Orijinalini görmek için tıklayınız : Banami kaldi
ozgur_beyin
09-11-2009, 14:58
gazetelerde okumuşsunuzdur suşili kadın haberini
hiçbir feminist kişi veya kurum kadına yapılan bu rezilliği görmedi acaba neden anlamadım köken japonsa bi hikmetmi var diyemi düşünüldü.http://www.medyafaresi.com/i.php?p=f1/979_9192b.jpg&w=430&h=303
buhaber müslüman arkadaşlarımıza bir fırsattı onlarda kullanamadı bu haberi
Bir taraf için gerek yok; konuya muhattap 18 yaşını doldurmuştur diye.
Diğer taraf için de gerek yok; suşiye muhattap müslüman değildir diye.
güneşinzaptıyakın
09-11-2009, 15:08
Hadi bakalım cenazeyi kim kaldıracak :D
ozgur_beyin
09-11-2009, 15:15
Hadi bakalım cenazeyi kim kaldıracak :D
kadının başındaki kadın ne yapıyor acep
YEMEĞİN BUGUSU PARANIN SESi
Hoca Akşehir'de Kadılık vazifesini yürütürken karşısına iki adam çıkmış. Birisi öteden beri cimriliği ile tanınmış, bir aşçıdır. Öbürü ise boynu bükük bir fakir. Aşçı sözü almış:
- Hocam demiş, bu adamdan davacıyım ben. Dükkanın önünde kuru fasülye pişiriyordum. Tencerenin kenarından buğusu çıkıyordu yemeğin. Bu adam elinde bir somunla geldi. Kopardığı lokmaları yemeğin buğusuna tutup başladı atıştırmaya. Nihayet koca bir ekmeği bitirdi. Ondan fasülye buğusunun ücretini istedim, vermedi.
Hoca anlatılanları dikkatle dinledikten sonra fakire dönüp :
- Doğru mu bunlar? diye sorar.
- Evet, der fakir adam.
- Öyleyse para keseni çıkar bakalım.
Zavallı fakir, Kadı efendiye karşı gelemez. İçinde üç beş akçe bulunan kesesini hocaya uzatır.
Hoca bu sefer aşçıyı çağırır yanına. Keseyi kulağına yaklaştırarak şıngırdatmaya başlar. Sonra da :
- Haydi der aldın işte alacağını!
Aşçı: - Nasıl olur? diye şaşkınlığını belli eder. Paramı
vermediniz henüz.
Hoca cevap verir:
- Fazla uzatma der, yemeğin buğusunu satan, paranın da sesini alır elbet!...
Millet toplanmis susinin ne guzel hazirlandigini metheden konusmalar yapiyorken, bazi fesatlarin susiyi gormeyip, uzerine dizildigi tabagi seyretmesi sanat adina buyuk ayiptir.
ya bu olay bir filmde vardı hemde eski bir filmde demek baya yaygın bir olay ülkemize yeni geldi :)
tabağı garip ama suşi güsel :)
matillda
09-11-2009, 18:16
Bir kerede bir erkek insan kişisi görsek böyle çanak çömlek tabak şekline girmiş olarak hani gözüm açık gitmeyecek.
Sistem içinde; Kadın sömürülüyor eziliyor bir sürü şey eyvala hepsine gönülden katılıyorum
da kadın cinsiyetinin (en azından bir kısmı için) alternatif iş-güç seçimleri varken-bedeninin piyasa aracına çevirilimesine göz yumması da konunun başka bir can alıcı noktası...
pöfff
Bu tür olaylara kadınların gösterdiği ilgiyide lütfen unutmıyalım hiçte azımsanacak şekilde değiller..
bende merak ettim okudum da şimdi akşam yemeği için bayanlar sipariş veriyormuş bunu yaw:S
tAbak çanak çömlek farketmez suşi güzel yeyin gariii :D
şimdi bizim buralarda doymayana tabağıda ye derik biz ama bu iş bu durumda çok sakat olacak :D
İnsanlığın geldiği iğrençliklerden bir tanesi.
Bulaşık derdi yok kadınlar ondan tercih ediyor olabilir bir duş tamam :)
ozgur_beyin
09-11-2009, 18:52
bu başlığı dinci gazeteleri didik didik ettikten açtım.
oc yüzden başlığa banamı kaldı diye yazdım
matillda
09-11-2009, 18:56
Bulaşık derdi yok kadınlar ondan tercih ediyor olabilir bir duş tamam :)
ahaha sağlam teşhis
matillda
09-11-2009, 18:58
Bu tür olaylara kadınların gösterdiği ilgiyide lütfen unutmıyalım hiçte azımsanacak şekilde değiller..
bende merak ettim okudum da şimdi akşam yemeği için bayanlar sipariş veriyormuş bunu yaw:S
tAbak çanak çömlek farketmez suşi güzel yeyin gariii :D
şimdi bizim buralarda doymayana tabağıda ye derik biz ama bu iş bu durumda çok sakat olacak :D
tabağın da fikrini alıp;
deyime değinmek lazım :)
ozgur_beyin
09-11-2009, 19:03
gönlüm isterdiki bir rical-ü müslimipak bakın kadın istismarı sadece islamda olmuyor
desin kimsede tık yok herkes cinselliğe teşnimimi ne
matillda
09-11-2009, 19:10
gönlüm isterdiki bir rical-ü müslimipak bakın kadın istismarı sadece islamda olmuyor
desin kimsede tık yok herkes cinselliğe teşnimimi ne
Ben bu konudaki fikrimi belirtirken islam ya da şu bu diye düşünmedim bile...
