Orijinalini görmek için tıklayınız : "Dilaver'e Gecmis Olsun" Mesaji Neden Kaldirildi?
evrensel-insan
24-10-2009, 01:43
Saygideger yoneticiler;
Bu gun cafe de acilan "Dilaver'e Gecmis Olsun" mesaji; tuzugun hangi maddesine dayandirilarak kaldirildi?, lutfen; aciklama yaparmisiniz? Bir yazar arkadasimizin sagligi hakkinda bilgi almak ve "gecmis olsun" dileklerinde bulunmanin, insanliktan baska nasil bir icerigi olabilir? Tuzuk ile bu insanlik davrasnisi nasil celisebilir? Bunu ,bu basligi kaldiran yonetici aciklamak durumundadir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Özgürlükçüler ya saygıdeğer Evrensel-insan.
İzah etsinler bakalım, bu tavrın özgürlükçülükle bağdaşan yanını.
Hani her ifadeye, her düşünceye özgürlüktü?
Yazımda hakaret mi vardı? Kurallara aykırılık mı vardı?
Ne yapılmak isteniyor?
Açıkça "sen bu sitede yazma!" diyorlar.
Yazilanlar DO gurubuna kaydirilmis, Islemi yapan nmod sizlerin goremediginizi bilmiyor herhalde.
evrensel-insan
24-10-2009, 01:57
Saygideger pante;
Adam ölümden dönmüş yahu!
Beyin damarlarından biri tıkanmış, felç geçirecekmiş az kalsın.
Büyük geçmiş olsun!-pante-
Bilmiyordum. Gecmis olsun. Bukadar duygusal olmak, kimseye bir yarar saglamaz. Tartisma, bittigi yerde birakilmalidir. Su anda hastahanede mi?
Doktorlara soyliyelim; hem sigarayi, hem de forumlari yasaklasin? Demekki formlara katilim da, belirli bir saglik saglamligi gerektiriyor.
Sen bu bilgileri nerden aldin? Gerceklik payi varmidir? Sonucta bunun saklanmasinin bir mantigi olamaz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bilmiyordum. Gecmis olsun. Bukadar duygusal olmak, kimseye bir yarar saglamaz. Tartisma, bittigi yerde birakilmalidir. Su anda hastahanede mi?
Doktorlara soyliyelim; hem sigarayi, hem de forumlari yasaklasin? Demekki formlara katilim da, belirli bir saglik saglamligi gerektiriyor.
Sen bu bilgileri nerden aldin? Gerceklik payi varmidir? Sonucta bunun saklanmasinin bir mantigi olamaz.
Benim minik kuşumun yalan-yanlış söylediği görülmüş mü evrensel-insan.
Hastaneden çıkmış.
Doktor sigarayı yasaklamış.
Bilse böyle tansiyonu yüksek forumlarda kapıştığını, onu da yasaklardı.
Ama tahminimce bugün-yarın katılmayacak forumlara.
evrensel-insan
24-10-2009, 02:01
Saygideger vartor;
Yazilanlar DO gurubuna kaydirilmis, Islemi yapan nmod sizlerin goremediginizi bilmiyor herhalde.-vartor-
Bu mod, nasil bir DOG modu, birincisi baslik cafeye acilmis. Hangi mantik bunu ordan kaldirir. Ikincisi haber; sitedeki her uyeyi ilgilendiren bir haber, bu haberi DOG ve olmayanlar diye ayirmanin altinda yatan zihniyet nedir? O yuzden, bu baslikta bu tasimayi yapan mod arkadastan hem bir aciklama hem de bir ozur bekliyorum. Tum site uyeleri adina.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
24-10-2009, 02:06
Saygideger pante;
Ama tahminimce bugün-yarın katılmayacak forumlara. -pante-
Herseyin basi sagliktir. Belkide birey bilinci iste once herseyin basinda bireyin kendisinin olmasini getirir. Sagligina kavussunda, nasil olsa; forum "eksikligini" sonucta telaffi eder.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Cok büyük gecmis olsun....
