Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitenin Enleri (Yakından tanıyın)
mehmetsalih
06-10-2009, 20:37
Merhaba
Arkadaşları tanıyalım, cafeyi donatalım! J
Sitenin Enlerini yazalım…
Felsefeye ençok değer veren evrensel_insan
Kürt aydını dilaver
Sitenin solcuları kızılordu, saroz
Hristiyanlığı ençok savunan paolo
İslam’ı ençok savunan nogada,EnvyMe
Ortalığı ençok velveleye veren theatre
İslam’ı ençok bilenler pante, ozgur_insan, paslı_çivi, mutezile, aydoe
Sitenin edebiyatçıları K.C, parmis, perVANe
Sitenin Türkçüsü Ayata
Sitenin medyası J unbe
Bu kadarı aklıma geldi siz devam edin... J
m.salih
kıvançla…
oldschool
06-10-2009, 21:02
sitenin en 'en hazırlayanı' mehmetsalih,
sitenin enlerine en erken cevap veren oldschool
aklıma bunlar geldi. siz devam ediverin...
mehmetsalih
güldürecegim diye gene gülünc olmusun haberin olsun...
islami savunanlar demisin...islamin savunulmaya geregi mi varki ? dünyanin her yerinde her zaman ezan sesleri yükselirken, "savunmak" gibi bir derdi olabilir mi bu dine mensup insanlarinin ?
ama bu dine mensup olan insanlarinin ellerinden geldiginde, yalan yanlis ithamlara gücleri yetkice karsi durma görevi olabilir, sen bilmeye bilirsin ama senden akilli olan müslümanlar icin bir insanin dinsiz olmasi sorun olmamak ile birlikte, dinsizligi icinde yalan yanlis ithamlarda olunmasi sorundur.
simdi gelelim "islam" dinini en cok savunanlara,
bunu söyledigine göre, sitede sürüsü ile mevcut olan islam dini elestirisi yapildigi basliklarda bu üyelerin karsi tezleri hangileri ?
hani neye göre en cok "islami savundular" ?
bahsi gecen basliklar bellidir ? ben bugüne kadar bu saydigin üyelerden bu basliklarda ya hic bir iletisini okumuslugum yok, yada bu yalan yanlis ithamlari yazanlara "saygi duymaktan" baska bir sey yazdiklarina da sahid olmus degilim...
islami en cok bilenler demisin :)
bunlari sayarken hic mi utanmadin ? pante acitgi basliga ugrayamaz oldu, edit...mutezile kurani kerim arasitirmalari ve bulguari basliginda ise nihayetinde hic bir arastirma ve bulgusunun olmadigini kabul etti, pasli ise dinlerden hele islamdan anlamaz, agnostizmden ne kadar anladığını ise müminn agnostik basliginda gördük, orada hezimete ugradiktan sonra ayni seyleri cesitli basliklar altinda söylemeye devam etmekte
aydoe'nun ben bugüne kadar islam dini hakkinda ciddi bir elestiri yapmisligina sahid olmadim....
gerci ben senin neye hizmet ettigini biliyorumda
bu yazdiklarin sayesinde diger site üyelerde bilmis oluyor....
kivancla !
Öncelikle burada İslam'ı en çok savunanlardan biri olmadığımı söyleyim. O kadar bilgi ve birikimim yok. Bu yüzden orada yazılmayı haketmediğimi söyleyebilirim.
Son olarakta elbette tartışmak değil niyetim lakin sizi sevdiğim için sayın InVi şunu söylemek istiyorum. Benim duyduğum saygı insanlığa. Her birine farklı farklı da olsa, kimine az kimine çokta olsa hemen hemen hepsine saygım vardır ve Allah'ta eksiltmesin inşallah içimdeki bunu.
Saygılarımla
En el hak
07-10-2009, 12:54
yorumları en çok okuyan takip eden kişi - jazz01 :)
Listede adımı göremedim alacağın olsun mehmetsalih özgür_insan kim yahu ?
katre_07
07-10-2009, 13:19
mehmetsalih arkadaşımın yazdığı...sanırım.. herkes kendi en lerini ..kendi düşüncelerini yazsın anlamındadır..yanılıyor muyum mehmetsalih..
hem bu şekilde arkadaşlarımızın kimi nasıl değerlendirdiği nerede gördüğü gibi albenisi yüksek dedikodular yaparız..
saygılar
bende yazayım:
Dilaver-en çok muhalefet eden
Prozac,Cem ve Tensiz Denek-en çok çalışan
Placebo-en pkikolojik yazan
Negri-en çok herşeye dahil olan
Ben-en çok kızılan:)
Frodo ve Thunderpoint-en tarafsızlar
şimdilik bu kadar......
katre_07
07-10-2009, 15:37
mesla sitenin en önyargılısı sitenin en eğlencelisi..başka başka..sitenin en hararetli tartışmacısı..benim merak ettiğim bir de şu var siteye geldikten sonra inancında..görüşlerinde değişme olmuş..kişiler kimlerdir..bilenelr yazsın..ihtimal verenler de yazsın..bilmeyenler de yazsın..konunun kafe de açılmasının bi anlamı olsun dimi..:)
saygılar
bildiğim kadarıyla deist bedo müslümanlıktan deistliğe geçti,
portakaloğluda hristiyanlıktan ateistliğe.
bir de en çok nick değişikliği yapıp her defasında yakayı ele veren ve yasaklanmaktan kurtulamayan akhenotan var tabii.es geçmeyelim:)
katre_07
07-10-2009, 15:43
evt sayın cemin en fazla çalışanlarda olduğuna katılıyorum..hodri meydan da ilgilendiği çok şey vardı..ya dedim gerçekten bu işe gönül vermiş bi kişi..yoksa ne diye uğraşsın o kadar şeyle..ve siteye ne zaman girsem sayın cem online listesinde.. istisnası var tabii ama çok az..istisna bile denmez ona..
Negri-en çok herşeye dahil olan
maydanoz yazmadığın için teşekkürler. : ) en çok herşeye dahil olan olduğum fikrini kabul etmiyorum. gözüne gelen konularda, yazmam herşeye dahil olduğum demek değil. : )
aslında birde en genç demem lazımdı:)
o da vartor oluyor :D
ve en efendi de nogada
en alaycı hakdoğan.....
Merhaba
Ortalığı ençok velveleye veren theatre
m.salih
kıvançla…
Kesinlikle KATILIYORUM...
katre_07
07-10-2009, 15:54
sitenin en din feministi(feminist sanıyordum..ama değilmiş..ben de bu ismi uygun gördüm)..cvplarımız baklım ne kadar örtüşüyor..tabiki sayın K.C var mı aksini söyleyen..
En el hak
07-10-2009, 15:58
yazılarından en çok etkilendiğim kişi mep
dini en iyi bilenlerin arasına eski sodoma yani sodanın eklenmesi lazım
bir de en çok konuda en çok şeyi bilen pante-aydoe
en hazır cevap olanı mutezile
en eli öpülesi-sevilesi vartor:D
en çalışkanlara da unbecik eklendi:D
En el hak
07-10-2009, 16:16
asıl merak ettiğim en allahsızınız kim
biliyom hepiniz öylesinizde
en diyom bakın dikkatinize
çok allahsız biriyimdir:D
dostum placebo da öyledir.....
heralde ben ve placebo diyeceğim bu durumda:D
Çok iddialısınız sayın unbe.Bu kanuda ne kadar EN olduğunuzu bilmiyorum ama,iyi bir arkadaş olduğunuzu söyleyebilirim :D
"walla" vardı en dalgacı oydu
inceden,açıktan,örtülü... her türlü dalgaya alma onda idi.
alkolle çok iyi gidiyodu yazıları
vay be ne günlere geldik bir zamanlar plecebo müthiş inanır biriydi....sonra.....beklediği vahiy bir türlü gelmeyince olan oldu ...:(
En el hak
07-10-2009, 21:49
sitenin en çok bira içen adamı jazz 01
kadehimi dilaver abimin şerefine kaldırıyorum
tanrım sana nice 70 likler nasip etsin sayın abim
jazz nerden biliyorsun en çok senin içtiğini,bak bn de iddialıyım kapışalım:D:D
teşekkür ederim jazz 01
Bu kadar nefret içinde bir dost kadehi elbette karşılıksız bırakılamaz. Bu kadehimi senin için içiyorum. Sagol var ol.
saygılarımla
Sayın jazz_01 disipilin yönetmeliği madde 18/a bendine göre üyeleri tahrik şuçtur.Bizde insanız tahrik olup içebiliyoruz.
Bu arada;
Sağlığınıza :tea:
paslıçivi
08-10-2009, 05:47
ben islamı bilgi bazında çok fazla bilmem.. orta halli bir müslüman kadar bilgim vardır.. ama hep şunu söylüyorum, çok bilgi değildir önemli olan, hafızandaki bilginden senin ne kadar dönüşebildiğindir önemli olan.. bunu sağlayan da bilinç açıklığındır..
bilinçaçıklığın müsait değilse tüm islam tarihi, kuran vs aklına ne kadar bilgi geliyorsa hepsini de bilsen, bu seni dönüştürmez ve ordaki bilgiyi harmanlayıp analiz edemezsin..
bu iş bilgi değl bilgelik işidir.. bilgelik insanın sadece bilgi kazanımlarıyla değil özüne yaklaşmasıyla olur.. çünkü her insan doğasında özünde bilgedir, ve bu durum varoluşun ona hediyesidir, diğer canlılardan üstün kılması özelliğidir..
yapılması gereken şey bunun farkına varılması ya da vardırılması sonucu kişinin temizlenmesi arınması kendi içindeki hazineye ulaşıp keşfetmesidir..
her insan aslında bir isadır, muhammeddir, budhadır, taodur, musadır.. yani her insan bu potansiyelle dünyaya gelir..
paslıçivi
08-10-2009, 06:08
pasli ise dinlerden hele islamdan anlamaz, agnostizmden ne kadar anladığını ise müminn agnostik basliginda gördük, orada hezimete ugradiktan sonra ayni seyleri cesitli basliklar altinda söylemeye devam etmekte
güzel kardeşim invi..
sana bir teklifim var.. sen, hakdoğan, oki, dublörlerden faith, zihinharmanı ve perde arkasındaki kulisteki tüm arkadaşlar artık herkim varsa, topunuza hodri meydan çekiyorum..
ama size bu yetmiyecektir.. dünyanın en ünlü islam alimlerini bulun getirin karşıma yine hodri meydan diyorum..
ama size bu da yetmeyecektir.. imkanınız varsa muhammedi mezarından diriltip çıkarın ya da gidin bilimadamlarına muhammedin sakalından kılından tüyünden bir hücre kullanarak muhammedi klonlayıp karşıma getirin.. ve o allahın elçisi kainatın efendisini ne hale sokacığımı görün.. o kuranıyla nereye saklanacağını şaşırtırım ona..
ama size bu da yetmeyecektir.. muhammedin bahsettiği allaha yalvarın, ya deyin paslıçiviye hakkettiği gel sen cevap ver.. onun da nasıl bir tanrı allah olduğunu yüzüne çarpmaya hazırım.. EDİTaynası iştir kişinin lafa bakılmaz.. inanırınızdan allahınıza kadar topunuza hodri meydan diyorum.. şayet bir parça yüreğiniz varsa, imanınız tam ve güçlüyse beni sustracak ilahi gücünüz var demektir.. ve karşıma çıkmaya cesaret edersiniz..
yukardaki gibi konuşup sabah sabah kahkahayı bastırma bana, komşular uyanacak...:sleep:
En el hak
08-10-2009, 09:37
lestat abim
ben senin gibi biraları tekel bayiinden almıyom abi,
dilaver abim buranın onur üyesi olabilir
bende efesin onur üyesiyim
kargoyla geliyo benim biralar
her doğum günümde kutlama mesajı gelir bana
bizimde bi karizma var yaniicimee
prozac abim,
bazen kendimi çok zorladığım anlar oluyor
birgün kendimi tutamayıp müslümün birine kayarsam
sizin disiplin kurulunda alkol hafifletici sebebler arasına giriyomu abim
saygılar
güzel kardeşim invi..
sana bir teklifim var.. sen, hakdoğan, oki, dublörlerden faith, zihinharmanı ve perde arkasındaki kulisteki tüm arkadaşlar artık herkim varsa, topunuza hodri meydan çekiyorum..
Bu veya baska bir baslik altinda kendini bu konu hakkinda pek fazla yorma sevgili paslicivi.
Yakinda güzel bir firsat cikacak.:)
ama size bu da yetmeyecektir.. muhammedin bahsettiği allaha yalvarın, ya deyin paslıçiviye hakkettiği gel sen cevap ver.. onun da nasıl bir tanrı allah olduğunu yüzüne çarpmaya hazırım.. o gönderiği peygamberleri ve kitapları neresine sokup kaçacağını siz görün artık..
