Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Allah varlığını kesin olarak bildirseydi imtihanın anlamı kalmazdı'' Argümanı
Len Terani
07-03-2010, 23:59
sorunun korsan yada korsancılar la ilgisi nedir pek anlamadım, sorun korsan beyinlilerle
Tevrat, nasibini almıştır korsan beyinler tarafından,
İncil, En büyük korsan istilasına maruz kalmıştır zaten,
Kur'an , hanginiz Kur'anı olduğu gibi kabul ediyor ki ,
Herkes kendine göre yorumluyor,
Herkes kendine göre şekil veriyor,
Sonra sen çıkıyorsun ya kabul et yada inkar et çek git diyorsun,
Ama sen ve senin gibiler hala bir yerlerinden kemirmeye yontmaya yeni şekiller vermeye devam ediyorsunuz,
Olduğu gibi kabul et yada bırak öyle kalsın sen yanıma yaklaş korkma ısırmam :)
Yok ya ben bosuna kendimi yoruyorum..Bi dediginle digeri birbirini tutmuyor ki seninle tartisayim...Anca laf salatasi yapiyorsun...Sorun korsan beyinlilerle ise gidersin o beyinsizlerin yanina, kendi capinda hesabini sorarsin...Ne diye Allah´a, O´nun peygamberlerine, O´nun kitablarina laf atip duruyorsun...Utanmadan birde saygidan bahsediyorsunuz...1 milyardan fazla insanin inancini ayaklar altina alip, düsüncesizce hakaret etmek mi saygidir?
Siz de ögrenirsiniz yakinda saygiyi..
milomanara
08-03-2010, 01:19
Hayali arkadaşlarının tartışılmasına tahammül edemeyenlerin, kendi isteğiyle tartışma meclisine girip ziyadesiyle terbiyesizlik yapması, cehaletini alfredo soslu merkeplikle sunabildiğine delalettir. Merkebin de, yegane tehditi gürültüdür.
Peki tanrı neden imtihan yapar?
İnsan imtihan yapar çünkü yeterli kontenjan ve istihdam sorunu vardır.
Peki tanrının cennet için böyle sorunları var mıdır?
Herkesi doğmadan hiç günah işlemeden cennetine alsaya
UlulElbab
08-03-2010, 02:20
Peki tanrı neden imtihan yapar?
İnsan imtihan yapar çünkü yeterli kontenjan ve istihdam sorunu vardır.
Peki tanrının cennet için böyle sorunları var mıdır?
Herkesi doğmadan hiç günah işlemeden cennetine alsaya
Bir Ton cevherden kaç gram Altın üretilir?
Peki Altın nasıl üretilir?
Yüksek ısıda saf 24 Ayar halinine dönüşür...
Değersiz tüm elementlerin bir köpük haline gelmesi gerek.
Ustası onu alır atar...Geriye saf Altın kalır...
Iyi soyluyorsun da UlulElbeb; Tanri ne yaptigini bilmiyor demek mi istiyorsun.? hem yaratan o, hem de ayarini bilmiyor, bence pek mantikli degil.
UlulElbab
08-03-2010, 03:06
Iyi soyluyorsun da UlulElbeb; Tanri ne yaptigini bilmiyor demek mi istiyorsun.? hem yaratan o, hem de ayarini bilmiyor, bence pek mantikli degil.
Sevgili vartör,
Devam edelim...Tanrıyı bir Sanatcı -Heykeltıraş-olarak ele alalım:)
Malzemesini yontarken izleyici "işi bilmeyen"ler ne der ?
onca malzemeyi heba ettiğini zanneder.
"ayarini bilmiyor, bence pek mantikli degil" der...
Ama sonuç itibarı ile ortaya harika bir Sanat eseri çıkar...
Geriye kalan ise bir süprüntü ve döküntüden ibaret.
O Sanat eserinin ortaya çıkması için o döküntülere ihtiyaç var.
Heykeltras olsaydi dedigine katilabilirdim. Yontmamis ki, almis biraz camur, oynamis, balcik yapmis, sekillendirmis, sonra da "kendi ruhunu uflemis".
