Orijinalini görmek için tıklayınız : TD İngilizce Sitesi ve Vizyonsuzluk Problemi
Averroes
29-09-2009, 17:31
Siteyi uzun uzun inceledim. Sırf muhalefet olsun diye demiyorum, çok samimi olarak söyleyeyim, beğenmedim. Bakın beğenmeyişimi temellendirebilirim.
İlk olarak sitede yeteri kadar materyal yok. Sİte yeni olan hiçbirşey sunmuyor. Var olan yazılar internette defalarca işlenmiş yazılar. Çevrilsin diye verilmiş yazılar entelektüeliteye hiçbir katkı yapmaz. Adam ne yapsın, Hz Muhammed'in şeytanı niye direğe bağlamadığını... Yani bundan kimsenin alacağı hiçbir şey yok. "Muhamed'in cinsel hayatı" kısmı tam bir mantelite ifşaatı... Ancak Türk ateistlerin yapacağı bir şeydi, ve Türk ateistler yaptı... Kitapları İngilizce'ye çevrilmemiş Turan Dursun'u adam tanıyıp ne yapacak? Anket düzenlenmiş tanıyor musunuz, tanımıyor musunuz diye. Kendisini tanıyan bir tane yabancı var mıdır acaba? Kur'an'ın ingilizcesi olan Qoran ya da Quran, soğukkanlılık bir tarafa bırakılarak, histerik bir şekilde ısrarla küçük harflerle (quran) yazılmış. Bu ateizmi daha güçlü yapmaz. Bu gayri-ciddiliğe gerçek ateistler bile (bu gerçek ateistlerden bu sitede yok) tepki koyar. İngilizce'de "ü" harfi yoktur ama çevirmen birkaç yerde bu harfi kullanarak (örn. müslim) hata yapmış. Bir yerde Hz Muhammed'in iyileştirmek amacıyla Hz Ali'nin ağrıyan "gözlerine tükürdüğü" yazıyor.
''Prophet had spat on Ali's eyes and his eyes have been
recovered immediately such like never had any pain.''(see,Buhari,e's-Sahih,kitabu'l-Cihad/102,143)
Eğer kasıt yoksa, ciddi bir hata var. Tükrüğü göze eliyle sürmek varken, Ali'nin gözlerine tükürüldüğünü söylemek yine bir Türk ateizmi işi...
Sitede, In this site you will find the views as presented by Turkish atheists, agnostics and pantheists, about the religion in general, but especially the effects of Islam to our society. deniyor.
Çevirisi: Bu sitede Türk ateistlerin, agnostiklerin, ve panteistlerin genel olarak dinle, ama özel olarak da İslam'ın toplumumuza olan etkileri ile ilgili görüşlerini bulacaksınız diyor.
Genel olarak dinle deyince sanıyorsunuz ki, din fenomeninin toplumsal ve bireysel zararlarına değinilecek. Ama bir de bakıyorsunuz sizi, "Muhammed'in cinsel hayatı", "Kur'an'ın aslı kayıptır" "Muhammed'in Öğretmenleri" "Muhammed'in Doktorluğu" gibi konular karşılıyor. Hakkaten de "religion in general" işlenmiş deyip hak veriyorsunuz. Hani "biz genel olarak din fenomenine karşıyız ama İslam toplumunda yaşadığımız için ona değinmeden edemedik" gibi bir anlam algılıyorsunuz ama siteye biraz inceleyince her bir tarafı anti-muhammedçilik kokuyor.
Sitenin Aydınlanmacı, çağdaş ekibi kendi felsefeleri ile ilgili tek kelime etmemiş. Hani "Muhamed'in cinselliği" tamam da "Sen ne nesin?" diyesi geliyor insanın. Muhammed'in cinselliğinden ne şekilde muzdaripsin? Bu muzdaripliğinle anlamı "Tanrı yoktur" olan ateizmin, "Tanrı vardır ama evrene müdahale etmez" diyen deizmin, "Tanrı varsa da yoksa da bilinemez" diyen agnostisizmin, "Tanrı evrendir, evren de Tanrı" diyen panteizmin ne alakası var? Yani İslam'ı yanlışlayarak, ateizmin,, deizmin, panteizmin, doğruluğuna yol mu alıyorsun? Bu felsefelerin geçerliğinin sağlamasını mı yapıyorsun? Yani Kur'an'ın aslı kayıpsa "Tanrı yoktur" oluyor, e biraz bekleyeydiniz belki Hıristiyanların Tanrı'sı vardır!
Sonuç itibariyle, TD İngilizce sitesinin amacının üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğu anlaşılıyor. Bu siteden de anlıyoruz ki, ateistlerin tanım yapmama, dahası herşeyi eleştirme özgürlüğü var. Kendileri niye eleştirilemiyor? Ne olduğunu kendilerinin bile bilmediği bir oluşuma nasıl eleştiri getirebilirsin ki? Dağ fare doğurmuştur, İngilizce sitesinin bu haliyle dikkat çekmesi mümkün değildir. Bu sitenin yazılarından da anlaşılabileceği gibi tek amacı "İslam karşıtlığını körüklemektir." Hıristiyanlık, Musevilik (ki haklarında hiçbirşey bilmezler bile) umurlarında bile değildir. Onu bırakın, kendi felsefeleri bile umurlarında bile değildir. Baksanıza tek kelime etmemişler kendi felsefeleri ve dinleri hakkında. Ben bizzat koskoca bir İslam sitesini İngilizce'ye çevirmiştim, ve bana çevirmem için ilk verilen metin, "İslam Nedir?" di. Anlaşılıyor ki, sitenin "Ateizm ve kardeşleri (deizm, panteizm vs. vs.) hakkında tanımları konusunda hiçbir endişeleri yok.
Adettendir, hayırlısı olsun diyelim.
sevgili schopenhauer,
müslüman birisi olarak senin, İslam'ı eleştiren Türk non-teistlerin İngilizce bir site açmasından memnun kalmayacağını anlayışla karşılıyorum. :)
Fakat eleştirilerini biraz insafsızca yaptığını düşünüyorum.
İngilizce sitenin asli amaçlarından birisi diğer ülkelerdeki non-teistlerle iletişim kurabilmek, varlığımızdan haberdar edebilmek ve onlarla da görüş alış-verişinde bulunabilmektir. Ayrıca şu anki (bence çok güzel) hali sadece bir test yayınıdır. Zamanla içeriğin de zenginleştirilmesi ve çeşitlendirilmesi umulmaktadır.
saygılarımla
Averroes
29-09-2009, 18:09
Sevgili Ulpian,
Sitenin test yayınında olması, kendisinin ne olup ne olmadığını açıklamasına mani değildir. İnsan hiç olmazsa bir paragrafta kendi felsefesine ayırır.
Eleştirilerim makul düzeyde sert olabilir. Dost acı söyler!
