Orijinalini görmek için tıklayınız : kadın güçsüz yaratılmıştır
-Musluman-
22-11-2009, 14:57
kurandaki ayetleri görmezden gelip kadın erkek eşittir diyen reformist müslümanlara ve dinsizlere sesleniyorum.kadın erkekle aynı şartlarda yaratılmamıştır.kadın erkekten daha güçsüzdür,kadın erkeğe göre daha az beynini kullanabilir(bu iddia bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır),kadınını ve çocuğunu koruyan erkektir,erkek eve para getirendir ve bunun gibi birçok sebebten erkeğin fani hayatta daha üstün olduğu görülmektedir.bu sebeble erkek ile kadın eşit olamaz.nisa34 gibi ayetler boşuna değildir!
Nihayet İslam'ı yüceltmek adına Kuran'ı çiğneyen müslümanlardan hariç birinin yorumunu okumak şansı bulduk. Yazdıklarınızın içeriğinin yanlış veya doğru olması başka, bunların Kuran'da yer alıp almadığının tartışılması başka.
Yazdıklarınızın Kuranla bir alakası olmadığını savunan müslüman arkadaş çok fazla. Akıllarınca kendi inandıkları Allah'a din öğretiyorlar, dini Allah'tan öğrenmek yerine.
Bunun ötesinde, (Kuran'a dayanmakla birlikte) iddialarınızın bilimsel hiçbir temeli yoktur. Fiziksel güç kullanımı açısından erkek, kadından güçlü olabilir. Ancak kadının beynini daha az kullandığını gösteren bilimsel çalışmalardan bahsetmişsiniz. Keşke bu çalışmaları inceleyebileceğimiz linkler koysaydınız.
Konu zamanla gelişecektir elbette. Bu çalışmalardan daha fazla söz etmelisiniz.
Bu arada, siteye de hoş geldiniz!
-Musluman-
22-11-2009, 17:21
kadının daha az beyinini kullandığını adını hatırlamadığım bir televizyonun haber kanalında izlemiştim.yalanda olabilir belki ama erkeklerin üstün yaratıldığı su götürmez bir gerçek.kadınlar kapanmakda zorundadır,koca sözü dinlemekte zorundadır bunlar kutsal kitabımızın ayetlerinde işlenir,kocasına karşı gelen kadınlara rabbim cehennemi uygun görmüştür.
kadının daha az beyinini kullandığını adını hatırlamadığım bir televizyonun haber kanalında izlemiştim.yalanda olabilir belki ama erkeklerin üstün yaratıldığı su götürmez bir gerçek.kadınlar kapanmakda zorundadır,koca sözü dinlemekte zorundadır bunlar kutsal kitabımızın ayetlerinde işlenir,kocasına karşı gelen kadınlara rabbim cehennemi uygun görmüştür.
Müslüman,
Takdir edersin ki, iddia bu şekilde desteklenemez. Hatırlayacağın hatta sunacağın kaynaklar olmalı öncelikle. Yalan olabileceğini kendin de söylüyorsun, o halde neyi kabul etmemizi bekliyorsun?
Bir de Kuran'ı Kuranla ispatlayamazsın. Şöyle düşün: İşlemediğim bir cinayet nedeniyle yargılandığımı varsayalım ve sen de bu davanın hakimisin. Savunma olarak, cinayet saatinde orada olmadığımı söylüyorum. Bu savunma üzerine, bunu ispatlayıp ispatlayamayacağımı mı sorarsın yoksa "Adam orada olmadığını söylüyorsa doğrudur, beraat!" mi dersin?
Konu zaten, Kuran'da kadının ikinci sınıf (hatta sınıfa bile giremeyecek kadar değersiz) olarak tanımlanması. Şimdi bunun yanlış olduğunu söylediğimizde, "Bakınız bunun ispatı Kuran'dır" demen yanlış olur. Kadının "eksik" olduğunu(!) başka kaynaklarla ve bilimsel olarak ispatlamalısın ki, bizler de "Yahu durum hakikaten böyleymiş ve bu zaten Kuran'da da yazıyordu. Demek ki Kuran gerçekçi ve sahtelikten uzak, ilahi bir kaynaktır" diyebilelim. Umarım anlatabilmişimdir.
