Orijinalini görmek için tıklayınız : Yasaklar Hemen Kaldırılsın
bazen kıyıda köşede olup biteni anlamak için aşırı çaba sarfettiğinizde gözünüzün önünde olan biteni göremezsiniz ya öyle bir şey benimkisi.
asla düşünsel olarak aynı çizgide buluşmayacağım bazı arkadaşların yasaklı olduğunu biraz geç farkettim.
bu yasakların anlamlı olmadığını düşünüyorum.
koşulsuz bir şekilde derhal yasakların kaldırılmasını ve yeni yasaklamalara son verilmesini istiyorum.
ben buraya kemalistlerle tartışmak için geliyorum.
müslümanlarla tartışacak bir şeyim zaten yok.
ama ortada tartışacak kemalist kalmamış hepsini yasaklamışsınız.
yok eğer mevcut tüzük bunu gerektiriyorsa o tüzüğü derhal tartışmaya açalım ve daha özgürlükçü ve demokrat bir hale getirelim.
Sayin anarchist, üye nicklerinin yaninda yazan "yasakli" ifadesi dogru degil. Aslinda "cezali" olmasi gerekirdi. Site tüzügüne göre ceza alanlarin nicklerinin yaninda bu süre boyunca bu ifade oluyor.
Disiplin uygulamalari ise su basliktadir.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4930&page=33
Yani "yasak" degil "ceza" var. Cezali üyelerin nicklerinin yanina ya "cezali" yazilmali yada hicbirsey yazilmamali.
Ek not: Siteye kemalistlerle tartismak icin niye geliyorsunuz ki. Kemalist siteler bu is icin daha uygun degil mi?
ben kemalizmin sosyalizmin sırtında 90 yıllık bir kambur olduğunu ,sosyalizmin daha net anlaşılabilmesinin anahtarının kemalizmle ideolojik bilimsel hesaplaşmadan geçtiğini düşünüyorum.bir diğer saflaşma ve temizlenme unsuru olarak ta materyalizmin içine sızmış idealist tavrın deşifre edilmesi gerekliliğini düşünüyorum.bunun için en uygun platformda burası kanımca.
disiplin uygulamalarına kısaca baktıktan sonra yukarıdaki yazıyı yazmıştım zaten.
ancak yasaklı ve ya cezalı olmanın pratikte ne farkı olduğunu netleştiremedim.
cezalı olmaları yazmalarını engelliyormu yoksa engellemiyor mu.
eğer engelliyorsa bu sadece nicelik farkı olmaktan öteye gidemez.
anarchist, bu sitenin de her site gibi bir icerigi ve belli kurallari var. Icerigi sitenin dinlerle ilgili bir site olmasi. Elbette forumlarda politika, tarih, edebiyat gibi her alanda tartisiliyor, ama sitenin temel amaci dinler üzerine tartismalara yer vermektir, faaliyetlerimiz ise tümüyle bu konudadir. Sosyalizmin net anlasilmasi, kemalizmin tahlili, materyalizmin icine sizan idealizm sizin konulariniz olabilir, ama sitenin temel konulari degil. Burda anlasalim.
Sitenin kurallari ise uzun emekler sonucunda gelistirilmis durumda. Bir günde bunlari cikarmadik. Bir yerde ceza almis kisilerin olmasi, o yerin "özgürlükçü ve demokrat" olmadigi anlamina gelmez. Her kim temel kurallarimizi ihlal ederse ceza alir. Bu herkes icin gercerli. Insanlar görüslerinden dolayi ceza almiyorlar. Hakaret ettikleri, küfür ettikleri yada siteyi provoke etmeye calistiklari zaman ceza aliyorlar.
sevgili dostum;
site dinlerle ilgili bir site derken hangi dinleri kastettiğinizin açık olduğunu düşündüğünüze eminim.ancak ben dinlerden çok dinsel tavrın kendisini önceliyorum.
bu bağlamda kemalizmin de bir din olduğunu biliyorum.
tıpkı miliyetçilik gibi.bunlarda dindir.
bunların taraftarları ile klasik anlamdaki dinlerin taraftarları aynı biçimde düşünürler.aynı biçimde inanırlar.sadece tanrıları peygamberleri kitapları zaman ve zemine uyum sağlamıştır..tamamı idealizmin türevleridir.
böyle olunca salt benim konum olmaktan çıkar ve tam da bu sitenin içeriğine denk gelir bazı konular.
gelelim disiplin uygulamalarına;
disiplin zaten kelime olarak bile hizaya getirmek değilmidir.
birilerini hizaya getirmek alışkanlık haline gelebilir.
asla özgürlükçülüğünüzü sorgulamam.sevgili dostum derken nezaketen hitap cümlesi kurmuş olmak adına söylemedim.tam olarak kelime anlamında söyledim.
sevgili dostum;
bu gidişatta bana rahatsızlık veren bir şeyler var.
var işte ne olduğunu izahta zorlanıyorum hepsi bu.
sevgili anarchist,
Ben de bütün ideolojilerin böyle bir yaninin oldugunu biliyorum. Hatta dinleri de ideoloji basligi altinda toplamak mümkündür. Marks'in kendisi ideolojilere karsi cikmis, onu "yanlis bilinc" olarak tanimlamis ve oturup elestirisini yazmis olmasina karsin, Marksizm de bir ideolojiye dönüstü yada dönüstürüldü. Yani bugün komünizmi savunanlar da, kemalizmi savunanlar da bir tür din savunusu yapiyorlar ne yazik ki.
