PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumda Aynı Kişinin Farklı İsimlerle Sohbet Ayrıcalığı

theatre
22-09-2009, 03:44
Sanırım bir,bir buçuk ay kadar önce sitedeki bazı kişilerin farklı adlarla,sitede tartışmalara katıldığına dair bir başlık açmıştı evrensel-insan.İki üç hafta kadar önce yine evrensel-insan sitede farklı niklerle aynı kişilerin sohbet ettiğine dair yeni bir mesaj yayınlamıştı.Hatta o mesajında aynı kişi olup ta farklı isimlerle sohbet eden kişilerle ilgili bazı bilgiler de vermişti.O günden sonra bu konu ile ilgili başka bazı mesajlar da okudum.
Eğer bu gerçekten böyle ise bu çok şık bir durum değil.Sohbet ettiğimiz kişilerin başka kimlikleri olabileceğini düşünerek yapılan sohbetin hiç bir anlamı olmaz.En azından hoş olmayan bir aldatmaca ile karşı karşıya kalmak ta var.Site yetkilileri bu hususta bir açıklama yapmalı.Bir kaç kimlikle sohbete katılan insanların bu ayrıcalıklarına son verilmeli.Forumda dilaver'in tekrar siteye dönmesi için açılan kampayaya katılamadım.Acaba dilaver başka kimliklerle hala sitede mi endişesi buna engel oldu."Forumda tartıştığımız kişiler aslında onlar değil ve gerçek yüzlerini göstermiyorlar" inancı artık iyice su yüzüne çıktı.Bu durumu bir hale yola koymak ta artık site yetkililerine düşüyor.

Selam ve sevgiler.

güneşinzaptıyakın
22-09-2009, 09:31
Site değil Bizans sarayı sanki...

Her an bir Brütüs çıkabilir diyor sayın theatre...

negri
22-09-2009, 13:08
forum sitelerinde genel kurallardan biri de özellikle yönetici olan bir yazarın birden fazla yazar adına malik olmasıdır. farklı nedenlerle -art niyetli ya da iyiniyetli- ikinci yazar adını alıp sohbet edip mesajlaşırlar. yöneticilerin ikinci yazar adını almalarının nedeni, yazarları tanıyıp, güvenlik -istihbarat- ve disiplin uygulamalarının daha iyi gerçekleştirmek olabilir. bazı sitelerde kız tavlamak, daha rahat tartışmak ya da daha rahat hakaret edebilmek için de ikinci yazar adına ihtiyaç duyarlar. farklı yüzler ve adlarla insanların karşısına çıkarak farklı bir insan görünerek eski hatalarını yapmadan yazarlık kariyerini devam ettirmek isteyenler de olabilir. bu olayın ardında korku ve çıkar olduğunu düşünmemek için bir neden yoktur. 'bu forumda ikinci yazar adını alıp ateist yazarken müslüman yazar gibi görünenler var mıdır?' sorusu kafamı karıştırıyor.
dilaver gitti, bir kaç yazar da siteye girmez oldu. bunun nedeni tepki de olabilir, gerçekten dilaver de olabilirler. paranoyaklaşıp dilaver bu yazardır denilebilir. kesinliği olmaz. latife olarak saroz, dilaverdir diyebiliriz. ama kesinliğini bir allah bilir, bir de bu durumu bilenler.
kim nasıl geliyorsa gelsin durum değişmeyecektir. önemli olana ulaşılamayacaktır. önemlinin etrafında dolanıp hep bir metre uzağında durulduğu sürece kimin kaç üyeliğinin olduğu önemli olmaz.

unbe
22-09-2009, 13:45
kim onlar merak ettim şimdi.ben sabede bu nikle yazıyorum da.....

dogruluk
22-09-2009, 17:13
bende biliyorum var böyle iki üç kişi

esron
22-09-2009, 17:36
Her sitede olur böyle şeyler, uzun süreli üyeler bunu kolaylıkla tespit edebilirler... Yazdıklarından belli olur yani, evet şık bir durum değil ama çok mesele edilecek bir şey değil bence bu...

Mesele edilecek bir şey değil çünkü bizim sorumluluğumuzda olan bir konu değil, bir insanın bunca foruma, çeşitli isimlerle girip yazı yazması, bana o insanın bol vakti olan bir tür ruh hastası olduğunu gösterir sadece...

yucemanitu
22-09-2009, 20:27
Böyle bir şey varsa moderatör ya da admin bilgisayarların IP numarasını gördüğü için bilir gerekirse üyenin bir hesabını seçmesi istenir diğerleri silinir. Yani müsterih olun böyle bir şey yapan varsa görülür. Bunun sakıncasına gelince fazladan hesap veri tabanını boş yere şişirir.