Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrimde devrim
ugurce82
16-09-2009, 10:10
Çin'de tek ayaklı bir yılan bulundu. Yılan uzmanı Long Şuai, yılanın tek ayağı için, "Bu gerçekten şoke edici, ancak otopsi yapana kadar nedenini bilemeyeceğiz" dedi.
http://www.ekolay.net/haber/images/yilan2001_1.jpg
İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberinde, ülkenin güneybatısındaki Suining'de yaşayan 66 yaşındaki Duan Çiongziu'nun, tek ayaklı yılanı geceyarısı yatak odasında duvara tırmanırken bulduğu belirtildi.
"Geceyarısı garip bir tırmalama sesiyle uyandım. Işığı yaktım ve bu canavarı duvara pençesiyle tırmanırken gördüm" diyen Duan, ayakkabısıyla vurarak öldürdüğü yılanı alkol dolu bir şişede sakladığını kaydetti.
Yılanın, şu anda Nançhang'daki bir üniversitede bilim adamlarınca incelendiği belirtilirken, yılan uzmanı Long Şuai, yılanın tek ayağı için, "Bu gerçekten şoke edici, ancak otopsi yapana kadar nedenini bilemeyeceğiz" dedi.
Ben de tam bu haberle ilgili konu açacaktım ama siz benden erken kalkmışsınız.:)
Gerçekten bugüne kadar bilim insanlarının söylediklerinin kanıtı gibi gözüküyor ama ben yine de biraz daha bekleyip araştırmaların bitmesi taraftarıyım.
Aksi halde şu yaratılışçıların ilk duydukları herşeyin üzerine atlamaları ile aynı durumda kalırız.
Belki mutasyona uğramıştır. (:
Fake olabilir ya da photoshop ta yapmışlardır :) :)
foto fake değil ama bu evrim ıspatıda değil bir mutasyon söz konusu :)
Tamam işte Harun Yahya tayfasının istediği ara geçiş formu. Ecişi büçüş canlı istiyorlardı :):):)
evrensel-insan
16-09-2009, 17:24
Saygideger Ki-Adi;
Ayni seyleri ben dusunuyordum. Ne guzel firsat degil mi? Iste size ara form. Yalniz, bu baslikta, bu resime "negatif" bakan arkadaslari merak ediyorum. Yoksa, onlarda H.Y. gibi; araforma "negatif" mi bakiyorlar.:nod:
Ben onlari daha da sasirtayim.
Insanoglu dusunce ve davranista; hayvan ile insan arasindaki aragecis formudur.:couch2:
Bunun boyle oldugu; insanoglunun, dusunce ve davranista, hem insandisi, hem insanlikdisi hem ideolojik/inancsal/dogrusal; hem zamansal yanasimlariyla; bir "cozum" arayisinin, "bosa kurek cekmek" oldugunu gorememeleri ve hala bunda inatla israr etmeleri en guzel ornektir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
tensiz.denek
16-09-2009, 17:44
http://www.newscientist.com/data/images/ns/cms/dn9018/dn9018-1_650.jpg
İlk yılanlardan bir Najash rionegrina fosili. Bilinen ilk yılanlardan. Bacakları ve kalça kemiği hala görülebiliyor. Fosilin yaklaşık 90.000.000 yaşında olduğu düşünülüyor.
http://www.newscientist.com/article/dn9020-oldest-snake-fossil-shows-a-bit-of-leg.html
PS: "Bakın hiç değişmemiş" leri duyar gibi oluyorum.