Türk ateistlerinin diğer ülkelerdeki ateistlerle iletişime geçmesi benim de arzum. Hiç olmazsa ateizmi anti-muhammedçilikle karıştırmamayı öğrenseler bu da kardır.
Saygılar
Alchindus
29-09-2009, 18:43
Efendim en fazla türkçe örneğinde görülenlerin paylaşılacağından hareket edersek aslında bu zahmete deymişmidir sualini sormak lazım!
Garplı din olgusunu birde kendi kökleri bildiği judeo christian temellerinden ele alarak asırlardır tenkide tabi tutmaktadır bu işin başlamasına yeniden doğma adını bile vermişler.
Garplı din olgusunu sadece judeo christian kökleriyle değil islam nazarından da ele almış söylenmedik söz bırakmamıştır.
Ve muhterem schopenhauer zati burada gördüğünüz bir çok husus onların orientalistlerin bu neşriyatlarının tekrarıdır! Moda tabirlerle burada özgün orjinal bir eleştiri ortalarda gözükmemektedir! Rast gelinenler çalışkan orientalistlerin tamamına yakını cevaplanmış savlarıdır!
Bu böyleyken tereciye tere satmak kabilinden bir iş dışında pek bir faaliyet alanı kalmamış görünmektedir ingilizce site içün!
Mazrufa dair söylediğiniz hususlar ise esasen tenkidin kendilerine yöneldiği şahıslar için hazindir!
İrtifa bahsinde bu denli bir savrulmaya niçün düşmekteler bendeniz de ilkgünden bu yana düşünmekte ve buna cevap aramaktayım.
Sasilacak birsey yok, Ingilizce sayfa, turkce ana sayfanin tercumesidir. Tercume gurubu ilk kuruldugunda cevirisi bir gurup arkadaslar tarafindan yapilip, Burlap adli kardesimizin yogun calismalari neticesinde son durumuna getirilmistir. Sevgili schopenhauer, once biz ateist dostlarini uyardigin icin tesekkurler. Daha etkili ve yabancilari ilgilendirici hale getirmek bizlerin de arzusu. Muhammed, gozune degil eline tukurmustur gibi sonucu etkilemeyen tenkitler ise yersiz bana kalirsa, sonucta tukurukle tedaviyi sen de kabul etmis gorunuyorsun:)
Averroes
29-09-2009, 21:27
Birde merak ettiğim bir husus daha var bu siteyle ilgili.
Anladığım kadarıyla open source bir cms ile çalışılmış(sayfa kaynağının yalancısıyım) ancak bu nedense sayfa düzeninde belirtilmemiş bunu etik bulmadığımı belirtmek istiyorum.
Bir diğer husus bu ne kadar profesyonelce bir tercih?
Site henüz son formatına ulaşmadı. Bu nedenle bazı eksiklerinin olduğunu biz de biliyoruz. Zaman içinde her bakımdan gelişmesine çalışacağız.
tensiz.denek
29-09-2009, 22:38
Bir diğer husus bu ne kadar profesyonelce bir tercih?
Sayın schopenhauer,
Hangi profesyonellikten bahsediyorsun? Bu işten geçimimizi sağladığımızı, arkamızda tekkelerin, cemaatlerin maddi gücünün falan mı olduğunu düşünüyorsun yoksa? Biz dinlere karşı gelmeyi meslek edinmiş insanlar değiliz. Bizler fizikçiyiz, doktoruz, kimyageriz, balıkçıyız, dönerciyiz. Bizlerin de sizler gibi mesleğimiz ve hayatımız var. Zaten olmayan zamanımızdan güçlükle zaman yaratıp bu tür çalışmalar yapıyoruz. Bir de bunun üzerine gelmiş bize hangi profesyonellikten bahsediyorsun?
Ah tabiki, eğer bizlere maddi destek sağlamak istersen seve seve "profesyonel" bir web tasarımcısına bu siteyi vermeyi de biliriz.
Saygılar
Averroes
30-09-2009, 19:22
Amatörlüğünüzü kabul ediyorsun demek tensiz denek!
Profesyonel olmak için mutlaka gelir temini mi lazım? Yapılan işin hakkını verme kaygısı gütmek için sadece paraya mı odaklanılmalı?
Sizi bilmem ama İslam inananına muhsin olmayı, yani kısaca özetlersek güzel iş yapmayı öğütler! Mesela ateizmi eleştiren bir site yapsam oraya "Turan Dursun'un Cinsel Hayatı" gibi bir başlık koymayı kendime zul sayarım. Bir salkım üzüm yemek için bağcıyı dövmeye gerek yok!
O yüzden müslüman hangi işi yaparsa en iyisini yapmayı hedefler. İnanç ve fikir olarak böyle bir alt yapımız olduğundan eleştirilerimizde bu minvalde oluyor.
Profesyonellik meselesini sadece web tasarımı açısından ele alman yanlış tensiz denek, bu işin sanal güvenlik boyutu da var. Kullanılan cms open source, dolayısıyla kaynak kod isteyen herkese açık. Bu bir güvenlik zaafıdır ve profesyonel bir yaklaşım değildir.
Ayrıca turandursun ana sayfası görebildiğim kadarıyla cms ile tasarlanmamış, ingilizce versiyonunda da aynı script kullanılabilirdi!
Bu cms kullanıp bunu sayfa düzeninde belirtmemekten daha etik olurdu!
Hani Peygamber'in en mahrem cinsel sırlarını bilmeye vakıf bu kadar insanın bunları düşünemiyor olması sitenin geleceği açısından kaygı vericidir. Ne yapayım huyum kurusun! Ben de söylemeden edemiyorum!
tensiz.denek
30-09-2009, 20:46
Amatörlüğünüzü kabul ediyorsun demek tensiz denek!
Profesyonel olmak için mutlaka gelir temini mi lazım? Yapılan işin hakkını verme kaygısı gütmek için sadece paraya mı odaklanılmalı?
"Profesyonel" in sözlük anlamı "Bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan (kimse)"dir. Biz bu işi kazanç sağlamak amacıyla yapmıyoruz. Bizler gönüllüyüz. Dolayısıyla yaptığımız yapacağımız bütün çalışmalar amatör kalacaktır. Yaptığımız amatör işleri kaliteli yaparız veya yapmayız, o ayrı mesele. Takdiri muhammedin cinsel hayatı makalesini kafaya takmayan ziyaretçiye kalmış.
Sizi bilmem ama İslam inananına muhsin olmayı, yani kısaca özetlersek güzel iş yapmayı öğütler! Mesela ateizmi eleştiren bir site yapsam oraya "Turan Dursun'un Cinsel Hayatı" gibi bir başlık koymayı kendime zul sayarım. Bir salkım üzüm yemek için bağcıyı dövmeye gerek yok!
İsterseniz buyrun, bizler için Turan Dursun, diğer aydınlar gibi bir aydındır. Onu diğer aydınlardan farklı kılan doğal olmayan ölüm şeklidir. Bizler ne Turan Dursun'a ne de onun tanrısına tapıyoruz. Dolayısıyla Turan Dursun'un cinsel hayatı pekte bizi ilgilendirmiyor.
