PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden sİtedekİler gerÇek İsmİnİ yazmiyor

Ovidius
19-09-2009, 19:18
Neden:sadece merak

K.C.
19-09-2009, 19:20
:D Yeni bir faile meçhul'de kurban olmamak için.

Kolluk kuvvetlerinin başına yeni işler açılmasın durduk yerde.

cruyf111
19-09-2009, 19:41
Facebookda ve ya diğer internet sitelerınde ne kadaar tehdit geliyo bi bilsen :)

lolepet
19-09-2009, 19:43
kendilerini islamın bekçileri sayan EDİT rahatsız etmesin diye :)

pante
19-09-2009, 19:47
Yanıtlar doyurucu değil.
Sebep, köktendincilerin saldırısından korunma olsaydı;
Neden teistler de nick kullanıyor madem?

evrensel-insan
19-09-2009, 19:53
Saygideger canip atay;

Pante'nin dilaver oldugu, pervane'nin kizi; Kizilordu'nun oglu oldugu ve de K.C.'nin seysi oldugu anlasilmasin diye. K.C.'nin neyi oldugunu ben de pek anlayamadim. :fencing:

Birde; aile olarak "prens soyundan" geldikleri.:mod:

Tum bunlar gizli bilgidir. Sadece sana soyluyorum. Kimseye soyleme, emi!:smash:

Saygilarimla;
evrensel-insan

esron
19-09-2009, 19:54
Yanıtlar doyurucu değil.

Kökten dinciler teist ateist farkını mı bilir?

Sonunda "ist" gördüler mi katli vaciptir onlar için...

Oturup Kuran'ın içinde şeriate aykırı bir şey var mı, diye inceleme yapan adamlar bunlar... :tsk:

lolepet
19-09-2009, 20:02
Yanıtlar doyurucu değil.

bence sorunun kendisi yanlış...Sadece bu sitede değil netteki hemen hemen tüm sitelerde insanlar nick kullanır..Bu yüzden genel olarak sorulması daha doğru..yani;

İnsanlar nette neden nick kullanır??

olmalıydı..

ayrıca bunun islamla ne ilgisi var modlar bu konuyu başka yere neden taşımıyorlar?????????**

cruyf111
19-09-2009, 20:12
Facebookda herkez kendi adını soyadını kullanırken ,yaşadığı şehiri ,doğru kişisel bilgileri verirken tanıdıgım dinlere karşı olan kişiler kendi ismini ve kişisel bilgilerini kullanmaz.Bende dahil.

Olaya sadece bu siteden bakmayın yani.

pante
19-09-2009, 20:44
Pante'nin dilaver oldugu,

Ben Dilaver'in yurtsever ve demokrat olanıyım.
Dilaver de pante'nin vatansız ve proleterya diktatörlüğü yanlısı komünist olanı.
Cem, pante'nin vatansız liberal demokrat olanı.
Sargon, pante'nin vatansız demokratik sosyalist olanı.

Cebelleştiklerimden bazı örnekler verdim. Diğer arkadaşlar alınmasın. :)
Sırası gelirse diğerlerini de örnekleriz.

evrensel-insan
19-09-2009, 21:23
Saygideger pante;

Frodo'yu unutmussun. Onu da soyleki, kadro "tamamlansin"

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
19-09-2009, 21:24
bir de pervane var onu es geçmeyelim....tam olsun:D

evrensel-insan
19-09-2009, 21:27
Saygideger unbe;

Gozunden "kacti" galiba!

pervane'nin kizi-e.i.

Pervane, dilaver'in kizi. Asil sorun K.C.'nin neyi oldugu, "mechul", onu "sir gibi sakliyorlar" Henuz, ogrenemedik.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pardus
19-09-2009, 21:36
Saygideger unbe;

Gozunden "kacti" galiba!

pervane'nin kizi-e.i.

Pervane, dilaver'in kizi. Asil sorun K.C.'nin neyi oldugu, "mechul", onu "sir gibi sakliyorlar" Henuz, ogrenemedik.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Desene evrensel kendi içimizde muhafazakarız diye:D
Bu durumun temelinde korku var "lan ya kafamıza sıkarlarsa" paranoyağı...
Ne olursa olsun ben MUHAMMED UZUNAY diye bağıracağım......

K.C.
19-09-2009, 22:01
Ben Dilaver'in yurtsever ve demokrat olanıyım.
Dilaver de pante'nin vatansız ve proleterya diktatörlüğü yanlısı komünist olanı.
Cem, pante'nin vatansız liberal demokrat olanı.
Sargon, pante'nin vatansız demokratik sosyalist olanı.

Ben =

Dilaver + Pante - siyaset = X'in orta kısımda kalanıyım. :D
.........2...........

evrensel-insan
19-09-2009, 22:09
Saygideger K.C.;

Oyle bir cevap vermissinki, o kadar olur. Sadece ben anlayabilirim. O yuzden verdigin "politik" cevap icin tesekkurler.:playball:

Saygilarimla;
evrensel-insan

cyctec3
19-09-2009, 22:12
siz ataistlerin sayısının oranca fazla oldugunu dusunmek ıstemıyorum bile.

Biz yeri geldiğinde Allah yarattı diyoruzda sizde oda yok. özeleştiri öz azcık hep bana hep bana diyorsunuz

pante
19-09-2009, 22:34
Frodo'yu unutmussun. Onu da soyleki, kadro "tamamlansin"

Sevgili Frodo'nun apayrı bir yeri var.
Onu toplayıp, çarpıp, çıkaramam.
O, dengesizler içinde bir denge kurucu.
Ama hatırın için şöyle diyeyim;
Frodo, Pante'nin dengeli yurtsever sosyalist olanı.
Ben bilinçli olarak dengeyi ulusalcı yurtseverliğe kaydırıyorum, bunu da PKK kuyrukçusu olmuş sola tepki olarak yapıyorum.
Frodo bunu yapmaya gerek duymuyor. Neyse o.

evrensel-insan
19-09-2009, 22:39
Saygideger pante;

Desene, "sizin kadroyu" tek derleyip, toparlayacak olan, frodo oluyor. Ilginctir, ben; evrensel-insan olarak, frodo ile herhangibir konuda karsilikli bir yazisma pek hatirlamiyorum. Simdi dusunuyorum da; o da bu konuda, K.C. nin erkegi. Eeee, sonucta bu isler ikili ve karsilikli olur. Sen, hatirliyormusun?

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
19-09-2009, 22:40
bir de pervane var onu es geçmeyelim....tam olsun

Onu anlayabilene aşkolsun.
Dilaver bile anlayamadı da anlamış pozu içinde, kızım diye bağrına basıyor.
Belki de annesi yaşında, haberi yok. :lol:

pante
19-09-2009, 22:42
Desene, "sizin kadroyu" tek derleyip, toparlayacak olan, frodo oluyor. Ilginctir, ben; evrensel-insan olarak, frodo ile herhangibir konuda karsilikli bir yazisma pek hatirlamiyorum. Simdi dusunuyorum da; o da bu konuda, K.C. nin erkegi. Eeee, sonucta bu isler ikili ve karsilikli olur. Sen, hatirliyormusun?

Senin bundan bir sonuç çıkarman gerekiyor aslında.
Aydoe o sonucu çok iyi biliyor. O daha iyi açıklar. :)

evrensel-insan
19-09-2009, 23:10
Saygideger pante;

Daha aydoe'nin Metalheart ile birlikte, bana aciklamasi gereken "sivi azot" meselesi var. Neyse, iki oldu. Allahin hakki uc olduguna gore, bir sansi daha var, olabilecek olan. Sonrasindan "Allah kerim"

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ovidius
27-09-2009, 17:18
soruya cevap veren ler hep aynı kişiler.
memlekette 15 -20 allahsız var.
siz ünlü yazarmısınız?
meşhur sanatçı mı?
beni seni kim ne yapsın?
etrafınızdan hiç kimseyle sohbet etmiyor musunuz.
hep saklanıyor musunuz?
bu korkaklık değil mi?
turan dursunu savunuyorsunuz ama onun zerresi kadar cesaretiniz yok.
nik le cikle yazıyorsunuz

AYATA
27-09-2009, 18:06
ben çooooooooooooookkk meşhurum canip kardeş çoookkk burda yazsam şok olursunuz.:bounce:

cigi
27-09-2009, 18:55
hep saklanıyor musunuz?
bu korkaklık değil mi?
turan dursunu savunuyorsunuz ama onun zerresi kadar cesaretiniz yok.
nik le cikle yazıyorsunuz

Kardesim sen bu nikle, cikle yazma isine cok fazla kafayi
takmasan iyi olur.:)

Merak etme sen! Kimsenin nikiyle, cikiyle sakli ve gizli bir hali söz konusu degildir.

Bunu sadece bir oyun gibi de algiliyabilirsin. Eger biraz internet ve teknik konular hakkinda bilgin olsa, bu olayi bu kadar irdelememen ve büyütmemen gerekir diye düsünüyorum.:)

Önemli olan; Turan Dursun sitesinde ve diger sitelerde ki, dinlerden özgür olan niklerin sahiplerinin, hep birlikte ve el ele yapabilecekleri, canli mücadeleleridir.

Sokaklarda yürüyecek binlerce Turan Dursun'a kimse bir sey yapamaz!

Aaaahh sirtim, sirtim...Aahh!:)

evrensel-insan
27-09-2009, 19:29
Saygideger canip atay;

Dusuncelerin vucudu ve oznesi yoktur. Bir vucut bulur ve onun yardimiyla kendini iletir. O yuzden de ayni dusunce ya da versiyonlari; bir kisiden degil; dunyadaki herhangi bir kisiden de, kisilerden de gelebilir. Teoriler, hipotezler, sentezler, analizler, tezler ve antitezler, formuller, yasalar, kurallar ve de ideolojik/inancsal dogrusallarin dogrulari, nasil yayiliyor ve ustelik; ortaya atan vucut toprak olduktan sonra da devam ediyor? Degil mi, ama!

Saygilarimla;
evrensel-insan

gercekisim
27-09-2009, 23:50
Peygamber dediğiniz şahıslar dinlerini yaymadan evvel neden saklanıyorsa burada nick kullanılmasının da benzer sebepleri olabilir.Durduk yerde tanımadığın ve seni tanımayan kişi yada kişilerin başına musallat olmasındansa böyle hassas konuları tanıdığın,seni tanıyan kişilerle yüz yüze ama herhangi bir biçimde tanışmaksızın iletişime geçebileceğin kişilerle ise nick kullanarak konuşmak daha mantıklı.

boy_17_06
28-09-2009, 00:05
:D Yeni bir faile meçhul'de kurban olmamak için.

Kolluk kuvvetlerinin başına yeni işler açılmasın durduk yerde.
:=):):):):)

siparisci
28-09-2009, 00:40
Çünkü ateist olduklarını sadece kendileri ve farklı olmaya çalıştıkları grup içinde bilindikleri için.

En azından benim tanıdıklarımın geneli öyle. Sıkışınca Allah'ım yardım et dedikleri de görülür.

zara
28-09-2009, 03:26
Mesela ben kendi ismimi nick olarak kullanıyorum.
Sadece isimden bir şey anlaşılmaz.
Ama soyadımı vermem tabii ki hele bu sitede bunca düşünce düşmanını bir arada gördükten sonra.
Beni bulurlarsa,asarlar keserler,gaz odalarına gönderirler diye endişelenirim sanıyorum.:)

dogruluk
28-09-2009, 03:39
Mesela ben kendi ismimi nick olarak kullanıyorum.
Sadece isimden bir şey anlaşılmaz.
Ama soyadımı vermem tabii ki hele bu sitede bunca düşünce düşmanını bir arada gördükten sonra.
Beni bulurlarsa,asarlar keserler,gaz odalarına gönderirler diye endişelenirim sanıyorum.:)

duyacaklar seni sus:tape:

barudi
28-09-2009, 08:39
kafa karıştırmak için kimin kim oldugu bile değil :) inanmayın siz bunlara en iyisi :)

bir insan bir dava ugruna yaşıyorsa ölümü göze alabilmelidir, ölümden korkmazlar, cünkü dava adamıdır.

Bunlarda sahteleri, amaçları kafa karıstırmaktan başka bir şey değildir. Kuran'da bahsedilen Yecüc - Mecüc'lerdir. Kaçak dövüşü tercih eden sinsi insanlara benzetiyorum.

Şöyle düşünün diyelimki internet teknolojisi yok, bu insanları bir düşünün fikirlerini özgürce belirtmekten korkan insanlar kime faydalı olabilir? kime bir şeyler anlatabilir? aman o duyarsa beni öldürür falancı duyarsa bana suikast düzenler diye korkan tipler.

Hakkı savunan insan korkmaz alnı aktır, bu konuda Turan Dursun'u örnek verebiliriz davasını açıkla ilan etmiştir. Ama bunlar Turan Dursuncuyuz diye geçinerek prim yapmaya çalışan insanlardır.

Yok dava uğruna yaşamıyorlarsa neden milletle uğraşmaya çalışıyorlar? öyle değil mi? ateistce yaşa git diğer insanlardan sanane...

dolfen
28-09-2009, 22:30
walla benim adımı yakında r.t.e. den duyarsanız şaşırmayın...

başbakanın allahsızlık açılımı allahsız türkiye millet vekilimiz sayın muhammed muhammedow....

türkiyenın ilk tanrıtanımaz milletvekili olacagım.. yolu açmam gerek....

biri yapmalı...

mehmetsalih
28-09-2009, 22:47
Selam,

Niye olacak Yalancılaşma ve Batı hayranlığı...

Hadi isimlerini kulanmıyorlar neden Türkçe veya kendi kültürlerinde olan bir isim kulanmıyorlar? Gerçi Türkçenin geçmişinde veya tarihinde bırakacak bir isim yok. Örn kalem kıraksan arapça olur... :) en iyiğsni yapıyorlar bırakın baba. En tuhafıda bu Irkçıların yaptığı adam hem Türkçüyüm diyor hemde yabancı karakter. Ben kendim hiçbir yerde yabancı birşey kulanmıyorum. Çünkü benimde atarım, kültürüm dilim ve geçmişim var.

m.salih
kıvançla...

Ovidius
01-10-2009, 17:44
SORDUĞUM BU KADAR BASİT SORUYA BİLE sarpa sardıran cevaplar alıyorum.yok kafayı takma. yok düşünceler nesnelleşmez gibi ne bulanık laflar.
açık olalım korkağız diyelim. hepimiz turan dursun kadar cesur olamayız

spartacus
01-10-2009, 18:28
Canip Atay

Neden nick kullanımı üzerine internetin nasıl bir iletişim aracı olduğunu düşün... Herkesin kolaylıkla erişeceği bilgiler. Dolayısıyla kimse genele ve erişime açık alanlara özelini koymak zorunda değildir. Çünkü internet her an herkesin bir kaç tuşla hakkınızda bilgi edinebileceği bir alan. Dolayısıyla nerede ne kadar erişime açık nerede ne kadar erişime kapalı olacağınızı hem kendiniz belirleme şansına sahipsiniz hemde bu konudaki tercihinize yön verecek olan sitelerin içeriğidir.

Soru mu soruyorsun hesap mı soracaksın bir karar ver. Derdim soru diyorsan işte aldın cevabını, yok derdim soru değil başka diyorsan oda senin sorunun.

Ratiönalism
01-10-2009, 21:29
Eğer gerçek ismim olsaydı nick bu yaşımda ergenekona girecektim beni orada eşek gibi döveceklerdi :)

Ovidius
02-10-2009, 14:31
herkese teşekürler;
derdim kimseden hesap sormak değil.
haddim de değil.
şunu demek istiyorum, tuıran dursunda bizim gibi olsaydı ,
böyle bir site olmayacaktı.

mhmd
02-10-2009, 15:25
Ben bir korkağım...

spartacus
02-10-2009, 16:01
Sevgili Canip Atay

eğer kitap yayınlayan bir yazar olsa idim ve gerçek ismimle çıkmasa idim biraz sert olan çıkışımı yapmazdım. Dediğim gibi malesef internet 7 den 70 e herkese açık ve çoğunlukla sade bu sitede değil bir çok sitede insanlar nick kullanır. Korkaklık dersen oda olabilir, insanlar herkese açık bir alana özelini dahil ederek çok şeye açık ve maruz kalma durumuna gelebilirler-bu sadece korkaklıkla da ifade edilemez diye düşünüyorum, içinde bulunan koşullara-araca göre hareket etmekde önemlidir-

Turan Dursun'da bir zamanlar Eren Kutsuz imzasıyla yazmıştır. Araçlar değiştikçe sanırım bazı şeylerde değişiyor ve ben internet gibi bir alanda her alanda ve sitede gerçek isimlerin kullanılması taraftarı değilim. Site yapımcıları ve yayıncılarıda böyle düşünüyor olmalı ki, sitelerde takma ad(nick), görünen isim kısımları var....

HayyaN
02-10-2009, 18:08
Kimsenin ismini vermek gibi bir zorunluluğu yoktur,internet hayatında isim vermenin de bir alemi yoktur.

faydasızım
18-08-2010, 18:54
tehditlerden....

Nova
19-08-2010, 00:15
Beni vururlar lan :)

Ovidius
19-08-2010, 16:31
Başlığa bakanlar ''sen niye yazmadın o zaman'' demesin.

Ben yazmıştım.

Fakat baktım ki sırıtıyor.Değiştirdim.

Canip ATAY

Kevin
19-08-2010, 20:28
Evet ben sana söyliyeyim Onların korkusu,Mühammedin Ordusu..

Kevin
19-08-2010, 20:31
Beni vururlar lan :)

iyi ya sende tarihe geçen şahsiyetlerden olursun..:)

breymin
19-08-2010, 21:08
yazmadiklarida iyi oluyor,bazen google da eski arkadaslari ariyorum,benzer birsürü isim cikiyor,,düsünün bi ,,gercek isim soyisim kullaniyoruz ve aynisindan dört tane var peki bu islamneferi hangisini marizliyecek?bence saglam olsun diye hepsini.

kitapsızım
19-08-2010, 21:17

Durumdan vazife çıkaran ordu mu demek istediniz ?

Nova
19-08-2010, 23:37

Sevgi dolusun :croc:

paslıçivi
20-08-2010, 06:02
bilinç/inanç konusu insanoğlunun cehennem ateşidir..

ateşe direk elinizi uzatmayıp nasıl maşa kullanıyorsanız burdaki durum da ondan ibarettir..

Turan Dursun biraz daha zekice davranarak yazılarını ismini gizleyerek de yazabilirdi..

bu hatasını canından olarak ödedi..

serseri kurşunların ortalıkta cirit attığı ortamda kafanı mevziden çıkarmak cesaret değil deliliktir..

çünkü serseri kurşun adres sormaz..

vahşi yırtıcı bir hayvanla onun şartlarında/sahasında savaş kazanılamaz..

aslan senden zeki değildir ama senden güçlüdür.. onu zekanla/bilincinle alt edebilirsin gücünle değil..

ben aslanla dövüşüp onu yenerim diye ormana gidip aslanın karşısına çıkarsan sadece yem olursun..

evrensel-insan
20-08-2010, 06:13
Saygideger arkadaslar;

100 tane dini herturlu cikari icin kullanan ve dini emirleri harfiyen yerine getiren, kisinin arasinda "ben dinsizim" diye bagirmak, cesaret/kahramanlik degil; enayilik ve intihardir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

siriusx
20-08-2010, 10:26
gerek var mı? adım ha ahmet ha mehmet. burada görüşlerimle bulunuyorum.
he eğer mesele şuysa adını bile yazamıyorsun, klavye delikanlılığı yapıyorsun düşüncesi varsa eğer, zaten insanlar yazdıkları şeylere dikkat ediyorlar.

Kevin
20-08-2010, 21:04
Eğer Hz. Muhammed(s.a.v.) anlıyabilseydiniz ne demişti o büyük insan İslamın İlk dönemlerinde "Bir elime güneş bir elimede ayı verseniz dönmem bu davadan diyordu" o insan neden korkmuyordu o müşrik kafirlerden, çünkü davasına sadıktı..ama sizler burada klavye savaşı verip zaten çoğunuzda Müslüman toplumu içerisinde bir bukalemun gibi renkten renge giriyor,yeri geldiğinde camiyede gidiyorsunuz,ölüleriniz bile camilerde musalla taşından kalkıyor ne büyük bir eziyet değilmi..? inanmadığınız halde inanmış gibi yaşamak..

VraeL
20-08-2010, 21:06
Yaşlarımızı yazalım, çok ilginç olur (:

kharon
22-08-2010, 23:30
2006 yılında yahoo gruplarında yazdığım bir yazı için hakkımda suç duyurusunda bulunuldu, savcıya ifade vermek zorunda kaldım, suçum da vatansever olmaktı, benim yerimde olsanız bir daha gerçek adınızı yazarmıydınız :)

faydasızım
23-08-2010, 14:52
herkes yaşını yassın ozamn ..:p