Allah onu sevip sayanlarina bagislasin.......
yardim edebilecegimiz bir durum varsa bir özel mesaj yeterlidir....
Geçmiş olsun.Her şeyin başı sağlık. Bir an önce iyileşmesini dilerim.
Dilaver'e en icten duygular ile gecmis olsun diyorum.
Umarim bir an önce sagligina kavusur.
evrensel-insan
24-10-2009, 02:54
Saygideger yoneticiler;
Bir yonetim gorevlisi arkadasimizin; yaptiklari, tuzuk ve sitemizin yonetimi adinadir. Kisisel olamaz. Bu baglamda, yonetimin bu konudaki uygulamayi yapan yonetici arkadasi bulmak ve ondan site adina aciklama istemek; yapmak zorunda oldugu bir uygulamadir.
Sonucta; tum uygulamalar, site uyeleri uzerinde yapilmakta ve bu yugulamalarin uygulanis nedeni de site adina aciklanmak durumundadir.
Biran evvel; en azindan ileride olabilecek bu tip hatalari "onleme" adina; yonetimin, kah uygulamayi yapan olarak; kah yonetimin uyguladigi adina bir aciklama yapmasi en kisa zamanda aciklanmasi gereken bir durumdur.
Bu durumun "ort-bas edilmesi" yoluna gidilisi, hem sitemize, hem yonetimine, hem de uyelerini uzun vadede "zararlar" verecektir.
Bu ayni zamanda sitemize herhangibir "saldiri" icin, firsat kollayanlarin da; ekmegine yag surecektir. Boyle bir durumun dogmasindan, "saldiri" yi gerceklestirenler degil; yonetim sorumlu olacaktir. Umarim, yonetim ve yoneticiler; bunu kavrayabilecek ve algilayabilecek, bilinctedir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Geçmiş olsun dilaver abim en kısa zamanda iyileşmen dileği ile
Sevgili evrensel insan, hic Dilaver'in kendiyle ilgili sag;lik durumunun, umum site halkina aciklanmasini istemedigi tercihi akliniza gelmez mi?
Benim anladigim dilaver arzulamamis herkesin bilmesini, ama minik kuslar dinlememis olacak ki haberi hemen ucurmus, cafeye tasimis. ayrica dilaverin rahatsizligi ustunden yine polemik yapmak ne derecede durustluktur? Ben olsam onu sorgulardim senin yerinde.
evrensel-insan
24-10-2009, 07:09
Saygideger vartor;
Peki anladigim kadariyle; tuzukten bu konuya cevap verilemeyecegini anladin. Soylermisin polemik nerde?
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
24-10-2009, 07:24
Saygideger vartor;
Birde gelen mesajlarin lakaplarina baktin mi, ya dindar, ya da ulusalci v.s. cevreden. Istersen bunu da insanlik disina cikarip; politik bir taktik olarak yorumla, ne dersin?
Bazilari dusuncelerinde insanligi "oldurmus (olmek)" olabilir. Ama; kendi boyle yapti diye, baskalarindan da ayni dusunceyi beklemek; hem insanlik disi; hem de politikanin insanligin onune gectiginin bir gostergesidir. Bumuydu istenen, yoksa?
Bazi zihniyetler, insanligi oldurmek icin "k.clarini da yirtsa" bunu ancak bu zihniyete sahip olanlara asilarlar. Ama; hala insanlik, arkadaslik, dostluk, hatir, yardim v.s. gibi duygu ve dusunceler henuz gecerlidir ve benim gibi dusunenler var oldukca da gecerli kalacaktir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili arkadaslar,
Dilaver arkadasimiz bu kisisel haberin , hakli olarak , haber edilmemesini isteyebilir .... Bu onun en dogal hakkidir .... kendisini , cevresini ve yakin arkadaslarini ilgilendiren bir konudur ... Bir modumuz yanlislikla bu hatayi yapip sonradan duzeltme yapmis olabilir ....
Ben herkesten ozur dilerim ... lutfen bu konuyu uzerinize alinmayin , ya da politik bir davranis olarak algilamayin, sadece ve sadece bir insanin ozel hayatinin ozel kalmasini istemesine yorumlayin ....
