PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah'ın şerefine kadeh kaldırsam günah olur mu ?

3.yol
15-10-2009, 06:50
Hayal ediyorum .... sizlerde varsayin ... bi gozunuzun onunde canlandirin ....

Oturmusuz bogazda .... acmisiz masa ... her turlu mezesi gelmis .... soguyla sicagiyla ....

Acmisiz bir 70'lik ......

Muhammed oturmus karsima ....

Dolduruyoruz iki kadeh buz dolu .... aslan sutu oluveriyor .... Allah'in hikmeti iste ....
Iciyoruz ....

Guzelliklerden acilmis muhabbet .... insanlarin hayrindan .... insanoglunun hayrindan ....

Iyilikten , iyiliklerden konusuyoruz .... kalbi temiz insanlardan bahsediyoruz ... ve yeri geldiginde kadeh tokusturuyoruz .... guzellikler adina , baris adina .... allah adina

Sizce bu gunah olurmu ?

Saygilarimla,
3.yol

Yargan Kam
15-10-2009, 09:32
Sayın 3.yol arkadaşım,

unutuyorsun ki karşındaki İslam peygamberi Hz. Muhammed...

Her an içerken kadehinin içerisindeki rakıyı 'zemzem suyuna' dönüştürebilir =)

*bknz örnek; Hz. İsa'nın suyu, şaraba çevirmesi mucizesi.

Sevgi ve mizah ile...

ulpian
15-10-2009, 12:23
sevgili ucuncuyol,

ağzımı sulandırdınız. :)

Maalesef boğaz manzarasından şu an uzak olsam da, en yakın zamanda tarif ettiğiniz bir sofrada sizin şerefinize kaldıracağım kadehimi.

Zaten, biliyorsunuz, rivayet edildiği üzre Muhammed de, içkiyi Hamza'nın sarhoşken öldürdüğü develer yüzünden yasaklamış. Yani Hayyam'ın da dediği gibi, içmesini bilenlere zeval olmasa gerek. :)

saygılarımla

3.yol
16-10-2009, 06:22
Sayın 3.yol arkadaşım,

unutuyorsun ki karşındaki İslam peygamberi Hz. Muhammed...

Her an içerken kadehinin içerisindeki rakıyı 'zemzem suyuna' dönüştürebilir =)

*bknz örnek; Hz. İsa'nın suyu, şaraba çevirmesi mucizesi.

Sevgi ve mizah ile...

Yahu yoksa Hz Isa'yi da mi cagirsam masaya acaba ? Belki Hz. Muhammed'i ikna eder en azindan kirmizi sarap ile idare ederdik .... birlikte insanlik nereye gidiyor gibilerinden muhabbet ederdik. Aradan Hz. Musa'yi da ihmal etmeyelim diyorum ....

Cennetlik bir durumuz yok ama belki muhabbeti hos guzel insan diye beni de ali verirler cennete belki bakarsin ....

Cennette zem zem degil raki akitsalardi kesin oradaydim. 5 vakit degil 10 vakit kilardim icabinda :)

3.yol
16-10-2009, 06:30
sevgili ucuncuyol,

Maalesef boğaz manzarasından şu an uzak olsam da, en yakın zamanda tarif ettiğiniz bir sofrada sizin şerefinize kaldıracağım kadehimi.

Zaten, biliyorsunuz, rivayet edildiği üzre Muhammed de, içkiyi Hamza'nın sarhoşken öldürdüğü develer yüzünden yasaklamış. Yani Hayyam'ın da dediği gibi, içmesini bilenlere zeval olmasa gerek. :)

saygılarımla

:) :)

Çek Şarabı Sev Güzeli

cennette huriler varmış kara gözlü
içkininde ordaymış en güzeli
desene çoktan cennetlik olmuşuz
bak biryanda şarap biryanda sevgili...

O. Hayyam

Ovidius
16-10-2009, 17:15
sarhoş yaşıyorsam ben bu yaşımda,
anlam ne halkın taşlamasında,
eğer her suçla biz sarhoş olsaydık,
ayık bir kimse kalmazdı dünyada.

Ö.HAYYAM

ozgurrr
16-10-2009, 17:29
cennete şarap varmış galiba rakı da varmıdır acaba ? Yoksa öyle cennet mi olur ?

vartor
16-10-2009, 17:34
Of of!
Birakin su palavaracilari,
beraber bulusup tokusturalim kadehleri.
Isadan musa,dan hayir gelseydi,
dunyanin gulluk gulistanlik olmasi gerekirdi;
Patronlari bir de muhammedì yolayinca takima,
iyiden karistirmis isleri.

simply a good person
16-10-2009, 17:43
Mey kasemi kirdin yere vurdun Tanrim
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrim
Gül renkli sarabim yere döktün tekmil
Zannim budur ki sen de sarhos oldun Tanrim...
Hayyam

:spit:

3.yol
17-10-2009, 08:09
Ben olmayınca bu güller bu selviler yok,
Kızıl dudaklar mis kokulu şaraplar yok,
Sabahlar, akşamlar, sevinçler, tasalar yok,
Ben düşündükçe var dünya, ben yok o da yok.

O. Hayyam

malaysian
17-10-2009, 08:50
Allah'in adiyla,

Nasil yaratildiginiza ve nereye gidiyor oldugunuza bir bakin...

DUSUNUN...

DUSUNUN...

Yani DALGA GECMENIN ZAMANI DEGIL! Hayat sizin hayatiniz. Inanin sizin boyle yasamaniz ne Muslumanlara ne de Allahu Tealaya zarar verebilir. Ama kendiniz icin bir DUSUNUN!

Allah Teala, insani Islam'a uygun yaratmistir. Gecici zevkler sizi sadece oyalar. Ancak, herseyin gecici oldugunu bilirseniz kurtulursunuz...

Kur'an'da surekli bildirilir:ASIL GERCEK HAYAT AHIRET(YANI OLDUKTEN SONRAKI) HAYATTIR. CALISAN BUNUN ICIN CALISSIN...

Bir de anlayamiyorum. Bir basiniz agrisa ya da hasta olsaniz, mideniz bulansa, basiniz donse, bu bahsettiginiz zevkleri alabilecek misiniz?

Olumlu dunyada yapmayin arkadaslar. Bir dusunun. Benim tavsiyem.

Benim icin degil ama KENDINIZ ICIN...

saygilar

skypowernet
17-10-2009, 17:17
soruyu ciddi bulmadığım için yorum yapmıyorum

TomSawyer
17-10-2009, 19:52
soruyu ciddi bulmadığım için yorum yapmıyorum

nolur yorum yap:D

günah olmaz, takıl kafana göre

aç-iç-eğlen ;)

dilaver
17-10-2009, 21:43
Sevgili ucuncuyol

Allahı Muhammedi bilmem ama ben her kandil mevlit ile rakı içerim. Özellikler de "Gökten İndi Melekler saf saf" bölümü ile "Merhaba " faslı koptugum andır. Melekler kısmına ben de iştirak ettigim için her kandil evde hanımla hır çıkar. Kandil olmazsa şayet Kani Karaca'nın sesinden şahane bir sabah ezanı var, onunla rakı içerim. Çok da keyifli olur.

İhtiyar ise şöyle yazmış :

Of of!
Birakin su palavaracilari,
beraber bulusup tokusturalim kadehleri.

Hiç de utanmamış. İstanbul'da frodo ile bana rakı ısmarlayacagını anlayınca solugu Bodrum'da aldı. Cimri ihtiyar seni. :frusty:

saygılarımla

malaysian
18-10-2009, 09:32
Sayin dilaver,

Butun yazdiklarini yapman sana ne kazandirdi bir DUSUN!

Hayatini daha anlamli mi kildi? Inandigin sekilde yasamana mi sebep oldu?

Oysa hayatindan bir gun daha bosa gecmis oldu...

Bence daha faydali seyler yapmayi dusun. Bu pasif tepki hic bir seye yaramaz...

Herseyden once INSAN oldugumuzu anlamali, inanmiyorsak bile INSAN gibi yasamayi secmek durumundayiz...

Insanliga , yeni nesile guzel bir seyler birakmayi DUSUNUN bari. Cocuklariniz ve cocuklarimiz dedelerinden guzel bir sekilde bahsetsinler.

Ne bileyim, daha ne yazilir ki?

DUSUNUN bari...

Saygilar

prozac
18-10-2009, 10:28
Herseyden once INSAN oldugumuzu anlamali, inanmiyorsak bile INSAN gibi yasamayi secmek durumundayiz...

Sn malaysian ,insan gibi yaşamak nasıl oluyor konuyu biraz açabilirmiyiz? Biz inanmayanlar insan gibi yaşamıyormuyuz öyle bir anlam çıkıyor yazınızdan..

pervane
18-10-2009, 17:33
Madem hayal ediyorsunuz biraz daha ufku geniş tutmak lazım. Mesela ucuncuyol kabe'nin gölgesinde kurmuş çilingir sofrasını. bir eline almış güneşi, diğerinde ay! yok rakı ile su kadehi olacaktı. ya da hurma ağacı gölgesinde uçsuz bucaksı çöl manzarası bir yanında şeytan oturmuş diğer yanında kim var dersiniz! gökte gagaları taş yüklü ebabil kuşları. yan tarafta kızgın lavlar,kaynayan kazanlar. Vartor ha bire buz takviyesinde bulunuyor kadehlere, dilaverin seferberlikten kalma radyosunda kani karaca çalıyor. prozac sıcaktan haydarinin kıvamını tutturamamış. Bogazda Allaha kadeh kaldırmaktan kolay ne var mekke de medine de hira mağarasında kadeh kaldırmayı düşlemek lazım:amen:

prozac
18-10-2009, 17:49
Orada ne manzara var nede serinlik rakıya yazık olmasın biz yinede boğaza karşı kaldıralım kadehleri ..
Ciğerlerimize deniz kokusunu çeker martıların oynaşmasını izlerdik güzel dostlar içinde ne gerek var Allah'ın gelip muhabbetin ortasına oturmaya..
O peygamberlerinin özel hayatıyla uğraşsın biz alalım bir yudum rakıdan bir parça lakerdadan..

Üstad ne güzel söylemiş;

İçmesini bilene, zevk ü sefâdır rakı
İçmeyi bilmeyene, cevr ü cefâdır rakı.

Bir münasip miktarı, muhabbet anahtarı
Kaçırırsan ayarı, cana ezadır rakı.

Ne dert kaldı ne keder, içeni mesut eder
İçebilirsen eğer, rûha cilâdır rakı.

Ham ervahsan yanaşma, arifsen ondan şaşma
İç amma haddi aşma, ferahfezâdır rakı.

Yarattığı âhengi, ne saz verir ne çengi
Terbiyenin mihengi dense sezâdır rakı.

Ehl-i kemâl olana, zevkle bembâl olana
Sohbette tad bulana, yâr-ı vefâdır rakı.

Misten âlâ kokusu, ana sütü gibi su
Şu ki sözün doğrusu: Müstesnâ mâ’dır rakı.

Dost bezminde sohbette, neşe-i muhabbette
Her mânevi lezzete, bir vasıtadır rakı.

Nükte cinas anlayan, âheng-i bezme uyan
İçip zırvalamayan, işte onadır rakı.

Eşşek içince zırlar, köpek içerse hırlar
Kedi içse tırmalar... insanlaradır rakı.

Âdâbı erkânı var, zamanı mekânı var
Kimin ki iz’anı var, ona şifâdır rakı.

Aslan Sütçü’nüz der ki: had bilmezsen eğer ki
Öyle rüsvâ eder ki, başa belâdır rakı.

skypowernet
18-10-2009, 21:58
nolur yorum yap:D

günah olmaz, takıl kafana göre

aç-iç-eğlen ;)
soruda ciddi anlamda alkol ve alkol tüketiminin islam dininde ya da kurandaki konumu irdelenseydi elbetteki bende ciddi ciddi düşüncelerimi söylerdim.. Ama dediğim gibi önce ciddiyet..

malaysian
19-10-2009, 10:58
Sayin Prozac02,

Alkolun insan bedeninde ne gibi hasarlar yaptigini bilmeyen kalmadi. Ayni zamanda cok alindiginda, sonradan ne yaptigini bile hatirlatmiyorsa insana gercekten tehlikeli boyuttadir zarari...

Ayrica, insanligin en onemli belirtisi olan SUUR yani farkindalik olayini da ortadan kaldiriyor...

Alkol icen bir babanin cocugunu taniyorum mesela, agzina bir damla icki surmemistir. Oysa babasinin buzdolabinda votka ve cin eksik olmazdi...Babasini ve ictikten sonraki durumlari yasadigi icin ickiden nefret etmis...

Bakin, insanca olaylar suur yerindeyken yapilabilir sadece. Nefsinin ve isteklerinin kolesi olmamak gerekir. Her istedigine sinirsizca ulasan insanlarin da psikolojik problemleri baslar ciddi bir sekilde...

Anlayacaginiz; bu dunyada ben sarhos gormekten rahatsiz oluyorum mesela. Bu inancimi secmeden once de boyle idi. Islam'i yol olarak sectikten sonra Yuce Yaratici'nin bizlere gercekten guzel teklifler sundugunu gorunce gercekten cok rahatlamistim...

Allah Teala, DUSUNMENIZI ve GERCEGI bulmanizi nasip etsin demekten baska elimden bir sey gelmiyor...

saygilar

nogada
19-10-2009, 11:26
Boğazda Rakı,Balık sefası güzel olur.Arkadaşlarla fasıl bir başka olur.Fakat buna Allah'ı,Hz.Muhammeti ve Hz.İsa'yı karıştırmak işte bu gereksiz bir hareket ve alaycı bir yaklaşım.

Soru ise saçma ve kinayeli bir yaklaşım içeriyor.

Tanrı'nın şerefine kadeh kaldırmak sorunuzu biz cevaplayamayız,fakat Tanrı cevaplayacaktır.

Daha dikkatli olmanız dileklerimle.

İyi fasıllar...

vartor
19-10-2009, 15:40
Isa musa, muhammed hepsi cennette saraba talim yaptiklarindan, raki teklifi bayagi hoslarina gidecektir; Allah dersen, zaten her yerde hazir ve nazir....

3.yol
29-10-2009, 05:54
Imanli arkadaslarim , neden hemen ciddiyetsiz buldunuzki .....

Aslinda benim akrabalarimda sofrada icki icilirken siradan bir durumdur bu ....

Dedem bana lokma vererirken bu Allah'in adina .... ya da Muhammed'in adina diye verirdi .... sonra da onlarin serefine kadeh kaldirirdik ......

Bundan daha guzel ibadet mi olur ? En guzel gunumuz boyle olsun..... cin cin diyerek kadeh kaldiriyoruz ..... Yani yapmayin ... bunun alaycilikla ne alakasi var ..... kotu bir sey mi soylemisiz .... Hayir .... Sarhos olup Allah'a peygambere mi sovmusuz ..Hayir ....

Cennet sevdasi yok ... cehennem kaygisi yok .... kalbimizi acip sevgimizi sunmusuz .... Bunun nesi yanlis .....

Var mi bunu da yasaklayan ayet Kuran'da ..... ? ..... Yok .... Eeeee daha ne ? Niye bu kadar kasiyorsunuz kurallari ..... kimbilir Araplar neler eklemislerdir muslumanlik dinine ....

Biraz kalbinizi dinleyin ... birakin bu vahabbi turu kati ve bagnaz dindarligi .... .iciniz sevgi dolsun ..... Biraz genis dusunun .... dininizi aklin ve mantigin suzgecinden gecirin biraz .....

Bence cok anlamli bir baslik oldu bu ..... Mesajimi da bundan daha guzel veremezdim ....

Kadehimi hepinizin serefine ve kutsalliklariniza kaldiriyorum .... Ve butun insanligin her turlu karsit fikre tahammul gostermesine .....

3.yol

Erenlere hizmet et, ermişlikten ayrılma.
Namaz kıl ve oruç tut, delilikten ayrılma.
Sözün en doğrusunu, dinle Ömer Hayyam'dan:
Şarap iç, yol kes ama; iyilikten ayrılma!
O.Hayyam

nogada
29-10-2009, 16:11
Dedem bana lokma vererirken bu Allah'in adina .... ya da Muhammed'in adina diye verirdi .... sonra da onlarin serefine kadeh kaldirirdik ......

Bu cümlenizdeki mantık hatalarını yada sadece laf olsun diye yazmış olduğunuz izlenimini görebiliyormusunuz?

Birde şunu eklemeliyim.Sanırım ateistsiniz.Ateist olarak Tanrı'ya inanmamaktasınız.Peki inanmadığınız yada değer vermediğiniz bir şeye kadeh kaldırmak sizce ALAY değilmi?

Yada şöyle sorayım AMACI NE?

Mantık hatalarınız devam etmekte.

Yada niyetsizliğinizi saklama çabalarınız.

Kendinizi komik durumlara sokmayınız.

Sevgi

VE Saygılarımla...

3.yol
30-10-2009, 05:44

Bu cümlenizdeki mantık hatalarını yada sadece laf olsun diye yazmış olduğunuz izlenimini görebiliyormusunuz? - Nogada

Sayin Nogada, benim yukarida yazdigimi alinti olarak kullanip mantik hatasinda bulundugumu iddia etmissiniz ......

Ben aslinda bunu size ozelimden ( gecmisimden) ornek olarak vermistim ... yani gercekten olmus bir olaydan ..... gercekten vukuu bulmus bir olayin mantik hatasi olmaz .....

Belli ki alevi adetlerinden pek bir haberiniz yok ......

Evet , ben inancsizim ... ama bu demek degilki benim arkadaslarim sevdiklerim Allah'a ya da peygamberlerine kadeh kaldiriyor ben onlara katilmayacagim ...... Bu bir ....

Ikincisi, benim eski esimin babasi papazdi. Ve onlarin bir cok dini gunlerinde yemeklerine katildim..... Onlar da kutsallarini kutlarken icki icip yemekte icikiyle beraber dua etmekten cekinmezlerdi ..... Benim ateist oldugumu bildikleri halde onlarla birlikte kutlu gunleri icin kadeh kaldirmami yadirgamazlardi .....

Ama bakiyorum musluman kardeslerimizden bazilari bunu alay olarak algilamakta ....

Iste bu hos gorusuzluge en iyi ornektir ....

Hatta , bu sitede olan bazi hristiyan arkadaslara da bu basligi ornek verip beni elestirmelerini rica ettim .... Ama onlar sizin gibi alinmadi ... gayet normal karsiladilar ....

Dedigim gibi bu baslik benim icin gercekten yerinde bir baslik oldu .... Sunni muslumanlarin baska fikirlere olan tepkilerini simdi daha iyi anliyorum .... O yuzden size tesekkur ederim .... Sunni islamin katiligini bana ve benim gibi dusunenlere gayet guzel gosterdiniz ....

Saygilar,
3.yol

nogada
30-10-2009, 11:46
Sayın 3.yol...

Alevi bir geçmişiniz olduğunu yada bunu hristiyanları ayinlerinde kullandığını belirterek örneklemiş olsaydız,burada her hangi bir sorun olamazdı.

Bunun yanında sünni müslümanlarında içinde olduğu bir forumda,bunuda belirtmeniz gerekiyordu ki,bir anlaşmazlık çıkmasın çıkmasın.

Aksi taktirde bir nevi tahrik unsuru içeriyor her ne kadar masumane bir niyetle yazmış olsanız bile.

Saygılarımla...

mindar
30-10-2009, 12:15
Erdemli ateistler hani iyi olurlardı iyi olmak için Allaha gerek yoktu.
sizin bu saygısızca, dalga geçerek ve hakaret ederek
çoğu insanların inandığı tanrı ve din kavramına karşı
bu tavrınız neyin nesi?
iyi insanlar olduğunuz için dimi?

saroz
30-10-2009, 12:31
Erdemli ateistler hani iyi olurlardı iyi olmak için Allaha gerek yoktu.
sizin bu saygısızca, dalga geçerek ve hakaret ederek
çoğu insanların inandığı tanrı ve din kavramına karşı
bu tavrınız neyin nesi?
iyi insanlar olduğunuz için dimi?

Sizin kutsallarınız bizim için kutsal değil. Dokunulmaz kabul ettiğiniz her değer bizim için sorgulanabilir, eleştirilebilir ve mizah konusu yapılabilir.

Bu bizi kötü yapmaz.

Sadece sizin tabularınızın ne kadar keskin olduğunu kanıtlar. Bizim dokunulmaz kutsal değerlerimiz yoktur. Sizin varsa bu dokunmamamızı gerektirmez.

Eğer dokunmazsak biz olmayız. siz oluruz. sizin de istediğiniz bu galiba.

Önemli olan farklılıklara tahammül edebilmektir.

Biz böyleyiz. herşeyle her konuyla dalga geçebiliriz.

Dokunulmaz kutsallarımız yoktur...

nogada
30-10-2009, 12:40
Bu ne kadar saçma bir olgu.Siz neler dediğinizin farkındamısınız?

Son derece saygısız bir şeyi destekliyor olduğunuzu kavrayamıyomusunuz acaba?

Alay ve eleştiri farkı şeylerdir bunların arasındaki farkıda heralde akıl erdiriyorsunuzdur?

Burda önemli olan din değil,her konuda bir insan bir gruba karşı alaycı yaklaşamaz,bu bir insanlık değeri,bir saygı ölçüsüdür.

Nasıl yorumlara ve düşüncelere sahipsiniz anlayamıyorum.

Bu kadar da traji-komik olmayın lütfen.

Eleştirme olabilir,tartışmada olabilir ama alay seviyeli,aklı başında ve saygılı bir kişiye yakışmaz.

Bu tavrınızı size kesinlikle yakıştıramadım Sayın Saroz.

Saygılar...

ulpian
30-10-2009, 13:07
Bu ne şiddet bu ne celal sayın nogada?

Elbette dini inanç ve olgular da mizah konusu yapılabilir, ti'ye alınabilir. İfade özgürlüğünün en temel parçalarındandır bu.

Ve mizahın her zaman, ''uyarıcı'', (yani kelimenin has anlamıyla) provoke edici bir yanı da vardır ve olmalıdır da. Bu arada elbette hakaret boyutuna varılmamalı ve elbette ''meşru mizah'' ile hakaret arasındaki sınır bazan kıldan ince olabiliyor.

Ama bu konuda, bir non-teist olarak benim kıstasım: herhangi bir yazar, siyaset adamı, kitap vs. hakkında hukuken yapabileceğim her türlü mizahi yaklaşımı din ve dini konular hakkında da yapabilirim. Buna da inananların tahammül etmesi gerekir.

saygılarımla

saroz
30-10-2009, 13:09
Bu ne kadar saçma bir olgu.Siz neler dediğinizin farkındamısınız?

Son derece saygısız bir şeyi destekliyor olduğunuzu kavrayamıyomusunuz acaba?

Alay ve eleştiri farkı şeylerdir bunların arasındaki farkıda heralde akıl erdiriyorsunuzdur?

Burda önemli olan din değil,her konuda bir insan bir gruba karşı alaycı yaklaşamaz,bu bir insanlık değeri,bir saygı ölçüsüdür.

Nasıl yorumlara ve düşüncelere sahipsiniz anlayamıyorum.

Bu kadar da traji-komik olmayın lütfen.

Eleştirme olabilir,tartışmada olabilir ama alay seviyeli,aklı başında ve saygılı bir kişiye yakışmaz.

Bu tavrınızı size kesinlikle yakıştıramadım Sayın Saroz.

Saygılar...

Sayın Nogada, mizahi anlamda seviyeli eleştiriler, zeka ürünüdür.

Kaba hakaret ve küfür her erdemli insanın karşı olması gereken unsurlardır.

Benim savunduğum, ilkidir.

mindar
30-10-2009, 13:34
mizahi eleştiriler mi
forumları bi kontrol edin bakalım hangisi mizahi
siz inanmasanız da diğerlerinin inandıkları ile dalga geçemezsiniz saygı duymalısınız
inanmıyorsanız yok diye düşünüyorsanız ozaman anti fikirlerinizi söylerseniz
isteyen inanır isteyen inanmaz.

recluse
30-10-2009, 13:36
Sayın Nogada, mizahi anlamda seviyeli eleştiriler, zeka ürünüdür.

Kaba hakaret ve küfür her erdemli insanın karşı olması gereken unsurlardır.

Benim savunduğum, ilkidir.

Hangi seviye acaba Sevgili Saroz ,siz bu sozu:

"Hayati komedi sananlar son espriyi iyi dusunsunler" Seneca

Forumu acan arkadasim 3.yol da bo sozu;

"Insanlar basaklara benzer icleri bosken baslari havadadir,doldukca egilirler"

Montaigne

Iyice bir dusunun bence.tabii isterseniz

Sevgi ve Saygilar

saroz
30-10-2009, 14:04
Sizlerin kutsal saydığınız, dokunulmaz saydığınız, kişi veya konulara, bizim mizahi yaklaşım ve değerlendirmelerimizi siz hakaret ve küfür olarak algılıyorsunuz.

Sorun bizde değil. biz düşüncemiz ile tutarlı ve seviyeli davranıyoruz.

Küfür etmiyoruz. Bizce hakaret etmiyoruz.

Bu nedenle sizlerin koyacağınız sınırlarda hareket etmeyiz.

Biz düşüncemiz ile tutarlıyız. Siz bizleri kutsallarınıza baktığınız gibi bakmaya zorluyorsunuz.

Sorun sizde.

ulpian
30-10-2009, 14:10
Arkadaşlar,

eğer mesele hakaret ise, inanmayan insanlara hakaretlerin en alası bizzat Kuran'da yazmaktadır. Birçok ayette, açık açık sövülüyor bizlere.

Oysa biz, ne sizlerin şahsına ne de Peygamberinizin veya diğer din büyüklerinizin şahsına doğrudan hakaret etmekteyiz.

Mizahi yaklaşımları, ti'ye almaları, müslüman kalarak da, biraz daha hoşgörü içerisinde görmeye alışmalısınız.

Biz, sizin kutsallarınızı kutsal olarak kabul etmiyoruz. Dolayısı ile, hukuken herhangi bir ideoloji, yazar, siyasetçi vs. hakkında yapabildiğimiz mizahi yaklaşımları, ti'ye almaları din ve dini konular için de yapabiliriz. İfade özgürlüğünün olmaza olmaz bir parçasıdır bu.

saygılarımla

Yargan Kam
30-10-2009, 15:36
Ya hu arkadaşlar sakin olun =)

Allah'a, peygambere kadeh kaldırmak kötü bir şey değil.

İnsanlar hayatlarında bir şekilde yeri olan unsur ve olgulara kadeh kaldırır.

İslam'ca alkol yasaklanmış mı?

Bu sitede alkol değil, zarar veren maddelerin yasaklandığı söyleniyordu müslüman arkadaşlarca.

Hamr olayından bahsediyorum.

Bir portakal kesip yemek ve akabinde Allah'a şükretmek sizin için normal.

Portakal da içinde alkol barındırır.

Madem özellikle İslam'da önemli olan 'niyet', alıngan olmayın o kadar lütfen.

Alınganlık göstermeden önce sorun bir; bu eylemin amacı aşağılamak ya da hakaret mi diye.

Buradaki bir çoğu insan neye inanıp neye inanmadığını belirtiyor ve bu bile büyük bir olaydır.

Yıllar yılı milletimiz ve belkide bizzat sizler, Allah diyene eyvallah demedi mi?

''Müslümanım elhamdülillah'' diyen herkes Müslüman mı oluyor? iyi mi oluyor?

En azından buradaki bir çok inandıklarınıza inanmayanlar 'dürüst'.

Bakın ben bir çok İslami sitede kendi inancım hakkında iğrenç söylemler okuyorum.

Ama bu beni kızdırmıyor fazladan.

Zihniyetler belli, ne dedikleri süpriz olmuyor çünkü.

Ben kendimi, diğer inançlar ile birlikte kendi inancımı araştırmaya adadım.

Benim inancımdaki ya da inancıma yakın insanların yanlış bilgilerini görür isem elimden geldiğince düzeltmeye adadım.

İnsanlar inancım hakkında yanlış bilgi sahibi olabilir... ki ben bile olabilirim şeklinde yaklaşıyorum.

Ama fark etti iseniz bilmiyorum ama, daha çok toplum bilim ile ilgilendiğimden, inançtan öte inananları inceleyip eleştiriyorum.

Herzaman diyorum; isteyen isterse yüce çaydanlık ve onun elçisi ulu demliğe tapınsın...