(http://www.turandursun.org)
Sevgili paslicivi,
Simdiden gazan mübarek olsun.:D
Averroes
09-10-2009, 15:44
güzel kardeşim invi..
ama size bu yetmiyecektir.. dünyanın en ünlü islam alimlerini bulun getirin karşıma yine hodri meydan diyorum..
ama size bu da yetmeyecektir.. imkanınız varsa muhammedi mezarından diriltip çıkarın ya da gidin bilimadamlarına muhammedin sakalından kılından tüyünden bir hücre kullanarak muhammedi klonlayıp karşıma getirin.. ve o allahın elçisi kainatın efendisini ne hale sokacığımı görün.. o kuranıyla nereye saklanacağını şaşırtırım ona..
ama size bu da yetmeyecektir.. muhammedin bahsettiği allaha yalvarın, ya deyin paslıçiviye hakkettiği gel sen cevap ver.. onun da nasıl bir tanrı allah olduğunu yüzüne çarpmaya hazırım.. EDİT siz görün artık..
aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.. inanırınızdan allahınıza kadar topunuza hodri meydan diyorum.. şayet bir parça yüreğiniz varsa, imanınız tam ve güçlüyse beni sustracak ilahi gücünüz var demektir.. ve karşıma çıkmaya cesaret edersiniz..
yukardaki gibi konuşup sabah sabah kahkahayı bastırma bana, komşular uyanacak...:sleep:
Şikayet ettik, bakalım bir şey çıkacak mı?
Paslıçivi,
Seninle ilgili şöyle bir düşünce şekillendi bende.
En son tartıştığın müslüman üyeden hemen sonra yazılarında burada rakamla vermemin mümkün olmadığı bir açı derecesiyle, öyle bir üslup değişikliği gösteriyorsun ki, bunu o adam mı yazmış diye iki defa rumuzuna bakmak zorunda kalıyorum.
Ve şüphelendiğim şeyin artık kesin olduğunu düşünüyorum: Çok fena aşağılık kompleksine sahipsin. Hem de öyle böyle değil, efendi efendi yazan bir adamı ağzından köpükler çıkartacak bir hırçınlık ve agresiflikte hükmediyor sende. Sürekli kıyasıya eleştirdiğin sahtebenliğin tam göbeğine oturmuşsun aslında. Bu saatten sonra meditasyon falan da kurtarmaz seni. Aşağılık kompleksi yaratacak yazıya önce vicdanında hak veriyor, sonra "yemişim hakkını" diyerek yazdığın yazınla kendini tanınmaz hale getiriyorsun. Bu da senin sayfalarca yazdığın süslü cümlelerinin paslıçivinin vicdanında herhangi bir kıymeti harbiyesi olmadığını gösteriyor. Yok, bir Musevi kıçını yırtsa bulacağı Yahudi tanrısıdır, Hindu şurasını yırtsa, Müslüman haşırt dese vs. vs. Sen de sabahlara kadar düşünsen, üstüne kabzımallığı bıraksan, üstüne meditasyondan çıkmasan, yapıp yazacağın anca bu yazıdır, tıpkı diğer yazılarının aynısının tıpkısı olması gibi.. Bana kalırsa, en çok kızan en çok hakverendir. Bu da Schopenhauer'ın "en"lerle ilgili bu başlığa eklediği en son mesaj olsun.
paslıçivi
10-10-2009, 09:31
Şikayet ettik, bakalım bir şey çıkacak mı?
sayın disiplin kurulu üyeleri.. bana bu hakaretimden dolayı ceza verirseniz hiç gocunmam, paşa paşa cezamı çekerim.. yukarıdaki ifadem bir ceza gerektiriyor mu tam bilmiyorum ama ceza verme yönünde karar alırsanız shopenden çok ben sevinirim.. sonra demesinler bu adamlar çifte standart uyguluyorlar, kendi düşüncelerindeki adamları koruyorlar diye.. gerçi böyle bir çifte standart olmadığını defalarca bu sitenin nonteist üyelerine de ceza vererek kanıtladınız ama shopen kardeşimin yüreğinde bir soru işareti kalmasın.. çünkü "bakalım bir şey çıkacak mı" diyerek bu huzursuzluğuu aleni bir şekilde dile getirmiştir..
En son tartıştığın müslüman üyeden hemen sonra yazılarında burada rakamla vermemin mümkün olmadığı bir açı derecesiyle, öyle bir üslup değişikliği gösteriyorsun ki, bunu o adam mı yazmış diye iki defa rumuzuna bakmak zorunda kalıyorum.
beni böyle sıkı takip ettiğin sürece daha çok değişik açılı üsluplara tanık olacaksın.. çünkü benim sabitlenmiş programlanmış bir robot gibi kişiliğim yok.. daha doğru tabirle benim bir kişiliğim yok, ben kişiliksizim.. çünkü her zaman ifade ettiğim gibi ben sadece sıradan basitçe bir kişiyim, kişilik değil.. kişilik sahtebenliğin sana dayattığı formdur, kişi ise senin bu dayatmalardan arınmış saf öz halindir.. yediğin güzel bir yemekten sonra geğirmek bazı toplumlarda çok ayıp görgüsüzlük sayılırken bazı toplumlarda yemeği çok beğendim anlamında teşekkür anlamına gelir.. sana yüklenen kişiliğin seni nasıl bir köle haline getirdiğine basit bir örnektir sadece bu..
hakdoğanın o insanları küçümseyici hakaret edici alaycı üslubuyla tartışırken onun seviyesine inerim ama kendini bilen bir insanla tartışırken onun seviyesine çıkarım, bende her türlü seviye mevcuttur, yeterki karşımdaki insan üslubunda inat etsin, herkesin her seviyenin anlayacağı dilden konuşmasını bilirim..mehemetsalih benimle ilk tartışmasında "sen dini sokaktaki adamdan mı öğrendin" gibi bir çok lafetmişti ama şimdiki durumuna bir bak, paslıçiviyi tanıdı.. son zamanlarda Skor diye biriyle tartışıyoruz, benim meditasyonuma "recep ivedik usülü meditasyon ve hs...tir ordan paslıbeyin" diye hitap edince hemen üslup seviyeme ona göre ayarlayıp anlayacağı dilden konuşmaya başladım.. kendisi 2.5 üniversite mezunu tahsilli bir üyemizdir. şimdi dilini yuttu, şayet henüz yutmadıysa bile zaman içinde yutacak bu sitede aynı nickle yazı yazamayacaktır.. diğer bir çok üye gibi.. ama paslıçivi bu siteye girdiği günkü nickiyle yazmaya devam ediyor ve bundan sonra da devam edecektir, zulamda 3-5 tane dublörüm hiç bir zaman olmayacaktır..
seninle olan tartışmalarımda da senin üslubunda tartıştım ama fikirlerimle mücadele edemediğin için sen de herkes gibi fikirlerimi bırakıp benimle uğraşmaya başlıyorsun.. çünkü yapacak başka bir şeyiniz yok, fikirlerimle mücadele edemeyip gördüğünüz rüyayı bozmaya çalıştığı için sahtebenliğinizin savunma mekanızmaları saldırıya geçmek zorunda, aksi takdirde uyuduğunuz o güzel uykudan uyanıp rahatınız bozulur çünkü.. yukrıdaki hodri meydan listeme bundan sonra sen de dahilsin sevgili kardeşim shopenciğim..
Ve şüphelendiğim şeyin artık kesin olduğunu düşünüyorum: Çok fena aşağılık kompleksine sahipsin. Hem de öyle böyle değil, efendi efendi yazan bir adamı ağzından köpükler çıkartacak bir hırçınlık ve agresiflikte hükmediyor sende.
iltifatların için teşekkürler, gerçek aşağılık bir insan olmaktansa aşağılık kompleksli biri olmayı tercih ederim.. hiç olmazsa diğer canlılara zararım olmaz.. aşağılık bir insan olmakla aşağılık kompleksi olan insan arasındaki farkı biliyorsundur umarım..
sen yine insaflısın, teşekkürler.. daha önce başkaları da ya da başka forumlarda yazdığım dönemlerde de insanlar fikirlerimden ve üslubumdan dolayı beni şizofren, deli, aklı ruh hastası, manyak, kaçık, kendini beğenmiş, sen bu dünyaya ot gelmişsin ot gideceksin, allah belanı verecek, öbür dünyada görüşürüz, bakalım kıçın yanarken de böyle konuşacakmısın, gibi şerefli kavramlarla onurlandırdılar.. hepsine huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim.. evet ben sizin inandığınız öbür dünyadaki cehennemde çatır çatır yanmayı göze alacak kadar gerizekalının salağın önde gideniyim.. bu dünyada herkes çok akıllı, bir tek ben akılsızın tekiyim, ne mutlu siz inanırlara değil mi... siz cennette keyfinize bakarken benim gibi adamlar olması lazımki cehenneme ateşlik kütük olarak gidip sizi ısıtalaım.. sevgili inanırlar bu dünyada uyanamadığı gibi öbür dünyada da rahatları bozulup üşümesinler, değil mi ama shopenciğim.. bu kıyağımı da yaz bir tarafa, unutma...
Sürekli kıyasıya eleştirdiğin sahtebenliğin tam göbeğine oturmuşsun aslında. Bu saatten sonra meditasyon falan da kurtarmaz seni.
senin bu eleştiriyi yapabilmen için önce uyuduğun o derin uykundan uyanman gerekiyor.. sen hala egoyla egoizmi karıştırıyorsun herkes gibi..
ego: seni uyutan bu dünyada rüya görmeni sağlayan sahtebenliktir
egoizm; egoyla hiçbir bağlantısı olmayıp bencilliği anlatır..
biri benliktir diğeri bencillik, ikisinin birbiriyle hiçbir alakası yoktur..aksine birbirine düşman iki kavramdır..
ego; egoizmin düşmanıdır, törpüleyicisidir, yontucusu, yokedicisidir..
egodan arındıkça genlerin bencil olduğu için bencilliğin artar.. egodan tamamen arınıp özüne ulaşabilirsen, kendini tanrının kendisi, oğlu, elçisi, kainatın efendisi falan zannetmeye başlarsın.. ya da şansız bir dönemde inanç tabakasını aşıp "allah benim" deyip kellenin uçurulduğu ve islam tasavvuf tarihine "En el hak" vakası olarak geçersin.. ama bu doyumsuz bencilliği gizlemek için tevazu denen kalkanı kullanmak zorundasıdır..... yaratıcılığın ve cesaretin pik yapar.. artık güçlü bir enerjiye dönüşüp insanları binlerce yıl arkandan sürüklersin..
meditasyon hakkında konuşmadan önce sana bir kaç naçizane tavsiyede bulunayım.. belki sufileri ve sufizmi bilirsin, meditasyon yapan müslümanlardır sufiler.. ve mevlanayı mevlana yapan bir sufi olan Tebrizli Şems'le yaşadığı tanrısal aşktır.. mevlana önceleri bir bilgi adamı iken yaşadığı bu tanrısal aşktan sonra bilgeliğe yükselip mesneviyi yazmıştır, aynı muhammedin kuranı, isanın incili, musanın tevratı, budanın öğretileri vs. gibi.. mevalananın tek eksiği inanç tabakasını geçemediği için yeni bir din yaratamamış olmasıdır..
işin özüne gelelim.. sufilerin kullandığı bir meditasyon tekniğinden bahsedeyim sana.. sessiz ve yalnız bir ortamda iyice gevşedikten sonra bir kaç dakika derin ve hızlı soluk alıp ver.. kan PH'ın 7nin üstüne çıkıp solunumsal alkoloza girdikten sonra gözlerini kapat ve dibi olmayan karanlık bir kuyudan kendini düştüğünü hayal et.. bu kuyunun dibi yok ve zifiri karanlık ve sen bu kuyuya atlıyorsun.. bunu yaşamaya çalış, becerebilirsen bir anlığına vücudunda bir ürperme ve gözlerinin önünde bir takım şekiller görmeye başlayacaksın.. ilk zamanlar zordur trans haline geçmek.. biraz sabret bu işe devam et, tekrarla.. bu işi sabahın erken saatlerinde ve keyfin yerinde olduğun zamanlarda hergün disiplinli bir şekilde yapmaya çalış.. sonra aradan 1-2 ay geçince bak bakalım eski schopen yerinde duruyor mu..
bu teknik sana uymayabilir, uzak doğunun elinde olan 112 tekniği ya da benim geliştirdiğim daha değişik teknikleri de anlatırım istersen sana..
ondan sonra meditasyon hakkında konuşuruz seninle... şimdi burda zurnanın son deliği gibi ötüp durma...
