PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bazı Olgular Kabul Edilmeli

ugurce82
27-09-2009, 03:55
Sitede son zamnalarda gelişen bazı olaylarla ilgili endişelerim bulunmaktadır.

Kendisini özgürlükçü tanıtmak adına bazı gerçekleri yok sayamazsınız.

PKK bir terör örgütüdür, apoda bu örgütün elebaşıdır.

Site madem ki siyasal görüşlerle ilgili de bir portföy çiziyor bunu da tüzüğüne eklemeli.

Ha bu da özgürlük diyorsanız kalkıp başka biri hitler iyi insandır. Saddamın hiçbir günahı yoktur der.

Özgürlükçü olmak gerçekleri kabullenmemek değildir.

ulpian
27-09-2009, 04:01
sevgili ugurce82,

sizi anlıyorum, fakat endişelenecek bir durum olduğunu görmüyorum. Atıfta bulunduğunuz grubun bir üyesi olarak, fakat kendi adıma konuşacak olursam, PKK'nın terör örgütü, Apo'nun da terörist olduğundan benim şüphem yok. Grup üyelerinden herhangi birisinin de aksi beyanını henüz okumuş değilim.

Ayrıca son iki-üç gün içinde PKK propagandası yapan birçok mesajın silindiğini, editlendiğini, ve hatta birkaç üyenin siteden uzaklaştırma cezası aldığı da gözünüzden kaçmamıştır sanırım. Bu işlemleri yapanlar da yine bahsettiğiniz grubun üyeleri idi. Yani bu konuda bence müsterih olabilirsiniz.

saygılarımla

ugurce82
27-09-2009, 04:09
Fakat sevgili ulpian;
Bu tür kişilerin çoğalmasının bu grup olusumundan sonra artması beni düşündüren.

ulpian
27-09-2009, 04:13
Fakat sevgili ulpian;
Bu tür kişilerin çoğalmasının bu grup olusumundan sonra artması beni düşündüren.

Bu beni de düşündürmedi değil sevgili ugurce,

fakat hemen komplo planları kurmayalım.

Kursak da söylemeyelim. Çünki benim de aklıma birkaç komplo planı geliyor, ama bu planlara göre bahsettiğiniz Grup değil, başkaları kasti birşeylerin peşinde.

Netice itibariyle yargılarımızı şekillendirirken elimizden geldiği kadariyle, duygu ve dürtülerimizden arınarak ortadaki verilere binaen düşünmemiz gerekmekte bence. Ve ortadaki veri şudur ki, son birkaç günde bu terör propagandası yapan mesajlara hızlıca müdahale edildi ve cezalar verildi, uzaklaştırmalar oldu. Bu işlemleri yapanlar da bizzat Grup üyeleri idi.

saygılarımla

evrensel-insan
27-09-2009, 04:17
Saygideger ugurce82;

Bence duygusal bakiyorsun. Kisilerin bir kisi, yada 100 kisi olmasi neyi degistirir. Once sen kendi dusunce ve davranisinin icerigine guveneceksin. Sonrada; tuzugun isleyisine.

Dusunceler, sadece ne cevap verilecegi bilinmedigi zaman korku verir. Bu korku da, paniktir, duygusalliga teslimiyettir ve duygu somurusu karsisinda kirilgan olmaktir.

Arkadasimiz yazdi ben uyardim, resmi koydu uyardim. Bu isler medeni bir sekilde olur. Sonucta tum soyut/somut degerlerin degerliligi veya degersizligi bir pencereden bakmakla ortaya cikar. O pencere de sadece senin istedigin yone acilmaz.

