PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkçe yayına hayır dedi ve kendini yaktı

güneşinzaptıyakın
18-11-2009, 21:06
Türkçe haber yayını yapılmasını protesto eden Bulgaristan'daki ırkçı lider Markov, herkesin gözü önünde kendini yaktı. Detay-için-link. (http://www.beyazgazete.com/bulgar-parti-lideri-kendini-yakti.html)

Faşizm'inde vatanı yoktur, bazı aklı evvel yerli malı yurdun malı faşistler yeni bir söylem uydurmaya başladılar, ''Kürt'' faşistler diye, ''Türk'' faşist'ler bu söylemi dile getirirken, Bulgaristan'daki faşist istekle nasılda aynı düzlemde buluştuklarını açığa çıkarıyorlar. Tekrarlıyorum; faşistin ''Türk'ü'', ''Kürd'ü'' yada ''Bulgarı'' olmaz. Her yerde İnsanlar yasaklanmak, sürülmek yada asimile edilmek zorbalığının arkasında faşizmi görür. Her yerde baskı gören kitleler direnişe geçerler, ''Irk'' dayatmasına ise gene ''ırk'' savunması ile cevap verirler. Darısı ''Kürt'' faşistlerin başına diyelim bizde...

ulpian
18-11-2009, 21:31
Türkçe haber yayını yapılmasını protesto eden Bulgaristan'daki ırkçı lider Markov, herkesin gözü önünde kendini yaktı. Detay-için-link. (http://www.beyazgazete.com/bulgar-parti-lideri-kendini-yakti.html)

Markov'a ''ırkçı'' denmesini kınıyorum. Bunun ırkçılıkla, faşistlikle ne ilgisi var. Neticede Bulgaristan sınırları içerisinde tek bayrak altında tek bir milletin oluşmasını istemek kötü birşey mi? Türkçe veya başka bir dille yayın yapmak istemek, bölücülüktür. Ekmeğini yediğin topraklara ihanettir. Sadece Bulgaristan vatandaşı olmak ve yasalara uymak yetmez. Bunun ötesinde ''Ne mutlu Bulgarım diyene'', ''Bulgaristan Bulgarlarındır'' şiarlarını sözde değil, özde benimsemiş olmak ve anadilde yayın gibi fasafisolardan vazgeçmek gerekir. Bunu yapmayanlar, millet ve devlet düşmanıdır.

saygılarımla
(ve her itimale karşı ironi olduğunu da belirterekten...)

güneşinzaptıyakın
18-11-2009, 21:43
Değerli İnsan Ulpian...

Asimilasyon bilindiği gibi birincil olarak dil ile başlar, geçmişte 80'li yıllarda gene aynı coğrafyada İnsan'ların dilleri yasaklanmakla kalmıyor, isimleri değiştiriliyordu baskıyla, o dönemi yaşamış bir çok İnsanla sohbetim oldu, isimlerini değiştirmek zorunda kalana kadar neye sahip olduklarını bilmiyorlardı hiçbiri, ya isim bile koyamıyanlar? ana dillerinde konuşamayanlar, Yaşar ne Yaşar ne yaşamaz babında, olmayan bir lisanla, olmayan bir varoluşa hapsolanlar. Sonrasında bilinen tarih, faşizm heryerde...

ulpian
18-11-2009, 21:53
sevgili güneşinzaptıyakın,

senin anladığından şüphem yok, fakat daha önce bu gibi durumlarda (ihtimal dahi vermediğim durumlarda bile) yanlış anlaşmalarla karşılaştığım için, yine de vurgulayayım: Rossen Markow, elbette ırkçı ve faşisttir. Bu gibi şeyleri bu gibi üslupla savunan zihniyet, dünyanın her yerinde, kendisine ''ulusalcı'', ''vatansever'' gibi daha yumuşak isimleri layık görse de, ''faşist'' - ''faşizan'' olarak adlandırılmayı hakeder.

saygılarımla

güneşinzaptıyakın
18-11-2009, 22:02
Faşizm bir ideolojidir, asla bir küfür değildir, bazı aklı evveller tıpkı diğer ideolojileri dillendirdikleri gibi faşizm'ide küfür gibi telakki ederler. Özellikle bir çok faşist, faşist olduğunu kabul etmez ama faşist politikaları ama özellikle sloganları dilinden ve fikrinden düşürmez.

Bir İnsanı yok edebilmenin yolu, onu yalnızlaştırmaktan geçer birincil olarak. Bunun en kısa yoludur ana dilini yasaklamak yok saymak. Var olmamanın dayanılmaz ağırlığı altında özellikle çocuklar törpülenir ve asimile olurlar ilk olarak, kuşaklar arasında ki köprüyü yıkabilirsen eğer, gelsin sonrasında faşizm'in mutlu yaşayışı, çok kolayca ''ne mutlu Bulgarım diyene'' diye sabahları bağırttır avaz avaz o zaman çocukları, bağırmayan yada aykırı duran öğretmen ''Türk'leri'' hemen ispiyonla hain olarak devlete...

Averroes
18-11-2009, 22:03
Markov'a ''ırkçı'' denmesini kınıyorum. Bunun ırkçılıkla, faşistlikle ne ilgisi var. Neticede Bulgaristan sınırları içerisinde tek bayrak altında tek bir milletin oluşmasını istemek kötü birşey mi? Türkçe veya başka bir dille yayın yapmak istemek, bölücülüktür. Ekmeğini yediğin topraklara ihanettir. Sadece Bulgaristan vatandaşı olmak ve yasalara uymak yetmez. Bunun ötesinde ''Ne mutlu Bulgarım diyene'', ''Bulgaristan Bulgarlarındır'' şiarlarını sözde değil, özde benimsemiş olmak ve anadilde yayın gibi fasafisolardan vazgeçmek gerekir. Bunu yapmayanlar, millet ve devlet düşmanıdır.

saygılarımla

Son tartışmaların hararetiyle bizim Baykalov da böyle bir şey yapar mı dersiniz?

ozgur_beyin
18-11-2009, 22:06
sevgili güneş bir tekerleme vardır bilirmisin bilmem? '' afyonun kaymağı konyanın manyağı'' dolayısıyle her yerin manyağı mebzul olarak bulunur.

mebzul = bol, çok bulunan

güneşinzaptıyakın
18-11-2009, 22:12
Özlü sözleri severim, pek muteber bulduğum bir söz vardır, ''deli deliyi, imam ölüyü'' diye, bir başka sözde ise ''bir deli kuyuya taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış'' derler, neyse darısı ''Kürd'' faşistlerin başına diyelim biz gene...

theatre
18-11-2009, 22:12
Soru 1-İngiltere'de İngilizce resmi dil ise İngilizler'de faşişt mi?

Soru 2-Hindistan'dan Amerika'ya,İngilizce konuşan milletler faşist mi?

Soru 3-Fransa'da beş farklı etnik köken olmasına rağmen neden resmi dil Fransızca?Şimdi Fransızlar'da faşist mi?

ozgur_
18-11-2009, 22:13
Son tartışmaların hararetiyle bizim Baykalov da böyle bir şey yapar mı dersiniz?

yapmaz mı :)
bence bu adamcağız mutemelen bizimkilerden örnek almıştır...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=960756&Date=25.10.2009&CategoryID=77

yani söylediğn lafa bak bizde Baykalovlar çok....

Bu arda sayın theatre sizin açıklamanızla konunun alakası ne anlayamadım...

theatre
18-11-2009, 22:19
Soru 1-İngiltere'de İngilizce resmi dil ise İngilizler'de faşişt mi?

Soru 2-Hindistan'dan Amerika'ya,İngilizce konuşan milletler faşist mi?

Soru 3-Fransa'da beş farklı etnik köken olmasına rağmen neden resmi dil Fransızca?Şimdi Fransızlar'da faşist mi?

Eksik kalmasın..

Amerika'da da,İngiltere'de de,Almanya'da da Fransa'da da,İtalya'da da resmi dil ve eğitim dili ulusal diller.

Şimdi bu ülkeler "faşist" ülkeler mi?

Var mı bu ülkelere faşist ülke diyebilecek bir baba yiğit?

Var mı?

VAR MI?

Averroes
18-11-2009, 22:20
yapmaz mı :)
bence bu adamcağız mutemelen bizimkilerden örnek almıştır...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=960756&Date=25.10.2009&CategoryID=77

yani söylediğn lafa bak bizde Baykalovlar çok....

Hadi ya! Ben şaka olsun diye demiştim. Hakkaten de herif ateşe vermek istemiş kendini!
Darısı Baykalov, Öymenov ve Kılıçdarov'un başına...

güneşinzaptıyakın
18-11-2009, 22:21
Cevap 1: Resmi dil ile azınlık-kurucu milli kimlik vb. toplulukların ana dilinde eğitim alma, konuşma, haberleşme, yayın yapma vb. haklarını alma hakkı arasında fark vardır karıştırmayalım...
Cevap 2: Ana dili dışında bir başka dili konuşmak farklı şeydir, toplulukların ana dilinde eğitim alma, konuşma, haberleşme, yayın yapma vb. haklarını kullanmaları farklı şeydir...
Cevap 3: Ana dilde eğitim, konuşma, yayın yapma vb. hakların kullanımı ile resmi dil arasında ki farkı zaten birinci cevapta konuşmuştuk, SSCB'de 70'in üzerinde dil ve binlerle ifade edilen lehçe'nin eğitimi ve diğer öznel hakları uygulanabiliyordu (SSCB'nin demokratik yada anti demokratik olması sorunu dışarda kalmak üzere), Bulgaristan'da yasaklanmak için uğraşılan, ana dilde eğitim, ana dilde haberleşme, ana dilde yayın yapma vb. ile, resmi dilin Bulgarca olması arasında çok büyük fark vardır unutmayalım...

Aynı sorun mesela Almanya'da da vardır, bir çok eyalet ilk okullarda ana dilde eğitimi yasaklamış yada kısıtlamıştır, Mesel ''Türkçe'' ana dil eğitimi almak isteyen bir çok ''Türk'' kökenli İnsan bu olanaktan yararlanamamaktadır, bu faşist uygulamaya girer mesela...

theatre
18-11-2009, 22:23
ABD,İngiltere,Almanya,Fransa,İtalya faşist ülkeler mi?

