Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de Kürt Yok mu? Ya da Kürtler Aslında Kim?
Türkiye'de yaşayan ve Türk diye adlandırılan milletin; yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda etnik yapısı ortaya çıkarıldı.
Buna göre,
Türkiye'de yaşayan Türklerin genlerini taşıdığı 8 (sekiz) farklı millet şunlar:
1) Türk
2) Berberi (Cezayir-Fas-Tunus-Libya'nın bir kısmını kapsayan ırk)
3) Hellenik (Yunanistan ırkı)
4) Cermen (Alman Irkı)
5) Slav (Yugoslav, Hırvat, Makedon, Rus, Ukrayna, Çek vb. ırkı)
6) Arap (Arabistan ırkı)
7) Yahudi (İsrail ırkı)
8) İlirya (Arnavut ırkı)
Bunların içinde Kürt yok..
Türk milletinin gen haritasında Kürtlük çıkmadı..
O halde Kürt diye tanımlanan topluluk gerçekte kim?
Ben bunların büyük bir kısmının Türkmen (Türk) olduğunu düşünüyorum..
Ne dersiniz?
Bunların oranlarınıda verseydiniz daha anlamlı olabilirdi.
bu araştırmayı yapanlar, kürt ırkını türklerden bağımsız olarak ele alıp inceleme yapmamışlardır...bundan kaynaklanıyor ;)
orta doğuda en az 40-50 milyon kürt var onlarda mı türk-türkmen? birşey yazarken mantıklı olup olmadığını irdeleyin...
.
Türkiye'de yaşayan ve Türk diye adlandırılan milletin; yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda etnik yapısı ortaya çıkarıldı.
araştırma yapılan millet kim? Türk diye adlandırılanlar bu bir!
Türklerin genlerini taşıyan 8 farklı millet arasında demekki gen araştırmasına gidilmiş bu iki!
Bilim bildiğini okumuş tabi ki! Türk milletinin genlerinde Kürtlük aranırsa sonuç böyle şaşırtıcı olur işte, demekki neymiş Kürt milleti Türklük geni taşımıyormuş:)
Yanlız benim anlamadığım Türk milletinin genlerinde neden Kürtlük arandığı oldu! Avrupadaki taşların üzerinde Kürt dilinin izlerini aramaya benzedi bu da hani Kürt dili hint-avrupa dil grubunda olduğu için ayata ve boğaziçi o zaman neden avrupadaki taşların üzerinde kürt diline ait tek bir harf yok demişlerdi.
Gerçi ben hala bilimden umutluyum:couch2:
Bunların oranlarınıda verseydiniz daha anlamlı olabilirdi.
Anadolu'nun genleri dünya haritası gibi
ABD'deki Stanford Üniversitesi'nin araştırması, Anadolu'da yaşayan insanların dünyanın farklı bölgelerine ait 12 farklı gen taşıdığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, Anadolu insanı Kuzey Afrika'dan Finlandiya ve Hindistan'a kadar birçok farklı gen taşıyor
Vatan'ın haberine göre ABD'deki Stanford Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, Anadolu'nun dünyanın en çeşitli gen yapısına sahip bölgelerinden biri olduğunu ortaya koydu. Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Genetik Bölümü'nün 2003 yılında başlayan araştırmasına göre, Anadolu'da yaşayan insanlar, Sibirya'dan Finlandiya'ya, Orta Asya'dan Balkanlar'a ve Hindistan'dan Kafkaslara kadar birçok farklı halkın genlerini taşıyor.
95 bölgeden örnek alındı
Aralarında Türk uzmanların da bulunduğu 15 kişilik geniş bir ekip tarafından yapılan "Anadolu'nun Genetik Profili" isimli araştırmada, Türkiye'deki 95 farklı il ve ilçe merkezinde yapılan araştırmada toplam 523 kişiden alınan örnekler incelendi. Bu kişilerden 79'u kozmopolit bir kent olduğu için İstanbul'dan seçildi. Diğer bölgeler ise iklim, coğrafya, geçiş yolları üzerinde olması gibi niteliklerine göre belirlendi.
En yüksek oran 'J geni'
İşte yapılan araştırmaya göre Anadolu'da yaşayan toplulukların taşıdığı genler:
J geni (Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Balkan): Yüzde 33.8
R geni (Avrupa): Yüzde 24
E geni (Afrika ve Güney Avrupa): Yüzde 11.4
G geni (İran ve Kafkas): Yüzde 11
I geni (Kuzey ve Doğu Avrupa): Yüzde 5.2
L geni (Hindistan): Yüzde 4.2
N geni (Sibirya ve Finlandiya): Yüzde 3.9
C, Q ve O geni (Orta Asya): Yüzde 3.4
K geni (Pakistan): Yüzde 2.5
A geni (Afrika): Yüzde 1
Atasoy: Anadolu, ırkların kaynaşma potası
Stanford Üniversitesi'nin araştırmasında çalışan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü eski Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, araştırmada insanın genetik köklerinde hiç değişmeyen iki örneği yani anneden çocuklarına geçen mitokondriyal DNA ve babadan çocuklarına geçen Y Kromozomunun incelendiğini söyledi: "İlk insanları Kenya civarından göçe çıktı ve tamamı Maveraünnehir'i iki kol halinde geçti. Doğu Akdeniz'le Hint Okyanusu arasında olan bu bölgeden iki kolda Anadolu'ya geldiler. Anadolu, insanlık tarihi için anahtar coğrafyadır. Anadolu üzerinden bir kol Avrupa'ya diğer kol ise Orta Asya ve sonrasında Kuzey, Güney ve Uzak Doğu'ya gittiler. DNA şifrelerimizde dünyanın bütün DNA kökleri bulunmakta. Anadolu tüm ırklar, etnik unsurlar ve medeniyetler için bir kaynaşma potasıdır."
Türkler Avrupa'nın en karışık halkı
İSVİÇRE merkezli iGenea şirketinin geçen mayıs ayında yaptığı araştırmaya göre ise, Avrupa'da yaşayan halklar arasında genetik anlamda "en karışık ve en az safkan" olan topluluk Türkiye halkı.
Türkiye'de "safkan Türk" tartışması yaratacak araştırma için Avrupa'nın dört bir yanından DNA örnekleri toplayan ve bunlar üzerinde analizler yapan bilim adamları Türkiye'de yaşayan Türkler'in sekiz farklı etnik gruba ait genleri taşıdığını belirledi. Çalışmada Avrupa'da "safkan" olmaya en yakın halkın ise Ruslar olduğu ortaya çıktı.
Ari ırk için İkinci Dünya Savaşı'nı çıkaran Almanların genetik yapısında ise sadece yüzde 25 Cermen genleri bulunduğu ve hatta genlerinin yüzde 10'luk bir kısmının da Yahudi ırkından geldiği belirlendi. iGenea yetkililerinin araştırmanın "en büyük sürprizi" olarak açıkladığı Türkiye sonuçlarına göre Türkiye'de yaşayan insanların genetik yapısı incelendiğinde 8 farklı etnik gruba ait izler bulunuyor.
Avrupa ve Türkiye'nin çevresindeki bölgede bu kadar karmaşık bir genetiğe sahip olan başka bir millet daha yok.
Türklerin taşıdığı genler ise şöyle:
1) Türk, 2) Berberi, 3) Yunan, 4) Alman, 5) Slav, 6) Arap, 7) Yahudi, 8) Balkan
Alıntıdır
26 Ağustos 2009, Çarşamba
Zaman Gazetesi
Türklerin taşıdığı genler ise şöyle:
1) Türk, 2) Berberi, 3) Yunan, 4) Alman, 5) Slav, 6) Arap, 7) Yahudi, 8) Balkan
Anladığım kadarıyla burdaki araştırmada farklı iki şey araştırılmış. Birici alıntıda Anadolunun genetik yapısı, 2. alıntıda Türklerin genetik yapısından bahsedilmekte.
1. alıntıda 10 adet gen sayılmış.
2. alıntıda 8 adet gen sayılmı.
1. alıntıdaki % 11 civarı İran kafkas geni büyük olasılıkta kürtleri kapsamakta. Zaten 2. alıntıda İranı yada kafkaslardan bahsetmemiş.
[/SIZE][/FONT]
Anladığım kadarıyla burdaki araştırmada farklı iki şey araştırılmış. Birici alıntıda Anadolunun genetik yapısı, 2. alıntıda Türklerin genetik yapısından bahsedilmekte.
1. alıntıda 10 adet gen sayılmış.
2. alıntıda 8 adet gen sayılmı.
1. alıntıdaki % 11 civarı İran kafkas geni büyük olasılıkta kürtleri kapsamakta. Zaten 2. alıntıda İranı yada kafkaslardan bahsetmemiş.
Türkiye'de o kadar kafkas kökenli var ki..
Milyonlarca..
İranın yarısı da Azeri..
Kürt yok galiba..
Genetik anlamda tabii..
Bu birbiriyle çelişkili hatta birbirini yalanlayan araştırmalar belli ideolojilerin cımbızlamasına uğruyor gibime geliyor. Tabi bir de Türk geni veya Kürt geni nasıl oluyor
orası ayrı bir muamma. İlk araştırma şöyle diyor(muş):
1) Türk
4) Cermen (Alman Irkı)
6) Arap (Arabistan ırkı)
7) Yahudi (İsrail ırkı)
8) İlirya (Arnavut ırkı)
Bu araştırmaya göre anlıyoruz ki Kürt yokmuş.
