PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bugün seçim olsa..

HayyaN
06-11-2009, 15:24
Hangi partiye oy verirdiniz ve neden ?

ozgur_beyin
06-11-2009, 15:25
vermiyeceğim tek parti AKP.

Yergin
06-11-2009, 15:27
Aynen katılıyorum sayın ozgur_beyin'e

Daha öncede hiç vermemiştim gerçi :)

Malesef acı olanı, hangi partiye oy verirdiniz sorusuna cevap olarak verebileceğim bir parti yok...

Saygılarımla

Ekleme: Seçeneklere şimdilik fikrim yok diye bir seçenek ekleyebilir miyiz? Ya da boş da olabilir.

HayyaN
06-11-2009, 15:28
Hepar'a oy verirdim.

Nedenleri ; Sayın Osman Pamukoğlu'nun doğruluğuna ve dürüstlüğüne inanıyorum.Türk milleti için faydalı işler yapacağına da inanıyorum.Bizi dış güçlerin oyuncağı haline getirenlerden hesap soracağına inanıyorum.

tayyare
06-11-2009, 15:38
29 Ekim 2009 itibarı ile Cumhuriyetin cenazesi türkiye, kuzey kıbrıs ve dış temsilciliklerinde yapılan giyabi törenlerle kaldırılmıştır.
Bundan sonra yapılacak seçimlerin anlamı hiç mi hiç kalmamıştır. Because neo olanı artık bizim ki değildir.

HayyaN
06-11-2009, 15:41
Ankete katılan arkadaşlardan ricam hangi partiye oy verdiklerini burada mesaj ilede belirtip nedenlerini bizimle paylaşmalarıdır.

AhbAp
06-11-2009, 23:00
Seçenekler arasında HABP yok. Ben oyumu HABP'ye verirdim.

evrensel-insan
06-11-2009, 23:10
Saygideger HayyaN;

Ben de oyumu; AFSEIHOD'ne verirdim. Listede yok herhalde.

Saygilarimla;
evrensel-insan

HayyaN
07-11-2009, 02:51
Seçenekler arasında HABP yok. Ben oyumu HABP'ye verirdim.

Kurun o zaman.

Saygideger HayyaN;

Ben de oyumu; AFSEIHOD'ne verirdim. Listede yok herhalde.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Bahsettiğiniz nedir anlamadım ?

AhbAp
07-11-2009, 02:58
HABP kurulu zaten. Son seçimde gene o partiye verdim. :)

evrensel-insan
07-11-2009, 02:58
Saygideger HayyaN;

Bahsettiğiniz nedir anlamadım ? -HayyaN-

AFSEIHOD'ne -e.i.

Antiayrimci Farklara Sayginin Evrensel Insan Hak ve Ozgurlukleri Dusuncesi/Dernegi

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
07-11-2009, 09:08
düzen partilerinin hiçbirisine vermezdim!
tabiki TKP..

güneşinzaptıyakın
07-11-2009, 14:55
Seçime katılan partilerin tam listesi ise bu gene bir sonraki seçime kadar vermem oyumu kimseye. Liste eksik yapılmış, vermek istemeyenler yok listede.

AhbAp
07-11-2009, 14:59
Seçime katılan partilerin tam listesi ise bu gene bir sonraki seçime kadar vermem oyumu kimseye. Liste eksik yapılmış, vermek istemeyenler yok listede.

HABP'yi bu nedenle söylemiştim dostum. Oyunu vermek istemeyenler için tek parti HABP (Hepiniz Aynı Boksunuz Partisi).

:)

güneşinzaptıyakın
07-11-2009, 15:01
Eyvallah dostum, uzun zamandır fanatiğiyim HABP'in :D

sargon
07-11-2009, 15:39
SHP, Erdal Inönü döneminde avrupadaki sosyalist partiler gibi gercekten sosyal ve demokrat bir parti olma yolunda idi. CHP ile birlesip ipler Baykal ve tayfasinin eline gecince SHP'nin hükümü bitmisti. Simdi SHP yeni bir yapilanma icinde, ben cabalarini olumlu buluyorum. SHP Genel Baskani Hüseyin Ergün'ün aciklamalarini da begeniyorum.