Beni ilgilendiren kısım, çevresine zarar verip, vermediğidir.

Eminim sevgili nogada bir karşı saldırı durumunda değil, sadece inancının yeterince ve düzgünce savunulmadığını düşünüyor ve bilgilendirmeye çalışıyor.

Buradaki bazı arkadaşların, bazı başka arkadaşarın aksine saldırı ve duygusal tepkiler değil, bilimsel, teknik, mantıksal ve akademik olarak olguları ele almalarını takdir ediyorum.

Her ne kadar siyasal görüşlerimiz bir olsa da olmasa da =)

Ama her iki tarafa da ricam;

lütfen kırıcı olmadan, inançların inananlar tarafından farklı olarak algılandığını da göz önünde bulundurarak temel noktaları irdelemeleri,

inanan arkadaşlarımın da, alıngan olarak değil, kendi inanç algılarındaki mantıksal sebepleri öne koyarak tartışmaları gerekliliğidir.

Bu zor ve karanlık zamanlarda bu kadar birbirimize düşmeyelim, inadına beraberce yaşamayı becerebilelim.

Sevgi ile...

vartor
30-10-2009, 16:01
Bence inaniyorum diyenler de inanmiyor:)
Her seye kadir bir tanriya (allaha) veya yuzu gozu suyu hurmetine kainati yarattigi elcisine inanalar, bunlara %100 inancli olsalar, kizginlik emareleri yerine cehennemde yanacaklarina inandiklari forum arkadaslari icin uzuntu belirtileri gosterirlerdi. Aksine davranip, yok saygisizsiniz, kutsalimiza laf uzattiniz gibi sozler, inandiklari kutsallara onlarin da cok guvenmediklerini gostermez mi? Ben inancli olsaydim, arkadaslarimi cayir cayir yakacak benim kutsalim diye, belki de ondan merhamet dilerdim....

mindar
30-10-2009, 16:07
bakın olay şu dünyanın büyük bölümünde tanrı inancı var
sizler tanrı yok diyorsunuz
herkesin aksine düşünen sizlersiniz
yani yeni bi fikirle geliyorsunuz o yüzden sizler saygılı olmalısınızki
söylediklerinizin bi anlamı olsun
çünkü kurulu fikirleri yıkmaya çalışan sizlersiniz
alay ederek yıkamazsınız
bu açıdan saygılı olmak gerekir. biz allah tüm evreni yarattı derken siz gelsin benle poker oynasın diyosunuz hiç utanmadan sıkılmadan

o yüzden öteki tarafta sizleri görmeyi çok isterim. şimdi siz yokki asıl sen görürsün dediğinizi duyar gibiyim.
olsun yoksa bile siz bana bak yokmuş diyebileceğiniz bi mekan ortam olmayacak o bile yeter.

matillda
30-10-2009, 16:12
http://666kb.com/i/aq36d4ey86hbbp4w9.jpg

matillda
30-10-2009, 16:14
http://1.bp.blogspot.com/_u6SAJpLy9xc/SYt8WlUFvbI/AAAAAAAADfY/amWOFfxqWxc/s400/Tanr%C4%B1+Misafiriyim+Evlad%C4%B1m.jpg

matillda
30-10-2009, 16:16
http://www.mizahvecizgi.com/metinler/data/upimages/ZZ_IND_00_karikaturler_02.jpg

Yargan Kam
30-10-2009, 16:39
alay ederek yıkamazsınız
bu açıdan saygılı olmak gerekir. biz allah tüm evreni yarattı derken siz gelsin benle poker oynasın diyosunuz hiç utanmadan sıkılmadan

o yüzden öteki tarafta sizleri görmeyi çok isterim. şimdi siz yokki asıl sen görürsün dediğinizi duyar gibiyim.
olsun yoksa bile siz bana bak yokmuş diyebileceğiniz bi mekan ortam olmayacak o bile yeter.

Sayın mindar,

Art niyet olmaksızın bir sual sormak istiyorum size.

Sadece dürüstçe ve kendi mantık ve vicdan algılayışınızla ve kendi kelimelerinizle cevaplamanızı rica ediyorum.

Sizi Tanrı'ya inandıran olgular, durumlar ve nedenler nelerdir?

Bakınız, Müslimliğiniz ile ilgili bir soru sormuyorum.

Yazdıklarınızdan, hangi coğrafyada doğmuş olsa idiniz, belli ki zaten farklı da olsa bir Tanrı inancınız olacakmış düşüncesini çıkış noktası olarak alıyorum.

Bir yere bağlayacağımdan değil, belki bağlamak isteyen bağlar ama sadece yorumunuzun üstüne merakımdan soruyorum.

Sordum milletin içinde diye de cevaplamak gibi bir zorunluluğunuz yoktur.

Çünkü inancın, kişi ile Tanrı'sı arasında olması gerektiğini düşünen bir insanım.

Sevgi ile...

saroz
30-10-2009, 16:46
alay ederek yıkamazsınız

Çoğunluğun kabul ettiği düşünce, doğru anlamına gelmez. Ama siz azınlıksınız susun diyorsan, zaten bu site dışında çok az yerde sesimizi duyurabiliyoruz, kutsal zorbalık nedeni ile.

Burada da sesimiz çıksın müsaadenle:)

Ateizm yeni bir düşünce değildir. antik yunan felsefesinde bile vardır ateizm. Ömer hayyam 1047 yılında doğmuş iranda yaşamış bir ateisttir. Simavna kadısı şeyh bedrettin ve şaşıracaksın ama Yunus Emre bile ateisttir.

Allah poker oynasın derken neden utanalım? Sanane ki. Allah varsa kednisini savunur veya cezasını verir. sana ihtiyacımı var:)

Biz burada, öbür taraf yok diyoruz ya sana. bir ömür boyu kulağından gitmeyecek. Ama sen bizi öbür tarafta asla göremeyeceksin. Ama bizler senin bu durumundan mutlu olup ,''oh olsun bu da bana yeter'' demeyecek kadar erdemli insanlarız. Aksine senin için üzülürüz.

sansdoute
31-10-2009, 01:45
Bu başlıkta ağır tahrik var diye düşünüyorum. Hoş değil.

mindar
31-10-2009, 01:53
Çoğunluğun kabul ettiği düşünce, doğru anlamına gelmez. Ama siz azınlıksınız susun diyorsan, zaten bu site dışında çok az yerde sesimizi duyurabiliyoruz, kutsal zorbalık nedeni ile.

Burada da sesimiz çıksın müsaadenle:)

Ateizm yeni bir düşünce değildir. antik yunan felsefesinde bile vardır ateizm. Ömer hayyam 1047 yılında doğmuş iranda yaşamış bir ateisttir. Simavna kadısı şeyh bedrettin ve şaşıracaksın ama Yunus Emre bile ateisttir.

Allah poker oynasın derken neden utanalım? Sanane ki. Allah varsa kednisini savunur veya cezasını verir. sana ihtiyacımı var:)

Biz burada, öbür taraf yok diyoruz ya sana. bir ömür boyu kulağından gitmeyecek. Ama sen bizi öbür tarafta asla göremeyeceksin. Ama bizler senin bu durumundan mutlu olup ,''oh olsun bu da bana yeter'' demeyecek kadar erdemli insanlarız. Aksine senin için üzülürüz.

öldükten sonra bişey yoksa benim için üzülseniz ne farkeder ki.
siz aazınlıksınız susun demiyorum kesinlikle sadece sizler çoğ insanın itibar etmediği fikirleri söylüyorsunuz o yüzden insanların sizlere kızması sinirlenmesi normaldir çünkü bi anlayışı yıkma peşindesiniz
demek istediğim bu fikirlerinizi söylerken kırıcı alaycı olmamalısınızki sözünüz dinlensin fikriniz ele alınsın düşünülsün. çoğu kez haklı iken haksız duruma hal ve hareketlerden düşülür.

mindar
31-10-2009, 01:57
Sayın mindar,

Art niyet olmaksızın bir sual sormak istiyorum size.

Sadece dürüstçe ve kendi mantık ve vicdan algılayışınızla ve kendi kelimelerinizle cevaplamanızı rica ediyorum.

Sizi Tanrı'ya inandıran olgular, durumlar ve nedenler nelerdir?

Bakınız, Müslimliğiniz ile ilgili bir soru sormuyorum.

Yazdıklarınızdan, hangi coğrafyada doğmuş olsa idiniz, belli ki zaten farklı da olsa bir Tanrı inancınız olacakmış düşüncesini çıkış noktası olarak alıyorum.

Bir yere bağlayacağımdan değil, belki bağlamak isteyen bağlar ama sadece yorumunuzun üstüne merakımdan soruyorum.

Sordum milletin içinde diye de cevaplamak gibi bir zorunluluğunuz yoktur.

Çünkü inancın, kişi ile Tanrı'sı arasında olması gerektiğini düşünen bir insanım.

Sevgi ile...

cevap vereyim.
ben dinler olmasa idi de tanrıyı bulurdum.
akıl tanrı der çünkü.
benim hayvanların doğanın dünyanın tek başına yoktan olabileceğini sanmıyorum.
doğada sizler kabul etmeseniz de bi düzen var düzensizlik içindekiler bozması ile oluşan bi düzensizlik
dünya mükemmel bi işleyiş değil çünkü bizler aciz yaratılmışız hep bişeylere muhtacız ama muhtac olmayan sonsuz güç sahibi bişeyin olması gerekir.

ve sizlere hep soruyorum net cevap alamıyorum çünkü siz de bilmiyorsunuz
soru şu ilk şey (madde ot böcek insan bunların ana maddesi) nasıl oldu.
yoktan mı oldu eğer yoktan oldu ise kendi kendine nasıl olabilir yok eğer vari idiyse ilk şeyi kim var etti.

MephistophiA
31-10-2009, 02:04
Sn mindar,

İlk şeyi kim var etti deyip tanrının olduğunu ispatlamaya çalışmak saçma bir davranış.
O zaman allahı kim yarattı diye bir soru gelir benim
aklıma ama siz o doğmamıştır ve doğurmamıştır deyip kesip atarsınız.
Ben de derim : allah yoktur evren edebiyen vardır doğmamıştır doğurmamıştır.
Bu soruyu cevaplamaz ki.
Kısır döngü yaratmış oluruz sadece.

recluse
31-10-2009, 02:45
Sizlerin kutsal saydığınız, dokunulmaz saydığınız, kişi veya konulara, bizim mizahi yaklaşım ve değerlendirmelerimizi siz hakaret ve küfür olarak algılıyorsunuz.

Sorun bizde değil. biz düşüncemiz ile tutarlı ve seviyeli davranıyoruz.

Küfür etmiyoruz. Bizce hakaret etmiyoruz.

Bu nedenle sizlerin koyacağınız sınırlarda hareket etmeyiz.

Biz düşüncemiz ile tutarlıyız. Siz bizleri kutsallarınıza baktığınız gibi bakmaya zorluyorsunuz.

Sorun sizde.

Sevgili Saroz oncelikle sunu belirtmek istiyorum burada alayci yazilar yazan arkadaslara ne bir kizginlik ne de bir ofke duydugum yok yazdiklarimi da sadece sizin tutarlilik ve seviyeniz acisindan yorumlamayin lutfen
Paylasimin seviyesi acisindan hangi seviye diye sordum.

Haklisiniz hic kimse hic kimseyi kendi kutsalina saygi duymaya zorlayamaz ve bu platformda sinir da koyamaz
Ama boylesine ucuz bir konuda hic karsi tepki olmamasini beklemek de yanlis degil mi ?
Neyse benim tek istegim su an nerede oldugumuzu unutmamamizdi

''TURAN DURSUN sitesi forumlari-Dinlerle ilgili forumlar-Islam forumu'' buradayiz ve yorum yaptigimiz konuya ve bu konuya yaklasimlara bakar misiniz ?
Sanirim su anda konu islamda hosgoru noktasina ve son olarak tanrinin isbati derecesine kadar vardi
Bu konularda zaten acilmis onca forum var zaten
Soyledigim gibi kimseye kizgin ve alinmis da degilim
Hatta guluyorum forumu okurken ama bircok arkadasla ayni yere degil
Yil 2010,Turkiye'deyiz(iranda degil),boyle ozgur bir platform kurulmus ve bilimi rehber edindigini iddia eden onca insanin yorum sandiklari ve Hayyam'dan (bu arada kendisini severim) alintilar,yorumsuz karikaturler
Yani yeni fikirler uretmeye calismiyor baskalarinin daha once urettiklerinden nemalaniyoruz
Sizleri bilmem ama iste ben bunlara guluyorum...

Sevgi ve Saygilar...

3.yol
31-10-2009, 03:19
Arkadaslar,

Yazilan iletilere ve elestirilere baktigim zaman basligimin ve ilk iletimin yanlis anlasilmis oldugunu fark ettim ..... O yuzden bu mesaji yazmam gerekti .....

Benim bu basligi acmamin sebebi kesinlikle dindarlari assagilamak , onlarin kutsallarina hakaret etmek degildi .... Eger oyle olsaydi hayalimde bile olsa ....neden Allah'a kadeh kaldiriyimki ..... ya da neden Muhammed , Musa ve Isa ile ayni masayi paylasip dost muhabbeti yapayimki ..... iyiliklerden guzelliklerden bahsedip , insanliktan bahsedip niye kadeh kaldiriyimki ....

Benim amacim, kraldan kralci olup icki yasagini en kati bir sekilde uygulanmasin yanlisligini gozler onune surmek , faraza bir durumla bunu resmetmek , gostermekti.

Yani icki icen bir ateistin bile dogruluk , guzellik ve iyilikte karar kilip kendi inanclarina en zit kutsalliklari bile hos goru ile karsilayip onlarla dost olabilecegini gosterebilmekti .....

Benim ailem , en yakin arkadaslarim , sulalem ( ki ehli beyit olduklarina inanirlar , camileri ve yaninda turbeleri vardir) hepsi inancli insanlardir .... Ben nasil olur da bu insanlarin inanclarina hakaret ederim .... bu benim kisiligime ters bir davranistir ..... Ama bu konularda sakalasirim bazen.... bu ayri bir mevzudur .... beni tanidiklari icin bunu hakaret olarak algilamazlar ..... onlar da sakayla cevap verirler ....

Ben bu basligi saka olsun diye de acmadim .... amacim saka da degildi ... gercekten icten duygularla yazdim ..... kalbten konusarak yazdim ....

Bu yanlis anlamayi da hosgoru ile karsiliyorum , cunku forum ortaminda sadece yazilarimiz duygu ve dusuncelerimizi karsi tarafa aktariyor , yuz yuze konusmak ve ya telefonda konusmak daha ust duzey bir iletisim , dolayisiyla yanlis anlasmalara gebe bir iletisim yontei yazi .... o yuzden bir onceki iletimde sunni muslumanlarin tumune hos gorusuzluk ithaminda bulundugum icin ozur dilerim ..... O hata mi da insanligima verin .... Genelleme yapmaktan hep kacinmisimdir .... ama bazen bu hataya ben de dusuyorum .....

Bu aciklamalarimdan sonra hala baslikta ve ilk iletimde sordugum soruya cevap veya elestiri yazmak isteyen arkadaslari buraya davet ediyorum ....

Saygilar,
3.yol

Yargan Kam
31-10-2009, 16:34
cevap vereyim.
ben dinler olmasa idi de tanrıyı bulurdum.
akıl tanrı der çünkü.
benim hayvanların doğanın dünyanın tek başına yoktan olabileceğini sanmıyorum.
doğada sizler kabul etmeseniz de bi düzen var düzensizlik içindekiler bozması ile oluşan bi düzensizlik
dünya mükemmel bi işleyiş değil çünkü bizler aciz yaratılmışız hep bişeylere muhtacız ama muhtac olmayan sonsuz güç sahibi bişeyin olması gerekir.

ve sizlere hep soruyorum net cevap alamıyorum çünkü siz de bilmiyorsunuz
soru şu ilk şey (madde ot böcek insan bunların ana maddesi) nasıl oldu.
yoktan mı oldu eğer yoktan oldu ise kendi kendine nasıl olabilir yok eğer vari idiyse ilk şeyi kim var etti.

Sayın mindar,

öncelikle doğal olan yanlış anlamanızı (ön yargı) düzelteyim;

Ben Tanrı inancı olan bir bireyim.

Sadece sizlerin inandığı Tanrı anlayışı arasında, bulunduğunuz noktadan evrenin ötesine kadarki mesafe kadar küçücük bir fark var =)

Bildiğim kadarı ile zaten bilimde hiç bir şey yoktan var olmaz, vardan da yok olmaz.

Asıl soru şu;

Siz Tanrının yarattığına inanıyorsunuz ama neden ve nasıl olduğunu siz de bilmiyorsunuz.

Akıl Tanrı der diyorsunuz.

O zaman bu konumda Deistler haklıdır.

Çünkü onlar da der ki:

Tanrı bize akıl verdi, din değil.

Diyebilirsiniz ki din bu Tanrı olgusunu inançla şekillendirmek için verildi.

Evet, belki de şekillendi ama doğru olduğu konusunda hepimiz hem fikir değiliz.

Din olmasa idi Tanrı konusunda aklın rehberliği daha berrak olabilirdi.

Ama dinler geldi ve insanlığın haline bir bakın.

Herşey kötüydü, insanlar başı boştu...

Şimdi ne farkı var Allahaşkına? (kelimelere takılmayınız =) kalıp olarak kullanıyorum).

Eh herşey sınavsa aklın yolu her daim daha doğrudur.

Peki, akıl Tanrı der.

Ama peki Tanrıya inanmayanı da hor gör ile baskıla da der mi?

Sevgi ile...

mindar
31-10-2009, 21:28
hayır demez kesinlikle,
diyelimki tanrı var ama dinler yok.
ne gerek varki bize bişey söylemeyen,bizden bişey istemeyen tanrıya,
böyle bişey mantıklı mı sizce
tanrı var bizi evreni yaratmış
sadece bu gerisi yok . olurmu sizce.?

recluse
01-11-2009, 00:59
Bir onceki mesajda "yil 2010 olmus" yazacaktim eksik olmus ozur dilerim
Simdi gereksiz polemik cikmasin zaten konu malumunuz..
Sevgi ve Saygilar

casper06
01-11-2009, 01:08
bu sitede hakaret içerikli mesajların olmadıgını zannediyordum. demek yanılmışım.

3.yol
01-11-2009, 05:23
bu sitede hakaret içerikli mesajların olmadıgını zannediyordum. demek yanılmışım.

Sayin Casper06 ,

Eger benim iletimi hakaret olarak gormusseniz belirtiniz ... bu konu da yazisalim ... Zira yanlis anlasmalar oluyor yazim dilinde ...

Saygilar,
3.yol

KızıL
01-11-2009, 05:55
şimdi bende olayı bir üst boyuta taşırsam ve dersem ki allah kendisi için kadeh kaldırılacak ne yapmıştır ki??
kadeh kaldırmak bizler için güzel bişey ve bişeyler yapana kaldırırız..

mongus
01-11-2009, 07:05
Sizin kutsallarınız bizim için kutsal değil. Dokunulmaz kabul ettiğiniz her değer bizim için sorgulanabilir, eleştirilebilir ve mizah konusu yapılabilir.

Bu bizi kötü yapmaz.

Sadece sizin tabularınızın ne kadar keskin olduğunu kanıtlar. Bizim dokunulmaz kutsal değerlerimiz yoktur. Sizin varsa bu dokunmamamızı gerektirmez.

Eğer dokunmazsak biz olmayız. siz oluruz. sizin de istediğiniz bu galiba.

Önemli olan farklılıklara tahammül edebilmektir.

Biz böyleyiz. herşeyle her konuyla dalga geçebiliriz.

Dokunulmaz kutsallarımız yoktur...
saroz saroooz ah be saroz bak cümlelerinin biri birini tutmuyo görüyormusun ateistler iyidirler vicdanlıdırlar başkalarının değerlerine saygılıdırlar he bu yazdıklarınla bunları izole ediyosun başikasının kutsal değerlerine dokunmayı niye bir gereksinim olarak görüyosun be dostum başkalarının değerlerine dokunmadan sen olamıyormusun yani sadece inançsız saroz olamuyomusun

mongus
01-11-2009, 07:17
Bence inaniyorum diyenler de inanmiyor:)
Her seye kadir bir tanriya (allaha) veya yuzu gozu suyu hurmetine kainati yarattigi elcisine inanalar, bunlara %100 inancli olsalar, kizginlik emareleri yerine cehennemde yanacaklarina inandiklari forum arkadaslari icin uzuntu belirtileri gosterirlerdi. Aksine davranip, yok saygisizsiniz, kutsalimiza laf uzattiniz gibi sozler, inandiklari kutsallara onlarin da cok guvenmediklerini gostermez mi? Ben inancli olsaydim, arkadaslarimi cayir cayir yakacak benim kutsalim diye, belki de ondan merhamet dilerdim....
vartor, hz. muhammed ebu leheb ve onun safında olan mekkenin ileri gelenlerinin müslüman olmayışına üzülürken bir ayet inmişti sen onlar için üzülme Allah onların bu durumlarından dolayı onları kınarken sen niye üzülüyosun onların günü muhakkak gelecektir demiştir yani imkansızı istemektir bu yinede Allah hidayet versin

mongus
01-11-2009, 07:47
yargan kam eğer dinler olmasa mindarındediği gibi insanlar akıllarında bir tanrı veya nasıl oldum kavramına cevabı asla bulanazlardı yani ben bir şeyi arıyorum ama yok yok bulamıyorum diye ve ölümü gördükten sonra bir umutsuzluğa düşecek dolayısıyle böyle bir olgunun yokluğunda yaşamlarını nasıl olsa yok oluyoruz düşüncesiyle birbirlerine değer vermeden birbirlerini anlama gereksinimi duymadan acımasızca işlere girişerek kardeş kardeşliğini bilmeden baba oğulluğunu bilmeden ana duygusu ne akrabalık duygusu ne kimse bilmezdi yani büyük bir umutsuzluk kapısı olurdu şu anda burda yazan ateist vatandaşlarımız dahi bu kökenlerden geldiği için oluşmuş etnik değerlerin içerisindedir yani insan bu söylediklerimide düşünerek tanrıyı bulabilir tanrı=hak yani değerler ve yokolmama umudu insanını yanıltan en büyük şey ölümdür çünkü

mindar
01-11-2009, 11:48
ateistlerin tek sorunu ve en büyüğü,
kendilerinin yaratılamaz olduğu ve bir yaratıcı fikrinin nefislerine ağır geldiğini düşünüyorum.
kibirden çoğu da hadi tanrı yok .
ne için yaşıyorsunuz dünyada ölmek için mi.?

MephistophiA
01-11-2009, 18:53
Bu konuyu hakaret olarak değerlendiren bazı müslümanlar, başkalarının inançlarını ya da düşüncelerini alay etmekten çekinmezler hiç. Bu ne çelişkidir anlamış değilim.
İlkokulda din hocalarımız hristiyanlıkla dalga geçerlerdi.Çağrı filminde putperestlerle dalga geçilmiştir.Kuran da kafirlerle dalga geçilmiş hatta nice hakaretler edilmiştir.Bu konuyu hakaret olarak gören müslümanlar bunları hakaret olarak görmezler ama.Hakaret desen 'hayır bu hakaret değil bizim inancımızdır ' dersiniz hemen.

casper06
01-11-2009, 20:54
Sayin Casper06 ,

Eger benim iletimi hakaret olarak gormusseniz belirtiniz ... bu konu da yazisalim ... Zira yanlis anlasmalar oluyor yazim dilinde ...

Saygilar,
3.yol
"ALLAH" ismini kullanırken, yaratıcıya ALLAH ismiyle hitap eden kişilerin İslam dini mensubu olduklarını bilmediğini, ayrıca İslam ın içki hakkında nelerden bahsettiği hakkında bir bilgin olmadıgını bana kabul ettirirsen ben bu konunun baslıgını ve konu içerisinde gecen diyalogları bir hakaret olarak algılamam. ama ben bu konular hakkında bir bilginiz olmadıgını hiç mi hiç zannetmiyorum. ve bunu bir hakaret olarak görüyorum. çünkü bu sitede sadece sizler yazmıyorsunuz. bu sitede ben ve benim gibi müslüman insanlarda var. şimdi benim yerimde olsan sen bu konuyu ve içinde gecen diyalogları hakaret olarak algılarmısın algılamazmısın. Burda bahsettiğin acık sekilde İslam dininde inanılan yaratıcı olduguna göre ve islam ve içkinin asla aynı kefeye konmuyacagına göre bu hakaret degilde nedir sorabilirmiyim acaba.

saygılar

casper06
01-11-2009, 20:58
Bu konuyu hakaret olarak değerlendiren bazı müslümanlar, başkalarının inançlarını ya da düşüncelerini alay etmekten çekinmezler hiç. Bu ne çelişkidir anlamış değilim.
İlkokulda din hocalarımız hristiyanlıkla dalga geçerlerdi.Çağrı filminde putperestlerle dalga geçilmiştir.Kuran da kafirlerle dalga geçilmiş hatta nice hakaretler edilmiştir.Bu konuyu hakaret olarak gören müslümanlar bunları hakaret olarak görmezler ama.Hakaret desen 'hayır bu hakaret değil bizim inancımızdır ' dersiniz hemen.
madem siz ateistler insanların degerlerine bu kadar saygılısınız, madem müslümanlar insanların degerlerine hakaret ediyolar ve bunu sen bir yanlıs hareket olarak görüyorsun.... o zaman sen neden bu yanlısa düşüyorsun be güzel kardeşim.

saygılar

MephistophiA
01-11-2009, 21:58
Ben hangi yanlışa düşmüşüm sn casper.Birisine hakaret mi etmişim.

casper06
02-11-2009, 00:27
Ben hangi yanlışa düşmüşüm sn casper.Birisine hakaret mi etmişim.
bir genelleme yaptım. forumu bastan sona okumadıgım için senin hakaret ettiğini söyleyemem. ama senin benim söylediklerimi alıntılayarak yazdıklarına istinaden bir genelleme yaparak söyledim mephis.

saygılar

MephistophiA
02-11-2009, 01:27
Forumdaki hiçbir mesajda hakaret ettiğimi göremezsin böyle bir genelleme yapman öncelikle yanlış.
Ayrıca ben bu konuyu asla saygısızlık ya da hakaret olarak görmüyorum.Benim düşünceme göre Allah aptaldır demek hakaret değildir çünkü bunu söyleyen kişi allahı inkar ediyor demektir yani başka bir deyişle olmadığını kabul ettiği bir kişiye aptal diyor.Ama müslümanlar aptaldır demek tabiki de bir hakarettir, aynı mantıkla ateistler ya da kafirler kördür, akılsızdır demek bir hakarettir burda bir inanca değil o inanca mensup olan kişilere hakaret edilmektedir ve bu hakaretler sizin kutsal olarak gördüğünüz kuranda bol miktarda vardır.

casper06
02-11-2009, 02:38
ALLAH ın olmadıgını siz söylüyorsun ve buna siz inanıyorsun. ama ben ALLAH ın varlıgına tüm kalbimle inannıyorum. ve sizden de benim var olduguna inandıgım bir degere saygılı olmanızı bekliyorum. zaten ben sizin gibi ALLAH ın olmadıgına inanmasam, neden sizle burada tartısayım. sizin gibi düşünür siz gibi yazardım. dolayısıyla sizlerin inanmadıgı hatta olmadıgını iddia ettiği ama bir baskasının inandıgı degerlere saygı duymanızı beklerim. aksi takdirde tüzüğünüzde yazdıgınız yazılara, insan hakları hakkında, saygı sevgi hakkında, barıscıl yasamayı savunma hakkında söylediğiniz herseyle celişmiş olursunuz.

saygılar

MephistophiA
02-11-2009, 02:45
Benden olmadığına inandığım bir olguya saygılı olmamı istiyorsunuz.Ben insanlara ve onların inançlarıma saygılıyım ama allaha saygı duyup duymamam sizi ilgilendirmez.Bakıyorum da allahı iyice sahiplenmişsiniz.

casper06
02-11-2009, 02:49
Benden olmadığına inandığım bir olguya saygılı olmamı istiyorsunuz.Ben insanlara ve onların inançlarıma saygılıyım ama allaha saygı duyup duymamam sizi ilgilendirmez.Bakıyorum da allahı iyice sahiplenmişsiniz.
kesinlikle. yüce ALLAH ı sahiplenmemek ne mümkün. inanclara saygılıyım diyorsun ama benim inacıma hiç saygılı olmadıgını görüyorum. ALLAH benim inancım ama sende benim inancıma karsı zerre saygı yok. biz sizin gibi ateistlerein dünyayı barısa tasıyacaklarına nasıl inanalım bir acıklarmısın bana

MephistophiA
02-11-2009, 03:03
Benim hangi cümlemi saygısızlık olarak nitelendiriyorsun.

casper06
02-11-2009, 03:20
.
Ayrıca ben bu konuyu asla saygısızlık ya da hakaret olarak görmüyorum.Benim düşünceme göre Allah aptaldır demek hakaret değildir çünkü bunu söyleyen kişi allahı inkar ediyor demektir yani başka bir deyişle olmadığını kabul ettiği bir kişiye aptal diyor.

ben ilk basta benim degerlerime saygısızlık ettiğini kesinlikle söylemedim. konuyu acan arkadasımıza söylediğim bir şeydi bu. sonrasında siz dahil odunuz konuya. ayrıca yukarıdaki düşünceniz pekte bir insanın inanclarına saygılı odugunuz anlamına gelmiyor sanırım. demek istediğim her yerde kötülediğiniz müslüman davranıslarından ne farkı kalıyor sizlerin yapıp ettikleri. bana göre bu baslıkla başlayıp devam edip gidecek olan bir konuyu savunmanız bile bana göre inanclara olan saygısızlıktır. bu yapıldıgı sürecede kurandaki dalga gecmelerden hayıflanmanız yersiz.

saygılar

MephistophiA
02-11-2009, 03:27
Buraya yazmamın sebebi konuyu saygısızlık olarak görmemem ve bunu nitelendirmemdi.Bu konuda mesaj yazmamın sizin inancınıza saygısızlık olduğunu da nerden çıkardınız şimdi.Bu konuyu saygısızlık olarak görmemek, sizin inancınıza saygısız olduğumu mu kanıtlıyor?

casper06
02-11-2009, 03:57
konu: ALLAH ın serefine kadeh kaldırsam günah olur mu?