O yüzden müslüman hangi işi yaparsa en iyisini yapmayı hedefler. İnanç ve fikir olarak böyle bir alt yapımız olduğundan eleştirilerimizde bu minvalde oluyor.
Bir işi en iyi yapmak istememin müslüman olmakla fln alakası yok. Yaptığı işi iyi yapmayan ateistten fazla müslüman tanıyorum ve bu durum yukarıdaki cümleni yalanlıyor.
Profesyonellik meselesini sadece web tasarımı açısından ele alman yanlış tensiz denek, bu işin sanal güvenlik boyutu da var. Kullanılan cms open source, dolayısıyla kaynak kod isteyen herkese açık. Bu bir güvenlik zaafıdır ve profesyonel bir yaklaşım değildir.
Bugün bu kadar içerik sahibi hangi sitenin cms kullanmadığını zannediyorsun? Tabiiki cms kullanılacak bu wordpress olabilir joomla olabilir veya ticari herhangi bir cms olabilir. Kaynak kodunun açık veya kapalı kaynak olması bir güvenlik zaafı değildir. Hatta açık kaynak kodu kapalı kaynak koduna göre güvenlik meselelerinde daha avantajlıdır. Daha fazla kullanıcısı olduğundan güvenlik açıkları daha hızlı ortaya çıkar ve güvenlik açıkları daha hızlı ortadan kaldırılır. Güvenliğe dikkat etmeli fakat onun terörüyle yaşamamak lazım. Çünkü siteyi hacklemek isteyen bir hackeri ne açık ne kapalı kaynak durdurabilir.
Profesyonel bir yaklaşım kısmına gelince sanırım kendimi tekrar etmeme gerek yok.
Ayrıca turandursun ana sayfası görebildiğim kadarıyla cms ile tasarlanmamış, ingilizce versiyonunda da aynı script kullanılabilirdi!
Bu cms kullanıp bunu sayfa düzeninde belirtmemekten daha etik olurdu!
Birincisi, sayfa şu anda sayfa son şeklini almış durumda değil.
İkincisi sanırım Turan Dursun anasayfasındaki generator tagini göremediğin için kodun içinde yeterince dolaşamamışsın. TD sitesi de de cms kullanıyor tabiiki.
Üçüncüsü, açıkçası kullandığımız cms sistemlerinin ne olduklarını afiş etmek için bir neden göremiyorum. Bizler zaten kullandığımız sistemlerin gelişmelerine maddi-manevi katkıda bulunuyoruz. Gerek kod yazıyoruz, gerek tercüme yapıyoruz, gerek satın alıyor, gerekse bağışta bulunuyuroz. Dolayısıyla etik açıdan cms'nin reklamını yapmak konusunda kendimi hiç rahatsız hissetmiyorum. Zaten ne kullandığımızı merak eden için generator tagımızı ortada duruyor. Birşeyi gizlediğimiz yok.
Hani Peygamber'in en mahrem cinsel sırlarını bilmeye vakıf bu kadar insanın bunları düşünemiyor olması sitenin geleceği açısından kaygı vericidir. Ne yapayım huyum kurusun! Ben de söylemeden edemiyorum!Gerçekten çok düşüncelisin fakat işlem gücünü başka konulara harcamanı tavsiye ederim. Siz müslümanlar etik davranmayı çok seversiniz ve her fırsatta etik olanı kollarsınız, iyi birim.
Saygılar,
Ayrıca turandursun ana sayfası görebildiğim kadarıyla cms ile tasarlanmamış
Yanıldın.
Branding free ücreti diye bir kavram var. Td olarak o ücreti ödeyip CMS adını kaldırdık.
turandursun.net de ise daha yapılacak çok şey var. ana sayfaya iyi bir karşılama mesajı koyacağız.
Türkiye ateistleri olarak amaçlarımızı, tarihimizi, yapılanma modelimizi, Türkiye'deki gücümüzü (güçsüzlüğümüzü demek daha doğru olabilir), laikliğe bakış açımızı, diğer ülkelerden ateistlerle diyalog isteğimizi vb. konulara yer veren bir site yapacağız.
Averroes
30-09-2009, 22:38
Tensiz Denek: "Profesyonel" in sözlük anlamı "Bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan (kimse)"dir. Biz bu işi kazanç sağlamak amacıyla yapmıyoruz. Bizler gönüllüyüz. Dolayısıyla yaptığımız yapacağımız bütün çalışmalar amatör kalacaktır. Yaptığımız amatör işleri kaliteli yaparız veya yapmayız, o ayrı mesele. Takdiri muhammedin cinsel hayatı makalesini kafaya takmayan ziyaretçiye kalmış.
Sch: Şimdi amatörce yazılmış ve bu amatörlüğün felsefeleştirici etkisiyle “amatörüz” ama “sen profesyonel bil” tadında bir yazı olmuş. Neyse. Muhammed’in cinsel hayatını son dakika haberi gibi manşetten veren sizsiniz. Bu sebepten, onu kafaya takan da siz olmalısınız. Yeni gelen makaleler ne olacak? Dur bi tahmin edeyim! “Muhammed’in Kürdanları” “Muhammed’in Pomza Taşı”, “Muhammed’in Ayakkabı Boyası”? Şaka maka yaparsanız şaşırmam. Çünkü insan bi kere öz-kontrolü kaybetmeye görsün, düşemeyeceği seviye tahayyül edemiyorum.
Tensiz Denek: "İsterseniz buyrun, bizler için Turan Dursun, diğer aydınlar gibi bir aydındır. Onu diğer aydınlardan farklı kılan doğal olmayan ölüm şeklidir. Bizler ne Turan Dursun'a ne de onun tanrısına tapıyoruz. Dolayısıyla Turan Dursun'un cinsel hayatı pekte bizi ilgilendirmiyor."
Sch: Turan Dursun’un cinsel hayatı sizi ilgilendirmez tabi. Beni de ilgilendirmez. Bana ne adamın erken boşalma problemi mi varmış, ereksiyon sorunu mu varmış, mesir macunu kullanırken mi görüntülenmiş, bunlardan bana ne! Ama görülüyor ki, kelli felli adamlar işi gücü bırakmış kafayı, cinsel hayata takmış. Yahu siz “Demek Muhammed öyle mi yapıyormuş, o halde ateistim anasını satayım” diyecek kişiler olduğunu mu sanıyorsunuz? Fikirler bu kadar ayağa düşmemeli ha tensiz? Çocuklarına ne anlatacaksın sen? “Muhammed’in cinsel hayatını” mı?
Turan Dursun’un doğal olmayan ölüm şekli konuyla alakasız olduğu için cevap verme gereği bile hissetmiyorum. Sizi gidi duygusal ateistler sizi!
