PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GENEL DUYURU: -Musluman- Hakkında

tyd13
24-11-2009, 13:22
Azizler, Azizeler ve Üstadlar
Üyemiz -Musluman- müslüman olmadığını itiraf etmesine rağmen onun müslümanlığı hakkında mesaj yazan üyelerimizin aşağıdaki mesajı okumalarını öneriyorum. Yapıcı olmaya çalışınız.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=262973#post262973

mitch
24-11-2009, 13:34
Üyemiz -Musluman- müslüman olmadığını itiraf etmesine rağmen onun müslümanlığı hakkında mesaj yazan üyelerimizin aşağıdaki mesajı okumalarını öneriyorum. Yapıcı olmaya çalışınız.

İyi o zaman; Yapıyorum, Yapıyoruz, Yapıyorlar.

Bunun neresine ne yapalım, yapılan emeklere yazık değil mi?:hail::boom:

tyd13
24-11-2009, 14:31
İBunun neresine ne yapalım, yapılan emeklere yazık değil mi?:hail::boom:
Azizim Yöneticiler mesajlarınızı mesajlarınızla ilgili konulara aktarak emeklere yazık olmamasını sağlayabilirler. Gördüğünüz gibi emeklere yazık olmamış oluyor, DEĞİL Mİ?

Averroes
24-11-2009, 16:26

Salt İslam hakkında attığı yalan ve iftiralarla anti-islamik hissiyatı zirveye taşımak ve de herşeyden önemlisi "sadece eğlenmek" amaçlı siteye giriş yapmış (kendi itirafıdır); bir dine, düşünceye, fikre bu kadar yalan ve iftira dolu yorumlarla (mesela kadın erkeğe hizmet için yaratılmış, seks için yaratılmış) saygısızca yaklaşmış biri yalan söylemek, iftira atmak ve insanları aldatmak konusunda kaynağı meçhul bir yerden daha saygılı ateist arkadaşlarını hayal kırıklığına uğratmış ve resmen siteyle (neyse onu demeyeyim) maytap geçmiştir.

Nasıl olsa söylediğin yalanlar ve attığın iftiralarla ilgili hesap verilebilirliğe inanmıyorsun. Hoş, vicdanın da çöp tenekesine dönmüşse daha kim tutar seni. Yürü koçum TD sitesinin tadını çıkar!

ugorur
24-11-2009, 17:22
Bunun gibi insanlar yüzünden teistler bizi insanlıktan bir haber canavarlar olarak görüyorlar. Nietzsche'nin üstinsanı gibi bu insanda ancak altinsan konumuna girebilir. Bize düşen bu insanı uyarmaktır, ötesi değil.

Not: Nietzsche'nin tabiri üstinsan ne kadar gerçek olabilirse bu altinsan tabiride o kadar gerçektir. Amacım hakaret değil sadece vurgudur.

Saygılarımla
Umurcan Görür

mitch
24-11-2009, 18:19
Azizim Yöneticiler mesajlarınızı mesajlarınızla ilgili konulara aktarak emeklere yazık olmamasını sağlayabilirler. Gördüğünüz gibi emeklere yazık olmamış oluyor, DEĞİL Mİ?

Sevgili azizim tyd13; her ne kadar mesajlarımızın boşa gitmesini düşünebilecek olsam da; esas mesele bu kişiliğin yaptığı hareketten dolayı, sevmediğim bu olayı tasvip etmediğimi söylemekti amacım...

Başka iş yokmuydu da bu tür bir girişimde bulunuyor bu zatı muhterem'i zevatı mugayyit? Bunları ben mi söyledim?!!!!http://s.rimg.info/2edc2fcf24d03c4abab4d2cbaf0fa8d2.gifhttp://s5.rimg.info/1cd0031bea37f4c11a1f189dc370571f.gif Burası şaka.Ayrıca; tamamen yanlış cümle de kurmuş olabilirim. Sadece duyduğum birkaç taihi sözleri harmanladım.

