PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrıya inanmıyorum...

Portakaloglu
26-09-2009, 22:38
Evet hayırlı olsun artık bende tanrıya inanmıyorum...:hail:

Portakaloglu
26-09-2009, 22:41
Baktımda yazı çok sade şunu süsleyeyim biraz.....
İslamı zaten direk es geçiyorum...
Atlıyorum Hrsliğe...
Sözde iyi bir tanrı var ortada bizim için acılar çekmiş...
Ama hiç de belli olmuyor biz onun yerine acı çekiyoruz gibi bi hal var ortada...
Bu kadar insan acı çekiyor yeryüzünde...
Ne kadar iyi bir tanrımız var...
ÜStelik işin en saçamsıda insanın kesin olmayan birşeyle yargılanması....(dinle yargılanması)
Hele elma olayıda bitiriyor...Tam 1 komedi...

Esenlikler...

unbe
26-09-2009, 22:52
hoşgeldin cehennem yoldaşım:D

Portakaloglu
26-09-2009, 22:54
http://chadholtz.files.wordpress.com/2009/07/hell_070706_ms.jpg

KAvurucu sıcaklar bizi bekliyor.:D:D:D

esron
26-09-2009, 23:17
Portakoloğlu

Birinci iletin tamam ama ikinci ilentinde, sanki kızdığın bir tanrı kabulün var ve bu nedenle kabul edesin yok, gibi bir anlam çıkıyor... :)))

Portakaloglu
26-09-2009, 23:34
Öyle bir tanrı yokki kızayım...
Muhammedin,İsanın ve Musanın...
Çizdikleri tanrı profiline nefretim...
En nihayetinde ben de artık bir ateistim...:)
(şiir gibi oldu:))

boy_17_06
26-09-2009, 23:53
cehennem arkadaşı.. :)

Portakaloglu
26-09-2009, 23:54
cehennem arkadaşı.. :)
:)))))))))))

dogruluk
27-09-2009, 00:18
gelllll gellllll cehennnnneeemde yer çokkkkk sende gel dostum

Portakaloglu
27-09-2009, 00:51
gelllll gellllll cehennnnneeemde yer çokkkkk sende gel dostum
Cehennemin giderek dolması dileğiyle...:laugh:

kulturlu_kartal
27-09-2009, 01:53
cehennem(ler)de safları sıklaştırmak lazım:)

nogada
27-09-2009, 02:27
Hele elma olayıda bitiriyor...Tam 1 komedi...

Esenlikler...

Elma olayı sizi bitiriyormu?

Neden herşeyi tam olarak yazdığı gibi algılamaya çalışıyorsunuz?

Siz karınca ve ağustos böceği hikayesinde gerçekten onların arasında bir diyolog geçtiğinimi sanıyorsunuz yoksa ordaki manayı çıkarıp idrakmı ediyorsunuz?

Orda bahsi geçen ağaç bir bilgi mekanizmasıdır.Elma ise o bilgi dağarcığından bir bilgi olan cinsellik bilgisidir.Yılan Tanrının emirlerine karşı gelmelerini sağlayan Şeytandır.

O bilgiyi şeytan ilk olarak havvaya öğretir(cinsellik)ve Havva Ademle bu bilgiyi paylaşarak cinsellik eylemini meydana getirir,buda Tanrı katında yasaklanmış bir olaydır ve cezası sürgündür.

Asıl anlatılma istenen insanların Tanrının kurallarına uyması ve yaptıklarından sorumlu olduklarının onlara gösterilmesidir...İnsan akıllı ve düşünebilen bir varlıktır bir şeyi idrak edip bile bile yaptığında artık saflığı kalmamış,günaha kendi iradesiyle yaklaşmıştır,buda burda belirtilmek istenen önemli bir anektoddur.Ama tabi siz onu güzel bir elma olarak nitelerseniz başka.Neyse artık biliyorsunuz.Tıpkı Havvanın öğrendiği gibi...

Semavi kitaplarda bunlar gibi bir çok manalar vardır,alay edeceğinize gerçekten düşünerek bakarsanız,sizde anlarsınız...

Sevgi ve Saygılarımla...

ugurce82
27-09-2009, 03:49
O bilgiyi şeytan ilk olarak havvaya öğretir(cinsellik)ve Havva Ademle bu bilgiyi paylaşarak cinsellik eylemini meydana getirir,buda Tanrı katında yasaklanmış bir olaydır ve cezası sürgündür.

