Orijinalini görmek için tıklayınız : masonluk-komünizm-darwinizm bağlantısı
Bu video hakkındaki düşünceleriniz nelerdir:
http://tr.harunyahya.tv/videoDetail/Lang/1/Product/16187/MASONLUGUN_DARWINIZM_VE_KOMUNIZM_ILE_BAGLANTISI_
turan dursun,ilhan arsel,erdoğan aydın,arif tekin,muazzez ilmiye çığ,doğu perincek bu BAĞLANTININ parçası mı?
tardu
o mason localar materyalizmi falan desteklemez komünizmi hiç desteklemez.
ama protestan neoconlar adnan oktarı destekler desem senin düşüncen ne olur bu bağlamda.
yahudiliği unutmuşsun yahudilik olmadan komplo teorisi olmaz.:)
Tardu,
Videoda anlatilanlar kulliyen yalan. Masonlar bir kez evrenin ulu mimari diyerek akilli tasarima yani Tanriya/Allaha inanirlar ..... Ustad-i Muhterem olman icin zaten kutsal kitaplarin birine el basip masonluk yemini yapman gerekir. Osmanli zamanindaki ilk masonlar arasinda din adamlari bile vardir. Mesela:
Şeyhülislam Musa Kazım Efendi,
Şeyhülislam Hayri Efendi,
Berlin Sefareti Baş İmamı Mustafa Hafız Şükrü,
Sefaret İmamı Haşim Veli,
Müderris Mahmut Esad Efendi,
Kaynak:
http://www.mason.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=43#Mason
Yani anliyacagin HY yine bol keseden dagitmis fakir fukaraya ..... Yersen yani :)))))
Darwin ile Marksizmi ozlestirmesine girmeye bile gerek yok .....
Iddialari gercekten cok komik. Insanlar nasil olup da bu bos laflara inaniyor anlam veremiyorum gercekten.
3.yol
Darwinizm, komünizm için o kadar büyük bir önem taşıyordu ki, Engels, Darwin'in kitabı yayınlanır yayınlanmaz Marx'a şöyle yazdı: "Şu anda kitabını okumakta olduğum Darwin, tek kelimeyle muhteşem".
Marx ise 19 Aralık 1860 tarihinde Engels'e yazdığı cevabında şöyle diyordu: "Bizim görüşlerimizin doğal tarih temelini içeren kitap, işte budur."
Marx, bir başka sosyalist dostu Lasalle'a 16 Ocak 1861'de yazdığı mektupta ise, "Darwin'in yapıtı büyük bir yapıttır. Tarihteki sınıf mücadelesinin doğa bilimleri açısından temelini oluşturuyor." diyerek, evrim teorisinin komünizm için önemini açıklıyordu.
Marx, Darwin'e olan sempatisini ise en önemli eseri olan Das Kapital'i Darwin'e ithaf ederek göstermişti. Kitabın Almanca baskısına el yazısıyla şöyle yazmıştı: "Charles Darwin'e, gerçek bir hayranı olan Karl Marx'tan".
Engels de, Darwin'e olan hayranlığını farklı bir yerde şöyle ifade ediyordu:
"Tabiat metafizik olarak değil, diyalektik olarak işlemektedir. Bununla ilgili olarak herkesten önce Charles Darwin'in adı anılmalıdır."
Engels, Darwin'i, Marx ile eş tutacak şekilde övüyor ve "Darwin nasıl organik doğadaki evrim yasasını keşfettiyse, Marx da insanoğlunun tarihindeki evrim yasasını keşfetti" diyordu.
Engels bir başka eserinde ise Darwin'in dine karşı bir teori geliştirmiş olmasının önemini şöyle vurgulamıştı:
"Darwin, bütün organik varlıkların, bitkilerin, hayvanların ve insanın kendisinin, milyonlarca yıldır olagelen bir evrim sürecinin ürünleri olduğunu kanıtlayarak metafizik doğa görüşüne en ağır darbeyi indirdi."
Bundan başka, Engels Maymundan İnsana Geçişte Emeğin Rolü adlı bir kitap yayınlayarak Darwin'in teorisini hemen benimsediğini göstermişti.
yahu tardu
ben sana darwin teorisinin komünistlere uymadığını söylemedim.
ben sana darwin teoriside komünizm de masonlukla anlaşamaz.masonların modern versiyonu neoconlarla adnan hocan çok iyi ama ,sen ne düşünüyorsun dedim.
sağolsun 3.yol da daha iyi anlaman için ayrıntıları doldurmuş.
hala daha ne anlatıyorsun bilader.
