PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu rapor çok tartışılacak

Soda
08-10-2009, 16:49
'Güneydoğu Sorunun Sosyolojik Analizi' başlığıyla yayınlanan araştırmaya göre
"T. C.vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum" diyenlerin oranı %81, Türklerle "Kürtlerin/Zazalar/Arapların ortak bir geleceği vardır" diyenlerin oranı ise %76,80 olurken; Bölge insanının sadece % 26,34'ü "Abdullah Öcalan Kürt halkının önderi (lideri)’dir" dedi.

Link (http://haber.gazetevatan.com/Bu_rapor_cok_tartisilacak/263553/1/Manset)

Bu rapor Pkk'nın Kürtleri temsil ettiğini söyleyenlere iyi bir tokat vurmakta.

Pkk =Kürt halkı diyenlerin bu rapordan öğreneceği çok şey vardır.

İşte bakın. AKP %47 aldı kendisini millet olarak sundu. Halbuki milletin diğer yarısı AKP'ye karşı idi ama AKP ve onun güdümlü yazarları AKP'ye karşı çıkan herkesi "millet düşmanı" ilan ettiler.

Şimdi soruyorum: %47 millet ise %81 nedir?

Hem de bu oran sadece G.Doğu'da yapılan araştırmanın oranı.

Bu bütün Türkiye'de yapılsa %95'lerde Türk olmaktan gurur duyanların oranı bulunacaktır.

Gelin marjinal söylemlere prim vermeyelim.

Değmez. Vallahi değmez billahi değmez. 3-5 marjinali sevindirecem diye bütün bir Türk milletinin nefretini toplamaktadır AKP ve şürekası.

Ayrıca o marjinallere bile yaranamamaktadır.

Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak diye ben buna derim.

Wand
08-10-2009, 18:10
sayın soda araştırma için saol

fakat zaten PKK kürtleri temsil ediyor denilmiyorki..PKK biz kürtleri temsil ediyoruz diyor..benim doğu ve güneydoğu da arkadaşlarım var..bu gruba girmedikleri için kürtten sayılmıyor ve dışlanıyorlar 3 üde vatani görevini doğuda yaptı 2 si gazi olarak döndü..

diyeceğim şuki %81 ininde % 26,34 ününde kim olduğu belli zaten olan bişeyi ortaya çıkaran bi araştırma olmuş.

saygılarımla.

Soda
08-10-2009, 18:50
Sayın Wand, "Pkk bir realitedir" diyenler bize ne demek isterler?

Pkk'nın %26 gibi bölgede kitle desteği olması hiç azımsanacak bir rakam değildir ve üzerinde ciddi ciddi düşünmek gerekir.

Lakin Pkk=Kürt halkı düşüncesi (bilinçüstü veya bilinç altı) bütün "açılım" siyasetinin belkemiğini oluşturmaktadır. Pkk Kürt halkının temsilcisi gibi gösterilerek legal ve yasal siyasete davet edilmektedir ve Kürtlerle ilgili geliştirilecek politikalar Pkk'ya danışılarak onun görüşü alınarak gerçekleştirilmektedir.

Örneğin, koruculuk sistemini kaldırma talebi Pkk'nın talebidir ve bu hükümet efradında dillendirilmektedir. Halbuki G.doğuda 23 bin GÖNÜLLÜ köy kocusu vardır ve kimse bunlar neden gönüllü ve nedir bunların talebi diye sormamaktadır.

Çünkü biliçaltı Pkk=Kürtler olarak şekillenmiştir.

Pkk'ya karşı kahramanca mücadele eden Kürtler adına konuşan bir Kürt siyasetçi yoktur.
Bir sivil toplum kuruluşu yoktur.

Bu köyleri basılan, aileleri katledilen insanlar Pkk'nın kucağına itilmekte ve uğradıkları saldırılar yetmiyormuş gibi Pkk onların da temsilcisi gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.

Halbuki asıl realite başkadır.

Asıl Kürt realitesi başkadır ama kim daha fazla yaygara koparırsa o dikkate alınmaktadır.

Bu ülkede adam gibi bir hükümet olsa idi Pkk karşıtı Kürtleri organize eder ve seslerinin daha gür çıkmasını sağlardı. En az DTP kadar gür çıkarırdı bu sesleri.

Ama çoğunlukta olan dağınık; azınlıkta olan örgütlüdür. Sorun buradadır.

Yoksa Diyarbakır'dan Şırnak'a Pkk G.doğuda değil Apo posterli gösteri yapmak, adım atacak yer bulamazdı.

Pkk ile sadece asker mücadele ediyor. Bugüne kadar gelen bütün sivil hükümetler bu sorunu askere havale etmişler kendileri de devleti yönetmenin rantını ceplerine indirmişlerdir. Asker hergün can verirken bunlar da ranta, yolsuzluğa doyamadan yaşamaktadırlar.