Dogrusu soyle, insan tanriya benzemez, ama tanri insan benzer. Ayni zayifliklar, boburlenme ve hatta haysiyetsiz davranislar: kainati yaratan bir gucun, din kitaplarini indirdigine ve icindekileri hic de tanrisal olmayan insan zayifligi emarelerine kendi yazdirmis demek, tanri fikrine bile hakarettir. Kimin neyi yarattigi gayet acik, insan en buyuk yaraticidir. Tarih boyunca yarattiklari saymakla bitmez. Dusunulmesi gereken soru, simdi eski tanrilar neredeler? God, allah, jehova da onlarin yanina gidecektir eninde sonunda.
Ben ne tanri , ne de iradeli bir gucun evreni ve insani yarattigini dusunemiyorum. Siz de dusunmeyin, cunku eger cogu imanli kardeslerimizin dedigi gibi, eger varsa, vay siz tanriya insan vasiflarini veren imanlilarin basina geleceklere:)
Bir Ton cevherden kaç gram Altın üretilir?
Peki Altın nasıl üretilir?
Yüksek ısıda saf 24 Ayar halinine dönüşür...
Değersiz tüm elementlerin bir köpük haline gelmesi gerek.
Ustası onu alır atar...Geriye saf Altın kalır...
insan tonlarca taş yığını arasından gram biriminde altın üretebilir.
Çünkü insanın ol deme gibi bir ilahi gücü yoktur.
Yetkileri sınırlıdır.Yetkileri sınırsız olsa dolaylı yoldan değil direk altın üretir.
Hep insan merkezli bakıyorsunuz.Tanrının penceresinden bakıp cevaplayın birde.
Sınırsız gücünüz varken neden imtihan?
Yetkileri sınırlıdır.Yetkileri sınırsız olsa dolaylı yoldan değil direk altın üretir.
Sayın DaHaKa,
Ol diyince oldurmak,
Öl diyince öldürmek,
Mutlak güç sahibi için çok sıkıcı olurdu herhalde, Yapılan işte pek bir keyif vermeyebilirdi kanaatimce,
Ol demeden ince ince düşünülerek yapılması gerek, keyif vermesi için. Tanrı'yı sıkmaması için çeşit çeşit olmalı insan; mümkün olduğunca birbirine benzememeli, kiminin hamuruna ıslak balçık konmalı kimine kuru balçık ki bir birlerine benzememeli, Çünkü Allah Çeşidi Sever,
Öl diyince öldükten sonra ne heyecanı kalır onca emeğin uğraşın milyon sene müdahalenin şeytanla didişmenin, Yavaş yavaş öldürmeli, canını yaka yaka etini kızarta kızarta, her türlü acıya maruz kalmalı insan, emeğe saygısızlığın bir bedeli olmalı , Çünkü allah azab'ı sever,
Sayın DaHaKa,
Ol diyince oldurmak,
Öl diyince öldürmek,
Mutlak güç sahibi için çok sıkıcı olurdu herhalde, Yapılan işte pek bir keyif vermeyebilirdi kanaatimce,
Ol demeden ince ince düşünülerek yapılması gerek, keyif vermesi için. Tanrı'yı sıkmaması için çeşit çeşit olmalı insan; mümkün olduğunca birbirine benzememeli, kiminin hamuruna ıslak balçık konmalı kimine kuru balçık ki bir birlerine benzememeli, Çünkü Allah Çeşidi Sever,
Öl diyince öldükten sonra ne heyecanı kalır onca emeğin uğraşın milyon sene müdahalenin şeytanla didişmenin, Yavaş yavaş öldürmeli, canını yaka yaka etini kızarta kızarta, her türlü acıya maruz kalmalı insan, emeğe saygısızlığın bir bedeli olmalı , Çünkü allah azab'ı sever,
Tanrının insani vasıfları yoktur.Yok olduğu içinde müslümanlar 6günde yaratıp diğer gün dinlendi ifadesini reddederler ya.
İnsani vasıfları olmayan bir tanrı hiç sıkılır mı?
