Orijinalini görmek için tıklayınız : Harun Yahya'nın genel olarak yaptığı
Öncelikle harun yahyanın ne yaptığını kavramamız gerekiyor.
Genel olarak yapılan şudur:
1)Amaca uygun Kur'an çevirileri kullanmak,ayrıca ayetleri bilimsel verilere uydurmaya çalışmak(en çok karşılaşılan durum budur)
2)"Kur'an zamanında bilinmesi mümkün değil" denilen birçok bilginin Kur'an dan yüzyıllar önce bilinmesi durumu.Daha önemlisi Muhammed'in bu kişilerle bazı ilişkilerinin olduğunun kanıtlayan bazı kaynaklar!
3)Kur'an da bulunan bazı "mucize" iddialarının Kur'an dan önceki kitaplarda bulunması...
islamacevap.com'dan alıntıdır.
Bu yazıyı astım, çünkü öncelikle harun yahyanın ne yaptığını kavramamız gerektiğine inanıyorum. İyi düşünürsek yukardakinden daha fazla madde çıkacağına eminim.
Russell
Harun Yahya'nın en büyük yaptığı yanlış kuran'ı bilimsel bir kitapmış gibi tanıtıp beyinleri kurana ayarlı makine yapmasıdır. Her olayı kuranla ilişkilkendirmeye çalışmaktadır. Böyle yaparak bu ülkenin geleceğine hiçbir katkısı olmayacak sabit fikirli gençler yetiştirilmesine en büyük katkıyı yapmaktadır.
Bir de Atatürkçü geçinmez mi:)
imported_ozer
12-08-2006, 11:19
Her kişi nevi şahsına münhasırdır.
Adnan Oktar da öyle işte.
Peşinden koşanlar da nevi şahsına münhasırlıklarını arayanlar.
Adnan oktar (Bu arada onada bilim adamı diyorlar) denen zatı muhteremin ne yaptığından çok ona onu yaptıranların ne yapmak istdikleri önemli buraya bakalım. birgün kendisi ile karşılaşırsam sormak istediğim bir kaç sorum var yazayım şimdiden olurda ben değilde sizden bi arkadaş o cemali görmeye muvaffak olur. Elinde kur-an ı kerim gibi gibi kutsal bi varken Çünki orda her şey açıklanmıştır yaratıcının kitabı neden bilimle örtüştürüyor? kurandan surelerden örnekler vermeden anlatırsa sevinirim.... diğer sorular sonraya...
kalkandelen
19-08-2006, 01:32
Harun yahya yazarken yanina (adnan oktar) yazarsak bilmeyenler ikisinin ayni kisi oldugunu anlarlar,tesekkurler.
Bir de belgesel tadında filmleri vardır bu adamın, hatta bazı okullarda izletilir! Yazık...
yahu harun yahya kimdir ? ne yazıyor ?
..
bakın şunu belirtmek istiyorum ; harun yahya bilimadamı değil bilimden yazıyor !
harun yahya din adamı ,teolog değil dinden yazıyor!
harun yahya biolog değilk biyolojiden yazıyor !
bilimi kendi düşüncesine ,inancına göre tekrar dizayn ediyor ! biliim ,ilim insanı değilki bu adam !! kim ne yazdığını bilsin lütfen ..
sonrada bu adamı islamın savunucusu ilan ediyorlar ! bir kahraman yapıyorlar !
gumitg21
06-08-2007, 21:29
bu kadar harun yahya hakkında boş boş konuşacağınıza yazdıkları şeylerin yanlış olduğunu ispat etmeye çalışın
zelzeleci
06-08-2007, 21:33
Gumitg; katılıyorum sana, bak benim de bazı çalışmalarım var bu konuda.
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4870
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6496
kendimi yazıyor müridlerimi :P
ozgur_beyin
21-09-2007, 01:16
bu kadar harun yahya hakkında boş boş konuşacağınıza yazdıkları şeylerin yanlış olduğunu ispat etmeye çalışın
gumitg21
GUMİTG 21 ,BİR AYDA söyleyebileceklerinin hepsi bu mu?
InVitatio
21-09-2007, 01:26
Harun Yahya
site icindeki Tercüme Grubu ne yapiyorsa kendisi de ekibi ile onu yapiyor....
yani oradan buradan toparladigi kendince önemli makale ve arastirmalari gönüllü ve azimli gencler tarafindan tercüme ettirip kendi adina yayinlatiriyor....
haa icerik olarak dogru dur yanlisdir güzel dir iyidir bunlar tabiki farkli
ama ben sahsen buradaki Tercüme Grubun calisma tarzi ile kendisinin calisma tarzi arasinda bir büyük fark görmüyorum......
yaptirdigi *tercümelerinin iceri *bilimsel olup olmadigi ise tartisilmasi gerekildigi icin tartisiliyor zaten.....
Dini "bilgisini" Edip Yüksel'den bir seyler kaparak ortalikta dolasan
evrimci "bilgisini" amerikadaki asiri hristiyan lobbyler tarafindan temin eden
tarih bilgisini ise "misli muslu" hadislerden alan Harun Yahya ve ekibi kendince bir durus sergilemekte
thunderpoint
21-09-2007, 10:35
kendince önemli makale ve arastirmalari gönüllü ve azimli gencler tarafindan tercüme ettirip kendi adina yayinlatiriyor ama ben sahsen buradaki Tercüme Grubun calisma tarzi ile kendisinin calisma tarzi arasinda bir büyük fark görmüyorum.. yaptirdigi *tercümelerinin iceri *bilimsel olup olmadigi ise tartisilmasi gerekildigi icin tartisiliyor zaten.....
Sana bir adet "yuh" diyebilir miyim, sevgili Invi?
yaptıklarının ya söylediklerinin karşısına koyacak bir düşünce koyun sizde... kim yazdıysa yazdı. cevap verin hadi iddialarına... yazdıkları kitapların hepsi kendine ait. yanındaki müüritleri bilimsel verileri Türkçe ye çevirmekle meşgul onlarında emeği var bu işte. ama iş Harun Yahya da bitiyor. İşin felsefi yanını çıkarmak ona kalmış... bütün dünya bu kitaplarla sarsılırken bu yaptıklarınız bana gülünç geliyor...hadi bakalım hoşçakalın...
thunderpoint
21-09-2007, 17:27
Hadi bakalım güle güle...
evrim teorisini çökerten bilimi şaşırtan adam. bir rus bilim adamı diyor ki; " harun yahya evrim teorisini çökertecek teorisiyle tek başına bir teori..." bu ne demek biliyore musunuz? karşısında bir teori yok demek. bu da bir gerçek tabi, en büyük gerçek. görmek...
zaten avrupadaki komşularımız, akrabalarımızın anlattıklarına bakılırsa avrupa da İslamiyet e bu kitaplarla müthiş bir eğilim var... kendi sitelerinden de video kayıtlarıyla ne büyük işler yaptıklarını, çoğu televizyon ve gazetenin bu haberleri övünerek vermesi gerekirken haberlerin çoğunda değinilmediğini, değinirken karalma kampanyası yürüttüklerini herkes biliyor... yazık!
Sn su1prelude,
Sn Harun Yahya ile ilgili bu değerli bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkürler, bu sitedeki kendini bilmezler de artık Rus bilim adamı'nın sözü üzerine kendilerine gelirler herhalde.
" harun yahya evrim teorisini çökertecek teorisiyle tek başına bir teori..."
Gerçekten müthiş, ben Adnan hocamızın bu kadar büyük bir insan olduğunu bilmiyordum ama elin Rus'u bizim değerini bilmediğimiz bu değerimizi ne de güzel tarif etmiş. Zaten başımıza ne geliyorsa bu değerlerimizi hak ettikleri yerlere getirmemekten geliyor.
Saygılarımla, hocaya da hörmetler.....
Vah vahhhh bir kurban daha. Kac gencin basini yakmistir bu adam kimbilir.
Universite yillarimda zengin ailelerden devsirdigi muridlerini gorurdum son model arabalarla etrafta dolasirken.
Yakalanmisti bu adam tekrar serbest mi biraktilar ?
ozgur_beyin
21-09-2007, 20:47
sevgili su,Amerikalı bir bilim adamı ki, adı arabistanlı lawrenc, üniversiteside *el-ezber dir,gayet kapsamlı bir
araştırma yapmış *araştırmanın konusu
BÖNLÜĞÜN kısa tarihi , okumanı tavsiye ederim.
herkes bir şeyler yazacaktır merak etme.. elime geçerse okurum muhakkak... ama bu adamın kitaplarının dünyagündemine oturduğunu daha birkaç hafta önce fransa da kitaplaralanse atılmak istendiği... fransa gazetelerin manşet haberler de olduğunu da biliyoruz. ama bizim tv kanalları ve gazeteler her şeyi bilirler bunu bilmezler...
InVitatio
22-09-2007, 02:47
Sevgili Thunderpoint
bana degil de benden sana dostane bir tavsiye, sorumlulugunu kaldirabilecegin herseyi özgürce diyebilmelisin senden baska bir istegim olamaz zaten....
ama ben yukaridaki kiyaslamami yaparken , icerikten ziyade calisma tarzina vurgu yapmak istemistim belki bunu tam basaramadim.
evet harun yahya ekibi gönüllü genclerin azimli bir sekilde yabanci makaleleri türkceye tercüme ederek kendi akimlarina "deger" kazandiriyor....ve harun yahya bunu yayinliyor.....
peki burada ne oluyor ?
Turan Dursun sitesi azimli genclerin gönüllü yaptiklari cevrileri yayinliyor.....bu gencleri bu cevriler bu sitede yayinlansin diye yapiyor....
ben bunda *büyük bir fark göremiyorum....
herkes bir şeyler yazacaktır merak etme.. elime geçerse okurum muhakkak... ama bu adamın kitaplarının dünyagündemine oturduğunu daha birkaç hafta önce fransa da kitaplaralanse atılmak istendiği... fransa gazetelerin manşet haberler de olduğunu da biliyoruz. ama bizim tv kanalları ve gazeteler her şeyi bilirler bunu bilmezler...
Dünya gündemine değil de Fransa gündemine oturduğu ve gazetelerde haber olduğu doğrudur.
Ama nasıl?
" Bilimdışı iddiaları ve bilgilerin çarpıtılarak insanların yanıltan içeriği ile ve de onbinlerce kitabın nasıl parasız dağıtılabildiği, böylesine maliyeti yüksek bir kitabın finansının nasıl ve nereden karşılandığı şekliyle..
Yoksa;
" Vay, meğer biz aldatılıyor muşuz, gerçekler farklıymış" şekliyle değil..
pante... bu adamla madem sahtekar, neden yabancı basın röportaj isteğiyle İstanbul a gelsin. dediğine inanıyor musun sen? evrim teorisini çökerten adambaşlığıylamanşete çıktı... söylediğine inan bir kere. ben sana gerçek manşetlerin video kaydını göstereyim, yeniden düzenlenmiş manşet fotoğrafları değil... sadece fransa değil amerika, kanada, taywan, rusya ve daha nice ülkeler var... akıllı kardeşim. bilmeden konuşma en azından şu googleden bir bak be...
InVitatio
22-09-2007, 03:17
su1prelude
Harun Yahya tabiri caiz se C/P ci....yani kopyala yapistir'ci
Harun Yahya ilgili Edip Yükselin 19.org forumundaki kendi actigi basligi okumani önerim...
Harun Yahya sütten cikmis kasik olmadigi gibi, ne oldugu kuskulu bir yapiya sahip insan...
sütten çıkmış kaşık olup olmaması ilgilendirmiyor zaten beni. yaptıkları ilgilendiriyor. ve oldukça samimi buluyorum yaptıklarını... ha yazdığı kitapların içeriği vayy fevkalade mükemmel... yani hiç karşılaşılmamış şeyler de değil... benim için harun yahya evrim teorisinde var. ve bu bugüne dek bu ülkede bu kadar ciddi ele alınmamış belki de dünyada. yoksa diğer konularda yaptıkları evrim teorisindekiyle kıyaslanamaz bende... ki ben ilkokulda, yakındır bu r-tarih... fenbilgisi kitabımda züraaların yerde ot çıkmayınca dallara uzana uzana boylarının uzadığını yazanders kitaplarını okudum, yani evrim yanlısı. ve ilk defa o kadar kitap okumama rağmen evriden bahseden başka karşıt bir kitap okumadım. sanrım bu yeterli? *Türkiye için ne kadar önemli olduğu...evrimin bilinmesi açısından. ve o kadar karşıt yazı da okudum evrimle ilgli. gerçek evrimcilerin gerçek yazılarını da okudum. evrimden bahseden harun yahya nın hiçbir şeyiçarpıtmadığını bunları okuyarak tescilledim...
pante... bu adamla madem sahtekar, neden yabancı basın röportaj isteğiyle İstanbul a gelsin. dediğine inanıyor musun sen? evrim teorisini çökerten adambaşlığıylamanşete çıktı... söylediğine inan bir kere. ben sana gerçek manşetlerin video kaydını göstereyim, yeniden düzenlenmiş manşet fotoğrafları değil... sadece fransa değil amerika, kanada, taywan, rusya ve daha nice ülkeler var... akıllı kardeşim. bilmeden konuşma en azından şu googleden bir bak be...
Harun Yahya yayınlarından izlersen konuyu dünyanın sarsıldığını sanırsın tabi.
Google'daki bu yönde yazıların tümü HY'cılara ait.
Bu yönde tarafsız bir örnek ver varsa..
video... daha ne tarafsızlığı istersin?:) manşet haberleri, televizyon haberlerinin videoları... sitelerine gir bak mesela en basitinden... tarafsızlığı bırak bu adama karşı koyacak adam akıllı bir görüş yok...
haa bu görüşlr bu adamın mı? hayır... kimin olduğu belli...
sevgili su,Amerikalı bir bilim adamı ki, adı arabistanlı lawrenc, üniversitesi de el-ezber dir,gayet kapsamlı bir araştırma yapmış *araştırmanın konusu BÖNLÜĞÜN kısa tarihi , okumanı tavsiye ederim.
Sevgili özgür_beyin ;
Kilidi açacak anahtarları nasıl da biliyorsun
Alemsin ne diyeyim *:lol:
Pante aynı kişinin fikirlerini şiddetle savunuyor
Dursun'un akvaryumu yok ,
Mavi montlu adamın arabası yeşil değil.
Mr Brown her sabah işegiderken sarı kazaklı komşusunuda alır.
Harun yahya, Pante nin devam ettiği fikir kulubüne üye
Fikir kulubü şehirden uzakta
Mrs. Brown sarı kazaklı komşusunun eşine pasta yapmaya her pazartesi gider.
Katil pencereden yaya kaçtı
...
Öylyese *Pantenin dayısının adı *Harun değildir.
Katil uşaktır.
....
Harun yahya ya, mahpusdan çıktıktan sonra bu kadar para nasıl aktı *bir sormak lazım
Oy oy Babuna, nedir bu güzellikler.
hehe he çok matrak ya...
Yok bu espiri Özgür beyin'in ki *yanında solda sıfır kalır.
Hımmm Okinono, cıvıımaaaaa..
"zaten avrupadaki komşularımız, akrabalarımızın anlattıklarına bakılırsa avrupa da İslamiyet e bu kitaplarla müthiş bir eğilim var.."
Sevgilli su1prelude,
Avrupa'daki tek egilim, Islam'in ve muridlerinin siddeti ve *teroru destekledigi ve topluma zarar verebilecekleri. Senin akrabalarin H.Y. gibi hayalgucunu kullanmis. Bugunlerde Avrupa'da her musluman, toplum icin bir tehdit ve terorist.
toplum için değil, devletler için.... sen devletin tlevizyonların gözlüğüyle bakıyorsun ben yaşayanların... aradaki farkı algıladınsanırım...
bu arabistanlı lawrenc midir nedir? bönlüğün kısa tarihi diye bir kitap yazmış... dün okudum süper bir kitaptı... yaaa birisi de çıkmış insanları ayartmakta üstüne yok demiş... biri cevap vrsin diye bekledim en sonunda birisi cup diye atladı:)biz de hemen inandık... orada benim cümlelerimdeki dalganın inceliğini görememiş sonra da kendi kazdığı kuyuya düşmüş, ya da bu dalganın altında boğulmuş...:) neyse...
Arkadaşlar bu adama nasıl inanıyorlar? Çok ilginç buluyorum bir çocuk seviyesinde bilgiyle arkadasına yüzlerce insanı takıyor... evet şimdi biraz gülmeye ne dersiniz? Bilim araştırma vaktı bile açmışlar :) buyrun;
http://www.bilimarastirmavakfi.org/aljazeeraroportaj_070806.html
hakan BAV yi yeni mi duydun?? daha çok yol alman lazım ki bu adamlar hakkında yorum yapabilmen için:) o zaman dersin bu adama nasıl inanıyorlar? diye...:) :lol:
ozgur_beyin
23-09-2007, 06:36
Biri cevap *vrsin diye bekledim en sonunda birisi cup diye atladı:)biz de hemen inandık... orada benim cümlelerimdeki dalganın inceliğini görememiş sonra da kendi kazdığı kuyuya düşmüş, ya da bu dalganın altında boğulmuş... neyse. SU
hakan BAV yi yeni mi duydun?? daha çok yol alman lazım ki bu adamlar hakkında yorum yapabilmen için:) o zaman dersin bu adama nasıl inanıyorlar? diye... SU
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Sevgili su uzun zamandır, siteye girmeyen (ama bir kaç güne kadar döner) bir üyemiz var. Adı MEP.
Bu sitenin ''belgeselcisidir'' sana son çalışmasını aktarıyorum. Umarım faydalı olur.
BELGESEL *BELGESEL *BELGESEL *BELGESEL *BELGESEL *BELGESEL *BELGESEL *BELGESEL *BELGESEL
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *SANAL *SAZANLARIN *GÖÇ *YOLLARI
*
*
* *Bilimsel *adıyla *sanalituıs *sazzanuss *olan *bu *canlılar,genellikle *cami *önleri,imamhatipler,mahalle *kahveleri *gibi *bölgelerde *yaşar.zemzem *suyu *ve *hurmayla *beslenen,genelde *iyi *huylu *olan *sazzanusslar. *harun *,ömer *gibi *bilgelerin *''yiyin *garii'' *demeleriyle,yetişkin *birer *sazzanuss *olduklarının *farkına *varıp,derin *sulara *açılmaya *başlarlar.genelde *dinsiz *ve *ateistlerin *bulundukları *sitelere *gidip *teblig *yapmak *için *google *dan *yola *çıkarlar,göç *yollarının *üstünde *bulunan *T.D *sitesi *ilk *uğrak *yerleri *olur,birsüre *bu *sularda *teblig *ve *bilimsel *çalışmalar *yapan *sazzanuss *lar,kimsenin *kendilerini *ciddiye *almadığını *hatta *hafiften *hafiften *kafa *yapıldığını *fark *ettiklerindeyse,büyük *bilim *adamı *muhammedin *bi *teorisinde *de *buyurduğu''Şeytan *ezan *sesini *duyunca *duyamıyacağı *yere *kadar *yellene *yellene *kaçar''sözünü *doğrular *bi *şekilde *tekrar *geldikleri *,h.y *ö.ç *gibi *kaynakların *bulunduğu *sitelerine *geri *dönerler.
* *Normal *sazanların *göç *edip *yumurtalarını *bıraktığını *ve *döndüğünü *bilen *bilim *çevreleri *ise.sanal *sazanların *göç *edip *kıt *olan *akıllarınıda *bırakıp *dönmelerine *hala *anlam *verememektedir.
* *
* *Bu *değerli *çalışmada * katkıları *bulunan *
* *suların *birbirine *karışmadığını *sümerlerin * muhammedden *4000 *yıl *önce *bildiklerini *öğrenince *''ben *sümer *oldum'' *diye *açıklama *yapan *kaptan *custoya
* *Sitemizin *ziyaretçi *sayısını *arttırdıkları *için *sayın *H.Y *VE *Ö.Ç *ye
* *İnsanların *bilim *sevgilerini *arttıran. *yazdığı *kitapla *bilimi *herkesin *anlıyabileceği *bir *hale *getiren *bilim *insanı *muhammede
* *sevgili *balıkçı *dostlarımıza * kucak *dolusu *teşekkürler .MEP.T.D. SİTESİ BELGESELCİSİ
*
* *KAYNAKLAR.
* *çarls *vundeba *(balkabağının *gölgede *kalan *yanı)1997 *baskısı( *bu *abide *bal *kabağını *inceledikten *sonra *müslüman *olmuştur.alakasını *hala *kendiside *anlıyamamıştır.)
* *elizabet *dremvaver *( *arkeolog. *yaptığı *kazılarda *çorbaya *batırılmış *sinek *fosilini *bulmuş,muhammed *dehadır *demiştir) *
* *benjamin *börk *(tarihçi,sosyalog *islamı *araştırmış *islam *konusunda *çeşitli *makaleler *yazmış,şimdi *oslo *yakınlarında *bi *akıl *hastanesinde *tedavi *görüyo)
Mep ,müsadenle bir kaynakta ben *ekliyorum. Bönlüğün kısa tarihi ,yazan Arbistanlı Lawrence, BASAN(KİTABI)
EL-EZBER üniversitesi, ayrıca bu adam iyi bir islam dostudur!!!. iyi bir osmanlı askeri katilidir. -------------------------
linki.
Sanal Sazanlar (http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4516&highlight=sanal+sazanlar%FDn+g%F6%E7+yollar%FD)
pantee peki buna ne dersin?? kim kime hakaret ediyor farkında mısın? ben bana nasıl yaklaşılıyorsa öyle evap vriyorum... aslında yukarıdaki laflara aynı üslupla çok daha iyi cevap verebilirim de ufakca bi dokundurma yapayım ne dersin.... ozgur_beyin bunu özgürlükle karşıla saygı duy emi! bak şimdi bazı insalar vardır. bütün kış boyunca çalışır çalışır çalışır. en sonunda yaz gelir ruhunu dindirmek için sahile gider benim gibi. denize girer. çevresindeki insanlardan gocunmaz benim gibi... bazıları da vardır ki neyden gocunacağını şaşırır... bu canlı SAHİLDE KIÇINI GÜNEŞE ÇEVİRMİŞ, KIÇINI YALAYAN BİR KÖPEK KADAR TABİİİ insanlardandır. fikir olarak...böyle insanlardır.... *edebiyatımdan gocundurmaya başladınız. daha fazla durulmayacak gibi burada. hakaret etmicezdiyenler sizdiniz, müsade edilmez diyenler sizdiniz. ama ne hikmet ki, neyin hikmetiyse artık hazmedemeyip hakaret etmek sitenin amacıymış gibi, böyle anımsamaya başladım...
Ne var bu yazıda?
Neden üstüne alınıyorsun sanal sazanları?
bana yapılmış bir yorum, dalga mı geçiyorsun?
Ya o sadece bir arkadaşımızın esprili bir yazısını alıntı yapmış.
Senin yazıların üzerine hatırlamış da onun için alıntılamış.
Karalama, hakaret falan yok.
o zman gülünç olma lafını hoş karşılayın. espiridir efendim. sazan dememişim iyiki de espri ya nasılsa...ama bundan sonra önüme gelene mesela sazan diyerek espri yapacağım nasıl? iyi olur değil mi? hatta sazannuss desemde olur...
yazdığı kitaplardan bütün dünya sarsılıyormuş.EVET SARSILIYOR AMA GÜLMEKTEN :lol:
evrim *teorisini *çökerten *bilimi *şaşırtan *adam. *bir *rus *bilim *adamı *diyor *ki; *" *harun *yahya *evrim *teorisini *çökertecek *teorisiyle *tek *başına *bir *teori..."
Bunda anlaşılmayacak bir şey yok, aslında rus bilim adamının söylediği şu;
"Biz bilim adamları bu teoriye kanıt bulmak amacıyla yıllarca çalışıp çabalıyoruz ama bir tane motorcu çıkıp bu teoriyii çökertebiliyorsa ve bizim emeklerimizde boşa gidiyorsa, bu gerçekten de * tek başına bir teori"
Yani adam bence dalga geçmiş.
Kuranı bilimle ilişkilendirmeye çalışıp daha çok çelişkiye uğratan..
Beyinleri daha karanlığa iten bir yazar *:)
Darwin'in sakaLının teLi kadar biLe biLgisi oLmayan bi adamın yaptığı safsataLar dizisi !!
vol-kan-ca-devrim
18-05-2008, 03:25
harun yahya gibi EDİT devlet destekler,ama turan dursun gibi aydınlar hep öldürülmüştür bu karanlık düzende.ama devlet onu öldürerek daha cok yayılmasına ve yaşamasına sebep oldu.....bu sitede emegi gecen herkese
teşekkürler.
Sayın vol-kan-ca sitemize ve aramıza hoş geldiniz, ancak kim olursa olsun, ne kadar gerici olursa olsun kimsenin kişilik haklarına yönelik ithamlarda bulunmuyoruz. Aksi bu kişilere hukuki yaptırım imkanı dogurabilir ve sitemizin başı agrıyabilir. Sitenin kapatılmasını dört gözle bekleyen, her türlü yasal ve yasadışı fırsatları degerlendirmeye çalışan bı çevreleri sevindirmemek için yazınızın itham bölümlerini editlemek zorunda kaldım. Anlayışla karşılayacagınızı ve hukuki delil olmayacak bilimsel ithamlarda bulunmanızı öneririm. saygılarımla
dilaver
Hoşgeldin vol-kan-ca devrim.
Doğru da, sen de bizim siteyi öldürteceksin bu yazınla.
thunderpoint
18-05-2008, 04:22
Sevgili volkanca, hoşgeldin..
