan varlığı, yani maddeyi kanıtladığınızı hiç anlamıyorsunuz.Biraz dinsel ezberleri kenara koyunda bilgiyle düşünceyle bakın evrene.

Şimdilik saygımla gittim.

Neva
25-05-2012, 05:10
ve sen diyorsun ki ALLAH'ı tarif et,işte burada zurnanın zırd dediği yere geldik,şimdi insanoğluna bahşedilen mukemmel bir olgu olan düşünceyi yaradan o kadar ince tasarlamış ki,beynimizin bir yerinde insanı kilitliyor,daha ötesini düşünemezsin,orada tıkanırsın ,oda ALLAH'ın nasıl var oldugu düşüncesi,ne bir milim ileri gider nede bir milim geri gelir,orada düşünce durur,zorlarsan kafayı üşüttüğünü görürsün.

Yok yok orasi hic de zurnanin zirt dedigi yer degil bize gore.

Soru gayet basit; tum yaratildigini iddia ettiklerinizden bagimsiz olarak Allah'i tarif edin bize.

Insan, akil, fikir dusunce vs. de dahil.

Bekliyoruz tarifinizi.

Yoksa, iste sen varsin Allah'in varligina delil, hayvan var, olum var vs. gibi gerekcelerle gelmeyin.

Veya kafayi usutmemek icin Allah var diyorsaniz, o baska bir konu elbette.

kurtulusislamda
25-05-2012, 09:43
Yok yok orasi hic de zurnanin zirt dedigi yer degil bize gore.

Soru gayet basit; tum yaratildigini iddia ettiklerinizden bagimsiz olarak Allah'i tarif edin bize.

Insan, akil, fikir dusunce vs. de dahil.

Bekliyoruz tarifinizi.

Yoksa, iste sen varsin Allah'in varligina delil, hayvan var, olum var vs. gibi gerekcelerle gelmeyin.

Veya kafayi usutmemek icin Allah var diyorsaniz, o baska bir konu elbette...... :))...ilahi bir güce benim tarifimi yapmamı istiyorsunuz,o halde ben bu buyuk gucu tarif edemem,ettirmez yuce ALLAH c.c...peki bende size bir şeyin tarifini verin diyeceğim......................................... .........
.........deneme-yanılma yoluyla,kavrayabilme yetisiyle,neyin-nasıl olduğunu sadece öğrendiğimiz bilgi dahilinde bulduğumuz cevaplar sayesinde öğrendiğimiz,sadece öğrendiklerimiz kadarıyla bir şey yapabilme
gucu veren AKIL 'ı bana tarif edermisniz,varmı elle tutulurmu,ac beynine bak nerde akıl....bu ufacık gucu tarif edemezken,sen bana kalkmış ALLAH'ı tarif et demeye getiriyorsun,dini öğretilerden soyutlarsam kendimi,asla bu gucu tarif etmem yine olanaksızlaşıyor,dediğim gibi sadece ALLAH'ın izin verdiği kadar düşünebiliyoruz,bu gucu anlamamakta ısrarcı davranıyorsunu,zira sizin ana kaynağınız reddecilik.bana akılı elle tutulur bir şeyse getir ,tartışalım..

kurtulusislamda
25-05-2012, 10:04
Yine yanlış yorumlar, yine vaaz.

