PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sevinçle...

mehmetsalih
11-11-2009, 20:42
http://3.bp.blogspot.com/_6_aPO0xk_YY/RwZ8KS2p-OI/AAAAAAAAATo/A9WJhurvaBY/s400/gidiyorum.jpg

Arkadaşlar ben siteden ayrılıyorum. Bu mesajın bilmem gereği varmıydı ama ben size veda edeyim dedim. Sizlere son mesajımdır...... sevgi ve huzur içerisinde yaşayasınız.

NOT: Ayrıca paslı_çivi ile yaptığım bire bir taştışmaya sanırım ufak bir hatta olmuş ben o yüzden son mesajımı/cevabımı buraya(aşağıya) alıyorum Mod. arkadaşlardan bu mesajı hodri meydan bölümüne almalarını rica ederim.

m.salih
kıvançla...

exxonster
12-11-2009, 12:00
Veda resmi olarak Autumn'un albüm kapağı mı? Etkilendim :) Gotik metal!

breymin
12-11-2009, 19:50
Siteden bir renk kaydi,farkli bir renkdin mehmetsalih gitdiyine üzüldüm,arasira ugraman dilegiyle,saygilar

evrensel-insan
12-11-2009, 19:54
Saygideger mehmetsalih;

Gidisine ilk once, pervane sonrada sitenin diger bayanlari uzulecek. Umarim, yine hosgerigelirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
13-11-2009, 23:51
gitme be salih yani bayanlar bana kızacak ama olsun ...

Eliko
16-12-2009, 22:36
Mehmetsalih senin gitmene üzülmüyorum. Çünkü senin bir vahye değil Aklınla hareket etiğini biliyorum. Bu Aklını kulanıyorsun ama Din ile bağdaştırmayıda unutmuyorsun ki sadece bir kandırmacadır. İşte gidip bir banyo alaman ve kendini reforme etmen gerekiyor. Sen bir Agnostik olarak döneceksin çünkü sen hayattı bilgiden ibaret; gerisinin ise şu an bilmezdiğimizi ve kendimizi vahiylerle kandırmayacacğımızı çok iyi biliyorsun.

Saygılarımla
Elikoyum

ulpian
16-12-2009, 22:41
Mehmetsalih senin gitmene üzülmüyorum. Çünkü senin bir vahye değil Aklınla hareket etiğini biliyorum. Bu Aklını kulanıyorsun ama Din ile bağdaştırmayıda unutmuyorsun ki sadece bir kandırmacadır. İşte gidip bir banyo alaman ve kendini reforme etmen gerekiyor. Sen bir Agnostik olarak döneceksin çünkü sen hayattı bilgiden ibaret; gerisinin ise şu an bilmezdiğimizi ve kendimizi vahiylerle kandırmayacacğımızı çok iyi biliyorsun.

Saygılarımla
Elikoyum

Klasik müslümanlıktan salt ''kurancı'' müslümanlığına geçmiş, orda da rahat edemeyip agnostisizme doğru kayma aşamasında olan ve doğru'yu arama peşinde olan bir arkadaşımızın iç-diyaloglarını dinler gibi oldum adeta. :)

Mehmetsalih'e de, Eliko'ya da çıkmış oldukları yolda azim ve başarılar dilerim.

saygılarımla

Eliko
16-12-2009, 22:48
Uplian hep sormuşum bizden ne isteniyor? neden bu kadar korkuyoruz. İşte bu tabuyu yıkmanın zevki, işte yılların ve sabrın doğurduğu sağlam bir Dinsiz. Savun, savun nereye kadar. Tabuyu yık kurtul. Her insana özgürlük ışığını dilerim; herkesten.

Saygılarımla
Elikoyum

Averroes
16-12-2009, 22:59
Uplian hep sormuşum bizden ne isteniyor? neden bu kadar korkuyoruz. İşte bu tabuyu yıkmanın zevki, işte yılların ve sabrın doğurduğu sağlam bir Dinsiz. Savun, savun nereye kadar. Tabuyu yık kurtul. Her insana özgürlük ışığını dilerim; herkesten.