-Musluman-
22-11-2009, 17:38
ne demek istediğinizi anladım kanıt istiyorsunuz.ama ben zaten yazarken bol keseden atmıyorum,haber kanalında duyduğum şeyi yazmıştım yukarda.allah'ın yarattığı doğaya bile bakarsak dişinin sadece doğurmak dışında hiçbir işe yaramadığını herşeyi erkeğin halletiğini görürüz.
ne demek istediğinizi anladım kanıt istiyorsunuz.ama ben zaten yazarken bol keseden atmıyorum,haber kanalında duyduğum şeyi yazmıştım yukarda.allah'ın yarattığı doğaya bile bakarsak dişinin sadece doğurmak dışında hiçbir işe yaramadığını herşeyi erkeğin halletiğini görürüz.
"Dişinin doğurmaktan başka birşeye yaramaması"...
Ben senden kanıt istedim ama sen safsatalarını sıralamaya devam ediyorsun.
Annene bu kadar mı kıymet veriyorsun mesela? Bir kızkardeşin olsa, evlense ve kocasından çok çekse, kardeşinin kocası "İşlevi sadece doğurmak olan bir varlığa bir de insan muamelesi mi yapacaktım" dese, "doğrudur" deyip geçecek misin?
Kadının konumunun erkeğinkiyle eşit olamayacağını gösteren kaynakların varsa sun. Bunun dışında sağlam bir Kuran mümini olduğun ortada. Müslümanlık budur zaten. Ama müslümanlığın yanlış olduğunu anlaman gerekiyor ve bunu anlamak çok zor değil. Kuran dışı kaynaklarla Kuran'ı karşılaştırmak, bunu yaparken azıcık objektif olmak yeterli.
-Musluman-
22-11-2009, 18:04
Bunun dışında sağlam bir Kuran mümini olduğun ortada. Müslümanlık budur zaten.bu lafınız için teşekkür ederim.olmayı çalıştığım şey budur zaten.gerisi hikaye!
oldschool
22-11-2009, 18:12
kadın yada erkekten bir diğerinden üstün denemeyebilir ama kadın ve erkek eşit yada aynı değildir. farklıyız işte...
birinin fena halde bizle maytap geçtiğini düşünüyorum.
Dişilerin tek işlevi doğurmakmış diyor -müslüman- Muhammed de onca karıyı ha bire doğurup ona oğullar verdikleri için karı olarak tutmaya devam etmiş olmalı.
Hadi tüm dölden kesilen, kısır karıları topluca imha edelim ki işlevsizler layık oldukları yeri boylasın, sübyanların önü açılsın.
-Musluman-
22-11-2009, 19:41
sadece doğurma işlevi değil başka işlevleride var tabiki.sonra napardık erkek erkeğe? haşa!
He he... en az sizin kadar eyleniyorum ben de.. :)
-Musluman-
22-11-2009, 19:53
imansızın işi zaten herşeyle eğlenmektir.ecel geldiğinde kim kiminle eğlenecek acaba.son gülen iyi güler.
evrensel-insan
22-11-2009, 19:55
Saygideger musluman;
Sen guc deyince, sadece kuvvetimi anliyorsun?
Guc, nedir sence?
