Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistler ve bilim çığırtkanlığı
şerafettin_81
15-09-2009, 06:04
uzun süredir yazmıyodum.bi Gezineyim sitede neler var yok diye dedim.baktım aynı zihniyet aynı çığırtkanlık.BİLİM
her sayfada satır satır bilim şöyledir bilim böyledir , denilerek bilime karşı serzenişler verilmekte.tanrı niye savaşları engellemiyo,katliamlara ses çıkarmıyo,cinayetler kavgalar falan filan.varsayalım allah bizi yarattı dünyaya attı,bıraktı.ben bu şekilde düşünüyom.sizde bir an için öyle düşünün.
şimdi bilim insanlara ne verdi?beton yozlaşmış bir hayat,kimyasal,biyolojik,silahlar,otomatik yarı otomatik tüfek silah roket füze vs.vs bu liste uzar gider.her bilimsel aygı araba ,telefon,vs,işlevi kadar zararda vermekte fizksel ve ruhsal.hatta u dönemde bilimsel şeylerin nerdeyse %80 i zarar vermektedir insanlık adına.
allah bizi yaratı,anadan üryan,bıraktı dünyaya,bunların hiçbirini bize veren o değil.bize doğal ekolojik bir dünya verdi.bu dünyayı bu hale getiren bilimdir.
şimdi aklı başında hangi şair düşünür birine sorsanız nasıl bir yaşantınız olsun?deniz yada göl kenarı küçük bir kasaba,şömine,bahçede taze domates hayal ederim der.ne fabrikaları,ne iş merkezleri nede apartman paranoyasını tercih eder.
bu dünya boktan yaşanmaz haldeyse bilim yüzündendir.durmadan bilimsel olalım,bilim adamı olalım deyip duranlara deli oluyom.her elde bir cep telefonu,evde sohbet yok aile hayatı yok televizyon başında,birbirini tanımaz apartman site alışveriş merkezi gespolarında bir hayat.
bilim malzeme olarak savaşlar ve kapitalizimden beslenir.hiç bir şirket aman şunu yapayım insanlığa faydalı demez.sırf para kazanmak için laboratuar,tez,hipotez çalışmaları yapılmakta.
bilim biretek sağlık yönünden faydasına inanırım.onunda gelişmesinde özelllikle savaşlar doktor mengene gibi insanların zorba ca araştırmaları sayesinde uzun süre ilerleme olmuştur.birde zirai araştırma.çiftçilik.
varsa yoksa bilim bilim bilim.napcaz daha çok fabrikamı yapcaz.daha çok mu zehirliycez dünyayı evreni atmosferi.
sayın arkadaşlar.tamam salak değilim yada cahil.ama bu dünya şuanda bu kadar yaşanmaz ekolojik dengesi bozuksa tüm bunlar bilimin suçudur.
durmadan avrupa gelişmiş,amerika gelişmiş?nasıl gelişmiş?zorbalıkla savaşla sömürgecilikle.dünyayı en çok zehirleyen mahveden insanalar ülkeler bu gelişmiş ülkelerdir.
dünya biraz daha bilimle uğraşırsa dünya kalmıycak.
maksatımız ülkenin gelişmesiyse,bu ülke kendisine yetecek birazda ihrac edecek toprak değerlerine ziraatine önem verip,sade,sıradan hukuki adil bir ülke olsun yeter.
nerde güzel söylem var hemen sahipleniyo ateistler.bilim,insanların ve çevrenin dünyanın en büyük düşmanıdır.
ikinci bir söylemde şu şekilde.allah niye imtihan yapıyo?sınav yapıyo?
bu kadar madem bilimsel objektif düşünce insanısıznı,siz cevap verin şu soruma,dünyada sınavsız,imtihansız hangi dünyevi işinizi halledebiliyosunuz?bilimsel olarak?