Tek parti ideolojisinden yana olmayan, özgürlükcü ve demokrat olanlarin partisi olabilir diye düsünüyorum. Bu yüzden SHP dedim. Ozgürlükcü ve demokrat olanlarin SHP'nin aciklamalarini bir incelemesini öneririm.

http://www.shp.org.tr/genel-baskan-demecleri

güneşinzaptıyakın
07-11-2009, 15:44
Evet şu anki SHP'nin (solcu çizgide) sosyal demokrat söylemler yaptığı bir gerçektir. CHP'nin sağcı sosyal demokratlıktan çıkop merkez partilerin çizgisine kaydığı düşünülürse SHP'nin bir boşluğu dolduracağı gerçektir. Ne kadar doldurabilir görücez o ayrı bir konudur.

kim
09-11-2009, 09:27
Ben oyumu Genç pariye verirdim. General başkan Fıransız vatandaşı oluyor. ab ye daha kolay gireriz diyene düşünüyorum.
ekmek bulamıyanlar pasta yer artıkın.
mazot 1 tl olcak.
isteyen fıransız vatandaşı olcak.
evrimde yardımıynan hamilelik iki ay üçgün olcak.
herşey Türkiye için.:pop2:

tayyare
09-11-2009, 10:10
Komünizmin olmadığı ortamda SosyalDemokrasi tarih olmuştur !
Sosyaldemirkırat'cılar ne zaman akıllanacak ? bilemiyorum.
Artık cehaleti bırakalım.

Soda
09-11-2009, 10:45
Sargon'un SHP'ye olan sempatisi Ufuk Uras bağlamındadır.

Ufuk Uras nerede Sargon orada :)

UFUK URAS SHP İLE BİRLEŞECEK (http://www.habervitrini.com/ufuk_uras_shp_ile_birlesecek-423924.html)

Daha önce de Sargon bu forumlarda "ÖDP'ye oy atın" deyip duruyordu.
Demek Sargon'un siyasi ufku Ufuk'tan öteye gidemiyormuş.

Türkiye'de kendi partisi tarafından şutlanan tek lider olma özelliğine sahip olan Soroscu Ufuk Uras bu sefer SHP'yi gözüne dikmiş durumda. Şimdi SHP Ufuk Uras'a hazırlanıyor. Böylelikle bir kişinin peşine takılıp kendini tasfiye eden bir parti göreceğiz, bu da bir ilktir. Bir parti bir kişi ile birleşiyor ve kendini tasfiye ediyor :)

Ufuk Uras ilklerin adamıdır. Nevi şahsına münhasır bir siyasetçi ne de olsa.

Uras'ın Amerika'da eğitim görmüş balerin eşi Zeyneb Tanbay da "Kimse bana ne mutlu Türküm diyene dedirtemez" demiş de "Darbelere karşı 70 milyon adım" koalisyonu" ile Taksim'de "Başbuğ istifa" sloganları ile 500 kişiyi yürütmüş.

http://www.milliyet.com.tr/2007/07/27/siyaset/resim/siy08.jpg

Eee, üzüm üzüme baka baka...

Git Amerika'ya bale eğitimi al sonra gel buraya "Başbuğ istifa.." sloganları ile Taksim'de yürü.

Hiç de tebessüm edilmeyecek bir garabet değildir bu.

diablo
09-11-2009, 11:05
günümüz demokrasi masalları bunun yanında mevcut seçmen profili ile sandıktan x veya y partinin çıkmasının bir önemi yoktur...

tayyare
09-11-2009, 11:24
Komünizmin olmadığı ortamda SosyalDemokrasi tarih olmuştur !
Sosyaldemirkırat'cılar ne zaman akıllanacak ? bilemiyorum.
Artık cehaleti bırakalım.

TC başvekili SSDemirel 24 ocak 1978 tarihinde demokratik sosyal devletin sonunu ilan etmiştir. Bu global bir durumdur. Kapitalizm başarısız olmuştur, çökmüştür; SSCB sapasağlam ayakda dururken...