ALLAH: dünyada sadece müslümanlar yaratıcılarını ALLAH ismiyle zikrederler.

içki: dünyada bir tek islam dininde ve adını şimdi hatırlayamadıgım bir kac inanc seklinde yasaktır.

casper: Elhamdülillah Müslümanım diyen bir insan.

Şimdi az önceki mesajım dada dediğim gibi ben sizin benim sahsıma saygısızlık yaptıgınızı en basta söylemedim. siz daha sonrasında kendiniz dahil oldunuz mevzuya. bu konuyu acan arkadasımızın konuyu acarken ALLAH ismini kullanmayıpta TANRI yada BUDA ismini kullansa bende sizin gibi saygısızlık olarak nitelemezdim. çünkü yaratıcı için bu isimleri kullanan inanıslarda içki yasak degil diye biliyorum. sadece islam dininde yasak oldugunu ve konuyu acan arkadasımında bunu bile bile kasden yaptıgını düşünerek saygısızlık ettiğini düşünürken seninle bu konuyu tartısma asamasına geldim. ben isterdim ki bu sitede de diğer sitelrde ki gibi insanlar birbirlerinin inanclarına saygısızlık etmesin, tüzüğümüz kısmında yazılan herseye uyulsun isterdim. ama olamıyormus demekki.

saygılar

MephistophiA
02-11-2009, 04:08
Bu topic i açan arkadaş, niye açtığını belirtmiş zaten.Bu konuda daha fazla tartışmamızın gereksiz bir uğraş olacağını düşünüyorum ve tekrar belirtiyorum ki ben başlıkda bir saygısızlık görmüyorum.

casper06
02-11-2009, 04:15
neden actıgını belirtirken cevabını bilmediği bir soru sorarak acmıs olduguna inanarak acmıs diyorsan sana saygım sonsuz. ama topic i acan arkadasın bunun cevabının ne oldugunu bile bile acması ki ben bunun cevabını bilmediğini kesinlikle sanmıyorum. bana göre müslümanlara saygısızlıktır. bu durumda da sürekli müslümanlara ithaf ettiğiniz baskalarının haklarına saygılı olmama, inanclara saygılı olmama vs. gibi durumlara kediniz düşüyorsunuz. ve sizin de saygısız bir müslümandan hiç bir farkınız kalmıyor. haklısın demeni beklerdim bunu diyemedin.

saygılar

MephistophiA
02-11-2009, 04:30
Sana göre saygısızlık, bana göre değil.Bakış açılarımız uyuşmuyor anlaşılan.Bundan dolayı konu dışına çıktığımız için bu tartışmayı bitirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

KızıL
02-11-2009, 04:53
bir arkadaş demiş ki tanrı yok öyleyse ne için/neden yaşıyorsunuz?
şimdi sorarım size siz ne için yaşıyorsunuz??
tanrıya kulluk etmek için mi??
cenneti kazanmak için mi??
gündelik yaşantınızda ibadetlerinizden başka hiçbişey yapmıyormusunuz??
eşiniz arkadaşlarınız çocuklarınız halkınız ülkeniz bunlar yok mu?? bunlar için yaşamıyormusunuz? bunlar sizin için yaşamsal değiller mi??
eminimki 24 saat içinde sadece 2 saatiniz ibadet ederek geçiyordur!
ya geriye kalan süre??
herseyin sonucunda amacınız hayat sınavından pekiyi'yle geçip cennet kontenjanından yer kapmak mıdır??
eğer öyleyse siz cennetin kapısını hiç gördünüz mü? anahtarını bilirmisiniz? hiç giden tanıdığınız var mı?? yoksa herşey bir kitaptan ibaret mi?
bize gelelim...
ne için yaşıyoruz??
tanrı için değil çünkü hayat bizlerin hayatıdır. Bizler ne için yaşamak isteriz??
kımıleri eşi için ailesi için kimisi işi için..
kimisinin hayalleri vardır onlara ulaşabilmek için..
kımısı amaçsızca yaşar kimisi insanlığa birşeyler verebilmek için yaşar!
sizlerin tanrısı sizlere ne verdi?? siz sadece soluk verdiğini düşünüyorsunuz oysa onu bile tanrının vermediğini söyluyoruz bakınız turan dursun bizlere yaptığı çalışmalarla neler verdi??
ne için yaşadı? insanlık için! gelecek güzel günler için! bu ülkeye bu halklara çevresine ve bilmeye ihtiyacı olan herkese...
ne için yaşıyoruz biliyormusunuz hayatımızdaki 2 saatlik günlük ibadetleri çıkartarak ve kapısı olmayan bir cennete inanmıyarak insanlık için kendimiz için yaşıyoruz...
kimseye kul, köle olmamak için yaşıyoruz..

Felaketler karşısında dayanıklı durmak ve kader diyerek eğilmemek, kahramanlıkların en büyüğüdür.
Fenelon

casper06
02-11-2009, 06:38
eşiniz arkadaşlarınız çocuklarınız halkınız ülkeniz bunlar yok mu?? bunlar için yaşamıyormusunuz? bunlar sizin için yaşamsal değiller mi??
ya geriye kalan süre??
herseyin sonucunda amacınız hayat sınavından pekiyi'yle geçip cennet kontenjanından yer kapmak mıdır??
eğer öyleyse siz cennetin kapısını hiç gördünüz mü? anahtarını bilirmisiniz? hiç giden tanıdığınız var mı?? yoksa herşey bir kitaptan ibaret mi?
bize gelelim...
ne için yaşıyoruz??
tanrı için değil çünkü hayat bizlerin hayatıdır. Bizler ne için yaşamak isteriz??
sizlerin tanrısı sizlere ne verdi?? siz sadece soluk verdiğini düşünüyorsunuz oysa onu bile tanrının vermediğini söyluyoruz bakınız turan dursun bizlere yaptığı çalışmalarla neler verdi??
ne için yaşadı? insanlık için! gelecek güzel günler için! bu ülkeye bu halklara çevresine ve bilmeye ihtiyacı olan herkese...
ne için yaşıyoruz biliyormusunuz hayatımızdaki 2 saatlik günlük ibadetleri çıkartarak ve kapısı olmayan bir cennete inanmıyarak insanlık için kendimiz için yaşıyoruz...

Felaketler karşısında dayanıklı durmak ve kader diyerek eğilmemek, kahramanlıkların en büyüğüdür.
Fenelon
Bir inancsızın asla insanlık için, barış için, toplumun hak ve özgürlükleri için yaşayamayacagını iddia ediyorum!

Bir ateistin kendinden başka hiç bir kimsenin umurunda olmayacagını iddia ediyorum!

Kendi cıkarları dogrultusunda dünyada yasayan canlı cansız tüm varlıkları bir cırpıda kenara atacağını savunuyorum!

Bu sitenin tüzüğünde yazan "Dünyaya bakış açımız; dinlerin, dinlerin tasvir ettiği tanrının, cennet-cehennem, melek-şeytan, cin, peygamberlik gibi usdışı kavramların akla dayalı reddinden öte yaşamın gerçekliğini temel alan hümanist anlayışı savunmaktır. Uygarlığın geliştirilmesi ve insanlığın mutluluğu için barışın ve demokrasinin, adaletin, hak ve fırsat eşitliğinin sağlanması, tabiatın korunması, bilimsel ve sanatsal yaratıcı etkinlikler, insanlararası dostlukların gelişmesi" gibi sürekli bahsettiğiniz kelimelerdeN oldukça uzak oldugunuzu iddia ediyorum!

Vatan için canınızı feda edemiyeceğinize inanıyorum!

Bütün bunları düşünmemin nedeni olarakta; sizi dünyada sadece kendi cıkarlarınızı düşünmekten alıkoyacak hiç bir inanca sahip olmamanıza baglıyorum! Bir yaratıcının veya bir tanrının olmadığına inanmanızdan dolayı sizi çıkarlarınız dogrultusunda yasamak için elinizden gelen herseyi yapmanızı engelleyecek bir güç olmayısı beni bu düşüncelere sevk ediyor.

bize eş, arkadaş, halk, ülkeden bahsederken, bana kendi çıkarlarından önce bu saydığın eş, dost, halk, ülke kavramlarını neden düşünecagini güzelce anlatman gerekmez mi?

ben bunu bana asla anlatamayacagını düşünüyorum sevgili kızılordu..

biz inanan insanlar zaten bu degerler için yasarız!!!

şimdi bunları yazdıgımdan dolayı beni siteden atabilirsiniz. ben bu siteye üye oldugum ilk gün bunları gördüm. forumlara biraz göz atmak yeterli. inanclara saygısızlık ne demekmiş gördüm, sizin site dısındaki ateist, deist, panteist vs. gibi insanlardan hiç bir farkınız olmadıgını gördüm. sürekli camur attıgınız müslümanlardan veya diğer inanc sahiplerinden hiç bir farkınız yok. farklı bir site sandım diğerlerinden hiç bir farkı yok.

mongus
02-11-2009, 06:58
casper savaşlar sözün bittiği yerde başlar pes etme sakın herhangi bir site veya başka bir site farketmez sen yaz bu senin mşgalen olsun bende yazıyorum aynı cevaplar geliyo bu arkadaşlar sınırlı ve bi şekilde kendilerini akıllarınn onlara bildirdiği biçimde inanıyolar yada müslümanlara cephe aldıklarını farzetsek bile onlarınd bu savaşda mağlubiyete uğrayıp uğramıyacağını bilemeyiz nitekim halid bin velidde islama karşı savaşıp sonra müslüman olmuştur.

mongus
02-11-2009, 07:31
ya geriye kalan süre??
bize gelelim...
ne için yaşıyoruz??

Fenelon
ve kızılordu ne için yaşarsın eşin için işin için yada hayaller için işte sen eş veya iş için yaşıyorsun diyelim bunların herhangi biri elinden gitse ne yaparsın , vatan , ülke , arkadaşlar, herşey elinden gidebilir bunların örnekleri çoktur dünyada , dünyevi hayallerde insana fayda sağlamaz dediğim gibi emeline ulaşamadan ecel seni alabilir, asıl hayal ise dünya ötesidir aslında hayal değil insanın var oluşundan beri ve ister istemez kendini bu kirli , pis boklu dereleri olan, köpek pisliklerinin yol ortasında durduğu, her yerde çöplerin olduğu ve birçok yerinde insanlar tarafından adil bir düzenin sağlanmaması veya sağlanamamasından haksız kanlar akan , bombalar altında yaşanan kimisininde uçaklardan inmediği bu hak ile yaratılan ama insanın hakla yönetim dirayeti gösterememesinden dolayı bıkkınlığını belirttiği ve yaratılış anatomisinde var olan bir ahret hissiyatı vardır bir çok insanda . bu hissiyatın biz müslümanların inandığı kuran-ı kerimde anlatıldığı gibi her insanın bunları duyabileceği fakat inanmıyacığıda belirtilmiştir yani dnyada var olan etik ve etnik kuralların insanın yaratışında var olduğu mevcuttur vicdan, acıma, çalışma, insanlara yararlı olma insanın doğasında olan şeylerdir o yüzden her insan senin gibi vatan, halk, iş güç, eş, şeylerle meşgul olma meşgaliyetini taşır. fakat insanlar bu kısa ve her tarafında binbir kötülük dönen dünyada kendine haberini vermiş olan ve yaşadığı dünyanın bir sınav bir geçiş yeri olduğunu bildirmiştir ve şu anda dünyada bu seslenişe dünyanın yüzde 70 i tekamül etmektedir, ve hayatlarınada doyasıya yaşamak için ellerinden geleni yapmaktadır zaten islam anlayışıda orta yoldan gidin denmiştir hem bu dünya için çalışın hemde öbür taraf için ,günde 2 saat ibadet etmekte insana birşey kaybettirmez çünkü bi insan 80 yılda yaşayabilir 40 yılda 40 yıl yaşayan hiç ibadet etmeden gider 80 yıl yaşayan 2 saat ibadet eder ama 40 yıl günün 2 saati ibadet ederek fazladan yaşayabilir hayat bi tesadüf olsaydı ömürde hep aynı yaşa tekamül ederdi.bunun yanında her insanın yüzü, sesi, vücudu,saç şekli ve parmak izlerinin değişik olmasıda bir varlığın bir yaratıcının olduğunu örnekleyebilir.yani tesadüf olsak herkes birbirine benzerdi

casper06
02-11-2009, 07:32
Sana göre saygısızlık, bana göre değil.Bakış açılarımız uyuşmuyor anlaşılan.Bundan dolayı konu dışına çıktığımız için bu tartışmayı bitirmemiz gerektiğini düşünüyorum.
mongus kardeşim mephistophia arkadasımıza defalarca bu forumun baslıgının ve topic içinde müslümanların inanclarına saygısızlık yapıldıgını söyledim. bana alıntı yaptıgım en son cümlesini yazdı cıktı işin içinden. ben şimdi bir ateistin dürüstlüğüne, insan haklarına, sıskıstıgı zamanlarda yalan söylemeyecegine, vatana, halka, dogaya, cevreye v.s vs kainattaki tüm varlıklara saygılı davranacagıa nasıl ve neden inanayım. ateist arkadasların tek inandıkları tek taptıkları kendi cıkarları. yapıp ettiklerini, hal hareketlerini gördükce kendi cıkarları dogrultusunda dünyayı kaosa bile götürebilecekleri kanaatine varıyorum. site tüzügünde bahsettikleriyle gram alakaları yok. sürekli kötülemeye calıstıkları müslümanlarda ne farkları var. ancak cahil müslümanların ayarına inebilmekten baska yaptıkları yok. islam hosgörüden bahseder, saygıdan, sevgiden kişi haklarından bahseder durur. Hz. Muhammet(s.a.v) in hayatını bu kadar carpıtarak anlatan bir insan sürüsü daha görmedim. sadece oda değil. ayetler carpıtılıyor. ALLAH la dalga geciliyor. yine burdaki dalga bile youtube takilerden seviyeli. demekki burda reklam yapılıyo. eger burdaki iyi insan taklidi değilse youtube da ALLAH a ve Peygamber e agza alınmayacak küfürlerin ucustugu hakaretlerin hat safhalara ulastıgı videoları oralara müslümanlar mı koyuyor acaba. hani insanlık, hani barış.

saygılar

mongus
02-11-2009, 07:44
bi yerde haklısın bizde onları yine seviyeli olarak demorelize etmeliyiz kaçmak savaşı kaybetmektir yada kötü bir üslup kullanmakta öyle, öyleyse biz savaşı üslubumuzun ve seviyemizin üstünlüğüyle kazanmaya çalışalım.savaş bi taktik oyunundur bizim amacımız savaş değil barıştır barış için ölçümüz nacizane ömrümüzde taşıdığımız kalbimizden dışarı çıkan en güzel tonlar olmalıdır güllere mermi sıkak o gülün kökünü kurutamaz çünkü onu hep sulayan bir yağmur olucak o kök hiç kurumadan tekrar tekrar etrafına kokusunu yayıcaktır.

intizar
02-11-2009, 11:19
3.yol: Üslubunla ilgili bir çözümleme yaparsak.

1- Allaha inanıyorsun; Fakat çok sıkıntılar yaşamışsın, sorumlusunu Allah olarak görüyorsun ve ondan dolayı hakaret vari konuşmalarla kendince intikam alıyorsun.

2- Allaha inanmıyorsun; Ama müslümanlara çok kızgınsın, sırf onların canını açıtmak için bu üslubu kullanıyorsun.

3- Hakaret edip saygı bekleyenlerdensin.

mongus
02-11-2009, 11:31
kime diyorsun 3.yol

saroz
02-11-2009, 12:09
Ramazan da açık alanda birşey yemeyin, sigara içmeyin.

-neden?

- Dinimize saygısızlık yapmayın.

-Yaw senin dininden banane, sen tut orucunu al sevabını, banane.

Bu mantıkla gidiyorsunuz. Senin inandığın bir allah, senin inandığın bir din seni bağlar.

Ben allaha kadeh kaldırırım günah olur cehennemde yanarım. sanane. sende benimlemi geleceksin.

Sizin derdiniz saygı filan değil. İnancınızı zorbalıkla dayatmak. İnanmasanda susacaksın zorbalığını dayatmaya çalışıyorsunuz.

Benim için fenerbahçe taraftarı (fanatik) ile allah taraftarı arasında fark yoktur. ikisi de mizah kaldırır konulardır.

Fanatik taraftar aklını kaybeder, kalbi mühürlenir, şaka kaldırmaz kızar.

Ben de kızdırmaya devam ederim. Bukadar basit.

mongus
02-11-2009, 14:19
açıkcası ben ramazanda oruç tutarken çay bahçelerinin vs restaroran cafe gibi yerlerin dolmasını hoş bulmuyorum lakin yinede bişey yapamıyoruz sanane sanane derler kardeşim bu ülkeyi kurtaran insanlar giyecek pabuc bulamadan açlıktan eşşekleri yiyecek kadar dini için yaşadığı toprağı savunan insanlardı savaş esnasında bi grup namazını kılar bi grup savaşırdı ne demek sanane yerim içerim şu anda yaşayanlara saygın yoksa sayesinde yaşadığın insanlara saygın olsun müslümanların kazandığı topraklarda başlka inanç sahipleri at koşturamaz bunu kurtuluş savaşında bütün dünya gördü ben hoşlanmıyorum ve kınıyorum yiyip içen ecnebileri hatta uyuz oluyorum dövesim geliyo gidin evinizde yiyin için kardeşim sokağa çıkıp al işte istediğim gibi yer içerim ben inanmıyorum artisliğine hiç gerek yok ve bu tarz insan farklılık kazandırmaz aksine gerizekalı muamelesi görür.madem yiycen içicen al sevgilini gfir evine sen benim dini değerler üzerine kazanılmış ve kurulmuş ülkemde rahat rahat at koşturamazsın kim bunu red ederse bu ülkede onu hazin bi son bekliyo bence anlatmak istediğim istanbul ve Türkiye ecnebi yuvası ve küresel bi şehir yada ülke değil müslümanların kanını son zerresine kadar verdiği çocuklarına daha iyi bir gelecek vermek için kendini feda ettiği topraklar kimse bu insanların değerlerini hakir göremez ve saygısızlık edemez ben kanımı dökücem sen rahat rahat çayını çorbanı içicen oh ne ala gel bakalım muaalla denir buna valla

intizar
02-11-2009, 14:25
sn:mongus ; sn:3.yol demek istemiştim. Konuyu açan arkadaş.

sn:Saroz ; Sen 2. gruba dahilsin anladığım kadarı ile. Seni çok kızdırmışlar :( , Bazı müslümanların sana hoşgörüsüzlük yapmasının karşılığı, tüm müslümanların değerlerine hakaret etmek olmamalı.

MephistophiA
02-11-2009, 14:25
Bunlar ateist olmamızı sindiremiyorlar ki.Onlara göre ateist olmamız bile islama saygısızlık.Allah'a inanmıyorum demek saygısızlık.Allah yoktur demek allaha küfür.Kuran yalandır demek yine islama küfür.Bırakın artık kuranı allahı korumayı eğer o varsa bize sonsuza kadar mokoko yapacak zaten.Yetmiyor mu size.Yok saygı da. Senin kitabının bana saygısı yok ki ben ona saygı göstereyim.Sadece saygısızlık da yapmıyor ki.En başta can güvenliğimi tehlikeye atıyor.Bir cinayetin hazmettiricisi olarak çıkıyor hep karşımıza o çok sevgili kuran.
Aslında şu karikatür herşeyi çok güzel bir biçimde açıklıyor.

http://midwesterngentleman.files.wordpress.com/2007/12/atheist-cartoon-1.jpg

MephistophiA
02-11-2009, 14:41
Sn mongus;
İlk olarak noktalama işaretlerini kullanırsanız sizi anlamam daha kolay olur.Umarım ki noktalama işarettlerinden haberiniz vardır.

Demişsin ki: açıkcası ben ramazanda oruç tutarken çay bahçelerinin vs restaroran cafe gibi yerlerin dolmasını hoş bulmuyorum lakin yinede bişey yapamıyoruz.

Yapamazsın tabii.Ne zannediyorsun, burası iran afganistan değil.Niye hoş bulmuyorsan ben de o zaman derim "cuma günleri camilerin dolmasını hoş bulmuyorum" e demez misiniz sanane diye.Banane tabi nasıl sizin namazınız orucunuz beni rahatsız etmiyorsa,
bizim namaz kılmamamız ya da oruç tutmamamız da sizi rahatsız etmemesi gerekiyor.Zorla mı namaz kıldırcaksınız, o zorla yaptırdığınız zamanlar geride kaldı artık.Bu devleti müslümanlar kurdu demişsiniz.Hadi diyelim müslümanlar kurdu, savaştı dedelerimiz savaşlarda öldü.Benim onlara saygılı olmam için illa müslüman mı olmam gerekiyor şimdi.Ben allaha inanmazsam dedelerime saygısızlık mı etmiş oluyorum.Ne kadar saçma bir mantık.

casper06
02-11-2009, 14:48
Ramazan da açık alanda birşey yemeyin, sigara içmeyin.

-neden?

- Dinimize saygısızlık yapmayın.

-Yaw senin dininden banane, sen tut orucunu al sevabını, banane.

Bu mantıkla gidiyorsunuz. Senin inandığın bir allah, senin inandığın bir din seni bağlar.

Ben allaha kadeh kaldırırım günah olur cehennemde yanarım. sanane. sende benimlemi geleceksin.

Sizin derdiniz saygı filan değil. İnancınızı zorbalıkla dayatmak. İnanmasanda susacaksın zorbalığını dayatmaya çalışıyorsunuz.

Benim için fenerbahçe taraftarı (fanatik) ile allah taraftarı arasında fark yoktur. ikisi de mizah kaldırır konulardır.

Fanatik taraftar aklını kaybeder, kalbi mühürlenir, şaka kaldırmaz kızar.

Ben de kızdırmaya devam ederim. Bukadar basit.
Bana islam dinine mensup her bireyin ramazanda acık alanda oruc tutma diyerek baskı yaptıgını ispat edebilirmisin. Benim bu konuda ögrendiğim kimseye zorla ibadet ettiremezsin. ettiremediğin gibide neden boyle davranıyorsun diyerek dövemezsin veya hakarette edemezsin. 3 5 kendini bilmez dinini tam ögrenememiş müslüman için neden tüm müslümanları bu konuda kötülüyorsun. öyle olsa bile senin bu yaptıgınla arasında ki fark ne? ben kimseye ramazan ayında oruc tutmuyor diye kötü davranmadım. aksine inanmadıkları için saygı duydum. ama neden se aynı saygıyı siz ve sizin gibilerden asla görmedim.

her zaman yüce ALLAH ve Hz. Muhammet (s.a.v) efendmize satasmalar, kötü sözler söylemeler, dalga gecmeler.... ha bunlara diyorsan fazlasıyle tanık oldum. ben ramazan ayında oruc tutmayan bir insana hayattta sen neden oruc tutmuyorsun diye söylemem. " Banane sen tut orucunu al sevabını banane" cümlesinden neler cıkacak birde ona bakalım.bu durum yine sizlerin insanların barışı için söylediginiz onca kelimeyi rafa kaldırır nitelikte.hani topluma saygınız vardı sizlerin. hani siz barış için savaşırdınız. hani insanlık için vaadettiğiniz onca güzel söz. ben halen iddia ediyorum ateizm le hiç bir yere varılmaz. çünkü ateist birey sadece ve sadece kendini düşünür. baskaları umurunda değildir.

sen bugün büyük cogunlugunu müslümanların olusturdugu bir ülkede ateist fikirlerini halka dayatmaya calısıyorsun.. ve buna kimsenin gıkı dahi cıkmasın görüşündesin, ki cıkmıyoda. anayasa, hukuk, tüm sayabilecegin kanunlar sonuna kadar sizin gibileri savunuyor, sen bana gelmişsin iki üç tane dengesiz size ramazanda acık alanda yemek yemeyin diye diretmiş bundan bahsediyorsun. bende iddia ediyorum yalan söylüyorsun. bu türkiye nin her yerinde böyle değil. her yer ramazan ayında catur cutur sigara içen yemek yiyen insanlarla kaynıyor. her tarafta içkiler gırla gidiyor.ben hem istanbul hem ankara da yasıyorum. ve işim gereği her zaman seyahat ediyorum. hiç bir yerde senin bahsettiğin sekilde bir diretme görmedim. tv den izlediğim 2 veya 3 haber dısında hiç senin bu dayatmalarına tanık olmadım.

şimdi sana soruyorum saroz bey; bir ülke halkı dünyanın neresinde azınlıkların dayatmalarıyla hayatlarını sürdürüyor. büyük bir cogunlugunu müslüman halkın olusturdugu bir ülkede her yerde orucunu tutmadan rahatca sigara da içebilecegini, yemekte yiyebileceğini iddia ediyorum. bana 2 3 hbr dısında baska delil sunabilirmisin. eger bu böyle oluyorsa bile ben sana bir ara hayatımdan kesitler anlatayım bu ülkede senin dediğinin tam aksinin olabilecegine de inan o zaman.

saygılar

casper06
02-11-2009, 14:58
sevgili mephistophia ben ateist olmanın islama saygısızlık oldugunu değil tüm insanlıga saygısızlık oldugu kanaatindeyim. daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi bir ateist için kendinden daha önemli değerlerin de oldugunu bana ispat etmesi lazım böyle düşünmemem için. ölüm gerceği oldugu sürece bir ateistin kendisinden başka tüm degerleri bir cırpıda silebilecegini iddia ediyorum. ayrıca bu konu bir tartısma doguracak anlasılan. bu yüzden bu konuyu burda değil baska bir baslıkla acarak tartısmayı yeglerim. cünkü bu konunun baslıgıyla herkesin bu tartısılacak mevzuya dahil olacagını düşünmüyorum. Şimdi cıkmam lazım. aksam İNŞALLAH konuyu acarım ve site kurallarına uygun sekilde hakaret vs. gibi söylemler olmadan tartısırız.

saygılarımla

MephistophiA
02-11-2009, 15:03
Sn casper
Başka bir konu açman iyi bir fikir orada tartışırız bu konuyu.

mongus
02-11-2009, 16:29
sn:mongus ; sn:3.yol demek istemiştim. Konuyu açan arkadaş.

sn:Saroz ; Sen 2. gruba dahilsin anladığım kadarı ile. Seni çok kızdırmışlar :( , Bazı müslümanların sana hoşgörüsüzlük yapmasının karşılığı, tüm müslümanların değerlerine hakaret etmek olmamalı.
intizan ben Elhamdülillah müslümanım ve orda müslüman olan casperla konuşuyorum

mongus
02-11-2009, 16:55
Sn mongus;
İlk olarak noktalama işaretlerini kullanırsanız sizi anlamam daha kolay olur.Umarım ki noktalama işarettlerinden haberiniz vardır.