Sevgiler...
su2prelude
20-05-2008, 04:40
""Sayın vol-kan-ca sitemize ve aramıza hoş geldiniz, ancak kim olursa olsun, ne kadar gerici olursa olsun kimsenin kişilik haklarına yönelik ithamlarda bulunmuyoruz. Aksi bu kişilere hukuki yaptırım imkanı dogurabilir ve sitemizin başı agrıyabilir. Sitenin kapatılmasını dört gözle bekleyen, her türlü yasal ve yasadışı fırsatları degerlendirmeye çalışan bı çevreleri sevindirmemek için yazınızın itham bölümlerini editlemek zorunda kaldım. Anlayışla karşılayacagınızı ve hukuki delil olmayacak bilimsel ithamlarda bulunmanızı öneririm. saygılarımla
dilaver ""
hımm bencede bu tarz kişilik üzerinden fikir yürütüp boncukculuk oynamak cahilliğin belirtisi olsa gerek. destekliyorum dilaver. ancak gerici ifadesi hakaret olmuyor mu eğer olmuyorsa bırakın "gerici" ifadeleri kullanıp fikirle değil de "gerici" diyrek tartışmaların sırtınabıçak vuralım. bu yaklaşımınızı dakınıyorum site ahalisi olarak...
neden üstüme alındım su1prelude nickine cevap gelmiş eski nickime yani... bu gerici cevabı sahibine iade ediyorum, volkanik devrimlerini nutuk atarak devam edebilir biz de güleriz.
evrensel-insan
20-05-2008, 04:45
Saygideger vol-can-ca-devrim;
Sitemize ve aramiza hosgeldin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
tanışma forumuna dönmüş birden:Dharun yahya kendini tatmin etmek için her iddiayı çürütmeye soyunmuş..canım sıkıldığı zamnlarda yazılarını okuyup eğlendiğim bi şahsiyettir:D
thunderpoint
20-05-2008, 07:22
gerici ifadesi hakaret olmuyor mu eğer olmuyorsa bırakın "gerici" ifadeleri kullanıp fikirle değil de "gerici" diyrek tartışmaların sırtınabıçak vuralım. bu yaklaşımınızı dakınıyorum site ahalisi olarak...
Gerici(TDK): Toplumda çağdaş değerlere ve yeniliklere önem vermeyen, her yönüyle eskiyi özleyen veya eski düzeni yaşamaya çalışan (kimse veya görüş), ilerici karşıtı, mürteci.
Su2,
Sen ya ne söylediğini bilmiyorsun yada savunduğun stratejinin gerici olduğunu... 14 Asır öncenin ilhamını çağa özgü saymanın başka bir tanımı var mı?
su2prelude
22-05-2008, 05:47
Gerici(TDK): Toplumda çağdaş değerlere ve yeniliklere önem vermeyen, her yönüyle eskiyi özleyen veya eski düzeni yaşamaya çalışan (kimse veya görüş), ilerici karşıtı, mürteci.
Su2,
Sen ya ne söylediğini bilmiyorsun yada savunduğun stratejinin gerici olduğunu... 14 Asır öncenin ilhamını çağa özgü saymanın başka bir tanımı var mı?
hee bi siz gerici değilsiniz... siz antoyobaz lakaplı kusursuzyobazsınız da haberiniz yok.. ki işine geleni almak sizin işiniz. işinize gelince ağızdeğiştirmek isizin işiniz. neyi ve kimi kandırıyorsun?? sen tek başına gerici kim diyebilmek için önce gericiliğini yitir sonra edebiyat yapmaya devam et.
ikincisi eski düzeni yaşlamakisteyen derken çuvallamak senin işin demek oluyor bu, sana göre gericilikse banagöre sizinki gericilikse ve atesit bir toplumda eskiyi değiştirip yerine yeni bir sistem gelince bu reform oluyorsa sen üfürükçünün tekisin demek oluyor ki bu çuvallamk anlamına geliyor. salla meydanboş nasılsa.. gericiler sizi.
meydanı boş buLup saLLayan takma adı harun oLan o BİLİMADAMI!!! dır... neye dayanarak yapıyosa o CdLeri kitapLarı...Leman dergisi gibi oku oku güL :D
thunderpoint
22-05-2008, 07:05
hee bi siz gerici değilsiniz... siz antoyobaz lakaplı kusursuzyobazsınız da haberiniz yok.. ki işine geleni almak sizin işiniz. işinize gelince ağızdeğiştirmek isizin işiniz. neyi ve kimi kandırıyorsun?? sen tek başına gerici kim diyebilmek için önce gericiliğini yitir sonra edebiyat yapmaya devam et.
ikincisi eski düzeni yaşlamakisteyen derken çuvallamak senin işin demek oluyor bu, sana göre gericilikse banagöre sizinki gericilikse ve atesit bir toplumda eskiyi değiştirip yerine yeni bir sistem gelince bu reform oluyorsa sen üfürükçünün tekisin demek oluyor ki bu çuvallamk anlamına geliyor. salla meydanboş nasılsa.. gericiler sizi.
Çok şey yazıp hiç bir şey söyleyememek bu olmalı.. Ne demek istediğini belki 3 gün sonra anlatırsın...
su2prelude
29-05-2008, 13:57
sen benim yaşadığım stratejiyi nerden biliyorsun da gerici diyebiliyorsun be? hem sen hangi stratejiyi yaşıyorsun?? şu gerici! olmayanlarından hangisi?
neden hep agresifsin su2 ? hep saLdırı haLindesin ! tartışmak demek;TARTIŞMAK! demek degiLdir...sizi allah susturamıyor,ben mi susturacam diyip gitme :) (bu şakaydı aLınma hemen) dedigim gibi harun yahya'nın biLgisi Darwin'in sakaLı kadar değiL bence..onu nasıL eleştiriyor anLam veremiyorum ?
strateji yaşayanları bence tutmamak lazım bırakın yaşasınlar... harun yahya yurtdışından bulduğu kitapları çevirilerini benim kitaplarım die yayınladı ..... ayrıca hiçbir işi olmadığı takdirde malikanesi olan bu adam .... tarikat lideri olma edasında olan bu şahsa bilimadamı diyenlerin aklına şaşarım... bilimi bilmeyenler bilim adamı der bu zat-ı muhtereme...
su2prelude
30-05-2008, 13:19
neden hep agresifsin su2 ? hep saLdırı haLindesin ! tartışmak demek;TARTIŞMAK! demek degiLdir...sizi allah susturamıyor,ben mi susturacam diyip gitme :) (bu şakaydı aLınma hemen) dedigim gibi harun yahya'nın biLgisi Darwin'in sakaLı kadar değiL bence..onu nasıL eleştiriyor anLam veremiyorum ?
saldırganlıktan kastın "gerici" ise onu ben söylemedim... onu muhattabına iletileştirirsen cevabını verir..
khalkedonian62
04-06-2008, 04:59
Adnan Oktar ne bir biyolog nede ilahiyatçıdır. Kendisi ve adamlarının yaptıkları tamamen amerikalı neocon protestan gericilerinin hazırladıkları sözde bilimin dinsel hurafeleri kanıtladığı kitaplardan copy paste yapmaktır. Zaten öyle çapsız bir insan daha fazlasını yapamaz.
BenDeniz
04-06-2008, 15:36
Din adına 'Bilim'e savaş açmak gibi bir talihsizliğe düşmüştür.Din ile Bilimin ayrı dallar olduğu ve karşılaştırılmaması gerekmektedir.
İslam; 'Tekamul' fikrine yatkın iken,Hristiyanlığın evrim karşıtlığını buraya ithal edişide çok talihsizliktir ve sıkıcıdır.
milomanara
06-06-2008, 09:59
Sizin konuyla alakasız olacak ama bence alt forum "kur'an da mucize yoktur" yanlış bir önerme. Bu kadar tutarsızlığın, bu kadar saçmalığın peşinden bu kadar insanın gitmesi hemde hayatlarını ciddi şekilde kısıtlayarak(özellikle kadınlar) tam bir mucize. Sırf bunu söylemek için yeni konu açmayayım dedim.
AKHENATON
07-06-2008, 00:26
acaba harun yahya , ateistlere zararmı veriyor yoksa ateistler için zeminmi hazırlıyor.harunun çarpıtma yaptığı yazılar dikkate alınırsa ben teze anti tez ile ateistler için çalıştığını düşünüyorum.Çift kutuplu dünyanın diğer tarafı.
Harun Yahya Hazretleri, şimdi de "Ergenekon Masonluğun Kılıncı" diye kitap çıkarmış. Ergenekoncuların masonluğun bir kolu olduğunu söylüyor.
schonozatzsche
08-06-2008, 07:07
Hazret-i harun oturur alır teleskobunu allahını görür büyük patlama anında
daha sonra
zamanı geriye çevirir
bakarki canlılar bir anda çıktı
Harun baba en büyük bilim adamı olur....
der ki 'Bırakın,bilim allahı ispatlasın sadece,gerisi yalan:D'
en kötüsü doslarım
sonsuz ve devamlı hızlanan evren modelinden haberiz olan harun baba -riedmann varsayımı gereği- ktirik yoğunlukla evrenin genişleme hızı arasındaki çok küçük farkın allahın intizamına işaret olduğunu kitaplarında anlatır Ama bilmezki o evren modeli de evrenin sonsuza dek genişleyeceğini öngörür Harun baba,kıyamet denen şeyin olmayacağını bilmez.....Naapsın Bir hawking bir harun baba var bilim adamı...:D
schonozatzsche
08-06-2008, 07:10
ha birde bir arkadaş ergenekon-masonların kılıcı diye bir kitaptan söz etti sanırım
Hazret-i harun yahya akpyi bir allahın kulları partisi ve Risalelerde emredilen parti olduğu için tasdik eder ve onun muhaliflerini tekfir eder...Birde sakal imajı vardır Teorisyenlere özenir...Baba biz seni eski kaymış tipinle sevmiştik Engelse mi benzemeye çalışıyon ya:D
mehmetsalih
09-06-2008, 01:51
3)Kur'an da bulunan bazı "mucize" iddialarının Kur'an dan önceki kitaplarda bulunması...
Peki kur'andan önceki kitaplarda bu tür haberler varsa -ki yoktur.
1- Kanıtları
2- Önceki kitaplarda bir peygamberin yani yine bir din gerçeği olur
3- Harun Yahya islam yazarı ve bilim adamıdır ne amaçla çalıştığı beni ilgilendirmez. Zira ben ortaya atığı gerçeklere bakarım.
mehmetsalih
09-06-2008, 01:55
Allahı kanıtlamak ben dahi yaparım...
1- Dünyadaki dengeyi açıklayın - Bilmsel verilerle
2- Yeryüzünde ilk hücreyi açıklayın
3- Sebeb herşeye bir sebeb lazım
4- Akıl ve düşünceyi açıklayın
Sizin cxevaplarınız inanıyorum yuvarlak olurlar. Çünkü evrimci babalar dahi yapamıyorlar -kaldıki mürütleri (d)
Biz bunları kanıtlayamzsak sen kanıtlayamadığımız için tanrının var olduğunu mu söyliyceksin..mesela yeryüzün de ilk hücreyi açıklayamadık haa tamam ozaman tanrı vardır..Sen bize tanrıyı kanıtla bilimsel verilerle..Bence bunların tanrıyla bir alakası yok bunların çoğunun cevabını bulabilirsin.Bulamadıklarını da tanrı ya bağlamak biraz mantıksız olur bence bizden sonraki kuşakların bulamayacağı ne malum.
mehmetsalih
09-06-2008, 03:47
Biz bunları kanıtlayamzsak sen kanıtlayamadığımız için tanrının var olduğunu mu söyliyceksin..mesela yeryüzün de ilk hücreyi açıklayamadık haa tamam ozaman tanrı vardır..Sen bize tanrıyı kanıtla bilimsel verilerle..Bence bunların tanrıyla bir alakası yok bunların çoğunun cevabını bulabilirsin.Bulamadıklarını da tanrı ya bağlamak biraz mantıksız olur bence bizden sonraki kuşakların bulamayacağı ne malum.
Ben bu dengeleri sadece Allah isminde birinin değilde akılı birinin tasarladığına akıl erdiriyorum. hER ŞEY BİR SEBEB İSTER DOĞANIN KANUNU BUDUR. hücreninde bir sebebi olması lazım o sebeb ne ise o onu yaratandır. Biz ona Allah deriz yehudiler yahova der. Sorun du dendeyi tutandadır. denge hali ile onu yapanı andırır.
Benim kanıtım seninkinden daha mantıklı ve en azından bir sonuca varıyor. ya sizin?
açıkçası ben bir sonuca vardıramadım.kuantum fiziğinde sebepsiz yere oluşan ve yok olan taneciklerin olduğu savunuluyor.ayrıca her şeyin bir sebebi varsa tanrının sebebi nedir?
hER ŞEY BİR SEBEB İSTER DOĞANIN KANUNU BUDUR
O halde Allah'ın sebebi nedir. Onun sebebi olmaz diyeceksen yukarıda yazdıgını sil. Kendi kendinle çelişip kendini yalanlıyorsun çünkü. Allah a sebep olmayacaksa başka şeyler için de sebep olmayabilir.
saygılarımla
mehmetsalih
09-06-2008, 04:57
Biz şuan ilgilendiren Allahtır sebebi olabilir / veya olmaya bilir. Sonuç değişirmi. ? Ama bize göre oda nasılki evren sonsuzdur oda sonsuzdur…..
Hem biz müslümanlar Allaha itaat ediyoruz.. bunun ahirete bir zararı varmı...? hayır çünkü Allah varsa yoksa biz ya cenette yada toprağa. Ya siz ya toprağa yada ateşe (cehenme)
-kardeş ben rahatım Allah için çalışıyorum, siz ise ona karşı. Ya varsa p Orada sebebmiş mebebmiş öğrenilir. Altmış yılık hayat için değermi...? Benden bu kadar çünkü bazı gerçekler görünmesede vardır....</p>
-Neyse ner halukarda kardayız. Kötü ihtimal yok. Zinaya mukabil bir kadın. veya boşa başkası... ya sizin? Bilim dese bizde var... okuma desen... Anlayacağın Allah (CC) tüm nimetlerinden Allah (CC) dilediği gibi faydalanıyoruz. Siz ise tam tersi ama sonuç aynı –
..........Bende sadece söylerim belki cennete bir kat daha bana yer hazırlanır............ Buna tebliğ denir...........
"Artık sen öğüt ver, Sen ancak bir öğüt vericisin. Sen, onlar üzerinde bir zorba değilsin. " (Ğaşiye 21-22)
Yukarıda c/p yapmanın zararları görülüyor :D
Mehmetsalih kardeş ya bu yazıyı Word benzeri bir programla düzelterek as yada sil. Gereksiz mesaj olarak kabul edeceğim çünkü.
mehmetsalih
09-06-2008, 05:05
evet silindi bende mecburen word atım vaziyet kurtarana kadar (D)
metalheart
09-06-2008, 11:35
harun yahya bilim adamı mıdır??
ne mezunudur kendisi ??
nobele adaylığını ne zaman açıklayacak ??
mehmetsalih
09-06-2008, 16:13
Harun Yahyan'ın bilim adamı olup olmaması sonucu değiştireceğini sanmıyorum, Ayrıca senin şu kapitalist toplumda diplomasız o kadar diplomalıyı şutlayan bilge kişileri görüyoruz. Ama sonuçlar ortada güçlü ve vakarlı bir bilim adamı. Tüm dünya evrimcileri susturan, öfkelendiren bir çağdaş bilim adamı. Harun Yahyanın bütün cd, ve kitapları dolabımın her tarafını süslüyor... Fıransada yankı uyandıran Yaratılış Atlasına nasıl bir kılıf uyduruluyorsa, Nobel ödülüde öyle verilecek... Kardeşim siz ne diyorsunuz... Kitabı yasaklanan ükdedemi alsın (!) Nobel ödülünü.
metalheart
10-06-2008, 04:33
Harun Yahya islam yazarı ve bilim adamıdır ne amaçla çalıştığı beni ilgilendirmez. Zira ben ortaya atığı gerçeklere bakarım.
Harun Yahyan'ın bilim adamı olup olmaması sonucu değiştireceğini sanmıyorum, Ayrıca senin şu kapitalist toplumda diplomasız o kadar diplomalıyı şutlayan bilge kişileri görüyoruz. Ama sonuçlar ortada güçlü ve vakarlı bir bilim adamı. Tüm dünya evrimcileri susturan, öfkelendiren bir çağdaş bilim adamı. mehmetsalih..
sen bunları geçeceksin...
ister dolabını süslesin,istersen kendine vitrin yap oraya diz teker teker...
ne mezunudur ????
hangi üniversitenin hangi bölümünü bitirmiştir ???
neye kime göre bilimadamı sıfatını yakıştırıp reklamını yapıyorsun ???
soruya cevap ver sonra yorumunu yaparsın.....
mehmetsalih
10-06-2008, 04:43
Ortaya atığı gerçekler beni ilgilendirir beni ateizmden kurtardı bu bana yeter ve ben onun sayesinde şuan çalışmalarımı yürütüyorum
Biz şuan ilgilendiren Allahtır sebebi olabilir / veya olmaya bilir. Sonuç değişirmi. ? Ama bize göre oda nasılki evren sonsuzdur oda sonsuzdur…..
Hem biz müslümanlar Allaha itaat ediyoruz.. bunun ahirete bir zararı varmı...? hayır çünkü Allah varsa yoksa biz ya cenette yada toprağa. Ya siz ya toprağa yada ateşe (cehenme)
-kardeş ben rahatım Allah için çalışıyorum, siz ise ona karşı. Ya varsa p Orada sebebmiş mebebmiş öğrenilir. Altmış yılık hayat için değermi...? Benden bu kadar çünkü bazı gerçekler görünmesede vardır....</p>
-Neyse ner halukarda kardayız. Kötü ihtimal yok. Zinaya mukabil bir kadın. veya boşa başkası... ya sizin? Bilim dese bizde var... okuma desen... Anlayacağın Allah (CC) tüm nimetlerinden Allah (CC) dilediği gibi faydalanıyoruz. Siz ise tam tersi ama sonuç aynı –
..........Bende sadece söylerim belki cennete bir kat daha bana yer hazırlanır............ Buna tebliğ denir...........
"Artık sen öğüt ver, Sen ancak bir öğüt vericisin. Sen, onlar üzerinde bir zorba değilsin. " (Ğaşiye 21-22)
sebebinin olması ya da olmamasının bir önemi yok mu sence tanrı anlayışın bu kadar basit mi.bir şeye ya tam inan yada hiç inanma.bu söylediğin çok çelişkili.
bunun zararından faydasından bahsetmende çıkar anlayışıyla olmuş.yani evet namaz kılıyorsun haca gidiyorsun tanrı varsa işine yarar yoksa da bir zararı olmaz.gerçekler hiç umrunuzda değil.ben kendime bakarım diyorsun.
allah için çalışma boşver o kendi işini görür sen kenine bak.kendin için .insanlar için bir şeyler yap.
ayrıca bizim allaha karşı olduğumuz falan da yok savaş falan açmış değiliz ona bizim amacımız sorgulamak,insanlarada bir şeyler katmak.bir şey hakkında vardır yoktur diye kesim hüküm verip onu kestirip atamzsın-tanrı için de geçerli- bu bilimin yapısına aykırıdır zaten.
lionking
10-06-2008, 05:03
[QUOTE=mehmetsalih;112422][FONT=Calibri][SIZE=3]
-kardeş ben rahatım Allah için çalışıyorum,
Sayin mehmetsalih,ibadetine ve inancina saygim sonsuz(islama karsiyim cünkü ben onun deyil o benim düsmanim)ama müslümanlarin biz allah icin yasiyoruz lafi adami timarhanelik eder bu sözle ancak koyunlari ve kendinizi kandirirsiniz,ibadetse onu cennet icin yapiyorsunuz,,,allah icin ne yapiyorsunuz?meraketdim.allah icin sakatlarami yardim ediyorsunuz?veya aclarimi doyuruyorsunuz?veya bir cocukmu sevindiriyorsunuz?ben müslümanlarda allah icin yasayan 40 yilda 1 tane insan görmedim vede duymadim,bu allah icin yasamadaki anlayisiniz nedir?cevaplarsaniz cok cok memnun olurum,saygilar
harun yahya ne bilim adamıdır nede din adamı .........başka ülkelerdeki yazarların kitaplarını çevirtip kendisi yazmış gibi göstermektedir kendi yazıtlarındaki iddialar çok basit ve gülünçtür.. kurduğu tarlkat ortadadır.. işi olmadan inanılmaz bir zenginliğe kavuşmuşur.. malikanede yaşıyor adam!! ayrıca çete kurmaktan ve suç işlemekten hüküm giydi!! geçmiştede adı mankenlerle anıldı!! hala bu adama bilim adamı diyenlere söylıyecek söz bulamıyorum....
lionking
10-06-2008, 23:58
Dehadi mehmet,Allah icin ne yaparsiniz?söylede rahatliyalim..selamlar
biolog.tr
14-09-2008, 21:50
ben harun Yahya 'nın kitaplarını okdum, çok da başarılı buldum siz burda okumadan bişeyler yazmışsınız. Harun YAhya kitaplarında kullanılan bilimsel ifadelerin hepsinin kaynakları belli ve gayette başarılı ve ünlü bilimadamlarından alıntı yapılmış. bence HArun Yahya gerçekleri açıkladığı ve ateizmi bitirdiği için karşısınız. Yoksa kitaplarının içeriğinden haberiniz bile yok
biolog.tr yakında fenni sünnetçi.tr, yorgancı.tr, simitçi.tr, fırıncı.tr falanda çıkar, hadi hayırlısı.
Troyayı atmayıp denetimde tutacaktık. Her yaratılışcı biyoloğu troyya sanıyorum.
Biyolog ya evrim mevrim ne ola ki.
Selamlar.
alperen55
15-09-2008, 00:40
[quote=habilis;56130]yahu harun yahya kimdir ? ne yazıyor ?
..
bakın şunu belirtmek istiyorum ; harun yahya bilimadamı değil bilimden yazıyor !
bilimi kendi düşüncesine ,inancına göre tekrar dizayn ediyor ! biliim ,ilim insanı değilki bu adam !! kim ne yazdığını bilsin lütfen ..
sonrada bu adamı islamın savunucusu ilan ediyorlar ! bir kahraman yapıyorlar ![/quo
evet o bir kahramandır elindeki belgelerle insanların nasıl kandırıldıkalrı belgelemiş ve herkezin gözüne baka baka bu belgeleri her eve girecek sekilde sidilere gecirmiş tir şimdilerde evrim yada savaşların neden nasıl cıktığı ortaya konulmuş ve bilinmektedir . kendisinden hiç bir şey katmamıs ve en bilim adamıyım demeiştir düşüncelerini aksetirmeden kuranın dedikleri ile insanların yaptıklarını gözler önüne sermiştir.
insanlığın nasıl yığınlar arasında sadece bir maddeden ibaret görüldüğünü hayvan yerine konulduğunu sevgi ye burjuva dendiğini inançların önemsiz olduğunu öne süren bir sistemi anlatmıstır bizlere bu siztemin insanları sömürdükten sonra bir pacavra gibi katledilişlerini göstermiştir fikilşerin nereden geldikleriini neden cığırdan cıktıklarını ülkelerin gecmişlerini anlatmıştır bizlere ..
unutmyaınki onun dediklerini nekısmen dahi olsa necip fazıl, timur taş hoca gibi bir çok alim kişide kitaplarında ve sirlerinde sohbetlerinde anlatmıstır bunlar biline gerceklerdirki inanmayan timurtas hocadan googlede arayarak harun yahya nın sidiye aktardığı tarihi gercekleri dinleye bilirler harun yahya sadece elindeki imkanları iyi kullanarak sidiler aracılığı ile insanlara ulaması bilmişlerdi. .. olay bundan ibaret müslüman kesimi savunan kişileri kınamak yerine konuyu iyi anlayın harun yahya kendişnden hiç bir şey katmamıştır olaya tarihte ne yapılmışsa onu aaktarmıstır sidiye .. anladınız sanırım
biolog.tr
17-09-2008, 14:10
Arkadaşlar, burda atıp tutarken herkes ne kadar rahat, yok HArun Yahya başkalarının kitaplarını çevirip kendi yazıp gibi gösteriyormuş, yok atıp tutuyormuş. Boş keseden atmayın, varsa delil sunun. Moderatör arkadaşa gelince benim neyi savunduğum ya da ismim hakkında neden bu kadar takıldın anlamdım, HArun Yahya nın fikirlerini destekliyorum ve sizde bana tersini sunamıyorsunuz. Ayrıca ağzını toplayın siz yıllardır domuz dişini insan dişi diye insanlara yutturmaya çalışan evrimcilerle karıştırdınız herhalde?
tensiz.denek
17-09-2008, 14:26
ben harun Yahya 'nın kitaplarını okdum, çok da başarılı buldum siz burda okumadan bişeyler yazmışsınız. Harun YAhya kitaplarında kullanılan bilimsel ifadelerin hepsinin kaynakları belli ve gayette başarılı ve ünlü bilimadamlarından alıntı yapılmış. bence HArun Yahya gerçekleri açıkladığı ve ateizmi bitirdiği için karşısınız. Yoksa kitaplarının içeriğinden haberiniz bile yok
Aksine, HY nin kitapları nereden geldiği belli olmayan bağışlar sayesinde basılıp bedava halka dağıtılıyor. Bu kitaplara erişmek evrim hakkındaki bilimsel bir kitaba erişmekten çok daha ucuz/kolay.
Bütün bu .... para Kuran meali dağıtmakta kullanılsaydı daha çok anlamı olurudu.
Evrim konusunda her neyi savuyor olursa olsun, eminim ki bu forumda yazan çoğu insanın eline en az bir HY kitabı geçmiştir. Ama kaçı RD 'nin bir kitabını okumuştur emin olamıyorum.
tensiz.denek
17-09-2008, 14:32
Fıransada yankı uyandıran Yaratılış Atlasına nasıl bir kılıf uyduruluyorsa, Nobel ödülüde öyle verilecek... Kardeşim siz ne diyorsunuz... Kitabı yasaklanan ükdedemi alsın (!) Nobel ödülünü.
Fransa'da HY nin kitabının yasaklanması olayını tam kavrayamadın galiba. HY okul müfredatında olmayan bir kitabı okullara bağışlamak suretiyle çocuklara okutmaya çalışıyor. Sen buna izin verilmesi gerektiğini mi düşünüyorsun?
biolog.tr
19-09-2008, 13:34
.....nerden gördün gözünle mi? Size göre insan karalamak ne kadar kolay. adamlar helaliyle kazanıp inandıkları şey uğrunda harcıyorlar. Ne sanıyorsunuz bunları maliye denetlemiyor mu? Saçmalamayalım lütfen.
Fransa ya gelince onların korkusu evrimin bir sahtekarlık olduğunun herkes tarafından öğrenilmesi ve insanların dine geri dönmeleri.
Ayırca kitap, fikir bir özgürlük değil mi? Dawkinsin kitabı yasaklansaydı olay çıkarırdınız.
