PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehit öğretmenlerimiz...

Soda
24-11-2009, 19:37
http://www.turksolu.org/261/foto/sehit-ogretmenler-b.png

Averroes
24-11-2009, 20:48
Öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Allah mekanlarını cennet etsin.

De...

Soda, dinsel terminolojik bir tabir olan "şehit" ifadesini kullanman beni şaşırttı.

Hoşuma gitmedi de değil.

Ama bir ateistin şehitlikten ne anladığını da bilsek daha fazla hoşumuza gider.

Şehitlik bilgimiz artar...

hilal21
25-11-2009, 04:01
Sübhâne rabbike rabbi’l-izzeti amma yasifûn ve selâm ün ale’l-mürselin ve’l-hamdü lillahi Rabbi’l-Alemin ..

vartor
25-11-2009, 04:44
Insan kadar canavar bir hayvan dusunemiyorum; Bu nasil kin ve nefrettir ki, icimizdeki bu canavari ortaya cikarabiliyor. Kardes kardesi degil, dusmani bile oldurmek bence vicdansizliktir. Sonucta, bir hayata son veriyorsun, kendin gibi dusunen, seven, sevilen, ailesi, belki cocuklari olan birinin canini aliyorsun. Insan olduren herkes canidir, ister kendini gayri resmi bir ordunun ferdi abul etsin, isterse elinde olum fermani olan resmi bir kurulusun askeri, birbirini hic de bilemeyen kisileri birbirine oldurtenleri lanetliyorum.

Soda
25-11-2009, 11:39
Schop kardeşim sen şimdi şehit düşen mehmetçiklere de "onlar islam yolunda savaşmadığı için şehit değildir" falan dersin.

Bak nasıl biliyorum.

Şaka bir yana senin bu yazdıkların seninle neden anlaşamayacağımızı da ortaya seriyor.

Sen şekil adamısın ben öz.

Sen usulcüsün ben esascı.

Sen okur anlamaya çalışırsın

ben yaşar hissetmeye...

Şehitlik konusunda bile araya bir tohum serptin ya helal olsun.

"Siyasal İslamcılık bir hastalıktır, kurtul bundan.

İnsana ve bütün bir millete mâl olmuş değerleri kullanma ve kendine mâl etme...

Budur işte sana söyleyeceğim bir çift söz.

Şimdi var git yoluna.

Averroes
25-11-2009, 19:59
Schop kardeşim sen şimdi şehit düşen mehmetçiklere de "onlar islam yolunda savaşmadığı için şehit değildir" falan dersin.

Bak nasıl biliyorum.

Şaka bir yana senin bu yazdıkların seninle neden anlaşamayacağımızı da ortaya seriyor.

Sen şekil adamısın ben öz.

Sen usulcüsün ben esascı.

Sen okur anlamaya çalışırsın

ben yaşar hissetmeye...

Şehitlik konusunda bile araya bir tohum serptin ya helal olsun.

"Siyasal İslamcılık bir hastalıktır, kurtul bundan.

İnsana ve bütün bir millete mâl olmuş değerleri kullanma ve kendine mâl etme...

Budur işte sana söyleyeceğim bir çift söz.

Şimdi var git yoluna.

Yine olmamış,

Açıklamaların şehitlik bilgimizi arttırıcı hiçbir bilgi taşımıyor.

Sadece "şehitlik" kavramının "bütün millete mal olmuş bir değer" olduğu şeklinde cılız bir argüman seçilerek geri kalan kısımlar karşı ithamlarla doldurulmaya çalışılmış.

"Siyasal İslam" bizim seçtiğimiz değil sizin verdiğiniz bir isimdir. Biz müslümanız, siyasal olarak da, beşeri olarak da, içtimai olarak da müslümanız. Bence siz de isim verme (yafta vurma, kulp takma) hastalığınızdan kurtulun.

Tavsiyen için teşekkürler.

Bir tavsiye de benden sana olsun...

Düşünsel olarak sadece Misak-i milli sınırları içerisinde kalarak, hala 1920lerin Türkiye'sini yaşayarak ve yaşatarak evrensel fikir adamı olunamayacağını anlayıverin.

Komplo teorilerine bina ettiğiniz ve içinde evrensel hiçbir değer taşımayan ulusalcı/kemalist siyasi fikirlerinizden arınarak değişen dünyaya ayak uydurmayı deneyin.

İnan bana, bir ateistin şehitlikten ne anladığını açıklamasından daha kolay olacak...