Orijinalini görmek için tıklayınız : ALIN SİZE HZ. ADEMİN İSKELETİ
aspartam
03-01-2006, 16:17
Alın size Hz Adem'in iskeleti.İnançsız arkadaşlara kapak olsun.
http://img388.imageshack.us/img388/1526/iskelet3eu.jpg
..........post s been edited out due2 several reasons.........
Allah Hafiz...
Aspartam yapmayın bre.Fotoğraf hilesine aldanmışın..SubhanAllah bu yöntem doğru bir yöntem değil kardeşim.Şimdi buna bakarak müslümanmı olacaklar.Şu kainattaki şu kadar sanat eserine gözleri kapalı olanların bu fotoğraflamı gözleri açılacak.Yapmayın böyle şeyler..
Öyle nerden alındığı resimleri buraya koymakla olmaz bu işler. Resmin ne zaman, nerede ve kimin tarafından çekildiği gibi bilgiler gerekli.
Cok guzel bi resim ya gercekten :) Adem bir devmis. Yanindaki kucuk adamlardan biri Ademin kulagini kürekle karistiriyo galiba, ama digeri ne yapmaya calisiyo, onu anlamadim. :)
aspartam...
fotograf makinasindan sonra bilgisayar icad oldu..daha sonra cesitli yazilimlar...programlar...
fotoshop diye bir programin varligindan haberin varmiydi :D :D
merak ediyorum...sen gercekten bu gonderdigin resme inaniyormusun?
mescidiaksa
03-01-2006, 19:13
aspartam...
fotograf makinasindan sonra bilgisayar icad oldu..daha sonra cesitli yazilimlar...programlar...
fotoshop diye bir programin varligindan haberin varmiydi :D :D
merak ediyorum...sen gercekten bu gonderdigin resme inaniyormusun?
en azından senin gibi ukala değil inanır inanmaz seni ilgilendiriyormu çok ukalasın saygı göstermeyi öğren zaman kimin haklı olduğunu çıkarcak PhotoShop kullanmayı bilmediğine eminim bu arada
http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2004/temmuz/04/g04.html
Panteidar'ın verdiği link ışığında bu başlığın Cafe'ye daha uygun olacağına kanaat getirdim.
Cem şu soldaki yazıların varya onların hepsi kafelik;bu haberle seninkiler arasında hiçbir fark yok..İstersen hiç cafeden çıkma..
exclusive
03-01-2006, 20:40
muahahaha islami sitelerde "ademin iskeleti" diye yayınlanıyormuş bu resim :)
Yahu bu müslümanları seviyorum ben... :)
Müslümanların hepsini katma exclusive..Taklit olarak müslüman olanda var,tahkiki araştırarak müslüman olanda var...
Siizn sitedeki yazılara ne demeli..Şu soldakileri kastediyorum onlarda bu haberin bezneri...bunların cevabını verdik ama hala devam ediyor..Sizde ateistlerin cahillerinden olmalısınız..Gerçi akıl olsa,şu göze kendi kendine olmuştur demezsiniz ya...
aspartam
03-01-2006, 21:39
:D Arkadaşlar açıklama yapacaktım ama Panteidar kardeş benden erken davrandı.Açıkçası bu fotoğrafın photoshop olduğunu biliyordum.Bi bakalım fotoğrafı koyunca özellikle ateist arkadaşlar ne gibi bir tepki verecekler diye düşünüyordum.Bi de inançlı arkadaşların oltaya hemen gelip gelmeyeceklerini merak ediyordum.Aşkolsun sana Panteidar.Niye bu kadar acele ettin?