Demişsin ki: açıkcası ben ramazanda oruç tutarken çay bahçelerinin vs restaroran cafe gibi yerlerin dolmasını hoş bulmuyorum lakin yinede bişey yapamıyoruz.

Yapamazsın tabii.Ne zannediyorsun, burası iran afganistan değil.Niye hoş bulmuyorsan ben de o zaman derim "cuma günleri camilerin dolmasını hoş bulmuyorum" e demez misiniz sanane diye.Banane tabi nasıl sizin namazınız orucunuz beni rahatsız etmiyorsa,
bizim namaz kılmamamız ya da oruç tutmamamız da sizi rahatsız etmemesi gerekiyor.Zorla mı namaz kıldırcaksınız, o zorla yaptırdığınız zamanlar geride kaldı artık.Bu devleti müslümanlar kurdu demişsiniz.Hadi diyelim müslümanlar kurdu, savaştı dedelerimiz savaşlarda öldü.Benim onlara saygılı olmam için illa müslüman mı olmam gerekiyor şimdi.Ben allaha inanmazsam dedelerime saygısızlık mı etmiş oluyorum.Ne kadar saçma bir mantık.
biz kimseye böyle bir zorunluluk gelsin demiyosuz. sarozun kelimekerine itham ettim bunları, diyorumki bu ülke islam değerleri altında 100binlerce şehit verdi , o değerlere sahip çıkan halkın değerlerini kimse hakir göremez ,yabancı insanların ve inançsız insanların bu değerler altında kurulan değerlerine sahip çıktığı bir ülkede o değerlere sahip çıkan insanlara ve dolayısıyla bu ülkeyi ayakta tutmak için nesillerine iyi bir gelecek bırakmak için kendini feda eden insanlara saygılı olmaları ,oruçlu olduğunu bilerek onların yanında bir şey yiyip içme lüxlerinin olmayaşından bahsediyorum.bunu kasten yapmalarını kınıyorum madem yiyip içicen %90ı müslüman olan bi ülkede 1 ay gizli saklı ye, gir evine ye git evinde içkini iç milleti tahrik etme onu kastediyorum ,ayrıca cami genel bi yer değil müslümanların ibadethanesidir.eğer ateistler istediğini yapar diyosan bunda ben inanca saygı göremiyorum ,İstanbul ve TÜRKİYE'nin küresel bir şehir ve ülke olmadığının altını çiziyorum.bu ülke ve inançları uğruna canlarını feda eden insanların ruhlarına ve değerlerine saygılı olunmasını istiyorum.bunu yapmassanız dedelerinize tabiki saygısızlık etmiş olacaksınız.

vartor
02-11-2009, 17:00
açıkcası ben ramazanda oruç tutarken çay bahçelerinin vs restaroran cafe gibi yerlerin dolmasını hoş bulmuyorum lakin yinede bişey yapamıyoruz sanane sanane derler kardeşim bu ülkeyi kurtaran insanlar giyecek pabuc bulamadan açlıktan eşşekleri yiyecek kadar dini için yaşadığı toprağı savunan insanlardı savaş esnasında bi grup namazını kılar bi grup savaşırdı ne demek sanane yerim içerim şu anda yaşayanlara saygın yoksa sayesinde yaşadığın insanlara saygın olsun müslümanların kazandığı topraklarda başlka inanç sahipleri at koşturamaz bunu kurtuluş savaşında bütün dünya gördü ben hoşlanmıyorum ve kınıyorum yiyip içen ecnebileri hatta uyuz oluyorum dövesim geliyo gidin evinizde yiyin için kardeşim sokağa çıkıp al işte istediğim gibi yer içerim ben inanmıyorum artisliğine hiç gerek yok ve bu tarz insan farklılık kazandırmaz aksine gerizekalı muamelesi görür.madem yiycen içicen al sevgilini gfir evine sen benim dini değerler üzerine kazanılmış ve kurulmuş ülkemde rahat rahat at koşturamazsın kim bunu red ederse bu ülkede onu hazin bi son bekliyo bence anlatmak istediğim istanbul ve Türkiye ecnebi yuvası ve küresel bi şehir yada ülke değil müslümanların kanını son zerresine kadar verdiği çocuklarına daha iyi bir gelecek vermek için kendini feda ettiği topraklar kimse bu insanların değerlerini hakir göremez ve saygısızlık edemez ben kanımı dökücem sen rahat rahat çayını çorbanı içicen oh ne ala gel bakalım muaalla denir buna valla

Bu sozlerinden, vatan icin degil, islam icin savasmaya hazir oldugun anlasiliyor. Yarin Turkiye'nin buyuk cogunlugu hristiyan, hatta ateist olsa, belki saldiran muslumanlarla beraber olup ihanet bile edersin vatana bu dusunce tarzinla; gecmiste edenler olmadi da degil...

mongus
02-11-2009, 17:02
vartor bunu banamı sarozamı yazdın bana yazılmış gibi duruyor yanlışlıkla sarozdanmı alıntı yaptın öyle cevap veriyim

vartor
02-11-2009, 17:13
alintiyi yanlis aldigimi farkettim ve duzelttim. Bu arada cook anlayislisin tebrikler..

mongus
02-11-2009, 17:18
düzeltmişsin şimdi yazıcam türkler buraya vatan kurma ümidiyle gelmedi , islamı genişletmek tek tanrı inancını daha geniş bi coğrafyaya yaymak için savaştı ,yoksa zaten türklerin vatanı vardı orta asyada bilindiği üzre bi,r çok yer fethedildi sonrasında bazı yerler çeşitle nedenlerle hükmedilemediğinden elden düştü ,ama sağlam oturtulan ve halkın iyi yayıldığı yüzyıllarda anadolu medeniyeti hakim oldu.yani şu andaki amerikanın ırağa girip hükmedemmeesi yada afganistana öyle bişey, nitekim şu anda osmanlının avrupada girdiğiyerlerde hala müslüman olan ülkeler var.sonra osmanlı imparatorluğuna acınarak alınan 1500lü yıllarda ispanyanın yahudileri katlettiği enginizasyon dan Türkiye'ye alınan yahudiler osmanlı imparatorluğuna sızdı ve içten içe çökertmeye başladı osmanlı hanedanı sosyeteleşti bunun altındada yahudi emperyalizmi yatıyodu,yani yine savaşan müslümanlardı yine kazanan onlar oldu emin ol yahudi veya hristiyan bi topluluk burda o kadar baskı ve savaşa dayanamazdı onun için önce müslümanlık için savaşıldı ve olursa yine önce müslümanlık için savaşılır , herkes ırk ırkdır fakat müslümanlıkta ırkçılık dinden sonra gelir .nitekim öyle olmasa yahudi gibi bi ırkı kendi içine almazdı,bir sürü yahudi ve hristiyan tanıdım askerlikten kaçmak için 5 yıl yurdışında çalışıp burdurda 28 gün askelik yapmak için o yüzden önce din sonra ırk müslümanlık dünyaya hitap edebilir ve her ırkın arasına girebilirsin ırkçılık sadece kendinle yoğrulmanı sağlar.

vartor
02-11-2009, 17:28
anlasildi kardesim, guzel ve coooook mantikli izahatin icin cooook tesekkurler.

mongus
02-11-2009, 17:46
ne demek kardeşim ne mutlu bana birşeyler anlatabilyorsam

saroz
02-11-2009, 17:50

Bak, oruç tutanı dövesin geliyor.

1991 di sanırım van 100 yıl üniversitesinde senin gibiler kantinde yemek yiyen bir öğrenciyi öldürdüler. Her sene baskı ve dayak olayları çok sayıda yaşanır ramazan ayında hemde üniversitelerimizde.

Ecnebi yuvası lafın da çok ilkel. ortaçağ karanlığından seslenen engizisyon rahibi gibisin.

İslam dininde zorlama yoktur, İslam dini barışçıdır diye diğer topiklerde demokrasi havarisi geçinen dindaşlarının ve inancının gerçeklerini sergilemişsin.

İşte siz busunuz. Ya benim gibi düşüneceksin ya da zorbalığa katlanacaksın.

Senin dinin 1500 yıldır bunu uyguladı.

Siz busunuz işte...

mongus
02-11-2009, 17:58
kardeşim sen beni yanlış anlıyosun ben diyorumki sende karşı inançlara yada inaçlara saygılı olki saygı göresin sana niye namaz kılmıyosun demiyoruz sadece oruç tutanlara tahrik unsuru yaratma çünkü azınlıksın ben tahrikler için konuşuyorum tahrik edenlerin tabiki cezası verilir insan öldürmeye karşıyım ve bu ülkenin hangi temeller üzerine kurulduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim ırkçılığa yer vermeyen din seni oruç tutmuyosun diye veya namaz kılmıyosun diye ceza vermez senin seçimin. fakat saygılı olmak ve tahrik unsuru yaratmaksızın

saroz
02-11-2009, 18:00
düzeltmişsin şimdi yazıcam türkler buraya vatan kurma ümidiyle gelmedi , islamı genişletmek tek tanrı inancını daha geniş bi coğrafyaya yaymak için savaştı ,yoksa zaten türklerin vatanı vardı orta asyada bilindiği üzre bi,r çok yer fethedildi sonrasında bazı yerler çeşitle nedenlerle hükmedilemediğinden elden düştü ,ama sağlam oturtulan ve halkın iyi yayıldığı yüzyıllarda anadolu medeniyeti hakim oldu.yani şu andaki amerikanın ırağa girip hükmedemmeesi yada afganistana öyle bişey, nitekim şu anda osmanlının avrupada girdiğiyerlerde hala müslüman olan ülkeler var.sonra osmanlı imparatorluğuna acınarak alınan 1500lü yıllarda ispanyanın yahudileri katlettiği enginizasyon dan Türkiye'ye alınan yahudiler osmanlı imparatorluğuna sızdı ve içten içe çökertmeye başladı osmanlı hanedanı sosyeteleşti bunun altındada yahudi emperyalizmi yatıyodu,yani yine savaşan müslümanlardı yine kazanan onlar oldu emin ol yahudi veya hristiyan bi topluluk burda o kadar baskı ve savaşa dayanamazdı onun için önce müslümanlık için savaşıldı ve olursa yine önce müslümanlık için savaşılır , herkes ırk ırkdır fakat müslümanlıkta ırkçılık dinden sonra gelir .nitekim öyle olmasa yahudi gibi bi ırkı kendi içine almazdı,bir sürü yahudi ve hristiyan tanıdım askerlikten kaçmak için 5 yıl yurdışında çalışıp burdurda 28 gün askelik yapmak için o yüzden önce din sonra ırk müslümanlık dünyaya hitap edebilir ve her ırkın arasına girebilirsin ırkçılık sadece kendinle yoğrulmanı sağlar.

Türkler islama karşı 300 yıl savaştılar. Katliamlar tecavüzler ve yağmalar 300 yıl sürdü. Arabın dini olan islama 300 yıl direndiler.

Hitler bile arapların islam adına öldürdüğü Türkler kadar insan öldürmedi fırınlarda.

Emeviler den sonra abbasilerin Türk illerine yağma ve talan saldırılarını okutmadılarmı size?

Hatta kabeyi bile, arap iç savaşında defalarca yakıp yıkmaktan çekinmediler.

saroz
02-11-2009, 18:02
kardeşim sen beni yanlış anlıyosun ben diyorumki sende karşı inançlara yada inaçlara saygılı olki saygı göresin sana niye namaz kılmıyosun demiyoruz sadece oruç tutanlara tahrik unsuru yaratma çünkü azınlıksın ben tahrikler için konuşuyorum tahrik edenlerin tabiki cezası verilir insan öldürmeye karşıyım ve bu ülkenin hangi temeller üzerine kurulduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim ırkçılığa yer vermeyen din seni oruç tutmuyosun diye veya namaz kılmıyosun diye ceza vermez senin seçimin. fakat saygılı olmak ve tahrik unsuru yaratmaksızın

Ben sokakta sigara içersem tahrik olurmusun?

vartor
02-11-2009, 18:12

Vatan, kan, cart curt demenin arkasinda ummet anlayisi varmis, islami yaymak icin orta Asya'dan gorevli olarak gelen turklerden biriyle tanistigima ciok memnun oldum.
Bu arada, benim bildigim, turklerin kilic zoruyla islamlastirildigidr. Birimiz yanlis biliyoruz ama hangimiz? gerci oyle bile olsa, vatan sevgini dinle bagdastirman bu asira hic yakismayan bir dusunus sekli; belki farkinda degilsin ama sene 2009, 600'lu yillar biraz geride kaldi. hacli ve ayli seferler bitti saniyordum ama hala bitmemis demek ki.

Yergin
02-11-2009, 18:17
Öncelikle sayın mongus,

Yaptığımız ibadet, yaptığımız iyilik tamamen kendimize aittir ve Allah rızası için yaparız. Başkaları yiyor, biz yemeyip oruç tutalım diye tutmayız. Bu ülkeyi zamanında kurtaranlar müslümanlardı, bizde orucumuzu tutalım onlara saygımız olsun diye orucumuzu tutmayız. Allah rızası için tutarız, yaparız ibadetlerimizi. O yüzden düşüncelerin tamamiyle yanlış kardeşim. Sana sadece şu konuda katılabilirim, o da tarihimizi, geçmişimizi unuttuğumuzdur.

Sayın mongus'un söylediklerini kötüleyip bizleri yani tüm müslümanlığı hor görenleri, küçük görenleri ise şiddetle kınıyorum. İşte busunuz diyerek aslında içinizdeki kini, öfkeyi döküyorsunuz ama yine samimi şekilde cevap veriyorum, yaptığınız sonuna kadar yanlış.

Başlığa ve açılış amacına gelince, birincisi, forum yöneticisi olan birisi için yapılmış bir yanlıştır bu bana göre. Çünkü konu tamami ile Cafe bölümüne göre açılmış ve bir süre boyunca o yönde mesajlar gelmiş. Ülkemizde Alo Fetva diye bir sabit numara vardır, oraya sorulmuş absürd bir soru gibi bu başlık. Açıkcası yakıştıramadım.

Son sözümde, müslüman olan olmayan herkese. Birbirinize bu kadar kin gütmeyin. Acısını hepimiz çekiyoruz çünkü.

Saygılarımla

mongus
02-11-2009, 18:38
Türkler islama karşı 300 yıl savaştılar. Katliamlar tecavüzler ve yağmalar 300 yıl sürdü. Arabın dini olan islama 300 yıl direndiler.

Hitler bile arapların islam adına öldürdüğü Türkler kadar insan öldürmedi fırınlarda.

Emeviler den sonra abbasilerin Türk illerine yağma ve talan saldırılarını okutmadılarmı size?

Hatta kabeyi bile, arap iç savaşında defalarca yakıp yıkmaktan çekinmediler.
kardeşim sen tarih okumamışsın türkler ve araplar abbasiler ve çin savaşında karşılaşmış orda fikir beyanları alınmış abbasilere yardım eden türkler aldığı fikirlerle tek tanrı inancına geçmiştir buda 800 lü yılların başıdır yani müslümanlık 621 tılında gelmiş 634 yılında hz muhammet vefat etmiştir ,yani dediğin gibi arada 300 yıl değil hemen hemen 100 yıl vardır gir oku istediğin yere o dönemde hitlerden çok insan öldürseler o çoğrafyada insan kalmazdı . bide hitleri üstün tutarsın onlardan peh peh peh:yo:

mongus
02-11-2009, 18:41
Ben sokakta sigara içersem tahrik olurmusun?
olmam kardeşim niye oluyum sen ramazanda sigara içersin ben iftardan sonra içerim ne olucakki tahrikten farzım oruçlu insanları alaya almaktır ve dediğim gibi ben şahsi olarak etrafımda yiyip içen insanlardan hoşlanmıyorum oruçluyken onu belirtiyorum

mongus
02-11-2009, 18:45
envyme bak diyorumki herkesin ibadeti kendine fakat bu ülkede şehit kanlarının müslümanlık uğruna toprağa süzüldüğü ülkedir o yüzden o inanca sahip olan insanların kendini bu ülke için feda etmiş insanların anısına saygılı olunması ve dini inançlarının hakir görülmemesini vurguluyorum

mongus
02-11-2009, 18:51
vartor beni anlamıyomusun yoksa anlamamazlıktanmı geliyosun ben diyorumki bu ülke tek tanrı inancıyla ve tek tanrının verdiği kalp imanı ile fethedildi istanbul alındı bunlar islamın hedefi olan şeylerdi bu inanç uğrunda şehit olanlara saygılı olun ayrıca sende şiddetli bi U dönüşü görüyorum inancını bilmiyorum ama insan gibi olda dönüş yapma yoksa hepten döndürürler seni

Yergin
02-11-2009, 18:54
Tamam mongus kardeşim, bende aynısını söyledim zaten. Tarihimizin, geçmişimizin, atalarımızın unutulduğunu söyledim. Bu konuda sonuna kadar haklısın. Sadece biraz daha anlayışlı olmalısın, yanlışları birlikte söyleriz ama kimseyi yanlışından dönmeye zorlayamayız. Yoksa herşeyimizi unuttuğumuzu ve her sahip olduğumuz kutsalın kötülendiğini bende biliyor ve bende senin gibi şiddetle bunların karşısındayım.

Saygılarımla

vartor
02-11-2009, 19:01
vartor beni anlamıyomusun yoksa anlamamazlıktanmı geliyosun ben diyorumki bu ülke tek tanrı inancıyla ve tek tanrının verdiği kalp imanı ile fethedildi istanbul alındı bunlar islamın hedefi olan şeylerdi bu inanç uğrunda şehit olanlara saygılı olun ayrıca sende şiddetli bi U dönüşü görüyorum inancını bilmiyorum ama insan gibi olda dönüş yapma yoksa hepten döndürürler seni
Donmekten neyi kastediyorsun anlayamdim; 11 yasindan beri ateistim, Insan uydurmalarini degiol ama insanin kendisini severim, ve bu degerimizi one cikartmak icin mucadele edrim. Cenneti gorup gormemek bir inanc meselesidir, kimse gidip gelmemis; ama bu yasadigimiz dunyayio cennete cevirmek insanin kendi elinde ve kabiliyet sinirlari icindedir.

mongus
02-11-2009, 19:14
yani benim söylediğime hem çok güzel bi izah yazıyosun , sonra onu alıntı yapıp beni lekeliyosun, bana ithamlar aftediyosun bunu yapma.saygılar.

KızıL
02-11-2009, 23:26
sayın casper iddialarınız okadar gerçek dışı ki normalde cevaplamaya bile gerek yok.. neden mi??
insanlık için yaşamaktan bahsederken siz müslümanlar acımadan insanları öldürebiliyorsunuz şeriatla yönetilen devletlerde neler yaşandığını tek tek asmıyacağım buraya bu forumda okadar çok değindik ki buna..
acımadan taşlamalar idamlar el kol kesmeler allahın verdiği bir candan bahsediyorsunuz ama o canı domuz bağı yapıp diri diri gömüyorsunuz!!
arabaya bomba doldurup acımadan 90 kişi yi öldürebiliyorsunuz(afganistan)
ne insanlığı??
her insan kendisinin çıkarı için yaşar hatta müslümanlar dahada çıkarcıdır!! siz cenneti kazanmak için yaşarsınız kurbanı kesersiniz ama fakir gariban doysun diye değil allah sevap yazsın diye dağıtırsınız! ki ben dağıtmayanlarıda gördüm..
fitre zekat verirsiniz yine cenneti garantileme yolunda!
iyi iş karşılığında allah razı olsun dersiniz yapan değil allahtır razı olan!
siz insanlık için ne yaparsınız??
ben kurban kesmem ama fakirlere yardım da bulunurum! benim bulunduğum topluluk yoksul öğrencilere ücretsiz ders vermekte! ama bunlar allah için değil insanlık için sadece insanlık!!! hani nerde benim çıkarım bu işlerden?? lütfen lafı güzaflarla yormayınız bizi gerçekçi olunuz...

sayın mongus siz akan kanlardan bombalardan bahsediyorsunuz!!!
siz yani dinlerden bahsediyorsunuz haçlı seferlerinden tutun muhammedin savaşlarına!! afganistandan tutun somaliye kadar din savaşları!!!
kan akıtan kim??? gördünüz mü bu dünyad abizlerin katlıamlarını? ateistlerin savaşları var mıdır??
vatan ülke eş elden gidebilir elbet ya sonra?? allahım bana vatan ver mi diyeceğiz??
biz vatan gitmesin insan ölmesin diye çalışırız engel olamazsak sonucunda olanlar akatlanırız kaderimiz demeyiz yada allahtan geldi hayırlısı bu demeyiz.. vatansa vatan eş se eş buluruz!!

içimizde bir hissiyat var ama bu inanmaya değil bilmeye yöneliktir, bizler öğrendikçe araştırdıkça ve bunları paylaştıkça hayatın anlam kazanacağını biliriz!
mesela tarihten birşeyler söylıyelim ve albert einstein den örnek verelim ne için yaşamıştır??
allah için mi ? kendisi için mi? yoksa bilmek için mi, insanlık için mi??
sizler masallarla dolu olan sadece ispatı bir kitap olan koca bir rüyaya inanırken bu size sıradışı gelmezken neden bizim bir kitapla bunca masala inanmayışımız garip geliyor??
neden masallar diyorum?

cennet cehennem?? azrail, israfil, mikail, cebrail?? adem,isa,musa,muhammed??
ve anlatılan onca şey göreniniz? duyanınız? gideniniz? var mı?? yoksa yine herşey bir kitaptan mı ibaret??
bizimde kitaplarımız var!!
ben bir konuda inanma ihtiyacı ve inanma geleneklerini açıklamıştım orda ifade ettim ilk insanlardan beri inanma isteğini yoksa sadece bunu mu tatmin ediyorsunuz??
kadere değil de kendi gücümüze insanlığa bel bağladığımız için mi kötü olanız??
son olarakta insan türünün bunca farklı özelliğinin olmasını nasıl olurda yaratıcıya bağlarsınız? bilimsel dayanak noktanız yada ispatınız nedir??
eğer tanrı olmasaydı hepimizin aynı olacağını nasıl açıklıyabilirsiniz??
bunları evrim söylemekte çünkü :)
yaratılış inancına göre adem ve havvadan geldiysek bir anne ve babanın çocukları onlara benzer vede kardeşleri!! eğer bu öyleyse hepimiz birbirimize benzemeliyiz!!
olayları karıştırdınız heralde?

mongus
03-11-2009, 00:01
bunların cevaplarını kendimize göre tekrar tekrar verdik veriyoruzda fakat anlamak istemeyen yada anlayamayan akıllarla karşılaşıp duruyoruz. ben sana bilime karşı olduğumu söyleyemem bilim bir bilinmeyeni bulma sanatıdır.bir uğraştır, bir iştir, ve sonunun olmadığı ortadadır.Allah kurban kesin emri vermiştir aksi takdirde yaşanan tarihte vahiy yoluyla oğlunu kurban etme testine tutulan hz. ibrahimin hayatı vardır,müslümanlar kurbanı fakirlerin karnını doyurmak için kurban keserler, ben zannetmiyorumki hiç bir insan kendiliğinden bir şeyler paylaşsın başkalarılyla eski çağlarda, ancak istisnadır,baktığımız zaman eski çağlarda kölelik, insanı tanrılaştırma, insanın özgür yaşam sürecini putlara taparak geçirmesi ve onlara kazandıklarından verilip ,putların üzerinden kendine kolay kazanç sağlayan insanlarla doludur.islam dini kendine saldırmayan ve değerlerinin hiçe sayılmadığı bi dünyada kimstyi öldürme emri vermemiştir, aksine sebepsiz yere bir insanın öldürülmesini tüm insanları öldürmek kadar büyük bir günaha girileceğini vurgular , arabaya bomba koyup sivilleri hedf alan bir topluluk önce müslümanmıdır kesin olarak bilinmiyo, eğer varsaki öyle birşey kendi halkına yapılan zulmün görülmesine eşdeğer olarak karşı tarafında aynı acıları yaşatılması yoluna gidyo olabilirler. adam gelicek senin ananı babanı öldürecek sen elma armut topluycan, insan haklarından bahsedicen olurmu böyle birşey asıl orda savaşmassan köle olursun.ayrıca dünyada terör islama aftediliyo hristiyan ve yahudilerce, halbuki amerikadaki ikiz kuleler bence amerika, yahudi ve hristiyan emperyalizminin, bir nevi çöküntüye uğraması nedeniyle düzenlenen bir oyundur, asıl onlar kendi halkından olan verilere göre 3000 insanını kendi öldürecek kadar vahşi ve çıkarcılardır.kendi insanını bu denli bir vahşete maruz bırakan siyasi çıkarların neden gaz ve petrol coğrafyası üzerinde olan müslümanlığa savaş açtıkları ve asıl terörizmi oluşturdukları gün gibi açıktır. bunu ateistler belki anlayamayabilirler, çünkü tarihte bir ateist devleti olmadı bildiğim kadarıyla, o yüzden islamı aftetdiğin şeylere maruz bırakmadan önce dünyada olup bitenleri iyi etüd et, ne işin var senin kardeşim afganistanda , neymiş ikiz kulalere saldırı düzenlenmiş, hem kendin yap hemde müslümanlara yık, lan ilkönce kendi ülkende önlemini alıcaksın başka ülkelere sataşmıycaksın her türlü 2 suç işliyosun bu drumda 1. önlem alamadığını yayınlıyosun, ülkende 2. kendin yaptığın, kendi vatandaşını katlettiğin olayı müslümanlara yüklüyosun, ne demişler zafere giden yolda herşey mübah , değerleri olmayan toplumlarda tabiki, niye TÜRKİYE 30000 insanını terör örgütü pkknın doğu sınırlarında vermiş olduğu mosad ve c.ı.a destekli gerilla savaşında kaybetti. Türkiye'de girsin öyleyse ırağa ırağın kuzeyini istila etsin terör yüzünden ve bu gücede rahatlıkla sahip, şimdi sırada iran var onu dürtüyolar sağdan soldan ama zor bu sefer karşılarında çetin ceviz var. neyse biraz siyasetede girdik ama söylemlerinden yola çıktık.anne baba, kardeş genetik olarak birbirlrine biraz benzer, Allah zaman içinde onlara değişim enjekte eder ve simalar değişir, parmak izleriyse her insanda farklıdır.

saroz
03-11-2009, 00:37
bunların cevaplarını kendimize göre tekrar tekrar verdik veriyoruzda fakat anlamak istemeyen yada anlayamayan akıllarla karşılaşıp duruyoruz. ben sana bilime karşı olduğumu söyleyemem bilim bir bilinmeyeni bulma sanatıdır.bir uğraştır, bir iştir, ve sonunun olmadığı ortadadır.Allah kurban kesin emri vermiştir aksi takdirde yaşanan tarihte vahiy yoluyla oğlunu kurban etme testine tutulan hz. ibrahimin hayatı vardır,müslümanlar kurbanı fakirlerin karnını doyurmak için kurban keserler, ben zannetmiyorumki hiç bir insan kendiliğinden bir şeyler paylaşsın başkalarılyla eski çağlarda, ancak istisnadır,baktığımız zaman eski çağlarda kölelik, insanı tanrılaştırma, insanın özgür yaşam sürecini putlara taparak geçirmesi ve onlara kazandıklarından verilip ,putların üzerinden kendine kolay kazanç sağlayan insanlarla doludur.islam dini kendine saldırmayan ve değerlerinin hiçe sayılmadığı bi dünyada kimstyi öldürme emri vermemiştir, aksine sebepsiz yere bir insanın öldürülmesini tüm insanları öldürmek kadar büyük bir günaha girileceğini vurgular , arabaya bomba koyup sivilleri hedf alan bir topluluk önce müslümanmıdır kesin olarak bilinmiyo, eğer varsaki öyle birşey kendi halkına yapılan zulmün görülmesine eşdeğer olarak karşı tarafında aynı acıları yaşatılması yoluna gidyo olabilirler. adam gelicek senin ananı babanı öldürecek sen elma armut topluycan, insan haklarından bahsedicen olurmu böyle birşey asıl orda savaşmassan köle olursun.ayrıca dünyada terör islama aftediliyo hristiyan ve yahudilerce, halbuki amerikadaki ikiz kuleler bence amerika, yahudi ve hristiyan emperyalizminin, bir nevi çöküntüye uğraması nedeniyle düzenlenen bir oyundur, asıl onlar kendi halkından olan verilere göre 3000 insanını kendi öldürecek kadar vahşi ve çıkarcılardır.kendi insanını bu denli bir vahşete maruz bırakan siyasi çıkarların neden gaz ve petrol coğrafyası üzerinde olan müslümanlığa savaş açtıkları ve asıl terörizmi oluşturdukları gün gibi açıktır. bunu ateistler belki anlayamayabilirler, çünkü tarihte bir ateist devleti olmadı bildiğim kadarıyla, o yüzden islamı aftetdiğin şeylere maruz bırakmadan önce dünyada olup bitenleri iyi etüd et, ne işin var senin kardeşim afganistanda , neymiş ikiz kulalere saldırı düzenlenmiş, hem kendin yap hemde müslümanlara yık, lan ilkönce kendi ülkende önlemini alıcaksın başka ülkelere sataşmıycaksın her türlü 2 suç işliyosun bu drumda 1. önlem alamadığını yayınlıyosun, ülkende 2. kendin yaptığın, kendi vatandaşını katlettiğin olayı müslümanlara yüklüyosun, ne demişler zafere giden yolda herşey mübah , değerleri olmayan toplumlarda tabiki, niye TÜRKİYE 30000 insanını terör örgütü pkknın doğu sınırlarında vermiş olduğu mosad ve c.ı.a destekli gerilla savaşında kaybetti. Türkiye'de girsin öyleyse ırağa ırağın kuzeyini istila etsin terör yüzünden ve bu gücede rahatlıkla sahip, şimdi sırada iran var onu dürtüyolar sağdan soldan ama zor bu sefer karşılarında çetin ceviz var. neyse biraz siyasetede girdik ama söylemlerinden yola çıktık.anne baba, kardeş genetik olarak birbirlrine biraz benzer, Allah zaman içinde onlara değişim enjekte eder ve simalar değişir, parmak izleriyse her insanda farklıdır.

