PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Darwin, ırkçı ve Türk düşmanıydı iddiası.

saroz
01-12-2009, 13:51
İDDİA: Darwin, ırkçı ve Türk düşmanıydı.

YANIT: Bu iddia, yaradılışçıların çeviri çarpıtmasından ibarettir.

''Darwin, ırkçı ve Türk düşmanıydı. W. Graham'e yazdığı 3 temmuz 1881 tarihli mektubunda, ırkçı düşüncesini şöyle ifade etmişti: '(...) Avrupalı ırklar olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde TÜRK BARBARLIĞINA karşı galip gelmişlerdir. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, BU TÜR AŞAĞI IRKLARIN çoğunun medenileşmiş yüksek ırklar tarafından elemine edileceğini (yok edileceğini) görüyorum.'''

(Harun Yahya, Yaradılış Atlası 1 s. 606).

Türkleri Kim Daha Çok Seviyor!*

Sayın Celal Şengör'ün 19 ocak 2007 tarihli CBT'de yayımlanan ''Darwin Türkler Hakkında Ne Demişti?'' başlıklı yazısında yer alan ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik'in, Charles Darwin'in Türkler hakkında söylediğini iddia ettiği, ''Gelişimini tamamalamamış, adi bir ırk'' sözleri başta olmak üzere, birkaç noktayla ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Prof. Dr. Haluk Ertan

Türk Biyologlar Derneği Üyesi

Öncelikle Sayın Bakanın Darwin'den aktardığı sözlerin aslının olmadığını yinelemem gerekiyor. Sayın Şengör'ün vurguladığı gibi, Darwin'e ait, Türklerle ilgili bu tip ifadelerin yer aldığı hiçbir kaynak bulunmamaktadır.

''Adi bir ırk'' ifadesi en azından Darwin'in üslubuna uymamaktadır. Darwin'in eserlerini biraz olsun okuyanlar, o nun ciddi ve temkinli bir doğabilgini olduğunu hemen anlarlar. O kendisine en ağır hakaretlerde bulunup, yaşamını tehdit eden kişilere dahi bu şekilde hitap etmemiştir. Onun esrelerinde kullandığı en ağır kelimeler, yerlilere akıl almaz işkenceler yapan (Özellikle, İspanyol ve Portekizli) köle sahipleri ve tüccarlerı içindir.

Bakan Çelik'e dönüldüğünde, peki kendisi bu asılsız sözleri neye dayanarak söylemektedir?

''Evrim kuramı Ateistlerin, akıllı tasarım ise inananların kuramıdır'' gibi daha önce yaptığı kimi saçma açıklamalar da gözönüne alındığında, Bakan Çelik'in Charles Darwin ve Evrim kuramıyla ilgili bilgisinin sadece, Amerikalı yaradılışçıların ülkemizdeki sözcüleri durumunda olan kişilerin çevirdikleri yayınlara dayandığı görülmektedir. Bu yayınların yaygın özelliklerinden biri, bilinçli şekilde yapılan çeviri hataları içermeleridir. Ülkemiz yaradılışçılarının, yabancı dildeki kaynakları amaçları doğrultusunda çarpıttıkları artık herkesin iyi bildiği bir gerçektir.

Sayın Şengör'ün yazısında, Darwin'in, İrlandalı filozof William Graham'e 1881 yılında yazdığı mektubundan aktardığımeşhur parağrafın, yaradılışçıların yayınlarında yer alan Türkçe çevirisi de bu çarpıtmanın somut bir örneğini teşkil etmektedir.
Şöyle ki, Orijinal mektupta ''The more civilized so-called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence. Looking to the world at no very distant date, What an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilized races throughout the world'' şeklinde yer alan metnin Türkçe çevirisi kabaca, ''Kafkas ırkları(1) olarak bilinen daha uygar ırklar, varolma mücadelesinde Türkleri tam bir yenilgiye uğratmıştır. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine bakarsak daha düşük uygarlık seviyesindeki sayısız ırk, daha uygarlaşmış ırklar tarafından tüm dünyada ortadan kaldırılmış olacaktır.'' şeklinde yapılması gerekirken, Yaradılışçılar, bunu çarpıtarak '' Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde TÜRK BARBARLIĞINA karşı galip gelmişlerdir. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğne baktığımda, BUTÜR AŞAĞI IRKLARIN çoğunun medenileşmiş yüksek ırklar tarafından elimine edileceğini (yok edileceğini) görüyorum’’ şeklinde çevirmişlerdir.

İngilizce metinde bulunmayan ‘’Türk Barbarlığı’’ ve ‘’bu tür aşağı ırklar’’ ifadeleri çeviriye sokularak bunların birbirleriyle örtüştürülmesi amaçlanmıştır. Böylece Darwin’in Türklere barbar ve aşağı (ya da asi) ırk diyerek hakaret ettiği propagandasına malzeme hazırlanmış oılmaktadır. (Bu arada sayın şengör’ün makalesinde ‘’varlık mücadelesinde Türk boşluğunu yenmişlerdir’’? şeklinde yer alan çevirideki özensizliğinde belirtilmesi gerekiyor.)

İşte sayın Bakan gibi kişiler, söyledikleri bilgileri sorgulamadıklarından, yaradılışçıların çarpıttıkları bu tip metinlerin tuzağına kolaylıkla düşebilmektedirler.

Aslında doktoralı bir akademisyen olan Hüseyin Çelik, bilimci ve eğitimci kimliğini, dinci ve siyasi kimliğinin önüne geçirebilmeyi başarabilse, hem bilgisiz yakıştırmalarından, hem de en başarısız ve eleştirilen bakan olmaktan kendini kurtaracaktı.

*Dip not: (1) Kafkas ırkları tanımı, beyaz ırklar tanımıyla birlikte tarihin farklı dönemlerinde, beyaz köle sahibi, Avrupalı Hıristiyan, İngiliz kökenli uygar, uygar Avrupalı gibi sömürgelerdeki farklı grupları birbirinden ayırt etmek için kullanılmıştır. Bu bağlamda, Kafkas ırkları ifadesi orijinal metinde, esas olarak vurgulanmak istenen ‘’ daha uygar ırkları’’ betimlemek amacıyla yardımcı bir ifade olarak kullanıldığından, çeviri aynen korunmuştur.

Kaynak: Bilim ve gerçek kitaplığı yayınları. Harun Yahya Safsatası Ve Evrim Gerçeği Sayfa: 244-245

Özellikle SULTAN Nickli üyenin okumasını öneriyorum.

evrensel-insan
01-12-2009, 14:16
Saygideger saroz;

Turkish hollow -Alinti-

hollow: If you describe a statement, situation, or person as hollow, you mean they have no real value, worth, or effectiveness.

Aslinda hollow, un anlami; kullanildigi yeri, "degersiz ve etkisiz" kilmaktadir.

Bu temelde, Darwin, 1881 yilindaki ifadesinde, "Turkish hollow" demekle, "Turk degersizligi, Turk etkisizligi" anlamini vermektedir.

Yazinin tarihine bakildiginda, o donemdeki Osmanli Imparatorlugu goz onune alinmalidir. Avrupa tarafindan "gecilmis/yenilmis" v.s. bir Imparatorlugu ortaya koymaktadir. Isin ilginc yani, henuz milli bilinc osmanli da yokken, tum osmanliyi "Turkish" olarak degerlendirmesidir. Bu da bize zaten, "Turkish" sifatinin, batidan verildigini gosterir.

Ama, bana gore yazini tam icerigi, "guclu ve gelisen/degisen doganin sartlarina ayak uydurabilecek olanin, yasamini surdurebilecegi" vurgusudur. Ben bunu, neandentallarin, homo sapiensler karsisinda tutunamamasi ve yok olmalariyla esdeger kilabilirim.

Ustelik, osmanlilarin o gunku durumunu degerlendirmek, herkese gore farkli olabilir. Darwin,in degerlendirmesinde de; Osmanlilarin, yok olacagi imasi vardir, ki bir yerde de dogru tahmin etmistir. Cunku, osmanli, 1923 ile tarihe karismistir.

Burada ayriyeten Darwin,in gelismekte olan milli bilince, osmanlinin ayak uyduramayacagi saptamasini da dusunebiliriz. Nitekim hakli cikmis ve osmanli, cografyasinin he yerindeki milli ayaklanmalarla parcalanmis ve son olarak ta 1923 milli cikisiyla tarihe karismistir.

Eger boyle ise; Darwin'in 1881 de, bu osmanli gelecegini gormesi, taktire sayandir.

Ben Darwin,in Turkish hollow ifadesini, boyle algiliyorum ve hollow'u kelime anlami olarak "etkisiz" diye tercume ediyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

cenker
01-12-2009, 14:17
yaratılışcıların belden aşağı vurma taktikleri bunların hepsi.darwin bazı konularda yanılmış olsun türk düşmanı olsun özel hayatında dünyanın en şerefsiz insanı olsun ne fark eder.darwin peygamberimiz değil ki mükemmel olsun.bizi bilimsel çalışmaları ilgilendirir.adnan hoca çok yol kat etti onun karalamalarının etkisinin geçmesi uzun yıllar alacak maalesef.

evrensel-insan
01-12-2009, 14:33
Saygideger saroz;

Aslinda Darwin, bana gore, bu soylemiyle; ileri toplumlarin, ilerlemesinin verdigi dusunce gucunu, sistemlere yansitarak; bu dusunce gucunu alamayan ve sistemlesemeyen toplumlara herturlu ustunluk kuracagini vurgulamaktadir. Bu gorus, nihilizmin gorusudur ve dusunce/fizik olarak gucluyu, gucsuze hakim kilmistir. Bu ayni zamanda; ktidari gucle ele gecirmek isteyen tum totoliter dusunce ideolojilerinin de gorusudur. Fasizm, sosyalizm,gerilla hareketi, terorizm, karsi devrim v.s.