...

Havva ile adem cinsel ilşkiye girmeleri yasak mıydı;
O halde diğer insanlar nasıl türeyeceklerdi.

Nogada sana bu tür bilgiler fısıldayan birileri mi var.

nogada
27-09-2009, 04:11
Havva ile adem cinsel ilşkiye girmeleri yasak mıydı;
O halde diğer insanlar nasıl türeyeceklerdi.

Nogada sana bu tür bilgiler fısıldayan birileri mi var.

Hayır bunlar gerçeklerdir.Bunları uydurmuyorum araştırırsanız bunlar gibi bir çok argüman bulursunuz.Her şey bilmeyle başladı,bilgi sahibi olununca artık Tanrı size vermiş olduğu akıl ve irade ile saflıktan çıkarak özgür iradeyle hareket ediyorsunuz.

Burda vurgulanmak istenen şey bu.Tanrı kurallarını ve ayetlerini açıklıyor,bunu anlamamız içinde bize hür irade ve seçenek için akıl veriyor.Hükümlerinide bildiriyor ve buna göre seçeceklerimizin sorumluluğunu bizzat biz alıyoruz.

Burda anlatılmak istenen şey bu.

Umarım anlamışsınızdır.Semavi kitaplar gazete kürüpleri değildir,derin bir felsefesi vardır,tabiki bunları herkezin anlamasına gerek yok.Fakat bir şeyler sorgulamak istiyen olursa tam olarak derinliğine inmeden konuşmamalı,yoksa bilenlerin gözünde komik olmak bir yana Tanrını gazabında olurlar...

Yaptıklarımızdan sorumluyuz ve seçeneklerimize karar verecek akıl ve iradeye sahibiz,sonuçlarını bile bile yanlış yapmak,ahmak işidir.O yüzden o gün geldiğinde ben bu kadar düşünmemiştim yada başkalarının fikirleriyle saptım diymessin.Sana eğriyi ve doğruyu ayırt edecek bilinç verildikten sonra sınava çalışmadım diyemessin.Üstelik bunu kendin kabul etmişken...

Saygılarımla...

ugurce82
27-09-2009, 04:14
Hayır bunlar gerçeklerdir.Bunları uydurmuyorum araştırırsanız bunlar gibi bir çok argüman bulursunuz.Her şey bilmeyle başladı,bilgi sahibi olununca artık Tanrı size vermiş olduğu akıl ve irade ile saflıktan çıkarak özgür iradeyle hareket ediyorsunuz.

Burda vurgulanmak istenen şey bu.Tanrı kurallarını ve ayetlerini açıklıyor,bunu anlamamız içinde bize hür irade ve seçenek için akıl veriyor.Hükümlerinide bildiriyor ve buna göre seçeceklerimizin sorumluluğunu bizzat biz alıyoruz.

Burda anlatılmak istenen şey bu.

Umarım anlamışsınızdır.Semavi kitaplar gazete kürüpleri değildir,derin bir felsefesi vardır,tabiki bunları herkezin anlamasına gerek yok.Fakat bir şeyler sorgulamak istiyen olursa tam olarak derinliğine inmeden konuşmamalı,yoksa bilenlerin gözünde komik olmak bir yana Tanrını gazabında olurlar...

Yaptıklarımızdan sorumluyuz ve seçeneklerimize karar verecek akıl ve iradeye sahibiz,sonuçlarını bile bile yanlış yapmak,ahmak işidir.O yüzden o gün geldiğinde ben bu kadar düşünmemiştim yada başkalarının fikirleriyle saptım diymessin.Sana eğriyi ve doğruyu ayırt edecek bilinç verildikten sonra sınava çalışmadım diyemessin.Üstelik bunu kendin kabul etmişken...

Saygılarımla...

Benim sorduğum soru ile verdiğiniz cevap biraz alakasız olmuş.
Siz elma olayının cinselliği anlatan bir felsefe olduğunu söylediniz bunu nerden çıkardınız.

Saygılar.

nogada
27-09-2009, 04:19
Benim sorduğum soru ile verdiğiniz cevap biraz alakasız olmuş.
Siz elma olayının cinselliği anlatan bir felsefe olduğunu söylediniz bunu nerden çıkardınız.

Saygılar.

