Orijinalini görmek için tıklayınız : Ağır bağlantıya çare
Haftalardır, aylardır bir sayfayı açabilmek için defalarca, defalarca yenilemem, tıklamam, kapatmam, yeniden bağlanmam, yeniden tıklamam gerekiyor.
Bir sitede hızımı kontrol ettim
Download hızım : 877 Kbps
Upload hızım : 240 Kbps çıktı.
"Kbps"nin açılımını bilmiyorum. Kilobayt'la başlayan birşeymiş gibi geldi bana.
Süperonline'nın fiberkablolu bağlantı seçeneklerini inceledim. Sesli görüşme (tel) özelliği de veriyorlar. Hatta Nod32 15 aylık.
Ancak ben neyin ne olduğunu bilmiyorum.
Türkiye genelinde mi böyle bir bağlanamama, ağır bağlanma sorunu var onu da bilmiyorum.
TTNet'in ADSL'i ile bağlanıyorum.
Limitli 4GB, erişim hızı 1024/256 Kbps = 28.50 TL.
Kablolu TV ile bağlantıların ilk maliyeti de sanırım çok yüksekmiş.
Binada kablolu yok.
Bana yardımcı olursanız daha ekonomik ve bağlıntımı sorunsuz yapabileceğim bir yöntem önerirseniz aylardır yaşadığım sinir sistemi tahribatından da beni kurtarırsınız.
tensiz.denek
05-09-2009, 12:50
Bir sitede hızımı kontrol ettim
Download hızım : 877 Kbps
Upload hızım : 240 Kbps çıktı.
"Kbps"nin açılımını bilmiyorum. Kilobayt'la başlayan birşeymiş gibi geldi bana.
Sayın K.C. Kbps 'nun açılımı kilo bit per second 'dur. Bir bit bir byte'ın 8 de biridir. Yani 877kbps'yi 8 e bölünce ortalama saniyede 100KB veri indirebilirsin.
Sendeki problem büyük ihtimalle bilgisayarındaki zararlı yazılımlardan kaynaklanıyordur. spybot ve malwarebytes adlı iki programı indirip bilgisayarına kurmanı öneririm.
Saygılar,
Yüklemeye başladım tensiz, (tabii bağlanana kadar yine akla karayı seçerek)
bu programlar ne yapacaklar şimdi, bana izah edebilir misin?
sadece kötü yazılımları mı bulacaklar, bunları kendi kendilerine kaldırabilecekler mi?
virüs koruma programım da yok şu anda.
İvan Karamazov
05-09-2009, 13:02
1024/256 değerleri teorik zaten; internet bu sınır hıza tam olarak ulaşamaz. benim şu anda download: 747.8 kbps upload:194.7 kbps şeklinde fakat bahsettiğiniz kadar sorun yok bende. belki internet explorerın azizliğine uğramaktasınızdır; firefox kullanırsanız daha rahat edersiniz.
fiber kablolu internet ise ttnetten çok daha iyi kesinlikle, ancak, her bölgede yok. eğer uygun bölgede oturuyorsanız, kullanıcılarının gayet memnun olduğunu biliyorum.
Yahu K.C bu sorunu tek başına yaşayan siz degilsiniz galiba bilgisayar dilinden hiç anlamam. Bu işleri yapan yakın bir arkadaşım var götürüp önüne atıyorum şöyle ağır böyle sorunlar yaşıyorum diye, temizleyip paklıyor, virüs programı neyim her bişeyi yüklü olduğu halde siteye bağlantıda aynı sorunları yaşıyorum. Sanırım geçmişte yine böyle sitemden kaynaklı bir ağırlık yaşamıştık çünkü diğer sitelere bağlantıda aynı ağır sorunu yaşamıyorum. Ben de bıktım artık fişleri söküp takmaktan çünkü.
tensiz.denek
05-09-2009, 13:13
Yüklemeye başladım tensiz, (tabii bağlanana kadar yine akla karayı seçerek)
bu programlar ne yapacaklar şimdi, bana izah edebilir misin?
sadece kötü yazılımları mı bulacaklar, bunları kendi kendilerine kaldırabilecekler mi?
virüs koruma programım da yok şu anda.
sayın K.C. virüs programın dahi yoksa senin problemin anlaşılmıştır. İlk önce Spybot u kur, sdtimer ve teatimer açıldımnı diye sorar yüklerken onları açmasın. Eğer yükleme esnasında aktive ettiysen onları ilerde kaldırman gerekir. Çoğu zaman yanlış kullanımdan ötürü bilgisayarın çalışmasını aksatır o iki modül.
