Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim yok ise!!!
ugurce82
22-09-2009, 01:15
Hatam varsa lütfen düzeltin.
Bildiğim kadarıyla;
Evrenin yaşı : 13 milyar yıl
Dünyanın yaşı: 4.5 milyar yıl
Dinazorlar: 230 milyon yıl öncesinden 65 milyon yıl öncesine kadar yaşamışlar. 65 milyon yıl önce bir göktaşı çarpması sonucu meksikada bir krater oluşmuş. Dünya aylarca güneş görememiş ve buz çağına girip dinazorların nesli yokoldu.
İnsan: İlk insan fosilleri afrikada 130.000 yıl öncesine ait.
Sorular:
-Tanrı 4.5 milyar 130.000 = 4.499.870.000 yıl boyunca neyi bekledi?
-Dinazorlar ne amaçla yaratıldı?
-65 milyon - 130.000 = 64.870.000 yıl boyunca ne oldu?
TomSawyer
22-09-2009, 01:47
Sorular:
-Tanrı 4.5 milyar 130.000 = 4.499.870.000 yıl boyunca neyi bekledi?
-Dinazorlar ne amaçla yaratıldı?
bence bunları yaradılışçılara sormalısın;)
Adnan Oktar isimli kişiye de sorulabilir.
selam,oluşturulabilirliğin zaman ayarlaması olamazmı ,bir lokmayı yutmanın bile ne çabalar gerektirdiğini var sayarsak .üyle kolaymı sanıyorsunuz bir insanı var edebilmek ,
bilimi dışlama gibi yaklaşımım yok aynı zamanda deger veriyorum ,ama günümüze bakalım tek canlı bir varlık yaratabilme olanağı olmuşmu şimdiye dek ..
bir ağaç dalını örnek alalım veya her hangi bir şeyi varsa örnekleri aydınlatın lütfen ..
Dinazorların neden yaratıldığı konusunda bende merak içindeyim faat hüküm sahibi olan Tanrı olduğuna göre bunu sorgulanın önemi yok.
Evrime gelince evrim vardır bu bilimsel bir gerçektir fakat evrim Tanrı olgusunu yok edecek bir potansiyele sahip değildir.
Bir diğeri Tanrı dinlerini insanlığın kişisel yada toplumsal sorunlarına ve insanlığın her yaptığından sorumlu olduğu inancına göre göndermiştir.Bir fen kitabı olarak indirmemiştir,bunları açıklayana kadar milyonlarca şeyde açıklayabilirdi fakat amaç bu değildi.
Bir başka söylemek istediğimde Tanrı insandan öncede insanımsı yaratıklar yaratmış olabilir,Adem ve Havva bahsi bizi örnek gösteren insanların örnekleri ve Hz.Adem de o topluluğun ilk peygamberi olmuş olabilir.
selam,oluşturulabilirliğin zaman ayarlaması olamazmı
Olur, fakat ozamanda oluşturan varlığa sonsuz güçte denilemez.Sonsuz güçte sıfatı verilen varlık, birşeyi yaratmak için zamanı aşamıyorsa gücü sonsuz ve sınırsız değildir demektir.
bir lokmayı yutmanın bile ne çabalar gerektirdiğini var sayarsak .üyle kolaymı sanıyorsunuz bir insanı var edebilmek
Dünyayı 6 günde yaratan o sonsuz güçteki varlık, insanı neden yaratmak için zorlansın ve milyonlarca/binlerce yıl beklesin?
selam,oluşturulabilirliğin zaman ayarlaması olamazmı ,bir lokmayı yutmanın bile ne çabalar gerektirdiğini var sayarsak .üyle kolaymı sanıyorsunuz bir insanı var edebilmek ,
bilimi dışlama gibi yaklaşımım yok aynı zamanda deger veriyorum ,ama günümüze bakalım tek canlı bir varlık yaratabilme olanağı olmuşmu şimdiye dek ..
bir ağaç dalını örnek alalım veya her hangi bir şeyi varsa örnekleri aydınlatın lütfen ..
Arkadaşım,sorulan ya da tartışılmak istenen o değil burda..
Bilimi dışlama gibi bir amacım yok diyorsun ama soruya cevap vermek yerine hemen bilim de şöyle-böyle demişsin..
Ayrıca tanrı evreni 6 günde yaratmamış mıdır???Haa tamam buna da cevabınız var,biliyorum..Tanrı katında 1 yıl bin yıl gibidir.Peki hesaba vuralım 6bin yıl.. hımmmm yine tutmadı?????
Bir başka söylemek istediğimde Tanrı insandan öncede insanımsı yaratıklar yaratmış olabilir,Adem ve Havva bahsi bizi örnek gösteren insanların örnekleri ve Hz.Adem de o topluluğun ilk peygamberi olmuş olabilir.
yani önce deneme insanlar yarattı :)
neden bundan kuranda bahsetmiyor ki??
neden bizden saklıyor gerçekleri...
bulabileceğimizi hesaba katmamış mı??
yaw anlatsaydı gerçekleri açık seçikte bizleri böyle bilimle falan yormasaydı boşuna..
Sevgili ugurce82
Ademin Tanrısı senin söylediğin kadar beklememiştir. Bunu her seferinde üstüne basa basa 6 günde herşeyi yaptım diyerek belirtmiştir.
yani önce deneme insanlar yarattı :)
neden bundan kuranda bahsetmiyor ki??
neden bizden saklıyor gerçekleri...
bulabileceğimizi hesaba katmamış mı??
yaw anlatsaydı gerçekleri açık seçikte bizleri böyle bilimle falan yormasaydı boşuna..
Hayır bizi ilgilendiren kısımı anlatıyor.Ne alakası var.
Tanrı Tarih öğretmenimi?
Dinazorların neden yaratıldığı konusunda bende merak içindeyim faat hüküm sahibi olan Tanrı olduğuna göre bunu sorgulanın önemi yok.
Dinozorlar yaratılmamıştır. 375 milyon yıl önce karaya çıkan ilk amfibyanlar sürüngenlere, sürüngenlerden bir kısmı ise 220 milyon yıl önce dinozorlara dönüşmüştür. Bu dönüşümlere ait evrimsel sürece dair çok sayıda kanıt mevcuttur.