1.dunya savasi ve 2. dunya savasi, SSCB devrimi, tum milli cikisli devrimler, v.s. nihilizmin urunudur. "guclu olan kazanir" temelli bir dusunce urunudur. Bugun amerikan idealizmi de, kendi cikari icin soros ideolojisini evengalist orgutlenmesini ve "demokrasi getirimli" isgallerini, katliamlarini bu temelde yapmaktadir. Bunun karsiti, hukuksal ve sivil adalettir. Nihilizmin temelide, bireyci akilciliga dayanir. Akilli tasarim gibi, bireyci akilcilikta; insanin onundeki en temel engeldir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

SULTAN
01-12-2009, 16:25
YAZIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.............................AMA:::::::::::

''The more civilized so-called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence. Looking to the world at no very distant date, What an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilized races throughout the world''

BU İNGİLİZCE YAZIYI ÇEVİRİYORUM.....

tamamını çevirmeye gerek duymadım.ben sana hatalı olan kısmını göstreyim o kadarı yeter.öncelikle söylemeliyim ki "barbar" kelimesi bu metinde yoktur.zaten ben var demedim.ancak "lower recers" kelimesinin kesin ve net anlamı aşşağı ırktır.ayrıca yazının başında ve sonunda yazının anlamının bu olduğuna dair işaret niteliğinde üslüplar vardır...
mesela darwin'in "şimdi ise Türklerin avrupaya egemen olması çok SAÇMA bir düşüncedir" demektedir.bu yazının önecesinde vardır.

senin verdiğin kısımın ilerki bölümlerinde ise Türklerin popilasyonunun daha "aşşağı ırk"lara sebep olucağı bildirilmiştir.ama bu iddaamın üstünde fazla durmak istemiyorum...

OSMANLI YIKLIDI MI?DARWİN BUNU BİLDİ Mİ?

Bu derin bir şekilde düşünülmesi gereken bir konudur.burada önemli olan fiziki ve soy olarak kurulan devlettir.yani Osmanlı gibi bir devletin devamı var ise o devlet insani vede fiziki açıdan değil sadece politik ve siyasi açıdan yıkılmıştır...yani osmanlının kültürül vede biolojik mirasçısı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin olmaması gerekir.........................(not Osmanlı İmparatorluğu'nun asıl yıkılma sebebi kendi kültüründen kopup batılılara özenmesidir ama bu tam anlamı ile Osmanlı'nın değil bazı bölümlerin hatasıdır)

yazımın açık ve net olduğunu tam olarak cevap niteliğinde olduğunu sanıyorum.değilse lütfen iletin....

evrensel-insan
01-12-2009, 16:38
Saygideger SULTAN;

YAZIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.............................AMA:::::::::::-Sultan-

Yazini, hangi lakaba yonelik yazdigini bildirebilirsen, sevinirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

SULTAN
01-12-2009, 16:56
evrensel insan...

genel olarak yazmıştım .......yani bana cevap veren herkeze ancak ama değişim moderötöreydi...yani saroz'aydı....

ama sana karşıda verdiğim cevaplar vardı.....

ama sana iletmek isteğim birşey var:::::

hani abd'yi falan örnek vermişsin ya!!!heh işte ona diyeceğim var.
evrensel insan ,eğer örnek vericeksek bende çoook!!!osmanlıveya selçuklu veya islam devleti veya...

anlatabildim mi???hemde bunların içinde yaşı 300 yada 700 yıl gibi olağan üstü rakamlar olan devletler bunlar.bu arada iletmek isterim.şimdi sen bana roma bizans falan deme...birkere onların uzun yaşamlarının sırrı barış huzur falan değil...nedeni başka.uzun olduğu için yazmıyorum istersen yazıyım.ama iletmek istediğim bir şey daha var!abd'nin veya onun gibi devletlerin yaşamı ne zaman bitçek belli değil!bana sorarsan işleri bitik.bir ayakları çukurda!!!!cqan çekişiyorlar diyelim olsun bitsin...

tekrar teşekkür ederim........

evrensel-insan
01-12-2009, 17:00
Saygideger sultan;

abd'nin veya onun gibi devletlerin yaşamı ne zaman bitçek belli değil!bana sorarsan işleri bitik.bir ayakları çukurda!!!!cqan çekişiyorlar diyelim olsun bitsin...-sultan-

Bu kaniya neye ve hangi verilere dayanarak vardigini, sorabilir miyim?

Saygilarimla;
evrensel-insan

saroz
01-12-2009, 17:00
evrensel insan...

genel olarak yazmıştım .......yani bana cevap veren herkeze ancak ama değişim moderötöreydi...yani saroz'aydı....

ama sana karşıda verdiğim cevaplar vardı.....

ama sana iletmek isteğim birşey var:::::

hani abd'yi falan örnek vermişsin ya!!!heh işte ona diyeceğim var.
evrensel insan ,eğer örnek vericeksek bende çoook!!!osmanlıveya selçuklu veya islam devleti veya...

anlatabildim mi???hemde bunların içinde yaşı 300 yada 700 yıl gibi olağan üstü rakamlar olan devletler bunlar.bu arada iletmek isterim.şimdi sen bana roma bizans falan deme...birkere onların uzun yaşamlarının sırrı barış huzur falan değil...nedeni başka.uzun olduğu için yazmıyorum istersen yazıyım.ama iletmek istediğim bir şey daha var!abd'nin veya onun gibi devletlerin yaşamı ne zaman bitçek belli değil!bana sorarsan işleri bitik.bir ayakları çukurda!!!!cqan çekişiyorlar diyelim olsun bitsin...

tekrar teşekkür ederim........

Şaka gibi yaa, ne diyeceğimi, neresinden tutacağımı bilemiyorum:))

evrensel-insan
01-12-2009, 17:05
Saygideger saroz;

Şaka gibi yaa, ne diyeceğimi, neresinden tutacağımı bilemiyorum-saroz-

Niye, neresinden tutarsan tut, elinde mi kaliyor?:target::roll:

Saygilarimla;
evrensel-insan

SULTAN
01-12-2009, 17:07
saroz ne demek istiyorsan söyle.....böyle pek anlaşılır olmuyorsun....senin aklında bir düşünce varsa benimde ona karşı bir yanıtım var herhalde !!!!

lütfen cevaplarmısın?

SULTAN
01-12-2009, 17:25
saroz hadi ama seni bekliyoruz...............................

yazcağın yazı çok mu uzun yoksa????????

evrensel-insan
01-12-2009, 17:29
Saygideger saroz;

saroz hadi ama seni bekliyoruz.-sultan.

Yandiginin, resmidir. Sert kayaya carptin. Cevap vermeden, kurtulusun yok.:rofl::drama::evil:

Saygilarimla;
evrensel-insan

SULTAN
01-12-2009, 17:38
saroz daha bir ton işim var ve senin cevap vermeye niyetin yok gibi.....

daha fazla bekliyemiyeceğim ben çıktım......

saroz
01-12-2009, 18:16
Darwin'in Türklerle ilgili görüşlerinin kaynağı

Sağlıksız bedeninin tüm gücünü bilimsel çalışmalarına yoğunlaştıran Darwin'in esas olarak iki noktada Osmanlı ve Türkler ile teması olduğu görülmektedir: Bunlardan ilki, 1850'li yılların başında, İngilizlerin Kırım savaşında Ruslara karşı, Osmanlı devletinin yanında yer alması ile adada yaşanan büyük endişedir.

İkincisi ise , Osmanlı ile Balkan halkları arasında 1870'li yıllarda yaşanan çatışmalardır. Bu son olay özellikle Darwin ve yakın çevresi üzerinde büyük bir etki yaratmıştır.

Şöyle ki, yukarıda sözü geçen mektubun yazılmasından birkaç yıl önce Balkanlar da çıkan bir ayaklanma sırasında yaşananlar, tüm Avrupa'da olduğu gibi İngilterede de Osmanlı ve o nun temel toplumu olarak görülen Türkler hakkında çok olumsuz bir izlenimin oluşmasına yol açmıştır.

Bulgar ayaklanması

Peki Balkanlarda yaşanan olay neydi? 1870'li yılların ortalarında Osmanlı İmparatorluğu içinde bulunan müslüman olmayan cemaatlerin vergilerinin arttırılması sonrası, Bosna-Hersek'te yaşayan Müslüman ve Hıristiyanlar arasında huzursuzluklar meydana gelir ve bir ayaklanma başlar. Bu durumu fırsat bilen Bulgar örgütleri, bağımsızlık amacıyla bir isyan başlatmanın uygun zaman olduğuna karar verir. 1876 Nisan'ında bugünkü Bulgaristan, Romanya, Makedonya ve Sırbistan toprakları içinde yer alan bölgelerde, isyan hareketini tetikleyen Bulgar merkezli Balkan ayaklanması, kısa sürede osmanlı güvenlik güçlerine ve Müslüman halka yönelir. Bunun üzerine harekete geçen Osmanlı güvenlik güçleri, isyanı kısa sürede bastırır. Fakat bu sırada ''başıbozuk'' olarak adlandırılan düzensiz ordu birlikleri (Muhtemelen bu günkü derin devlet veya kontr gerilla) tarafından, 15.000 kişinin öldürüldüğü (bazı kaynaklarda 30.000), yüzlerce yerleşim yerinin yakılıp yıkıldığı, Rodop bölgesinde Hıristiyanların kiliselere doldurulup yakıldığı haber ve fotoğrafları tüm Avrupa ya yayılınca siyasal, dinsel ve sivil liderlerden büyük tepki gelir. Bu olaydan kısa bir süre sonra İngiltere nin başbakanı olacak, liberal partinin tutucu liderlerinden william Gladstone, Charles Darwin, Victor Hugo, Oscar Wilde, Giuseppe Garibaldi vb. bir çok tanınmış Avrupalı, Balkan isyanı mağdurlarına yardım için yapılan kampanyalara katılır. Hatta Darwin bu kampanyalara bu günün parasıyla 2500 pounda yakın büyük bir bağış dahi yapar.
Bu arada W. Gladstone, Rus çarlığı ve Osmanlı imparatorluğu'yla ilgili dış politikasına destek sağlamak için Darwin'i evinde bizzat ziyaret bile eder.

