PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : türk solu dergisine yeni bir ad bulalım

Deist Bedo
15-09-2009, 01:05
Biz anarşistler olarak, meşhur Türk solu dergisine yeni ad arayışı içindeyiz. Siz değerli turandursun üyelerininde hayal gücüne ihtiyacımız var.

Siftah benden;

"kürt yok, sorunu var" dergisi

güneşinzaptıyakın
15-09-2009, 01:21
''Ne Mutlu Türk Solu'yum diyene'' uzun oldu ama...

rodof
15-09-2009, 01:25
Biz anarşistler olarak, selam,deist anarşistin anlamını doğru yazarsan güzel bir isim konusunda yardımcı olmak istim ..anarşist ne demek.

cyctec3
15-09-2009, 02:05
Biz anarşistler olarak, meşhur Türk solu dergisine yeni ad arayışı içindeyiz. Siz değerli turandursun üyelerininde hayal gücüne ihtiyacımız var.

Siftah benden;

"kürt yok, sorunu var" dergisi

"anatolian left"

yada

"nonright"

yada

"reverse of right"

bence önce sol demekten vazgeçilmeli. sol derseniz sağda anlam taşıyor veya üst veya alt! sanki bir yapaylık var!

biz bu sola "adalet" desek?

KızıL
15-09-2009, 02:55
solda olsa adım güne sağdan bakarım ;;)
en güzel adı bu bence...

AYATA
15-09-2009, 10:04
"Türk solu"nu eleştirecek kadar büyüdüğünüzümü sanıyorsunuz...:(

güneşinzaptıyakın
15-09-2009, 11:23
''Nasyonal Sosyalist'' olsun, adında babalar gibi sosyalist ibaresi var bundan sonra kör bile inanır bu kitlenin sol olduğuna...

saroz
15-09-2009, 12:08
En iyi kürt ölü kürttür.

Türkün solu dünyanın sağına gider:)

Ya sev ya Türk solu!!!

Türkün Türkten başka Solu yoktur.

Molloch
15-09-2009, 14:11
"Türk solu"nu eleştirecek kadar büyüdüğünüzümü sanıyorsunuz...Evet. Bu derginin salaklığını anlamak için çok fazla büyümeye gerek yok zaten. Zeka yaşının 12-14 civarı olması yeterli. :nod:

pante
15-09-2009, 14:36
"Türk Solu" 68 mücadelesine damgasını vurmuş ve bağrından Deniz'leri, Mahir'leri çıkarmış bir harekettir.
80'den sonra ise yozlaşan ve Kürtçülük kuyruğuna takılan sol, bırakın Türk' ü, Türkiye'yi bile isimlerinden çıkarmış ve solda doğan bu boşluğu geçmişin mirasına sahiplenmeye kalkışan yeni "Türk Solu" dergisi almıştır. Bir tarafın örtülü uyguladığı Türk ve Türkiye karşıtı ırkçı zihniyeti, diğeri "Kürt istilası" diyerek açıkça ortaya koymuştur. Her iki tarafın da yaptığı 68'in antiemperyalist ve sosyalist mirasına ihanettir.

saroz
15-09-2009, 15:00
"Türk Solu" 68 mücadelesine damgasını vurmuş ve bağrından Deniz'leri, Mahir'leri çıkarmış bir harekettir.
80'den sonra ise yozlaşan ve Kürtçülük kuyruğuna takılan sol, bırakın Türk' ü, Türkiye'yi bile isimlerinden çıkarmış ve solda doğan bu boşluğu geçmişin mirasına sahiplenmeye kalkışan yeni "Türk Solu" dergisi almıştır. Bir tarafın örtülü uyguladığı Türk ve Türkiye karşıtı ırkçı zihniyeti, diğeri "Kürt istilası" diyerek açıkça ortaya koymuştur. Her iki tarafın da yaptığı 68'in antiemperyalist ve sosyalist mirasına ihanettir.

Kürtlerin lokantasından yemeyin diyen Türk solu ile İdam sehpasında Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği diyen Deniz gezmiş aynı siyasetten demekki.

Ne tuhaf??

-InVi-
15-09-2009, 15:03
Türk Solu'nun yeni Ismi önerisi :

Hepimiz TÜRKÜZ
ilk atomda Türk'dü !