Sıkıysa net yanıt verin de görelim.

Yalnız oyulma ihtimalini göz önünde bulundurmayı unutmayın!!!

ozgur_
18-11-2009, 22:28
ABD,İngiltere,Almanya,Fransa,İtalya faşist ülkeler mi?

Sıkıysa net yanıt verin de görelim.

Yalnız oyulma ihtimalini göz önünde bulundurmayı unutmayın!!!

1- Bu yazdıklarınla konunun ne alakası var açıklarsanız sevinirim...
2- Yabanci bir dilde nick alan birinin, başkasının ana dilinde eğtim almasına neden karşı olur onuda anlamış değilim..

güneşinzaptıyakın
18-11-2009, 22:28
Mesela Abd'de büyük bir nüfus oluşturan Latin kökenliler kendi dillerinde eğitim görme, yayın yapma, haberleşme vb. bir çok haktan yaralanmaktadır, son yirmi yıldır Abd'de İspanyolca'nın ikinci resmi dil olması yönünde tartışmalar yapılmaktadır...

Ana dilde eğitim, yayın vb. ile resmi dili karıştırmayalım...

theatre
18-11-2009, 22:35
Üç satırlık soruyu anlamadıysanız..

Öbürlerini anlamanıza olanak yok.

Soruyu aza indirgeyeyim?

Örneğin Fransa'da Fransızca ülkenin resmi dili ve eğitim dilidir.

Buna göre:

Fransızlar faşist mi?

theatre
18-11-2009, 22:38
Hiç utanmadan kendi ülkesine faşist diyenler hiç utanmadan kendi ülkesinin insanlarına faşist diyenler..

Buyrun hadi bakalım!

Amerika Birleşik Devletleri faşist mi?

evrensel-insan
18-11-2009, 22:41
Saygideger theatre;

Resmi dil, baskadir; diger dillerde egitim-ogrenim-ogretim baskadir. Bugun Britanya'da arz ve talebe gore, her turlu etnik dil ogrenimi vardir. Hatta resmi dil diplomasi bile verilir. Bir toplumun, kendi dilinde egitim gormesi; ne resmi dil ile celisir, ne de resmi dili etkiler.

Bugun Hindistan da resmi dil, ingilizcedir. Ama; Hindistan da, bugun en az 70 dilin de ogrenimi vardir.

Resmi dil; ulkeyi diplomasi ve dis iliskilerde temsil eden ve ulke icinde de herkesin ogrenmesi gereken bir dildir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ulpian
18-11-2009, 22:43
Üç satırlık soruyu anlamadıysanız..

Öbürlerini anlamanıza olanak yok.

Soruyu aza indirgeyeyim?

Buna göre:

Fransızlar faşist mi?

sayın theatre,

verilen cevaplara rağmen aynı soruyu tekrar tekrar asmakta ne gibi mantık görebildiğinizi bir tek kendiniz anlayabiliyor olmalısınız.

Konu ''resmi dil'' konusu değil. Bulgaristan'da Bulgarca haricindeki dillerde yayın yapılmasına karşı çıkmak ile, Türkiye'de Türkçe haricinde dillerde yayın yapılmasına karşı çıkmak arasındaki ilişki.

Fransa'da herhangi bir dilde TV, gazete, dergi yayını yapmak yasak mı?

ozgur_
18-11-2009, 22:49

Buna göre:

Fransızlar faşist mi?

1- Fransada Resmi Dil kavramı yoktur. Onun yerine Cumhuriyetin Dili kavramı vardır.
2- Fransada Azınlıklar kendi dilinde eğtim yapadığını kim söylüyor. Heralde bu konuda MHP li emekli diplomat Gündüz Aktandan daha fazla bilgi sahibi olamazsınıuz.
3-Konuları nasıl bu kadar saptırmayı başarıyorsunuz.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=33092

http://www.zaman.com.tr/yazdir.do?haberno=875850&title=kurtce-ogrenilen-bir-dil-haline-gelirse-normallesme-yasanir

theatre
18-11-2009, 22:51
Saygideger theatre;

Resmi dil, baskadir; diger dillerde egitim-ogrenim-ogretim baskadir. Bugun Britanya'da arz ve talebe gore, her turlu etnik dil ogrenimi vardir. Hatta resmi dil diplomasi bile verilir. Bir toplumun, kendi dilinde egitim gormesi; ne resmi dil ile celisir, ne de resmi dili etkiler.

Bugun Hindistan da resmi dil, ingilizcedir. Ama; Hindistan da, bugun en az 70 dilin de ogrenimi vardir.

Resmi dil; ulkeyi diplomasi ve dis iliskilerde temsil eden ve ulke icinde de herkesin ogrenmesi gereken bir dildir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sevgili evrensel-insan,

Bugün Türkiye'de de pek çok dilde eğitim verilmekte diplomalar dağıtılmaktadır.Çok ayrıntılı yanıt verme durumumun yok ama..

Her fırsatta kendi ülkesine kendi insanına ihaneti,saldırıyı yapanları kınıyorum.

Türkiye'nin uygulamaları hiç bir ulus devlet uygulamasından farklı değildir.Fransa gibi,İngiltere gibi,ABD gibi.

Ama kendi ülkesine kendi insanına saldıranlar o devletler söz olunca..

Hadi buyursun yanıt versinler..

ABD,İngiltere,Almanya,Fransa,İtalya faşist mi?

ulpian
18-11-2009, 22:55
ABD,İngiltere,Almanya,Fransa,İtalya faşist mi?

Cevapları okumamaya ve anlamamaya yeminlisiniz galiba.

=> Bu ülkelerin hangisinde herhangi bir dilde TV, dergi, gazete, kitap yayını yapmak yasak?

Konumuz bu! Başlığın ilk mesajını tekrar okuyun.

güneşinzaptıyakın
18-11-2009, 22:58
theatre : :target:

birde şu özlü sözü severim ''anlayana sivri sinek saz, anlamayana Bulgar gazı az''...

evrensel-insan
18-11-2009, 22:59
Saygideger theatre;

Neden peki, arz ve talebe gore, okullarda; Kurtce, Ermenice v.s. dil dersi verilmiyor? Ya da devletin, hastahane, mahkeme v.s. gibi kurumlarina giden ve Turkce bilmeyenler, tercuman kullanamiyor. Neden sinemalarda, Kurtce film oynamiyor, neden kurtce geceler duzenlenemiyor, konserler verilemiyor? Neden Kurtce isimler, kullanilamiyor?

Neden devletin ve hukumetin kurumlari, Turkcenin yaninda, Kurtce, bilgi veren mektup ve belge hazirlamiyorlar? Neden Kurtce tercume ve tercumanlik burolari yok?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yargan Kam
18-11-2009, 23:01
Sevgili theatre,

boşver, bizler bir dile değil ardında yatan planlara karşı olduğumuz için insanlık dışı katilleriz.

Ne bölünme ve akabinde gerçekleşecek BOP'lar var,

ne de irtica tehlikesi var...

Biz canımız sıkıldığı için türbana ya da Kürdçe'ye karşı çıkıyoruz.

Zamanında kendilerine milliyetçi diyenlere kızdığımızda anarşiktik, gomünüsttük, entel kunteldik... şimdi ise faşist olduk. :ranger:

Yaşanacak olayların 5 dakika sonrasını bile göremeyen insanlar ile tartışmaya devam ettikce sen, Hitler'in bile akıl hocası konumuna düşebilirsin.

Avrupa dahilinde olmak isteyen insanların bakış açılarının da onların ki gibi olduğunu unutuyorsun malesef.

Türkler yok olduğunda dünyaya barış ve demokrasi gelecek ya,

Bu yüzden boşver...

Sevgi ile...

güneşinzaptıyakın
18-11-2009, 23:04
Yoksa ''Türk'' faşistleri ''kendinemi müslüman''?

Bulgarda ki ''Türk'' azınlığın ana dilinde eğitim yapmasına yada yayın yapmasına destek ver, sonra ''Kürt'lerin'' aynı haklar talep etmesini bölücü diye yaftala! Geçmişinde ki ''Türk, İslam sentezi'nden'' kalma takkıyye alışkanlığı ile sadece kendine müslüman bu yerli faşistler sanırım?

theatre
18-11-2009, 23:05
Saygideger theatre;

Neden peki, arz ve talebe gore, okullarda; Kurtce, Ermenice v.s. dil dersi verilmiyor? Ya da devletin, hastahane, mahkeme v.s. gibi kurumlarina giden ve Turkce bilmeyenler, tercuman kullanamiyor. Neden sinemalarda, Kurtce film oynamiyor, neden kurtce geceler duzenlenemiyor, konserler verilemiyor? Neden Kurtce isimler, kullanilamiyor?

Neden devletin ve hukumetin kurumlari, Turkcenin yaninda, Kurtce, bilgi veren mektup ve belge hazirlamiyorlar? Neden Kurtce tercume ve tercumanlik burolari yok?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sevgili evrensel-insan

Bir ulus devlet kurma zorunluluğunu anlamak için yeniden bir bin yıl daha Selçuklu Osmanlı türü rejimlerle mi yaşayalım?

Bir birini anlamayan kocaman bir yığın haline getirilip yeniden şunun bunun siyasal ekonomik ve diğer emellerine bir bin yıl daha mı asker olalım?

Birbirine düşman edilip bir bin yıl daha mı bu toprakların insanı birbirini yesin?

