Orijinalini görmek için tıklayınız : Gelecekten Müdahale yeteneği tanrı olma yolunda bir aşama değilmidir ?
CERN’e Gelecekten Müdahale
CERN uzmanları, Tanrı parçacığını bulmalarına engel olan arızayı arayadursun, dünyanın en önemli iki fizikçisinin, ortaya attığı bir iddia, bilim dünyasını karıştırdı ve internetteki komplo teorileri sitelerinde büyük heyecan yarattı. Kopenhag’daki Niels Bohr Enstitüsü uzmanı Holger Bech Nielsen ve Kyoto’daki Yukawa Fizik Teorisi Enstitüsü’nden Masao Ninomiya tarafından kaleme alınan iki makalede, Hadron deneyinin gelecekteki bazı insanlar tarafından bilerek sabote edildiği öne sürüldü. Önce fizik sitesi arXiv.org sonra da New York Times gazetesinde yer alan “Büyük Hadron Çarpıştırıcı’na Gelecekten Bir Etki” ve “LHC’nin Üzerindeki Gelecek Etkisi” adlı iki makale yazan uzmanlar, şunları söyledi: “Higgs parçasının elde edilmesi, belki de dünyamız ve doğamız için yıkıcı bir etki yaratacak. Belki de gelecekte yapılan bir etki veya müdahale ile bunun önüne geçiliyor. Tıpkı, dedesine gençliğinde otobüs çarpmasını engellemek için gelecekten gelen bir torun gibi”. Nielsen ve Ninomiya, teorilerine kanıt olarak da 1993’te Higgs parçacığını bulmak için ABD’de yapılan deneyi gösterdi.
Oct 18th, 2009
http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=19&ArticleID=1151704&Date=18.10.2009&b=CERNin%20Tanri%20deneyine%20gelecekten%20mudahal e
Gelecekten müdahele gibi bir şey olamaz.Bu çok spekülatif bir atmasyon.Gelecekten geçmişe müdahele edilemez.Eğer edilmiş olsa tüm uzayda boyutsal kırılmaları olur bunun sonucundada büyük bir felaket olur.Yani imkansızdır bu asparagas haber :D
Saygılarımla...
oldschool
24-10-2009, 14:20
bu gelecekten müdahale eden kardeşlerimiz neden bu kadar beklemiş ki müdahele etmek için? :D aynı haberi ben de tv'de izledim ama bu zaman arasındaki yolculuk hikayeleri biraz havada kalıyor.
bu gelecekten müdahale eden kardeşlerimiz neden bu kadar beklemiş ki müdahele etmek için? :D aynı haberi ben de tv'de izledim ama bu zaman arasındaki yolculuk hikayeleri biraz havada kalıyor.
Haberin asparagas olduğuna dair bilgim yok,
ancak
bu sadece bir iddiadır,
iki bilim adamının spekulasyonudur.
Parçacık fiziğinde bazı deneylerde fotonların gelecekdeki durumları gözlenmiştir. dolayısı ile çok küçük zaman dilimleri için geriye dönüş iddiası bilimseldir, bir kaç yıl önce kanıtlanmıştır.
Bilgilerinize sunarım.
Parçacık fiziğinde bazı parçacıkların ışık hızını geçtiği gözlemlenmiştir.
Arkadaşlarımızın bilgilerine sunarım.
güneşinzaptıyakın
24-10-2009, 22:30
Gelecekten müdahele gibi bir şey olamaz.Bu çok spekülatif bir atmasyon.Gelecekten geçmişe müdahele edilemez.Eğer edilmiş olsa tüm uzayda boyutsal kırılmaları olur bunun sonucundada büyük bir felaket olur.Yani imkansızdır bu asparagas haber :D
Saygılarımla...
Haber asparagas olabilir yada olmayabilir ama, ıspatlanmamış hala tez olarak duran bir olguyu, kesin bir yargı ile red etmek bilimsel değildir unutmayalım... Tek bir boyutsal kırılma örneği gösterin hemen camiye gidip nedamet ederim ben... Miraç'ta Muhammed gitmiş inandında buna niye inanmazsın??? Belkide Muhammed boyutsal bir kırılma yarattı ve bizim haberimiz yok!!!
Mel Brooks'un o güzelim zeka dolu filminde, Musa dağa çıkar ve 20 ilahi emir alır tanrıdan, dağdan inerken şarhoş olduğun için ilahi emirlerin yazılı olduğu tabletlerin 10 tanesini kırar, aşağıya indiğinde İnsanlar sorar ne oldu diye, Musa tanrı sizlere 10 emir gönderdi der, Neticede Muhammed miraç olayı ile bir boyutsal kırılma yarattıysa...