Molloch
15-09-2009, 15:11
Her iki tarafın da yaptığı 68'in antiemperyalist ve sosyalist mirasına ihanettir.Türkiyede hem Türk solcular hem de Kürt solcular milliyetçilik yapıyor. Türk Solu dergisinin Deniz Gezmiş'e sahiplenmesi ise kötü bir şaka sadece.

kafasikarisik
15-09-2009, 15:45
- Türk Solu Tarafı

Aynı kindar ve saplantılı duruş. Aklıma birde finansal boyut takılmıyor değil. Değirmenin suyu hesabı. Onlar da mı fake acaba?

sargon
15-09-2009, 17:17
Hadi biraz daha cesur olalim. Türk solunun irkciligi ortada. Peki bu irkcilik, isci sinifinin milliyetinin olmadigini söyleyen, enternasyonalizmin ve komünist, sosyalist, trockist enternasyonel girisimlerinin babasi olan sol, marksist, devrimci hareketlerde nasil ortaya cikiyor? Tesadüf mü, birilerinin kötü niyetli komplosu mu, yoksa temel paradigmalardan gelen bir sorun mu var?

Daha farkli bir örnek icin bir Hugo Chavez elestirisi:
http://tr.qantara.de/webcom/show_article.php/_c-670/_nr-481/i.html

Burda milliyetcilige paralel saldirgan ve baskici bir karakterin uc vermesine de dikkati cekerim.

pante
15-09-2009, 20:50
Kürtlerin lokantasından yemeyin diyen Türk solu ile İdam sehpasında Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği diyen Deniz gezmiş aynı siyasetten demekki.

Ne tuhaf??

Yazımı doğru okuyun.
Deniz'lerin, Mahir'lerin "Türk Solu" 68'lerdeki Türk Solu'dur.
Bugünkü "Türk Solu" ise "Kürt İstilası" diye ırkçı bir tavır ortaya koyan Gökçe Fırat'ları içinde barındıran ama ne yazık ki Deniz'lere soldan daha çok sahiplenen aynı adda ve farklı çizgide bir dergidir.

Titan
15-09-2009, 22:01
Türkün yolu, Türkün solu.

ozgur_
15-09-2009, 22:45
Türklüklerini bilemem ama sol olmadıkları kesin. Cheleri, Denizleri çağrıştıran sol kelimesi, böyle bir guruba verilebilecek en son isimdir. Bence İsim verirken buna dikkat edilmesi gerekiyor.

Bakın bu konuda bazı siteler isim vermiş belki yardımcı olur.

http://sozluk.sourtimes.org/?t=t%C3%BCrksolu

http://www.uludagsozluk.com/k/t%C3%BCrksolu/

http://www.itusozluk.com/goster.php/t%FCrksolu

Titan
15-09-2009, 22:51
Elbette sol düşünce uygulamasını ırklar üzerinde yapmaz, benim yazdığım slogan oldu ama ille de ırksal olmayan bir isim olması gerekiyorsa "solunan hayat" olsun.

yucemanitu
16-09-2009, 20:26
Ötüken Yolu Türk Solu :D

cigi
16-09-2009, 20:56
Anadolusol.

kafasikarisik
16-09-2009, 21:00
- Dünya Türk Solu Olsun

İstanblue
16-09-2009, 21:07
Amerikan Piyonları Giremez.

Ha piyonmu kim. !!!

Bakınız kastro.

aydoe
17-09-2009, 00:12
Tepkisel ırkçı sol

saroz
17-09-2009, 13:05
Amerikan Piyonları Giremez.

Ha piyonmu kim. !!!

Bakınız kastro.

Fideli kasdediyorsan, tayyibi de abd düşmanı sosyalist militan olarak değerlendirebilirsin.

Balinalarda venüste koşarlar değilmi:)

İstanblue
17-09-2009, 15:03
Fideli kasdediyorsan, tayyibi de abd düşmanı sosyalist militan olarak değerlendirebilirsin.

Balinalarda venüste koşarlar değilmi:)

ne oldu Fidel işinize gelmedimi. ?

12 eylül solcuları sizi.

İşte sol sizin yüzünüzden bu hallerde, emperyalizme hizmet etmenizden dolayı.

Ah bu insanın içine gömülmüş gizli milliyetçilik yokmu.

Hadi UKKTH de sana tarihi bir tokat atayım.

Molloch
17-09-2009, 15:46
ne oldu Fidel işinize gelmedimi. ?

12 eylül solcuları sizi.

İşte sol sizin yüzünüzden bu hallerde, emperyalizme hizmet etmenizden dolayı.

Ah bu insanın içine gömülmüş gizli milliyetçilik yokmu.