öss,kps,mcs,kpds.........heryer herşey sınav.sınavsız bir yaşam yoktur.sınav heryerde her zaman insanın yaratılışında vardır.eğerki bu dünya sınavsız bir şekilde düzen tutabilir diyorsanız o başka.siz mademki dünyevi yaşıyosunuz,inanıyosunuz,dünyadaki tüm sınvaları kaldırılma ihtimali ne kadar sacmaysa insanın sınva tabi olmama ihtimalide o kadar sacmadır.
saygılar
Atesİt derken....
bu bir üstü kapalı küfür mü??
yoksa yanlışlık mı şerafettin kardeş???
takiyemi yapıosun??? onca bunu söyle sonra konuşalım...
Unbeliever
15-09-2009, 08:39
Şerafettin kardeş,
uzun bir süredir yazmıyormuşsun ve ne de güzel ediyormuşsun. Gerçekten de çok saçma bir yazı olmuş kusura bakma. Öncelikle bilimin insanlara ne verdiğine bak ve sonra dinlerin insanlardan neler götürdüğüne. Savaşlar neden oluyor? Veya şöyle sorayım; Şu an dünyamızda yaşanan psikolojik ve sıcak savaşlar neyin sonucu? İnsanın en büyük yetisi düşünebilmektir. Bizi hayvanlardan ayıran en büyük özelliktir. Bilimin getirdiklerini saymaya kalksam sayfalar yetmez. Buna rağmen kendini eğitmeyen cahil toplumların din kavramı ile ne kadar haşır neşir olduklarını kendin de görebilirsin.
Aile yapısını bozan bilim değil, dindir. Bilim emretmez. Bilim kutsal bir kitap yazmaz. Bilim olan biteni anlamamızı sağlar. Gaipten haber vermez. Bize cennet vaad etmez.
haa bilim senin için, betonlaşma, fabrikaların çoğalması, zehirli atıklar, biolojik silahlar ...vs ise o zaman sana tavsiyem daha çok araştır. Nüfus arttıkça dünyanın ekolojik dengesinin bozulması kaçınılmazdır. Ama bunu bilime bağlamak çok saçmadır. Bilim kalkıpta "3 çocuk yapın" demez!
Ve ayrıca yazdığın yazıyla ateistlerin ne alakası olduğunu çözemedim...
bayraktaro1
15-09-2009, 09:41
Sayın Şerafettin Bey;
Öncelikle başlığınız hiç ama hiç hoş olmamış. Ateizm ile Bilimi nasıl bağdaştırdınız anlamadım ?
Doğan Cüceloğlu'nun bir kitabında şöyle der; İki tane hapishane suçlusu varmış. İkisi de aynı gün hapishaneden çıkmışlar. Birincisi demiş ki "Ay ne iğrenç bir gün, şu yerlere bir bakın yerler çamurdan geçilmiyor. Her tarafım ıslandı. Hiç bakmıyorlar mı buraya" Diğeri de demiş ki "O be mükemmel bir gün, güneş ne kadar güzel.. Havanın esmesini özledim."
Sen daha baştan direkt olarak Bilime ve Ateizm'e düşman olduğun için vermişsin yaygarayı. Din çerçevesinden bakmaya devam et. Üçüncü gözle bakmayı beceremezsen öyle olur.
Gelelim konuna; Bilim insanlığa fayda verdiği kadar, zarar da vermiştir. Vermeye de devam etmektedir. Bilimin zararları maalesef daha fazladır. Ama, burada suçlu olan bilim değil insanoğludur. Hayata bakış açına göre yaşamını yönlendirirsin. Dikkatini çekerim; Dünya nüfusu 7,5 milyar ve 7,5 milyar insanın neredeyse 7 milyarı hala inançlı. Bir dini inancı var. Bilimde buluş yapan insanları kastetmiyorum. Bilimi yönetmeyi bilen insanlar inançlı.
Bilimum bütün dinler "Dünya sizin için yaratılmıştır, dünyayı yönetme hakkı size verilmiştir. Bütün varlıklar sizin emrinize verilmiştir." Derse; bu zihniyete sahip bu güce sahip olan insanlar (hani filmlerde bilimsel faaliyetler kötülerin eline geçmesin derler ya, çoktan geçti)
- Sen cep telefonunu dağda mahsur kalanları kurtarmak amacıyla çıkartırmana rağmen; o senin inançlı arkadaşların bunu ticarete dökerse...