Hiç kendini oyalacak işler yapar mı?
Hiç senin hamuruna kuru balçık bana ıslak balçık koyar mı?
Benim hamuruma ıslak balçık koyduğundan dolayı yanacaksam adalet nerede?
Bu insanmerkezciliği bırakmak lazım.
Aslanlarında bir tanrısı varsa onlarınkide kükreyip avlanıyordur muhtemelen.
Yada onlar öyle sanıyorlardır.
Siz kendi pencerenizden bakıyorsunuz.
Fakat bir tanrı varsa sonsuz güçte ve insani vasıflardan arınmış bir varlık olmalı.
Len Terani
08-03-2010, 16:26
Hayali arkadaşlarının tartışılmasına tahammül edemeyenlerin, kendi isteğiyle tartışma meclisine girip ziyadesiyle terbiyesizlik yapması, cehaletini alfredo soslu merkeplikle sunabildiğine delalettir. Merkebin de, yegane tehditi gürültüdür.
Hayali ise ne diye tartisiyorsun?
Insan hayali seyleri tartisir mi...? Aklindan zorun mu var da olmayan seyleri tartisiyorsun..?
Bu arada,
Burda yazi yazacagina git cehalet kelimesin kökenini arastir ki kendini benim gibiler karsisin da rezil duruma düsürme
Hayali ise ne diye tartisiyorsun?
Insan hayali seyleri tartisir mi...? Aklindan zorun mu var da olmayan seyleri tartisiyorsun..?
Bu arada,
Burda yazi yazacagina git cehalet kelimesin kökenini arastir ki kendini benim gibiler karsisin da rezil duruma düsürme
Sayın Terani,
Allah: Hayali
Melekler: Hayali,
Cennet: Hayali,
Cehennem: Hayali,
Şeytan: Hayali,
Adem: Hayali,
Nuh:Hayali,
İbrahim: Hayali,
Levhi mahfuz: hayali,
Cehaletin bu kadarı, Bu kadar Hayali şey peşinde koşarken dediğin lafa bak :D
Aslanlarında bir tanrısı varsa onlarınkide kükreyip avlanıyordur muhtemelen
Tam da o iste. insana beneyen tanri, ancak insan urunu olabilir.
Tam da o iste. insana beneyen tanri, ancak insan urunu olabilir.
Sayın vartor,
Bir sinema filminde görmüştüm,
İnsanların Azraili insan şeklinde pelerinli, kapşonlu bir insan iskelet figürüydü,
Aynı filmde Farelerinde Azraili vardı,
Fare Azrail efendide pelerinli, kapşonlu bir fare iskelet figürüydü :) ölüm anında gelip farelerin canını alıyordu elindeki tırpanla :D
Sanırım ordada Azrail efendinin yaşam formuna göre şekil değiştirdiği hayal edilmişti :) her yaşam formuna kendi türünden bir Azrail ne güzel :)
Saygılarımla
UlulElbab
08-03-2010, 19:51
Ben ne tanri , ne de iradeli bir gucun evreni ve insani yarattigini dusunemiyorum. Siz de dusunmeyin, cunku eger cogu imanli kardeslerimizin dedigi gibi, eger varsa, vay siz tanriya insan vasiflarini veren imanlilarin basina geleceklere:)
Ben sizin düşünememe özgürlüğünüze karışamam.Ancak "eğer varsa" diyerek bugüne kadar "tebliğci müslümanların" size sattığı bayat taktik ile beni korkutursanız çok korkarım:)
İş oraya gelince kimin zararlı çıkacağını hep beraber göreceğiz...
Değerli vartör,
Anlaşamamamızı doğal karşılıyorum,"Dinin gerekliliğini" Canada dan farklı görürsünüz..
Türkiye den farklı,Iraktan bakınca veya daha az gelişmiş ulkelerde farklı...
Ölüm sonrası ödül ve ceza olmasa buralarda kan gövdeyi götürür...
Diyeceksiniz ki zaten öyle? Bu daha hiçbirşey...Belli olgunluğa gelmemiş kitleler,
kontrolsüz çok daha tehlikeli olurlar...