Dostum insan ile taş, taş ile cam, cam ile insan aynı ortak yapıtaşlarından oluşur. Kuant nedir duydun mu hiç? Tanrında aynı yapıtaşlarından meydana gelmek zorunda bir etki yapabilmesi için maddeye. Yani maddesel bir forma sahip olmak zorunda.
Şimdilik saygımla gittim.
....o kadar komikleşiyorsunuz ki cevap verme ihtiyacı hissederken,kuantdan bahsetmişsin,muhtemelen yakın zamanda insanın aklını calıştırmasıyla bulduğu maddenin yapı taşı,deneme-yanılma,düşünme vasıtasıyla,ama işin özünü kacırıyorsunuz,yada bildiğiniz halde reddediyorsunuz,sana bu akılı kim verdi,bana akılı meydana getiren evrendeki herhangi bir maddeyi söyle,gelelim örneğinie madem örnek verdiğiniz üzerinde tartışmaya acalım
insan-taş-cam ve sonucunda kırılma yani eylemin sonucu...sizin yani ateistlerin anlayışına göre ,diyorsunuzki taş ve cam birbiriyle sert bir şekilde buluşması nedeniyle kırılma meydana gelir,doğrudur bu fikri katılıyorum taş ve cam sertce birbirine carptığında bir sonuc cıkar,camın kırılması,ama sizlerle biz inananların arasındaki fark burda cıkıyor,belliki taşı atan olmasa yani insan ,cam kırılmayacaktı yani sonuc cıkmayacaktı,işte siz ateistler insan taşı atmamıştır cam kendiliğinden kırılmıştır diyorsunuz,yani eylemi işe döken insanı reddediyorsunuz ama biz inananlar,eğer taşı atan bir güç olmasa cama carpmaz ve kırılmaz diyoruz yani eylemi yapanı reddetmiyoruz,bu misaldeki insanı
-----burdan şu sonuc cıkar,eğer evren ve insan kendiliğinden var olmadıysa(camın kırılması gibi) elbette bunun bir imalatcısı var(camı kırmak için taşı atan insan gibi) oda ALLAH c.c,işte biz bu gucu ALLAH'ı reddetmiyoruz,siz reddediyorsunuz....yeterince acıklayıcı olmuştur,siz ateistler cok okumuş insanlarsınız ya ,bu örnek ilk okul düzeyinde ki bir cocuğuna verilebilecek en iyi örnek olsa gerek..aslında imzamı dikkatli okusanız neler anlatıyor neler,SAYGILAR

aliyarasfal
25-05-2012, 15:10
....o kadar komikleşiyorsunuz ki cevap verme ihtiyacı hissederken,kuantdan bahsetmişsin,muhtemelen yakın zamanda insanın aklını calıştırmasıyla bulduğu maddenin yapı taşı,deneme-yanılma,düşünme vasıtasıyla,ama işin özünü kacırıyorsunuz,yada bildiğiniz halde reddediyorsunuz,sana bu akılı kim verdi,bana akılı meydana getiren evrendeki herhangi bir maddeyi söyle,gelelim örneğinie madem örnek verdiğiniz üzerinde tartışmaya acalım
insan-taş-cam ve sonucunda kırılma yani eylemin sonucu...sizin yani ateistlerin anlayışına göre ,diyorsunuzki taş ve cam birbiriyle sert bir şekilde buluşması nedeniyle kırılma meydana gelir,doğrudur bu fikri katılıyorum taş ve cam sertce birbirine carptığında bir sonuc cıkar,camın kırılması,ama sizlerle biz inananların arasındaki fark burda cıkıyor,belliki taşı atan olmasa yani insan ,cam kırılmayacaktı yani sonuc cıkmayacaktı,işte siz ateistler insan taşı atmamıştır cam kendiliğinden kırılmıştır diyorsunuz,yani eylemi işe döken insanı reddediyorsunuz ama biz inananlar,eğer taşı atan bir güç olmasa cama carpmaz ve kırılmaz diyoruz yani eylemi yapanı reddetmiyoruz,bu misaldeki insanı
-----burdan şu sonuc cıkar,eğer evren ve insan kendiliğinden var olmadıysa(camın kırılması gibi) elbette bunun bir imalatcısı var(camı kırmak için taşı atan insan gibi) oda ALLAH c.c,işte biz bu gucu ALLAH'ı reddetmiyoruz,siz reddediyorsunuz....yeterince acıklayıcı olmuştur,siz ateistler cok okumuş insanlarsınız ya ,bu örnek ilk okul düzeyinde ki bir cocuğuna verilebilecek en iyi örnek olsa gerek..aslında imzamı dikkatli okusanız neler anlatıyor neler,SAYGILAR

Gerçekten trajikomik bir durumdasınız. Şimdi mantıksızlığınızın eserisiniz ve bilimsel gerçekliklerin reddindesiniz. Arkadaşım insan cam yada herahangi bir varlık yokturki aynı yapıtaşilarından oluşup madde dışı bir şey olsun.