- Irak - İran Savaşları, Japonya'ya atılan atom bombaları, Yahudilere yapılan işgenceler, Amerikan emperyalizmi sayesinde şiddetli tüketim toplumuna dönüşme, sömürgeler, katliamlar, engizisyonlar, inanç uğruna idamlar (arabistan ve iran), ikiz kuleler, Saddam Hüseyin ve katliamları, Muhammed dönemi savaşlar, Halifeler dönemi katliamlar, haçlı seferleri, osmanlı savaşları......v.b.
Gördüğün üzere; Dünya daha kurtuluşa ermiş değildir. Dünya da geniş bir yalanlara inanma inanç zihniyeti devam etmektedir. Bunlar adı ahlaklı gibi olsa da Dawkings'in dediği gibi "Sahte Ahlaka" sahip insanlardır.
Onun için; Bilimle Ateizm'î bir tutma. Bilimi yönetenler inançlı insanlardır. Dünya da inançsızlık hala ütopik bir düşünce sistemidir.
Laflarına dikkat et. Çok ileri gidiyorsun.
dogruluk
15-09-2009, 11:03
tek kelimeyle saçma.
Unbeliever
15-09-2009, 11:15
Böylesine saçma sapan, ipe-sapa gelmez yazıların moderatörler tarafından silinmesini talep ediyorum. Forum kirliliği yaratmaktadır. Ben bile şimdi kendime kızdım böylesine bir saçmalığa kalkıp bir de cevap yazmışım diye. Neyse...bu bile düşüncelerine rağmen bir insana değer verdiğimizi, karşımızdakini ne olursa olsun muhattap aldığımızı gösterir. En azından küfür ve hakaret içermeyen yazılarımızı görmüşlerdir.
sevgiyle...
Bilimsel düşünemeyenlerin varacağı sonuç bu olacaktır. Gerçekten uzak keyfince çarpıtmalarla dini dayatmak.
Yahu bilim soğukla sıcakla diğer hayvanlarla ve doğadan toplamak yerine besin ve araç üretmeyi sağladı.
İktidara gelen sınıflar, zümreler diğerleri üzerinde zor kullandı. bu haksız paylaşım ve üretim şekli gelişmeyide sağladı. somut gerçek budur.
Hatta mal mülk için en iğrenç savaşlar din bahanesi ile yapılmıştır.(bakınız,cihadlar ve haçlı seferleri)
Başka türlü milyonlarca insanı nasıl ölüme sürersiniz. Ölürsen şehitsin kalırsan gazi.
Sonra gelsin yağmalar katliamlar. Din ne güzel bilim ne kötü değilmi?
şimdi bilim insanlara ne verdi?beton yozlaşmış bir hayat,kimyasal,biyolojik,silahlar,otomatik yarı otomatik tüfek silah roket füze vs.vs bu liste uzar gider.her bilimsel aygı araba ,telefon,vs,işlevi kadar zararda vermekte fizksel ve ruhsal.hatta u dönemde bilimsel şeylerin nerdeyse %80 i zarar vermektedir insanlık adına.
allah bizi yaratı,anadan üryan,bıraktı dünyaya,bunların hiçbirini bize veren o değil.bize doğal ekolojik bir dünya verdi.bu dünyayı bu hale getiren bilimdir.
Sen de hic birini kullanma serafettin...
Bu siteye yazabimek icinde sikayet ettigin bilimin bulusundan faydalaniyorsun degil mi?
Kullanma be kardesim, hic birini kullanma!
Senin kafana silah dayayip bunlari zorla kullanacaksin diyen mi var?
Iste o zaman kurana ve ayetlerine uyan gercek bir müslüman oldugunu kanitlayacaksin ki; herkes sana saygi duysun.