Türkiye; milli şuuru olmayan, ağzına Türk adını bile alamayan, adeta Türk düşmanı haline gelmiş ve üstelik seviye sorunu yaşayan kasaba siyasetçileri tarafından yönetilmektedir yıllardır.

Bir de sıkılmadan asker düşmanlığını her fırsatta dile getirmektedirler.

Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyenler, can verip yatanlara hesap sormaktadır.

Yani sorun içimizdedir. Sorun bizlere cepheden saldıranlarla değil bizi sırtımızdan bıçaklayanlarladır.

Wand
08-10-2009, 20:37
sayın soda

"Pkk'ya karşı kahramanca mücadele eden Kürtler adına konuşan bir Kürt siyasetçi yoktur.
Bir sivil toplum kuruluşu yoktur."

kesinlikle ortaya atılan bir fikir ve bir gün görünüp bir gün kaçan insanlar var.

"Bu ülkede adam gibi bir hükümet olsa idi Pkk karşıtı Kürtleri organize eder ve seslerinin daha gür çıkmasını sağlardı. En az DTP kadar gür çıkarırdı bu sesleri."

Zaten 2000 yılından sonra oldu ne olduysa..kim biliyorduki bunları..Hapisten çıkarıp meclise sokarsan insanları , seçilme hakkı verirsen malum şahıslara %26 olur yarın %36.

Ama karşı çıkışta sadece hükümet yeterli olmaz insanların illa bir çobana ihtiyacı olmamalı fikirlerini her ne olursa olsun belirtmeliler..bunun yanında idari bir güçte elbetteki gerekli.

"Bir de sıkılmadan asker düşmanlığını her fırsatta dile getirmektedirler."

Hangi gazeteydi bilmiyorum bi gazete anket yaptı "ergenekon" a rağmen en güvenilir kurum asker çıktı..Yahu asker olmasa biz ne yapardık..insan bu soruyu sorup düşünmeli.

saygılarımla.

3.yol
09-10-2009, 06:53
Bölge insanının sadece % 26,34'ü "Abdullah Öcalan Kürt halkının önderi (lideri)’dir" dedi. - Soda

Diyelimki o bolgede 4 milyon Kurt vatandasimiz yasiyor .... Ne yapar %25'i ?

1 Milyon Kurt vatandasi .....

PKK'yi onder goruyor ....

Eee soyle bakalim Soda nasil cozeceksin bu sorunu ?

1 milyon insani ne yapacaksin ?

Siddetle mi ikna edeceksin ?

Asimilasyon ile Turklestirecek misin ?

Yoksa Ermenileri 1915'te yaptigimiz gibi zorunlu gocemi tabi tutacaksin ?

1 milyon insan ....

Yanlis ya da dogru .... PKK'yi Ocalan'i destekliyor ya da sempatizani .....

Yaptiginiz ayni 25 yildir .....

Sonuc ayni .....

Hala ayni yontemi savunuyor GenelKurmay ......

Yahu bana soyletmeyin burada ... Einstein tanimini cok guzel yapmis boyle durumlar icin ....

25 yil denemissin 20 kusur bin PKK'li oldurmussun geriye ne kalmis ?

Potansiyel 1 milyon .....

Sonsuza kadar Sehit agitlarimi dinleyecegiz bu vatanda .....

Su reflekslerinizden siyrilip bir dusunun su yazdiklarimi arkadaslar ...

liopleurodon
09-10-2009, 09:55
Hep size gösterilmek istenen taraflardan bakıyorsunuz.

En kolayı kürtler, önce onları türk olmaktan uzaklaştırırsınız. Ayrı bir millet, halk yaparsınız. Peşinden belki bir kaç lazı vs. neyse öyle yaparsınız. Sonuçta ulus devlet fiilen parçalanmış olur, bir arada duramaz. O zmana çıkar, bunları yapıştırmak için bir zamk lazım, ahada din var ne güzel der, ülkeyi bir dini rejime çevirip, foseptiğin içine itelersiniz.

İşte yapılmaya çalışılan şey bundan ibaret.

Bu çişini yapınca poposunun kuru kalmasında allahı gören şapşal sürüsü, trendin din değil ulus devlet olduğunu göremeyecek kadar dangalaktır. Böyle yapınca onları tekrar amanda din işte diyerek toplayamayacağını görmekten acz içindedir.

Gerçi, onların derdi memleketi bir arada tutmak değil zaten. Onların derdi din devleti. İşte görüyoruz, işlerine gelince her tür zırvaya, masala kolayca kanabiliyorlar. Bu ülkeyi din devletine çeverebileceklerini sanıyorlar.