Yani,
yukarıda yazdığım önemli bir hata içermektedir. Komünizm tehlikesi bile artık Sosyaldemokrasinin güçlenmesine neden olamaz !

sargon
09-11-2009, 11:52
Soda, sen böyle sahsi saldirganliklarla politika yapmaya devam et. Belki dengesiz insanlardan taraftarlar bulursun söylediklerine, söylediklerini ciddiye alamiyorum, cünkü sen cok kötü bir yorumcusun. Ben hicbir partiye destek vermeyen birisi olsaydim, senin icerikten yoksun, hamadet dolu ve direk kisiliklere olan saldirganligindan dolayi, o saldirdigin kisilere sempati duyardim. Sen neden böylesin Soda?

SHP'ye Ufuk Uras'tan dolayi sempati duymuyorum. Ben Ufuk Uras'ci falan da degilim. Onceki secimlerde Ufuk Uras ve Baskin Oran'i destekledim ve yine desteklerim. Ufuk Uras'la birlikte ODP'den ayrilan grubun, 10 Aralik hareketinin, liberallerin de SHP ile birlesmesini isterim.

Türkiye'de ne yazik ki, Avrupa'daki gibi marksist temelli sosyal demokrat partiler olusmadi. CHP bir devlet partisiydi ve cok partili hayata gecilince sag mi sol mu olacagina karar vermesi gerekiyordu, kendine sol dedi, bu gercekte birsey ifade etmiyordu. CHP asil olarak milliyetci ve devletci bir parti idi. Sosyalist rejimlerdeki komünist partisinin devlet kapitalizmi uygulayan bir ülkedeki karsiligi idi. Ancak Ecevit döneminde Avrupa sosyal demokrat partilerinin söylemlerinden biraz aldi, daha cok da TIP'in yükselen etkisini gördükleri icin.

Türkiye'de iki ana akim oldu, birincisi milliyetci akim (simdi CHP ve MHP) ikincisi ise islamci-muhafazakar-sag liberal akim (DP, AP, ANAP, AKP). Liberalizmi de sag görünümü ile bu partiler temsil ettiler ve liberalizmin sadece ekonomik yanini aldilar. Nasil ki CHP solun sadece modernlesmeci yanini alip politik olarak tamamen milliyetci cizgide kaldiysa, bu sag partiler de liberalizmin sadece serbest girisimcilik yanini aldilar ve muhafazakar cizgide kaldilar. Halbuki liberalizmin bir de politik yani vardi, fakat bu bugüne kadar öne cikmadi. Dolayisiyla sagiyla soluyla bu ülkede yillardir eksik olan sey politik, kültürel, düsünsel özgürlükler konusu oldu.

Sadece serbest girisimciligin Türkiye'deki toplumsal gelisme icin birsey ifade etmedigini anlayan, demokrasinin önemine vurgu yapan, sosyal devlet düsüncesinin özgürlüklerin bir tamamlayacisi olmasi gerektigini düsünen liberallerin de AKP'ye degil böyle bir sosyal demokrat partiye destek vermeleri gerektigini düsünüyorum.

Liberalizmin bahsettigim türdeki bir versiyonu dünyanin baska ülkelerinde de sol partilere destek vermektedir. Liberal düsünce sayisiz düsünüre sahip olmasina ve örnegin avrupa'da cok yaygin olmasina karsin parti düzeyinde nerdeyse hicbir Avrupa ülkesinde güclü degildir. Cünkü saf bir liberalizm bir halkin ihtiyaclarini karsilayamaz. Liberalizm bir siyasi hareket olarak degil bir ekonomik ve düsünsel hareket olarak anlam tasir, siyasi bir hareket olmak icin zayiftir. Bunun sosyal adalet ve esitlik ilkeleriyle desteklenmesi gerekir ki, bu anlayis da sol akimlarda bulunmaktadir.