Hemen sonra ikinci araştırmaya bakıyoruz:
Eğer Türk'ler orta asyadan gelmişse bu araştırmaya göre de Anadolu'da Türk yokmuş. Eh en azından eser miktarda (%3,4) varlarmış.
Öyleyse 2.araştırmaya göre aslında Türkler kendilerini Türk olarak tanımlayan ortadoğu
ve balkan ırklarından gelmekte, ne dersiniz ?
Bilimi ideolojilere alet etmeye çalışan kaynaklara itibar etmemek en iyisi galiba.
Araştırmanın doğru mu yanlış mı olduğunu bilmiyorum. Doğru yada yanlış olmasıda önemli değil bana göre. Herkes kendini ne görüyorsa o dur.
Ama bu araştırmada birbiriyle çelişen bir durum yok. 1. Araştırma der ki; Anadolunun gen yapısı. 2. Araştırma der ki; Türklerin gen yapısı. İkisi farklı şeyler.
Türkiye'de farklı etnik yapılar olduğunu anlamk için bilim adamı filan olmaya gerek yok..
İnsan bu gerçekle kısa sürede karşılaşıyor..
Fakat burada Kürt diye farklı bir etnik ırk ortaya çıkmaması enteresan..
GÜneydoğu ve Doğu Anadolu sanılanın aksine etnik bakımdan Türkiye'nin en karmaşık bölgeleridir.
Ya..
İşte böyle..
Ne kadar sallarsan salla..
Son damla düşer dona.
Şimdi bu araştırmaya göre..
Kafkas kökenliler..
Kürtlerden çok..
Romanlar da öyle..
Hint kökenliler ya..
Kimlerine göre..
Türkiye'de en az beş milyon Roman vatandaşımız varmış..
Onlar da Kürtlerden çok görünüyor..
Tam bir;
Cafer s.çtı bez getir..
Vaziyeti..
sevgili özgür hala karmaşa çözülmedi. Birinci araştırma Anadolu'nun genetik dağılımını
ortaya koyuyor diyorsun.
1) Türk Geni,
Güzel, sonra da diyoruz ki 2.araştırma Türk Geninin kökenlerini araştıryor.(Tabi theatre'nin alıntıladığı şu cümleyi ihmal ediyoruz: İşte yapılan araştırmaya göre Anadolu'da yaşayan toplulukların taşıdığı genler:)
Bu da güzel.
Ama bu Türk geni bir tuhaf. Türklerin anavatanına ait oran eser miktarda. Ağırlığı Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Balkan kökenli. Ve sonra soruyoruz Kürt geni nerde ? Bence
asıl sorulması gereken Türk geni nerde ?
Bence
asıl sorulması gereken Türk geni nerde ?
İşte o genlerin tümüne Türk geni denir..
Atatürk öyle dedi..
Biz de öyle diyoruz..
Ve dahi..
Diyeceğiz..
Atatürk ne diyor sa "O"..
Güzel buna da peki sevgili theatre. De neden Kürt geni arıyorsunuz o zaman ?
İşte o genlerin tümüne Türk geni denir..
Atatürk öyle dedi..
Biz de öyle diyoruz..
Ve dahi..
Diyeceğiz..
Atatürk ne diyor sa "O"..
sen bunu ciddi mi yazdın? şaka falan mı bu?
eğer ciddiyim diyorsan dawkins'in dini virüs yoluyla bulaşması yönünde yaptığı araştırmaya benzer bir araştırma yapabilirim? aslında daha çok ...................bu sitedekilerin ateist olmalarının sebebi allah reddedip yerine atatürkü koymak herhalde....
y kişisi: neden ateistsin?
x kişisi: eee atatürk var... :D:D
Güzel buna da peki sevgili theatre. De neden Kürt geni arıyorsunuz o zaman ?
Soruyu başlıkta da sordum..
Kürt ler gerçekte kim?
Bilim gerçeği bulmak için yapılır..
Bilim yapıyoruz..
Yoooksa bana ne.
sen bunu ciddi mi yazdın? şaka falan mı bu?
eğer ciddiyim diyorsan dawkins'in dini virüs yoluyla bulaşması yönünde yaptığı araştırmaya benzer bir araştırma yapabilirim? aslında daha çok "...........
......................
Bu kadar milleti Atatürk'ten başkası bir araya getiremez..
O nedenle çok ciddiyim.
Ama düşünmeden neden konuşuyorum diye bir baktır kendine..
....................
Bu kadar milleti Atatürk'ten başkası bir araya getiremez..
O nedenle çok ciddiyim.
Ama düşünmeden neden konuşuyorum diye bir baktır kendine..
atatürk ne derse o demen senin seviyeni bilmek için yeterli...korkma bu konuda yalnız değilsin ülke senin gibi adamlarla dolu...
senin atan gen bilimci falan mı ya? ne hakla başka bir halk kendi toprağında yaşıyor diye ona türk deme hakkını buluyor? eee tabii milletin fesini çıkarıp şapka takmakla uğraşan adamdan bu da beklenir...
atatürk ne derse o demen senin seviyeni bilmek için yeterli...korkma bu konuda yalnız değilsin ülke senin gibi adamlarla dolu...
senin atan gen bilimci falan mı ya? ne hakla başka bir halk kendi toprağında yaşıyor diye ona türk deme hakkını buluyor? eee tabii milletin fesini çıkarıp şapka takmakla uğraşan adamdan bu da beklenir...
Şimdi sana Türk etnik bir isim değil mi..
Desem..
Deveyi iğne deliğinden mi geçirsem?
Hangisi daha kolay..
Deveyi iğne deliğinden geçireyim..
eee tabii milletin fesini çıkarıp şapka takmakla uğraşan adamdan bu da beklenir...
Fesini geri ister gibisin?
A.
Bu konu nasrettin hocanın "kedi buysa ciğer nerde, ciğer buysa kedi nerde" meselesine döndü. :)
Benzer bir araştıra national geographic dede ayınlandığını hatırlıyorum.
Tabiki kürtlerinde % 100 saf bir ırk olduğunu kimse idda edemez. Yukardaki karışıma nispeten kenine düşen payı almıştır. Ama bu kürtlerin aryan ırkının bir kolu olduğu gerçeğini değiştirmez. Dikkat ederseniz 1. araştırmada (anadolunun gen yapısı) aryan ırkı geçmektedir. 2. araştırmada (türklerin gen yapısı) geçmemektedir. Muhtemelen 2. araştırma kendini türk diye tanımlayanlar üzerinde yapılmış. 500 denek üzerinde yapılmış bir araştırmanın oranlarınında çok gerçekçi olduğunu düşünmuyorum.
Şimdi sana Türk etnik bir isim değil mi..
Desem..
Deveyi iğne deliğinden mi geçirsem?
Hangisi daha kolay..
Deveyi iğne deliğinden geçireyim..
atan ne diyorsa onu yap...boşver sen etnik, ırk, alt kimlik üst kimliği atanın dediklerini zaten biliyoruz karnımız tok...atanızın söylediği, 1 milyar yılda yaşasaydık, sizce hep geçerl,i olacağı için gerek yok...
Fesini geri ister gibisin? Kapalıçarşı civarında bulabilirsiniz, size yakışanı da elbet vardır.
A.
ben eşantiyon kullanmayı sevmeyen biriyim, kullanmıyorum yani ;)
eğer bir gün bu ülkede şeriat olursa ya da iranda yaşasaydın, şapka yerine bize fes giydirmelerinden ne kadar rahatsız oluyorsak, aksi durumda da yani fesin yerine şapkaya da o kadar karşı olmak gerekir. insan ne isterse onu giyer, kimseyide ilgiledirmez...
bu sitede şunu da gördüm ki atatürke karşı birşey yazdığımızda hemen şeriatçı darbesi yiyoruz...eğer tatmin oluyorsan yaz hala...ama altta blogum var tıklarsan belki şeriatçı olmadığımı öğrenebilirsin...;)
eğer bir gün bu ülkede şeriat olursa ya da iranda yaşasaydın, şapka yerine bize fes giydirmelerinden ne kadar rahatsız oluyorsak
...
bu sitede şunu da gördüm ki atatürke karşı birşey yazdığımızda hemen şeriatçı darbesi yiyoruz...eğer tatmin oluyorsan yaz hala...ama altta blogum var tıklarsan belki şeriatçı olmadığımı öğrenebilirsin...;)
Yazmadan önce bloğunu ziyaret etmiştim zaten.
Arabın fesi ile Anadolu insanının işi ne? Dediğin gibi; olsa olsa zorla giydirirler o kadar.
A.
Reklamlar başlamış desene..
Önceden haber verin de..
Bak yeni bir başlık açmak zorunda kaldım..
Atatürk ve Mao ile ilgili..
Yazmadan önce bloğunu ziyaret etmiştim zaten.
Arabın fesi ile Anadolu insanının işi ne? Dediğin gibi; olsa olsa zorla giydirirler o kadar.