Saygilarimla,
Bu konuyu DÖG forumunda açmıştım ve dilaver konuyu genel forumlarda açmadığmız için teşekür etmişti. Belki de hangi mod arkadaşımızsa artık bu nedenle başlğı kaldırmış olmalı.
pante'nin bu durumdan bile siyasi anti-propaganda malzeme çıkarmasını kınıyorum.
Bu konuyu DÖG forumunda açmıştım ve dilaver konuyu genel forumlarda açmadığmız için teşekür etmişti. Belki de hangi mod arkadaşımız bu nedenle başlğı kaldırmıştır.
pante'nin bu durumdan bile siyasi anti-propaganda malzeme çıkarmasını kınıyorum.
Adımın aleyhimde geçtiği yerde yanıtımı bulacaksınız.
Yalanları, ithamları sesimi duyurabildiğim ölçüde cevaplandıracağım, silinene kadar birkaç üye okur, doğruyu görür hiç olmazsa.
Yalan söyleniyor.
Dilaver'in konunun genel forumda açılıp açılmadığını düşünecek hali yok.
Başlığı kaldıran mod'un da böyle bir bilgiden haberi yok.
Varsayalım ki doğru söyleniyor.
Yani, Dilaver rica etmiş olsun; herkese duyurulmasın diye.
Niye siz de başlık açtınız o zaman DÖ'de?
DÖ'dekiler adam da, DÖ'dekiler Dilaver'in arkadaşı da forumdakiler değil mi?
Ayrıca madem bu moderatör, Dilaver'in isteğini biliyordu da öyle kaldırdı diyelim:
Bu nasıl bir moderatör ki insanları insan yerine koymuyor, hiçbir açıklama yapmadan, durumu izah etmeden söküp alıyor.
İki cümle yazıp, bilgi verdikten sonra kaldıramaz mı?
"Arkadaşlar, Dilaver'in isteği nedeniyle rahatsızlığı konusunda polemik yapılmaması için bu başlığı kaldırmak zorundayım. 10 dk. sonra başlık taşınacaktır." demiş olsa ne kaybederdi?
E baştaki böyle olursa altındakinin de öyle olması normaldir tabi.
Zihniyet böyle şekilleniyor çünkü.
Yıllarca dost olduğu, bilgilerinden, yazılarından istifade ettiği güzel insana zıt düşünce ona "yılan" diyen bir kafa, tabi ki kalkıp forumdan özür dilemek ve moderatörü kınamak yerine; "antisiyasi propaganda" diye demagoji yapıp beni kınayacaktır.
Ben sizi kınamaya bile gerek duymuyorum artık.
Kınanmaya bile layık değilsiniz.
Sevgili arkadaslar,
Dilaver arkadasimiz bu kisisel haberin , hakli olarak , haber edilmemesini isteyebilir .... Bu onun en dogal hakkidir .... kendisini , cevresini ve yakin arkadaslarini ilgilendiren bir konudur ... Bir modumuz yanlislikla bu hatayi yapip sonradan duzeltme yapmis olabilir ....
Ben herkesten ozur dilerim ... lutfen bu konuyu uzerinize alinmayin , ya da politik bir davranis olarak algilamayin, sadece ve sadece bir insanin ozel hayatinin ozel kalmasini istemesine yorumlayin ....
Saygilarimla,
Daha önce bir kaç kez
"Hanım etti hayrola,halayık etti iki gözü körola." diye
dile getirmiştim.
Sitenin katılımcılarının büyük çoğunluğunun sevdiği bir arkadaşlarının hastalığını duyma hakkı yok mu ?
Sadece DÖG unun mu var ?
Pante bu konuda sonuna kadar haklı.
Bu yapılan hiçbir etiğe sığmıyor ne yazık ki :(
Belki bilmek istenebilir.
Sevgili dilaver ile şimdi telefonda konuştum.
Sigarayı bırakmış ve sesi daha önceki duyduğumdan çok daha sıhhatli geliyordu.