150 yillik sosyalizm mücadelesinin dünyaya biraktigi en büyük miras nedir diye soralim kendimize? Sovyetlerde veya Cin'de hangi miras kalmistir, Dogu Avrupa'da hangi miras kalmistir. Hic süphesiz sosyalizm mücadelelerinin birakmis oldugu en büyük miras Avrupa'da yerlesmis olan sosyal devlettir. Sosyal demokrat partiler bu mirasi korumali ve daha da güclendirmeli. Ozgürlükler ancak sosyal adaleti yasatabilen bir toplumda mümkündür. Türkiye'de de özgürlüklerden yana olan herkesin ayni zamanda toplumsal adaletten yana olmasi gerekiyor. Bu yüzden kendilerini sol-liberaller olarak niteleyenlerin de avrupai ölcülerde bir sosyal devlet ve özgürlükler isteyen SHP'yi desteklemelerini istiyorum.

Soda
09-11-2009, 13:03
Sargon neden böyle kızgınsın? Hiç latife kaldırmıyorsun. Bu kadar hassas olma, siyaset hassas insanların yapacağı bir iş değildir ve bence sen de siyasetten çok edebiyata yatkınsın. Bu da bir övgüdür icabında :)

Sol-liberalizm ise hayal mahsülü bir fikir akımıdır. Ne liberaldir ne sol.
Avrupa'da liberaller ile solcuları birleştiren en önemli unsur ülkelerine olan sadakattir. Avrupa'nın liberali de sosyalisti de ulusalcıdır. Soros'un 10 Aralık hareketi gibi hareketler oralarda zemin bulamaz.

Neden böyle teoride ve pratikte çelişki içindesiniz?
Eğer bağımsızlık yok ise ne solculuk vardır ne liberalizm. Önce egemen bir ulus- devlet vardır sonra demokrasi.
Sizler Fransız Guyanası'ndaki demokrasiyi savunuyorsunuz veya Irak'taki gibi falan.

Bari solculuktan "anti-emperyalist duruş" kapsaydınız. O da yok. Sizlerin ne liberal ne de solcu olabileceğinizi sanmam. Sizleri birleştiren tek saik Tsk karşıtlığıdır onu da kabaca yapmaktasınız.

CHP'ye gelince: Liberallerin yaptığı gibi ABD'nin Irak işgaline alkış tutmadı.

1 Mart tezkeresinde aldığı tavır tarihseldir ve bu bile tek başına yeter benim onları desteklemem için.

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Liberal arkadaşlarınız Irak işgalinde rezil bir tutum içinde oldular. Hâla da ABD borozanlığı yapmaktalar. Soros solcuları ise hâla katledilen 1 milyon insanı görüp de Pentagonu protesto edecek tiynete sahip değiller ama Tsk'ya vurmaya gelince ön saflardalar.

Liberalmiş, sol-liberalmiş, Soros'un 10 Aralık hareketi imiş...

Geçiniz efendim.

Soda
09-11-2009, 13:17
"Kötü yorumcusun" eleştirilerine gelince:

Ben bütün iddialarımı delillerle desteklerim:

SHP 'Soros istifaları'yla sarsıldı (http://www.stargazete.com/politika/shp-soros-istifalari-yla-sarsildi-haber-217379.htm)

SHP'nin artık bir Soros partisi olduğunu bilmeyen yok.

Eee, bundan böyle Soros yolunda sizlere hayırlı neo-liberal-solculuklar dilerim Tanrıdan.

sargon
09-11-2009, 13:19
Soda, Soros'un 10 Aralik hareketi nerden cikti simdi. Neden sürekli senden farkli düsünenlere camur atma pesindesin. Bak, bu tarz insan psikolojisi ile ilgili, ama bütün saldirgan ideolojilerin sevdigi ve yayginlastirmak istedigi birsey. Sen bir türlü saldirgan olmayan bir tarzi benimseyemedin. Baskici ideolojilerin saldirmadan düsüncelerini anlatmalari onlarin reform gecirmesi gibi birsey. Senin de yine de bir reforma ihtiyacin var. Bu reformalarin sonu olacak mi bilmiyorum, belki yaslandikca daha az gerekir. Bir kere dayandigin sistem cürümüs durumda. Her tarafindan dökülüyor. Ordu'nun arkasina gecerek politika yapma anlayisi artik cöktü. Birak bunlari. Bugünün dünyasinda BAAS gibi devlet partileriyle ülkeler yönetilemiyor.