Ancak gelişmiş seviyede demokrasinin olduğu ülkelerde gereksizliği tartışılabilir...
Öte yandan bakınca;Ateizme fanatik bir Din mensubu gibi sarılanların herhangi bir teistten farkı kalmamış...
Ben sizin düşünememe özgürlüğünüze karışamam.Ancak "eğer varsa" diyerek bugüne kadar "tebliğci müslümanların" size sattığı bayat taktik ile beni korkutursanız çok korkarım:)
İş oraya gelince kimin zararlı çıkacağını hep beraber göreceğiz...
Değerli vartör,
Anlaşamamamızı doğal karşılıyorum,"Dinin gerekliliğini" Canada dan farklı görürsünüz..
Türkiye den farklı,Iraktan bakınca veya daha az gelişmiş ulkelerde farklı...
Ölüm sonrası ödül ve ceza olmasa buralarda kan gövdeyi götürür...
Diyeceksiniz ki zaten öyle? Bu daha hiçbirşey...Belli olgunluğa gelmemiş kitleler,
kontrolsüz çok daha tehlikeli olurlar...
Ancak gelişmiş seviyede demokrasinin olduğu ülkelerde gereksizliği tartışılabilir...
Öte yandan bakınca;Ateizme fanatik bir Din mensubu gibi sarılanların herhangi bir teistten farkı kalmamış...
Çok Değerli üstadım ululElbab,
Kan gövdeyi almış götürmüş bizler kaç damla kan akıtıldının hesabını yapmaya çabalıyoruz,
Değerli üstadım,
İsrail, Musevi
A.B.D, Roma,İngiltere,Fransa,rusya,Almanya v.s: Hristiyan
Afganistan,Pakistan,Irak,İran, v.s: Müslüman
Aynı Tanrının Din'ine mensup insanlar birbirlerini Öldürüp duruyorlar,
Değerli üstadım, Hükmü gibi kendisinide ortadan kaldırmayan Tanrı Din'leri ve Kanunlarını kan gövdeyi götürmesin diyemi getirdi yoksa birbirlerini yiyip dursunlar diyemi :) 3 Semavi Din'in İnananları olmasa Dünyada Savaş olmayacak gibi , Bunun bir nedeni olabilirmi üstadım :)
Saygılarımla
UlulElbab
08-03-2010, 20:14
Sayın DaHaKa,
Benim verdiğim misal maddeyi değil Ruhu tarif ediyordu...Sn.vortor da sizde Ruha inanmadığınızdan olsa gerek Benzetmeyi tam olarak anlayabilmiş değilsiniz.
Tanrının pencerisinden bakmak sıradan insan için mümkün değil...Ancak "O"nunla bütünleşmekle mümkün...Bu Kamil insan mertebesi ile mümkün...
Kuran Literaturünde "Zevc" kelimesi vardır.
Mealciler "Eş" olarak çevirmişlerdir...Aslında cins olarak eş kast edilmiyor...
Ama onlar "zevc" gördükleri heryere "Eş" yazmak sureti ile..Anlam kaybına yol açmışlardır...Tıpkı "Salat" gördükleri heryere "namaz"yazmaları gibi...
Bunları neden anlatıyorum?
Belkide insanın ASLI burada değildir? EŞimiz ne acaba?
"God is the opposite of anything you can imagine"
UlulElbab
08-03-2010, 20:25
Çok Değerli üstadım ululElbab,
Kan gövdeyi almış götürmüş bizler kaç damla kan akıtıldının hesabını yapmaya çabalıyoruz,
Değerli üstadım,
İsrail, Musevi
A.B.D, Roma,İngiltere,Fransa,rusya,Almanya v.s: Hristiyan
Afganistan,Pakistan,Irak,İran, v.s: Müslüman
Aynı Tanrının Din'ine mensup insanlar birbirlerini Öldürüp duruyorlar,
Değerli üstadım, Hükmü gibi kendisinide ortadan kaldırmayan Tanrı Din'leri ve Kanunlarını kan gövdeyi götürmesin diyemi getirdi yoksa birbirlerini yiyip dursunlar diyemi :) 3 Semavi Din'in İnananları olmasa Dünyada Savaş olmayacak gibi , Bunun bir nedeni olabilirmi üstadım :)
Saygılarımla
Saygıdeğer cin,
"Din olmasa savaş olmayacaktı" önermesinin hiçbir dayanağı yok..neden mi?