Tensiz Denek: Bugün bu kadar içerik sahibi hangi sitenin cms kullanmadığını zannediyorsun? Tabiiki cms kullanılacak bu wordpress olabilir joomla olabilir veya ticari herhangi bir cms olabilir.
Sch: Bana cms ile tasarlanmış 1 tane pro site söyle. Örneğin, habertürk, internethaber ntvmsnbc. Hadi bunlar haber portalı, peki meşhur forumlara ne demeli? Mesela, fenerliyiz ya antuyu örnek verebiliriz burada adamlar oturdu kendi forum scriptlerini yazdı bulletini bir kenera ittti üstelik bu bir forumdu. Hiç bir pro site cms ile tasarlanmaz tasarlansa dahi mutlaka editlenir. Forum başka şeydir, ana sayfa site tanıtım ve informasyonu başka. Forumlar için hazır scriptler kullanmak makuldur. Ama derdi misyonu, vizyonu olan siteler amatör değilse cms kullanmaz.
Tensiz Denek: " Kaynak kodunun açık veya kapalı kaynak olması bir güvenlik zaafı değildir. Hatta açık kaynak kodu kapalı kaynak koduna göre güvenlik meselelerinde daha avantajlıdır. Daha fazla kullanıcısı olduğundan güvenlik açıkları daha hızlı ortaya çıkar ve güvenlik açıkları daha hızlı ortadan kaldırılır.
Sch: Son derece yanlış bir değerledirme. CMS'lerin çok sayıda kullanıcıları olması doğrudur ama bu testi kırıldıktan sonra işe yarayan bir husustur. CMS'deki bir açığı bir hacker bulur kullanır, sonra ilgili yama geliştirilir, yani bunun bela başa geldikten sonra bir faydası vardır, muhtemel saldırıları önlemede değil. Çok nadirdirki bir hata onu kullanan kötü niyetliden önce, tespit edilsin de yama geliştirilsin.
Tensiz Denek: İkincisi sanırım Turan Dursun anasayfasındaki generator tagini göremediğin için kodun içinde yeterince dolaşamamışsın. TD sitesi de de cms kullanıyor tabiiki.
Sch: Olmayan tagı nasıl görebiliriz tensiz! Kodun içinde dolaşmam ise bilmelisin ki teknik olarak mümkün değil. Görebileceğim ancak serverin yorumlama sonucu ürettiği html çıktısıdır. Bunda da bir cms izine rastlamadım. İzler yok edilmiş tensiz denek.
Tensiz Denek: "Birşeyi gizlediğimiz yok."
Sch: tensiz şu generate tagını madem gizlemediniz bana gösterebilir misin? Ben turandursun.com anasayfası için konuşuyorum bunu da anladın değil mi? Turandursun.net’in CMS ile tasarlandığını zaten sayfa kaynağına bakarak söyledik gerçi site arayüzü bas bas bağırıyor ben joomla ile tasarlandım diye:) Sen eğer turandursun.net için konuşuyorsan ben cms kullanıldığını ancak bunun sayfa düzeninde belirtilmediğini söylüyorum. Kaynak koda bak diyorsun. Nedenmiş? Joomla kullanıp bunu gizlemeyen(zira default olarak sayfa altlarına cms bunu basar) siteler var bunlar enayimi yoksa daha mı az profesyonel tensiz denek!. Ayrıca turandursun.com'da da cms kullandık diyorsunuz madem hani generator tagı nerede? Onu da sansürlemişsiniz anlaşılan.
Averroes
30-09-2009, 22:41
Cem: "Branding free ücreti diye bir kavram var. Td olarak o ücreti ödeyip CMS adını kaldırdık."
Sch: Cem forumdan mı söz ediyorsun yoksa td ana sayfadan mı?
yoksa td.net anasayfadan mı?:)
tensiz.denek
01-10-2009, 00:45
Sch: Şimdi amatörce yazılmış ve bu amatörlüğün felsefeleştirici etkisiyle “amatörüz” ama “sen profesyonel bil” tadında bir yazı olmuş. Neyse. Muhammed’in cinsel hayatını son dakika haberi gibi manşetten veren sizsiniz. Bu sebepten, onu kafaya takan da siz olmalısınız. Yeni gelen makaleler ne olacak? Dur bi tahmin edeyim! “Muhammed’in Kürdanları” “Muhammed’in Pomza Taşı”, “Muhammed’in Ayakkabı Boyası”? Şaka maka yaparsanız şaşırmam. Çünkü insan bi kere öz-kontrolü kaybetmeye görsün, düşemeyeceği seviye tahayyül edemiyorum.
O makale diğerlerinden daha önemli değil. Bir makalenin sayfada öne çıkması yazım sıralarına göre belirleniyor. Ayrıca td.net sitesindeki inglizce makaleler td.com sitesindedki ingilizce makalelerden farklı değil. Tabii ki muhammed'in herşeyini eleştireceğiz. Çünkü siz eleştiremiyorsunuz. Sizin yapamadığınızı biz yapıyoruz. Bunun için memnun olmalısınız. Sizi büyük bir yükten kurtarıyoruz. Biz eleştirmseydik belki günün birinde muhammed'in cinsel yaşamının ne kadar hareketli olduğu gibi sapık bir düşünce beyninizden geçtiğinde bu düşünceyi beyninizin bir kenarına ötelemek için uğraşmanız gerekecekti. Ama bakın biz burada muhammed'in cinsel yaşamı hakkında yazarak sizin psikolojik savunma mekanizmalarınızı çalıştırıyoruz. Böylece konuya düşünmeden şaka gözüyle bakarak bu düşünceyi beyninizde bir yere ötelemek için uğraşmıyorsunuz. Siz bizi ciddiye almayın, almayın ki geceleri rahat uyuyabilesiniz.
Sch: Turan Dursun’un cinsel hayatı sizi ilgilendirmez tabi. Beni de ilgilendirmez. Bana ne adamın erken boşalma problemi mi varmış, ereksiyon sorunu mu varmış, mesir macunu kullanırken mi görüntülenmiş, bunlardan bana ne! Ama görülüyor ki, kelli felli adamlar işi gücü bırakmış kafayı, cinsel hayata takmış. Yahu siz “Demek Muhammed öyle mi yapıyormuş, o halde ateistim anasını satayım” diyecek kişiler olduğunu mu sanıyorsunuz? Fikirler bu kadar ayağa düşmemeli ha tensiz? Çocuklarına ne anlatacaksın sen? “Muhammed’in cinsel hayatını” mı?
Turan Dursun’un doğal olmayan ölüm şekli konuyla alakasız olduğu için cevap verme gereği bile hissetmiyorum. Sizi gidi duygusal ateistler sizi!
Cinsel hayata kafayı takan sensin. Orada orijinal kuranın artık varolmadığı yazıyor! Niçin onu ele almıyorsun da muhammed'in cinsel hayatına takıldın? O çok daha önemli değil miydi? Ayrıca muhammed'in cinsel yaşamı zaten kuranda anlatılan bir konu. Bizler sizlerin aksinize dinlerden özgürüz. Dinlerin ve peygamberlerin sömürgeleri hakkındaki tüm eleştirileri yayınlamamaız doğaldır.