Emin olabilirsiniz ki, bunu yapabilirler. Sorun yapıp yapamayacakları değil, yaptıktan sonra neler olacağıdır. Meselenin din meselesi değil, milliyetçilik meselesi olduğunu göremeyen budalalar vardır devletin başında.

Molloch
09-10-2009, 13:21
Entegrasyon, demokratik süreç, bölgenin ekonomik olarak kalkınması ve olası Avrupa Birliği üyeliği sonucunda Kürtler arasında PKK'yı destekleyenlerin büyük ölçüde ortadan kalkacağını düşünüyorum.

Soda
09-10-2009, 13:47
Sayın ucuncuyol

"Algıların değişmesi" her zaman mümkündür.

Teslimiyetçi bir zihine sahip iseniz "verili" durumu baz alırsınız,

yok eğer mücadeleci bir karaktere sahipseniz

dönüştürürsünüz.

Cumhuriyet devrimlerinin yapıldığı dönemlerde bu ülkede kadınların %90'ı kara çarşaflı idi.

Ama devrimler devam etti ve Türk kadını çağdaş değerler ile tanıştı ve güçlü bir eğitim hamlesi ile de çağdaşlaşma her yere sirayet etti ve şimdi kimse Türk kadınını çarşafa sokamıyorlar arada türbanla idare ediyorlar ki onda da olağan üstü çabalarına rağmen başarılı olamıyorlar.

Bu işler böyledir.

Statik bakmayın ve

popülizm yapmayın

Halklar da yanılabilir. Bize düşen doğrusunu anlatmaktır.

Soda
09-10-2009, 18:44
DTP seçmenin 3’te biri DTP’ye güvenmiyor

Devlete güven: %34.8

Güvenlik güçlerine: %30.5

PKK-Öcalan’a güven: %52.5

DTP milletvekillerine: %70.2

DTP’ye oy verenler arasında, 3 kişiden biri DTP’li vekillere güvenmiyor ama oy veriyor. Yine DTP’ye oy verenlerin yarısı PKK-Öcalan’a güvenmiyor. Araştırmayı yapan uzmanlar, “Bunun anlamı, DTP’ye oy veren PKK’lı değil ve Öcalan’a güvenmiyor” diyor

Bitmedi.

Bu da araştırmanın diğer sonucu.

DTP seçmenlerinin 1/3'ü DTPye güvenmediği gibi sadece yarısı Pkk ve Öcalan'a güveniyor.

Ayrıca DTP seçmenleri arasında Devlet ve TSK'ya güvenenlerin oranı da 1/3 görülmektedir.

Bu bizim birinci önermemize ikinci bir önerme daha ekleme durumuna getirir.

Birincisi Pkk Kürtleri temsil etmez.
İkincisi ise Pkk eşit değildir DTP seçmeni.

DTP seçmeninin yarısı Pkk'yı desteklediğine göre DTP'nin aldığı oylar da Pkk'ya olan desteği göstermemektedir.

Bu da ezberlerin bozulmasıdır.

KızıL
10-10-2009, 03:03
bu araştırmanın kaynağı neresidir???

Soda
10-10-2009, 03:54
Burası yapmış araştırmayı:

http://www.bilgesam.com/

Vatan gazetsi linki de ilk yazıda var.

3.yol
14-10-2009, 06:57
...........................................

Cem
15-10-2009, 01:39
Etnik bir kafa ancak bu kadar yorum yapabilir. Güneydoğuda PKK yı destekleyen isterse %1 olsun hatta sıfır olsun, Kürtlere demokratik haklarını vereceksin! İlla ki onların belli bir güce ulaşmasını beklemeyeceksin, insanlık budur, bunu gerektirir.

Kürt çocuğuna Türklük andı içirmeyeceksin!

Bunu anlamak bu kadar mı zor?

İsterse Kürt halkının hepsi MHP li olsun. Ne farkeder?

İlla ki PKK ya olan Kürt halkının desteğinin %20 lerden %80 lere çıkmasını mı bekliyorsun? Bu ne biçim zihniyettir?

40.000 insan öldükten sonra TRT Şeş'i paşa paşa kabul ettiniz. TSK bile fazla sesini çıkarmadı. Oysa 15-20 yıl evvel TRT Şeş'in mevzusunu bile edemezdi kimse.

Eskiden "Kürt Sorunu" bile diyemezdi çoğu kimse "Güney doğu sorunu" denirdi hep.

40.000 insna öldükten sonra Kürt sorunu olduğu baya bir kabul gördü.

Tunceli'nin adını Dersim yapabilmek için de 80.000. insanın ölümünü mü bekliyorsun?

Neymiş efenedim PKk nın destek oranı %21 miş. Sen o halka haksızlık yapıyor musun yapmıyor musun ona bak. Onu düzeltmeye çalış. Bırak PKK ister %100 ister %0 alsın.