A.
hocam arabın fesi ya da türkün,kürtün şalvarı ya da abd'nin jeanı insanlar ne giyerse giysin bizi ilgilendirmemeli ve tepeden inme bir şekilde devlet politikası gibi "ben sizi batılı görmüyorum, değişeceksiniz" edasıyla da olmaz...
yanımdan geçen bir hacıdan, kıyafetiyle, hacı kokusuyla mutlu olduğumu sanıyorsan yanılıyorsun...ama bir arada yaşamı muhafaza etmeliyiz...yoksa güçlü olan istediğini giydirirde, istediğini yaptırırda...
"ben sizi batılı görmüyorum, değişeceksiniz" edasıyla da olmaz...
Zaten öyle olmamıştır. Ben, çocuğum kafasına sarık taksa "afferim len velet, ne iyi yaptın" demem. Çocuğuma demezsem vatandaşıma da demem. Ha, keyif onun istediğini giysin; keza artık fes takılmasına da kimsenin ses edeceğini sanmam. Ama yakışmıyor işte birader; yanlış mı?
A.
Zaten öyle olmamıştır. Ben, çocuğum kafasına sarık taksa "afferim len velet, ne iyi yaptın" demem. Çocuğuma demezsem vatandaşıma da demem. Ha, keyif onun istediğini giysin; keza artık fes takılmasına da kimsenin ses edeceğini sanmam. Ama yakışmıyor işte birader; yanlış mı?
A.
"vatandaşıma demem" böyle birşey olmaz, saygı duyulur. allah ta yok ki allah mısın diyeyim ya... evlata da en fazla tavsiye verilir baskı yapılmaz...vatandaşta evlat olarak görülmez...
yakışma konusunu hacı yağı, ve kıyafeti cümlemde yazdım ;)
"vatandaşıma demem" böyle birşey olmaz, saygı duyulur.
Ya, tabi ki saygı duyulur. Vatandaşım derken "benim ile aynı yurdu paylaşan insan anlamında" kullandım. Ama yani şimdi gelse dese ki "Şu hacı yağının kokusu ne güzel dimi?" ne dersin? "Saygı duyarım" mı dersin, "Kusura bakma ama güzel değil" mi dersin?
Adam takmış şapkayı çıkmış. Zaten köy yerinde fesle dolaşan yok ki. Ha, o takmasa başkası takar giderdi. Medeniyetin burnunun dibindeki bir ülkede halkın tamamını Arap gibi yaşatmak kolay değildir.
A.
boğaziçi
03-09-2009, 22:21
-----------------
sizin bu yazdiklariniz cok bilimsel degerlendirmeler oldugu icin ancak bu sekilde yanit verilir..cok yorulmayiniz, yazik size...:lalala:
algilama yetiniz bu kadar sizin...karsi devrimci tavriniz gozlerimi yasartti...
Bilimsel bir araştırma olarak sunulan, gen arama tarama çalışmaları üzerinden konuya devam etmek daha yerinde olmazmıydı? fesi şapkayı nasıl konunun içine sokmayı başarabildiniz! Atatürk'ün bu konuya neresinden bağlandığını okuduktan sonra ise bu olsa olsa çok meşakat gerektiren bir yetenek göstergesi demiş oldum.
Ben hala meraktayım Türk geni araştırmasında neden kürtlük aranmış olabilir. Bu araştırmada Türk geni taşıdığı düşünülen diğer milletlerin de genlerinin türklük geninde olup olmadığına bakılmış mı? böyle bir bilgi varmıdır? bir bilen cevap verebilir mi?
Şapkadan tavşan çıkarmak kolay araştırmanın içeriğine yoğunlaşalım derim.
Türk geni taşıdığı
Türk geni diye birşey var mı?
Bence Türk ve Kürt olduğu düşünülen deneklerin genlerinin karşılaştırılması bilimsel açıdan daha anlamlı olurdu. Muhtemel birbirine yakın çıkarlardı.
Hiç anlamadığım işler bu gen işleri ...
A.
evrensel-insan
03-09-2009, 23:21
Saygideger azinlik;
Bu konular, aslinda; bilimsel carsafa burunmus; emperyalizmin; ayrimci, cikarci politikasina, bilimsel kilif takma cabalari. Gen bir somut organdir. Ona verilen her soyut deger; bilimsel degil; politiktir. Ayni "Bencil gen" gibi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bu başlıkta tartışan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.
Sizler geröekten evrime, evrim teorisine, evrim gerçekligine inanıyor musunuz. Ya da bunun dogru oldugunu düşünebiliyor musunuz.
Şayet homo sapiensi kabul ediyorsanız bu saçma gen ve ırk tartışmalarını nasıl sindirebiliyorsunuz. Biyolojik olarak ırk diye bir şey olamaz.
Kaldı ki hepimiz insanız. Türk olmak, Kürt olmak, Çinli olmak sadece cografi tanımlamalarıdr. Politik olarak belki bir şeyler ifade edebilir ama biyolojik anlamda ne ifade eder ki. Şempanzelerle % 99 akrabayız diyoruz ama Türklik, Kürtlük konusunda birbirimizi yiyoruz. Kürtler ya da Türkler ya da Ermeniler şempanzelerle aramızdaki birliktelikten daha mı çok aykırılıklar içeren genetik özelliklere sahipler. Kaldı ki bunlar da temel degil, tedrici ve cografi farklılıklardır.
Bir araştırmaya göre Anadoluda yaşayanların gen birligi Orta Asya Türklerindekinden daha fazla. Yani biz Orta Asyalılardakinden daha çok ortak noktaya sahibiz. Yani biz Anadoluluyuz. Ne Türk, ne Kürt, ne Ermeni, ne de Rum. Bizi biz yapan Anadoluluktur. Digerleri sadece bize asılan, ya da bizim cahilce kendimize astıgımız politik yaftalardan ibarettir.
saygılarımla
Evet bu bilimsel araştırma ışığında öğreniyoruz ki türk geni varmış hatta o geni taşyanlar arasında Türkler de varmış bence çok ilginç bir durum. Sizce?
:)
1) Türk
4) Cermen (Alman Irkı)
6) Arap (Arabistan ırkı)
7) Yahudi (İsrail ırkı)
8) İlirya (Arnavut ırkı)
:evil:
elde var 7 taşıyıcı:)
Sayın dilaver,
Fizyolojik olarak ırk diye birşey maalesef vardır ama insanlık değerleri içinde yeri yoktur.
A.
evrensel hocam ve dilaver de başlığa gelmişler ben yazarken. hoş geldiniz. Ben şimdi bu araştırmayı satır satır tahlile başlarsam üç aylık malzeme çıkar siteye. konuyu lütfen dağıtmayalım arkadaşlar. şurda bilimsel bilimsel tartışıyoruz:)
1) Türk
...
Türk ırkının kapsama alanı belirtilmemiş ... olmaz :)
A.
Fizyolojik olarak ırk diye birşey maalesef vardır ama insanlık değerleri içinde yeri yoktur.
Dikkat ederseniz ben biyolojik olarak dedim. Gerisi cografyaya dayanır ve bence de bilimsel bir anlamı yoktur. Çünkü kesinkes saf ırk diye bir şey olabilecegini ya da etkinligi olabilecegini düşünmüyorum. Bu konuda Anadolu'nun Türkler le kıyaslı bir genetik çalışması vardı, daha dogrusu orta Asya dakilerle ilgili. Oradaki bulgulara göre bizim Rumlara yakınlıgımız, Orta Asyada ki Türklere yakınlıgımızdan daha fazla idi.
saygılarımla
Dikkat ederseniz ben biyolojik olarak dedim.
Ettim efendim, merak buyurmayınız :) :)
Bu konuda sizinle tamamen hemfikirim.
A.
evrensel-insan
03-09-2009, 23:38
Saygideger arkadaslar;
Türklerin genlerini taşıdığı 8 (sekiz) farklı millet şunlar:
Peki, bu kisilerin Turk olduklarini neye gore ve nasil "kanitliyorlar."
Damardaki asil kandan sonra, simdi sira,
"Muhtac oldugun kudret; vucudundaki Turk geninde, mevcuttur" a mi geldi. Eee, sonucta; milliyetcilikte, biyoloji eliyle, "bilimsellesecek" anlasilan. Karni ac olanlari doyurur. Benim karnim tok.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Çok güzel tepkiler gelmiş..
Herkese teşekkür ederim..
Şu fes olayı araya girmese idi..
Tartışmanın daha verimli olacağı..
Açık.
Batılıların..
Hükümetin..
Ve diğerlerinin..
Kürt açılımına yaklaşımlarındaki değişimin nedenini çıkardık ortaya..
Bir anlamda..
Çünkü bu tür araştırmalar..
Biz kafamızı betona da gömsek..
Yapılıyor.
Yine,
Biz,her ne kadar kendi inandıklarımızı başkalarına sokmaya çalışsak ta..
Batıda böyle yapılmıyor..
Batıdaki araştırmalardan sonra..
Yeni bilgilere göre yeni planlar oluşturulduğu açık..
Ancak,
Sevgili azınlık da..
Biraz önce belirtmiş..
Bir Türkle Kürdün genetiği karşılaştırırlsa..
Gerçek büyük bir oranda ortaya çıkar.
Elimde henüz bir bilgi yok..
Ancak bunun yapılmadığını söylemek kerizlik olur..
Ben tarihi belgelerden yola çıkarak..
Kürtlerin önemli bir kısmının Türkmen olduğunu düşünüyorum..
Gen incelemeleri de büyük bir ihtimalle bunu doğrular.
