Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran Mucize: Tek Hücreliler
-Musluman-
23-11-2009, 00:24
Yerin bitirdiklerinden, kendi nefislerinden ve daha bilmedikleri nice şeylerden bütün çiftleri yaratan (Allah çok) Yücedir. (Yasin Suresi, 36) ... daha sizlerin bilmediğiniz neleri yaratmaktadır? (Nahl Suresi, 8) Ayetlerde, Kuran'ın indirildiği dönemde insanların bilmediği hayat formlarının olduğuna işaret edilmektedir. Nitekim mikroskobun keşfi ile birlikte insan gözünün göremediği küçüklükte yeni canlılar keşfedilmiştir. Böylece Kuran'da dikkat çekilen, bu canlıların varlığı hakkında insanlar bilgi sahibi olmaya başlamışlardır. Çıplak gözle görülemeyen ve genellikle tek bir hücreden ibaret olan mikro canlıların varlığına işaret eden diğer ayetler ise şöyledir:... Göklerde ve yerde zerre ağırlığınca hiçbir şey O'ndan uzak (saklı) kalmaz. Bundan daha küçük olanı da, daha büyük olanı da, istisnasız, mutlaka apaçık bir kitapta (yazılı)dır. (Sebe Suresi, 3)... Yerde ve gökte zerre ağırlığınca hiçbir şey Rabbinden uzakta (saklı) kalmaz. Bunun daha küçüğü de, daha büyüğü de yoktur ki, apaçık bir kitapta (kayıtlı) olmasın. (Yunus Suresi, 61)Yeryüzünün her yanına yayılmış olan bu gizli dünyanın üyeleri yani mikroorganizmalar, yeryüzündeki hayvanların 20 katı kadardırlar. Gözle görülmeyecek kadar küçük bu mikroorganizmalar topluluğu, bakteriler, virüsler, mantarlar, su yosunları ve akarlardan oluşur. Bu mikrocanlılar, yeryüzündeki yaşam dengesinin önemli bir unsurudur. Örneğin Dünya üzerinde yaşamın oluşumunu sağlayan temel öğelerden bir tanesi olan azot döngüsü, bakteriler tarafından sağlanır. Bitkilerin topraktaki mineralleri alabilmelerini sağlayan en önemli unsur ise kök mantarlarıdır. Salata veya et gibi nitrat içeren besinlerden zehirlenmemizi ise dilimizde bulunan bakteriler önler. Aynı zamanda bazı bakteriler ve algler, dünyada canlılığın var olmasının temel unsuru olan fotosentez yapabilme yeteneğine sahiptirler ve bu görevi bitkilerle paylaşırlar. Bazı akar türleri organik maddeleri parçalayarak besinleri bitkilerin kullanabileceği hale dönüştürebilirler. Görüldüğü gibi ancak teknolojik aletlerle hakkında bilgi edinebildiğimiz bu küçük canlılar, insan yaşamı için vazgeçilmez öneme sahiptirler.
-Musluman-
23-11-2009, 00:31
mikroskobun icadından yaklaşık bin sene evvel önce inmiş bu kitapta tek hücrelilerden bahsediliyor.artık bunuda nasıl bahane bulursunuz merak ediyorum.allah herşeyin açıklamasını ayetlerin içinde gizli olarak bize sunuyor.
milomanara
23-11-2009, 00:34
Evet mikrobiyolojide aşmış bir şahsiyetmiş kendisi, tek hücreli konusunu çözmesi çok doğal:
Fasıl: YİYECEKLER BÖLÜMÜ
Konu: Yeme Adabı
Kaynak: Ebu Davud, Et'ime 49, (3844); Buhari, Tıbb 58, Bed'ül-Halk 14; İbnu Mace, Tıb 31, (3504, 3505); Nesai, Fera' 11 (7, 178)
Ravi (r.a.): Ebu Hüreyre
Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur."
Kayıt No.: 3898
-Musluman-
23-11-2009, 00:39
o sinekteki mikrop vücutta bağışıklık sistemini güçlendirebilir.vücut direk antikor üretmeye başlar ve bunun gibi pisliklere karşı bağışıklık kazanır.işte mucizeler bitmiyor ateist kardeş.
milomanara
23-11-2009, 00:49
Atmayalım hacı, sinek, o dönem için ve hala tedavi edilmezse ölümcül olabilcek hastalıkları taşır ve yemeğe bandırılması tavsiye edilmez.[1 (http://tr.wikipedia.org/wiki/Karasinek)]
-Musluman-
23-11-2009, 00:53
o sineğine göre değişiyordur.peygamber efendimiz muhtemelen zararsız bir sinek için söylemiştir.ama o zamanlar aşı olmadığı için bağışıklık sistemi bu tip şeylerle geliştirilebilir.şimdiki zamanda böyle şeylere ihtiyaç yok.şimdi sinek gördünmü alacan eline raid'i fısss diye sıkacan.
milomanara
23-11-2009, 01:06
Tamam hacı, sen bandır sineğini afiyetle ye. Sünnet zaten...
İvan Karamazov
23-11-2009, 01:09
o bilinmeyenlerin mikroorganizmalar olduğunu kim söyledi? bu da mı yazıyor kuranda? ne biliyorsun belki kangurulardır, o bilinmeyen.. o zamanın ortadoğulusu kanguruyu da bilmiyordu :) kaldı ki yine dünyayı da tamamen bilmiyorlardı ve bu bilgiyi biliyorlardı.. ben olsam ben de aynı sözleri söylerdim.
üstelik ayette yazılan şu: daha sizlerin bilmediğiniz neleri yaratmaktadır? (Nahl Suresi, 8)
burada canlıdan filan bahsedilmiyor. burada bahsedilenin canlı olduğu ne malum?
Yahu artık birisi şu şaklabana dur desin ! Kimin üyeliğisin sen edepsiz sen kim oluyorsun da böyle sahte üyelik açıp inananları küçük düşürücü yorumlar yapıp konular açıyorsun ?
mikroskobun icadından yaklaşık bin sene evvel önce inmiş bu kitapta tek hücrelilerden bahsediliyor.artık bunuda nasıl bahane bulursunuz merak ediyorum.allah herşeyin açıklamasını ayetlerin içinde gizli olarak bize sunuyor.
Bu Allah nasıl bir psikolojik çıkmaz da ,cinnet halindedir acaba.Hem zekamızı cüzzi yapıyor hem şifreli indiriyor.Gizliyor anlamları.Ayetlerde gizli bir şey yok evladım.Ayetler öyle yazılmış ki nereye istersen oraya çekersin.Bazen çekemezsin NESH eder yeni bir fikir getirirsin.
Bu arada HY kaç para ödüyor sana?Yoksa Türkiye'ye tek katkısı "motor" kelimesi olan o şahış motormu öneriyor?Hemde memeleri yeni tomurcuklanmış ,bakire motorlardan.Merak ettim bi açıklasan?