Bu olaylardan kısa bir süre sonra Ortodoks Rus Çarlığı, İngilizlerin teşvikiyle, dindaşı Bulgarları korumak için 1877 yılında Osmanlılara savaş açar ve bunun sonunda tüm Balkanların siyasi coğrafyası değişir.

Bir insanı anlamak için yaşadığı koşullarda değerlendirmek gerekir. Darwin, yaşamı boyunca etik değerleri olan ilkeli bir insandır. En kötü şartlarda bile bu üslubunu bozmamıştır.

Fakat tüm bunların yanında, Darvin'in genelde Avrupa özelde ise Anglosakson kültürüne hayran olduğunu söylemek de gereklidir. Bir toplumun bilim, sanat ve edebiyat üretmedeki çaba ve yetisine çok önem veriyordu. Aristokrat değerlerin kararlı bir savunucusuydu. Toplumları bu açıdan değerlendirmekten, karşılaştırmaktan hatta kategorize etmekten kaçınmadı. Bu yönde günümüz ölçülerinde artık değeri olmayan görüşler kaleme aldığı da bir gerçektir. Fakat insana bakışındaki açıklık, samimiyet ve gerçekçilik açısından yaratılışçıların fersah fersah önünde olduğu açıktır.

saroz
01-12-2009, 18:19
Sultan, sana cevap yetiştirmekten başka işlerim de var. Her an emre amade pc başında olamıyorum. Çalışan bir emekçiyim sonuçta:)

evrensel-insan
01-12-2009, 18:30
Saygideger saroz;

Sultan'i "kacirdin" artik sana gelince cevap verir.:flock::rapture::laser:

Saygilarimla;
evrensel-insan

SULTAN
02-12-2009, 14:36
zaten ben sana her an bana cevap ver demedim.....

ama konu üzerinde gözüküyordun ve bir iddaa attıysan cevaplamak zorunda olduğunu düşünüyorum(!)

gelelim darwin'e.....
şimdi söylediklerinden sonra tekrar düşündüm ve darwin'e bir sıfat daha buldum::::::

İKİ YÜZLÜLÜK.....

darwin'in bunlaeı yaptığını bende biliyorum ancak şunuda bilmelisinki bu darwin'in iki yüzlülüğüüdür...

ben harun yahya gibi bir insan değilim.onun dediklerinin çoğunluğunun geçersiz olduğunu biliyorum.yazılarında sırf darwin2i kötüler....

ben onları kabul ediyor ama darwin'in hayatında bir seçim yapamamasından kaynaklandığını düşünüyorum.insan böyle yazınca üslubu rahat belileyemiyor...darwin ulaştığı teorinin arkasaında değildi.ama sizde kabul edersinizki meteryal çevrelerin ,,,tabiri caiz ise GAZINA geldi...o dürüst bir insandı.teorinin zorluklarını gösterecek kadar dürüstü...şimdi ise pek çok insan yani evrimci bunları söylemekten çekiniyor...belkide darwin teorisini iyi tanıyamadı belkide böyle sonuçlarla bağlaştıramadı....ancak bunların sonu bu!!!!belkide darwin teorisinin gelecekteki oluşturcağı sorunları vede o zamanın ilerisinde biraz bilim bilseydi BELKİDE bu teoriyi ortaya atmazdı...yanlış anlaşılması isatemem.ben size "ırk birer faşistsiniz,kötülüğün kaynağı sizsiniz DEMİYORUM" BÖYLE BİR ŞEY DEMEM.ÇÜNKÜ BANA HAKKIM YOK.olamazda...ancak şunu bilmelisinizki insanların büyük bölümünün başvurcağı yol budur.hitlilerde dahail birçeok olayda bu böyle oldu...

ateistlerin bir bölümü veya sizin gibi insan "din yok ama barışçılız" derler.lütfen kızmayın...ama söylermisiniz bir insan neden hangi sebepten dıolayı daha fazla yaşamak ,bilgi saçmak yada kurallara uymayı ister?sorumu yanlış anlamayın.tamam siz bu kurallara uyan namuslu insanlarsınız ancak bir insan bunu fark ettiğinde neler yapar....????????

saygılarımla, esen kalın, SULTAN...

SULTAN
02-12-2009, 17:02
green eyes ;;;;;;

ama oldu şimdi???saygı duymak lazım!!!fikir özgürlüpğü mutlaka olmalıdır.AnCAK hakaret niteliği taşırsa uygun olmaz...

saygılarımla......

saroz
02-12-2009, 19:11
Sayın Sultan, Daldan dala atlamadan tartışırsak daha anlamlı bir diyalog olacaktır. Ana konuya dönersek;

1) Darwin Türk düşmanı değildir. Yukarıda ayrıntılarını yazmaya çalıştım.

2) Darwin ırkçı değildir. Bu konuda tek bir bilgi belge gösteremezsiniz.

Bir iddiada bulunduğunuz zaman destekleyecek sağlam kaynaklar göstermelisiniz. Darwin'in iyi niyetli olduğunu ancak çevresindeki materyalistlere aldanarak dini seçmediğini ima etmişsiniz. Bu konuda bir belgeniz varmı? Yoksa sadece kişisel yorumunuzmu?

Ateist yada dinsiz olmak insanı hırsız sapık yapmaz. İnsan sosyal bir canlıdır. Ahlaki değerlerini yaşadığı toplumun sosyal ve kültürel ilişkileri belirler. Bu ilişkileri de din değil üretim ve mülkiyet ilişkileri belirler.

Çok dindar bir aileden sapık bir katil, Hırsız, yalancı, dolandırıcı çıkabilir.

Ateistler, cennet rüşveti ve cehennem korkusu gibi basit çıkarlar için kul köle olmayı reddeden onurlu insanlardır.

Hitlere ateist demişsin, ancak hitler hristiyan ve dindardır. Evrimi faşist ideolojisine aptalca adapte etmeye çalışması, ırkçı sapık ideolojisinden kaynaklanmaktadır. ateist olmasından değil.

Bunu çok iyi bildikleri halde bazı dinciler, evrimi karalamak için propaganda malzemesi olarak kullanmışlardır.

http://www.agnostik.org/resim/dindarhitler4.jpg

Hitler döneminin din adamları... Görüldüğü üzere dinler ve din adamları Nazizme çok kolay ayak uydurmuş.

http://www.agnostik.org/resim/dindarhitler5.jpg

Hitler döneminin din adamları... Gamalı haç altında yapılan bir geçişte askerler ve din adamları toplumu selamlıyor.

http://www.agnostik.org/resim/dindarhitler6.jpg

Hitler döneminin din adamları... Nazi Selamı'nı (Hitlergruß) ne kadar güzel benimsemişler.

http://www.agnostik.org/resim/dindarhitler7.jpg

Hitler döneminin din adamları... Sanıyoruz bu sayfada yer verdiğimiz bilgiler ve resimler Hitler'e yönelik yapılan; Darwinist, Dinsiz vs. yalanlarını çürüttüğü kadar, dini dogmaların Hitler'e ilham kaynağı olduğunu da gösteriyor.

Ayrıca; Hıristiyan olan Hitler bir şekilde iktidara geldikten sonra din adamlarının davranışlarına bakarsak, Hitler'i engellemek bir yana onun kuyruğuna takılarak iktidarı ve gücü paylaşmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bu açıdan din adamlarının ne kadar iktidar ve güç meraklısı oldukları, yüzyıllarca dünyayı ortaçağ karanlığında tuttuktan sonra bile güç kazanmak ve devlet yönetimini etkilemek uğruna Hitler'le bile işbirliği yapabilmeleri ibret vericidir.

Hitler'in bir Hıristiyan olarak duyguları

"My feelings as a Christian points me to my Lord and Savior as a fighter. It points me to the man who once in loneliness, surrounded by a few followers, recognized these Jews for what they were and summoned men to fight against them and who, God's truth! was greatest not as a sufferer but as a fighter. In boundless love as a Christian and as a man I read through the passage which tells us how the Lord at last rose in His might and seized the scourge to drive out of the Temple the brood of vipers and adders. How terrific was His fight for the world against the Jewish poison. To-day, after two thousand years, with deepest emotion I recognize more profoundly than ever before the fact that it was for this that He had to shed His blood upon the Cross. As a Christian I have no duty to allow myself to be cheated, but I have the duty to be a fighter for truth and justice... And if there is anything which could demonstrate that we are acting rightly it is the distress that daily grows. For as a Christian I have also a duty to my own people."