Bu tarihi belgeden yola çıkarak bu sonuca mı ulaşıyorsunuz ?
Ne diyeyim bu sonuca ulaşabilmekte bir beceri. :)
Bu tarihi belgeden yola çıkarak bu sonuca mı ulaşıyorsunuz ?
Ne diyeyim bu sonuca ulaşabilmekte bir beceri. :)
Tarihi belge: 1
Doğu ve Güney Doğu Anadolu Türklerin daha doğru tabiri ile Türkmenlerin ilk yerleştikleri ve devletler kurdukları bölgelerdir.
Bütün Doğu ve Güneydoğu dahil..
Hatta Maraş,Urfa,Antep hala Türkmen ağırlıklıdır..
Bu kadar insan uzaya gitmediğine göre..
Sn. theatre ilk iletinizde araştırmayı yapan yer ile ilgili bir bilgi yok.
ikinci iletinizde ise araştırmayı yapan yer olarak "ABD'deki Stanford Üniversitesi'nin araştırması" olduğu belirtilmiş. kimlerin yaptığı bile belli olmayan bir araştırmanın bilimsel olduğunu öne sürerek tepki almak için mi bu başlığı açtınız? yoksa kuyuya bir taş attıktan sonra, elimde şu anda yeterli bilgi yok dedikten sonra bilimsel diye belirttiğiniz incelemeleri ardından konuyu büyük ihtimallere bağlamış oldunuz. Sahi siz bize neyi anlatmaya çalıştınız ben anlamış değilim!
Tarihi belge:2
Bölücülerin kullandığı sarı kırmızı ve yeşil renkli bayrak..
Türkmenlerin daha doğrusu Selçuklu Devleti'nin bayrağının rengidir..
Yeter mi?
Daha da..
İster misiniz..
Sn. theatre ilk iletinizde araştırmayı yapan yer ile ilgili bir bilgi yok.
ikinci iletinizde ise araştırmayı yapan yer olarak "ABD'deki Stanford Üniversitesi'nin araştırması" olduğu belirtilmiş. kimlerin yaptığı bile belli olmayan bir araştırmanın bilimsel olduğunu öne sürerek tepki almak için mi bu başlığı açtınız? yoksa kuyuya bir taş attıktan sonra, elimde şu anda yeterli bilgi yok dedikten sonra bilimsel diye belirttiğiniz incelemeleri ardından konuyu büyük ihtimallere bağlamış oldunuz. Sahi siz bize neyi anlatmaya çalıştınız ben anlamış değilim!
Sevgili pervane,
Şimdi..
İstersen..
Nasıl diyeyim..
Açtırma bayramlık ağzımı..
Biz ne bilimsel yazılar okuduk be..
Azıcık okuyun ya..
Korkmayın..
Yazı adam yemez..
O zaman birdaha bakalım; Önce bu iletiyi asıyorsunuz
En yüksek oran 'J geni'
sonrda bu tezi savunuyorsunuz.
Ancak,
Sevgili azınlık da..
Biraz önce belirtmiş..
Yani yukardaki iletiyi astıktan sonra, bu tezi savunuyorsunuz.... :)
Sevgili özgür,
Seninle biz anlaşamayız..
İstersen kendi başlığını aç..
Orada düşüncelerini özgürce ifade et..
Böyle bir şeyi sakın başka bir yerde söylemeyin. Elinizde henüz bilgi yok ama siz fikir sahibisiniz. Bir de bilimden bahsetmişsiniz.
Yakışıksız oldu.
saygılarımla
Segili dilaver,
Türkle Kürdün genlerinin karşılaştırıldığına dair elimde bir belge yok dedim..
Kürtlerin büyük bir kısmının Türkmenliğinin gen araştırmaları ile şimdilik bir alakası yok..
Sayın theatre
O halde elimizdeki verilere göre konuşmakta fayda var.
Genlerle sarı kırmızı renklerin bir alakası var mı sizce. Genlerden başladık ve nerelere geldik.
Bilim tahminle, duygu ile olmaz. Bilimsel önerme için düşüncelerinizi verilerle, gözlemlerle desteklemeniz gerekiyor. Önce önermenizi sonra da gözlemlerinizi yazın bence.
saygılarımla
Sn.theatre, burdaki gayelerimizden biri de insanların düşüncelerini ifade etmeleri için bayrama gerek duymamalarını sağlamak. Ancak görünen o ki siz sadece bayramlarda konuşulduğunu düşünüyorsunuz. Normal günlerde tartışma hakkında da elinizde yeterli bilgi yok ise. Bayramları beklemeniz tavsiyemdir. Ancak sitemizde bayram günleri tatil değildir. Kahraman mod kadromuz özellikle bayramlarda daha titiz bir şekilde görevlerini yerine getirmektedirler:)
Sevgili dilaver,
Niye bana sarı kırmızı rengi söylettiler?
Onu sor muyorsunuz?
Şu sitede konu saptırmayacak üç beş kişiden biri de benim..
Türkiye de o kadar hızlı değişimler oluyor ki..
Halk,gündemi 20 yıl öncesinden takip ettiği ve balık hafızalı olduğu için..
Gelişmelerden bi haber..
Ben son gelişmelerin en önemli nedenlerinden birini açıklıyorum..
Estek te köstek te..
Sorun bakalım..
Neden herkes bağımsız bir Kürt devletinden vaz geçti?
Kimler kimleri nasıl ikna etti?
Batıda Kürtçülüğe verilen destek neden kesildi?
Amerika bölgeden çekilince Araplar ne yapacak?
Sizlere hiç kimselerin "layık görmediği" (Altını binlerce kez çiziyorum) bilgileri aktarıyorum..
Kerizim ya ben..
Ben kötü oluyorum..
Avatar'ında Site Meclisi Başkanı olduğun yazılıyor..
Beni banlasana.
Sn. theatre burası ağlama duvarı değildir. Bana söylettiler diye yakınmanız manasızdır. Hala kalkıp hem yeterli bilgim yok diyorsunuz, hem de hiç kimsenin size sunmadığı bilgileri aktarıyorum diyorsunuz. Birincisi Türkmenlerin tarih içindeki coğrafi hareketliliği hakkında ülkede sağır sultanların bile bilgisi vardır. Osmanlı sevmez Türkler sayesinde. Eğer forumda bir görüş dile geririyorsanız eleştirilere de açık olmanız lazım ki çok iyi tepkiler aldığınızı da yine belirten siz oldunuz. İkincisi site meclis başkanının ban yetkisi yoktur. ama ille de ille ban derseniz bu görevi seve seve yerine getirecek modlar mevcuttur:) üçüncüsü ödemeler peşin yapılmaktadır! Lütfen veresiye teklif etmeyiniz modlara.
Avatar'ında Site Meclisi Başkanı olduğun yazılıyor..
Beni banlasana.
Buyrun işte. Bilgi sahibi olmadan düşünce üretmeye bir örnek. Önce tüzügü okuyun, sonra istemlerinizi dile getirin.
Kürtleri sarı kırmızı renklerle algılıyorsanız, 80 öncesi Kürt yok muydu diye sorarlar adama. Ama herhalde size göre yok ve bunun bilimsel ispatı da renkler olmalı degil mi.
Siz Diyarbakır Cezaevini bilir misiniz theatre.
Bilmiyorsanız bu konuda başlıgım var, lütfedip okuyunuz, sonra da fikir sahibi olunuz.
Ama yok en iyi siz bilirsiniz ve de sırlarınız var.
saygılarımla
Sevgili pervane,
Ağladığımı nerenden çıkarın?
Sordu:
Söyledik..
Banlama olayını biliyorum.
Onu niye yazdığımı açıklamayayım artık..
Deveyi iğne deliğinden geçirmeye devam.
-----------------
sizin bu yazdiklariniz cok bilimsel degerlendirmeler oldugu icin ancak bu sekilde yanit verilir..cok yorulmayiniz, yazik size...:lalala:
algilama yetiniz bu kadar sizin...karsi devrimci tavriniz gozlerimi yasartti...
şeriatçı oldum, tayyipçi oldum, ,fesi savunan kişi oldum, en sonunda da karşı devrimci oldum...süpersin sen ya :D:D
demek ki; "atatürk ne derse o'dur okadar bitmiştir konu" demeyen kişi karşı devrimci ha, yaws birşey demeyeceğim ;)
.
......................
Sayın theatre iletilere müdahele eden benim.Konuya yoğunlaşmakta fayda var. (prozac)
I m sory..
Her haltı öğrendim de..
Sukuneti öğrenemiyorum.
Bu genler üzerinden ırk tespiti yapmak çağdaş bir kafatasçılıktır.
Kafatası ölçümü de bilimsel gerekçelerle özellikle antopolojide yapıldı.
İnsan ırklarının sınıflandırılmasında kullanıldı.
Brakisefal:Örneğin brakisefallik Türk kökenli halkların çoğunlukla paylaştığı bir özelliktir, ancak bu özellik İsviçreliler (http://www.turandursun.com/wiki/%C4%B0svi%C3%A7reli), Bavyeralı (http://www.turandursun.com/wiki/Bavyera) Almanlar (http://www.turandursun.com/wiki/Alman), Fransa (http://www.turandursun.com/wiki/Fransa)'nın orta bölümünde yaşayan topluluklar, Boşnaklar (http://www.turandursun.com/wiki/Bo%C5%9Fnaklar) ve Gürcüler (http://www.turandursun.com/wiki/G%C3%BCrc%C3%BCler) ve kafa tasınn arkası üz olan şekliyle deErmeniler (http://www.turandursun.com/wiki/Ermeniler) [1] (http://www.sosbil.aku.edu.tr/dergi/VII1/zaltintas.pdf) tarafından da Brakesefal kafatası şekli paylaşılmaktadır.
