PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistlere nasıl güvenilir?

casper06
03-11-2009, 01:27
Sevgili arkadaslar öncelikle bu konuyu acarken sakın ateist olanlara kin nefret duydugumu sanmayın. Ben insanı ALLAH ın yarattığı varlıklar kapsamında severim. Dolayısıyla ALLAH ın yarattıgına inandıgım hiç bir varlığa, hakaret, küfür vb. gibi asagılayıcı ithamlarda bulunmamaya yasamım boyunca dikkat ettim. bazen hararetli tartısmalarda dozu biraz kacırmış olduğum olmuştur. ama bu tartıstıgım kişiyle karsılıklı bir dozasımının ilerisine gitmemiştir. o yüzden benim burada yazacagım konular tamamiyle benim iddialarımdır.ve bu iddialar da burda katıldıgım bir kac topic sayesinde kafamda olustu. eger iddialarımı cürütürseniz sizin hakkınızda düşündüğüm yersiz fikirlerin hepsini kafamdan bir cırpıda atacagıma söz veriyorum. karsılıklı saygı içerisinde bir tartısma gecmesi dileğiyle...

Baslıktan da anlasıldıgı gibi sizden bana cevabını vermenizi beklediğim konu biz inananların siz ateist, panteist, deist vs.vs gibi inancsız insanlara hangi baglamda güveneceğimiz. Hayatımızın her alanında karsımıza cıkan inancsız vatandaslarımızın, bizlere tv, dergi, gazete, mecmua, internet gibi yayın araclarıyla anlattıkları "Uygarlığın geliştirilmesi ve insanlığın mutluluğu için barışın ve demokrasinin, adaletin, hak ve fırsat eşitliğinin sağlanması, tabiatın korunması, bilimsel ve sanatsal yaratıcı etkinlikler, insanlararası dostlukların gelişmesi" gibi insanlık gereği durumları bir inancsızlık içinde topluuma nasıl empoze edeceklerini gerçekten cok merak ediyorum.

Şimdi diğer iddialarıma gecmeden önce kısaca fikirlerinizi almak için sözü sizlere bırakıyorum,

saygılarımla

casper06
03-11-2009, 01:58
soruyorum arkadaslar sizlere. size bir müslümanın haklarını düşünmenizi gerektiren ne olabilir . Yarın birşeyler çıkarlarınız dogrultusunda gitmediğinde ortalıgı ayaga kaldırarak dünyayı cehenneme cevirmenize mani olacak kudret nedir. Ölüm var ama sonrasında hiç bir şey yok diyorsunuz. mükafat, ceza, cennet, cehennem, melek azrail vs.vs.. ben sizin yerinizde olsam sizin gibi düşünsem bu dünyayı en rahat biçimde yasamak için elimden gelen herseyi yapardım. Acaba sizleri engelleyen güc nedir bilmeyi ögrenmeyi cok isterim.

saygılar

casper06
03-11-2009, 02:02
daha cok sorum var ama en öncelikli olanlar bunlardı

frodo
03-11-2009, 02:10
ben sizin yerinizde olsam sizin gibi düşünsem bu dünyayı en rahat biçimde yasamak için elimden gelen herseyi yapardım

Mesela ne yapardınız ? Bir an dinin üzerinizdeki baskıları yok olsa neler yapardınız ?

casper06
03-11-2009, 02:10
Anlasılan bu sorular cok zor geldi cevap cıkmayacak. Halbuki daha bi ton sorum vardı

casper06
03-11-2009, 02:12
Mesela ne yapardınız ? Bir an dinin üzerinizdeki baskıları yok olsa neler yapardınız ?
cevabınıda vermiştim sorunun arkasından. ama daha acmak gerekirse kendi cıkarımdan baska hiç bir seyi düşünmezdim. varsa yoksa kendim olurdu. sanki dünyada ki en önemli yaratık benmişim gibi davranır ve gerisi yalan olurdu benim için.

casper06
03-11-2009, 02:15
dahasını istersen kendime bir sürü yandaş bularak topluma baskı uygulardım. Otoritenin hep elimde olması için azınlıksam bile çoğunluga baskı yapardım. yalan söylerdim, hiç çekinmeden hemde. kimsenin hakkıymıs hukukuymus umurumda olmazdı. Madem ALLAH YOK . daha neler yapmazdım ki....

casper06
03-11-2009, 02:16
şiimdi bana sen islam la yasamaya devam etsen daha iyi olacak diyeceksin degilmi frodo ?

frodo
03-11-2009, 02:18
O zaman sakın Allah yolundan ayrılma casper, hepimiz için en doğrusu bu..

evrensel-insan
03-11-2009, 02:18
Saygideger casper06;

Yarın birşeyler çıkarlarınız dogrultusunda gitmediğinde ortalıgı ayaga kaldırarak dünyayı cehenneme cevirmenize mani olacak kudret nedir. Ölüm var ama sonrasında hiç bir şey yok diyorsunuz. mükafat, ceza, cennet, cehennem, melek azrail vs.vs.. ben sizin yerinizde olsam sizin gibi düşünsem bu dünyayı en rahat biçimde yasamak için elimden gelen herseyi yapardım. Acaba sizleri engelleyen güc nedir bilmeyi ögrenmeyi cok isterim.-casper06-

Ben ateist degilim. Hic bir ideolojiyi de savunmuyorum ve konulara da inancsal/yaratilissal yanasmiyorum. Ben insan turunun en kucuk birimi bir bireyim. Insanlarla beraber, birlikte yasiyorum. O yuzden ilk yaptigim sey; hak ve ozgurlukler ve bunun icin gereken saygi ve vicdan. Tum bu degerler bana, hem kendime hem de kendim disindaki insan turune hem herturlu farktan gelen saygiyi, hem de bu sayginin kendim dahil, kimseye zarar vermemesine onem veriyorum.

Dunyayi da; epistemolojik gerceklik temelinde, her turlu yasiyorum. Etrafimdakilere de, elimden geldigince yasatmaya calisiyorum. Sorun nedir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
03-11-2009, 02:25
Saygideger casper06;

dahasını istersen kendime bir sürü yandaş bularak topluma baskı uygulardım. Otoritenin hep elimde olması için azınlıksam bile çoğunluga baskı yapardım. yalan söylerdim, hiç çekinmeden hemde. kimsenin hakkıymıs hukukuymus umurumda olmazdı. Madem ALLAH YOK . daha neler yapmazdım ki...-casper06-

Nihilizmin, bireyci akilciligi; bu senin dedigini yapiyor zaten. Sirf kendi amaci ve cikari icin; baskalarini her turlu arac olarak kullaniyor ve baskalarini kendine teslim almaya calisiyor.

Bu da zaten; yaratilissal/yaraticisal/ideolojik/inancsal dogrunun baskici/zorlayici/savaskan/ayrimci/bencil/otorite-guc-iktidar duskunu emperyalist zihniyeti ve dini orgutlenmesidir.

Bireyci akilciligin, totoliter yanasimi arac kullanarak; toplumlari kendisine teslim almasidir.

20 ve 21. yuzyila bakarsan; bunu cok detayli ve acik gorursun. Bu gunde amerikan idealizmi eliyle devam ediyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

casper06
03-11-2009, 02:27
Saygideger casper06;

Yarın birşeyler çıkarlarınız dogrultusunda gitmediğinde ortalıgı ayaga kaldırarak dünyayı cehenneme cevirmenize mani olacak kudret nedir. Ölüm var ama sonrasında hiç bir şey yok diyorsunuz. mükafat, ceza, cennet, cehennem, melek azrail vs.vs.. ben sizin yerinizde olsam sizin gibi düşünsem bu dünyayı en rahat biçimde yasamak için elimden gelen herseyi yapardım. Acaba sizleri engelleyen güc nedir bilmeyi ögrenmeyi cok isterim.-casper06-

Ben ateist degilim. Hic bir ideolojiyi de savunmuyorum ve konulara da inancsal/yaratilissal yanasmiyorum. Ben insan turunun en kucuk birimi bir bireyim. Insanlarla beraber, birlikte yasiyorum. O yuzden ilk yaptigim sey; hak ve ozgurlukler ve bunun icin gereken saygi ve vicdan. Tum bu degerler bana, hem kendime hem de kendim disindaki insan turune hem herturlu farktan gelen saygiyi, hem de bu sayginin kendim dahil, kimseye zarar vermemesine onem veriyorum.

Dunyayi da; epistemolojik gerceklik temelinde, her turlu yasiyorum. Etrafimdakilere de, elimden geldigince yasatmaya calisiyorum. Sorun nedir?

Saygilarimla;
evrensel-insan
ben bu soruları ateist arkadaslarıma yönelttim. sen ateist olmadıgını söylediğine göre sana bir soru sormus olamam degilmi evrensel insan

ozgurrr
03-11-2009, 02:31
Casper haktan hukuktan bahsetmişsin sana İNSANLARIN yazdığı yani GÖKTEN inmemiş İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini okumanı tavsiye ederim. İçinde kölelerinizi sevin kollayın karılarınızı hafifçe dövün gibi şeyler yazmadığı için şaşırabilirsin ama olsun.

Ayrıca bugünkü Miras, Ticaret, Medeni , Ceza Hukuk kurallarını da bu İNSANlık oluşturdu ve geliştirmeye devam ediyor onlarda gökten inmedi ama inen hukuk kuralı var bir karşılaştır bakalım hangisi daha iyi taşlayarak öldürmek kolları bacakları çaprazdan kesmek, elleri kolları kesmek kısas gibi şeyler bulamazsın bu kurallarda şaşırma

casper06
03-11-2009, 02:31
Saygideger casper06;

dahasını istersen kendime bir sürü yandaş bularak topluma baskı uygulardım. Otoritenin hep elimde olması için azınlıksam bile çoğunluga baskı yapardım. yalan söylerdim, hiç çekinmeden hemde. kimsenin hakkıymıs hukukuymus umurumda olmazdı. Madem ALLAH YOK . daha neler yapmazdım ki...-casper06-

Nihilizmin, bireyci akilciligi; bu senin dedigini yapiyor zaten. Sirf kendi amaci ve cikari icin; baskalarini her turlu arac olarak kullaniyor ve baskalarini kendine teslim almaya calisiyor.

Bu da zaten; yaratilissal/yaraticisal/ideolojik/inancsal dogrunun baskici/zorlayici/savaskan/ayrimci/bencil/otorite-guc-iktidar duskunu emperyalist zihniyeti ve dini orgutlenmesidir.

Bireyci akilciligin, totoliter yanasimi arac kullanarak; toplumlari kendisine teslim almasidir.

20 ve 21. yuzyila bakarsan; bunu cok detayli ve acik gorursun. Bu gunde amerikan idealizmi eliyle devam ediyor.

Saygilarimla;
evrensel-insanbak yine yanlıs anladım beni sayın evrensel insan. ben ateistlere ALLAH a inanmasam bu sekiilde yasardım dedim. ve onlara bir soru yönelttim. bütün bunları yapmaktan ateist arkadaslarımızı alıkoyan nedir. soru basit bunu ögrenmek istiyorum.

evrensel-insan
03-11-2009, 02:33
Saygideger casper06;

Dusunce ve davranista evrensel-insan dusuncesini temsil eden biri olarak sana cevap verdim. Neden sorularini sadece inancsizlara yoneltiyorsun?

Ben inancsal yanasmiyorum. Sana gore, bu da beni "inancsiz" yapmiyor mu?

Bende de Allah yukumlulugu, bagi teslimiyeti, kullugu v.s. yok. Hic bir dini uygulamada da bulunmuyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
03-11-2009, 02:39
Saygideger casper06;

bütün bunları yapmaktan ateist arkadaslarımızı alıkoyan nedir-casper06;

Yapmayanlarda olan; insanozu ve insanlik anlayisi. Toplumda bir insan gibi yasamak ve iliski kurmak, olamaz mi?

Turkiye de birey zaten yetismiyor. Bireyci akilcilik ta, henuz toplumun fertlerine yansimis degil. Toplumsal, ahlak,aile anlayisi, anane, gelenek, baglar, terbiye,v.s. hala yukumluluk tasiyor, olamaz mi? Bu da; Anadolu'nun tarihler boyu gelen; kulturunun, sanatinin, birikim ve tecrubesinin bir tezahuru.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgurrr
03-11-2009, 02:42
Casper haktan hukuktan bahsetmişsin sana İNSANLARIN yazdığı yani GÖKTEN inmemiş İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini okumanı tavsiye ederim. İçinde kölelerinizi sevin kollayın karılarınızı hafifçe dövün gibi şeyler yazmadığı için şaşırabilirsin ama olsun.