Azizim Yaşam bilinmezlikleri barındıran bir kavramdır. Yaşamın bilinmezlikleri içinde mason locasının Darwin ve Marx-Engels ikilisi gibi şahsiyetleri desteklemiş olması olasılığı var. Marx ve Engels'in yaşamlarına baktığımızda masonlarca desteklenmediklerini düşünebiliriz. Fakat masonların topluma açık yapısı olmadığını da biliyoruz. Ummadığımız şahsiyetler mason çıkabiliyor.
sevgili tyd
şu an kafam başka yerde.
şu yada bu komplo teorilerini tartışacak halim yok.
ancak kısaca şu kadarını söyleyeyim ki senin kalanını gayet iyi anlayabilecek çapta olduğunu düşünüyorum.
bir yanda materyalist düşünce ve onun en ilerici biçimi ki temeli sömürüye karşı olmak üzerine kurulu olsun(komunizm).
diğer yanda idealizmin mistize edilmiş ancak seçkinlerin iktidarının derinleştirilebilmesi için organize olmuş biçimi(masonluk).
bu yanda ise adnan hoca.
söylesene bu üç unsurun hangi ikisini yan yana düşünebiliyorsun.
kömünist ile masonu yan yana düşünebiliyorsan ben bişey demem artık sana.
ama adnan hocayı ben masonluğun modern izdüşümleriyle gayet uyumlu görüyorum.
yahu kendi örgütlenmesi bile bir çeşit masonluk.
adnancı olmak için müslüman olmak bile yetmez.durumun iyi olacak ikbal vadeden bi tip olcaksın.bu basit ortak yön bile yeterince açıkken
uzatmadan hoşçakal diyorum.
ozgur_beyin
08-12-2009, 22:01
arkadaşlar masunluğun smebolleri ilk defa CHARTRES adlı katedralin duvarlarına kazılmıştır
bu 800 yıllık katedralin duvarlarında bu semboller hala belirgin bir vaziyette duruyor
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11046
milomanara
08-12-2009, 22:03
Bundan başka, Engels Maymundan İnsana Geçişte Emeğin Rolü adlı bir kitap yayınlayarak Darwin'in teorisini hemen benimsediğini göstermişti.
Şu kitabı göster de görelim hacı. İşkembe-i kübradan sallamak, HY'den C/P yapmak kolay tabi[1 (http://us1.harunyahya.com/Detail/T/EDCRFV/productId/8311/KOMUNIST_IDEOLOJI_DARWINIZM_LE_HAYAT_BULMAKTADIR)]. Yalancıları referans alırsan sen de yalancı olursun.
sevgili tyd
şu an kafam başka yerde.
şu yada bu komplo teorilerini tartışacak halim yok.
ancak kısaca şu kadarını söyleyeyim ki senin kalanını gayet iyi anlayabilecek çapta olduğunu düşünüyorum.
bir yanda materyalist düşünce ve onun en ilerici biçimi ki temeli sömürüye karşı olmak üzerine kurulu olsun(komunizm).
diğer yanda idealizmin mistize edilmiş ancak seçkinlerin iktidarının derinleştirilebilmesi için organize olmuş biçimi(masonluk).
bu yanda ise adnan hoca.
söylesene bu üç unsurun hangi ikisini yan yana düşünebiliyorsun.
kömünist ile masonu yan yana düşünebiliyorsan ben bişey demem artık sana.
ama adnan hocayı ben masonluğun modern izdüşümleriyle gayet uyumlu görüyorum.
yahu kendi örgütlenmesi bile bir çeşit masonluk.
adnancı olmak için müslüman olmak bile yetmez.durumun iyi olacak ikbal vadeden bi tip olcaksın.bu basit ortak yön bile yeterince açıkken
uzatmadan hoşçakal diyorum.