Ama gerçekten de bu şekilde davranması gerekmezdi. Diğer arkadaşlarımızın dediği gibi; bu tür davranışlar Tesitlerin bizleri çok yanlış tanımalarına sebep olur.
Anlayış gösterilmesi bence doğru olmaz...

Not: Alıntımı da düzgün yapınız lütfen: Cümlem "İBunun" diye başlamıyor, "Bunun" olması gerekiyordu!

spartacus
24-11-2009, 18:42
Fark nerede, eğer fark sadece yapay bir kişilikle sunumdan öte değilse -Musluman- gibi hatta ondan kat be kat daha ileri derecede tipler fazlasıyla mevcuttur. Bana göre -Musluman- bir tiplemedir bu tiplemenin dayanağı ile örtüşen gerçek tipler mevcut ise(belkide haddinden fazla) aslen bunuda görebilmek gerekir diye düşünüyorum.

Psiko
24-11-2009, 18:50
Sevgili spartacus ;

Yapay kişiliğin yaptığından çok daha fazlasını,
Doğal kişiliklerin olduğu bir sitede Turan Dursun sitesi katılımcıları olarak bizzat yaşadık ve gördük.
Ancak,
Kötü örnek emsal teşkil eder mi ya da etmeli mi ?

spartacus
24-11-2009, 19:50
Sevgili Psiko zaten bu yönü eksik bırakmak istemezdim eğer tamamlanmamış olsa idi (önceki mesajlarda yeterince dile getirilmiş). Geçerken aynen sizinde ifade ettiğiniz ölçüde değinmek istedim. En sonunda yapbozumuz bitti. Sonuç: tencere dibin kara seninki benden kara : )

tyd13
24-11-2009, 21:03
Sevgili azizim tyd13; her ne kadar mesajlarımızın boşa gitmesini düşünebilecek olsam da; esas mesele bu kişiliğin yaptığı hareketten dolayı, sevmediğim bu olayı tasvip etmediğimi söylemekti amacım...

Başka iş yokmuydu da bu tür bir girişimde bulunuyor bu zatı muhterem'i zevatı mugayyit? Bunları ben mi söyledim?!!!!http://s.rimg.info/2edc2fcf24d03c4abab4d2cbaf0fa8d2.gifhttp://s5.rimg.info/1cd0031bea37f4c11a1f189dc370571f.gif Burası şaka.Ayrıca; tamamen yanlış cümle de kurmuş olabilirim. Sadece duyduğum birkaç taihi sözleri harmanladım.

Ama gerçekten de bu şekilde davranması gerekmezdi. Diğer arkadaşlarımızın dediği gibi; bu tür davranışlar Tesitlerin bizleri çok yanlış tanımalarına sebep olur.
Anlayış gösterilmesi bence doğru olmaz...

Not: Alıntımı da düzgün yapınız lütfen: Cümlem "İBunun" diye başlamıyor, "Bunun" olması gerekiyordu!
Azizim Bu olayı ben de tasvip etmedim. Fakat dinsel inancı olmayanların hepsinin iyi ve düzgün karakterli olduğunu düşünmediğimden bu olayı doğal olarak görüyorum. Fakat bu üyeye -ben de dahil- yanıt veren üyelerin de kabahati olduğunu düşünüyorum. Ayriyeten dinsel inancı olan üyelerin çoğunun salt kötü örnek olan bu üyeye bakarak dinsel inancı olmayanları değerlendireceklerini düşünmüyorum. Fakat dinsel inancı olmayanlara ön yargısı olan yeni üyelerimiz için ortaya konabilecek kötü bir örnek olacaktır. Ancak bu yeni üyelerimiz sitemizde katılımcı olmaya devam ederlerse kendi kanaatlerini oluşturacaklardır. Bu olay ön yargılı yeni üyelerimizin dinsel inancı olmayanları tanımlarını biraz geciktirecektir. Ön yargılı eski üyeler ise uzun süredir sitede oldukları ve dinsel inancı olmayanlara karşı kanaatlerini beliledikleri için bu olayın bir etkisi olmayacaktır. Ayriyeten eski üyelerimizin ve yeni üyelerimizin kanaatlerinin üyeden üyeye değiştiğini ve/veya değişeceğini ve kanaatlerinin dinsel inançlılık/inançsızlık açısından belirlenmediğini ve/veya belirlenmeyeceğini düşünüyorum. Yani her üyeye bir birey gözüyle bakacaklardır.

