PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vatikan

alfred
23-09-2009, 23:42
Vatikan'la ilgili bir araştırma yaptım. Açıkcası pek bir bilgiye ulaşamadım.

Neden katoliklerce kutsal sayılıyor? Bu kutsallık nereden geliyor?

Bildiğim kadarıyla İsa'nın Roma'ya gittiğine dair herhangi bir kayıt, bir belge, bir bilgi, bir duyum yok.

Havarilerinden biri mi gitti Roma'ya? Onlardan birisi mi burası kutsal bir yerdir, hristiyanlıkla ilgili tüm kararlar buradan çıkar dedi?

Paolo
24-09-2009, 01:16
Aziz Petrustan dolayı kutsaldır.Aziz Petrus Romada şehit oldu.Mezarıda ordadır.RAB kilisesini Aziz Petrusun üzerine kuracağını söylemiştir.Ve Kiliseyi ona emanet etmiştir.

ozgurrr
24-09-2009, 02:14
İsa'nın yaşadığına dair bir kanıt buldunuz da( Bulduysanız bütün Hristiyan Alem'i ile paylaşın sevinsinler ) Roma'ya gittiğine dair mi bulamadınız enteresan ?

Paolo
24-09-2009, 02:37
Birçok ateist Mesih İsanın yaşamadığını idda eder.Ama ellerinde kanıt yok))))))))

ozgurrr
24-09-2009, 02:49
Keşke yaşasaydı hakkındaki hikayelere göre güzel insanmış. Bu arada sizin avatardaki yakışıklı ama yaşamış olsaydı buna benzeyecekmiş :)

http://media.popularmechanics.com/images/tb_jesuslead-lg.jpg

Sarı Zeybek
24-09-2009, 02:52
Belkide tersten okunuşundadır sır.

Paolo
24-09-2009, 14:33
Rab Mesih İsa yaşamıştır.Siz sadece kabullenmek istemiyorsunuz o kadar.İşinize gelmiyorda onun için.Böyle biline.

vesper
26-09-2009, 01:12
diğer topikte(İsa yaşadı mı) sorduğumu burada da sorayım bari nasıl birdenbire Hristiyanlar çıktı?? Kimse aynı çağda yaşadığı iddia edilen İsayı görüp duymadığı halde nasıl inandı???

ozgur_beyin
26-09-2009, 02:03
Birçok ateist Mesih İsanın yaşamadığını idda eder.Ama ellerinde kanıt yok))))))))

paolo sendede yaşadığına dair delil yok . tabi sana anlatılan hikayeler hariç

Paolo
26-09-2009, 02:44
Tam tersi var.İspatladımda.Bir önceki yazıda belgelerim var.Tarihçilerin tanıklığı.

Freester
26-09-2009, 03:04
Bende bi zamanlar zeus ile hera,yı bizim mahalleden geçerken görmüşdüm zeus heraya yan bakanlara yıldırım filan atıyordu :)

Paolo
26-09-2009, 14:39
Sen şuna işime gelmiyor hazmedemiyorum desene Rab İsa Mesihi))))Tabi ispatlayamayınca saçma sapan yazılar yazarak konuyu çarpıtmaya çalışıyorsunuz güya))))))))Gerçekler ortada!

GERÇEĞİ bileceksiniz ve GERÇEK sizi özgür kılacak

Baba bir kimseyi BANA çekmedikçe o kimse BANA gelemez.

Freester
26-09-2009, 17:26
Sen şuna işime gelmiyor hazmedemiyorum desene Rab İsa Mesihi))))Tabi ispatlayamayınca saçma sapan yazılar yazarak konuyu çarpıtmaya çalışıyorsunuz güya))))))))Gerçekler ortada!

GERÇEĞİ bileceksiniz ve GERÇEK sizi özgür kılacak

Baba bir kimseyi BANA çekmedikçe o kimse BANA gelemez.

Sayın paola işime gelseydi tam tersine hristiyanlığı seçmeyi bile tenezzül etmezdim. Hadi onuda geçtim tam olarak somut bir kanıt yok ama siz hala eski ahitlerde yada kelamlarda yazıyor onları yazanlar belki kendileri uydurmuşdur yada belki insanları yanıltmak için bilgi vermişdir diğe hiç düşündünüzmü ?

İnanmak, düşünmekten kolay. Bu yüzden düşünenlerden çok inananlar var.
Bruce Calvert

Paolo
26-09-2009, 19:36
Rica ederim.Kelam dışı kaynaklar getirdim.Güneş ne kadar gerçekse İsa Mesihte o kadar gerçektir!Kelamıda seçilmiş insanlar yazmıştır.