Halen ayaklarını kaybetmemiş olan yılan türleri de mevcuttur.
http://img224.imageshack.us/img224/5024/snakest12cz.jpg
Bu da geçen sene Meksika'da keşfedilen ve sadece 2 ayağı bulunan yılan türü.
http://www.ankarahaber.com/images/news/11045.jpg
Sahte bir şey olabilir tabii ama tipik bir "ataya dönüş" olayı da olabilir.
http://animals.howstuffworks.com/animal-facts/atavism.htm
spdymsc35
16-09-2009, 20:46
bu resimler gerçekmi photoshop olmadığına eminmisiniz
Ben evirimi kabullenen biri olarak yukarıdaki haberi komik buldum.İnsanlar arasında da çift kafalı,6 parmaklı,yapışık tek bedebli çiftler gibi oluşumlar olmuyormu,buda buna benzer bir şey olabilir.Bana gerçekçi gelmedi,en azından evrim konusunda...
spdymsc35
16-09-2009, 22:00
nogada emin değilim ama çift kafalı insanlar daha çok gelişimini tamamlayamamış ikizler değilmi? fazla parmakları doğum anormalliği diye kabul edebiliriz.zaten internette biraz bakındım 2 kafalı yılanlar keçiler ve değişik hayvanlar var. bu yılanda normalde olmaması gereken ayaklar çıkmış. yani olmaması gereken bişey bu doğum anormalliği olamaz bence. bu haberin benzeri olsa olsa kanatlı timsah olur gibi geliyo
tekrar soruyorum bu yılan fotosu sahtemi ?
Fakat evrim geçmişe gitmez,yani yürüme kabiliyetini uzuvlarıyla yapmayı uzun yıllar önce kaybetmiş.Bu arada hindistanda örümcek kız diye bir kız çocuğu dünyaya gelmişti.Bundada aynı bu şekildeki gibi fazladan uzuv ile dünyaya gelmişti.Bunların nedeni büyük ihtimalle yanlış bir etkileşim olmalı.Yanlız geriye doğru bir evrim olduğunu iddia etmek pek gerçekçi değil.Zaten bu fotonunda gerçek olduğu belli değil sanırım.
güneşinzaptıyakın
16-09-2009, 23:31
......................
tekrar soruyorum bu yılan fotosu sahtemi ? Sanmıyorum ama ekrandan bakarak sahtemi değilmi kimse ayırt edemez, belgenin orjinalini görsem hemen söylerim...
Konuya ekleme yapan arkadaşlar var evet, hala ayaklarını kaybetmemiş yılan türleri mevcut, hatta kör ve aynen yarasalar gibi magaralarda yaşan bir türünü geçenlerde bir belgeselde gördümdü...
ugurce82
17-09-2009, 21:49
Sanmıyorum ama ekrandan bakarak sahtemi değilmi kimse ayırt edemez, belgenin orjinalini görsem hemen söylerim...
Konuya ekleme yapan arkadaşlar var evet, hala ayaklarını kaybetmemiş yılan türleri mevcut, hatta kör ve aynen yarasalar gibi magaralarda yaşan bir türünü geçenlerde bir belgeselde gördümdü...
Arkadaşlar resimin gerçek olup olmayacağı hakkında bir bilgim yok, ancak haberin kaynağı sağlam. Ancak konun uzmanı arkadaşımız tensiz deneğin astığı post yılanların geçirdiği evrimle ilgili bizi bilgi sahibi yapmaktadır. Nogada arkadaşımızı da anlayamıyorum, yılanın evrim sürecini tamamlamamış örneklerinin gösterilmesi neden sizi bu kadar rahatsız etti.
güneşinzaptıyakın
17-09-2009, 21:52
...................... yılanın evrim sürecini tamamlamamış örneklerinin gösterilmesi neden sizi bu kadar rahatsız etti.
Yani fosil canlı olması ihtimali kuvvetle muhtemel...
tensiz.denek
17-09-2009, 22:23
Açıkçası yılanların evrimi konusunda fazla bir bilgim yok. Eğer tahmin yürütmem gerekseydi yılanda aktifliğini kaybeden bir uzuv geninin mutasyon sonucu aktifleştiğini ve bacağın ortaya çıktığını söyleyebilirdim sanırım. Çünkü hiç yoktan bacak oluşturacak bir gen diziliminin ortaya çıkış şansı yok denecek kadar az. Ancak akrifliğini kaybetmiş bir genin mutasyon sonucu tekrar aktif olmasından bahsedilebilir bu durumda.