Hadi UKKTH de sana tarihi bir tokat atayım.Saroz komunist ve ABD karşıtı diye biliyorum. Biri birini yanlış anlamış galiba?

VraeL
17-09-2009, 17:40
Sol Kroşe...

AYATA
17-09-2009, 21:09
Türkçü sol....

hayko
17-09-2009, 21:21
Gökçe Fırat ile Karın Ağrıları :D

pervane
18-09-2009, 21:02
“Faşistin okuyup yazmışına, sağdan gelip sola göz kırpanına ulusalcı denir"

Türk solu da denilebilir:)

http://edebiyat.karakitap.net/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=30

theatre
18-09-2009, 21:15

http://edebiyat.karakitap.net/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=30

Sevgili pervane..

Bugün ulusalcı denilerek canlarından bezdirilen insanların tamamı..

Atmışlı,yetmişli,seksenli yıllarda..

Kürtlere kendilerini adamış insanlardı.

O insanlara bir kadirşinaslık göstermek ilk önce ve her şeyden önce Kürtlere düşer.

Yalçın Küçük geçenlerde bir TV kanalında aynen şunu söylüyordu..

Hem de bağırarak..

Muhatapları kimlerse artık..

"Siz insan mısınız?"

Diyordu..

"Siz insan mısınız?

pervane
18-09-2009, 21:34
"Siz insan mısınız?"

Henüz bunu çürütecek bir bilimsel veri yoktur sn.theatre!
Türümüze insan diyor bilim! anlaşılan siz insan diye başka bir tür ile sosyal ilişkiler içindesiniz ki! hala iki ayak üzerinde durabilen,konuşabilen, düşünebilen canlının yüzyıllar önce insan olarak adlandırıldığı bilgisine sahip değilsiniz!

theatre
18-09-2009, 21:49
"Siz insan mısınız?"

O soruyu Yalçın Küçük soruyordu?

Ben değil..

"Ben" diyordu..

"Sizler için hapishanelerde yattım..""

"Soruşturmalar geçirdim.."

"Ölümlerden döndüm.."

Neyse artık..

Ne demiş şair..

İyilik yap denize at..

Balık bilmez ise bilir halık.

pervane
18-09-2009, 21:53
Ala! geçmişe vefa borcu yüzünden peygamberi de bugün bağrımıza basalım!
Yalçın Küçük hapishanelerde yatarken, ölümlerden dönerken o halk kuştüyü yataklarında mışıl mışıl uyuyordu değil mi?

theatre
18-09-2009, 21:57
Ala! geçmişe vefa borcu yüzünden peygamberi de bugün bağrımıza basalım!
Yalçın Küçük hapishanelerde yatarken, ölümlerden dönerken o halk kuştüyü yataklarında mışıl mışıl uyuyordu değil mi?

Bir gün gelecek..

İnsanlar insanlara bir bardak su vermeyecek..

Ve o gün geldi.

Molloch
18-09-2009, 22:02

http://edebiyat.karakitap.net/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=30O lafı söyleyen adam tam bir kadın düşmanı şovenist. "Rabbime sığınarak yazıyorum" diyor ve röportajı Zaman gazetesine veriyor. Bilemicem artık kim faşist, kim değil.

pervane
18-09-2009, 22:02
Vah vah! ne hazin değil mi? muhammed de bir gün gelecek taş taş üstünde kalmayacak demiş! inadına theatre insanlar artık kaynağından içecek suyu, nehirler dolusu su var dünyada. Hep birlikte kana kana içececekler. Billuriyeleri ellerinde kalacak tüccarların bardak satamayacaklar!

theatre
18-09-2009, 22:05
Vah vah! ne hazin değil mi? muhammed de bir gün gelecek taş taş üstünde kalmayacak demiş! inadına theatre insanlar artık kaynağından içecek suyu, nehirler dolusu su var dünyada. Hep birlikte kana kana içececekler. Billuriyeleri ellerinde kalacak tüccarların bardak satamayacaklar!

Yalçın Küçük bile pişman olduğuna göre..

Benim konuyu uzatmamın hiç bir anlamı yok.

pervane
18-09-2009, 22:06
O lafı söyleyen adam tam bir kadın düşmanı şovenist. "Rabbime sığınarak yazıyorum" diyor ve röportajı Zaman gazetesine veriyor. Bilemicem artık kim faşist, kim değil.

lafın anlatmak istediğine değil de, söyleyicisine bahane bulmak gelenektir!
Benim çok tuttuğum bir söz. Yazarı ayrıca şizofren, bunu biliyoruz.