Ayrıca bugünkü Miras, Ticaret, Medeni , Ceza Hukuk kurallarını da bu İNSANlık oluşturdu ve geliştirmeye devam ediyor onlarda gökten inmedi ama inen hukuk kuralı var bir karşılaştır bakalım hangisi daha iyi taşlayarak öldürmek kolları bacakları çaprazdan kesmek, elleri kolları kesmek kısas gibi şeyler bulamazsın bu kurallarda şaşırma

Casper ayrıca şunu da belirteyim şuan yaşadığımız düzen dahi insanlığa dar geliyor ve bu düzende değişecek etrafına bak insanlar sürekli bunu konuşuyor ve yeni bir düzen üzerine düşünüyor ve yeterince olgunlaşınca bunu başaracağız ve inan bu olurken gökten birşeyler inmeden olacak.

casper06
03-11-2009, 02:46
neden sadece inancsızlara sordugumu söyleyeyim. bircok yerde, gazete, dergi, internet, tv, hatta bu sitenin tüzüğü v.s. gibi toplumun kolaylıkla ulasabilecegi yeerlerde, amaclarının barış, insana sevgi, insanların hakları, hak ve fırsat eşitliğinin yaratılması, uygarlıgın geliştirilmesi giibi konularla çeliştiklerini görmemle alakalı.

casper06
03-11-2009, 02:52
Casper ayrıca şunu da belirteyim şuan yaşadığımız düzen dahi insanlığa dar geliyor ve bu düzende değişecek etrafına bak insanlar sürekli bunu konuşuyor ve yeni bir düzen üzerine düşünüyor ve yeterince olgunlaşınca bunu başaracağız ve inan bu olurken gökten birşeyler inmeden olacak.
ben burda islam ın ne kadar düzgün olup olmadıgını tartısmakiçin acmadım bu konuyu. hem sizin geliştirdiğiniz hukukuda cok yakında takip ediyoruz. bir bayanı kesip gitar kutusuna koymaya cesaret eden birine ne gibi bir ceza verecek görecegiz

casper06
03-11-2009, 02:56
çogunlugunu senden olmayan bir toplum üzerinde planlar yapman senin insan hakları konusunda insanlıga hiç bir faydan olamayacagının göstergesi. buda benim ortaya attıgım iddiayı yavas yavas iddia olmaktan cıkarıyor sevgili özgür

evrensel-insan
03-11-2009, 02:56
Saygideger casper06;

Ne inanclilari, ne de inancsizlari bir kefeye koyamazsin. Inananlar kendi dogrulariyla, yasar ve iliski kurarlar. Her inananin da genel-gecer dogrularin disinda, kendi toplumuna has dogrulari vardir.

Inancsizlarda; kendi ideolojik/inancsal dogrulariyla yasar ve iliski kurarlar. Onlarda toplumsal olarak, kendilerine has dogrulari vardir.

Oyuzden ne bir inancli, diger inancliya; ne de bir inancsiz, baska bir inancsiza benzemez. Herkesin kendi yetismisligine gore ve kendini yetistirmisligine gore, birbirinden dusunce/davranis ve dolayisiyle yasam ve iliski farklari vardir.

Bu inananlarin kendi aralarindaki ve inancsizlarin kendi aralarindaki farklari, bu sitede de gorebilirsin.

Oyuzden guven de kisiseldir. Kisiler birbirlerine, konusuna gore zamanla guvenirler. Inancli/inancsiz temelde degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ki-Adi
03-11-2009, 02:57
dahasını istersen kendime bir sürü yandaş bularak topluma baskı uygulardım. Otoritenin hep elimde olması için azınlıksam bile çoğunluga baskı yapardım. yalan söylerdim, hiç çekinmeden hemde. kimsenin hakkıymıs hukukuymus umurumda olmazdı. Madem ALLAH YOK . daha neler yapmazdım ki....

Sevgili casper06 şu yukarıda yazdıklarını Allah'a inananların yapıp yapmadıklarına bakar mısın önce? Hatta yazdıklarınla kalmayıp daha fazlasını yapıp yapmadıklarına bak.

Eğer sen Allah'a inananlara güvenebiliyorsan Allah'a inanmayanlara çok rahat güvenebilirsin merak etme.

mongus
03-11-2009, 02:58
evet bu düzen değişecek ameriadaki yahudi ve hrisiyan emperyalizmi bütün doğal kaynaklara hakim olup, ekonomik gücü tekel haline getirme peşinde ve tek devlet tek din projesiyle, herkesi çpleyip yaşantısında yapması gerekenleri zorla insana uygulandırması peşinde, sen çipe bağlı yani tüm mal varlığınla o kuruluşa bağlı olup onların yaşam statüsü nden ödün verdiğinde o çipi durdurarak seni bi nevi mahkum edip ölüme sürüklemenin peşindeler, al bendende bu kadar.:der:

ozgurrr
03-11-2009, 03:02
Casper dediğim gibi bu yasalar yetersiz kalırsa biz yenisini yaparız Hukuk böyle gelişir gökten haber bekleyerek değil.

Size hukuk ile ilgili bir örnek verip Kur'anın hukuk'a karışıp kurallar koyma hevesinin ne kadar yanlış olduğunu anlatayım. Kur'an'da birçok hukuk kuralı vardır ama sadece o dönemde oluşan olaylarla ilgli bu yüzdende evrenseldir demek o kadar saçmadır. Örneğin ceza hukuku nasıl oluşur biliyormusunuz ? Ben söyleyeyim suç oluştuktan sonra yani Kur'an oluşmamış hiçbir suç'un cezası yoktur. Size somut örnek vereyim kolay anlaşılsın uçak kaçırmak suçtur di mi evet suçtur bu suçun cezası eskiden hiçbir kanunda yoktu neden çünkü kimse uçak kaçırmamıştı. Bu yüzden ilk uçak kaçırma olayında uçak kaçırma suçu ile suçlama yapılamadı bu olaydan sonra bu suç Ceza Hukuk'una girdi.

Umarım anlaşılmıştır insalığın hakkını hukukunu 1400 yıl öncesinin hukuku ile hakkı ile savunamazsınız.

casper06
03-11-2009, 03:09
Sevgili casper06 şu yukarıda yazdıklarını Allah'a inananların yapıp yapmadıklarına bakar mısın önce? Hatta yazdıklarınla kalmayıp daha fazlasını yapıp yapmadıklarına bak.

Eğer sen Allah'a inananlara güvenebiliyorsan Allah'a inanmayanlara çok rahat güvenebilirsin merak etme.
sevgili ki-adi ben bu konuyu müslümanlar sunu yapıyor bunu yapmıyor bunları tartısmak için acmadım. benim sorum acık ve net. ben bir gün bu ülkede siyasi otorite ateistlerin eline gecerse halim nice olur ınu ögrenmek istiyorum. anlasılmayan bir sey mi soruyorum. siyasi otorite

http://www.youtube.com/watch?v=Jy1weIUN7hs

gönderdiğim linkteki gibi insanların eline gecerse ben ALLAH sonumu hayır etsin der cıkarım. benim sorum ögrenmek istediğim acık net. ben suna inanıyorum. ateistlerin yüzünde bir iyi insan maskesi var. eger toplum içinde ateist bireyler cogalırsa ve maske cıkarsa sonumu düşünemiyorum. internet ortamı gönderdiğim linkteki gibi nice insanlarla kaynıyor. şimdi biri bana cıkıp müslümanlar aynı seyleri yapmıyormu derse kafayı yerim valla. ben konuyu ateistleri ve yüzlerinde iyi insan maskesi varmı yokmu bunları tartısmak için actım

saygılar

ozgurrr
03-11-2009, 03:14
Casper asıl sormanız gereken soru şu müslümanlar ve araplar bide Allahtan korkmasa Dünya'nın hali ne olurdu olmalı ? Ben ateistlerin dünyaya bir zarar verdiğini ne gördüm ne duydum

casper06
03-11-2009, 03:19

ben bu sitede de ALLAH ve Hz. Muhammetle dalga gecildigine sahit oldum. ALLAH a ve Hz. Muhammet e deger veren insanlarında girmesine izin verdiğiniz bir sitede dahi bunu yaparsanız demekki siz tüzügünüzde yazan herseyle, sadece kendi cıkarlarınıza uyan şeyler dısında çakısıyorsunuz. ben müslümanlar iyidir kötüdür tartısması yapmayacagım. şimdi size soruyorum. % 90 deniyor fakat ben katiyen öyle oldugunu sanmıyorum benim sahsi kanaatimce % 60 ı müslüman olan bir ülkede, özgür arkadasımızın yaptıgı gibi hesaplar yapmak ne derecede insan haklarına uyuyor.

history
03-11-2009, 03:20
sayın casper 06

yazdıklarınızdan ve sorunuzdan şunu anlıyorum bir insanı kötü birşeyleri yapmasına mani olan tek ve en önemli unsur günah yada cehennem argümanları..ve hatta kendinizde sunu söylemişsiniz
yani burada sizi baglayan bunları yapmanıza engel olan yegane unsur allah inancınız..ki bu imanınızın ne derece samimi olduguna gölge düşürmekte...cünkü bu sadece korku yüzünden oluşmuş aslında içinizde hiç de böyle olmayan duygular var ki bunları zaten siz dile getiriyosunuz..
korkuyla olusmus bir davranıslar biçimini ben aklımın mantıgımın vicdanımın sesine kulak vererek yapıyorum..e bu beni dinsiz sizide inançlı yapıyorsa buyursun yapsın ne diyeyim...

3.yol
03-11-2009, 03:23
Sayin Casper,

Ilk once belirtmekte fayda var - cunku ben iletinizden bunu cikardim - genellemeler yapmak yanlis olur. Bundan uzakta durmamiz gerekir diye dusunuyorum. Sayin E-I. bunu aciklamis. Ben de ayrintilariyla aciklamayacagim. Ama ozetle sunu belirtmek isterim ....

Her toplumda , inanan ve ya inanmayanlarda , her turlu "ism" e kendini ait hisseten insanlarda veya hic birine ait hissetmeyenlerde ..... hem iyilikler hem de kotulukler bulabilirsiniz ....

Insanlarin ahlakini sadece dini inanclarina ya da Allah'a inanip inanmamaya baglayamazsiniz ....

Ben Allah'a inanmasam vicdansiz olurdum , egoist olurdum ve benim gibi dusunmeyenlere baski yapardim demissiniz .....

Bu dusuncelerinizin dogruluguna inanmiyorum .... eger icinizde yoksa Allah'a inanip inanmamaniz sizin kotuluk yapmaniza engel olmaz .....

Eger bu onergeniz dogru olsaydi Allah'a inanan kimselerin hicbir kotuluge bulasmamasi gerekirdi .... Bunun boyle olmadigini tabiiki siz biz hepimiz biliyoruz .....

Ateist olup irkci ve fasist olan insanlar da var ...... Ama musluman olup irkci ve fasist olanlar da mevcut .....

Eger Ateistlere karsi olan on yargilarinizi bir kenara itebilirseniz ateistlere de guvenebilirsiniz .....

Saygilarimla,
3.yol

Ki-Adi
03-11-2009, 03:23
sevgili ki-adi ben bu konuyu müslümanlar sunu yapıyor bunu yapmıyor bunları tartısmak için acmadım. benim sorum acık ve net. ben bir gün bu ülkede siyasi otorite ateistlerin eline gecerse halim nice olur ınu ögrenmek istiyorum. anlasılmayan bir sey mi soruyorum. siyasi otorite

http://www.youtube.com/watch?v=Jy1weIUN7hs

gönderdiğim linkteki gibi insanların eline gecerse ben ALLAH sonumu hayır etsin der cıkarım. benim sorum ögrenmek istediğim acık net. ben suna inanıyorum. ateistlerin yüzünde bir iyi insan maskesi var. eger toplum içinde ateist bireyler cogalırsa ve maske cıkarsa sonumu düşünemiyorum. internet ortamı gönderdiğim linkteki gibi nice insanlarla kaynıyor. şimdi biri bana cıkıp müslümanlar aynı seyleri yapmıyormu derse kafayı yerim valla. ben konuyu ateistleri ve yüzlerinde iyi insan maskesi varmı yokmu bunları tartısmak için actım

saygılar

Allah'a inanmayanların hepsini aynı görüş birliğindeymiş gibi görüyorsun. Videodan şikayet ediyorsun ki eleştiri belli bir düzeyde olmalıdır bunu savunurum ama yeri geldiğinde müslümanlar bu videodakilerden daha beterini hazırlıyor. Sen kendin bile Allaha inanmayanlar hakkında yalan söyleyen kafasına estiğini yapan kural tanımaz gibi ihtamlarda bulunuyorsun.
Bir gün bu ülkenin başına Allah'a inanmayan biri geçerse diye merak etme Bu ülkenin başına Allah'a inanmayan biri geçmiş mi diye bir bak.

Eğer bu ülkenin başına rejimi değiştirerek tam güçle, Allah'a sıkı sıkıya inanan biri geçerse sen bak ozman Allah'a inanmayanlara yapacaklarına.

Karşındakine soru sormadan önce kendine sor.

ozgurrr
03-11-2009, 03:24
ben bu sitede de ALLAH ve Hz. Muhammetle dalga gecildigine sahit oldum. ALLAH a ve Hz. Muhammet e deger veren insanlarında girmesine izin verdiğiniz bir sitede dahi bunu yaparsanız demekki siz tüzügünüzde yazan herseyle, sadece kendi cıkarlarınıza uyan şeyler dısında çakısıyorsunuz. ben müslümanlar iyidir kötüdür tartısması yapmayacagım. şimdi size soruyorum. % 90 deniyor fakat ben katiyen öyle oldugunu sanmıyorum benim sahsi kanaatimce % 60 ı müslüman olan bir ülkede, özgür arkadasımızın yaptıgı gibi hesaplar yapmak ne derecede insan haklarına uyuyor.

Ben insan haklarına uymayan ne hesap yapmışım anlamadım açıklarmısınız ?

AhbAp
03-11-2009, 03:24

saygılar

Sevgili Casper06,

Ben bir ateistim. Ve gönderdiğiniz linkteki şey her neyse, sadece 1 dakikasını izlemeye tahammül edebildim.

Bunun ateizmle veya dinin eleştirisi ile bir alakası yok.

YAnılmıyorsam videoda Türkiye Ateist Birliği yazıyordu. Böyle birşey var mı bilmiyorum. Ama atesitlerin bir birlik kuracakları düşüncesi bana çok mantıklı gelmiyor. Çünkü ateizm ne bir dindir ne de başlı başına bir felsefedir. Özellikle siyasi görüş açısından ve diğer yargılar bakımından ateistler arasında çok ciddi farklar mevcuttur.

Dolayısıyla, bu görüntülerde anlatılan, dinin akılcı eleştirisi ile uzaktan yakından bağdaşmayan sözleri, "ateist bakış açısı işte budur" şeklinde algılamayınız. O sözler beni de rahatsız etti. Açıkçası çok çirkin.