Forumda Adnan Oktar hakkında atıp tutanlara, hakaret eden arkadaşlara gelince, elinizde deliliniz mi var da konuşuyorsunuz anlayamadım ben. neye göre karar verdiniz buna?
biolog.tr
19-09-2008, 13:44
mesela kızılordu denen arkadaşa sormak istiyorum, derdin nedir acaba senin Adnan hocayla. Bir bildiğin varsa belgeleriyle göster bize.
.....nerden gördün gözünle mi? Size göre insan karalamak ne kadar kolay. adamlar helaliyle kazanıp inandıkları şey uğrunda harcıyorlar. Ne sanıyorsunuz bunları maliye denetlemiyor mu? Saçmalamayalım lütfen.
Fransa ya gelince onların korkusu evrimin bir sahtekarlık olduğunun herkes tarafından öğrenilmesi ve insanların dine geri dönmeleri.
Ayırca kitap, fikir bir özgürlük değil mi? Dawkinsin kitabı yasaklansaydı olay çıkarırdınız.
Forumda Adnan Oktar hakkında atıp tutanlara, hakaret eden arkadaşlara gelince, elinizde deliliniz mi var da konuşuyorsunuz anlayamadım ben. neye göre karar verdiniz buna?
Fransa'da, İngiltere'de insanları dine döndürebileceğinizi mi sanıyorsunuz? İnsanlar harıl harıl "din" gerçeğini anlıyor ve bu saçmalıktan uzaklaşıyor. Aytunç Altındal'ın bir lafı vardı, "Batı'nın dini sekülerliktir" diye... Sekülerlik ne demek? Dinden değil akıldan ve günün toplumsal şartlarından yola çıkarak oluşan ahlak ve davranışlar bütünüdür. ABD dışında Batı'da din, her geçen gün gücünü kaybetmektedir.
Bir de... "Maliye denetlemiyor mu?" demişsin... Peki bu Maliye kimin Maliye'si?
tensiz.denek
19-09-2008, 15:39
Nasıl biri olduğuna nereden karar verdik?
http://arsiv.sabah.com.tr/1999/11/20/g07.html
Siciline de bir bakalım
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=687385&keyfield=61646E616E206F6B746172
Ayrıca şu yazıya da bir göz atalım
http://www.radikal.com.tr/2000/01/14/yorum/adn.shtml
Bu adamı savunduğunuzun farkındamısınız?
Ayrıca özgürlükten bahsediyorsunuz. İnternet sayfası kapattırmak sizin özgürlük anlayışınızın içinde yeralıyormu? Wordpress? richarddawkins.net?
Aytunç Altındal'ın bir lafı vardı, "Batı'nın dini sekülerliktir" diye...
İşte, aradığım cevap bu. Hele hele bir Kenya öyküsü (İncil-toprak takası) var ki batının sekülerizm konusunu destekler nitelikte. Yani sekülerizmi korumak için her topluma, ait olduğu dinleri kullanarak sömürmek, olmayanlara da aşılamak.
....nerden gördün gözünle mi? Size göre insan karalamak ne kadar kolay. adamlar helaliyle kazanıp inandıkları şey uğrunda harcıyorlar. Ne sanıyorsunuz bunları maliye denetlemiyor mu? Saçmalamayalım lütfen.
Öhööm, pardon ama kendi kendini aklayıp paklayan bir maliye bakanının, H.Yahyanın gelirinin denetlenmesi konusunda ne kadar ciddi buluyorsun?
kafasikarisik
23-09-2008, 18:34
Bir şey soracağım, sözüm özellikle bilimi ve aydınlığı rehber edinen arkadaşlara. Bu H.Y. (A.O) gibi adamların yazdıklarını nasıl sıkılmadan okuyabiliyorsunuz? Eğer okuyabiliyorsanız tabii.
Ben okumaya kalkınca cinleniyorum, sinirleniyorum, afaganlar basıyor sonunda ne bu saçmalıklar deyip okumaktan vazgeçiyorum. Hele de okunacak o kadar güzel eser ve yapılacak o kadar çok şey varken hayatta.
yucemanitu
24-09-2008, 01:02
Bırakalım karaparayı, kendi yazıyor müridine yazdırıyoru bir kenara. Soruya soruyla karşılık vermeyi pek sevmem ama bunların cevabını bir araştırırsanız Harun Yahya'nın fikirlerinin ne kadar sağlam olduğu hakkında bir fikir sahibi olursunuz. Bir de ben kendim söylemeyeyim istiyorum siz bakın bu daha iyi kavranmasını sağlar. Neandertal nedir? Homo habilis nedir? Australopitecus Africanus nedir? Üç toynaklı at fosili bulunmuş mu bulunmamış mı? Bir şey kaybolup birden ortaya yeni bir şey çıkıyor diyen var mı ya da Neandertaller kaç yıl Homo sapienslerle aynı anda yaşamış? Evrim teorisi Harun Yahya'nın iddia ettiği gibi insan maymunlardan türedi mi diyor yoksa bu kasıtlı bir çarpıtma mı?
yucemanitu
25-09-2008, 20:18
Dün siteye girecektim bir baktım mahkeme kararıyla engellenmiştir diyor ne mahkeme adı ne karar no var. İşte "Harun Yahya'nın genel olarak yaptığı"
ya bu adnan hocanın bende bi kitabı var adı 'bir zamanlar darvinizm' bu kitaba o adı koyarken hiç düşünmemiş galiba hala dünya üzerinde evrimleşmekte olan insanları ve hayvanları...kitabın ağırlığı 2 kg filan 1.kalite hamurdan yapılmış ve o kadar para harcanmış(gerçi bu paraların 2 katını kazanıyordurda)):rolleyes::rolleyes: neyse asıl konu kitaptaki hiçbirşey bilisel bir temele oturtulmamış resmen adam kendi yorumlarıyla bilimsel bir kitap ortaya koyduğunu sanıyor(( cihad yaptığını sanıyor))akıllı tasarım saçmalığına oda kapılmış..asıl söyleyeceğim şu,bu adam o kitabın basımına o kadar para harcamayıpta afrikada açlıktan ölen çocukların karınları doysun diye harcasa cennete daha kısa yoldan gitmezmi ayrıca orda muhammedle beraber olur daha ne istiyo işte fırsat gir oradaki açların karnını doyur muhammedle cennetle ol...
gematria
14-02-2010, 14:47
http://tr.harunyahya.tv/videoDetail/Lang/1/Product/20995/ADNAN_OKTAR_IN_GAZIANTEP_OLAY_TV_DEKI_CANLI_ROPORT AJI_%2813_SUBAT_2010%29
gülmekten kırıldım ya :D
bu dünkü bi röportajı adnan ın inşallah maşallah tan geçilmiyor :D
sayabilen varsa özellikle babunanın maşallahını ve inşallahını saysın :D
http://tr.harunyahya.tv/videoDetail/Lang/1/Product/20995/ADNAN_OKTAR_IN_GAZIANTEP_OLAY_TV_DEKI_CANLI_ROPORT AJI_%2813_SUBAT_2010%29
gülmekten kırıldım ya :D
bu dünkü bi röportajı adnan ın inşallah maşallah tan geçilmiyor :D
sayabilen varsa özellikle babunanın maşallahını ve inşallahını saysın :D
Cidden babuna çok inşallah ve maşallah kelimelerini kullanıyor.
Psikolojik olarak bir tespit yapmak gerekir ise karşısında büyüğü olarak gördüğü bir insanın bir sözüne söylecek bir sözü yok ise ya da anlatılan şeyi dinlediğini yada anladığını belirtmek istiyor ise eğer inşallah, maşallah, estafirullah gibi bilinç altına sıkıca yerleşmiş olan inançsal kelimelerini kullanıyor. Bu, heycandan veyahut benzeri başka bir baskıdan dolayı o esnada kullanabilecek bir kelime bulamamasından kaynaklanmakta.
Videodan örnek vermek gerekir ise;
Harun Yahya: ... 86'da kitap dağıtıyorduk.
Babuna: Evet hocam, inşallah...
Burada "hımm doğrudur" gibi bir karşılık veyahut "evet, anladım" gibi bir karşılık verebilirdi.
Başka bir örnek:
Harun Yahya: ... büfelerde dağıtılıyordu ama bunun daha küçüğüydü.
Babuna: Evet, inşallah
Aynı durum burada da gözleniyor.
Saygılarımla...
Harun Yahya: O yıllarda pantolomun diz kısmında yırtıklar vardı, içerisindeki fazla kumaş kısmından kesip uğu ile yapıştırarak yamamıştım pantolonu.
Oktar Babuna: İnşaallah!
Gerçekten ilginç bir sohbet! :D
Harun Yahya: Peygamberimiz 70 delikanlı gücündeydi. Bedenen ve ruhen müthiş bir iktidar sahibiydi.
Oktar Babuna: Maaşallah!
Harun Yahya: Maaşallah!
Sunucu Kız: Maaşallah!
:D
Yok bence bu böyle olmayacak biz bu videoyu ayrı bir başlığa taşıyalım bayağı geyik malzemesi çıkacak gibi duruyor .D
gematria
15-02-2010, 01:11
ahbap yazdıklarını okumam bi kat daha güldürdü beni :D daha ne bölümler var maşallah :D
benim analizim babuna ' nın bir psikolojik bozukluk sahibi olduğudur ...Bir kimsenin ancak beynini tamamen yıkayıp onu yeniden programlarsanız (robot misali) her dediğinize inşallah birde maşallah der :D hatta anlatılanları dinlemediği bile çok açık :) uhu meselesini ilk olarak o anlatmaya kalktı tıpkı programlanmış bir makina gibi ezbere başladı anlatmaya bişi de anlamadım harun da kızdı öyle pat diye anlatılmaz bırak ben anlatayım dedi :)
bu sadece bir küçük örnek videolarının her biri ayrı bir maden :)
ahbap yazdıklarını okumam bi kat daha güldürdü beni :D daha ne bölümler var maşallah :D
Sevgili gematria,
Şimdi seni daha çok güldürecek bir haber vereyim. Linki ulpian'a göndermiştim. Bakmış ki linkte video yok!!! "Aradığınız eser bulunamadı" türünden bir uyarı çıkıyor! :D
Güle güle kaldırttık mı linki acep? :D
Ben de ilk 10-15 dakikasını seyretmiş, geri kalanını sonra izlerim demiştim. Şimdi bu eserden mahrum kaldım. Tühh!
Sevgili gematria,
Şimdi seni daha çok güldürecek bir haber vereyim. Linki ulpian'a göndermiştim. Bakmış ki linkte video yok!!! "Aradığınız eser bulunamadı" türünden bir uyarı çıkıyor! :D
Güle güle kaldırttık mı linki acep? :D
Harun Yahya Ekibinin forumumuzu çok sıkı takip ettiğini biliyoruz. Bu başlık yüzünden kaldırılmış olması beni hiç şaşırtmaz doğrusu. Bu gibi malzemeleri mümkünse kaydedelim arkadaşlar. :D
(Gülücüğe aldanmayın. Gerçekten de bu gibi videoları kaydedip sitemizin video grubuna ulaştırabilirseniz makbule geçer... )
saygılarımla
gematria
15-02-2010, 16:33
yok yok duruyor video :)
ahbap ve ulpian aslında bunu youtube koyabiliriz belli bölümlerini ... ve altına inşallah ve maşallah ları sayan bir sayaç koyarız acayip tutar :D
her türlü video isteğinizi bana iletin bulurum ... sonuçta harun un her videosu ayrı cevher dediğim gibi :)
gematria
15-02-2010, 16:58
merak ettiğim bugün neden hala o yırtık pantolonla gezmediği :) inşallah maşallahla bayağı şey katmış malına mülküne :)
http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=-115575
ahbap ve ulpian aslında bunu youtube koyabiliriz belli bölümlerini ... ve altına inşallah ve maşallah ları sayan bir sayaç koyarız acayip tutar :D
her türlü video isteğinizi bana iletin bulurum ... sonuçta harun un her videosu ayrı cevher dediğim gibi :)
Bu habere, maaşallah, çok sevindim Sevgili gematria. Bu "dev eser"den faydalanamadan kaldırıldı sandım. İnşaallah, yararlanma yoluna gideceğim. Sen her türlü videoya ulaşabiliyorsan, maaşallah, büyük katkı olur elbette. Eylemlerinin sürmesini umuyoruz inşaallah...
Ben gematria'nın ''maaşallah/inaşaallah sayacı'' fikrini çok tuttum. Bunu mutlaka yapalım...
... inşaallah... :)
gematria
15-02-2010, 17:18
inşallah :D
Çok dehşet fikirmiş yapalım bunu .D
gematria
15-02-2010, 19:22
youtube nin en çok tıklanan videosu olmaya aday İNŞALLAH ...ha bir de Maşallah :P
Öncelikle harun yahyanın ne yaptığını kavramamız gerekiyor.
Genel olarak yapılan şudur:
1)Amaca uygun Kur'an çevirileri kullanmak,ayrıca ayetleri bilimsel verilere uydurmaya çalışmak(en çok karşılaşılan durum budur)
2)"Kur'an zamanında bilinmesi mümkün değil" denilen birçok bilginin Kur'an dan yüzyıllar önce bilinmesi durumu.Daha önemlisi Muhammed'in bu kişilerle bazı ilişkilerinin olduğunun kanıtlayan bazı kaynaklar!
islamacevap.com'dan alıntıdır.
Bu yazıyı astım, çünkü öncelikle harun yahyanın ne yaptığını kavramamız gerektiğine inanıyorum. İyi düşünürsek yukardakinden daha fazla madde çıkacağına eminim.
Russell
Çok olmuş bu konu açılalı 2005 senesien ait ^^ Benim için önemli olan bu ilk konuyu başlatan yazıdır, sonuna kadar okuyamayacağım kusurada bakılmasın bunca yazıyı. Malum giden dakkalar geri gelmiyor ve herkez gibi muhattatabım yannızca bu yazıdır.
1- evet Harun Yahya bunu yapıyor ve yanlıs olan bir yer göremiyorum.
2- evet buda doğru ve yine yanlıs olan bir yer göremiyorum. bu hz. Muhammedi değil bizi ve bizim kahrolası batıllarımızı bağlar. Hz. Muhammed çıkıp demişmi; Kuran şu anımızda bilinmeyen zilyon adet şeyi ayağımıza getirdi diye_? Sorun bizde yani, Hz. Muhammed yada o zamanki Müslümanlarda değil.
3- Çok doğru bulunuyordu. Bundada yanlıs olan bir yer göremiyorum. Nihayetinde bu kitapların tümü hakdır ve konusu İslamdır. Tamamen değişmiş kitapların ve bilgilerin içindede toz kadar olsada gerçek birşeyler elbet kalmıştır. İncildede kalmıştır, Tevratdada kalmıştır, hatta adını sanını duymadığımız peygamberlerin kavimlerinde hikayeler efsaneler olarak kalmıştır, yada geldiğini bile belki bilmediğimiz peygamber suhuflarında kitaplarındada kalmıştır. Çok normal.
Netice itibari ile bu konus başlığı hiç bir iekilde Harun Yahya ya, Kurana yada İslama karşı bir yazı değil. Ellerine sağlık çok güzel yazmışsın. Tartışılacak hiç bir yer bulamıyorum.
LAİLAHEİLLALLAH
26-03-2010, 01:11
yahu harun yahya kimdir ? ne yazıyor ?
..
sonrada bu adamı islamın savunucusu ilan ediyorlar ! bir kahraman yapıyorlar !
sende bu lafı dawkinsten mi duydun ne yaptın?
peki bana söyle bakalım peşinden koştuğun darwin bilim adamı mı?
sende bu lafı dawkinsten mi duydun ne yaptın?
peki bana söyle bakalım peşinden koştuğun darwin bilim adamı mı?
Bilim adamı tabi, adam hiç bir çıkar amacı gütmeden bilimsel gözlemler yapıp kağıda döküyor.
Bilim için çalışan herkes "Bilim insanıdır" adam olmak yetmez; insan olmak gerekir herşeyden önce.
LAİLAHEİLLALLAH
27-03-2010, 03:00
Bilim adamı tabi, adam hiç bir çıkar amacı gütmeden bilimsel gözlemler yapıp kağıda döküyor.
Bilim için çalışan herkes "Bilim insanıdır" adam olmak yetmez; insan olmak gerekir herşeyden önce.
darwin bilim adamı değildir amatör olarak biyolojiyle ilgilenen bir şahıstır.
bütün bu evrim masalını da bir gemi seyahatinde düşünürken ortaya atmıştır.yani bir araştırma yok.
zaten kendi bile emin değil zaten kitabında ikide bir eğer teorim doğruysa deyip duruyor.
illallah,
Kimse kimsenin pesinde gitmiyor; siz imanlilar, ille de birinin pesinden gidilmesi gerektigini dusunursunuz ya, ateistleri de, Darwin'in pesinde zannediyorsunuz. Benzetme yapacaksak, bizim muhammed'imiz, isa'miz, musa'miz degil Darwin, hele evrim teorisi din kitabimiz hic degil.
Deniz altinda 2000 fersah adli Jules Verne tarafindan yazilan hikayeyi okudun mu hic bilmem, ama tavsiye ederim. Hicbir peygamberlik iddiasinda bulunmayan bir insan, denizaltilari, aya seyahatlari, hatta televizyonu duslemis ve anlatmis kitaplarinda, demek peygamberim dese tapacaktiniz bu adama; ne de olsa hic ortada adi bile yokken bir suru teknik gelismeyi yazip, anlatabilmis. Harun Yahya gibi birinin, hicbir bilgisi olmadigi konularda, sizlerin cehaletine guvenerek attigi palavralara inanan sizler, herhalde, Jules Verne'e tapardiniz peygamber oldugunu soylemis olsaydi:)
milomanara
27-03-2010, 15:55
darwin bilim adamı değildir amatör olarak biyolojiyle ilgilenen bir şahıstır.
Görünen o ki, din bile bazılarını iftira ve yalandan alıkoyamıyor. Darwin eğitimine 1825'de Edinburgh Üniversitesi'nde tıp okuyarak başlamıştır. Daha sonra 1827'de Cambridge Üniversitesi'nde teoloji ve doğa bilimleri(bitkilerin sınıflandırılması, deniz omurgasızları) okumuştur. Darwin, Newton gibi modern bilimin kilometre taşlarından biridir ve dünya üzerindeki canlı çeşitliliğinin tek mantıklı açıklamasının kaşifidir.
bütün bu evrim masalını da bir gemi seyahatinde düşünürken ortaya atmıştır.yani bir araştırma yok.
O geminin adı HMS Beagle. Mezuniyetinden sonra babasının din adamı olma baskısı ve kendi doğa bilimcisi olma isteği arasında seçim yaparak, 5 yıl süre ile doğa bilimsici olarak görev yapacağı Beagle seyahatine çıkmıştır. Geri getirdiği yüzlerce fosil ve tür dışında binlerce sayfalık notları vardır[1 (http://darwin-online.org.uk/EditorialIntroductions/Chancellor_Keynes_Galapagos.html)].
zaten kendi bile emin değil zaten kitabında ikide bir eğer teorim doğruysa deyip duruyor.
Olayları inanılmaz bir pişkinlikle biliyormuş gibi açıklayan dincilerin aksine bilim insanları her zaman somut kabuller üzerine ahkam keserler. Darwin'in zamanında "gen" denen(varlık amacımız) nükleik asitlerin varlığı bilinmiyordu. Ayrıca modern insanın maymunla ortak atası ile mevcut hali arasındaki türlere dair fosiller yoktu(Homo erectus, Homo habilis, vs...) Darwin bu türlerin olması gerektiğini ön görmüş ve tahmin ettiği gibi bu türler bulunmuştur(hala yenileri bulunabilmektedir).
Varlığı belli olmayan Allah'ın evreni ve canlılığı bir seferde yarattığı önermesinin evrim karşısında en ufak bir şansı bile yoktur. Bu saatten sonra kafası çalışan dinciler, Allah evrim mekanizmasını yaratmıştır demektedirler. Aptal durumuna düşmek istemeyen tüm inançlı arkadaşlarıma bu yaklaşımı tavsiye ederim.
LAİLAHEİLLALLAH
27-03-2010, 19:04
Görünen o ki, din bile bazılarını iftira ve yalandan alıkoyamıyor. Darwin eğitimine 1825'de Edinburgh Üniversitesi'nde tıp okuyarak başlamıştır. Daha sonra 1827'de Cambridge Üniversitesi'nde teoloji ve doğa bilimleri(bitkilerin sınıflandırılması, deniz omurgasızları) okumuştur. Darwin, Newton gibi modern bilimin kilometre taşlarından biridir ve dünya üzerindeki canlı çeşitliliğinin tek mantıklı açıklamasının kaşifidir.
O geminin adı HMS Beagle. Mezuniyetinden sonra babasının din adamı olma baskısı ve kendi doğa bilimcisi olma isteği arasında seçim yaparak, 5 yıl süre ile doğa bilimsici olarak görev yapacağı Beagle seyahatine çıkmıştır. Geri getirdiği yüzlerce fosil ve tür dışında binlerce sayfalık notları vardır[1 (http://darwin-online.org.uk/EditorialIntroductions/Chancellor_Keynes_Galapagos.html)].
Olayları inanılmaz bir pişkinlikle biliyormuş gibi açıklayan dincilerin aksine bilim insanları her zaman somut kabuller üzerine ahkam keserler. Darwin'in zamanında "gen" denen(varlık amacımız) nükleik asitlerin varlığı bilinmiyordu. Ayrıca modern insanın maymunla ortak atası ile mevcut hali arasındaki türlere dair fosiller yoktu(Homo erectus, Homo habilis, vs...) Darwin bu türlerin olması gerektiğini ön görmüş ve tahmin ettiği gibi bu türler bulunmuştur(hala yenileri bulunabilmektedir).
Varlığı belli olmayan Allah'ın evreni ve canlılığı bir seferde yarattığı önermesinin evrim karşısında en ufak bir şansı bile yoktur. Bu saatten sonra kafası çalışan dinciler, Allah evrim mekanizmasını yaratmıştır demektedirler. Aptal durumuna düşmek istemeyen tüm inançlı arkadaşlarıma bu yaklaşımı tavsiye ederim.
bak dikkatımı ne çekti homo habilis ile homo erectus birirbirinden türemiş diyorsunuz ya bu canlıların aynuı dönemde dunyanın farklı yerlerinde yasadığı ortaya çıktı.
bır de fosıllerle geri döndü diyorsun;halbukı kendi demıyormu eğer teorım doğru ise neden milyonlarca olması gereken ara formlar yok diye
laila kardeş...
aslında sen bayağı iyi biliyorsun bu insan evrimini.... ara formu da bir anlat bize de öğrenelim...
milomanara
28-03-2010, 02:30
bak dikkatımı ne çekti homo habilis ile homo erectus birirbirinden türemiş diyorsunuz ya bu canlıların aynuı dönemde dunyanın farklı yerlerinde yasadığı ortaya çıktı.
Kaynak üzere konuşursan cevap verebilirim, yine nereden ne sallağını yanlış tahmin edip, alakasız konuları açıklamak istemem.
bır de fosıllerle geri döndü diyorsun;halbukı kendi demıyormu eğer teorım doğru ise neden milyonlarca olması gereken ara formlar yok diye
Araform olmadığı bir yalandır[1 (http://www.evrimteorisi.org/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=106&video_id=56)]. Tavşan kafalı kurbağa kıçlı ucubeler cahil yaratılışçıların hayal ürünüdür ve yoktur. Olmaları da beklenmez.
sayın lailaheillahlah
Ne yazdıgınızı okuyor musunuz acaba. Ara formları zaten yazmışsınız, bilerek mi yazdınız acaba. Bilmeden yazdıysanız ara formaları bulmak için kendi iletinize müracaat edin. Orada bold ile işaret ettiklerim sizin de belirttiginiz ara formlardır.
Ayrıca homo habilis ile homo erectus birbirinden türemiştir diye bir şey söyleyen oldugunu zannetmiyorum. Siz bunu hangi ilahiyatçıdan duydunuz.
saygılarımla
LAİLAHEİLLALLAH
29-03-2010, 21:23
sayın lailaheillahlah
Ne yazdıgınızı okuyor musunuz acaba. Ara formları zaten yazmışsınız, bilerek mi yazdınız acaba. Bilmeden yazdıysanız ara formaları bulmak için kendi iletinize müracaat edin. Orada bold ile işaret ettiklerim sizin de belirttiginiz ara formlardır.
Ayrıca homo habilis ile homo erectus birbirinden türemiştir diye bir şey söyleyen oldugunu zannetmiyorum. Siz bunu hangi ilahiyatçıdan duydunuz.
saygılarımla
ya hu sen ne bakıyon benım öyle yazdığıma; sıradan maymun türleridir bunlar siz bunları ara geçiş gibi gösterşiyorsunuz.aynı anda yaşadığı halde biribirinden türemiş diyorsunuz.
müşkülpesent
29-03-2010, 21:50
ya hu sen ne bakıyon benım öyle yazdığıma; sıradan maymun türleridir bunlar siz bunları ara geçiş gibi gösterşiyorsunuz.aynı anda yaşadığı halde biribirinden türemiş diyorsunuz.
Bu çok değerli bilimsel bilgiye (?) nereden ulaştınız sayın Lailaheillalah?
Bahsedilen türlerin sıradan bir maymun türü (ne demekse) olduğuna karar verebilmeniz için ya bilim adamı olup bizzat bu araştırmaların içinde yer almanız, ya da bu konuyla ilgili çok sağlam referanslarınızın olması gerekiyor..
Söyler misiniz sizin bu çıkarımınız hangisine dayanıyor? Kaynağınız Harun Yahya'nın engin bilgilerinden mi (?) köken alıyor?
LAİLAHEİLLALLAH
29-03-2010, 23:42
Bu çok değerli bilimsel bilgiye (?) nereden ulaştınız sayın Lailaheillalah?
Bahsedilen türlerin sıradan bir maymun türü (ne demekse) olduğuna karar verebilmeniz için ya bilim adamı olup bizzat bu araştırmaların içinde yer almanız, ya da bu konuyla ilgili çok sağlam referanslarınızın olması gerekiyor..
Söyler misiniz sizin bu çıkarımınız hangisine dayanıyor? Kaynağınız Harun Yahya'nın engin bilgilerinden mi (?) köken alıyor?
istersen kaynak verebilirim panik olma
milomanara
30-03-2010, 00:08
Daha bir tane göremedik LAİLAHEİLLALLAH efendi?