Ben de diyordum, aspartam bu kadar da bağnaz olamaz diye, yanılmamışım :D
Yakında İslam'ı da bırakacaktır inşallah, o zaman kaymaklı ekmek kadayıfı. :D
aspartam
03-01-2006, 22:44
Çok beklersin hasan. :D
ngcoskun
04-01-2006, 11:23
insanlar kıvırabilirler.kıvır kıvır kıvır oluverirler size ne.
bu haberi bir de flash tv almış haber yapmış geçen gün şaşırdım kaldım.bana da mail gelmişti bir sazan tarafından.önemsememiş hatta gülüp geçmiştim.birgün Turan Dursun'da konu olabileceğini bile düşünmeden .ne kadar da salağım allah beni kahretsin.:)
exclusive
04-01-2006, 14:05
Müslümanların hepsini katma exclusive..Taklit olarak müslüman olanda var,tahkiki araştırarak müslüman olanda var
Taklitten müslüman olanları yani benim tabirimle "vitrin müslümanları"nı tanıyoruz canım. Onlar çok meşhur ve zengin oluyor tanımamak mümkün değil... Başbakan bile oluyorlar...
Panteidar'ın verdiği linkdeki habere göre fotoğrafın orjinaline (photoshop öncesi haline) ulaşılmasına rağmen hala daha ısrarla adem'in iskeleti diye yayınlayan islami siteler varmış... Ben müslümanları çok sevimli buluyorum ama böylelerini (ensareo'nun isteği üzerine genellememi düzeltiyorum :))
Ayrıca vitrin müslümanları tabir ettiğim kişilerin böyle şeylere inanacak kadar saf olduklarını sanmıyorum. Saf olsalar tüm saflıkları ve samimiyetleriyle inanırlar, zira öyleleri de var. işte benim sevimli bulduklarım onlar. Saf saf ademin iskeletine de kurana da gerçekten inanıyorlar. Vitrin müslümanları ise görünüşte tam bir müslüman olup milleti kandırmak için photoshop'da böyle montajlar yapan kesim. Onlar saf felan değil, bence bilakis çok uyanıklar. Dini kullanmasını çok iyi beceriyorlar ve insanları kandırarak dünyevi çıkarlar(para ve mevkii gibi) elde etmede kimse onların eline su dökemez. (gerçi ben de en az onlar kadar zeki ve ikna kabiliyeti olan birisi olarak görürüm kendimi, istesem bende yapardım heralde ama en başta ahlak anlayışım ve vicdanım insanları kandırarak çıkar elde etmeme müsait değil)
Arkadaşlar;
Ben bu konuda Aspartam'ı suçlamıyorum.
Aspartam bana acele ettim diye sitem ediyor ama ben acele etmedim.Aradaki zaman farkına bakarsanız yeterince beklemiş olduğumu görürsünüz.Üstelik yazısını yayınladıktan sonra sitede gözükmüyordu.
Ben yine de sadece linki verdim.Bir yorum yapmadım.
Resim ilginç tabi.Ancak Aspartam'ın yerinde olsam yazımın yanına bir gülümseme işareti koyardım.Ya da zaman geçirmeden hemen 2.yazıda açıklardım.
Doğrusu bu resmi Aspartam'ın yayınlaması değil,karşı düşüncedeki arkadaşlardan birinin yayınlamasıydı..
"Bakın. Kimi islami siteler insanları nasıl hile ile kandırmaya çalışıyorlar diye"
Dolayısıyla Ensareo Aspatam'a eleştirisinde çok haklı bence..
Bu ve benzeri hileler-yollar İslamiyetten itibaren başlamış,bir kısmına peygamber ve halifeler engel olmaya çalışmış ama hadislerle devam etmiştir..
Birçok hadis ve Erzurumlu İbrahim Hakkı gibi çok okunan kitap yazıları sözde İslamı yüceltmek-ispatlamak adına uydurmalarla-yalanlarla dolu olup bunlar toplumu bozmuş,dine yarar getireceği yerde zarar getirmiştir..
Yakın zamanımızda ise Sızıntı ve zafer gibi dergilerin yalana dayalı sansasyonel haberleri araştırmacı olmayan kitlelerde iz bırakmasına rağmen, yalanların ortaya çıkmasıyla getirdiği inkar ve güvensizlik daha zararlı olmuştur.
"Nuh'un gemisi bulundu" ,"Firvunun cesedi bulundu" "Ay'da ezan sesi"
"Kaptan Cousteao ,Astronot Neil amstrong,Aktör Anthony Quinn müslüman oldu" gibi yalan haberlerle ve Kral Faysal'ın maaşa bağladığı kimi meşhur yazarların müslümanlığı seçtiği aldatmacalarıyla din yükseltilmeye çalışılmış ancak kısa zaman içinde gerçekler ortaya çıktığında dine darbe vurulmuştur..