Molloch
18-09-2009, 23:25
lafın anlatmak istediğine değil de, söyleyicisine bahane bulmak gelenektir!
Benim çok tuttuğum bir söz. Yazarı ayrıca şizofren, bunu biliyoruz.He, evet. Lafı söyleyen adamın kadın düşmanı bir şovenist olduğu gerçeğini değiştirdi bu.

pante
18-09-2009, 23:32
Anlaşılan Türk soluna isim bulma yarışı sona erdi, Türklere, ulusalcılara isim bulma yarışına heveslenenler meydana çıktı.

Sırada ne var?
PKK'ya ve DTP'ye alternatif isim bulmaya başlayalım mı?

ozgur_
18-09-2009, 23:45
Anlaşılan Türk soluna isim bulma yarışı sona erdi,

türk solu dergisine iki kavram arasına çok büyük farklar var bence...

pante
18-09-2009, 23:50
türk solu dergisine iki kavram arasına çok büyük farklar var bence...

Bence de büyük fark var. Ama dediğim gibi Türk Solu'na dönüşmüş durumda:

Türk solu da denilebilir

İstanblue
18-09-2009, 23:52
Bir Türk solu var ülkede birde Yahudi solu,
Zaten Marks teorisini Yahudi sorunundan sonra yazmadımı.:dance:

AYATA
18-09-2009, 23:53
Yalçın Küçük bile pişman olduğuna göre..

Benim konuyu uzatmamın hiç bir anlamı yok.

sende sonunda bu nankör güruhu tanıyacaksın yavaş yavaş...olacak ama tanıyacaksın...

yavuz sultan Selim bile yılmış ki bu güruhtan muş civarına yaptırttığı bir çeşmeye...şöyle bir kitabe yazdırmış..

Kürte fırsat verme yarab Dehr (dünya) e sultan olmasın
ayağını çarık sıksın, asla iflah olmasın
ol çeşmeden gavur içsin Rum içsin
Kürt'e nasip olmasın ...

bu gün pervanede de görüldüğü gibi aşırı şımartılmış ve egolarıda aşırı şişirilmiş durumdalar.....nasıl derlerdi eskiler, kaşınıyorlar :)...

Molloch
19-09-2009, 00:20
bu gün pervanede de görüldüğü gibi aşırı şımartılmış ve egolarıda aşırı şişirilmiş durumdalarPervane'nin egosu şişmiş evet, ama seninki de pek "sönük" değil Ayata. Malum, etnik milliyetçilik insanı böyle yapıyor. Afyon gibi.

aydoe
19-09-2009, 02:12
Kürt şövenizmi soldan gelip sağa yanaşmış en son Gülen'le uzlaşma zeminine gelmiştir.
Ayrılıkçı terör örgütü pkk faşizmin tüm özelliklerini göstermektedir.

güneşinzaptıyakın
19-09-2009, 02:14
En iyi Kürt, ölü Kürttür olsun...

unbe
19-09-2009, 02:14
Kürt şövenizmi soldan gelip sağa yanaşmış en son Gülen'le uzlaşma zeminine gelmiştir.
Ayrılıkçı terör örgütü pkk faşizmin tüm özelliklerini göstermektedir.

buna imza atarım işte......

pervane
19-09-2009, 03:48
He, evet. Lafı söyleyen adamın kadın düşmanı bir şovenist olduğu gerçeğini değiştirdi bu.

Pardon bu başlığa konu olan Türk Solu hangi deterjanı kullanıyor! merak ettim ve de ne kadar hijyenik değil mi?

diğer katılımcılar! kim kimi şımartmış cafe de mizahi bir konu açılmış ve ben de , mizahi bir dil ile yazan, bir yazara ait söyleşiyi astım. Bülent Akyüreki'in şımarmasına hiç söz söylenmemiş. Ama TD çiftlik değil mi burda zatı muhteremlerin izni olmadan şımaramaz kimse! oldu görürsem iletirim kendilerine:)
adamın kitapları satılıyor ülkede kapış kapış. Bu şımarığın kitaplarını toplatmak ile başlamayı da düşünüyormusunuz? pervane'nin iletilerinde şımarıklık aramak daha kolay değil mi!