Çakma dinozor fosili verecektin science dergisinde çıkan. Sonra Dawkins'in yaratılışçılarla evrim tartışması örneği vereceksin(Adnan Hoca hariç herkesle tartışıyor ya). Homo habilis ve Homo erectus konusunda ne diyorsun, onu açıklayacaksın...
Varsa yoksa işkembe-i kübra.
müşkülpesent
30-03-2010, 12:14
Panik olma? Tam olarak neden panik olmam gerekiyor? Sizin icraate dökemediğiniz sözlerinizden ötürü mü panik olacağım?
Eğer bilimsel bir konuda kesin konuşabiliyorsanız bunun kaynağını zaten belirtebilmeniz gerekiyor. Aksi işi dogmaya dökmek olur.. Evet sizin şu panik olacağım (?) kaynaklarınızı görelim o halde.. Bakalım hangi makale/araştırma söylüyor, bahsedilen Homo cinsine ait türlerin sıradan maymun türleri olduğunu..
LAİLAHEİLLALLAH
30-03-2010, 12:27
Daha bir tane göremedik LAİLAHEİLLALLAH efendi?
Çakma dinozor fosili verecektin science dergisinde çıkan. Sonra Dawkins'in yaratılışçılarla evrim tartışması örneği vereceksin(Adnan Hoca hariç herkesle tartışıyor ya). Homo habilis ve Homo erectus konusunda ne diyorsun, onu açıklayacaksın...
Varsa yoksa işkembe-i kübra.
science dergisinin bilmem kaç bininci sayısına ulaşmak kolay ya hemen kaynak istiyorsun.sciencede bulamazsam başka kaynaklarda veririm yani mutlaka bulurum bir yerinden ama science de okuduğum için ilk önce onu bulmaya çalısıyorum.
LAİLAHEİLLALLAH
30-03-2010, 12:28
Panik olma? Tam olarak neden panik olmam gerekiyor? Sizin icraate dökemediğiniz sözlerinizden ötürü mü panik olacağım?
Eğer bilimsel bir konuda kesin konuşabiliyorsanız bunun kaynağını zaten belirtebilmeniz gerekiyor. Aksi işi dogmaya dökmek olur.. Evet sizin şu panik olacağım (?) kaynaklarınızı görelim o halde.. Bakalım hangi makale/araştırma söylüyor, bahsedilen Homo cinsine ait türlerin sıradan maymun türleri olduğunu..
biraz sabır?
Yahu insaf be insan(!)
İnancım olsa Allah' tan kork titre kendine gel diyeceğim. Adam oturdu bin iki yüz elli defa, kanıtlarıyla bilmemnesiyle her istediğin şekilde sayfa sayfa cevap verdi, sen iki kuruşluk yazı yazacaksın hala sabır sabır sabır deyip birşeyler geveliyorsun, zikir mi çekiyorsun ne yapıyorsun?
Bu insanlar sizlerin kopyala yapıştır iddialarınızı çürütmek üzere burada bulunmuyorlar arkadaşım. Biraz düzeyinizi yükseltin artık. Bu nasıl saçma sapan bir savunma sistemi böyle? Garipsiniz çok garip, anlayan beri gelsin...
LAİLAHEİLLALLAH
30-03-2010, 14:04
Yahu insaf be insan(!)
İnancım olsa Allah' tan kork titre kendine gel diyeceğim. Adam oturdu bin iki yüz elli defa, kanıtlarıyla bilmemnesiyle her istediğin şekilde sayfa sayfa cevap verdi, sen iki kuruşluk yazı yazacaksın hala sabır sabır sabır deyip birşeyler geveliyorsun, zikir mi çekiyorsun ne yapıyorsun?
Bu insanlar sizlerin kopyala yapıştır iddialarınızı çürütmek üzere burada bulunmuyorlar arkadaşım. Biraz düzeyinizi yükseltin artık. Bu nasıl saçma sapan bir savunma sistemi böyle? Garipsiniz çok garip, anlayan beri gelsin...
nerden çıktı ağzımdan kaynak diye bir laf.250 tane kitabın sayfasına bakıyorum hangisi hangisindeydi diye homoları buldum ama akşama ya da yarına yazacam.üstelik evrimci itiraflarıyla.
lellelleh;
takibe aldım bu başlığı.kaynağını bekliyorum:pop2:
cem yılmaz'ın kaynağından olmasın seninkisi de.:D
LAİLAHEİLLALLAH
31-03-2010, 01:16
EVRİMCİ FANATİZME BİR ÖRNEK:
SAHTE FOSİL ARCHaeORAPTOR
evrimciler Archaeopteryx hakkındaki iddialarının çürütülmesi üzerine, kuşların kökeni konusunda tamamen çıkmaza girmiş durumdadırlar. Çünkü evrimcilerin iddiasına göre çok sayıda rastlanması gereken yarı sürüngen-yarı kuş özellikleri taşıyan kusurlu, eksik organlı garip canlıların hiçbiri yeryüzü katmanlarında yer almamaktadır. Bu sebeple, bir kısım evrimciler bulamadıkları sözde ara geçiş formlarını, kendi çabalarıyla -taraflı yorumlara, çarpıtmalara başvurarak- oluşturmaya kalkışmışlardır.
http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html
LAİLAHEİLLALLAH
31-03-2010, 01:20
ARCHaeORAPTOR SAHTEKARLIĞININ KASITLI OLARAK GÖRMEZDEN GELİNMESİ
Archæoraptor liaoningensis isimli bu sözde dino-kuş fosili, başta belirttiğimiz gibi dünyaya National Geographic dergisi tarafından duyuruldu. ABD'deki ünlü Smitsonian Enstitüsü'nün kuşlarla ilgili bölüm başkanı olan Dr. Storrs L. Olson, bu fosilin sahte olduğuna dair National Geographic'i önceden uyardığını, ancak dergi yönetiminin bunu tamamen göz ardı ettiğini açıkladı. Olson'un "tüylü dinozor"larla ilgili haberlerin perde arkasını yansıtan bu açıklamaları, National Geographic bünyesindeki Peter Raven adlı bilim adamına yazdığı açık mektupta yer almaktaydı:
http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html
LAİLAHEİLLALLAH
31-03-2010, 01:22
bunlarda kaynaklar
154. http://www.bc.edu/bc_org/avp/law/
lwsch/journals/bciclr/23_2/02_TXT.htm; The Confuciusornis Sanctus: An Examination of Chinese Cultural Property Law and Policy in Action, Anne Carlisle Schmidt.[/URL]
155. www.cnn.com (http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html#154), 24 Haziran 1998.
156. Jeff Hecht, "Piltdown Bird", New Scientist, cilt 165, no. 2223, 29 Ocak 2000, s. 12. (http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html#155)
157. "Dino-Kuş Palavra Çıktı", Hürriyet, 29 Mart 2001.
158. Xu Xing, "Response to 'Feathers for T. rex?'", National Geographic, cilt 197, no. 3, Mart 2000. (http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html#157)
159. Jeff Hecht, "Piltdown bird", New Scientist, cilt 165, no. 2223, 29 Ocak 2000, s. 12.
160. Jeff Hecht, "Piltdown bird", New Scientist, cilt 165, no. 2223, 29 Ocak 2000, s. 12. (http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html#159)
161. "Open Letter: Smithsonian decries National Geographic's 'editorial propagandizing' of dinosaur-to-bird 'evolution'"; http://www. trueorigin.org/birdevoletter.asp
162. Tim Friend, "Dinosaur-bird link smashed in fossil flap", USA Today, 25 Ocak 2000. (http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html#161)
163. Alan Feduccia, "Plucking Apart the Dino-Birds", Discover, February 2003, cilt 24, no. 2.
164. Jeff Hecht, "F is for Fake: Only an X-ray will stamp your fossil bargain as authentic", New Scientist, 19 Şubat 2000. (http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html#163)
165. Jeff Hecht, "F is for Fake: Only an X-ray will stamp your fossil bargain as authentic", New Scientist, 19 Şubat 2000.
166. Jeff Hecht, "F is for Fake: Only an X-ray will stamp your fossil bargain as authentic", New Scientist, 19 Şubat 2000. (http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html#165)
167. "Scientist disputes fossil is "missing link" between dinosaurs", Brunswickan Publishing, The Associated Press, 1999; http://www.unb.
ca/web/bruns/9900/issue16/sciencetech/ missinglink.html
168. Jeff Hecht, "Psst...wanna Triceratops?", New Scientist, cilt 152, no. 2060, 14 Aralık 1996, s. 12. (http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html#167)
169. Jeff Hecht, "F is for Fake: Only an X-ray will stamp your fossil bargain as authentic", New Scientist, 19 Şubat 2000.
170. Jeff Hecht, "Psst...wanna Triceratops?", New Scientist, cilt 152, no. 2060, 14 Aralık 1996, s. 12.[URL="http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html#170"] (http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html#169)
171. Alan Feduccia, J. David'e email, 26 Ekim 1999; http://www.answersingenesis.org/ docs/4208news2-3-2000.asphttp://www.harunyahya.org/resim_menu/uparrow.gif (http://www.harunyahya.org/bilim/kuslarin_ucusun_kokeni/kuslarin_ucusun_kokeni_06.html#171)
not;bahsettiğim yayın organlarının bizzat kendisinden bulamadım ama Allah'tan bu konuya değinenler varmış.
LAİLAHEİLLALLAH
31-03-2010, 01:42
homo habilis ile homo erectus kaynağıda sırada bekleyin.
homo habilis ile homo erectus kaynağıda sırada bekleyin.
Ben de yapacağın bir c/p daha olacak mı acaba diye sırada olmasam da merakla beklemekteyim.
Umarım yapmazsın.
milomanara
31-03-2010, 01:55
Bak arkadaşım, kılavuzu karga olanın başına gelen seninde başına gelecek şimdi:
Bu fosil National Geographic[1 (http://ngm.nationalgeographic.com/)] dergisinde çıkmıştır ve Adnan Hocamızın çarpıttığı nokta ne biliyor musun? Bu dergi bilimsel bir dergi değildir. Hakem denetimli değildir. Popüler bilim dergisidir. Zikr ettiğin Science Dergisi[2 (http://www.sciencemag.org/)] ise bilimsel bir dergidir. Dolayısıyla National Geographic'in yazdıkları kendisini bağlar.
LAİLAHEİLLALLAH
31-03-2010, 21:15
Bak arkadaşım, kılavuzu karga olanın başına gelen seninde başına gelecek şimdi:
Bu fosil National Geographic[1 (http://ngm.nationalgeographic.com/)] dergisinde çıkmıştır ve Adnan Hocamızın çarpıttığı nokta ne biliyor musun? Bu dergi bilimsel bir dergi değildir. Hakem denetimli değildir. Popüler bilim dergisidir. Zikr ettiğin Science Dergisi[2 (http://www.sciencemag.org/)] ise bilimsel bir dergidir. Dolayısıyla National Geographic'in yazdıkları kendisini bağlar.
yazılanlar doğru mu değil mi orasına bak. bırak coğrafyayı,scienceyi
milomanara
31-03-2010, 22:15
yazılanlar doğru mu değil mi orasına bak. bırak coğrafyayı,scienceyi
Aktüel dergisinde "Muhammed eşcinseldi" diye bir haber çıksa ciddiye alır mısın?
Hem kuşlarla dinozorlar arasında zaten araform var. Adı da Archaeopteryx[1 (http://en.wikipedia.org/wiki/Archaeopteryx)]. "Çinler uydurma fosil yaptılar ve bilimsel olmayan bir dergide yayımlattılar" e, ne olmuş? Bu fosil bilim camiasına mı girmiş? Bilim adamları insanları yanlış mı yönlendirmişler? Ne anlatmaya çalışıyorsun yahu? Adnan Hocamız her zaman olduğu gibi, mal bulmuş mağribi edasıyla bilim adamlarının saygınlığını azaltma yönünde bir girişimde bulunmuş ama konu bilim camiasıyla alakalı değil, National Geographic'le ilgili! Tek ciddi fosil sahtekarlığı, mumu 1953'e kadar yanan Piltdown Adamıdır[2 (http://en.wikipedia.org/wiki/Piltdown_Man)]. Onu da ortaya çıkaran bilim insanlarının kendileridir. Adnan Oktar değil.
Bu özenle kopyaladığın kaynak, kabul edilebilir değildir çünkü ortada bilimsel süreçten geçmiş bir iddia yoktur. Bunları argüman etmek de zavallılıktır. Biz mesnetsiz her asparagas haberi argüman diye getiriyor muyuz?
LAİLAHEİLLALLAH
31-03-2010, 23:03
yahu bahsedilen fosili müzede sergileyen sonrada oyununuz ortaya çıkınca yanılmısız deyip,özür dileyip müzeden kaldıran siz değil misiniz?
ve siz 150 yıl boyunca özür dilemek zorunda kaldınız.
*yanlışlık olmuş, insan değil domuz dişiymiş
*kusura bakmayın; güveler ağaç kabuklarına kasten yapıştırılmış
*kafatası eyelenmiş
*dinozora elle tüy eklenmiş
*meğer bu canlı hala yaşıyormuş ve ara fosil değilmiş
*ilk atmosfer böyle değilmiş
dediniz.
ve en acısı size göre bilimden anlamayan! adamdan en büyük darbeyi yediniz.
Archaeopteryxe gelince soyu tükenmiş bir kuşu form diye gösteren gene sizsiniz.neymiş efendim göğüs kemiği yokmuş.1992 de bulunan 7. Archaeopteryx fosilinde göğüs kemiğide vardı.
Nature, cilt 382, 1 Ağustos 1996, s. 401.
milomanara
01-04-2010, 00:10
yahu bahsedilen fosili müzede sergileyen sonrada oyununuz ortaya çıkınca yanılmısız deyip,özür dileyip müzeden kaldıran siz değil misiniz?
ve siz 150 yıl boyunca özür dilemek zorunda kaldınız.
*yanlışlık olmuş, insan değil domuz dişiymiş
*kusura bakmayın; güveler ağaç kabuklarına kasten yapıştırılmış
*kafatası eyelenmiş
*dinozora elle tüy eklenmiş
*meğer bu canlı hala yaşıyormuş ve ara fosil değilmiş
*ilk atmosfer böyle değilmiş
dediniz.
Yine kaynak göstermediğinden tek tek cevaplamıyorum. Bilim zatıalinizin saplandığı bir taklım doktrinler gibi dogma olmadığından sürekli değişir, gelişir ve yenilenir. Bu süreçte hatalar da olur ve çok normal, beklenen bir süreçtir. Rüşdünü ispat etmiş fosillerden[1 (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fossils)] ve geçiş formu fosillerinden[2 (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils)] yüzlerce var fakat siz araştırmak yerine akıl hocanız olan muhteremin yalanlarıyla, teşne olduğunuz tarafa düman kırıyorsunuz. Bizim güvenimiz bilimedir, çünkü o mükemmel olduğu iddia edilen halusinasyonların değişmez kelamı değil, sistematik biçimde gelişen, insan rasyonalitesi üzerine kuruludur. Hata yapan özür dilemelidir. Doğrusu budur. Hayali yasalar üzerine insan öldürüp, hala haklı olduğunu iddia etmektir aşağılık olan.
ve en acısı size göre bilimden anlamayan! adamdan en büyük darbeyi yediniz.
Adnan amcadan korkan onun gibi olsun. Bir kaç kişiyi her zaman, herkesi bir süre kandırabilirsin, herkesi her zaman kandıramazsın.
Archaeopteryxe gelince soyu tükenmiş bir kuşu form diye gösteren gene sizsiniz.neymiş efendim göğüs kemiği yokmuş.1992 de bulunan 7. Archaeopteryx fosilinde göğüs kemiğide vardı.
Al işte, yine çok anlıyormuşsun gibi detaya giriyorsun. Arkadaşım Archaeopteryx'in hem sürüngen hem de kuş olduğu sabittir[3 (http://www.talkorigins.org/faqs/archaeopteryx/info.html)]:
Kuş Özellikleri:
1) Tüyleri var
2) Opposable hallux (baş parmak)
3) Furcula (lades kemiği)(e.g. Bryant & Russell 1993)
4) Kalça kemiği uzantısı geriye doğru
Sürüngen Özellikleri
5) Gagası yok(Romanoff 1960)
6) Göğüs bölgesi omurgası boşta
7) Kemikler hava dolu(Britt et al. 1998, p. 374)
8) Kalça bağlantıları düz
9) Kafatası kemiği uzantısı (Alexander 1990).
10) Kafatası boyun bağlantısı (Ostrom 1976, p. 137).
11) Servik omurga merkezi kesiti düz(de Beer 1954, p. 17).
12) Boşta fazla omurlarlar, uzun kuyruk
13) Premaxilla ve maxilla kemikleri dişli(Romanoff 1960; Orr 1966, p. 113)
14) Bağlantısız ince kaburgalar
15) Kalça kemeri ve femur bağlantısı is kuş gibi değil sürüngen gibi (Bellairs & Jenkin 1960, p. 258).
16) Sakrum(kalça kemiğinin omurgaya bağlandığı kısım) 6 omurlu, kuşlarda bu 11-23 omur.
17) Tarak kemiği boşta (3.Hariç) (Alexander 1990, p. 435) (Tucker 1938a, p. 334).
18) Burun değiliği gözden çok uzakta ve önde.
19) Kol kemiği bağlantısı baklava şeklinde.
20) Kaynamamış 3 parmakta pençe (McGowan (1984, p 123)
21) Bacakta fibula'nın uzunluğu tibia'ya eşit
22) Ayak kemikleri boşta.
23) Karın kemiği var (de Beer 1954, p. 18-19) (Ostrom 1970, p. 538)(Ostrom 1972, p. 291)(Ostrom 1976, p. 139-140).
Bu özelliklerin Dinozor, Archaeopteryx ve kuşlarda hangileri var bakalım:
1 = var; * = bazılarında var; ? = muhtemelen var; x = yok
http://img127.imageshack.us/img127/9314/archae.jpg
Soyu tükenmiş kuşmuş! Peh! Sen git de, kafası dogma yıkımıyla enkaza dönenlere anlat bu safsataları.
LAİLAHEİLLALLAH
01-04-2010, 22:37
Yine kaynak göstermediğinden tek tek cevaplamıyorum. Bilim zatıalinizin saplandığı bir taklım doktrinler gibi dogma olmadığından sürekli değişir, gelişir ve yenilenir. Bu süreçte hatalar da olur ve çok normal, beklenen bir süreçtir. Rüşdünü ispat etmiş fosillerden[1 (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fossils)] ve geçiş formu fosillerinden[2 (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils)] yüzlerce var fakat siz araştırmak yerine akıl hocanız olan muhteremin yalanlarıyla, teşne olduğunuz tarafa düman kırıyorsunuz. Bizim güvenimiz bilimedir, çünkü o mükemmel olduğu iddia edilen halusinasyonların değişmez kelamı değil, sistematik biçimde gelişen, insan rasyonalitesi üzerine kuruludur. Hata yapan özür dilemelidir. Doğrusu budur. Hayali yasalar üzerine insan öldürüp, hala haklı olduğunu iddia etmektir aşağılık olan.
Adnan amcadan korkan onun gibi olsun. Bir kaç kişiyi her zaman, herkesi bir süre kandırabilirsin, herkesi her zaman kandıramazsın.
Al işte, yine çok anlıyormuşsun gibi detaya giriyorsun. Arkadaşım Archaeopteryx'in hem sürüngen hem de kuş olduğu sabittir[3 (http://www.talkorigins.org/faqs/archaeopteryx/info.html)]:
Kuş Özellikleri:
1) Tüyleri var
2) Opposable hallux (baş parmak)
3) Furcula (lades kemiği)(e.g. Bryant & Russell 1993)
4) Kalça kemiği uzantısı geriye doğru
Sürüngen Özellikleri
5) Gagası yok(Romanoff 1960)
6) Göğüs bölgesi omurgası boşta
7) Kemikler hava dolu(Britt et al. 1998, p. 374)
8) Kalça bağlantıları düz
9) Kafatası kemiği uzantısı (Alexander 1990).
10) Kafatası boyun bağlantısı (Ostrom 1976, p. 137).
11) Servik omurga merkezi kesiti düz(de Beer 1954, p. 17).
12) Boşta fazla omurlarlar, uzun kuyruk
13) Premaxilla ve maxilla kemikleri dişli(Romanoff 1960; Orr 1966, p. 113)
14) Bağlantısız ince kaburgalar
15) Kalça kemeri ve femur bağlantısı is kuş gibi değil sürüngen gibi (Bellairs & Jenkin 1960, p. 258).
16) Sakrum(kalça kemiğinin omurgaya bağlandığı kısım) 6 omurlu, kuşlarda bu 11-23 omur.
17) Tarak kemiği boşta (3.Hariç) (Alexander 1990, p. 435) (Tucker 1938a, p. 334).
18) Burun değiliği gözden çok uzakta ve önde.
19) Kol kemiği bağlantısı baklava şeklinde.
20) Kaynamamış 3 parmakta pençe (McGowan (1984, p 123)
21) Bacakta fibula'nın uzunluğu tibia'ya eşit
22) Ayak kemikleri boşta.
23) Karın kemiği var (de Beer 1954, p. 18-19) (Ostrom 1970, p. 538)(Ostrom 1972, p. 291)(Ostrom 1976, p. 139-140).
Bu özelliklerin Dinozor, Archaeopteryx ve kuşlarda hangileri var bakalım:
1 = var; * = bazılarında var; ? = muhtemelen var; x = yok
http://img127.imageshack.us/img127/9314/archae.jpg
Soyu tükenmiş kuşmuş! Peh! Sen git de, kafası dogma yıkımıyla enkaza dönenlere anlat bu safsataları.
ARCHAEOPTERYX YANILGISI
ARCHAEOPTERYX’in bir ara fosil değil, MÜKEMMEL BİR UÇUCU KUŞ OLDUĞUNDAN, Archaeopteryx ile AYNI DÖNEMDE YAŞAYAN günümüz kuşlarından farksız uçucu kuşların fosillerinin bulunmuş olduğundan, dolayısıyla “ara fosil Archaeopteryx” aldatmacasının TARİHE GÖMÜLMÜŞ OLDUĞUNDAN haberiniz var mı?
HAYALİ ARA FORM ARCHAEOPTERYX
http://www.darwinizmeveda.com/yanilgisi_clip_image001.jpg
Evrimcilere göre Velociraptor veya Dromeosaur ismi verilen küçük yapılı dinozorların bir kısmı, evrim geçirerek kanatlanmışlar ve uçmaya başlamışlardı
. Archæopteryx, dinozor atalarından ayrılan ve yeni yeni uçmaya başlayan ilk canlıydı. Bu hayali hikaye, hemen her evrimci yayında anlatılır.
http://www.evrimaldatmacasi.com/kusmemelihayalevrim_1.php
http://darwinizmyalanlari.blogcu.com/etiket/ARCHAEOPTERYX%20YANILGISI
milomanara
02-04-2010, 00:15
(...)
http://darwinizmyalanlari.blogcu.com/etiket/ARCHAEOPTERYX%20YANILGISI
LAİLAHEİLLALLAH birader, detaya giriyorsan, araştıracaksın, öğreneceksin! Öyle kopyala yapıştır. Haydi eyvallahla olmaz. Ne benim yazdıklarımı okumuşsun, ne de kendi yapıştırdıklarını! Adnan Hoca'nın kendi kaynakları kendisini yalanlıyor! İnsaf! Oku arkadaşım oku. Sonra verecek cevabın varsa söyle. Yukarıda hem kuş hem sürüngen özelliklerini kaynaklarıyla verdim sana. Madem yetmedi, bir de Türkçe makaleden alıntı vereyim(Dr.Ümit Sayın, Bilim ve Ütopya sayı 88; Marc Vuletic, Bilim ve gelecek, sayı 8; derleme: Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçeği, sf.96):
Archaeopteryx iskelet sisteminin yapısı açısından dinozorlara çok yakındır. Aynı dönemde yaşadığı Comsognatus (ve diğer Theropod dinozorlar) gibi iki ayağının üzerinde, öne eğilimli durmaktadır. Tüm iskelet sistemi, kuşlardan farklıdır ve bir dinozora benzemektedir.
Archaeopteryx'in 23 kuyruk omurundan oluşan kuyruğu hiçbir kuş türünde yoktur. Bu kuyruk, Triassic ve Jurassic Dönemleri'nde görülen kuyruklu uçan Saurianlar'da mevcuttur. Bu kuyruk hayvanın uçmaya çalışırken veya koşarken, ani yön değiştirmelerine yardımcı olmaktadır. Modern kuşlarda bu kuyruk ufalamış ve tek kemiğe dönüşmüştür.
Archaeopteryx'in ağırlık merkezi ve kanat iskelet yapısı tüm diğer kuşlardan farklıdır, bu Archaeopteryx'in bildiğimiz kuşların uçtuğu kadar rahat uçamayacağını kanıtlamaktadır
Sürüngenlerde ayaktaki metatarsal kemikler birbirinden ayrıdır; modern kuşlarda bu metatarsal kemikler tek kemik olarak kaynamıştır. Archaeopteryx'den önce oluşmuş ve anatomik olarak Archaeopteryx'e çok benzeyen, Compsognatus'da ayaktaki metatarsallar ayrıdır, Archaeopteryx'de ise bu metartarsallar kaynamıştır, yani Archaeopteryx ayak metatarsal kemikleri açısından kuş ile sürüngenler arasında bir yerdedir.
Archaeopteryx'in ayakları Theropod dinozor atalarına benzemektedir; üç uzun ayak parmağı, bir de geri giden kısa parmağı vardır.
Archaeopteryx'in kanatlarında hiçbir kuşta olmayan dinozor pençeleri mevcuttur; bir tek Hoatzin isimli bir kuşun gelişim evresinde kısa bir süre için kanat pençeleri oluşur. Kuşlarda ön kol kemikleri birleşmiş ve kaynamıştır ve bunlar kanatlara tutunur; Archaeopteryx'de ise kanatların ucunda dinozor pençeleri vardır.
Archaeopteryx'deki pektoral kaslar, dinozorlarda, sürüngenlerde olduğu gibi ince gastral kaburgalara tutunmaktadır.
İyi uçucu kuşlarda hava kesecikleri, akciğerlerden kemiklere kadar uzanıp, tutunurlar; böylece uçuş sırasında harcanan enerjinin sağlanması için, oksijen gereksinimi karşılanmış olur. Archaeopteryxde hava kesecikleri olmadığı gösterilmiştir; yani Archaeopteryx iyi uçucu bir kuş değildir.