Ben ateistim ama kardeşime, arkadaşıma, tanımadığım birisine karşılıksız maddi manevi yardım ederim. tüm ateistler bunu yaparlar. karşılığında cennet havucu yada cehennem sopası yoktur.

Sen bunu anlayabilirmisin??

mongus
03-11-2009, 00:53
saroz anlarım tabiki insan yaratılış doğasında bunlar zaten vardır. ama konuyu çarpıtma ben farklı şeyler yazdım, kızılordu için, kızılorduya bişeyler anlatmak istedim.ama seni anlyorum gerçekten.

KızıL
03-11-2009, 04:00
bizler sizin gibi yaşadık sizlerin gibi anladık sizide anlıyoruz ama sizler bizim gibi yaşamadınız bizleri anlamıyorsunuz!!
sizlere söylediğim onca şeye cevap olarak bana dönebileceğiniz bir tek ispat yok!
geçelim..
diyorsunuz ki

"müslümanlar kurbanı fakirlerin karnını doyurmak için kurban keserler, ben zannetmiyorumki hiç bir insan kendiliğinden bir şeyler paylaşsın başkalarılyla"

bakınız yaklaşık 7 yıldır ateistim bu süre boyunca yaptığım onca karşılıksız iş var ki! insanlık için ettiğim onca yardım var ki!!
yapılan iyilikler asla söylenmez bende burda hiçbirini söylemıyeceğim ama nerdeyse hiçbirinden bana karşı bir fayda olmadı geri dönüşü veya karşılığı yoktu!
ne allah için ne sevap için sadece insanlık içindiler vede hala devam ediyorlar..

terörü islama atfetmıyorum ama islamında terör olduğunu söyluyorum nasıl ki diğer dinlerde olduğu gibi! haçlı seferlerinide söyledim! israilin filistine yaptığı zulmü asla es geçmıyorum ama filistinde iktidar olabilmek için kendi halkını öldüren hizbullahada asla temiz denmesine izin vermem aynı hizbullah domuz bağı yapıp kaç kişiyi diri diri gömdü??
yada ibda-c eylemleri neler??

şeriatla yönetilen tüm ülkeler?? kadının taşlanması nasıl bir olay?? yavaş yavaş acıyla ölüm!! yani işkence!!
daha çok şey sayarım en son taliban olayını söyledim kımı öldürdü? neden??
siz onlara müslüman değil diyorsunuz onlarda size!
ama islamiyet o yarım adada doğdu peygamber araplardandı araplar islamın doğuşundan beri bu dini yaşadı onların sizden iyi bildiği kesin.. çünkü sizler onlardan öğrendiniz..

kendine saldırmayan herkesi islam öldürebilir bakınız peygamberin savaşlarına!??
islamiyeti yayma yolunda masum birçok insanı öldürmüşlerdir..

dediğimiz gibi söyleyeceğimiz çokça şey var ama sadeleştirip gerçekçileştirmek lazım!!
bilim cennetin anahtarını bulursa iman edeceğim! ancak şimdi sadece bir kitaba inanarak hayatımı karartamam..
din bir afyondur, ezilen halkların en güzel sömürü silahıdır..
komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir! peygamber bunu demiş o halde peygamber sizleri çoktan islamdan aforoz etti! çünkü bu memlekette binlerce aç insan var...

mongus
03-11-2009, 04:27
sevgili kızılordu ben istisnalar hariç dedim, zaten sende bunu ülkemizde ve dünyada milyonlarca aç olmasına bağladığına göre insanların çoğu kendi çıkarlarını gözetir , zaten islam sürekli birilerine yardım edileceği izlenimi vermez, islam selam demektir yani Allah'ın haberi selam olarak gelmiş varlığını ve tek oluşunun yeyid edilmesi ön planda tutulmuştur buda ölümden sonraki hayata kurtuluşu müjde olarak algılanır. sonra ne mutlu sana yardım ediyorsun, şu anda bir inanç beslemiyosun ve yardımını karşılığınıda beklemiyosun, bende sana kendi inancımdan bir kesitle, inşaallah bu yaptığın yardımlar Allah'ın seni kendine çevirmesine nail olurda kurtulursun ve ölümden sonra sonsuz güzel bir mekana sahip olursun diyorum.bikere herkes kendi islam inancını en layıkıyla kendine en doğru bulduğu şekilde yaşar hizbullah örgütü masum insanları öldürüyor ise onları ben islamla bağdaştıramam çünkü bir ayette kim haksız yere bir insan öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibi günaha girer buda kul hakkı yani kulun yaşam hakkı elinden alındığı için kul hakkıdır onu Allah o kul affetmedikçe affetmem buyuruyor.şu anda dünyada terörü yapan oturmuş huzuru bozan yanlış inanç sahibi olan insanların zuhur ettirdiği aşikardır bundada kendi çıkarları için ekonominin tekeli olmak için gaz ve petrol çoğrafyasında bulunan kendi içinde yoğrulan medeniyetlere baskı ,şiddet ve cana kast yollarıyla yani zorbalıkla hükmetme creyanı içindeler.yine en son yazımda anlattığım gibi afganistan ve ırağa terör var masalını kullanıp giren hristiyan ve yahudi emperyalizmidir.dünya buna karşı çıkmalıdır aksi takdirde 3. cü dünya savaşı patlak verir ve bizde kötü durumlarla karşılaşabiliriz, dolayısıyla tüm dünya gerek toprakları gerekse ekonomileri zarar görebilir, ayrıca peygamberin savaşma nedenleri saldırı değil, anti saldırdır. yani kendini ve ona inen inanca saygısızlık gösteren bir topluluğun onların inancının yanlış olduğunu savunan mekke ileri gelenlerinin, köleleriyle ve askerleriyle onlara cephe almasından kaynaklı zorunlu bir savaştır yani kendilerini yok etmek isteyen insanlara karşı savunma ön planlı karşılıklı bir savaştır.bu bugün yaşanan amrika, ırak, afganistan örneğinden farksızdır.

user1111
05-11-2009, 02:24

Oturmusuz bogazda .... acmisiz masa ... her turlu mezesi gelmis .... soguyla sicagiyla ....

Dolduruyoruz iki kadeh buz dolu .... aslan sutu oluveriyor .... Allah'in hikmeti iste ....
Iciyoruz ....

Guzelliklerden acilmis muhabbet .... insanlarin hayrindan .... insanoglunun hayrindan ....

Iyilikten , iyiliklerden konusuyoruz .... kalbi temiz insanlardan bahsediyoruz ... ve yeri geldiginde kadeh tokusturuyoruz .... guzellikler adina , baris adina .... allah adina

Sizce bu gunah olurmu ?

Saygilarimla,
3.yol

Senin ALLAH belanı verecek..içine kaynar su içerken kanlı irin içerken azabı yaşarken şerefe diyeceğin günü unutma..

3.yol
05-11-2009, 06:05
Senin ALLAH belanı verecek..içine kaynar su içerken kanlı irin içerken azabı yaşarken şerefe diyeceğin günü unutma..

Sayin user1111,

Sagolun Allah'in gazabini bana hatirlattiginiz icin .....

Gercekten sizin Allah'inizin boyle insafsiz bir Allah olmasina cok uzuldum ....

Kin ve nefret dolu bir Allah .....

Eeee sormazlar mi Allah'a neden beni eksik yarattin .... madem sana tapinan yerlere egilip 5 vakit namaz kilan kullar istiyorsun neden bana eksik ve anlasilmaz bir Kuran yolladin .....
Muhammed'in cinsel hayati ile ugrasacagina daha guzel ve tam bir Kuran yollayamadin mi ?
Icinde celiskileri olmayan Kuran yollamak Allah'in gucunun yetmedigi birsey mi ?

User1111 , eger ben ateistsem ve Allah gercekten varsa bunun suclusu Allah'tir ..... Benim gibi nacizane bir ruhu bile inandiramamis ..... KI ALLAH'IN VAR OLMADIGINA INANIYORUM ....
Tek var olan bizler yani insanlar ve hayvani ile bitkisiyle var olan tabiattir .....

Eger Allah bu sozlerimi okuyorsa karsima ciksin .... hicbir korkum yoktur .....

5 dakika gecti ....

10 dakika gecti .....

baktim 20 dakika gecti hala karsima cikmadi .... belki de uykuda.... mesajimi okumadi daha .....

Kadeh kaldiriyorum , senin de serefine user1111 ....

KızıL
05-11-2009, 06:09
user siz müslümanlar böyle çemkirmek zorundamısınız hep??
allah belamızı verince sana ne verecek kına mı??

mongus
05-11-2009, 06:16
3. yol dediğim gibi herkes Allah'a inanmadığından,yada işlediği günah, insan öldürme gibi şeylerden hemen yargılansa, ne onun verdiği hayatın anlamı, nede dünyada bir tane varlık kalır, sen şimdi tehdit ediyorsun, bende yaptığım günahlardan acaba ne olucam diye düşünüyorum,fakat bunca yaptıklarımıza rağmen yaşıyoruz,herkese biçilmiş bi ömür var ve o intikal ettiğinde herkes gerçeğin ne olduğunu anlıyo, bak dünyada hergün binlerce insan ölüyo,kendini yaşamın içersinde her an ölücekmiş gibi düşün, ya birazdan ölürsem gibi düşün, öyle yaşa seni biraz daha dikkatli olmaya iticektir.

3.yol
05-11-2009, 06:25
3. yol dediğim gibi herkes Allah'a inanmadığından,yada işlediği günah, insan öldürme gibi şeylerden hemen yargılansa, ne onun verdiği hayatın anlamı, nede dünyada bir tane varlık kalır, sen şimdi tehdit ediyorsun, bende yaptığım günahlardan acaba ne olucam diye düşünüyorum,fakat bunca yaptıklarımıza rağmen yaşıyoruz,herkese biçilmiş bi ömür var ve o intikal ettiğinde herkes gerçeğin ne olduğunu anlıyo, bak dünyada hergün binlerce insan ölüyo,kendini yaşamın içersinde her an ölücekmiş gibi düşün, ya birazdan ölürsem gibi düşün, öyle yaşa seni biraz daha dikkatli olmaya iticektir.

Sevgili Kizilordu ,

Bir baska baslikta bahsettigim psikolojik etmenlerin guzel bir ornegi bu yukaridaki yazida mevcut ....

Suradaydi :
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10231&page=11

Sevgili Mongus,
Ben olumden korkmuyorum ..... korku psikolijisi ile ben inancli olmamam ..... o yuzden benim yukaridaki linkimdeki iletimi okursaniz benim bu konuda ne dusundugumu anlarsiniz.

Saygilarimla,

3.yol

vartor
05-11-2009, 07:00
mongus, olunce ne anlayacan biliyor musun? hicbir sey.Sanki olup de tekrar canlanmissin gibi kesin konusuyorsun. Evet olum kesindir, ama onun kadar kesin olan oldukten sonra , dogmadan once geldigin yere gidecek olman; hatirlarsin muhakkak ne guzel bir yer oldugunu...

mindar
05-11-2009, 13:19
niçin yaşıyoruz amacımız ne?
bizi böyle yaşamak zorunda bırakan şey ne?
neden engel olamıyoruz dünyaya gelmeye veya ölmemeye ?
bizim elimizde olmayan ne?

saroz
05-11-2009, 14:48
niçin yaşıyoruz amacımız ne?
bizi böyle yaşamak zorunda bırakan şey ne?
neden engel olamıyoruz dünyaya gelmeye veya ölmemeye ?
bizim elimizde olmayan ne?

Yaşamın anlamı yok. diğer canlılar gibi insan da doğar büyür, ürer ve ölür. Ötesi berisi yok.

Hayatı kazanmak için olgun yumurtayı, yüzbinlerce spermi geçip yakalamak zorundayız. Yaşam, en iyisini tercih eder. Demekki isteyerek geliyoruz.

Dünyaya gelmemeye engel olmak saçma. yaşamak güzel şey. Ölüme ise çare bulabilir insan. bir antibiyotiğin keşfi, neredeyse 10 -15 yıl uzattı insan ömrünü. genetik bilimi sayesinde sonsuz yaşama ulaşılacaktır.

Elimizde olmayan birşey yok. Evrene karşı bilme ve tanıma serüvenimiz kuşaklar boyu sürüyor ve sürecek, Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek:)

user1111
05-11-2009, 14:49
Sayin user1111,

Sagolun Allah'in gazabini bana hatirlattiginiz icin .....

Gercekten sizin Allah'inizin boyle insafsiz bir Allah olmasina cok uzuldum ....

Kin ve nefret dolu bir Allah .....

Eeee sormazlar mi Allah'a neden beni eksik yarattin .... madem sana tapinan yerlere egilip 5 vakit namaz kilan kullar istiyorsun neden bana eksik ve anlasilmaz bir Kuran yolladin .....
Muhammed'in cinsel hayati ile ugrasacagina daha guzel ve tam bir Kuran yollayamadin mi ?
Icinde celiskileri olmayan Kuran yollamak Allah'in gucunun yetmedigi birsey mi ?

User1111 , eger ben ateistsem ve Allah gercekten varsa bunun suclusu Allah'tir ..... Benim gibi nacizane bir ruhu bile inandiramamis ..... KI ALLAH'IN VAR OLMADIGINA INANIYORUM ....
Tek var olan bizler yani insanlar ve hayvani ile bitkisiyle var olan tabiattir .....

Eger Allah bu sozlerimi okuyorsa karsima ciksin .... hicbir korkum yoktur .....

5 dakika gecti ....

10 dakika gecti .....

baktim 20 dakika gecti hala karsima cikmadi .... belki de uykuda.... mesajimi okumadi daha .....

Kadeh kaldiriyorum , senin de serefine user1111 ....

Sen rahat ol azap yakındır.. şeytanada kıyamete kadar vade tanımış YÜCE ALLAH.. Onun hesab alması çok çabuktur.. Sen bekle.. bizilerde beklemedeyiz...!!!

Sebe Suresi >>>>

20. Şeytan, onlar hakkındaki zannını doğru çıkardı. İnananlardan bir grup dışında hepsi ona uydular.
21. Oysa şeytanın onlar üzerinde hiçbir hâkimiyeti yoktu. Ancak ahirete inananları, onun hakkında şüphe içinde bulunanlardan ayırt edelim diye (ona bu fırsatı verdik). Senin Rabbin her şey üzerinde hakiki bir koruyucudur.
22. (Ey Muhammed!) De ki: “Allah’ı bırakıp da ilâh olduklarını iddia ettiklerinizi çağırın. Göklerde ve yerde zerre kadar bir şeye sahip değillerdir. Onların yerde ve gökte hiçbir ortaklıkları yoktur. Allah’ın onlardan bir yardımcısı da yoktur.
23. Allah katında, O’nun izin verdiği kimseden başkasının şefaati yarar sağlamaz. (Şefaat için izin verilip de) kalplerinden korku giderilince birbirlerine, “Rabbiniz ne söyledi?” diye sorarlar. Onlar da “Gerçeği” diye cevap verirler. O, yücedir, büyüktür.
24. De ki: “Size göklerden ve yerden kim rızık verir?” De ki: “Allah. O hâlde, ya biz hidayet veya apaçık bir sapıklık üzereyiz, ya da siz!”
25. De ki: “Bizim işlediğimiz suçlardan siz sorumlu tutulmazsınız. Sizin işlediklerinizden de biz sorumlu tutulmayız.”
26. De ki: “Rabbimiz hepimizi kıyamet günü bir araya toplayacak, sonra da aramızda hak ile hüküm verecektir. O, gerçeği apaçık ortaya koyan,[1] (http://www.turandursun.com/forumlar/newreply.php?do=newreply&p=256477#_ftn1) hakkıyla bilendir.”
27. De ki: “Allah’a ortak tuttuklarınızı bana gösterin! Hayır! (Hiçbir şey Allah’a ortak olamaz.) Aksine O, mutlak güç sahibi, hüküm ve hikmet sahibi Allah’tır.”
28. Biz, seni ancak bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik. Fakat insanların çoğu bilmezler.
29. “Eğer doğru söyleyenler iseniz, bu tehdit ne zaman gerçekleşecek” diyorlar.
30. De ki: “Sizin için belirlenen bir gün vardır ki, ondan ne bir saat geri kalabilirsiniz, ne de ileri geçebilirsiniz.”
31. İnkâr edenler, “Biz bu Kur’an’a da ondan önceki kitaplara da asla inanmayız” dediler. Zalimler, Rablerinin huzurunda durduruldukları zaman hâllerini bir görsen! Birbirlerine laf çevirip dururlar. Zayıf ve güçsüz görülenler, büyüklük taslayanlara, “Siz olmasaydınız, biz mutlaka iman eden kimseler olurduk” derler.
32. Büyüklük taslayanlar, zayıf ve güçsüz görülenlere, “Size hidayet geldikten sonra, biz mi sizi ondan alıkoyduk? Hayır, suçlu olanlar sizlerdiniz” derler.
33. Zayıf ve güçsüz görülenler, büyüklük taslayanlara, “Hayır, bizi hidayetten saptıran gece ve gündüz kurduğunuz tuzaklardır. Çünkü siz bize Allah’ı inkâr etmemizi ve O’na eşler koşmamızı emrediyordunuz” derler. Azabı görünce de içten içe pişmanlık duyarlar. Biz de inkâr edenlerin boyunlarına demir halkalar geçiririz. Onlar ancak yapmakta olduklarının cezasını göreceklerdir.
34. Biz, hangi memlekete bir uyarıcı göndermişsek oranın şımarık zenginleri, “Biz, sizinle gönderileni inkâr ediyoruz” demişlerdir.
35. Yine, “Bizim mallarımız ve çocuklarımız daha çoktur. Bize azap edilmeyecektir” demişlerdi.
36. Ey Muhammed, de ki: “Şüphesiz, Rabbim rızkı dilediğine bol verir ve (dilediğine) kısar. Fakat insanların çoğu bilmezler.”
37. Ne mallarınız ne de çocuklarınız, sizi bizim katımıza daha çok yaklaştıran şeylerdir! Ancak iman edip salih amel işleyenler başka. İşte onlar için işlediklerine karşılık kat kat mükâfat vardır. Onlar cennet köşklerinde güven içindedirler.
38. Âyetlerimizi geçersiz kılmak için yarışanlar var ya, işte onlar azap için hazır bulundurulacaklar.
39. De ki: “Şüphesiz, Rabbim rızkı kullarından dilediğine bol bol verir ve (dilediğine) kısar. Allah yolunda her ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.”
40. Allah’ın, onları hep birden toplayacağı, sonra da meleklere, “Bunlar mı size ibadet ediyorlardı?” diyeceği günü bir hatırla!
41. (Melekler) derler ki: “Seni eksikliklerden uzak tutarız. Onlar değil, sen bizim dostumuzsun. Hayır, onlar cinlere ibadet ediyorlardı. Onların çoğu cinlere inanıyordu.”
42. İşte bugün birbirinize ne fayda ne de zarar verebilirsiniz. Zulmedenlere, “Yalanlamakta olduğunuz cehennem azabını tadın” deriz.
43. Âyetlerimiz apaçık bir şekilde onlara okunduğunda, “Bu sadece, atalarınızın tapmakta olduğu şeylerden sizi alıkoymak isteyen bir adamdır” dediler. Bir de, “Bu (Kur’an), uydurulmuş bir yalandır” dediler. Yine hak kendilerine geldiğinde onu inkâr edenler, “Bu, ancak apaçık bir büyüdür” dediler.
44. Oysa biz onlara okuyup inceleyecekleri kitaplar vermedik. Onlara senden önce hiçbir uyarıcı da göndermedik.
45. Onlardan öncekiler de yalanlamışlardı. Hâlbuki bunlar onlara verdiğimiz şeylerin onda birine bile ulaşamamışlardır. Elçilerimi yalanladılar. Peki, beni inkâr etmenin sonucu nasıl oldu!
46. (Ey Muhammed!) De ki: “Ben size ancak bir tek şeyi, Allah için ikişer ikişer, teker teker kalkıp düşünmenizi öğütlüyorum. Arkadaşınız Muhammed’de cinnetten eser yoktur. O, şiddetli bir azaptan önce sizin için ancak bir uyarıcıdır.”
47. De ki: “Sizden herhangi bir ücret istemişsem, o sizin olsun. Benim ücretim ancak Allah’a aittir. O, her şeye hakkıyla şahittir.”
48. De ki: “Şüphesiz Rabbim gerçeği ortaya koyar. O, gaybleri hakkıyla bilendir.”
49. De ki: “Hak geldi. Artık batıl yeni bir şey ortaya çıkaramaz, eskiyi de geri getiremez.”
50. De ki: “Ben eğer sapmışsam, ancak kendi aleyhime sapmış olurum. Eğer hidayete ermişsem, bu da Rabbimin bana vahyettiği sayesindedir. Şüphesiz O, hakkıyla işitendir, kuluna çok yakındır.”
51. Sen onları, dehşetli bir korkuya kapılıp da kaçıp kurtulamayacakları ve yakın bir yerden yakalanacakları zaman bir görsen!
52. (Azabı görünce), “ona inandık derler” ama onlar için, artık uzak bir yerden (dünyadan)[2] (http://www.turandursun.com/forumlar/newreply.php?do=newreply&p=256477#_ftn2) iman elde etmek nasıl mümkün olur?
53. Oysa daha önce onu inkâr etmişlerdi ve uzak bir yerden gayb hakkında atıp tutuyorlardı.
54. Tıpkı daha önce benzerlerine yapıldığı gibi, kendileriyle arzuladıkları arasına bir engel konmuştur. Çünkü onlar derin bir şüphe içindeydiler.

saroz
05-11-2009, 14:53
Sen rahat ol azap yakındır.. şeytanada kıyamete kadar vade tanımış YÜCE ALLAH.. Onun hesab alması çok çabuktur.. Sen bekle.. bizilerde beklemedeyiz...!!!

Sebe Suresi >>>>

20. Şeytan, onlar hakkındaki zannını doğru çıkardı. İnananlardan bir grup dışında hepsi ona uydular.
21. Oysa şeytanın onlar üzerinde hiçbir hâkimiyeti yoktu. Ancak ahirete inananları, onun hakkında şüphe içinde bulunanlardan ayırt edelim diye (ona bu fırsatı verdik). Senin Rabbin her şey üzerinde hakiki bir koruyucudur.
22. (Ey Muhammed!) De ki: “Allah’ı bırakıp da ilâh olduklarını iddia ettiklerinizi çağırın. Göklerde ve yerde zerre kadar bir şeye sahip değillerdir. Onların yerde ve gökte hiçbir ortaklıkları yoktur. Allah’ın onlardan bir yardımcısı da yoktur.
23. Allah katında, O’nun izin verdiği kimseden başkasının şefaati yarar sağlamaz. (Şefaat için izin verilip de) kalplerinden korku giderilince birbirlerine, “Rabbiniz ne söyledi?” diye sorarlar. Onlar da “Gerçeği” diye cevap verirler. O, yücedir, büyüktür.
24. De ki: “Size göklerden ve yerden kim rızık verir?” De ki: “Allah. O hâlde, ya biz hidayet veya apaçık bir sapıklık üzereyiz, ya da siz!”
25. De ki: “Bizim işlediğimiz suçlardan siz sorumlu tutulmazsınız. Sizin işlediklerinizden de biz sorumlu tutulmayız.”
26. De ki: “Rabbimiz hepimizi kıyamet günü bir araya toplayacak, sonra da aramızda hak ile hüküm verecektir. O, gerçeği apaçık ortaya koyan,[1] (http://www.turandursun.com/forumlar/newreply.php?do=newreply&p=256477#_ftn1) hakkıyla bilendir.”
27. De ki: “Allah’a ortak tuttuklarınızı bana gösterin! Hayır! (Hiçbir şey Allah’a ortak olamaz.) Aksine O, mutlak güç sahibi, hüküm ve hikmet sahibi Allah’tır.”
28. Biz, seni ancak bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik. Fakat insanların çoğu bilmezler.
29. “Eğer doğru söyleyenler iseniz, bu tehdit ne zaman gerçekleşecek” diyorlar.
30. De ki: “Sizin için belirlenen bir gün vardır ki, ondan ne bir saat geri kalabilirsiniz, ne de ileri geçebilirsiniz.”
31. İnkâr edenler, “Biz bu Kur’an’a da ondan önceki kitaplara da asla inanmayız” dediler. Zalimler, Rablerinin huzurunda durduruldukları zaman hâllerini bir görsen! Birbirlerine laf çevirip dururlar. Zayıf ve güçsüz görülenler, büyüklük taslayanlara, “Siz olmasaydınız, biz mutlaka iman eden kimseler olurduk” derler.
32. Büyüklük taslayanlar, zayıf ve güçsüz görülenlere, “Size hidayet geldikten sonra, biz mi sizi ondan alıkoyduk? Hayır, suçlu olanlar sizlerdiniz” derler.
33. Zayıf ve güçsüz görülenler, büyüklük taslayanlara, “Hayır, bizi hidayetten saptıran gece ve gündüz kurduğunuz tuzaklardır. Çünkü siz bize Allah’ı inkâr etmemizi ve O’na eşler koşmamızı emrediyordunuz” derler. Azabı görünce de içten içe pişmanlık duyarlar. Biz de inkâr edenlerin boyunlarına demir halkalar geçiririz. Onlar ancak yapmakta olduklarının cezasını göreceklerdir.
34. Biz, hangi memlekete bir uyarıcı göndermişsek oranın şımarık zenginleri, “Biz, sizinle gönderileni inkâr ediyoruz” demişlerdir.
35. Yine, “Bizim mallarımız ve çocuklarımız daha çoktur. Bize azap edilmeyecektir” demişlerdi.
36. Ey Muhammed, de ki: “Şüphesiz, Rabbim rızkı dilediğine bol verir ve (dilediğine) kısar. Fakat insanların çoğu bilmezler.”
37. Ne mallarınız ne de çocuklarınız, sizi bizim katımıza daha çok yaklaştıran şeylerdir! Ancak iman edip salih amel işleyenler başka. İşte onlar için işlediklerine karşılık kat kat mükâfat vardır. Onlar cennet köşklerinde güven içindedirler.
38. Âyetlerimizi geçersiz kılmak için yarışanlar var ya, işte onlar azap için hazır bulundurulacaklar.
39. De ki: “Şüphesiz, Rabbim rızkı kullarından dilediğine bol bol verir ve (dilediğine) kısar. Allah yolunda her ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.”
40. Allah’ın, onları hep birden toplayacağı, sonra da meleklere, “Bunlar mı size ibadet ediyorlardı?” diyeceği günü bir hatırla!
41. (Melekler) derler ki: “Seni eksikliklerden uzak tutarız. Onlar değil, sen bizim dostumuzsun. Hayır, onlar cinlere ibadet ediyorlardı. Onların çoğu cinlere inanıyordu.”
42. İşte bugün birbirinize ne fayda ne de zarar verebilirsiniz. Zulmedenlere, “Yalanlamakta olduğunuz cehennem azabını tadın” deriz.
43. Âyetlerimiz apaçık bir şekilde onlara okunduğunda, “Bu sadece, atalarınızın tapmakta olduğu şeylerden sizi alıkoymak isteyen bir adamdır” dediler. Bir de, “Bu (Kur’an), uydurulmuş bir yalandır” dediler. Yine hak kendilerine geldiğinde onu inkâr edenler, “Bu, ancak apaçık bir büyüdür” dediler.
44. Oysa biz onlara okuyup inceleyecekleri kitaplar vermedik. Onlara senden önce hiçbir uyarıcı da göndermedik.
45. Onlardan öncekiler de yalanlamışlardı. Hâlbuki bunlar onlara verdiğimiz şeylerin onda birine bile ulaşamamışlardır. Elçilerimi yalanladılar. Peki, beni inkâr etmenin sonucu nasıl oldu!
46. (Ey Muhammed!) De ki: “Ben size ancak bir tek şeyi, Allah için ikişer ikişer, teker teker kalkıp düşünmenizi öğütlüyorum. Arkadaşınız Muhammed’de cinnetten eser yoktur. O, şiddetli bir azaptan önce sizin için ancak bir uyarıcıdır.”
47. De ki: “Sizden herhangi bir ücret istemişsem, o sizin olsun. Benim ücretim ancak Allah’a aittir. O, her şeye hakkıyla şahittir.”
48. De ki: “Şüphesiz Rabbim gerçeği ortaya koyar. O, gaybleri hakkıyla bilendir.”
49. De ki: “Hak geldi. Artık batıl yeni bir şey ortaya çıkaramaz, eskiyi de geri getiremez.”
50. De ki: “Ben eğer sapmışsam, ancak kendi aleyhime sapmış olurum. Eğer hidayete ermişsem, bu da Rabbimin bana vahyettiği sayesindedir. Şüphesiz O, hakkıyla işitendir, kuluna çok yakındır.”
51. Sen onları, dehşetli bir korkuya kapılıp da kaçıp kurtulamayacakları ve yakın bir yerden yakalanacakları zaman bir görsen!
52. (Azabı görünce), “ona inandık derler” ama onlar için, artık uzak bir yerden (dünyadan)[2] (http://www.turandursun.com/forumlar/newreply.php?do=newreply&p=256477#_ftn2) iman elde etmek nasıl mümkün olur?
53. Oysa daha önce onu inkâr etmişlerdi ve uzak bir yerden gayb hakkında atıp tutuyorlardı.
54. Tıpkı daha önce benzerlerine yapıldığı gibi, kendileriyle arzuladıkları arasına bir engel konmuştur. Çünkü onlar derin bir şüphe içindeydiler.

