PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kürt Sorunundan Bahsetti, Üniversiteden Kovuldu !

saroz
24-10-2009, 12:20
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Görevlisi Özgür Sevgi Göral, bir televizyon programında Kürt sorununa ilişkin görüşlerini açıkladığı için görevinden uzaklaştırıldı.
YTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde 2006 yılından beri görev yapan Göral, Kasım 2008’de öğretim üyesi kadrosuna geçmeye hak kazanmış, bu sonuç YTÜ internet sitesinde de ilan edilmişti. Ancak üniversite yönetimi ‘görüşlerinden ötürü’ Özgür Sevgi Göral’ı hak ettiği atamaya ‘layık’ bulmadı ve işine son verdi.
Özgür Sevgi Göral, sözkonusu programda Kürt sorununda inkara dayalı resmi ideolojiye karşı çıkmış, eşit yurttaşlık temelinde bir arada yaşamayı savunmuştu.

kim
24-10-2009, 13:24
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Görevlisi Özgür Sevgi Göral, bir televizyon programında Kürt sorununa ilişkin görüşlerini açıkladığı için görevinden uzaklaştırıldı.
YTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde 2006 yılından beri görev yapan Göral, Kasım 2008’de öğretim üyesi kadrosuna geçmeye hak kazanmış, bu sonuç YTÜ internet sitesinde de ilan edilmişti. Ancak üniversite yönetimi ‘görüşlerinden ötürü’ Özgür Sevgi Göral’ı hak ettiği atamaya ‘layık’ bulmadı ve işine son verdi.
Özgür Sevgi Göral, sözkonusu programda Kürt sorununda inkara dayalı resmi ideolojiye karşı çıkmış, eşit yurttaşlık temelinde bir arada yaşamayı savunmuştu.

sevgili saloz arkadaş böle şeylere ikkezmi şahit oluyosun Türkiyede.
Prof atila yayla hızlı bişekilde atılmadımı. Sora başıörtülü kızlar atılmadımı.
niye böyle hayret ediyosun ki.

güneşinzaptıyakın
24-10-2009, 21:50
Hani açılım vardı, açılıp saçılacaktı her bir şey???

Yoksa akademik ortamdaki faşist yapılanma hala iş başındamı???

Soda
24-10-2009, 22:21
Duyduğum iyi haberlerden birisi. Demek ki hala hayattayız.
Biz çocuklarımızı üniversiteye göndereceğiz okusun adam olsunlar diye bir de bakıyoruz ki Pkk ağızları ile konuşan Pkk propagandası yapan doç. mudur prof.mudur her ne ise bir terörist sempatizanı. Kadın resmen bir pkk'lı gibi konuşuyordu. Bu kafayla da bizim üniversitlerimizde öğretim üyesi. Bu nasıl iş? Bunca yıl bu kadına kim göz yummuş.
Bence buna göz yumanların da atılması gerekir. Buna ünvan verenlerin de atılması gerekir.