Bu duruma çok sevindim ve sizlerle de paylaşmak istedim :)
Dilaver abim..geçmiş olsun abi..
biran önce sıhhatine kavuşman dileğim ile.
Amacın üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi pante?
Şikayetlerin iletilmesinin belli bir yöntemi ve adabı var. Kişileri, sitenin kurumlarını yıpratma amaçlı, siyasi rant sağlama amaçlı eleştirileri yapıcı eleştiri değil yıkıcı eleştiri olarak yorumlarım.
Moderatörlükte aksayan yönler varsa bunlar moderatörlerden sorumlu DK, YK gibi kurumlara yapılmalı.
Amacı üzümü yemek değil bağcıyı dövmek olan bu tür eleştirilerin yapıcı bir yönü yoktur sizin zaten yapıcı bir eğiliminiz yok.
Amacın üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi pante?
Şikayetlerin iletilmesinin belli bir yöntemi ve adabı var. Kişileri, sitenin kurumlarını yıpratma amaçlı, siyasi rant sağlama amaçlı eleştirileri yapıcı eleştiri değil yıkıcı eleştiri olarak yorumlarım.
Moderatörlükte aksayan yönler varsa bunlar moderatörlerden sorumlu DK, YK gibi kurumlara yapılmalı.
Amacı üzümü yemek değil bağcıyı dövmek olan bu tür eleştirilerin yapıcı bir yönü yoktur sizin zaten yapıcı bir eğiliminiz yok.
Benim tek amacım vardı, yıllardır beraber olduğumuz arkadaşımıza geçmiş olsun diyebilmek ve diğer arkadaşları da haberdar edip, onlara da bu imkanı sağlamak. Tartıştık, didiştik diye insanlığımızı da yitirmedik ya!
Sen de olsan, Sargon, vartor, Frodo ya da bir başkası da olsa aynı şeyi yapardım.
Ama bu masumane, insancıl konuda bile sesimiz kısılmak istendi.
YK ve DK'nın da mod'lardan farksız olduğu meydanda, kimi kime şikayet edeceksin?
İşte en basit örneği. Pante "çirkin" sözcüğünden banlanıyor. Ama Cem'in "yılan" hakareti editlenmiyor bile. Bunun izah edilebilir tarafı kaldı mı?
Ayrıca benden ya da tavır aldıklarınızdan artık yapıcı bir yaklaşım beklemeyin.
Yıkıcılığın bu konuyla hiç ilgisi yok ama, ben neden artık yapıcı davranmaya çalışacak mışım, anlayamadım?
Bunca yapılandan sonra, "yılan" hakaretlerinden sonra daha yapıcı olmayı beklemeye hakkınız kaldı mı?
Yapıcı davranmaya bir gayretim olmayacağı gibi, yıkıcı davranma ihtiyacı da duymuyorum. Siz zaten yeterince yıktınız herşeyi.
Sizin yıkıcılığınızın yanında benimki hiç kalır.
Zemini kaygan deprem riski yüksek bölgede, yer açmak için zemin kattaki kolonları kesip azaltmaya benziyor yaptıklarınız.
Hepimiz sağlam bir kolonduk TD'da, yıktınız.
Bari dikkat edin altında kalmayın binanın.
geçmiş olsun Dilaver.....
Averroes
24-10-2009, 17:18
Geçmiş olsun.
güneşinzaptıyakın
24-10-2009, 22:20
Bir İnsan'ın hastalığı üzerinden, üstelik yorgan döşek yatarken ve savunmasızken her daim herşeye, öyle delikanlılık felan değil konu artık, İnsanlığa sığmaz. Hainliğin sınırı yok bilirim, bu yapılan belden aşağı vurmak değil resmen faşistliği mumla arattıracak bir rantiyeci...
söz bulamıyorum yapılana, cümle kuramıyorum olana bitene, kaldırılan mesajları okudum biliyorum. Gider ayak ne kadar can yaksam kardır mantığı başka bu olay başka...
mehmetsalih
25-10-2009, 11:18
Selam,
Dilaver, Öncelikle geçmiş olsun. Site içerisinde değerli görüşlere ve siteye çok faydası dokunan böyle biri için geçmiş olsun demek çok mu?!
kıvançla...
