PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sosyal devlet kayıt parası vermeyeni felç ediyor

güneşinzaptıyakın
03-11-2009, 21:34
Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Yuvacık köyünde 20 TL lik kayıt parasını ödeyemeyen anne, karşılığında okulun halılarını yıkarken damdan düştü ve felç oldu.

Detay için:20-tl-felç-etti (http://www.beyazgazete.com/20-tl-felc-etti.html)

Her fırsatta sosyal devlet olmaktan bahseden, hatta bunu anayasasına yazan fakat uygulamada asla buna uymuyan devlet sistemi, İnsan odaklı olmayan sömürü politikalarına bir yeni kurban daha ekledi. Düşünün 20 TL için yaşanıyor tüm bunlar, koskoca anlı şanlı süper güç olduğu iddia edilen T.C. Devleti bir evladının 20 TL.lik okul masrafını karşılayamıyor ve ücretsiz vermek zorunda olduğu bir hizmet için kendi vatandaşına angarya yükleyebiliyor, senelerdir sürüyor bu angaryalar ama kimseden çıt yok, sonra ben bu toplumun %85'i aptaldır dediğimde kızıyorsunuz. Anayasal hakkıdır ücretsiz eğitim çocuklarımızın. Bu hak anayasa ve devlet güvencesindedir ama her sene kuzu kuzu gidip bir sürü parayı bayılır bu %85'lik kitle, parasız eğitim diyen evlatlarını coplar ve bölücü diye tutuklar, sonrada sosyal devletiz der.

Bunun hesabını sormak için kimse çıkmayacak merak etmeyin, o zavallı kadın felç olduğu ile kalacak, sosyal devlet bekaasına kavuşacak, %85 ise hep mutlu mesut yaşayacak bir gün kendi başına gelene kadar bu tip kazalar, sustuğu için sıranın kendisine geldiğinin farkına varamadan oda %85 ile mutlu mesut yaşayacak, vatan sağolsun diyecek en fazla...

Hortlak
04-11-2009, 09:46
Sosyal devletin olabilmesi için halkın hakkını araması gerekir. Kürtçü, Ulusalcı, İslamcı, Laik, Sünni, Alevi, Solcu, Milliyetçi, Liberal diye birbirini yiyen bir toplum da hakkını arayamaz. Böyle ülkelerde eli sopalı hükümetler iktidar olur, kendisine oy verenlerin sevmediği kesimleri sopalar (kendileri de arada parsayı toplar yoksa ne kendilerine oy verenler ne de muhalifler umurlarında değildir pek) bazen bu sopalanan Solcular olur buna diğerleri sevinir, şimdi sopalananlar Ulusalcı, Laik kesimler, sevinenler de "biz sopalanırken siz seviniyordunuz" diyen Solcular, İslamcılar, Kürtçüler, 1-2 seçime sopalı iktidar Ulusalcı, Laik oylarla gelir, sopalananlar sıra değiştirir bu sefer dünün acısıyla ötekilerin sopalanması istenir. Kendisinden olmayanlar sopalanırken sevinenlerin hepsinin ortak noktası ise aslında hepsinin uzun vadede merkep olmasıdır. Zira insan olan kendisini sopalatmak istemez fakat kendisinden olmayan sopalanırken de "oh" demez...

güneşinzaptıyakın
04-11-2009, 10:22
................. Kendisinden olmayanlar sopalanırken sevinenlerin hepsinin ortak noktası ise aslında hepsinin uzun vadede merkep olmasıdır. Zira insan olan kendisini sopalatmak istemez fakat kendisinden olmayan sopalanırken de "oh" demez... Güzel tespit, kimse faşist baskılara karşı seyirci kalmamalıdır. Bu baskı ister Kürtler olsun, ister eğitim hakkı olsun yada siyaset yapma hakkı olsun, Aslında en temel haklar olan ''yaşama-barınma-sağlık-eğitim vb.'' haklara yapılan her saldırı ''herkeze'' yapılmıştır. Her konuyu ısrarla ''Kürt'' bağlamına getirme baskısınada bir dur demek lazım, neticede İnsanların bir çok sorunu var.

20 Tl gibi bir çoğumuz için önemsiz bir para miktarına, İnsanlar 21. yy T.C. devletinde orta çağ angaryalarına benzer angaryalara koşuluyorlar...