Ayrıca koca İngiltere IRA ile masaya oturdu anlaştı. IRA tüm K. İrlanda halkını temsil ediyor muydu? Hayır.

%90'ı kara çarşaflı 1920 lerin Türkiyesinde sence Atatürklü CHP nin destek oranı neydi? Çok azdı değil mi? Yoksa zaten tek parti döneminden çok partililiğe çabuk geçerlerdi. Ama geçmediler çünkü halkın CHP ye desteği azdı.

Demek ki halkın desteği çok yüksek olmasa bile bazı siyasi hareketler dominanttır. Onları yok sayamazsın. saymak ve dikkate almak zorundasın.

evrensel-insan
15-10-2009, 01:44
Saygideger cem;

Sence Kurdlerin temsilcisi kim/ne ve neden? Bu neye gore ve nasil saptanacak?

Saygilarimla;
evrensel-insan

gunali
15-10-2009, 01:56
cem abi senin yazdıklarından ben şunu anladımki kürtlerin her istekleri yapılmazsa öldürürler. öldüre öldüre her isteklerini alırlar. bunada hakları var gibi demişsiniz. şaştımda kaldım.

3.yol
15-10-2009, 02:49
Sayin Gunali,
Ben Cem'in ne dedigini cok anliyorum, ve senin anladiginla uzaktan yakindan iliskisi yok.
Ben de zaten ayni seyleri yazdim ilk iletimde.

Sorun nedir biliyormusun arkadas, sorun demokrasinin yanlis anlasilmasidir bu ulkede. Demokrasi cogunlugun tum haklari kendisinde gorup azinligin haklarini gasp etmesi degildir.
Demokrasi cogunlugun idareyi alip azinligin da haklarini kanunlar dogrultusunda korumasidir.

Bu insan olmanin bir sartidir bu yuzyilda ....

Biz hala Kurt enstitusu acilmasina izin verelim mi izin vermeyelim mi ile ugrasiyoruz ..... birileri de "bolunme" paranoyasi ile azinliklarin en temel haklarini hala gasp etmemiz gerektigini savunuyor .... Yani Cumhuriyet'in kurulusundan beri sure gelen statukoyu korumaya calisiyorlar..... Bu yontemin yanlis oldugu , ise yaramadigi gibi butun Turkiye halkina buyuk acilar cektirdigi ortada .....

PKK'nin teroru / siddeti secmesi kendisini baglar .... Birakalim PKK'yi simdi ... once biz kendimize bir ceki duzen verelim ..... PKK'ya uye olmamis vatandaslarimizi kazanalim .... bunu siddet veya asimilasyon yolu ile degil ... onlara haklarini ve hurriyetlerini vererek yapalim .... Zaten PKK bir sekilde hallolur .... ama ilk once PKK'nin lojistik destegini kiralim demokrasi yoluyla ... insanlik yoluyla ....

PKK'nin ust yoneticileri ve suca karismis militanlari tabiiki buna direnecek ..... Ama onunda ekonomik , dis politika ve askeri yontemlerle asilacagini dusunuyorum. Zaten buyuk ihtimalle su anda hukumet ve MIT bu yolun pesinde .....

Eger, Taraf gazetesine alerjiniz yoksa buyrun surada eski MIT mustesar yardimcisinin soylesisini okuyun:
http://taraf.com.tr/makale/7879.htm

Saygilarimla,
3.yol

Squall
15-10-2009, 03:41
Tunceli'nin adını Dersim yapabilmek için de 80.000. insanın ölümünü mü bekliyorsun?

Bu Türkler ne kadar da barbar ve demokrasi düşmanı bi millet yahu..

Baksanıza; Konstantinopol'u İstanbul ,İzmir'i Smyrn,Dersim'ide Tunceli yapıvermişler..

3.yol
15-10-2009, 05:35
Bu Türkler ne kadar da barbar ve demokrasi düşmanı bi millet yahu..

Baksanıza; Konstantinopol'u İstanbul ,İzmir'i Smyrn,Dersim'ide Tunceli yapıvermişler..

Istanbul'da aslinda rumcadan gelmedir ....

asli stin poli ... yani "sehrin ici" anlamindadir .... rumcada 'n' ve 'p' birlesince yumusar ve 'b' sesini alir ... turkcede cift unsuzun basina dolgu olarak unlu gelir ve "istinbol" oluverir o kelime .... Bu da zaten Istanbul olmadan onceki Turkler tarafindan kullanilan sekliymis 20. yuzyil baslarinda ....