Tanrıız eşittir insansa, maddedir. Buyrun çıkın işin içinden. biraz bilimsel bilginiz dahi yok.Okumamakta, anlamamakta ve inatta süpersiniz. Tanrın hiç yok ve olmadı. her şeye yaratıcı uydurma hastalığınız tuttumu sıtma nöbeti gibi tekrarlıyorsunuz. yarattıldığını nerden uydurdun her şeyin. neye dayanarak? Kuran denilen muhammedin derleme masallarınamı? buyur kanıtla tanrını .

Saçma sapanörneklerle , maddenin kanıtlarıyla masal kanıtlanmayacağını dahi anlamıyorsunuz. illa yaratılma takıntınız var ise tanrınızıda yaratan kimmiş bir bulunda gelin. tanrı denilen saçmalığın kanıtsız var olduğuna inanıp kendi kendine varolduğuna inanıyorsunda var olan maddenin kendiliğinden varolabileceğini niye kabul edemiyorsunuz.Çünkü şartlanmış beyniniz bu gerçekdışılığı reddemeyecek derece ezbere dayalı, bilgiden uzak, akıldan yoksun bir hale getirilmiş.

İnsan ile taşın yapıtaşı tamamen aynıdır. öBilimsel gerçek. evrende varolan her varlık aynı yapıtaşlarından oluşur. Tanrın neden oluşur. hayalden. Madde olmayan tanrını maddeden bağımsız anlat ,maddenin özelliklerinden ayrı tasvir etde herkes görsün. Bakalım madde olmayan bir şey nasıl var imiş.

ula get ahzap suresini oku, başlıbaşına muhammedin rezilliğidir. Tanrı bunun neresinde?

şimdilik saygımla gittim...

YasasinBilim
25-05-2012, 15:18
sayın kurtuluş,

1) lütfen rica ediyorum. islam'ı ya da kur-an'ı savunurken ayetlerden hadislerden örnek vermeyin. çok anlamsız. biz bunlara inanmıyoruz. biz bilime, akla, mantığa inanıyoruz. lütfen aklınızı, bilginizi kullanarak bizle tartışın. ayet ve hadisleri de, gereği halinde tarihsel belgeler olarak bize sunun, tanrı imzalı belgeler olarak değil.

2) "okumakla adam olunmaz", "okumuşsun ama adam olamamışsın", "adam olmuşsun ama insan olamamışsın", "insan olmuşsun ama dindar olamamışsın" gibi içi boş lafları da ulu-orta kullanmayın. bunlar cahilce söylemlerdir. okuyan, bilen, araştıran adama saygı göstermeyi öğrenin.

Sesli
25-05-2012, 16:07

İnsan önce ATEİST nedir? Bunu bilmeli ki söyledikleri bir mana ifade etsin. Burada çok kişi ateist nedir bilmiyor....Anlatalım da öğrensinler;

ATEİST= TANRICI OLMAYAN

Yoksa ateist dinsiz demek değil. Çünkü pek çok dindar ateist var bu dünyada.
Ateistler arasında dinsizler de vardır. Ancak bütün ateistler dinsiz değildir.

Ateistlerin hepsini dinsiz sananlar sadece cahillerdir. Önce cehaletimizden sıyrılmalıyız ki sözümüzün de bir değeri olsun.

FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK

kurtulusislamda
25-05-2012, 16:35
İnsan önce ATEİST nedir? Bunu bilmeli ki söyledikleri bir mana ifade etsin. Burada çok kişi ateist nedir bilmiyor....Anlatalım da öğrensinler;

ATEİST= TANRICI OLMAYAN

Yoksa ateist dinsiz demek değil. Çünkü pek çok dindar ateist var bu dünyada.
Ateistler arasında dinsizler de vardır. Ancak bütün ateistler dinsiz değildir.

Ateistlerin hepsini dinsiz sananlar sadece cahillerdir. Önce cehaletimizden sıyrılmalıyız ki sözümüzün de bir değeri olsun.

FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK...............
bu tezi ilk defa duydum,şu anda hak olan İSLAM ve diğer tüm dinlerde tanrı olgusu mevcuttur ve hepside bir olandan bahseder,bunun örneklerini sıralayabilirm,var hristiyana sor,sen tek tanrı kavramanı inanıyormusun diye,yada yahudiye,hatta sana zerdüştlerin kitabı avestadan bir alıntı...
43. Ey Maddi Dünyanın Yaratıcısı, Sen, Kutsal Biri! Orada (göksel) efendi (Ahura) ve (yersel) hükümdar kimdir?