Aşağılık kompleksi yaratacak yazıya önce vicdanında hak veriyor, sonra "yemişim hakkını" diyerek yazdığın yazınla kendini tanınmaz hale getiriyorsun.
aydınlanmış, özüne yaklaşmış bir insanın sabit bir davranışı yoktur, o artık bir robot bir kişilk değildir, özünden gelenle davranır, ona yüklenen öğretilerle değil, ne zaman ne yapacağını kestiremezsin, daha önce de dediğim gibi aydınlanmış bir insan toplumda züccaciye dükkanına girmiş azgın vahşi bir boğa gibi algılanır, çünkü herşeyi yerlebir etmesi tehlikesi vardır.. statükocu yaşayan insanlığın statükosunu bozmaya ve insanoğlunun sığındığı o güvenli limanı yıkmaya gelmiş gibi davranır.. o yüzden bu tarz insanlar insanlık tarihinde tehlikeli algılanıp toplum tarafından yokedilmeye çalışılır ve bir çoğu da yokedilmiştir zaten, İsa buna güzel bir örnektir...
Bu da senin sayfalarca yazdığın süslü cümlelerinin paslıçivinin vicdanında herhangi bir kıymeti harbiyesi olmadığını gösteriyor.
paslıçivinin vicdanında sadece insan denen canlının, yaşamın kutsallığı vardır.. diğer hiç bir şeyin önemi yoktur..
Yok, bir Musevi kıçını yırtsa bulacağı Yahudi tanrısıdır, Hindu şurasını yırtsa, Müslüman haşırt dese vs. vs. Sen de sabahlara kadar düşünsen, üstüne kabzımallığı bıraksan, üstüne meditasyondan çıkmasan, yapıp yazacağın anca bu yazıdır, tıpkı diğer yazılarının aynısının tıpkısı olması gibi.
bu yazılarıma fikir bazında söyleyebileceğin çürütebilecğin bir şeyler varsa, buyur, meydan senin.. hatta hodri hodri, çift hodri meydan.. ama şayet bunu becerimiyorsan şu an yaptığın gibi sadece paslıçiviye kişisel saldırıya geçerek seni uyutan sahtebenliğini tatmin etmekten başka bir şey yapamazsın..
evet bu dünyanın tamamına yakını kendine yüklenen zihindeki inancı hakikat zannıyla yaşıyor.. yani senin o allahtan geldiğine inandığın kitaptaki gibi -kim bundan sonra islamdan başka bir din arayışına girerse ahirette helak olur ifadesinin muhammed aganın kendi benciliğinin pik yaptığının gösterisi olduğunu net bir şekilde gösteriyor..
ne acıdır ki, gereğinde sapıklığa uğrayan kavimleri yokedecek gücü olan psikopat allahınız, kendisine hakaret eden paslıçiviye gücü yetememekterdir ve kendisine inanaları mahçup etmektedir.. ve alllahınız kendisini savunamadığı gibi zavallı insanoğluna vermiştir bu yetkiyi.. ama onlar da bu işi bir türlü becerememektedir..
tekrar ediyorum, musayı isayı muhammedi mezarından çıkarın ya da klonlayın, yapın işte birşeyler, ve karşıma getirin, bakın bakalım o allah onlara mucize verebilecekmi, böyle düstursuz konuşan paslıçiviyi susturmaya gücü yetecek mi.. ya da paslıçivi o kitapları onların suratlarına çarpıp insanlığa verdikleri zararın cezasını çektirebilecek mi.. o kendini tanrı/oğlu/elçisi/kainat efendisi ilan edenler hangi deliğe kaçabileceklerini bulabilecekler mi.. zamanında insanları adlı adınca koyun gibi güttüler sömürdüler haremlerini krallıklarını kurdular..
ama değişmeyen tek şey değişimdir varoluşta.. eski çağların tanrıları nasıl yokolduysa sizin semavi tanrınızın da çok fazla zamanı kalmadı.. belki 150-200 yüzyıl spnra belki de daha yakın bir zamanda sen şuan eski insanların tanrılarına tebessümle gülümsüyorsan, insanlar da senin bu semavi dinlerin tanrısına gülüp geçecekler..
sadece sen koca bir yaşamı tüm dünya insanlığı gibi sadece ıskalamış olacaksın.. varoluşun derdi senin yaşamı yaşaman ya da ıskalaman değil zaten, onun acımasız kuralları var ve bu evreni oluşturan her atom için geçerlidir.. varoluşun tek derdi canlılığın ve evrenin devamlılığı üzerinedir.. sen sdece varoluşu ziyaret ettiğin ortalama 70 yıllık gibi kısacacık bir zamanda varoluşun bir kölesisindir ve onun kuralları gereğinde bir yaşam yaşayıp çayda çıra oynamaktan başka bir şey yapamazsın, uyanmadığın sürece tabiii..
Bana kalırsa, en çok kızan en çok hakverendir. Bu da Schopenhauer'ın "en"lerle ilgili bu başlığa eklediği en son mesaj olsun.
varoluş sana hiçbir şeyi bırakmayacak kadar güçlü ve ne yaptığını çok iyi biliyor.. merak etme sen.. daha bilinç açısından çok toysun, alman gereken fersah fersah mesafe var çünkü..
görüşmek üzere sevgili shopenciğim...:baby:
Averroes
10-10-2009, 12:04
sayın disiplin kurulu üyeleri.. bana bu hakaretimden dolayı ceza verirseniz hiç gocunmam, paşa paşa cezamı çekerim.. yukarıdaki ifadem bir ceza gerektiriyor mu tam bilmiyorum ama ceza verme yönünde karar alırsanız shopenden çok ben sevinirim.. sonra demesinler bu adamlar çifte standart uyguluyorlar, kendi düşüncelerindeki adamları koruyorlar diye.. gerçi böyle bir çifte standart olmadığını defalarca bu sitenin nonteist üyelerine de ceza vererek kanıtladınız ama shopen kardeşimin yüreğinde bir soru işareti kalmasın.. çünkü "bakalım bir şey çıkacak mı" diyerek bu huzursuzluğuu aleni bir şekilde dile getirmiştir..
Biz de burada, bizce sorunlu görünüp sitenin sorunlu görmediği ifadeleri not alıyoruz. Bir yerlerde kullanmak icap ederse eğer "birilerinin birşeyleri alıp bir yerlerine sokması" ifadesi, paslıçivinin yazısını referans gösteririz. Mesela terbiyesizin biri eğer, Turan Dursun'u yukarıdaki cümlenin öznesi yaparsa, ve de ceza görürse, diyeceğiz ki "Hoopp kardeşim, burada kapı gibi emsal var, ne yapıyorsun sen?"
beni böyle sıkı takip ettiğin sürece daha çok değişik açılı üsluplara tanık olacaksın.. çünkü benim sabitlenmiş programlanmış bir robot gibi kişiliğim yok.. daha doğru tabirle benim bir kişiliğim yok, ben kişiliksizim.. çünkü her zaman ifade ettiğim gibi ben sadece sıradan basitçe bir kişiyim, kişilik değil.. kişilik sahtebenliğin sana dayattığı formdur, kişi ise senin bu dayatmalardan arınmış saf öz halindir.. yediğin güzel bir yemekten sonra geğirmek bazı toplumlarda çok ayıp görgüsüzlük sayılırken bazı toplumlarda yemeği çok beğendim anlamında teşekkür anlamına gelir.. sana yüklenen kişiliğin seni nasıl bir köle haline getirdiğine basit bir örnektir sadece bu..
Seni özel olarak takip ettiğim falan yok. Sadece sitedeki yazıları okumaya çalışıyorum. Ama bu sitenin her tarafa dağılmış hakaretlerden fırsat kalmıyor. Sinirimiz bozulmadan şöyle üst üste 3 ileti okuyamıyoruz. Sinirlerimizi bozan eleştiriler değil, senin gibi, bayraktaro gibi, bilmem kim gibi yazarların "bildiğin hakaretleri". Ya, bir de bunlar müslümanları hakarete, küfre, kabalığa, hoşgörüsüzlüğe tevessül etmekle itham ediyorlar, iyi mi? Hani be siz aydındınız, çağdaş dınız, bilmem ne idiniz? Geçiniz efendim, geçiniz!
hakdoğanın o insanları küçümseyici hakaret edici alaycı üslubuyla tartışırken onun seviyesine inerim ama kendini bilen bir insanla tartışırken onun seviyesine çıkarım, bende her türlü seviye mevcuttur, yeterki karşımdaki insan üslubunda inat etsin, herkesin her seviyenin anlayacağı dilden konuşmasını bilirim..mehemetsalih benimle ilk tartışmasında "sen dini sokaktaki adamdan mı öğrendin" gibi bir çok lafetmişti ama şimdiki durumuna bir bak, paslıçiviyi tanıdı.. son zamanlarda Skor diye biriyle tartışıyoruz, benim meditasyonuma "recep ivedik usülü meditasyon ve hs...tir ordan paslıbeyin" diye hitap edince hemen üslup seviyeme ona göre ayarlayıp anlayacağı dilden konuşmaya başladım.. kendisi 2.5 üniversite mezunu tahsilli bir üyemizdir. şimdi dilini yuttu, şayet henüz yutmadıysa bile zaman içinde yutacak bu sitede aynı nickle yazı yazamayacaktır.. diğer bir çok üye gibi.. ama paslıçivi bu siteye girdiği günkü nickiyle yazmaya devam ediyor ve bundan sonra da devam edecektir, zulamda 3-5 tane dublörüm hiç bir zaman olmayacaktır..
paslıçivi, burada senin hangi üyeyle ne sorunun var bilmek istemiyorum. Umrumda da değil. Sen bir üyeye kızıp, o üyenin ilahına, peygamberine "hakaretler" edemezsin. Çünkü onun dini değerlerini ben de paylaşıyorum. Onun peygamberi, benim peygamberim, onun kitabı, benim kitabım. Ben, bir tek kabzımal şerefsizdir, alçaktır diye, bütün kabzımallar şerefsizdir, alçaktır diyebilir miyim? Seni bu konuda daha önce de uyarmıştım. Makul düzeydeki sert eleştirilere sesimizi çıkarmıyoruz, ama hiçbir düşünsel zorlayıcılığı olmayan, sadece muhatabı öfkelendirmek amaçlanmış söz ve söz öbeklerine her insan gibi kızıyoruz. Seni, şikayet ederken, ilgili kişiye yaklaşık olarak şunu yazmıştım: Şimdi ben Turan Dursun'a kızıp, "Burada olsaydı ona neler yapacağımı görürdünüz, o yazdığı kitapları neresine sokup kaçacağını" gösterirdim size, deseydim eğer kızardınız haklı olarak. İşte empirik olarak bizim de kızabileceğimiz kanıtlanmış oluyor kendi öfkeniz üzerinden. Dahası o, sizin kutsalınız değil, sadece bir insan. Demek kutsalınız olsa, sitede bir tek müslüman bırakmayacaksınız.
seninle olan tartışmalarımda da senin üslubunda tartıştım ama fikirlerimle mücadele edemediğin için sen de herkes gibi fikirlerimi bırakıp benimle uğraşmaya başlıyorsun.. çünkü yapacak başka bir şeyiniz yok, fikirlerimle mücadele edemeyip gördüğünüz rüyayı bozmaya çalıştığı için sahtebenliğinizin savunma mekanızmaları saldırıya geçmek zorunda, aksi takdirde uyuduğunuz o güzel uykudan uyanıp rahatınız bozulur çünkü.. yukrıdaki hodri meydan listeme bundan sonra sen de dahilsin sevgili kardeşim shopenciğim..
Fikirlerinle mücadele edemediğim doğrudur. Çünkü senin fikrinin senden başka dünyada temsilcisi yok! Agnostiğim dedin, tartışmaya başladık ama agnostiklikle uzaktan yakından alakan yok. Bu benden başka diğer müslümanlar tarafından da görülmüş bir gerçek. Dolayısıyla, kendisinin tam olarak ne olduğu bilinmeyen bir kimseye net sorular sorulamaz, net cevaplar alınamaz. Evrensellikten yoksun düşünceler ilgi alanıma girmez, meditasyon gibi şahsi deneyimlerle ilgilenmiyorum. Evrensellikten yoksun olduğunu bilmeme rağmen, uzun bir süre yazıştık ama gördüm ki, ben sana ne dersem diyeyim, sen aslında hep "öbürüsün". Bak, ben Müslümanım. Evrenselim. Netim. Bu sitede de dışarıda da öyleyim. Ana iskelet bu, felsefe ağırlıklı fikir sistematiğimi de forumlarda açık açık yazıyorum zaten. Yani eleştirilebilirim, hem de acımasızca, çünkü netim, ama sen değilsin, nev-i şahsına münhasır bir fikrin var, ve onu şu ana kadar bu sitede bir tek adam anlayabilmiş değil.
bu yazılarıma fikir bazında söyleyebileceğin çürütebilecğin bir şeyler varsa, buyur, meydan senin.. hatta hodri hodri, çift hodri meydan.. ama şayet bunu becerimiyorsan şu an yaptığın gibi sadece paslıçiviye kişisel saldırıya geçerek seni uyutan sahtebenliğini tatmin etmekten başka bir şey yapamazsın..