Saygılarımla...

casper06
03-11-2009, 03:25
Casper asıl sormanız gereken soru şu müslümanlar ve araplar bide Allahtan korkmasa Dünya'nın hali ne olurdu olmalı ? Ben ateistlerin dünyaya bir zarar verdiğini ne gördüm ne duydum
ben 4 sene rusyada yasadım güzel kardeşim. tahribatı cok iyi gördüm. halkın nasıl sömürüldügünü babamın 2. eşi olan rus annemden cok işittim. o yüzden bu konuda benimle tartısmamanı tavsiye ederim. tartısalım dersen varım. ben yukarıda insanla alakalı zarardan bahsettim. tabiat ile ilgili zarardan bahsedecek olursak tabiata dünyaya düşkün olan bir insanın zarar verecegine düşünmüyorum. tabiata islamında zarar verme niyetinde olmadıgını biliyorum. cünkü benim az zamanda ögrendiğim dogaya zarar verilmesinin islam da yasak oldugu. ha bu günkü cahil müslümanlar yapıyor tartsmasına da girmem. cünkü adı üstünde cahil.

casper06
03-11-2009, 03:27
Sevgili Casper06,

Ben bir ateistim. Ve gönderdiğiniz linkteki şey her neyse, sadece 1 dakikasını izlemeye tahammül edebildim.

Bunun ateizmle veya dinin eleştiri ile bir alakası yok.

YAnılmıyorsam videoda Türkiye Ateist Birliği yazıyordu. Böyle birşey var mı bilmiyorum. Ama atesitlerin bir birlik kuracakları düşüncesi bana çok mantıklı gelmiyor. Çünkü ateizm ne bir dindir ne de başlı başına bir felsefedir. Özellikle siyasi görüş açısından ve diğer yargılar bakımından ateistler arasında çok ciddi farklar mevcuttur.

Dolayısıyla, bu görüntülerde anlatılan, dinin akılcı eleştirisi ile uzaktan yakından bağdaşmayan sözleri, "ateist bakış açısı işte budur" şeklinde algılamayınız. O sözler beni de rahatsız etti. Açıkçası çok çirkin.

Saygılarımla...
Bu gibi cümleleri duymak beni sevindirmiyor dersem yalan olur sevgili Ahbab

Saygılarımla

ozgurrr
03-11-2009, 03:32
Casper şunu karıştırıyorsun bak burada o videoyu savunacak bir insan görmedim ben şuana kadar iğrenç ve çok çirkin senden çok ben kınarım böyle birşeyi.

Rusya'dan örnek vermişsin ama Rusya dinsiz bir millet değil çoğunduğu ortodoks-Hristiyan bir millet ve kültürel yozlaşması serbest piayasa ekonomisine geçmesiyle hızlanmış bir millet malesef. Ayrıca Rusları seversin sevmezsin ama insanlık denizine kattıkları kültür ve edebiyata ben şahsen hayranım muhteşem bir miras bu senin torunlarının torunları bile bu edebiyatı okuyacaklar.

casper06
03-11-2009, 03:32

Sevgili Özgür bunu ben bir plan olarak algıladım . acaba yanlıs mı algılamısım ? bir plan olmasının nedeninide alıntı yaptıgım yazımda yazmıstım. yanılıyorsam düzelt lütfen

ozgurrr
03-11-2009, 03:36
Sevgili Özgür bunu ben bir plan olarak algıladım . acaba yanlıs mı algılamısım ? bir plan olmasının nedeninide alıntı yaptıgım yazımda yazmıstım. yanılıyorsam düzelt lütfen

Bırakın bu önyargıları ne planı ben sadece insanlığın şuanki düzenden rahatsız olduğunu anlatmaya çalıştım. Öyle bir gücüm yok malesef bütün düzeni değiştirecek bir plan uygulamaya sokacak :)))

casper06
03-11-2009, 03:39
Casper şunu karıştırıyorsun bak burada o videoyu savunacak bir insan görmedim ben şuana kadar iğrenç ve çok çirkin senden çok ben kınarım böyle birşeyi.

Rusya'dan örnek vermişsin ama Rusya dinsiz bir millet değil çoğunduğu ortodoks-Hristiyan bir millet ve kültürel yozlaşması serbest piayasa ekonomisine geçmesiyle hızlanmış bir millet malesef. Ayrıca Rusları seversin sevmezsin ama insanlık denizine kattıkları kültür ve edebiyata ben şahsen hayranım muhteşem bir miras bu senin torunlarının torunları bile bu edebiyatı okuyacaklar.
Ben Bolşevik isyanı ve akabininde yapılan insan kıyımlarından bahsediyorum. Acaba bana Rusyanın kominizmle gecirdiği yıllara lanetler yagdıran insanların (bunların hepside rus) kültürle sanatla ugrasacak vakitleri mi varmıs acaba.

casper06
03-11-2009, 03:41
hem sevgili Özgür bu bahsettiğin torunlarımın torunlarının bile olusturamıyacagı kültürel mirası rusyada ateistlerin olusturdugunu nasıl ve neye dayanarak söylediğinide merak ediyorum.

casper06
03-11-2009, 03:44
Bırakın bu önyargıları ne planı ben sadece insanlığın şuanki düzenden rahatsız olduğunu anlatmaya çalıştım. Öyle bir gücüm yok malesef bütün düzeni değiştirecek bir plan uygulamaya sokacak :)))
Şu andaki düzenden bende sizin kadar rahatsızım. sorun şu. bu düzen bozuklugunu ateistler mi düzeltecek? eger durum böyleyse ateistlerin türban konusunda ki yaklasımı ne olacak. bu konuyu nasıl tatlıya baglayacaklar

ozgurrr
03-11-2009, 03:45
Ruslara topyekün ateist diyen sizsiniz ben değil ben çoğunluğu ortodoks - Hristiyan yazmıştım hatırlarsanız lütfen yazılanları iyi okuyun her söyleneni iki kere açıklamak zorunda kalmayalım olur mu ?

ozgurrr
03-11-2009, 03:50
Şu andaki düzenden bende sizin kadar rahatsızım. sorun şu. bu düzen bozuklugunu ateistler mi düzeltecek?

Yahu nedir bu ateist takıntınız korkmayın Din elden gitmiyor bu zihniyet değişmedikçede gitmez sizce ateist,deist,panteist,agnostik vs. nufusu dünya nufusunun yüzde kaçıdır ?

Bu dünya'yı bu hale ateistler getirmedi ateistler düzeltemez. İnsanlar getirdi insanlar düzeltir. Ben hep insanlıktan bahsediyoruz siz sürekli yafta yapıştırma merakı içerisindesiniz örneğin ben insanlıktan bahsederken beni bile ateist diye yaftalamaya çalışıyorsunuz ama değilim yazılarımı okuduysanız anlarsınız bunu.

casper06
03-11-2009, 03:53
Ruslara topyekün ateist diyen sizsiniz ben değil ben çoğunluğu ortodoks - Hristiyan yazmıştım hatırlarsanız lütfen yazılanları iyi okuyun her söyleneni iki kere açıklamak zorunda kalmayalım olur mu ?
ben rusların topyekün ateist oldugunu hayatta söylemedim. ama şunu söyledim. rusya yıllarca ateistlerin önderliğinde yönetildi. ve bu ateist yönetime de herkes lanetler okuyo su anda rusyada. ben 4 sene yasadım. bunu 1 kişiden duymadım. tanıstıgım her insanın dilinde bu vardı. bunu anlamayarak 2 kere yazmak zorunda kalan da sensin. eger dahada acmak gerekirse konuyu söyle ta bolşevik isyanından itibaren anlatırım oradaki halktan duydugum kadarıyla. inan kaynagım Türkiye deki tarih kitapları degil!!!

casper06
03-11-2009, 03:56
Yahu nedir bu ateist takıntınız korkmayın Din elden gitmiyor bu zihniyet değişmedikçede gitmez sizce ateist,deist,panteist,agnostik vs. nufusu dünya nufusunun yüzde kaçıdır ?

Bu dünya'yı bu hale ateistler getirmedi ateistler düzeltemez. İnsanlar getirdi insanlar düzeltir. Ben hep insanlıktan bahsediyoruz siz sürekli yafta yapıştırma merakı içerisindesiniz örneğin ben insanlıktan bahsederken beni bile ateist diye yaftalamaya çalışıyorsunuz ama değilim yazılarımı okuduysanız anlarsınız bunu.
eee normaldir ama sevgili özgür. konu buydu hatırlarsan.

casper06
03-11-2009, 04:06

Ayrıca ben dinin elden gitmesinden korktugum için acmadım bu konuyu.benim inancım saglam oldukca kimse benim elimden dini götüremez. ben sizin bahsettiğiniz gibi yobaz da degilim. insanların kardesce herhangi bir sistem altında yasamasına asla hayır demem. insanlar birbirlerine saygılı olsun isterim. inanclarına. inancsızlıklarına. aşagılama olmasın isterim. Dikkat edersen konuyuda velevki siyasi otorite atesitlerin ellerine gecti halimiz nice olur diye bir soru sorarak actım. ve bu konudaki endişelerimi soru cevap biçiminde sizlerle tartısmaya koydum.güzel yaklasımı olan arkadaslara tesekkür de ediyorum.bunu merak etmemin nedeni ise her yerde karsımıza cıkabilen ateist vatandaslarımızın kiminin sert uslubu kiminin hakaretli tavırları, ben diyorum bu sitede bile insanların deger verdikleri seylerle dalga geciliyor. bir tartısma olması demek illaki hakaret edilmesi anlamına gelmiyor.Ör. ALLAH ın serefine kadeh kaldırsam olurmu" adındaki topic. bu topicin müslüman site üyelerine hakaret oldugunu düşünüyorum. bu baglamda ögrenmek istediğim konuları yazdım. sizde cevap verin bilgilendirin beni

KızıL
03-11-2009, 04:36
ben başlığı yeni gördüm cevap vereyim ama iddialarınız neden oluştu anlamadım yani okadar yersizler ki...
bize neden güveneceksiniz??
güvenmıyebilirsiniz!
iştir kişinin aynası lafa bakılmaz! bizlerin bügüne kadar yaptığı kötü şeyler var mı??
varsa yazın bizde açıklıyalım yada kabul edelim..

"Uygarlığın geliştirilmesi ve insanlığın mutluluğu için barışın ve demokrasinin, adaletin, hak ve fırsat eşitliğinin sağlanması, tabiatın korunması, bilimsel ve sanatsal yaratıcı etkinlikler, insanlararası dostlukların gelişmesi" gibi insanlık gereği durumları bir inancsızlık içinde topluuma nasıl empoze edeceklerini gerçekten cok merak ediyorum.

şimdi bizim inanmayışımız dışında bir sorununuz yoksa bu maddeye gelelim. uygarlığın geliştirilmesi ve insanlığın mutluluğu için barışın demokrasinin adaletin hak ve fırsat eşitliğinin sağlanması! ; bu açılımda dinsel bir öğe var mı?? inançsız olduğumuz için yapmıyacağımız bişey var mı?? insanlığın mutluluğunu neden sağlamıyalım? uygarlık neden olmasın barış, adalet, eşitlik, fırsatlar v.s bunların hepsi insanların "sadece ve sadece insan oldukları için" hak etmiş olduğu şeylerdir! mutlu olmak herkesin hakkıdır uygarlık tüm medeniyetlerin hakkıdır adalet her insanın hakkıdır eşitlik özgürlük bunlar bizce bizlerin tüm insanlığın haklarıdır birilerinin vermesine gerek bile olmayan bir süreçtir! neden barış olmasın? savaşlar hangi ateistlerin işine gelir??
israil filistine saldırdığında 2 hafta boyunca insanlık nöbetlerine katıldım saatlerce sokaklardaydım elimde filistin bayrağı vardı!! filistinde müslümanlar yaşıyordu neden ohh ölsünler demedim?? çünkü onlar insan ve kimse ölmeyi savaşı hak etmıyor!!
hangi mutsuz insan ateistlerin işine yarar?? bizler insanlarla iyi diyaloglar kurabilen bir düşünce yapısına sahibiz şahsen ben çevremde mutsuz birisi görsem hemen yardıma koşuyorum..
adaletsizlik yada eşitsizlik hangi ateistin işine gelir??
bizler tanrının bile adil olmadığını söyluyoruz! adaleti insanlara vermek için önce onları insan olarak göreceksin din yada sınıf farkı gözetmıyeceksin! bizde yok hakim değilim ki sana adeletli olduğumu göstereyim...

diyorsunuz ki
"tabiatın korunması, bilimsel ve sanatsal yaratıcı etkinlikler, insanlararası dostlukların gelişmesi" gibi insanlık gereği durumları bir inancsızlık içinde"

bakınız tabiatın korunmasının inaçla bir alakası var mı?? bizler ağaçlara saldıran çevreye kimyasal madde döken hayvanları öldüren ozon u delen insanlar mıyız?? ateizmden bunu mu anladınız?? doğayı vede eko sistemi korumak çevreci olmak dinlere özgü bişey mi??
bence değil ve tam tersi müsiad ı bilirmisiniz?? müslüman iş adamları derneği o iş adamlarının fabrikalarının açılmasında nekadar ağaç kesildi biliyormusunuz?? yada o fabrikaların filitreleme eksikliğinden dolayı çevre ve ozon tabakası ne kadar zarar gördü biliyormusunuz?? ozon tabakasında ki yarayı kim açtı?? biz ateistler mi yoksa dünyanın inançlı zenginleri mi??

biz koruyoruz efendim takip edin bizleri anlarsınız...bilimsel ve sanatsal etkınlıkler ise zaten bizim doğalımız bizzler bilimden yanayız bilime inanırız sanatsal faaliyetlerimizi nasıl anlatayım size ben sinema,fotoğraf,müzik, ile ilgili ugraslardayım forumumuzda bile bilim ve sanat kısımlarımız var şiir okuruz dinleriz yazarız ama bunlarında inaçla alakası yoktur ki nazım hikmet inaçsızdır ama şiirlerini okudunuz mu??
abidin dino inançsızdır resimlerini gördünüz mü??

son olarak bakınız altın cevap sizin sorunuzda gizlidir kalın puntolarla gösterdim insanlık gereği durumlar!! inaçsızlıkla!! insanlık gereği durumların insanlığa ihtiyacı vardır! inanmaya değil!! tanrıya değil ama insana iman ediyoruz.. benim için tanrı önemsiz ama soğukta titreyen bir kişi çok önemlidir!

umarım izah edebildim sormak istediğiniz bişeyler varsa sorunuz ama lütfen tekrardan kaçınalım...