Saygilarimla;
evrensel-insan
sadece doğurma işlevi değil başka işlevleride var tabiki.sonra napardık erkek erkeğe? haşa!
görüyorumki siteye öyle bir hızla giriş yaptınızki her sözünüz her yazınız
ancak şizofren bir insanınki kadar gerçek ve akla yatkın...
ama anlaşılıyorki saçmalamalarınızın sonu gelmeyecek...
ne demişler
it ürür kervan yürür..
ha gayret
ozgur_beyin
22-11-2009, 22:53
kurandaki ayetleri görmezden gelip kadın erkek eşittir diyen reformist müslümanlara ve dinsizlere sesleniyorum.kadın erkekle aynı şartlarda yaratılmamıştır.kadın erkekten daha güçsüzdür,kadın erkeğe göre daha az beynini kullanabilir(bu iddia bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır),kadınını ve çocuğunu koruyan erkektir,erkek eve para getirendir ve bunun gibi birçok sebebten erkeğin fani hayatta daha üstün olduğu görülmektedir.bu sebeble erkek ile kadın eşit olamaz.nisa34 gibi ayetler boşuna değildir!
müslüman seninki imalatta hata yapmış. kadınlar ne yapsın
kadın erkekle aynı şartlarda yaratılmamıştır.
Tabiki aynı şartlarda yaratılmamıştır! Öncelikle dinlerden kitaplardan yola çıkarsak doğrudur bu söylem. Adem farklı şartlarda yaratılmıştır. su, toprak, çamurdan bir malzemesi vardır ademin. fakat Kadın yani havva kaburgadan yani kemikten meydana gelmiştir!
kadın erkekten daha güçsüzdür,kadın erkeğe göre daha az beynini kullanabilir(bu iddia bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır)
bu da doğru!! bu iddianın dayandığı bilimsel deney ise yaratılışta beyin diye bir organın düşünülmemiş olmasıdır. Her ne hikmetse yaratıcı ademin kulağına ha bire fısıldamak zorunda kalmıştır. Adem çamuru kuruduktan sonra bile çevresini algılayamamakta, beyin taşıdığını idrak edememekte ha bire senaryoya göre hareket etmektedir. Oysa havva tam tersine ilk merak duyan kişiliktir.
kadınını ve çocuğunu koruyan erkektir,erkek eve para getirendir ve bunun gibi birçok sebebten erkeğin fani hayatta daha üstün olduğu görülmektedir.
Hadi ordan!! tarihi veriler tamamen tersini söylüyor. erkek uçarın kaçarın peşinden sadece karnını doyurmak için koştururken çocukları koruma vazifesini kadın üstlenmiştir. ilk tarım kadın eliyle yapılmıştır, hayvanı evcilleştiren kadındır. İnsanoğlu parayı ne zaman değişim aracı olarak kullanmaya başlamıştır da erkek olmayan evine para getirmiş olsun!
sizin sebeplerinize göre erkek fani hayatta değil hayal dünyasına göre kendisine biçtiği başka hayatlarda da kendisini üstün görmeye çalışmaktadır. İnsanoğlu işte hayal ettiği müddetçe yaşasın:)
bu sebeble erkek ile kadın eşit olamaz.nisa34 gibi ayetler boşuna değildir!
hoş geldin mehmetsalih 2:tea:
-Musluman-
23-11-2009, 00:04
düşüncelerin için teşekkürler ama bu genede erkeğin kadından üstün olduğunu değiştirmiyor!
Siz bu üstünlük nasıl oluyormuş önce ayrıntılı bir açıklasanız ondan sonra karar versek üstün mü değil mi? ol dedim oldu ile olmuyor malesef! kuran da yazılanların dışında dayanak olarak bize bu konuda başka sunacağınız deliller var mı?
-Musluman-
23-11-2009, 00:22
sayın pervane ben zaten delillerimi yazdım.bunun gibi bir sürü delil daha vardır onlarıda sonradan eklerim.kadın erkek eşit deniyor ama dünyaya ve doğaya bakarsak eşitliğin olmadığı çok yer görürüz.