Dolikosefal:Sarışın, mavi gözlü, ak tenli İsveçliler ise "dolikosefal"dir; ancak Afrika zencilerinin hemen hepsi de onlar gibi "uzun kafataslı"dırlar. Başka bir deyişle, kafatası temelli bir sınıflama insan ırklarının sınıflanması için temel oluşturamaz. Buna ek olarak, dünya halklarının tarihsel süreç boyunca birbirleriyle karışarak gelişmesinden dolayı, insanlığın ırklara ayrılması (ve buna bağlı olarak ırk tasnifinin nesnel ölçütlere bağlanması) çabası bilimsel temellere oturmamaktadır..."
Link: Kafatası ölçümü (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kafatas%C4%B1_%C3%B6l%C3%A7%C3%BCm%C3%BC)
Görüldüğü gibi kafatasçılık hiç de ırkçı bir ideoloji ile başlamıyor; bilimsel sınıflandırmalar yapma amacıyla arkeolojide, antropolojide kullanılmak için
öne çıkarılıyor ama "ırkçılık" her daim kendisine bilimsel bir dayanak arar.
Bütün ideolojiler aslen kendilerinin bilimsel olduğunu iddia ederler çünkü bilimsel realite denilen şey gerçekliğin veya gerçek olduğuna inanmak istediğin şeyin karşındakine kabul ettirilmesinin en etkin yoludur, çünkü "bilim" bizatihi çağdaş dünyanın kutsal kavramıdır.
Bu başka bir yönüyle de bilimin manipüle edilmeye ne kadar yatkın bir şey olduğunu da ortaya koymaktadır.
Gelelim Türklük Kürtlük meselesine:
Çağımız propaganda şavaşları çağıdır. İddialarını kim daha iyi propaganda ederse savaşı o kazanır.
Ben sadece propaganda ile hiç ortak bir dili olmayan, kültürü olmayan, tarihi olmayan, kan bağı falan olmayan bir kavmi millet olduğuna ikna edebilirim. Tabî elime bütün imkanlar verilirse bunu yapabilirim.
Burada aslolan bir ulusun/milletin bilimsel anlamda realitede var olup olmadığı meselesi değildir. Aslolan ona "milli bilincin" yapay olarak da aşılanabileceği gerçeğidir.
Örneğin Kürtleri ele alalım. Tarihi yok, tarih kayıtlarda yoklar, anıtları, izleri, imleri yok hatta öyle ki "Kürt" sözcüğünün bile nereden geldiği konusu kesinlik ile bilinmiyor, dilleri yok olma noktasında erimeye uğramış vb... lakin bugün onlara ayrı bir tarih hazırlanıyor, onlara Türk olmadıkları, Türklerden apayrı bir millet oldukları yolunda öylesine geniş çaplı propaganda yapılıyor, onlar için apayrı sosyolojik, antropolojik, dil bilim teorileri üretiliyor ki kendilerini "ayrı", "farklı" görmeleri hiç de zor değil.
Zaten bunu başardın mı gerisi çorap söküğü gibi gelmekte. Bir kere kendisini "ayrı" hissederse onu biz "millet" yaparız demekte emperyal merkezler.
Dediğim gibi bir kavmi millet yapmak mümkündür. Hem de öyle binlerce yıla hiç gerek yok sadece 30 senede ve daha da ötesi günümüzde 3 senede yapılır bu.
Peki koskoca devletin üniversitleri ile medyası ile eğtilmiş insanları ile bu propaganda savaşında mevzi almak yerine tam aksine ele geçirilmiş medyası ve üniversitleri ile bu propaganda savaşında içeriden vurulduğunu görmekteyiz.
Aslolan propagandadır.
Ben propaganda ile beyazı zenci olduğuna bile ikna edebilirim.
"Gen bilimi" benim propagandam için kullandığım bir araçtır sadece.
Gerisini varın siz düşünün.
Millet kavramı zaten büyük ölçüde uydurulmuş bir kavramdır. Kürtler ve Türkler arasındaki fark genetik bir fark değil zaten. Her iki tarafta da yüzyıllık bir arayla Fransız Devrimi'nin milliyetçilik ideasından etkilenenler olduğu için, Türk ve Kürt kimlikleri ideologlar tarafından yaratılmıştır.
Güneş Dil Teorisi ne kadar anlamsızsa, Kürtlerin kendilerine yaratmaya çalıştıkları modern mitler de o kadar anlamsız.
Bilim, tarihi sümerlerden nerdeyse 5000 yıl daha geri götürdüğü halde; subjektif olarak BANa göre diyerek illa da sümerleri kabul edip, sayın Theater'nin aynı tür davranışını etik bulmamak daha büyük bir çelişkidir bence.
Hoş sayın theatre'nin ne dediğini de anlamak için Talmut elinizin altında olmalı sanki.. İşi çözmüş havalarında gibi gibi..:D Oysa ben aslında daha ayakları yere basar bir bilgi deposu sanmıştım.
Selamlar
Bilim, tarihi sümerlerden nerdeyse 5000 yıl daha geri götürdüğü halde;
Yanlış oki
Tarih yazı ile başlar ve yazı da ilk sümerlerle ortaya ıkar.
Sümerden öncesine tarih öncesi diyoruz, tarih degil. Kavramları yerli yerine koyalım. Trih yazılı bilimdir. Öncesi ise karşılaştırmalara fosil ve erkeolojik kayıtlra dayanır.
Tarih öncesi ise fosil kayıtlarına göre net olarak 35 bin sene evveline (cro magnon) ve de daha öncesi ise 196 bin sene öncesine gidiyor.
saygılarımla
güneşinzaptıyakın
06-09-2009, 01:56
Bilim, tarihi sümerlerden nerdeyse 5000 yıl daha geri götürdüğü halde;
Yanlış oki
Sümerden öncesine tarih öncesi diyoruz, tarih degil. Kavramları yerli yerine koyalım. Trih yazılı bilimdir. Öncesi ise karşılaştırmalara fosil ve erkeolojik kayıtlra dayanır.
Tarih öncesi ise fosil kayıtlarına göre net olarak 35 bin sene evveline (cro magnon) ve de daha öncesi ise 196 bin sene öncesine gidiyor.
saygılarımla
Tarih öncesi kavramı günümüzde görecelidir, batının beyaz İnsan bakış açısından tarihi sınıflandırma şekli artık terk edilmiştir, yazılı tarihten öncesini arkeolojik kayıtlardan öğreniyor olmamız onu tarih olmaktan çıkarmıyor malesef. Tarihi kazananların yazdığını öğrendik ve Hanibalin öncüllerinin artık çocuk katili olarak adlandırmıyoruz örneğin. cor magnon atrihsel tanımlamasından öncesi vardır bu coğrafyada artık, Dminisi’de bulunan 1,77 milyon yıllık İnsan fosili Afrika dışında bulunan en eski iki ayak üzerinde yürüyebilen İnsan olarak tarihi yeniden ve yeniden yazmaktadır.
Mesela bir mezar taşından günümüz bilim adamları yazıtlarda bulamıyacakları kadar derin bilgiler elde edebilmektedir, bir kırık çanak parçasından bir tarih yazılırken, 19. yy Avrupalı beyaz adam tarih yazıcılığına bağlı kalmak doğru değildir. Çatalhöyük'te bir tek satır yazı olmamasına rağmen tarih yazabiliyor artık İnsanoğlu.
Dminisi’de bulunan 1,77 milyon yıllık İnsan fosili Afrika dışında bulunan en eski iki ayak üzerinde yürüyebilen İnsan olarak tarihi yeniden ve yeniden yazmaktadır.
bunu örneklemenizi ve beyin hacmini de yazmanızı rica etsem. omo sapiens sadece iki ayak üzerinde yürümek degildir, tüm homo cinsi bunla ilgilidir. Ama zannedersem siz sapiensten bahsettiniz.
saygılarımla
güneşinzaptıyakın
06-09-2009, 13:19
Forumda detay bilgi varmış aşağıya linkini veriyorum, http://www.turandursun.com/forumlar/archive/index.php/t-4866.html
Saygılar...
...........
İlk mesajımda söz ettiğim Bilim, tarihi sümerlerden nerdeyse 5000 yıl daha geri götürdüğü halde;
diye başlam cümle de söz ettiğm zaten; YAZI idi.
Burada sorun hangi bilimin hangi bulgusunun olması gerekir sanıırm. Bu konuda Sayın Boğaziçi'nin bu konuda yazdığı epey de yazı var diye kalmış zihnimde.
Selamlar
Sayın bogaziçi nin ve onun temel aldıgı Mirşan'ın hiç bir bilimsel tutarlılıgı ve ciddiyeti yoktur.
Onlara inanmak ile Daniken'in Nazdak izlerine inanmak arasında da hiç bir fark yoktur.