Molloch
19-09-2009, 12:59
Pardon bu başlığa konu olan Türk Solu hangi deterjanı kullanıyor! merak ettim ve de ne kadar hijyenik değil mi?

diğer katılımcılar! kim kimi şımartmış cafe de mizahi bir konu açılmış ve ben de , mizahi bir dil ile yazan, bir yazara ait söyleşiyi astım. Bülent Akyüreki'in şımarmasına hiç söz söylenmemiş. Ama TD çiftlik değil mi burda zatı muhteremlerin izni olmadan şımaramaz kimse! oldu görürsem iletirim kendilerine:)
adamın kitapları satılıyor ülkede kapış kapış. Bu şımarığın kitaplarını toplatmak ile başlamayı da düşünüyormusunuz? pervane'nin iletilerinde şımarıklık aramak daha kolay değil mi!Türk Solu'nu savunan mı var? Onların şovenist olmadığını söyleyen mi var? Adamın kitaplarının ülkede kapış kapış satılması şovenist olmadığını göstermez. Malum ülkemizde Kuran, Mein Kampf gibi faşist kitaplar kapış kapış satılıyor.

İstanblue
19-09-2009, 13:00
Kürtlerin ihanet edemediği sol.

cigi
19-09-2009, 16:29
Kürtlerin ihanet edemediği sol.

Türkcü, turanci, kizilbas bozkurt bir ülkücünün bu tip basliklarda fikir öne sürmesini yadirgamaya basladim.

Üstelik devamli irkci ve provakatif mesaj yazma egilimi ile.

Kizilbas bozkurt söyleminide ilk defa duyuyorum.

Müslüman kardaslar, suna allah rizasi icin biraz intizar edin!!!:bump2:

İstanblue
19-09-2009, 16:31
Kizilbas bozkurt söyleminide ilk defa duyuyorum.

Demek ki aleviliğin ne olduğunu bilmiyorsun ;

Arap aleviliği nusayri ,
Kürt - alevi ermeni dönmeleri arap kültürünün ürünüdür.

Türk aleviliği ise Türk kültürü yayar.

cigi
19-09-2009, 16:42
Demek ki aleviliğin ne olduğunu bilmiyorsun ;

Aleviligi biliyorum da,
Kizilbas bozkurtlari ilk defa duydum.

Eger sen böyle isen, sol görüslerin icine niye katiliyorsun?

İstanblue
19-09-2009, 16:45
Aleviligi biliyorum da,

Eger sen böyle isen, sol görüslerin icine niye katiliyorsun?

Tarih sahnesinde Sol ikiye ayrılır ;

yahudi solu

Türk solu.

Bakınız islam öncesi Türk tarihi.

cigi
19-09-2009, 16:51
Bakınız islam öncesi Türk tarihi.

Kizilbas bozkurt ülkücü solcu.:lol:

Bakalim daha neler duyacagiz?
Sen akhenatonun kardasimisin?:D

İstanblue
19-09-2009, 17:12
Ne kuyruk acısı vardır anlamıyorum ki Akhenaton zannediyorsunuz beni ??

cigi
19-09-2009, 17:14
Ne kuyruk acısı vardır anlamıyorum ki Akhenaton zannediyorsunuz beni ??

Gene yakalandin akhe..:nod:

İstanblue
19-09-2009, 17:51
Çok istiyorsan yönetim IP bassın da sen de ben de rahatlayalım. Ama akhenaton kimse akıllı biri zaar bu kadar zorunuza gittiğine göre..

pante
19-09-2009, 19:02
Ama akhenaton kimse akıllı biri zaar bu kadar zorunuza gittiğine göre..

Akhenaton müthiş bir adam. :lol:
O tüm gizli-saklı-bilinmeyenler konularında büyük bir uzman.
Gerçekleri ifşa ettiği için ayağını kaydırıyor, banlıyorlar hep. :D

Sen onun ayağının tozu olamazsın İstanblue.
Sen kim Akhe olmak kim? :D

Molloch
19-09-2009, 20:07
Aleviligi biliyorum da,

Eger sen böyle isen, sol görüslerin icine niye katiliyorsun?Olur böyle vakalar. Ben hep Alevi haklarını destekleyen birisi olarak arkadaşa yönelik karışık duygular içindeyim ama.

:rofl:

evrensel-insan
19-09-2009, 20:14
Saygideger pante;

Sen kim Akhe olmak kim?-pante-

Kendi olmasa bile; dusuncesinin ruhu, bazi yazarlarin yazilarina yansiyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AYATA
20-09-2009, 12:05
akhenetonnnnnnnnnnnnnnn........................... ....içimizdeeeeeeeeeeeee :)