Bu yazılarına fikir bazında söyleyebileceğim ve çürütebileceğim bir şeyler yok. Çürümüşlüğü daha ne kadar çürütebilirim. "zihinlerindeki tanrı figüründen tamamen özgürleştiklerinde artık agnostik olmuşlardır" deyip bir başka yazısında, bilinen anlamıyla agnostik olmadığını itiraf eden biriyle ne tartışılabilir? Yanlışlanabilir olan ne sunuyorsun bize. Şimdi bana kalkıp, meditasyonda "Yaşlı bir amca geliyor, iki gözümden öpüyor, ben de anlıyorum ki başardım" desen ben sana ne diyeyim. Doğru söylüyorsun paslıcığım demekten başka çarem var mı? Neyini tartışacağım bunun senle? Şahsi deneyiminlerini bize hakikat olarak yutturmaya çalışıyorsun. Sonra da dünyanın geri kalanını, sahtebenliğin pençesinde insanlar olarak görüyor, durumlarına acıyan uzun uzun mersiyeler yazıyorsun.
varoluş sana hiçbir şeyi bırakmayacak kadar güçlü ve ne yaptığını çok iyi biliyor.. merak etme sen.. daha bilinç açısından çok toysun, alman gereken fersah fersah mesafe var çünkü.
Eğer senin meditasyondan aldıkların bozuk ağzın ise, toy kalmayı tercih ederim. Biz müslümanlar da bizi öcü gibi göstermeye çalışan ağzı bozuk bu insanlara bakar, bu ironiye acı acı gülümseriz.
görüşmek üzere sevgili shopenciğim...
Dur gitme daha son olarak bunları da oku öyle git. Hodri meydan'a gerek kalmasın.
"sizinle daha önce de hangi felsefenin ne olup ne olmadığıyla ilgili konuşmuş ve nihayetinde sizin nev-i şahsına münhasır agnostikliğiniz bütün tartışmayı bir anda kilitlemişti. Sizi ve felsefenizi (velev ki bu diğer agnostiklerden farklı bile olsa) yerli yerine oturtup analiz edebilmem için agnostikliğinizi iyi anlayabilmem lazım. Çünkü daha önce tanıdığım hiçbir agnostiğin savunmadığı şeyleri savunuyorsunuz. Durum böyleyken ben evrensel bir felsefe olan agnostikliği değil de paslıçiviyi tartışmış oluyorum. Benim agnostikliğe getireceğim her bakış açısı dolayısyla her zaman yanlış olacaktır. Bu durum beni savunma pozisyonunda bırakırken, paslıçiviyi görünmeyen bir yerlerden hasımlarına oklar fırlatan AŞil'e döndürecektir.
Elbette felsefe yapıyorsunuz ve yapacaksınız. savunduğunuz felsefe gereği teist inançlıları ,tabi bu arada diğer felsefelere de sıkı eleştiriler var, safbilincin üzerine tozlar serpilmiş insanlar olarak görmeniz normaldir. Ama doğru, sadece doğrunun malıdır. Ben doğruyum demekle doğru savunulmuş olmaz. Hata payı her zaman için sizin için de benim için de sözkonusudur. Safbilincin üzerini örten toz, teizm de olabilir agnostisizm de. Agnostisizm toz-proof değildir. Öyle olmadığını savunmanız, öyle olamayacağını sağlamaya yetmez."
Ratiönalism
10-10-2009, 12:59
Aşk olsun benim başım kel mi :)
Bende forumun rasyosu hehehe:)
Bu konuyu bugün gördüm, sayın schopenhauer; teşekkür ederim. Tesbit ve düşüncelerinize katılıyorum.
Ratiönalism
10-10-2009, 13:09
Bu arada
Forumda en çok :) simgesini kullanan=Cigi
Einstein gibi cevaplar veren=Evrensel İnsan
Sohbet odasına en çok giren=Ben
En genç yaşlı üye=Vartor
Forumun cırcır böceği=Mehmetsalih
Bu kadar aklıma geldi :)
Corpse Bride
10-10-2009, 15:23
Evrensel İnsan-- forumda nikiyle müsemma olan tek yazar. Güne, düzenli prozac alarak başladığını düşünmekteyim zira insanı çileden çıkartan, saçını başını yolduran sakinliğini başka türlü açıklamak zor
evrensel-insan
10-10-2009, 15:36
Saygideger rakibalik;
Ben; evrensel-insan dusuncesi tasiyorum, unutma! Bu arada prozac nedir? Sitede; kendisinin gorevini layikiyle yerine getirdigini dusundugum arkadasimiz, prozac02 var zaten.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Corpse Bride
10-10-2009, 15:42
Evrensel İnsan, adıyle müsemma dedik diimi.
evrensel-insan
10-10-2009, 16:05
Saygideger rakibalik;
Bak sana bir sir vereyim. Birincisi benim; evrensel-insan dusuncesi olarak; dogal dusuncenin ayrimci temelini iceren ve totoliter yanasim ve toplumsal kisiligini veren; tabularim, verilerim, degerlerim, ideolojilerim, inanclarim, dogrularim, sabitlerim, sahiplendiklerim, savundugum, karsi ciktigim yok.
Ustelik; dogal dusuncenin ayrimci temelini veren; ve toplumsal kisilik ile totoliteryanasimi iceren; tum yukarida sayilanlara sahip arkadaslarinda bu degerleri; kendilerine kisilik ve kimliklerini olusturan degerler yaptiklari icin de; saygim var. Bu saygi epistemolojik bir gercekliktir.
Butun bu temelde; evrensel-insan dusuncesinin serbest dusunen bir bireyi olarak; dogal dusuncenin her turlu ayrimciligina; disaridan bakabiliyor ve notr algiliyorum. Bu bakis ve algilama; bana; dogal dusuncenin hangi konudaki tabusu, verisi v.s. olursa olsun; onun sorunsal tum resmini vermeyi ve sorunu ortaya koymayi getiriyor.
Iste evrensel-insan'in dusuncesinin; dogal dusuncenin her konudaki her turlu sorununu ortaya koymasida; ortaya konan dogal dusuncenin, adi gecen konudaki ayrimcilikta; tartisma gereksizligini, curudugunu ve cikarsama metoduyla, sifirlandigini, etkisini kaybettigini yansitiyor.
Butun bunlar, evrensel-insan dusuncesinin; ne kisilere ne de onlarin soyut/somut degerlerine yonelmeden; onlarin degerlerini veren dogal dusuncenin resmini ortaya koymaya yariyor.
Bu resmi alan; konusuna, konudaki tabunun; onun kisiligindeki yer alisina gore; tepki alabiliyor, duygusallik getirebiliyor, yerine gore satasma ve hatta ilgisizlik goruntusu verebiliyor. Bu arada; tabunun ortaya konus sekline gore; tabu disina cikamayanlarin algisi; ya tabuya paralel, ya da tabuya karsi algilaniyor.
Ama butun bunlar sonunda olan tek bir sey var. Gerci buda zaman aliyor ama; gozlemlemelerim bu degisimi takip ediyor. Kisilerin dusuncesindeki; tabu sahipligi, sabitligi, savunusu v.s. de; bir soru isareti doguruyor. Iste bu "acaba" lar, genisledikce de; tum tabu degerleri; kisideki yer edise paralel olarak; sorgulaniyor. Bu da kisilerin, mesajlarina ve yanitlarina yansiyor.
Bu konudaki en ilgisiz gozukenler bile; kendilerince belirli araliklarla; belkide istemiyerek konuya dahil oluyorlar, bu da onlarin acabalarini berraklastiriyor.
Bu kadar aciklama umarim; yeterlidir. Yalniz bu bir sirdir ve umarim merakini gidermistir.
Yazilanlarin; teoriden cikip, pratige uyup uymadiginin gorebilmek icin. Bakiniz evrensel-insan yazilari ve evrensel'in kosesi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
paslıçivi
11-10-2009, 06:49
Bu dünya üzerinde mi yaşıyorsunuz sayın paslıçivi ? Ne diyorsunuz yada ne diyemiyorsunuz ? Hem insanın sosyal bir canlı olduğunu, empati yeteneğini taş devrinden sonra geliştirdiğini söylüyorsunuz, hem de dönüp Din konusunda anlaşamazlar, birbirlerini etkileyemezler gibisinden garip bir ifade de bulunuyorsunuz. Bu iddianız hem sizin gibi nonteizm düşkünlerini, hem Din konusunda çalışmalar yapan (örneğin:misyonerler) insanları bağlayıcı bir ifadedir. Laf ola beri gele türden yazacaksanız, kendinizi zorlamayın. Din konusunda bir ilminiz varsa buyrun yazın, katılmadığımız yerlerine itirazımız varsa yaparız, ama doğru bir şey ise kompleks yapmadan kabul de ederiz. Doğruyu kabul etmek erdemdir.
skor kardeşim..
olayını anlaman için şöyle ifade edeyim o zaman..
sen bir müslümansın.. müslüman olmayan diğer tüm dünya inanırlarını (teizm ve nonteizm de buna dahil) inancının algılayamazsın.. empati kuramazsın, kendini onun yerine koyamazsın..
örnek mi..
yaratıcı tanrıya inanmayan ve ölümden sonra yeniden doğuma inanan gelmiş geçmiş milyarlarca budistleri algılayamazsın..
isamesihi rab(tanrı) olduğuna inanan milyarlarca isevileri anlayamazsın..
isanın tanrının oğlu olduğuna inanan milyarlarca hristiyanları algılayamazsın..
tanrıya(ama sizin semavi dinlerinizizn tanrısı değil) ve reenkarnasyon/karma yaşama inanan milyarlarca hinduyu algılayamazsın
tanrıya ve tanrının tek bir elçisi olduğuna ve bu kişinin Musa olduğuna inanan milyarlarca yahudileri(musevileri) algılayamazsın..
senin gibi islamiyete inanan ama cennet cehennem kavramlarının evrende sizin inandığınız gibi bir mekan oduğuna inanmayan sufileri anlayamazsın
Ali sevgisi içinde büyüyen alevileri anlayamazsın..(burda senin sünni olduğunu farzediyorum)
tanrıtanımaz bir ateisiti, dinlerden özgür tanrı inancı olan nonteistleri(deist, panteist) ve mutlak inançsız olan bir agnostiği anlayamaz ve algılayamazsın..
yukardaki örnekleri dünyada ne kadar senin dinin/mezhebin dışında insan varsa çoğaltabiliriz.. sana göre tüm bu insanlar batıl/bozulmuş/şeytan işi/aldanma bir dine/inanca inanıp büyük bir yanılgı içindeler..
çünkü senin zihninde hakikat nedir? sorusunun cevabı kendi inancındır.. sen sünni bir müslüman olduğu için bu sorunun cevabı islamdır..
şimdi yukarda verdiğim bu örnekteki şablonu dünyanın her teizm, nonteizm düzeyindeki inanırı için uygulayabilirsin.. yani sen müslümansın ifadesindeki "müslümansın" yerine dünyanın diğer tüm dinlerini inançlarını ve aşağılarına o inancın dışındakileri koyabilirsin..
bu şablon her inanır için biçilmiş kaftandır ve dünya insanlığı bu kaftanı giyip varoluşun gizeminin ona vereceği huzursuzluktan korunmaktadır.. ve böylece yaşam, yüksek doz bir uyuşturucuyla yaşanılabilir olmaktadır..
nonteistler; teistlerden bir parça daha bilinç açısından iyidirler, yarı uyanık/yarı aydınlanmış insanlardır..
sahtebenliğin o uyutucu etkisinden kurtulmuş tam uyanık/aydın bir insan yukarıdaki tüm inanırları anlayabilir ve algılayabilir.. ineği maymunu fareyi kutsal sayan insanları bile.. ateisti deisti panteisti de alglayabilir tam uyanık bir insan..
bana; hakkında hiç bir bilgim olmayan, daha adını bile duymadığım bir inancın/dinin mensubunu getirin, onu da anlayabilirim.. önemli olan neye inandığı değil, bir inancı olup olmadığıdır..
teizm düzeyi insanlar; varoluşun gizemi karşısında bu bilinemezliği bilinir hale getirmek için nesnel(insan ya da insandışı bir nesne) bir varlığa ihtiyaç duyarlar, ancak o nesneyle bilinmeyeni bildiğini zannederek iletişime geçebilirler.. bu nesne; bir insan bir hayvan kutsal bir kitap/öğreti, cansız bir varlık olabilir.. bunların hepsi bir teist için araçtır.. ama o bunun bilinmeyene uzanan bir araç değil bir amaç olduğunu zannetme yanılgısı içindedir..
nonteist düzeyi insanlar; varoluşun bu gizemi karşısında bilinemezliği bilinir hale getirmek için nesnel varlıklardan özgürleşmiş ve kendi bilinciyle başbaşa kalmış insanlardır.. kendi bilinçaçıklığının müsaade ettiği oranda varoluş hakikat nedir sorusuna cevap verip bir inancı olabilir.. ve bu inançlar tanrı odaklıdır...
evrensel-insan
11-10-2009, 07:00
Saygideger paslicivi;
Birde evrensel insan dusuncesini savunan; dogal dusuncenin herturlu sorunsal resmini verebilecek disaridan bakis acisini ve notr algiyi kullanan-paylasan ve de epistemolojik gercekci olan birey bilincini almis serbest dusunurler var.