Siz baştan anlamamışsınız.Manalara bakın ve konunun tamamına ve iki yazımıda okuyun dikkatlice.O zaman anlarsınız.Şayet anlamıyorsanız zaten sorumlu değilsiniz hiçbir şeyden :D

Zaten herşey anlamayla ve bilmeyle başlıyor buda anahtar cümlesidir konunun.

Bir deli yada ayetler açıklanmamış yada onlarla(kitaplarla) karşılaşmamış yada karşılaşıp anlayamamış olana ceza yok.Fakat anlayınca başlıyor sınav.Değişik bir ikilem bu fakat sizin akıl erdirme kapasitenize ve bakış açınıza göre farklı derecelerde devam ediyor...

İyi sabahlar...

ugurce82
27-09-2009, 04:22
Sağolun giderayak yine anlama kapasitesi falan inceden laf sokmalarla gidiyorsunuz ama anlamsız olduğunu sizde bildiğiniz için bir problem yok.

nogada
27-09-2009, 04:30
Bakın objelere takılarak anlayamassınız bir şey.

İlk olarak elmaya taktınız kafayı.

Sonra cinselliğe.

Bunların anlattığı noktayı hep kaçırıyorsunuz ama önemli olanda burda.

Önemli olan Tanrının cinselliği yasak etmesi değil.Burda önemli olan şey onun bir hüküm koyduğu ve irade ve akıl vermiş olduğu insanın,bunun karşılığında ne yaptığıdır.

Elmada bir benzetmedir bunu tekrar açıklamama gerek yok yukarda bahsettim.

Yani herşey bilmek ile başlıyor bilmeye başladığında ve idrak ettiğinde artık saflığın ortadan kalkıyor.Burda bunalr anlatılmak isteniyor.

Derinlemesine bakmalıyız bir çok şeye.Yoksa tabikide herkeze bir masal kitabı yada efsanelerle dolu bir eski yazıttan öteye gidemez.

Bir de mana olarak bir çok şey ihtiva eder semavi kitaplar.Bunun nedeni basit olarak her insanın anlamasını sağlamak ve akılda kalmasına sebep vermektir.

İlkokul mezunu bir insana mühendislikle alakalı bir şey anlatamassınız fakat bunu örneklemelerle ona idrak ettirebilirsiniz.Ne kadar idrak edeceği onun konu üstünde ne kadar zaman ve kafa yorduğuna bağlıdır.

Semavi kitaplar hem akıllı hem normal zekada olanlara,hem zengine hem fakire,her türlü insana ortak bir dilde anlatılmıştır her kez bir pay sahibi olsun diye.Ama kimin ne kadar anlayıp idrak edeceği kişiye bağlıdır.

Az anlayana ceza olacak yada çok anlayana sevap oalcak diye bir unsurda yoktur.

Aslında tek anlamamız gereken yaptıklarımızdan sorumlu olduğumuz,iyi bir insan olarak yaşamamız gerisi teferruattır.

Bu sefer gerçekten İyi Sabahlar...

Sevgi ve Saygılarımla...

ugurce82
27-09-2009, 04:42
Peki gerçekten bu kitaplar olmasa sizce insanlar kendileri için doğruları bulamayacaklar mıydı? Yani bu elma örneğine falan ne gerek vardı.

İyi sabahlar.

nogada
27-09-2009, 04:59
Elbette fakat burda bir dikkat hususu var bu kitaplar olduğu halde insanlar bu halde,onları bile yıpratmışlar yada yanlış uygulamışlar,yada yorumlamışlar.Bir de ona akıl gösterecek bir şey olmasaydı ne olurdu.Bence asıl soru bu olmalı...!!!

Her şey neden ve sonuca bağlıdır...

Etki ve Tepki sayın ugurce82...

Saygılarımla...

kafasikarisik
27-09-2009, 12:43
Allah Ademi yaratmış, cenneti gezdiriyormuş.
Gezerlerken Adem bir çift kelebek görmüş, beraber uçuyorlar.
Ne yapıyorlar bunlar? demiş Allah'a
Allahta onlar sevişiyorlar demiş.
Ben ne zaman sevişeceğim?
Sıranı bekle. Demiş Allah.
Kediler, köpekler, atlar, filler vs. hep aynı cevap.
Sonunda Allah Havvayı yaratmış.
Adem Havvayı kolundan tutuğu gibi çalı dibine götürmüş.
Tam o sırada Havva bu gün olmaz başım ağrıyor demiş.

Bu da benim hikayem.