PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sosyalist’in el kitabı

güneşinzaptıyakın
05-11-2009, 19:46
Anarşik arkadaşımız güzel bir konuya değinmiş bende biraz daha detaylandırayım dedim.

[/QUOTE]
son altı saatte bir üçlünün üstüne iki kapak yaptım.
litrelik şarap devirdim.
metalica ile başladım pentagram duman derken erkin, sonra orhan şu an müslüm dinliyorum.
ne cin geldi ne de trip.
tek hissttiğim tüm bu tartışmalardan bıktım yoruldum.
kim olduğuna bakmadan bu saatte klavye başında nesi varsa paylaşan herkese selam ediyorum.

sosyalist demogoji yapmaz.
lafı eğip bükmez.
…………………….

- Enine çizgili tişort giymez. (Enine çizgiler şişman gösterir bu nedenle burjuva izlenimi oluşabilir)
- Sadece amele kavesine gider. Asla café, patissérié yada shoping center’a gitmez.
- Pasta yemez. Kuru ekmek ve kuru soğan tercih eder.
- Badem bıyık bırakmaz. (Badem bıyık=Hitler=Faşist)
- Sadece pos bıyık (Stalin dayı), keçi sakal (Lenin abi) yada gür bir sakal-bıyık (Marks baba) bırakabilir. (Sakal sorunu yaşayanlar Ho amca gibi imaj yapabilirler.)
- Sadece kızıl renk giyinir.
- Eski ahid’te devrimci kadınlara bacı deniyordu, yeni ahid’te sadece yoldaş denilecek.
- Eski ahid’te birinci sigarası içilir deniyordu, yeni ahid’te göre sigarayı bırakır, entel olanları piposunu duvara asar.
- Eski ahid’te devrim nikahı izni vardı, yeni ahid’te nikahsız yaşamaya izin var. (Metres edinmek burjuva geleneği olduğu için hala yasak.)
- Caddenin sol tarafından yürür.
- Yatakta sol tarafından kalkar.
- Sol eliyle yemek yer.
- Sol eliyle mastürbasyon yapar.
- Sol eliyle selam verir, alır yada elveda der.
- Sol yumruğunu geliştirir. (Devrim sabahı masaya küvetli vurabilmek için)
- Sol gözü açık uyur. (karşı devrimciler için tedbir olarak)
- Aslında en iyi devrimciler solaklar arasından çıkar.
- Burjuva davranışı olan fitness, plates vs. yapmaz. Mao’cular Tai Ji Quan yapabilirler.
- Gülmez, espiri yapmaz, fıkra anlatmaz. Enseye tokat asla vurmaz.
- Marks’ın dediği gibi ‘’ağzıyla içer, ağzıyla konuşur’’.

evrensel-insan
05-11-2009, 22:45
Saygideger arkadaslar;

Hic bir soyutun kitabi yoktur ve olamaz. Herkes kendi inandigi dogrusu temelinde bir soyutu algilar ve uygular. "Br sosyalist boyle olmalidir" ile, "Bir Turk boyle olmalidir", in hic bir farki yoktur. Bu soyutu bir kaliba sokma, sabitleme ve o sabiti uygulama ve de teslimiyete kadar goturur.

Sonucta sosyalizm; bir ideolojik inanctir ve sosyalist te o ideolojinin dogruluguna inanan kisidir.

Ama; her dunya cografyasinda farkli bir sekilde yetisen her bir kisi, kendi cografyasinin onu yetistiren degerleriyle sosyalist olur.

Ne bir sosyalizm, ne de sosyalist kaliba oturtulamaz.

Hercografyanin tarihi gercekleri ve o cografyada yasam suren halklarin yetisim degerleri farklidir.

Sosyalizm; ingilizcede ki; social, yani sosyal kokeninin bir ideolojik duzeni, sosyalist de o duzeni savunanin ideolojik inancsal dogrusudur.

Buna oturtulacak; herhangibir siyasi yonetim-yonlendirim, o duzenin yonunu ve yolunu belirler.

Anti social ise; toplum icine cikmayan, toplumsal birlikteliklerden hoslanmayan, toplumla birlikte ortak hareket etmeyen v.s. demektir.

Anti social kisiler, genellikle kendi dunyalarina kapanik; kapali toplumun mumkun oldugu kadar en kucuk birimlerini koruyan kisilerdir. Toplumsal failiyetlere katilmazlar. Halk arasinda bu tip kisiliklere "yabani", ya da "oyun bozan" lakaplari verilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
05-11-2009, 23:47
beni pipomdan ayırmayın yahıı :)
ağzıyla içer ağzıyla konuşur..
her zaman abii :)

matillda
06-11-2009, 00:56
o maddelerde yaptıklarım da yapmadıklarım da var. misal solak olduğumdan sol elimi de pek bi sever sayarım.. spor ve yoga yapıp Karl Marx da okuyabiliyorum hem de üstümde enine çizgili t-shirtlerle.. Renkli giyinip, tütün sarıyorum (bu hangi ahde giriyor? :P
pos bıyık isterdim tabii biyolojik olarak imkan dışı. bit pazarında saatlerce takılırım lakin kıraataneye gitmem vs...

ben neyim??? kimim benn! sol duyumu yitiriyor muyum dokhtor?

alemsin! güneşinzaptıyakın

:)