Ahura Mazda (şöyle) cevapladı: " Urvatad-nara (1) Ey Zarathuştra! Ve sen kendinsin Zarathuştra!"...bak burdada yaratıcı diye bahsi geciyor...şimdi dinci ateist var dediğin zaman bu gözle görülür biçimde ateist deildir ne demişsin atesitin tanımını yaparken
atesit=tanrıcı olmayan.........yani asla dinci ateist yoktur....benim gözlemlediğim,siin ilham kaynağınız reddetme olgusu
ateist=reddetme o kadar

uyar
25-05-2012, 16:38
ateist dinsiz demek sesli kardeş... lafı dolandırmaya gerek yok

vartor
25-05-2012, 17:02
istanbul´isimli üyeden Alıntı

Ozur dilemene gerek yok, oyle tanitildigi icin oyle saniyorsun.
Insanlari inanclarina, inancsizliklarina gore siniflandirmak bastan yanlistir. Ancak kendi tecrubemle diyebilirim ki, tanidigim cogu ateistler, riyakarliktan uzak, daha durust ve sosyal faaliyetlere katilimlari daha gelismis insanlardir. Ateist, sevgisini kendi uydurdugu tanrilara, goklere degil, insanlara, tabiata yoneltir. Aile ve akraba sevgisi de dine inanlardan daha az gelismis degil, aksine daha bilincli ve sevgiyle dolu olabilir.
Tabi ki bu benim gorusum; Ateist bir kimsenin daha bilincli ve farkinda oldugu kanaatindayim. Bilim adamlarinin %90 nin agnostik, ateist olmalari da bu tezimi guclendiriyor. Yine de genelleme yapmak yanlistir diye dusunuyorum; Antisosyal davranis, inancla ilgili degil, daha cok sosyal yasam ve bireyin dogasinda olan karakterinin bir urunu olarak goruyorum.

kurtulusislamda
25-05-2012, 17:16
ateist dinsiz demek sesli kardeş... lafı dolandırmaya gerek yok:gossip::gossip:.........çelişki bu olsa gerek,yada sesli aslında tam ateist deil,sesli senin içinde ufaktan kıpırdanmalar var,bunu açığa çıkar derim,boşlukta geziinme duygusu nasıl bir şeydir,hissiyatım almaz

kurtulusislamda
25-05-2012, 17:18
..... :))...ilahi bir güce benim tarifimi yapmamı istiyorsunuz,o halde ben bu buyuk gucu tarif edemem,ettirmez yuce ALLAH c.c...peki bende size bir şeyin tarifini verin diyeceğim......................................... .........
.........deneme-yanılma yoluyla,kavrayabilme yetisiyle,neyin-nasıl olduğunu sadece öğrendiğimiz bilgi dahilinde bulduğumuz cevaplar sayesinde öğrendiğimiz,sadece öğrendiklerimiz kadarıyla bir şey yapabilme
gucu veren AKIL 'ı bana tarif edermisniz,varmı elle tutulurmu,ac beynine bak nerde akıl....bu ufacık gucu tarif edemezken,sen bana kalkmış ALLAH'ı tarif et demeye getiriyorsun,dini öğretilerden soyutlarsam kendimi,asla bu gucu tarif etmem yine olanaksızlaşıyor,dediğim gibi sadece ALLAH'ın izin verdiği kadar düşünebiliyoruz,bu gucu anlamamakta ısrarcı davranıyorsunu,zira sizin ana kaynağınız reddecilik.bana akılı elle tutulur bir şeyse getir ,tartışalım.....soru muallakta kaldı...akıl denen gucu bana tarif ediniz....

hackercesur
25-05-2012, 17:33
...soru muallakta kaldı...akıl denen gucu bana tarif ediniz....