-Adolf Hitler, in a speech on 12 April 1922 (Norman H. Baynes, ed. The Speeches of Adolf Hitler, April 1922-August 1939, Vol. 1 of 2, pp. 19-20, Oxford University Press, 1942)

İngilizce bilmeyen okurlarımız için kısaca özetlersek, Hitler bu konuşmasında Yahudilere karşı yaptığı savaşı İncil'e dayandırıyor ve kendisini dini görevini yapan bir Hıristiyan olarak tanımlıyor.

http://www.agnostik.org/31-yanilgi-serisi-bir-soykirim-gerekcesi-olarak-evrim.html (http://www.agnostik.org/31-yanilgi-serisi-bir-soykirim-gerekcesi-olarak-evrim.html)

saroz
02-12-2009, 20:06
Sayın Sultan,

İnsanın ahlaki değerleri ve din konusunda aşağıdaki linke bakmanı öneririm.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15078

SULTAN
03-12-2009, 15:11
saroz lütfen bu konuda idda etme.....

hatler ırkçı faşistti vede darwin'in teorisisine inanıyorlardı.

söylesene belirli zamanlarda halkının beynin ölçülerini alan hitler değil miydi?

hem söylesene insan ahlakı konusunda bana ne demek istiyorsun?bana trol diyene edep öğrenmesi gerektiğini söyledim ve haklıyım ...ne suçlu ben mi oldum?

saygılarımla SULTAN............

saroz
03-12-2009, 16:07
saroz lütfen bu konuda idda etme.....

hatler ırkçı faşistti vede darwin'in teorisisine inanıyorlardı.

söylesene belirli zamanlarda halkının beynin ölçülerini alan hitler değil miydi?

hem söylesene insan ahlakı konusunda bana ne demek istiyorsun?bana trol diyene edep öğrenmesi gerektiğini söyledim ve haklıyım ...ne suçlu ben mi oldum?

saygılarımla SULTAN............

Sayın Sultan,

Hangi konuda iddia etmeyeyim?

Hitler'in ırkçı bir faşist olduğu konusuna itiraz etmedim.

İnsan ahlakı konusunda hangi cümlemden rahatsız olduğunu anlamadım. Alıntı yaparsan ben de anlarım sorunun ne olduğunu?:)

milomanara
03-12-2009, 17:19
Denyolukda yine sınır tanınmadığını görüyorum. Darwin'in doğduğu yıllarda Napolyon Savaşları devam etmekteydi ve bu savaşlar sırasında İngiltere açıklarında batan bir Fransız gemsinden(chasse marée) sadece bir maymun Hartlepool kasabasının sahiline çıkabilmişti. O güne kadar hiç Fransız görmemiş olan İngilizler, maymunu Fransız sandılar. Casuslukla suçlayıp, kısa bir yargılamanın ardından asarak infaz ettiler[1 (http://en.wikipedia.org/wiki/Monkey_hanger)][2 (http://www.thisishartlepool.co.uk/history/thehartlepoolmonkey.asp)].

Darwin, kendi çağdaşları gibi, kadınlarla erkeklerin de eşit olmadığını düşünürdü. Hatta yıllarca sonuçlarını kaydettiği karısıyla oynadığı tavla oyunları sonuçları bir ara Darwin 2900, Emma 2400 gibiydi. Bu durum için Darwin not defterine "acaba bu oyunun analitik yapısının farkında mıydı?" diye yazmıştı.(İnsanın Türeyişi, giriş bölümü, Gün Yayıncılık).

Şimdi, Darwin'e ırkçı diyen maymuna sormak lazım. Başka milletten insanların maymunla karıştırılabildiği dönemde, zaten dinsel nedenlerle çalışmasını 21 yıl yayınlatamamış mütevazi bir biyoloğun insan hakları evrensel beyannamesini yazmasını mı beklerlerdi? Başka abes yok mu iştigal edecek?

SULTAN
03-12-2009, 17:30
MİLO 'MUSUN BİLMEM NE ADLI VATANDEŞ............

sen koyun psikolojisi ile mi büyüdün?ingilizler yapmışsa darwin 'de yapıcak öyle mi?wway beeee?

ayrıca senin insanlara hakaret etmek gibi bir eylemin nasıl oluyor?hadi o zaman cafe'ye gelde bol bol birbirimize "maymun,goril,salak,beyinsiz" diyelim!!!!olur mu?

bazı geri zekalı ingilizler maymunu asmışsa(!)sizin savunduğunuz akıllı ,erdemli,zeki,insan haklarından yana olan darwin niye yapsın?(!)aman bahaneye bak sen!!!SÜRÜ PSİKOLOJİSİ...........

BİR YERDE OKUMUŞTUM....

uçurumdan bir koyun düşmüş sırf bu yüzde koyunun arkasından bilmem kaç yüz tane koyun aşşağı atlamış....işte bu sürü psikolojisi...........

SAYGILARIMLA SULTAN.......

ugorur
03-12-2009, 17:53
Sayın SULTAN

Koyun sürüsü ile alakasını anlayamadım ben konunun. İnsanlar sosyal hayvanlardır, çevrelerinden etkilenirler. Bu yüzden insanları yaşadıkları dönemler ile değerlendirmek lazım.

Ayrıca Darwin'e ırkçı diye çamur atmadan önce senin Allah'ın neler demiş onları bir öğren.

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
Hz.ALLAH

Saygılarımla
Umurcan Görür

SULTAN
06-12-2009, 19:15
insana sosyal HAYVAN diyen sen ilk önce bu tabiri düzelt........

saroz
06-12-2009, 20:27

Bilimsel tespitleri nedenleri ile anlamazsanız, ''İnsan maymunlarla ortak atadan evrilmiştir denildiğinde ben maymun değilim dersiniz.
İnsan sosyal bir hayvandır tespiti bilimseldir.

Neden insana sosyal hayvan diyorsun diye sormak yerine hakarat edilmiş gibi davranıyorsunuz.

kim
06-12-2009, 21:34
Bilimsel tespitleri nedenleri ile anlamazsanız, ''İnsan maymunlarla ortak atadan evrilmiştir denildiğinde ben maymun değilim dersiniz.
İnsan sosyal bir hayvandır tespiti bilimseldir.

Neden insana sosyal hayvan diyorsun diye sormak yerine hakarat edilmiş gibi davranıyorsunuz.

peki Saroz ben soriim. ben sooriim.
neden sosyal hayvansınıs.:pop2:

saroz
06-12-2009, 23:11

İşte söylediklerimin bir kanıtı daha.

Aklınca hakaret etmeye çalışan bir zavallı.

insan türüne girdiğin için sen de Sosyal hayvansın :biggrin1:

İnsanı hayvandan anatomik, fizyolojik ve genetik olarak ayırmak mümkün değildir. Tek farkımız aklımızı geliştirmeyi başarmış olmamız. Tek değilde toplu olarak belirli ihtiyaçlarımızı beraber karşıladığımız için de sosyaliz.

milomanara
06-12-2009, 23:20
Başka hayvanlara mesaj yazabildiğim için sosyal hayvanım :D

müşkülpesent
06-12-2009, 23:39
Ortada yanlış kullanılmış bir terim yok, dolayısıyla düzeltmeye de ihtiyaç yok. 4 yıl biyoloji okudum ve insanların sistematikte hayvanlara dahil olmadığını ilk defa senden duyuyorum. Oysa ortaokul biyolojisiyle bile insanların sınıflandırmada hayvanlar alemi içerisinde yer aldığını çözebilirsin. Hatta omurgalı hayvanlar içerisinde memeliler grubuna dahil olduğumuzu da belirterek ufkunu biraz daha açayım. Zira fikrin olmadığı konularda sesini yükseltmekle yürümüyor bu işler.

Omurgalı hayvanlar içerisindeki tüm farklı grupların embriyo gelişimlerinin ilk safhalarında hemen hemen aynı olması, ontojenez sürecinde türün filojenik özelliğini yansıtır aslında. Bunu söylememin nedeni, sistematik biliminin Aristo'nun morfolojik gözlemlerinden ötede çeşitli verilerle yapıldığını belirtmek.

Ben neden "hayvan" olduğumuzu açıkladım.. Eğer hala hayvan olduğumuzu düşünmüyorsan bana neden hayvan olmadığımızı bilim dahilinde sen açıkla o halde..

Hazır bu başlık altındayken asıl konuyla alakalı da söylemek istediğim bir kaç şey var..

Öncelikle bu tartışmanın sonucunda amaçlanan hedef nedir merak ediyorum. Darwin'in ırkçılık söylemlerinin çıkış noktasının evrim olduğunu göz önünde bulundurursak (ki böyle) ortada büyük bir hazımsızlığın varolduğunu farkedebiliriz. Sonuç olarak Darwin'in ırkçı olduğunu (böyle bir şey olmasa da) çıkartsak bile bu neyi değiştirecek? Evrim teorisini mi sarsacak? Evrim sadece Darwin'in ileri sürdüklerinden mi ibaret?

Yani Darwin'in ırkçılığıyla evrimin bağlantısı ne?
Eğer böyle bir bağlantı yoksa (ki bu saatten sonra böyle olduğunu söylemek hiç samimi gelmez) o halde neden Darwin?

(Sorularım Sultan ve Sultan gibi düşünenlere)

SULTAN
07-12-2009, 17:16
SULTAN'DA SENİN GİBİ DÜŞÜNENLERE CEVAP VERİR................

Darwin'in konu ile alakası şudur!!!

birincisi:darwinin dediği gibi bir yaşam mücadelesi var ise ırkçılıkta vardır...............

ikincisi:bu basit bir kavram olsaydı zaten hamen kabul ederdik.ancak Darwin 'in söyledikleri bilimsel bir şekilde GERÇEK İSE o zaman bizde aşşağılık bir şekilde bozgunculık çıkartırız!!!