Saygilarimla;
evrensel-insan
paslıçivi
11-10-2009, 07:39
Fikrinizi savunuyorsunuz ve bunu yaparken karşıdaki insanın kırılıp kırılmayacağını göz önüne almadan yani sizin deyiminiz ile empati yapmadan mı yazıyorsunuz ? Böyle yapıyorsanız, size o halde sosyalleşmemiş bir canlı gözü ile bakabilirmiyiz ? Sizin sosyalleşmenizi beklememiz mi gerekiyor ? Bu süre ne kadar bir zamanı kapsar ?
karşıdaki insanın kırılıp kırılmayacağı empati değil sempati konusudur.. empati; karşıdaki insanın bilinç düzeyini, duygularını, inançlarını anlayabilme algılayabilme yeteneğidir.. yani onu memnun etme yeteneği değildir.. o iş sempatinin konusudur..
benim derdim, idealim; karşımda tartıştığım bir kaç insanın duyguları değil..
tüm dünya insanlığının kendisine yakışmayan bu bitip tükenmeyen bilmeyen savaşlar..
sahtebenliğin etkisinde bilimin insanlara ve evrene zarar verecek şekilde yönlendirilmesi(atom bombası, nükleer silahlanma, daha güçlü ve zengin olmak uğruna doğal kaynakları kötüye kullanım ve dolayısıyla dünyanın sonuna getiren küresel ısınma)..
dünya insanlığına yön verip kendileri krallar gibi yaşayıp dünya zendinliğinin %95 ine sahip aileler..
uzun lafın kısası; dünya denen gezegende insanca her insanın gerçekten bir insan gibi yaşayacağı dünya..
bunun da tek yolu dünya insanlığının kendisini uyutan ve tatmin olmak bilmeyen egosundan arınmasıyla, yani bir birey olmasıyla mümkündür.. yoksa bilim teknoloji istediği kadar ilerlesin, insanlık aydınlanmadığı sürece yapacakları tek şey bu dünyayı ve tüm insanlığı yokedecek silahlanma yarışına devam etmekten başka bir şey değildir..
sahtebenlik(ego), size sürekli; daha çok güç, daha çok dünya malı toprağı, daha çok zenginlik, daha çok iktidar, demektedir çünkü.. bunun nedeni de genlerin bencil olmasından kaynaklanmaktadır.. egosentrik yaşayan insanoğlu bu bencilliği kötüye kullanmak zorundadır..
nasıl mı..
kişi önce ben der.. sonra benim ailem der, sonra benim akrabalarım der, benim meslektaşlarım der, sonra benim hemşehrim der, sonra benim etnik kökenim der, sonra benim milletim der, sonra benim mezhebim der, sonra benim inancımdaki insan der,..
yani egoda yaşayan insan her zaman ayrımcı ve bölücüdür.. evrensel bir insan olmayı beceremez ve başaramaz.. her zaman kendisine rakip ve düşman bir takım insan toplulukları vardır.. çünkü ego dediğim sahtebenlik tatminsizlik ve kendisini koruyan birçok savunma mekanızmasına sahiptir..
evet ben sosyal bir insan sayılmam.. çünkü insanın sosyalleşmesi demek özünden uzaklaşıp yaşadığın toplumun kuralları, öğretileri, inancı içinde toplumla barışık ama kendiyle çatışma içinde mutsuz olan insanı yaratır..
aydınlanmış bir insan evrenseldir, tüm dünya insanlığını kardeş görür, ayrımcı bölücü değildir, yaşadığı evreni gezegeni ve kendisinden sonra gelecek insanlığı düşünür.. toplumla çatışma içinde ama kendi içinde barışık mutlak mutlu bir insandır..
aydın, evrensel bir insanın toplumla olan bu çatışması bir savaş değil yaramaz küçük bir çocuğun yetişkinlerle olan çatışması gibidir, özünde bir kötülük yoktur..
tüm bunlardan dolayı ben sosyalleşemem, zaten eskiden sosyal bir canlıydım ve bir takım gruplara, düşüncelere, inançlara, etnik kimliklere milliyet kavramına taraftım.. şimdi bunların hiçbirine taraf değilim, karşı taraf da değilim.. nötrüm.. taraf olduğum tek şey dünya insanlığının kendi türüne yakışır insan gibi yaşamasıdır...
paslıçivi
11-10-2009, 07:43
:)
Saygideger paslicivi;
Birde evrensel insan dusuncesini savunan; dogal dusuncenin herturlu sorunsal resmini verebilecek disaridan bakis acisini ve notr algiyi kullanan-paylasan ve de epistemolojik gercekci olan birey bilincini almis serbest dusunurler var.
Saygilarimla;
evrensel-insan
yaavv, sevgili e.i. çok sabırsızsın,:) bak üsteki yazımda zaten bu bahsettiğin grubu açıkladım..
paslıçivi
11-10-2009, 08:15
Her cevabımızdan sonra çok malzemeye kavuştuğunu yazıyorsunuz, malzemelerinizi fırsat bulunca paylaşırsanız seviniriz. Ki; daha bugüne kadar size cevap vermiş kabul etmiyorum kendimi. Bugüne kadar size yazdıklarımızı ısınma turları olarak algılayabilirsiniz. Cevap yazdığımız zaman karşımızdakinin kim olduğunu, kapasitesini, birikimini hep beraber görürüz. Ayrıca bu 2,5 üniversite muhabbeti sizde bir rahatsızık oluşturdu gibi sanki, çünkü bende oluşturdu. Dilinize çok dolamanız nedeni ile baydı beni çünkü.
evet maalesef çok malzeme var ama benim zamanım sınırlı... hafta içi çok yoğun bir iş tempom ve yaşamam gereken bir hayatım var.. bu yaşamın en güzel anları da kendimle tekbaşıma kaldığımdaki meditasyon anlarım.. bu anlarımı internet başında zaman harcayarak geçiremem.. ama merak etmeyin zaman buldukça hepsini cevaplıyacağım.. günlük yaşamımda hem zaman olarak hem ilgi olarak sabahın erken saatleri benim için uygun.. bazen akşamları ya da hafta sonları boş(çalışmadığım) zamanlarım olduğu halde bu konularla ilgilenmek ve siteye yazmak hiç ilgimi çekmiyor..
daha şimdiden doydum ve sıkılmaya başladım.. belki sonra devam ederim... daha shopene yazacağım bir çok şey var....
Ratiönalism
11-10-2009, 10:09
Evrensel-İnsan abinin elleri çok yoruluyordur yazmaktan ama :)
En iyisi bir masaj yapan kadın tutsun ellerini ovsun :)
paslıçivi
11-10-2009, 11:00
Biz de burada, bizce sorunlu görünüp sitenin sorunlu görmediği ifadeleri not alıyoruz. Bir yerlerde kullanmak icap ederse eğer "birilerinin birşeyleri alıp bir yerlerine sokması" ifadesi, paslıçivinin yazısını referans gösteririz. Mesela terbiyesizin biri eğer, Turan Dursun'u yukarıdaki cümlenin öznesi yaparsa, ve de ceza görürse, diyeceğiz ki "Hoopp kardeşim, burada kapı gibi emsal var, ne yapıyorsun sen?"
bu sizi ve site yönetimini bağlar .. beni değil..
ben istediğimi yazarım, disiplin kurulu durumu değerlendirir ve gerekeni yapar.. benim diğer üyelerden hiçbir farkım yok, disiplin kurulu tüzüğe göre hareket eder, kişilere göre değil...
Turan Dursun'un benim hayatımda hiç bir önemi yoktur, ne kutsalımdır, ne de hayranlık duyduğum, ne de sevdiğim saydığım bir yakınımdır.. tek ortak noktamız aydınlanma yolundaki mücadelemiz ve onun adına kurulmuş bu sitede benim yazmamdır.. hiç bir kitabını okumadım şimdiye kadar..
sizin inandığınız allah ve Muhammed'le Turan Dursun'u kıyaslayacak olursak ben Turan Dursun'u alkışlarım diğerine küfrederim... sadece sizin inandığınız tanrıya değil bu dünyada insanları arkasından koyungibi süreükleyip ölüm sonrası yaşamlar vaadedip onları uyutan tüm mistiklere küfrederim.. bugünkü dünya insanlığına maalesef bilim değil hala bu adamların öğretileri yön verip dünyayı bir savaş alanına çevirmiştir..
TD hiç bir canlıya zarar verecek bir şey yapmamış, kimseyi bir kutsal adına benim peşimden gelin, öldürün yakın yıkın deyip insanları binlerce yıl birbirine düşman edip ayrımcılık bölücülük yapacak bir şey yapmamıştır.. milyonlarca insanın ölmesine sebep olmayıp aksine bu uğurda canını kaybetmiş bir insandır..
ama sizin inandığınız allah ve Muhammed(isa ve musa da), bu dünya insanlığını kendi aralarında 3 ana büyük gruba bölüp binlerce yıldır cennet cehennem şehitlik vs hikayelerle birbirine kırdırmaktan, insanı insanlıktan çıkaran bilinçsiz vahşi bir hayvan gibi yaşamalarına neden olmuştur ve hala olmaktadır.. bugün filistinde aynı tanrıya inanan insanların birbirlerini nasıl vahşice katlettiklerini görüyoruz... ne adına....
o yüzdendir ki insanlığı bu hale sokan bu tanrılara ve bu mistiklere ne kadar küfretsem azdır....
TD yaşamış kanlı canlı bir insandır..
allah dediğin şey varmı yokmu belli olmayan sadece bazı insanlığın varolduğunu zannettiği bir kavramdır..
paslıçivi
11-10-2009, 11:54
Sen bir üyeye kızıp, o üyenin ilahına, peygamberine "hakaretler" edemezsin.
ben inviye kızıp da bunları yazmadım ki.. daha önce dediğim gibi bu sitede bir tayfa var.. anlayacakları dil bu.. normal yolla iletişim kurmak mümkün olmadığı için anlayacakları dilden konuşup borazanlarını ağızlarına tıkıyorum... yasal yolla siteyi yokedemediler, hacklediler olmadı... şimdi bir kaçtane ulema tayfasıyla siteyi içerden yıkmaya çalışıyorlar.. sitenin yönetimiyle uğraşıyorlar.. bir çok akıl hocaları ve dublörleri var.. çünkü insanların aydınlanması bazı grupların işine gelmiyor..
insanlığı bölen, koyun gibi güden, birbirine düşman eden sistemleri savunanların anlayacağı dil neyse onu kullanırım.. yerim ben onun kutsalını.. bir ya da birkaç insanın/grubun mutluluğu keyfi için tüm dünya insanlığını birbirine kırdırmanın kimsenin hakkı yok..
ya da bazıları zaten şüphe içinde, buraya girip de şüphelerini güçlendirecek şeyleri okuyunca iyice zıvanadan çıkıyorlar.. adam ömrünü hayatını vermiş inancına, tüm bunların bir hikaye olması kadar acı veren bir şey olamaz.. ama aydınlanmak da kolay bir şey değil zaten, bedel olarak benliğini vermen gerekiyor..
bunlar bu bedeli ödemeye hazır olmayan insanlar.. yoksa ne işleri var bu sitede.. gitsinler inançlarını yaşasınlar, onlara niçin inanıyorsun diye dürten, rahatsız eden mi mi var..
burası aydınlanma yolundaki insanların sitesi, site en baştan zaten tüm dünya dinlerini efsane, hikaye, insanlığın zararına görüp mücadele edenlerin sitesi.. yani burası kamusal bir alan değil.. belli bir vizyonu olan insanların sitesi..
paslıçivi
11-10-2009, 13:16
Çünkü senin fikrinin senden başka dünyada temsilcisi yok! Agnostiğim dedin, tartışmaya başladık ama agnostiklikle uzaktan yakından alakan yok. Bu benden başka diğer müslümanlar tarafından da görülmüş bir gerçek.