Saygılarımla
Elikoyum

Gerçeğin hala kitaplarda yazdığını mı sanıyorsun? Gerçek ne okuduğunda, ne yazdığında, ne de kütüphanelerde. Aldığın karardan sonra bu gece kafanı yastığa koyduğunda beyninin içinde zonklayan, seni uyutmayan, tedirgin eden, eğer kullanıyorsan bir sigara yaktıran, birşey duyacaksın. O kim biliyor musun? Gerçek !

İyi hesaplaşmalar...

ulpian
16-12-2009, 23:00
bu gece kafanı yastığa koyduğunda beyninin içinde zonklayan, seni uyutmayan, tedirgin eden, eğer kullanıyorsan bir sigara yaktıran, birşey duyacaksın. O kim biliyor musun? Gerçek !

yaw ben bunu ''aşk'' olarak biliyordum. :) (düşman başına)

saygılarımla

Eliko
16-12-2009, 23:02
Kitaplarda yazmadığı kesin.

Saygılarımla
Elikoyum

vartor
16-12-2009, 23:27
Darisi basina shopen'cigim; Senin de kurtulus gunlerinin yaklastigini hissediyorum; Insan bunca guzel ateist kardesler icinde bulunup da, allahin "sevgili kullari" arasina geri donemez. Hemen fark eder farkin farkliligini; algilaman uzun surmeyecektir, Sen de esas secmen gereken yere, insanliga geleceginden benim suphem yok. Kendini daha ne kadar kandirabilirsin
Ancak ortadan kaybolup tekrar baska isimle dondugunde, hic degilse bana bildirmeni rica ediyorum, kimseye soylemiyecegime, aramizda kalacagina emin olabilirsin. Optum yine canim yegenim...

evrensel-insan
16-12-2009, 23:37
Saygideger schopenhauer;

Aldığın karardan sonra bu gece kafanı yastığa koyduğunda beyninin içinde zonklayan, seni uyutmayan, tedirgin eden, eğer kullanıyorsan bir sigara yaktıran, birşey duyacaksın. O kim biliyor musun? Gerçek ! -sch-

Bu belirttiklerin, benim icin, bir sorunun cozumunun beyinden dusunceye dustugu ve beyni rahatlattigi olgular olarak alirim. Ayni zamanda da yeni bir ilham ve hatta bazan yeniden dogustur.

Ben su yasima kadar en az 5 yeniden dogus yasamisimdir. Tabi bu, ya tamamen "tikanmis" bir seyin cozumune ulasmak, ya da bilinc altina yerlesmis ama bilince cikmamis bi olgunun "tabi ya, ben bunu daha once neden dusunemedim/goremedim ki!" dedirten bilince cikisidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

galapagos
17-12-2009, 12:07
hacı mehmetsalih seviyeli tartışan aklıyla hareket eden iyi bir üye idi gitmene üzüldüm dilerim geri gelirsin

Averroes
17-12-2009, 21:37
yaw ben bunu ''aşk'' olarak biliyordum. :) (düşman başına)

saygılarımla

Sevgili Ulpian,

Aşk gerçektir. :)

Averroes
17-12-2009, 21:41
Darisi basina shopen'cigim; Senin de kurtulus gunlerinin yaklastigini hissediyorum; Insan bunca guzel ateist kardesler icinde bulunup da, allahin "sevgili kullari" arasina geri donemez. Hemen fark eder farkin farkliligini; algilaman uzun surmeyecektir, Sen de esas secmen gereken yere, insanliga geleceginden benim suphem yok. Kendini daha ne kadar kandirabilirsin
Ancak ortadan kaybolup tekrar baska isimle dondugunde, hic degilse bana bildirmeni rica ediyorum, kimseye soylemiyecegime, aramizda kalacagina emin olabilirsin. Optum yine canim yegenim...