Daha detayli anlatim icin bakiniz:
http://taraf.com.tr/makale/7238.htm

gunali
15-10-2009, 10:00
arka arkasına olan olayları yazıyosunuz. kürtlerin bir parçası silaha sarılıp pkakayı kurmuş terör yapmış. şimdi siz niye böyle olduğunu konuşuyosunuz hakları yendi onlarda haklıydı demeye getirmek sizinki. böyle olmaz olaylar böyle incelenmezki.
ilk soru şöyle olur bence. ne sebeple olursa olsun silaha sarılmak dağa çıkmak doğru olan şeymidir yalnış olan şeymidir.
yalnış diyosanız önce bunu halletceksiniz. sonra başka dertlere sıra gelecek bence. türkiyede yapılan hataymış diyosunuz sonrada öldüre öldüre hak arayanların isteğine kulak veriyosunuz. bu nasıl olcak şimdi? sonra bide dersim diye tuttumuşunuz türkiyede her yerin adı değişmişki. arkadaşımız örnek yazmış zaten. şimdi amerika bize insan olma dersleri veriyo ama bunlar orda olsa apoyu yakaladığı gün asardı amerika. kusura bakmayında bizim burlarda derlerki çıkarcı için. amerika ............. yapmayacağı (faydalanmıyacağı) eşeğin önüne ot koymaz

ugurce82
15-10-2009, 20:36
Etnik bir kafa ancak bu kadar yorum yapabilir. Güneydoğuda PKK yı destekleyen isterse %1 olsun hatta sıfır olsun, Kürtlere demokratik haklarını vereceksin! İlla ki onların belli bir güce ulaşmasını beklemeyeceksin, insanlık budur, bunu gerektirir.

İlla ki PKK ya olan Kürt halkının desteğinin %20 lerden %80 lere çıkmasını mı bekliyorsun? Bu ne biçim zihniyettir?

40.000 insan öldükten sonra TRT Şeş'i paşa paşa kabul ettiniz. TSK bile fazla sesini çıkarmadı. Oysa 15-20 yıl evvel TRT Şeş'in mevzusunu bile edemezdi kimse.

Eskiden "Kürt Sorunu" bile diyemezdi çoğu kimse "Güney doğu sorunu" denirdi hep.

40.000 insna öldükten sonra Kürt sorunu olduğu baya bir kabul gördü.

Neymiş efenedim PKk nın destek oranı %21 miş. Sen o halka haksızlık yapıyor musun yapmıyor musun ona bak. Onu düzeltmeye çalış. Bırak PKK ister %100 ister %0 alsın.

Ayrıca koca İngiltere IRA ile masaya oturdu anlaştı. IRA tüm K. İrlanda halkını temsil ediyor muydu? Hayır.

%90'ı kara çarşaflı 1920 lerin Türkiyesinde sence Atatürklü CHP nin destek oranı neydi? Çok azdı değil mi? Yoksa zaten tek parti döneminden çok partililiğe çabuk geçerlerdi. Ama geçmediler çünkü halkın CHP ye desteği azdı.

Demek ki halkın desteği çok yüksek olmasa bile bazı siyasi hareketler dominanttır. Onları yok sayamazsın. saymak ve dikkate almak zorundasın.

Bütün mesele Türklük andı içmede, Tunceli nin dersim yapılmasıymış bak hele. 40.000 insan trt şeş için ölmüş. Yahu bu nedir PKK propagandasının allahıdır. 40000 insan daha öldür ki istediklerini yaptır demektir. Tuncelinin adının dersim olması 40000 kişiyi öldürmeyi mi gerektirir, bu kadar mı gözünüz döndü sizin.

ulpian
15-10-2009, 20:48
Yahu bu nedir PKK propagandasının allahıdır.

sayın ugurce82,

PKK henüz 80'lı yıllarda çıkan bir sorun.

Biz en baştan Kürtlerin kendilerini tamamen bu millete ait hissedebilmelerini sağlayabilseydik, bunu onların kendi dillerini, kültürlerini yok sayarak değil de, tam tersine dillerini ve kültürlerini her alanda yaşatarak, ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak kendilerini bu ülkenin asli unsurları olarak görebilmelerine yönelik yapmaya çalışsaydık, o zaman zaten bu sorunlar buralara varmazdı, demek, ''PKK propagandası'' yapmak olmasa gerek.

Bu iddianıza göre, sizin görüşünüzde olmayan her laf, her söz, her yorum terör propagandası olmalı. Gerçekten böyle düşündüğünüze inanmak istemiyorum.

saygılarımla

ugurce82
15-10-2009, 20:55
Sayın Ulpian;

Bende sizin cemin laflarını eleştirmeyip benim laflarımı eleştirmenizi anlayamıyorum.