Spybotu yükledikten sonra güncellemelerini yapıyorsun. DAha sonra bağışıklık veya immunization gibi bir yer olması lazım orada bağışıklık sistemini güncelliyorsun bilgisayarının. Daha sonra gelişmiş moda geç, seçeneklerden bütün ek modüllerin gösterilmesi seç, activeX ve BHO objelerinin hepsini sil, en son da en baştaki araştır tuşuna basarak bilgisayarındak ispyları araştırıyorsun. Araştırma uzun sürecektir. Bittikten sonra seçili hataları düzelt tuşu belirecek ona basacak ve hataları düzelteceksin.
Daha sonra malware bytes programını yükleyip harddiskinde spybotun bulamadığı malwareleri bulabilirsin. ikisi iyi bir güvenlik kombinasyonu sunar. Dana sonrada biryerlerden bulup nod32 smart security yüklemen gerekiyor
tensiz,
SDtimer değil de SDhelper olabilir mi dediğin şey?
Bir de malwarebytes daha önce kuruldu (ötekine bir türlü bağlanamamıştım) şu anda tarama yapıyor, onu kapatayım mı?
Pervaneciğim, benim tanıdığım da 10 yıl kadar pekçok işimi bedava yaptı ama artık para istiyor. :D gidip önüne atamıyorum her daim. bir de bu pc hala garanti kapsamında, o da ayrı konu, büyük sorun... kimse casper almasın. ben uğraşmaya bıktım.
Tensiiiizzzz,
kurulum senin cevabını bekliyor...
tensiz.denek
05-09-2009, 13:23
olabilir tam hatırlamıyorum SDli birşeylerdi. Aynı anda iki programda birden tarama yaparsan sırayla tarama yapmaya göre çok daha uzun sürer bütün işlemler. Yoksa hangi programla önce tarama yaptığın çok da önemli değil.
Tensiz, gelişmiş mod'a geçemiyor, hata veriyor.
edit: mod'dan değil araçlardan buldum o yeri. ok.
malware bir sürü şey buldu,
yoksay..... kayıt dosyasında sakla.... ana pencere...
bunlardan hangisini seçeceğim?
yoksay deyince silmiyor herhalde değil mi?
tensiz.denek
05-09-2009, 13:49
malware bir sürü şey buldu,
yoksay..... kayıt dosyasında sakla.... ana pencere...
bunlardan hangisini seçeceğim?
yoksay deyince silmiyor herhalde değil mi?
Yoksayda silmez. Sohbet odasına gelin isterseniz orada daha hızlı hallederiz.
K.C.
önceden bende sorun yaşıyordum hatta zaman zaman yayın esnasında yayın gidiyordu hızdan dolayı
sonra internet bağlantı hızımı 8 megabite çıkarınca sorun morun kalmadı.
bağlantı hızını ttnetten değiştir bence.
http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=advanced-systemcare-free&lid=3286
Linkteki programı kullanıyorum tek tuşla birçok ayarı yapıyor ,yapışan yazılımları kaldırabiliyor çerezleri silip kayıt defteri vs düzene koyuyor.
Prozac, verdiğin programı yükledim. Birşeyler yaptı ama ne yaptı bilmem :D epeyce şey temizlediğini söylüyor. Umarım iyi işler yapmıştır.
Tensiz, sana da çok çok teşekkür ediyorum. Epeyce vaktini aldım.
Yalnız sonuç olarak anlaşılan şu ki internet bağlantımda bir sorun var ya da TTNet kalitesiz hizmet veriyor son aylarda. (Evdeki pc'lerde de aynı sorun olduğuna göre herhalde sebep bu)
şöyle bir şey buldum.
http://www.superonline.net/bireysel/urunler/fiber/superfiber.aspx
Bilen arkadaşlar! Sizce bu nasıl bir çözüm olur?
Alt tarafta yardımcı programlar bölümü var oradanda faydalanabilirsin disk temizleme ,yazılım kaldırma vs :)