meditasyona farkında olmadan 11-12 yaşlarında başlayınca böyle oluyor demek ki.. beni varolan hiç bir sistemin içine sokamazsın, çünkü mutlak inançsızım, varoluş hakikat bilinemzdir, sırdır diyorum... ama tüm dünya bildiğini zannediyor, ateistler de dahil.. onlar da bir tanrının kesinikle olmadığını zannediyorlar.. tüm dünya uyuyor diyorum.. ve bunun da tek bir nedeni var, sahtebenlikte(teizm) ya da hala onun egemenliğinde(nonteizm) yaşamak..
shopenciğim sen agnostiklikten ne anlıyorsun merak ediyorum.. ve ben agnostizme ters şimdiye kadar ne ifade etmişim.. bu sitenin ana sayfasında dinlerden özgür felsefeler başlığından agnostizmi bir kez daha oku istersen..
defalarca söyledim, yine söyleyeyim.. varolan bilinç düzeyime en yakın tanımlama agnostizm olduğu için sorduklarında agnostiğim diyorum.. yoksa agnostizme yapışıp katı bir agnostizm savunucusu değilim..
benim asıl üzerinde durduğum konu farkındalıktır, aydınlanmadır, tam bir uyanıklık halidir...
beni sadece siz müslümanlar değil hiçbir teist düzeyinde insan anlayamaz ve algılayamaz, saçma sapan bulur yazdıklarımı.. çünkü inancını hakikatmiş düzeyinde derin uykuda yaşayan biridir..
bir müslüman için gerçekten allah diye bir şey vardır ve cennet cehennem vardır, bunun yolu da islamdır.. aksini başka bir şeyi algılayamaz..
bir budist için budha gerçekten tanrısal bir kişilktir ve ölümden sonra yeniden doğum vardır, bunun yolu da budizmdir.. aksini başka bir şeyi algılayamaz..
bir yahudi için gerçekten tek bir semavi din vardır, ve musa tanrının yegane elçisidir.. bunun yolu da museviliktir.. aksini başka bir şeyi algılayamaz..
bir hindu için krishna gerçekten tanrıdır ve vedalar isimli kutsal kitap tanrıdan gelmiştir ve ölüm sonrası için reenkarnasyon/karma yaşam vardır.. bunun yolu da hinduizmdir.. aksini başka bir şeyi algılayamaz..
yukarıdaki örnekleri çoğaltabilirsin..
benim yazılarımı nonteist düzeyinde insanlar anlayıp algılayabilir.. çünkü o kafalarını soktukları çukurdan çıkarmış ve uyanmaya başlamışlardır.. benim yazılarımı anlamaya algılamaya çalışan bir teistin(hangi dinden olduğu hiç önemli değil)egonun savunma mekanızmaları hemen devreye girerek, yadsıma, önemsizleştirme, saldırı ve başa çıkamazsa kaçma yönünde düzeneklerini kullanır.. aksi mümkün değildir, çünkü benim yazdıklarımı varolan sahtebenliğin kölesi bilinciyle algılamaya çalışırsa sahtebenliğinin varlığı tehlikeye girer ve kişide büyük bir kaos oluşur.. bir teist ya da nonteist benimle yazışırken ya saçma bulacaktır, ya saldıracaktır ya da kaçacaktır.. başka yolu yoktur... çünkü direk onun savunma düzeneklerini harkete geçirecek şeyler yazıyorum.. uzun lafın kısası benim anlaman algılaman imkansızdır..
evrensel-insan
11-10-2009, 20:22
Saygideger Rationalizm;
Evrensel-İnsan abinin elleri çok yoruluyordur yazmaktan ama
En iyisi bir masaj yapan kadın tutsun ellerini ovsun -Rationalizm-
Eller olsa gene iyi; tek ve ayni parmak ve monitira bakmadan yaziyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
monitira bakmadan yaziyorum.
Bu zaten tarafımızdan bilinen bir şey muhterem.
Monitora baksanız karşınızdakinin ne dedigini de okuyabilirsiniz ama sizin evrensel manteliteniz buna izin vermiyor, gerek de duymuyorsunuz.
Ne gerek var, monitor size karşınızdakinin düşüncelerini de gösterecek. Varsın görmeyin böylesi evrensel-insan düşüncesine daha uygun.
saygılarımla
evrensel-insan
11-10-2009, 21:20
Saygideger dilaver;
Anlasildi, bundan sonra birde Turkce dersleri kursu vermem gerekecek, herhalde. "Ben monitora bakmadan yaziyorum" diyorum, bu bir. Ikincisi; cogu yerde yazdigim yaziyi en az iki kere okuyup, yolladigimi belirttim, bu iki. Ucuncusu de; yazi okurken; yazi yazilmadigi icin, parmak dolayisiyle goz mesgul olmadigi icin; tum yapilan; ekrana bakip okumaktir, bilmem anlatabildim mi?
Fark ne biliyormusun? Belirli bilinci almis bireyler; acik sozludur, herseyi anlatir. Ama bu duzeye gelememis kisiler de; herzaman bu acik sozlulugu, ya kendi lehlerine kullanmak icin, ya da;karsidakine karsi "buldumcuk bulmus " gibi; bir dusunceye girerler.
Zavalli Darwin ve digerleri; eger dunyayi sadece kendi cografyasindan gorebilseydi ve dunyadaki farkli toplumlari algilayabilseydi. Evrim hakkindaki dusuncelerini, ustelik; bir gun "aleyhine kullanilacak bir delil" olarak hesaplasaydi, bu kadar samimi ve acik sozlu olurmuydu.
Ama bilinen sudur ki; aciksozluluk ve samimiyet, su-istismar edilse bile; sonucta "gocunacak bir durumu" yoktur.
Ya oldugun gibi gorun; ya da gorundugun gibi ol"
Saygilarimla;
evrensel-insan
mehmetsalih
11-10-2009, 22:43
Selam,
Konu dışına çıkıyorsunuz "farkındamısnız?" Burası Cafe
m.salih
kıvançla...
evrensel-insan
11-10-2009, 22:45
Saygideger mehmetsalih;
Sirf hatirlatmakla kalmamis, sen de hatirlattigini uygulamissin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
mehmedim salihim
Özür dilerim
Ama muhterem insan le yazışıp da konu içinde kalındıgı görülmüş mü.
Muhterem bu siteye ilk geldiginde yazmıştım. Bu site site olalı böyle bir zulüm görmedi diye.
Ne yapalım.
Kusura kalmayasın.
saygılarımla
evrensel-insan
11-10-2009, 23:10
Saygideger dilaver;
"Basina evrensel-insan dusuncesi dussun":amen::brick:
Saygilarimla;
evrensel-insan
paslıçivi
12-10-2009, 07:50
Dolayısıyla, kendisinin tam olarak ne olduğu bilinmeyen bir kimseye net sorular sorulamaz, net cevaplar alınamaz.
ne alakası var anlayamadım...
beni tartışmıyoruz ki.. tanrıyı, dinleri, insanı tartışıyoruz.. burda "benim tam olarak ne olduğumu" bilmenizin ne önemi olabilir ki..
ben de herkes gibi din felsefe psikoloji üzerinde görüşlerimi yazıyorum. bir etiketim olması şart mı?
Evrensellikten yoksun düşünceler ilgi alanıma girmez, meditasyon gibi şahsi deneyimlerle ilgilenmiyorum. Evrensellikten yoksun olduğunu bilmeme rağmen, uzun bir süre yazıştık ama gördüm ki, ben sana ne dersem diyeyim, sen aslında hep "öbürüsün".
hangi görüşlerim evrensellikten uzakmış merak ettim şimdi.. ben sizinle tartışırken meditasyonu tartışmıyorum ki, başka bir konuyu tartışıyoruz, yeri geldiğinde meditasyonun öneminde bahsediyorum.. asıl evrensel olmayan kurandır ve diğer tüm kutsal kitap ve metinlerdir, hepsi tüm insanlığa gönderildiği yazar ama hiç biri üstünden binlerce yıl geçmesine rağmen kendi coğrafyalarında sıkışıp kalmış, tüm dünyay yayılamamıştır, sadece o inançtan üreyen insanların çocuklarıa bu zihni aktarmasıyla bugüne gelinmiştir.. bu her din için geçerlidir..
ben hiçbir zaman öbürü değilim ve olmadım.. geldiğim günden beri net olarak söylediğim şu.. varolan tüm dinleri ve onların ifade ettiği tanrıları reddediyorum ama kişinin dinlerden özgürleşmiş kendi bilinci ve vicdanıyla başbaşa kaldığında ulaştığı tanrılar bilinemez diyorum..
ama sen değilsin, nev-i şahsına münhasır bir fikrin var, ve onu şu ana kadar bu sitede bir tek adam anlayabilmiş değil.
sana öyle geliyor.. anlayan anlıyor ve gereken kişiler vermek istediğim mesajları çok güzel algılıyorlar.. ama her zaman dediğim gibi senin bilinç açıklığın buna henüz hazır değil.. sen anlamadığın için kimse anlamıyor zannediyorsun.. nonteistler sizi anlayabilir ama siz nonteistleri anlayamazsınız.. uykuda olan bir insan uyanmış bir insanın konuştuklarını bırak anlamayı duyamaz bile.. çünkü o güzel rüyasını görmekle meşguldür.. burda yine sakın sadece islamdan bahsettiğimi düşünmeyin, tüm dünya teistlerinden bahsediyorum, sizin beğenmediğiniz tanrıtanımaz budistler de bu uyku duruma dahildir..
Bu yazılarına fikir bazında söyleyebileceğim ve çürütebileceğim bir şeyler yok. Çürümüşlüğü daha ne kadar çürütebilirim. "zihinlerindeki tanrı figüründen tamamen özgürleştiklerinde artık agnostik olmuşlardır" deyip bir başka yazısında, bilinen anlamıyla agnostik olmadığını itiraf eden biriyle ne tartışılabilir? Yanlışlanabilir olan ne sunuyorsun bize. Şimdi bana kalkıp, meditasyonda "Yaşlı bir amca geliyor, iki gözümden öpüyor, ben de anlıyorum ki başardım" desen ben sana ne diyeyim. Doğru söylüyorsun paslıcığım demekten başka çarem var mı? Neyini tartışacağım bunun senle? Şahsi deneyiminlerini bize hakikat olarak yutturmaya çalışıyorsun. Sonra da dünyanın geri kalanını, sahtebenliğin pençesinde insanlar olarak görüyor, durumlarına acıyan uzun uzun mersiyeler yazıyorsun.
sana bu dünya insanlığının %99una yakın oranda insanların neye kime inanacağına kendileri karar vermiyor, doğdukları zaman ve coğrafyanın proglanmış insanı olduğunu, bu yüzden bir insanın bir şeye inanıp inanmamasının hiç bir anlamı olmadığını göstermeye çalışıyorum..
yani japonyada doğan bir budist ya da jintoisti kurana allaha inanmıyor diye cehennemle cezaya tabii tutammazsın,
ya da karşımda şimdi bir isevi olsaydı arabistanda doğan bir müslüman senin isanı rab kabul etmediği cehennemle cezaya tabii tutamazsın,
ya da karşımda bir budist olsaydı israilde doğan bir yahudiyi senin budhanın tanrısallığını kabuletmeyip budhanı öğretilerine göre yaşamayan birini diğer dünyada daha sıkıntılı yaşamı olan yeniden bir doğumla cezalandıramazsın
ya da karşımda bir hindu olsaydı, tanrıtamaz bir budisti insandışı bir varlık olarak karma yaşamla reenkarnatif olarak dünyaya getirmekle cezaya tabii tutamazsın
diyorum.. insan denen canlı neye kime inanacağına kendi özüyle kararvermiyor.. yaşadığı toplum onda bir zihin ve sahtebenlik oluşturup hakikatin kendi inançları olduğu şekilde programlıyor..
bu yüzdendir ki dünyadaki tüm dinler çok güzel birer fiyaskodur, efsanedir, ve özüne inmeyi başarabilmiş yani aydınlamış insanların varolan enerjilerini o günün cahil insanlarını etkileyerek bu enerjilerini kötüye kullanarak egoizmin zirvesini çok net bir şekilde göstermişlerdir ve bugüne gelinmesinden başka bir şey değildir..
antik çağın da tanrıları vardı, çünkü o dönemin bilinci bunu kaldırabiliyordu, ama hepsi çok güzel tarihteki yerini aldı..
insanlık, bilim teknoloji ve zaman hızla ilerliyor.. şimdiki varlan dinler ve tanrılar da çok değil belli bir süre sonra aynı antik çağın tanrıları gibi gülüp geçinilecek şeyler olacaktır..
antik çağın ya da daha öncesinin insanları yaşarken nasıl kendi dönemlerinin inançlarını hakikat zannedip yaşayıp öldülerse dünya insanlığının son 4-5 bin yılına damgası vuran günümüz tüm dinlerine inanlar da inançlarını hakikat zannederek bir yaşam sürüp ölüp gidecekler.. milyon milyar yıllar varken 3-4 bin yıl ya da senin yaşadığın 70 yıl ömrün varoluş açısından zamanda bir nokta kadar bile önemi yoktur..