Niye bu halkın ve bütün toplumun ortak ve hatta ana dili Türkçe'ye bu kadar düşman edildiğini siz hiç düşündünüz mü?

ulpian
18-11-2009, 23:06

Şu komplo düşkünlüğünüze hayranım sevgili Yargan Kam, :)

gerçekten de inanıyorsunuz dimi bunlara. Ülkede başörtülülere izin verirsek şeriat gelir. Kürtçe yayına izin verirsek ülke bölünür. Sendikal hakları güçlendirirsek komünizm gelir. Başka? Mesela eşcinsellere eşit haklar verirsek, eçcinselizm hakim olur. :)

Tarih boyunca, dünyanın her yerinde, hak ve özgürlüklere karşı çıkanlar, zaten her zaman, bu taleplerin arkasında yatan gizli ve kirli planlara işaret ederek karşı çıkmışlardır. Türkiye hak ve özgürlük karşıtlarının bu açıdan herhangi bir farkı yok.

saygılarımla

güneşinzaptıyakın
18-11-2009, 23:06
Yürrü be kafatasçı zihniyet kim tutar seni???

''Türkçe'' eğitim hakkını savunmakta hainlik oldu ya, sizden her türlü takkıyye beklenir...

evrensel-insan
18-11-2009, 23:09
Saygideger Yargan Kam;

Boyle korkulariniz varsa; bu korkularinizi, hak ve ozgurluklere izin vermeyerek yenemezsiniz. Ustelik bu korkulariniz, boyle giderse; basinia da gelir zaten.

Eger, ulkeyi; uniter bir yapida tutmak istiyorsak; bu hak ve ozgurluklerin taninmasi sart.

Sizce, Balkanlar; Osmanli devletin de; bir Yunanli, Bulgar v.s. gibi yasayabilselerdi, Osmanli'dan ayrilma savasi verirlermiydi? Osmanli, milliyetciligi bati gibi algiliyabilmis olsaydi ve hak ve ozgurlukleri tanisaydi, bugun Osmanli parcalanirmiydi?

Bugun, Britanya, Isvec, Ispanya neden ve nasil kralliklarini koruyorlar, monarsi ve despotizm lemi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

theatre
18-11-2009, 23:12
Sevgili theatre,

boşver, bizler bir dile değil ardında yatan planlara karşı olduğumuz için insanlık dışı katilleriz.

Ne bölünme ve akabinde gerçekleşecek BOP'lar var,

ne de irtica tehlikesi var...

Biz canımız sıkıldığı için türbana ya da Kürdçe'ye karşı çıkıyoruz.

Zamanında kendilerine milliyetçi diyenlere kızdığımızda anarşiktik, gomünüsttük, entel kunteldik... şimdi ise faşist olduk. :ranger:

Yaşanacak olayların 5 dakika sonrasını bile göremeyen insanlar ile tartışmaya devam ettikce sen, Hitler'in bile akıl hocası konumuna düşebilirsin.

Avrupa dahilinde olmak isteyen insanların bakış açılarının da onların ki gibi olduğunu unutuyorsun malesef.

Bu yüzden boşver...

Sevgi ile...

Sevgili Yargan Kam,

Ben insanların ard niyetlerine tabiri caizse "tav" oluyorum..

Ve şuna eminim 1980 öncesi hangi taraftan olursa olsun,o insanlar hiç olmazsa yüreklerindekilerle samimi insanlardı.Sagcısı da solcusu da..

Şimdi?

Ama bu kadar da olmaz ki..

Selam ve sevgiler.

ozgur_
18-11-2009, 23:16
Sevgili evrensel-insan

Bir ulus devlet kurma zorunluluğunu anlamak için yeniden bir bin yıl daha Selçuklu Osmanlı türü rejimlerle mi yaşayalım?

Bir birini anlamayan kocaman bir yığın haline getirilip yeniden şunun bunun siyasal ekonomik ve diğer emellerine bir bin yıl daha mı asker olalım?

Birbirine düşman edilip bir bin yıl daha mı bu toprakların insanı birbirini yesin?

Niye bu halkın ve bütün toplumun ortak ve hatta ana dili Türkçe'ye bu kadar düşman edildiğini siz hiç düşündünüz mü?

Hem AB yanlısısınız Hemde AB den haberiniz yok...

Ulus Devletindeki bu ısrarınız niye, örnek verdiğiniz ABD bir ulus devlet mi ? Yada her fırsatta girmek istediğiniz AB bir ulusal projemi. Demokrat Devlet kavramı sizin için çok kötü birşey mi ?

Asıl düşmanlık bu tarz faşizan düşünceler sonucu oluşur. Herkesin özgür olduğu bir toplumda düşmanlık olmaz, insaları tek kalıba sokmaya çalıştığında " sunni islam- Türk - kemalist" yapmaya çalıştığında huzursuzluk bbaşlar.

Yazdığın son maddeyi sen hiç düşündün mu ?

Aslında konunun özetini sayın ulpian yapmış. Bunun üstüne söylenecek bir söz yok...

saygılarımla

theatre
18-11-2009, 23:23
Hem AB yanlısısınız Hemde AB den haberiniz yok...

Ulus Devletindeki bu ısrarınız niye, örnek verdiğiniz ABD bir ulus devlet mi ? Yada her fırsatta girmek istediğiniz AB bir ulusal projemi. Demokrat Devlet kavramı sizin için çok kötü birşey mi ?

Asıl düşmanlık bu tarz faşizan düşünceler sonucu oluşur. Herkesin özgür olduğu bir toplumda düşmanlık olmaz, insaları tek kalıba sokmaya çalıştığında " sunni islam- Türk - kemalist" yapmaya çalıştığında hüzürsuzluk bbaşlar.

Yazdığın son maddeyi sen hiç düşündün mu ?

aslında konunun özetini sayın ulpian yapmış. Bunun üstüne söylenecek bir söz yok...

AB tartışması ap ayrı bir tartışma..

Ancak Türkiye'nin artık AB'ye giremeyeceğini ben bile anladım.

Türkiye'de insanları bir şey olun diye zorlayanlar var sa işte asıl şimdi bunu yapıyorlar.

Türkiye'de halk çok istiyorsa istediği de ne ise o da olsun..

Ama "adam" gibi olsun.

Yalanla dolanla değil.

Hele kendi ülkesine kendi insanına ihanetle hiç değil.

Yargan Kam
18-11-2009, 23:34
Şu komplo düşkünlüğünüze hayranım sevgili Yargan Kam, :)

gerçekten de inanıyorsunuz dimi bunlara. Ülkede başörtülülere izin verirsek şeriat gelir. Kürtçe yayına izin verirsek ülke bölünür. Sendikal hakları güçlendirirsek komünizm gelir. Başka? Mesela eşcinsellere eşit haklar verirsek, eçcinselizm hakim olur. :)

Tarih boyunca, dünyanın her yerinde, hak ve özgürlüklere karşı çıkanlar, zaten her zaman, bu taleplerin arkasında yatan gizli ve kirli planlara işaret ederek karşı çıkmışlardır. Türkiye hak ve özgürlük karşıtlarının bu açıdan herhangi bir farkı yok.

saygılarımla

Sevgili ulpian,

şu an hatırlayamadım biraz abartarak kullanılan anlatım türünün ismini ama yaptığım o idi.

Herneyse, koyulaştırdığım yerleri tek tek irdeleyelim mi? =)

Ülkede başörtülülere izin verirsek şeriat gelir.

Bu şekilde düşünebileceğimi düşünmeniz düşündürücü. Diğerleri gibi. Başı açık, laik insanların bulunması ülkeyi gerçek anlamda laik kıldı mı ki ben sonucu buna çıkabilecek bir şey söyliyeyim?

Sorun Türban değil, türbancılıktır. Türbanı siyasi bayrak yapmaktır. Kastım budur ve bunun arkasındaki olsuları dsa inkar etmeyeceksiniz her halde.

Kürtçe yayına izin verirsek ülke bölünür.

Böylesine zamanlarda ve bu konular halk içerisinde bir çözüme uğramadan bu geçişlere atlamak daha ileride Türk, Kürd dahil diğer bu topraklarda yaşayan insanlarında canını çok maa çok yakacak ve demokratik hak diyenleri ben o zaman göreceğim.

Dil bilim ile ilgilenen bir insan olarak, bir dilin yok olmasının o kültürün yok olmasına eş değer olduğunu bilirim elbet.

Buna nazaran dediğiniz gibi tüm yurtseverlerce asimilasyon uygulansa idi Türkiye'deki Türkçe hariç geri kalan 35 dilin yok edilmesine çalışılırdı.

Ama zamanlama ve şekil şemal göz önüne alındığında, geçmişteki kendisine milliyetçi diyenlerin yediği b*kları tüm insanlara kan ve şiddet olarak dönmesini düşünememek bence art niyettir.

Sendikal hakları güçlendirirsek komünizm gelir.

Buna yorum dahi yapamayacağım, sendikal hakların güçlendirilmesinin sonrasında komünizm gelecek gibi bir düşünce sahibine dahi empati kuramıyorum.

eşcinsellere eşit haklar verirsek, eçcinselizm hakim olur.

Bunu espiri ile karışık olarak yazdığınızdan, böyle düşünebileceğimi düşündüğünüzü düşünmüyorum illaki =)

Tarih boyunca, dünyanın her yerinde, hak ve özgürlüklere karşı çıkanlar, zaten her zaman, bu taleplerin arkasında yatan gizli ve kirli planlara işaret ederek karşı çıkmışlardır.

Sorarım o zaman size;

her hak ve özgürlük istemi göründüğü gibi midir tarihte?

Misalen Humeyni'nin yanlış hatırlamıyor isem, Fransa'daki demokratik ve özgürlükçü vaadleri, kendisinin yanlışlıkla ayağı takılması sonucunda Şerriata dönüşmüştür?

Önce Doğu'daki tüm insanların can, mal ve huzur güvenliği sağlanmalı.

Ondan sonra ülkece diğer dillerin konumunu rahatlıkla tartışabiliriz.

Tabi CIA, MIT, ABD, AB, Liberal Kenan Evren güdümündeki pkk gölgesi altında değil.

Sevgi ile...

ulpian
18-11-2009, 23:40
Önce Doğu'daki tüm insanların can, mal ve huzur güvenliği sağlanmalı.

Ondan sonra ülkece diğer dillerin konumunu rahatlıkla tartışabiliriz.