üçüncüsü:insan sosyal HAYVAN falan değildir!bizler irade sahibi olan belirli bir yaştan sonra doğru yanlışı ayırt edebilen insalarız!

dördüncüsü:bana Evrimi anlatanlar Darwin'i anlatmama kızıyor gibi gözükmekte!ancak o şahıslar benim dinimi eleştirirken ikide bir lafı .Hz Muhammed (s.a.s.) efendilerine getiriyor! bunu söyleyenler ilk önce bu pürüzü kaldırsın!

birde şunu söyleyeyim:biz en fazla biolojik açıdan hayvanlara benzeriz!insan iradesi olan, bunu zincirlemesi gereken, çevresini yorumlarken doğruyu ve yanlışı ayırt eden canlılardır!!!siz kendinizi doğru ve yanlışı ayırt edemiyen ,iradesine sahip çıkmayan insanlar olarakmı görüyorasunuz çooooooooooooooooook merak ettim???

saygılarımla ......................SULTAN...............

ugorur
07-12-2009, 17:45
Sayın SULTAN

birincisi:darwinin dediği gibi bir yaşam mücadelesi var ise ırkçılıkta vardır...............

Yaşam mücadelesi yok mu dünyada? Sen yaşamak için başka canlıları kesip yemiyor musun? Yoksa sen yemden hayatta kalmanın bir yolunu buldunda insanlıktan mı gizliyosun?

ikincisi:bu basit bir kavram olsaydı zaten hamen kabul ederdik.ancak Darwin 'in söyledikleri bilimsel bir şekilde GERÇEK İSE o zaman bizde aşşağılık bir şekilde bozgunculık çıkartırız!!!

Darvin'in ortaya attığı teori gerçektir ve buna inkar etmek geri kafalılık, çağ dışılıktır. Ama biz bilen, araştıran, bilime güvenen insanlar "Bir tane bile çağ dışı insan kalmayana kadar onları öldürmeyiz.". Bunun yapamaya kalkanları (olacağını sanmıyorum ama) ödüllendirmez, cezalandırırız.

üçüncüsü:insan sosyal HAYVAN falan değildir!bizler irade sahibi olan belirli bir yaştan sonra doğru yanlışı ayırt edebilen insalarız!

Bir köpeğin doğru yada yanlış kavramlarına sahip olmadığını nerden biliyorsunuz? Belki onlarında kendilerine ait doğru yada yanlış kavramları var. Sana göre doğru olan başka birine göre yanlış olabiliyorken sen nasıl "Bu köpek doğruyu yanlışı bilmiyor." diyebiliyorsun.

dördüncüsü:bana Evrimi anlatanlar Darwin'i anlatmama kızıyor gibi gözükmekte!ancak o şahıslar benim dinimi eleştirirken ikide bir lafı .Hz Muhammed (s.a.s.) efendilerine getiriyor! bunu söyleyenler ilk önce bu pürüzü kaldırsın!

Darwin ne zaman peygamber oldu? Benim bildiğim Darwin senin benim gibi bir insan. Hiç bir zaman ben ne dersem doğrudur, ben güzel ahlakım, benim dediklerimi yapın demedi. O sadece bir bilim adamıydı. Ama sizin Muhammed ben peygamberim, ben ne dersem doğrudur, benim yaptıklarımı yapın cennete gidin, asın, kesin, öldürün vb... söylemlerde bulundu ve bu söylemlerine şimdi din diye milyarlarca insan tapıyor. Uçağa atlayıp binlerce insanı öldürüyo, binlerce yıllık sanat eserlerini bombalıyor, tecavüze uğramış kadını taşlayarak öldürürken tecavüzcüye 100 kırbaç atıyo, 6-7 yaşındaki çocuklara evlilik adı altında tecavüz ediyor, vb...

Sen git arka bahçeni temizle sonra gel bizim bahçeye b.k at. Darwin farz edelimki kafatascı bir ırkçıydı, bu onun teorisine ne etkisi olacak. Bilimsel olarak ıspatlanmış bir teori var ortada. Zaten Darwin ırkçı değildi. Köle karşıtı bir insanı nasıl ırkçılıkla suçlarsınız onuda anlamıyorum.

birde şunu söyleyeyim:biz en fazla biolojik açıdan hayvanlara benzeriz!insan iradesi olan, bunu zincirlemesi gereken, çevresini yorumlarken doğruyu ve yanlışı ayırt eden canlılardır!!!siz kendinizi doğru ve yanlışı ayırt edemiyen ,iradesine sahip çıkmayan insanlar olarakmı görüyorasunuz çooooooooooooooooook merak ettim???

Hayır ben doğruyu yanlışı ayırt eden, iradesi olan, bir hayvanım. Sen diğer hayvanlarda bunların olmadığını nerden biliyorsun?

Saygılarımla
Umurcan Görür

al bundy
07-12-2009, 17:53
Sultan'ı ciddiye alıp cevap yazmayın. Yazılarının hepsini bilerek ve eğlenme amaçlı yazıyor. Muhatap alıp daha fazla yazmasına izin vermeyin.

ugorur
07-12-2009, 18:03
Sultan'ı ciddiye alıp cevap yazmayın. Yazılarının hepsini bilerek ve eğlenme amaçlı yazıyor. Muhatap alıp daha fazla yazmasına izin vermeyin.

Sayın al bundy

SULTAN sana diyorum mümin sen anla tarzı yazılar bunlar. SULTAN'ın dedikleri bir çok müminin düşündüğü şeyler. Bunları okuyan müminler ufak bir ihtimal gerçekleri öğrenirler ümidi ile yazıyorum.

Saygılarımla
Umurcan Görür

müşkülpesent
07-12-2009, 20:26

Diğer mesajlarını da okuyunca şu mesajının absürdlüğü aslında çok da şaşırtmadı beni. Ne bilimden haberin var, ne tarihten ne de siyasetten.

"Sence Darwin ırkçı
Sence Darwin'i anlattığını sanıyorsun
Sence insanlar hayvan değil
Sence hayvanlar doğruyu ve yanlışı ayırt edemiyorlar
Sence Muhammet bizim efendimiz"

Ortaya argüman(?) olarak sunduğun "sence"lerinle ilgilenmediğimi daha önce söylemiştim. Bu "sence"lerine sağlam deliller göster önce.

İnançların insanları cahil bırakarak çizmek istediği profili çok iyi yansıtıyorsun.

SULTAN
08-12-2009, 13:25
ne göstereyim??????

sen bana sağlam deliller sundun mu?kendine sosyal hayvan diyen sensin!!!!!!!!!!!!!!!

bundan ötesi var mı?

saygılarımla..............SULTAN............

müşkülpesent
08-12-2009, 17:00
İnsanları hayvanlara dahil etmemenin tek nedeni ileri sürdüğün bu iki farklılık.. Üstelik bunlardan bir tanesi de tamamiyle yanlış bir yargı. (Doğru ve yanlışı ayırt edebilme özelliğini sadece insanlara özgü bulman) Peki ya hayvanlarla olan onlarca benzerliği nereye koyacağız?

Sadece bir özelliğe dayanarak insanları ayrı bir kategoriye alma çabasındasın. Oysa hayvan türlerinin hepsi zaten birbirinden farklı özelliklere sahip değiller mi? Ya da önce şunu sorayım “Tür” ne demek biliyor musun?

“İnsanlar irade sahibi o halde hayvan değil” mantığıyla, kuşlar da uçabiliyor o halde hayvan değil mantığı aynı şey. Sorun aslında sizin “hayvan” kavramına bakış açınızla ilgili. Bu kelimenin gerçek anlamından çok hakaret içeriğiyle ilgileniyorsunuz. Bu da tartışma şeklinizin bilimsellikten uzak olduğunu gösteriyor.

timurcan
08-12-2009, 22:11
İnsanlarımızı Darwinden soğutmak için herşeyi yapıyorlar, yakında photoshopla Darwini Türk bayrağını yakarken görebilirsiniz.

SULTAN
09-12-2009, 21:48
YOOOOOOOOOOOOK CANIM(!)

benim işim gücüm yook milleti Darwin'den soğutucam öyle mi?
yahu bırakın şu inancı!zaten herkez ömründen sonra hayatının olmuyacağını BİLE BİLE hayatını boş işlerle ibadetle(!) geçiriyor öyle mi?zihi çoook iyi anlıyorum!tebrikler ne diyeyim!!!!!

yahu !!!!!!nedir bu DArwin'i savunma merakı?her şey bariz belli!adam Türklere hakaret etmiştir!ve eğer doğal seleksiyon doğruysa biz AŞŞAĞI BİRİR IRKIS!!!!yalan mı?hadi siaz söyleyin!Sanki modern evrim (!) bunların aksini söylüyor muş gibi bir hava görüyorum!!'!!!'!!!'!!!'!!!!

SAYGILARIMLA.............SULTAN (ve ölçeli)............

ugorur
09-12-2009, 22:11
Sayın SULTAN

YOOOOOOOOOOOOK CANIM(!)

yahu bırakın şu inancı!zaten herkez ömründen sonra hayatının olmuyacağını BİLE BİLE hayatını boş işlerle ibadetle(!) geçiriyor öyle mi?zihi çoook iyi anlıyorum!tebrikler ne diyeyim!!!!!

Bilmiyolar yada bilmek istemiyorlar. Aynı senin gibi. Küçüklüğünde beynine bir virüs gibi girer ve sen tedavi olana kadar orada kalırlar. Seni inanmazsan öldükten sonra ateşte yakacağını söyler. İnanırsan göğsü yeni tomurcuklanmış bakireler ile ilişkiye gireceğini söyler.