Hem talkini verip, hem de salkimi cöpüyle birlikte götürmek olmuyor, annadin mi?:D
Uzun süre yazmadıktan sonra bunlar çıkıyorsa, süre yeterince uzun olmamış...
Bilimin dinlerle ve toplumsal sistemlerle bir bağlantısı yok ki.
Bilim bunları araştıran bir araçtır. Tabii ki her sistem, her inanış bilimi kendi yönünde suistimal etmeyi dener.
Bilimin görevi ise bu suistimallere engel olmaktır.
Tüm iyilikler Allahınızdan, tüm kötülükler bilimden gelir, di mi?
Şimdi çok düşünen şerafettin_81 bilim sayesinde matematik bilgilerine sahipse ve ticaret yapıyorsa, yaptığı ticarette matematik bilgilerini kullanıp ortağını kazıklıyorsa; bundan ona matematiği öğreten bilim mi sorumludur?
Umarım, verdiğim örnek yeterince basitti.
Sadece Allahınız sınav yapmıyor, bu sınavdan da sıfır alarak kaldınız; üzgünüm...
spartaküs68
15-09-2009, 14:47
Kötü kedi şero bile senden daha iyi yazar be kardeşim
Sayın şerafettin;
Önce 'bilim nedir, ne değildir?' konularını araştır derim..
Daha sonra bilimle teknolojiyi ve teknolojinin para için sömürülmesini..
En son da dinsizler ve burjuva kültürü ne kadar bağdaşıyor bir de onlara bak ondan sonra konuşalım..
Olimpiyat
14-05-2011, 11:09
eminim(!) bu yazıyı yazan arkadaş, bilimsel çalışmaların bir ürünü olan bilgisayarı ve interneti kullanarak bir şeyler yazdığının farkındadır..
ve yine eminim(!) uçağa,otobüse vs.. binmemiştir..dişi ağrıdığında ya da başka bir nedenden dolayı bir dişçiye ya da bir doktora hiç gitmemiştir..
ve yine eminim(!) akşam Ay ın ışığından faydalanıyordur, elektrikten faydalanmıyordur..
Tüm kötülükler bilimden geliyorsa bunlardan zinhar sakınmasını öneririm.
ateist.bakış
14-05-2011, 11:41
Arızalı bilinçler (Ateistler harici herkes) salt gerçeklik ve bilgi temelli bir durumdan hoşlanmazlar.
Bu aynen yoluna devam eden bir hırsızın karşısına hiç bir şekilde tutanamadığı ve sarsamadığı bir duvar çıkması gibi.
Bu nedenle Ateizme düşmandırlar.
Çünkü Ateizm kimseye pembe boncuk dağıtmaz.
Var olanı, var olan materyallerle işleyip var olan raflara koyar.
Ateizm bir tercih, seçenek, zevk, meselesi değildir.
Tartışılamaz, sorgulanamaz.
Ayrıca Ateizm diye burada yanlış tabirler yapılıyor.
Ateizm, Teistlerin bize taktığı isimle sadece A-teist olmaktan ibaret değildir.
Ateizm salt ve mutlak gerçeklik algısıdır.
Bu Salt ve Mutlak Gerçeklik algısını çember kabul ederseniz, A-Teizm bu çemberin Teizmle kesişim kümesine verilen isimdir.
Söz konusu Budizm olduğunda A-Budizm olur, Panteizm olduğunda A-Panteizm olur, Agnostisizm olduğunda Non-Agnostisizm (yani Gnostisizm) olur ve bu kavramalr silsilesi sürer gider.
Burada Ateizm hakkında ileri geri konuşamaz kimse.
Gerçeklik temelli bir sistemde siz kim oluyorsunuz da Ateizmi sorguluyorsunuz?
2x2=4'ü sen ömrünün sonuna kadar sorgulasan ne yazar?
Tekrar yazıyorum.
Ateizm tartışmaya açık bir şey değildir.
Eleştirecek veya tutumuna şüpheyle yaklaşılacak tek bir noktasını bulamazsınız.