Yarin oyle usta biri gelirki; sen farkinda bile olamazsin. Sonucta hersey yazi dili ve uslubudur. Senin dogrularinda sadece sana; baskasinin dogrularida sadece ona aittir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ugurce82
27-09-2009, 04:26
SEvgili evrensel;
Olaya duygusal bakıyorum doğrudur ama bunun onunla alakası yok. Bazı şeylerin bana göresi ona göresi olmaz. PKK ve Apo olayıda bu şekildedir. Bunlarında özgürlükle alakası olmadığını vurgulamak istedim.

evrensel-insan
27-09-2009, 04:32
Saygideger ugurce82;

PKK ve Apo olayıda bu şekildedir-ugurce82-

Bunu site yonetimi ve tuzugu cok iyi biliyor, endisen olmasin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

kafasikarisik
27-09-2009, 11:03
antiamed hiç uyarı almadan sadece niki dolayısı ile 7 gün uzaklaştırma alırken.
Dilxweş adlı üye avatarı ile ilgili sadece ei den 2 sözlü uyarı, terör örgütü propagandası ile ilgili bir sürü mesaj asıp, diğer üyelerden defalarca uyarı ve şikayet almasına rağmen 3 gün uzaklaştırılmıştır.
Burda kıstas nedir?
Gözümüzle gördüklerimiz paranoya değildir.

negri
27-09-2009, 12:00
antiamed hiç uyarı almadan sadece niki dolayısı ile 7 gün uzaklaştırma alırken.
Dilxweş adlı üye avatarı ile ilgili sadece ei den 2 sözlü uyarı, terör örgütü propagandası ile ilgili bir sürü mesaj asıp, diğer üyelerden defalarca uyarı ve şikayet almasına rağmen 3 gün uzaklaştırılmıştır.
Burda kıstas nedir?
Gözümüzle gördüklerimiz paranoya değildir.
kıstas, yazarın forumda geçirdiği süredir. özel mesajlaşmalar olup olmadığını bilmediğimi ekleyerek tahminen antiamed, eski bir yazar olması ve önceleri aynı tür konularda ceza almış olması hasebiyle bu cezayı almıştır. dilxweş, ise yeni üye olduğu için daha az ceza almıştır. olaya bir pencereden bakarsanız her yönüyle göremezsin. dışarı çıkıp, gezip, görmek, anlamak gerekir.

siparisci
27-09-2009, 12:04
Bazıları özgürlüğün anlamını o yaptığı iki parmak işaretinde arıyorlar. Bu özentilikten ileri de gidemiyor. Bir şeyi reddediyorsanız her şeyde farklı olacaksanız demek değil ki. Allah'ı reddet, Türkiye'yi reddet, Bütünlüğü reddet vs. Farklı olma çabaları diyorum bunlara.

Foruma bir adet rehabilite merkezi gerek.

uyar
27-09-2009, 12:08
Bazıları özgürlüğün anlamını o yaptığı iki parmak işaretinde arıyorlar. Bu özentilikten ileri de gidemiyor. Bir şeyi reddediyorsanız her şeyde farklı olacaksanız demek değil ki. Allah'ı reddet, Türkiye'yi reddet, Bütünlüğü reddet vs. Farklı olma çabaları diyorum bunlara.

Foruma bir adet rehabilite merkezi gerek.

görüyormusunuz olanları... başlayınca kısıtlamalar birileri çıkıyor o kötü yasak bu kötü yasak...bunun sonu yok arkadaşlar kendinize gelin lütfen..

bence kişisel hakaret küfür olmadığı sürece bırakın herkes herşeyi söylesin... laflardan korkmaya gerek yok... yaralamaz öldürmez... cevap verirsiniz olur biter...

yanlış bişey olmasın derken birde bakmışsınız ki yanlışlık diz boyu..