Öte yandan Archaeopteryx'de kuşlarda olan özellikler de vardır:
Kuşlardaki kemiklerin büyüme merkezi uçlardadır; sürüngenlerde ise bu kemiğin merkezindedir. Archaeopteryx'de boşluklu kemiğe ait bir ize rastlanmamıştır.
Archaeopteryx'in pençeli kanadında ve kuyruğunda tüyler vardır, bu da onu sürüngenlerden ayıran ve kuşlara yaklaştıran bir özelliktir.
Archaeopteryx'in tüyleri asimetrik ve aerodinamik bir yapı gösterir. Devekuşu, hindi gibi uçma yeteneğini yitirmiş kuşlarda ise tüyler simetrik yapıdadır. Bu özelliği ile Archaeopteryx uçabilen kuşlara daha yakındır.
Yahu bariz hominid fosillerine maymun, Archaeopteryx'e kuş diyen bir adamı nasıl kaynak gösterebiliyorsun? Dünya'daki tüm paleoantologlar komplocu da, Adnan Hoca mı doğru? Kafayı çalıştır...
"Bilim ve Gelecek"’in son aldığım sayısı 2009 un Eylül sayısıydı (http://www.yarinlar.net/bilim-ve-gelecek/bilim-ve-gelecek-in-eylul-sayisi-bayilerde-evrim-yuruyor.html).
Orada da benzer tespitleri okudum.Ancak bir şey aklıma takıldı.Okuduğum bir yaratılış kitabında (HY değil ) Archaeopteryx le aynı döneme ait kayaçlarda başka kuşların fosillerinin de olduğu yazılı.(The Neck of The Giraffe ,s.34,35)
Bunu nasıl değerlendiriyosnz ?
LAİLAHEİLLALLAH
02-04-2010, 19:58
LAİLAHEİLLALLAH birader, detaya giriyorsan, araştıracaksın, öğreneceksin! Öyle kopyala yapıştır. Haydi eyvallahla olmaz. Ne benim yazdıklarımı okumuşsun, ne de kendi yapıştırdıklarını! Adnan Hoca'nın kendi kaynakları kendisini yalanlıyor! İnsaf! Oku arkadaşım oku. Sonra verecek cevabın varsa söyle. Yukarıda hem kuş hem sürüngen özelliklerini kaynaklarıyla verdim sana. Madem yetmedi, bir de Türkçe makaleden alıntı vereyim(Dr.Ümit Sayın, Bilim ve Ütopya sayı 88; Marc Vuletic, Bilim ve gelecek, sayı 8; derleme: Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçeği, sf.96):
Archaeopteryx iskelet sisteminin yapısı açısından dinozorlara çok yakındır. Aynı dönemde yaşadığı Comsognatus (ve diğer Theropod dinozorlar) gibi iki ayağının üzerinde, öne eğilimli durmaktadır. Tüm iskelet sistemi, kuşlardan farklıdır ve bir dinozora benzemektedir.
Archaeopteryx'in 23 kuyruk omurundan oluşan kuyruğu hiçbir kuş türünde yoktur. Bu kuyruk, Triassic ve Jurassic Dönemleri'nde görülen kuyruklu uçan Saurianlar'da mevcuttur. Bu kuyruk hayvanın uçmaya çalışırken veya koşarken, ani yön değiştirmelerine yardımcı olmaktadır. Modern kuşlarda bu kuyruk ufalamış ve tek kemiğe dönüşmüştür.
Archaeopteryx'in ağırlık merkezi ve kanat iskelet yapısı tüm diğer kuşlardan farklıdır, bu Archaeopteryx'in bildiğimiz kuşların uçtuğu kadar rahat uçamayacağını kanıtlamaktadır
Sürüngenlerde ayaktaki metatarsal kemikler birbirinden ayrıdır; modern kuşlarda bu metatarsal kemikler tek kemik olarak kaynamıştır. Archaeopteryx'den önce oluşmuş ve anatomik olarak Archaeopteryx'e çok benzeyen, Compsognatus'da ayaktaki metatarsallar ayrıdır, Archaeopteryx'de ise bu metartarsallar kaynamıştır, yani Archaeopteryx ayak metatarsal kemikleri açısından kuş ile sürüngenler arasında bir yerdedir.
Archaeopteryx'in ayakları Theropod dinozor atalarına benzemektedir; üç uzun ayak parmağı, bir de geri giden kısa parmağı vardır.
Archaeopteryx'in kanatlarında hiçbir kuşta olmayan dinozor pençeleri mevcuttur; bir tek Hoatzin isimli bir kuşun gelişim evresinde kısa bir süre için kanat pençeleri oluşur. Kuşlarda ön kol kemikleri birleşmiş ve kaynamıştır ve bunlar kanatlara tutunur; Archaeopteryx'de ise kanatların ucunda dinozor pençeleri vardır.
Archaeopteryx'deki pektoral kaslar, dinozorlarda, sürüngenlerde olduğu gibi ince gastral kaburgalara tutunmaktadır.
İyi uçucu kuşlarda hava kesecikleri, akciğerlerden kemiklere kadar uzanıp, tutunurlar; böylece uçuş sırasında harcanan enerjinin sağlanması için, oksijen gereksinimi karşılanmış olur. Archaeopteryxde hava kesecikleri olmadığı gösterilmiştir; yani Archaeopteryx iyi uçucu bir kuş değildir.
Öte yandan Archaeopteryx'de kuşlarda olan özellikler de vardır:
Kuşlardaki kemiklerin büyüme merkezi uçlardadır; sürüngenlerde ise bu kemiğin merkezindedir. Archaeopteryx'de boşluklu kemiğe ait bir ize rastlanmamıştır.
Archaeopteryx'in pençeli kanadında ve kuyruğunda tüyler vardır, bu da onu sürüngenlerden ayıran ve kuşlara yaklaştıran bir özelliktir.
Archaeopteryx'in tüyleri asimetrik ve aerodinamik bir yapı gösterir. Devekuşu, hindi gibi uçma yeteneğini yitirmiş kuşlarda ise tüyler simetrik yapıdadır. Bu özelliği ile Archaeopteryx uçabilen kuşlara daha yakındır.
Yahu bariz hominid fosillerine maymun, Archaeopteryx'e kuş diyen bir adamı nasıl kaynak gösterebiliyorsun? Dünya'daki tüm paleoantologlar komplocu da, Adnan Hoca mı doğru? Kafayı çalıştır...
sence kimin bloğu bu. kopyala yapıştırmayla olmazmış..
sayın LAİLAHEİLLALLAH
lütfen muhatablarınıza böyle ithamlarda bulunmadan önce mesajı dikkatlice bir okuyunuz:
Madem yetmedi, bir de Türkçe makaleden alıntı vereyim(Dr.Ümit Sayın, Bilim ve Ütopya sayı 88; Marc Vuletic, Bilim ve gelecek, sayı 8; derleme: Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçeği, sf.96):
saygılarımla
Denildiği gibi Bilim ve gelecek dergisinden alıntı. Bizzat okuğum içn biliyorum LAİLAHE
LAİLAHEİLLALLAH
03-04-2010, 17:37
Denildiği gibi Bilim ve gelecek dergisinden alıntı. Bizzat okuğum içn biliyorum LAİLAHE
en güvendiğim dergiyi! kaynak gösteriyorsunuz.
müşkülpesent
03-04-2010, 17:52
en güvendiğim dergiyi! kaynak gösteriyorsunuz.
Hayret, sizin güven konusunda çok seçici olmamanız gerek oysa, Harun Yahya'yı referans edinmiş birisi olarak.. Ancak yine de merak ettim, tam olarak nesine güvenmiyorsunuz bu derginin? Bilimsel donanımınız çerçevesinde, oradaki araştırmalardan nasıl bir açık yakaladınız da böyle bir güvensizlik oluştu?
LAİLAHEİLLALLAH
03-04-2010, 21:14
Hayret, sizin güven konusunda çok seçici olmamanız gerek oysa, Harun Yahya'yı referans edinmiş birisi olarak.. Ancak yine de merak ettim, tam olarak nesine güvenmiyorsunuz bu derginin? Bilimsel donanımınız çerçevesinde, oradaki araştırmalardan nasıl bir açık yakaladınız da böyle bir güvensizlik oluştu?
evrim denilen şey zaten başlı başına bir açık.daha ne açığı yakalayayım.
müşkülpesent
03-04-2010, 22:27
evrim denilen şey zaten başlı başına bir açık.daha ne açığı yakalayayım.
Ortaya somut veriler sunamayınca konuyu bu şekilde yuvarlamak mı gerekiyor?
Güvenmediğinizi söylediğiniz dergi sadece evrimle ilgili yazılar yayınlamıyor, yoksa siz bir şey hakkında karar verirken o şey hakkında bilginiz olmadan mı yargıya varıyorsunuz?
Her fırsatta evrimi reddeden çoğu insanın, aslında evrim hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadan, bunu körü körüne kulaktan dolma bilgilerle yaptığına şahit oluyoruz. Okumadan güvensizlikle etiketlendirdiğiniz dergi buna bir örnekti. Sizin sorununuz birşeyleri reddederken neyi reddettiğinizi bilmemeniz.
LAİLAHEİLLALLAH
05-04-2010, 00:33
Ortaya somut veriler sunamayınca konuyu bu şekilde yuvarlamak mı gerekiyor?
Güvenmediğinizi söylediğiniz dergi sadece evrimle ilgili yazılar yayınlamıyor, yoksa siz bir şey hakkında karar verirken o şey hakkında bilginiz olmadan mı yargıya varıyorsunuz?
Her fırsatta evrimi reddeden çoğu insanın, aslında evrim hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadan, bunu körü körüne kulaktan dolma bilgilerle yaptığına şahit oluyoruz. Okumadan güvensizlikle etiketlendirdiğiniz dergi buna bir örnekti. Sizin sorununuz birşeyleri reddederken neyi reddettiğinizi bilmemeniz.
ben evrimcilerin yazılarını rahatlıkla okuyorum ve dolayısıyla itiraflarını da görüyorum sizin sorununuzda daha neyi savunduğunuzu bilmemeniz. mesela biri evrimle ilgili ''yüzlerce kanıt var'' derken diğeri ''şu çok acıklı: Biz bilim adamları şu ana kadar hiçbir bilim adamının kanıtlayamadığı evrimi kanıtlamaya çalışıyoruz***'' diyebiliyor.
*** SBS Vital Topics, David B. Loughran, Nisan 1996, Stewarton Bible School, Stewarton, Scotland, URL:http://www.rmplc.co.uk/eduweb/ sites/sbs777/vital/evolutio.htm
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlara Fakültesinde eğitim almış bir adamın evrim teorisini çökertmeye çalışması abesle iştigal değil midir?Bu adamın her söylediğine sarılan zat-ı şahanelerin, evrim konusunda profesör sıfatını almış insanlara karşı neden aynı saygıyı duymamaktadır?Mehdi olduğu iddasını da es geçmemek lazım ve hala bu adama duyulan sonsuz güven.
Harun Yahya'nın genel olarak yaptığı, güzel sanatlar eğitimi aldığından olsa gerek kitabında yarattığı fantastik ara-form anlayışı olabilir.Sanırım o bir ara-formdan ör.''Sentor''(yarı at yarı insan) beklemekte.Paha insanları cezbeder, saygınlık kazandırır mantığıyla da hareket ederek kitapları için masraftan kaçınmamış.Yarattığı karakterlerlede her sayfa kart postal havasına bürünmüş.Sunum açısından başarılı çalışma içerik açısından...
Bulunduğum şehirde ki Anadolu Gençlik Derneğinin(Bir Saadet Patisi oluşumudur kendisi) kütüphanesinin bu muhteremin kitaplarıyla dolu olması,gençliğe olan ümidime kezzap atmıştır.Anyone senin orada ne işin vardı sorusu bu başlığın konusu değilim sanırım:D
LAİLAHEİLLALLAH
05-04-2010, 18:51
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlara Fakültesinde eğitim almış bir adamın evrim teorisini çökertmeye çalışması abesle iştigal değil midir?Bu adamın her söylediğine sarılan zat-ı şahanelerin, evrim konusunda profesör sıfatını almış insanlara karşı neden aynı saygıyı duymamaktadır?Mehdi olduğu iddasını da es geçmemek lazım ve hala bu adama duyulan sonsuz güven.
Harun Yahya'nın genel olarak yaptığı, güzel sanatlar eğitimi aldığından olsa gerek kitabında yarattığı fantastik ara-form anlayışı olabilir.Sanırım o bir ara-formdan ör.''Sentor''(yarı at yarı insan) beklemekte.Paha insanları cezbeder, saygınlık kazandırır mantığıyla da hareket ederek kitapları için masraftan kaçınmamış.Yarattığı karakterlerlede her sayfa kart postal havasına bürünmüş.Sunum açısından başarılı çalışma içerik açısından...
Bulunduğum şehirde ki Anadolu Gençlik Derneğinin(Bir Saadet Patisi oluşumudur kendisi) kütüphanesinin bu muhteremin kitaplarıyla dolu olması,gençliğe olan ümidime kezzap atmıştır.Anyone senin orada ne işin vardı sorusu bu başlığın konusu değilim sanırım:D
hy nin yaratılış atlası kitabı evrimci çevrelerde mühiş bir panik uyandırmıstır(inkar edenler olacaktır her şeye rağmen) darwinizmin beşiği ingilterede bile gazetedeki anketlerde yaratılışa inananların sayısı evrime inananları geçmiştir(tabi yaratılış atlasından sonra)
hy nin bir sözü var ''Allah'ın , melekleri tüm insanların laneti üzerime olsun ki mehdilik iddia etmiyorum''
zaten kendisi mehdinin 30-40 yaşlarında zuhur edeceğini söylüyor kendisi 55 yasında.buda demek oluyor ki bu mehdi konusu iftiradan başka bir şey değil.
gelelim kitaplara;istersen kitapta adı geçen dağıtımcılara,yayınevlerine sorabilirsin hy kitaplarından kendi cebine atmak üzere para almaz sadece kitaplardan yayınevi ve kitap basımında çalışan işçilerin masrafları çıkartılır.yoksa o şahane,kabartmalı,en kalitelisinden kuşe kağıda baskılı kitapların fiyatı 7 tl olabilir mi dandik saman kağıdına basılmış romanlar bile ortalama 15 tl iken...
tv deki bir pazarlama bile 6,3 lük yaratılış atlasını 20 tl ye satıyordu.
buraya kadar anlattıklarıma not düşmek gerekirse ne yapmak lazımmış anyon€,
bilip bilmeden konuşmamak lazımmış değil mi.
içerik açısına gelince hy nin kitapları zaten evrimci çevrelerden alıntılarla dolu.yani zaten her şeyi evrimciler itiraf etmiş.
hy nin yaratılış atlası kitabı evrimci çevrelerde mühiş bir panik uyandırmıstır (inkar edenler olacaktır her şeye rağmen) darwinizmin beşiği ingilterede bile gazetedeki anketlerde yaratılışa inananların sayısı evrime inananları geçmiştir(tabi yaratılış atlasından sonra).
allahaşkına laila...
inanıyor musun sen bunlara???? ilahi yenge :)
LAİLAHEİLLALLAH
05-04-2010, 20:10
allahaşkına laila...
inanıyor musun sen bunlara???? ilahi yenge :)
gözümle gördüklerime genelde inanırım -gazetedeki anketlerden,kitap fiyatlarından bahsediyorum-
kulaklarımla duyduklarımada genelde inanırım -mehdi açıklamasından bahsediyorum-
ya sen?
Lailahe,
Ben Harun Yahya'nın kitaplarından para almadığını binlercesini bedavaya dağıttığını biliyorum.Bu konuda da herhangi bir iddiam olmamıştır.Bu kitapların bedavaya veyahut cüzi ücretler karşılığından dağıtılması beni daha çok endişelendirmekte.Bu demektir ki ''Yaratılış Atlası'' daha fazla insanın eline ulaşmaktadır.Hatta bir kitap evinin önünden geçerken uçuk indirim dikkatimi çekmişti; indirimin olduğu rafa gittiğimde ''HY'', ''Said Nursi'' ve dini eserlerdeydi bu indirim.
Mehdilik olayına gelince ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünüyorum.Bush'ta vahiy aldığını söylemişti.Tanrı onu Ortadoğu'ya barışı getirsin diye göndermiş.En azından kıyameti erteledik:)
İngiltere, ''Yaratılış Atlası''ndan sonra ''Yaratılış''a inananların sayısı artmıştır.Bu noktada işkembe-i kübradan salladığınızı düşünüyorum.Bu tablo daha öncede forumda yer almıştı.Buyrun birde siz bakın listeye.
Evrimin kabulu ülkelere göre sıralama;
http://news.nationalgeographic.com/news/bigphotos/21329204.html
Bakalım biz kaçıncı sıradayız.
LAİLAHEİLLALLAH
05-04-2010, 21:34
Lailahe,
Ben Harun Yahya'nın kitaplarından para almadığını binlercesini bedavaya dağıttığını biliyorum.Bu konuda da herhangi bir iddiam olmamıştır.Bu kitapların bedavaya veyahut cüzi ücretler karşılığından dağıtılması beni daha çok endişelendirmekte.Bu demektir ki ''Yaratılış Atlası'' daha fazla insanın eline ulaşmaktadır.Hatta bir kitap evinin önünden geçerken uçuk indirim dikkatimi çekmişti; indirimin olduğu rafa gittiğimde ''HY'', ''Said Nursi'' ve dini eserlerdeydi bu indirim.
Mehdilik olayına gelince ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünüyorum.Bush'ta vahiy aldığını söylemişti.Tanrı onu Ortadoğu'ya barışı getirsin diye göndermiş.En azından kıyameti erteledik:)
İngiltere, ''Yaratılış Atlası''ndan sonra ''Yaratılış''a inananların sayısı artmıştır.Bu noktada işkembe-i kübradan salladığınızı düşünüyorum.Bu tablo daha öncede forumda yer almıştı.Buyrun birde siz bakın listeye.
Evrimin kabulu ülkelere göre sıralama;
http://news.nationalgeographic.com/news/bigphotos/21329204.html
Bakalım biz kaçıncı sıradayız.
mehdilik konusu ile ilgili olarak bir kez daha söylüyorum hy nin daha önce söylediği sözleri kulaklarımla duydum.sonuçta bu sitede kımseye yalan borcum olduğunu düşünmüyorum.belki internette videosu bile vardır.
bush konusuna gelince aynı şey obama içinde söylendi.sanırım bu abd ile ilgili bir mesele.
RANSA / Science Actualités / 16 Şubat 2007
NGİLTERE / THE EVENING STANDARD / EKİM 2008 / İNGILİZ HALKI OKULLARDA YARATILIŞ OKUTULSUN İSTİYOR
ABD - ONE NEWS - EKİM 2008 - AMERİKAN HALKININ CEVABI: OKULLARDA YARATILIŞ OKUTULMALI
ALMANYA / Die Welt / 17 Nisan 2008
Darwinizm Almanya’da da yerle bir oldu. Almanya "Canlılığı Allah Yarattı" diyor.
ALMANYA / Süddeutsche Zeitung / 8 Temmuz 2007
Almanya'da yapılan ankete göre halk evrime inanmıyor; "Evrim mi, hayır teşekkürler" diyor.
İSVİÇRE / Blick / 4 Mayıs 2007
İsviçre'de anket sonucuna göre, halk "Yaratılış okutulsun" diyor.
sanırım işkembe-i kübradan sallayan ben değilim.
aslında anket sonuçlarınıda kopyalar verirdim ama türkçeye çevirmek şartı var bu sitede.benimde almancam,ingilizcem,fransızcam olmadığı için bu kadarıyla idare edeceğiz.
cavit yalçın
05-04-2010, 22:52
HARUN YAHYA nın kitaplarının yayılmasından niye rahatsız olduğunu anlamadım. Eğer yanlış olduğunu düşünüyorsan okuyan insanlar bunu fark edeceklerdir zaten. Bırakın fikir özgürlüğü olsun ve herkes fikirlerini anlatsın.
milomanara
06-04-2010, 00:26
NGİLTERE / THE EVENING STANDARD / EKİM 2008 / İNGILİZ HALKI OKULLARDA YARATILIŞ OKUTULSUN İSTİYOR
ABD - ONE NEWS - EKİM 2008 - AMERİKAN HALKININ CEVABI: OKULLARDA YARATILIŞ OKUTULMALI
sanırım işkembe-i kübradan sallayan ben değilim.
aslında anket sonuçlarınıda kopyalar verirdim ama türkçeye çevirmek şartı var bu sitede.benimde almancam,ingilizcem,fransızcam olmadığı için bu kadarıyla idare edeceğiz.
Hacı anlamadığın dilde nasıl kaynak gösteriyorsun?
Ben anladığım dil olanlarda gösterdiğin kaynaklara göz attım:
ONE NEWS: "Your Latest News from a Christian perspective" - "Son Haberleriniz Hıristiyan Bir Bakış Açısıyla". Güzel slogan. Dahası, hıristiyan bir "haber" servisi olduklarını belirtip, "bir kısım medya"nın(resmen mainstream media diye yazmış) dışında dini bakış açısıyla habercilik yazdıklarını söylüyor. Buyur >BURADAN (http://www.onenewsnow.com/general.aspx?id=1202)< yak!
Evening Standard ise bir tabloid! Yani bol resimli, kim kimle nerede basılmış gazetesi.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a4/EveningStandardFrontPage.gif
Mehdi olmadığını ve böyle bir iddianın dinden çıkma olacağını söylemişti.Bende bunun üstüne dedim ki atşe olmayan yerden duman çıkmaz.Neden böyle bir savunma ihtiyacı var.Bu konu üzerine fazla zaman harcadık, bu konuyu dile getirerek ben hata yaptığımı düşünüyorum.Dinlerden özgür bir birey olarak x mehdidir-değildir tartışması benim açımdan beyhude.Mehdi diye birşey olamaz.
İngiltere yapılan ankette 4. yada 5. sırada bu sizin söylediklerinizle çelişki oluşturmakta.Ben referans olarak, ''National Geographic'' sitesini verdim.Benimde yabancı dilim yok ama anketi ikimizinde anladığını varsayıyorum bunun için dile gerek yok.Yabancı dilde bir site verecekseniz sitede yardımcı olacak arkadaşlar olacaktır, tahminimce.Sizin tırnak içinde alıntıladığınız kısımların referansı nedir?Siz yada sizin gibilerin temennisi olarak mı verdiniz yoksa resmi kaynakları var mı?
ABD'nin bizden aşağı kalır yanı yok ve evet ABD'de ''yaratılış'' okutulması daha öncede gündeme gelmişti.Derseniz ki bu yaratılış atlası sayesinde oldu buyrun kanıtlayın derim.
Milo, linkini verdiği sitede ki mevzuya özet geçerse memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.
CaviT Bey,
Size katılıyorum lakin aynı özveriyi Harun Yahya gösteriyor mu?Türkiye'de bir çok sitenin kapatılmasına sebep olan bir adam var karşımızda, unutmayalaım lütfen.
LAİLAHEİLLALLAH
06-04-2010, 18:38
Hacı anlamadığın dilde nasıl kaynak gösteriyorsun?
Ben anladığım dil olanlarda gösterdiğin kaynaklara göz attım:
ONE NEWS: "Your Latest News from a Christian perspective" - "Son Haberleriniz Hıristiyan Bir Bakış Açısıyla". Güzel slogan. Dahası, hıristiyan bir "haber" servisi olduklarını belirtip, "bir kısım medya"nın(resmen mainstream media diye yazmış) dışında dini bakış açısıyla habercilik yazdıklarını söylüyor. Buyur >BURADAN (http://www.onenewsnow.com/general.aspx?id=1202)< yak!
Evening Standard ise bir tabloid! Yani bol resimli, kim kimle nerede basılmış gazetesi.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a4/EveningStandardFrontPage.gif
anlamadığım dilde derken sağında türkçe açıklaması var yani bir gazate haberi gibi.
ben sana kaynakları tarihleriyle verdim istersen ulaşırsın.
şuan içinde bulunduğumuz durumda insanların ilk başta bir şekilde Allah'a inanmalarını sağlamak.yani hristiyan bakış açısıyla falan farketmez.
bir de anlamadığım net olan anketlerin neyine itiraz ediyorsun.en basiti arama motorundan bir bak.
milomanara
06-04-2010, 22:31
Öyle bir şey idda edip tüymek yok muhterem, madem kuş aşağıdaki sürüngen özellikleri neden var? Aydınlat bizleri bir zahmet!
LAİLAHEİLLALLAH
06-04-2010, 22:52
Öyle bir şey idda edip tüymek yok muhterem, madem kuş aşağıdaki sürüngen özellikleri neden var? Aydınlat bizleri bir zahmet!
kim tüymüş muhterem bız burdayız Allah'ın izniyle tüyen sensin gibime geldi benim...
kime sürüngen özellikleri var onu bulmak lazım o canlı ile ilgili herşeyi yazdım zaten. ilgili
milomanara
06-04-2010, 23:20
kim tüymüş muhterem bız burdayız Allah'ın izniyle tüyen sensin gibime geldi benim...
kime sürüngen özellikleri var onu bulmak lazım o canlı ile ilgili herşeyi yazdım zaten. ilgili
Yahu neyi yazdın hacı? Aşağıda bir sürü sorum var engin taksonomi ve paleontoloji bilgilerine yönelik... Mesela kuyruk omurlarını açıklayarak başlayabilirsin. Neden hiç bir kuşta olamayan, kertenkele kılıklı uçmayı çok zorlaştıran bir kuyruk yapısı var bu mahlukatın?
LAİLAHEİLLALLAH
07-04-2010, 18:47
Yahu neyi yazdın hacı? Aşağıda bir sürü sorum var engin taksonomi ve paleontoloji bilgilerine yönelik... Mesela kuyruk omurlarını açıklayarak başlayabilirsin. Neden hiç bir kuşta olamayan, kertenkele kılıklı uçmayı çok zorlaştıran bir kuyruk yapısı var bu mahlukatın?
istersen olayı senin büyüklerinden dinleyelim...