Sayın Yargan Kam,

birincisi: ''can, mal ve huzur güvenliği'' derken sanırım, PKK terörüne işaret etmişsiniz. Fakat biz Kürtçe yayını daha PKK'nın P'si yokken de yasaklamıştık.

ikincisi: özgürlük ve güvenlik arasında böylesi bir öncelik sırası belirlemeniz doğru değil. Anladığım kadarı ile siz, en azından, ''normal ortamda'' Kürtçe yayına da izin verilmesi gerektiğini, bunun bir hak olduğunu kabul etmektesiniz (yanılıyor muyum?). Fakat şu an terör olduğu için ''henüz vermeyelim bu hakkı'' diyorsunuz.

Çok çarpık, teklikeli ve neticeleri itibariyle bitirmek istediğiniz teröre zemin sağlayan bir düşünce bu.

saygılarımla

Yargan Kam
18-11-2009, 23:43
Saygideger Yargan Kam;

Boyle korkulariniz varsa; bu korkularinizi, hak ve ozgurluklere izin vermeyerek yenemezsiniz. Ustelik bu korkulariniz, boyle giderse; basinia da gelir zaten.

Eger, ulkeyi; uniter bir yapida tutmak istiyorsak; bu hak ve ozgurluklerin taninmasi sart.

Sizce, Balkanlar; Osmanli devletin de; bir Yunanli, Bulgar v.s. gibi yasayabilselerdi, Osmanli'dan ayrilma savasi verirlermiydi? Osmanli, milliyetciligi bati gibi algiliyabilmis olsaydi ve hak ve ozgurlukleri tanisaydi, bugun Osmanli parcalanirmiydi?

Bugun, Britanya, Isvec, Ispanya neden ve nasil kralliklarini koruyorlar, monarsi ve despotizm lemi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sevgili evrensel-insan,

sürekli evrensel bir insan bakış açısı ile olayları, konuları irdeiyorsun ve bunu inan ki takdir ediyorum.

Ama sana da bir soru sormak isterim bu soruya belki yanıt olabilecek bir nitelikte;

Afedersiniz (tüm site için) ama insanoğlu kıçı rahatta iken ve ekonomik zorluk pek çekmez iken neye ve ne kadar karşı duruş sergiler gerçekten?

Bahsini ettiğiniz ülkelerin yaşam standartları ile ülkemizinkini de kıyaslayınız.

Bugün AKP'liler ''bakınız U.K'daki vergiler de çok yüksek ve fazla'' diyebilirken insana mantıklı gelebiliyor. Tabi oradaki insanların yaşam standartları göz önünde bulundurulmazsa.

Ya da sorumu şöyle sorayım;

Türkiye'nin batısında yaşayan biri olarak Kürd insanlarının buralara göçlerinden sonraki edinebildikleri yüksek imkanlar -ki sektörel tekellerini saymama gerek var mı?- dahilinde hala kendi acı ve yoksulluk çeken halklarının Doğu'da yıllardır aynı olabilmesini neye bağlıyabiliyorsunuz?

Benim hayatımda elimde görebileceğimden fazlasını kazandıkları halde, birleşip dernek, vakıf kurarak oradaki standartları yükseltmeleri ve sefaleti dindirmelerini de biz yurtseverler mi engel oluyoruz sizce?

Bu çok küçük ve akla kolayca gelebilen bir örnektir.

Sevgi ile...

evrensel-insan
18-11-2009, 23:52
Saygideger Yargan Kam;

Iste, bireysel bilincin tam da farki burdadir. Insanoglunun yasam ve iliskisini maddesel/tanrisal degil; evrensel/insansal degerlendirir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yargan Kam
18-11-2009, 23:55
Sayın Yargan Kam,

birincisi: ''can, mal ve huzur güvenliği'' derken sanırım, PKK terörüne işaret etmişsiniz. Fakat biz Kürtçe yayını daha PKK'nın P'si yokken de yasaklamıştık.

ikincisi: özgürlük ve güvenlik arasında böylesi bir öncelik sırası belirlemeniz doğru değil. Anladığım kadarı ile siz, en azından, ''normal ortamda'' Kürtçe yayına da izin verilmesi gerektiğini, bunun bir hak olduğunu kabul etmektesiniz (yanılıyor muyum?). Fakat şu an terör olduğu için ''henüz vermeyelim bu hakkı'' diyorsunuz.

Çok çarpık, teklikeli ve neticeleri itibariyle bitirmek istediğiniz teröre zemin sağlayan bir düşünce bu.

saygılarımla

Sevgili ulpian,

beni yanlış anlamışsınız, ya da tahminimce ve büyük ihtimalle ben aktarmada hata yapmış olmalıyım.

pkk nın 84 öncesinde de var olduğunu biliyorum ama sadece faal değildi.

Bu mini ekten sonra diyebilirim ki, pkk terörüne işaret etmedim.

Daha doğrusu sadece pkk terörüne işaret etmedim.

Merak etmeyin, ben zamanının kendisine milliyetçi ve vatan sever diyenlerinde bizzat terörist olduğunu düşünürüm.

Sonucu kötü olacak bir eylemin, iyi niyet olarak başlamasını da art niyet olarak görürüm.

Çünkü kararlar alırken geleceği öngörebilme yetimizi kullanma sorumluluklarımız vardır. Aksi halde karar verme hakkımız olmamalıdır.

Geçmişte devletin başındakilerin yediği naneleri 'biz' diyerek genelleştirip herkesi zan altında tutamazsınız.

Karşı tarafta buna muaftır tabii.

Yurtseverim diye de 6.filoyu kovmak için gelen gençleri bekleyen ve kendilerine milliyetçi diyen coni severler gibileri de takdir ettiğimi düşünmeniz bence büyük bir hata. (illede öyle diyorsunuz demiyorum, sakın ha =))

Ama bu ülkede kayda değer yerlere gelebilmiş halk temsilcilerinin, tüm halkla beraber birşeyler yapabilmeleri fırsatlarının olduğunu bilmekteyim.

Doğu meselesi bu kadar hassas ve kritik olmasaydı, bugün herşey daha farklı olabilirdi diyorum.

Ama öncelikli olarak, asıl ve gerçek sorunları çözmemiz gerek.

Bunun muhattabı da Türkiye Cumhuriyeti halklarından olan karşıt ya da farklı görüşlülerdir.

ölümcül bir satranç oyunundaki piyonlar değil.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir =)

Sevgi ile...

eylemsel
18-11-2009, 23:55
yargan kam adlı üyeden alıntı
(Ülkede başörtülülere izin verirsek şeriat gelir.

Bu şekilde düşünebileceğimi düşünmeniz düşündürücü. Diğerleri gibi. Başı açık, laik insanların bulunması ülkeyi gerçek anlamda laik kıldı mı ki ben sonucu buna çıkabilecek bir şey söyliyeyim?

Sorun Türban değil, türbancılıktır. Türbanı siyasi bayrak yapmaktır. Kastım budur ve bunun arkasındaki olsuları dsa inkar etmeyeceksiniz her halde)

43 ülke ve Türkiyede yapılan dindarlık araştırmasına göre Türkiyede dindarlık egilimi artmış,hoşgörü azalmış ve laik kesimin bu noktada kaygılarının arttıgı görülmüştür. Türban ve diger dini vecibelerle ilgili özgürlüklerin hangi kesimin işine yaradığını ortaya koyuyor

cenker
19-11-2009, 00:11
o değil de 40lı yıllarda 50li yıllarda 60lı yıllarda kürt yok muydu bu memleketde?o zamanki siyasi tartışmalara kürtler kürtçe ana dilde eğitim türkiyelilik gibi kavramların adı bile geçmiyor.ne oldu da son 30 senede böyle şeyler çıktı piyasaya?uzaydan kürt mü indi kürtlük bilinci mi oluştu ne oldu?cidden merak ediyorum eleştirmek için sormuyorum.

ulpian
19-11-2009, 00:16
cidden merak ediyorum eleştirmek için sormuyorum.

Keşke eleştirmek, öz-eleştiri yapmak için sorsak aynı soruları. Neden geçmişte (henüz PKK yokken de) Kürtler yok sayıldı? Bu bir haksızlık değil miydi?

Kendilerini bu ülkeye ait hissetmeleri ile etnik kimlik ve kültürlerini muhafaza etmek arasında herhangi bir çelişki olmadığını bu insanlara söylem ve eylemlerimizle neden göstermedik de, asimilasyon ile asilik arasında seçim yapmaya zorladık.

saygılarımla

Yargan Kam
19-11-2009, 00:18
Keşke eleştirmek, öz-eleştiri yapmak için sorsak aynı soruları. Neden geçmişte (henüz PKK yokken de) Kürtler yok sayıldı? Bu bir haksızlık değil miydi?

Kendilerini bu ülkeye ait hissetmeleri ile etnik kimlik ve kültürlerini muhafaza etmek arasında herhangi bir çelişki olmadığını bu insanlara söylem ve eylemlerimizle neden göstermedik de, asimilasyon ile asilik arasında seçim yapmaya zorladık.

saygılarımla

Sevgili ulpian,

kimler yoksaydı?

Kimler, ne şekilde, nasıl ve neden?

'Biz' diyorsunuz ya, o yüzden soruyorum.

Hangi bizdi onlar?

Sevgi ile...

theatre
19-11-2009, 00:18
o değil de 40lı yıllarda 50li yıllarda 60lı yıllarda kürt yok muydu bu memleketde?o zamanki siyasi tartışmalara kürtler kürtçe ana dilde eğitim türkiyelilik gibi kavramların adı bile geçmiyor.ne oldu da son 30 senede böyle şeyler çıktı piyasaya?uzaydan kürt mü indi kürtlük bilinci mi oluştu ne oldu?cidden merak ediyorum eleştirmek için sormuyorum.

Türkiye imparatorluk politikalarına döndü de ondan..

İmparatorlukların en temel politikası "böl,parçala,yönet" tir.

Daha bu halkı mahallelerine kadar bölmediler ama o günlere de çok kalmadı.

Başka türlü niyazi etmek zor olur insanları..