40000 kişi öldü trt şeşi paşa paşa kabullendiniz ne demek bana bir açıklayabilir msiin?

ulpian
15-10-2009, 20:59
Sayın Ulpian;

Bende sizin cemin laflarını eleştirmeyip benim laflarımı eleştirmenizi anlayamıyorum.

40000 kişi öldü trt şeşi paşa paşa kabullendiniz ne demek bana bir açıklayabilir msiin?

sayın ugurce82,

ben sizin görüşlerinizi eleştirmedim. Sadece ''PKK propagandasının allahı'' iddianızı eleştirdim.

Bakın ''propaganda'' terim olarak kasıt ister. Yani siz şunu diyebilirsiniz mesela ''bence senin görüşlerin yanlış, ayrıca -sen bu niyette olmasan da- terörün işine gelir.''. Ama ''propaganda'' yapmak demek, bilerek, isteyerek, kasten ve doğrudan terörü veya terör örgütünü savunmak demek.

Kürt meselesi ve PKK sorunu hakkında sizden farklı düşünen birisine, bu ikinci iddiayı layık görmeniz, bence insafsız. Farklı, karşı görüşlerde olsak da, birbirimizin samimiyetine ve iyi niyetine güvenmemiz, en azından bu varsayımdan hareketle tartışmamız gerekmez mi?

saygılarımla

güneşinzaptıyakın
15-10-2009, 21:08
................. Yahu bu nedir PKK propagandasının allahıdır. ................. Bilenler hatırlar, kantar karakolunda nezarete giden koridordaki ayna'da ''burda Allah yok, peygamberde izine çıktı'' yazardı. başkasının yaptığı milliyetçilik üzerinden yapılan milliyetçilik ancak bünyede böyle hezeyanlara yol açar.

ugurce82
15-10-2009, 21:31
sayın ugurce82,

ben sizin görüşlerinizi eleştirmedim. Sadece ''PKK propagandasının allahı'' iddianızı eleştirdim.

Bakın ''propaganda'' terim olarak kasıt ister. Yani siz şunu diyebilirsiniz mesela ''bence senin görüşlerin yanlış, ayrıca -sen bu niyette olmasan da- terörün işine gelir.''. Ama ''propaganda'' yapmak demek, bilerek, isteyerek, kasten ve doğrudan terörü veya terör örgütünü savunmak demek.

Kürt meselesi ve PKK sorunu hakkında sizden farklı düşünen birisine, bu ikinci iddiayı layık görmeniz, bence insafsız. Farklı, karşı görüşlerde olsak da, birbirimizin samimiyetine ve iyi niyetine güvenmemiz, en azından bu varsayımdan hareketle tartışmamız gerekmez mi?

saygılarımla

O halde tekrar ediyorum 40000 kişi öldü trt şeşi paşa paşa kabul ettiniz demek ne demektir. İllaki buraya yaşasın PKK demesimi gerekir. Ben gayet samimiyim bu yazıyı yazan cem den samimice cevap bekliyorum neyi kastediyor. Ulpian lütfen araya girme.

3.yol
15-10-2009, 22:56
Bütün mesele Türklük andı içmede, Tunceli nin dersim yapılmasıymış bak hele. 40.000 insan trt şeş için ölmüş. Yahu bu nedir PKK propagandasının allahıdır. 40000 insan daha öldür ki istediklerini yaptır demektir. Tuncelinin adının dersim olması 40000 kişiyi öldürmeyi mi gerektirir, bu kadar mı gözünüz döndü sizin.

Ugurce ,
Once bir tebrik edeyim .... Bravo dogrusu cimbizlama yonteminizi cok begendim :D
Cem de boylece desifre edilmis oldu
Cem'le arama mesafe koysam iyi olacak, sonra ben de fislenirim nema lazim :spy:

Soda
16-10-2009, 02:30
Cem der ki:

Etnik bir kafa ancak bu kadar yorum yapabilir. Güneydoğuda PKK yı destekleyen isterse %1 olsun hatta sıfır olsun, Kürtlere demokratik haklarını vereceksin! İlla ki onların belli bir güce ulaşmasını beklemeyeceksin, insanlık budur, bunu gerektirir

"Etnik kafa" ifadenden dolayı seni kınıyorum.

Etnikçilik ben ve benim gibi vatansever/milliyetçi/ulusalcı işi değildir. Adı üstünde milliyetçi millete bakar etnisiteye değil.

"İnsanlığın" da ne olduğunu iyi bilirim ve benim bildiğim insanlık tanımı içinde terör örgütlerini "siyasi hareket" olarak tanımlamak yoktur.

Demokrasi ve demokratik hak konusunda gelince:

DTP bir demokrasi ayıbıdır ve demokrasi adında kapatılmalıdır. DTP'nin kapatılması bu ülkenin görüp göreceği en demokratik hamledir.

