Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilen yardımcı olur mu? (Kimlikteki din kısımı)
Bilen bir arkadaş bu kısımı nasıl değiştirte biliriz? Yasalarda bunun oluru ne? Ben kimliğimi yenilettiğim zaman sorduğumda nufus memuru suratıma tip tip bakıp bilmiyorum demişti fakat ben değiştirmek istiyorum. Yardımıcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla
Umurcan Görür
siparisci
04-10-2009, 14:11
Eğer reşitsen bunu nüfus memurluğuna vereceğin bir dilekçe ile yapabiliyorsun diye biliyorum.
Asıl tabuları önce sizin yıkmanız gerek. İşe nüfus cüzdanlarınızdan başlayın
Eğer reşitsen bunu nüfus memurluğuna vereceğin bir dilekçe ile yapabiliyorsun diye biliyorum.
Asıl tabuları önce sizin yıkmanız gerek. İşe nüfus cüzdanlarınızdan başlayın
Sayın siparisci
Bu nufus cüzdanımdaki din kısmı benim iradem dışında İslam olarak yazılmış ve ben bunu nufus memuruna sorduğumda bana "Bilmiyorum" şeklinde cevap verdi. Ayrıca nufus cüzdanımızdaki bir kelime ile tabu yıkılmaz. Tabular beyinde yıkılır.
Saygılarımla
Umurcan Görür
bir dilekçe ile nüfus müdürlüğüne başvurup din hanesinin boş bırakılmasını sağlayabilirsin. kanunen öyle bir hakkın var.
tensiz.denek
04-10-2009, 15:25
Din hanesinin boş bırakılmasını istiyorsan bunu ayrıca haneye "çizgi atılamaması" olarak detaylandırmalısın. Bazen işlemle ilgilenen memur öyle bir dilekçeyle karşılaştığında konuyu önemsemediğinden din hanesindeki boşluğa çizgi atabiliyor. Sonra tekrar kimlik değiştirme başvurusu yapmak zorunda kalıyorsun. Kalaylamadan da ücretsiz değiştirme yapmaya pek gönüllü olmuyorlar.
Saygılar,
kulturlu_kartal
04-10-2009, 16:12
Ben dilekçe falan vermedim. Sadece görevliye söyledim orayı boş bıraktıracağım diye o da tamam dedi halletti.