Bu hikayelerin yazarı kim? Bu gücü nereden alıyor. veya gücünü hangi fiziksel özellikler sayesinde kullanıyor. Gücü nedir?

Bu masalları kime anlatmaktadır?

Neden bu söylediklerini ciddiye alalım? Sağlam kanıtlar getirebilirmisin?

user1111
05-11-2009, 15:04
Bu hikayelerin yazarı kim? Bu gücü nereden alıyor. veya gücünü hangi fiziksel özellikler sayesinde kullanıyor. Gücü nedir?

Bu masalları kime anlatmaktadır?

Neden bu söylediklerini ciddiye alalım? Sağlam kanıtlar getirebilirmisin?

Tüm Cevaplar Kuran-ı Kerim den.. tabii kalplerinde mühür olanlar bunları kavrayamaz gözlerinde perde olanlar bunları göremez...

Furkan suresi >>>

Bismillâhirrahmânirrahîm.

1. Âlemlere bir uyarıcı olsun diye kuluna Furkân’ı indiren Allah’ın şanı yücedir.
2. O, göklerin ve yeryüzünün mülkü (hükümranlığı) kendisine ait olandır. Çocuk edinmemiştir. Mülkünde hiçbir ortağı da yoktur. O, her şeyi yaratmış ve yarattığı o şeyleri bir ölçüye göre takdir etmiştir.
3. (İnkâr edenler), Allah’ı bırakıp hiçbir şey yaratmayan ve zaten kendileri yaratılmış olan, üstelik kendilerine fayda ve zararları dokunmayan, öldürmeye, yaşatmaya ve ölüleri diriltip kabirden çıkarmaya güçleri yetmeyen ilâhlar edindiler.
4. İnkâr edenler, “Bu Kur’an, Muhammed’in uydurduğu bir yalandan başka bir şey değildir. Başka bir topluluk da bu konuda ona yardım etmiştir” dediler. Böylece onlar haksız ve asılsız bir söz uydurdular.
5. “(Bu Kur’an, başkalarından) yazıp aldığı öncekilere ait masallardır. Bunlar ona sabah akşam okunmaktadır” dediler.
6. (Ey Muhammed!) De ki: “O kitabı göklerin ve yerin sırrını bilen indirmiştir. Şüphesiz O, bağışlayandır, çok merhamet edendir.”
7. Dediler ki: “Bu ne biçim peygamber ki yemek yer, çarşıda pazarda dolaşır. Ona bir melek indirilseydi de, bu onunla beraber bir uyarıcı olsaydı ya!”
8. “Yahut kendisine bir hazine verilseydi veya ürününden yiyeceği bir bahçesi olsaydı ya!” Zalimler, (inananlara): “Siz ancak büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz” dediler.
9. (Ey Muhammed!) Senin hakkında bak nasıl da temsiller getirdiler de (haktan) saptılar. Artık onlar doğru yolu bulamazlar.
10. Dilerse sana bundan daha güzelini, içinden ırmaklar akan cennetleri verebilecek olan, sana saraylar kurabilecek olan Allah’ın şanı yücedir.
11. Hayır, onlar Kıyameti de yalanladılar. Biz ise o Kıyameti yalanlayanlara çılgın bir cehennem ateşi hazırlamışızdır.
12. Bu ateş onları uzak bir mesafeden görünce onun müthiş kaynamasını ve uğultusunu işitirler.
13. Elleri boyunlarına bağlanmış, çatılmış olarak cehennemin daracık bir yerine atıldıkları zaman orada, yok olup gitmeyi isterler
14. (Kendilerine) “Bugün bir kere yok olmayı istemeyin, birçok kere yok olmayı isteyin!” (denir.)
15. De ki: “Bu mu daha hayırlıdır, yoksa Allah’a karşı gelmekten sakınanlara va’dedilen ebedîlik cenneti mi?” Orası onlar için bir mükâfat ve varılacak bir yerdir.
16. Ebedî olarak kalacakları orada onlar için diledikleri her şey vardır. Bu, Rabbinin uhdesine aldığı, (yerine getirilmesi) istenen bir va’didir.
17. Rabbinin, onları ve Allah’ı bırakıp da taptıkları şeyleri bir araya getireceği ve (taptıklarına), “Siz mi saptırdınız benim şu kullarımı, yoksa onlar kendileri mi yoldan saptılar” diyeceği günü hatırla.
18. Onlar, “Seni eksikliklerden uzak tutarız. Seni bırakıp da başka dostlar edinmek bize yaraşmaz. Fakat sen onlara ve atalarına o kadar bol nimet verdin ki, sonunda seni anmayı unuttular ve helâke giden bir toplum oldular” derler.
19. (İlâh edindikleriniz) söyledikleriniz konusunda sizi yalancı çıkardılar. Artık kendinizden azabı savmaya gücünüz yetmeyecek ve kendinize yardım da edemeyeceksiniz. Sizden kim de zulüm ve haksızlık ederse, ona büyük bir azap tattırırız.
20. Senden önce gönderdiğimiz bütün peygamberler de şüphesiz yemek yerler, çarşıda pazarda gezerlerdi. (Ey insanlar!) Sizi birbiriniz için imtihan aracı kıldık. (Bakalım) sabredecek misiniz? Rabbin, hakkıyla görendir.
21. Bize kavuşacaklarını ummayanlar, “Bize melekler indirilseydi, yahut Rabbimizi görseydik ya!” dediler. Andolsun, onlar kendi benliklerinde büyüklük tasladılar ve büyük bir taşkınlık gösterdiler.
22. Fakat melekleri görecekleri gün, işte o gün suçlulara hiçbir müjde yoktur. “Eyvah! Biz Allah’ın rahmetinden tamamen uzaklaştırılmışız”[1] (http://www.turandursun.com/forumlar/newreply.php?do=newreply&p=256551#_ftn1) diyecekler.
23. Onların yaptıkları bütün amellerine yöneldik ve onları dağılmış zerreciklere çevirdik.
24. O gün cennetliklerin kalacakları yer daha hayırlı, dinlenecekleri yer daha güzeldir.
25. O gün gök bulutlarla yarılıp parçalanacak ve melekler bölük bölük indirilecektir.
26. O gün gerçek hükümranlık Rahmân’ındır ve kâfirlere zorlu bir gün olacaktır.
27. O gün zalim kimse, (çaresizlik içinde) ellerini ısırıp şöyle diyecektir: “Ne olurdu ben de peygamberle beraber aynı yolu tutsaydım!”
28. “Yazıklar olsun bana, keşke falanı dost edinmeseydim!”
29. “Andolsun, Kur’an bana geldikten sonra beni ondan o saptırdı. Zaten şeytan insanı yardımcısız bırakıverir.”
30. Peygamber, “Ey Rabbim! Kavmim şu Kur’an’ı terk edilmiş bir şey hâline getirdi” dedi.
31. Biz, işte böyle, her peygamber için suçlulardan bir düşman yarattık. Yol gösterici ve yardım edici olarak Rabbin yeter.
32. İnkâr edenler, “Kur’an ona bir defada toptan indirilseydi ya!” dediler. Biz, Kur’an’la senin kalbini pekiştirmek için onu böyle kısım kısım indirdik ve onu ağır ağır okuduk.[2] (http://www.turandursun.com/forumlar/newreply.php?do=newreply&p=256551#_ftn2)
33. Onlar sana hiçbir misal getirmezler ki (buna karşılık) sana gerçeği ve en güzel açıklamayı getirmiş olmayalım.
34. Yüzüstü cehenneme sürüklenecek olanlar var ya; işte onlar konumları itibariyle daha kötü, tuttukları yol itibariyle daha sapıktırlar.
35. Andolsun, Biz, Mûsâ’ya Kitab’ı (Tevrat’ı) verdik ve kardeşi Hârûn’u da ona yardımcı kıldık.
36. Onlara, “Âyetlerimizi yalanlayan topluluğa gidin” dedik. Nihayet o kavmi yerle bir ettik.
37. Nûh kavmini de, Peygamberleri yalanladıkları vakit suda boğduk. Onları insanlara bir ibret yaptık ve zalimlere elem dolu bir azap hazırladık.
38. Âd ve Semûd kavimlerini, Ress halkını[3] (http://www.turandursun.com/forumlar/newreply.php?do=newreply&p=256551#_ftn3) ve bunların arasında pek çok nesilleri de helâk ettik.
39. Bunların her birine misaller getirdik, (öğüt almadıkları için) hepsini kırıp geçirdik.
40. Andolsun, senin kavmin, belâ yağmuruna tutularak yok edilen kente uğramışlardır. Yoksa onu görmüyorlar mıydı (ki ibret almadılar)? Hayır! (Görüyorlardı fakat) tekrar dirilmeyi ummuyorlardı.
41,42. Onlar seni görünce ancak eğlenceye alırlar. “Allah’ın peygamber olarak gönderdiği adam bu mu? Biz, ilâhlarımıza sımsıkı sarılmasaydık neredeyse bizi ilâhlarımızdan uzaklaştıracaktı” (derler.) Onlar yakında azabı gördükleri zaman, yolca kimin daha sapık olduğunu görecekler.
43. Kendi nefsinin arzusunu kendisine ilâh edineni gördün mü? Ona sen mi vekil olacaksın?
44. Yoksa sen onların çoğunun (söz) dinleyeceklerini yahut akıllarını kullanacaklarını mı sanıyorsun? Onlar hayvanlar gibidirler, belki yolca onlardan daha da şaşkındırlar.
45. Rabbinin gölgeyi nasıl uzattığını görmez misin? İsteseydi onu sabit kılardı. Sonra biz güneşi gölgeye delil kıldık.
46. Sonra onu kendimize yavaş yavaş çektik.
47. O, geceyi size bir örtü, uykuyu istirahat zamanı ve gündüzü de hareket ve çalışma vakti yapandır.
48,49. O, rahmetinin önünde rüzgârları müjdeci olarak gönderendir. Ölü toprağı canlandıralım, yarattıklarımızdan birçok hayvanları ve insanları sulayalım diye gökten tertemiz bir su indirdik.
50. Andolsun, biz bunu insanlar arasında, düşünüp ibret alsınlar diye tekrar tekrar açıkladık. Fakat insanların çoğu nankörlükte direttiler.
51. Dileseydik her memlekete bir uyarıcı gönderirdik.
52. Öyle ise kâfirlere itaat etme, onlara karşı bu Kur’an’la büyük bir mücadele ver.
53. O, birinin suyu lezzetli ve tatlı, diğerininki tuzlu ve acı olan iki denizi salıverip aralarına da görünmez bir perde ve karışmalarını önleyici bir engel koyandır.
54. O, sudan bir insan yaratıp ondan soy sop ve hısımlık meydana getirendir. Rabbin, her şeye hakkıyla gücü yetendir.
55. Onlar, Allah’ı bırakıp, kendilerine ne faydası ne de zararı dokunan şeylere kulluk ederler. Kâfir, Rabbine karşı (şeytana) arka çıkandır.
56. Biz, seni ancak bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderdik.
57. De ki: “Ben buna karşılık sizden dileyen kimsenin, Rabbine giden yolu tutmasından başka herhangi bir ücret istemiyorum.”
58. Sen, o ölümsüz ve daima diri olana (Allah’a) tevekkül et. O’nu her türlü övgüyle yücelterek tesbih et. Kullarının günahlarından hakkıyla haberdar olarak O yeter!
59. Gökleri ve yeryüzünü ve ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan, sonra da Arş’a[4] (http://www.turandursun.com/forumlar/newreply.php?do=newreply&p=256551#_ftn4) kurulan Rahmân’dır. Sen bunu haberdar olana sor!
60. Onlara, “Rahmân’a secdeye kapanın denildiğinde “Rahmân da nedir? Senin bize emrettiğine mi secde edeceğiz?” derler ve bu onların nefretini artırır.
61. Göğe burçlar yerleştiren, orada bir ışık kaynağı (güneş) ve aydınlatıcı bir ay yaratanın şanı çok yücedir.
62. O, öğüt almak isteyen ve çok şükredici olmayı dileyen kimseler için geceyi ve gündüzü birbiri ardınca getirendir.
63. Rahmân’ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, “selâm!” der (geçer)ler.
64. Onlar, Rabblerine secde ederek ve kıyamda durarak geceleyenlerdir.
65. Onlar, şöyle diyenlerdir: “Ey Rabbimiz! Bizden cehennem azabını uzaklaştır, gerçekten onun azabı sürekli bir helâktir!”
66. “Şüphesiz, ne kötü bir durak ve ne kötü bir konaktır orası.”
67. Onlar, harcadıklarında ne israf ne de cimrilik edenlerdir. Onların harcamaları, bu ikisi arası dengeli bir harcamadır.
68. Onlar, Allah ile beraber başka bir ilâha kulluk etmeyen, haksız yere, Allah’ın haram kıldığı cana kıymayan ve zina etmeyen kimselerdir. Kim bunları yaparsa ağır azaba uğrar.
69. Kıyamet günü onun azabı kat kat artırılır ve horlanmış olarak orada ebedî kalır.
70. Ancak tövbe edip de inanan ve salih amel işleyenler başka. Allah işte onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
71. Kim de tövbe eder ve salih amel işlerse işte o, Allah’a, tövbesi kabul edilmiş olarak döner.
72. Onlar, yalana şahitlik etmeyen, faydasız boş bir şeyle karşılaştıkları zaman, vakar ve hoşgörü ile geçip gidenlerdir.
73. Onlar, kendilerine Rabblerinin âyetleri hatırlatıldığı zaman, onlara kör ve sağır kesilmezler.
74. Onlar, “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” diyenlerdir.
75. İşte onlar, sabretmelerine karşılık cennetin yüksek makamlarıyla mükâfatlandırılacaklar ve orada esenlik dileği ve selâmla karşılanacaklardır.
76. Orada ebedî kalırlar. Orası ne güzel bir durak ve ne güzel bir konaktır!
77. (Ey Muhammed!) De ki: “Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin! Siz yalanladınız. Öyle ise azap yakanızı bırakmayacak.”

saroz
05-11-2009, 15:36
[QUOTE=user1111;256558]Tüm Cevaplar Kuran-ı Kerim den.. tabii kalplerinde mühür olanlar bunları kavrayamaz gözlerinde perde olanlar bunları göremez...

Birçok topic de kuranda yazılanların sümerlerden, hatta hammurabi kanunlarından ve diğer dinlerden harmanlama olduğu kanıtlandı.

Ayrıca yıllarca hafızada saklandıktan sonra, ilk yazılı kuranın yakılması güvenilir bir kaynak olmasını engellemektedir. Güvenilmez bir kaynaktan bu kadar emin konuşmak mantıksızdır.

Bu anonim hikayelerden başka iletin varsa okuyalım. yoksa aynı saçmalıkları alıntılamaktan vazgeç. senin de güvenilirliğin kalmadı...

vartor
05-11-2009, 16:44
Bu sitede, kurani kutsal gormeyen, celiskileri ortaya doken, muhammedin karilariyla, cinsel hayatiyla, ozel olarak indirilen ayetleriyle, guvenirlikten cok uzak bir kitap oldugunu devamli soyleyenlere kalkip; - bu masallar dogrudur, cunku kuranda yaziyor diyene, ancak allahi akil fikir versin denir.

mindar
05-11-2009, 17:14
Yaşamın anlamı yok. diğer canlılar gibi insan da doğar büyür, ürer ve ölür. Ötesi berisi yok.

Hayatı kazanmak için olgun yumurtayı, yüzbinlerce spermi geçip yakalamak zorundayız. Yaşam, en iyisini tercih eder. Demekki isteyerek geliyoruz.

Dünyaya gelmemeye engel olmak saçma. yaşamak güzel şey. Ölüme ise çare bulabilir insan. bir antibiyotiğin keşfi, neredeyse 10 -15 yıl uzattı insan ömrünü. genetik bilimi sayesinde sonsuz yaşama ulaşılacaktır.

Elimizde olmayan birşey yok. Evrene karşı bilme ve tanıma serüvenimiz kuşaklar boyu sürüyor ve sürecek, Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek:)

amaçsız bu dünyaya gelip amaçsız yaşıyor olmamız çok saçma ve çok eksik neden oluyoruzki biz bi amaçç yoksa.
eğer oluyorsak niye düşünebilen konuşbilen sevişebilen incelik bilen çalışan ,
niye oluyoruzki hayvanlar veya bitkiler gibi olmalı değilmiydik

KızıL
05-11-2009, 18:05
öncelikle allah akıl fikir versin bu arkadaşa diyorum bende sevgili vartor gibi adam olayın özünü anlıyamamış...
sonra sevgili 3.yol aynen dediğin gibi ayrıca bu korku insanı deli yapar yahu ölecem diye yaşanırmı??
korku, korku ve yine korku.....

saroz
05-11-2009, 19:07
amaçsız bu dünyaya gelip amaçsız yaşıyor olmamız çok saçma ve çok eksik neden oluyoruzki biz bi amaçç yoksa.
eğer oluyorsak niye düşünebilen konuşbilen sevişebilen incelik bilen çalışan ,
niye oluyoruzki hayvanlar veya bitkiler gibi olmalı değilmiydik

Sayın Mindar,

Bir kedinin dünyaya gelmesi, üremesi ve ölmesi ne kadar anlamlı ise insanında aynı şeyleri yaşaması o kadar anlamlıdır.

Bitkiler ve hayvanlardan tek farkımız, beynimizin gelişip araç kullanmayı geliştirebilmemizdir.

İnsan düşünen bir hayvandır. Genetik biyoloji bu gerçeği defalarca kanıtladı.

Yani insan yaşamının hayvan ve bitkilerden amaç veya neden olarak hiçbir farkı yok.

Düşünme yeteneğimiz bizi ilk ve sonun, bir nedenin , amacın olması gerektiğine zorladı.

Başka bir bulgu yok bu konuda.

mindar
06-11-2009, 00:18
yahuu niye düşünebiliyoruz niye kafamıza yaratıcı fikri geliyor.
ya siz katmerli olmuşsunuz yahu:)
bu kadar mı duyarsız, alakasız olunur
kendinin ve evrenin yaratılışına, yaratılıştaki ince hesaplara ve milyarda bir olacak tevafuklara.

saroz
06-11-2009, 00:40
yahuu niye düşünebiliyoruz niye kafamıza yaratıcı fikri geliyor.
ya siz katmerli olmuşsunuz yahu:)
bu kadar mı duyarsız, alakasız olunur
kendinin ve evrenin yaratılışına, yaratılıştaki ince hesaplara ve milyarda bir olacak tevafuklara.

Araç kullanmaya başlayan insanın beyni gelişti. eller araç kullanarak zor çevre koşullarına daha iyi uyum sağladı.
barınmak için ev, avlanmak için ok, mızrak üretti. diğer hayvanlardan daha avantajlı hale geldi.
Ateşe hakim olup yemeği pişirmeye başlaması sindirimi %50 oranında yarıya indirdi. bu sayede daha fazla proteini daha az zamanda elde etmeyi başardı. bu olay da beynin gelişmesine hız kazandırdı.

Beynin gelişmesi yani düşünce tamamen çevre koşullarına karşı verilen mücadeledeki başarılar sayesinde çok uzun zaman içerisinde oldu. Bilim bu gelişmenin her aşamasını açıklıyor.

Tanrıya veya dine ait tek bir bulgu, bilgi ve kanıt yok.

Sen hala hezeyan içinde evreni anlamadan bilmeden anlık durumuna bakıp, ne harika bir düzen o zaman allah var demekten başka birşey yapmıyorsun.

Ben düşüncemi açıklıyorum, sözlerine dikkat et. hem boş konuşuyorsun hem de küstahlık yapıyorsun.

Ne demek o katmerli olmuşsun, duyarsız alakasız lafları.
Kendine gel.
Üslubuna dikkat et...

uyar
06-11-2009, 00:44
Sayın Mindar,

Bir kedinin dünyaya gelmesi, üremesi ve ölmesi ne kadar anlamlı ise insanında aynı şeyleri yaşaması o kadar anlamlıdır.

Bitkiler ve hayvanlardan tek farkımız, beynimizin gelişip araç kullanmayı geliştirebilmemizdir.

İnsan düşünen bir hayvandır. Genetik biyoloji bu gerçeği defalarca kanıtladı.

Yani insan yaşamının hayvan ve bitkilerden amaç veya neden olarak hiçbir farkı yok.

Düşünme yeteneğimiz bizi ilk ve sonun, bir nedenin , amacın olması gerektiğine zorladı.

Başka bir bulgu yok bu konuda.

aynen saroz dostum... ama kabul edelim kabul edilmesi ve özümsnmesi zor bir süreç bu dindar kökenden gelen biri için...

onun için mindar arkadaşa zaman tanıyalım.. farketmeye başladı bence gerçekleri..

kolay gelsin

KızıL
06-11-2009, 04:44
mindar katmerlenmek bize has mı?? bence sizde aynen öylesiniz hoş biz kendimize katmerlenmiş değilde öğrenmiş diyoruz ama sizin dilinizde size ne diyorlar bilmıyorum!!
sizin görmek istemedikleriniz imanınızdan kaynaklı olsa gerek sizin aklınıza onlarca kez gelen ya yoksa yada acaba var mı gibi anlık soruları kafanızdan bertaraf ediş süreciniz bile korkuyladır ve bizi anlamanıza engeldir..
sizin yorumladıklarınızla yada başkalarının yorumladıklarıyla kuran çözümlenmez zaten!!
herkesin kafasına göre yorum yapma hakkı var çünkü? ve ağzı olan konuşur..
alakasızlık konusunda ise lütfen yazdıklarınıza bir bakınız!
kendinizin ve evrenin yaratılışı size neden bu kadar muhteşem inanılmaz gelmekte? kesin birisi yapmış yoksa olmazdı??
olan olaylar aakıl sır erdiremez olmanız bunu mutlaka birinin yapmış olduğuna inanmak bu konuda ki bilgi birikiminizin ve bugüne kadar ki süreçlerde oluşumla ilgili bilimsel kaynaklara değilde yaratıcı ile ilgili kaynaklarda gezinmeniz olabilir...
ince hesaplar derken yaratıcının yaratırken yaptığı ince hesaplardan mı haberdarsınız? yoksa bizlerin bildiği değişiklikler yaratabilecek farklılıklardan mı bahsetmektesiniz?

3.yol
06-11-2009, 05:36
[QUOTE=user1111;256550]Sen rahat ol azap yakındır..
QUOTE]

User1111 ,

Bir kez sunu soruyum size .... siz benim hakkimda Allah adina nasil hukumde bulunabiliyorsunuz ?

Beni cezalandiracak ya da odullendirecek , yalniz ve yalniz Allah degil mi sizin inanciniza gore? Siz Allah'in beni azaba ugratacagini soyliyerek Allah'in benim hakkimda yargisini nereden biliyorsunuz ? Allah'in islerine akliniz eriyor mu ?

Bu ne yaman celiskidir !!!!!!

Riyakarsiniz ve dinizi de bilmeden yaziyorsunuz burada .... Benim gozum de Turan Dursun'u katleden insanlar zihniyeti seviyesindesiniz .....

Hani Islam da zorlama yoktu !!!!!!!!
Hani insanlar hakkinda hukmu sadece Allah verirdi !!!!!

Iste bagnazliginizi ortaya serdim .....

Resmen Allah'a şıh koşmaktir yaptiginiz ...... bana Allah adina hukum vermeniz .....

Buna ne diyeceksiniz ..... ?

3.yol

KGA
06-11-2009, 13:21
sevgili ucuncuyol,

saygılarımla

Tanrı, "cennette şarap içeceksin" der;
Aynı tanrı nasıl şarabı haram eder?
Hamza bir Arab'ın devesini öldürmüş:
Şarabı yalnız ona haram etmiş peygamber.

Hayyam Abi den.Ama ben uzaylıyım...http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon10.gif

KGA
06-11-2009, 13:24

Iciyoruz ....

Sizce bu gunah olurmu ?

Saygilarimla,
3.yol

Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
Ne yapacağımı da yazmışın önceden.
Demek günah işleten de sensin bana:
Öyleyse nedir o cennet cehennem?

Hayyam Abi den.Ben hala uzaylıyım...http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon10.gif

pervane
06-11-2009, 14:09
Bu başlıktaki tepkileri ben çok iyi anlayabiliyorum da 3.yol anlamamazlıktan geliyor nedense:)

kendisi alevilikte olağan olduğu üzere yaratıcısı ile yarenlik etmek istiyor fakat site müslümanlarımızın böyle bir yaratıcı kavramına yabancılık duyduklarının farkında mı bilemiyorum. çünkü müslümanın tanrısı oturup yarattığı insan! ile sohbet edemeyecek kadar korkunç bir hale büründürmüştür kendisini kitabında! sevgiden,sohbet etmekten,dertleşmekten anlamaz. 3.yol sizin kadeh kaldıracağınız tanrı olsa olsa bektaşinin kendisi gibi çulsuz tanrısıdır. kadeh kaldırmakta sakınca da yoktur, kendisi gibi insandır, dosttur insana, olur olmaz insanın ödünü koparmaz,sohbet edilebilir! kadeh kaldırılabilir bu tanrı ile.. yarasın....

vartor
06-11-2009, 16:04
Simdi anlasildi; demek allah da insana gore degisiyor,
Yoksa herkes kendi allahini kendi mi yaratiyor?
On kisiye allahi tarif et desen, on ayri cevap alirsin. Demek ki herkesin kafasinda yarattigi farkli seyler.

saroz
06-11-2009, 18:55
Simdi anlasildi; demek allah da insana gore degisiyor,
Yoksa herkes kendi allahini kendi mi yaratiyor?
On kisiye allahi tarif et desen, on ayri cevap alirsin. Demek ki herkesin kafasinda yarattigi farkli seyler.