Kutsal kitaplara göre insanoğlunun test ortamı olan yeryüzünde tanrının soyunun tükeneğini bile bile dinozorlar gibi canlı türlerini yaratmış olmasının hiç bir mantıklı açıklaması yoktur. Ancak "tanrının işine akıl sır ermez" cevabı verilebilir.
Evrime gelince evrim vardır bu bilimsel bir gerçektir fakat evrim Tanrı olgusunu yok edecek bir potansiyele sahip değildir.
Bu sözünde haklısın. Ancak bu durum, evrim realitesinin, en azından ibrani dinlerin belini kıracağı gerçeğini değiştirmez.
Birileri çıkıp da tanrı adına konuştuğunu iddia ediyorsa, (şayet varsa) bu tanrının kabahati değildir.
Adem ve Havva miti inançtan ibarettir ve hiç bir bilimsel dayanağı yoktur. Modern insanoğlunun ortaya çıkışını sağlayan evrimsel sürece ilişkin çok sayıda kanıt mevcuttur.
Bu kanıtlardan birini ayrı bir konu başlığında göstermiştim. Adem ile Havva'dan geldiğini düşünenlerin, öncelikle bu başlıktaki, tesadüfen meydana gelmesi olanaksız benzerliğe mantıklı bir açıklama getirmesi gerekmektedir.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12915
delimiyim
23-09-2009, 01:32
öncelikle sen tanrı olsan sana göre kıytırıktan birkaç insan yapmak için türkçe iki harf yeter ''OL'' bitti gitti.
ama kazın ayağı öyle değilki
seninde dediğin gibi insanın oluşumu zordur
insanın bu tarihsel süreçte evrilip devrilmesiyle oluşumu elbetteki binlerce yıla gebedir.
evvel zaman içinde bu insan oğlu bide evrenini kendini tanımaya başlayınca.
pattt:boom:
ve çamurmuş,toprakmış,kaburgaymış bi bakarsınki bedevi hikayesi olmuş.
saygıyla...
delimiyim
23-09-2009, 01:50
kırmızıyla yazılanlar benim fikirlerimdir
NOGADA
Evrime gelince evrim vardır bu bilimsel bir gerçektir fakat evrim Tanrı olgusunu yok edecek bir potansiyele sahip değildir
öncelikle aydın bir kişisiniz ki dinazorları kabul ediyorsunuz çoğu arkadaş kuranda olmadığından reddediyor ki zaten bunu biliyorsunuz.
size şunu sormak istiyorum kuranda tekrarından sıkıldığım çok ayet varki en azından tekrarı bırakıpta böyle tarihi öneme sahip bir konu hakkında bir tek ayet indirilmezmi?arabistanda bilinen bütün hayvanlara yer veren kuran neden farklı coğrafyalardaki hayvanlardan hiç bahsetmez?
Bir diğeri Tanrı dinlerini insanlığın kişisel yada toplumsal sorunlarına ve insanlığın her yaptığından sorumlu olduğu inancına göre göndermiştir.Bir fen kitabı olarak indirmemiştir,bunları açıklayana kadar milyonlarca şeyde açıklayabilirdi fakat amaç bu değildi.
şunu belirtmek istiyorum doğru yoldasınız fakat biraz bilgi karışıklığı var
kendinize bir islam uydurmayınız
islamın kendisi olan kurandır ve kendine görede açık seçik müjdelemiştir herşeyi
ademle havva konusuna gelince teoriniz ilginç geldi peki neye dayandırıyorsunuz en azından çıkış noktanız nedir?
bir şeyi belirtmek istiyorum ayetler sabittir eyip büküp kendimize göre inanılır hale getirmemiz o inancı ilk yaratanında insan olduğunun kanıtıdır.
Zaman ve Evrim
Einstein'ın görelilik nazariyesine göre zaman izafidir. Öyleyse Allah zamanı belli bir varlık alanı/düzeyi için yaratmıştır. Eğer yaratılışta zaman faktörü devreye giriyorsa, hiçbirşey bir anda olup bitmez. Yani zaman hükmünü icra eder. Yaratılanlar bir zaman süreci içerisinde, belli neden ve illetler dahilinde ve aşama aşama yaratılır. Bu, sünnetullah'tır. Evrim ya da tekamül bu sünnetullah'ın bir parçasıdır.
İnsan monojeniktir yani tek kökenlidir. İnsanlık tek bir anne (Eva teorisi) tek bir babadan (Y kromozomu teorisi-P. Underhill) türemiştir. Yani Havva ve Adem bilimsel bir gerçekliktir.
Kutsal metinlerde sembolik bir anlatım (müteşabih ifadeler) vardır. Zaten kutsal metinlerin bu tarz bir anlatıma sahip olmaları gerekir. Bu, her kültürden her düzeyden insana hitap etmelerinin doğal bir sonucudur.
Kur'an-ı Kerim, kelami anlamda bir mucizedir. Tertibi, anlam bütünlüğü, sure ve ayetler arasındaki insicam açısından (bu sitede ileri sürülenler ve diğer Kur'an düşmanlarının iddia ettiklerinin aksine) eşsizdir. Kur'an-ı Kerim'de hiçbir şekilde lüzumsuz tekrar yoktur. Her tekrar bir farklı olguyla ilintilidir. Bugün dahi onun bir benzerini kimse meydana getiremez. Buna teşebbüs edilmiş, (Furkan örneğinde olduğu gibi) Arapça'nın dil ve ifade özellikleri açısından onun özelliklerine sahip bir metin oluşturulamamış, fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Arapça bilenler için bu apaçık bir gerçektir.
Allah (C.C.) Kur'an-ı Kerim'in ışığını bize daim rehber kılsın !
En el hak
23-09-2009, 15:31
sevgili nogada,
evrim vardır ve bilimsel bir gerçektir demişsiniz,
fakat devamında dinsel söylemler adem ve hvva gibi örnekleriniz var
evrim vardır ve bilimsel bir gerçektir söyleminizden yola çıkıp evrim konusunda birikiminiz olduğunu kabul ederek soruyorum,
evrim,tüm canlıların ortak bir ataya sahip olduğu tezini savunur,
evrim kuramını ve ilginç tezlerinizi belli bir mantık çerçevesinde birarada tutabiliyormusunuz
Sayın jazz_01;
Kuranda insanların anlaması gereken bazı noktalar dışında bir bilgi verilmemiştir.Adem ve Havva bir sembol olarak söylenmiş olabilir.Zaten semavi dinlerin kitaplarında insanlara bir konu anlatılma istendiğinde mecaz yada mana olarak insanın anlaması sağlanmıştır...