KızıL
06-11-2009, 02:08
sevgili matilda bende bu konuda doktoramı yaptığım için size yardımcı olabilirim..
efendim şimdi enine çizgili desenli t shirtler evrim sürecinin bır bölümüdür bir süre sonra onlar birleşecek( tüm dünyanın işçilerigibi) ve tek desen olacaklar..
renkli giyinmenizde biyolojik bir evrimdir olur buda diyalektiktir yakında tek renk (kızıl) olacaktır..
marx okuyupta tütün sarmamak olmazdı zaten bu normal önemli olan sarmak değil efendim içmektir sizde o sorun yok :D
pos bıyık yada bıyık olamıyorsa sorun değil rosa vari bişeyde olur ....
bit pazarına gitmek iyiye işarettir kırahathaneye gitmemek güzeldir efenim
sol duyunuzu yitirmiyorsunuz aksine gelişiyor :)

başka bir alem isteriz....
saygılar..

matillda
06-11-2009, 02:11
sevgili matilda bende bu konuda doktoramı yaptığım için size yardımcı olabilirim..
efendim şimdi enine çizgili desenli t shirtler evrim sürecinin bır bölümüdür bir süre sonra onlar birleşecek( tüm dünyanın işçilerigibi) ve tek desen olacaklar..
renkli giyinmenizde biyolojik bir evrimdir olur buda diyalektiktir yakında tek renk (kızıl) olacaktır..
marx okuyupta tütün sarmamak olmazdı zaten bu normal önemli olan sarmak değil efendim içmektir sizde o sorun yok :D

saygılar..

şahane...:third:

pervane
06-11-2009, 03:20
Bu nasıl el kitabı maddelere göre şimdi ben ortaya karışık gibi duruyorum:)

ne enine ne boyuna çizgili veya kareli tek kıyafetim yok.
siyah renk favorim.
pasta,çikolata ve tatlı tükettiğim besinlerden değil..
bacı sözüne ifrit olurum!
amele kahvesine bir iki girmeye yeltenmişliğim vardır. fakat sonrasını anlatmayayım:)
sağ tarafımın bana neden garaz bağladığını şimdi anlamış oldum.
sağ gözümde astigmat
sağ kolumda biçki dikiş izi
sağ ayağımda nasır!
sol tarafa yüklenmek için olsa gerek!
ne eski ne yeni ahit sigaraya dokunamaz!
bıyık konusu beni bağlamaz!

KızıL
06-11-2009, 04:04
abla sende bu yolun yolcususun bizde aynı yoldayız o zaman sana ben yoldaş diyemm :D

ozgur_beyin
06-11-2009, 11:58
abla sende bu yolun yolcususun bizde aynı yoldayız o zaman sana ben yoldaş diyemm :D

sevgili kızıl ordu ben doğuştan solağım bu beni solcumu yapıyor yoksa salakmı::juggle:

güneşinzaptıyakın
06-11-2009, 13:09

saygılar.. sevgili dostum sen konunun özünü hemen kapmışsın, dar fikir giyip, sol kaldırım solculuğu yapanlar içindir yukardaki ortaya karışık kinayeler... Meşhur fıkra vardır görme özürlülerin fili tarifi diye ona benzedi tarifteki kişi. Şimdi aklıma bir kural daha geldi;

- Piti kare kumaş giymez. (gözü şaşırttığı için sosyalist delikanlılığa yakışmaz.) :D

KızıL
06-11-2009, 14:21
sevgili özgür sadece solak olmak yolun yolcusu yapmaz:)
salak hiç yapmaz ben solaklarıda sağlaklarıda severim :)

pervane
06-11-2009, 21:59
birincisi piti değil pötikare rica ederim fransız kelimeleri sosyalizme bulaştırmayınız!
sevgili kızıl bu yolun yolcularının sonu pek hayra alemet görünmüyor ne dersin :D

KızıL
06-11-2009, 22:02
valla bu yolun yolcularının sonu f tipi olabilir bilemedin darbe olursa idam olabilir :)
ama kaçmaca yok artık....
önemli olan b... yoluna niyazi olmamak lazım.. :D

güneşinzaptıyakın
06-11-2009, 22:04
valla bu yolun yolcularının sonu f tipi olabilir bilemedin darbe olursa idam olabilir :)
ama kaçmaca yok artık....
önemli olan b... yoluna niyazi olmamak lazım.. :D
Eski yolculardan olarak, pilavdan dönenin kaşığı kırılsın :D

Niyaziyede bir tabak pilav :D

kim
08-11-2009, 10:44
onu yapmaz bunu yapmaz saymışınız.
doru zaten sosyalis dediniz hiçbişi yapmaz. Anca palavra sallar. ha bide sol yumrunu. Sallaaaaaa. Kızıl pompomları salllaaaa. :cheer2:

KızıL
08-11-2009, 15:35
onu yapmaz bunu yapmaz saymışınız.
doru zaten sosyalis dediniz hiçbişi yapmaz. Anca palavra sallar. ha bide sol yumrunu. Sallaaaaaa. Kızıl pompomları salllaaaa. :cheer2:

mesela bu gibi yazılara cevap bile vermez.....:music:

kim
09-11-2009, 08:42
mesela bu gibi yazılara cevap bile vermez.....:music:
dedikti ya hiç bişi yapmas. köz köz oturur diye.:boink:

KızıL
09-11-2009, 09:10
dedikti ya hiç bişi yapmas. köz köz oturur diye.:boink:

kum lazım mı?? kum verelim mi??

kim
09-11-2009, 09:33
kum lazım mı?? kum verelim mi??