Kölemenlerin efendilerine hizmetleri aksar maksar..

Sonra niderler ?

güneşinzaptıyakın
19-11-2009, 00:19
cenker sorduğun şey her zaman vardı bu coğrafyada, sadece sorunu dile getirecek zemin ve şartlar şuanda daha fazla o kadar...

daha önce ''Kürt'' aydın ve sorunu dile getirmek için yeterli imkan yoktu, olanlar ise daha kamuoyuna ulaşmadan itlaf edildiği için yok sayılıyordu, bir diğer önemli husu ise, ''Kürt'' hareketinin çoğunlukla burjuva demokrat sistem içinde var olasmı ve sonrasında bu devamın sürmesi nesicesinde, hareket burjuva demokrat eksende seyretti hep, bu özellikler doğrultusunda ise kiseyi rahatsız etmeyen bu eylemsizlik yada al gülüm ver gülüm politikaları neticesinde, 68 sosyalist uyanışı içerisinde tekrar ivme kazanan ''Kürt'' hareketi özünden ayrılmadan günümüze ulaştı, günümüz genel söylemi olarak burjuva demokrat söylemler içinde olan hareket yeni bir söylem yapmamakta, aksine içinden çıktığı ''Türk'' burjuvazisinden daha fazla güç ve egemenlik talebinde bulunmaktadır...

ulpian
19-11-2009, 00:22
Sevgili ulpian,

kimler yoksaydı?

'Biz' diyorsunuz ya, o yüzden soruyorum.

Hangi bizdi onlar?

Sevgi ile...

''biz'' derken genel olarak Türkleri kastediyorum sevgili Yargan Kam,

10-15 yıl öncesine kadar siyasette, medyada resmi söylem bu idi. Halkın da önemli bir kesmi buna inanırdı veya en azından (inanmasa bile) savunurdu. Benim öz ağabeyim hala ''Kürt diye birşey yok, onlar da etnik olarak bir Türk kolu. Ülkemizi bölmek için yabancı şer odakları ''Kürt'' diye birşey atmışlar ortaya'' diyor. Bunu hala diyebiliyor!

saygılarımla

evrensel-insan
19-11-2009, 00:28
Saygideger Yargan KAM;

kimler yoksaydı?

Basta Ataturk ve gunumuze kadar gelen, tum iktidarin siyasi ideolojik inanclari

Ulkeyi teklestirerek ve Anadolu zenginligini ortaya koymak isteyenleri, askeri/baskici/zorlayici/yasakci zihniyetle susturarak.

Korku felsefesi ve suru psikolojisiyle ve cuntaci cikislarla.

Sence nedeni ne?

Saygilarimla;
evrensel-insan

güneşinzaptıyakın
19-11-2009, 00:34
Bu site de halen üye olan, yada üyeliği geçmişte sonlandırılmış bir çok kişinin ''Kürt'leri'' Güney Afrika'nın aparheit modeli kabilinden köleleştirmek istediklerini biliyoruz, ''Türk'' faşizm'inin geldiği bu noktada, geçmişini arattıracak söylemler içinde olması bir yana, Bulgaristan'daki faşist uygulamaları bile takkıye canbazlarına dil uçukalatacak cinsinden yok sayarak şovenist söylemlerle faşist poltikalarını vatansever diye ''cici'' tanımlamalarla ve bir çok kavramın arkasına sığınarak, kendi ''ırk'' politikalarına zemin hazırlamak için iki ileri bir geri terennüm etmeleri bir yana, neden Bulgarda ki ''Türk'lerin ana dillerinde yayın yapmalarına dolaylı yollardan karşı çıktıkları sorusunu sormak gerekirken, Bosna-Çeçenistan vb. bir çok örnek önümüzde dururken bu takkıyeci faşist zihniyetin hala siyasi söylemde kıvırması ancak zihniyetinin açığa çıkması ile doğru orantılı örnekler nedeniyledir...

Yargan Kam
19-11-2009, 00:37
''biz'' derken genel olarak Türkleri kastediyorum sevgili Yargan Kam,

10-15 yıl öncesine kadar siyasette, medyada resmi söylem bu idi. Halkın da önemli bir kesmi buna inanırdı veya en azından (inanmasa bile) savunurdu. Benim öz ağabeyim hala ''Kürt diye birşey yok, onlar da etnik olarak bir Türk kolu. Ülkemizi bölmek için yabancı şer odakları ''Kürt'' diye birşey atmışlar ortaya'' diyor. Bunu hala diyebiliyor!

saygılarımla

Ama sen düşünmüyorsun böyle. Sen de Türksün.

Ben de böyle düşünmüyorum ve ben de bir Türk'üm.

Ve işin aslı bizim gibiler azımsanmayacak kadar fazla.

Lakin çoğumuz kolayca kışkırtılabilecek kadar potansiyele sahibiz.

Ama sorum bu değildi.

Gerçekten hassas bir konu ve cidden irdelenmesi gerek.

O zaman Tüm Almanları Nazi olarak görelim.

Ya da tüm Arabları ve Farsları şeriatçı...

Mantıklı mı bu?

Ağabeyin ve zamanının Kürdlerini onur kırıcı bir şekilde yok sayarak bugünlere gelmelerini sağlayan vatan hainleri... pardon kendisine milliyetçi diyen zihniyetin özelliklerini istedim senden.

Kimdiler? İdeolojileri tam olarak ne idi?

Eylemlerinin nedenleri ne idi;

Sonuçlarını ne kadar çözümlediler?

Göze çarpan onlar dışı göze çarpmayan o zamanın odakları ne kadar etkendi?

Herşey göründüğü gibi mi?

Yoksa bizler tasvip etmediğimiz dinlerde olduğu gibi farkında olmadan bir nevi günah mı çıkartıyoruz kendimizce?

Çözüm kendini ya da başkasını suçlamak değildir!

Çözüm, geçmiştekilerin inadına birşeyleri düzeltmek çabasıdır!

Ben bile yurtseverlik bayrağını aslında hiç taşımaması gereken insanların elinden alıp, doğru ve yapıcı işler yapmak adına elime almaya çalışıyorsam bunun bir nedeni vardır değil mi?

Yoksa ben de işin kolayına kaçabilirdim o zamanının bir rütbeli askerin dediği ''Kürt yoktur, dağda yürüyen dağ-Türkmenleri'nin çıkarttığı kart-kurt sesleri vardır'' lafına ve o gibi zihniyete yüklenmeyi!

Ama bu bir şeyi çözmez.

Ağabeyin yok der, sen var dersin ve bu böylece sürer gider.

Sizlerin suçlamaları ile ''aa hakkaten dağ-Türkmen'i değil, Kürdler'miiiş, ce-ee:bounce:'' demezler ve demeyecekler asla.

Sevgi ile...

Yargan Kam
19-11-2009, 00:43
Saygideger Yargan KAM;

kimler yoksaydı?

Basta Ataturk ve gunumuze kadar gelen, tum iktidarin siyasi ideolojik inanclari

Ulkeyi teklestirerek ve Anadolu zenginligini ortaya koymak isteyenleri, askeri/baskici/zorlayici/yasakci zihniyetle susturarak.

Korku felsefesi ve suru psikolojisiyle ve cuntaci cikislarla.

Sence nedeni ne?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Bu durumda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tan sonra gelen tüm yönetimlerin O'nun izinden gittiğini söylemiş oluyorsunuz.

Siz bu dediklerinize inanıyor olsanız bile mantığım ve algılarım buna müsade etmiyor malesef.

Ayrıca bu yazıya da bir göz atmanızı isterim:

http://www.bagimsizgundem.com/mansetler/turgut-ozakman-kurtler-ayrilmak-istemiyordu.html

O zaman bir Soru daha...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kürdler'e ne garezi vardı? Neden onlar?

Sevgi ile...

güneşinzaptıyakın
19-11-2009, 00:50
Politikada garez diye bir kavram olmaz atmayalım, egemenliğin ve gücün devamı için uygulanacak şahsi görüşler doğrultusundaki çıkarlar ve sistem içindeki yaptırımlar vardır. Sorun burda ''Türk'' ulusu yaratmaktır, bu konuda forumda bir çok konu vardır, en basitinden wikipedi gibi basit ve resmi görüşü yansıtan ve ampirik ansikleopedik bilgi barındırıdan kaynaklar bile Mustafa Kemal'in ''Türk'' dışında tüm unsurları red ettiğini yazar, her şeyden önce ''nutuk'ta'' Mustafa Kemal kendisi yazar bunu...

evrensel-insan
19-11-2009, 00:51
Saygideger Yargan Kam;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kürdler'e ne garezi vardı? Neden onlar?-Y.K.

Konu garez degil; Kurtulus Savasi ve TC zihniyetini, yaratilan Turk ulusu uzerine kurmak. Yani gercekci degil; ideolojik/inancsal bir dogruyu uygulamak.

Neden 1915-18 arasi, Osmanli icin, Ermenilerse; Ataturk icin de Kurdler Inonu ve Bayar'in etnisitesi Kurd olmasina ragmen; henuz bireysel bilincleri yoktu. Ataturk'te bireysel bilince sahip degildi.

Aslinda, o donem tum halki bir cati altinda toplayabilmenin; milliyetcilik politikasi oldugunu gosteriyor.

Ataturk, yasasaydi "Demokratik Acilim" a yonelirmiydi, bilemem. Ama; ondan sonra her gelen iktidar, bu acilima hic yanasmadigi gibi; askeri/baskici/cuntaci/zorlayici davrandi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yargan Kam
19-11-2009, 01:03
Saygideger Yargan Kam;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kürdler'e ne garezi vardı? Neden onlar?-Y.K.

Konu garez degil; Kurtulus Savasi ve TC zihniyetini, yaratilan Turk ulusu uzerine kurmak. Yani gercekci degil; ideolojik/inancsal bir dogruyu uygulamak.

Neden 1915-18 arasi, Osmanli icin, Ermenilerse; Ataturk icin de Kurdler Inonu ve Bayar'in etnisitesi Kurd olmasina ragmen; henuz bireysel bilincleri yoktu. Ataturk'te bireysel bilince sahip degildi.