Ben bilimden bahsettim OKi. Bize uygun gelen bilimden degil hakemli olarak uluslararası yapılan bilimden.
saygılarımla
Öncelikle cevapların geç olmasından dolayı özür dilerim. Çok sık siteye girmiyoum.
hafiften kafa geçerek mutlak emin bir ifade ile demişsiniz ki;
Bize uygun gelen bilimden degil hakemli olarak uluslararası yapılan bilimden.
Sanırım atladığınızı bu konuda bir kaç nokta var. Eğer cümlem ve geçtiğim dalga da ısrar ediyorum derseniz; meşhur bilimden söz ederken; ırkçı bir avrupa kafatasına sahip bilimcilerin, batıda yaptığı doğuya ait çalışmalarımı kast ettiğinizi sormak zornda kalırım.
Örneğin; 1985 yılından beri koca japon hükümetinin dünyada kendi bilim adamlarının neyi kabul ettirmek için kazındıklarını izah etmek zorundasınız. Zira ortada bir vakıa varken modern bilim adı altında o vakıanın neye ait olduğunu ispat etmek görevi onlardadır.
Hayır değildir denirsede bilimin ispat etmek gibi bir görevi yoktur demek gerekir.
Boğaziçi adlı üyemize bir ara bir link yollmaıştım msn den. Bunu dilavere ulaştırın, yıllardır aradığı delili bulduğunuzu söylersiniz demiştim. Onunla irtibat kurun eğer gerçekten de bu konuyu merak ediyorsanız.
Ama çoğu eski tüfek gibi kim öğrenecek şimdi sıfırdan hem öğrenirsem bu zamana kadar savunduklarım güme gidecek diye evham yapma riski de var sizin için. Hoş böyle bir evhaım bilimde yeri yoktur ama; bilim kimin umurundaki sahi.
Sakın bana boğaziçine ne soracağım sen yolla deme lütfen. Biz madden ispata varılamayacağını öğreneli yıllar oldu. Merak ediyorsanız boğaziçini arar ve kanıta giden yolda yürümeye başlayabilirsiniz.
Selamlar
İstanblue
14-09-2009, 02:30
Sayın bogaziçi nin ve onun temel aldıgı Mirşan'ın hiç bir bilimsel tutarlılıgı ve ciddiyeti yoktur.
saygılarımla
Okuduğun bir kitabının ismini ver.Nete bakıp söyleme soru sorarım ona göre.
Buna göre,
1) Türk
4) Cermen (Alman Irkı)
6) Arap (Arabistan ırkı)
7) Yahudi (İsrail ırkı)
8) İlirya (Arnavut ırkı)
O halde Kürt diye tanımlanan topluluk gerçekte kim?
Ben bunların büyük bir kısmının Türkmen (Türk) olduğunu düşünüyorum..
Ne dersiniz?
farz etmem ama farz ediyorsunuz galiba ,ama aklınız şu noktayı kavrıyamıyor yer yüzünde 40 milyonu aşkın insan ben kürtdüm deyiyor yeteli değilmi .biraz vicdan sahibi olun onurlu yaklaşımları kendinize tek beklemeyin .
SİZİ SAYGIYA DAVET EDİYORUM (1)
Evet, sayın Murat Bardakçı…teke-tek programınızda her fırsatta Etrüsklerin Türk olmadığını iddia ve hattâ alay ediyorsunuz ; Bu konuda, Türk olmaktan gurur duyan pek çok vatandaşımdan iletiler aldım.Size cevap vermeden önce değerinin fakında bile olmadığınız Etrüsklerin Evrensel Uygarlıktaki yerini kısaca görelim.
1780’de Etrüskler bulunduğunda, uçaklardan trakt’lar-el ilânları atılmış Avrupalılar, artık kökenimizi bulduk diye bayram etmişlerdir. Fakat, ne dil ve ne de Yazılarını çözemedikleri için çıkmazlarda dolanıp durmuşlardı.
Kökenini Ön-Atalarımızın kuramsallaştırdıkları Tek Tanrı kavramından doğan Gök, Güneş ve Ateş kültünden alan Etrüskler Lâtinlere öğrettikleri
Ön-Türk yazısından Lâtin alfabesi doğmuştur.
Kurultay kavramı Forum adını almış,
Tanrı katında eş doğan ön-atalarımızın aralarından birini Buğ seçmeleri
Yani Seçim usulü ile, demokrasiye tarihteki ilk adımı atmış ve
YUĞ-SEN HUKUKU*, Roma Hukuku hâline dönüşmüş
Halkına iyi hizmet etmiş buğ’un vücudunu ateşe verdikten sonra yapılan ziyafet,
Roma’da ORJİ adıyla tanınan, abartılarak, sabahlara kadar yiyip içme şeklini almış,
Mezar evleri, Kül kapları,
Çatı inşaatı, Köprü, su kanalları vb…Batı kültürünün büyük bir bölüm, temellerini atmışlardır.
Batı dünyasının kökenini oluşturmuş bu büyük kültür hakkında konuşabilmeniz için aşağıdaki bilgilere sahip olmanız gerekmektedir :
1- 39 Orta Asya Türkçe’si ya da lehçesinden en az üçünü,
Kazakça, Tatarca, Tümenlikçe (Uygurca) okuyup yazıp konuşma seviyesinde bilmeniz,
2 – Urqun(Orhun) yazıtlarını gazete okur gibi okuyup yazıp anlamlarını verebilmeniz ve bu bilgiyle,
(-1000/1500) yıllarının Ön-Türkçe’sini okuyabilecek seviyeyi elde etmeniz,
Ön-Türkçe Damga ve yazıları tanımanız, okumanız , Etrüskler konusunda fikir yürütebilmenizin temel şartlarıdır: sizin,
bu bilgilerin varlığının bile farkında olmadan,
bilimsel ciddiyetten uzak bir şekilde ,
televizyon’un sağladığı kolaylıkla,
Etrüsklerin Türk olmadığı iddia etmeniz tümüyle hissî, belki de
Sizden istenen bir davranıştır. Bu davranışınızla
Türk olmamalarının, size mutluluk vereceği havasında bulunmaktasınız.
Şunu bilmelisiniz ki, Kâzım Mirşan 1970 yılında 120 Etrüsk yazısını okuyarak Etrüsklerin Türk olduklarını ortaya koymuştu. Bulguları, Türk Tarih Kurumunun raflarında tozlanmaya terke edilmiş olmasaydı bugün
Mozayikçiler
Türkiyeli’ciler
Alt kimlik –üst kimlik uydurmaları olamayacak kısacası
Sevr dosyası açılmayacaktı.
Akademisyenlerimiz, Türk tarihini
doğduğu yerde, doğduğu dilde inceleselerdi – Batı ülkelerinde, Batı dillerinden öğreneceklerine – Mirşan’ın bulgularına dört elle sarılırlardı. Ama, bunun için de Türkçe bilmeleri , yani 39 Orta Asya Türkçe’sinden bir kaçını ana dilleri gibi bilmeleri gerekirdi…Amerikan’cadan, Almanca’dan önce…
Gelelim genlerin incelenmesine sizi bu kere,
Muazzam bir jenetikçi : MURAT BARDAKÇI olarak görmek gereğinde kalıyoruz .
Teke-tek’te, her fırsatta dudak büktüğünüz, konuyla ilgisi ve bilgisi olmayan kişilerin aleyhinde konuşmalarını sağladığınız , varlığı görsel belgelerle ispatlanmış olan Ön-Türkleri bir kenara koyalım.
Fakat, Etrüsklerin,
tümüyle dış araştırmacıların DNA testiyle Türk olduklarını tarih yüzüne çıkartmalarına her halde
üstün bir jenetik bilgisiyle cevap vererek aşağıda adları sıralı
6 üniveristeden 12 jenetikçinin – hele, bunların uluslararası bir isim oldukları düşünülürse –
cehaletlerini ortaya koyacak ve
ETRÜSKLERİN TÜRK OLMADIKLARINI ispatlayarak
bilim dünyasından adlarının silinmeleri şerefine sahip olacaksınız ; ayni zamanda,
Etrüsklerin Türk oldukları ağızlarına alamayan bazı Akademisyenlerimizin de alkışlarını alacaksınız.
İşte, konunuz aşağıdadır .