Zaman ve Evrim
Einstein'ın görelilik nazariyesine göre zaman izafidir. Öyleyse Allah zamanı belli bir varlık alanı/düzeyi için yaratmıştır. Eğer yaratılışta zaman faktörü devreye giriyorsa, hiçbirşey bir anda olup bitmez. Yani zaman hükmünü icra eder. Yaratılanlar bir zaman süreci içerisinde, belli neden ve illetler dahilinde ve aşama aşama yaratılır. Bu, sünnetullah'tır. Evrim ya da tekamül bu sünnetullah'ın bir parçasıdır.
İnsan monojeniktir yani tek kökenlidir. İnsanlık tek bir anne (Eva teorisi) tek bir babadan (Y kromozomu teorisi-P. Underhill) türemiştir. Yani Havva ve Adem bilimsel bir gerçekliktir.
Kutsal metinlerde sembolik bir anlatım (müteşabih ifadeler) vardır. Zaten kutsal metinlerin bu tarz bir anlatıma sahip olmaları gerekir. Bu, her kültürden her düzeyden insana hitap etmelerinin doğal bir sonucudur.
Kur'an-ı Kerim, kelami anlamda bir mucizedir. Tertibi, anlam bütünlüğü, sure ve ayetler arasındaki insicam açısından (bu sitede ileri sürülenler ve diğer Kur'an düşmanlarının iddia ettiklerinin aksine) eşsizdir. Kur'an-ı Kerim'de hiçbir şekilde lüzumsuz tekrar yoktur. Her tekrar bir farklı olguyla ilintilidir. Bugün dahi onun bir benzerini kimse meydana getiremez. Buna teşebbüs edilmiş, (Furkan örneğinde olduğu gibi) Arapça'nın dil ve ifade özellikleri açısından onun özelliklerine sahip bir metin oluşturulamamış, fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Arapça bilenler için bu apaçık bir gerçektir.
sevgili bilge... yazınıza çok güldüm.... neresini düzeltsem bilmem ki!!
einstein i işinize geldiği yerde kullanmakla bilimsel olamazsınız... diyorum yakında bilimin kabul ettiği herşeyi kabul etmek zorunda kalacaksınız zaten.. evrim de buna dahil ve görüyorum ne kadar çoğaldı bunu söyleyenler...
mitokondrial havva kuramını da y haplogrupların yeryüzündeki dağılımı ile ilgili teoriyi de bakıyorum ne güzel içselleştirmisiniz..
bütün bunlardan kuranın eşsizliği gibi bir ters mantığa nasıl varıyorsunuz hayret ediyorum.. tam tersi bir durum olması gerekirken... apaçık gerçek olan arapça furkan başarılı birşekilde kurana alternatif olabilmiştir.. fiyasko ise kuranın ta kendisidir... bilimsel deseniz değil... edebi deseniz değil.. sosyal içerik deseniz tamamen hatalı.. tam bir fiyasko yani...
bence bilimin ışığını rehber alın... diğeri karanlık çünkü
Tanrı Tarih öğretmenimi?
doğru sevgili nogada... ne güzel demişsin
kurandaki allah kavramı ne tarih ne bilim ne coğrafya ne sosyoloji... hiçbirşeyin öğretmeni olamaz...
hatta burak yaratıcılığı öğretmen bile olamaz...
En el hak
23-09-2009, 17:13
Sayın jazz_01;
Kuranda insanların anlaması gereken bazı noktalar dışında bir bilgi verilmemiştir.Adem ve Havva bir sembol olarak söylenmiş olabilir.Zaten semavi dinlerin kitaplarında insanlara bir konu anlatılma istendiğinde mecaz yada mana olarak insanın anlaması sağlanmıştır...
değerli abim,
bence sembolik değil,bir hikayenin tutarsız başlangıcı desek daha doğru olacak,
hani sembolik olmuş olsa,fazla bi ayrıntıya girmeyeceği kanısındayım
ne varki eşinden çocuklarına kadar ayrıntıya sahip bu da sembol olmadığını göstermezmi
kuranda mecaz anlatım olduğu bana göre doğru değil,ki allahta ben size anlayasınız diye apaçık gönderdim diyo,madem apacık ayetler,neden mecaz anlamlarda taşısın demi,
geçenlerde bir yorum okudum çok güldüm... diyordu ki :
havva bir elma vererek ademi kandırmış demekki ilk insanlar maymun gibi meyve yiyorlar (iyi ki muz dememiş) sonuç olarak allah bize maymundan geldiğimizi söylüyor demiş....
daha ne yorumlar gelecek bakalım....
Adem ile Havva gerçekten yaşamış olsalardı, bunun izlerini kolayca bulurduk. DNA bunun kaydını tutardı. Bazı temel, her insanda mevcut olan mutasyonları izleyerek, Mitokondrial DNA üzerinden kadınların, Y kromozomu üzerinden erkeklerin geçmişi izlenebilir. Bu durumda herkesde mevcut olan mutasyonun diğer mutasyonlarla olan adımına bakarak bir zaman tahmini yapılabilir. Bu şekilde herkesin atası olan bir dişi ve erkeğe dair kanıtlar çıkarılmıştır.
Sorun, bu dişinin erkekten yüz binlerce yıl önce yaşamış olmasıdır. Kısaca, Havva Adem'i hem hiç görmemiş, hem yaşamış, çoluk çocuk sahibi olmuş, ölmüş gitmiştir. Onun birkaç kaç yüzüncü torunlarından biri ise Adem ile karşılaşmış. Yani, insanlar Adem ile Havva'dan ve çocuklarından gelmiş değil. Adem E1 olsun, Havva ise K1. E1'in çocuklarından K2 dişisi, başka bir erkekle melezlenmiş vs. vs...
Ayrıca, bu "insanları" bugün görsek, müzeye koyardık, insana pek benzetemezdik. İlk insanın (görünce, "evet, bu bir insan" diyebileceğimiz) ortaya çıkışı bu Adem ve Havva'dan yüz binlerce yıl sonrasına, 100 bin yıl kadar önceye tekabül eder.