Çünkü Din adına yapıldığı söylenen veya öyle görünen sözde "KUTSAL" savaşların tamamı ÇIKAR ve GÜÇ için yapılmış ve yapılmaktadır.
Bunları Din savaşı olarak görmemizi isteyenlerin aldatmacasına kanmamalıyız.
Din olmasa,Milliyetcilik adına olacak..O da olmasa X için ...
Zahiren görünen sebepler sıradan halk tabakalarını kandırmak içindir...
Bunu ben inanır olarak görüyorken sizlerin inanmayan olarak görememenize şaşıyorum.
Allah için,İsa Rab için..Tanrı için savaştığını söyleyenler yalan söylüyorlar...
Bana şimdi Tövbe Suresinden Ayetler getireceğinizi biliyorum...
Ancak Ayetleri tartışmak bu başlık altında veya forumda hiçbirşeyi değiştirmeyecek...
İnsan öldürmek için bir tek geçerli hak vardır...O da meşru müdafadır...
Yani hayatta kalmak için kendini savunma...
O hak da Ademin ölen oğlunun tercih etmediği bir haktır.
Gerisi boş laftan ibaret...Bir cana kıymak Tüm insanlığı öldürmektir...
Bir canı kurtarmakta yine tüm insanlığı kurtarmaktır.
O nedenle Doktorlar çok Saygıdeğer insanlardır...
Cihad insanın Egosu ile savaşıdır...
Benim anlayışıma göre "başka Din"olmadığı için Din savaşı da anlamsızdır...
Tarihte yapılan tüm savaşlar çıkar amaçlıdır.
Kimse kimseyi kandırmasın...
Bedirde öyle Uhudda öyleydi...Otuz yıl savaşlarıda öyle...
Sevgi ile...
Saygıdeğer cin,
"Din olmasa savaş olmayacaktı" önermesinin hiçbir dayanağı yok..neden mi?
Çünkü Din adına yapıldığı söylenen veya öyle görünen sözde "KUTSAL" savaşların tamamı ÇIKAR ve GÜÇ için yapılmış ve yapılmaktadır.
Bunları Din savaşı olarak görmemizi isteyenlerin aldatmacasına kanmamalıyız.
Din olmasa,Milliyetcilik adına olacak..O da olmasa X için ...
Zahiren görünen sebepler sıradan halk tabakalarını kandırmak içindir...
Bunu ben inanır olarak görüyorken sizlerin inanmayan olarak görememenize şaşıyorum.
Allah için,İsa Rab için..Tanrı için savaştığını söyleyenler yalan söylüyorlar...
Bana şimdi Tövbe Suresinden Ayetler getireceğinizi biliyorum...
Ancak Ayetleri tartışmak bu başlık altında veya forumda hiçbirşeyi değiştirmeyecek...
İnsan öldürmek için bir tek geçerli hak vardır...O da meşru müdafadır...
Yani hayatta kalmak için kendini savunma...
O hak da Ademin ölen oğlunun tercih etmediği bir haktır.
Gerisi boş laftan ibaret...Bir cana kıymak Tüm insanlığı öldürmektir...
Bir canı kurtarmakta yine tüm insanlığı kurtarmaktır.
O nedenle Doktorlar çok Saygıdeğer insanlardır...
Cihad insanın Egosu ile savaşıdır...
Benim anlayışıma göre "başka Din"olmadığı için Din savaşı da anlamsızdır...
Tarihte yapılan tüm savaşlar çıkar amaçlıdır.
Kimse kimseyi kandırmasın...
Bedirde öyle Uhudda öyleydi...Otuz yıl savaşlarıda öyle...
Sevgi ile...