Akıl arapça kökenli bir kelimedir. Detaylı bilgi için tıkla...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ak%C4%B1l

kurtulusislamda
25-05-2012, 17:49
Akıl arapça kökenli bir kelimedir. Detaylı bilgi için tıkla...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ak%C4%B1l...bu akıl denen gucu kabul ediyormusun?

hackercesur
25-05-2012, 17:54
...bu akıl denen gucu kabul ediyormusun?
Güç derken ? akıl dediğimiz şey bir kelimeden ibarettir.

Yani şöyle açıklayayım:
insan zeki bir canlıdır. Bunu isimlendirmesi gerekiyor. Buna Akıl, zeka gibi isimler takmışlar.

Eğer aklın sadece insanlarda olduğunu düşünüyorsan aldanırsın.

Hayvanlarda da akıl vardır...

kurtulusislamda
25-05-2012, 17:56
Güç derken ? akıl dediğimiz şey bir kelimeden ibarettir.

Yani şöyle açıklayayım:
insan zeki bir canlıdır. Bunu isimlendirmesi gerekiyor. Buna Akıl, zeka gibi isimler takmışlar.

Eğer aklın sadece insanlarda olduğunu düşünüyorsan aldanırsın.

Hayvanlarda da akıl vardır.......hayvanda olsun yada insanda bu akıl gucunu kabul ediyormsun,vardır diyebiliyormusun

murted
25-05-2012, 18:09
Eee, şimdi deniz kızları hakkında ne düşünüyorsunuz kurtulusislamda? Nedense bu konuda bir beyanınız olmamış. Kurtuluş kaçmakta mı yoksa bu kez? :)

hackercesur
25-05-2012, 18:13
....hayvanda olsun yada insanda bu akıl gucunu kabul ediyormsun,vardır diyebiliyormusun

şimdi ben var diyecem. Sende göster diyecen aklınca. Eee allahta var o halde diyecen...

doğrumuyum _?

----------------------
Somut ve soyut kavramları öğren. :boink:

Neva
25-05-2012, 18:19
..... :))...ilahi bir güce benim tarifimi yapmamı istiyorsunuz,o halde ben bu buyuk gucu tarif edemem,ettirmez yuce ALLAH c.c...peki bende size bir şeyin tarifini verin diyeceğim......................................... .........
gucu veren AKIL 'ı bana tarif edermisniz,varmı elle tutulurmu,ac beynine bak nerde akıl....bu ufacık gucu tarif edemezken,sen bana kalkmış ALLAH'ı tarif et demeye getiriyorsun,dini öğretilerden soyutlarsam kendimi,asla bu gucu tarif etmem yine olanaksızlaşıyor,dediğim gibi sadece ALLAH'ın izin verdiği kadar düşünebiliyoruz,bu gucu anlamamakta ısrarcı davranıyorsunu,zira sizin ana kaynağınız reddecilik.bana akılı elle tutulur bir şeyse getir ,tartışalım..

Sayin kurtulusislamda;

Aklin tarifi ile bunun ne ilgisi var? Klasik inanir literaturundeki, akli da goremiyorsun ama yok diyor musun argumani mi bahsetmeye calistiginiz?

Size yukarda ozellikle yaratilmislardan bagimsiz dedik, hala ayni yanilgiya duserek soru soruyorsunuz.

Akil, sizin somuttan soyutlayarak isimlendirdiginizdir. Siz akil derseniz, adi akil olur. Zeka derseniz zeka olur. Dusunce derseniz dusunce olur. Bu tanimlarin hepsi insan icadidir.

Yani cok zorlandiginizda, demek iman ettiginiz gucu akla indirgeyebiliyorsunuz. Guzel. Ama bilissel melekelerimiz bagimsiz sekilde islevsel degildir. Beden islevselligine bagli olarak idame olur.

Peki iman ettiginiz Allah? O kime bagimli sekilde ? Hani siz Allah'i akla indirgediginizden oturu mecburen bu sekilde soruyorum.

Oysa bahsettiginiz gucte bir ilahin, yaratilmis seyler sayesinde idame olmaya ihtiyaci olmamasi gerekir. Bunca ilahi bir gucun, insan misali maddeye bagimli sekilde, ganimeti, devesi, dini, ustune yemin ettigi unsurlar(incir, dag vs.) olmamasi gerekir. Beddua etmemesi gerekir.