İslami bir cevap vermeye çalışacağım:
"Irabbımız tınazorları yoh ederahtan hepimize bir ibret vesikası bırakmıştır. Adem babamız ilen sonraki nesillere şunu söylemek istemiştir: 'İştea, ben adamı beyle helak ederim! Gosgocaman tınazorları yoh eden Ben, sizleri mi yoh edamayacaam?! Ayağınızı denk alın, lan!'. Beylece Guran'daki gerçekleri gozleri kör müşriklerin gozlerine bir kere taha sokuşdurtmuş oluyoz. Şimdi birileri benimle talga geçecek, ama ben de bunlar gazanlarda gaynatılırkana onlar ilen talga geçeceğim. Hepiniz goracahsınız!"
Evrim saçma madem, işte size Adem:
Yeryüzünde yaratılan ilk insan ve ilk peygamber,bütün insanların babası. Allahü teâlânın emri ile melekler çeşitli memleketlerden topraklar getirdiler. Çeşitli memleketlerden getirilen toprakları melekler su ile çamur yapıp insan şekline koydular. Bu şekilde Mekke ile Tâif arasında kırk yıl yatıp "salsâl" oldu yâni pişmiş gibi kurudu. Önce Muhammed aleyhisselâmın nûru alnına kondu. Sonra Muharremin onuncu Cumâ günü rûh verildi. Her şeyin ismi ve faydası kendisine bildirildi. Boyu ve yaşı kesin olarak bildirilmedi. Allahü teâlânın emri ile bütün melekler Âdem aleyhisselâma karşı secde ettiler. Uzun zaman meleklerin hocalığını yapmış olan İblis, kibirlenip bu emre karşı geldi ve Âdem aleyhisselâma karşı secde etmedi. "O çamurdan yaratıldı, ben ise ateşten yaratıldım. Ondan üstünüm." iddiâsında bulundu. İblis (şeytan) kendini üstün görüp, kibirlenerek Allahü teâlânın emrine uymayınca gadab-ı ilâhiyyeye uğradı ve Cennet'ten kovuldu. Âdem aleyhisselâm kırk yaşındayken Firdevs adındaki Cennet'e götürüldü. Cennet'te bulunduğu sırada veya daha önce Mekke dışında uyurken sol kaburga kemiğinden hazret-i Havvâ yaratıldı. Allahü teâlâ onları birbirine nikâh etti. Cennet'te yerleşmelerini ve Cennet'in meyvelerinden dilediklerini yemelerini bildirdi. Fakat, Cennet'te bulunan bir ağaç için, "Bu ağaca yaklaşmayın, bu ağaçtan yemeyin." buyurdu.Âdem aleyhisselâm ve Havvâ vâlidemiz, Cennet'te bin yıl kadar yaşayıp, İblisin yalan yeminine inanarak yasak edilen ağacın meyvesinden unutarak önce hazret-i Havvâ, sonra Âdem aleyhisselâm yedikleri için Cennet'ten çıkarıldılar. Âdem aleyhisselâm Hindistan'da Seylan (Serendib) Adasına, Havvâ ise Cidde'ye indirildi. Birbirlerinden ikiyüz sene müddetle ayrı kalan Âdem aleyhisselâm ve hazret-i Havvâ bu müddet içinde ağlayıp yalvardıktan sonra tövbe ve duâları kabûl oldu. Hacca gelmeleri emrolundu.
Devamı için:
http://www.gulsehri.com/dini/adem_aleyhisselam.asp
delimiyim
23-09-2009, 22:47
Zaman ve Evrim
sayın bilge
bilimi çarpıtmakla elinize birşey geçmeyeceği gibi eksik bilgide çok tehlikelidir.
einstein e göre ''Karsi karsiya kaldiginiz asilmasi guc problemleri mevcut dusunce yapinizla cozemezsiniz. Çunku bu problemler, mevcut dusunce yapinizin urunudurler.''der
bence daha profesyonel davranıp ya bilimle ölçüp biçiniz yada terazinizi atıp imanınıza yüklenininiz keza ikisi bir arada büyük çelişkiler yaratır.
ademle havvayı bilimsel bir gerçek olarak görmeniz tamamen algınızla alakalıdırki
evrim ortak bir atadan söz eder tüm canlıların atası ortaktır savından çıkarsak ilk insansılara kadar gidebiliriz ama o noktada ademle havva mı çıkar karşımıza tabiki hayır.
ayrıca kurandada sembolik anlatımlar vardır fakat detaya,tekrara da girilmiştir ve en çok tekrar edilenlerden biri açık seçik olduğudur.fakat size pek inandırıcı gelmemişki ''allahın'' kelamı hala öküz altında buzağı aramaktasınız.saygılar...
Konuyla pek ilgili değil ama dikkatimi çeken bir husus var.
Muhammed'in 30 küsür zevcesinin hepsi Hazreti ön ismiyle çağrılırken, kendisi de bir peygamber olan Adem'in biricik zevcesine müsümanlar neden Hazreti Havva demezler de sadece Havva derler?
Koskoca peygamber karısına ayıp değil mi?
Sayın Uyar siz bana cevap vermiyorsunuz. Sadece demagoji yapıyorsunuz. Zamanın izafi olması, belli bir varlık alanı için geçerli olduğunu mutlak olmadığını gösterir. Dolayısıyla, bu özelliği zamanın yaratılmış olduğunun en büyük göstergesidir. Zira imanımız gereği ahiret hayatı sonsuz olduğuna göre, orada zaman kavramı geçerliliğini yitirecek. Bunu ifade etmek bilimi kullanmaksa, siz de birtakım bilimsel bilgileri ateist ideolojinize malzeme yapıp kullanıyorsunuz. Hem bilim sizin tekelinizde mi ? Her insan kafası estiğine göre, Kur'an eleştirisi yapamaz. Ne Arapça bilginiz, ne Kur'an terminolojisi bilginiz, ne de hadis külliyatı ve o dönemin tarihi ile ilgili bilginiz var. Buradan ahkam kesmek kolay, genetik araştırmalar, ne ateist ne müslüman ne de hristiyan grubun görüş ve inançlarını doğrulamak için yapılmaz. Sadece ilgili konuda bilgi üretimi için yapılır. Üretilen bilgi insanın monojenik tek bir kadın ve erkekten türediğini gösteriyorsa, elde edilen bu bilimsel bilgi kutsal metinleri doğrulamış demektir. Genetik araştırmalarla Adem adlı ilk ata ya da Havva adlı ilk büyük ana ortaya konulmaz. Burada aslolan insanın kökeninin monojenik olup olmadığıdır. İnsanın kökeninin monojenik olması sonuçta bir erkek ata ile bir kadın anaya dayanması demektir. Evrimleşen bir hominid topluluktan türediği görüşü tartışmalı bir görüştür. Çünkü, Eva Teorisine göre, yeryüzünde yaşayan kadınlar tek bir anneden türemiştir. Eva teorisini savununlar, bu kadının Afrika'da evrimleşmiş bir insan toplululğunun üyesi solduğunu ileri sürüyorlar. Ama bunun böyle olduğunu ispatlamak bugün için mümkün değil, gerçekte ispatlanan İlk ata kadının varlığıdır.