Değerli üstadım ululElbab,
Üstadım çok haklısınız tabiki ÇIKAR ve GÜÇ adı altında yapılmış olan savaşlar sadece o ÇIKAR ve GÜÇ'e sahip olacak bir avuç insan için çok doğru bir savunmadır,
Ancak sizinde bildiğiniz gibi, ellerine silah,kılıç verilerek savaşa zorlanan koyun sürüsü Efendileri yada Krallarının ÇIKAR veya GÜÇ savaşı/savaşına destek olsun diye kılıç kalkan sallayıp fedakarca ölüp/öldürdüler,
Milyar larca insan Sebebi Din olduğuna inandıkları için gönüllü oldular, milyarlarca insan sebep Din sandıkları için İman gücüyle savaştılar, ve son nefesini bile verirlerken Tanrı adına savaştıklarını sanıyorlardı :)
Günümüzde de Allah Adına Canlı bomba olunuyor Tanrı vahiy yolladı sanki 15 kg TNT birde Şehit adayı birbirine bağla sal çayıra diye,
Günümüzün geçmişimizden ne farkı varki üstadım,
Tanrı adına savaştırılıp durmuyormuyuz binlerce yıldır,
Sorum neden savaşıp durduğumuz değil, Tanrının kutsal çoçuklarının, kitap sahiplerinin bunu yapması ?
Saygılarımla
Len Terani
08-03-2010, 22:00
Sayın Terani,
Allah: Hayali
Melekler: Hayali,
Cennet: Hayali,
Cehennem: Hayali,
Şeytan: Hayali,
Adem: Hayali,
Nuh:Hayali,
İbrahim: Hayali,
Levhi mahfuz: hayali,
Cehaletin bu kadarı, Bu kadar Hayali şey peşinde koşarken dediğin lafa bak :D
Sana göre hayali..Ben hayali dedim mi??Git kendini trenin altina at, ölünce görürsün hayalmiymis gercekmiymis...
Yada bilime yalvar yakar dua et..Olur ya sizin turan ve onun gibiler hortlar falan, bu kafayla gideceginiz yer hakkinda, gitmeden bilgi sahibi olursunuz...
Degerli dostum UlulElbeb, cingibi olan cin kardesimizin de belirttigi gibi, dinin alet edilmesi ve dini yolladigi soylenen, yaraticinin da bunlara goz yummasi, hatta melekleriyle savasa destek vermesine ne diyecegiz? Hele ki eski ahitte her isini kendi halleden, insanlari tas kestiren, maymuna ceviren, coluk cocuk, yasli genc demeden tumunu tufan masalinda kendi elleriyle yok eden, merhametli bir tanrinin, son zamanlarda, insan ordusundan intihar askerlerine isleri guveniyor olmasinin mantigi nerededir?
Insanlarimizin tanri korkusuyla haysiyetli davrandigini, o olmasa sapitacaklarina ben inanmiyorum; Hatta belki bu hayata bir defa gelecegiz diyem hem kendi, hem de digerlerinin hayatina da deger verebilirler umudundayim.
UlulElbab
10-03-2010, 02:24
Degerli dostum UlulElbeb, cingibi olan cin kardesimizin de belirttigi gibi, dinin alet edilmesi ve dini yolladigi soylenen, yaraticinin da bunlara goz yummasi, hatta melekleriyle savasa destek vermesine ne diyecegiz? Hele ki eski ahitte her isini kendi halleden, insanlari tas kestiren, maymuna ceviren, coluk cocuk, yasli genc demeden tumunu tufan masalinda kendi elleriyle yok eden, merhametli bir tanrinin, son zamanlarda, insan ordusundan intihar askerlerine isleri guveniyor olmasinin mantigi nerededir?
Insanlarimizin tanri korkusuyla haysiyetli davrandigini, o olmasa sapitacaklarina ben inanmiyorum; Hatta belki bu hayata bir defa gelecegiz diyem hem kendi, hem de digerlerinin hayatina da deger verebilirler umudundayim.
Saygıdeğer vartor,
Mesajınızı geç gördüm özürdilerim.