Kürtlere de birey olarak etnik, kültürel hakları verilmelidir ve verecek yapı da AKP hükümetidir, ben değil.

Pkk ve DTP bu konuda zerre kadar söz ve saz hakkına sahip değildir.

"Temsiliyet" iddiası olanlara bu araştırma tokat gibi bir cevaptır ve rahatsız edici olmasında benim açımdan bir sakınca yoktur; bilakis memnun olurum.

Ne Kürtlerin ne de Kürt olmayanların muhattabı değillerdir.

Onlar aradan çekileceklerdir. Kürt halkı adına konuşma hakkı kimeye verilmemiştir, özellikle Kürtler tarafından.

O halde neyi "temsil" ettiklerini yatıp kalkıp kendileirne sormaları gerekmektedir.

Bence cevapta bellidir.

Anadolu üzerinde hayata geçirilen ABD/AB eksenli emperyal projelerin bölge temsilciliğidir. İşte asıl "temsiliyet" de buradadır.

"Kürt çocukları"

Çocukları da etnistelerine göre ayırdınız, sizi tebrik ederim.

Sizlerden önce o çocukların kiimliğini kimse sormazdı çünkü çocukların klimliğinin sadece ve sadece "çocukluk" olduğu bilinirdi.

Her masum değeri kirletiyorsunuz.

Bari çocuklardan elinizi çekin.

Türklük andı, İstiklal marşı, ezan, mahya ve diğerleri...

Hepsinde varım ve sonuna kadar da savunurum.

Benim asıl merak ettiğim sizlerin bu konularda koparttığı fırtınadır.

Ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Sorun bunlar mıdır yoksa her allahın günü çoluk çocuğun, mehmetçiğin, kamyon şoförlerinin ve dershane öğrencilerinin Pkk kurşunları, bombaları, mayınları ile katledilmesi midir?

Sizin öncelikli sorununuz nedir?

O biçim zihniyettir.

Pkk'ya olan Kürt halkı desteği %80'lere falan çıkmaz, merak etmeyin.
Terör ile, korku ile, işbirlikçi medyası ile, DTP'si, AKP'si ABD ile AB ile gelip gelecekleri yer burasıdır, o da geçicidir.
Bütün Almanyanın Führer'in peşinden gitmesi nasıl Almanya'yı kurtaramadıysa Pkk ve Apo'nun peşinden bütün Kürtlerin gitmesi de onları kurtaramaz.

Burada insan olana düşen terör örgütünü ve terörü lanetlemeyi bilmektir.
Doğru duruşun yüzde hesabı yoktur.

IRA kim Pkk kim?
Türkiye nere İrlanda nere?
K. İrlanda İngiltere'nin sömürgeleştirdiği bir ülke.
Biz kimi işgal etmişiz de sonra sömürgeleştirmişiz.
İngiltere'nin IRA olmadan da K.İrlanda'dan çekilip gitmesi gerekir zaten.
Ama bunları niye anlatıyorum ki? Temel bilgiler ansiklopedisi değilimki ben.

Destur de.

Cumhuriyet'i kuran parti ile Pkk'yı karşılaştırman, İngiltere-Türkiye-karşılaştırmandan daha beter.
Mukayese ilmini öğrenin.
Bu sözlerin hakarete girer. Sizi terbiyeye davet ediyorum.

AKP gider DTP/Pkk biter. Formül bu kadar basittir. Değil Kürt halkı bütün dünya halkları onları desteklese durum değişmez.

Boş yere uğraşmayın. AKP ile birlikte DTP/Pkk ikilisi tarihin çöp sepetinde yerlerini alacaklar .

pante
16-10-2009, 13:09
cem abi senin yazdıklarından ben şunu anladımki kürtlerin her istekleri yapılmazsa öldürürler. öldüre öldüre her isteklerini alırlar. bunada hakları var gibi demişsiniz. şaştımda kaldım.

Günali, bunu açık açık PKK'lılar ifade ediyor zaten.
DTP'liler de tehdit eder gibi, ikide birde söyleyip duruyorlar.

Yani "İsteklerimizi kabul edin, aksi takdirde kan dökmeye devam edeceğiz." diyorlar.
Bunlar demokratik gelişmeleri görmezden gelip, değişimin PKK sayesinde olduğunu iddia ederek nerdeyse PKK'nın ödüllendirilmesini talep edecekler.

Örneğin; 1946'lı yıllarda çok partili döneme geçti Türkiye.
O dönem terör yaşanmış olsa, demek ki "teröristler sayesinde demokrasiye geçtik" diyecekler.
Ya da eğer 141-142. maddeler 79-80'de kaldırılsaydı, "Anarşi sayesinde kazandık" derlerdi.
Halbuki gerek toplumdaki değişimler, gerek dünyadaki gelişmeler, AB'nin etkileri, siyasilerin demokratik anlayışlarının gelişmesi yadsınamaz.