Madem ki tarif edemiyorsunuz bu gucu, o halde yaratici sifatini nasil veriyorsunuz? Evreni, dunyayi vs. yarattigini nasil iddia edebiliyorsunuz?

Varsayarak oldugu acik zaten. E o halde inanmayan kisinin de bu varsayimi reddetmesi kadar dogal birsey olamaz.

Biz size zilyon tane seyi soyutlama yontemiyle, var edebiliriz.Bu onlarin var oldugu anlamina gelir mi?

Biz insanlar ornegin sevgi, nefret vs. kavramlara sahibiz. Bize nese'yi gostersenize?

Yaratildigini iddia ettiginiz herbir seyden bagimsiz olarak tarif edemeyisinizin sebebi budur. Ileri surdugunuz sekilde Allah tarif ettirmiyor filan degildir yani.

Ha deyin ki; ben boyle inaniyorum , bu benim secimim, buna ancak saygi duyariz.

Siz ateistler redddiyorsunuz, oyleyse Allah'in varligini kabul ediyorsunuz, var olan seyler ancak reddedilir gibi gulunc ve komik bir iddia olabilir mi?

Ayni mantikla sunu sorayim size;

Siz evrimi reddederken, aslinda evrim vardir, kabul ediyorum, inanirlarin klasik aciklamasiyla benim atam maymundur mu diyorsunuz yani?

Haydi bakalim cevap bekliyoruz.

kurtulusislamda
25-05-2012, 18:25
şimdi ben var diyecem. Sende göster diyecen aklınca. Eee allahta var o halde diyecen...

doğrumuyum _?

----------------------
Somut ve soyut kavramları öğren. :boink:.........:flame:hayır merak ettiğim konu şu,atesistlerin asıl anlatmak istediği şey,her şeyin gözle görülmasi lazım ki,var diyebilelim,bunda her halde yanlış deilim dimi,

Neva
25-05-2012, 18:30
Eee, şimdi deniz kızları hakkında ne düşünüyorsunuz kurtulusislamda? Nedense bu konuda bir beyanınız olmamış. Kurtuluş kaçmakta mı yoksa bu kez? :)

Var miymis deniz kizlari? Bakalim bekleyelim cevap gelir belki.:D

kurtulusislamda
25-05-2012, 18:47
Eee, şimdi deniz kızları hakkında ne düşünüyorsunuz kurtulusislamda? Nedense bu konuda bir beyanınız olmamış. Kurtuluş kaçmakta mı yoksa bu kez? :)...ben asla kacmam,zira her şeye gucu yeter olan ALLAH'bana bahşetmiş olduğu bir güce sahibim,akıla,mantığa,kavrayabilme,sezebilme,gelel im,senin deniz kızları meselesine,bi burada akıldan bahsediyoruz,düşünce sebebiyle sorduğun soyutsal soruya bakarmısın,akıl sebebiyle zihinde oluşturduğun bu hayali herhalde vardır dememi bekleyemezsin,hayal,,yani zihinde akıl yoluyla tasarlanan sayut düşünce...ama biz bu hayali kurmanı sebebiyet veren akılı tartışıyoruz,bak akılın gücünü burda calıştırmıssın,söyle bakalım syn murted,sen aklın gucunu vardır diyebiliyormusun,ben kacamak cevap vermedim,dosdoğru şekilde gerektiği gibi cevabını verdim,şimdi sen cevapla,akıl varmıdır,bu guc varmıdır........:whoo:

uyar
25-05-2012, 18:48
basit ve düz mantık algılamalarına bayılıyorum bu dindar arkadaşların...

birazdan da sevgiyi göster falan derler...

kurtulusislamda
25-05-2012, 18:49
.........:flame:hayır merak ettiğim konu şu,atesistlerin asıl anlatmak istediği şey,her şeyin gözle görülmasi lazım ki,var diyebilelim,bunda her halde yanlış deilim dimi,...cevabınızı alamadım bende bekliyorum :playball:

uyar
25-05-2012, 18:53
kurtuluş kardeş ...havayı da görmüyorsun dimi?