çok uzattım, sana insanın özgür iradesiyle dinii seçmediği için tüm dinlerin güzel birer rüya olduğu yanlışlamasını getiriyorum.. kendine güveniyorsan gelirsin bu konuyu tartışırız ve senin inandığı din islamın muhammedin nasıl kendi krallığını haremini kurmaya yönelik olduğunu gösteririm..
paslıçivi
12-10-2009, 08:07
Eğer senin meditasyondan aldıkların bozuk ağzın ise, toy kalmayı tercih ederim. Biz müslümanlar da bizi öcü gibi göstermeye çalışan ağzı bozuk bu insanlara bakar, bu ironiye acı acı gülümseriz.
meditasyon insanı düzgün ağızlı terbiyeli ahlaklı yapar gibi bir iddiada bulundum mu hiç.. ama siz hala meditasyonu belli zengin insanların kurslara yazılarak psikolojik rahatlama ve gevşeme olarak algıladığınız için böyle zurnanın son deliği gibi ötmeye devam ediyorsunuz..
ben meditasyona inanın demiyorum.. meditasyon ilaçtır, içmeden etkisini göremezsin diyorum.. ve kimseyi de bu ilacı içmeye zorlamıyorum sadece meditasyonun önemini anlatmaya çalışıyorum..
meditasyon sizi güzel ağızlı güzel ahlaklı yapmaz.. bilinciniz üzerindeki tozları, zihin artıkları temizleyerek safbilince ulaştırıp uyuduğunuz o derin uykudan uyanmanızı sağlar diyorum..
istediğin kadar güzel ahlaklı ol, başka masum bir insanı kendi inancın ya da insan eliyle çizilmiş çizgiler (ülke sınırı) için ölüp öldürüyorsan varoluştaki en bilinçsiz canlısındır..
Ben doğruyum demekle doğru savunulmuş olmaz. Hata payı her zaman için sizin için de benim için de sözkonusudur. Safbilincin üzerini örten toz, teizm de olabilir agnostisizm de. Agnostisizm toz-proof değildir. Öyle olmadığını savunmanız, öyle olamayacağını sağlamaya yetmez."
ben doğruyum demiyorum zaten ben varoluşu sırrı bilinemez diyorum, bu insan denen canlıyı aşar ve bir kişi "bu sırrı ben çözdüm gerçeğe ulaştım" diyorsa bu gerçek sadece onun doğrusudur, gerçeğidir.. başkalarını bağlamaz.. ama sen kendi bilincinle bir gerçeğe bir doğruya ulaşamadığın için dünyaya geldiği zaman ve coğrafyanın "doğruyu buldum" diyen adamın peşinden gitmek zorundasın(teizm).. bilincin biraz yükselirse hiç kimsenin değil kendi bilincinin peşinden gidersin(nonteizm)..
Başlığa geri dönerseniz iyi olur..
Selamlar
meditasyona farkında olmadan 11-12 yaşlarında başlayınca böyle oluyor demek ki.. beni varolan hiç bir sistemin içine sokamazsın, çünkü mutlak inançsızım, varoluş hakikat bilinemzdir, sırdır diyorum... ama tüm dünya bildiğini zannediyor, ateistler de dahil.. onlar da bir tanrının kesinikle olmadığını zannediyorlar.. tüm dünya uyuyor diyorum.. ve bunun da tek bir nedeni var, sahtebenlikte(teizm) ya da hala onun egemenliğinde(nonteizm) yaşamak..
Siz istemedikçe hiç kimse sizi birşeye sokamaz. Kimsenin de böyle bir düşüncesi yok. İstisnalar yokmu? Var elbette. Ama siz istisnalar için kaideyi bozamazsınız. Siz diyorsunuz ki, bu siteyi yok etmeye çalışanlar var, onlar inceden inceden oyunlar oynuyor, bu yüzden bende bu kadar sert konuşurum.
Bende diyorum ki, insanlık bu yüzden kaybediyor işte. Herkesi bir görmekten. Kurunun yanında yaşta yanıyor, aman banane yanarsa yansın.
Sonra neymiş düşüncesi, tüm dünya uyuyormuş.
Özür diliyorum herkesten konu dışında yazdığım için fakat çok yanlış yapıyorsunuz sayın paslıçivi çok. Bir başka konuda yazmıştım düşüncelerimi.
Birbirimizi kırmayı, üzmeyi, hatta acı evet ama yoketmeyi ne kadar çok istiyoruz, seviyoruz böyle. Ne kadar çok...
Ne kutsallarımız kaldı, ne başka birşeyimiz. Herşeyi alaşağı ettik, yırtıp parçalıyoruz. Acısını çekmiyoruz çünkü acısını çekicek olanlar bizler değil bizden sonrakiler.
İnsan, insanın yaptığından dolayı insanlığından utanır mı. Ben utanıyorum sayın paslıçivi ile birlikte insan olduğum için. Bir insan herşeyden kendini soyutlayıp, herşeyden kendini ayrı görüp, sonra nasıl herşeyi bu kadar suçlar, kötüler. Sen doğrusun, biz yanlışız sana göre. Bu kadar basittir durum. Bu kadar basit.
Kendi hayatını seçimleri ile yaşayan bir insan, başka bir insanın kendi seçimleri ile hayatını yaşamasına nasıl karışabilir? Nasıl! Karışmakla kalmayıp seçimlerine saygı göstermez...
paslıçivi
13-10-2009, 08:28
mehmetsalih ve plasebo haklı, konu dışına çıktık.. konuyu kendi topiğime taşıyorum.. meraklısı varsa gelsin orda konuşalım..
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=248188#post248188
Mehmetsalih'e teşekkürler. Bu başlığın benzeri daha önce açılmış, aynı zamanda oylamaya da sunulmuştu. Ama sansürcü zihniyet ne oylamaya ne de isimlerin varlığına tahammül edememiş ki silindi. Gerçi o tür bir oylamaya karşı olduğumu belirtmiştim. Nitekim sitenin sözde non-teist geçinen şimdinin ÖDG'lilerinin oyları da çok dindar kardeşimiz Soro'ya gitmişti. :mad2: Ama soro bile benim gönüllerin birincisi olduğumu kabul etmişti. :clap2:
Turan Dursun'un En'leri (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3998&highlight=soro%2C+pante)
islami en cok bilenler demisin
bunlari sayarken hic mi utanmadin ? pante acitgi basliga ugrayamaz oldu, edit...mutezile kurani kerim arasitirmalari ve bulguari basliginda ise nihayetinde hic bir arastirma ve bulgusunun olmadigini kabul etti, pasli ise dinlerden hele islamdan anlamaz, agnostizmden ne kadar anladığını ise müminn agnostik basliginda gördük, orada hezimete ugradiktan sonra ayni seyleri cesitli basliklar altinda söylemeye devam etmekte
Provakatörlüğü artık tescilli olan ve zaten yarım olan aklını pante ile bozduğundan sürekli saçmalayan bu ÖDG hayranı dinci müsveddesinin sataşmalarına alıştık artık.
Bre kendini bilmez, sen ya da bir başkası benim şimdiye dek bir tartışmadan kaçtığımı görebilmiş mi? Tatilde oluşum nedeniyle yokluğumda sitede fırtına estiren Hakdoğan'a bile geldiğimde dersini verdiğimi ne çabuk unuttun?
Ben ki Dincilerin pehlivanı gelsin (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1352)diye başlık açmışım, hodri meydan çekmişim, dini konularda yazmayı protesto ettiğim dönemde, bunu fırsat bilip "kaçıyor" diye iddia etmekten utanmıyor musun?
Ar duygusundan mahrumsan utanmazsın tabi.
İşte buradan hodri meydan çekiyorum.
Aranızdan en iyi pehlivanı seçin.
Farklı 2-3 grupsanız eğer, her grup kendi en iyisini seçsin.
1, 2 ya da 3 en iyi pehlivanınızla yansız ve sansürsüz ortamda http://www.bilimselfelsefe.net'de tartışalım. Var mısınız?
Bu arada belirtmeliyim ki; "Sitenin en'leri" listesinde Sodomo ve Mutezile, hem İslam konusunda, hem de politika konularında en başta yer verilmesi gereken isimlerdir.
Dincilerin pehlivanları kabul ederse ve 2-3 kişi olduklarında, Sodomo ve Mutezile'yi de göze alarak gelsinler. Yerse. :lol:
mehmetsalih
13-10-2009, 12:49
Selam,
Pante, Öncelikle hakkını yemeyim, İslam konusunda serinkanlılı ve bilgili olduğun kesin... Geçenlerde seninle "Kur'an Çelişkileri" Diye bir konuyu tartışmak için bire bir formuna mesaj atmıştım yaklaşık bir hafta bekledim sen uğramadın foruma... Herhalde bundan haberin yok. Seninle "Kur'an çelişkileri iddiaları" konusunda tartışmak isterim. Eğer gönlün varsa bire bir formunda varım. Ama Müslüman geçinenlerin sana laf atmalarıda bir yenilginin belirtisi. Laf atmakla olmaz isteyen buyurur konuşulur.
m.salih
kıvançla...
Pante, Öncelikle hakkını yemeyim, İslam konusunda serinkanlılı ve bilgili olduğun kesin... Geçenlerde seninle "Kur'an Çelişkileri" Diye bir konuyu tartışmak için bire bir formuna mesaj atmıştım yaklaşık bir hafta bekledim sen uğramadın foruma... Herhalde bundan haberin yok. Seninle "Kur'an çelişkileri iddiaları" konusunda tartışmak isterim. Eğer gönlün varsa bire bir formunda varım. Ama Müslüman geçinenlerin sana laf atmalarıda bir yenilginin belirtisi. Laf atmakla olmaz isteyen buyurur konuşulur.
Sevgili Mehmetsalih;
Ben artık bu sitede neyin silinecekler arasında olduğuna, neyin kalıcı olduğuna anlam verememeye başladım. Benim içeriğinde hiçbir hakaretin olmadığı yazılarım siliniyor. Diğer arkadaşların da öyle. Şu 2-3 hafta içinde silinmiş, taşınmış yüzlerce mesaj var. Anlayan beri gelsin.
Senin davetinin olduğu başlığa yanıtımı yazmıştım.
Özür dileyerek, şu (geçici olmasını dilediğim) dönemde dini konulardan uzak durduğumu yazmış ve talebini reddetmediğimi, erteleme olarak görmeni istemiştim.
Ayrıca malum tahrikçinin mesajına karşılık, madem seni uygun görmüyor, kendisi ya da uygun gördüğü her kimse onu da getirsin. Onunla da birlikte tartışırız. ya da ayrı tartışırız. Nasıl arzu edilirse.
Ama "illa şimdi olsun" deniyorsa, bu bana "protestondan vazgeç" demek anlamına gelir ki, bu mümkün değil. ÖD grubu dağıtılmadan, bu protestom bitmeyecektir. Protesto kararı almadan önce Hodri meydan'a "sitedeki son gelişmeler" konusunda senin enler arasında "Kürtçü aydın" olarak yer verdiğin şahsı davet etmiştim. Ama gördüm ki o konuda tartışma yasaklanarak şahıs patronu tarafından korumaya alınmış. :lol:
Madem burada yasak, patronundan çekinmiyorsa, özgürce kendi iradesiyle karar verebiliyorsa buyursun başka mekanda tartışalım. Bilimselfelsefe, ateistplatform, ateistforum. Üçüne de varım. Kaçmayana yer çok. :fencing:
mehmetsalih
13-10-2009, 17:46
Segili Pante,
Ben red mesajınızı okuyamamıştım çünkü ben siteye uğramadan mod. arkadaşlar kaldırmış olmalılar... Ama bu yasaklar siteye kan kayıp etirir. Mod'ların sinirlerini dindirmesinden başka hiç bir getirisi olmaz.
Ayrıca ben illa tartışalım demiyorum çünkü benimde şuanda tartışmak istemediğim bir çok konu var. Fakat bu malum kişilerin velveleleri geçicidir. O yüzden onları susturmanın peşinde değilim ben şahsen. Bu malum insanlar muhatap alınmayı hak etmeliler...
m.salih
kıvançla...