Öncelikle Dilaver'in gizlilik talebine saygı duymak zorundaydık.
Bir önceki başlık masumane bir ''geçmiş olsun''dan farklı anlamlar içeriyordu..Bir insanın hayatı söz konusu olabilir durumun ciddiyetinide öğrenmeye çalışıyoruz, bu arkadaşımızın rahatsızlığına siyaset bulaştırılmasına duyarsız kalamazdım,konuyu d.ö ye aldım.
Bu başlıkta da konunun sapmamasını rica ediyorum.
Biran önce aramıza dönmesi dileğiyle,geçmiş olsun.
Corpse Bride
25-10-2009, 14:57
Geçmiş olsun Dilaver. İyi bakın kendinize.
EyvAllah buna kim itiraz edebilir ki ?
de
Hani derler ki
Bu ne ?
denilir ki perhiz.
Sonra tekrar sorulur.
Bu ne ?
Bir önceki başlık masumane bir ''geçmiş olsun''dan farklı anlamlar içeriyordu..
Bir insanın hayatı söz konusu olabilir durumun ciddiyetinide öğrenmeye çalışıyoruz, bu arkadaşımızın rahatsızlığına siyaset bulaştırılmasına duyarsız kalamazdım,
konuyu d.ö ye aldım."
Bu başlıkta da konunun sapmamasını rica ediyorum.
Biran önce aramıza dönmesi dileğiyle,geçmiş olsun.
cevabın "Lahana turşusu" olduğunu siz de biliyorsunuz sanırım sayın prozac.
Madem ki aslolan gizlilik talebine riayet ve saygı da,
o halde konunun D.Ö.G da işi ne ????
Bir daha diyelim o halde,
"Hanım yaptı hayrola. Halayık yaptı iki gözü körola."
Madem ki aslolan gizlilik talebine riayet ve saygı da,
o halde konunun D.Ö.G da işi ne ????Sn psiko konu talepten önce D.Ö.G da açılmıştı zaten, ayrıca bu bölüme açılan başlık geçmiş olsundan öte anlamlar içeriyordu haliyle yine d.ö.g 'a aldım.
:)
Sayın prozac ;
Madem ki konu "Talepten önce" D.Ö.G da açılmış,
bizlerin günahı neydi ?
Size bu talebi ileten sevgili dostum dilavere konunun talebinden önce D.Ö.G da açıldığını söyleseydiniz,
yüksek ihtimal talebin gerekçesi kalmayacak idi.
Dolayısı ile burada açılan başlığa müdahale ve üzerinde koparılan fırtınalara da mahal olmayacaktı.
Sevgili dostum pante'nin,
aralarındaki ilişki ne olursa olsun,
dilaver'in bu rahatsızlığını,
site yönetimi ile olan anlaşmazlığına alet edeceğini düşünmek bana çok zorlama bir yorum ve anlayış olarak geliyor.
Sn psiko konu talepten önce D.Ö.G da açılmıştı zaten, ayrıca bu bölüme açılan başlık geçmiş olsundan öte anlamlar içeriyordu haliyle yine d.ö.g 'a aldım.
Neymiş o öte anlamlar prozac?
Dilaver için yazılmış geçmiş olsun paragrafından sonraki paragraf rahatsız mı etti?
Rahatsız oluyorsan eğer, o kara lekeyi taşımayacaksın alnında.
Moderatörlüğünün gereğini yapacak ve o adi hakareti editleyeceksin.
Bunu yapamıyorsan eğer, bu ayıbınız sürekli gündeme getirilecek ve siz de sürekli o mesajları silmek zorunda kalacaksınız.
Mesajımı görmeyenler için tekrar edeyim:
Geçmiş olsun başlıklı mesajın ilk paragrafı:
Dilaver'e geçirdiği rahatsızlıktan dolayı acil şifalar diliyorum.
Aman!