Etrüskler : bir halk üzerine jenetik çalışma
The Etruscans: A Population-Genetic Study
Etrüskler üzerine çalışarak
Etrüsklerin DNA testiyle %97 Türk olduklarını ortaya koymuş olan
İtalya’dan 5
İspanyadan 1 üniveriste araştırmacılarından
12 Uluslararası değerde jenetikçi’nin adları
David Caramelli, Isabelle Dupanloup,* Giorgio Bertorelle, Martina Lari,
Enrico Cappellini, Jacopo Moggi-Cecchi, Brunetto Chiarelli, Loredana Castrý`,
Antonella Casoli, Francesco Mallegni, Carles Lalueza-Fox, and Guido Barbujani*
1-Cristiano Vernesi, David Caramelli,Giorgio Bertorelle : FERRARA üniversitesi, İDipartimento di Biologia, Universita di, İtalya
2-Isabelle Dupanloup , Enrico Cappellini, Jacopo Moggi-Cecchi,2 Brunetto Chiarelli,2 Loredana Castrý : FİRENZE(floransa) Üniversitesi ,Dipartimento di Biologia Animale e Genetica, Laboratori di Antropologia,İtalya
3-Antonella Casoli, BOLOGNA üniversitesi Dipartimento di Biologia Evoluzionistica e Sperimentale, İtalya
4-Francesco Mallegni : PARMA üniversitesi ,Dipartimento di Chimica Generale e Inorganica, Chimica Analitica, Chimica Fisica, İtalya
5-Carles Lalueza-Fox : PİSA Üniversitesi, Dipartimento di Scienze Archeologiche,İtalya
6-Guido Barbujani, POMPEU FABRA üniversitesi Barcelona , Unitat de Biologia Evolutiva, Departament de Cie`ncies Experimentals i de la Salut, İspanya,
Yalnız bu jenetikçilerden Ermeni asıllı Barbujani bu seviyeyi %50’ye düşürüp gerisinin Fransanın kuzeyinden yaşayan Basklar’a ait olduğunu iddia etti ; kendilerine sonsuz teşekkürler :
Taklamakan çölünün oluşmaya başlamasıyla
Hotan yöresinde Ak-Sipil’den kuraklıktan kaçan Ön-Ataların
Fransanın kuzeyine yerleşen ve Ön-Türklerin BASQLARI oluşturduğunu bilmiyor
Yazılarının, Karuşti tipi ve dillerinin Ön-Türkçe kökene dayandığını konusunda hiçbir fikri yok…(KM)(bu konuyu ilerde işleyeceğiz)
Şimdi Sayın Bardakçı,
Teketek programınızda da bu jenetikçileri nasıl “tar-ü mar” edeceğinizi merak etmekteyiz…İlgili yayınınızı sabır içinde bekliyoruz : Alay’a alayla cevabı burada kesiyorum.
Gerçeğe dönelim
Etrüsklerin dolayısıyla Ön-Türklerin kökeninde, Eski Sovyet bilim Akademisinden A.Ranov’un Orta Asya’da 30 yıl çalışarak ortaya koymuş olduğu bir QARA-TAU(Karadağ) kültürü vardır.
İnsanlığın temellerini atıldığı bu kültürü oluşturan Orta Asya kişisi
milyon yıldan 20 binlere kadar, çok sayıda binlerce yıl doğanın tüm çilerlini çekmiştir. Sizi,
bu kültüre ve onu oluşturan orta Asya kişilerine saygıya davet ederim.
Bu temel üstünde,
Orta Asya’nın tüm çilelerini ikinci bir dönem çekerek
ortaya evrensel uygarlıkların kökenin vermiş olan
Ön-Atlarımıza saygıya bir kere daha davet ederim.
Ümit ederim,
tarihini çok iyi bildiğinizi sandığım
Osmanlı terbiyesiyle
teketek’te özür dileme faziletini gösterirsiniz.
Yanılmıyorsam, bu tür davranışınızı cesaretlendiren ve kendilerince bilinen nedenlerle Etrüsklerin Türk olduklarını ağızlarına almayan bazı akademisyenlerimiz olmuşlardır…
Eminim ki, Etrüsklerin Grek oldukları DNA testiyle ortaya çıksaydı Grekler
yer toparlağını patlatırlar, filmler, videolar CD’ler, konferanslar, seminerler , her türlü medya imkânlarından faydalanırlar tüm dünyaya bunu ezberlettirirlerdi. Acaba,
Etrüsklerin Türk oldukları Tarih kitaplarına geçirilmiş midir, Yoksa Etrüsklerin Türk olmaları utanç mı vermektedir?
Yoksa, Prof.A.Erzen’n Anadolu’ya 1071 de değil 13 binlerde geldiğimizi ispat eden belgeler gibi tarih kitapları dışında mı kalacaktır VE
Çok değerli Prof. İlber Ortaylı gibi hâlâ Anadolu’ya 1071 ‘de mi geldik denilecektir?
Evet sayın Murat Bardakçı,
Türk kültürü,
Türk tarihi sizin oyuncağınız değildir.
Onunla alay edemezsiniz ETTİRMEYİZ!...
Ben, Atatürk hayattayken doğmuş, doğrudan Atatürk kuşağından Halûk Tarcan…Atatürk bu ülkeyi bana, benim gibi Türk olmaktan, Türk kültürü ve uygarlığından gurur duyanlara Türk gençliğine emanet etti, hatırlatırım...
(CNRS-Paris bilimsel araştırıcı)(araştırmacı yazar değil)
MECİDİYEKÖY 11/ 09 / 2009
Haluk Bey'den bana gelen mail. Konuyla alaksı var diye ekledim.
Şunu da özellikle belirtmek isterim ki; Kanıtın götürdüğü yere gitmek demek, kanıtın yorumlanma amacına katılmak demek değildir. Sayın Haluk Tarcan'ın öne sürdüğü siyasi görüşlerden tamamen farklı düşünüyorum.
Kanıt ayrıdır kanıtın bir düşünce içerisinde kullanılması apayrıdır.
Selamlar
İstanblue
16-09-2009, 17:05
Kürt diye bir şey yoktur, arabi farisi kırma vardır , bunlar kürt isminide Türklerden çalmışlardır, bayraklarındaki Türkmen renkleri gibi.
1) Türk
4) Cermen (Alman Irkı)
6) Arap (Arabistan ırkı)
7) Yahudi (İsrail ırkı)
8) İlirya (Arnavut ırkı)
Hiç bir şey demek istemiyordum ama bu aptalca araştırmayı buraya asan arkadaşa bir cevap vermek farz oldu.
Arap ırkı ve yahudi israil ırkı ayrı ırklarmı acaba?? yahu ikiside Sami ırkı yani aynı ırktandırlar...peki nasıl çıkıyor ayrı gen yapısı derseniz....İsrailde yahudi karaim Türk'leri bol miktarda olduğu için onlarda gen araştırmalarında sami ırkından çıkmayınca İsrail ırkı diye uydurmuş saçma sapan araştırmayı yapanlar...Yahudi Karaim Türkleri Adı ğüstüne Türk...İsrailin itici gücü bizim Rus yahudileri dediğimiz topluluk aslında Hazar Türk devletinin artıklarıdır ki Hazar Türk devleti Tarihteki en büyük Yahudi devletidir.
Türkiyede bol miktarda Müslüman Boşnak vardır...slav ırk olarak yapılan araştırmada onlar çıkar...Arnavutlarda aynıdır Türkiyede bol miktarda Müslüman Arnavut vardır.
Yunan Irkı diye bir ırk yoktur şu anki yunanistanda yunan ım diyenler eskinin Asimile olmuş ortodoks Türkleri, Arnavut ve mekadonlardır...Türkiyede bu milletlerin müslümanları bol miktarda vardır.
Arap ırkı doğaldır Türkiyede çok büyük bir arap nufusu vardır, bakınız Şanlı urfa...
Berberi, Adana kozan ilçesinde ve civarında bol miktarda berberi vardır...Birinci sünya savaşında Fransızların sömürgelerdeb getirdikleri berberi araplar Atatürkün Kuvayı milliyesine katılmışlar ve savaştan sonra Fransızların gazabından korktukları için Atatürk'ten Türkiyeye yerleştirilmelerini istemişlerdir. İlk önce Tarsus civarına yerleştirilmişler ama iklim sebebi ile daha sonra Kozan bölgesine yerleştirilmişlerdir Türkiyedeki nüfuslarının 20 000 i geçtiği sanılmaktadır.
Kürt diye bir ırk çıkmaz araştırılırsa kürtlerin Farsi, Arap ve Türk genlerine sahip bir ırk oldukları ortaya çıkar.
Cermen ırkı...Yozgat ın adının nereden geldiği araştırılırsa eğer...Türkiyedeki Cermen genleride nereden gelmiştir ortaya çıkar.
uğr ola.
Bilimsel olarak ırk diye birşey yoktur.
Tüm insanlar genetik açıdan aynıdır.
Hala ırk üzerina laf ederken bilim ve gen lafını kullananlar, uyduruk bilimdışı ırkçılıklarına bilimsel kılıf uydurmaya çalışanlardır.
Güneşi balçıkla sıvayamazsınız.
Kültürel farklılıklar vardır. Ancak bilimsel olarak ırklar yoktur.
İstanblue
16-09-2009, 21:09
Bilimsel olarak ırk diye birşey yoktur.
Tüm insanlar genetik açıdan aynıdır.
Hala ırk üzerina laf ederken bilim ve gen lafını kullananlar, uyduruk bilimdışı ırkçılıklarına bilimsel kılıf uydurmaya çalışanlardır.
Güneşi balçıkla sıvayamazsınız.
Kültürel farklılıklar vardır. Ancak bilimsel olarak ırklar yoktur.
hahahaha buna bilimle gülerim işte, evrşm ırkları açıklayamıyorsa ırk yokmu diyecez.
Komik çocuk seni.
evrensel-insan
16-09-2009, 21:27
Saygideger istanblue;
Irk farkini ortaya koymak baskadir. Bu farki ayrimci temelde dusunceye tasiyip; irkcilik ayrimi yapmak, irklar arasi ust-alt iddiasinda bulunmak baskadir. Iste bu ayrim; bilimsel degil; sosyal-siyasal-toplumsal ideolojik inancsal dogru temellidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
YAPIMIŞSA ortaya koymamak asıl cahillik ve kerizlik olur, yahu bir anda şoven duygun kabarmış ne oluyoruz demeden edemiyorum .okumakta zarar gelmediğinden söz etmişsinizvay halimize okuyan büyleyse okumuyan ne olur ...?tek diyecegim tamamen bir kurgu ,ondan dolayı at gözüyle sözüm ona bilimsel bir gerçegi bu şekilde elle aldığınız için en içten dileklerimle sizi kınıyorum .