Ateizm bilgiyi alır ve gerçekliğe dağıtır.
Burada metafizik veya inanç gibi saçmalıklar ve akıl hastalıkları yoktur.
Böyle küstahları ben gaspçılarla, haydutlarla bir tutuyorum çünkü dayanakları olmadığı halde saldırırlar.
şerafettin 81 hariç hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum
bana yazacak birşey bırakmamışsınız
tüm düşüncelerimi zaten yazmışsınız
dinin getirdiği fayda ve zararlar ile bilimin getirdiği fayda ve zararlar adı altında
bir başlık yapsak ve bunları karşılaştırsak acaba sonuç ne olur?
sonuç çok basit din - lerde bilim + larda
dinin getirisi olmadığı gibi götürüsü çok
bilimin götürüsünden çok ama daha çok getirisi var
din uğruna ölüm var
bilim adına ölüm yok,aksine yaşam var,hayatı kolaylaştırma var
zaten hiç merak etmeyin şerafettin gibi düşünenlerin her birinin evinde son model,
bilimin icatları olan teknolojik ürünleri mevcuttur.
ama bunu anlayabilecek bir zihniyet henüz o kişilerde gelişmediği için NANKÖRLÜKle sınırlı kalırlar
manifesto
14-05-2011, 15:29
müslüman ülkelerin neden geri kaldığı ortaya çıktı...
the supernova
14-05-2011, 16:03
Size kimsenin bilimi dayattığı yok.Gidip mağaranın birinde yaşayabilirsiniz.
Şuan ki hayatınızdan vazgeçemiyorsanız kendinize biraz saygınız olsun ve dürüst olun.
Bilimin size getirdikleri hayal dünyanızdaki cennet, cehennem, şeytan, cin vs. gibi birşey değildir.
Gözünüzün önünde duran gerçeklerdir.
perfect_storm
14-05-2011, 17:29
benim yaklaşım tarzım şu ikiside birbirinden çok farklı kavramlar dinler vahiy yoluyla yada başka yollarla insanlara ulaştırılmakla beraber dinlerde bahsedilen kavramların illaki ispatına gerek yoktur yani dinler ispatı değil ona uymayı ve inanmayı emreder şüpheyi reddeder ama bilim çok farklıdır bilim şüphecidir bilim doğrulamayı ve sağlamayı ilke edinir doğaüstü deliller yerine insanın akıl sınırlarıyla anlayabileceği kavramlara yoğunlaşır buluşlarda bilimin bir getirisidir
başlığı açan ve üşenmeyip ona cevap veren arkadaşların hiçbirisi
bilim nedir, teknoloji nedir,
ilişkileri nedir diye merak edip sözlüğe bakmıyormu.
teknolojinin fayda ve zararları üzerinden verilen örneklerle bilim tartışması yapılıyor.
pes yani.
bilim, kendimiz ve kendi dışımızdaki evren hakkındaki bilme faaliyetlerinin tamamıdır.
teknoloji ise bu bilme faaliyeti sırasında ortaya çıkan bilginin üretim faaliyetine aktarılması/uygulanmasıdır.
bilim gerçeğin peşindedir.
bilime dil uzatan ise gerçeğin örtbas edilmesinden medet umanlardır.
dünyayı kirleten bilim değildir.
insan ve üretim/tüketim faaliyetidir.
hayatımızı kolaylaştıran da bilim değildir.
bilimsel bilgiyi kullanarak geliştirilen teknolojilerdir.
soyutlama nedir, soyut nedir, neden yapılırı anlatamadığım,
bağlam nedir bir türlü anlayamayan bir ulusun bilim üzerine tartışması da ancak bu kadar olurdu herhalde.
bilime karşı olmak gerçeğe karşı olmaktır.
sadece bu kadardır.
bilim gerçeği ortaya koyma faaliyetidir.
kullandığımız bilgisayar ise o gerçeklerden bir kısmını alıp bir üretim faaliyetinde kullanma (teknoloji) sonucudur.