Aslinda, o donem tum halki bir cati altinda toplayabilmenin; milliyetcilik politikasi oldugunu gosteriyor.

Ataturk, yasasaydi "Demokratik Acilim" a yonelirmiydi, bilemem. Ama; ondan sonra her gelen iktidar, bu acilima hic yanasmadigi gibi; askeri/baskici/cuntaci/zorlayici davrandi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sevgili evrensel-insan,

Bence bireysel yaklaşım olması gerektiği kadar vardı o dönemde.

İnsanların önce milli bağımsızlıklarını kazanabilmeleri için savaş vermiş birisinin inkılaplarından sadece bir tanesidir milliyetçilik ve o milliyetçilik bildiğimiz MHP ya da benzeri milliyetçiliklerden değildi.

Gerekli miydi? gerekliydi.

İşe yarıyor muydu? evet yarıyordu.

Böyle bir potansiyeli kullanmamak bireyin düşünce yapısına hakaret olurdu.

Hele hele bireysel bağımsızlık değil de, koca bir toplumun bağımsızlığı ise konu bambaşka bir hal alır, almıştırda.

O zamanın şartlarının gerektirdiği yapıları bugün bizlerin çoktan geliştirmesi gerekirdi.

Adam akıllı yol alamamışken geçmişi hunharca baltalamak yerine.

Bu benim için değerli sahibinin yazısı üzerinde de bir göz gezdirmeni temenni ediyorum =)

http://www.kongar.org/aydinlanma/2008/647_Mlliyetcilik.php

Sevgi ile...

cenker
19-11-2009, 01:22
Türk'' ulusu yaratmaktır

ırkçılık yapıyorsunuz.kürt yoktur diyenlerden ne farkınız kalıyor.biraz empati lütfen.

güneşinzaptıyakın
19-11-2009, 01:31
atma cenker, cımbızlayıp ajitasyon yapma. Nutukta Mustafa Kemal'in ''Türk Irkı'' diye söylemde bulunduğu üzerine yapılan bir cümleyi saptırma...

cenker
19-11-2009, 01:41
atma cenker, cımbızlayıp ajitasyon yapma. Nutukta Mustafa Kemal'in ''Türk Irkı'' diye söylemde bulunduğu üzerine yapılan bir cümleyi saptırma...

Sorun burda ''Türk'' ulusu yaratmaktır cümlesinden ne anlamamı bekliyorsunuz?o değil de kendini solcu zannedenlerin etnikçilik çevrecilik akpcilik üçgenine sıkışmalarından solcu olmamama rağmen ben bile rahatsız oldum.hani nerde fakirlik sömürü emek özgürlük işçi hakları sendika sosyal güvenlik anti emperyalizm.adı bile geçmiyor artık bunların.yoksa akpnin bu konularda da açılım yapmasınımı bekliyorsunuz?

Hortlak
19-11-2009, 01:48
Türkiye'de Kürtçe yayın yasağı var mı? 12 Eylül'ün anayasasına kadar da bu yasak yoktu. Bulgaristan'da Türkler katliama uğradı, isimleri zorla Bulgar ismi yapıldı, sürgün edildiler hatta bir ara sünnet olmaları bile engellenmen istendi. Kürtler'e bunların hangisi yapılmış? Haydi diyelim ki haklısınız, bugüne kadar oradaki Türkler'i bir tek, bakın yalnız bir tek başlıkta savundunuz, olan biteni yazdınız mı? Yazmadınız. O zaman ırkçısınız. Sadece Kürtler'e yapılan haksızlığı görüyor Türkler'in uğradığına kayıtsız kalıyorsanız bunun ırkçı ve Faşist olmanızdan başka bir açıklaması var mı? Bence yok. Var diyen açıklamakta serbesttir.

güneşinzaptıyakın
19-11-2009, 01:48
Cenker; Ben Kemalizm'in ana siyasetinden bahsediyorum sen ise güncel poltikalar üzerinde kendi açmazlarından bahsediyorsun. Benim Akp'yi desteklediğimi nerden biliyorsun?, ben bu forumda asla kendimi solcu olarak tanımlamamışken sen nasıl olurda beni solcu olarak tanımlarsın? kendi algılaman üzerinden konuyu benim görüşüm üzerinden çıkarıp nasılda başka eksenlere çekmek istersin? her gördüğün sakallı dedenmidir? bu eksende yazarsan dönmem ben...

evrensel-insan
19-11-2009, 01:57
Saygideger Yargan Kam;

Bence bireysel yaklaşım olması gerektiği kadar vardı o dönemde.-Y.K.

Aciklarmisin? Kim ya da kimler, 1919-23 tarihleri arasinda, bireysel yanasim gosterdi.

Bir kisinin, ideolojisi olmasi ve o inandigi ideolojisinin dogru propagandasini yaparak; o ideolojiye yiginlari cekme ve iktidar savasi; totoliter bir yanasimdir. En uc nokta da; bireyci akilciliktir.

Ataturk'un birey oldugunu soyluyorsan eger; bu isten, bireysel cikari; ya da insansal/evrensel cikari neydi? ve bunu nasil bazi gercekleri gormeyerek ve rakiplerini bir bir elimine ederek ve de diktatorluk uygulayarak yapti? Sence, inonu basta olmak uzre, o devirdeki turk etnik kokenine ait olmayan liderler, neden etnisitelerini one cikaramadilar?

Saygilarimla;
evrensel-insan

güneşinzaptıyakın
19-11-2009, 02:01
Atma bilmeden, ''Almanya'daki Türk'lerin ana dillerinde öğrenim haklarının'' bazı eyaletlerde yasaklanması üzerine imza kampanyasına aktif katılan benmi diğer ezilen kitleleri görmezden gelicem? Hala red edilen nokta burada işte, birisi için istenen haklar diğerleri içinde istenir, Bulgaristan'da ki ''Türk'ler'', İspanya'daki ''Bask'lar'', Çin'deki ''Türk'ler'', T.C.'deki ''Kürt'ler'' hepsi aynı isteklerde buluşuyorlar bence temel haklarda, sonrasımı? onu bilemeyiz işte, mesela Çin'deki Uygur Türklerine verilecek bir takım hakların ayrılık getirecek olması ihtimali üzerinden, onların en doğal haklarını kısıtlayamayız mesela, eğer ayrılık varsa pratikte bunada hayır diyemeyiz, mesela Bosna-Karadağ yada Çeçenistan (hala isteğine ulaşmasada), ambiyane örnekle boşanmak isteyen bir tarafa ısrarla ve zorluyarak boşanma hakkı verememek gibi bir şey bu, ''ırkçılık'' yapabilmek için tek bir ''ırk'' üzerinde beyanda bulunmak gerekir bu sitede bir çok kişinin yaptığı gibi, ben ''Filistin'deki'' ırkçılığıda aynı şekilde lanetliyorum tıpkı Afrika'danın bir çok coğrafyasında yaşanan ''Irkçılık'' gibi, ''Türk''kavramı üzerine saplanıp kaldıktan sonra karşınızdaki herkez karşı ''Irktır'' unutmayalım, benim bir ''ırkım'' yok ,''ırkı'' olanlar sizlersiniz...

Hortlak
19-11-2009, 02:14
Atma mı? Ben sizin özel hayatınızda ne yaptığınızı bilemem. Belki şu anda siz atıyorsunuz. O yüzden forumdaki yazılarınıza, başlıklarınıza bakarım. Siz ve sizin gibi düşünenlerin Uygur Türkleri ya da Bulgaristan'daki Türkler konusunda bir tane yazısı var mı? Varsa gösterin, yoksa ben atmıyorum tersine siz atıyorsunuz.

güneşinzaptıyakın
19-11-2009, 02:29
Siyaset yapmak bir doğru üzerinde ilerlemektir, bu doğru zaman zaman eğriler çizsede ana eksen bellidir, mesela bir komünist için birincil önemli olan İnsan haklarıdır (geçmiş soğuk savaş örneklerini dahil edip şirazeyi saptırmayalım), forumda ve güncel yaşamda ''Kürt'' özelinden hareketle bir gündem belirleniyor olması ve bu doğrultuda söylemler yapılıyor olması ancak kişileri bağlar doğrudur, fakat at gözlüğü ile bakıyor olmak yani kendinden başka siyasi söylem sahiplerini tek süzgeçten geçirmek ancak siyasi bir kısırlıkla izafi edilebilir. ''Türk'ler'' konusunu özeelştiren bir ''ırk'çı'' yaklaşım sergilen zihniyet karşısında her zaman söylediğim gibi ancak ''ırk'çı'' bir zihniyet bulur, bu noktada kişi duymak istediğini duyar, konuların salt ''Kürt'' hakları doğrultusunda olması benim tasarrufumda olan bir şey değildir, herkes kendi ideolojisi doğrultusunda propaganda yapabilir elbette, sorun bu konuda olduğu gibi ötekini dinlememek ve red etmekten geçer, ''ırkçı'' politikaları bizzat yaşayan birisi olarak kimsenin bana ''ırkçılık'' öğretmesine gerek yok! sorun doğruyu ve gerçeği bulmaktan ötedir, siyaset farklı birşeydir, ama her şeyden önce kişinin vicdanına hitap eden bir söylemdir, illaki İnsan hakları konusunda konuşurken tüm cepheyi tek tek saymak bazen imkansızdır, fakat faşist söylemler ile diğer ideolojik söylemleri ayırt etmek için ilkokul mezunu olmaya bile gerek yok...

Not: Irkçı söylemde olan ''Uygur Türkleri ile diğerlerini karıştırmayılım lütfen...