Bizim amacımız insanları dinler düşünmeye sevketmek. Dinden çıkarmak değil. Ben müslümanım diyen insanların büyük bir çoğunluğu aslında müslümanlığı bilmiyor. İslamı bildiğini iddia edenlerin çoğu da bizim yazdıklarımızı göz ardı ediyor. Bizim yazdıklarımız ister insanın aklını dine çelsin, ister dinden çevirsin. Yeterki insan burada yazılanlar hakkında düşünsün ve yorum yapsın.
Sch: Bana cms ile tasarlanmış 1 tane pro site söyle. Örneğin, habertürk, internethaber ntvmsnbc. Hadi bunlar haber portalı, peki meşhur forumlara ne demeli? Mesela, fenerliyiz ya antuyu örnek verebiliriz burada adamlar oturdu kendi forum scriptlerini yazdı bulletini bir kenera ittti üstelik bu bir forumdu. Hiç bir pro site cms ile tasarlanmaz tasarlansa dahi mutlaka editlenir. Forum başka şeydir, ana sayfa site tanıtım ve informasyonu başka. Forumlar için hazır scriptler kullanmak makuldur. Ama derdi misyonu, vizyonu olan siteler amatör değilse cms kullanmaz.
Sana cms sistemimizi savunmak için kurmadık sistemi. Mademki konunun meraklısısın, aç araştır bakalım dünya'da kaç milyon internet sayfasında, kaç tanınmış üniversitede, bankada, dernekte o sistem kullanılıyor. http://community.joomla.org/showcase/
Burası demekki profesyonel bir site değil. o zaman senin cms kullanan bir sitede işin ne? Madem referansların onlar, git fenerliyiz de antu'da yaz. Amatör sitede yazmak profesyonel taraftarın traşını bozar.
Sch: Son derece yanlış bir değerledirme. CMS'lerin çok sayıda kullanıcıları olması doğrudur ama bu testi kırıldıktan sonra işe yarayan bir husustur. CMS'deki bir açığı bir hacker bulur kullanır, sonra ilgili yama geliştirilir, yani bunun bela başa geldikten sonra bir faydası vardır, muhtemel saldırıları önlemede değil. Çok nadirdirki bir hata onu kullanan kötü niyetliden önce, tespit edilsin de yama geliştirilsin.
Riskler bakınca heryerde var. Siteyi hacklemek isteyen bir profesyonel cms sistemini kurcalamakla vakit kaybetmez. Daha önce bu konularda tecrübelerimiz var, teşekkür ederiz ilgine.
Sch: Olmayan tagı nasıl görebiliriz tensiz! Kodun içinde dolaşmam ise bilmelisin ki teknik olarak mümkün değil. Görebileceğim ancak serverin yorumlama sonucu ürettiği html çıktısıdır. Bunda da bir cms izine rastlamadım. İzler yok edilmiş tensiz denek.
Bende onu diyorum tagi olmadığı için görmemişsin sitede hangi cms kullanıldığını. Halbuki biraz daha araştırsaydın bulurdun. Bir cms yi tanımlamak için generator tagi yetersizdir. Cms'nin bıraktığı izlere ve şemalara bakmalısın. td.com'un generator tagini kaldırmayıp değiştirdeydik ve "joomladır" deseydik joomla mı zannedecektin siteyi :)
Sch: tensiz şu generate tagını madem gizlemediniz bana gösterebilir misin? Ben turandursun.com anasayfası için konuşuyorum bunu da anladın değil mi? Turandursun.net’in CMS ile tasarlandığını zaten sayfa kaynağına bakarak söyledik gerçi site arayüzü bas bas bağırıyor ben joomla ile tasarlandım diye:) Sen eğer turandursun.net için konuşuyorsan ben cms kullanıldığını ancak bunun sayfa düzeninde belirtilmediğini söylüyorum. Kaynak koda bak diyorsun.
Nedenmiş? Joomla kullanıp bunu gizlemeyen(zira default olarak sayfa altlarına cms bunu basar) siteler var bunlar enayimi yoksa daha mı az profesyonel tensiz denek!. Ayrıca turandursun.com'da da cms kullandık diyorsunuz madem hani generator tagı nerede? Onu da sansürlemişsiniz anlaşılan.
Farkettiğin gibi default bir joomla kullanmıyoruz, giydirdik, geliştirdik ve güzelleştirdik. Başklarının ne yaptıkları bizi ilgilendirmez. Joomlanın reklamını ister önsayfalarında yaparlar ister generator taglerinde bırakırlar, kendi bilecekleri iş. Biz, daha öncede dediğim gibi, joomla'nın gelişimine gerek yazılım, gerek bağışlarla destek oluyoruz. Kimseyi enayi yerine koymaya çalışmıyoruz. Aklınca etik davranmadığımızı ve insanları enayi yerine koyduğumuzu söyleyerek yaptığımız çalışmayı yersiz yere aşağılamaya çalışıyorsun. Buna devam edersen şikayet buttonuna tıklamaktan çekinmeyeceğimi bilesin.
Bak Joomla'yı ne güzel tanımışsın. td.com'unkini de çıkart bakalım. Tabi bir sayfanın hangi cms ile yapıldığını anlamak için illaki generator tagine bakman gerekiyorsa yapabileceğimiz birşey yok. Çünkü o tagi neden oraya koyulmadığı seni değil, teknik sorumluları ilgilendirir.
Konuyu fazla uzatmaya gerek yok. İslam forumunda tartışılacak şeyleri bitirdin de cms seçimimimizi mi sorguluyorsun. Yapılan seçimler teknik yönetimi ilgilendirir. Sen keyfine bak, kafanı fazla yorma bu konulara, güvenlik uyarın için de teşekkürler.
Saygılar,
Averroes
01-10-2009, 17:14
Tensiz denek: Sana cms sistemimizi savunmak için kurmadık sistemi. Mademki konunun meraklısısın, aç araştır bakalım dünya'da kaç milyon internet sayfasında, kaç tanınmış üniversitede, bankada, dernekte o sistem kullanılıyor. http://community.joomla.org/showcase/
Burası demekki profesyonel bir site değil. o zaman senin cms kullanan bir sitede işin ne? Madem referansların onlar, git fenerliyiz de antu'da yaz. Amatör sitede yazmak profesyonel taraftarın traşını bozar.