KızıL
03-11-2009, 04:43
oo casper orda dur bakalım şimdi rusyada ortodokslar çoğunluktalar onun dışında rusyada kım o eski yönetime lanet ediyor??
herkes demeyin bende bulundum orda onun dışında gündemi takip etseniz yeterli!!
siz 1 mayısta rusyada yapılan etkınlıklerde kaç mılyon toplanıyor biliyormusunuz??
kızıl meydan da yapılan törene sovyet dönemini yaşamış yaşlı ne kadar insan katılıyor biliyormusunuz??
rusyada komünist partilerin oy toplamını biliyormusunuz??
rusyada o dönemde fuhuşun bile olmadığını biliyormusunuz??
rusyada hala arkadaşlarım ve akrabalarım yaşamaktalar 3 gün önce moskovadan dostluk üniversitesinden arkadaşım geldi ne sohbetler ettim anlattırmayın bana!!
lütfen çamur atmayın!! sistemden rahatsız olanlar vardı deyin istemeyenler vardı deyin eyvallah bu herzaman olacaktır şuanda rus gençliğinin içinde bulunduğu durum zaten istememesinin açıkça ifadesi bu durumda isteseler şaşardım uyuşturucuda nerdeyse dünya liderleri....rusyada ki olayların ateisliklede alakası yoktur!
amacınız üzüm yemek olsun bağcı dövmek değil vede sevgili ozgurrr de değinmiş ateistlerden bu kadar korkmayın yahu hala çok azınlıktayız çoğunluk olsakta sizi kesmıyeceğiz bizi sizlerle karıştırmayınız lütfen.. bizler zararsız homo sapiensleriz...

exxonster
03-11-2009, 11:38
Aslında konu ve tartışılma şekli çarpıcı. Camiye gitmediğini bilen müşterisine veresiye vermeyen bakkal, "satanik" kılıklı diye gençlere kiraya vermeyen ev sahibi, birleşmiş ve önyargılarından başka kaybedecek bir şeyleri kalmamışken, soru yerinde. Ama maalesef buna yanıt çoğu zaman ikna edici olmayacak, zira toplumun neredeyse "norm"u olmuş bir inanış bu. "Allahtan kormayan adamdan korkacaksın! Allahtan korkmayanın kimden çekincesi olabilir ki?" Bu önerme, toplumun düşünmeden kabul ettiği bir önerme. "Devlet olmasa herkes birbirini yerdi" gibi. İnsanın doğasına özünde güvenmemek, insanlar olarak baştan günahlı olduğumuza, ancak güdülebileceğimize inanmak.

Bir şeylerden korkmak hissini yular diye takmadan medeni kalamamak ne acı. Diğerlerinin tanrı, devlet, atalar gibi şeylerden korkmamasını algılayamamak ne üzücü.

Oysa bunlar yersiz korkular, kaygılar. Sadece şu söz konusu: Güven, karşıdakinin yapabileceklerinin beklenilir ve kabul edilebilir olmasıdır. Yani, din inancına sahip bir insan, o dinin beklentilerini bir inanmayandan beklerse, tabii ki güvenemez. Mesela, cuma namazına birlikte gideceğinize güvenemezsiniz. Yemin ettiğinde allahın adını vermiyor diye yeminine inanmazlık edemezsiniz. Gibi...

Güvenilir insan, güvenilir insandır. Hiç bir şeye inanmasa da, inansa da. Velakin güvenilir insanı güvenilmez insan haline getirmek için tanrılarımız, devletlerimiz var. Mazallah...

liopleurodon
03-11-2009, 11:48
Casper sana bir şey sorayım o zaman.

Beni engelleyecek hiç bir güç yok ve ben dilediğimi yapabiliyorsam, seni engelleyen ve bana dilediğini yapmana engel olan şey ne olacaktır? Unutmaki allah filan yok.

Eğer birinin bana gelip dilediğini yapmasını istemiyorsam, öncelikle benim başkalarına dilediğimi yapma özgürlüğümden vazgeçmem gerekmez mi?

karadut
03-11-2009, 11:50
Sevgili casper
Ateistlere nasıl güvenilir?
Ateistlerin yakan,yıkan,onları gördüğünüz yerde yok edin,sizden olmayanlardan asla dost edinmeyin,onların evlatlarından bile hayır gelmez diye yazılmış kitapları,kuralları,hukukları yok.
Dolayısı ile onları neye dayanarak suçluyorsunuz.
Bireysel hareketleri ile tüm ateistleri suçlamanız adil deil.
Peki Müslümanlara güvenme için neden varmı ?
Bak yukarıda küçük bir özet yaptım.”Din Allahın dini olana kadar savaşın” diye nerde yazıyor.
Ülkemizde Müslüman kardeşlerimizin Cuma çıkışlarında yaptığı olaylara karşılık atesitlerin yaptığı bir olayı örnek olarak gösterebilirmisiniz.
Tarihe bakıyorsunuz da birde Türklerin nasıl Müslüman yapıldıkları konusunda farklı düşünceleri okusanız.
Camilerde,kuran kurslarında,tarikatlarda kimler kin ile dolduruluyor.Hangi atesit kuruluşu var ki insanları bellerine bağladıkları bombalarla katletmeye örgütlüyor.Bize örnek gösterbilirmisniz ki bakın şurda ateistler ordu kuruyor.Ama Allahın orduları her zaman heryerde kuruluyor,örgütleniyor,hazırlanıyor,tetikte bekletiliyor,ve öldürüyor.Korkmuyor öldürmekten çünki öldürmenin ödülü cennet.Başköşe hemde.
Senin gibi düşünmeyeni öldür cenneti kap.İşte öteki hayatın adaleti.Bununlamı sağlayacaksın adaleti.
Hangisi taraf daha güvenilir acaba.

liopleurodon
03-11-2009, 11:53
Şu andaki düzenden bende sizin kadar rahatsızım. sorun şu. bu düzen bozuklugunu ateistler mi düzeltecek? eger durum böyleyse ateistlerin türban konusunda ki yaklasımı ne olacak. bu konuyu nasıl tatlıya baglayacaklar

Evet, emin olabilirsin.

3500 yıldan beri bu din denen rezillikler var ve 3500 yıldan beri kan, gözyaşı ve zulüm bitmiyor. Ve bu mezalimin hep din sayesinde var olduğunu görüyoruz. dinin kalkması zaten bu mezalimi otomatikman bitirecektir.

Türban konusu da öyle. Kadınlar ayapılan bu mezalim, din denen, daha doğrusu islam denen şerefsizlik öğretisinin yok olmasıyla, otomatikman çözülecektir zaten.

Teistler var oldukça, ateistler onlar için hiç bir şey yapamaz. Ve teistler var oldukça, türban gibi zulümler asla ve kata bitmez. Ne zaman ki teist kalmadı ve herkes ateist oldu, işte o zaman dünyada zulüm ortadan kalkar sadece.

karadut
03-11-2009, 12:06
ben burda islam ın ne kadar düzgün olup olmadıgını tartısmakiçin acmadım bu konuyu. hem sizin geliştirdiğiniz hukukuda cok yakında takip ediyoruz. bir bayanı kesip gitar kutusuna koymaya cesaret eden birine ne gibi bir ceza verecek görecegiz

Öyle seçmece konu yok.Haksızlık oluyor,siz islamı örnek göstereceksiniz biz gösteremeyeceğiz bizde yazacaz sizde bizim gibi okuyacaksınız.Seçmece yok.
Gelelim şu gitar kutusuna konan zavallı kızcağıza adaletin ne yapacağı konusuna.Günümüzün hukuku mutlaka ceza veriyor.Kurtalamıyorsunun.Ama islam hukukuna göre kurallar olsaydı 3 milyon euro ile şahıs aramızda olacaktı.

karadut
03-11-2009, 12:15

Şimdi soracam soru şu sana.Bir camiye ibadet içim başı,kolu ,bacağı açık biri giremiyorsa ve orada kurallar varsa neden bu ülkeninde kuralları olmasın deilmi.

spartaküs68
03-11-2009, 12:27
Gelelim şu gitar kutusuna konan zavallı kızcağıza adaletin ne yapacağı konusuna.Günümüzün hukuku mutlaka ceza veriyor.Kurtalamıyorsunun.Ama islam hukukuna göre kurallar olsaydı 3 milyon euro ile şahıs aramızda olacaktı.
bu her şeyi anlatıyor
başka söze gerek yok
"sözün bittiği yer" bu cümlede

history
03-11-2009, 12:36
aslında casper sende biliyorsun sorduğun sorularının cevabını..ama sırf körün gözüne çomak sokmak olsun..senin ateistler başa gelirse yok efenim türban konusu nolur yok Cem'in yaptıgı yanına mı kalır diye bir endişende yok..birincisi sayıca o kadar az ki ateistler ve ne yazıkki dinin boyunduruguna girmiş insanlarda bir o kadar fazla...ikincsi büyük çogünlugunun müslüman oldugu bir ülkede her türlü eksikliğine tartısılır maddelerine rağmen laik bir anayasal sistem yok mudur?bu ülke 1928den beri çok daha laik bir anayasayla zaten yönetilmekte..ama bak bakalım şeriat kurallarına göre yönetilen ülkelerde insanlık huzuru mutlulugu güvenliği nasıl ve ne kadar dürüstçe sağlanmakta?
semavi dinlerin ortaya çıkmasıyla (ki onların her türlü baskı dayatma ve zorlamalarına ragmen) insanların yasadıgı kötü olayların savaşların vahşetinde bir o kadar artması şaşırtıcı bir tesadüfmüdür sadece?hatırlarsan george w.bush ta dini ve tanrısını alet ederek binlerce insanı katletmedimi?yada osmanlının gazave cihat anlayısı sonucunda binlerce kişi yerinden yurdundan olmadımı zülum görmedimi?hani baska devletlerin yaptıgı işgal onların yaptıgı fetih olamdımı?bu örnekleri arttırmak mümkün..o yüzden bu dünyanın başına ne geldiyse cogunlukla hep inançlı insanlardan geldi...demek ki inanmak bir ölçüt değilmiş..üstüne üstlük zorbaların sıgındıgı bir kapı aralığıymış..sen güzel canını hiç sıkma..olaylara inançlı inacsız gözüylede bakma..insan olarak bak yeter...

KızıL
03-11-2009, 14:15
müslümanlara neden güveneceğiz??

KUR'AN KURSU ÖĞRENCİSİNE İMAMDAN TACİZ
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Kur’an kursunda tanıştığı genç kızı, "muska yapmakla tehdit ederek taciz ettiği" iddia edilen imam hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
İddiaya göre, Perşembe beldesine bağlı bir köyün camisinde yetişkinler için açılan Kur’an kursuna katılan E.K. (18), imam R.B. (54) tarafından ramazan ayından önce verilen derslere katıldı. Kurs sırasında tüm öğrencilerin cep telefonu numaralarını aldığı öne sürülen imam R.B, derslerin tamamlanmasından bir süre sonra genç kızın cep telefonuna sevgi sözcükleri içeren mesajlar attı.
Görüşme talebinin reddedilmesi üzerine "ailesine muska yapmak ve köyde adını kötüye çıkarmakla" tehdit ettiği genç kızın evine de gittiği ileri sürülen imamın, E.K’yi burada taciz ettiği öne sürüldü.
Genç kızın ailesi, komşularının imamı evlerinden çıkarken görmesi ve kızlarının hareketlerinden şüphelenmeleri üzerine E.K’den durumu öğrenmeleri üzerine Çaycuma Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılığa suç duyurusunda bulunan ailenin imamın genç kıza cep telefonundan attığı mesajları delil olarak sunduğu da öğrenildi.
İmam R.B. ise iddialarla ilgili, genç kızla sadece mesajlaştığını ve taciz olayının söz konusu olmadığını söyledi.

bu haber yaşanan çirkinliklerin sadece bir tanesi tanrı korkusunun ahlaka değil bastırılmış duygularla sapkınlığa sürüklediğinin bir göstergesi bu şekilde haberlerden buraya çokça asarım ve bu deliller ışığında sorarım müslümanlara nasıl güveneceğiz??