Çok güzel bir tespit daha sevgili Vartor,

On kişiye kediyi tarif et desek, herkezin farklı kedisi olmazdı sanırım:)

Yergin
06-11-2009, 19:35
On kişiye insanı tarif edin deseniz, farklı farklı cevaplar gelmez mi?
Kediyi tarif et demek çok anlamsız sayın saroz. Önünüze konan kırmızı kutunun bunun rengi nedir diye sorulmasından farkı yok.

Allah insana göre değişmez, gelecek yorumların farklı olması Allah'ın değil, bizlerin farklı olduğu anlamını çıkartır. Bir lideri tarif edin desek herkes farklı cevap vermez mi? Bir ateisti tarif edin desek herkes farklı cevap vermez mi?

Yapmayın böyle tuhaf yorumlar...

Saygılarımla

proximo
06-11-2009, 19:55
Kediyi tarif et demek çok anlamsız sayın saroz. Önünüze konan kırmızı kutunun bunun rengi nedir diye sorulmasından farkı yok.

Allah insana göre değişmez, gelecek yorumların farklı olması Allah'ın değil, bizlerin farklı olduğu anlamını çıkartır. Bir lideri tarif edin desek herkes farklı cevap vermez mi? Bir ateisti tarif edin desek herkes farklı cevap vermez mi?

Saygılarımla
Sevgili envyme insanlar çeşit çeşit,bir çok lider var,Bir ateist yok,milyonlarca var.Bu bağlam da bunların tarifinin değişik olmasından doğal 1 şey olamaz.Allahı tarif etmek insana göre değişmemeli kanımca.Saygılar.

KızıL
06-11-2009, 20:13
küçükken din hocamızda vartor gibi buyurmuştu :)
siz tanrıyı nasıl görürseniz öyledir onun bir cismi yok siz nasıl yorumlarsanız öyledir derdi bak adamın hakkı varmış... :)

saroz
06-11-2009, 21:06

Saygılarımla

Sayın Enveyme,

Güzel bir tespitte sizden gelmiş. 10 kişinin önüne kırmızı kutu konsa ve tarif istense algılara ve ifade yeteneklerine göre ifade şekli değişik olsada temel olarak ortak bir kırmızı kutu kavramını anlatabilirlerdi.

Liderler de tanrı gibidir. fazla göremezsin. yakından tanıyamazsın. yazılanlardan, gösterilenlerden düşünmemizi istedikleri bir tanım çıkar.

Ama bu tanım bize ait olmaz.

Kırmızı kutu somut örneğin harikaydı.

Allah hakkında neden kırmızı kutudan daha az bilgimiz var.

Hatta hiç yok:)

Saygılar.

Yergin
06-11-2009, 21:19
İşte sizin yok bizim varsa, o zaman ortaya konulan tarif farklı ise bu tarif edilenin değil edenin kabahatidir sayın saroz.

Dünyada milyarlarca müslüman varsa bunların hepsi birbirinden farklıdır. Ama siz ve sizin gibiler nedense, inançları değerlendirilince nasıl olur, hadi oradan, ya demek ki işte yanlıştasınız gibi tavır sergiler iken, evrime gelince, niye farklı diye sorulduğunda, hadi oradan, bilmiyorsan öğrende gel, tabi farklı olacak dersiniz. Aynı anadan, babadan doğan iki farklı çocuk bile birbirine tümüyle zıt olabiliyor iken, farklı düşünceleri neden yadırgıyorsunuz? Hem düşünün diyip, hem de düşündüklerinde bakın işte farklısınız demek abesle iştigaldir.

Ama Allah birdir, herkesin müslümanlığı farklıdır, kimi namazını kılar, kimi kılmaz, kimi kılamaz, kimi sadece cumadan cumaya kılar. Bunların olması Allah'ın farklı olduğu anlamına gelmez. Kişilerin farklı oldukları, söyleneni eksik yaptıkları anlamına gelir.

Siz, burada inananlarla farklı düşüncede olduğunuz için mi tartışmalar yapılıyor, konular açılıyor zannediyorsunuz? Eğer öyle düşünüyorsanız dönün bir bakın bence kendinize, aynı inançsızlığı paylaştığınız kişilere. Hanginiz birsiniz? Hanginizin bir olmamasını, demek ki ateistlikte böyle farklı farklıymış diye dile getirmişiz?

Herkesin sevme yöntemi farklıdır, sizinkinin de farklı olduğu gibi. Hani Ezel dizisinde meşhur bir replik varya, herkes öldürür sevdiğini ama herkes öldürdü diye ölmez sevgi diye.

Saygılarımla

saroz
06-11-2009, 22:55
İşte sizin yok bizim varsa, o zaman ortaya konulan tarif farklı ise bu tarif edilenin değil edenin kabahatidir sayın saroz.

Dünyada milyarlarca müslüman varsa bunların hepsi birbirinden farklıdır. Ama siz ve sizin gibiler nedense, inançları değerlendirilince nasıl olur, hadi oradan, ya demek ki işte yanlıştasınız gibi tavır sergiler iken, evrime gelince, niye farklı diye sorulduğunda, hadi oradan, bilmiyorsan öğrende gel, tabi farklı olacak dersiniz. Aynı anadan, babadan doğan iki farklı çocuk bile birbirine tümüyle zıt olabiliyor iken, farklı düşünceleri neden yadırgıyorsunuz? Hem düşünün diyip, hem de düşündüklerinde bakın işte farklısınız demek abesle iştigaldir.

Ama Allah birdir, herkesin müslümanlığı farklıdır, kimi namazını kılar, kimi kılmaz, kimi kılamaz, kimi sadece cumadan cumaya kılar. Bunların olması Allah'ın farklı olduğu anlamına gelmez. Kişilerin farklı oldukları, söyleneni eksik yaptıkları anlamına gelir.

Siz, burada inananlarla farklı düşüncede olduğunuz için mi tartışmalar yapılıyor, konular açılıyor zannediyorsunuz? Eğer öyle düşünüyorsanız dönün bir bakın bence kendinize, aynı inançsızlığı paylaştığınız kişilere. Hanginiz birsiniz? Hanginizin bir olmamasını, demek ki ateistlikte böyle farklı farklıymış diye dile getirmişiz?

Herkesin sevme yöntemi farklıdır, sizinkinin de farklı olduğu gibi. Hani Ezel dizisinde meşhur bir replik varya, herkes öldürür sevdiğini ama herkes öldürdü diye ölmez sevgi diye.

Saygılarımla

Sayın Enveyme, inancın doğrultusunda yanıt vermeni anlıyorum. Savunmak zorunda hissediyorsun kendini.

Ama sevgili Vartor'un tespitinden sonra söylediklerime yanıt vermiyorsun.

Özetleyeyim.

ne demişti Vartor, 10 kişiye tanrı tarifi sorulsa farklı yanıtlar alınır. Yani Allah, kendisini kabul etmemiz için defalarca peygamber ve kitap vs. göndermesine rağmen, bırak dinleri, allah hakkında bile ortak tarif edilebilecek kadar bilgi verememiş insanlara.

Bu mümkünmü sence?

Bu sonuçtan insanları sorumlu tutamazsın. Çünkü tanınmak isteyen Allah. Peygamber yollayan Allah. Kitap yollayan Allah.
Amaç ; İnsanlar Allahı tanısın.

Sonuç; Milyonlarca insan farklı dinlere inanıyor. Her peygambere yapışan milyonlarca farklı insan.

Allah hedefine ulaşamamış.

İnsanları tek bir dine ve tek bir tanrıya inandıramamış

Din yanlış uygulanıyor diyorsun.

Bunun sorumlusu insan olamaz.

çünkü, peygamber ve kitapları insan göndermedi ki sorumlu olsun?

Yoksa insanmı gönderdi:)??

Saygılar:)

Yergin
06-11-2009, 23:57
Seviyorsunuz sanırım kendinizce kelime oyunları yapmayı.

Hedef nedir tarif edermisiniz bana?

Yarışıtın ortasında arkanızdakine dönüp, nasıl geçtim birinci oldum diyin bakalım ne oluyor? Hiç mi görmediniz bitiş çizgisine metreler kala düşüp sonuncu olan sporcu?

Dünya durdu mu? Herşey bitti mi ki hedefine ulaşamamış olsun.

Ben sizin tespitinize hep yanıt veriyorum ama aktaramadım hala sanırım. Yukarıda söyledim tekrar söyleyim. Bu sitede siz sadece inanan ve inanmayanların mı tartıştığını zannediyorsunuz? Yani sadece iki taraf mı birbiri ile tartışıyor? Anlaşamayanlar inananlarla inanmayanlar mı? Böyle düşünüyorsanız buyrun dönün bakın demiştim yukarıda :)

Dereyi görmeden paçayı sıvamayın ;)

Saygılarımla

uyar
07-11-2009, 00:01
:car: hedef yok arkadşım..

mongus
07-11-2009, 01:41
Seviyorsunuz sanırım kendinizce kelime oyunları yapmayı.

Hedef nedir tarif edermisiniz bana?

Yarışıtın ortasında arkanızdakine dönüp, nasıl geçtim birinci oldum diyin bakalım ne oluyor? Hiç mi görmediniz bitiş çizgisine metreler kala düşüp sonuncu olan sporcu?

Dünya durdu mu? Herşey bitti mi ki hedefine ulaşamamış olsun.

Ben sizin tespitinize hep yanıt veriyorum ama aktaramadım hala sanırım. Yukarıda söyledim tekrar söyleyim. Bu sitede siz sadece inanan ve inanmayanların mı tartıştığını zannediyorsunuz? Yani sadece iki taraf mı birbiri ile tartışıyor? Anlaşamayanlar inananlarla inanmayanlar mı? Böyle düşünüyorsanız buyrun dönün bakın demiştim yukarıda :)

Dereyi görmeden paçayı sıvamayın ;)

Saygılarımla
Envyme kardeşim aynı inancı paylaştığım için sana yazıyorum, ateist vatandaşlarımızın yorumlarını okudum,Allah'ın insanlara ,kendini tanıtma diye bi niyeti yok sadece Allah, kendi varlığını haber verip, insanlara yaratılış gayesini ve kurtulmak için gerekli olan bilgileri gödermiştir,yoksa öyle bi niyeti yok, O nu tanımak içinde gerekli olan şey bunları yapmak , zaten O insanların onu ne bir cisme sokabileceğini, nede uydurma şeylerle kendilerini kandırabileceğinin bilgisini vermemiş olmasın, her insan düşünür Allah nasıl bir varlık, neden böyle söylemiştir diye, her insan kendince yorum getirmeye çalışmıştır, fakat bunun imkansız olduğu apaçıktır.önemli olan Allah birdir ve muhammed Onun kulu ve elçisidir deyip , emirleri uygulamaktır, gerisi nane ,Allah'tan niye bunu böyle yapmamış diye birşey istemek,sormak insan cehaletinden başka birşey değildir.

pervane
07-11-2009, 01:46
Sn. mongus aynı çıkmaz diğer dinlerde de var yaratılış gayesini hadi anladık diyelim de Allah insanları yarattıktan sonra neden kurtulmaları gerektiğine dair bir plana dahil ediyor. Neden insana bu tuzağı kurup kurtulmaları için yol tarifinde bulunuyor amaç nedir sizce? varlığını bu şekilde mi dillendiriyor? buna neden ihtiyacı var yaratıcının?

KGA
07-11-2009, 01:57
Arkadaşlar 43 yaşındayım ve bugüne kadar ne cin,ne öcü,ne böcü böyle şeyler ne gördüm ne de yaşadım.Bence bütün bunlar gerçek yaşamla asla bağdaştırılamaz.İnsanların yıllardır (özellikle yetişkinler...çocuklara ve gençlere karşı)cahilce ve sadistçe bu tür korkutmaları sırf bir şeyleri değiştirmek ve kabul ettirmek için uygulamışlar ve çoğu şeyide uydurmuşlardır.Ve hala bu tür uydurmalar devam etmektedir.Çünkü uydurmak ve korkutmak bir şeyleri tatlı dille anlatmaktan daha kolay ve üstelik etkilidir.Ben çocuğuma hiç bir zaman tokat atmadım ve böyle şeylerle de korkutmadım.Çünkü zor yolu seçtim.Yani tatlı dili...
Hangimiz (istisnalar hariç) öcüsüz böcüsüz korkusuz bir çocukluk yaşadık.Yıllarca acımasızca abuk sabuk söylemleriyle korkuttular bizleri.Maalesef yıllarca inandım kabullendim bu saçmalıkları.Doğal olarak kurtuluşumda yıllar sürdü.Günün birinde bütün cesaretimi toplayıp,çarpılmayı,yamulmayı,yanmayı,yakılmayı,iş kence ve ölümü göze alarak gerçek Allah'ı gerçek dini araştırmaya okumaya öğrenmeye başladım.Maalesef cesaret bulduğum güne kadar bana ne verildiyse ne duydumsa ne öğretildiyse aklımdaki kalbimdeki sorulara cevap bulamadan korkorak tırsarak yaşadım hep...Aklım ve kalbim "yanlış olan yanlış giden bir şeyler var" diyordu sürekli...evet bir şeyler yanlıştı...akşamları sakız çiğnenmez...neden...çünkü sevdiğimiz ölmüş insanların etini çiğnemiş oluruz,kemikleride sızlar üstelik...tuzu veya şekeri yanlışlıkla yere mi döktünüz (çocuk olmanız önemli değil zaten önemli olan çocuk olmanız) yandınız ki ne yanma cayır cayır...Allah Baba cehennemde o nimetin her tanesini sana kirpiklerinle yerden tek tek toplatacak...eyvah eyvah...buyur burdan yak...ya toplayamazsam...toplayana kadar devam...akşamları tırnak kesilmez...neden...ee günah çünkü,Allah Baba seni cayır cayır yakar...Bilmeden istemeden (çocuğuz ya) yaptığım şeylerde Allah Baba dan, öcülerden böcülerden hiç kurtulamadım.Yahu bilmiyordum yaptıklarımın yanlış olduğunu... e bide bilerek yap bakalım daha kötü yaa...dünyada ve bu ülkede yaşanmadı mı yaşanmıyor mu taşlamalar,asmalar,kesmeler, yakmalar...
Büyük bir cesaretle,yıllarca gerçekleri araştırdım ve öğrendim.Gördüm ki ortada ne bana anlatılan öğretilen din var ne de din diye kabul edebileceğim bi öğreti ya da inanç...
Sizler devekuşu musunuz ki kafanızı toprağa gömüyorsunuz? Çıkarın beyninizi topraktan ve yetinmeyin öğrendiklerinizle,okuyun,araştırın,kısıtlamayın beyninizi gözünüzü gönlünüzü...Zaten ilk emir "Oku" değil midir? Sormadan sorgulamadan mümkün değildir gerçekleri görmek öğrenmek...Ben aynen böyle yaptım arkadaşlar. Okudum ama her şeyi ve objektif bir şekilde...Dinim benim için çok önemliydi, bütün varlığımdı...Ya Allah olacaktı benim için ya da hiç birşey.Fakat tam tersine gerçekleri buldum. Hayatın gerçeğini...
Ortada Kur'an vardı Allah ve Elçisi vardı ama insanlara baktığımda onların içinde bunların hiçbiri yoktu.Ama bir kere sor bakalım,HERKES müslüman...niye...öyle bir korku salınmış ki ortalığa...sıkıyorsa müslümanım deme...korkudan herkes müslüman...soruyorsun müslüman mısın? Evet müslümanım...ee,sen içki içiyorsun ama...herkeste farklı bir cevap farklı bir savunma...onun yeri başka bunun yeri başka...yaaa...arasıra tutamıyorum kendimi içiyorum...ama sen her akşam içiyorsun...herkes kendi bacağından asılmayacak mı zaten hem sana ne başıma hacı hoca mı kesildin...ortam kızışır,niye;İşimize gelmedi çünkü...sıkıyorsa bir de dinden hele bir de Allah'tan aç bakalım konuyu...hiç tavsiye etmem tabiki...Aslında arkadaşın cevabı en başından yanlış...Çünkü o lafta müslüman...neye inandığını ne yaptığını kendiside bilmiyor....
Bakıyorum da müslümanım inanıyorum diyenlerin (istisnalar hariç) hiçbiri Kur'an la bağdaşan veya yaklaşan bir yaşam sürmüyorlar uzaktan yakından hiç alakaları yok.Tamam kendini kandırdın çevreni ve beni de kandırdın peki inandığın Allah'ı nasıl kandıracaksın...
Kur'an Allah'tan başka hiç kimse ve hiç bir şeyden medet umulmaz demiyor mu?..ama memleketimizde o kadar çok "Baba" var ki...medyada çok bilmiş ilahiyatçı geçinenler yırtmıyorlar mı kendilerini yaptığınız şirktir diye...adam itiraf ediyor diyor ki;"insanlar buraya işemesin diye bu mezarı buraya biz iki arkadaş uydurup yaptık bir de isim uydurduk"...ama kime anlatıyon kardeşim beyinler öyle bir yıkanmış öyle bir sulanmış ki...yazık yazık ki çok yazık... vahim vahim ki çok vahim....benim canım ülkem benim canım insanım bu kadar mı CAHİL...eğer biri inat ve israrla ben müslamanım diyorsa bir şeyleri din konusunda diretip dayatıyorsa emin olun o insanın dinle arasında sonsuz ışık yılı mesafe vardır...ama siz yinede cahilliğine verin...zaten dinle içli dışlı olanları görüyoruz...ya çok cahiller ya da çok akıllılar (din tacirleri)...
Oku araştır bütün bunları öğren gör yaşa ondan sonra gel de inan...almasam abi olmaz mı?..benden uzak olsun,ben insani değerlerimle duygu sömürüsü yapmadan insanca yaşarım bu bana yeter,din buysa uzak dursun benden...hani ne demiş şair hatırladığım kadarıyla;

Ne kuş tüyü yatak,ne de milyonlar isterim
Bir lokma ekmek, bir parça mutluluk YETER BANA
Gün ışığında yaşamak,Ay ışığında ölmek Yeter bana...

Saygılarımla.

mongus
07-11-2009, 02:10
KGA, senin söylemlerine bi yerde katılıyorum,o hurafe olan şeylere, Elhamdülillah müslümanım, hurafelere inanmam çünkü,Allah'ın gece sakız çiğnemeyle fian ölülerin çiğneme gibi, kirpiklerle tuz toplatma gibi gülünç şeylere imza atacağını hiç zannetmiyorum, müslümanlığın temeli kelime-i tevhiddir , kelime-i şehadettir, sonra diğer farz olan şeyleri yapmak, salih amel işlemektir.O yüzden ben bunun bilincinde olan biriyim,günah olan şeylerde vardır, içki günahtır, ben bu yükümlülüğü alarak içki içiyorum ama yani günah olduğunu biliyorum bu benim bireysel günahım, bi de kul hakkı vardır bireysel değildir. bunlar ayrı ayrı şeylerdir.günah işlememekte, insan yaratılış gayesine ters düşebilir, bu bağlamda içki içmemek farz değil günahtır.

mongus
07-11-2009, 02:13
Sn. mongus aynı çıkmaz diğer dinlerde de var yaratılış gayesini hadi anladık diyelim de Allah insanları yarattıktan sonra neden kurtulmaları gerektiğine dair bir plana dahil ediyor. Neden insana bu tuzağı kurup kurtulmaları için yol tarifinde bulunuyor amaç nedir sizce? varlığını bu şekilde mi dillendiriyor? buna neden ihtiyacı var yaratıcının?
ruhlarımız yaratıldığında bizden iman ettik sözü alınmıştır, yani tüm herşeyi görüyosun biat ediyosun,Allah'ta öyleyse bu güzelliklere kavuşmanız için sizi imtihan edicem diyor. bakalım bunu kim kendine verilen ve anlayabileceği bilgiyle idrak edicek, anlayabilenler kazanıcak diyor.

KGA
07-11-2009, 02:30
Sayın Mongus,

Eğer ben inanan bir insan olsaydım, kıstas alacağım tek şey Kur'an ve öğretileri olurdu.Yap dediklerini ölümüne yapar, yapma dediklerini ölümüne yapmazdım.
Hayatta insanın değer verdiği ve uğrunda ölebileceği çok az şey vardır.Benim için bunlardan bir kaçı , vatanım, bayrağım ve çocuğumdur.Allah'a inansaydım en büyük değerim olurdu ve bir milimetre dahi sapmazdım.Ne kendimi ne de başkasını kandırmazdım.....

Saygılarımla.

mongus
07-11-2009, 03:13
yani ne diyosun, sen zaten inanmıyosun, Allah'ta insanın zayıf bi bünyeyle yaratıldığı söyleyip affedilmenin sadece Allah'a şirk koşmayıp ona inanılmasıyla bile olabileceğini bildirmiştir, her şeyi yapmak, yani onun yap dediğini yapıp , yapma dediğini yapmamak, sadece peygamberler ve sayılı allim denilen insanlardır.herkese öyle bir kıstas biçilmemiştir.geçmişte Romada yaşayan ve bugün taş olmuş cestleri bulunan ,pompei halkını baz alırsak,insanın sıradan işlediği günahlarla, onların işledikleri arasında dağlar vardır, buda neyi gösteriyo, günahında derceleri ve azap şekli olduğunu, tabi yine senin için kendi düşüncen önemli biliyorum.

uyar
07-11-2009, 10:57
yani ne diyosun, sen zaten inanmıyosun, Allah'ta insanın zayıf bi bünyeyle yaratıldığı söyleyip affedilmenin sadece Allah'a şirk koşmayıp ona inanılmasıyla bile olabileceğini bildirmiştir, her şeyi yapmak, yani onun yap dediğini yapıp , yapma dediğini yapmamak, sadece peygamberler ve sayılı allim denilen insanlardır.herkese öyle bir kıstas biçilmemiştir.geçmişte Romada yaşayan ve bugün taş olmuş cestleri bulunan ,pompei halkını baz alırsak,insanın sıradan işlediği günahlarla, onların işledikleri arasında dağlar vardır, buda neyi gösteriyo, günahında derceleri ve azap şekli olduğunu, tabi yine senin için kendi düşüncen önemli biliyorum.

mongus arkadaşım.. yazdıklarından en azından senin akıllı mantıklı bir dindar olduğun ve karşındakini dinlediğin anlaşılıyor.. böylelerini bulmak zor da..bu yazdığın şaşırttı beni...

şimdi bu pompei meselesini nasıl yorumluyorsun sen??? anlayamadım da?? allah mı kızartmış bu arkadaşları... günahkar olduğundan??

mongus
07-11-2009, 15:27
mongus arkadaşım.. yazdıklarından en azından senin akıllı mantıklı bir dindar olduğun ve karşındakini dinlediğin anlaşılıyor.. böylelerini bulmak zor da..bu yazdığın şaşırttı beni...

şimdi bu pompei meselesini nasıl yorumluyorsun sen??? anlayamadım da?? allah mı kızartmış bu arkadaşları... günahkar olduğundan??
sağolasın, pompei halkının taşlaşmış kalıpları gün yüzüne çıktı,onların yaptığı şeyler çok kötüymüş 2 cest kalıbı var biri küçük bi çocuk ,ben diyim 10-12 yaşında filan , 3 metreye yakın bi adamın kucağında yani cinsel münasebetteken ölmüşler, buda açık bir azap şekli olduğunu gözler önünbe seriyo, daha bir sürü örnek var, yediklerini kaz tüyü kullanıp kusmak, tekrar yiyip içmek gibi.yani örnekler cinsel münsebet şeklinde bulunan cestler.

uyar
07-11-2009, 16:32
sağolasın, pompei halkının taşlaşmış kalıpları gün yüzüne çıktı,onların yaptığı şeyler çok kötüymüş 2 cest kalıbı var biri küçük bi çocuk ,ben diyim 10-12 yaşında filan , 3 metreye yakın bi adamın kucağında yani cinsel münasebetteken ölmüşler, buda açık bir azap şekli olduğunu gözler önünbe seriyo, daha bir sürü örnek var, yediklerini kaz tüyü kullanıp kusmak, tekrar yiyip içmek gibi.yani örnekler cinsel münsebet şeklinde bulunan cestler.

ohaaa.. kulliyen palavra :)) ben gittim gördüm orayı yok böyle bişi....

daha nelerrrr..............üç metre adammı???? oha??? yaw allah akıl fikir versin

bu insanlar gerçekten kafayı yemişler.... sen orayı sodom gomorra masalıyla karıştırıyorsun mongus......

abi akıl var mantık var.... koca yanardağın sesi var o kadar .. sen hala aşna fişneye devam mı edersin... deprem olsa hadi enyse...

töbe töbeeeee............. hahahahahahah.... ilahi mongus beni güldürdün seninkide seni güldürsün :)

saroz
07-11-2009, 17:11
Akıl almaz yalanlarla dolduruyorlar bu insanların beyinlerini. Yazık...

KGA
07-11-2009, 19:31
Bir elde kadeh, bir elde Kuran;
Bir helaldir işimiz, bir haram.
Şu yarım yamalak dünyada
Ne tam kafiriz, ne tam müslüman!

Sen sofusun, hep dinden dem vurursun;
Bana da sapık, dinsiz der durursun.
Peki, ben ne görünüyorsam oyum:
Ya sen? Ne görünüyorsan o musun?

pervane
07-11-2009, 19:52
ruhlarımız yaratıldığında bizden iman ettik sözü alınmıştır, yani tüm herşeyi görüyosun biat ediyosun,Allah'ta öyleyse bu güzelliklere kavuşmanız için sizi imtihan edicem diyor. bakalım bunu kim kendine verilen ve anlayabileceği bilgiyle idrak edicek, anlayabilenler kazanıcak diyor.

Benim okuduğum allah ise tamamen farklı bir şey söylüyor ne dersiniz?

Kuran'ın ilk suesinde başlıyor hatta bu söylem hatta 6. ayete kadar sabrediyor..

6. Hayır! İnsan elbette azar.
7. Kendisini ihtiyaçtan kurtulmuş görünce.

Şimdi hangi güzelliklere kavuşmaktan bahsedebiliriz. Kaldı ki güzellik insan için göreceli bir kavramdır. Ben denizi severim başkası ağaçları ormanı. Allahın yarattığı söylenen her şeyi beğenmek gibi bir zorunlukuk mu var? güzelliklerden kasıt öte dünyadaki cennet tasvirleri ise ben mekan olarak bu yeri hiç beğenmiyorum şimdi ne demeye zorunlu sınava tabi olacakmışım ki?
Burda dayatma var!

güneşinzaptıyakın
07-11-2009, 20:06

Halepçe'de Saddam halkı zehirlediğinde olay olmuştu, o gün orada Ramanzan Öztürk'ün çektiği bir forograf çok anlamlı bir şekilde yaşananları anlatıyordu.

http://img.haberler.com/haber/462/halepce-katliami-nin-sembol-fotografini-ceken_o.jpg

güneşinzaptıyakın
07-11-2009, 20:08
Her baba evladını korur unutmayalım...

Hurafelerden ve kulaktan dolma korkulardan uzak duralım, mümkünse en yakın ateistten gerekli doğru bilgiyi alalım

uyar
07-11-2009, 20:18
..................., mümkünse en yakın ateistten gerekli doğru bilgiyi alalım

ne doğru söz...

hay aklınla bin yaşa güneş..

KGA
07-11-2009, 20:25
sanırım fotoğraftaki o kadın kötü bir kadındı ki allah saddam vasıtasıyla kadını cezalandırdı anlamadığım şey herşeyden bir haber o bebeğin suçu neydi peki ya pompei deki bebeklerin suçu neydi....herşeye gücü yeten arasıra bir ayrıcalık yapsa...muhammede yaptığı gibi....