Fakat evrim geçmişe gitmez,yani yürüme kabiliyetini uzuvlarıyla yapmayı uzun yıllar önce kaybetmiş.Bu arada hindistanda örümcek kız diye bir kız çocuğu dünyaya gelmişti.Bundada aynı bu şekildeki gibi fazladan uzuv ile dünyaya gelmişti.Bunların nedeni büyük ihtimalle yanlış bir etkileşim olmalı.Yanlız geriye doğru bir evrim olduğunu iddia etmek pek gerçekçi değil.Zaten bu fotonunda gerçek olduğu belli değil sanırım.
Yanlış bir etkileşim olması için yılanın o gene sahip olması gerekir. Burada bu yılanın mutasyon geçirerek yeni bir özellik kazandığını söyleyebiliriz Çünkü her ne kadar fizyolojik olarak bir bacağa sahip olmasa bile bu bacak geni yılanın genlerinde gizli durumdaydı. Eğer bu fazladan bacak bir şekilde bu yılanın hayatta kalma ve üreme şansını arttırmış olsaydı burada bir evrimden söz edebilirdik. Fakat görüldüğü yerde korkmuş bir çiftçi tarafından öldürülmüş. Bu da bu canlının başarısız bir evrim geçirdiği anlamına geliyor.
Fakat başlıkta işlenen evrim midir değilmidir konusunu ele alırsak, burada yılanların evrim geçirdiklerini söleyebiliriz. Tabi bunu söylemek için böyle bir mutasyon örneğine ihtiyacımız yok ama eğer bu yılanlar evrim geçirmemiş de yaratılmış olasalardı şüphesiz ki arka bacak gibi bir uzuv genine ihtiyaçları olmayacaktı. Aynı zamanda bu başlık bize ters evrimden çok canlıların DNAlarında gözümüzün görmediği deşifrelenmeyi bekleyen daha nice gizli baz çiftlerinin olduğunu gösteriyor.
Burada ilginç olan bir noktada bundan milyonlarca yıl önce bacağı düşen bu yılanda bacak bugün mutasyonla tekrar ortaya çıktıktan sonra bacağını tekrar kullanabilmesidir. (en azından çiftçinin iddiası bu)
Tabi bunların hepsi fotoğrafın ve canlının gerçek oldukları durumunda yapabileceğimiz yorumlar.
Nogada arkadaşımızı da anlayamıyorum, yılanın evrim sürecini tamamlamamış örneklerinin gösterilmesi neden sizi bu kadar rahatsız etti.
Sayın nodaga'yı bu resmin rahatsız etmiş olduğunu zannetmiyorum. Kendisi evrimin mekaniklerini kavramış olan az rastlanır müslümanlardandır.
Saygılar,
Yılanda görülen bu ayak, insanların bazılarının kuyruklu olarak doğması ile benzerlik göstermektedir.
İnsanda veya hiç bir canlıda "kuyruk geni", "ciğer geni", "böbrek geni" gibi bir gen yoktur. Organları belirleyen genler vardır. Kuyruk oluşmasını sağlayan genler, WNT14-WNT3A genleridir. Bu genler, aynı şekilde, fare ve insanda mevcuttur. Bunlar, "kuyruk yapma" geni değil, embriyo gelişimini belirleyen salgılanmış sinyallere dair proteinlerin kodlanmasına ilgilidir. Bu kodlama, kuyruğun ortaya çıkmasını sağlar.
İnsanda ise, başka genler, ortaya çıkan kuyruğun gelişimini durdurup, fetüs iken kuyruklu olan insanın, doğuma doğru kuyruksuz olmasına yol açarlar, yani kuyruğu köreltirler.
Pek çok organ için körelme, onu köreltecek yeni genlerin/allellerin ortaya çıkması ve onu baskılaması ile gerçekleşir. Yani, tamamen fonksiyonel olarak var olan kuyruk oluşturma allellerine, oluşan kuyruğu yok etme alleleri eklenir. Bu nedenle, fetüs aşamasında insanda var olan kuyruk, ileri aşamalarda vücut tarafından absorbe edilir.