kurtulusislamda
25-05-2012, 19:11
kurtuluş kardeş ...havayı da görmüyorsun dimi?...görmesemde hissedebiliyorum,bir balonun içersine üflediğimiz su deil, hava,başka örneğin,

murted
25-05-2012, 19:17
...ben asla kacmam,zira her şeye gucu yeter olan ALLAH'bana bahşetmiş olduğu bir güce sahibim,akıla,mantığa,kavrayabilme,sezebilme,gelel im,senin deniz kızları meselesine,bi burada akıldan bahsediyoruz,düşünce sebebiyle sorduğun soyutsal soruya bakarmısın,akıl sebebiyle zihinde oluşturduğun bu hayali herhalde vardır dememi bekleyemezsin,hayal,,yani zihinde akıl yoluyla tasarlanan sayut düşünce...ama biz bu hayali kurmanı sebebiyet veren akılı tartışıyoruz,bak akılın gücünü burda calıştırmıssın,söyle bakalım syn murted,sen aklın gucunu vardır diyebiliyormusun,ben kacamak cevap vermedim,dosdoğru şekilde gerektiği gibi cevabını verdim,şimdi sen cevapla,akıl varmıdır,bu guc varmıdır........:whoo:

Allah ile deniz kızı arasında ne fark var? Siz öyle istiyorsunuz diye mi farklı şeyler oluyorlar?

yoktur diyorsunuz,var olmayan bir şeyi yoktur diyemezsiniz çünkü yoktur ama var olan bir şeyi yok diyebilirsiniz,çünkü vardır......

Sizin dediğinize göre yokluğundan bahsedilebilen yani varlığı reddebilen şeyin otomatik olarak var olması lazım. Bu durumda deniz kızları da vardır demeniz lazım ki tutarlı olasınız.

Aklın gücü ne? Ne olduğunu anlarsam bir şey diyebilirim.

Özgürcan
25-05-2012, 19:28

Ne alakası var? Ben şahsen gayet mutlu bir aileye sahibim. Hayatımın başında tonton dedemle yaşadığım için dindardım, sonra Tran Dursun okuyunca sorgulamaya başladım. Süreç içinde pan-enteist, deist ve ateist oldum...

hackercesur
25-05-2012, 19:32
Gölgelerin gücü gibi bişey heralde. :)

şaka bir tarafa ben süperman'a inanıyorum.

hatta uçan pembe boynuzlu atada inanıyorum.

zeusa da inanıyorum. Çünkü yunanlılar 2000 sene inanmışlar. Ya doğruysa bişey kaybetmem

yehovaya da inanıyom.

Tüm tanrılara, Herşeye inanıyom ben manyağım.

uyar
25-05-2012, 20:02
...görmesemde hissedebiliyorum,bir balonun içersine üflediğimiz su deil, hava,başka örneğin,

bak nasıl güzel açıklamışsın kurtuluş kardeş... hissediyorsun demek

hava varlığını böyle mi açıklıyorsun?

aman hislerine çok güvenme :))

istatistik
26-05-2012, 01:12
Forumda dolaşırken genelde bir taraftan da alkol alıyorum ancak Kİ arkadaşımızın eriştiği kafaya hala erişemedim.

Öncelikle bizden somut cevaplar ve kanıtlar beklerken kendisinin her seferinde işi vıcık vıcık bir soyuta, mecaza boğması oldukça sinir bozucu. Aklıma ise 2 seçenek geliyor:

1) Aptala yatarak sorulardan kurtulmaya çalışıyor.
2) Bizi aptal sanıyor.

Kendisine daha önce cevap verdim ve tanrıyı insan yarattı tıpkı kalemi de olduğu gibi dedim. Ancak cevabı görmezden gelerek yine bildik islam goygoyunu yazmaya devam etti. Kendsinden beklentim ateist ya da deist olması değil, en azından sorduğu sorulara verilen cevapları dikkate alacak olgunlukta olmasıdır.

Sesli
26-05-2012, 02:08
ateist dinsiz demek sesli kardeş... lafı dolandırmaya gerek yok

Hayır. Size öyle geliyor siz bilmeyince öyle sanmaktasınız. TEİST = TANRICI

başına (A) gelince olumsuz oluyor. yani ATEİST= TANRICI OLMAYAN

Şu kullandığınız sözcüğün manasını artık öğrenseniz daha iyi olmaz mı? Bakınız Budistler de, Caynalar da, Taocular da ZEN dinindekiler de hepsi, hepsi ateist ama dinleri var. Yani siz bilmeden iddiada bulunan Müslümanlar gibi söz edince insan üzülüyor...