Not: Alıntı yaparken düzenleme süresini aştığında o sorunu fark ettim. Özür dilerim.

Averroes
24-11-2009, 21:47
Ön yargılı eski üyeler ise uzun süredir sitede oldukları ve dinsel inancı olmayanlara karşı kanaatlerini beliledikleri için bu olayın bir etkisi olmayacaktır.

Efendim o konuda şüphe buyurmayınız... Bir kanaat hasıl olmuştur lakin bu önyargı değil, "the yargı" dır. (Maatteessüf Türkçe'de artikel yoktur)

Ayriyeten eski üyelerimizin ve yeni üyelerimizin kanaatlerinin üyeden üyeye değiştiğini ve/veya değişeceğini ve kanaatlerinin dinsel inançlılık/inançsızlık açısından belirlenmediğini ve/veya belirlenmeyeceğini düşünüyorum.

Evet biz ateistin yaptıklarını tanrıtanımazlıkla açıklamayız, daha ziyade birey temelinde bakarız. Hırsız Murat, Sapık Niyazi deriz. Ama onlar hemen eylemimize uyan ayet meallerini bulurlar. Yüzümüze kırmızı rengini kutsal kitabımızın veridğini bilirler. Ama ateistin yüzündeki kırmızı rengin nedeni ateistlerin kafa sayısına eşittir. Her atesitin ahlak referansı sadece kendisidir. O yüzden ahlak referansı sadece kendisi olan kişiyi neyle suçlayacaksınız? Kendisine uymamakla mı?

Şimdi ateistlerin yüzde doksanının bu soruya "ahlak referasımız insanlık" türünden her derde deva, popülist, içi boş bir cevap verdiklerini duyar gibiyim.

mitch
24-11-2009, 22:30
Azizim Bu olayı ben de tasvip etmedim. Fakat dinsel inancı olmayanların hepsinin iyi ve düzgün karakterli olduğunu düşünmediğimden bu olayı doğal olarak görüyorum. Fakat bu üyeye -ben de dahil- yanıt veren üyelerin de kabahati olduğunu düşünüyorum. Ayriyeten dinsel inancı olan üyelerin çoğunun salt kötü örnek olan bu üyeye bakarak dinsel inancı olmayanları değerlendireceklerini düşünmüyorum. Fakat dinsel inancı olmayanlara ön yargısı olan yeni üyelerimiz için ortaya konabilecek kötü bir örnek olacaktır. Ancak bu yeni üyelerimiz sitemizde katılımcı olmaya devam ederlerse kendi kanaatlerini oluşturacaklardır. Bu olay ön yargılı yeni üyelerimizin dinsel inancı olmayanları tanımlarını biraz geciktirecektir. Ön yargılı eski üyeler ise uzun süredir sitede oldukları ve dinsel inancı olmayanlara karşı kanaatlerini beliledikleri için bu olayın bir etkisi olmayacaktır. Ayriyeten eski üyelerimizin ve yeni üyelerimizin kanaatlerinin üyeden üyeye değiştiğini ve/veya değişeceğini ve kanaatlerinin dinsel inançlılık/inançsızlık açısından belirlenmediğini ve/veya belirlenmeyeceğini düşünüyorum. Yani her üyeye bir birey gözüyle bakacaklardır.

Not: Alıntı yaparken düzenleme süresini aştığında o sorunu fark ettim. Özür dilerim.