örnekleri çoğaltın mesela sn. müslüman? dün evde bir belgesel izliyordum. Çin de "beyaz nilüferler" adında gizli bir örgütün okçu olan savaşçı kadın lideri ile ilgiliydi. mulan adlı bilgisayar oyununun esin kaynağı olan Çin'in savaşçı kadınlarından bahsediyordu. kırk tane kadının bu türden örgütlere liderlik ederek dönemin yönetimine kök söktürdüklerini tarihi kalıntıları ile toprak üstüne çıkarmıştı araştırmacılar! sizin arap çöllerinde sıcaktan bunaldığı ve muhammedin siz oturun kafanızı kapatın ben çalışır size aş getiririm vaadlerine fit olan kadınlar ile neden tüm insanlık tarihini karıştırıyorsunuz ki?
Bu arkadaş sahte üyeliktir açtığı konu ve yorumlarına bakarsanız çok kolay anlaşılıacaktır..Site yönetimi kendisine ne zaman dur diyecek merak etmekteyim.
-Musluman-
23-11-2009, 14:14
siz kendinizi allah falanmı sanıyorsunuz?
kimin müslüman olup olmadığına senin gibiler mi karar verecek. yorumalarına dikkat et!
Kadın güçsüz yaratılmıştır.
Sevgili evrensel-insan sordu
Saygideger musluman;
Sen guc deyince, sadece kuvvetimi anliyorsun?
Guc, nedir sence?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Hakikaten güç deyince ne anlıyoruz ?
Mesela yine sitemizde,
liopleurodon nickli bir arkadaşımız Müslüman vari bir arkadaşımıza,
"Sen kaç kere seks yapabilirsin ?" diye sormuştu.
Sonra da
"Ya kadın ?"
diye eklemişti.
Bu düzlemden bakacak olur isek,
"He man güç bende artık" ifadesinin kadın için doğru olacağına karar vermek gerek.
Eğer "Güç-kuvvet" dışarı çıkıp nafaka parası kazanmak ise,
yine bugünlerde aynı sözleri kadınlar için etmek gerekecek.
İş dirayetli olmak ise,
bu sözü edene,
iki gün ev işleri yap ta gör bakalım derim.
Evlisin çocuğun yeni doğmuş,
gecenin bir yarısı "Baaaa" diyerek ortalığı inletti,
de görem seni erkek gardaş bakalım nere gaçacan.
Hangi güçten bahsediyorsunuz sahi ???
Analarımıza geldimi bir hürmet bir hürmet,
eşlerimize veya bir başka kadına geldimi dil pabuç MaşaAllah...
spartacus
23-11-2009, 15:31
Din kardeşim yanlış tabir etmiş siz onun hamlığına bakmayın. Daha bu işlerde pişmedide. malum malın iyisi kötüsü olmaz iyi yada kötü satıcısı olur : )
İyi fiyata satma işi için olgunlaşmak yetişmek ve pişmek kıvraklaşmak gerekir daha öğrenemedi..
Doğrusu;
Allah kadını güçsüz yaratmıştır değildir, Allah erkeği güçlü yaratmıştır olacaktı efenim :)
nacizane görüşüm yanılabilirim ama tavırlarınızdan onu sezinliyorum.
sanki islamı yüceltmek değil eleştirmek ile bişeylere varmaya çalışıyorsunuz tahminim anlaşmalı bi üyelik olabilirsiniz.
eğer öyle değilse de hakkınızı helal edin.
ama bende öyle bi intiba uyandırdınız.
siz kendinizi allah falanmı sanıyorsunuz?
kimin müslüman olup olmadığına senin gibiler mi karar verecek. yorumalarına dikkat et!
Ben kendimin ne olduğunu gayet iyi bilirim sen kendi kıt zekanla yaptığın şaklabanlığın farkına varılamayacağını düşündüysen orası ayrıdır.
bilemiyecem nasıl bir düşünece ile açoıldı bu mevzu ama bir açıklama yapayım....
evet böyle bir şey var.galiba nisa suresindeydi.ama hangi özellik bakımından?eğer fizikselse bu zaten böyle.......!!!!!
ama şuda var.güçlü olanın güçsüzü koruyup gözetmesi istenir...