10 Aralik hareketi DISK'in öncülügünde baslayan bir hareket. Bu hareketin olusturulmasina eski SHP'den katilan isimler var. Yine her zamanki gibi salliyorsun.

http://tr.wikipedia.org/wiki/10_Aral%C4%B1k_Hareketi
http://www.10aralik.org/

Soda
09-11-2009, 13:42
Sargon Baas nereden çıktı şimdi? Tek parti rejiminden çıkalı 60 sene oluyor sen hâla geçmişte mi yaşıyorsun?

Küresel sermayenin para babası spekülatör Soros'un Türkiye'deki "demokrasicilik" faaliyetlerine dikkat çekip gençleri uyarınca saldırgan mı oluyorum?

İrrica ederim...

Benim derdim gençlerin sizler gibi kandırılmaması; ülkesine, toprağına, halkına, milletine ve onların örfüne, adetine bağlı "önce vatan" diyecek bilinçte yetişmeleridir.

Bu gençleri Fettullah'lardan Soros'lardan kurtarmaya çalışmak Baasçılık mı?

Üzgünüm ama sallamıyorum. 10 Aralık hareketi bir Soros hareketidir.

Artık sen de bu gerçekle yüzleşsen iyi olur.

Bak, ÖDP'de Dev-yol'cular bile attılar bu yüzden senin Uras'ı.

Helal olsun onlara ki bir nebze de olsa Kemalizm utkusu varmış içlerinde.

Eee, Soros sadece oradan değil DSP ve DP'den de kovulunca geriye SHP kalmıştı.

Ultra sol liberallerimize parti dayandıramıyoruz baksana :)

tayyare
09-11-2009, 13:51
Baasçılık neden kötü olsun.
Parlamentodaki partilerimiz ve SHP vb. Baas dan geridir.

AhbAp
09-11-2009, 17:18
Listeye henüz HABP eklenmemiş. Oy vermeyi düşünmeyelerin de payını görmek iyi olurdu.

Subliminal
10-04-2013, 01:38
Ben chp verdim.
Umudum yok ama sırf akp ye muhalefet olsun diye.

sedatsert
10-04-2013, 11:32
Türkiyeye çağ atlattığı ve deccalizmi ve süfyanizmi çökerttiği için AkParti....

Ahlaksız
10-04-2013, 14:14
Türkiyeye çağ atlattığı ve deccalizmi ve süfyanizmi çökerttiği için AkParti....
Hangi çağdan hangi çağa atladık acaba?

Deccal ve Süfyan nedir?

vartor
10-04-2013, 15:54
1400 sene geriye dogru, bir yuksek atlama denemesi goze carpiyor.

strong
10-04-2013, 16:29
A.K.P si hariç, her partiye oy verebilirim. A.K.P si hariç diğer tüm partilerin, yanlış veya doğru ,tutarlı bir duruşu var. Ama bu A.K.P si yanar döner bir parti. Bir bakmışsın CHP lileri BDP ve terör örgütü ile kol kolalar diye suçlar, bir bakmışsın BDP ve terör örgütü ile kol kola olurlar. Bedelli askerlik neymiş, parası olan var olmayan var,biz kimsesizlerin kimiyiz der, bir kaç ay sonra bedelli askerliği meclisten geçirir. Beşer Esad kardeşimiz der, ortak bakanlar kurulu toplantısı yapar,1 sene sonra Kardeşim dediği Esad'ı diktatör ilan eder, iktidardan devrilmesi için bin bir dolap çevirir.Bu ve bunun gibi bir çok FIRILDAK politikaları olduğu için, şu anda seçim olsa ve sadece A.KP.si ve BDP seçimlere girse,gider BDP ye oy veririm.
Son seçimde barajı aşsın diye MHP ye, bir önceki seçim CHP ye verdim, ama ilk milletvekili seçimlerinde İşçi Partisine oy vereceğim