Azizim Yaşamın bilinmezliğinin içinde her ihtimalin oluşabileceğini düşünüyorum. Komünist olduğunu düşündüğümüz veya bildiğimiz bir bireyin masonlarla birlik olması da ihtimaller dahilinde. Yaşamda karşılaşabileceğiniz büyük sürprizler olduğunu unutmayın. Fransa'nın büyük burjuvalarından birinin Kızıl Patron olarak bilindiğini, bir komünist olduğunu ve kapitalizme hizmet ettiğini düşünürsek Marx'ın masonlarla birlik içerisinde olduğu olabileceği ihtimali uzak görülemez.
sayın tyd
eğer bildiğiniz bir gerçek varsa onu delilleriyle ortaya koyun.
mesele yaşamdaki ihtimaller ise ;
ihtimaller sonsuz sayıdadır -o halde herşey mümkündür-.
ama aklınıza gelebilecek hayalgücünüzün üretebileceği herşey.
o zaman her iftiraya bu bağlamda yaklaşıp teorik mümkünlükden yola çıkarak varolabilir anlamında şans tanımak gerekir ki bu benim tarzım değil.
Engels'in "Maymundan İnsana Geçişte Emeğin Rolü" aslında makaledir.
Doğanın Diyalektiği isimli kitabının içindedir:
http://www.kurtuluscephesi.com/marks/emeginrolu.html
özür bekliyorum...
öyle yalancı,işkembe-i kübra falan ayıp şeyler bunlar.
cahilliğini bil.
milomanara
09-12-2009, 15:11
Evet aynen öyle. Adamın kitap dediği bir sayfalık makaledir! Dahası var:
Marx, Darwin'e olan sempatisini ise en önemli eseri olan Das Kapital'i Darwin'e ithaf ederek göstermişti. Kitabın Almanca baskısına el yazısıyla şöyle yazmıştı: "Charles Darwin'e, gerçek bir hayranı olan Karl Marx'tan".
Külliyen yalan! Marx sadece Darwin'e imzalı bir kopyasını göndermiştir kitabın. Darwin'e falan itaf etmemiştir. Hatta Stephen Jay Gould bile Darwin ve Sonrası adlı kitabında(sayfa 9) bu yalana değinmiş şöyle demiştir:
Marx'ın Das Kapital'in 2.cildini Darwin'e adamayı teklif ettiği (ve Darwin'in reddettiği) yolundaki söylencenin doğru olmadığı ortaya çıkmıştır. Ama Marx ile Darwin yazışırlardı ve Marx Darwin'e büyük saygı gösterirdi. (Darwin'in Down House'daki kütüphanesinde Kapital'in bir kopyasını gördüm. Kendisini Darwin'in "içten bir hayranı" olarak tanımlayan Marx tarafından imzalanmıştı. Sayfa kenarları açılmamıştı; Darwin Alman dilinin hayranlarından değildi.)
Gördüğün üzere abartma ve yalan dolu zırvalar yazılıp çizilmekte. Zaten Marx'ın ya da Engel'in "yaratılış" iddiasını evrim olsa da olmasa da reddettikleri aşikar. Dolayısıyla yaratılışa alternatif oluşturacak her hangi bir savı destekleyebileceklerini düşünebiliriz. Bütün bunların yanısıra, Darwin en koyu Komunist, Marx da en koyu Darwinist olsa bile bu evrim olgusunun bilimsel tutarlığı açısından bir şey ifade etmeyecektir.
Milleti pis yalanlarıyla kandıran yaratılışçılara maşa olmamak gerek. Saksıyı azıcık çalıştırmak gerek. Çok yönlü okumak gerek. Böyle zırvaları sav diye getirip koymamak gerek!
das kapitalin 2. cildi marx öldükten sonra yayınlandı.
charles darwinin bu ithafı kabul etmemesinin nedeni karısı emma darwinin dindar olmasıydı ve buna itiraz etmesiydi.ayrıca darwinin siyasetle ilgilenmemesiydi.
stephen jay gould marxist-darwinistti ve bunu her fırsatta gururla söylerdi. ona göre marxizm ve darwinizm bir madalyonun iki yüzüdür.
ben de onun gibi düşünüyorum: şu bilimsel bir gerçektir; materyalizmi marx sosyal bilimlere darwin ise doğa bilimlerine uyarlamıştır.
milomanara
09-12-2009, 16:18
charles darwinin bu ithafı kabul etmemesinin nedeni karısı emma darwinin dindar olmasıydı ve buna itiraz etmesiydi.ayrıca darwinin siyasetle ilgilenmemesiydi.