Olimpiyat
14-05-2011, 19:44
başlığı açan ve üşenmeyip ona cevap veren arkadaşların hiçbirisi
bilim nedir, teknoloji nedir,
ilişkileri nedir diye merak edip sözlüğe bakmıyormu.
teknolojinin fayda ve zararları üzerinden verilen örneklerle bilim tartışması yapılıyor.
pes yani.
.
bilim olmadan , teknoloji olur mu?Bilime karşı çıkan kişi, onun önemli bir yansıması olan teknolojiye de karşı çıkmış olmaz mı..
teknolojiyi bilimin alt kümesi olarak görüyorum..yanılıyor muyum?
Şerafettin bilime düşmanlığını anlıyorum.Yaşasın bilim düşmanlığı noktasında olman anlaşılır birşey senden şunu beklerim şayet bu dediklerinde samimiysen.
1. Hastalandığında doktora gitme.
2.Televizyon telefon kullanma.
3.Heryere yayan git.
4.Bilmin ürettiği tüm giysileri çıkar at çıplak gez
Bu örnekleri sınırsız çoğaltabilirim.
Müslümanlar bilimsel içatlara keşiflere tamamen yabancı insanlığa faydalı katkısı olmayan bir insan kütlesidir bunun ayıbından ,kahrolsun bilim diye kurtulmaya çalışmanız bu yüzden .Yaşasın ilkellik diye bağır bağır bağırmanız bu yüzden
Ayrıca savaşları bilim çıkartmaz .Savaşların tarihine baktığınızda
Çıkar ve Din savaşlarının büyük yer kapladığını görürsünüz.
İnsanları kurtaracaksa yine bilim kurtaracak
İyi ellerde
Zulu kabilesi
ne kadarda ilkel o halde mutlular gibi akıldan uzak noktalara siz leri taşıyan dininizi iyi anlayın
Saygılar
hala aynı hataya devam ediyorsunuz.
bilim televizyon telefon değildir.
bilim evren hakkında bildiğimizi düşündüklerimizin doğru yada yanlış olmasıdır,
gerçek ya da yalan olmasıdır.
bilim ve inanç birbirinin düşmanıdır.
şerafettin bilime düşman olmakta haklı.
çünkü bilim;
şerafettinin kendini inandırmak zorunda olduğu savsataların,
savsata olduğunu deşifre ediyor.
ancak o bilimi teknolojiyle özdeşleştirme kurnazlığına yatıyor.
bilimi teknolojiye indirgiyor.
böylece hayatımızı kolaylaştıran bir kaç ürüne tapınan insanlar olduğumuzu ima ediyor.
bu çok ucuz bir numara.
bilim cep telefonu değildir.
bilim evrenin ne olduğunun ve ne olmadığının bilgisidir.
bir örnek üzerinden anlatmak istediğimi netleştirmeye çalışayım.
trol diye bir avlanma yöntemi vardır.
bu bir teknolojidir.
deniztabanında tam bir vahşet ve yıkım oluşturur.
geçtiği yeri savaş alanına çevirir.
ekolojik sistemi paramparça eder.
kelimeler yetmez.
gözlerinizle görmeniz lazım.
mercan kayalıkları ve onlarca yüzlerce canlının oluşturduğu muhteşem bir ortam,
trollendikten sonra ise kelimenin tek anlamıyla vahşet ve kaos.
bu bilimin ürünü değildir.
bilim bilgi üretir.
trolün bilgisi de buna dahildir.
ancak o teknolojiyi doğaya açılmış bir savaşın aracına dönüştüren insanoğlunun evrene bakış açısıdır.
o bakışa dinin katkısı nedir.
din insanı evrenin merkezi ilan etmemişmidir.
evrendeki her şeyi insan için yaratılmış ve insanın hizmetine sunulmuş şeyler olarak tarif etmemişmidir.
teknolojinin dünyayı sömüren yokeden paramparça eden etkileri bilginin değil o bilgiyi hayata aktaran insanın bilincinin ürünleridir.
o bilinç dinin içsel faşizminden beslenegelmiştir.