negri
27-09-2009, 12:15
Özgürlükçü olmak gerçekleri kabullenmemek değildir.
gerçekler, ortaya koyulduğunda görülür. gerçekleri ortaya koymazsan, gören olmaz. pkk, bir zamanlar devrimci komünist örgüt statasünde görülürken, ulusal kurtuluş örgütü statüsüne kaymış ise terörle bunu pekiştirmişse terör örgütü diyebiliriz. bunu, gerçek olarak kabul edebiliriz. terörün tanımını yaptıktan sonra pkknin eylemlerini değerlendirip terör örgütü olup olmadığına karar verilebilir. pkk propagandası yapılması ya da ırkçı faşist ideolojilerin propagandasının yapılması site açısından sakıncalar doğurduğu için forumu yasalar karşısında zor duruma düşürür. forumun düşüncenin ifadesi özgürlüğü açısından gelişmesi gereken yönleri var mıdır? vardır. mamafi pkk v.b. konular da yasalar karşısında zor duruma düşmeden konuşulabilr. fakat tartışma adabını ve usulünü bilmeyenler olduğu ve artniyetle hareket eden yazarlar olduğu sürece bu konuların konuşulması forum açısından sorunların oluşmasına neden olur. her düşüncenin ifadesi, kabulümdür. insana saygı, hakaret içermemesi ve taciz olmaması kaydıyla; dinlemeyi bilen ve toplumsal-burada forumsal da diyebiliriz- sorumluluk bilincine sahip yazarlar her düşünceyi ifade edilebilir. ayrıca bir yazarın ifade şekli yanlış anlaşılmamalıdır. burası bürokratik kurum değildir. arada insanların ağzından -muhatap yazara olmasa da- argo kelimeler çıkabilir. bu onun karşısındaki insana hakaret ettiği anlamına gelmez. hiç argo kelime kullanmadan da bir insana haakret edilebileceği unutulmamalıdır.

AYATA
27-09-2009, 13:23
sayıklıyorsunuz...burada bu sitede , bu forumda ırkçı faşist bir ideolojiyi savunan oldumu? böyle bir yazı varmı....kim mussoliniyi, hitleri övdü kim yaşasın Franko dedi...ha ırkçı faşist olarak Kemalistleri görüyorsanız yada ulusalcıları, yada milliyyet perverleri...onu bilmem....gerçek şu ki biz bu sitede komünist propagandayı gördük , özgürlük adı altında, bölücü ve kürtçü propagandayıda gördük, liberal sola şahit olduk, Amerikanın BOP projesini canlandırmaya çalışan akp yi destekleyenler solcularıda gördük...ama bir faşist göremedik mussolinici, yada hitlerci bir nazi, yada frankocu bir falanjist de yok...biz burda sol diktatör adaylarını gördük...sadece...

esron
27-09-2009, 13:33
Aslında konu ne biliyor musunuz?

Atatürk'ü çok severim, demek, diyen kişiyi faşist yapıyor karşı taraf için, mesele bu kadar basit...

Atatürk düşmanlarının delirdiği nokta da tam bu nokta: Kimse Atatürk'ü savunmuyor, doğrudan seviyor, savunulmak durumunu aşmış olması ve gönül tahtına sahip olması..

Atatürk gibi bir lider, ancak sevilir...

Duygu olarak sürekli nefret gıdası almış, sonuç olarak ayrımcı düşmanlığı kanıksamış beyinlerin almayacağı bir durumdur bu:

Atatürk seviliyor... Çok seviliyor hem de...

Molloch
27-09-2009, 14:00
sayıklıyorsunuz...burada bu sitede , bu forumda ırkçı faşist bir ideolojiyi savunan oldumu? böyle bir yazı varmı....kim mussoliniyi, hitleri övdü kim yaşasın Franko dedi...ha ırkçı faşist olarak Kemalistleri görüyorsanız yada ulusalcıları, yada milliyyet perverleri...onu bilmem....gerçek şu ki biz bu sitede komünist propagandayı gördük , özgürlük adı altında, bölücü ve kürtçü propagandayıda gördük, liberal sola şahit olduk, Amerikanın BOP projesini canlandırmaya çalışan akp yi destekleyenler solcularıda gördük...ama bir faşist göremedik mussolinici, yada hitlerci bir nazi, yada frankocu bir falanjist de yok...biz burda sol diktatör adaylarını gördük...sadece...Atsızcılardan bir kaç kişi gelip sitede propaganda yaptı ve yasaklandılar. Yani sitede hiç ırkçılık olmadı diyemeyiz. Senin bazı söylemlerin de ırkçılıktan azade değildi zaten Ayata. Ancak beni düşündüren şey sitedeki ÖDG hizipleşmesi ve bu hizipleşmenin kendisi gibi düşünmeyen meclis üyelerini, kıdemli üyeleri, moderatörleri tasfiye etmek için gösterdikleri çabalar.