Hortlak
19-11-2009, 03:17
Sn .GZY,

Siyaset yaptığınızı söylediğinize, bu savunduklarınızın ideallerle ilgili olmadığını açıkça beyan ettiğinize sevindim. En azından ne olduğunuzu açıkça beyan ettiniz. Ben de zaten siyaset yaptığınızı söylüyorum, çok basit, net bir şey istedim sizden. Cevap veremediniz böyle lagaluga ile demogoji ile geçiştirmeye çalışıyorsunuz.

güneşinzaptıyakın
19-11-2009, 03:31
Elbette hepimiz siyaset yapıyoruz, ''ırk'' kavramı peşinde koşanlar dahildir buna, sadece ''ırk'' kavramını ele alıp gerisinde buna göre bir siyaset gözetmek ve peşinde koşmak adına yapılan faşist söylemler doğrultusunda, kendi ''ırk'ı'' haricindekileri görmeyen zihniyet ile her coğrafyadan ezilen tüm İnsanları savunan bir ideolojiyi bir tutmak aynı şey değildir, seni şaşırtan ise benim gibi bir komünist'in nasıl olurda bir ''Türk'ü'' savuna bildiğidir!, sadece kendine müslüman olan ''Irkçı'' ''Türk'çü'' söylemlerin aksine, her yerde ve her ideolojide İnsanlığa özğürlük şiarında olan bir söylemin karşısında olmak elbette kişiyi zorlar, açık ve net söylüyorum, bunun kanıtı açtığım konudur, kaç tane açtığım değil sadete ulaşmam önemlidir, ben Bulgarda ki ''Türkçe'nin'' konuşulması ile T.C.deki ''Kürt'ün'' eğitim hakkının aynı olduğu görüşündeyim. Bunda şaşacak bir şey yok? ana dilde Uygurca öğrenme hakkı ile, Kürtçe öğrenme hakkı arasında bir fasrk yok, yada Bulgarda Türkçe yayın hakkının, yada tam karşı olsamda Yunanistan'daki Türk azınlığın hakları gibi, yad ABD'deki Latin kökenli kitlenin haklarının baki olması gibi...

''Irk'' söyleminden çıkıp olaya bakacak olursan, bu evrensel söylemi görebilirsin...

KızıL
19-11-2009, 03:36
tam olarak yanaymış bari :)

ozgur_
19-11-2009, 12:13
Siz ve sizin gibi düşünenlerin Uygur Türkleri ya da Bulgaristan'daki Türkler konusunda bir tane yazısı var mı? Varsa gösterin, yoksa ben atmıyorum tersine siz atıyorsunuz.

Konunun başlığı ve içeriği ne ? Bulgaristanda yapılan bir ırkçılık değil mi ? Bu konunun başlığın kendisi bile sizin tezinizi çürütüyor. Sizde bu olayın ırkçıulık olduğunu kabul ediyorsunuz bizde. Sizde Bulgar türklerinin, ugur Türklerinin dahada özgür olmasını istiyorsunuz bizde. Ama bunları isterken aramızda bir fark var. onlar türk olduğu için siz bunları istiyorsunuz. Biz ise özgürlük, demokrasi ve insan haklarını savunduğumuz için bunları istiyoruz. Siz sadece türkler için özgürlük, demokrasi insan hakları istiyosunuz biz ise tüm insanlık için istiyoruz. Bizim için ugur türkü olmuş, filistinli olmuş, kızılderili olmuş, zenci olmuş farketmez, özgürlük ve insan hakları gereksinimini savunma açısından bir farkı yoktur. İşte sizinle bizim aramızdaki fark budur.

Uygur türkleri yada bulgaristan türkleri neden gündemde değil kürtler gündemde meselesine gelince; bu ülkede yaşıyoruz, önceliklerimiz bu ülkenin sorunları...

Averroes
19-11-2009, 20:09
Yabanci bir dilde nick alan birinin, başkasının ana dilinde eğtim almasına neden karşı olur onuda anlamış değilim..

Hatırlarsan bir yazımda bir faşiste ne demiştim? Bunların milliyetçiliğinin Anadolu'yu geç iki paralık değeri yoktur. Bunlar kafataslarının ölçüsünü karşılarına bir Kürt oturtmadan alamazlar. Sertap Erener Eurovision'da İngilizce şarkıyla birinci oldu diye avuçlarını patlatırcasına alkışlayıp, Ahmet Kaya Kürtçe bir şarkı yapacağım ve ona klip çekeceğim dediğinde öfkeden beti benzi atan adamlardır. Serdar Ortaç'ın şarkı söylemeyen halleridirler o kadar. Çünkü bunlar işgal kuvvetlerinden olan emperyalist İngilizlerin diliyle hava yapmaktan haz duyan, ve bu dili konuşmayı iletişimden ziyade kültürle özdeştirenlerdir. Kürtlere ise "bin yıllık kardeşlerimiz" diyerek ağzına bir parça bal çalıp, "Al sen şimdilik bununla idare et" diyen, Kürt diye birşey yoktur, karlara basarken çıkarken çıkarılan kart kurt sesinden türetilmiştir, onlar dağ Kürd'üdür diyen, dillerini, tarihlerini, kimliklerini yok sayanlar da aynı zevattır. Eurovision'da maazallah Türkiye Kürtçe bir şarkıyla katılacak dense kalpten gider bunlar. Sadece açıklamanın yapıldığı bir saat içinde 3000 kalp krizli ölüm bekliyorum. Öfkeden felç geçirecekler hariç.

O halde faşist!

Kardeşlik yalanını git saflara anlat. Yutma ihtimalleri var. Ama biz artık yutmuyoruz.

Meşhur Kürt yazar ve düşünür Musa Anter, yazısında dilenciyle yaptığı Kürtçe konuşmayı köşesine taşıdığı için hakim karşısına çıkarılır. Hakim sorar:

"Kürtçe yazıyormuşsun"

"Evet, Ermeniler, Rumlar da kendi dillerinde neşriyat yapıyorlar."

"Onlar azınlıktır"

"Bir yerde azınlığın çoğunluktan daha avantajlı olduğu nerde görülmüştür? Hakim bey, ricamdır bundan böyle beni de azınlık sayın."

Ama düşünmeyi öğreneceksiniz faşistler. Çünkü siz yeryüzünün hala atılmamış ve organizmaya zarar veren cerahatlarısınız, cerahat artık hem acıtıyor hem de can sıkıyor.

kitapkurdu82
19-11-2009, 20:29
bu nasıl bir site ben halen çözemedim.

Din konusunda yazılar yazar ve sevilen bi yazarın adına kurulmuş ama her mesajda yok Kürtler yok ermeniler; yok Rumlar yok Türkler diye birbirlerini ayrıştırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.

Biri çıkmış Kürt devleti kurulursa... gibi saçma bir anket yapıyor; biri çıkmış Avrupa şarkı yarışmasına Kürtçe şarkı ile katılmaktan bahsediyor; bir diğeri tarihten habersiz Kürtler ümmetçilik yapmışlar diyor. Bu neee...

Siz daha birkaç milyon insanı ilgilendiren ırk konusunda anlaşamıyorsanız; milyarlarca insanı ilgilendiren din konusunda nasıl anlaşacaksınız.

ozgur_
19-11-2009, 20:48
bir diğeri tarihten habersiz Kürtler ümmetçilik yapmışlar diyor. Bu neee...

Galiba tarih çok biliyorsunuz. O zaman 1071 den günümüze kürtler neden türklerle omuz omuza savşmış açıklayında bizde bilelim. Heralde savaşmadı demeyceksiniz.

Bence siz tarihi değil günümüzü bile görmüyor, bilmiyor ve algılayamıyorsunuz..

hako
20-11-2009, 00:40
Hiçbir şeyin çok fazlası iyi değildir.

Bugün size özgür olma yolunu açar gibi görünen ne varsa,
sizi daha da köle yapmak isteyen hükümetin planının bir
parçasıdır. Siz daha komplo teorisi diye küçümsemeye devam edin olanları.

Sizi de almaya geldiklerinde söz söyleyecek hiç kimse kalmamış olacak.

pervane
20-11-2009, 18:23
sn. hortlak bilmeyen yanılır elbet! fakat sizin ne tür bir gönüle sahip olduğunuzu da bu forumda eskiden hangi ad ile bulunduğunuzu bilen biliyor. En son dünyalık biriktirmek için siteden ayrılmıştınız, ne oldu öbür tarafa götürdükleriniz yetmedi mi, gözünüz TD sitesindeki ganimette mi kaldı da hortladınız?, hayırdır ?:bump2:

Yargan Kam
21-11-2009, 18:54
Saygideger Yargan Kam;

Bence bireysel yaklaşım olması gerektiği kadar vardı o dönemde.-Y.K.

Aciklarmisin? Kim ya da kimler, 1919-23 tarihleri arasinda, bireysel yanasim gosterdi.

Bir kisinin, ideolojisi olmasi ve o inandigi ideolojisinin dogru propagandasini yaparak; o ideolojiye yiginlari cekme ve iktidar savasi; totoliter bir yanasimdir. En uc nokta da; bireyci akilciliktir.

Ataturk'un birey oldugunu soyluyorsan eger; bu isten, bireysel cikari; ya da insansal/evrensel cikari neydi? ve bunu nasil bazi gercekleri gormeyerek ve rakiplerini bir bir elimine ederek ve de diktatorluk uygulayarak yapti? Sence, inonu basta olmak uzre, o devirdeki turk etnik kokenine ait olmayan liderler, neden etnisitelerini one cikaramadilar?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sevgili evrensel-insan,

Sorunun cevabı, toplumsal bireycilik.

Halkın birilerinin kulu-kölesi olmaktan çıkartma düşüncesine ne ad verirsiniz?

Kul, köle, mürid anlayışından uzak bir insan genel tanımı ile nasıl diktatör olabiliyor?

Bir insan olarak ki, akıllı bir insan olarak bu aklını da kullanarak uyguladığı yöntemler bugünkü bakışlar için eksikli ya da yanlışlı olabilir.

Bugün Atatürk'ü bu şekilde eleştirebilenler, onun zamanında ve onun yerinde olasaydı bahsini ettikleri yanlışlıkları ve sözünü ettiğiniz gibi bir diktatörlük(!) yapmadan bu milleti kurtarabilirdi mi anlamını çıkartmalıyım?