Kürtlerin önemli bir kısmının Türkmen olduğunu düşünüyorum
sevgili thearte hangi tarihi belgeden söz ediyorsunuz ,yosa kuş uykusuna yatıp gördügünüz rüyadan esinlenmiş olmıyasınız ..işinize geldiginde hangi bilim ve tarihten söz ediyorsunuz deme hakını kendinizde buluyorsunuz ,bu haliyle bilime ve tarihe ne kadar deger verdiginiz aşikar ,ama en acı yanı tarihe dayandırıp soyut kavramları somut kavrama indirgiyebiliyorsunuz ..bu haliyle tartışılmaz tek doğu olarak kendi pencerenizde bakıp salt doğrularınızı ortaya koyuyorsunuz,kanatimce ne tarihte nede bilimle hiç bir alakanız yok çünkü realitenin gerekliligi bilim somut bir kavram olarak ele alınmalı ..tarih ise tekerürden ibarettir deyimi bir o kadar manidardır ,şimdi sorarım bende x bir şeyler okudum deyip, ve bu kaçınılmaz bir doğrudur demem ne kadar doğru bir yaklaşım olur. hata bu tür yaklaşımı bu haliyle ortaya koymamdan dolayı kendimden üdün vermiş gibi degerlendirip insanlığımdan utanırım, çünkü hiç bir tutarlı tarafı yok ..?bilime ve tarihe olan ikilemli bakışınızı ortaya koyduğunuz için pek yadırgamadım doğrusu .
Biz ne bilimsel yazılar okuduk be..
TEPRİK ETMEK LAZIM SİZİ ,ne kadar bilimsel yaklaştığınız ortada .
(e)nerede kaldı bilimseliginiz ,yoksa deyim yerindeyse iş olsun kese dolsun içinmi yazıyorsunuz..
Tarihi belge:2
Bölücülerin kullandığı sarı kırmızı ve yeşil renkli bayrak..
Türkmenlerin daha doğrusu Selçuklu Devleti'nin bayrağının rengidir..
Yeter mi?
Daha da..
İster misiniz..
evet evet ,gayet bilgi sahibi olduğunuz tarihi bilginiz had safada olduğu bu haliyle ortaya çıkmış durumda .yahu selçuklular henüz mezopotamyaya gelmeden kütrlerin mervani adı altında bir yapısı vardı .kusura bakma ama gerçek anlamda bir soru ?klasiktir ama cevap vermeniz halinde yazdıklarınızı belki bir nebze tartışılmaya deger olduğu kanısına varacam..sorum şu yumurtamı tavuktan ,tavukmu yumurtadan .sanırım okuyunca güleceksiniz ama cevabı içtenlikle rica ediyorum..
Tarihi belge: 1
Doğu ve Güney Doğu Anadolu Türklerin daha doğru tabiri ile Türkmenlerin ilk yerleştikleri ve devletler kurdukları bölgelerdir.
Bütün Doğu ve Güneydoğu dahil..
Hatta Maraş,Urfa,Antep hala Türkmen ağırlıklıdır..
Bu kadar insan uzaya gitmediğine göre..
şimdi tam kanaat getirdimki tarihten bi habersiniz ,ya bey efendi hiçmi okumuyorsunuz 610 larda semerkant arap çıkarmasını o dönem türklerle birlite kimler vardı .bilgisizligin varsa itiraf et bilgilendireyim ,bilgisizlik ne ayırtır nede günah bilgiye ulaşma şansı olupta ulaşmamak yadırganır bir durum olsa gerek ..dahada ilerlere gidelim kürtler 3000 yıl ünce pers imparatoruyla savaş halindeyken türklerin beli bir boyu süvari halinde yaşıyorlardı ve gözergah olarak tesadüfen o gözergahı kulandılar ve savaşa tanık olduktan sonra kürtlerle birlikte şavaşıp o savaşta galip geldiler ..geçmişleri binlerce yılara dayanan insanları bir anda bir anda yok sayanafaki yazılarla yazılar yazan zihniyet neyi amaçlamaktadır anlamış değilim..görünürde dost çoktur görünmesi kerektiğinde hiç bir yoktur ,tıpkı sevgi misali !seven sevgisi oğruna kefen giyendir ,bol kepçede atıp altı doldurulmuyan boş laflar değil ..selam ve sevgilerimle .
Kürt vadır ,an itibarı ile misafirim bir kürt benim evimde içerdeki odada yatmakta.
İnsanlar neden bu ırk konusunda bu kadar ısrarcı davranıyorlar anlamak mümkün değil. Sadece insan olmak yetmiyor mu size? Hadi tamam Hasan, Türk olsun, Ahmet Kürt olsun Ayşe de Alman olsun. Ne fark edecek Hasan Ahmetten üstün mü olacak Ayşe süper zekalı mı olacak? Varsın Ahmetin 10000 yıllık tarihi olsun Hasanın 10000 yıllık tarihi yok diye onun bir tarafı eksik mi oluyor ? Ahmedin 10bin yıllık tarihi varsa Ayşe nerden geliyor. Gökten mi iniyor?
Walla doğru söylüyorsun Kİ-ADi zaten şu an içerde uyuyan Kürt'te Alman vatandaşı .
evrensel-insan
17-09-2009, 01:35
Saygideger Ki-Adi;
Sen birak kisileri; bilim bile, bu ayrimcilik oyununa tarihler boyu alet ediliyor. Gen, DNA, kan, deri ve kafatasi. Bakalim, yarin bu ayrimciligin cikarcilarinin yonlendirdigi bilim, daha neleri ortaya atma gafletinde bulunacak. Isin acisi; bilimin soyutlara da, alet edilmesi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Walla doğru söylüyorsun Kİ-ADi zaten şu an içerde uyuyan Kürt'te Alman vatandaşı .
Walla sende dogru söylüyorsun, Ki-Adi'de...
Ben Yörük, Türkmen, Arap ve Kürt kani tasiyorum,
Hollanda vatandasiyim.
Kanimin rengi turuncu.:D
Saygideger Ki-Adi;
Sen birak kisileri; bilim bile, bu ayrimcilik oyununa tarihler boyu alet ediliyor. Gen, DNA, kan, deri ve kafatasi. Bakalim, yarin bu ayrimciligin cikarcilarinin yonlendirdigi bilim, daha neleri ortaya atma gafletinde bulunacak. Isin acisi; bilimin soyutlara da, alet edilmesi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili Evrensel İnsan ayrımcılığı yapan bilim değil bilimi kullanan insanlardır. Ne kadar bilim uğraşsalarda bazı insanlar ırkçılıktan kurtulamıyorlar. Hal böyle oluncada bilimide kendi ırkçı düşüncelerine alet ediyorlar. Sen elindeki neşteri insanların hayatlarını kurtarmak içinde kullanabilirsin, hayatlarını almak içinde.
evrensel-insan
17-09-2009, 14:03
Saygideger Ki-Adi;
Ayni seyleri soyluyoruz.
Sen birak kisileri; bilim bile, bu ayrimcilik oyununa tarihler boyu alet ediliyor. -e.i.
Bende bilimin alet edildiginden bahsettim. Tabiki, alet edenler "emir kulu olan" ve yonlendirime "boyun egen, karsi koyamayan" bilim adamlari.
Cogu belkide, kendi bireyci cikari icin bunu yapiyor. Ustelik, bilim adamlarinin bilimi kullanarak bunu yapmasi; ayri bir "icler acisi" durum. Bazilarinin da; iyi niyeti, su-istismar ediliyor ve bilimdisiliga yonlendiriliyor ya da uygulaniyor.
Saygilarimla;
evrensel-insan
İstanblue
17-09-2009, 15:06
Kürt vadır ,an itibarı ile misafirim bir kürt benim evimde içerdeki odada yatmakta.
yerinizde olsam dikkat ederdim, gittikten sonrada evde mayın taraması yapın.Ne olur ne olmaz.
asalettendir olsa gerek ,banada geldilermi biri digerine anlatıyorki geldiklerinde bir kaçı birlikte geliyor ..tabi bende bir kürt vatandaş olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum .
eylemsel
01-10-2009, 18:48
cigi adlı üyeden alıntı
[Ben Yörük, Türkmen, Arap ve Kürt kani tasiyorum,
Hollanda vatandasiyim.
Kanimin rengi turuncu.:D ]
Saygıdeğer Cigi
Haklısınız; Hollanda da ,böylesine zengin ve birbirinden farklı etnik kökenleri barındırırdıgınız için size sempatiyle baktıkları şüphe götürmez. Türkiyede de örnegin babanız alman,anneniz türk oldugunda da tuhaf bir sempati oluyor.Bunun nedeni ise bizden farklı olanlara yükledigimiz anlamla iniltilidir. Avrupa toplumlarında, dogu toplumlarına mistisizme dayalı bir sempati var. Akılcı toplumlar oldukları için degil oryantalist bir bakış açısı hakim oldugu içindir. Eminim Türkiyede(gerçek Türkiyede)melez olma hali övünç kaynagı olarak kabul edilecegini sanmıyorum