Ratiönalism
13-10-2009, 20:58
Mehmet abi avukat gibi dilin var maşallah :)
mehmetsalih
13-10-2009, 22:18
Selam,
Yaşasın Neo-Liberalizm and Avukatizm :)
m.salih
kıvançla...
mehmedim salihim
Beni neden Kürt aydını olarak dile getirdin onu merak ediyorum. Ama ben özbe öz Türküm. Bu bir yanılsama mı, yoksa bilinçli bir yazım tarzı mı. Elbette bunlar beni ilgilendirmiyor. Çünkü ben vatansız bir enternasyonalistim ama böyle olmam benim etnik kökenimi yok saymama engel degil.
saygılarımla
mehmetsalih
13-10-2009, 22:33
Merhaba Dilaver,
Türkler o kadar Kürtleri inkar ediyorlarki, onları dağ haklı ve azarlıyorlarki, kibir ve gururla zalim bir tavır sergiliyorlarki Kürt kelimesini ağzına alan insaflı, savunan ise Kürt Aydınıdır benim için... :) Güldüm ama samimiyim.
m.salih
kıvançla...
mehmedim salihim
Evet dogumdan kaynaklı ve cografyayla örtüşen bir etnik kökenim var. Ama bundan daha da önemli bir kökenim var, o da insan olmak.
Türk de olsa Kürt de olsa aydın olarak addedilmekten gurur duyarım. Çünkü gerisi etiketlerdir benim için.
Ama illa ki beni bir şeylerle nitelendirecesken kendi kimligimle nitelendir. Komünist de. Bu bana onur verir. Hangi etnisite nerede eziliyorsa ben o kimlikteyim. Çünkü ne Kürt kimliginin ne de Türk kimliginin kısır döngüleri arasına sıgamayacak kadar özgür biriyim ben.
saygılarımla
Türkler o kadar Kürtleri inkar ediyorlarki, Güldüm ama samimiyim.
Kimsenin Kürt'leri filan inkar ettigi yok!
Bozacinin sahidi siraci imis.
Konuyu niye böyle saptiriyorsunuz?
Acilan basligin tamamini kopyaladim.
Gülmüs ama samimimiymis...
Ben de cok samimiyim ve gülüyorum...:)
Basligi acta yarim kalan tartismaya devam edelim.
Daha karpuz kesecektik.:lol:
mehmedim salihim
Ama illa ki beni bir şeylerle nitelendirecesken kendi kimligimle nitelendir. Komünist de. Bu bana onur verir. Hangi etnisite nerede eziliyorsa ben o kimlikteyim. Çünkü ne Kürt kimliginin ne de Türk kimliginin kısır döngüleri arasına sıgamayacak kadar özgür biriyim ben.
saygılarımla
Sayın dilaver.
Siyasi duruşunuz tabiki sizi ilgilendirir ama bir komünist olarak,kürtlerin hakkını savunma istek ve arzusu size nerden geliyor bu çok garip.Kürtlerin bu ülkede bir sorunu yok,sorun yapaydır,cehalettir,başkalarının maşası olmaktır,ezilen bir kürt ulusu yok bu ülkede.Kim kürt olupta eziliyor bunu bana söylermisiniz.Bu ülkede zenginler,politikacılar,askerler,sanatçılar yokmu KÜRT.Nerde bu ezilmişlik...???
Siz komünistsiniz evet ve bununla gurur duyuyorsunuz.Fakat haklarını savunduğunu düşündüklerinizin(savunulmaya ihtiyaçları yoktur,bu ülke çatısı altında herkez eşittir ve kardeştir),birer KÜRT FAŞİSTİ oldukları aklınıza hiç geldimi?
Saygılarımla...
Ülkede var olan sorunlarin büyük cogunlugu "sinifsal" cözümler ile layiki ile cözülebilecek sorunlar.
Ülkede bu sorunlara tabi olanlarin ortak konumu ise, magdurlarin büyük cogunlugun ( din , irk farki gözetmeksizin ) ayni sinifin insanlari oldugudur.
Sorun zengin kürdler ile zengin türklerin bu ülkenin kaymagini kendi aralarinda paylasmasi degil, sorun bu ülkede tüm cesitli aidiyet duygularina sahip, farkli dinlerden ve irklardan olan insanlarin tüm demokratik haklarina sahip olduktan sonra, var olan pasta'dan esit hak sahip olabilme sorunu....
O yüzden en bagnaz tescilli kadin düsmani olan mehmetsalih ile en yari-militarist-kemalist tek tip insan ( müslüman karsiti olmalari kafi ) isteyen pante gibilerin bu tür girisimlerden tabiki rahatsiz olacaklar. Cünkü onlarin varlik nedeni kendi karsilarindaki ayni betondan dökülmüs deger yargilarina sahip insanlardir.
nogada kürt halkı ezilmıyor dediğinde senin nerde yaşadığın merak ettim bu konuda düşünenler 30 yıl boyunca t.c devletinin doğuya neler götürdüğüne bakmalı??
yahu doğuda yaşamanız lazım o köylerde olmanız o evlerde kalmanız hergün o yemekleri yemeniz lazım...
haa zengini siyasetçisi kürt yok mu var!
ama biz onlardan bahsetmıyoruz
tatlıses mi eziliyor? yok bunu demedim halk diyoruz, doğu diyoruz....
amele pazarında çalışan kürtler varya belki bilirsiniz birgün onlarla konuşun..
yada mevsimlik işçiler var barakalarda yaşıyan onlarla konuşun.. benim bir röportajım vardı zamanında mevsimlik işçilerle...
O yüzden en bagnaz tescilli kadin düsmani olan mehmetsalih
Yaa degil mi?:)
Kadin düsmani M.Salih bir gece ansizin kiprasarak kendine geliyor ve kadinlar ile erkeklerin birlikte cektirdikleri bir fotografi, övgü sözleri ile doldurarak baslik aciyor.
Takiye, yalan ve riya diz boyu olmus...
Resmi cektiren kadin eger Kürt irkli, hatta terörist olursa demek ki bir sorun olmuyormus.
Bak, bak, bak, bak....
Ya karsilikli yaglanma pesrevlerine ne demeli?:D
amele pazarında çalışan kürtler varya belki bilirsiniz birgün onlarla konuşun..
yada mevsimlik işçiler var barakalarda yaşıyan onlarla konuşun.
Amele pazarlarinda sadece Kürt insanlarimiz mi var KIZILORDU?
Yani bu pazarlarda Kürt insanlar olmasa her yer güllük gülüstanlik.
Öyle mi?
Sadece bulundugun bölgede degil, diger bölgelerde de röportaj yapmani öneririm.:)
nogada kürt halkı ezilmıyor dediğinde senin nerde yaşadığın merak ettim bu konuda düşünenler 30 yıl boyunca t.c devletinin doğuya neler götürdüğüne bakmalı??
Devlet doğua Türkiyenin en maliyetli projelerinden GAP'ı verdi daha ne yapsın.Doğu insanını eğitmek için öğretmen gönderdi,vurdular,sağlıkalrı için doktor gönderdi vurdular,mühendis gönderdi vurdular.
Oraya kim nasıl yatırım yapsın,P-KAKA gibi bir oluşum var iken.Olacak olan yatırım kesinlikle yok edilecektir.
Neden,Oraların halkı hem cahil kalsın,oraların halkı sağlıksız olsun,oraların halkı muhtaç,sefil ve dünyadan bir haber olsun.Seçeneksiz kalsınki DAĞA ÇIKSIN.
İşte P-KAKA bunu yapıyor,babası Amerikanın isteği ile.
Amerikan ve benzeri emperyalistlerin ekmeğine yağ,bal olan Ayrılıkçılara meze olsun.
Öyle değilmi.Doğuya gidip bakmamız gerek değil,doğunun o hale nasıl geldiğini anlamamız gerek...
Kendi düşen ağlamaz...
Saygılar...
Sayın Nogada
Size uzun uzun yazmak yerine 30 sene önceki TİP kongresinden br alıntı yapayım :
TİP'in 6 sayılı Büyük Kongre kararı:
-evvela Türkiye’nin doğusunda Kürt halkının yaşadığı saptamasını yapar.
-Kürt halkı üzerine baskı ve asimilasyon politikalarının uygulandığını,
-TİP’nin Kürt Halkının mücadelesini desteklediğini ve davanın Partinin de davası olduğunu,
-bu mücadelenin işçi sınıfı partisinin, TİP’in, öncülüğünde omuz omuza yürütülmesi gerektiğinin gerektiğini söyler.
-Ve bitirirken “… Parti’nin, Kürt sorununa, işçi sınıfının sosyalist devrim mücadelesinin gerekleri açısından baktığını kabul ve ilan eder…” diyerek bitirir.
Bildiğim kadarıyla, bu kararla Türkiye’de ilk kez bir parti Ulusal Soruna parmak basmakta ve tarafını ilan etmektedir.
saygılarımla
evrensel-insan
02-06-2010, 05:39
Saygideger arkadaslar;
Guncelleme.
Saygilarimla;
evrensel-insan
En ateşli Allahsız bildiğim kadarıyla maximustu, çift sarılı üstelik.
En safbilinç, "derin uyku halinden uyanmış"kendi tabiriyle "çekirdeğe ulaşmış " olan paslı civi :)
en güleryüzlü sevgili nova :)
yucemanitu
03-06-2010, 23:04
Yahu ne kavgalar, ne sohbetler, ne konular dönmüş bu başlıkta... Forumun en başlığından sapan en sulandırılmış başlığı da burası olmuş :D
yucemanitu
03-06-2010, 23:05
Biri beni mi andı ne?
Sitenin
en pasifi: Timuçin, merhaba der arada radyo dinler.
en aktifi: evrensel insan, her konuya yazı yazacak güç ve ideye sahiptir, yoksada oluşturur.
en umursanmayanı: alkidi, ne dediği bilinmez, kafasına göre yazar söyler kendi halinde yaşar gider.
en dürtükleneni: selanikli, çünkü çok pis yunandır kendisi (sana ithaf edilen bir yazıdan :D hatırlamışsındır üstad )
en hızlısı: Alka & Natan, yazıları, fikirleri, performansları ve sunumları ile fark yaratan iki kişi arasında seçim zorunda kalmak istemem açıkçası.
en bıçkın delikanlısı: nihilist(eski anarko) ve rusell (adanalı :) )
en gaza gelmişi: tardu, kökünü kazıyalımcı :)
en kafası güzeli: renaultferrari, kendi halinde..(silahsız ve tehlikeli)
en kolpa sıkanı: theisticevolutionist (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=9524) http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=17284 deki yazısı ile :D
en anlaşılmazı: Kage, çözemedim...
en sıradışı başlığı: burası.
en neşelisi: Titan (karşılama mesajlarından izlenim).
en yanardöneri: aynalı, bir ordayım bir burda tavrı :).
en rakılısı: durmuş.
en cini: cin.
en saykosu: yücemanitu.
....dahası var "ama ne lüzum var hepsini sıralamaya onlarda bunlara benzer" (o. veli)
Benim kişisel gözlemlerim alnınan bana :moony: ö.m. den kızabilir ama ben alınmam :D.
en gayretli arkadaşlarımızdan biri ; İnsan -olmak :)
( hızına yetişemiyorum )
not: teşekkürler nova.
insan_olmak
05-06-2010, 18:44
teşekkürler sevgili natan :)
sende hıristiyanlık konusunda en bilgili üyemizsin bence :)
saygılar
En yavaş ı unutmayın bu arada. Sevgili evrensel-insan ile aynı günlerde dahil olduk siteye ama mesaj sayılarımıza bir bakın :D Kıdemli üye olmak için heralde bir 10 yıl daha lazım bana altmışımda anca olur.:D
yani
en yavaş = zapata
bayraktaro1
16-09-2014, 10:14
Sayın Site Yöneticileri;
Eski nick'imle yaptığım başlıkları söyle bir gözden geçiriyordum. Bu başlık adı altında bir şeyler yazdığımla ilgili arama motorlarında çıkmasına rağmen, benimle ilgili hiçbir başlık ya da ileti bulunmamaktadır. Bu da, benim yazdıklarımın silindiği anlamına gelmektedir. Bildiğim kadarıyla, siteden çıkmak isteyen arkadaşlar yazılarının silinmesini istemelerine rağmen, yazıların silinmediği ile ilgili bilgi verilmiş.
Bu ne perhiz bu ne lahana; beğenilmeyen yazılar siliniyor mu ? silinmiyor mu ?
spartacus
16-09-2014, 15:11
http://turandursun.com/forumlar/member.php?u=3975
Mesaj adeti: 510
http://turandursun.com/forumlar/search.php?searchid=1100613
Örneğin;
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12098&highlight=bayraktaro
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12422&highlight=bayraktaro
Bayraktaro mesajın silinmiyor, üyeliğin sadece üyeliğini sonlandırmış üyeler kısımına aktarılıyor...
Yani ne yazdıysan isminle oradadır, arama motorları ile site anlık uyum sağlamaz, zira sitede forumlarda başlıklar taşınıyor, konular birleştiriliyor vs.
bayraktaro1
16-09-2014, 15:35
Sağol Spartacus
"walla" vardı en dalgacı oydu
inceden,açıktan,örtülü... her türlü dalgaya alma onda idi.
alkolle çok iyi gidiyodu yazıları
wah wah noldu öldümü walla?
Renoyu bende tanirim o adami yavas yavas sevmeye baslamistim:D