Sch: tensiz lütfen iyi bilmediğin belli olan konuda sırf savunma yapmak için yazma kendini hoş olmayan bir konuma düşürüyorsun! CMS kullanan milyonlarca site var doğrudur bu olabilir de, olmayan şey mesajı misyon ve vizyonu olan bilinen hiç bir profesyonel sitenin CMS ile tasarlanmadığıdır. CMS alt yapısı kullananların bu alt yapıyı mutlaka editleyip dönüştürmüştür. Verdiğin adresi gerçekten inceledin mi? Orada ciddiye alınabilecek her bir adresin joomla'yı editlediğini anlayabilmek için fazla bir zekaya bilgiye sahip olmak gerekmiyor! Ben bir kaç örneği inceledim, düzenleme editleme açıkça görülüyor ayrıca sayfa düzenini bırak html çıktıda dahi joomla ibaresi yok, neden acaba tensiz? Joomla alt yapısını haklı olarak editleyip dönüştürdüklerinden olmasın! Dikkat et adamlar editleyip dönüştürdükleri için joomla kullandıklarını kod içinde belirtmemişler ama buna rağmen sistemlerini joomla üzerine kurduklarını da saklamıyorlar! Ya siz?
Benim bu CMS eleştirimi hiç anlayamamışsın, sizi kızdıracak misallerle ne kastettiğimi detaylandırayım. Şimdi siz dinlerden özgür olma ekseninde bir site iddiasındasınız ya, amacı dini İslamı anlatma olan yani mesajı misyonu vizyonu bulunan karşıt sitelerden örnekler vereyim, mesela http://www.sorularlaislamiyet.com/ mesela http://kuran.gen.tr/ mesela http://www.kuran.tv/
Örnekleri çoğaltabilirim. Bunlardan hiç birisi göründüğü üzere CMS kullanmamış. Eğer başlangıçta bir CMS kullanmışsalar dahi(ki bunu bilmiyoruz) bunu editlemiş, dönüştürmüş zenginleştirmişler.
İşin kolayına kaçmamışlar tensiz!
Bilen için CMS ile 5 dakikada bir site kurulabilir. Anlayana 10 domain verin iki ayrı CMS ve 5 farklı tema ile 10 tane siteyi bir saatte faaliyete sokar! Olay bu kadar basit!
Yani turandursunun ingilizce versiyonunu hizmete soktuk falan denince ve bir CMS ile karşılaşınca olayın sadece türkçe içeriğin ingilizceye çevrilmesi ve ardından CMS ile entry girilmesi olduğunu bu işlerden anlamayanlar düşünebilir ama anlayanlar güler :) Bir tema bile tasarlayamamışsınız ve ücretli bir tema kullanmışsınız.
Profesyonelliğe gelirsek profesyonel olmadığınızı sen bizzat itiraf ettin bana şimdi niye kızıyorsun! Son dönemlerde moda oldu galiba eleştirileri ile can sıkan üyelere o zaman burada ne işin var demek! Ha anladım siz düşük profilli üye (pardon müslüman) istiyorsunuz o zaman. Ne o? Hem sorularıma seni davet etmediğim halde cevap verme işgüzarlığına girip hem de sitenin öfke abidesi mi olmaya çalışıyorsun? Pekala başlığıma uğramazsın ve bu başlıkta cevap yazılmamaktan dolayı kısa bir süre sonra tarih olur. İlla siteyle ilgili yapmanız gereken herşeyin ipuçlarını biz mi verelim?
tensiz:Bende onu diyorum tagi olmadığı için görmemişsin sitede hangi cms kullanıldığını. Halbuki biraz daha araştırsaydın bulurdun. Bir cms yi tanımlamak için generator tagi yetersizdir. Cms'nin bıraktığı izlere ve şemalara bakmalısın. td.com'un generator tagini kaldırmayıp değiştirdeydik ve "joomladır" deseydik joomla mı zannedecektin siteyi
Sch: tensiz bu işlerden anlamayanlar için yazdığın şu kısma teessüf mü etmeliyim yoksa bunu açıkça pazara mı çıkarmalıyım? Nasıl olacak bu dediğin a canım kardeşim :) Üretilen html çıktısında bir CMS'nin karakterini basan bütün taglar yok edilmişse şablon benzerliğinden hareketle bu site falan CMS'yi kullanmış nasıl diyebilirim, bu desteksiz sallamak olur zira benzer şablonları milyonlarca tasarımcı kullanmaktadır bunları kullanmak CMS'lerin uhdesinde değil ki! Son söylediğin hakkaten saçma olmuş tensiz, generator tagında joomla yazıyorsa başka bir CMS olduğunu neden düşüneyim ben aptal mıyım? Yada siz başka bir CMS kullandığınız halde generator tagına farklı bir isim yazacak kadar aptal mısınız? Böyle saçmalık olur mu tensiz?
Hem bırak onu bunu da sana zahmet söyle, turandursun.com'da kullandığınız CMS neymiş ve bunu neden gizlediniz? Kodu editleyip değiştirdiniz, dönüştürüp geliştirdiniz mi? Yoksa bunları yapmadan mı generator tagını imha ettiniz?
tensiz: Farkettiğin gibi default bir joomla kullanmıyoruz, giydirdik, geliştirdik ve güzelleştirdik. Başklarının ne yaptıkları bizi ilgilendirmez. Joomlanın reklamını ister önsayfalarında yaparlar ister generator taglerinde bırakırlar, kendi bilecekleri iş. Biz, daha öncede dediğim gibi, joomla'nın gelişimine gerek yazılım, gerek bağışlarla destek oluyoruz. Kimseyi enayi yerine koymaya çalışmıyoruz. Aklınca etik davranmadığımızı ve insanları enayi yerine koyduğumuzu söyleyerek yaptığımız çalışmayı yersiz yere aşağılamaya çalışıyorsun. Buna devam edersen şikayet buttonuna tıklamaktan çekinmeyeceğimi bilesin.
Sch: tensiz gerçeği söylemiyorsun, daha önce söylediğim gibi ücretli bir tema kullanmışsınız, neyi giydirmişsiniz bir banner ekleyerek mi?
İşte kullandığınız tema: http://demo.yootheme.com/index.php?show=jul09/index.php?yt_color=combsblue
Valla bir yaşıma daha girdim. Şikayet butonuna ne sebeple tıklayacağını merak ettim, gerçek olmayan neyi söyledim acaba tensiz? Hakaret mi ettim, iftira mı attım? Ne düşündüğümü tertemiz bir Türkçe'yle açık açık yazıyorum işte. Eğer yazdıklarım canını sıktıysa, karşı açıklamalarınla beni morartmak için daha ne duruyorsun? Eğer yalan yanlış şeyler yazmışsam, bu hemen sırıtırdı ve ben de bu utançla bir daha siteye girer miydim bilmiyorum. Seni ben de davet etmediğime göre, yani sana ait bir alana tecavüz de etmediğime göre neyi şikayet ediyorsun. Yoksa site birilerine ceza vermek için senin azar azar kızmanı mı bekliyor? Ortada cezalık bir durum varsa daha ilk mesajda cezanın verilmesi gerekirdi? Haa, demek sitede duygusal cezalar da var. Yani yeri geldiğinde tüzük rafa kalkabilir (mi)? Yoksa sitede emeğim var, bir schopen denen müslümanı cezalandırmak için beni kıracak değiller diye mi düşünüyorsun? Yok canım o kadar da olmaz artık!