Benim söylemek istedigim sitemizin temelinin bu genellikte olmadigi, klasik din cercevesinde oldugu. Islamiyet, hristiyanlik, pagan dinleri vb. ilgi alanimiz oluyor.
Dedigim gibi siyasi konularda yazilar da politika basliginda yaziliyor, ama sitenin hedefi bu sekilde genellestirilmemeli. Ozelde Islam genelde ise dinler üzerine bir site olarak kalmaliyiz. "Siyasi dinler" sitenin temeli olmamali.
Gidisatta size rahatsizlik veren sey, ceza verilmesi olsa gerek. Dedigim gibi hickimseye düsüncelerinden ötürü verilmedi ve verilemez. Buna en basta ben karsi cikarim.
Anarchist,
Boşuna uğraşma kardeşim. ÖDG fanatizmi aldı başını yürüdü. Burası artık non-teist bir forum değil. Site artık "liberal demokrat" bir çizgide yayınına devam edecek.
evrensel-insan
07-10-2009, 21:48
Saygideger Molloch;
Site artık "liberal demokrat" bir çizgide yayınına devam edecek.-Molloch;
Bu sekilde bir kabul, teslimiyetciliktir ve sitenin siari; her turlu dusunceyi ifade ozgurlugune terstir. Asil sorun; bu siarin zarar gormesidir. Bu siar gecerli oldugu surece de, hic bir sorun yoktur.
Yeterki; herkes dusunce ozgurlugunu ifade ederken; baskasinin da kendi dusunce ozgurlugunu ifade etme hakkinin oldugunun bilincinde olsun ve bu hakka; dusunce ifadesi ile; mudahele etmesin. Kendi dusuncesini, kimseye empoze etmesin ve dusunce ile yazisirken; kisileri, kimlik ve kisilik degerlerini, kendi dogrusuyla hedef almadan; dusunce ozgurlugu temelinde ele alsin.
Saygilarimla;
evensel-insan
Evrensel,
Sen de ÖDG üyesisin ve ÖDGnin hoyratça tavırlarını eleştirdin. Ancak ben taraflı ve riyakar bir yönetimin olduğu Turan Dursun forumlarından artık rahatsızım. Bu site artık benim gözümde farklı görüşlerdeki non-teistlerin bir buluşma mekanı değil, Cem ve havarilerinin şahsi cemaati gibi. Sitede düşünce özgürlüğü falan yok, nereden öyle bir hayale kapıldın ki? ÖDGyi eleştirdiğim başlıkların buharlaşması bir yana moderatör takımının bilinçli ve istekli ayrımcılığı da sitenin yaşadığı krizi gösteriyor.
Schopenhauer ile tartıştım ve bana ve benim görüşümdeki insanlara akla hayale gelmeyecek hakaretler yağdırmasına rağmen ceza bile almadı ancak ben bir gün boyunca siteden uzaklaştırıldım. Yani sırf ÖDGci olduğu için bir Islamcıyı bile kayırabilecek kadar kabile zihniyetine saplanmış bir hizipleşme var ortada. Ilk geldiğimde forumları çok beğenmiştim ancak eskisi kadar sıcak bakamıyorum artık.
evrensel-insan
07-10-2009, 22:01
Saygideger Molloch;
Demekki, siteyi guncel ve dikkatli takip etmiyorsun; kimin ne uyesi olup olmadigi ancak bu takipte ortaya cikar. O yuzden "sen busun" demeden once; siteyi iyi takip etmek gerekir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
07-10-2009, 22:38
Saygideger Molloch;
Sitede düşünce özgürlüğü falan yok, nereden öyle bir hayale kapıldın ki?-Molloch-
Bu konuda hayale kapilmaya gerek yok. Gercekler; benim evrensel-insan dusuncelerinin ve benim bireysel dusuncelerimin yazilarima yansimasidir. Bunlarin hicbirinde bir siyasi gorus savunusu, ya da dogrusu yoktur. Cunku ne evrensel-insan dusuncesinin, ne de benim bireysel dusuncemin; bir siyasi gorus savunusu, ya da dogrusu yoktur. Benim her turlu yazilarim; insan haklarini ve bireysel hak ve ozgurluklerin farklarinin esitligini ve antiayrimciligini ortaya koyar.
Bildigim kadariyla; schopenhauer de uye degil.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrenselciğim,
2 gün önce sudan bir sebeple yasaklandığım için gelişmeleri yakından takip edemedim. Ayrıca seni kesinlikle hiçbir şekilde suçlamadım zaten, çünkü ÖDG üyesi olduğunda bile grubu özgürce eleştirmiştin. Ayrıca bence doğru kararı almışsın gruptan çıkarak. Tebrikler.
Edit: Schopenhauer de kısa bir süre önceye kadar üyeydi. Biz tartışmaya başladığımızda üyeydi en azından. Moderatörlerin verdiği taraflı ve yandaş karar kesinlikle gözümden kaçmadı.