Tansiyonlar yüksek.
Sanaldaki tansiyonu, reelde yüksek tansiyona dönüştürüp de beynimizi yaralamayalım. Sigara üstüne sigara da yakmayalım.
2. paragraf:
Zaten "yılan" gibi yakışıksız hakaretlerle haddinden fazla tansiyon yükseltildi.
Hala ders alınıp da, o çirkin iletiler kaldırılmamış, editlenmemiş.
Ne yapılmak isteniyor, anlamak mümkün değil.
Müşteki durumundaki insan, şahsına yapılan bu ağır hakaret için illa başka yollar mı arasın?
Bu rahatsız olduğun 2. mesaj için yapman gereken, silmek-taşımak değildir.
Yapman gereken, bu adi hakaretin yazılı olduğu mesajları editlemektir.
Ama anlaşılan o ki; siz bunu yapabilecek onura sahip değilsiniz.
Bunun için Cem'i aşabilmek gerekir, benim DK başkanlığından istifa edip müdahalesini tanımamam gibi. Var mı sende böyle bir yürek?
Sildiğin takdirde, karşına dikilen olacaktır. "Ne hakla Cem'in yazısına müdahale ediyorsun? Pante'nin gazına neden geliyorsun?" diye soran öD'çüler olacaktır muhakkak. Buna göğüs geremeyeceğini düşünüyorsan eğilmeye, bükülmeye devam et. Ya da ayağa kalk, dimdik ol. Onurundan taviz verme.
Ama küçük adamların yapacağı, gelip bu mesajı da kaldırmak olur ancak.
Dilaver arkadaşımıza çok geçmiş olsun diyorum ,umarım pazartesi olumlu neticeler alınır ve iyi haberlerini duyarız.
sevgilerimle
Pante ,öncelikle bunca hakareti yapma lüksüne sahip değilsiniz,şu durumda hala mantıklı açıklama beklemeni anlayamıyorum.
İşte kendinde itiraf etmişsin konu dilaver için duyarlı olmak amacıyla açılmamış,şayet gizlilik talebi olmasa dediğin bölümleri siler başlığı öyece bırakırdım ama onada bir kulp bulacağını düşünüyorum.
Dilaverin rahatsızlığını bir sonraki iletide pkk nın dağdan inme sürecine bile bağlamşsın,yazık. Bizim o kadar gözümüz dönmedi.
Ama anlaşılan o ki; siz bunu yapabilecek onura sahip değilsiniz.Hala onur ve insanlığımızdan birşey kaybetmedik,bunu idrak etmek okadarda zor değil.
Ayrıca üstteki ileti cezai işlem gerektirir ,şikayetçi dahi olmayacağım,ancak pante'ye yakıştıramadığım bu tavrı sürdürmemeni temenni ederim.
Dilaver abim geçmiş olsun, sigarayı bırakman dileğiyle buradan sıhhatine :spit:
dilaver,
büyük geçmiş olsun...
En el hak
25-10-2009, 23:21
dilaver abim çok çok geçmiş olsun abim
bugün biramı tekrar sağlığına kavuşman için kaldıracam abi
saygılar benden
Gecmis olsun dilaver,sagligina tekrar kavustuguna sevindim,selamlar
Degerli dostlar
Hepinize sıcak mesajlarınız için çok teşekkürler. ÖM atan dostlardan cevap veremediklerim de kusura bakmasın. Sag tarafım geçici bir hasar gördü, biraz yazarken zorlanıyorum, o yüzden de şimdilik sadece izliyorum.
Özellikle tel açan dostlara teşekkür ediyorum, hiç ummadıgım teller aldım. Türkiye dışından teller aldım. Hepinize tek tek teşekkür ederim.
Sigara öyle anlaşılıyor ki artık benim için bir mazi oldu. Epeydir zaten bırakmayı düşünür fakat bir türlü eyleme geçemezdim. Bir müsibet bin nasihattan iyidir atasözünü dogrularcasına sigarayı artık maziye gömdüm.