Sevgili schopenhauer; Hernekadar muhammed'in cinsel hayatini, patronu allahin ortaya doktugunu bildigin halde, ateistlerin tekrarliyarak etik davranmadiklarini dusunuyorsan da, bu sitenin basarisini samimi olarak istedigini dusunuyorum. Hatta, allahtan korkmasan, neredeyse yardim edeyim diyeceksin:).
Tensiz.denek kardesimiz sitemizdeki ateistlerin icinde teknik bilgisi en fazla olani. Bircok isi ustelendigi icin bizim taktirlerimizi kazanmis bir kardesimiz. Umarim sonunda seni de ateist yapariz da, vazife bolumune cagirabiliriz. Karsi tarafta degil de, akil ve mantik tarafinda olmasini istedigim bir insansin, Ne yapalim, Tor'dan umit kesilmez..:)
tensiz.denek
01-10-2009, 21:34
Bizim custom cms sitemimizi kuracak veya kendi templateimizi kendimiz hazırlayacak kadar zamanımız yok. Dolayısıyla en kısa zamanda işimizi en fazla görecek sistemleri kullanmayı tercih ediyoruz. Eğer joomla'nın bize sağladığı özellikler yetmeseydi ve daha fazlasına ihtiyacımız olsaydı şüphesiz kaynak kodunda değişiklik yapardık. Fakat şimdilik böyle bir durum söz konusu değil. Joomla default durumunda bile birkaç bileşenle beraber ihtiyacımız olan özellikleri bize sağlıyor.
Joomla kullanıdığımızı saklamıyoruz. generator taginde duruyor. Reklamını da yapmıyoruz çünkü yeterince katkı sağlıyoruz.
Siteyi giydirdiğimizi söyledim 0'dan kendimizin yaptığını değil. Bir şeyi giydirmek için elbiseyi kendimizin dikmesi gerekmez.
Hatırlarsan joomlanın reklamını yapmamamızın etik olmadığını vs söylemiştin. Joomla taglerini kullanmak siteyi kuranlara bırakılmıştır. Joomla satmadığımız sürece kod üzerinde istediğimiz değişikliği yapmakta serbestiz. Daha sonra ister cms reklamını yaparız ister joomla taglerini tamamen kaldırırız. Bu tamamen bizim inisyatifimize kalmış. Hiçbir şekilde "bu yaptığınız etik değil" vs söylemleriyle bizleri aşağı görmeye çalışmana müsaade etmem.
Dinci sitelere gelince. Kimseyle sidik yarıştırmıyoruz. Onların hangi cms sitemini kullandıkları umrumda bile değil. Cemaatler sistemlerini ister para verip alırlar ister kendileri geliştirir veya 0'dan yaparlar. Site kurmanın bir yasası yok. Yaptığımız seçimlerden dolayı bizi yargılamak çirkeflikten başka birşey değil.
td.net sitemizi hizmete soktuk. Bunu da anons etmemiz doğaldır. Ve bu site içeriğini geliştirmemiz için bizlere daha önce sahip olmadığımız imkanlar sunuyor. Biz de bu durumu değerlendireceğiz.
Şikayet butonuna tıklayacağımı söylememin nedeni asılsız yere sitede hangi cms nin kullanıldığını td.net te veya herhangi bir yerde belirtmediğimiz için netteki etik kurallara uymadığımızı söylemendir. Bu forumda cms lisans sözleşmeleri hakkında fazla bilgisi olmayan insanlar dolaşıyor. Benim tepkim o insanları bilinçli olarak yanlış birşey yaptığımızı düşünmeye sevk edecek cümleler kurma cüretini göstermenedir. Yoksa ister ateist ol ister müslüman. Hangi dine mensup olduğun beni hiç alakadar etmez. Biz ne yasal olmayan, ne etik olmayan birşey yapıyoruz. Kullandığımız templateler ve bileşenler lisanslıdır. Merak edenlere duyurulur.
Saygılar,
Averroes
02-10-2009, 19:39
tensiz:Siteyi giydirdiğimizi söyledim 0'dan kendimizin yaptığını değil. Bir şeyi giydirmek için elbiseyi kendimizin dikmesi gerekmez.
Sch: Tamam bende soruyorum işte neresini giydirdiniz? Bir banner eklemek giydirmek midir?
tensiz:Hatırlarsan joomlanın reklamını yapmamamızın etik olmadığını vs söylemiştin.
Sch: Kelime oyunları yapıyorsun. Sistemi inşa eden CMS bilgisi default olarak ekrana basılır, bu CMS'nin reklamı değildir, ama bunu kaldırmak acaba nedir? Burada bu sorunun yanıtını arıyoruz!
tensiz: müsaade etmem.
Sch: Fikirlerimi beyan etmek için senden müsaade istediğimi hatırlamıyorum tensiz!
tensiz: Dinci sitelere gelince. Kimseyle sidik yarıştırmıyoruz. Onların hangi cms sitemini kullandıkları umrumda bile değil. Cemaatler sistemlerini ister para verip alırlar ister kendileri geliştirir veya 0'dan yaparlar. Site kurmanın bir yasası yok. Yaptığımız seçimlerden dolayı bizi yargılamak çirkeflikten başka birşey değil.
Sch: Birincisi verdiğim adreslerden hiç birisi cms kullanmıyor, buna sidik yarıştırma dolayımında yaklaşman zaten amatörlüğünüzün tezahürü! Adamlar oturmuş sıfırdan site inşaa etmiş, cemaatler para vs diyip çamur atmayın! Çirkeflik ithamını da sana iade ediyorum tensiz!
tensiz:td.net sitemizi hizmete soktuk. Bunu da anons etmemiz doğaldır. Ve bu site içeriğini geliştirmemiz için bizlere daha önce sahip olmadığımız imkanlar sunuyor. Biz de bu durumu değerlendireceğiz.
Sch: Doğrusu bende merak ediyorum gelişmeleri, hele ingilizce bir forum açmanızı da şiddetle tavsiye ediyorum. Görsün dünya ateizmi türkiyedeki ateist kardeşlerinin durumunu! Birde tabi böyle bir foruma türkiyedeki müslüman profilinden çok farklı profilde müslüman üyeler geldiğinde durumunuz ne olacak onu da çok merak etmekteyim.
tensiz: Şikayet butonuna tıklayacağımı söylememin nedeni asılsız yere sitede hangi cms nin kullanıldığını td.net te veya herhangi bir yerde belirtmediğimiz için netteki etik kurallara uymadığımızı söylemendir. Bu forumda cms lisans sözleşmeleri hakkında fazla bilgisi olmayan insanlar dolaşıyor. Benim tepkim o insanları bilinçli olarak yanlış birşey yaptığımızı düşünmeye sevk edecek cümleler kurma cüretini göstermenedir. Yoksa ister ateist ol ister müslüman. Hangi dine mensup olduğun beni hiç alakadar etmez. Biz ne yasal olmayan, ne etik olmayan birşey yapıyoruz. Kullandığımız templateler ve bileşenler lisanslıdır. Merak edenlere duyurulur.