Khaos
03-11-2009, 15:17
bay casper
şimdi siz livata yapıyormusunuz.büyük ihtimal yapmıyorsunuz.
peki neden.
allah yasakladı diyemi...
eğer ateist olsaydım şunu yapardım bunu yapardım diye bi sürü şey sölemişsin.
livata yaparmıydın.
yada şöyle söyleyebilirmiyiz.
aslında yapmak istiyorsun ancak cehennem korkusundan mı yapmıyorsun.
aslkında isteyip de korkudan yapamadığın için seni ne olarak kabul etmeliyiz.
bana bak.
kalkıp materyalistleri allahsızdır o halde herhaltı yapar diye lanse etmeye kalkma.
bir insanın ne yapıp ne yapmayacağını belirleyen inancı değil psikolojisidir.
tamam mı.

mindar
03-11-2009, 16:06
sayın casper 06

yazdıklarınızdan ve sorunuzdan şunu anlıyorum bir insanı kötü birşeyleri yapmasına mani olan tek ve en önemli unsur günah yada cehennem argümanları..ve hatta kendinizde sunu söylemişsiniz
yani burada sizi baglayan bunları yapmanıza engel olan yegane unsur allah inancınız..ki bu imanınızın ne derece samimi olduguna gölge düşürmekte...cünkü bu sadece korku yüzünden oluşmuş aslında içinizde hiç de böyle olmayan duygular var ki bunları zaten siz dile getiriyosunuz..
korkuyla olusmus bir davranıslar biçimini ben aklımın mantıgımın vicdanımın sesine kulak vererek yapıyorum..e bu beni dinsiz sizide inançlı yapıyorsa buyursun yapsın ne diyeyim...

en basiti çalıştığınız işyerinde okuduğunuz okulda da kurallara uygun davranmak zorundasın isteseniz de istemeseniz de bizi yaratan allah olduuğnu göre hüküm hakkı onun
biz onun istediği gibi yaşamak zorundayız yaşamayabilirsin ozaman da mukafattan beri oluyorsun olay bu basit yani.

proximo
03-11-2009, 16:24
en basiti çalıştığınız işyerinde okuduğunuz okulda da kurallara uygun davranmak zorundasın isteseniz de istemeseniz de bizi yaratan allah olduuğnu göre hüküm hakkı onun
biz onun istediği gibi yaşamak zorundayız yaşamayabilirsin ozaman da mukafattan beri oluyorsun olay bu basit yani.
Sen madde bağımlısı filanmısın?Her yazdığın topicteki yazıların basit içeriksiz ve saçma,sırf birşeyleri savunacağım diye bu kadar saçmalanmaz ki kardeşim yav.Kaç kişi seni burda kırmadan,rencide etmeden cvp veriyor ve hala ısrarla saçma sapan yazmaya devam ediyorsun,Susayım diyorum,düzgün bir şeyler yazarsın diye bekliyorum ama tam gaz devam ediyorsun.En azından şurda sana cvp veren insanların emeğine acı.Ben okurken yoruldum.Saygılar.

Şaman Türksoy
03-11-2009, 17:38
Casper ayamalı üye, delinin kuyuya taş atması gibi bir konu açmış, fütursuzca soruyor:Ateistlere nasıl güvenelim?

Burada bir sürü insan bu aptalca soruya, iyi niyetle, cansiperane yanıt vermeye çalışıyor. İşte dindarlarla Ateistlerin farkı da tam budur. Şimdi bir İslamcı siteye girip 'Sübyancı bir peygamberin ümmetine ben nasıl güveneyim?' başlıklı bir konu açsam, o dakika banlanırım.

Şimdi ben soruyorum bu pek bilmiş Casper provokatörüne: Eğer İslam tüm usunu iğfal etmemişse bana 'Miraç' olayını açıkla, o saat Müslüman olmazsam namerdim:)

proximo
03-11-2009, 17:41
Casper ayamalı üye, delinin kuyuya taş atması gibi bir konu açmış, fütursuzca soruyor:Ateistlere nasıl güvenelim?

Burada bir sürü insan bu aptalca soruya, iyi niyetle, cansiperane yanıt vermeye çalışıyor. İşte dindarlarla Ateistlerin farkı da tam budur. Şimdi bir İslamcı siteye girip 'Sübyancı bir peygamberin ümmetine ben nasıl güveneyim?' başlıklı bir konu açsam, o dakika banlanırım.

Şimdi ben soruyorum bu pek bilmiş Casper provokatörüne: Eğer İslam tüm usunu iğfal etmemişse bana 'Miraç' olayını açıkla, o saat Müslüman olmazsam namerdim:)
Sayın şaman lütfen dikkatle okuyun! siz ona islam ile ilgili soru soramazsınız,siz casperın güvenini nasıl kazanırsınız onu açıklarmısınız,böyle saçma sapan! sorular sorup lütfen topic i kirletmeyin!lol.:)Saygılar...

diagoras
03-11-2009, 18:27
Casperin ateistlere guvenmesi icin amerikada hapishanelerle iglili yapilan arastrima sonuclarina goz atmasi yeterlidir. Son yapilan anket sonuclarina gore toplumdaki herhangi bir inanca mensup degilim diye cevap verenlerin orani %16 yi asmistir, fakat ne hikmetse ayni arastrimada hapishanelerdeki inancsiz orani %0.2 cikmistir. acaba neden %16 cikmadi casper.

kaynak (http://holysmoke.org/icr-pri.htm)
kaynak 2 (http://www.atheistempire.com/reference/stats/main.html)

Saygilarimla

saroz
03-11-2009, 18:27
Ateistlere güvenmeyin.

Siz 12 hatundan sonra kudretli hatunundan fırça yiyerek yeni hatun almaktan vazgeçen (hem de ayetle) peygamberinize güvenin.

Siz, herkezi farklı şartlarda sınayan, köleliği normal sayan, istediğini kötü yapıp , istediğini cennet koyan, kendisine inanmayanlara küfür edip işkence tehditleri savuran, günde 5 defa egosunun şişirilmesini isteyen, Allahınıza güvenin.

Siz, Ya müslüman ol ,ya haraç ver, ya da yağmaya, tecavüze, katliama ve köle pazarlarında satılmaya katlan diyen dinci liderlerinize güvenin.

Ateistler bunları yapamaz.

Kusura bakmayın...

ozgurrr
03-11-2009, 18:50
Sen madde bağımlısı filanmısın?Her yazdığın topicteki yazıların basit içeriksiz ve saçma,sırf birşeyleri savunacağım diye bu kadar saçmalanmaz ki kardeşim yav.Kaç kişi seni burda kırmadan,rencide etmeden cvp veriyor ve hala ısrarla saçma sapan yazmaya devam ediyorsun,Susayım diyorum,düzgün bir şeyler yazarsın diye bekliyorum ama tam gaz devam ediyorsun.En azından şurda sana cvp veren insanların emeğine acı.Ben okurken yoruldum.Saygılar.

Gerçekten sıktılar hep aynı sorular hep aynı basit mesnetsiz afaki cevaplar. Ben zatan bu nicklerin sahibi aynı diye düşünmeye başladım ya da aynı tornadan çıkmışlar.

history
03-11-2009, 20:34

sayın mindar
ben hadımım diyorum siz kaç çocugunuz var diyosunuz?işte benim dediklerimle sizin cevabınız o kadar alakasız ve sığ...
bir aralar cok meşhur bir laf vardı aklıma getirdiniz 'ağzı olan konuşuyor' sizinki de o hesap:)
zaten dünden beri kırk akıllı kuyudan taş çıkarmaya çalısıyoruz tüm sabrımızla birde siz çıkmayın aradan:))kapiş?

kompLeks
03-11-2009, 21:03
sevgili casper
bir zamanlar bende düşünüyordum ''ölümden sonra hayat yoksa ne için yaşıyorum'' diye, ''ölümden sonra ceza almayacaksam her istediğimi neden yapmamayım'' diye.bu yönünle senin o zamanki ruh halimde olduğunu düşünüyorum.bence bu soruyu sorman çok iyi olmuş.
düşündüm ve o zamanlar senin sorduğun soruya cevap aramaya başladım.''insan bir davranışta bulunacağı zaman davranışın şeklini neye göre belirliyor ya da insanı bir davranışı yapmaktan alıkoyan ne?'' ilk önce bu sorunun cevabını aradım.bunun için insan davranışlarının sebebini açıklamaya çalışan bilim dalıyla ilgilenmeye başladım.bu bilim dalı psikoloji.freud a göre her insanın davranışlarını şekillendiren hayvani dürtüleri(yani iç güdüsel davranışlar),mükemmeliyetçi kısım ve bu her iki kısmı dengeleyip toplum tarafından kabul edilebilir bir davranışa dönüştüren egosu var.insan maddi ve manevi doyuma ulaşmak için bir davranışı sergiler.sen eğer inanmasaydım aklıma gelen herşeyi yapardım hatta kendime yandaş toplayıp toplum üzerinde baskı uygulardım diyorsun.bence yapmazdın.çünkü bu seni mutlu etmez çünkü bu şekilde manevi doyuma ulaşamazsın.eğer yapıyorsan psikolojin bozuk demektir başka bir ifadeyle hastasın demektir ki psikolojin bozuksa inancın düşündüğün şeyleri yapmanı engelleyemez saddam hüseyin olur çıkarsın.ben ateist olduğum halde senin yapmak istediğin şeylerin hiçbirini yapmak istemiyorum ama bunu bir şeyden korktuğum için değil doğru olanın bu olduğuna inandığım için yapıyorum ve bunun daha büyük bir erdem olduğuna inanıyorum.senin dediğin şeyleri yaptığımda ceza almayacağımı bildiğim halde korkmadığım halde yapmamak bana daha büyük bir manevi haz yaşatıyor.zaten yapsam da o şekilde mutlu olamam.ki sen mutluluğu yasak olan şeyleri yapmak olarak algılıyorsun.peki aynı şeyleri bir gün sana yapmayacaklarının garantisi var mı?topladığın yandaşların seni sırtından vurmamaları için bir sebep var mı? tabiki de yok.herkesi bırak bunu kendine izah edemezsin.yani inansan da inanmasanda mutlu olmanın yolu paylaşmaktan geçer.çalıp çırpmaktan,asıp kesmekten değil.ama sen ille de mutsuz olacam diyorsan o ayrı ama başkalarını göz göre göre mutsuz etmene toplumun diğer bireyleri inançlı olsa da inançsız olsa da izin vermez.
seni bu davranışlardan alıkoyan şey önce iç hesaplaşman olur (id,ego ve süperego) daha sonra toplumsal kurallar (etik) ve en son hukuk kuralları olur.bu yolda ilerlersen farkedeceğin ilk şey;mutlu olmak için insanları mutlu etmen gerektiği olur.ne kadar çok mutlu edersen o kadar çok mutlu olursun.

ozgurrr
03-11-2009, 21:42
biraz önyargı gibi olacak umarım beni yanıltırlar ama

kompleks birazdan yazdıklarına gelen cevabı okuyunca boşuna uğraşıp o kadar yazmışım diyeceksiniz bana hep öyle oluyor:)

Ama olsun bizler okuyoruz ve bu paylaşımlar yeni fikirlere kaynak oluyor.

casper06
03-11-2009, 23:17
Ateistlere güvenmeyin.

Siz 12 hatundan sonra kudretli hatunundan fırça yiyerek yeni hatun almaktan vazgeçen (hem de ayetle) peygamberinize güvenin.

Siz, herkezi farklı şartlarda sınayan, köleliği normal sayan, istediğini kötü yapıp , istediğini cennet koyan, kendisine inanmayanlara küfür edip işkence tehditleri savuran, günde 5 defa egosunun şişirilmesini isteyen, Allahınıza güvenin.

Siz, Ya müslüman ol ,ya haraç ver, ya da yağmaya, tecavüze, katliama ve köle pazarlarında satılmaya katlan diyen dinci liderlerinize güvenin.

Ateistler bunları yapamaz.

Kusura bakmayın...
sevgili saroz ben halen sizden size nasıl güvenecegime dair bir yanıt alamadım. Fakat konuyu carpıtmak namına halen islama camur atmaktan alamıyorsuunuz kendinizi. Hz. Muhammet in cok eşliliğiyle dalga gecen zihniyeti ayrıca anlamıyorum. bugün islamdaki 4 eşliliğe laf söyleyenler nedense 40 karılı kırk kocalı olmaktan kurtaramadılar kendilerini. evlenip bosanmayı cocuk oyuncagı haline getirdiler. kocasından sıkılan kadın anında kocasını bosayıp baska baska insanlarla olabilir hale geldi sesiniz cıkmıyor. kılıf hazır "medeni bir şekilde ayrıldık". kusura bakmayın ama bu tip bir yaşam felsefesine ben hayatta uyamam. amacım hakaret değil. ama siz hakaret ederseniz bende gardımı alırım. gecelim simdi Hz. Muhammet (s.a.v) efendimizin yaptıklarını. Ben zaten Peygamber efendimizin her hareketini yanlıs bulsam sizin gibi olurdum. ALLAH a şükür benim Hz. Muhammet (s.a.v) inancım tam. benim inanmadıgım konu sizin tüzügünüzde, kitaplarınızda orda burda yazıp veya anlattıgınız insanlık haklarına saygı, barış, insanlara saygı , sevgi gibi vaatleri neye dayanarak veriyorsunuz. biride cıksın beni ikna etsin arkadas ta bende sizin hakkınızda iyi şeyler düşüneyim. evrensel insan mantıklı cevaplar verdi. fakat evrensel insanın verdiği yanıtın burdaki bir cok kişiyi baglamadıgına kalıbımı basarım. cünkü yaklasımınız böyle.