Allah bizleri hidayet üzere daim eylesin. Amin
delimiyim
25-09-2009, 23:10
konu dışı olacak biraz ama
bilge 34:Allah bizleri hidayet üzere daim eylesin. Amin
demiş
-
benim bildiğim biri söyler diğeri amin der öyle değilmidir yanılıyormuyum?
eğer öyleyse kendin söyle kendin cevapla olmuyormu biraz:)
Eva Teorisine göre, yeryüzünde yaşayan kadınlar tek bir anneden türemiştir. Eva teorisini savununlar, bu kadının Afrika'da evrimleşmiş bir insan toplululğunun üyesi solduğunu ileri sürüyorlar. Ama bunun böyle olduğunu ispatlamak bugün için mümkün değil, gerçekte ispatlanan İlk ata kadının varlığıdır.
Yukarıda anlattım ama yine aynı şeyleri söylemişsin.
Mitokondriyal DNA'sına ulaşılabilen bu en eski kadın (ilk kadın değil) ile Y kromozomuna ulaşılan en eski erkek (ilk erkek değil) aynı dönemde yaşamamışlar. Bu erkek, bu kadından yüzlerce kuşak sonra yaşamış.
Daha açık nasıl anlatılabilir bilemiyorum doğrusu...
Sayın Sapiens, ilk kadın tahminen 160-140 bin yıl aralığında ilk erkeğin yine 180 bin 150 bin yıl aralığında yaşadığı tahmin ediliyor. Zaten tam olarak belirlenmesi zor görünüyor. Her iki insanın yaşadıkları zaman dilimleri arasında çok büyük paralellik var. 150 bin yıllık bir geçmiş ortalamayı temsil ediyor. Burada kutsal metinlerdekinin aksine bir durum söz konusu değil. İnsanlığın çoğalabilmesi için mantıken, kadın ve erkeğin birlikteliği olmazsa olmaz şart. Her iki cinsin de tek cins olarak varlıklarını sürdürmeleri, yani Ademin farklı bir zaman diliminde Havva'nın farklı bir zaman diliminde yaşaması mümkün değil. İlk annenin, mutlaka bir ilk babayla eşleşmesi sonucunda insanlık çoğaldı. Heir iki cinste MtDNA ve Y kromozumu araştırmalarında bir ilk anne ve bir ilk babaya gidiyor. Yani Adem ve Eşi bilimsel bir gerçeklik.
Sayın Delimiyim, dua eden amin demez diye bir kural yok. Herkes kendi duasına amin diyebilir, demelidir. Amin demediğim, diyemediğim bir duayı neden yapayım ?
Allah akıl nimetinden bizi mahrum etmesin ! Amin
evrensel-insan
26-09-2009, 02:42
Saygideger delimiyim;
Hic mezarda bir akrabani ziyaret ederken, "ruhuna fatiha" okumadinmi?:amen:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayın Sapiens, ilk kadın tahminen 160-140 bin yıl aralığında ilk erkeğin yine 180 bin 150 bin yıl aralığında yaşadığı tahmin ediliyor. Zaten tam olarak belirlenmesi zor görünüyor. Her iki insanın yaşadıkları zaman dilimleri arasında çok büyük paralellik var. 150 bin yıllık bir geçmiş ortalamayı temsil ediyor. Burada kutsal metinlerdekinin aksine bir durum söz konusu değil. İnsanlığın çoğalabilmesi için mantıken, kadın ve erkeğin birlikteliği olmazsa olmaz şart. Her iki cinsin de tek cins olarak varlıklarını sürdürmeleri, yani Ademin farklı bir zaman diliminde Havva'nın farklı bir zaman diliminde yaşaması mümkün değil. İlk annenin, mutlaka bir ilk babayla eşleşmesi sonucunda insanlık çoğaldı. Heir iki cinste MtDNA ve Y kromozumu araştırmalarında bir ilk anne ve bir ilk babaya gidiyor. Yani Adem ve Eşi bilimsel bir gerçeklik.
Sayın Delimiyim, dua eden amin demez diye bir kural yok. Herkes kendi duasına amin diyebilir, demelidir. Amin demediğim, diyemediğim bir duayı neden yapayım ?
Allah akıl nimetinden bizi mahrum etmesin ! Amin
Sevgili Bilge34,
İbrahim Dinlerinde geçen Tanrı insandan milyonlarca yıl önce yaşamış canlıları neden ve nasıl yaratmıştır? Mesela Dinazorları neden ve nasıl yaratmıştır?
Zaman izafi bunlar bi kere yaratılmış diyemezsin. Tamam zaman görecelidir fakat bunun göreceli olması için belli şartlar vardır. Örneğin ışık hızında hareket etmek yada gravitasyonun çok çok fazla olması gibi. yani durduk yerde zaman kavramı değişmez. Yani evren 13.5 milyar yılda oluşmuş ama aslında zaman izafi olduğu için bu 13.5 milyar yıl aslında 6 gün gibi bişi diyemezsin.
Sorduğum soruyu cevaplarsan sevinirim.
mehmetsalih
26-09-2009, 16:50
Selam,
Tanrı beklemedi sace bir planı vardı. Şuan olduğu gibi...
msalih
kıvançla...
dogruluk
27-09-2009, 00:10
benim de sorum var ;
herkez cevap veriyo ama çelişkiler barındırarak.
eger evrim yoksa hayvanlar nasıl oluştu( örn; dinazorlar)
dogruluk
27-09-2009, 00:12
Selam,
msalih
kıvançla...
nasıl bir plan ki bu sadece dünyada yaşayan tek varlık insan mış gibi sadece onun yaratmasından bahsediyo hayvanlar niye yok bitkilerde öyle onların nasıl yarattıgıyla ilgili kuranda hiçbirşey yazmıyo neden ki
bende kendi düşüncelerimi aktaracağım.
evrim vardır fakat denildiği gibi değildir.hem ruhsal bir evrim vardır hemde maddesel bir evrim vardır.maddesel evrime örnek;tatlı su balığının tuzlu suda yaşyabilmesi.
ben kişisel olarak maymundan geldiğimize inanmıyorum ama inandığım bir evrim var.
son olarak yanlış hatırlamıyorsam darwinin evrim halkasının homo erectus kısmında daha eski homo sapiense yakın bir kafa tası bulundu.bu da şu oluyor demekki insanla maymun arasındaki geçisi sağlayan homo erectustan daha eski insanımsı yaratıklar varmış.demekki evrim zincirsel bir yol izlememiş.belkide bir agacın dalları gibi bir yol izledi.
kuranda diyorki biz bir çok ademler yarattık.araştırın bulacaksınız şimdi hatırlamıyorum sayılarını sürelerin.demekki ademden evvelde uzaylıların oluşturduğu bir çok adem prototipi olmuştur.hatta havva ananın göbeği yoktur demekki onu başka şekilde klonladılar.ve ondan faydalanarak yeni ademler yarattılar.genetik bilimiyle ilgilenmek lazım aslında.
başka bir teori ise ademle havvanın uzaydan dünyaya gelmiş olmasıdır.yani zaten uzayda yaşayan bu insanlar belli bir nedenle buraya gçö ettiler.belkide bir savştan bir katliamdan kaçıyorlardı.ve kendi teknolojilerin uzak oldukları için dünya gezegeninde ilkel yaşamaya mahkum oldular zamanla çoğaldılar.
zaten bizler bana göre insanoğlu değiliz.bizler ademoğullarıyız.ama biliyorum ki evrende insanoğulları var.en son meksikada yakalanmış bir uzaylının dna sı ispanyada çözüldü.ve dünyada yaşamayan ,hayvan olmayan ,son derece zeki ve insan denilebilecek bir dna ya sahip olduğu belirtildi.
melekler ,şeytanlar,cinle hepsi uzaylılardır.cinlerin içindede müslümanlar olduğu söyleniyor.birinin müslüman olabilmesi için önce insan olması gerekir.çünkü islam insanlara gönderilmiştir.(human species)demekki evrende insanlar var.
turan dursun evren bir şaka mı ?adlı kitabını okuyun.berfin yayınları.
hatta islam peygamberi kendisinin bu dünyaya ait olmadığını söylemiştir.ne demiştir?
benim ümmetim arap ama ben arap değilim.bu başka milletten geldiğini de gösterebilir ama ben islam peygamberinin diğer peygamberler gibi uzaydan anne rahmine aşılama sonucu doğduklarını düşünüyorum.mesela isa neden tanrının cocugudur?
çünkü meryeme suni döllenme yapılmıştır.uzaylılar tarafından.yani bir uzaylı spermi belkide meryemin rahmine konulmuştur.böylece isa yarı uzaylı insan yarı dünyalı insan olarak değişik iyileştirme özelliklerine sahipti.
benim kanatimce sonuç:
adem kelimesi akadcadan gelir.adem kelimesini özü adamdır.adam kelimesinin özü ise adamadır.adama yeryüzünde yürüyen demektir.büyük olasılıkla ya bizi madenlerinde çalıştırmak için uzaylıla yarattı ve mecaz olarak yasak elma belkide bir makinaydı ve yasak elma yenerek ve esir ademler özgürlüklerine kavusarak bir halk olarak kabul edildi. ya da adem uzaydaki bir şavaştan ya da bir felaketten kaçmak için dünyaya sıgındı.evrim olarak da dünyadaki ilkel insanımsı yaratıklarla çiftleşen adem soyu evrimin halkalarını oluşturdu.eğer isan maymundan geliyorsa neden bütün maymunlar insan olmadı?demekki ordaki kırılma noktası insanın uzaydan gelmesidir.
saygılarımla.
AnusTres,
Öyle şeyler yazmışsın ki, elle tutulacak yanı yok.
Tam bir zırva toplu mezarlığı olmuş...
turan dursun sitesindesin.düşüncelerimi beğenmeyebilirsin.ama zırva demek bence yanlış.turan dursunun evren bir şaka mı? kitabından esinlenerek düşündüklerimi yazdım.
istersen o kitabı bir oku.hakaret etmeye gerek yok.eleştirilerini bekliyorum.
yaratanların en güzeli allahtır sözüyle başka yaratanlarında olduğu varsayılmaktadır.demekki bizi yaratan allah belkide uzaylı ve çok gelişmiş bir medeniyetti.demekki başka yaratımlarda bulunmuş başka uzaylı medeniyetlerde var ve belkide dünyaya bunlarda gelerek kendi hegemonyalarını kurmak istediler ve kendi dinlerini yarattılar “Ba’l’ gibi!
evrim vardır fakat denildiği gibi değildir.hem ruhsal bir evrim vardır hemde maddesel bir evrim vardır.maddesel evrime örnek;tatlı su balığının tuzlu suda yaşyabilmesi.
ben kişisel olarak maymundan geldiğimize inanmıyorum ama inandığım bir evrim var.
son olarak yanlış hatırlamıyorsam darwinin evrim halkasının homo erectus kısmında daha eski homo sapiense yakın bir kafa tası bulundu.bu da şu oluyor demekki insanla maymun arasındaki geçisi sağlayan homo erectustan daha eski insanımsı yaratıklar varmış.demekki evrim zincirsel bir yol izlememiş.belkide bir agacın dalları gibi bir yol izledi.
Sevgili AnuTres
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Hemn bir kaç düzeltme yapmalıyım. İnsanlar maymundan gelmemiştir evrime göre. İnsanın içinde bulunduğu Ape yani insansı maymunlarla (insansılar) ve maymunlar ortak bir atadan gelmiştir. Yani Neden hala maymun var demek olmuyor. İkiside ortak bir atadan gelmişlerdir. İkiside zaman içinde farklı şekilde evrimleşmişlerdir.
Bir yanlış bilginde o bulunan kafatası homosapiense ait değil homo erectusa aittir. Özelliği ise Homo erectusun bilinenden daha önce kuzeye doğru göç ettiğidir.
Uzaylılarla ilgili dediklerini şuan için kanıtlayacak pekte bir bilgi yok bu yüzden varsayımdan başka birşey değildir.
turan dursun sitesindesin.düşüncelerimi beğenmeyebilirsin.ama zırva demek bence yanlış.turan dursunun evren bir şaka mı? kitabından esinlenerek düşündüklerimi yazdım.
istersen o kitabı bir oku.hakaret etmeye gerek yok.eleştirilerini bekliyorum.
Düşünceler falan değil, bilimsel gerçeklere aykırı bir sürü şey söylemişsin.
Mesela evrim konusunda hiçbirşey bilmediğin ortada. Havva'nın göbek deliği olmadığını nerden biliyorsun? Kuran'da olduğunu iddia ettiğin ayetin bile ne olduğunu bilmiyorsun, ondan sonra oradan uzaylılara zıplıyorsun. Uzaylılar insanları madenlerde çalıştırmak için yaratmıştır diyorsun vs. vs...
Bunlara ancak Kadir İnanır...
hoşbulduk Ki-adi.ben bir deistim bunuda belirteyim.dinlerin geçerliliğini yitirdiğine inanıyorum.düşüncelerim yukardakiler aydınlatırsanız sevinirim.bilgiler için teşekkürler.
uzaylılarla ilgili olarak
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs242.snc1/8935_169826368218_51712608218_3729214_336028_n.jpg (http://www.facebook.com/photo.php?pid=3729214&op=1&view=all&subj=143926370495&aid=-1&auser=0&oid=143926370495&id=51712608218)
Bu yaratık dünyayı şaşkına uğrattı. Dünyada yaşayan hiçbir şeye benzemiyordu. İspanyol bilimadamı sırrı çözdü...
İNTERNETHABER
2007'de Meksikalı bir çiftçi bir yaratık buldu. Çifti onu gördüğünde ödü patladı. Hemen oracıkta bulduğu bir su birikintisine atıp boğuverdi. Sonra da incelenmesi için yetkilere götürdü. Uzmanlar yaratığın DNA'sını bulamadılar. Bilimadamlarının çoğuna göre bu yaratık türü bulunmamış bir hayvana aitti.
Sonunda İspanyol bilimadamı yaratığın DNA'sı çözdü. Ona göre yaratık kesinlikle hayvan değil, yüzde 99,99 dünya dışı bir varlık...
Sirius UFO Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan Saba Tümer'in CNN TÜRK'te yayınlanan programına katıldı ve Metepec yaratığıyla ilgili son gelişmeleri anlattı.
YARATIK SUDA SAATLERCE ÖLMÜYOR
"Bu yaratık Meksika'nın Metepec bölgesinde ele geçirildi. Bir çiftçi bunu buluyor ve korkuyor ve öldürüyor" diyen Akdoğan yaratığın öldürülme hikayesinin de ilginç olduğunu söyledi: " Öldürmesi de çok enteresan. Varlığı suda saatlerce tutuyor. Normalde solungaçları olmayan bir varlık suda yaşayamaz ama bu yaratık suda birkaç saat yaşabiliyor ve sonra ölüyor.
DNA'SI ÇÖZÜLDÜ
Fare kapanına yakalanan yaratığın büyüklüğünün 15-20 santimetre olduğunu söyleyen Akdoğan hücrelerinde nükleosit olduğunu, yani kesinlikle bir DNA'ya sahip olduğunu belirtti.
Yaratığın DNA'sının da bulunduğunu izleyicilere şu sözlerle aktardı: "İlk başta DNA için Meksika Devlet üniversitesine, ardından Kanada Devlet üniversitesine parça gönderildi. İkisi de DNA'sını bulamadık dedi. Sonunda İspanya'nın en önemli bilim adamı Hose Antonio DNA'ya ulaştı. Sonuç bir 'homosapiens'e ait. Yani bir insanımsı yaratık... Bunun bir hayvan değil. Zeki bir varlığa ait olduğu kanıtlandı."
YÜZDE 99,99 UZAYLI
Akdoğan yaratıkla ilgili şu bilgilere verdi: "Göz yapısı ve kulakları incelendi. Müthiş bir duyma yeteneği var. Bizim duyacağımız frekansların çok üstünde frekansları duyuyor. Ben Antonio'ya sordum daha sonra "nedir bu?" diye. "Yüzde 99,99 dünya dışı bir varlık" dedi. Şimdi ikinci testi yapacaklar. Kasım ortasında da bir basın toplantısı yapacaklar."
BÖLGEDE UFOLAR SIKÇA GÖRÜLÜYOR
Akdoğan yaratığın uzaylı olduğuna kendisinin de inandığını çünkü o bölgenin yoğun UFO ziyaretine maruz kaldığını da belirtti.
ÇİFTÇİ ERİMİŞ HALDE BULUNDU
Peki onu bulan çiftçiye ne oldu. Bu sorunun cevabını da Akdoğan şöyle verdi: "Çiftçi de ilginç bir şekilde ölü bulunuyor. Otobanın kenarında arabası park edilmiş ve yanmış bir şekilde ölü bulunuyor. Ama normal bir yanma değil, metali eritecek kadar bir sıcağa maruz kalmış."
Şu Meksikalı uzaylı olayının bombası yakında çıkar, emin ol.
Bir kere bunun uzaylı olduğu doğru olsa senden benden çok daha zeki bir yaratık olur ve aptal bir fare gibi gidip bir kapana yakalanmazdı. Dünya gibi kendisine göre dev ölçüde insanlar ve hayvanların cirit attığı bir ortamda silahsız dolaşmazdı ve sıradan bir çiftçinin kendisini boğmasına müsaade etmezdi.
İki devlet üniversite DNA'sını bulamıyor, adamın biri DNA'yı buluyor ve homo sapiens DNA'sı diyor. Böyle birşey olması mümkün mü yahu?
Bu saçmalıklara nasıl olup da inanıyorsunuz, gerçekten enteresan...
ben konu açamıyorum.başka bir platformda beni kendine muhattap alırsan tartışmaya çalışırım.saygılar.
AnuTres o canlıdan haberim var fakat benim hala o canlı hakkında şüphelerim var çünkü gelen bilgiler çok net değil sadece şu bilim adamı şunu buldu bu kişi böyle olduğunu söyledi gibisinden ve bir kaç resimden ibaret. Eğer hatırlarsan geçenlerde ortaya çıkarılan ida adındaki fosil nasıl yankı uyandırmıştı. İda hakkındaki bilgilerse 3 şahıştan aktarılanlar gibisinden değil gayet bilimsel açıklamalardı.
Bu canlı hakkındaki bilgilerin güvenirsizliği yüzünden bu canlı uzaylı değildir diyemem fakat canlıya bakınca yıldızlar arası uzayı geçip dünyaya gelecek bir gelişmişlik göremiyorum.
ben konu açamıyorum.başka bir platformda beni kendine muhattap alırsan tartışmaya çalışırım.saygılar.
10 mesajı geçmişsin, konu açabilirsin. Ama geç oldu bugün için...
Fakat bu canlı gerçekten dünyalı bir yaşamdan farklı bir varlık olabilir.Bu haber tamamen asparagas haberde olabilir tabiki.Fakat bu dünya dışında bilgilerimizden farklı bir dünyadan gelen bir canlı,hiç bilmediğimiz bir sistem sahibide olabilir.Bu bizi yanıltmamalı.Her şeyi bilmediğimiz için sadece bu dünyada gördüklerimizle hüküm vermek bizi yanıltabilir.Daha öncede vurguladığım gibi bir başka konuda olmak üzere,bu dünyanın dışında bildiklerimizin ötesindede bir şeyler var ve biz onalra ulaşmak için üstüne gidip yadırgamamalıyız...
Saygılarımla...
spdymsc35
27-09-2009, 11:04
yaratığın resimlerine baktımda yeni ölmüş gibi değil. gözleri oyulmuş derisi deforme olmuş. boğularak öldürüldüğünden eminmisiniz
delimiyim
28-09-2009, 02:37
kuranda diyorki biz bir çok ademler yarattık.araştırın bulacaksınız şimdi hatırlamıyorum sayılarını sürelerin.demekki ademden evvelde uzaylıların oluşturduğu bir çok adem prototipi olmuştur.hatta havva ananın göbeği yoktur demekki onu başka şekilde klonladılar.ve ondan faydalanarak yeni ademler yarattılar.genetik bilimiyle ilgilenmek lazım aslında.
başka bir teori ise ademle havvanın uzaydan dünyaya gelmiş olmasıdır.yani zaten uzayda yaşayan bu insanlar belli bir nedenle buraya gçö ettiler.belkide bir savştan bir katliamdan kaçıyorlardı.ve kendi teknolojilerin uzak oldukları için dünya gezegeninde ilkel yaşamaya mahkum oldular zamanla çoğaldılar.
zaten bizler bana göre insanoğlu değiliz.bizler ademoğullarıyız.ama biliyorum ki evrende insanoğulları var.en son meksikada yakalanmış bir uzaylının dna sı ispanyada çözüldü.ve dünyada yaşamayan ,hayvan olmayan ,son derece zeki ve insan denilebilecek bir dna ya sahip olduğu belirtildi.
melekler ,şeytanlar,cinle hepsi uzaylılardır.cinlerin içindede müslümanlar olduğu söyleniyor.birinin müslüman olabilmesi için önce insan olması gerekir.çünkü islam insanlara gönderilmiştir.(human species)demekki evrende insanlar var.
turan dursun evren bir şaka mı ?adlı kitabını okuyun.berfin yayınları.
hatta islam peygamberi kendisinin bu dünyaya ait olmadığını söylemiştir.ne demiştir?
benim ümmetim arap ama ben arap değilim.bu başka milletten geldiğini de gösterebilir ama ben islam peygamberinin diğer peygamberler gibi uzaydan anne rahmine aşılama sonucu doğduklarını düşünüyorum.mesela isa neden tanrının cocugudur?
çünkü meryeme suni döllenme yapılmıştır.uzaylılar tarafından.yani bir uzaylı spermi belkide meryemin rahmine konulmuştur.böylece isa yarı uzaylı insan yarı dünyalı insan olarak değişik iyileştirme özelliklerine sahipti.
benim kanatimce sonuç:
adem kelimesi akadcadan gelir.adem kelimesini özü adamdır.adam kelimesinin özü ise adamadır.adama yeryüzünde yürüyen demektir.büyük olasılıkla ya bizi madenlerinde çalıştırmak için uzaylıla yarattı ve mecaz olarak yasak elma belkide bir makinaydı ve yasak elma yenerek ve esir ademler özgürlüklerine kavusarak bir halk olarak kabul edildi. ya da adem uzaydaki bir şavaştan ya da bir felaketten kaçmak için dünyaya sıgındı.evrim olarak da dünyadaki ilkel insanımsı yaratıklarla çiftleşen adem soyu evrimin halkalarını oluşturdu.eğer isan maymundan geliyorsa neden bütün maymunlar insan olmadı?demekki ordaki kırılma noktası insanın uzaydan gelmesidir.
saygılarımla.
kurandan örnekler veriyorsunuz
isanın babasız olduğuna inanıyorsunuz
melekler ve cinler gibi kavramlara dayanarak uzaylılara varıyorsunuz
muhammedin arap olmadığı iddasını başka bir yere taşıyorsunuz
bunu deism in neresine koyuyorsunuz?
hoşgeldiniz bu arada.
delimiyim
28-09-2009, 02:45
Selam,
msalih
kıvançla...
tanrının milyonlarca yıl önce devreye soktuğu bu planı önüne gelen değiştirmedimi
inananlarda dua olayı var devamlı bişeyler isteyip duruyorlar
tanrıda devamlı planını değiştirmek zorunda kalıyor
yada
duaların hiçbiri kabul görmüyor herşey olacağına varıyor bu noktada dua denen şey gereksiz bir uğraş olmuyormu?
yada dualar kabul olabiliyorsa tanrı en baştan niye düşünüpte plana dahil etmedi bunları?
o büyük plan yoksa hiç yokmuydu yaşadığımız evren kaotik olabilirmi?