Senin işin gücün var. Beynine Allah virüsü yerleşmiş ve bu virüsün etkisiyle bizi "Gerçeklerden uzaklaştırıp", cennette bir fazla göğsü yeni tomurcuklanmış bakire kazanmak istiyorsun. Bu yüzden Darwin'e çamur atıyosun, gerçekleri reddediyosun. Sen ve senin gibiler bu yüz yılın Dünya düzdürcülerisiniz.

yahu !!!!!!nedir bu DArwin'i savunma merakı?her şey bariz belli!adam Türklere hakaret etmiştir!ve eğer doğal seleksiyon doğruysa biz AŞŞAĞI BİRİR IRKIS!!!!yalan mı?hadi siaz söyleyin!Sanki modern evrim (!) bunların aksini söylüyor muş gibi bir hava görüyorum!!'!!!'!!!'!!!'!!!!

Evet doğru. Aşağı ırkız ve nedeninde sen ve senin gibi bilim düşmanlarıdır. Ama sizin düşünceleriniz doğal seçilim sonucu eriyor ve bundan bir kaç yüz yıl sonra yok olacaksınız.

(Not: Dinlerin virüs benzetmesi R.Dawkins'in Tanrı Yanılgısı isimli kitaptan alıntıdır.)

Saygılarımla
Umurcan Görür

SULTAN
09-12-2009, 22:28
SEN HALA MADDESEL DÜŞÜNÜYORSUN!!!!!!!!!!!!!

dini yerine getiririz ama ne ateşten kaçmak ,nede huri nuri için..........

YARATAN emredr ve biz yaparız bu kadar basit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

senin yok olacaksınız dediğin bir TÜRK vatandaşıdır!biolojik açıdan düşünürsek sen ve ben gibi AŞŞAĞILIK TÜRLER(!) yok olucak...harbiden komiksin...bunun evrimi kabul edip etmemekle alakası ne?ama güzel !!!kendine hakaret etmeye başlamışsın bundan büyük AŞŞAĞILIK bir hareket var mı?

saygılarımla (ama sınırlı) SULTAN...........

ozgur_beyin
09-12-2009, 22:33
eğer o kadar önemliyse sultan. ataalrında kendilerine aynısın söylemiş muhammedin lafına uyarak osmanlı kendilerine etrakı bi idrak demişler(idraksiz türkler)

SULTAN
09-12-2009, 22:36
evet bazı yobazlar demiştir!!!!!

Padişahlar ve esas yetkili kişilerse "İSLAM'IN BEKÇİLERİ" dediler ne olucak şimdi?

müşkülpesent
09-12-2009, 22:45
YOOOOOOOOOOOOK CANIM(!)

Şu üstteki mesajın resmen şöyle bağırıyor: Ben hiç bir şey bilmiyorum sadece Allah’a inanıyorum o kadar! Cevap verememenin hazımsızlığını bu kadar belli etmene gerek yok. Az çok tanıdık seni..

Biz Darwin’in bilimsel fikirleriyle, ortaya koyduğu evrim kuramıyla ilgileniyoruz. Onun kişiliğiyle bozmuş olan sensin. Adam Türklere hakaret etmişmiş, aşağı bir ırkmışmışız. Ne mühim! Adam yıllarını bu teoreme harcasın ama saptırılmış bir tek sözünden dolayı harcansın!

Yok de mi evrime söyleyecek sağlam iki sözün? Bunun için bu olayı bu kadar sakız ediyorsun ağzına. Hakaret yağdırdığın insan kaynağını bilimden alan açılımlarla ışık tuttu insanlığa. Sen ne yaptın şu ana kadar insanlık adına! Ama doğru sizin insanlıkla değil öbür tarafla işiniz.

Son olarak; Darwin ırkçımı değil mi (umrumda değil) tartışılır ama senin ırkçılığın kesinlikle su götürmez bir gerçek.. Olay eğer ırkçılık yapmaksa bunun önde gidenini sen yapıyorsun, Türklere bulunmaz hint kumaşı muamelesi yaparak.
Rahat ol arkadaşım senin haberin yok ama bilim buna da uzun yıllar önce açılım getirdi. Irk ayrımı yok ve hepimiz aynı türdeniz hatta aynı alt türdeniz: Homo sapiens sapiens.

Biliyorum bu yazdıklarımın hiç biri senin için bir anlam ifade etmiyor. Belki ifade eden birileri okuyordur umuduyla yazıyorum.

SULTAN
09-12-2009, 22:47
ben bunu sana yazmadım!!!!

DArwin'nin şıracısına yazdım!!!!!!!!

ozgur_beyin
09-12-2009, 22:49

sultan peki sen kimin bozacısısın. sormazlarmı???

SULTAN
09-12-2009, 22:53
beyfendi konu dışına çıkmaktan veya Darwin'in eleştirisine başka şeyleri karıştırmakta üstüne yok ama söyliyeyim ben kimsenin şıracısı değilim sen ilk önce bunu neyin cevabını istediğini söyle!!!!

LÜTFEN(!)

müşkülpesent
09-12-2009, 23:03

İyi de ben de bunu bana yazmışsın niyetiyle cevaplamadım zaten. Burada kişisel meseleleri konuşmuyoruz ortada bir konu var ve bunun etrafında tartışıyoruz. Ne yani sen Darwin'in ırkçılığından bahsederken bu sadece bunu söylediğin kişiyi mi bağlıyor? Sen bir konu hakkında konuşurken birisine başka diğerine başka söylemlerde mi bulunuyorsun?

Üstelik yazdığım mesajı okuduğundan bile emin değilim. Tekrar ediyorum yok mu evrime söyleyecek sağlam iki sözün?!!

Darwin'in türk düşmanlığı söylemiyle senin Darwin düşmanlığının arasında teorikte fark yok. Bunu da belirtmeden geçemiyeceğim.

SULTAN
09-12-2009, 23:05
Konu baŞliĞi buydu bende bu konu Üzerİne yazi yazdim bu kadar basİt...pekİ sen konunu baŞliĞini okudun mu?

müşkülpesent
09-12-2009, 23:16
Konu baŞliĞi buydu bende bu konu Üzerİne yazi yazdim bu kadar basİt...pekİ sen konunu baŞliĞini okudun mu?
Bundan daha iyi kıvıramazdın durumu. Önceki mesajımı okusaydın bu sorunun çıkış noktasının zaten Darwin'in ırkçılığı söyleminden doğduğunu farkederdin. Ama sen bir kez daha yazdıklarımı okumadığını (ya da belki okudun ama anlamak işine gelmedi ki bu daha vahim) göstermiş oldun. Neyse zaten bir cevap beklentisi içinde de değildim.

Tartışma anlayışı bir cümlelik ithamlardan oluşan bir kişiyle sanırım daha fazla vakit harcayamayacağım. Havanda su dövmek gibi bir şey bu.

ugorur
09-12-2009, 23:44
Sayın SULTAN

İnsan için sosyal hayvan diyodumya, senin bu yazdığından sonra sosyallık kısmını düşünmeye başladım. Hani seni hayvanlardan ayıran noktaların vardı, hani sen doğruyu yanlışı ayırt ediyordun, iraden vardı, vb... Ben evcilleştirilmiş bir köpeğe otur dediğimde oturuyo, kalk dediğimde kalkıyo. Seni evcilleştiren canlı olsa gam yemiyeceğim, seni bir kitap evcilleştirmiş. (Burdaki evcilleştirme insanlaştırma anlamında değil, köle etme, ittat altına sokma anlamındadır.)

senin yok olacaksınız dediğin bir TÜRK vatandaşıdır!biolojik açıdan düşünürsek sen ve ben gibi AŞŞAĞILIK TÜRLER(!) yok olucak...harbiden komiksin...bunun evrimi kabul edip etmemekle alakası ne?ama güzel !!!kendine hakaret etmeye başlamışsın bundan büyük AŞŞAĞILIK bir hareket var mı?

Ben sana yok olacaksın yada Türklere yok olacak demedim, ben bu geri kalmış düşünceler yok olacak dedim. Bundan birkaç yüz yıl sonra ne Fransız kalacak, ne İngiliz, ne Amerikan, ne Türk, ne Kürt, ne Çerkez, vb... Dinlerde yok olacak ırklarda. Bundan 200 yıl önce Afro-Amerikanlarla beyazlar eşittir, bundan birkaç yüz yıl sonra bunu kabul etmeyenler yok olacaktır deseydim senin gibi düşünenler senin dediklerini söyleyeceklerdi ama ne oldu, ben haklıyım senin gibi düşünenler haksızlar.

Ayrıca insanları bir birinden üstün gören bir Allah'a tapıp, burda Darwin'in bu söylemlerini eleştirmen garip. http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1717 Bu adrestede görebileceğin gibi senin dinin zaten insanları sahip, köle, KADIN olarak ayırmış.

Saygılarımla
Umurcan Görür

SULTAN
15-12-2009, 17:58
EVET AMA AKIL VE MANTIKEN DOĞRUSU BUDUR!

akıl aklın bittiği yerdedir ama birşey söylemek isterim...sizin bu maddesel düşüncenizle bakıcak olursak cehennemden kurtulmak ve huri nuri cevabını verebiliriz.......bu kadar bariz bir varlığı inkar etmek ve dediğini yapmamak mantıksızdır aslında......bu yüzden hayvanlardan ayrılırız...

saygılarımla..............SULTAN..........

saroz
16-12-2009, 00:14
EVET AMA AKIL VE MANTIKEN DOĞRUSU BUDUR!

akıl aklın bittiği yerdedir ama birşey söylemek isterim...sizin bu maddesel düşüncenizle bakıcak olursak cehennemden kurtulmak ve huri nuri cevabını verebiliriz.......bu kadar bariz bir varlığı inkar etmek ve dediğini yapmamak mantıksızdır aslında......bu yüzden hayvanlardan ayrılırız...

saygılarımla..............SULTAN..........