Mohikan
07-11-2009, 21:34
Şimdi bu kadar basit cümleler ile konu açıp güya alay etmeye çalışmış olan bu arkadaşa hak ettiği cevabı versem ben suçlu olurum..
Haram olan bir şeyi yaparken zina,içki,kumar vs... Besmele çekmek Allahın adını anmak insanı kafir yapar bizim inancımıza göre...
Bu yüzden Allahın şerefine içki kaldıran birisi'de şüpesiz kafir olur...
Günahmıy mış değilmiy miş orasını anlamışınızdır herhalde artık...
Bir ateist bunu neden merak eder anlamış değilimya sanki yeni Müslüman olmuş aklına takılmışta soruyor...
Alay etmek tabiki bilgi sahibi olmak değil senin amacın..!

mongus
07-11-2009, 22:07
ohaaa.. kulliyen palavra :)) ben gittim gördüm orayı yok böyle bişi....

daha nelerrrr..............üç metre adammı???? oha??? yaw allah akıl fikir versin

bu insanlar gerçekten kafayı yemişler.... sen orayı sodom gomorra masalıyla karıştırıyorsun mongus......

abi akıl var mantık var.... koca yanardağın sesi var o kadar .. sen hala aşna fişneye devam mı edersin... deprem olsa hadi enyse...

töbe töbeeeee............. hahahahahahah.... ilahi mongus beni güldürdün seninkide seni güldürsün :)
kardeşim ben gördüğümü söylüyorum bana göre 3 metre var, sonuçta o ortamlarda aniden yakalanmışlar bi şekilde ,sence öyle bi görüntü nasıl yakalandı orda, demekki aniden oldu.

mongus
07-11-2009, 22:13
arkadaşlar bir şeyin farkına varalım , ilk insan yaratıldıktansonra doğan herkes ölüyo ve şu anda dünyada birileri doğarken birileri ölüyo, hiç durmaksızın,kimisi toplu ölüyo , kimisi tek tek, kimisi grup grup,ölümlerin tabiatı,insana ders vermek içindir.verilmiş ömrün ne bir saniye önüne,nede ardına geçilir.

güneşinzaptıyakın
07-11-2009, 23:09
ne doğru söz...

hay aklınla bin yaşa güneş..
Reca ederim...

Evet birinci ve ikinci paylaşım savaşlarında ölen 130 milyon İnsan sadece tanrı ders versin diye münafıklara niyazi oldular herhalde...

saroz
08-11-2009, 00:22
Şimdi bu kadar basit cümleler ile konu açıp güya alay etmeye çalışmış olan bu arkadaşa hak ettiği cevabı versem ben suçlu olurum..
Haram olan bir şeyi yaparken zina,içki,kumar vs... Besmele çekmek Allahın adını anmak insanı kafir yapar bizim inancımıza göre...
Bir ateist bunu neden merak eder anlamış değilimya sanki yeni Müslüman olmuş aklına takılmışta soruyor...

Seni suçlu yapacak, hakettiği cevap nedir mohikan???

saroz
08-11-2009, 00:28
arkadaşlar bir şeyin farkına varalım , ilk insan yaratıldıktansonra doğan herkes ölüyo ve şu anda dünyada birileri doğarken birileri ölüyo, hiç durmaksızın,kimisi toplu ölüyo , kimisi tek tek, kimisi grup grup,ölümlerin tabiatı,insana ders vermek içindir.verilmiş ömrün ne bir saniye önüne,nede ardına geçilir.

Ne diyorsun sen yaa...

öleceğimizi biliyoruz biz. siz farkında değilsiniz. Öldükten sonra en ilkel dürtülerinizi, gırtlak ve şehvetinizi tatmin edeceğinizi zannediyorsunuz.

Asıl biz size diyoruzzzz. ÖLÜM VAR ÖLÜMMM, SONRASI YOKKKKK.... CENNET YOKKK, CEHENNEM YOKKK

Tırsın....

KızıL
08-11-2009, 00:48
yahu 3 metre adam hikayesi neydi şu dincinin adı onun kitabında yazıyorduu :)
sinsel olay demişsin mongus bunlara adamın kucağında 12-13 yaşında çocuk :s yaw yanmış cesetten yaş tespitini nasıl yaptın??
din devletlerinde adam 90 yaşına gelıyor 16 yaşında kız alıyor onu yakan neden yok ozaman??
geçen ekledim somalide şeriat yasalarıyla evlenen bir çifti!! adam 128 yaşında kız 18 yaşında!!
adamın kaç karısı kaç çocuğu kaç torunu var bunu neden yakan yok??
şeriat almasına izin verdi diye mi??

içkinin neden haram olduğunu açıklarmısın bize mohikan??
nerden çıktı bu olay? hangi olay yaşandıda buna karar verdi muhammed??

insanlar yanardağ patlamasıyla yanıyor kım ne durumda yakalanırsa yakalansın lavlardan kızarıyorlar ama tanrı yaktı cinsel münasebet deniyor!!

deprem oldu türkiyede ve radikal dinciler bazı bölgeler için allah verdi depremi dedi oralarda içki var kumar var fuhuş var dediler!!!

işte din gericiliktir diyoruz ama inandıramıyoruz!

tarih öğrenin biraz lütfen bilim öğrenin... sonra sodom ve gomorrah ile bizi filtreli dertlere garge etmeyin...

mongus
08-11-2009, 01:40
kardeşim , yaş tespitini yapmakta ne var, yüz hattı belli, boyu belli, belki dahada küçük , belki 10 yaşında, belki kendi çocuğu, her türlü sapık ilişkinin olduğunu, bütün tarih yazıyo, sen hala inanmıyosun, sezar, yiğeniyle homosexuel ilişki kurmuş, çocuğun anneside bunu , onur ilişkisi olarak şerefli bişey yapıyolarmış gibi takdim etmiş.sonuçta bazı yerlerde felaketler oluyo, depremler filan bu günün şartlarına temizlenip yenisi yapılıyo.yeni evler , yeni yerleşimler, o eskiler müzelerde sergileniyo,daha ne diyim.ayrıca bu tür ilişkiler yüzünden LUT kavmide helak edilmiştir.

''yer yüzünde gezip dolaşında sizden öncekilerin sonuna bir bakın''-RUM-42.

güneşinzaptıyakın
08-11-2009, 01:43
kardeşim , yaş tespitini yapmakta ne var, yüz hattı belli, boyu belli, belki dahada küçük , belki 10 yaşında, belki kendi çocuğu, her türlü sapık ilişkinin olduğunu, bütün tarih yazıyo, sen hala inanmıyosun, sezar, yiğeniyle homosexuel ilişki kurmuş, çocuğun anneside bunu , onur ilişkisi olarak şerefli bişey yapıyolarmış gibi takdim etmiş.sonuçta bazı yerlerde felaketler oluyo, depremler filan bu günün şartlarına temizlenip yenisi yapılıyo.yeni evler , yeni yerleşimler, o eskiler müzelerde sergileniyo,daha ne diyim.ayrıca bu tür ilişkiler yüzünden LUT kavmide helak edilmiştir.

''yer yüzünde gezip dolaşında sizden öncekilerin sonuna bir bakın''-RUM-42.
San Fransisko'yu tarif ediyor resmen :D

3.yol
08-11-2009, 06:15

Hak ettigimi dusundugunuz cevap bana lanet yagdirmak veya hakaret etmekse keske cekinmeseydiniz ...... Eger icinizden boyle birsey geciyorsa buraya yaziniz .... Ben sahsen bundan sikayetci olmayacagimi moderator arkadaslara bildiriyorum ..... Ama lutfen cinsel icerikli bir kufur olmasin cunku 18 yas alti kimseler de girip bu yazilarimizi okuyabiliyorlar ... o yuzden editlenmek zorunda olabilir, ve ona karisamam .....

En azindan bir cevap vermis olmaniza bile sevindim ..... Kuran'da su an gunumuzun yasantisina uymayan bir cok yasak var .... Bunlardan biri de icki icmek .... hatta illaki icerken Allah'a kadeh kaldirma yapmasaniz bile .... sessiz sessiz kosenizde demlenseniz bile bu gunahtir .....

Amacim ickinin neden yasak oldugunun irdelenmesiydi ..... Ama inancli arkadaslardan hicbiri de cikip neden yasak oldugunu neden gunah oldugunu savunmadi. Ya bana lanet yagdirdi ...ya hakaret etmeye calisti .... O yuzden sizin cevabinizi olumlu buldum .....

Evet, basit cumlelerle yazdim ..... ama icten bir sekilde yazdim o iletimi ..... Dikkat ederseniz o ilk iletimde ne Allah'a ne de Muhammet'e kufur eden bir ifadem yok .... aksine bir dostumla oturup icki ictigim bir masada beraberim Muhammed ile ..... Ve iyiliklerden guzelliklerden konusuyoruz ve Allah'a kadeh kaldiriyoruz birlikte .....

Tabiiki butun bunlar bir kurgu .... ben Allah'a inanmam ama Hiristiyan arkadaslarla dini gunlerinde yemek yiyorsam ve onlar Allah'in nimetlerine sukredip kadeh kaldiriyorsa ben de kadeh kaldiririm .... ya da amen derim ..... Cunku ben onlari Allah'in kulu olduklari icin degil , bir insan olduklari icin seviyorum .... Ve adetlerine de saygi duyarim .... Bu saygi benim ozgurluklerim ile sinirlidir ....

Icki yasagi uzerine soylenecek cok sey var aslinda .... belki bu baslikta degil de baska bir baslikta bu konuyu irdelerim diye dusunuyorum .....

Saygilar,
3.yol

uyar
08-11-2009, 14:32
mongus sen sahiden homosexuel ilişki kurulunca deprem mi oluyor sanıyorsun??? alaah allahhhh :) coğrafya kitapları öyle yazmıyo bea...

sen ilkokul terkmisin??

mongus
08-11-2009, 15:32
Deprem olmasada, insanlar bunda ısrar ederlerse, tövbe etmezlerse kendi depremini hazırlıyo, bknz.Fredie mercury gibi.

KızıL
09-11-2009, 00:11
bak arkadaşım yanmış ve üzerinden çook uzun zaman geçen bir cesetten yaş tahmini yapman için 2 haftalık balistik inceleme şart!!
öyle kafana göre atamazsın ha atarak bulunsaydı eğer o yüzhattı yanmışken nasıl bu kadar belirleyici oluyor onuda anlamıyorum balistik diye bir dala gerek olmaz incelemeler yapılmazdı!!
senin gibi 3 arkadaşı koyarlardı mevzu çözülürdü!!....
ama gel görelim bu işler öyle olmuyor, faraza olsa bile belki o senin küçük dediğin kız onun kendi karısı?? belki oda dinciler gibi küçük bir kızı aldı??
belki oda mıhammed gibi aişe gibi bir ilişki yaşıyor?? olamaz mı? oda korumak için almıştır haa ne dersin??
önce kendi tarihinizi bilin sonra başkalarına laf atın!!!

cinslerin cinsel ilişkileriyleilgili daha fazla şey bilmen gerekiyor eşcinsellik gibi kavbramları suçlaman için!!
ben sana ne cemaat yurtları sayarım oğlancılarla dolu konuşturma beni halka açık yerlerde ;)

diyorum ya bilmıyorsunuz diye depremin neden ve nerelerde olduğuna bir bakın önce, işte gericiliğinizi ispat ediyorsunuz yıkılan ve ölen insanlar üzerinden yaptığınız demogoji acınacak bir durumu gözler önüne sermektedir..
sizin inanmaya değil bilmeye ihtiyacınız var...

uyar
09-11-2009, 00:20
Deprem olmasada, insanlar bunda ısrar ederlerse, tövbe etmezlerse kendi depremini hazırlıyo, bknz.Fredie mercury gibi.

aha!! mongus şimdi herkes birşeyden ölüyor... herkese bir kulp bulabilriz istersen dimi.... mesela Özal neden öldü dersin??? Barış Manço için MJackson içinde söylenen birşürü şey var??? hadi bakalım sen neden öleceksin ben neden öleceğim...... bilmem anlatabildim mi :)

kolay gelsin

mongus
09-11-2009, 01:08
ben biliyorum kızılordu sonuçları, etkenler doğurur.Aişenin 9 yaşında olduğuu kanıtlarmısın bana, Ebu bekir, ,hz. Muhammed'den 2 yaş küçük olması lazım,vahiy 40 yaşında yani,611 yılında geldi,vahiy gelmeye başladığında,hz. Ebu bekir, 38 yaşındaydı, ve hz. Muhammed evliydi,hz Ebu bekirin 2.ci evliliğinden olan hz. aişe vahiy başlangıvından yıllar sonra evlenmiştir. hz. ebubekir o zaman 38 yaşında olduğuna göre hz. aişenin çok ufak yaşta evlendiği palavradır.

Günahlarınza ,günahlar ekleyerek dahada çok yakmayın kendinizi,homosexuelliği bana savunmayın, ben pompeideki taşlaşmış insan cesedine göre yorum yapıyorum,o çocuğun 10 yaşlarında olduğu her halinden belli, ama sen istiyosan balistik incelemesi yap getir kanıtını,beni yalanla,benim bilincimi bile inkar ediyosunuz ya,inanamıyorum.tarihi bile yalanlıyosunuz,her türlü ters ilişkinin yaşandığını roma ve İtalya hatta Dünya biliyo.

"Lut kavmi de gönderilen Peygamberleri ya­lanladı. Bir zaman kardeşleri Lut onlara şöyle de­mişti: Allah'tan korkmaz mısınız? Şüphesiz ben, size gönderilmiş emin bir Peygamberim. Allah'tan kor­kun ve bana itaat edin. Bu tebliğim için sizden her­hangi bir karşılık da beklemiyorum. Benim ücretim alemlerin Rabb'ine aittir. Siz insanların içinden (ka­dınları bırakıp) erkeklere mi gidiyorsunuz? Ve Rabb'inizin sizin için helal yarattığı zevcelerinizi bı­rakıyorsunuz. Doğrusu siz haddi aşan bir ka­vimsiniz, "[5] (http://eslemvesellem.blogcu.com/hz-lut-aleyhiselam_36035521.html#_ftn5)

proximo
09-11-2009, 01:14
ben biliyorum kızılordu sonuçları, etkenler doğurur.Aişenin 9 yaşında olduğuu kanıtlarmısın bana, Ebu bekir, ,hz. Muhammed'den 2 yaş küçük olması lazım,vahiy 40 yaşında yani,611 yılında geldi,vahiy gelmeye başladığında,hz. Ebu bekir, 38 yaşındaydı, ve hz. Muhammed evliydi,hz Ebu bekirin 2.ci evliliğinden olan hz. aişe vahiy başlangıvından yıllar sonra evlenmiştir. hz. ebubekir o zaman 38 yaşında olduğuna göre hz. aişenin çok ufak yaşta evlendiği palavradır.

Günahlarınza ,günahlar ekleyerek dahada çok yakmayın kendinizi,homosexuelliği bana savunmayın, ben pompeideki taşlaşmış insan cesedine göre yorum yapıyorum,o çocuğun 10 yaşlarında olduğu her halinden belli, ama sen istiyosan balistik incelemesi yap getir kanıtını,beni yalanla,benim bilincimi bile inkar ediyosunuz ya,inanamıyorum.tarihi bile yalanlıyosunuz,her türlü ters ilişkinin yaşandığını roma ve İtalya hatta Dünya biliyo.

"Lut kavmi de gönderilen Peygamberleri ya*lanladı. Bir zaman kardeşleri Lut onlara şöyle de*mişti: Allah'tan korkmaz mısınız? Şüphesiz ben, size gönderilmiş emin bir Peygamberim. Allah'tan kor*kun ve bana itaat edin. Bu tebliğim için sizden her*hangi bir karşılık da beklemiyorum. Benim ücretim alemlerin Rabb'ine aittir. Siz insanların içinden (ka*dınları bırakıp) erkeklere mi gidiyorsunuz? Ve Rabb'inizin sizin için helal yarattığı zevcelerinizi bı*rakıyorsunuz. Doğrusu siz haddi aşan bir ka*vimsiniz, "[5] (http://eslemvesellem.blogcu.com/hz-lut-aleyhiselam_36035521.html#_ftn5)
Muhammed, onun ailesi, sahabiler, diğer peygamberler; “kutsal” kitaplarda yazılanların ötesinde, örnek, fedakar, sevgi dolu, insanlık için büyük acılar çekmiş vb. insanlar olarak sunuluyorlar.(1) Şundan eminim ki; dinlerinin vazettiği ahlak değerlerini, normlarını yaşamaya gayret eden pek çok Müslüman’ın ahlakı, örnek diye sunulanlardan çok daha üstündür! (2), (3)
Keza siyer kitaplarında ve çeşitli metinlerde-konuşmalarda Muhammed, kusursuz bir centilmendir! Nezaket, merhamet, duyarlılık… Bütün mükemmellikler ondadır!
Kuran’daki, peygamberin, evlatlığının karısına (Zeynep) göz koymasına (Burada aşk değil cinsel arzuların rol oynadığı açıktır, zira Muhammed, kadını ilk kez görüyor değildir ki, yıldırım aşkına tutulsun!) dair ayetlere ilişkin bütün rivayetlerde ortak nokta, satır arasında, peygamberin, evlatlığının evine kapıyı çalmadan girdiğidir. İçeri “daldığında” Zeynep’i yatakta mı, banyo yaparken mi, çıplak mı, ince bir elbiseyle mi, gördüğü bir başka konudur; rivayet muhteliftir!(4)

(1) Kuran, “asrı saadet”, peygamber vs. tefsir edilirken, anlatılırken söze duygu da katılınca gözyaşlarına boğuluyor insanlar. Sevgi, tabii ki, bazılarımızın fazla, bazılarımızda az ölçüde, doğamızda var olan, yani “kimyasal” bir olay olduğu şerhi bir yana, yüce bir duygudur bana göre de. Ancak burada bir çelişki var: Kuran okunduğunda duygu içerikli hemen hiç ayet bulamayız. Yani, Allah kulunu sever, kul Allah’ı sever, kullar birbirini sever, Muhammed ashabını sever, türünden başlıklar dışında sevgiyi, ahlakı, sadakati, fedakarlığı vb. önceleyen, vurgulayan ayetler yoktur. Öyleyse? Yapılanlar, söylemler; yakıştırmadır, hayaldir, senaryodur!
(2) Bu, Ortadoğu dinleri tarihindeki çarpıcı hususlardan biridir. Bizatihi “kutsal” kitaplarda ve tarihi kayıtlarda tespit edileceği üzere, peygamberler hayattayken, “gösterdikleri” onca mucizeye rağmen, çağdaşı inananların (hatta peygamberlerin kendilerinin), sonra gelenlerden, yani hiç peygamber ve mucize görmeyenlerden daha az imanlı daha az ahlaklı olmalarıdır!
Bağlı olarak, paradigma, nas olmuş ama aslında tarihsel bir yanılgı olan hususa değineyim. Yaşayan Müslümanlar (belki dinlere inanan herkes), eski inananları daha dindar, daha takva sahibi biliyor. İslam coğrafyasında, ister zengin, şaşalı dönemlerde, ister esaret ve zillet altındaki dönemlerde olsun, Müslüman halkların zannedildiği gibi olmadığına eminim. Keza savaşlardaki hamaset, şahadet vs. söylemleri de bütünüyle propagandaya dönüktür. Korkan, kaçan, vurgun yapan, tecavüz eden vs. nice Müslüman vardır. Günümüz Müslümanları, o kutsal dedikleri savaşlarda, mübarek diye andıkları insanların etrafa yaydıkları pis kokuları, ettikleri küfürleri, yaptıkları kıyımları, parçaladıkları bedenleri, ağlattıkları bebekleri düşünseler…
(3) Mucizeişte budur; vahşi bir tanrıyı/tanrıları anlatan kötü kitaplardan ve pek de ahlaklı olmayan peygamberlerden iyi-ahlaklı insanların temayüz edebilmesidir. Bence bu sonuç, velev ki referans olarak “kutsal” kitaplar alınsın, aslında dinlerin değil, toplumsal birikimin, gelişimin, ortak aklın tezahürüdür. (4) Ama şu kesin: Ayetlerde Zeynep’in rızasından hiç bahsedilmez. Öyleyse..(mete tunç)

mongus
09-11-2009, 02:12
kardeşim ne zeynebi , ne cinselliği,peygamber kendi başına asla hüküm veremez, Allah'ın elçisi Allah'ın emrettiğini yapar. bilmediğiniz,hiç bir belgeye dayandıramadığınız,iftaralar atıp belki tuttururum demenizden başka bişey değil, peygamberin,çarpıtılan cinsel yaşamına kafayı takmışsınız.biliyorum,ateistleri inabdırmak anzak Allah'ın işi o dilemedikçe siz dönmessiniz, çünkü akıllar farklıdır,sizi ancak o döndürebilir,ben değil..ama isterse sadece sizin algılamanızlada ömrünüzü böyle bitirmenizi tayin edebilir.

KızıL
09-11-2009, 05:24
sen uçmuşsun mongus valla muhammed elçi allahın dediğini yapar pehh...
aişenin yaşını iyi araştır sana yanlış anlatmışlar..

Çellist
09-11-2009, 07:15

mongus,

Var ya, sen öldüğünde herkes arkandan atıp tutacak.

-Mongus neden öldü sanıyorsun, Abi?! Gonuşturma beni Allah aşkına!
-Niye öldü, lan?!
-Beyleymiş...
-Ulan, ben de bu herif 100. yaşını görecek gibiydi, niye 93 yaşında öldü diyordum!
-E şerefsizlik etmese niye ölsün, Abi?.. Allahımın gazabının nereden geleceği belli olmaz!
-Hakkatan, ne hadder süper bir rabbımız var deel mi?
-Eyle. Bunun namazı kılınmaz...
-Öyle deme Abi, mongus da Allah'a, meleklerine, peygamberlere, kadere, Allah'ın kitaplarına, ahiret gününe ve Ergünekona inanırdı.
-O zaman arkasından amin deriz, hemen gideriz, adımız beyleye çıkmasın...

Not: Mongus, bak, arkandan atıp tutarken bir de Allah'a yalakalık edip sevaba girmekten geri durmuyorlar.

mongus
09-11-2009, 11:00
insanlar bilmezler, bir dönem sonra beni unuturlar, sonrada onlar unutulr, onları untmayan,Allah benide untmaz ,gerçekleri bilir,affı sonsuzdur,insanlar gerçeği tümüyle bilmez.ben fredie mercuryi severim, cinsel yaşantısı insanlara ders olmuştur, arkasından çok atıp tutuldu.fakat sanatı bambaşkaydı, sanatı örnek alındı ve alınacaktır. yaşamından ders çıkarılması gerekir.

uyar
09-11-2009, 17:15
insanlar bilmezler, bir dönem sonra beni unuturlar, sonrada onlar unutulr, onları untmayan,Allah benide untmaz ,gerçekleri bilir,affı sonsuzdur,insanlar gerçeği tümüyle bilmez.ben fredie mercuryi severim, cinsel yaşantısı insanlara ders olmuştur, arkasından çok atıp tutuldu.fakat sanatı bambaşkaydı, sanatı örnek alındı ve alınacaktır. yaşamından ders çıkarılması gerekir.

yeşşe be mongus birader...

bende severim keratayı... yaşamı unutulur meraklanma ama eserleri kalır... zaten bu dünyadan başka ne istiyoruz dimi...

keşke biz de 1-2 şey bıraksak .. belki de bırakırız kim bilir??

ugorur
10-11-2009, 00:13
TSM eşliğinde rakı, ton balığı ve rus salatası ortamı kurdum kendime. Aklıma bu sitedeki arkadaşlarım geldi. Bende onlara bir iki dilekte bulunmazsam olmaz dedim. Tabi önce bir Muhammet'le tokuşturmak gerek.

Şerefe Muhammet, şerefe.

Kadehimi; senin şiddet yanlısı, iyiliği cezalandıran, cinayeti ödüllendiren, kadınları insandan saymayan, adaletsiz, sadist, sapık, vb... düzeninin şerefsizliğine kaldırıyorum.

Şerefe teist insanlara, şerefe.

Kadehimi; sizin saflığınıza, iyi niyetinizin kullanılmasına, dogmalarınaz, Allah tarafından ayrıcalık tanınarak açılan "kalp gözlerinize", şiddetinize, vb... kaldırıyorum.

Şerefe non-teist insanlar, şerefe.

Kadehimi; sizin cesaretiniz, araştırmalarınız, yaşamlarınız, bilginiz, gerçeklere ve bilime inancınız, Allah tarafından sevilmemenize, bu yüzden "kalp gözlerinizin" kapatılması, şiddet karşıtlığınız, vb... kaldırıyorum.

Şerefe yoldaşlarım, şerefe.

Kadehimi, bana bu Dünya'da yanlız olmadığımı, benimle aynı davada yola koyulmuş olduklarını gösterdikleri için kaldırıyorum.

Şerefe ülküdaşlarım, şerefe.

Kadehimi, bu davaya, insanlığa, Dünya'ya, bilime, kısacası ülkümüze kaldırıyorum.

Şerefe dostlarım, şerefe.

Kadehimi, sizlerin şerefine kaldırıyorum.

Saygılarımla
Umurcan Görür

vartor
10-11-2009, 05:09

Aksam, iletileri okurken, 2 cest kalıbı var biri küçük bi çocuk ,ben diyim 10-12 yaşında filan , 3 metreye yakın bi adamın kucağında yani cinsel münasebetteken ölmüşler,diye hayret eden mongus'un, peygamberin, 12 yasindan daha kucukken beraber oldugu ayse olayni hic gormez; Binbir cesit ozur uydurur 52 yasindaki adamin 9 yasindaki kizla gerdege girmesine. Yani tas kesilselerdi, o zaman mi ayiplayacakti peygamberi?
Pompei'de rezillik adedilen seyler, araplar hergun yapiyor. bilmeyenler icin, hindistan'dan genc kizlari (10-12 yaslarindaki) ailelerinden satin alip arabistandaki rezillere cariye diye satanlari bilmeyen yok. eh yanardag yok ki tas kessin allah, onlar da keyfini cikariyor. Imam sey ederse, cemaat s..car misali....

mongus
10-11-2009, 10:19
hadyin len çok bilmişler,başkalarının çabalayıp,çalışıp geliştirdiği,bugünde emperyalizmin
satın aldığı bilimin altına sığınan,başkalerının emeğiyle övünüp,insanların yaşadığı saygın inancı kötüleyp durun.

bende sizin cehenneme girmeniz için kadehimi kaldırıcam,cıgaramı yakıcam.

saroz
10-11-2009, 11:05
hadyin len çok bilmişler,başkalarının çabalayıp,çalışıp geliştirdiği,bugünde emperyalizmin
satın aldığı bilimin altına sığınan,başkalerının emeğiyle övünüp,insanların yaşadığı saygın inancı kötüleyp durun.

bende sizin cehenneme girmeniz için kadehimi kaldırıcam,cıgaramı yakıcam.

Emperyalizm, marksizmin literatürüne ait bir kavramdır. İlginçdir, din tüccarları, marksizme her dönemde saldırmış, tescilli halk düşmanları olmalarına rağmen, işlerine geldiğinde utanmazca marksist literatürü kullanabiliyorlar.

eee takiye meslek olunca, makyavelli mübah oluyor:)))

vartor
10-11-2009, 17:23
Mongus, senin az bildigin ortada, bari biraz ogren; hic degilse, din kardeslerine caka atarsin.

mongus
10-11-2009, 21:50
:) :smash: :blabla: :pray2:

mongus
10-11-2009, 21:52
ben bişeyler biliyorum. fakat her şeyi bilmiyorum,herkes farklı özellik taşır onu biliyorum mesela.

iyi plan yapmayı bilirim bide.

Jolly Joker
15-11-2009, 12:18
ben bişeyler biliyorum. fakat her şeyi bilmiyorum,herkes farklı özellik taşır onu biliyorum mesela.

iyi plan yapmayı bilirim bide.

Genelde iyi plan kurarlar, otoriteyi ele geçirmek için herşeyi kullanabilirler. Hatta kurdukları planları uygulayabilmek için, hayali kahramanlarda ortaya sürerler. İnandırıcı olsun diye, yeri gelir birkaç kişiyi kurban ederler..
Sonra bakarlar plan tik tak tik tak... Herşey yolunda gidiyor.. Peki nereye kadar?

mongus
15-11-2009, 12:45
Genelde iyi plan kurarlar, otoriteyi ele geçirmek için herşeyi kullanabilirler. Hatta kurdukları planları uygulayabilmek için, hayali kahramanlarda ortaya sürerler. İnandırıcı olsun diye, yeri gelir birkaç kişiyi kurban ederler..
Sonra bakarlar plan tik tak tik tak... Herşey yolunda gidiyor.. Peki nereye kadar?
JOLY JOKER seni anlayabişlen biri olarak düşünmüştüm.

Öyle değilmişsin,yanılmışım,hayali konuşup,saçmalıyosun.

Termo
10-02-2011, 02:05
Boşa kaldırmış olursun.