Archaeopteryx evrimci çevrelerde ara fosil olarak ilan edildikten sonra bu canlının kemikleri daha detaylı incelendi ,bu incelemeden sonra Archaeopteryx in ilkel bir kuş olmadığı aksine iskelet ve tüy yapısının uçmaya son derece elverişli olduğu, sürüngenlere benzetilen özelliklerin tarihte yaşamış ve hatta günümüzde yaşayan diğer bazı kuşlarda da bulunduğu ortaya çıktı.ve bu durumu yandaşınız science şöyle itiraf etti;
***''Archaeopteryx muhtemelen ilk kuşlarla ilgili olarak tüylerin ve uçuşun en eski kökeni ile ilgili pek bir şey söyleyemez, çünkü Archaeopteryx, modern anlamda, bir kuştur'' (Hank Hanegraaff, Fatal Flaws "What Evolutionists Don't Want You TKnow", W Publishing Group, 2003 s. 19)
öte yandan bu canlı bir çok canlının özelliğini taşıyan mozaik bir canlıdır.Mozaik canlılar, bilim adamları tarafından kompleks yapılarıyla dikkat çeken ve birkaç türün farklı özelliklerini barındıran canlılar olarak tanımlanmışlardır.işte sizlerin aldatmacasıda bu canlını mozaik bir canlı olmasından kaynaklanır.ama baktığımız zaman mozaik canlılarda günümüzdeki tüm canlılar gibi kompleks özellik gösteren canlılardır.bu konuyla ilgili olarak Fransız biyofizikçi evrimci Pierre Lecomte du Nouy bu konuyla ilgili şu itirafı yapmaktadır:
***istisnai vaka olan Archaeopteryx’i gerçek bir ara form olarak değerlendirme yetkisine sahip değiliz. Ara form derken sürüngenlerle kuşlar gibi sınıflar veya daha küçük gruplar arasındaki gerekli olan geçiş aşamalarını kastediyoruz. İki farklı gruba ait özellikler sergileyen bir hayvan, eğer üzerinde geçişe dair aşamalar bulunmamışsa ve geçişe dair mekanizmalar hala bilinmiyorsa, gerçek bir ara form olarak kabul edilemez. (Hank Hanegraaff, Fatal Flaws "What Evolutionists Don't Want You To Know", W Publishing Group, 2003 s. 22)
aslına baktığımız zaman evrimci çevrelerde böyle itiraflar çok fazladır.mesela Stephen Jay Gould ve Niles Eldredge de Archaeopteryx’in bir ara form olarak kabul edilemeyeceğinde hemfikirdirler.(Hank Hanegraaff, Fatal Flaws "What Evolutionists Don't Want You To Know", W Publishing Group, 2003 s. 22)
şimdi sonuca gelecek olursak bazılarınız bu canlyı ara form olarak gösterirken bazılarınız itiraflarıyla reddetmektedir ve dolayısyla şu açıklama kaçınılmaz hale geliyor;
''evrim herkesin kendince yorum getirdiği bir safsatadır''
müşkülpesent
07-04-2010, 19:44
istersen olayı senin büyüklerinden dinleyelim...
Archaeopteryx evrimci çevrelerde ara fosil olarak ilan edildikten sonra bu canlının kemikleri daha detaylı incelendi ,bu incelemeden sonra Archaeopteryx in ilkel bir kuş olmadığı aksine iskelet ve tüy yapısının uçmaya son derece elverişli olduğu, sürüngenlere benzetilen özelliklerin tarihte yaşamış ve hatta günümüzde yaşayan diğer bazı kuşlarda da bulunduğu ortaya çıktı.ve bu durumu yandaşınız science şöyle itiraf etti;
***''Archaeopteryx muhtemelen ilk kuşlarla ilgili olarak tüylerin ve uçuşun en eski kökeni ile ilgili pek bir şey söyleyemez, çünkü Archaeopteryx, modern anlamda, bir kuştur'' (Hank Hanegraaff, Fatal Flaws "What Evolutionists Don't Want You TKnow", W Publishing Group, 2003 s. 19)
öte yandan bu canlı bir çok canlının özelliğini taşıyan mozaik bir canlıdır.Mozaik canlılar, bilim adamları tarafından kompleks yapılarıyla dikkat çeken ve birkaç türün farklı özelliklerini barındıran canlılar olarak tanımlanmışlardır.işte sizlerin aldatmacasıda bu canlını mozaik bir canlı olmasından kaynaklanır.ama baktığımız zaman mozaik canlılarda günümüzdeki tüm canlılar gibi kompleks özellik gösteren canlılardır.bu konuyla ilgili olarak Fransız biyofizikçi evrimci Pierre Lecomte du Nouy bu konuyla ilgili şu itirafı yapmaktadır:
***istisnai vaka olan Archaeopteryx� gerçek bir ara form olarak değerlendirme yetkisine sahip değiliz. Ara form derken sürüngenlerle kuşlar gibi sınıflar veya daha küçük gruplar arasındaki gerekli olan geçiş aşamalarını kastediyoruz. İki farklı gruba ait özellikler sergileyen bir hayvan, eğer üzerinde geçişe dair aşamalar bulunmamışsa ve geçişe dair mekanizmalar hala bilinmiyorsa, gerçek bir ara form olarak kabul edilemez. (Hank Hanegraaff, Fatal Flaws "What Evolutionists Don't Want You To Know", W Publishing Group, 2003 s. 22)
aslına baktığımız zaman evrimci çevrelerde böyle itiraflar çok fazladır.mesela Stephen Jay Gould ve Niles Eldredge de Archaeopteryx�n bir ara form olarak kabul edilemeyeceğinde hemfikirdirler.(Hank Hanegraaff, Fatal Flaws "What Evolutionists Don't Want You To Know", W Publishing Group, 2003 s. 22)
şimdi sonuca gelecek olursak bazılarınız bu canlyı ara form olarak gösterirken bazılarınız itiraflarıyla reddetmektedir ve dolayısyla şu açıklama kaçınılmaz hale geliyor;
''evrim herkesin kendince yorum getirdiği bir safsatadır''
Lailaheillallah, yine şu yazdıklarını Harun Yahya (http://www.evrimteorisi.info/cevaplar/archaeopteryxin-kuslarin-atasi-oldugu-iddiasi-bir-sahtekarliktir)'dan kırpıp biçmişsin. Uzun zamandır buradayım ve daha bir tane inançlının evrimi Harun Yahya dışındaki argümanlarla reddedebildiğine tanık olamadım. Bu kişinin sözlerinin referans edinilemeyeceğini sizler de çok iyi biliyorsunuz aslında ancak söylediklerinin inançlarınızla paralel olması sizi bu zaafa sürüklüyor. Yoksa binlerce bilim adamının uzun yıllar üzerinde çalıştığı bu konu, tek bir kişinin çıkarımlarıyla (?) bu kadar kolay çöpe atılamazdı sizin tarafınızdan.
Sonra da, balık zokasını fosil diye yutturmaya çalışan bu kılavuzunuza dayanarak, "Evrim bu kadar yorumlanıyorsa o zaman safsatadır" gibi düz mantık çıkarımlara gidiyorsunuz.. Ya ne olacaktı? Siz bilimin statik olduğunu mu düşünüyorsunuz?
LAİLAHEİLLALLAH
07-04-2010, 23:10
Lailaheillallah, yine şu yazdıklarını Harun Yahya (http://www.evrimteorisi.info/cevaplar/archaeopteryxin-kuslarin-atasi-oldugu-iddiasi-bir-sahtekarliktir)'dan kırpıp biçmişsin. Uzun zamandır buradayım ve daha bir tane inançlının evrimi Harun Yahya dışındaki argümanlarla reddedebildiğine tanık olamadım. Bu kişinin sözlerinin referans edinilemeyeceğini sizler de çok iyi biliyorsunuz aslında ancak söylediklerinin inançlarınızla paralel olması sizi bu zaafa sürüklüyor. Yoksa binlerce bilim adamının uzun yıllar üzerinde çalıştığı bu konu, tek bir kişinin çıkarımlarıyla (?) bu kadar kolay çöpe atılamazdı sizin tarafınızdan.
Sonra da, balık zokasını fosil diye yutturmaya çalışan bu kılavuzunuza dayanarak, "Evrim bu kadar yorumlanıyorsa o zaman safsatadır" gibi düz mantık çıkarımlara gidiyorsunuz.. Ya ne olacaktı? Siz bilimin statik olduğunu mu düşünüyorsunuz?
bırak şimdi harun yahya yı yazdıklarım doğru mu değil mi?
müşkülpesent
07-04-2010, 23:56
bırak şimdi harun yahya yı yazdıklarım doğru mu değil mi?
Benim neyi onaylamamı bekliyorsun arkadaşım? Her fırsatta bilgisine güvenmediğimi söylediğim bir insanın iddialarını mı? Sanki, sana yazdıkların (ki bunlar senin sözlerin de değil, Harun Yahya'nın iddiaları) yanlış desem konuyu araştıracakmışsın gibi bir de soruyorsun..
Söylesene şu ana kadar Archaeopteryx hakkında Harun Yahya'nın yayınladıklarının dışında ne okudun da bu adamın sözlerine bu kadar itibar edip arkasında durabiliyorsun? Madem bu konuları Harun Yahyalar daha iyi biliyorlar, o halde bilim adamları ne için uğraşıyorlar?
Alıntıladığın yazı, bilim adamlarının söylemlerini bile "itiraf" olarak ele alıyor. Bir bilim adamı neyi, neden itiraf etsin. Ortada bir yanlış varsa düzeltilir, bu bilimin doğasındadır; bunu açıklığa kavuşturmak itiraf etmek değildir, erdemli insanın işidir.. Belki de siz bunun bilincinde olmadığınız için yanlışın arkasında bu kadar duruyorsunuz.
LAİLAHEİLLALLAH
08-04-2010, 00:14
Benim neyi onaylamamı bekliyorsun arkadaşım? Her fırsatta bilgisine güvenmediğimi söylediğim bir insanın iddialarını mı? Sanki, sana yazdıkların (ki bunlar senin sözlerin de değil, Harun Yahya'nın iddiaları) yanlış desem konuyu araştıracakmışsın gibi bir de soruyorsun..
Söylesene şu ana kadar Archaeopteryx hakkında Harun Yahya'nın yayınladıklarının dışında ne okudun da bu adamın sözlerine bu kadar itibar edip arkasında durabiliyorsun? Madem bu konuları Harun Yahyalar daha iyi biliyorlar, o halde bilim adamları ne için uğraşıyorlar?
Alıntıladığın yazı, bilim adamlarının söylemlerini bile "itiraf" olarak ele alıyor. Bir bilim adamı neyi, neden itiraf etsin. Ortada bir yanlış varsa düzeltilir, bu bilimin doğasındadır; bunu açıklığa kavuşturmak itiraf etmek değildir, erdemli insanın işidir.. Belki de siz bunun bilincinde olmadığınız için yanlışın arkasında bu kadar duruyorsunuz.
senin büyüklerin (gene) yanılmısız diyor dostum hy ye değil onlara inan sen:painkiller:
bilim adamı neyi neden itiraf eder bilmem ama itiraf ediyor işte napalım ağzını mı tıkayalım.
müşkülpesent
08-04-2010, 00:36
senin büyüklerin (gene) yanılmısız diyor dostum hy ye değil onlara inan sen:painkiller:
bilim adamı neyi neden itiraf eder bilmem ama itiraf ediyor işte napalım ağzını mı tıkayalım.
Ben kimseye inanmam arkadaşım. Sizin sorununuz da bu zaten, illa birilerinin peşinden koşma, birilerine inanma ihtiyacında olmanız. Bense sizin gibi şahısların peşinden değil bilimin peşinden koşuyorum. Objektif olan budur. Bilimin nesnelliğini, dinamiğini, terminolojisini yok sayıp, direk bir kişinin otoritesini ilan etmişsiniz (üstelikte konuyla hiç ilgisi olmayan), size daha ne denilir ki?
Bu nedenle, oldukça adil (?) ve bilim çerçevesinde (?) tartıştığınız bu konuyu burada noktalıyorum.
Bence önce Varlık Felsefesini Tartışmamız gerekiyor. Adamların niyeti bilimsel ve akla uygun bir kitap hazırlamak yada bilimsel olarak bir teoriyi çürütmek değilki. Bu adamlara sorsanıza insan nasıl var oldu diye, anlattıklarına çocuklar bile inanmaz, ve Koskoca Yaratıcının bu adamların saçmalıklarını kullandıklarını düşünmek inanan insanın Kendini Ahmak hissetmesine sebep olur.
Bu Kendilerine Müslüman diyen (lutfen hakaret etmeden fikirlerinizi yazin, uygunsuz kelime tarafimdan silinmistir. vartor.) tayfaya göre, tüm varlık insan emrine verilmiş, tüm hayvanların görevi insanlara hizmet emtek miş, dünya insan için yaratılmış, falan filan.
Ama hiç düşünmüyorlar insan niçin varlık kurallarının tamamına uyuyor.
LAİLAHEİLLALLAH
08-04-2010, 19:47
Bu Kendilerine Müslüman diyen (lutfen hakaret etmeden fikirlerinizi yazin, uygunsuz kelime tarafimdan silinmistir. vartor.) tayfaya göre, tüm varlık insan emrine verilmiş, tüm hayvanların görevi insanlara hizmet emtek miş, dünya insan için yaratılmış, falan filan.
Ama hiç düşünmüyorlar insan niçin varlık kurallarının tamamına uyuyor.
var mı insandan akıllısı...
insanın akıllı olması insanı dünya dışı bir varlık yapmaz,
LAİLAHEİLLALLAH
08-04-2010, 22:25
insanın akıllı olması insanı dünya dışı bir varlık yapmaz,
peki insanın varılıkların en üstünü olduğunu görmüyor musun?
peki insanın varılıkların en üstünü olduğunu görmüyor musun?
üstün mü???
neye göre... çok olduğu için mi??? çokluk üstünlük mü??
dünyayı değiştirdiği için mi?? güç üstünlük mü?? şu ast üst ilişkisinden bir kurtulsan laila....
LAİLAHEİLLALLAH
10-04-2010, 12:36
üstün mü???
neye göre... çok olduğu için mi??? çokluk üstünlük mü??
dünyayı değiştirdiği için mi?? güç üstünlük mü?? şu ast üst ilişkisinden bir kurtulsan laila....
ya siz neden kendinizi sürekli aşşağılıyorsunuz,ayaklar altına alıyorsunuz onu anlamıyorum.şimdi insan bir sümüklü böcekle aynı değerde mi?
müşkülpesent
10-04-2010, 13:13
ya siz neden kendinizi sürekli aşşağılıyorsunuz,ayaklar altına alıyorsunuz onu anlamıyorum.şimdi insan bir sümüklü böcekle aynı değerde mi?
Şu insan kadar egoist varlık görmedim. Doğadaki canlılarla, "biz sizden üstünüz, daha değerliyiz" şeklindeki sidik yarışına girmek de ancak bir insana özgüdür herhalde. İnsan dışındaki herhangi bir canlının böyle bir derdi olmadığından eminim.
LAİLAHEİLLALLAH
11-04-2010, 13:17
Şu insan kadar egoist varlık görmedim. Doğadaki canlılarla, "biz sizden üstünüz, daha değerliyiz" şeklindeki sidik yarışına girmek de ancak bir insana özgüdür herhalde. İnsan dışındaki herhangi bir canlının böyle bir derdi olmadığından eminim.
insan dışındaki varlığın böyle bir derdi olamaz elbette.çünkü onlar düşünemezler.idrak edemezler.olayları yorumlayamazlar.sizde onlara mı özeniyorsunuz anlamaım ki.
müşkülpesent
11-04-2010, 14:06
insan dışındaki varlığın böyle bir derdi olamaz elbette.çünkü onlar düşünemezler.idrak edemezler.olayları yorumlayamazlar.sizde onlara mı özeniyorsunuz anlamaım ki.
Evet sizin gibi düşünen(?), idrak eden(?), yorumlayan(?) insanları gördükçe, bir kuşun kanat çırpışına özenmiyorum değil.
Neye dayanarak, diğer canlıların düşünemediğini, yorumlayamadığını söylüyorsun? Yorum yapan ile yapmayanlar olarak canlıları tasnif edecek olursak, bu tasnifte dikkate alacağımız noktalar nelerdir?
Sayın forum üyeleri
Hadi şimdi sırasıyla düşünelim, yorumlayalım ve idrak edelim.Madem diğer canlılar bunu yapamıyor, biz insan olarak yapalım.
Düşünme;
Adem Havva'ya, Havva Habil'e, Habil Kabil'e, sonra hepsi Havva'ya.
Yorumlama;
Aile içi grup kıvamında ensest ilişki.
İdrak Etme;
Bu terbiyesizlik ilahi(!) bir gerçek olamaz, değil mi?
Bunun yandaşlığını yapan kişinin kendi öz kızına, oğluna bakış açısı insani olamaz, değil mi?
Açıkça belli ki anlatılanlar tamamen bir tezgah, değil mi?
LAİLAHEİLLALLAH
11-04-2010, 18:31
Sayın forum üyeleri
Hadi şimdi sırasıyla düşünelim, yorumlayalım ve idrak edelim.Madem diğer canlılar bunu yapamıyor, biz insan olarak yapalım.
Düşünme;
Adem Havva'ya, Havva Habil'e, Habil Kabil'e, sonra hepsi Havva'ya.
Yorumlama;
Aile içi grup kıvamında ensest ilişki.
İdrak Etme;
Bu terbiyesizlik ilahi(!) bir gerçek olamaz, değil mi?
Bunun yandaşlığını yapan kişinin kendi öz kızına, oğluna bakış açısı insani olamaz, değil mi?
Açıkça belli ki anlatılanlar tamamen bir tezgah, değil mi?
neden olayları kendince uyarlayarak yorumluyorsun ki.
neden olayları kendince uyarlayarak yorumluyorsun ki.
Buyurunuz ve siz yorumlayınız.
Elinizde bir elma hikayesi yüzünden sürgüne gönderilen sadece iki kişi var.Kardeşleri kendileri ve anne-babaları ile ensest ilişkiye sokmadan bakalım kaç insan oluşturabileceksiniz?
Fazla merakta bırakmadan açıklayınız.
Saygılarımla.
LAİLAHEİLLALLAH
11-04-2010, 21:20
Buyurunuz ve siz yorumlayınız.
Elinizde bir elma hikayesi yüzünden sürgüne gönderilen sadece iki kişi var.Kardeşleri kendileri ve anne-babaları ile ensest ilişkiye sokmadan bakalım kaç insan oluşturabileceksiniz?
Fazla merakta bırakmadan açıklayınız.
Saygılarımla.
İnsanlar Hz Âdem’le Hz Havva’dan doğarak çoğalmışlardır Havva anamız hep ikiz doğum yapıyordu Bunlardan birisi erkek, diğeri de kızdı Hz Âdem, aynı anda doğan ikizleri, bir önce veya bir sonra doğan ikizlerle evlendiriyorduHabil’le beraber doğan kız çırkın, Kabil’le birlikte doğan kız ise güzeldi Bu durumda Hz Âdem, Habil’in, Kabil’le beraber doğan kızla, Kabil’in de Habil’le beraber doğan kızla evlenmesini istedi Fakat Kabil buna razı olmadı, kendisiyle doğan güzel kızı Habil’e vermek istemeyerek kendisi almak istedi
Hz Âdem buna müsaade etmedi ve meseleyi Allah’a havale etti Cenab-ı Haktan gelen emir üzerine her ikisinin de Allah’a birer kurban takdim etmelerini, hangisinin kurbanı kabul edilirse Kabil’in bacısının ona ait olacağını söylediBunun üzerine Kabil bir demet buğday, Habil de bir koyunu kurban olarak takdim etti Gökten inen bir ateş Habil’in kurbanını aldı, Kabil’inki olduğu yerde kaldı Bu durumda Habil haklı çıkmış ve kızı almaya hak kazanmıştı Fakat Kabil iyice çileden çıkmıştı Bu hâdise Kur’ân’da şöyle anlatılır:
“Onlara Âdem’in iki oğluna dair haberi hak ile oku Onlar birer kurban takdim ettiklerinde, birisinin kurbanı kabul olunmuş, diğeri kabul olunmamıştı Kurbanı kabul olunmayan diğerine, ‘Ben seni öldüreceğim’ dedi O da, ‘Allah ancak takva sahiplerinin kurbanını kabul eder’ diye cevap verdi
“Habil şöyle devam etti: ‘Eğer sen öldürmek için elini bana uzatırsan, ben seni öldürmek için elimi kaldıracak değilimÇünkü ben âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım Dilerim ki, sen benim günahımı yüklenesin de, Cehennem ateşinin ehlinden olasın Bu da zalimlerin cezasıdır
“Sonra nefsi, kardeşini öldürmeyi ona kolay ve hoş gösterdi; o da kardeşini öldürüp hüsrana uğrayanlardan olduSonra Allah, kardeşinin cesedini nasıl örteceğini göstermek için, ona, yeri eşeleyen bir kargayı gönderdi Kabil, ‘Yazıklar olsun bana!’ dedi ‘Şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini örtemedim!’ Artık o yaptığına pişmanlık duyanlardan olmuştu” (Mâide Sûresi, 27-31)
Hz Âdem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmelerinin dindeki yerine gelince; Hz Âdem’den Peygamber Efendimize gelinceye kadar bütün peygamberler hak dini tebliğ etmişlerdir Dinin temeli olan îman esasları hep aynı kalmıştırFakat şeriat dediğimiz, ibadet ve dünyaya ait işlerde Hz Âdem’den Peygamberimize kadar her devrin icaplarına, insanların ihtiyaçlarına göre bazı hükümler değişerek gelmiştir Cenab-ı Hak her devrin insanının yaşayışını ve menfaatini gözeterek her ümmete ayrı bir şeriat göndermiştir Mâide Sûresinin 48 âyetinde bu hususta, “Sizin her biriniz için Biz bir şeriat ve açık bir yol tayin ettik” buyurulur
Bediüzzaman da bu meseleyi şöyle izah eder: “Asırlara göre şeriatlar değişir Belki bir asırda kavimlere göre ayrı ayrı şeriatlar, peygamberler gelebilir ve gelmiştir Hâtemü’l-Enbiya’dan (asm) sonra şeriat-ı kübrası (büyük şeriatı) her asırda, her kavme kâfi geldiğinden muhtelif şeriatlara ihtiyaç kalmamıştır” (Nursi, Sözler, s 454)
Meselâ, Yahudiler ancak havralarda, sinagoglarda, Hıristiyanlar sadece kiliselerde ibadet edebilirlerken, biz Müslümanlar her yerde namaz kılabiliyoruz Yine sığır ve koyun gibi hayvanların iç yağları Hz Musa’nın şeriatında haramken, bizim dinimizde helâldir
Hz Âdem ise ilk insan ve ilk peygamberdir Allah ona da bir din ve bir şeriat göndermiş ve öğretmişti O da Allah’ın kendisine gösterdiği şekilde hareket ediyordu Cenab-ı Hak, Hz Âdem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmesini de bir zaruretten dolayı helâl kılmıştı Çünkü insan neslinin artması gerekiyordu Başka insan da olmadığına göre, bir zaruret olarak kardeşlerin birbirleriyle evlenmesi gerekiyordu Bu âdet bir süre devam etti, fakat insanlar çoğalınca böyle bir evliliğe ihtiyaç ve zaruret kalmadı ve bu tatbikat da kalkmış oldu
Allah, nasıl ki Hz Adem'in eğe kemiğinden Hz Havva'yı O'na eş olarak yarattıysa, değişik seferde doğan bu kardeşleri de birbirine yabancı suretinde yaratabilir Daha sonra ise insan nesli çoğaldı ve Allah bundan sonra farklı ikizlerden de olsa kardeş evlenmesini yasakladı
Bunun helal olması ise temelde Allah'ın emriyle alakalıdır Çünkü bir işin kötü olması Allah'ın yasaklamasından dolayı, iyi olması da emretmesinden yada serbest bırakmasından dolayıdır Yani Allah emreder güzel olur, Allah yasak eder kötü olur
alıntıdır; http://www.mumsema.com/misafir-sorulari/105756-hz-adem-ve-hz-havva-dan-sonra-nasil-cogaldik.html
not;bir evliliğin helal ya da haram olması Allah ın emri ile alakalı değil midir ki saçma yorumlar yapıyorsun.
6 gün mucizesi vardı birde adnan hocanı. 15 bölüp bölüp duruyordu nedense.. 1.gün 8 milyar yılmıs 2.onun yarısı falan..ne yaptığını anlamdım acıkcası..
İnsanlar Hz Âdem’le Hz Havva’dan doğarak çoğalmışlardır Havva anamız hep ikiz doğum yapıyordu Bunlardan birisi erkek, diğeri de kızdı Hz Âdem, aynı anda doğan ikizleri, bir önce veya bir sonra doğan ikizlerle evlendiriyorduHabil’le beraber doğan kız çırkın, Kabil’le birlikte doğan kız ise güzeldi ............ http://www.mumsema.com/misafir-sorulari/105756-hz-adem-ve-hz-havva-dan-sonra-nasil-cogaldik.html
.
wawww.laila... dinci bebelere masallar devam ediyor!!!!
uyusun da büyüsün ninniii....
sevgili laila büyü artık... masal vaktin geçti..
LAİLAHEİLLALLAH
14-04-2010, 23:02
wawww.laila... dinci bebelere masallar devam ediyor!!!!
uyusun da büyüsün ninniii....
sevgili laila büyü artık... masal vaktin geçti..
yani artık darwin amcanın maymunlarına inanma vaktim geldi mi diyorsun.
emperrordiablo
19-04-2010, 21:38
Darwin'in maymunu yoktu kaplumbağası vardı ayrıca ensest bir üreme ile tüm hepimizin kardeş olduğuna inanıp aynı gen havuzundan çıktığımızı düşünmektense :) yani fetişist , sex hastası arapların önümüze koyduğu üreme ve çoğalma şemasındansa Maymuna can kurban ama bilimsel olarak evrim teorisinin hiç bir yerinde insan maymundan evrilmiştir demez o da ayrı konu...O kadar ki yaratılıştaki fetişizm ölünce bile var :D cennette bizi karıların beklediğine inanacağıma :D dünyadakileri elleme (nede olsa onlar kardeş :) )ey insan oğlu cennette bol bol sabi sübyan var senin için gibi bir masala inanacağıma :D bilim benim için araştırır bildiğimi bilirim bilemediğimiz gizem olarak kalır daha iyi...