Açık konuşmak gerekirse "Din!ler" dönemi sona ermek üzere...Bunu kabul etmek gerekir.Ancak erken sevinmenizi tavsiye etmem...
Benim bir "mehdi" beklentim yok.Karanlık bir tablo da çizmek istemiyorum.
Ama Gerçekci olmak zorundayız.
Beğensenizde beğenmesenizde din!lerin bir fonksiyonu vardı.
İnsanların karanlık yönleri vardır..Çünkü BENcildirler...Egoisttirler..
misal;bir "özürdilerim" sözcüğünü bile söylemekte/yazmakta zorlanırlar:)
hep bana-rabbena derler...
Değerli vartor,
Kıyasıya eleştirdiğiniz "Sahte inanırlar"...amacım kimseye karalamak değil.
neden sahte müslüman-sahte hristiyan v.s. diyorum?
Çünkü Aklı devre dışı bırakmışlardır...
Şimdi bana Akıldışı binlerce örnek vereceksiniz..Kurandan..İncilden ve özellikle
Hadis külliyatından...
Ama bunlar zaten Aklı teslim alan pagan inanışlar...
Akıl biryerde teslim olamk üzere programlanmıştır sayın vartor...ama nerede?
Spermleri misal olarak veriyorum;Kimi rahim ağzında..kim döl yatağında
milyarlarcası Fal-lop borularında TESLİM olur...
Yumurtaya ulaşan orada Teslim olur.veya teslim alır:)
Her doğum aslında bir ölümdür..Her ölüm de yeni bir doğumdur.
İnsan her gece bir kez ölüyor...Her sabah uyandığında yeni bir şansı oluyor...
Düşünürsek bu böyledir...Kabuslar gören Cehennemi yaşıyor...
"Hayata birkez geliyoruz kimseyi kırmayalım" düşüncesi Sizin ulaştığınız olgunluk seviyesinin ürünüdür.
Keşke böyle düşünebilse insanlar...ama Gerçek çok acı
İnsanların durumu vahim...Dine ihtiyaç hala var.
Ama gerçek Dine...Paganizmden arınmış halis-muhlis olana.
Sevgi ile...
Saygıdeğer üstatlarım,
2 - 2 = 0
Rahman x rahim = Tanrı
2 farklı denklem ve 2 farklı sonuç,
iki'nin de değerini insanoğlu belirledi,
Rahman ve Rahim'in değerinide insan belirledi,
ilk denklemde sonucun "Yok" çıkması değildir şaşırtıcı olan,
iki ye verilen değerdir denklemi bu hale getiren,
Tanrı ile matematiği bir birine karıştırdık,
Tanrıyı çözmek için sıfatlar verdik ve her sıfata değerler yükledik,
Sonra değerleri çarptık,topladık,böldük olmadı kare kökünü aldık sonuç = 0
Değerini ve oranını İnsanın belirlediği bir denklem'de çıkan sonuca şaşırdık,
Cevabı Bilinmeyen olanı, Daha ne kadar Toplayıp/Çıkaracağız.
Düşünemiyormusunuz ki Cevap hep BİLİNMEYEN Çıkacak,
Bildiğimizi Sandıklarımız Hep İHTİMALLERİMİZ Olacak,
Saygı ve SevgiLerimle,
Len Terani...
Boşuna tartışmalara girme bence.
Senin tartışma anlayışınla varabileceğimiz sonuç ancak '' Benim peygamberim seninkini döver.'' noktasına ulaşabilir. Bu nedenle beyninin bir köşesinde çok az da olsa nasıl oldu ise kalmış bulunan bilgi kırıntıları ile sen git şeriatçı forumlarda takıl ve oralardaki kardeşlerinle bize cihad açıp güzel güzel oynayın. Senin ne işin var aklın, bilimin, özgürlüğün, insanoğlunun aydınlık geleceğinin tartışıldığı bu sitede. Madem anlamıyorsun git seni anlayabilecek olanlarla yeşil bayrak açıp memlekete şeriatı nasıl getirebileceğinizi tartışın. Bu sitede gerçekten saygıdeğer birçok inançlı forum üyesi mevcut. Eğer burda takılmak istiyorsan Turan Dursun a laf atmayı bırakta o üyelerden hiç olmazsa biraz tartışma adabını öğren. Sana tekrar söylüyorum. Burası turandursun.com. Hacı fışfışın tekkesi değil.
