PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP 'nin İÇ YÜZÜve KÜRT AÇILIMIN ANA NEDENİ

dogruluk
05-12-2009, 16:57
Hiç aklınıza takıldı mı bilmem ama ben yine de hatırlatıyıp
akp nin dogu'da ve güneydoguda neden çok oy aldıgını biliyor musun?
bir başka soru recep tayyip erdogan nın danışmanlarının hemen hepsi kürt
bunu analiz ede bilir misiniz?
konu konu açıyor ama ,türkiye de nakşibendi tarikatı gelince aklına ne
geliyor.
kısaca bi konumuzun temel ögesine nakşibenlik tarikatı

nakşibenlik tarikatı

gümüşhanevi tekkesi nin kurucusu şeyh ahmet ziyaeddin efendi(1813-1893) gümüş hanelili bir tüccarın oluydu istanbul'a gelerek önce beyazıt sonrada mahmut paşa medresesinde okudu.
'kürt hoca' lakaplı nakşibendi şeyhi abdurrahmanel-harputi'nin ögrencisi oldu.
1844 'te müderrislik icazeti aldı.beyazıt medresesinde ders vermeye başladı.1848' de üsküdar daki alacaminare tekkesinde mevlana halid bagda'nin halifelerinden abdülfettah ukari ile tanışıp onun aracılyla trablusşam müftüsü ahmet eryani ye baglandı
1859 da cagaoglu 'ndaki fatma sultan camisinde ilk irşada başladı ve burası zamanla gümüşhanevi tekkesi olarak ün kazandı
türkiye deki tarikatları arasındaki'farkları' bilmek için mevlana halid bagdadi'yi tanımak gerekiyo zaten kendisi erbakan hareketinin gözdesiydi. ben şu koca dilimi tutsam iyi olacak fazla derinlere dalmamak gerekir yoksa sonum turan amca gibi olcak

şeyh haild bagdadi 1776 kuzey ırak süleymani ye dogmlu babası pir mikail'di. kürt kaynaklarınsa kürt'tü veya el-kürdi diye tanınır neyse sonra mevlana mahlasını aldı.kendi isminden dolayı kurulan 'haliddiyye'nin iki temel inanç özelligi dikkat çekiyor
1)şeriata baglılık
2) cehri( yüksek sesle söylenerek yapılan ) zikirden kaçınmak

bugün türkiye de kürt hareketleri bagdadi'y yi önemli din alimlerinden yapıyo.
1826 da şam2da vefat eden halid bagdadi nin kendi döneminden atadıgı 67'di halifenin 33'ü kürt oldugu biliniyor

nakşibendi tarikatın'dan yetişmiş olan;turgut özal, necmettin erbakan, recep tayyip erdogan gibi siyasetçilerin kürtlere ılımlı bakmalarının ve kürt açılımını yapmak istemelerinin sebebi şeyh halid bagdadi'dir

BUNDAN SONRASINI SİZE BIRAKIYORUM
:clap2: