PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sodomo'ya İade-i İtibar

pante
21-09-2009, 15:55
Uzun zamandır sitemizde "Soda" nickiyle yazmakta olan değerli arkadaşımız, kıdemli üyelerimizin yakından tanıdığı "Sodomo"dur.
Sodomo, sitemize çok değerli araştırma ve yazılarıyla önemli katkılarda bulunmuş bir arkadaşımızdır.
Ancak sitedeki gergin politika konusu olan bölücü terör örgütü propagandası karşıtlığının kurbanı olmuş ve tahrik neticesi çıkan tartışmalar nedeniyle maalesef ihraç edilmişti. O onur üyemizdi.

Bir dönem siteyi hacklamaya kalkışana dahi itibarını iade eden yöneticilerimizin sevgili Sodomo'yu da dikkate almaları zamanı gelmiştir diye düşünüyorum.

-InVi-
21-09-2009, 16:05
Dilaver gittiginden beri siteye ayar veren Pante,
bu hamlesi ile sanal iktidarini kurmaya hedefliyor....
bir yandan tribünlere oynarken, din elestirisine kendisinden daha saglikli yapabilen
soda'yi da kendisine karsi korumak adina, görünürde "onun" icin bir talep'de bulunuyor...
Eminim bu gibi konulara karar verenler bunlari da biliyordur....
sadece tekrar hatirlatmakta fayda olabilir....
Sanal "itibarlara" ihtiyac duymak yerine / istemek / talep etmek yerine , elestirilen din hakkinda azami bilgiye sahip olan bir insanin'da bunlari da dogru degerlendirecegini düsünüyorum .

K.C.
21-09-2009, 16:22
Din eleştirilerini yapabilenleri Müslümanlar bu sitede istemiyor.
Herkese tahammülleri var, arkalarından "gel" diye seslenirler de islamiyeti bilip eleştirene yapamazlar bunu.
Yapamadıkları gibi, uzaklaştırmak için de elden gelen her yöntemi kullanırlar.

Açıkça yazayım, Dilaver'in din eleştirisiyle pek işi olmadığı için onun bu sitede oluşu onlar için sorun olmaz ama sodomo, pante, hatta ben ve birkaç arkadaş daha onların gözlerine fena batarız.

Sodomo ile Pante'yi yıldıramayacaklarını bildiklerinden daha karnı yumuşak üyeleri tercih ederler genellikle.

Sodomo'nun itibarının zedelendiği yok ki Pante, iade-i itibara sebep olsun.
Ah keşke yine eskisi gibi İslami araştırmalar yapsa. Bazı kişilerin işine geliyor sodomo'nun farklı alana kaymış olması. Asıl mevzuya yine temas etse de rahatsızlıkları depreşse o bazısının.

Bu arada pante ile sodomo arasında rekabetten öte bir husumet yaratmaya yönelik ima da gözden kaçmıyor.
"Bir insan iki olur mu?" der annem...
olmuyor anne, neyse hala o işte.

frodo
21-09-2009, 17:59
İnvi sen kimsin ? Bu tarza inatla devam etmeyi mi düşünüyorsun ?

frodo
21-09-2009, 18:18
Soda ya da eski nickiyle sodomo sitemizin değerli yazarlarındandır. Politik konularda gereksiz agresifleşmesi nedeniyle uzaklaştırma almış ancak değişik nicklerle ara ara da olsa yazılarına devam etmiş son olarak da soda nickiyle özlenen sodomo olarak aramıza
katılmıştır.

Arkadaşımızın unutmak istediğimiz belli bir öfkeli dönemi ihmal edildiğinde itibarının hiç
azalmadığını düşünüyorum.

İstediği anda tüm eski nicklerinin (sodomo_, sodomo) ve soda nickiyle birleştirilmesini
yaparız.

Çok şey öğrendiğimiz yazılarına dönmesi hepimizi sevindirir.

evrensel-insan
21-09-2009, 18:22
Saygideger yoneticiler;

Sadece merak ettigim icin, ve kendimce bildigim icin soruyorum.

Dilaver'in din eleştirisiyle pek işi olmadığı için -K.C.

Dilaver, D.O.G. uyeligini nasil kazanmistir, dinlerle pek bir baginin olmadigi; benim de takibimdedir. O zamanlar; tuzuk mu, "farkliydi?"

Saygilarimla;
evrensel-insan

frodo
21-09-2009, 18:25
Mark Twain idi galiba. Muarızları onun öldüğüne dair gazetede haber yaptırdıklarının ertesi günü aynı gazeteye şöyle bir ilan vermiş:

"Ölümüm hakkındaki haberler abartılıdır."