Bu kadar bariz varlık, derken, bariz kısmına takıldım. Nedir Tanrının bariz olduğuna dair deliller. Tanrı nerededir? şekli nasıldır. Kaç metredir, kaç kilodur?

Veya nasıl bir enerjidir?

Hakkında tek bir veri olmayan insanın uydurduğu ''şey'' e kul oluyorsunuz.

Bu kadar bariz bir akıl tutulması yaşadığınız.

Sınırsız sagılar:typing:

ugorur
16-12-2009, 00:28
Sayın SULTAN

Alıntı:
SULTAN´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=268342#post268342)

İnsan için sosyal hayvan diyodumya, senin bu yazdığından sonra sosyallık kısmını düşünmeye başladım. Hani seni hayvanlardan ayıran noktaların vardı, hani sen doğruyu yanlışı ayırt ediyordun, iraden vardı, vb... Ben evcilleştirilmiş bir köpeğe otur dediğimde oturuyo, kalk dediğimde kalkıyo. Seni evcilleştiren canlı olsa gam yemiyeceğim, seni bir kitap evcilleştirmiş. (Burdaki evcilleştirme insanlaştırma anlamında değil, köle etme, ittat altına sokma anlamındadır.)

Alıntı:
SULTAN´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=268342#post268342)

Ben sana yok olacaksın yada Türklere yok olacak demedim, ben bu geri kalmış düşünceler yok olacak dedim. Bundan birkaç yüz yıl sonra ne Fransız kalacak, ne İngiliz, ne Amerikan, ne Türk, ne Kürt, ne Çerkez, vb... Dinlerde yok olacak ırklarda. Bundan 200 yıl önce Afro-Amerikanlarla beyazlar eşittir, bundan birkaç yüz yıl sonra bunu kabul etmeyenler yok olacaktır deseydim senin gibi düşünenler senin dediklerini söyleyeceklerdi ama ne oldu, ben haklıyım senin gibi düşünenler haksızlar.

Ayrıca insanları bir birinden üstün gören bir Allah'a tapıp, burda Darwin'in bu söylemlerini eleştirmen garip. http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=1717 (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1717) Bu adrestede görebileceğin gibi senin dinin zaten insanları sahip, köle, KADIN olarak ayırmış.

Saygılarımla
Umurcan Görür

Bana kendimi tekrarlatıyorsun. Hala bu yazdığıma cevap yok. Eğer cevabını bulamıyosan git şehlerinin ...EDIT... ellerini öpüp cevapları öğren.

Saygılarımla
Umurcan Görür

faran
16-12-2009, 22:40
Söz konusu mektup, Charles Darwin tarafından 3 Temmuz 1881 tarihinde W. Graham adlı bir bilim adamına yazılmıştır. Darwin, mektubun girişinde doğada bir amaç ve anlam olmadığı yönündeki klasik materyalist mantıklarını tekrar etmektedir. Ancak sonra konuyu doğal seleksiyon kavramına çekmekte ve doğal seleksiyonun "geri ırkları" eleyerek medeniyetin gelişmesine katkıda bulunduğunu öne sürmektedir. Darwin'in "geri ırk" kavramına kendince örnek olarak gösterdiği millet ise Türk Milleti'dir. Darwin aynen şöyle yazmaktadır: "Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu gösterebilirim. Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, TÜRKLER TARAFINDAN İŞGAL EDİLDİĞİNDE, Avrupa milletleri nasıl risk altında kalmıştı, bugün Avrupa'nın TÜRKLER TARAFINDAN İŞGALİ bize ne kadar gülünç geliyor.Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde Türklere karşı kesin bir galibiyet elde etmişlerdir. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, çok sayıdakı AŞAĞI IRKLARIN medenileşmiş yüksek ırklar tarafından ELİMİNE EDİLECEĞİNİ (YOK EDİLECEĞİNİ) görüyorum." (Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Vol. I, 1888. New York: D. Appleton and Company, s. 285

saroz
19-12-2009, 16:35
Darwin'in, İrlandalı filozof William Graham'e 1881 yılında yazdığı mektubundan aktardığımeşhur parağrafın, yaradılışçıların yayınlarında yer alan Türkçe çevirisi de bu çarpıtmanın somut bir örneğini teşkil etmektedir.
Şöyle ki, Orijinal mektupta ''The more civilized so-called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence. Looking to the world at no very distant date, What an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilized races throughout the world'' şeklinde yer alan metnin Türkçe çevirisi kabaca, ''Kafkas ırkları(1) olarak bilinen daha uygar ırklar, varolma mücadelesinde Türkleri tam bir yenilgiye uğratmıştır. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine bakarsak daha düşük uygarlık seviyesindeki sayısız ırk, daha uygarlaşmış ırklar tarafından tüm dünyada ortadan kaldırılmış olacaktır.'' şeklinde yapılması gerekirken, Yaradılışçılar, bunu çarpıtarak '' Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde TÜRK BARBARLIĞINA karşı galip gelmişlerdir. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğne baktığımda, BUTÜR AŞAĞI IRKLARIN çoğunun medenileşmiş yüksek ırklar tarafından elimine edileceğini (yok edileceğini) görüyorum’’ şeklinde çevirmişlerdir.

İngilizce metinde bulunmayan ‘’Türk Barbarlığı’’ ve ‘’bu tür aşağı ırklar’’ ifadeleri çeviriye sokularak bunların birbirleriyle örtüştürülmesi amaçlanmıştır. Böylece Darwin’in Türklere barbar ve aşağı (ya da asi) ırk diyerek hakaret ettiği propagandasına malzeme hazırlanmış olmaktadır.

SULTAN
20-12-2009, 17:57
BAK Darwin umrumda değil ama bize aşşağı ırk demiştir.bhunun üzerinde fazla durmuyalım.savunacağınıza şunu deyin:evet ama Darwinle alakamız yok...

olay böylece kapansın....

ahmetsecer
04-06-2010, 16:02
Darwin evrim safsatasını ortaya atarken, teorinin çıkmazları ve teoriyi bir türlü ispat edememe sıkıntısı yüzünden son derece bunalmıştı. Kendisine kitabının akıbetini soran arkadaşına verdiği cevap onun nasıl bunalımlı bir ruh halinde olduğunu gösteriyor:

''bana kitabımı soruyorsun ve sana söyleyebileceğim tek şey intihar etmeye hazır olduğum; kitabın çok makul bir şekilde kaleme alındığını düşünüyordum, fakat şimdi tekrar yazılması gerektiğini anladım ''1

Sık sık üzerime soğuk bir ürperti geliyor ve kendi kendime bütün hayatımı bir fanteziye adayıp adamadığımı soruyorum.”2

Şimdi böyle bunalım geçiren hastalıklı bir beyinden nasıl düşüncelerin çıktığına bakalım:

Hezeyan 1: Darwin’in Türkleri Aşağı Irk Olarak Görmesi:

Herkesin bildiği gibi Darwin canlıların ve insanların gelişimini yaşam mücadelesi kavramına dayandırmıştır. Ona göre, doğada acımasız bir yaşam mücadelesi, daimi bir çatışma vardır. Darwin, bu çatışmanın insan ırkları arasında da geçerli olduğunu öne sürmüş ve çatışmanın (sözde) aşağı ırkları eleyerek medeniyetin gelişmesine katkıda bulunacağını iddia etmiştir. Darwin’in bu zamanla yok edileceğini düşündüğü aşağı ırklarda Türkler’de yer alıyordu. Bunu Darwin’in oğlu ‘Chales Darwin’in Hayatı ve Mektupları’ adlı kitabında açıkça ifade etmektedir:

"Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve halen de sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim. Düşünün ki, çok değil birkaç yüzyıl önce AVRUPA, TÜRKLER TARAFINDAN İŞGAL EDİLDİĞİNDE, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı; ama artık bugün bu fikir bize ne kadar gülünç geliyor.Avrupa ırkları olarak bilinen daha medeni ırklar, yaşam mücadelesinde Türkleri tam bir yenilgiye uğratmışlardır. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, ÇOK SAYIDAKİ DAHA AŞAĞI IRKLARIN ÇOĞUNUN MEDENİLEŞMİŞ DAHA YÜKSEK IRKLAR TARAFINDAN ELİMİNE EDİLECEĞİNİ (YOK EDİLECEĞİNİ) GÖRÜYORUM."1

"Belki de yüzyıllar kadar sürmeyecek yakın bir gelecekte, medeni insan ırkları, vahşi ırkları yeryüzünden tamamen silecek ve onların yerine geçecek. Aynı zamanda İNSANSI MAYMUNLAR da kuşkusuz elimine edilecekler. Böylece insan ile en yakın akrabaları arasındaki boşluk daha da genişleyecek. " 2

Bu sözlerde Darwin’in Türklere karşı duyduğu nefret ve kin açıkça hissedilmektedir. Darwin Türkleri insansı maymun olarak görmektedir. Darwin’in söylediği gibi bu sapkın iddiaların üzerinden yıllar geçmesine rağmen aşağı ırk olarak gördüğü Türkler hiçbir gelişmiş ırk tarafından yok edilmemişlerdir. Tam tersine tüm dünya devletlerinin kabul ettiği gibi Türkler bugün dünyada çok saygıdeğer bir konuma sahip bir millettir.