Sevgili tyd13; şimdi sizin ne demek istediğinizi daha iyi anlamış oldum. Teşekkür ederim.
Notta belirttiğim ise sadece bir ayrıntıydı; isteyerek olmadığını bildiğim halde yazmış bulundum. Sizi kırdıysam özür dilerim.

milomanara
24-11-2009, 22:35
Zibidinin biridir, büyütmenin alemi yoktur. Kim kendini nasıl tanıtır ifade ederse saygı duyulur. Söz konusu gibi suistimal eden birinin, neye inandığının pek bir anlamı yoktur. Terbiyesizliğinin faturasını da dinzsiz olmasına/görünmesine bağlayan şak şakçılar, tüm müslümanları içlerine sindirebiliyorlarsa ne ala:

http://www.youtube.com/watch?v=MCwsPxsWHOc

Emin el-Hüseyni (http://tr.wikipedia.org/wiki/Emin_el-H%C3%BCseyni)

Averroes
24-11-2009, 22:47
Terbiyesizliğinin faturasını da dinzsiz olmasına/görünmesine bağlayan şak şakçılar

Bu cümleden sonra, artık bir kimsenin yaptıklarını müslüman kimliğiyle açıklama hakkını kaybettin. Aksi halde şakşakçılıkla suçlanacaksın. Videoyu bu seferlik saymıyoruz.

spartacus
24-11-2009, 23:06
Efendim o konuda şüphe buyurmayınız... Bir kanaat hasıl olmuştur lakin bu önyargı değil, "the yargı" dır. (Maatteessüf Türkçe'de artikel yoktur)

Evet biz ateistin yaptıklarını tanrıtanımazlıkla açıklamayız, daha ziyade birey temelinde bakarız. Hırsız Murat, Sapık Niyazi deriz. Ama onlar hemen eylemimize uyan ayet meallerini bulurlar. Yüzümüze kırmızı rengini kutsal kitabımızın veridğini bilirler. Ama ateistin yüzündeki kırmızı rengin nedeni ateistlerin kafa sayısına eşittir. Her atesitin ahlak referansı sadece kendisidir. O yüzden ahlak referansı sadece kendisi olan kişiyi neyle suçlayacaksınız? Kendisine uymamakla mı?

Şimdi ateistlerin yüzde doksanının bu soruya "ahlak referasımız insanlık" türünden her derde deva, popülist, içi boş bir cevap verdiklerini duyar gibiyim.

Böyle garip tanımlara ne denebilir ki.
Ahlak bireysel değil toplumsal karakterlidir. Hala insanı terbiye ettiğini düşünen bakış açısının temel yanılgısı, terbiye ile ahlakın uyuşmazlığının kavranmamış olmasıdır-ki ahlak içgüdüsel değil sosyal bir olgudur.-

wiperandcleaner
24-11-2009, 23:19
"Ben Müslüman değilim ve olamam" diye bağırıyordu zati.

milomanara
24-11-2009, 23:20
Bu cümleden sonra, artık bir kimsenin yaptıklarını müslüman kimliğiyle açıklama hakkını kaybettin. Aksi halde şakşakçılıkla suçlanacaksın. Videoyu bu seferlik saymıyoruz.
Mantık arkadaşım, mantık...

Kitaba bakıp el kol kesen adamı elbette kitabından ötürü suçlayacağım. Esin kaynağından ötürü suçlayacağım. Bu zibidinin terbiyesizliğinin inaçsızlığıyla alakası yok. Bildiğin, düz terbiyesiz herifin teki. Misalen, bıyıklı olsa, bıyıklılar ahlaksızdır demek senin ki. Mantık...

tyd13
24-11-2009, 23:41
Sevgili tyd13; şimdi sizin ne demek istediğinizi daha iyi anlamış oldum. Teşekkür ederim.
Notta belirttiğim ise sadece bir ayrıntıydı; isteyerek olmadığını bildiğim halde yazmış bulundum. Sizi kırdıysam özür dilerim.
Azizim Ben de teşekkür ederim. Ayriyeten estağfurullah. Özür dileyeceğiniz bir durum söz konusu değil.

Deistic Thought
24-11-2009, 23:54
Çok uzamadı mı bu konu? Adam siteden gitmiş hala tartışma konusu (!)

history
25-11-2009, 00:47
birde kendince eğlenmek (!)adına yazdığı mesajları açmış oldugu bir sürü konu başlığı gereksiz iletiler bölümüne taşınsa hiç fena olmayacak...böylece kimse de onu tartışmak durumunda kalmaz..