LAİLAHEİLLALLAH
21-04-2010, 21:28
Darwin'in maymunu yoktu kaplumbağası vardı ayrıca ensest bir üreme ile tüm hepimizin kardeş olduğuna inanıp aynı gen havuzundan çıktığımızı düşünmektense :) yani fetişist , sex hastası arapların önümüze koyduğu üreme ve çoğalma şemasındansa Maymuna can kurban ama bilimsel olarak evrim teorisinin hiç bir yerinde insan maymundan evrilmiştir demez o da ayrı konu...O kadar ki yaratılıştaki fetişizm ölünce bile var :D cennette bizi karıların beklediğine inanacağıma :D dünyadakileri elleme (nede olsa onlar kardeş :) )ey insan oğlu cennette bol bol sabi sübyan var senin için gibi bir masala inanacağıma :D bilim benim için araştırır bildiğimi bilirim bilemediğimiz gizem olarak kalır daha iyi...
ne fetişzminden bahsediyorsun onu anlamadım kenddince yorum getirip,aslı oymuş gibi gösterme.
emperrordiablo
21-04-2010, 22:48
Yaratılıştaki fetişizm örnek:Adem ile havvadan çıkma çocukların ensest ilişki kurmasına duyulan ilgi yaratılış fetişizmi olabilir...
O kadar ki ölümde bile fetişizm var dediğim cümlemin alt metnin de ki en net fetişizm örneği nebe suresi sanırım 30-35 arasında kalan ayetlerde ki cennet betimlemesi...Bir erkeğe uygun olduğu çok net olan bu cennette bizi kadehler ve memeleri yeni çıkmış genç kızlardan yani sabi sübyanlıktan yeni ergenleşmiş ve kadın olmuş kızlardan bahsedilir,huriler böyle anlatılır.Bazı islam alimleri ve tefsir yazarları durumu memeleri çıkmış kızlar yada göğüsleri olan kızlar gibi cümleler ile ayeti döndürüp dolaştırıp kurtarmaya çalışsada kadın denince memesiz bir kadın düşünülemeyeceğinden eğer vurgulanmışsa ya iri memeli ama memeleri yeni çıkmış kadınlar şeklinde söylenirse de yaşı ergen genç kız anlamına geleceği size fetişizm örneği olmak açısından yeterlidir.Sanırım ergen de olsa , özellikle vurgulanmış ve iri memeli bir kadından da bahsediliyor olsa ya da sadece göüsleri olan kadın gibi bir açıklama ile inceltilse bile dünyada yaptığım tüm iyiliklerin karşılığını cennette bu şekilde alacağımı bilmek senin tanrının fetişist olduğu yargısına varmama ve ehli mantık sahibi tarafsız her kezin de bunu böyle görmesine yeterlidir...Umarım yeterince somut bir örnek olmuştur,kafamdan uydurmadım senin kutsal kitabından yaptığım bir çıkarımdır...
Dolayısı ile tekrarlıyorum,önceki paragrafımda dediklerimi ki şu sona daha uygun olacaktır zaten bu açıklamanın ardına bunları yazmış olmak:Darwin'in maymunu yoktu kaplumbağası vardı ayrıca ensest bir üreme ile tüm hepimizin kardeş olduğuna inanıp aynı gen havuzundan çıktığımızı düşünmektense :) yani fetişist , sex hastası arapların önümüze koyduğu üreme ve çoğalma şemasındansa Maymuna can kurban ama bilimsel olarak evrim teorisinin hiç bir yerinde insan maymundan evrilmiştir demez o da ayrı konu...O kadar ki yaratılıştaki fetişizm ölünce bile var :D cennette bizi karıların beklediğine inanacağıma :D dünyadakileri elleme (nede olsa onlar kardeş :) )ey insan oğlu cennette bol bol sabi sübyan var senin için gibi bir masala inanacağıma :D bilim benim için araştırır bildiğimi bilirim bilemediğimiz gizem olarak kalır daha iyi...
31, 32, 33, 34.Şüphesiz Allah'a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır. 35.Orada ne bir boş söz işitirler, ne de bir yalan. 36, 37, 38.Bunlar kendilerine; Rabbinden, göklerin ve yerin ve ikisi arasındakilerin Rabbinden, Rahmân'dan bir mükafat, yeterli bir ihsan olarak verilmiştir. Onlar, Ruh'un (Cebrail'in) ve meleklerin saf duracakları gün Allah'a hitap edemeyeceklerdir. Sadece Rahmân'ın izin vereceği ve doğru söyleyecek olan kimseler konuşabilecektir.
Şüphesiz allaha ulaşmanın yolu budur falan filan gibi mükafatlarınız bunlardır gibi cümleler ile devam eder ayet...Bu pek beğenilmeyen Diyanet çevirisi
Kaynak:TÜRKÇE KURAN-I KERİM ( DİYANET MEALİ )78 - Nebe
Buda elmalılı hamdi yazırın tercümesi:31-Şüphesiz, takva sahipleri için bir kurtuluş ve murada erme var
32-Bahçeler var, bağlar var.
33-Turunç göğüslü yaşıt (kızlar) var.
34-Dopdolu bir kadeh var.
35-Orada ne boş bir laf işitirler ne de bir yalan isnadı.
Fetişist araplardan aldığın öğreti ancak bu kadar olabilir işte ;)Emperrordan saygılar...Maymunlar hiç değilse hayvani güdülerinin peşindedir,cennetinde bunları vaad eden bir tanrının gündüz düşü olacak kadar insan olmaya ben razı değilim...O da benden razı olmasın zaten...
LAİLAHEİLLALLAH
22-04-2010, 21:38
bak şimdi arkana yaslan,gözlerini kapat hayattan,dinden soyutlan yani, öğrenciliğini,doktorluğunu,öğretmenliğini,kısaca mesleğini bir kenara bırak;anneliğini,babalığını hayattaki bütğn sorumluluklarından kurtul.zina,fuhuş,hırsızlık vicdanını, ahlak yasalarını vb şeyleri bir kenara bırak sadece nefsini düşün.
eğer sağlıklı bir erkek yada bayansan nefsinin isteyeceği ilk bir kaç şeyden biri cinsel ilişki olacaktır.ALLAH(CC),insanlardan dünyada zor olmasına rağmen nefislerinin isteklerini bırakıp,dünyevi şeylere karşı sabredip kendisine kulluk etmesini ister.bu sabırdan dolayı da insanı ahirette dünyadakılerden kat kat daha güzel şeylerle ödüllendireceğini söyler.
bence bunu anlamak çok zor olmamalı....
[QUOTE=LAİLAHEİLLALLAH;301459]
eğer sağlıklı bir erkek yada bayansan nefsinin isteyeceği ilk bir kaç şeyden biri cinsel ilişki olacaktır.ALLAH(CC),insanlardan dünyada zor olmasına rağmen nefislerinin isteklerini bırakıp,dünyevi şeylere karşı sabredip kendisine kulluk etmesini ister.QUOTE]
Laila senin allahın cinselliğe karşı mı?? sexi yasaklıyor mu?? o halde neden başbakan 3 çocuk diyor??
cinsel ilişki haram mı?? çelişki değil mi: sağlıklı erkek veya bayan olarak cinsellik istemek ve de senin allahının bunu yasaklaması???
emperrordiablo
23-04-2010, 00:08
Hayır uyar yanlış yerdesin ben sağlıklı bir erkeğim ve Laila haklı evet dediğini yapmama gerek yok o kadar korktuğum bir kavram değil bu sex...Her an her dakika güzel bir kadın gördüğümde bile uyarılıyorum,ben bununla barışığım ve süperegom ile orta yolu bulup kendimi dengeleyebiliyorum sadece insan olmanın erdemi ile eşime olan minnetimi saygımı ve şefkatimi düşününce her ne kadar karşımda ki kadını şehvet dolu bulsam da,ona yönelmiyorum...Her baktığım kadında bunu arıyorum demek değil tabi bu herkezin arayışı beğenisi kendine göredir.Ama insan olmanın erdemi bir kadını bacak arası ile değerlendirmek ile cinselliği ve dişil varlığı ile değerlendirmek yerine insanlığını göz önünde tutarak,seni salt vahşi bir cinsellikten ise doğru ve güzel olan bir aşk ilişkisine ya da eğer sahip olduğun bir eşin varsa :D bu uyarılmanın enerjisini bile onunla güzel vakit geçirmek için kullanmana neden olabilir...
Tabii bunu insan yapar.Oysa Laila'nın allahı sağlıklı bir erkek için cennet vaad etmiş demekki insan kavramında sadece erkek var bu tanrının?Kadınların da aynı şeyi istediğini ve aynı bizim gibi süperegoları ile doğru davranış biçimini bulduklarını unutmuş?Kimbilir bireyden saymamıştır belki kadınları?Ben sadece erkek şovenizmi ile konuşabilirim,erkek şovenizmini düşünce olarak benimsemiş bir adamın fikrine bile saygı duyabilirim.Ama erkek şovenizmi ile dolu bir tanrıyı kim kabul ederki?Evrensel olan bir din?Acaba o günün şartları ve arap kültürü için sadece kitap indirmiş olabilir mi?Böyle bir tanrı olabilir mi?Kadınlara cennet vaad etmeyen bir tanrı :) Alın sizin olsun...Kadının dişil cinselliği ve şehvetini kullanan bir tanrı :D kadınlara sanki en az benim kadar açmış gibi ayet yazan bir tanrı?Eşcinselleri unutan bir tanrı...Herşeyden öte kimbilir fakir bir insanı doyurmayı,aç bir kedi yavrusunu evine alıp süt içirmeni,kendisine adadığın ibadet dolu bir ömrü :D turunç memeli :D yaşıt kızlarla ödüllendiriyorsa :D Bunun içinde fetişizm yok da ne vardır.Sağlıklı bir erkek için vaad ettiği cennetinde insani erdemlerin mükafatı , hayvansal bir iç güdü tatmini mi sadece? Emperror saygılar diler...
insan_olmak
23-04-2010, 00:28
bak şimdi arkana yaslan,gözlerini kapat hayattan,dinden soyutlan yani, öğrenciliğini,doktorluğunu,öğretmenliğini,kısaca mesleğini bir kenara bırak;anneliğini,babalığını hayattaki bütğn sorumluluklarından kurtul.zina,fuhuş,hırsızlık vicdanını, ahlak yasalarını vb şeyleri bir kenara bırak sadece nefsini düşün.
eğer sağlıklı bir erkek yada bayansan nefsinin isteyeceği ilk bir kaç şeyden biri cinsel ilişki olacaktır.ALLAH(CC),insanlardan dünyada zor olmasına rağmen nefislerinin isteklerini bırakıp,dünyevi şeylere karşı sabredip kendisine kulluk etmesini ister.bu sabırdan dolayı da insanı ahirette dünyadakılerden kat kat daha güzel şeylerle ödüllendireceğini söyler.
bence bunu anlamak çok zor olmamalı....
Kadınlar, oğullar, yük yük altın ve gümüş, salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah’ın katındadır. (Ali İmran:14)
bunların dünya için süslü gösterilidğini aslıl olanın allah'ın katındadır diye tanrı yine cennete kadın müjdelemektedir.ilginç nede ruhani tanrı!
LAİLAHEİLLALLAH
23-04-2010, 22:05
[QUOTE=LAİLAHEİLLALLAH;301459]
eğer sağlıklı bir erkek yada bayansan nefsinin isteyeceği ilk bir kaç şeyden biri cinsel ilişki olacaktır.ALLAH(CC),insanlardan dünyada zor olmasına rağmen nefislerinin isteklerini bırakıp,dünyevi şeylere karşı sabredip kendisine kulluk etmesini ister.QUOTE]
Laila senin allahın cinselliğe karşı mı?? sexi yasaklıyor mu?? o halde neden başbakan 3 çocuk diyor??
cinsel ilişki haram mı?? çelişki değil mi: sağlıklı erkek veya bayan olarak cinsellik istemek ve de senin allahının bunu yasaklaması???
hayır yanlış anladın.
benim RABB'İM zinayı yani evlilik dışı cinsel ilişkiyi yasaklıyor.başbakan da 3 çocuk yapın derken zina ederek yapın demiyor tabiki!
karılarınız,kocalarınız Allah'ın size emanetidir.siz biribirinizin helalisiniz.
LAİLAHEİLLALLAH
23-04-2010, 22:08
Hayır uyar yanlış yerdesin ben sağlıklı bir erkeğim ve Laila haklı evet dediğini yapmama gerek yok o kadar korktuğum bir kavram değil bu sex...Her an her dakika güzel bir kadın gördüğümde bile uyarılıyorum,ben bununla barışığım ve süperegom ile orta yolu bulup kendimi dengeleyebiliyorum sadece insan olmanın erdemi ile eşime olan minnetimi saygımı ve şefkatimi düşününce her ne kadar karşımda ki kadını şehvet dolu bulsam da,ona yönelmiyorum...Her baktığım kadında bunu arıyorum demek değil tabi bu herkezin arayışı beğenisi kendine göredir.Ama insan olmanın erdemi bir kadını bacak arası ile değerlendirmek ile cinselliği ve dişil varlığı ile değerlendirmek yerine insanlığını göz önünde tutarak,seni salt vahşi bir cinsellikten ise doğru ve güzel olan bir aşk ilişkisine ya da eğer sahip olduğun bir eşin varsa :D bu uyarılmanın enerjisini bile onunla güzel vakit geçirmek için kullanmana neden olabilir...
Tabii bunu insan yapar.Oysa Laila'nın allahı sağlıklı bir erkek için cennet vaad etmiş demekki insan kavramında sadece erkek var bu tanrının?Kadınların da aynı şeyi istediğini ve aynı bizim gibi süperegoları ile doğru davranış biçimini bulduklarını unutmuş?Kimbilir bireyden saymamıştır belki kadınları?Ben sadece erkek şovenizmi ile konuşabilirim,erkek şovenizmini düşünce olarak benimsemiş bir adamın fikrine bile saygı duyabilirim.Ama erkek şovenizmi ile dolu bir tanrıyı kim kabul ederki?Evrensel olan bir din?Acaba o günün şartları ve arap kültürü için sadece kitap indirmiş olabilir mi?Böyle bir tanrı olabilir mi?Kadınlara cennet vaad etmeyen bir tanrı :) Alın sizin olsun...Kadının dişil cinselliği ve şehvetini kullanan bir tanrı :D kadınlara sanki en az benim kadar açmış gibi ayet yazan bir tanrı?Eşcinselleri unutan bir tanrı...Herşeyden öte kimbilir fakir bir insanı doyurmayı,aç bir kedi yavrusunu evine alıp süt içirmeni,kendisine adadığın ibadet dolu bir ömrü :D turunç memeli :D yaşıt kızlarla ödüllendiriyorsa :D Bunun içinde fetişizm yok da ne vardır.Sağlıklı bir erkek için vaad ettiği cennetinde insani erdemlerin mükafatı , hayvansal bir iç güdü tatmini mi sadece? Emperror saygılar diler...
bir şey değişmediki gene aynı soruyu sordun.
insan_olmak
23-04-2010, 22:12
Kadınlar, oğullar, yük yük altın ve gümüş, salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah’ın katındadır. (Ali İmran:14)
bunların dünya için süslü gösterilidğini aslıl olanın allah'ın katındadır diye tanrı yine cennete kadın müjdelemektedir.ilginç nede ruhani tanrı!
cevap beklemekteyim saygılar.
LAİLAHEİLLALLAH
25-04-2010, 01:08
cevap beklemekteyim saygılar.
kardeşim yanlış anlamışsın;
Allah, cinsel ilişkiyi yasaklamaz.zinayı yasaklar.
dünyadaki kadınlar -zinayı temsil eder-
ahirette ise helalın olan kadınlar.
emperrordiablo
25-04-2010, 01:19
Sn.İnsan olmak :) Aldınız mı cevabınızı... :) Diğer bir başlıkta daha Laila'nın yazdığı bir paragraf var Evrimde ara form diye bir başlıkda :D onu okuyunuz...Tüm cevapları orada vermiş zaten,kendisi,bu noktadan sonra kendisine soru sormanın anlamsızlığından başka bir şey düşünemiyor ve kendimi kırbaçlatmak istiyorum Sn.Laila'ya...Tüm yazdıkları bende böyle bir fetişizm yarattı nedense...
samlihafiz
25-04-2010, 17:31
Arkadaşlarım bence siz de büyük yanlışlık içine düşmüşsünüz;
Adnan OKTAR inanan birisi; e haliyle kuranı referans alıcak bu normal bişi. Neden kuran, kuran bilim kitabi değil derseniz. evet değil, inanan birisi tabiki kainatı Allah yarattığına göre, kainatla ve bilimle Allahın emirleri arasında paralellik olması gerektir diye düşünecektir. Ve onu referans alacaktır, bu da gayet normal.
LAİLAHEİLLALLAH
26-04-2010, 14:34
Sn.İnsan olmak :) Aldınız mı cevabınızı... :) Diğer bir başlıkta daha Laila'nın yazdığı bir paragraf var Evrimde ara form diye bir başlıkda :D onu okuyunuz...Tüm cevapları orada vermiş zaten,kendisi,bu noktadan sonra kendisine soru sormanın anlamsızlığından başka bir şey düşünemiyor ve kendimi kırbaçlatmak istiyorum Sn.Laila'ya...Tüm yazdıkları bende böyle bir fetişizm yarattı nedense...
daha açık konuşurmusun?
LAİLAHEİLLALLAH
26-04-2010, 14:37
ben bir şeyi düzeltmek istiyorum yazdığım mesaja bakınca farklı anlamlar çıkartılabilir.
Allah dünyada kadınlara yaklaşmayın derken eşinizden başkasına yani helaliniz olmayın kadınlara yaklaşmayın buyurmaktadır.
Allah dünyada kadınlara yaklaşmayın derken eşinizden başkasına yani helaliniz olmayın kadınlara yaklaşmayın buyurmaktadır.
Ama Muhammed yaklaşabilir değil mi? O alırken bir düzinesini ve köle kadınları serbest oluyor.
Cariye kadınlar helal oluyor demek! Sizin ahlak anlayışınızın tabanında bunlar yatıyor. Sonra çıkıp ahlaktan, dürüstlükten, insanlıktan bahsedersiniz. Muhammed için örnek insan dersiniz. Kimin için örnektir acaba?
LAİLAHEİLLALLAH
26-04-2010, 21:31
Ama Muhammed yaklaşabilir değil mi? O alırken bir düzinesini ve köle kadınları serbest oluyor.
Cariye kadınlar helal oluyor demek! Sizin ahlak anlayışınızın tabanında bunlar yatıyor. Sonra çıkıp ahlaktan, dürüstlükten, insanlıktan bahsedersiniz. Muhammed için örnek insan dersiniz. Kimin için örnektir acaba?
cariyeler tüm müslümanların helalidir arkadaşım sadece bir kişinin değil.tabi kendi cariyeleri.
cariyeler tüm müslümanların helalidir arkadaşım sadece bir kişinin değil.tabi kendi cariyeleri.
Laila bacım...
sende bunu dersen yandık walla!!!
LAİLAHEİLLALLAH
01-05-2010, 23:13
[QUOTE=uyar;302355]Laila bacım...
sende bunu dersen yandık walla!!![/QUOT
ben bayan değil bir erkeğim.ne var ki söylediklerimin
insan_olmak
01-05-2010, 23:16
kardeşim yanlış anlamışsın;
Allah, cinsel ilişkiyi yasaklamaz.zinayı yasaklar.
ahirette ise helalın olan kadınlar.
dünyadaki kadınlar neden zinayı temsil eder bu aşağılama nedendir aa tabiki kadınlar aklen ve dinen dun oldukları için olabilir mi?
LAİLAHEİLLALLAH
03-05-2010, 23:18
dünyadaki kadınlar neden zinayı temsil eder bu aşağılama nedendir aa tabiki kadınlar aklen ve dinen dun oldukları için olabilir mi?
bak gene yanlış anladın.
hani ayette diyor ya ''kadınlara yaklaşmayın''.bu ifade zina etmeyin manasına gelir.yoksa kadınlara yaklaşılmazsa maksimum 100 yıl sonra ortada insan denen bir şey kalmaz.
insan_olmak
03-05-2010, 23:33
lütfen sizin türkçeniz mi yok! burda ne demişsiniz dünyadaki kadınlar zinayı temsil eder!
bunu kim okusa öyle anlar.Kıvırmayın efendim söylediğizin arkasında durun lütfen
LAİLAHEİLLALLAH
06-05-2010, 00:42
lütfen sizin türkçeniz mi yok! burda ne demişsiniz dünyadaki kadınlar zinayı temsil eder!
bunu kim okusa öyle anlar.Kıvırmayın efendim söylediğizin arkasında durun lütfen
üzerinde tartıştığımız ayet budur.kıvıracak birşeyde yok ortada.ben düşüncelerimi anlayacağınızı umarak detaya girmedim.
siz şimdi birde kuranın evlenmeyin,oğul sahibi olmayın,at beslemeyiniekin biçmeyin dediğinide iddia edersiniz şimdi.
Adnan Oktar ın yaptığının Darwin in yaptığından hiç bir farkı yok. İkiside daha evvelden inandıkları düşünceleri bilim ile kanıtlamaya çalışıyorlar. İkiside henüz hiç bir şey kanıtlayabilmiş değiller. Zaten kanıtlasalardı, bu gün birinin adı teori, birinin adı inanç olmazdı. Tüm dünya ikisinden birine kati olarak istisnasız inanırdı. Ayrıca ikisininde ortaya koyduğu tez ler, menfaatine uyan ve işine yarayan kişiler tarafından bol bol kaynak olarak kullanılıyor.
daha evvelden inandıkları düşünceleri
Yalnız bi fark var. Darwin önceki hayatında yani doğal seleksiyon kuramını geliştirmeden önce inançlı bir hristiyandı. İncil'de yazanlara inanıyordu. Ayrıca Darwin evrim kuramını eksiksiz oluşturmuş biri değildir. Elindeki imkanlarla doğal seleksiyon kuramının temellerini atmıştır. Bir başlangıç noktasıdır. Evrimin kanıtlanması çok daha sonraki bir süreci kapsar. Evrim, bulunan fosiller, genlerin, DNA ve RNA'nın keşfi hatta günümüzde DNA haritalarının da çıkarılmasıyla birlikte oldukça fazla kanıt ve belgeyle doğruluğu sınanmış gerçekçi bir kuramdır.
Yaratılış teorisi %100 saçmalıktır. Hiç bir şey söylemez. Bir hemoglobin proteinine sayfalar dolusu övgüler düzüp bunu tanrı yarattı demek bizim hiç bir şekilde işimize yaramaz.
LAİLAHEİLLALLAH
02-06-2010, 22:21
Adnan Oktar ın yaptığının Darwin in yaptığından hiç bir farkı yok. İkiside daha evvelden inandıkları düşünceleri bilim ile kanıtlamaya çalışıyorlar. İkiside henüz hiç bir şey kanıtlayabilmiş değiller. Zaten kanıtlasalardı, bu gün birinin adı teori, birinin adı inanç olmazdı. Tüm dünya ikisinden birine kati olarak istisnasız inanırdı. Ayrıca ikisininde ortaya koyduğu tez ler, menfaatine uyan ve işine yarayan kişiler tarafından bol bol kaynak olarak kullanılıyor.
darwininki bir varsayım dır.zaten kitabındada eğer teorim doğruysa deyip duruyor.zavallı darwin bilimden çok şey bekliyordu.koskoca 150 yıl...tek bir hücre en gelişmiş labaratuvarlarda bile üretilemiyor iken ilkel şartlarda tesadüfen oluştuğunu iddia etmek insana pes doğrusu dedirtiyor.
müşkülpesent
02-06-2010, 23:01
darwininki bir varsayım dır.zaten kitabındada eğer teorim doğruysa deyip duruyor.zavallı darwin bilimden çok şey bekliyordu.
Evet bilimden çok şey bekliyordu, nitekim 150 yıllık süreçte bilim de, O'nun ortaya koyduğu teoriyi destekleyerek ve sürekli geliştirerek ilerledi. Kuramda bir çok değişim yaşandı, hala da yaşanıyor. Çünkü sürekli yeni bulgular ekleniyor. Ve bu bulguların yönü hiç bir zaman bir yaratıcıyı işaret etmiyor. Eğer evrimde Darwin'in kitaplarında kaldıysanız 150 yıl geriden bize el sallıyorsunuz demektir. Evrimle ilgili ne biliyorsunuz da neyin çıkarımını yapabiliyorsunuz?
koskoca 150 yıl...tek bir hücre en gelişmiş labaratuvarlarda bile üretilemiyor iken ilkel şartlarda tesadüfen oluştuğunu iddia etmek insana pes doğrusu dedirtiyor.
İşte ağzınıza sakız ettiğiniz bir cümle. Tek bir hücre bile yapamamışmışmışız. Oysa ki daha geçen günlerde yapay DNA üretimin gerçekleştirildiği ve bunun bir hücreye nakliyle kendi kodlamaları doğrultusunda hücreyi harekete geçirebildiği yazıyordu. DNA'nın ne olduğunu bilmezseniz gerçekleşen olayın önemini kavrayamazsınız. Terimleri bilmeyince, konu hakkındaki gelişmeleri takip etmeyince iki yüz yıl sonra bile "daha hücre bile üretemediniz" söyleminde takılı kalırsınız.
İyi ki ilk okulda hücre kavramını öğretiyorlar, yoksa ne yapardınız, hangi düzlemde bu konuyu tartışırdınız, değil mi?
LAİLAHEİLLALLAH
03-06-2010, 10:47
Evet bilimden çok şey bekliyordu, nitekim 150 yıllık süreçte bilim de, O'nun ortaya koyduğu teoriyi destekleyerek ve sürekli geliştirerek ilerledi. Kuramda bir çok değişim yaşandı, hala da yaşanıyor. Çünkü sürekli yeni bulgular ekleniyor. Ve bu bulguların yönü hiç bir zaman bir yaratıcıyı işaret etmiyor. Eğer evrimde Darwin'in kitaplarında kaldıysanız 150 yıl geriden bize el sallıyorsunuz demektir. Evrimle ilgili ne biliyorsunuz da neyin çıkarımını yapabiliyorsunuz?