Farkındalık / FARKINDALIK / FARKINDALIK

vartor
26-05-2012, 02:34
Ateistin kelime anlamina gore tanrisiz bir din de ateisttir denilebilir. Ancak bu sitedeki sesli haricindeki tum ateistler, ateist deyince dini, tanrisi olmayan bir kavrami anlarlar. Benimicin ateist insan (din degil) yalniz tanrilari degil, tum dinleri ve dogmalari da dislayan bir sahis gelir aklima. Sizin bu kelime ile takintinizi ise hic anlayamiyorum sayin sesli. Her firsatta ateist dinler oldugunu tekrarliyor ve budizm, zen, caynalardan bahsediyorsunuz. Dinleri tanrisiz, ateist olabilir, ancak bu dini takip edenlere ateist degil, budist, zen deniliyor olduguna da dikkatinizi cekerim.

istatistik
26-05-2012, 03:15
Din denilince aklıma hayali bir tanrının en tepede bulunduğu ve onun elçisi olduğunu iddia eden bir adamın da vekaleten yerie baktığı sistemler geliyor.

Tanrısız dinler olarak sunulan pek çok sistem aslında bir felsefi görüştür Tıpkı nüdizm, konfiçyüzm vb gibi.

elestirmen
26-05-2012, 09:19
Aslında Sesli bir konuda haklıdır. Ateizm tam anlamıyla dinsizlik demek değildir yani kelimenin tam anlamıyla örtüşmez, yani Budizm gibi bazı Uzakdoğu dinlerinde 'yaratıcı' anlamında bir tanrı kavramı yoktur. Deizm de bunun aksine tüm dinleri reddedip Tanrı olduğunu varsayar. E o zaman Ateizm tam anlamıyla nedir 'dinsizlik' değilse? Ateizm din ile ilgili bir kavram değildir,tanrı ile ilgili bir kavramdır.Dinlerin varlığı, dinlerin tanımının ne olduğu, dinlerin iyi mi yoksa kötü mü olduğu ateizmin konusu ve tartışma alanı dışındadır. Ateizm, her tür metafiziği reddettiği için, kendini metafizik öğeler üzerinden temellendiren bazı dinlerin metafizik boyutlarını da reddeder. Yani bu, özellikle dinlere karşı sergilenen bir duruş değil, genel olarak tüm metafizik inanışlara karşı bir duruştur.Ateizm, yalnızca bir "durum" ifadesidir. Sadece tanrı veya tanrıların ve metafizik öğelerin var olmadığını söyler.Ateizm; yaratıcı ve müdaheleci bir Tanrıyı kabul eden teizmden, yaratıcı ancak müdahaleci olmayan bir tanrıyı kabul eden deizmden, tanrının evrenin kendisi olduğunu savunan panteizmden ve tanrının hem evrenin kendisi hem de evrenin ötesinde (aşkın) olduğunu savunan panenteizmden; ayrıca, tanrının varlığı ve yokluğu konusundaki soruları "cevapsız" veya "cevaplandırılamaz" diyerek cevapsız bırakan agnostizmden; tanrıyı, "kesin olarak" reddetmesiyle ayrılır. Bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Ateizm

uyar
26-05-2012, 09:37
Hayır. Size öyle geliyor siz bilmeyince öyle sanmaktasınız. TEİST = TANRICI

başına (A) gelince olumsuz oluyor. yani ATEİST= TANRICI OLMAYAN

Şu kullandığınız sözcüğün manasını artık öğrenseniz daha iyi olmaz mı? Bakınız Budistler de, Caynalar da, Taocular da ZEN dinindekiler de hepsi, hepsi ateist ama dinleri var. Yani siz bilmeden iddiada bulunan Müslümanlar gibi söz edince insan üzülüyor...

Farkındalık / FARKINDALIK / FARKINDALIK

aslında ateistin türkçe tam karşılığı bence ALLAHSIZ demek :)