Hezeyan 2: Darwin’in Zencileri Ve Avusturalya Yerlilerini Gorillerle Eş Tutması:

Darwin’in köhne teorisine göre Avrupalı ırklar kayırılmış ve üstün olup diğer tüm Asyalı ve Afrikalı ırklar aşağı ırk konumundaydı. Darwin, İnsanın Türeyişi (Descent of Man) isimli kitabında zenciler ve Avustralya yerlileri hakkında şu inanılmaz sözleri söylüyordu:

"Belki de yüzyıllar kadar sürmeyecek yakın bir gelecekte, medeni insan ırkları, vahşi ırkları tamamen yeryüzünden silecekler ve onların yerine geçecekler. Öte yandan insansı maymunlar da, kuşkusuz elimine edilecekler. Böylece insan ile en yakın akrabaları arasındaki boşluk daha da genişleyecek. Bu sayede ortada şu anki Avrupalı ırklardan bile daha medeni olan ırklar ve şu anki zencilerden, Avustralya yerlilerinden ve gorillerden bile daha geride olan babun türü maymunlar kalacaktır." 3

Açıkça görüldüğü gibi Darwin’in hayali ve çarpık teorisine göre Türklerin, zencilerin ve Avusturalya yerlilerin çoktan elenmiş olması ve babunlar ile medeni ırklar arasında uçurum meydana gelmesi gerekiyordu, fakat bu hayal de diğerleri gibi gerçekleşmedi.

Darwin’in bu sapkın fikirleri Hitler tarafından da tamamen benimsenmişti, Hitler Alman ırkının çok üstün bir ırk olduğuna inanıyor, tüm dünyaya hakim olma hayalini bu teoriye dayandırıyordu. Nazi ideolojisi, Alman ırkının diğer “aşağı” ırklarla karışmasını evrime aykırı bir “biyolojik hata” olarak görüyordu. Hitler bu üstün ırk inancını şöyle açıklıyordu:

“Tarih boyunca Alman ırkının diğer ırklarla karışmış olması bize bir dünya hakimiyetine mal olmuştur. Alman milleti yeryüzünün hakimi olabilirdi…” 4

Hezeyan 3: Darwin’in Kadınları Aşağı Irk Olarak Görmesi

Charles Darwin kadınları hem zihinsel hem de biyolojik açıdan erkeklerden aşağı görüyor onların evrimleşme sürecinde geri kalıp aşağı ırk olduğuna inanıyordu. Evrimcilerin bazıları da Darwin’in bu hastalıklı fikirlerinden son derece etkilenmiş ve kadınlarla erkekleri farklı iki ırk olarak görmeye başlamışlardır.

Darwin ‘İnsanın Türeyişi’ adlı kitabında kadınların "daha aşağı ırkların özelliklerini taşıdıklarını ve bu nedenle daha eski ve alt bir medeniyet seviyesine sahip olduklarını" yazmıştır.5

Ayrıca Darwin kadının evlilikte üstlendiği rolü şu şekilde ifade etmektedir:

"Sizinle ilgilenecek biri. bir köpekten daha iyi oyalayabilecek, ev ve evin sorumluluklarını alacak biri….

İşte bütün bu sapkın düşünceler evrim teorisini ortaya atan Darwin’in hasta beyninden çıkmaktadır. Daha önce belirttiğim gibi Türkler 600 yıl hükümdarlık yapmış, son derece akıllı bir millettir, asla aşağı ırk olarak görülemez. Darwin’in yine aşağı ırk olarak tanımladığı ve yok olacağını düşündüğü zenciler de bugün tamamen köle zulmünden kurtulmuş, ne kadar akıllı ve yetenekli olduklarını tüm dünyaya kanıtlamışlardır. Bugün Darwin’in aşağı ırk olarak gördüğü zencilerden biri olan Barack Obama, Harvard Üniversitesi hukuk bölümünü bitirmiştir ve şu anda Amerikan Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca zenci olup da dünyaca ünlü birçok devlet adamı, bilim adamı, sanatçı, sporcu vardır. Akıl ve yetenek kişinin derisinin rengiyle asla bağdaştırılamaz. Darwin’in kadınlarla ilgili söylediği sapkın fikirlere açıklama getirmeye bile değmez. Sadece Darwin’in aşağı ırk olarak gördüğü kadınlar hem akıl hem yetenek hem de ahlak olarak son derece üstündürler demekle yetineceğim.

Sonuç olarak buhranlar denizinde boğulan Darwin’in bu hastalıklı düşüncelerinden oluşan evrim teorisine diğer evrimcilerde inanmakta özgürler. Ama diğer aklıbaşında insanların bu akılalmaz fikirlere kulak asmayıp bu teoriyi de bilimsel gerçekler olarak görmemelerine şaşırmamaları gerek diye düşünüyorum…

Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Vol. I, 1888. New York: D. Appleton and Company, s. 285-286

Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Cilt.II, New York:D. Appleton and Company, 1888, s. 25

Charles Darwin, Descent of Man, Chapter 6, 1871

Charles Darwin, The Descent of Man, 2. baskı, New York, A L. Burt Co., 1874, s. 178

Prof. Dr. Ayferi Göze, Siyasal Düşünceler ve Yönetimler, 9. Baskı, Beta Yayınları, s. 349)

John R. Durant, ``The Ascent of Nature in Darwin's Descent of Man``, Princeton University Press, 1985, s. 295)

Yazı tamamen bana aittir, benim blog sayfamdan alınmıştır.

ALKA
05-06-2010, 02:58
Sayin AhmetSecer, akla bir kenara koyarak Darwin hakkinda yorum yapiyorsunuz. Mesela sizin Darwin'i gördügünüz gözle Kuran ayetlerine bakan birisi de orada da zencilerin zencilikleri yüzünden lanetlendigini ve Kuran'iun irkcilik yaptigini sanacak.

Örnek mi?

O gün bazı yüzler ağarır, bazı yüzler kararır. Yüzleri kararanlara, "İmanınızdan sonra inkar ettiniz, öyle mi? Öyle ise inkar etmenize karşılık azabı tadın" denilir. (3/106)

Kıyamet günü Allah'a karşı yalan söyleyenleri görürsün, yüzleri kapkara kesilmiştir. Büyüklük taslayanlar için cehennemde bir yer mi yok!? (39/60)

Peki, yukaridaki ayetlere göre zencilere ne olacak ? Darwin'i istedigi gibi anlayan kisi icin bu da irkcilik olmuyor mu?

ALKA
05-06-2010, 03:05
BAK Darwin umrumda değil ama bize aşşağı ırk demiştir.bhunun üzerinde fazla durmuyalım.savunacağınıza şunu deyin:evet ama Darwinle alakamız yok...

olay böylece kapansın....

Sizin önyargilariniz ve Darwin hakkinda bilgisizliginiz de bizim umrumuzda degil..Bilgilenmeniz icin bunlar da Darwin'in sözleri..

Yaratılışçıların Darwin'le ilgili olumsuz kampanyalarından biri de, ırkçı olduğu iddiasıdır. Darwin kesinlikle bir ırkçı, kafatasçı değildi. Kölecilik karşıtlığını nesiller boyu gelenek olarak yaşatan bir aileden gelmekteydi. Çünkü ortaçağ ırkçılığın beslendiği ana kaynak kölecilikti. Bunla ilgili pek çok şey yazılabilir; biz Darwin'in Beagle yolculuğu sırasında kız kardeşi Catherine'e yazdığı 1833 tarihli mektupta yer alan bir paragrafı aktaralım:

" Seçimlerde de görüldüğü gibi, köleliğe karşı yaygın duyarlılığın, sürekli arttığını gözlemekteyim. İngiltere köleliği tamamen kaldıran ilk Avrupa ulusu olsa, bu onun için ne kadar övünülecek bir şey olur! İngiltere'den ayrılmadan önce, köleliğin olduğu ülkelerde yaşadıktan sonra tüm düşüncelerimin değişeceği bana söylenmişti; şu an farkında olduğum tek değişiklik, zenci karakteri hakkında bende çok daha yüksek bir takdirin oluştuğudur. Böyle neşeli, içten, dürüst ifadeli ve böylesine sağlıklı, kaslı bedenlere sahip bir zenci görüp de, ona karşı sevecenlik duymamak olanaksızdır".

Darwin bunları ne zaman söylemişti? Örneğin, 19. yüzyıl Amerika'sının en önemli doğa bilginlerinden, Yaratılışçı Louis Agassiz'in zencilerle beyazların ayrı türler olduğunu ve Tanrı tarafından yaratıldığını söylediği bir dönemde.

Darwin İnsanın Türeyişi kitabında, "Bugünkü insan ırkları, renk, saç, kafatası biçimi, vücut oranları, vb. gibi birçok bakımdan farklı olmakla birlikte, yapılarının tümü dikkate alınırsa, pek çok noktada birbirlerine büyük ölçüde benzemektedirler. Bunların birçoğu öylesine önemsiz ya da apayrı niteliktedir ki, kökenleri başka olan türlerin ya da ırkların onları ayrıca kazanmış olması, son derece olanaksızdır. Aynı düşünce, en farklı insan ırkları arasındaki zihni benzerliğin pek çeşitli yönleri için de, aynı ölçüde ya da daha çok geçerlidir"diyordu. Yaşadığı dönem göz önüne alındığında, Darwin'in sözlerinin değeri daha iyi anlaşılacaktır.

Prof. Dr. Haluk Ertan (İÜ Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü)
Bilim ve Gelecek Dergisi