Evrensel bir insan modeli çıkartırken bence doğa ve türlere özgü olan doğallıkların özelliklerini göz önünde bulundurmalıyız.

İnsanlara seçme ve seçilme hakkı tanınması diktatörlük müdür?

Bu gibi unsurları halka verebilmek için tepeden inmecilik gerekiyorduysa da bu kişiye kızmak doğru mudur?

Bugün, o zamanın eğitimsiz ve bilgisiz insanları adına (o zamanın halkı) bilgili ve eğitimli insanlar olarak konuşabiliyorsak bu bir tezat oluşturmaz mı?

O zamanın insanlarının netleşmemiş düşüncelerini kendi düşünceleri ile yapılandırmış olması onu kötü bir insan mı kılar?

Çok kötü ve zor zamanlarda seçenekler kısıtlıdır sevgili evrensel-insan.

Bu seçeneklerden bazılarının sonucu için verilebilecek kararlar da gereğinden fazla sınırlı olabilir.

Ama kendi sizlere göre faşist ve diktatör(!!!) düşüncelerinde hataların kapatılması, eksiklerin giderilmesi ve yanlışların düzeltilmesine olanak tanıyan miraslar bırakmıştır.

Deha denmesinin nedeni ise budur.

Bizler her ne kadar bu mirasın, yani Cumhuriyet'in yozlaştırılmış ve yaralanıp kanatılmış halini yaşıyorsak da bu gün düşünce ve fikir baında sahip olduğumuz potansiyelin sebebi Gazi Mustafa Kemal'in empatik ve bireylere uygun olan düşüncelerinden kaynaklıdır.

Bir ya da bir çok iyileştirici, düzeltici, yara sarıcı ve akılcı icraatlar içerisinde olmadan, eleştirel düşüncelerimizin pek bir faydası yok diye düşünüyorum. (bu lafım direkt size söylenen bir itham değildir, kendisini bilen üzerine alınabilir ya da alınmayabilir).

Etniklik ve diktatörlükten konu açılmışken, aynen bir Hitler, Mussolini, Franco olsaydı Gazi Mustafa Kemal paşa yerine...

Halkı oluşturan bireyler adına aynı şeyler olabilir miydi?

Sevgi ile...

hilal21
22-11-2009, 04:15
İleriki zamanlada Kürtçeye "hayır" diyecek faşist liderlere örnek olur umarım..

Yani ,"darısı başımıza.."

necip12
30-11-2009, 07:51

Faşizm'inde vatanı yoktur, bazı aklı evvel yerli malı yurdun malı faşistler yeni bir söylem uydurmaya başladılar, ''Kürt'' faşistler diye, ''Türk'' faşist'ler bu söylemi dile getirirken, Bulgaristan'daki faşist istekle nasılda aynı düzlemde buluştuklarını açığa çıkarıyorlar. Tekrarlıyorum; faşistin ''Türk'ü'', ''Kürd'ü'' yada ''Bulgarı'' olmaz. Her yerde İnsanlar yasaklanmak, sürülmek yada asimile edilmek zorbalığının arkasında faşizmi görür. Her yerde baskı gören kitleler direnişe geçerler, ''Irk'' dayatmasına ise gene ''ırk'' savunması ile cevap verirler. Darısı ''Kürt'' faşistlerin başına diyelim bizde...

İsabet olmuş.. Darısı bizde ki faşistlerin başına :target:

kim
01-12-2009, 02:38
Hatırlarsan bir yazımda bir faşiste ne demiştim? Bunların milliyetçiliğinin Anadolu'yu geç iki paralık değeri yoktur. Bunlar kafataslarının ölçüsünü karşılarına bir Kürt oturtmadan alamazlar. Sertap Erener Eurovision'da İngilizce şarkıyla birinci oldu diye avuçlarını patlatırcasına alkışlayıp, Ahmet Kaya Kürtçe bir şarkı yapacağım ve ona klip çekeceğim dediğinde öfkeden beti benzi atan adamlardır. Serdar Ortaç'ın şarkı söylemeyen halleridirler o kadar. Çünkü bunlar işgal kuvvetlerinden olan emperyalist İngilizlerin diliyle hava yapmaktan haz duyan, ve bu dili konuşmayı iletişimden ziyade kültürle özdeştirenlerdir. Kürtlere ise "bin yıllık kardeşlerimiz" diyerek ağzına bir parça bal çalıp, "Al sen şimdilik bununla idare et" diyen, Kürt diye birşey yoktur, karlara basarken çıkarken çıkarılan kart kurt sesinden türetilmiştir, onlar dağ Kürd'üdür diyen, dillerini, tarihlerini, kimliklerini yok sayanlar da aynı zevattır. Eurovision'da maazallah Türkiye Kürtçe bir şarkıyla katılacak dense kalpten gider bunlar. Sadece açıklamanın yapıldığı bir saat içinde 3000 kalp krizli ölüm bekliyorum. Öfkeden felç geçirecekler hariç.

O halde faşist!

Kardeşlik yalanını git saflara anlat. Yutma ihtimalleri var. Ama biz artık yutmuyoruz.

Meşhur Kürt yazar ve düşünür Musa Anter, yazısında dilenciyle yaptığı Kürtçe konuşmayı köşesine taşıdığı için hakim karşısına çıkarılır. Hakim sorar:

"Kürtçe yazıyormuşsun"

"Evet, Ermeniler, Rumlar da kendi dillerinde neşriyat yapıyorlar."

"Onlar azınlıktır"

"Bir yerde azınlığın çoğunluktan daha avantajlı olduğu nerde görülmüştür? Hakim bey, ricamdır bundan böyle beni de azınlık sayın."

Ama düşünmeyi öğreneceksiniz faşistler. Çünkü siz yeryüzünün hala atılmamış ve organizmaya zarar veren cerahatlarısınız, cerahat artık hem acıtıyor hem de can sıkıyor.

DTP ilçe binasında partililerle bayramlaşan Kaplan, daha sonra parti önünde davul-zurna eşliğinde halay çekti. Bayramda barış ve kardeşlik gibi güzel şeylerden söz etmek gerektiğini ifade ederek, "Dün gece Uludere'nin sınıra sıfır noktasında bulunan Andaç köyündeydim. Vatandaşlarla bayramlaştık ve geceyi orda geçirdik. Sınırın sıfır noktasında bayramlaşmak ve gece orda vatandaşlara güvenerek kalmak cesareti sadece DTP milletvekillerinde vardır" dedi.

"DOMUZ GRİBİ VE MİKROPLAR ANKARA VE ÖTESİNDE KALDI"

DTP Milletvekili Kaplan, Ankara'dan geldiğini ve halk ile kucaklaşarak bayramlaştığını ifade ederek, "Beytüşşebap'a, Uludere'ye güzelim dağlarımıza Domuz gribi gelmemiş. Çünkü Domuz gribi ve mikropların çoğu Anakara'da ve ötesinde kaldı. Irkçılık, kafatasçılık, insanları kimliklerine, din ve inançlarına göre ayıranlara ve kendini başkalarından üstün gören faşist mikroplara karşı halkımızın çok uyanık olması lazım"dedi.

Mikroplara bulaşmışmış hernedense.
H. Kaplam bide Edirne Kırklareli sınır sıfır boylarını yoklasa diyom.
orlarda pKaKa yı kimse sefmezde.

evrensel-insan
01-12-2009, 02:50
Saygideger Yargan Kam;

Halkı oluşturan bireyler adına aynı şeyler olabilir miydi?-Y.K.-

Zaten sorunda, burda. Cunku, bireyler halki olusturmuyor. Halki olusturan tabular/veriler/degerler. Zaten birey bilinci halkta yerlesseydi, o zaman demokrasinin, insan hak ve ozgurluklerinin, sivil zihniyet ve hukukun anlami olur, birey bilincini almis bir birey de; diger farklari saygi ile karsilardi.

Bunlar olmadigi icin zaten, tum haklar ve ozgurlukler, totoliter bir ideolojinin/inancsal dogrusunun iktidar amacinin, kullanim araci haline getiriliyor. O yuzden, totoliter ve politik icerikli bir sistem, tum toplumu degil; sadece kendi gorusune destek veren kismina demokrasi uygular ve onlarin hak ve ozgurlukleri vardir. Destek vermeyen kesim ise; ya havuc, ya da sopa uygulamasina mahkumdur. Hak ve ozgurlukleri de; kendilerine cizilen politik sinir kadardir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Hortlak
02-12-2009, 05:46
"DOMUZ GRİBİ VE MİKROPLAR ANKARA VE ÖTESİNDE KALDI"

Aslında bu tek cümle bile çok şey gösteriyor. Özellikle birilerinin iki yüzlülüğü konusunda. Eğer bu sözü Osman Pamukoğlu, Deniz Baykal ya da bu güruhun düşman bellediği birileri "domuz gribi ve mikroplar diyarbakır ve ötesinde kaldı" şeklinde sarfetse bugün ne faşistlikleri kalırdı ne ırkçılıkları ama DTP'li "domuz gribi ve mikroplar Ankara ve ötesinde kaldı" deyince bu ırkçılık ya da faşistlik olmuyor tabii. Sevsinler sizin demokratlığınızı.

kim
03-12-2009, 01:08
Aslında bu tek cümle bile çok şey gösteriyor. Özellikle birilerinin iki yüzlülüğü konusunda. Eğer bu sözü Osman Pamukoğlu, Deniz Baykal ya da bu güruhun düşman bellediği birileri "domuz gribi ve mikroplar diyarbakır ve ötesinde kaldı" şeklinde sarfetse bugün ne faşistlikleri kalırdı ne ırkçılıkları ama DTP'li "domuz gribi ve mikroplar Ankara ve ötesinde kaldı" deyince bu ırkçılık ya da faşistlik olmuyor tabii. Sevsinler sizin demokratlığınızı.
Gösleri vaadır görmesler.
Kulukları vaadır duymazlarrrr
işlerne gelmez annamazlarrr
takma kafana be birader. şu niki çok aradınmı yav hortlak.

bide baykalla pambukolunun ne farkı varkine bu kürt faşisindem.