saygılarımla

casper06
03-11-2009, 23:28
sevgili casper
bir zamanlar bende düşünüyordum ''ölümden sonra hayat yoksa ne için yaşıyorum'' diye, ''ölümden sonra ceza almayacaksam her istediğimi neden yapmamayım'' diye.bu yönünle senin o zamanki ruh halimde olduğunu düşünüyorum.bence bu soruyu sorman çok iyi olmuş.
düşündüm ve o zamanlar senin sorduğun soruya cevap aramaya başladım.''insan bir davranışta bulunacağı zaman davranışın şeklini neye göre belirliyor ya da insanı bir davranışı yapmaktan alıkoyan ne?'' ilk önce bu sorunun cevabını aradım.bunun için insan davranışlarının sebebini açıklamaya çalışan bilim dalıyla ilgilenmeye başladım.bu bilim dalı psikoloji.freud a göre her insanın davranışlarını şekillendiren hayvani dürtüleri(yani iç güdüsel davranışlar),mükemmeliyetçi kısım ve bu her iki kısmı dengeleyip toplum tarafından kabul edilebilir bir davranışa dönüştüren egosu var.insan maddi ve manevi doyuma ulaşmak için bir davranışı sergiler.sen eğer inanmasaydım aklıma gelen herşeyi yapardım hatta kendime yandaş toplayıp toplum üzerinde baskı uygulardım diyorsun.bence yapmazdın.çünkü bu seni mutlu etmez çünkü bu şekilde manevi doyuma ulaşamazsın.eğer yapıyorsan psikolojin bozuk demektir başka bir ifadeyle hastasın demektir ki psikolojin bozuksa inancın düşündüğün şeyleri yapmanı engelleyemez saddam hüseyin olur çıkarsın.ben ateist olduğum halde senin yapmak istediğin şeylerin hiçbirini yapmak istemiyorum ama bunu bir şeyden korktuğum için değil doğru olanın bu olduğuna inandığım için yapıyorum ve bunun daha büyük bir erdem olduğuna inanıyorum.senin dediğin şeyleri yaptığımda ceza almayacağımı bildiğim halde korkmadığım halde yapmamak bana daha büyük bir manevi haz yaşatıyor.zaten yapsam da o şekilde mutlu olamam.ki sen mutluluğu yasak olan şeyleri yapmak olarak algılıyorsun.peki aynı şeyleri bir gün sana yapmayacaklarının garantisi var mı?topladığın yandaşların seni sırtından vurmamaları için bir sebep var mı? tabiki de yok.herkesi bırak bunu kendine izah edemezsin.yani inansan da inanmasanda mutlu olmanın yolu paylaşmaktan geçer.çalıp çırpmaktan,asıp kesmekten değil.ama sen ille de mutsuz olacam diyorsan o ayrı ama başkalarını göz göre göre mutsuz etmene toplumun diğer bireyleri inançlı olsa da inançsız olsa da izin vermez.
seni bu davranışlardan alıkoyan şey önce iç hesaplaşman olur (id,ego ve süperego) daha sonra toplumsal kurallar (etik) ve en son hukuk kuralları olur.bu yolda ilerlersen farkedeceğin ilk şey;mutlu olmak için insanları mutlu etmen gerektiği olur.ne kadar çok mutlu edersen o kadar çok mutlu olursun.
Yemin ederim alkıslamak istiyorum seni kompleks. her ne kadar senin düşünce yapında olacak insanların az olacagını düşünsemde, yinede bu topic te 2. 3 kişinin bu konuya bu kadar erdemli yaklasması sevindirdi beni. Daha önce evrensel insan ve birkac arkadasımız da alkıslanacak kadar güzel yanıt vermişti ama ben bir link le asıl endişemi bu topice yerlestirdim. keske her inancsız sizler kadar olgun düşünebilse

saygılar

casper06
03-11-2009, 23:39
Gerçekten sıktılar hep aynı sorular hep aynı basit mesnetsiz afaki cevaplar. Ben zatan bu nicklerin sahibi aynı diye düşünmeye başladım ya da aynı tornadan çıkmışlar.
ben mesela bu arkadasımızın barıstan, insan haklarından, ondan bundan tüm vaatlerinden bir haber olduguna inanmaya basladım. o halde dediğim gibi maskeli süvariler olabilir içinizde. iyi insan maskesi altından ne cıkacagı belli değil

yucemanitu
03-11-2009, 23:43

:clap2::clap2: Çok güzel bir yanıt hakikaten. Ayrıca ben gökyüzündeki bir hayalet beni gözetlemese her haltı yerim diyenlerin tam olarak insanlaşamadıklarını düşünüyorum. Bu kişilere göre elem ve haz var başka duygular başka değerler yok ahlak nedir insanlık nedir bilmiyorlar. Ben bu "Allah" denen işkenceci hayalete inanmıyorum ama inanmasam da insanca bir yaşam sürüyorum demek sen Allah'a inanmasan her haltı yiyeceksin sevgili casper aman diyim sakın dinden çıkma sen böyle biriysen hep Allah'a inan.

casper06
03-11-2009, 23:45
Öyle seçmece konu yok.Haksızlık oluyor,siz islamı örnek göstereceksiniz biz gösteremeyeceğiz bizde yazacaz sizde bizim gibi okuyacaksınız.Seçmece yok.
ne alakası var kardeşim. ben islam konusunu acmayalım karıstırmayalım derken, agzımla kus dahi tutsam laf anlatamayacagım için dedim. islam la neden örnek veriyorsunuz. toplumun yasam biçimini değiştirmek isteyen de siz. hakkın, hukukun, adaletin, barısın, kardesliğin, insanlararası ilişkilerin düzeltilmesinin vaatlerini siz veriyorsunuz. benim basit sorumu anlamayacak kadar kıt olan sizsiniz. hakkınızı yemeyeyim birkacınız dısında. ben bu topicte gayet güzel yanıtlar aldım. işte benim korkum bu, o kadar kişiden parmakla sayılamayacak kadar güzel yanıt almam.

ozgurrr
03-11-2009, 23:46

Casper sen yazılanları ya okumuyorsun ya da anlamakta zorlanıyorsun oku bakalım sana insan haklarının hukukun değerini bunların insanlığın ürünleri olduğunu gökten inmediğini bizim bunlara inanıp uygulamamız için gökten emir gelmesine gerek duymadığımızı kim anlatmış.

İnsaf diyorum size insaf

casper06
03-11-2009, 23:50
:clap2::clap2: Çok güzel bir yanıt hakikaten. Ayrıca ben gökyüzündeki bir hayalet beni gözetlemese her haltı yerim diyenlerin tam olarak insanlaşamadıklarını düşünüyorum. Bu kişilere göre elem ve haz var başka duygular başka değerler yok ahlak nedir insanlık nedir bilmiyorlar. Ben bu "Allah" denen işkenceci hayalete inanmıyorum ama inanmasam da insanca bir yaşam sürüyorum demek sen Allah'a inanmasan her haltı yiyeceksin sevgili casper aman diyim sakın dinden çıkma sen böyle biriysen hep Allah'a inan.
sen de nasıl insanlastıgını güzel bir cevap vererek ispat edebilirdin. korkarım ki senin gibilerin asla insanlasamayacagına inamaktan baska care bırakmıyorsun. Ben ahlakın ne oldugu konusuna girersem işin içinden cıkamazsınız. en iyisimi bunu bosver de sürekli camur atıp karaladıgınız müslümanlardan ne farkalrın var onları yaz.

casper06
03-11-2009, 23:57
Casper sen yazılanları ya okumuyorsun ya da anlamakta zorlanıyorsun oku bakalım sana insan haklarının hukukun değerini bunların insanlığın ürünleri olduğunu gökten inmediğini bizim bunlara inanıp uygulamamız için gökten emir gelmesine gerek duymadığımızı kim anlatmış.

İnsaf diyorum size insaf
özgür bende sana diyorum ki! Ben Hz. Muhammet in yaptıgı en ufak bir seyi yanlıs bulsam zaten burda seninle tartısmazdım. o ne söylemişse dogrudur diyorum. kuran ne yazıyorsa dogrudur diyorum. benim inancımı değiştiremezsizniz. ben ölene kadar ALLAH a baglı yasarım. konu bu değil diyorum kardeşim. konu baska. eger sen buna ispat diyorsan tüm forumları gezerek baska insanların bu derecede inandıkları degerlere ne gibi hakaretler etmişsi ona bak. hani sizdeki inanclara saygı kavramı. ben gidip bir budisti elestiriyormuyum. bunu yapan müslümanlar varsa aynı hataya tüm müslümanların düştügü anlamına mı geliyor. sevmiyorsan hakaret etmeyeceksin. hakaret etmeden tartısılmasına asla karsı değilim . ama siz bunu yapmıyorsunuz. bana kıt diyorsunuz ama benim size sordugum soruyu halen anlamıs değilsiniz. bu kaadr celişkilerle doluyken nasıl celişkili oldugunu düşündügünüz insanları yargılarsınız. ben onu soruyorum

casper06
04-11-2009, 00:00
bay casper
şimdi siz livata yapıyormusunuz.büyük ihtimal yapmıyorsunuz.
peki neden.
allah yasakladı diyemi...
eğer ateist olsaydım şunu yapardım bunu yapardım diye bi sürü şey sölemişsin.
livata yaparmıydın.
yada şöyle söyleyebilirmiyiz.
aslında yapmak istiyorsun ancak cehennem korkusundan mı yapmıyorsun.
aslkında isteyip de korkudan yapamadığın için seni ne olarak kabul etmeliyiz.
bana bak.
kalkıp materyalistleri allahsızdır o halde herhaltı yapar diye lanse etmeye kalkma.
bir insanın ne yapıp ne yapmayacağını belirleyen inancı değil psikolojisidir.
tamam mı.
Yüce ALLAH a yemin ederim ki sizin gibi düşünseydim bile livata yapmazdım. çünkü çok iğrenc buluyorum. ayrıca tehdit eder gibi konusarak sende ne kadar güvenilemeyecek bir insan ooldugunu güzel belli ettin. ben eger materyalistlere bu iddialarla yaklasmıssam sende iddialarımı cürüt te ne kadar güzel insan oldugunu anlayayım.

casper06
04-11-2009, 00:05
Casperin ateistlere guvenmesi icin amerikada hapishanelerle iglili yapilan arastrima sonuclarina goz atmasi yeterlidir. Son yapilan anket sonuclarina gore toplumdaki herhangi bir inanca mensup degilim diye cevap verenlerin orani %16 yi asmistir, fakat ne hikmetse ayni arastrimada hapishanelerdeki inancsiz orani %0.2 cikmistir. acaba neden %16 cikmadi casper.

kaynak (http://holysmoke.org/icr-pri.htm)
kaynak 2 (http://www.atheistempire.com/reference/stats/main.html)

Saygilarimla
senin bu kaynak diye gönderdiğin linklerde tam bozacının şahidi şıracı misali olmadı mı diagoras kardeşim.

saygılarımla

ozgurrr
04-11-2009, 00:09
özgür bende sana diyorum ki! Ben Hz. Muhammet in yaptıgı en ufak bir seyi yanlıs bulsam zaten burda seninle tartısmazdım. o ne söylemişse dogrudur diyorum. kuran ne yazıyorsa dogrudur diyorum. benim inancımı değiştiremezsizniz. ben ölene kadar ALLAH a baglı yasarım. konu bu değil diyorum kardeşim. konu baska. eger sen buna ispat diyorsan tüm forumları gezerek baska insanların bu derecede inandıkları degerlere ne gibi hakaretler etmişsi ona bak. hani sizdeki inanclara saygı kavramı. ben gidip bir budisti elestiriyormuyum. bunu yapan müslümanlar varsa aynı hataya tüm müslümanların düştügü anlamına mı geliyor. sevmiyorsan hakaret etmeyeceksin. hakaret etmeden tartısılmasına asla karsı değilim . ama siz bunu yapmıyorsunuz. bana kıt diyorsunuz ama benim size sordugum soruyu halen anlamıs değilsiniz. bu kaadr celişkilerle doluyken nasıl celişkili oldugunu düşündügünüz insanları yargılarsınız. ben onu soruyorum

Yazdıklarım ile sizin aranızda görülmeyen bir filtre mi var anlamış değilim ben nerede peygamberden bahsettim ya da sizin inancınızı değiştirmeye çalıştım anlamak mümkün değil.

Size bir soru müslümanlara güvenilir di mi sizin mantığınızla ? Ben 31 yaşındayım 30 yıl müslüman olarak yaşadım bütün ailem sülalem müslümandır. Şimdi 30 yıl bana güvenirdiniz 1 yıl içinde güvenilmez mi oldum sizin Allah'ınıza inanmıyorum diye ?

Siz hangi toplumları inceledinizde bu şekilde yargılara varıyorsunuz söylermisiniz Rusya'dan örnek verdiniz baltayı taşa vurdunuz başka da bir örnek gelmedi mesela ben size bir ülke vereyim ;

Japonları seversiniz di mi iyi insanlardır politika gibi yozlaşmış bir kurumda bile hata yapınca delikanlıca istifa ederler hatta intihar ederler dillerinde en büyük küfür aptal-salaktır ve bu milletin %90 tanrıya inanmaz.

Yerli Amerikalıları hepimiz severiz di mi onlarda sizin put dediğiniz totem dediğiniz çok tanrılı dinlere inanırlardı çok mu yozdular Amerikalılar girene kadar onurluydular çalışkanlardı topraklarına eşlerine bağlıydılar bilinen hiçbir sapkınlıkları yoktu.

Örnekler bitmez biz Türkler mesela İslam öncesinde nasıl yaşıyorduk ? Yozmuyduk sapık bir toplummuyduk ben size söyleyeyim şuanki halimizden çok daha iyi durumdaydık.

casper06
04-11-2009, 00:14
yav ALLAH aşkına etme eyleme karadut kardeşim. bir anne baba 3,5 milyon euroya kızlarına bu denli şerefsizce bir şekilde katleden insanı ALLAH inancı olan bir insan affeder mi? öbür dünyada bunun hesabını nasıl verir benim inancıma göre. bu durumda islamın sizlerin işine gelmesi lazım gelmiyor mu? cok sevipte ölünce asla yenisi olacagını düşünmediğiniz hayatı en güzel sekilde yasamak için bir fırsat olmazmıydı sizler için?

casper06
04-11-2009, 00:30
Yazdıklarım ile sizin aranızda görülmeyen bir filtre mi var anlamış değilim ben nerede peygamberden bahsettim ya da sizin inancınızı değiştirmeye çalıştım anlamak mümkün değil.

Size bir soru müslümanlara güvenilir di mi sizin mantığınızla ? Ben 31 yaşındayım 30 yıl müslüman olarak yaşadım bütün ailem sülalem müslümandır. Şimdi 30 yıl bana güvenirdiniz 1 yıl içinde güvenilmez mi oldum sizin Allah'ınıza inanmıyorum diye ?