Dilaver'in din işleriyle fazla bir ilgisi olmadığı abartılıdır.:D

pante
21-09-2009, 19:14
Dilaver'in din işleriyle fazla bir ilgisi olmadığı abartılıdır.

:D

Sevgili K.C. ne yapsın? Yazarken aklına Evrensel-İnsan gelmemiştir. :lol:

Yahu saygıdeğer Evrensel-İnsan, Dilaver'in din konularıyla ilgili olmadığı doğrudur da, seninle kıyaslanabilecek kadar değil.
Sen nötrsün, onun hiç olmazsa "nasih ve mensuh" benzeri birkaç başlığı var.

yucemanitu
21-09-2009, 19:24
Sevgili evrensel hocam Dilaver kendine "Ateist" diyor ve DÖG üyeleri Ateist, Panteist, Deist, Agnostik ve Panenteist kişiler. Sen her türlü izm'in dışındaysan yani bunlardan biri değilsen DÖG üyesi olamazsın.

evrensel-insan
21-09-2009, 19:35
Saygideger arkadaslar;

Bunca "garip" gordum de; sizin gibi "garipleri" ilk defa goruyorum. Hem once yazimi kaldiriyorsunuz. Sonra da, sanki yazi hic kalkmamis gibi, esprili cevaplar veriyorsunuz. Ne o! ne yazacaginiz, akliniza ne yaptiktan sonrami geliyor? Neyse; bu da boyle bir site yonetimi, vesselam!

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
21-09-2009, 19:36
Yazını kimse kaldırmamış ki...

evrensel-insan
21-09-2009, 19:44
Saygideger arkadaslar;

Ayrica hic "sevinmeyin" cunku; eger bu site her turlu dusunceye ifade ozgurlugu siarini on planda tutuyorsa ve sonucta; tum ideolojik/inancsal dogrusallarin tum cabasi; kendi aralarinda dogruluk savasiysa ve tum dogrularda; sabitlenilen ve sahiplenilen veri tabularindan kaynaklaniyorsa; sonucta, her veri degerli tabu ve sahiplenmelerden "kurtuldukca", "notrlesecek" ve dogal dusunceye "disaridan bakacaksiniz."

Site uyeleri icin o gunler; her uyenin kendi birey olma duzeyine ve birey olma istemine paraleldir.

Sonucta en "rahatiniz" benim. Sizin, ideolojik/inancsal dogru temelli veri tabulariniz. Benim serbest, yani ozgur dusunurlugumle "bertaraf edilmistir. Ustelik koruyanlarin kisisel degerleri olma vasfiyla ve epistemolojik gercekcilik temelinde saygi gosterilerek ve dusuncesi cikarsama metoduyla curutulerek. Siz derdinize yanin ve dogrular arasi "sonucsuz" tartismalariniza devam edin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
21-09-2009, 19:46
Saygideger yucemanitu;

Tamam, konu "aydinliga kavustu." Yardimlarin iicin tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
21-09-2009, 20:03
koruyanlarin kisisel degerleri olma vasfiyla ve epistemolojik gercekcilik temelinde saygi gosterilerek ve dusuncesi cikarsama metoduyla curutulerek

Haaa?.......

evrensel-insan
21-09-2009, 20:15
Saygideger yucemanitu;

Neresini anlamadin. Bak senin ustunden izah edeyim. Diyelim, sen bir deistsin. Ben ise ozgur dusunurum. Senin deist olman benim iradem disidir ve senin kendi kendine verdigin ideolojik/inancsal dogrudur. Ben; bu sana ait ve kendi adina kendine verdigin bu epistemolojik gercege saygi duyarim. Ama; deizmin nasil ideolojik/inancsal bir dogru oldugunu; yaratilissal/inancsal oldugunu ve bireyin insansal/evrensel yasam ve iliskisinde yeri olmadigini ve de bilimsel olmadigini da v.s. kisaca sorununu da, cikarsama-curutme metoduyla, dusunce olarak yansitirim. Anlatabildim mi?

Konunun epistemolojik yani; senin deizminin bugunku bir karar olmasidir. Bu sen istersen de ileride degisebilir. Bu da, benim senin dusuncelerini degerlendirirken, one aldigim bir durumdur. Senin; degisim ve gelisiminin v.s. takibidir ve senin dusunce olarak; benim acimdan taninmanin ve bu taninmanin taninmakta olmasinin bir degerlendirmesidir.

Oyuzden; sen kendine deizmi sabitlesen ve sahiplensen de; ben seni deizmle sabitlemem.

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
21-09-2009, 20:23
Açıklama için teşekkürler.

evrensel-insan
21-09-2009, 20:26
Saygideger yucemanitu;

Anlasildi mi, bari!

Saygilarimla;
evrensel-insan

mhmd