Sayın güneşinzaptı yakın ZAMAN'ın ne olduğundan haberiniz varmı acaba?
Zaman 2 hareket arasındaki süredir.Bu iki hareketin belirledikleriyle beraber zamanda ilerlemiştir ve buna bağlı bir olşum gerçekleşmiştir.Eğer zamanda geriye gidilmiş olursa bu döngüyü kırarak,farklı bir frekansın gelişmesine sebebiyet verirsiniz.Bu da sadece bir şeylerin değişmesine değil,tümden evrenin yok olmasına sebebiyet verir.Çünkü evren durmadan zamana bağlı bir şekilde genişleyeren bu hale gelmiş ve bu genişlemede devam etmektedir.Eğer bu genişlemenin içinden bir parçayı(zerre kadar)farklı hale getirirseniz,tüm boyut bundan etkilenecektir buda evrenin sonu anlamına gelir(yükseklik,genişlik,uzunluk)
Bilim kurgu güzeldir ama mantıklı olduğu sürece peşinden gidilir.
Saygılarımla...
güneşinzaptıyakın
25-10-2009, 01:10
Nogada, boyutsal kırılmaya somut tek bir örnek ver camiye gidip nedamet edicem.
Zaman kavramı ise gene sipesifik, sicim kuramında göre birden fazla evren ve birden fazla zaman kavramı vardır, şimdi hangi zamandan bahsediyoruz acaba? Unutmayalım iki nokta arasındaki mesafe arasındaki seyahatimizde ışık hızına yaklaştıkça zaman durur, bunu en güzel Aynştayn'ın tren örneği açıklar, şu an ispatlanmadığı için ışık hızını aşınca zaman'ın nasıl davranacağını savlamıyorum bile. Duran bir zaman içinde gelecek ve geçmiş olamaz, ışık hızında yaşayan birisi için zaman kavramı yoktur, doğal olarak gelecek ve geçmişte yoktur.
Kuantum elektro dinamiğinde bazı parçacıkların ışık hızını aştığını (en az on yıldır bilinir) gözlemlediklerini bildirmeme rağmen, tartışmacılar, sağolsunlar, beni hiç ciddiye almamışlar, konunun çevresini dolaşmışlar.
Bu haberi ben başka türlü okumuştum bir yerde. Bulabilirsem ekleyim.
‘Tanrı parçacığı’ kendini mi engelliyor?
NEW YORK - İnsanlık tarihinin en önemli deneylerinden biri kabul edilen Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC) ile ilgili ‘komplo’ teorilerine bir yenisi eklendi. İki fizikçi, yazdıkları makalede, çarpıştırma sonucu ortaya çıkması beklenen Higgs parçacığının “zamanda geriye doğru bir etki yaratarak” kendisinin üretimini engellediğini savundu.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25011729/
biraz okudum yazılanları benim anladığım milyon dolarlık cihazların yaptığı arızlardan ve 1993-2009 arasında yaşanan ertelemelerden ve şanssızlıklardan dem vurmuşlar. Sonuçta bunlar aşılacak kimsenin şüphesi olmasın ve sonunda evren'in nasıl oluştuğunu da çözecek insanlık.
oldschool
28-10-2009, 21:08
Haberin asparagas olduğuna dair bilgim yok,
ancak
bu sadece bir iddiadır,
iki bilim adamının spekulasyonudur.
Parçacık fiziğinde bazı deneylerde fotonların gelecekdeki durumları gözlenmiştir. dolayısı ile çok küçük zaman dilimleri için geriye dönüş iddiası bilimseldir, bir kaç yıl önce kanıtlanmıştır.
Bilgilerinize sunarım.
bu konuda bende bildiğim birşeyleri paylaşmak istiyorum sizinle. az çok öğrettiler aynştaynın zamanla ilgili kuramını. madde ne kadar hızlıysa zaman da o kadar yavaş geçiyordu. kareköklü karma karışık bir formülü de var. ama oradan çıkan sonuca göre zamanın durması için hız 300,000 km/h olmalıydı. yani daha geriye gitmek için bu değerin aşılması gerekiyor. en yüksek hız da ışık hızı yani 300,000 km/h olduğuna göre ben bu işin içinden çıkamam. :D