OffSpring
15-05-2011, 14:32
bu kadar madem bilimsel objektif düşünce insanısıznı,siz cevap verin şu soruma,dünyada sınavsız,imtihansız hangi dünyevi işinizi halledebiliyosunuz?bilimsel olarak?
öss,kps,mcs,kpds.........heryer herşey sınav.sınavsız bir yaşam yoktur.sınav heryerde her zaman insanın yaratılışında vardır.eğerki bu dünya sınavsız bir şekilde düzen tutabilir diyorsanız o başka.siz mademki dünyevi yaşıyosunuz,inanıyosunuz,dünyadaki tüm sınvaları kaldırılma ihtimali ne kadar sacmaysa insanın sınva tabi olmama ihtimalide o kadar sacmadır.
Hahaha?
Bu ikisini nasıl bağdaştırdın?
Hadi diyelim bağdaştırdın ; "öss" yi ele alalım. Girmiyorum de zorlamı sokuyorlar ?.
Üniversitelerin alabilecegi bir kontenjan var. O kontenjana en uygun öğrencileri seçmek için bunun bir eleme yöntemi olmalı. Cennetin kontenjanımı var ? Beyfendi sizin sevabınız çok ama kontenjan dolu. Aha durun birisi kaydını dondurmuş hemen girin... :crazy:
Dünyadaki sınavda fetullah hocadan kopya çektiğiniz tespit edildi.
"Cennette şifreli sevap skandalı"
:crazy:
ikinci bir söylemde şu şekilde.allah niye imtihan yapıyo?sınav yapıyo?
saygılar
degerli serafettin kardesim.sinav her yerde var ama adaletli olarak var.sinava herkez esit sartlarda giriyor.calisirsan kazanirsin.gerce son gunlerde sizin islamci parti allahiniz gibi sinavlarda hile yapmaya kaklti yandaslarini kazandirmaya calisti.
senin allahinin yaptigi sinava adil degil zengini var fakiri var hindistanda dogani var guney amerikada dogani var zekisi var aptali var sakati var saglami var.
hic birinin sartlari esit degil.o halde bu nasil adaletli sinav?cok zengin cok dindar bir ailede dogan bir kisi cok iyi dini egitim alip uygulayip cennete gidiyor sokakta yasayan hirsizlik yapan dinsiz bir ailenin dinsiz yetisen cocugu cehennme gidiyor.
bu cografyada yasayan beyni islamla yikanan fakat insanliga hic bir katkisi olmayan saplar cennete gidiyor gelismis bir yerde insanlik icin faydali seyler ureten fakat hiristiyan bir aileden dogmus beyni oyle yikanmis bir hiristiyan cehenneme gidiyor.
sartlar esit degil.dinler insanlara kucukten beri beyin yikanarak inandiriliyor.
dinler insanlarin secimiyle degil beyin yikamayla kucuk yaslarda yerlestiriliyor.
ispati ise ben neden besiktasliyim mesela?neden hic bir sekilde bu takimi degistiremiyorum?neden bayern munich taraftari degilim?cunku ben turkiyede dogdum kucukken bana bu empoze edildi ailem tarafindan tipki din gibi ve degistirilemez olarak beynimde.fransada dogsaydim paris st germain taraftari olabilirdim cunku ailem beni oyle yonlendirmis olurdu ben kucukken.
herkezin inandigi din dogdugu buyudugu cografyaya bagli o halde bu nasil sinav?sen burda dog islamla buyu cennete git adam peruda dogsun islam karsiti olsun cehenneme gitsin...
ayrica bilim dedigin sey insanlik varoldugundan beri var.cunku insanoglunun ihtiyaclari var.isinma ,giyinme ,guvenli bir barinma, yiyecek bulma ,yiyecek yetistirme ile baslayip degisen kosullara gore degisen sekilede ilerleyerek .
bilim ozellikle uretilen bir sey degil yani.mecburuz.her zaman yeni seylere ihtiyacimiz var.sen istemessende bu boyle olacak....