Siz hangi toplumları inceledinizde bu şekilde yargılara varıyorsunuz söylermisiniz Rusya'dan örnek verdiniz baltayı taşa vurdunuz başka da bir örnek gelmedi mesela ben size bir ülke vereyim ;

Japonları seversiniz di mi iyi insanlardır politika gibi yozlaşmış bir kurumda bile hata yapınca delikanlıca istifa ederler hatta intihar ederler dillerinde en büyük küfür aptal-salaktır ve bu milletin %90 tanrıya inanmaz.

Yerli Amerikalıları hepimiz severiz di mi onlarda sizin put dediğiniz totem dediğiniz çok tanrılı dinlere inanırlardı çok mu yozdular Amerikalılar girene kadar onurluydular çalışkanlardı topraklarına eşlerine bağlıydılar bilinen hiçbir sapkınlıkları yoktu.

Örnekler bitmez biz Türkler mesela İslam öncesinde nasıl yaşıyorduk ? Yozmuyduk sapık bir toplummuyduk ben size söyleyeyim şuanki halimizden çok daha iyi durumdaydık.benim alıntı yaptıgın yazımda "benim inancımı değiştirmeye calısıyorsun" demeye calıstıgımı da nerden cıkardın anlamadım. ben bana ne kadar İslam la alakalı ne kadar kötü örnekler de verseniz benim ALLAH inancımı değiştiremezsiniz demeye calısmıstım. galiba benim yazdıklarım sana difüzyonlu geliyor olmalı ki konu rayından cıkıp etrafa yayılmış. Ayrıca sizde japonya örneğini vererek baltayı taşa carptınız belirteyim. Japonya atom bombası atılana kadar ne kadar despot bir halktı gidip arasytırmanı tavsiye ederim. Atom bombası atılana kadar bu gün nereye saldırsak acaba hesaplarıyla günlerini geciren bir ülkeyi örnek göstermene oldukça sasırdım. mesela çin istilası en büyük örnek. adamlar kendi bölgelerini bırak taa amerikayla bile savastı cıkar ugruna. atom bombası akıllarını baslarına getirmelerine sebep olmasaydı duracaklarıda yoktu. kızılderililere gelince sen kendi agzınla diyorsun adam ların inancları var totem dediğimiz cok tanrılı dinlere inanıyorlar diye. bak bir inancları varmıs değilmi. ateist diyemeyiz onlara o zaman. diğer örnekleride alırsak cok sevinirim

saygılarımla

casper06
04-11-2009, 00:49

hayatımda bu kadar gereksiz bir soruyla karsı karsıya gelmedim desem yeridir. ALLAH ın tüm kainatı, dünyayı, dagları, tasları, insanları, hayvanları kısacası evrende ne varsa yaratacagına inanıyorum. şimdi tüm bu kainatı yaratan yüce ALLAH elçi olarak yolladıgı Peygamber Efendimiz (a.s) me Miraç ı yaşatamayacak kadar aciz olamaz.

hem senin fütürsuzca diye soruyor dediğin konu sizin deyiminizle benim bir tezim. Sizde madem bu kadar bilime kendinizi adadınız. hatta kendinizi adadıgınız bilimi sadece siz ateistler yapıyorsunuz. bunuda bir bilim ısıgında bir tez varsayıp tezimi cürütmek yerine hakaret ediyorsun. ayıp değilmi.

yeri gelmişken su bilim meselesinede değinmeden edemicem. sanki bu dünyada bilimle yasayan tek insanlar gibi konusmanızı eshefle yadırgıyorum. sadece evrim teorisiyle ugrasmayan bilim adamlarınıda dolaylı yönden asagılık durumuna düşürmeye calısmanızdan rahatsızlık duyuyorum. ADAMIN ADI ÜSTÜNDE BİLİM ADAMI. ama ALLAH a inanıyor. bana ALLAH a inanan bir bilim adamından daha akkıllı oldugunu biri ispat etsin dişimi kırarım. Bilim adamları dediğimiz akıl küpü insanlara dahi EVRİM i ispat edemeyen Bilim adamlarının peşinden her dedkleri ALLAH kelamıymış gibi kosmanız sizin de ne kadar yanılgı içinde olabileceginizin kanıtıdır.

saygılar

AhbAp
04-11-2009, 00:51
...hani sizdeki inanclara saygı kavramı. ben gidip bir budisti elestiriyormuyum. bunu yapan müslümanlar varsa aynı hataya tüm müslümanların düştügü anlamına mı geliyor. sevmiyorsan hakaret etmeyeceksin. hakaret etmeden tartısılmasına asla karsı değilim . ama siz bunu yapmıyorsunuz. bana kıt diyorsunuz ama benim size sordugum soruyu halen anlamıs değilsiniz. bu kaadr celişkilerle doluyken nasıl celişkili oldugunu düşündügünüz insanları yargılarsınız. ben onu soruyorum

Casper06,

Ben öncelikle şu bahsetmiş olduğun "inançlara saygı" konusuna kendi açımdan değinmek istiyorum.

Ben, inançlara saygı duyulması gerektiğini düşünmüyorum. Konumuz islamiyet ve kuran ise, açıkça bunlara saygı duymuyorum. Tamamen karşısında olduğum, yaklaşımlarının tümüne karşı çıktığım, dünyanın (tüm dinler açısından) bugünkü kötü durumunda ve insanların boşvermişliklerinde ciddi payı olduğunu düşündüğüm bir şeye nasıl saygı duyarım?

İnançlara saygı duyulmaz, ama insanlara saygı duyulur, dolayısıyla bir insanın istediği şeye inanmasına da saygı duyulmalıdır. Ama o kişi bana gelip, "İnancıma saygı duy" diyemez. Hele ki konu Kuran olduğunda, gayrimüslimler için barındırdığı ifadelere bakıldığında, Kuran saygıdan bir hayli yoksun bir kitaptır. HAkaret ettiği kişilerin ona saygı duymasını da beklememelidir.

Eleştirilerin içerisinde, kişilere hakaret edici ifadelerin olmaması konusunda aynı fikirdeyim. Ancak, burada ince bir çizgi var: Müslümanlar, ateistlerin İslami kavramlardan tıpkı bir müslüman hassaslığında bahsetmelerini bekliyorlar. Bu beklediğiniz şey söz konusu olamaz. Kişi inanmıyorsa rahatça küfredebilir de demiyorum. Ama eleştiri konusunda kendisini tutmasını, bazı sınırları aşmamasını bekleyemeyiz. Zira, "Kuranı Muhammed yazdı" gibi bir cümle, içerisinde hakaretvari hiçbir kelime içermemesine rağmen, bir müslüman tarafından İslama küfür olarak algılanabiliyor. Eğer konu bu gibi birşeyse, müslümanların böyle bir şeyden şikayet etmelerini anlamlı bulmuyorum. Ama "Hay senin peygamberinin....." gibi bir cümleyi ben de gereksiz buluyorum.

Ben müslümanlığa düşmanım, ama müslümanlara düşman değilim. Müslümanları bir noktaya kadar anlayabiliyorum çünkü bir zamanlar müslüman olduğum için, müslüman gözüyle bakmak nedir bilirim kendimce. Ben ve benim gibi düşünenler, Kuranın ne olduğu konusunda kendimizden son derece eminiz, bunu bir afyona benzetiyoruz. Bu afyon müslümanların üzerinden kalktığında olumlu birşey yapmış olacağımızı düşünüyoruz. Müslümanlığın eleştirisi bundandır. Ama ben bir müslümana hakaret ederek, müslümanlık dışı bakış açısından soğutmak istemem, ona ulaşmak isterim. Bu nedenle müslümana saygı duyarım.

Ama müslümanlığa asla!

Saygılarımla...

ozgurrr
04-11-2009, 00:56
benim alıntı yaptıgın yazımda "benim inancımı değiştirmeye calısıyorsun" demeye calıstıgımı da nerden cıkardın anlamadım. ben bana ne kadar İslam la alakalı ne kadar kötü örnekler de verseniz benim ALLAH inancımı değiştiremezsiniz demeye calısmıstım. galiba benim yazdıklarım sana difüzyonlu geliyor olmalı ki konu rayından cıkıp etrafa yayılmış. Ayrıca sizde japonya örneğini vererek baltayı taşa carptınız belirteyim. Japonya atom bombası atılana kadar ne kadar despot bir halktı gidip arasytırmanı tavsiye ederim. Atom bombası atılana kadar bu gün nereye saldırsak acaba hesaplarıyla günlerini geciren bir ülkeyi örnek göstermene oldukça sasırdım. mesela çin istilası en büyük örnek. adamlar kendi bölgelerini bırak taa amerikayla bile savastı cıkar ugruna. atom bombası akıllarını baslarına getirmelerine sebep olmasaydı duracaklarıda yoktu. kızılderililere gelince sen kendi agzınla diyorsun adam ların inancları var totem dediğimiz cok tanrılı dinlere inanıyorlar diye. bak bir inancları varmıs değilmi. ateist diyemeyiz onlara o zaman. diğer örnekleride alırsak cok sevinirim

saygılarımla

Tarihide böyle yüzeysel yorumlarla katlettiniz tebrik ederim. Sizin mantığınızla kıtaları işgal eden Osmanlıyı ya da heryere cihad ilan ederek islamı yaymaya çalışan araplarıda atom bombası ile terbiye etmek lazımmış. Amerika şuan nereye saldırsak diye düşünüyor onlara da lazım hatta komple dünyayı havaya uçurun olsun bitsin sizde kafanızı gömdüğünüz kumun içinde rahat edersiniz.

Sizin elinizde olsa neler yapabileceğinizi bütün forum görmüş oldu atom bombası atılmasını haklı çıkartan yorumunuzla siz islamın nefret ettiği yahudileri katletti diye hitleri de savunursunuz bu mantıkla yazık çok yazık.

casper06
04-11-2009, 00:57

hayatımda bu kadar gereksiz bir soruyla karsı karsıya gelmedim desem yeridir. ALLAH ın tüm kainatı, dünyayı, dagları, tasları, insanları, hayvanları kısacası evrende ne varsa yaratacagına inanıyorum. şimdi tüm bu kainatı yaratan yüce ALLAH elçi olarak yolladıgı Peygamber Efendimiz (a.s) me Miraç ı yaşatamayacak kadar aciz olamaz.

hem senin fütürsuzca diye soruyor dediğin konu sizin deyiminizle benim bir tezim. Sizde madem bu kadar bilime kendinizi adadınız. hatta kendinizi adadıgınız bilimi sadece siz ateistler yapıyorsunuz. bunuda bir bilim ısıgında bir tez varsayıp tezimi cürütmek yerine hakaret ediyorsun. ayıp değilmi.

yeri gelmişken su bilim meselesinede değinmeden edemicem. sanki bu dünyada bilimle yasayan tek insanlar gibi konusmanızı eshefle yadırgıyorum. sadece evrim teorisiyle ugrasmayan bilim adamlarınıda dolaylı yönden asagılık durumuna düşürmeye calısmanızdan rahatsızlık duyuyorum. ADAMIN ADI ÜSTÜNDE BİLİM ADAMI. ama ALLAH a inanıyor. bana ALLAH a inanan bir bilim adamından daha akkıllı oldugunu biri ispat etsin dişimi kırarım. Bilim adamları dediğimiz akıl küpü insanlara dahi EVRİM i ispat edemeyen Bilim adamlarının peşinden her dedkleri ALLAH kelamıymış gibi kosmanız sizin de ne kadar yanılgı içinde olabileceginizin kanıtıdır. inanan Bilim adamı aptal mı da meslektasının acık acık ispat ettiği bir kanıta ragmen hala ALLAH a inanmaya calıssın. Hadi diyelim ki biz sizin inandıgınız hurafelere körü körüne inanmıyoruz. Bu hurafelere inanmayan bilim adamlarına ne gibi bir tas atacaksınız??????

saygılar

casper06
04-11-2009, 01:00
Tarihide böyle yüzeysel yorumlarla katlettiniz tebrik ederim. Sizin mantığınızla kıtaları işgal eden Osmanlıyı ya da heryere cihad ilan ederek islamı yaymaya çalışan araplarıda atom bombası ile terbiye etmek lazımmış. Amerika şuan nereye saldırsak diye düşünüyor onlara da lazım hatta komple dünyayı havaya uçurun olsun bitsin sizde kafanızı gömdüğünüz kumun içinde rahat edersiniz.

Sizin elinizde olsa neler yapabileceğinizi bütün forum görmüş oldu atom bombası atılmasını haklı çıkartan yorumunuzla siz islamın nefret ettiği yahudileri katletti diye hitleri de savunursunuz bu mantıkla yazık çok yazık.
harbidenn seninle aramızda ya difüzyon var yada anlamakta zorluk cekiyorsun yada ben anlatamıyorum. ben atom bombasını savunan bir yazıyı nereye yazdım bir söyle bakayim. ayrıca amerikadan en cok nefret eden insanlardan biriyimdir. cola bile içmem hiç bir amerikan malını almam.

ozgurrr
04-11-2009, 01:04
harbidenn seninle aramızda ya difüzyon var yada anlamakta zorluk cekiyorsun yada ben anlatamıyorum. ben atom bombasını savunan bir yazıyı nereye yazdım bir söyle bakayim. ayrıca amerikadan en cok nefret eden insanlardan biriyimdir. cola bile içmem hiç bir amerikan malını almam.

Çala kalem yazınca kendi yazdıklarınızı da anlamıyorsunuz sanırım ;

casper06´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=256142#post256142)
Japonya atom bombası atılana kadar ne kadar despot bir halktı gidip arasytırmanı tavsiye ederim. Atom bombası atılana kadar bu gün nereye saldırsak acaba hesaplarıyla günlerini geciren bir ülkeyi örnek göstermene oldukça sasırdım. mesela çin istilası en büyük örnek. adamlar kendi bölgelerini bırak taa amerikayla bile savastı cıkar ugruna. atom bombası akıllarını baslarına getirmelerine sebep olmasaydı duracaklarıda yoktu.