Kısaca, insanda kuyruk oluşumunu sağlayan genler hala mevcuttur:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1...?dopt=Abstract (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11836627?dopt=Abstract)
Eğer, bu genlerin oluşturdukları kuyrukları silen diğer genlerde bir genetik kombinasyon olursa, o silme genleri çalışamaz, tıpkı bembeyaz saçlı albinolar vs. gibi, kuyruklu bir bebek doğar. Bu tamamen ırsi ve genetik bir olaydır. Eğer, atalarımızdan gelen kuyruk genleri olmasaydı da, olması mümkün olmazdı zaten. Ve gene genetik olduğu için, dünya üzerinde yaklaşık 12 milyon kişide bu mevcuttur, babadan oğula geçip durmaktadır..
http://www.dimaggio.org/Eye-Openers/tails_in_humans.htm (http://www.dimaggio.org/Eye-Openers/tails_in_humans.htm)
http://www.dimaggio.org/images/Evolution/DO_NOT_LINK_TO_THIS_human_tail8.jpg
Sapiens,
Bu kuyruklar esnek mi acaba? Hayvanlar kuyruklarını istedikleri gibi hareket ettiriyorlar aynı şey bu vakalardada var mı?
Sevgili Ayejj, Sapiens sordun ben cevap vereyim. Kuyruklar esnekler.
http://www.youtube.com/watch?v=3Iu7OZQn4oQ
Harun Yahyacılara sormak lazım. İnsanda Kuyruğun ne işi var? Nerden geldi diye. Hoş verecekleri cevap belli :)
evrensel-insan
18-09-2009, 03:11
Saygideger Ki-Adi;
Senin videonda, kiz, oglanin kuyrugunu oynatiyor. Bak bu videoya.
http://www.youtube.com/watch?v=xnxzqeT466A
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ki-adi ,evrensel-insan paylaşımlarınız için teşekkürler. Evrim karşıtları bu kuruk meselesine nasıl bir yama yapmaya çalışacaklar merak ediyorum.
Sapiens,
Bu kuyruklar esnek mi acaba? Hayvanlar kuyruklarını istedikleri gibi hareket ettiriyorlar aynı şey bu vakalardada var mı?
İnsan kuyrukları bir kaç farklı sebeple ortaya çıkar. Bunun pek çok vakada sebebi, coccyx, yani kuyruk sokumu kemiği ve civarında oluşan tümörlerdir. Bunların en ilgi çekici olanı ise, bebeklerde bir doğum öncesi gelişim sorunu olan spina bifida gibi vakalardır. Bu tür kuyruklar genellikle kemiksiz, kassız ve bolca damardan ibaret olurlar. Bunlar evrimsel bir gelişim (ilerleme değil) filan değildir. Örneğin, bilinen en uzun insan kuyruğu 33 cm'dir ama bu bir kuyruk değil, bir spina bifida vakasıdır. Kemikleri vs. ile tam bir kuyruk, genetik sebeplerden ortaya çıkar.
Buradaki vidyolardan Ki-adi'ya ait olan gerçek bir kuyruk, sayın evrensel-insan'a ait olan ise kuyruk vakası değildir.
evrensel-insan
18-09-2009, 18:49
Saygideger Sapiens;
sayın evrensel-insan'a ait olan ise kuyruk vakası değildir-Sapiens-
Ne vakasi peki?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ne vakasi peki?
Tam olarak ne vakası olduğunu bilmiyorum ancak kuyruk sokumu kemiğinin bitiş noktasında çıkmamış olduğu açıkça görülüyor.
Daha detaylı bilgi istiyorsan araştırabilirim...
evrensel-insan
18-09-2009, 19:05
Saygideger Sapiens;
Senin konun, o yuzden sen bilirsin. Ama; arastirilmasi iyi olur. En azindan kuyruk degilse; ne oldugu ve vucudun orasinda ne isi oldugu, acikliga kavusur, belki.
