Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekonominin iyi olduğuna kim inanıyor?
Bugün bir haber okudum, haberde verilen rakamlara göre Türkiye adeta bir altın çağ yaşıyor! "Yahu" dedim kendi kendime, "biz mi bir şeyden anlamıyoruz yoksa birileri gene uyduruyor mu?" çünkü verilen rakamlara göre Türkiye'de konut, yıllık araba satışı vb. alanlarda patlama olmuş 2002-2009 arasındaki 7 senede. Ben de site içinde mini bir anket yapayım dedim.
Anket sorusu ekonomik durumunuz ve alım gücünüzle ilgili, dilerseniz oyunuzu verdikten sonra verdiğiniz oyun sebebini açıklayabilirsiniz, ben özellikle "ekonomi iyi" diyenlerin açıklamalarını merak ediyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=DG5l1syNPtw
tayyare'nin eklediği videodakilere göre ekonomi tıkırında. Jeep'lerin ve lüks arabalarının içlerine bakın kimler zenginleşiyor kimler açlıktan ölüyor görürsünüz. Ben kendime ve çevreme baktığımda herkesin geri gittiğini görüyorum kimse halinden memnun değil.
Ekonominin iyiliği ya da kötülüğü inanmak ile alakalı değildir.
Bilmek için de istatistiklere bakmak lazım.
http://www.tuik.gov.tr/Start.do
İğrenç bir espri ile başlayayım bari mesajıma.Kadir inanıyor :)
sevgili mhmd verdiğiniz linke bakmadım ama açıkçası devletin kötü yönlerini devlet söylemez..
işsizlik oranlarını bile doğru vermıyorlarken halk yoksullaşıyor demezler genelde..
ha deseler bile kırpılmıştır!!
en iyisi vatandaş bilir sokağa çıkın sorun yahut en basiti siz pazara kaç parayla gidiyorsunuz ona bakın??
şimdi ankete bir arkadaş zenginleştim diye oy vermiş buda heralde islami kanadın maddi yardm sağladığı yada zengin ettiği kişilerdendir..
islami cephede nasıl bir zengileşme vede nasıl bir lüks tutkus başladı akıl almaz...
üsküdarda yaşayan var mı bilmem ama oraya bir bakın sitelere arabalara içinde yaşıyanlara...
Bu ankete şu ana dek Zenginleştiğimi ve alım gücümün arttığını düşünüyorum.
Şeklinde oy verenlerin (2 kişi) ne iş yaptıklarını cidden çok merak ettim.
Borsası arap parasıyla şişirilmiş, otoyol yapıyoruz diye müteahhitlere borç para
ile peşkeşler çekilmiş, gün geldiğinde makarnayla oy satılır hale getirilmiş insanların
yaşadığı bir ülkede , hala durumundan memnun insanlar olması gerçekten
çok garip. Uzaylı mısınız nesiniz siz ?
Bu ankete şu ana dek Zenginleştiğimi ve alım gücümün arttığını düşünüyorum.
Şeklinde oy verenlerin (2 kişi) ne iş yaptıklarını cidden çok merak ettim.
Borsası arap parasıyla şişirilmiş, otoyol yapıyoruz diye müteahhitlere borç para
ile peşkeşler çekilmiş, gün geldiğinde makarnayla oy satılır hale getirilmiş insanların
yaşadığı bir ülkede , hala durumundan memnun insanlar olması gerçekten
çok garip. Uzaylı mısınız nesiniz siz ?
Sayın hako
O oy verenlerden biri benim. Ben öğrenci olduğum için alacağım ürün kadar para alıyorum. Geçen sene bu zamanlar aylık 100 TL ile karnım doyuyosa bu sene 200 ile doyuyor. O yüzden aldığım harçlıkta ona göre arttı. Ben zenginleştim.
Soru kişisel olduğu için kişisel cevap verdim. Ama biraz daha genel olsaydı cevabım tam tersi olurdu.
Saygılarımla
Umurcan Görür
Başlık genel üzerine, nesneldir.
Oysa ki; anket kişisel ve özneldir.
Bir kişi şahsen zenginleştiğini ya da yoksullaştığını beyan edebilir. Bu, ülkenin ekonomisi hakkında nesnel bilgi vermez.
Ülkenin ekonomik göstergeleri hakkında bilgi sahibi olmak için ciddi istatistiksel bilgilere bakması, güvenemiyor ise yurt dışı kaynakları incelemesi gerekir.
Sonuç;
Bu yumurtalardan omlet olmaz...
Sn. Mhmd elbette bu anket bu siteye özeldir, genel durumu yansıtmaz, genel durumu göstermek için araştırma şirketlerinin araştırma yapması gerekir. Ancak tanıdığım onca insan arasında gidişattan memnun insan sayısı da bir elin parmağını geçmiyor, esnaf olanlar işlerini zor sürdürüyor çünkü insanlarda para yok, memur olanlar zaten gülünç zamlar alıyorlar bunlara verilen zam AKP'nin beyzbol sopası ve pinpon topu gibi malları katarak yaptığı enflasyon oranından bile düşük, işçi ve hizmet sektöründekiler ise zaten en düşük ücreti alanlar, tabii sendikaları da yok çünkü sendikaya üye olan işten çıkarılıyor (bir arkadaşımın başına geldi). Elbette bunlar da benim şahsi gözlemlerim, geneli yansıtmaz, Anadolu'nun büyük bölümünde de halk aç, fakat bu da geneli yansıtmaz, çünkü hesaplar yapılırken buna AKP'den ihale alanlar, marinalarda yaşayanlar, Deniz Fenerleri ile milleti soyanlar da dahil ediliyor. Fakat ne çare ki yine de ben "ekonomi iyi gidiyor" iddialarını inandırıcı bulamıyorum, elbette bu da öznel yorumdur belki de sadece benim tanıdığım insanlar arasında ekonomi iyiye gitmiyordur.
Bu arada TÜİK linki vermişsiniz, kusura bakmayın da Türkiye'de hukuka bile güven duyan kalmadı neredeyse (bu da öznel değerlendirme) kim TÜİK'e inanacak? Hesaplamalarında beyzbol sopası, pinpon topu, at nalı gibi malları araya katarak enflasyonu düşük gösteren bir kurum TÜİK. Kendi verdiğiniz linke siz inanıyor musunuz en başta?
Engse Hohol
18-05-2018, 21:00
https://www.youtube.com/watch?v=IG3mjGOPaa4
✔ (https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-44106453) BBC röportajında kendisini küçümseyerek aşağılayan Tayyip erdoğan'a gocunan Abdüllatif Şener:
✔ (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/abdullatif-sener-ekonomik-kriz-nedeniyle-erdogan-secimi-kaybedecek-2413319/) "Erdoğan ile en başından beri anlaşamadım. Akp 24 haziran'ı ekonomik kriz sorunları nedeniyle kaybedecek. Kudüs'ün israil'in başkenti olacağı arap baharı döneminde belliydi" dedi.
Velhelebe
19-05-2018, 03:11
2014'e kadar fena değildi ekonomi ama sonra alım gücü düştü, fiyatlar çok arttı.