Averroes
25-11-2009, 20:08
birde kendince eğlenmek (!)adına yazdığı mesajları açmış oldugu bir sürü konu başlığı gereksiz iletiler bölümüne taşınsa hiç fena olmayacak...böylece kimse de onu tartışmak durumunda kalmaz..

Öyle şey olur mu efendim?

Gereksiz iletiler başlığına bir şey taşınmış: Adamın müslüman olmadığının itirafı...

Yani site yönetimine göre iftira gereksiz değil, ama itiraf gereksiz...

Adamın açtığı bütün başlıklar duruyor, ama itirafı ilgisiz iletiler bölümünde...

Adamla ilgili bütün yazdıkları arasında tek ilgili şey müslüman numarası yapan bir serseri olduğu iken, neden bu itiraf çöplüğe kaldırılıyor. Yoksa kimse bu itirafı görmeden halen müslüman sanılsın diye mi?

Maaşallah, esaslı konularda ağzını açıp tek kelime etmeyen zevat bayağı bir konu buldu mu otorite kesiliyor. Allahtan böyle müslüman numarası yapan fake üyeler var da, bazıları eline kalem alabiliyor.

Görünen o ki, TD sitesi samimiyet sınavından çakmaya devam ediyor...

vartor
25-11-2009, 20:20
Takiyye ustalarina yutturamazsiniz bunlari. Abartilmis olmasi dediklerinin hepsinin yanlis oldugu manasina gelmez. ayrica mongus ve benzerleri de rezil ediyor dininizi, bakiyorum hic sesiniz cikmiyor sahte olmadigi icin.

pervane
25-11-2009, 21:14
Bu üyenin müslüman veya inançsız olması neden bu kadar çok önemsendi ben anlamış değilim. Birincisi astığı yazılar zaten foruma yıllardır bıkmadan usanmadan cp yapılan yazılar. İkincisi kendince bir tahlilde bulunmuş olacak ki siteye okumadan gözü kapalı dalış yapan acemi inanır üyelerin ilk site deneyimlerinden yola çıkarak, bir iki satırdan oluşan en doğru yol benim yolum, Allaha en güzel ben inanırım,en güzel huriyi ben kapacağım! tarzında iddialı bir girişte bulunmuş. Ateist olduğunu sanan kendince eğlenmek için kuyuya taş atma meraklısı da olabilir. ya da aslında çizmeye çalıştığı profildeki gibi müslüman olduğunu sanan fakat yazdıklarına karşılık alacağı cevapları önceden bilen, site ve üyeleri ile uzun zaman geçirmiş bir inanır da olabilir. Daha ilginçlerine rastlandı bu sitede. Canda canan olmaya meyilli! özgür kız profilinde inanırlar da gördü bu site. DÖ de inancımdan, dinimden, kitabımdan, peygamberimden boyunduruğumdan kurtuldum! Aklandım paklandım diyerek iman ettiği değerlerine güzelleme okuyan müslüman kalemi de tanıdı yine site. Bir tane de müslüman kılığında nur topu gibi ateistimiz olmuş! Bu soruna ateistler olarak hemen bir çözüm bulmamız gerekiyor! yoksa sabah akşam kendimizi övdüğümüz inanır üyeler karşısında mahçup olacağız! :)yaw nasıl olur da imansız olandan böyle bir üye olur! eyvah eyvah nedeceğiz şimdi! Aslında ateistler hiç iyi adamlar değildi aha! bakın müslüman adlı üyeyi gördünüz mü bir maskeleri daha düştü. Bir de adam imansızım demiş imansızlar görmezden gelmiş! Yahu schopen ne yapalım toplanıp bu müslüman olmayan müslümanı dövelim mi!:D

wiperandcleaner
25-11-2009, 21:30
Bence şu mesaja bakıp özeleştiri yapın!

Adamın açtığı bütün başlıklar duruyor, ama itirafı ilgisiz iletiler bölümünde...