TD herhangi bir ideolojinin yönettiği bir forum olmamalı. ÖDG grubu beğense de beğenmese de, ülkemizdeki non-teistlerin büyük bir kısmı Kemalist camiadan gelir. Bu insanları forumdan uzaklaştırarak, tasfiye ederek TD'nin non-teist karakterini zayıflatmış olursunuz.

uyar
27-09-2009, 14:22
Aslında konu ne biliyor musunuz?

Atatürk'ü çok severim, demek, diyen kişiyi faşist yapıyor karşı taraf için, mesele bu kadar basit...

Atatürk düşmanlarının delirdiği nokta da tam bu nokta: Kimse Atatürk'ü savunmuyor, doğrudan seviyor, savunulmak durumunu aşmış olması ve gönül tahtına sahip olması..

Atatürk gibi bir lider, ancak sevilir...

Duygu olarak sürekli nefret gıdası almış, sonuç olarak ayrımcı düşmanlığı kanıksamış beyinlerin almayacağı bir durumdur bu:

Atatürk seviliyor... Çok seviliyor hem de...

biraz gırgır olsun: bir şrkı geldi birden aklıma

sevgi anlaşmak değildir
nedensiz de sevilir
bazen küçük biran için
ömür bile verilir...

sizi gidi kalbi kilitliler sizi... :)

AYATA
27-09-2009, 15:45
Atsızcılardan bir kaç kişi gelip sitede propaganda yaptı ve yasaklandılar. Yani sitede hiç ırkçılık olmadı diyemeyiz. Senin bazı söylemlerin de ırkçılıktan azade değildi zaten Ayata. Ancak beni düşündüren şey sitedeki ÖDG hizipleşmesi ve bu hizipleşmenin kendisi gibi düşünmeyen meclis üyelerini, kıdemli üyeleri, moderatörleri tasfiye etmek için gösterdikleri çabalar.

TD herhangi bir ideolojinin yönettiği bir forum olmamalı. ÖDG grubu beğense de beğenmese de, ülkemizdeki non-teistlerin büyük bir kısmı Kemalist camiadan gelir. Bu insanları forumdan uzaklaştırarak, tasfiye ederek TD'nin non-teist karakterini zayıflatmış olursunuz.

onlar atsızcılardan değil Ulu Türkçülük isimli bir forumdan gelmiş kandaşlardı...asla ırkçı bir yazı yazmadılar, eğitimli ve kültürlü çocuklardı tek suçları Türkçü olmaktı ne küfür yazdılar nede hakaret ama kürtçü olmadıkları için atıldılar..........bu sitede Türk milliyetçisi olmak, ulusalcı olmak...Kemalist vatansever olmak ırkçılık ve faşistlik ile eş değer yapıldı....bir vatanseveri bir ulusalcıyı hemde Kemalist bir vatanseveri ırkçı ve faşist olarak yaftalamak ona küfür etmek ile eşdeğerdir.

Bu arada benim faşizan bir yazımı gösterde dincilerin dediği gibi müfteri olma ha....

rodof
27-09-2009, 16:41
onlar atsızcılardan değil Ulu Türkçülük isimli bir forumdan gelmiş kandaşlardı...asla ırkçı bir yazı yazmadılar, eğitimli ve kültürlü çocuklardı tek suçları Türkçü olmaktı ne küfür yazdılar nede hakaret ama kürtçü olmadıkları için atıldılar..........bu sitede Türk milliyetçisi olmak, ulusalcı olmak...Kemalist vatansever olmak ırkçılık ve faşistlik ile eş değer yapıldı....bir vatanseveri bir ulusalcıyı hemde Kemalist bir vatanseveri ırkçı ve faşist olarak yaftalamak ona küfür etmek ile eşdeğerdir.