bu da yaklaşımımı açıkca ifade ediyor
anlayan anladı tabii
bir de nedir bu "rical-ü müslim pak" bunu da ben anlamadım mesela
teşekkürler
ozgur_beyin
09-11-2009, 21:38
matildaNLmı şu
rical=adam .müslim = islam müslüman. pak= temiz
özetle temiz müslüman adam(kişi)
Ahlak ve Nigmet konusunda "teist" olmayanlarin, bu görüntüye hangi nedenle karsi gelsin ki ? koskoca yetiskin insanlar, dürtülerini sevkince yasamak icin toplanmis, gönüllü bir kadini bulmuslar, orasina burasina tatsiz prinic pilavi ile cig baligi dizmisler, afiyet ile neseli bir ortamda yiyorlar....
bence bir sakincasi yok....peki kisisel olarak dogru buluyormuyum ?
hayir...
bu insanlar dinsiz ateist mi ? bilemiyorum....
bu insanlar insanlarin dinsel tercihlerine olan saygisi varmidir ? türk ateistlerin, anti-muhammedcilerde olmayan bu saygi, onlarda muhtemmelen vardir....
ama bu tür dürtüleri olan bir müslüman yokmudur ? olabilir ama onlarda layiki ile müslümanligi anladigini düsünmüyorum.....
japonların olaya bakışları farklı kültürel bir farklılık var onlar kadın istismarı olarak bakmıyorlar kendi kadınlarıda dahil..
ozgur_beyin
09-11-2009, 23:59
japonların olaya bakışları farklı kültürel bir farklılık var onlar kadın istismarı olarak bakmıyorlar kendi kadınlarıda dahil..
sevgili kızılordu sen dediğinde haklıysan muhammedin ayşeyle olna evliliğinede aynı açıdan bakmalı.
onların ordada böyle şeylere çocuk istismarı olarak bakmıyorlar..
güneşinzaptıyakın
10-11-2009, 02:36
Japonlaarda da aynı Muhammed mantığı var, tabii eski caponlarda yani adetlerinde, yani bu konuya yansıyan adetlerinden birisidir zaten, ayrıca suşi en sağlıklı yiyeceklerden birisidir, çiğ balık bir çok kültürde vardır ve güzeldir, denizden babam çıksa yerim diyenler için zaten sorun yoktur (şahsen ben), pilav olayı harbiden tatsız tuzsuz gerçekten.
Hala cenazeyi sahiplenen yok :D
exxonster
10-11-2009, 03:16
Japon kadınlara eziyeti telin cemiyetiyle kadının avret yerini japonya'da da görsek delirelim derneği bu olayı protesto etmişler. İlk dernek maço erkek suşisi yapmış, diğeri de iki tapınak yakmış.
Pardon da, pavyondaki şarkıcının ayakkabısından viski içmekten ne farkı var bunun?
Tamamen bir "marketing" ornegidir bu. Kapitalizm de satmak icin her yol mubahtir anlayisi yani .....
Otosovlarda da baldiri cikplak kadinlari kullanmazlar mi ? Arabalarin uzerinde sere serpe uzanip seksi pozlar vermezler mi ? Ayni yontem .....
Tek fark ucuncuyol, sushi'nin otomobilden biraz daha ucuz olmasi.
evrensel-insan
10-11-2009, 04:40
Saygideger arkadaslar;
S.Ortac'ta kizin gobeginden zeytin yiyerek meshur olmustu.
Saygilarimla;
evrensel-insan
ABD'de kadinin gobeginden "shot" icmek durumlari da vardir..... Ve cok normal karsilanir ...
Not: Bilmiyenler icin "shot" ufacik bardaklara doldurulan tekila/viski gibi ickilerdir .... Tek seferde icilen ickilerdir .... Turkcesi "fondip"
ozgur_beyin
10-11-2009, 08:17
yahu arkadaşlar şunu anlamdım bir çok adetlerden örnekler göstererek. kadın istismarını
normalemi çekmeye mi çalışıyorsunuz?
tabi beni kızdıran feministlerin olaya fransız kalması . sizde erkek eklıyla bu işi mübah kılmaya çalışıyorsunuz. açmaz bu
exxonster
10-11-2009, 11:13
Bari bunlar yiyor, hani gastronomik amaç var sonuçta. Bir de şu var:
http://www.youtube.com/watch?v=HjsOZnJEG8k&feature=player_embedded
Tabağına çok alıp, doyunca da artanı atan insan cinsinin başka bir şekli.
evrensel-insan
10-11-2009, 21:39
Saygideger ozgur_beyin;
yahu arkadaşlar şunu anlamdım bir çok adetlerden örnekler göstererek. kadın istismarını
normalemi çekmeye mi çalışıyorsunuz?-o.b.
Senin gibi nuktedanliktan en cok anlayan bir kisinin, yazilanlarin kadin istismari hakkindaki, yazilanlari; "normale cekmek"olarak degerlendirmesi, pek hayra alamet olmasa gerek.
En azindan, yazilarin yazarlarinin, simdiye kadar kendilerini bu konuda tanitmis olmalarini algilamis olman lazim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
tahta zeytin
11-11-2009, 12:42
Tamam kadın vücudu estetiktir anladık ama... Bu kadar da mallaştırılmaz, bu kadarı da olmaz ki... Ve bir kadın ne uğruna olursa olsun bu kadarına da izin vermez ki...