Bir sözümde site yöneticilerine. Uzun süredir siteyi takip edemedim. Kişisel birtakım sorunlarım buna engel oldu. Ama üzülerek görüyorumki bazı şeriatçılar sitede at koşturmaya başlamışlar. Geçmiş konuları okudukça görüyorumki genelde bazı arkadaşlar bilimsel düşünceyi kovalamak yerine bu şeriatçılar ile yarışa girmişler. Bunların amacı siteyi provoke etmektir. Yoksa bizimle oturupta çağdaş bir biçimde tartışmak değildir amaçları. Bu kişilere verilecek en güzel yanıt bence onları hiç yanıtlamamaktır. Adam kafasında zaten şekillendirmiş herşeyi. Hayatında bir kere bile Turan Dursun'un herhangi bir yazısını okumamış birine Turan Dursun'u anlatamazsınız. Ama gerçekten birşeyleri sorgulamak isteyen arkadaşlar olduğu takdirde doğal olarak her türlü paylaşıma açık olmamız gerek diye düşünüyorum. Ben kafamda oluşturduğum yaşam biçimine ait yargılarımla nasıl ki şeriatçıların forumlarında gidip provokasyon yapmıyor isem, onların da bunu bizim sitemizde yapmalarına izin vermemeliyiz bana göre.
Herkese sevgilerimle.......
Yıldıztozu
24-06-2015, 23:36
13.7 milyar yıllık evren süreci ve 4 milyar yıllık evrim sürecinin amacı bizleri imanla test etmek miydi yani?
Kendini yokmuş gibi gösteren bir tanrı, ona iman etmemizi emredip bir de iman etmeyenleri işkenceyle tehdit edecek öyle mi?
Buradaki mantıksızlığı göremeyenler komik değil mi yahu
Şu sıralar Gerard Messadıe'nin şeytanın tarihi kitabını okuyorum. Belki adını daha önce hiç duymadıgınız Avusturalya yerli halklarından Pasifik okyanusuna adalar da yasayan kabilelerin mesela iyi bir insan olarak ölürse beyaz bir adaya gidecegini sanan ırala ada sakinlerinin şu ortadogu masallarından bi haber yaşamlarını sürdürüyor olmalarına seviniyorum. Hiçbir zaman ölünce hurilerle saray da oturacagını sanan Müslümanın kafasını yasayamayacak ))
"Allah varlığını kesin olarak bildirseydi imtihanın anlamı kalmazdı" cümlesi mantıksız bir cümle.
Örnek;
İki elimi yumruk yapıp uzattım. Bir tanesinin içinde bozuk para var.
"İçide para olan elimi seçersen parayı sana veririm, diğerini seçersen tokat atarım" diye bir ödül ve bir ceza koydum.
Parayı saklamadan ellerimi uzatsam, parayı göreceğinden, boşuna zaman ve enerji israfı. İlla parayı saklamam lazım ki; anlamı olsun.
Bu mantıklı oldu. Çünkü ben bir insanım.
Fakat ben Allah olursam iş değişiyor.
Ben onun hangi elimi seçeceğini zaten biliyorum. Ne parayı saklamamın gereği var, ne de göstermemin gereği var. Saklasam da, göstersem de anlamı kalmıyor.
Bu imtihanı öne süren kişi; tokatçı olduğu için. Amacı karşıdakini tokatlamak olduğu için... Parayı cebe atıp, içinde para olmayan ellerini uzatmış. İmtihanı kabul edersen, her halukarda tokatı yiyeceksin, sonuç değişmeyecek.
Yıldıztozu
11-09-2015, 15:19
ellah bizim imtihanımızdan geçebildi mi peki? hayır. O halde allahı cehenneme atıyoruz ;)
https://www.youtube.com/watch?v=Rd0L7Ca723U