Cunku, videodan da anlasilacagi uzre; adam, onu oynatabiliyor.
Peki, onun sana, kuyruk olmadigini soyleten bilgi yana da yanasimin nedir?
Saygilarimla;
evrensel-insan
serdar-yildirim
18-09-2009, 19:56
bunlar ara form olamazlar çünkü yaratılış gerçeğinde bilime dayanarak söylüyorum binlerce hatta milyonlarca yıl geçmesi lazım.bunların oluşmasının nedeni genetik bozukluklar olarak ela alırsak doğru olur
bunlar ara form olamazlar çünkü yaratılış gerçeğinde bilime dayanarak söylüyorum binlerce hatta milyonlarca yıl geçmesi lazım.bunların oluşmasının nedeni genetik bozukluklar olarak ela alırsak doğru olur
Milyonlarca yıl geçmediğini de nerden çıkarıyorsun?
liopleurodon
18-09-2009, 22:46
Zamanında, atalarınız ağaçlarda gezerken kuyruğunzu vardı. Buna dair genetik kodunuz hala yerinde duruyor. Yani, onu baskılayan etmenlerde bir mutasyon vs. olursa, kuyruğunuz bu gibi geri çıkabilir elbette. Bunda şaşılacak bir şey yok.
Ama bu evrimsel bir ilerleme gerileme filan değil. Bunu böyle düşünmeyin. Bu bir genetik sorun. Ha, doğa için: Sorun diye bir şey yoktur. Bizim açımızdan bu bir sorun sadece.
Peki, onun sana, kuyruk olmadigini soyleten bilgi yana da yanasimin nedir?
Sayın evrensel-insan,
Vidyodaki örneği biraz araştırdım ancak ne olduğuna dair somut bir şey bulamadım. Bunun kuyruk olmadığını, başka bir genetik sorun olduğunu düşünmemin nedeni, buradaki kuyruk benzeri uzantının diğer insan kuyruğu örnekleriyle benzerlik göstermemesi ve kuyruk sokumu kemiğinin bitiş noktasında çıkıyor olmamasıdır.
Şu aşamada bundan başka bir değerlendirme yapamıyorum. İleride ilave bilgiye ulaşırsam sizi haberdar ederim...
Saygılar..
evrensel-insan
22-09-2009, 17:57
Saygideger Sapiens;
Yapmis oldugun aciklama icin, tesekkurler.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ki-adi ,evrensel-insan paylaşımlarınız için teşekkürler. Evrim karşıtları bu kuruk meselesine nasıl bir yama yapmaya çalışacaklar merak ediyorum.
solungaçta bekleriz. :fear: kuyruk çıkmış solungaçta çıkar artık.
her neyse. siz evrimciler olarak canlıların dogaya adaptasyonlarından yola çıkıp Allahı inkar etmektense öncelikle teorinizin temeli olacak olan ,lk canlılığı izah edinde görelim. var olan sistemin üzeine yorum yapmak kolay, yok dogaya adapte oldu yok mutasyon gecırdı kuyrugu gıttı demektense oncelıkle bana canlılıgı ızah edınde adaptasyon yetenegıne verdıgınız ıdeolojık evrım teorısı soylemınız anlam kazansın.
normal kosullarda canlıların adaptasyonel yeteneklerı vardır bende dıyorum.
tabı olay duygusal oldugu ıcın bılımsel olmasada olayın ortasından baslamaya calısmak nasıl bılımsel olabılıyorsa.
Tamam işte Harun Yahya tayfasının istediği ara geçiş formu. Ecişi büçüş canlı istiyorlardı :):):)
yahu gozunuz ne kadar kor. yeterkı ınancsızlıgınıza su doksun hemen kabul edı verıyorsunuz.
su yılanın golgesıne bakında o pencenın yılanın golgesınde var olmadıgnı gorun sonra yorum yapın desem alınmazsınız dımı? ısınıze gelen seylerı yalanda olsa kabul etmek sız bılım ustadlarına yakısmaz ama.:drum: