PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Kur'an!...

boy_17_06
24-09-2009, 01:31
-------------------------------------------
Ankara Suresi:

1-) Sizler anlayasınız diye bu kitabı apaçık türkçe indiren rabbine hamdolsun.
2-) Şüphesiz bu kitap sana ankara ve çevresini uyarman için gönderildi.
3-) Muhammede uyanlara selam olsun.
4-) O allahın en sevdiği kuludur da onu size söyleyemiyor.
5-) Ama allah gerçekleri söylemekten kaçınmaz.

------------------------------------------

--------------------------
En Yeni Nazil Olan Ayetler
--------------------------

1-) Alfabeta
2-) Size bu kitabı indiren rabbinize hamdolsun.
3-) Şüphesiz o Alemlerin efendisidir ki ondan daha büyük kimse olmasın..
4-) Sana isadan ve benden sorarlar:
5-) De ki: isa allahın peygamberlerinden di ve ona iman edip salih amel işleyenlere cennet vaadedildi.
6-) Onu babasız olarak yaratan rabbine hamdolsun.
7-) O ne büyüktür.
8-) Sizlerden hiç kimse onu anlayamaz.
9-) Onu anlamaya çalışmayın.
10-) Sadece kabul edin.
11-) Muhammedin rabbine şükürler olsun.

--------------------------------

Herkese merhaba,

Önümüzdeki bir ay boyunca bende kendi "kur'an"ımı oluşturacağım. Bakalım nasıl bişey ortaya çıkacak :) (Adım Muhammed)

***Nur-u Kerim

-----------
Giriş Suresi - (7 ayet / Ankara da Nazil Olmuştur.)
-----------

1-) Bu kitap alemlerin rabbi allah tarafından kulu Muhammed'e indirilen hak bir kitaptır.
2-) De ki: Allah size bu kitap apaçık beyan etmemi emretti ki o beyanı anlamaynların vay haline.
3-) Sana yazıyı, okumayı öğreten rabbine andolsun..
4-) O nasıl bir rab bilir misin?
5-) Nerden bileceksin!..
6-) Sen sadece bizim bildirdiklerimizden başka hiç bir şeyi bilmezsin.
7-) Ve Allah sana herşeyi apaçık Türkçe olarak açıklıyor..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------
Muhammed Suresi
------------------

1-) Aranızdan size Allahın yolunu gösteren ve sizden hiç bir şey talep etmeyen kimseye ki o Muhammed'dir uyun..
2-) O Allahın en sevgili kuludur da siz onu bilmezsiniz.
3-) Ey Resulum. Sen bu ayetleri onlara okuduğun zaman, onlardan bir kısım kafirler seninle alay edecekler.
4-) Elbette senden öncede nice nebiler yolladık ki onlarla alay eden bir kavim olmasın.
5-) O alay edenler varya işte onlar ateştedirler.
6-) Onları üstlerinden, altlarından, yanlarından ve içlerinden ateş sarıpta saracak.
7-) Onlar : "Ey rabbimiz!.. Bizi affet, bağışla. Bizi tekrar dünyaya gönder, eğer bunu yaparsan şüphesiz biz müminlerden oluruz" diyecekler.
8-) Fakat artık zaman çoktan geçmiştir. Onlar orda ebedi kalacaklardır.
9-) Onların acısı ne hafifletilecek nede onlara acıyan kimseler bulunacak.
10-) Ama müminler, işte onlar altlarından nehirler akan cennetlere konulacak.
11-) Onlara : "Dünyada rabbinize uymanızdan dolayı size verilen cennete girin" deniecek.
12-) İşte Allah ayetlerini açıklıyorda, düşünüp ders alasınız.
13-) Muhammed Allah'ın en güzel dostudur.
14-) Kim ona ondan daha iyi bir dost olabilir?
15-) Elbette Allah herşeyi hakkıyla bilendir, hakkıyla işitendir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

HuBBeZ
24-09-2009, 03:06
Hahahahahhahahha...

Son zamanlarda gördüğüm en müthiş konu ve tabii ki başlık...

rodof
24-09-2009, 03:09
ENTERESAN ,BİR provekatör olmalısın .

derivasyon
24-09-2009, 03:32
yeni bir fikir goremedim, kuranın taklidinden öteye gidememiş. peygamber olarak daha iyi çalışmalısın yoksa arkandan bi kaç inananın olur, onlarda ateistler.

serdar-yildirim
24-09-2009, 09:54
bende inananlara saygılı olunması lazım.insanların inançlarıyla dalga geçilmemesi lazım.çok yanlış bir başlık ve içerik

boy_17_06
24-09-2009, 11:28
kimsenin inancıyla dalga geçmiyorum ki ben.. sadece kuranın benzerini yapıyorum..

serdar-yildirim
24-09-2009, 13:35
kuranın benzeri dğeil ta kendisini yazıyorsun.bak arkadaşım kuranın dili arabçadır.ve arabça dilli sadece bir kullanım aracıdır.ve kişiler kuranı okurken kendilerine göre yorumlamışlar.bu yüzden islam dini çok dardır.yasaklarla doludur.buda yalan yanlış hadisler ve yorumlarla dolu olduğu içindir.sende bunu yapıyorsun.ama tek fark sen kuranı yorumlayan kişilerin yorumlarıyla yorumluyorsun.yani yorumlamadan yorumlama diyebiliriz.

hz.muhammed bir peygamberdir değildir bu ayrı konu ama ben hz.muhammedi bir filozof olarak görüyorum.tam bir bilge adam.

HuBBeZ
24-09-2009, 14:00
Evet evet...fikir güzel ama diğer arkadaşların iletilerinin ışığında bakınca bence de içerik olmamış. Eğer yeni ve sana ait bir kitap yazıyorsan ya Allah ı oynamalısın ya da peygamberi.

bayraktaro1
24-09-2009, 16:30
Sevgili boy_17_06;

Çalışmanında birçok eksiklikler olduğu görülebilmektedir. Bunlardan birincisi kelime hataların; anlamaynların (anlamayanların) olmalıydı, deniecek (denilecek) olmalıydı. Bunlar Allah'tan kabul edilecek bir hata değil.

ikincisi; Kur'an'ın bir taklidi olmuş. Hemen hemen hiçbir fark göremedim. Aynen; bir sürü yeni versiyonlu pop şarkıları gibi olmuş. Bir yenilik yapacaksan yeniliğini hissettirmelisin. Mesela;

İncil ya da Tevrat adı yerine; Kur'an gibi. Yehova ya da God yerine; Allah gibi...

Bunun yanında; İsa'nın ölmediğini, göğe yükseltildiğini, diğer kitapları reddetmediğini tamamlayıcısı olduğunu, İsa'nın Tanrı olmadığını sadece peygamber olduğunu, Allah'ın şeklinin şemalinin olmadığını biçimsiz olduğunu, Allah'ın ezelden beridir olduğunu ve peygamberlere seslendiğini ama insanların nankör ve çıkarcı oldukları için onları değiştirdiklerini, ama bu sefer bunun olmayacağını kendisinin ele aldığını ve kendi tarafından korunduğunu, kendisinin de son peygamber olduğunu kendinden sonra kimsenin gelmeyeceği gibi....

Yenilik getirmezsen, her yerde erir gider.

Molloch
24-09-2009, 16:34
Bence güzel, devam et :D

boy_17_06
24-09-2009, 16:56
Bence güzel, devam et :D

iman suresi...

--------------

1-) Allaha iman edenlere yemin olsun,,
2-) İşte onlar senle birlikteler.
3-) Ey resulum sen onları müjdele..
4-) Şüphesiz sana uyanlara sarışın, yeşil gözlü, beyaz tenli huriler vardır.
5-) Onlar altlarından sütlü ırmaklar akan cennettedirler..

TomSawyer
24-09-2009, 18:08
ENTERESAN ,BİR provekatör olmalısın .

nasıl biri ilitni kurdun konu ile bu yazdıkların arasında?

ne alakası var provakatörlükle?

skyyoung
24-09-2009, 21:07
kimsenin inancıyla dalga geçmiyorum ki ben.. sadece kuranın benzerini yapıyorum..

Taklitçi zihniyet işte gençliğe bak nereye gidiyor bu gençlik

bayraktaro1
25-09-2009, 12:13
Küçük birşey de olsa hafif bir değişiklik olmuş, biraz daha evrensel gibi;

Şüphesiz sana uyanlara; sarışın, yeşil gözlü, beyaz tenli huriler vardır.

Bu kısma bayıldım. Kur'andaki huri tabiri biraz sapıkça gelmişti. Göğüsleri yeni tomurcuklanmış lafı, sübyancı zihniyetin yansımasından başka birşey değil. Bu da 13 - 14 yaş grubu kızlara göre daha güzel olmuş. Tabii Kur'an ne kadar evrensel olduğu ifade edilse de, zihniyeti arap kültürünü geçemediği için normal... En azından; sarışın hatunlar bütün dünyada en fazla kabul gören bir kısım denilebilir.

boy_17_06
25-09-2009, 22:20
bela suresi
---------------------------------------------------------------------
1-)ey peygamber..
2-)şüphesiz o allah senin yanındadır da insanların bir kısmı bunu bilmez.
3-)allahın ayetlerinden yüz çeviren çölde susamış azgın develer gibidir..
4-)allah sana bu kitada herşeyi bildirir..
5-)şüphesiz bunlardan yüz çeviren kafirlere allah lanet etsin..
6-)allah onların belasını versin..
7-)biz onları ateşlerde yakacağızda bunlar onları bilmez...

tardu
25-09-2009, 23:28
bence de çok güzel. devam etmelisin...

boy_17_06
26-09-2009, 18:11
yüz çeviren süresi
------------------
ankara nazil olmuştur..

1-)allahın ayetlerinden yüz çeviripte ona ortak koşanlar var ya..
2-)işte onlar cehennem ehlidir ki biz sana gerçekleri bu şekilde açıklarız.
3-)allah alemlerin rabbidir ve ben size apaçık bir elçi olarak göderilmişken niye allahtan başkalarına taparsınız?
4-)ey muhammed..
5-)onların inanmaları için kendini paralayıp durduğunu gördük.
6-)biz seni onlara bir çoban olarak göndermedik ki!..
7-)şüphesiz sen ancak bir peygambersin..
8-)ve allah sana bunları açıklayıp dururken bunlara inanmayanların vay haline..
9-)ama allahın ayetlerine inanlar için güzel bir yurt olan cennetler vardır.
10-)onlar orda ebedi kalıcılardır.
11-)ve biz, bize karşı gelen eşekleri elbette cehennem azabından kurtaracak değiliz..
12-)şüphe yok ki allah herşeyi bilendir, çok merhametlidir...

boy_17_06
26-09-2009, 18:33
peygamber suresi
-----------------

1-) ey peygamber de ki
2-) şüphesiz rabbiniz olan allahtan gelen bu ayetlere uyun ki kurtuluşa eresiniz.
3-) kim bu ayetlere uyarda, allaha iman ederse şüphesiz ona altlarından ırmaklar akan cennetler verilecektir.
4-) ve kimde ayetlerimizden yüz çevirir, bunlara inanmasza; işte onlara elim bir azap vardır.
5-) onların üstlerinde ateşten tabakalar, altlarında ateşten tabakalar vardır,,
6-) ve onlar allahın ayetlerinden yüz çevirdiklerinden dolayı orda ebedi kalıcılar olacaktır.
7-) ve birde allahın ayetlerine inanıyorum diyen bazı kimseler vardır.
8-) onların kim olduğunu sen bilmezsin
9-) onların bilgileri allahın katında saklıdır.
10-) şüphe yok ki allah alimlerin en alimidir..

uyar
26-09-2009, 20:40
hz muhabbet vardı birzamanlar.. hala da var sanırım... o biraz küfürlüydü ama :)

söyle sana bunu indirenede biraz bilimsel olsun... nerden geldik nereye gidiyor sözyleyebiliyorsa söylesin... alternatif çözümü var mı mesela :)

biz de sahabelerin mi oluyoruz şimdi... :)

Sarayli
26-09-2009, 21:22
He he he:)
Ankaralı çocuk kendi kendini eğlendiriyor.
Ortada bir Cem Yılmaz gerçeği var.Adam çıkıyor,hepimizin bildiği zaman zaman yaptığımız espirileri yapıyor,dünya para kaldırıyor,hemen hemen herkese ulaşabiliyor...Benim bir amcaoğlum var,cenazede bile adamı güldürmekten altına s...çırtıyor ama, bizim ufak çevremizden başka kimsenin haberi yok...Bize göre Cem Yılmaz onun yanında b.k yemiş...Bizler bile bu konuda bizim amcaoğluna rağmen Cem bir numara diyoruz. Acaba niye???
Ankaralı çocuk istediği kadar Ayet indirsin,( ki,okuduklarım kopyadan ibaret,ama kopyası bile doğru)...
Ankaralı çocuk, öyle bir kitap yaz ki, yüzyıllar boyunca ençok satan kitap olsun ve en çok okunan kitap olsun...Sen inanıyor musun öyle olacağına???
Sende,bende ve bizlerde çok iyi biliyoruz ki, hem sen kendini eğlendiriyorsun,hemde bizleri:)
Devam et bakalım,bu kafa ile nereye kadar gidebileceksin? Ömrümüz belki bir yarım yüzyıl daha ve Allah bana ömür verdikce seni destekleyeceğim...Ama,sende, diğer yalancı peygamberler gibi benimle birlikte yok olup gideceksin:)...
Ayetlerinin devamını sabırsızlıkla bekliyoruz:)

uyar
26-09-2009, 21:28
muhtemelen muhammedde bu kadar reputasyon alacağını tahmin etmemişti...

aa pardon o kuranı muhammed yazmamıştı dimi... ondan sondakiler azdaa unutuluyordu da son anda yazdılar...

bu arada ilyada ve odisea daha eski ve de o da unutulmamış.... demekki olmayacak şey değil

boy_17_06
26-09-2009, 21:57
azhab suresi:
--------------------
1-)alfabetateta..
2-)ey peygamber biz seni alemlere bir nur olarak gönderdik ki insanları bizim azabımızla korkutasın!.
3-)allahın ayetleri onlara açıklandığı zaman o kafirler dediler ki:
4-)şüphesiz bu kitap eskilerin bir kopyasından başka birşey değildir.
5-)biz eskilerin hikaye ve saçmalıklarına mı inanacağız.
6-)ey muhammed de ki:
7-)andolsun allah bu kitabı sizi uyarmam için bana indirdi.
8-)taki düşünüp öğüt alasınız..
9-)resulum..
10-)senden insanlığın anlamını nerden oluştuğunu soruyorlar de ki:
11-)şüphe yok ki bunu ancak allah bilir ve ilimlerin anahtarları onun yanındadır.
12-)işte allah sana bunları açıklıyor..
13-)biz insanı bir damla sudan yarattık.
14-)ilk olan yaratık insan değildi.
15-)o bir küçük zerrecikti.
16-)onu geliştirdik.
17-)ona suda yüzmeyi öğrettik.
18-)daha sonra onu karaya çıkarttık.
19-)ve onu geliştirerek sizin şeklinize büründürdük.
20-)işte allahın ayetleri açıklanıyorda, bu ayetleri kabul edenlere selam olsun..
21-)resulum
22-)birde sana "biz senin sahabeleriniz miyiz?" sorusunun sorulduğunu gördük.
23-)şüphesiz bana indirileni kabul eden ve tastikleyen elbette benim sahabemdir..
24-)allah her şeyin en iyisini bilir.

boy_17_06
26-09-2009, 22:02
diğer konudaki sureyi:) buraya yazdım..
-------------
Kafirler Suresi
-------------
1-) ey peygamber.. de ki : sen insanlara apaçık bir uyarıcı olarak gönderindin de işte onlar Allahın azabından korkmadan seninle dalga geçiyorlar..
2-) allah kimin seninle dalga geçip, kiminde salih amel işlediğini bilir.
3-) seninle dalga geçen kimse varya..
4-) işte onlar allahın azabından en yüksek tadı alacaklardır..
5-) ama sana iman edip de salih amel işleyenler varya, allah onlara altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır...
6-) onlara orda hiç bir sıkıntı olmayacak ve onlar orada ebedidirler..
7-) ve ayetlerimizi yalanlayıp, bu deliye mi ayet geliyor diyerek senden yüz çevirenler,, işte onlar allahın azabındadırlar.

dogruluk
26-09-2009, 22:34
ben normal ayetlerden bi fark göremedim kuzum

uyar
26-09-2009, 22:37
evet hz boy....

farklılık yaratmalısın

boy_17_06
26-09-2009, 23:08
yorum suresi
------------------
1-)ey muhammed
2-)bazı kimselerin ayetlerimiz hakkında yorum yaptıklarını duyduk.
3-)onlar allahın hitap şekilinden ve sana indirdiği ayetlerden çekinmeyen zalim kimselerdir.
4-)allah onları ıslah etsin..

boy_17_06
26-09-2009, 23:10
şu ana kadar 11 sure, 107 ayet inmiştir :)

serdar-yildirim
26-09-2009, 23:19
bence bu saçmalığa bir son versen iyi olur.inanmıyabilirsin ama inananlara saygılı davranman lazım.çünkü din hassas bir olgudur.ona göre dikkatli davranmak lazım.dini duygularla oynamak hiç iyi değildir.

boy_17_06
26-09-2009, 23:21
bence bu saçmalığa bir son versen iyi olur.inanmıyabilirsin ama inananlara saygılı davranman lazım.çünkü din hassas bir olgudur.ona göre dikkatli davranmak lazım.dini duygularla oynamak hiç iyi değildir.

1. yaptığım saçmalık değil
2. ben kimseyle dalga geçmiyorum!..

serdar-yildirim
26-09-2009, 23:24
arkadaşım neden hala ısrar ediyorsun yaptığın bir saçmalıktır ve dini duygulara hakarettir.anla bunu neden anlamak istemiyorsun.insalar bu durumdan hoşlanmazlar en ufak bir şaka bile pahalıya mal olabiliyor.yapma öyle

boy_17_06
26-09-2009, 23:28
benim yaptığım birşeye kimsenin saçmalık demeye hakkı yoktur. kimseyi kırdığımı düşünmüyorum, eğer öyle is Özür Dilerim..

no_panik
26-09-2009, 23:31
sen başkasının yaptığını iddia ettiğin şeyi saçma bulup dalga geçmesini biliyorsun. nedir bu tutarsızlık.?

serdar-yildirim
26-09-2009, 23:33
evet kırıyorsun arkadaşım kırıyorsun.eğer saçma ise yaptığın herkesin deme hakkı vardır.sen eğer kuranla dalga geçme hakkını kendinde görüyorsan başkalarıda senin saçmaladığını demeye hakkı vardır.

bunu yapmaktan vazgeç dini duygular çok hassasdır.insanları öyle aydınlatamassınız.

boy_17_06
26-09-2009, 23:34
sen başkasının yaptığını iddia ettiğin şeyi saçma bulup dalga geçmesini biliyorsun. nedir bu tutarsızlık.?

ben insanların inançlarıyla dalga geçmiyorum.. sadece istediğim birşeyi yazıyorum. suç mu? dalga geçmek neresinde bunun gösterir misiniz??

ilk başta adım muhammed dedim eğer oysa benim gerçekten adım muhammed.. eğer bu yazdıklarımsa aklıma gelenleri yazıyorum. kimseye hakaret eden bir şey yazılı değil..

boy_17_06
26-09-2009, 23:36
evet kırıyorsun arkadaşım kırıyorsun.eğer saçma ise yaptığın herkesin deme hakkı vardır.sen eğer kuranla dalga geçme hakkını kendinde görüyorsan başkalarıda senin saçmaladığını demeye hakkı vardır.

bunu yapmaktan vazgeç dini duygular çok hassasdır.insanları öyle aydınlatamassınız.

bu şekilde kimseyi aydınlatmaya çalışmıyorum. ben zaten kimseyi aydınlatmaya da çalışmıyorum. beni kimse aydınlatmadı.. ben kendim öğrendim. isteyen insan okur araştırır kendisi karar veriri istediği şeye.. benim böyle bir çabam yok ki..

aydoe
26-09-2009, 23:43
Devam et Muhammed ben çok beğendim en azından okuduğumu anlıyorum el arapın değil benim dilimden.
Belki de iman ederim sayende.
sevgiler

boy_17_06
26-09-2009, 23:45
Devam et Muhammed ben çok beğendim en azından okuduğumu anlıyorum el arapın değil benim dilimden.
Belki de iman ederim sayende.
sevgiler

teşekkürler..

no_panik
26-09-2009, 23:47
ben insanların inançlarıyla dalga geçmiyorum.. sadece istediğim birşeyi yazıyorum. suç mu? dalga geçmek neresinde bunun gösterir misiniz??

ilk başta adım muhammed dedim eğer oysa benim gerçekten adım muhammed.. eğer bu yazdıklarımsa aklıma gelenleri yazıyorum. kimseye hakaret eden bir şey yazılı değil..

ne kendini kandır ne de burdaki insanlara aptal muamelesi yap. kaç gündür yaptığın rezaleti bu argümanla açıklamak senin inandırıcılığına gölge düşürür. eğer dediğin gibi amacın sadece içeriği boş bişeyler yazmaksa aşağılarda bir yerde cafe bölümü var orayı kullanabilirsin. buraları kirletme bari.

boy_17_06
26-09-2009, 23:49
ne kendini kandır ne de burdaki insanlara aptal muamelesi yap. kaç gündür yaptığın rezaleti bu argümanla açıklamak senin inandırıcılığına gölge düşürür. eğer dediğin gibi amacın sadece içeriği boş bişeyler yazmaksa aşağılarda bir yerde cafe bölümü var orayı kullanabilirsin. buraları kirletme bari.

içeriği boş bilgiler dediğiniz şeyin bir kısmı kuranlar aynıdır. dikkatinizi çekmek isterim..

no_panik
26-09-2009, 23:59
içeriği boş bilgiler dediğiniz şeyin bir kısmı kuranlar aynıdır. dikkatinizi çekmek isterim..

ayetlerin aynısı mı yazıyosun, EDİT ayetlere de uydurmaya çalışarak safsata mı oluşturuyosun, buna bi karar ver önce.

boy_17_06
27-09-2009, 00:01
ayetlerin aynısı mı yazıyosun, yoksa kendi rezilliğini ayetlere de uydurmaya çalışarak safsata mı oluşturuyosun, buna bi karar ver önce.

sonuçta aynı anlama geliyorlar bir farkı yok..

meo
27-09-2009, 01:06
Konu başlığının cafe bölümüne taşınması kanaatindeyim...

unbe
27-09-2009, 03:38
Konu başlığının cafe bölümüne taşınması kanaatindeyim...

katılıyorum ve cafeye alıyorum.

uyar
27-09-2009, 10:20

aferim boy arkadaş... devam lütfen..

işte dindarların buluttan nem kaparak herşeyi hakaret kabuletme mantğinın güzel örneklerinden biri daha....

bir de utanmadan tehdit bile başlamış... :spy:

destekliyorum boy.. sahaben olmak isterim :moony:

boy_17_06
27-09-2009, 10:25

işte dindarların buluttan nem kaparak herşeyi hakaret kabuletme mantğinın güzel örneklerinden biri daha....

teşekkürler..

serdar-yildirim
27-09-2009, 10:52

bence sen ne konuştuğunu bilmiyorsun.ve ben dindar biri değilim ve tehdit demişsin ben arkadaşı tehdit etmedim etmemde buna hakkım yok.tamam bir fikir beyan etmiş ama bir fikir beyan ederken artılarını ve eksilerini önce belirlemen lazım ve bilhassa bu din konusu olunca din çok hassas bir konudur ben onu izah etmeye çalıştım.ve yazdıklarımın arkasındayım.

burda dindar arkadaşlar var onların inançlarıyla dalga geçmek veya hakaret etmek hiçde doğru birşey değildir.

uyar
27-09-2009, 11:51
"din çok hassas bir konudur" önermeni kabul etmiyorum... bunu yıkmalıyız

birebir kişilerle dalga geçmemek ve hakaret etmemek şartıyla diğer konular inançlar düşünceler duygular mantıklar felsefeler herşey eleştriye açıktır. ve açık kalmalıdır..

siparisci
27-09-2009, 12:07
Sayın uyar,

birçok şeyde olduğu gibi bu konuda da yanılıyorsunuz. İnançlar eleştireye açık değildir. Adı üstünde bunun inanmaktan gelir. O kişi inanmışsa bunu tam anlamıyla kabul etmiş demektir. Bu yüzden şüphesi olmayanın kanıta da gereksinimi yoktur.

Ayrıca bi inancınız olmadığı halde nasıl inanç hakkında yorum yapabiliyor, nasıl bir şey olduğunu nasıl bilebiliyorsunuz. Bu işi ehillerine bırakmak gerektiğine inanıyorum :)

uyar
27-09-2009, 12:11
Sayın uyar,

birçok şeyde olduğu gibi bu konuda da yanılıyorsunuz. İnançlar eleştireye açık değildir. Adı üstünde bunun inanmaktan gelir. O kişi inanmışsa bunu tam anlamıyla kabul etmiş demektir. Bu yüzden şüphesi olmayanın kanıta da gereksinimi yoktur.

Ayrıca bi inancınız olmadığı halde nasıl inanç hakkında yorum yapabiliyor, nasıl bir şey olduğunu nasıl bilebiliyorsunuz. Bu işi ehillerine bırakmak gerektiğine inanıyorum :)

hayır sevgili siparişçi yanılmıyorum...

inançlar eleştiriye çok ama çok açıktır..
kapalı olan ne biliyor musun ben buna inanıyorum dersin ..işte buna kapalıdır eleştiri....

anlaşıldı mı arkadaşım..

boy_17_06
27-09-2009, 16:24
---
1-)şüphesiz biz seni peygamber olarak gönderdik de bazı kimseler seninle alay ederler..
2-)vay o alay edenlerin haline..
3-)onlar cehennemde azap verilecek kimselerdir..
---

AnuTreS
27-09-2009, 16:28
uzun yaz uzun yazacaksan tembellik etme

boy_17_06
27-09-2009, 18:48
isa suresi
---

1-) kitap da isa yı da an..
2-) şüphesiz o da bizim peygamberlerimizden di..
3-) biz onu ne yanımıza aldık ne de onu babasız dünyaya getirdik.
4-) onun babası allahtı ya da ona allahın ruhundan üfürüldü diyene yazıklar olsun.
5-) onun elbette babası vardı.
6-) o yusufun ve meryemin oğludur.
7-) biz hiç bir insana mucizede vermedik.
8-) ne ay ikiye yarılmıştır ne de kundaktaki bebek insanlarla konuşabilmiştir.
9-) bunlar ancak yalancıların iftiralarından başka bişeyde değildir.
10-) bu iftiraları yapanları allah cehennemde yakacaktır.

boy_17_06
27-09-2009, 18:49
uzun yaz uzun yazacaksan tembellik etme

:):):):):)

AnuTreS
27-09-2009, 20:01
:) ohooo ben senin yerinde olsam şimdiye kitabın yarısı bitmişti be!
vahiy gelirken noluyor zorluk mu çekiyorsun?

boy_17_06
02-10-2009, 23:12
insan suresi
---
1-) ey insanlar
2-) şüphesiz biz size apaçık bu kitabı Türkçe indirdik ki ne dediğimizi anlayasanız.
3-) allahın ayetlerinden yüz çevirmeyinki kurtuluşa eresiniz.
4-) şüphe yok ki allah iman edip de yararlı işler yapanları görür ve gözetir..

AnuTreS
03-10-2009, 00:41
işte bana da inen bazı mesajlar

1.ey yeryüzünde dolaşanlar!
2.siz,hepiniz yeryüzünde dolaşıpta insan olduğunuzu mu sanıyorsunuz?
3.süphesiz biz insanı en mükemmel sekilde evrenlere hakim yarattık.
4.kıyamet koptuğunda gerçeklerden kim saklanabilir?
5.O kendi çıkarları peşinde koşanlar var ya ;onlar yeryüzünde kalacaklar.
6.hani biz size apaçık söylemiştik de siz aman dilemiştiniz.
7.hani cehennem dediğimiz vakit ibadete sarılmıştınız.
8.süphesiz kıyamette ibadetiniz alışkanlıktan başka bir şey değildir.
9.Allah gönüllerinde insan sevgisi olanları sever.
10.Hani biz zamanında size bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürür demiştik de siz kulak arkası edivermiştiniz.
11.Hani gönderdiğimiz kitapların sahifelerini mızrakların ucuna geçirmiştiniz de birbirinizi katletmiştiniz.
12.Şeytanı haklı çıkarır gibi maymunlaşanlar kıyamette sınıfta kalacaktır.
13.Allah herşeyi gören ve bilendir.
14.Allah sonsuz sevgi ve bilgidir.
15.Sizden en hayırlısı gene size en hayırlı olandır.
16.Süphesiz Allah insan olmuş kullarını koruyan ve kollayandır.

boy_17_06
03-10-2009, 00:54
:) :) :) :)

AnuTreS
03-10-2009, 01:02
sevgi suresi istanbulda nazil olmuştur.
1.ey insanlar!
2.birbirinizi sevin kenetlenin dedik
3.sevginiz nefrete dönüşüyorsa düşmanınızı sevin dedik
4.süphesiz dünyayı size sonsuz güzelikte yarattık.
5.siz daha bir karıncayı yaratabildiniz mi?
6.İşte o Allahın yarattıklarını yok edenler var ya
7.Onlar yeryüzünde mücadele etmeye mahkumdurlar.
8.Biz size bir sürü nebi ,alim,insan olan insan gönderdikte dediklerimizi anlayasınız diye bekledik.
9.Süphesiz Allah kullarından umudunu kesmeyendir.
10.Allahın nazarında sevmek sevmeyi sevmektir.
11.Sevgiyle bilgiyi harmanladığınızda evrenlere hakim olacaksınız.
12.Süphesiz Allah cömertlerin en cömertidir.

boy_17_06
03-10-2009, 01:09
1-) ey muhammed..
2-) allah seninle birlikte peygamberlik iddasında bulunan birinin olduğunu gördü ve sana o kişinin yalancı olduğunu bildirdi.
3-) resulum!..
4-) şüphe yok ki sen allah katında değerlilerin en değerlilisin.
5-) ve allah senden bu değerini hiç bir zaman eksiltmeyecektir..