Sizinle tartışmak imkansız laf anlatmaya çalışanlara sabır sizede selamet dilerim.

Khaos
04-11-2009, 01:08
bana bak casper
sakın sana kızdığımı yada nefret ettiğimi yada tehdit ettiğimi sanma...
gökyüzündeki o adam için iki sene bosnada sırplara karşı savaşmış bir eski mücahidim ben..
iki yıl konuşurken kolay.
o soğukta karda dilini bilmediğim insanlar için allah rızası için nelere katlandım.
ama bütün o yaşananlar inançla alakalı değil.
kim ne ise o.
şu an ateistim.
ne oldu yani.
her haltı yapabilecek şerefsizin birimi oldum.
siz müslümanları ben iyi tanırım.
bana o masalları anlatma.
bak müslüman.
kendine gel.
ateist demek kuralsız demek değil.
sen de aslında kendi koyduğun kurallara göre yaşıyorsun.
allahın koyduklarına değil.

casper06
04-11-2009, 01:14
Casper06,

Ben öncelikle şu bahsetmiş olduğun "inançlara saygı" konusuna kendi açımdan değinmek istiyorum.

Ben, inançlara saygı duyulması gerektiğini düşünmüyorum. Konumuz islamiyet ve kuran ise, açıkça bunlara saygı duymuyorum. Tamamen karşısında olduğum, yaklaşımlarının tümüne karşı çıktığım, dünyanın (tüm dinler açısından) bugünkü kötü durumunda ve insanların boşvermişliklerinde ciddi payı olduğunu düşündüğüm bir şeye nasıl saygı duyarım?

İnançlara saygı duyulmaz, ama insanlara saygı duyulur, dolayısıyla bir insanın istediği şeye inanmasına da saygı duyulmalıdır. Ama o kişi bana gelip, "İnancıma saygı duy" diyemez. Hele ki konu Kuran olduğunda, gayrimüslimler için barındırdığı ifadelere bakıldığında, Kuran saygıdan bir hayli yoksun bir kitaptır. HAkaret ettiği kişilerin ona saygı duymasını da beklememelidir.

Eleştirilerin içerisinde, kişilere hakaret edici ifadelerin olmaması konusunda aynı fikirdeyim. Ancak, burada ince bir çizgi var: Müslümanlar, ateistlerin İslami kavramlardan tıpkı bir müslüman hassaslığında bahsetmelerini bekliyorlar. Bu beklediğiniz şey söz konusu olamaz. Kişi inanmıyorsa rahatça küfredebilir de demiyorum. Ama eleştiri konusunda kendisini tutmasını, bazı sınırları aşmamasını bekleyemeyiz. Zira, "Kuranı Muhammed yazdı" gibi bir cümle, içerisinde hakaretvari hiçbir kelime içermemesine rağmen, bir müslüman tarafından İslama küfür olarak algılanabiliyor. Eğer konu bu gibi birşeyse, müslümanların böyle bir şeyden şikayet etmelerini anlamlı bulmuyorum. Ama "Hay senin peygamberinin....." gibi bir cümleyi ben de gereksiz buluyorum.

Ben müslümanlığa düşmanım, ama müslümanlara düşman değilim. Müslümanları bir noktaya kadar anlayabiliyorum çünkü bir zamanlar müslüman olduğum için, müslüman gözüyle bakmak nedir bilirim kendimce. Ben ve benim gibi düşünenler, Kuranın ne olduğu konusunda kendimizden son derece eminiz, bunu bir afyona benzetiyoruz. Bu afyon müslümanların üzerinden kalktığında olumlu birşey yapmış olacağımızı düşünüyoruz. Müslümanlığın eleştirisi bundandır. Ama ben bir müslümana hakaret ederek, müslümanlık dışı bakış açısından soğutmak istemem, ona ulaşmak isterim. Bu nedenle müslümana saygı duyarım.

Ama müslümanlığa asla!

Saygılarımla...sevgili Ahbab!

keske karsılastıgım her insan sizler gibi olsa der ve bu konuyu burada kapatmak isterim. Sadece bir konu dısında tüm yazdıklarına da katıldıgımı söylemek isterim. İnsanların deger verdikleri birşeye saygısızlık yapıldıgında , iddia ediyorum su garip dünyada kim olursa olsun kızar sinirlenir asabileşir. kimileri kendini tutar, kimileri kendini tutamayıp fütursuzca hareketler yapar. her insan kendini tutabilecek insan kadar erdemli olamaz. bu konuyu acmamın nedeni, ALLAH, MUHAMMET(s.a.v) ve KUR'AN gibi bana göre cok degerli olan isimlere saygısızlık yapılması benim bir yerde hırsımı alamayarak bu konuyu acmama neden oldu. kiminize göre ben kör olabilirim inandıgım degerler acısından. ama ben gercekten bu degerlere inanmasam neden sizler gibi bir hayat sürmeyeyim.. siz ALLAH, MUHAMMET, KUR'AN la dalga gecerseniz. Biz müslümanlar sizlerle dalga gecersek aramızda bir mutabakat nasıl olacak. benim tek istediğim saygı cercevesinde tartısmak. hayatın saygı ve sevgi cercevesinde gecmesi dilegiyle izninizle bu konuyu kapatmak istiyorum.

AhbAp
04-11-2009, 01:24
sevgili Ahbab!

keske karsılastıgım her insan sizler gibi olsa der ve bu konuyu burada kapatmak isterim. Sadece bir konu dısında tüm yazdıklarına da katıldıgımı söylemek isterim. İnsanların deger verdikleri birşeye saygısızlık yapıldıgında , iddia ediyorum su garip dünyada kim olursa olsun kızar sinirlenir asabileşir. kimileri kendini tutar, kimileri kendini tutamayıp fütursuzca hareketler yapar. her insan kendini tutabilecek insan kadar erdemli olamaz. bu konuyu acmamın nedeni, ALLAH, MUHAMMET(s.a.v) ve KUR'AN gibi bana göre cok degerli olan isimlere saygısızlık yapılması benim bir yerde hırsımı alamayarak bu konuyu acmama neden oldu. kiminize göre ben kör olabilirim inandıgım degerler acısından. ama ben gercekten bu degerlere inanmasam neden sizler gibi bir hayat sürmeyeyim.. siz ALLAH, MUHAMMET, KUR'AN la dalga gecerseniz. Biz müslümanlar sizlerle dalga gecersek aramızda bir mutabakat nasıl olacak. benim tek istediğim saygı cercevesinde tartısmak. hayatın saygı ve sevgi cercevesinde gecmesi dilegiyle izninizle bu konuyu kapatmak istiyorum.

Beklediğiniz konuda bir mütabakat oluşmayacağı açıktır, bunu beklemek de bana abes görünüyor. Ateizm ile İslam mütabakata nasıl varabilir? Veya bir ateist ile bir müslüman?

O ince çizgiye tekrar dikkat çekmek istiyorum. Bir gayrimüslüm kuranla dalga geçebilir. Eğer, ciddiye alınabilecek şey bulamıyorsa Kuran'da, ne yapmasını bekliyorsunuz? Ben de Kuranla dalga geçiyorum açıkçası, ama bir müslümanla dalga geçmemeye çalışıyorum. Ama kimileri var ki, Kurandan birhaber şekilde güya Kurana dayanarak konuşuyor ve insanın sabrını gerçekten zorluyor. Zaten bunun herhangi bir dinle alakası yok, bu bir kişi davranışı. Ama bu, hakaret etme serbestisi tanımamalı. Hakaretler sıradaysa, zaten konuyu konuşmaya o an için son vermekte fayda var, havanda su dövmekten ileri gitmeyecektir.

İnanan bir kişiye, inanmasından ötürü hakaret etmemeli diye düşünüyorum. Yoksa o kişiyi kendimden zaten uzaklaştırırım. Ve bu da kesinlikle olmasını istemediğim birşey.

KızıL
04-11-2009, 05:00
yahu sevgili ateist dostlarım kardeşlerim şimdi en son bıraktığım yerden tüm yazıları okudum.. gerçekten hepiniz elinizden geldiğince bizler için çok güzel cevaplar vermişsiniz!
sabrınızla gerçekten bence anlıyana güven vermişsiniz, örneklerde olsun ifadelerde olsun sizlerinde yorulduğunu gördüm sıkılan çok dostumuz olmuş bu başlıklardan ve cevaplardan haklısınızda...
şimdi bunca ateistin bunca yazısı anlamak isteyene en büyük güvendir!!
enerjinizi bu sayfada harcamanızı istemem bence yorulmayınız!
9 sayfa boyunca yeterince açıklamadınız mı??
bu başlık bence yeterince ilgi gördü sadece ve sadece güzel aklınızı böyle şeyler için yormanıza dayanamıyorum :) gelin bu başlığı cevapladığımızı kabul edelim diğer işlerimize bakalım...
yoksa proximo madde bağımlısı olan arkaşla çok ugrasacak :) liop un kafası yine atacak..
bu benim bir önerimdir isteyen arkadaşım uyar istemeyen yok ben daha anlatacağım ohh ohh sabahlar olmasın derse devam edebilir..
bunu neden mi yapıyorum??
güven karşılıklı bir duygudur! size güvenmiyen birisine güvenemezsiniz işte bu yüzdendir ki bizim bunca cevaplarımız var ken müslümanlara neden güvenilmesi gerektiğini açıklayamıyorlar!
son olarak imamın haberinide koydum!!

İlahimasal
08-05-2016, 20:40
Sevgili arkadaslar öncelikle bu konuyu acarken sakın ateist olanlara kin nefret duydugumu sanmayın. Ben insanı ALLAH ın yarattığı varlıklar kapsamında severim. Dolayısıyla ALLAH ın yarattıgına inandıgım hiç bir varlığa, hakaret, küfür vb. gibi asagılayıcı ithamlarda bulunmamaya yasamım boyunca dikkat ettim. bazen hararetli tartısmalarda dozu biraz kacırmış olduğum olmuştur. ama bu tartıstıgım kişiyle karsılıklı bir dozasımının ilerisine gitmemiştir. o yüzden benim burada yazacagım konular tamamiyle benim iddialarımdır.ve bu iddialar da burda katıldıgım bir kac topic sayesinde kafamda olustu. eger iddialarımı cürütürseniz sizin hakkınızda düşündüğüm yersiz fikirlerin hepsini kafamdan bir cırpıda atacagıma söz veriyorum. karsılıklı saygı içerisinde bir tartısma gecmesi dileğiyle...

Baslıktan da anlasıldıgı gibi sizden bana cevabını vermenizi beklediğim konu biz inananların siz ateist, panteist, deist vs.vs gibi inancsız insanlara hangi baglamda güveneceğimiz. Hayatımızın her alanında karsımıza cıkan inancsız vatandaslarımızın, bizlere tv, dergi, gazete, mecmua, internet gibi yayın araclarıyla anlattıkları "Uygarlığın geliştirilmesi ve insanlığın mutluluğu için barışın ve demokrasinin, adaletin, hak ve fırsat eşitliğinin sağlanması, tabiatın korunması, bilimsel ve sanatsal yaratıcı etkinlikler, insanlararası dostlukların gelişmesi" gibi insanlık gereği durumları bir inancsızlık içinde topluuma nasıl empoze edeceklerini gerçekten cok merak ediyorum.

Şimdi diğer iddialarıma gecmeden önce kısaca fikirlerinizi almak için sözü sizlere bırakıyorum,

saygılarımla

Ey müslüman halen yaşiyorsan sana 2016 yılından yaziyorum.

Karaman'da ,anaları türbanlı, babaları cumacı, dedeleri camici, nineleri mevlütcü ,10 yaşındaki 45 ERKEK ÇOCUĞUNA ,müsluman bir vakıfda tecavüz edildi.

A-teist'lere güvenseydiler ,mesela Aziz Nesin vakfına gitseydiler bu çocukların IRZLARI teminat altında olacakdı.

Henüz musluman vakıflarda kimin kimin ırzına gecdiği hakkında araştirma yapamıyoruz. Müslüman bir hükümet bu konuları DUA ederek kapatıyor.

Cahil Ateist
16-06-2018, 17:04
Neden suç işleyelim? Hayat anlamsız, ölüm anlamsız, intihar anlamsız, iyi şeyler anlamsız. Hiçbir şeyin anlamı yok. Suç işlemek neden anlamlı olsun? "Suç işlememek de anlamsız size göre." derseniz haklı olduğunuzu kabûl ederim. Fakat içgüdülerimiz sebebiyle zorunlu olarak iyi oluruz. Mutluluğu aradığımız için sürüye katkı sağlarız, suç işlemeyiz. Bu iki düşüncenin çeliştiği doğrudur, nasıl Allah'ın bir şey yaratması ile hayatın anlamsızlığı çelişiyorsa.

kartopu
17-06-2018, 06:29
İşte dincilerin sorunu bu Başkaları adına karar vermek. Ben ateist olsam şöyle kötü olurum böyle kötü olurum Hiç güvenilmez biri olurum gibi.
Kendi sorduğu sorudan bir çıkar sağlamak, propaganda yapmak.

İnsan olmak için illa da birisinin aklına mı ihtiyaç duyulacak sana bir nasıl olmanı mı söyleyecek.
İnsan iyi olmayı kendisi için ister tanrı için değil. İyi olmak karşılığında iyiyi görmek istemektir.

Bence soru psikolojik.

Sarlo
30-06-2018, 16:11

Bunların hepsini müslümanlar yapıyor zaten hemde Allah için.

Just Watch
07-03-2019, 14:09
İnançlı biri onu kimsenin görmediği bir yerde tanrının izlediğini düşünerek kötü bir şey yapmaktan kaçınabilir. Ateist bu kötü şeyi yapar demek değil bu. Ama yaparsa cezalandırılacağını düşünmez. Yani yapabilir.