Sch: Asılsız hiç bir şey söylemedim tensiz, rahatsızlığın tam da aksine doğruları dile getirmem. Evet bu forumda cms lisans sözleşmeleri hakkında fazla bilgisi olmayan insanlar var ve bu konuşmalarımızdan sonra merak edip bazı şeyleri araştırdıklarında onlarda gerçeği göreceklerdir. Kullandığınız template elbet lisanslı, ücretini ödeyip satın aldığınızı zaten söyledim, bir template bile tasarlayamadığınızın altını çizerek!
Son olarak tensiz, islam ateizm bahsinde söylediklerin hiç inandırıcı değil, sana hatırlatırım ki keywords tagında "muhammed, aişe" yazan bir forumdayız ve sen burada bir yönetici ben ise müslüman bir üyeyim!
Biraz samimiyet lütfen.
Averroes
02-10-2009, 19:41
Sevgili schopenhauer; Hernekadar muhammed'in cinsel hayatini, patronu allahin ortaya doktugunu bildigin halde, ateistlerin tekrarliyarak etik davranmadiklarini dusunuyorsan da, bu sitenin basarisini samimi olarak istedigini dusunuyorum. Hatta, allahtan korkmasan, neredeyse yardim edeyim diyeceksin:).
Tensiz.denek kardesimiz sitemizdeki ateistlerin icinde teknik bilgisi en fazla olani. Bircok isi ustelendigi icin bizim taktirlerimizi kazanmis bir kardesimiz. Umarim sonunda seni de ateist yapariz da, vazife bolumune cagirabiliriz. Karsi tarafta degil de, akil ve mantik tarafinda olmasini istedigim bir insansin, Ne yapalim, Tor'dan umit kesilmez..:)
Sevgili Vartor Amca,
Senin benim ateist olmamı istediğin yazıyı okuyunca bu yeğenin tebessüm etmekten kendini alamadı. Ama amcacığım zihinsel yönüm ateist olamayacak kadar gelişmiş, onu ne yapsak? Hani İslam Peygamber'inin "Güneşi sağ elime verseler, ayı da sol elime..." diye başlayan bir sözü varya işte o kadar... Yani ateist olmak için delirmem bile yetmeyecek.
Ama amca senin için hala umut var. Bak İslam kendinden önceki bütün günahları siliyormuş. Şimdi ölsen ne olacak? Şurada yaşayacağın daha kaç yıl var? Şöyle Kanada'dan Cennet'e uzanan bir merdiven uzatsan, seninle orada buluşup beraber bir tavla oynasak, "Sevgili Yeğenim, Allah'ın merhameti olmasa benim küfür içinde geçmiş onlarca yılımın hesabını nasıl verecektim?" deyip ağlasan, ben de "Ağla amca ağla bunlar rahmet gözyaşları, Allah merhametiyle kafirleri bile kuşatmıştır desem" Sonra sen bu cümle üzerine kendini tutamayıp hıçkırıklara boğulsan ben de sana teselli mahiyetinde sarılsam. Sonra Dilaver ve Evrensel-İnsan el ele koşarak bize katılsa, Dilaver nimet dağılımındaki muhteşem intizama sosyalist sosyalist gülüyor... Evrensel-İnsan dışarıdan bakan nötr bakış açısını terk etmiş, cehennemdeki Nietzsche'ye beyaz mendil sallıyor.
Daha sonra karşıdan beyaz fistanıyla, Yaratan'ının aşkıyla vecd dolmuş Pervane geliyor. Pervane gibi dönüyor İlahi nazara mazhariyetten. Arkasına takmış nurlu mümineleri def çalıyorlar. Cehennem yanmaktan utanıyor onlar zikir çektikçe... Grubun önde gidenleri arasında TD’nin kafası haleli mübarek mümineleri… salavat sesleri tekbir seslerine karışıyor…
Daha sonra amcacığım, sen önderlik edip imamete geçip bize namaz kıldırıyorsun. Allahu Ekber nidalarına bütün semavat ehli eşlik ediyor. Kafandan omuzlarına düşen sarığın meltemin de esintisiyle ayrı bir karizma katıyor sana, sanki 61 değil de, 20 yaşındasın.
Nazarlar uzak bir köşede, bir ağaç altında gözleri nemlenmiş ağladı ağlayacak bir adamı celbediyor. Evet, Frodo bu. O da ömrünün sonlarına doğru gördüğü bir rüya üzerine yatağından kan ter içinde fırlamış ve hemen aynı gün www.nasilyaniltildik.com u açmış, iman ve İslam davasına bütün mevcudiyetiyle dahil olmuş ve Cenab-ı Erhamurrahimin onu da affetmiş, kelime-i şehadetlerle son nefesini verdiğinde kendini Kevser havuzunda yıkanırken bulmuş.
Ya amca! Bunlar hayal değil, nefes alıp veriyorsan halen şansın var. Sen Müslüman ol, Kanada’ya bir adet seccade, bir tespih, bir tane de hacı yağı benden.
Shopen imanlı olun, bir yaratıcıya inanın demenizi anlayabilirdim! de neden özellikle bizi müslümanlar olarak hayal ediyorsunuz? haleli, salavatlı, tef dömbekli bir cennet hiç cazip gelmiyor bana müslüman olmak için. başka neleriniz var?
Ya amca! Bunlar hayal değil, nefes alıp veriyorsan halen şansın var. Sen Müslüman ol, Kanada’ya bir adet seccade, bir tespih, bir tane de hacı yağı benden.
Hayal etmek güzel bir şey, sen de et.
Benim bir elime güneşi, diger elime de ayı verseler gene işçi sınıfını ve emekçilerin davasından asla ayrılmam.
Olmayan ve olamayacak olan bir Allah'ın peşinden gitmem. Zengin fakir ayrımı, efendi köle ayrımı yapan bir dini insanlıgın kurtuluşu olarak asla benimsemem. Dinin bir afyon oldugunu bilirim.
Şayet dininizi uygulamak ve beni de aranıza almak istiyorsanız Fatr 13 ü uygulayın ve Mülk Allah'ındır deyin. Bu dünyada tüm mülkü toplımsallaştırın. Tüm fabrikalara, tarlalara, üretim araçlarına el koyun ve Muhammed zamanındaki Şura ları getirin. ( şuralar Muhammedin ve İslamın uygulamaları degil eski komünal toplumun kalıntılarıdır)
Cenneti cehennemi boş verin. İslam olarak bunu savunun. Ortaklaşmayı savunun.
O zaman düşüncenin isminin benim için İslamiyet, ya da sosyalizm ya da komünizm olması fark etmiyor.
Gelin mülksüzleştirenleri mülksüzleştirmeyi savunun. Devleti yok etmeyi ve yerine şuraları (komün) koymayı savunun.
saygılarımla