AnuTreS
03-10-2009, 01:28
1.ey inananlar!
2.biz istediğimizle istediğimiz zaman iletişime geçeriz dedik
3.süphesiz Allah herşeye gücü yetendir.
4.fakat görüyoruz ki kendilerini Allahın abonesi sananlar vardır.
5.süphesiz onlar büyük bir yanılgı içersindediler.
6.biz size apaçık bir şekilde yaradılmışı sevin yaradandan ötürü demedik mi?
7.siz ki Allahı bir çıkar kapısı haline getirdiniz.
8.Her kimki Allahı kendine mal eder.
9.kıyamette yerle bir olacaktır.
10.ey inananlar!
11.etrafınıza bakın ve yeryüzünde en küçük bir canlının bile nasıl yaratıldığını fark edin.
12.süphesiz Allah bütün yarattıklarına aynı özeni ve sevgiyi göstermiştir.
13.Süphesiz Allah hepsini sevendir ve sevgisi bütün varlıklara yetendir.

katre_07
03-10-2009, 02:34
mealini okursan herkes benzerini yazar..6.ayeti 3.ayetle yer değiştirirsin benzerini yazmış olursun..ancak..kur an gibi yazamazsın..

secisi aliterasyonu..tekriri ve herşey den önce sıfırdan genele dönük tutarlı cvplar veren sistemli.. bilinçli bir şey asla yazamazsın..

kaldi ki bunları yazarken ölümden dönmen sürgün edilmen ..ailenin dostlarının çile çektiğini görmem çeşitli savaşlara girmen ..dışlanman.. taşlanman..lazım..

yukardailerden sadece birisi başına gelsin..2. ayeti öldürselerde yazmazsın..yazamazsın...dayanacağın. güç alacağın bir tanrın yoksa..

siparisci
03-10-2009, 03:22
mealini okursan herkes benzerini yazar..6.ayeti 3.ayetle yer değiştirirsin benzerini yazmış olursun..ancak..kur an gibi yazamazsın..

secisi aliterasyonu..tekriri ve herşey den önce sıfırdan genele dönük tutarlı cvplar veren sistemli.. bilinçli bir şey asla yazamazsın..

kaldi ki bunları yazarken ölümden dönmen sürgün edilmen ..ailenin dostlarının çile çektiğini görmem çeşitli savaşlara girmen ..dışlanman.. taşlanman..lazım..

yukardailerden sadece birisi başına gelsin..2. ayeti öldürselerde yazmazsın..yazamazsın...dayanacağın. güç alacağın bir tanrın yoksa..

İmza .....

AnuTreS
03-10-2009, 11:37

yalandır ölümden döndüğü
yalandır sürgün edildiği
ailesinin dostlarının çile çektiği islam sebebiyle değildir
savaşa gelince ozaman savaşla yayma islamı..
dışlanma ve taşlanmada yalandır.sen ozamanın arabistanının inanç bakımından ne kadar özgürlükçü olduğunu biliyormusun?
kabe puperestlerin olduğu sırada müslümanlar kabeye girebilmişlerdir bile..
şimdiyi düşün bakalım ben bir ateist topluluk olarak kabeye girmek istesem girebilirmiyim?
aklına çomak sokayım senin..

katre_07
03-10-2009, 13:55
yalandır ölümden döndüğü
yalandır sürgün edildiği
ailesinin dostlarının çile çektiği islam sebebiyle değildir
savaşa gelince ozaman savaşla yayma islamı..
dışlanma ve taşlanmada yalandır.sen ozamanın arabistanının inanç bakımından ne kadar özgürlükçü olduğunu biliyormusun?
kabe puperestlerin olduğu sırada müslümanlar kabeye girebilmişlerdir bile..
şimdiyi düşün bakalım ben bir ateist topluluk olarak kabeye girmek istesem girebilirmiyim?
aklına çomak sokayım senin..

hz peygamberin taifte başına gelenleri bilmiyorsun sanırım...elinde çomakla dolaşacağına ..al bi siyer kitabı..gözünü içine sok..

saygılar..