Sahi neden böyle?

pervane
25-11-2009, 21:39
müslüman adlı üyenin bu açıklaması açmış olduğu hangi başlıkta geldi bilemiyorum takip edemedim. fakat üyenin çeşitli forum konuları ile ilgili açmış olduğu başlıklar açıklamadan sonra cafe kısmına taşınmış. yani üye ve iletileri cafe de ait olduğu yerlerde duruyor. hem başlıkları hem de açıklaması ciddiye alınmış olsa cafe de olmazdı diye düşünüyorum. Sizce?

tyd13
25-11-2009, 21:59
müslüman adlı üyenin bu açıklaması açmış olduğu hangi başlıkta geldi bilemiyorum takip edemedim. fakat üyenin çeşitli forum konuları ile ilgili açmış olduğu başlıklar açıklamadan sonra cafe kısmına taşınmış. yani üye ve iletileri cafe de ait olduğu yerlerde duruyor. hem başlıkları hem de açıklaması ciddiye alınmış olsa cafe de olmazdı diye düşünüyorum. Sizce?
Azizem Bizim Üstad Psiko ile yazdıklarımız ciddiye alınmamayı bırakın görülmeye değer değil miydi de Sandık Odası'na alındı. Üyemiz -Musluman-'ın halen duran mesajları gibi görülmeyi hak etmiyorlar mıydı? Yazılarımızı üyelerimizin görmesinde bir sakınca var mıydı? Üyemiz OQONUC bizden sonra mesaj yazdığı için mi bizim yazdıklarımız heba oldu? Amiyane tabirle; yazdıklarımız "OQONUC'un bokuna" niyazi mi oldu?

pervane
25-11-2009, 22:53
Değerli aziz tyd13; üstadınız ile hangi konuda neler yazdınız bilemiyorum. kalemleriniz oqonuç'un kalemi ile tokuştuğuna göre vardır bir hikmeti hüda! Üyelerimizin ciddiyet zehirlenmesine maruz kalmamalarını sağlamak görevimiz! Eğlencenin de dozunda olanı makbuldür değil mi? komik ötesi konuların pişirip pişirip aylardır sırası gelen üyelerimize ikram edilmesi, bizi bazı kabaklardan tatlı yapılmayacağı sonucuna götürdü, ne kadar şeker katarsanız katın kabak tadını veriyor...

Not: Niyazi kim?
Nota da not: yazdıklarım görülmeye ve okunmaya değer iletileriniz için değildir.

Nota notun notu: çabuk öğreniyorsunuz kutlarım! artık azize diyebiliyorsunuz:)

tyd13
25-11-2009, 23:06
Değerli aziz tyd13; üstadınız ile hangi konuda neler yazdınız bilemiyorum. kalemleriniz oqonuç'un kalemi ile tokuştuğuna göre vardır bir hikmeti hüda! Üyelerimizin ciddiyet zehirlenmesine maruz kalmamalarını sağlamak görevimiz! Eğlencenin de dozunda olanı makbuldür değil mi? komik ötesi konuların pişirip pişirip aylardır sırası gelen üyelerimize ikram edilmesi, bizi bazı kabaklardan tatlı yapılmayacağı sonucuna götürdü, ne kadar şeker katarsanız katın kabak tadını veriyor...

Not: Niyazi kim?
Nota da not: yazdıklarım görülmeye ve okunmaya değer iletileriniz için değildir.

Nota notun notu: çabuk öğreniyorsunuz kutlarım! artık azize diyebiliyorsunuz:)
Azizem Bal kabağından yapılan tatlıların tadı yahşi oluyor. Üstüne de kaymak eklerseniz "Yeme de yanında yat" diyenlerle karşılaşabiliyorsunuz. Kabağın tadının kalacağını düşünüyorsanız kabağı sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletip tatlıyı yapmaya başlayın.
Notunuza not: Niyazi aranan bir şahıs. Görüldüğü yerde imha edilmesi hususunda kesin emir var!
Notunuzun da notuna not: Teşekkür ederim.
Notunuzun notuna nota not: Eee! Bu yaşta bu kadar oluyor. İdare edin!