İslam Dini gerçekleri örtbas etmekle,yalan ve uydurma haberlerle yükselemez..Bu kafaların değişmesi lazım.Hala ders almıyorlar...
Aspartam böyle bir gözlem yapmak istemiş olabilir.Bunu gözardı etmeyin..Exclusive,hesabını iyi yap,adil bir hakim ol...Onun için adil bir hüküm ver..
Saf saf ademin iskeletine de kurana da gerçekten inanıyorlar.
Burada bu eklentiyi yapamazsın..Kur'an ademin iskeleti bulunacak mı dedi.Böyle bir yargıya varamazsın..Kur'an Allah'ın kitabıdır bunu seninle munazara edebiliriz.Öyle kendi istediğin gibi ''laf tamlaması'' yapamazsın..Herkes kendisinden sorumludur,bütün ateistlerinde saygıdeğer,toz konmaz kişiler değil herhalde değil mi?Şu dünyada ateistler kadar şaşırdığım kimseler yok..Hatta şu sizin turan dursun'un rastgele fırçalardan boyaların sıçramasıyla resim oluşabilir diyerek ve bunu temel yaparak evrende kendi kendine oluşabilir iddiasında bulunması kadar safsatalı bir yargıyı görüpte turan dursun hakkında düşünmeyenlere de diyeceğim birşey yok!...bunların peşinden gidip gidip duruyorsunuz,bakalım göreceğiz birlikte kim doğruymuş,kim yalancıymış...
Panteidar dine darbe vurulamaz arkadaşım..Yani diyelim ki var böyleleri araştırma yapmadan kaynağı sağlammı demeden inanan..Var idiyse bunun dinle alakası ne?Aksine bu gibi sansasyonlar fark etme,ayırd etme kabiliyeti olmayan insanların Kur'an'ın gerçek mucizelerinede böyle yaklaşmalarına neden olmaktadır..O yüzden bu doğru olmayan bilgileri ortaya atanların kimler olduğunun incelenmesi daha doğru...Bunu söyleyenler şu imajı vermek istemişlerdir;İslam bu şahsiyetlerle yükseliyor,değer buluyor;ee bakın şu değerli kişi müslüman oldu öyleyse sizde olun vs..Oysa doğru olan kişiler İslam'la yücelir..''İslamiyetle şereflendiler;değer buldular'' demek doğruyken,böyle bir düşünce bozukluğunun ortaya konmasının arka planında ne olduğunu doğrusu merak ediyorum..Bu düşünceleri etkiler,ama kaynağı etkilemez..Hüküm verme kabiliyeti olan akıl sahipleri,pirinçten taşları ayıklamasını bilir..İnşaAllah..
Cok guzel bi resim ya gercekten :) Adem bir devmis. Yanindaki kucuk adamlardan biri Ademin kulagini kürekle karistiriyo galiba, ama digeri ne yapmaya calisiyo, onu anlamadim. :)
yok be o güliverin cesedi ademin falan değil
kalkandelen
05-01-2006, 22:24
photoshop yobazligi desem? hehe :D
Yahu worth1000 adlı ünlü bir fotoşop sitesinden (ç)alıntı. Adamlar bu montajı nasıl yaptıklarını bile teker teker anlatıyorlar.
Bu arada tavsiye ederim. Çok güzel ve eğlencelik bir sitedir. Gezin, görün, hayretlere düşün.
http://www.worth1000.com/
panteidar arkadaşımızın mesajını görmeden resimlere baktığımda oha falan oldum derler ya hani eh işte tam öyle bir durumdaydım. Aklıma ilk gelen bu kadar büyük bir insanın olup olamayacağıydı ki işin perde arkasını görünce gülmekten kendimi alamadım. konuyu açan arkadaş kusura bakmasın kendimi gülmekten alıkoyamadım. malum yazmasamda çatlarım