Başka bir basit örnek vereyim siyasilerin değişimi hakkında.
Hatırlayanlar 70'lerdeki Milli Nizam partisi ve devamı olan Milli Selamet partisinin ne denli saçma sapan görüşlere, gerici düşüncelere sahip olduğunu iyi bilir. Ama günümüzün Saadet Partisiyle o dönemin Milli Selamet partisinin düşünceleri ve demokrasi anlayışı arasında uçurum vardır.

Zamanın getirdiği kazançları, etki eden önemli faktörleri görmezden gelip bunları teröre yamamak, terörist kafasını onaylamaktan başka birşey değildir.
Bundaki asıl amaç teröristleri tam olarak Kürtlere kabul ettirmektir. 2. amaç ise, Kürtlerin haklarından yana olan insanlara teröristleri hoş göstermektir.

"Terör, Kürtlerin haklarına hiç mi faydası sağlamamıştır?" diye sorarsak eğer;
O da bir faktördür tabi ki, Kürt sorununu gündemde tutmaya çalışanlara katkı sağlamıştır.
Ama insani düşünceler içinde olanlar, bu kadarcık bir fayda için, bu denli yaşanan acıları doğru bulmazlar. Terör, hibir şeye çözüm olmamıştır, çare değildir.

ulpian
16-10-2009, 13:31
Makul/haklı olan taleplerle haksız talepleri birbirinden ayrı tutmak lazım.

Örneğin (sadece bir ÖRNEK):
Genel yasal çerçeveler içerisinde Kürtçe özel TV/kitap/dergi/gazete yayını yapabilmek, makul bir hak ise eğer, bu hak henüz PKK yokken de verilmeliydi, bugün bunca zulüm ve katliamdan sonra yine verilmeli. Zaten hak olan ve baştan verilmiş olması gereken bir hakkı, ''Şimdi bunu yaparsak, terörü haklı çıkartırız'' gibi saçma bir argümanla vermemek olmaz.

(Bundan PKK'nın amacının Kürtçe yayın olduğu elbette çıkmaz. Bundan Kürt meselesini ve PKK sorununu sadece Kürtçe yayını'na indirgemek de çıkmaz. )

=> Doğru ve haklı olan talepleri teröre işaret ederek geri çevirmek, terörün gündemde kalmasına hizmet etmektir aslında.

Bir grubun bir kısmı veya çoğunluğu (veya en çok sesini yükselten kısmı) haksız taleplerde bulunuyor diye de, bu grubun dile getirdiği bütün talepler geri çevrilemez (mesela sendikal haklar isteyen işçi örgütlerinin büyük kısmı aynı zamanda, şiddete başvurarak komünist bir rejim getirmek istiyor diye, doğru/makul olan sendikal hak talepleri reddedilemez).

Demokratik hak ve özgürlük alanları genişletirilir, resmi söylemler Kürlerin de kendilerini dahil hissedeceği şekilde yumuşatılır, kendilerine Kürt kimliklerini yaşatarak da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve bu milletin asli unsurları olma hissi verilir, bütün bunlar ayrıca toprak reformu, bölgeye ekonomik destek vs. gibi süreçlerle de desteklenirse, sorunun büyük ölçüde önemsizleşeceğine ben eminim.

Bütün bunlar yapıldıktan sonra hala elinde silah ile terör eylemlerine başvuranlar olursa -ki olacaktır- elbette her devletin en doğal hakkı ve görevi olarak, var güçle etkisiz hale getirilirler.

saygılarımla

nogada
16-10-2009, 13:42
Sayın Ulpian;

Bencede çok garip bir söylem bu.Nasıl bir açıklama olacak merak ettim.Çok aciz bir açıklama olarak görüyorum ben bunu...

Soda
17-10-2009, 03:07

Şaşma güzel kardeşim, ben insanlara şaşmamayı öğrendim.

40.000 insan öldükten sonra TRT Şeş'i paşa paşa kabul ettiniz.

Bana" bu ne biçim zihniyet" diye kızdıktan sonraki ilk cümlesi bu.

Şimdi ben bunu iade ediyorum:

Pekiiii,

bu ne biçim zihniyet?

Cem
20-10-2009, 14:41
40.000 insan öldükten sonra TRT Şeş'i paşa paşa kabul ettiniz.

Bu sözümün sonuna kadar arkasındayım. Bu sözü eleştiren hiç kimse aksini iddia edememiş. Çünkü içten içe sizler de biliyorsunuz bunun doğru olduğunu.

Bu konuda Taraf'tan Ozan Kütahyalı'nın güzel bir makalesi var:

http://www.taraf.com.tr/makale/3454.htm