İşte ağzınıza sakız ettiğiniz bir cümle. Tek bir hücre bile yapamamışmışmışız. Oysa ki daha geçen günlerde yapay DNA üretimin gerçekleştirildiği ve bunun bir hücreye nakliyle kendi kodlamaları doğrultusunda hücreyi harekete geçirebildiği yazıyordu. DNA'nın ne olduğunu bilmezseniz gerçekleşen olayın önemini kavrayamazsınız. Terimleri bilmeyince, konu hakkındaki gelişmeleri takip etmeyince iki yüz yıl sonra bile "daha hücre bile üretemediniz" söyleminde takılı kalırsınız.
İyi ki ilk okulda hücre kavramını öğretiyorlar, yoksa ne yapardınız, hangi düzlemde bu konuyu tartışırdınız, değil mi?
madem bilim bu kadar evrimin destekçisi neden hala sahtekarlık peşinde koşuyorsunuz.farklı canlıların fosillerini birbirlerine monte ediyorsunuz.
kardeşim sen tek bir hücre üretebildin mi onu söyle bana ömrü bir hafta olan makaleden okuduklarını söyleme bana,nitekim diğerleri gibi tekzip edilmeye mahkumdur.
Niye bir hücre üretmeliyiz ki ben bunu anlamıyorum. Bizler doğayı algılamak için deneyler yapıyoruz. Deneylerde insani müdahalelerde bulunuyoruz ki gözlemlerimizden yaşantımız için kullanışlı bilgiler edinelim. Bir hücreyi taklit edebiliriz. Bir yapay bakteri yapabiliriz. Yarı organik yarı mekanik canlılar üretebiliriz. Tüm bu çalışmalara ilham kaynağı olan hayal gücümüz laboratuvarlarda gerçeğe dönüşmeyi bekliyor.
Bir hücreyi tabi ki üretemeyiz. Karşımızda 4,5 milyar yıllık bir kıdeme sahip bir sistem var. Tamamen neden sonuç ilişkilerine dayalı, tamamen kör ve bilinçsiz çalışan bu sistemin bu şekilde elindeki materyalle canlılığı yaratması 4,5 milyar yıl sürdü. Picasso üç ayda yapar çalışmasını. Doğa ise 4 milyar yılda.
Laboratuvar çalışmalarıyla genel resmi anlamaya çabalıyoruz sadece. Evrim kuramı bu aşamada büyük bir kullanım klavuzudur.
LAİLAHEİLLALLAH
04-06-2010, 10:32
Niye bir hücre üretmeliyiz ki ben bunu anlamıyorum. Bizler doğayı algılamak için deneyler yapıyoruz. Deneylerde insani müdahalelerde bulunuyoruz ki gözlemlerimizden yaşantımız için kullanışlı bilgiler edinelim. Bir hücreyi taklit edebiliriz. Bir yapay bakteri yapabiliriz. Yarı organik yarı mekanik canlılar üretebiliriz. Tüm bu çalışmalara ilham kaynağı olan hayal gücümüz laboratuvarlarda gerçeğe dönüşmeyi bekliyor.
Bir hücreyi tabi ki üretemeyiz. Karşımızda 4,5 milyar yıllık bir kıdeme sahip bir sistem var. Tamamen neden sonuç ilişkilerine dayalı, tamamen kör ve bilinçsiz çalışan bu sistemin bu şekilde elindeki materyalle canlılığı yaratması 4,5 milyar yıl sürdü. Picasso üç ayda yapar çalışmasını. Doğa ise 4 milyar yılda.
Laboratuvar çalışmalarıyla genel resmi anlamaya çabalıyoruz sadece. Evrim kuramı bu aşamada büyük bir kullanım klavuzudur.
neden mi hücre üretmelisiniz.hani hücrenin tesadüfen oluştuğunu iddia ediyorsunuz ya ondan.yani bilinçli bir insan elinin bile en gelişmiş labaratuvarlarda üretemediğini tesadüfen oluştuğunu iddia ediyorsunuz ya ondan.
hücreyi oluşturan maddeler doğada tesadüfen biraraya gelmişmiş,şöyle olmuş,böyle olmuş falan filan.
tekrar söylüyorum tesadüfü bırakın bir kabın içine BİLİNÇLİ birşekilde hücreyi oluşturan maddeyi koyun,uygun ortamı hazırlayın,babadan oğula,dededen toruna milyarlarca yıl karıştırın gene de hücre çıkmaz ortaya.
Halit ŞENER
04-06-2010, 12:05
"Hücreyi yapın,hücrenin tesadüfen oluştuğunu isbat edin" deniliyor.Dünyada hücreden daha çok ne var ki?Çünkü dünyanın atmosferi,iklimi hücrelere ve o hücrelerden türeyen yeni yeni canlılara elverişlidir.
Dinbilim ıskalıyor;"Bütün canlıları Allah yarattı" diyor ama somut isbatları yok;uydur inan metodunu kullanıyorlar ve bilimdışıçılığa yelkenlerini şişirerek gemileriyle okyanuslara açılıyorlar.
Evreni ve dünyayı Allah'ın yarattığına dair tek bir kanıt ve belgeleri yok!Kur'an ayetlerini,İncil'in nüshalarını,Tevrat'ı bize,"İşte Allah'ın var olduğunun delili bunlardır" diyenler sadece çok komik duruma düşüyorlar.
"Allah,dünyayı altı günde yarattı ve Cumartesi günü işleri bitirince uzandı ve bir ayağını diğer ayağının üzerine atarak dinlendi, bu nedenle bir kişinin bu şekilde dinlenmesi caiz değildir" diyen nice İslam alimlerine de gülmemek mümkün değildir.
"Peygamber elimden tuttu dedi ki:" diye başlayan hikayelere günümüzde bile safça inanan insanlar var diye bilim yolundan sapacak değildir.Bilim,teorisini somut isbatlara ve kanıtlara dayandırmak için tez-antitez-sentez diyalektiğini kullanır ve gözlemlere,araştırmalara,deneylere yelken açar.Bilimin mutlak doğruları yoktur eğer bilimadamları bir gün bu sessiz ve karanlık evrende tanrı diye bir mahlukata rastlarlarsa onuda açıklarlar.
Ama bu nasıl bir tanrıdır ki,o bizi değilde,biz onu arıyoruz.Bir e posta ile varlığını gösterse de bizi bu sonsuz çalışmalardan kurtarsa ne olur sanki?
LAİLAHEİLLALLAH
04-06-2010, 22:50
"Hücreyi yapın,hücrenin tesadüfen oluştuğunu isbat edin" deniliyor.Dünyada hücreden daha çok ne var ki?Çünkü dünyanın atmosferi,iklimi hücrelere ve o hücrelerden türeyen yeni yeni canlılara elverişlidir.
Dinbilim ıskalıyor;"Bütün canlıları Allah yarattı" diyor ama somut isbatları yok;uydur inan metodunu kullanıyorlar ve bilimdışıçılığa yelkenlerini şişirerek gemileriyle okyanuslara açılıyorlar.
Evreni ve dünyayı Allah'ın yarattığına dair tek bir kanıt ve belgeleri yok!Kur'an ayetlerini,İncil'in nüshalarını,Tevrat'ı bize,"İşte Allah'ın var olduğunun delili bunlardır" diyenler sadece çok komik duruma düşüyorlar.
"Allah,dünyayı altı günde yarattı ve Cumartesi günü işleri bitirince uzandı ve bir ayağını diğer ayağının üzerine atarak dinlendi, bu nedenle bir kişinin bu şekilde dinlenmesi caiz değildir" diyen nice İslam alimlerine de gülmemek mümkün değildir.
"Peygamber elimden tuttu dedi ki:" diye başlayan hikayelere günümüzde bile safça inanan insanlar var diye bilim yolundan sapacak değildir.Bilim,teorisini somut isbatlara ve kanıtlara dayandırmak için tez-antitez-sentez diyalektiğini kullanır ve gözlemlere,araştırmalara,deneylere yelken açar.Bilimin mutlak doğruları yoktur eğer bilimadamları bir gün bu sessiz ve karanlık evrende tanrı diye bir mahlukata rastlarlarsa onuda açıklarlar.
Ama bu nasıl bir tanrıdır ki,o bizi değilde,biz onu arıyoruz.Bir e posta ile varlığını gösterse de bizi bu sonsuz çalışmalardan kurtarsa ne olur sanki?
sana katılıyorum;dünyada hücreden çok ne var ki.
ama düşüncelerimizde bir farklılık var, bana göre çok kompleks olan mükemmel bir varlğı ALLAh yarattı sana göre tesadüf.
zaten günümüzde nasıl meydana geldik sorusuna 2 farklı cvp veriliyor
1-yaratılış
2-evrim
dolayısıyla bu şıklardan birinin elenmesi diğerini doğru kılacaktır.
o zaman hodri meydan...
doğaüstü güç kullanmadan,kopyalayıp yağıştırmadan,bir canlı hücresi meydana getirin.yani eğer bir şey tesadüfen oluşuyorsa bilinçli bir şekilde tekrarlanması çokda zor olmasa gerek.
bizim bir derdimiz yok,hücreyi haşa biz yarattık demiyoruz,tesadüfen oluştu da demiyoruz.
işte meydan, buyrun...
alın 21.yy teknolojisini,doğaüstü bir gücün olmadığını ve evrimi ispatlayın...
zaten günümüzde nasıl meydana geldik sorusuna 2 farklı cvp veriliyor
1-yaratılış
2-evrim
................
alın 21.yy teknolojisini,doğaüstü bir gücün olmadığını ve evrimi ispatlayın...
sevgili laila....
evrim bir mekanizmayla canlıların oluşumunu araştırarak açıklıyor...
yaradılış ise ne diyor ? evrim yanlış o halde allah yarattı.... o birşey araştırmıyor...
daha ne olsun !!!!
İnançlı bir kimseyle bilimsel çıkarım yapmak mümkün değil. Zaten ikna olamayacağını bizden istediği şeylerle kanıtlıyor. Bir hücre yaratamayacağımızı bildiği için 1-0 öne geçmeye çalışıyor.
eğer bir şey tesadüfen oluşuyorsa bilinçli bir şekilde tekrarlanması çokda zor olmasa gerek.
Şimdi burada tesadüfen oluşuyor kısmı sıkıntılı. Milyarlarca yıl laboratuvarda oturup beklemek gerekiyor. Bu mümkün olsaydı bilinçli olarak tekrarlanırdı. Süreç o kadar uzun ki sadece tahmin yürütülebilir.
Doğal seleksiyonun mantığı:
Çeşitlilik tesadüfen oluşur. Bunların içinden en iyi adaptasyonu sağlayan seçilir. İkinci kısımda tesadüf yoktur.
İlk hücre tekil bir betimleme. Muhtemelen çok fazla çeşitililik içinden ortama en iyi yaşam kalım uyumunu gösteren yapı seçilerek evrildi. Daha öncesi için bilmiyorum demek bence en büyük medeni cesarettir.
LAİLAHEİLLALLAH
05-06-2010, 12:29
sevgili laila....
evrim bir mekanizmayla canlıların oluşumunu araştırarak açıklıyor...
yaradılış ise ne diyor ? evrim yanlış o halde allah yarattı.... o birşey araştırmıyor...
daha ne olsun !!!!
evrim mekanızmasını hücreden başlayarak anlat bakalım.
LAİLAHEİLLALLAH
05-06-2010, 12:31
İnançlı bir kimseyle bilimsel çıkarım yapmak mümkün değil. Zaten ikna olamayacağını bizden istediği şeylerle kanıtlıyor. Bir hücre yaratamayacağımızı bildiği için 1-0 öne geçmeye çalışıyor.
eğer bir şey tesadüfen oluşuyorsa bilinçli bir şekilde tekrarlanması çokda zor olmasa gerek.
Şimdi burada tesadüfen oluşuyor kısmı sıkıntılı. Milyarlarca yıl laboratuvarda oturup beklemek gerekiyor. Bu mümkün olsaydı bilinçli olarak tekrarlanırdı. Süreç o kadar uzun ki sadece tahmin yürütülebilir.
Doğal seleksiyonun mantığı:
Çeşitlilik tesadüfen oluşur. Bunların içinden en iyi adaptasyonu sağlayan seçilir. İkinci kısımda tesadüf yoktur.
İlk hücre tekil bir betimleme. Muhtemelen çok fazla çeşitililik içinden ortama en iyi yaşam kalım uyumunu gösteren yapı seçilerek evrildi. Daha öncesi için bilmiyorum demek bence en büyük medeni cesarettir.
ya geç şimdi doğal seleksiyonu daha canlılığı meydana getiremediniz,ne seleksiyonu.
tensiz.denek
05-06-2010, 13:07
ya geç şimdi doğal seleksiyonu daha canlılığı meydana getiremediniz,ne seleksiyonu.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science_and_environment/10132762.stm
Haberin başlığı: Amerikalı bilimadamları tamamen sentetik (yapay) DNA ile kontrol edilen ilk hücreyi geliştirmeyi başardı.
Saygılar,
insan_olmak
05-06-2010, 13:15
Haberin başlığı: Amerikalı bilimadamları tamamen sentetik (yapay) DNA ile kontrol edilen ilk hücreyi geliştirmeyi başardı.
Saygılar,
:rapture:Ama kuranda yazıyodur o bulur şimdi sevgili Müslüman kardeşler
LAİLAHEİLLALLAH
06-06-2010, 15:27
Saygılar,
sizin o tesadüfen oluşan hücreniz sentetik değildi değil mi?
yoksa onun dna sıda mı sentetikti.
bizim burda bahsettiğimiz şeyler yapay olanlar değil,ona bakarsan klonlama denilen bir şey var.
ilkel şartlarda,ilkel atmosferde hücre oluşturun ondan donra haber yapın.
Voltaire Darwin
06-06-2010, 18:30
tekrar söylüyorum tesadüfü bırakın bir kabın içine BİLİNÇLİ birşekilde hücreyi oluşturan maddeyi koyun,uygun ortamı hazırlayın,babadan oğula,dededen toruna milyarlarca yıl karıştırın gene de hücre çıkmaz ortaya.
4 milyar yıl önceki ortamı ne kimse tam olarak bilmiyor. O zamanki radyoaktivite,kimyasal karışım ve çevresel ortamı şu an gözlemleyebilseydik, bilim adamları bu soruya çok kolay yanıt verebilirdi.
"milyarlarca yıl karıştırın gene de hücre çıkmaz ortaya"
Ancak bu iddia hangi gözleme ya da veriye dayanıyor ?
LAİLAHEİLLALLAH
09-06-2010, 20:09
4 milyar yıl önceki ortamı ne kimse tam olarak bilmiyor. O zamanki radyoaktivite,kimyasal karışım ve çevresel ortamı şu an gözlemleyebilseydik, bilim adamları bu soruya çok kolay yanıt verebilirdi.
"milyarlarca yıl karıştırın gene de hücre çıkmaz ortaya"
Ancak bu iddia hangi gözleme ya da veriye dayanıyor ?
daha o ilkel şartlarda bırakın bir canlı hücresinin
tesadüfen oluşmasını,zaten var olabilen bir canlının bile yaşamasının mümkün olamayacağını bilmiyorsun bana veri soruyorsun.
ilkel atmosferde,dünya yüzeyi ultraviyole ışıkla dolu iken hücre oluşacak, bir de tesadüfen :hand:
yucemanitu
10-06-2010, 21:45
Zaten direk hücre oluşmaz önce hücremsi şeyler oluşur. Kademe kademe gelişir. Tüm canlılarda olan bir protein olan Albümin mesela hücre olmadan da var olabilir. Ayrıca UV ışınları şimdi de var. Ve Dünya'da hayat sürüyor. O dönemin şartlarında canlı hücrelerin niteliğini, atmosferi ve sıcaklığı çok iyi biliyor musun da ilkel albümin parçacıklarının o dönem koşullarında oluşamayacağına kanaat getiriyorsun.
LAİLAHEİLLALLAH
12-06-2010, 00:37
Zaten direk hücre oluşmaz önce hücremsi şeyler oluşur. Kademe kademe gelişir. Tüm canlılarda olan bir protein olan Albümin mesela hücre olmadan da var olabilir. Ayrıca UV ışınları şimdi de var. Ve Dünya'da hayat sürüyor. O dönemin şartlarında canlı hücrelerin niteliğini, atmosferi ve sıcaklığı çok iyi biliyor musun da ilkel albümin parçacıklarının o dönem koşullarında oluşamayacağına kanaat getiriyorsun.
sadece uv ışınları değil,daha bir çok problem var o koşullarda mesela ilkel bir atmosfer,üstelik o zamandaki uv ile şimdiki ışınlar kıyaslanamayacak farklı orandadırlar.ve hiç bir canlının yaşamasına imkan vermezler.
sadece uv ışınları değil,daha bir çok problem var o koşullarda mesela ilkel bir atmosfer,üstelik o zamandaki uv ile şimdiki ışınlar kıyaslanamayacak farklı orandadırlar.ve hiç bir canlının yaşamasına imkan vermezler.
""ve hiç bir canlının yaşamasına imkan vermezler.""
Oradamıydınız?, o zamanın ve o günün koşullarını gerçekten bu kadar iyi canlandırabiliyorsanız kafanızda, yaşamın olabileceğini de canlandırmış olmalıydınız, haksızmıyım..
yucemanitu
12-06-2010, 10:39
sadece uv ışınları değil,daha bir çok problem var o koşullarda
Nerden biliyorsun?
mesela ilkel bir atmosfer,üstelik o zamandaki uv ile şimdiki ışınlar kıyaslanamayacak farklı orandadırlar.
Nerden biliyorsun?
hiç bir canlının yaşamasına imkan vermezler.
Nerden biliyorsun?
Yahu nerden biliyorsun? O dönemi atosferini, sıcaklık koşullarını ve canlımsı formmların niteliğini nerden biliyorsun?
insan_olmak
12-06-2010, 10:46
gönül gözüyle görmüştür yada içine doğmuştur :)
laila kardeş ... bunları bilim adamları iddia etse (ki zaten onlardan alınma tezler) kendisi karşı çıkar şimdi ise bakıyorum da bayağı kabullenmiş... ah şu kuranda sanki böyle şeyler varmış gibi bir de konuşmuyor mu???
herşeyin başında "canlı" kavramını önce anlamak gerek bunun için... canlı demek hücremidir? yoksa protein replikasyonu da bir canlılık mıdır??? eğer bu canlılıksa biyokimyasal olaylar canlı kavramına uyuyor mu??? önce buna karar vermen gerek sevgili laila.... canlılık nerde başlıyor sence??
LAİLAHEİLLALLAH
15-06-2010, 00:45
dediklerine bakın şunların ya.ordamıydın diyor,yaşamayacağını nerden biliyon diyor.
4 milyar yıl önce ozonosfer oluşmamıştı,ozonosferin olmadığı bir dünyada yaşam mümkün olur mu?sivil toplum örgütleri neden bu kadar yırtınıyor zannediyorsunuz.
ozonosferin olmadığı o zamanda elbetteki canlı yaşayamaz.çünkü yer tabanı uv ışınlarla dolu.
hadi ozonosferi geçtim atmosfer bile ilkel atmosfer ya.
bilim kelimesini ağzından düşürmeyenler en ufak bir coğrafya bilgisinden yoksun.
Voltaire Darwin
21-06-2010, 19:31
daha o ilkel şartlarda bırakın bir canlı hücresinin
tesadüfen oluşmasını,zaten var olabilen bir canlının bile yaşamasının mümkün olamayacağını bilmiyorsun bana veri soruyorsun.
ilkel atmosferde,dünya yüzeyi ultraviyole ışıkla dolu iken hücre oluşacak, bir de tesadüfen :hand:
Ozon tabakasının ne zaman oluştuğunu iyi biliyorsun da ahkam kesiyorsun ...
http://www.physicalgeography.net/fundamentals/5b.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Earth (http://en.wikipedia.org/wiki/Earth)
İlk canlının fotosentez mi yaptığını ,oksijen mi yaktığını bilmiyorsun ,
uv ışınları altında dahi olsa , tam bir ozon tabakası dahi olmasa da o zamanki atmosferi kimse bilmiyor ,kaldı ki canlının gereksinimlerini tahmin edebilsin.
Radyasyon ve ultraviole ışınlar canlı hücresinde ciddi değişiklikler yapar bu doğru. Ancak cansız yapılarda da aynı şekilde değişikliklere ve bozulmalara yol açar.
Ama hiçkimsenin deneyimleyemediği bir şey sen ve senin gibiler için mümkün olmaz ve kabul edilemezden öte değildir.
Şimdi tekrar ediyorum : "Hangi deneyim, gözlem ya da bilgi birikimi sana milyarlarca yıl bir uygun bir ortamda deney yapılarak canlı oluşamayacağı kanısını kesin olarak oluşturabiliyor?"
LAİLAHEİLLALLAH
21-06-2010, 23:29
Ozon tabakasının ne zaman oluştuğunu iyi biliyorsun da ahkam kesiyorsun ...
http://www.physicalgeography.net/fundamentals/5b.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Earth (http://en.wikipedia.org/wiki/Earth)
İlk canlının fotosentez mi yaptığını ,oksijen mi yaktığını bilmiyorsun ,
uv ışınları altında dahi olsa , tam bir ozon tabakası dahi olmasa da o zamanki atmosferi kimse bilmiyor ,kaldı ki canlının gereksinimlerini tahmin edebilsin.
Radyasyon ve ultraviole ışınlar canlı hücresinde ciddi değişiklikler yapar bu doğru. Ancak cansız yapılarda da aynı şekilde değişikliklere ve bozulmalara yol açar.
Ama hiçkimsenin deneyimleyemediği bir şey sen ve senin gibiler için mümkün olmaz ve kabul edilemezden öte değildir.
Şimdi tekrar ediyorum : "Hangi deneyim, gözlem ya da bilgi birikimi sana milyarlarca yıl bir uygun bir ortamda deney yapılarak canlı oluşamayacağı kanısını kesin olarak oluşturabiliyor?"
ozon tabakası olmayınca canlılar yaşayabiliyor mu yani.
ozon tabakası olmadığında neler olacağını bimiyor musun?
4.5 milyar yl önce ozonosferin olmadığınıda mı bilmiyorsun.
insan_olmak
22-06-2010, 00:28
ozon tabakası neyi engeller zararlı ışınları
radyasyon'a bile dayanabilen mikroskobik canlılar vardır.Yani ozon tabakası olmadan yaşayabilecek canlılar vardır.
Saygılarımla
ozon tabakası neyi engeller zararlı ışınları
radyasyon'a bile dayanabilen mikroskobik canlılar vardır.Yani ozon tabakası olmadan yaşayabilecek canlılar vardır.
Saygılarımla
Abi en basitinden hamam böcekleri; radyasyondan etkilenmiyor.
" Hamam böceği üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda ultra viyole ve radyasyona tutulan hamam böceklerine hiç bir şey olmazken, insanlar ve diğer canlılar 1sn kadar kısa zaman tutulduğunda ölürler."
alıntı (http://www.garantiilaclama.com/hamam_bocegi_ilaclama.html)
insan_olmak
22-06-2010, 01:28
Aaa oldumu şimdi sevgili nova
koskoca prof.LAİLAHEİLLALLAH dediyse doğrudur.Birde bilimden anlıyormuş gibi konuşmuyorlar mı?
aslında bu söylenenlerden bir anlam çıkaracaklarını da sanmıyorum yine bildikleri yolda giderler ama umuyorum ki bazı akla sağdık insanlar yazılanları okuyup şeriatçının gerek bilim gerek din konusunda ne kadar bilgisiz olduğunu görsün,görsün ki birşeyleri sorgulasın.
Saygılarımla
Aaa oldumu şimdi sevgili nova
koskoca prof.LAİLAHEİLLALLAH dediyse doğrudur.Birde bilimden anlıyormuş gibi konuşmuyorlar mı?
aslında bu söylenenlerden bir anlam çıkaracaklarını da sanmıyorum yine bildikleri yolda giderler ama umuyorum ki bazı akla sağdık insanlar yazılanları okuyup şeriatçının gerek bilim gerek din konusunda ne kadar bilgisiz olduğunu görsün,görsün ki birşeyleri sorgulasın.
Saygılarımla
Abi bunlar bağcıyı dövmeye geliyor, yoksa Hz. gugıl kazan, ben kepçe :D. Bildiklerinden değil, maksat başka. Bu bilgi ben dah ailk okuldayken anlatılıyordu, önemli olan neleri hatırlamak istediğimiz, çocukken masallarda güzeldi ama...orda kalmalılar :).
Voltaire Darwin
23-06-2010, 20:24
ozon tabakası olmadığında neler olacağını bimiyor musun?
4.5 milyar yl önce ozonosferin olmadığınıda mı bilmiyorsun.
Ozon tabakası olmadığında canlı olup olmayacağını bilmiyorum...
Sen de bilmiyorsun!
Ancak hayatın formülü bilinmediğine göre şarttır denemez.Araştırmalar sonucu yaşamın kaynaklandığı düşünülen temel kimyasal maddeler şunlar:
1.Metan (CH4),
2.Amonyak (NH3),
3.Su (H2O),
4.Hidrojen sülfür (H2S),
5.Karbon dioksit (CO2) veya karbonmonoksit (CO), ve
6.Fosfat (PO43-).
Ve ilk yaşam ortaya çıktığında moleküler oksijen (O2) ve ozon (O3) ortamda ya çok azdı veya yoktu.
LAİLAHEİLLALLAH
28-06-2010, 00:29
Abi en basitinden hamam böcekleri; radyasyondan etkilenmiyor.
" Hamam böceği üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda ultra viyole ve radyasyona tutulan hamam böceklerine hiç bir şey olmazken, insanlar ve diğer canlılar 1sn kadar kısa zaman tutulduğunda ölürler."
alıntı (http://www.garantiilaclama.com/hamam_bocegi_ilaclama.html)
hani ilk canlıdan itibaren en gelişmiş tür insandı.ozaman insanın radyasyona dayanması gerek değilmi.hamam böceği bile dayanıyorda insan niye dayanamasın.
hani ilk canlıdan itibaren en gelişmiş tür insandı.ozaman insanın radyasyona dayanması gerek değilmi.hamam böceği bile dayanıyorda insan niye dayanamasın.
Cevap basit, Çünkü o hamamböceği, bizde insanız.
Bunu bilmeniz lazım.:focus:
KIRZİNCRLERNİOSMANLI
01-07-2010, 13:25
1. Atatürk'ün sözlerini kullanmak
2. Darwin'i ırkçı göstermek ve buna bağlı olarak evrimi yıkmaya çalışmak
3. Konuyu bilimsel yoldan saptırmak.