Sevgili amcacığım,

Hakikaten ben de kurtuluş günlerimin yaklaştığını hissediyorum. Şu zalim dünyadan çıkıp pek yakın bir zamanda kendimi Rahman Allah'ın şefkatine teslim edeceğim. Var olduğunu, kendimin var olduğunu bildiğimden daha iyi bildiğim Allah imanımı zayi etmeyecek. Ondan sonrası tam bir cümbüş.

Bir elim yağda diğer elim balda. İçeceklerin en kalitelisi mi dersin, enva-i çeşit yiyecekler mi dersin, huriler etrafımda dönüyor. yav yeter gidin başımdan diyorum, sonra o hurileri başımızdan kovup senle beraber tavla oynuyoruz. Tabi amcacığım cennet tavlası dünyadaki tavlaya benzemiyor. sen uzun yıllar imansız olarak yaşadığın için sana hep yek geliyor. Ben genç yaşta hidayet makamına erdiğimden her el mars oluyorsun. Sen durup durup ya shopencim iyi ki seni tanımışım yoksa ahanda şu site ekibiyle beraber yanacaktım diyorsun. ben ise seni susturuyorum, önemli olan şu an burada olman diyorum. Ağlamaktan göz pınarların kuruyor. Tabi site kadrosu büyükten küçüğe doğru cehenneme yol alıyor. Ulpian kendini hala moderatör sanıyor. Arkadaşlar genel ahlaka aykırı post atmayalım diyor. Matillda'nın radyosu iki de bir cızırtı yapıyor, buffer yapıyor. Sırattan düşen düşene. Evrensel insan, ya saygıdeğer zebaniler ben nötr bakarım, insansal/düşünsel/kavramsal/ sorunsalın genel resmini veririm, bari oradan kurtaramazmıyım diye soruyor, ama zebaniden bir "Mıçç" sesi yükseliyor. Kemalistler uyanıklık yapıp, sosyalistler ezilen halkların kardeşliğinden yırtmasınlar diye sıratın üzerine muz kabuğu koyuyorlar.

Tabloya bak sevgili amca, iman etmezsen 5 yıl sonra seni de bunlar bekliyor. ama tabi bunların hiçbirine gerek kalmayacak, ben birkaç kişiyi gözüme kestirdim. SEn, matillda, pervane, Ahbap ve Ulpian. Yok, yok, sizin yanmamanız lazım. Orada imansızlara çok kaka şeyler yapıyorlar. Ne gereği var canım şimdi ebedi ebedi yanmanın? Öyle di mi ama amcacığım? :)

(Arkadaşların hoşgörüsüne sığınarak)

ulpian
17-12-2009, 21:46

Merak etmeyiniz sevgili schopenhauer

dinsizlerin hoşgörüsü, en azından şu an, bu başlıkta tartışmakta olduğunuz dinsizlerin hoşgörüsü zebanileri de, zebanilere inananları da kapsar, kucaklar... :)

saygılarımla

ugorur
17-12-2009, 22:50
Sevgili amcacığım,

Hakikaten ben de kurtuluş günlerimin yaklaştığını hissediyorum. Şu zalim dünyadan çıkıp pek yakın bir zamanda kendimi Rahman Allah'ın şefkatine teslim edeceğim. Var olduğunu, kendimin var olduğunu bildiğimden daha iyi bildiğim Allah imanımı zayi etmeyecek. Ondan sonrası tam bir cümbüş.