Yarın doktor ile sıkı bir rakı pazarlıgına girecegim, umarım kazanırım. Sigara konusunda bir pazarlıgı düşünmüyorum. Zaten aramıyorum da. Beş gün oldu, çok canımm isterse iki nefes alıp sigarayı makasla kesiyorum. Bu da çok canım istedigimden degil, belki psikolojik bir rahatlama. Bu da günde bir sigarayı bile bulmuyor. İki nefes ve bir makas. İş olsun diye, özellikler de köpüklü ve yandan çarklı bir kahve ile.
Sitede özellikle gelişen son durumlardan sonra yapacak çok işimiz oldugu açık. Tüm yıpratma saldırılarına karşın, site yerinde ve güçlü.
Çok kısa bir zaman içinde kaldıgım yerden devam edecegim. Bu arada durumumun fazla dillenmemesini istedigim için ve bunu beni ilk tel ile arayan frodo'ya belirttigim için arkadaşlar geneldeki tartışmaları engellemiş olmalılar. Cem benden bir konuda duyuru yapmamı istedi zaman kendisine başıma gelenleri açıklamıştım. O da üstelemeyip duyuruyu kendi yapmıştı ama bu durumu mod istişarede açmış. Daha sonra da DÖ ye ve sonra da genele taşınmış. Çok abartılmamasını istiyordum ama olan olmuş.
Hepinize teşekkür etmenin dışında elimden başka şey gelmiyor. Bir sevgi halesi içinde olmak çok büyük bir mutluluk. Çok degerli anılar bunlar. Ve yapılanların, verilen emegin hüsnü kabul gördügüne bir kanıttır bunlar. Kim ne iddia ederse etsin dogru çizgi her zaman için karşılık görür ve takdir toplar.
Sagolun ve hep var olun .
saygılarımla
Abim tekrar cok gecmis olsun,
elciye zeval olmaz, hz.akhenatondan bir vahi aldim, sana iletmesini istedi....
"Türk devrimini görene kadar kendine iyi bak....Gecmis Olsun....Devrim Yakinda !"
Hz.Akhenaton !
Geçmiş olsun.
Sigarayı bırakmanın en etkili yolu aniden bırakmak, bir nefes iki nefesi yok. Birden bıraktın bıraktın yoksa zor.
Corpse Bride
26-10-2009, 09:22
sigara bu rahatsızlıkta belkide en masumu. annem hayatında ne sigara ne alkol almış değil üstelik fazla kilosu olmadığı halde 64 kiloyla sağdan kısmi felç geçirdi. yıllarca düşük tansiyon hastasıydı tuzlu ve yağlı beslenme şekli kilo almasada damarlarında plaklar oluşturup daralmasını sağlamış. üzüntü stres kanbasıncını aniden yukseltince damarda tıkanma ve felç . iyi olmak birdaha bu durumu yaşamamk için gereken şey sizi strese sokan rahatsız eden herşeyi ve herkesi yaşamınızdan uzaklaştırmanız(kendiniz için bencillik etmek zorundasınız (o tansiyon yukselmemeli) tabi ilk dönemlerde yağsız ve tuzsuz beslenmek gerekiyor hafif yürüyüşler doğa deniz seyreylemek(huzur veren şeyler)inanın eskisinden daha dinç ve zinde olacaksınız.
sevmediğiniz birisimi arıyor telefonu açmayın. evinizemi geldi ben yürüyüşe çıkıyorum istersen geç otur diyin çıkın gidin siz. kısacası kimseyle tartışmayın yormayın tatlı canınızı değmez yürüyüşlerinizi egzersizlerinizi düzenli yapın arada bir iki nefes çekin "kendiniz için" yaşamaya bakın ve sadece sevdiklerinizle yanyana olun. bu rahatsızlık katlanmak ve zorunda gibi sözcukleri kabul etmiyor böyle bir duyguya kapıldığı anda akış hızlanıyor:).
sağlıcakla, iyi bakın kendinize
Çok geçmiş olsun dilaver abi,
En yakın zamanda tekrar eski sağlığına kavuşman dileğiyle.
Saygılar