Bu arada benim faşizan bir yazımı gösterde dincilerin dediği gibi müfteri olma ha....

ALIN SİZE FAŞİZN BİR YAZINIZI, SEVGİLİ AYATA.

Siz ne derseniz deyin....bu gün Türkiyenin her tarafında binlerce genç...."oğlum senin baban güneydoğuda kürtler tarafından öldürüldü", yada, "yavrum senin kardeşin askerliğini yaparken güneydoğuda kürtler tarafından öldürüldü" diye yetiştiriliyor...bu gerçeği görmemezlikten gelemezsiniz...silahı seçtiyseniz düşmanlık görmeyi göze alacaksınız...çünkü öldürmeye başladınız ve öldürerek kimini yetim, kimini öksüz bıraktınız....Birinin kardeşini, diğerinin abisini yok ettiniz...bütün bunlara rağmen kardeşlikten bahsetmeye devam ediyorsanız eğer......size ne denebilir bilemiyorum....merak ediyorum...o gelincik tarlası gibi şehit tabutlarını bu halka nasıl unutturacaksınız....kardeşinin, sevdiğinin anasının, babasının ihanetini bile affetmeyen bu halka bu ihaneti nasıl nasıl yedireceksiniz. ben merak ediyorum...

bende bu yazınızın karşılığı olarak ,çocuklarıma kandan savaştan değil .
birlikteliğin köklerini pekiştirmek için ,eğitiyorum ve söylemlerden bulunuyorum .savaşa hazır bir robot yetiştirmekten değil .
sevgiden barıştan yana olmalarını ,insan değerini aşılıyorum .

Bir çocuk daha doğar
Bir Mustafa Kemal daha."

Savaşın sonudur bitti sanırsınız

işte faşizan yazınızın bir örnegini görmüş oldunuz..

AYATA
27-09-2009, 18:21
sen faşizan yazı görmemişsin.....Pkaka bize katillerin nasıl insancıllık argümanını bir takım sol hainler vasıtası ile ele geçirip kullandığını öğretti...

o yazı bir gerçeğin tahlilidir....git anadoluya köy mezarlıklarına bak oradaki şehitliklere ve onların gözü yaşlı anneleri babaları, dul eşleri ve yetim çocukları ile görüş....acılarını anlatsınlar sana... davullarla zurnalar ile doğan, sünnet olan, nişanlanan evlenen çocuklarını nasıl ağıtlar ile gömdüklerini anlatsınlar...gerçeği yokmuş gibi yapareak silip atamazsınız....masallarınıza karnımız tok artık.....

negri
27-09-2009, 18:28
sen faşizan yazı görmemişsin.....Pkaka bize katillerin nasıl insancıllık argümanını bir takım sol hainler vasıtası ile ele geçirip kullandığını öğretti...

o yazı bir gerçeğin tahlilidir....git anadoluya köy mezarlıklarına bak oradaki şehitliklere ve onların gözü yaşlı anneleri babaları, dul eşleri ve yetim çocukları ile görüş....acılarını anlatsınlar sana... davullarla zurnalar ile doğan, sünnet olan, nişanlanan evlenen çocuklarını nasıl ağıtlar ile gömdüklerini anlatsınlar...gerçeği yokmuş gibi yapareak silip atamazsınız....masallarınıza karnımız tok artık.....
'profesyonel ordu kurmayan TC, utansın.' bu örnek cümlede anlatılmak istenen ve ima edilen, sadece bir tarafı suçlamakla çözüme ulaşılamayacağı fikri. 'barış istiyorsan savaşa hazır ol' demekle ve savaşmakla bir çözüme ulaşılamadığını görüyoruz.