Bir elim yağda diğer elim balda. İçeceklerin en kalitelisi mi dersin, enva-i çeşit yiyecekler mi dersin, huriler etrafımda dönüyor. yav yeter gidin başımdan diyorum, sonra o hurileri başımızdan kovup senle beraber tavla oynuyoruz. Tabi amcacığım cennet tavlası dünyadaki tavlaya benzemiyor. sen uzun yıllar imansız olarak yaşadığın için sana hep yek geliyor. Ben genç yaşta hidayet makamına erdiğimden her el mars oluyorsun. Sen durup durup ya shopencim iyi ki seni tanımışım yoksa ahanda şu site ekibiyle beraber yanacaktım diyorsun. ben ise seni susturuyorum, önemli olan şu an burada olman diyorum. Ağlamaktan göz pınarların kuruyor. Tabi site kadrosu büyükten küçüğe doğru cehenneme yol alıyor. Ulpian kendini hala moderatör sanıyor. Arkadaşlar genel ahlaka aykırı post atmayalım diyor. Matillda'nın radyosu iki de bir cızırtı yapıyor, buffer yapıyor. Sırattan düşen düşene. Evrensel insan, ya saygıdeğer zebaniler ben nötr bakarım, insansal/düşünsel/kavramsal/ sorunsalın genel resmini veririm, bari oradan kurtaramazmıyım diye soruyor, ama zebaniden bir "Mıçç" sesi yükseliyor. Kemalistler uyanıklık yapıp, sosyalistler ezilen halkların kardeşliğinden yırtmasınlar diye sıratın üzerine muz kabuğu koyuyorlar.

Tabloya bak sevgili amca, iman etmezsen 5 yıl sonra seni de bunlar bekliyor. ama tabi bunların hiçbirine gerek kalmayacak, ben birkaç kişiyi gözüme kestirdim. SEn, matillda, pervane, Ahbap ve Ulpian. Yok, yok, sizin yanmamanız lazım. Orada imansızlara çok kaka şeyler yapıyorlar. Ne gereği var canım şimdi ebedi ebedi yanmanın? Öyle di mi ama amcacığım? :)

Sayın schopenhauer

Şu anda iman edip kötülükler yapasım geldi :D Cehennem bu kadar güzel bir yer olarak ancak böyle tasvir edilir. Tüm iyi insanlar orda :D Sizde iyisiniz ama siz diğer iyilerden ayırılmışsınız. Gelin diğer iyi insanları üzmeyin, onları yanlız bırakmayın.

Saygılarımla
Umurcan Görür

pervane
17-12-2009, 22:55
Schopen şu cennet hayallerin sonunda bana 40 numaralının tekini fırlattıracak! bal gibi de biliyorsun cennet sıkıcı bir yer, Bu rutin insan doğasına aykırı. burdaki közlemelikler orda olmazsa canınız sıkılacak..
Neymiş! en kaliteli içecekler varmış orda hemi de bedava, meyveler yiyecekler varmış onlar da bedava, huriler de bedava kanat çırpıyorlarmış! nerde bu bolluk, bu kadar cömert bir tanrı var madem el kadar bebecikler dünyanın kıtlık kıranı ile neden cebelleşiyor doğduğu günden bu yana. Hem siz benim böyle bir tanrı ile cennette olsam bile uzlaşacağımı mı zannediyorsunuz? orda önüme sunacağı elmayı portakalı bir de 40 numaralıyı fırlatmazmıyım ben bu tanrıya:brick:

AhbAp
17-12-2009, 22:58
ben birkaç kişiyi gözüme kestirdim. SEn, matillda, pervane, Ahbap ve Ulpian. Yok, yok, sizin yanmamanız lazım. Orada imansızlara çok kaka şeyler yapıyorlar.

Sevgili Schopenhauer,

Sen çok yaşa dostum. İyi dileklerin için teşekkürler! :)

Geçen gün TV'de Cevat Akşit hocayı dinliyordum. Artık hangi kaynağa dayandı bilmiyorum ama şöyle söyledi: "Bir imansızı gittiği yoldan çevirip İslam yoluna sokan ve onun namaz kılmasını sağlayan kişinin elinde GARANTİLİ CENNETE GİRİŞ BELGESİ vardır".

Ehh, artık bu söz doğruysa, çabanı beş kişi üzerinde yoğunlaştıracağına bir kişi üzerinde yoğunlaştır derim. Senin ve seçtiğin kişi üzerinde daha faydalı bir işlem olabilir bu şekilde.

O halde, bence listenden elemelere başla. Mesela ilk olarak benden başlayabilirsin. :D

Gene de şunu belirteyim içini rahatlatacaksa; hiç birimiz cehennemde yanmayacağız.