Evet, kaynak rica edelim. Karısının dindarlığına değil, Kapital'in itafına kaynak istiyorum. 1931'de bir Sovyet gazetesinde çıkan Darwin'in mektubunun kanıt olmayacağını, söz konusu mektubun aslında Marx'ın damadı biolog Edward Aveling'e The Students' Darwin adlı kitabı için yazıldığını 1978'de saygın dergilerde yayınlanan Margret Fay'in makalesinden biliyoruz[1 (http://www.jstor.org/pss/2709077)]. Temcit pilavı olmasın lütfen.
stephen jay gould marxist-darwinistti ve bunu her fırsatta gururla söylerdi. ona göre marxizm ve darwinizm bir madalyonun iki yüzüdür.
Buna da kanıt rica edeyim. Adam Darwinistti, babası da Marxistti ama kendisi Marxist olduğuna dair bir beyanda bulunmamıştır, hele madalyonun iki yüzü lafı külliyen yalan! Marxist olsa ne olur ya, ben yine de yalan meydana çıksın diye soruyorum.
ben de onun gibi düşünüyorum: şu bilimsel bir gerçektir; materyalizmi marx sosyal bilimlere darwin ise doğa bilimlerine uyarlamıştır.
Şimdi hacı, yukarıda arakladığın gibi dandik yazıları okuyup bir de getirip burada tartışmaya açıyorsan, kusura bakma senin ne düşündünün pek bir önemi yok. Çünkü Darwin'in ateist, komünist, eşcinsel, swinger, apolitik, tipsiz, vs... gibi onlarca toplumun gözüne hoş görünmeyecek özelliği de olsa, bunlar ortaya koyduğu bilimsel katkıyı gölgeleyemezdi. Yani bu tartışma zaten kendi içinde tutarsız ve evrim olgusu ile alakasız.
Darwin'i bu kadar irrasyonelce kötülemenden müslüman olduğunu tahmin ediyorum ve böyle beyhude işlerle uğraşacağına, pedofili peygamberinle, köleliği meşru gören kitabının tutarsızlıklarını incelemeni tavsiye ediyorum.
sen önce özür dile. engelsin maymundan insana geçişte emeğin rolü diye bir yazısı yok dedin. yalan dedin. işkembeden kübra dedin... ben aksini somut delille ispatlayınsa es geçtin!!! yazdığım herşeyi aynı şekilde ispatlarım ama sen yine özür dilemezsin.
milomanara
10-12-2009, 00:01
sen önce özür dile. engelsin maymundan insana geçişte emeğin rolü diye bir yazısı yok dedin. yalan dedin. işkembeden kübra dedin... ben aksini somut delille ispatlayınsa es geçtin!!! yazdığım herşeyi aynı şekilde ispatlarım ama sen yine özür dilemezsin.
Bak bakalım yazısı mı yok demişim yoksa kitabı mı? Ben orada adamın bir sayfalık makalesinin kitap diye gösterilmesinden bahsediyorum.
yok dedin.ispatla dedin.engelsin bu makalesi uzun.engelsin doğanın diyalektiği isimli kitabının içinde.zaten bu kitabı da evrim teorisini savunmak için yazdı.
beni yalancılıkla, işkmebe-i kübra atmakla itham ettin!!!
özür bekliyorum...
Şu kitabı göster de görelim hacı. İşkembe-i kübradan sallamak, HY'den C/P yapmak kolay tabi[1 (http://us1.harunyahya.com/Detail/T/EDCRFV/productId/8311/KOMUNIST_IDEOLOJI_DARWINIZM_LE_HAYAT_BULMAKTADIR)]. Yalancıları referans alırsan sen de yalancı olursun.
kusura bakma demek erdemdir...
milomanara
10-12-2009, 00:15
yok dedin.ispatla dedin.engelsin bu makalesi uzun.engelsin doğanın diyalektiği isimli kitabının içinde.zaten bu kitabı da evrim teorisini savunmak için yazdı.
Yahu arkadaşım, adamın böyle bir kitabı var mı? Yok! Neyin özürünü bekliyorsun? Artı ilk mesajındaki özür mözür kısmını sonradan eklemişsin, yeni görüyorum. Daha önce söylerdim yoksa. Bırak şimdi polemiği, konuyu sulandırıp tartışmadan uzamayı da, Kapitalin Darwin'e adandığının, Gould'un marxist olduğunun kaynaklarını ver. Zeytin yağı mısınız nesiniz anlamadım ki arkadaş!
milomanara
10-12-2009, 00:29
Hacı geç mi anlıyorsun? Otizm falan mı var? Kitap diyorum kitap!!! Senin yaratılışçıların var olduğunu iddia ettiği kitap! bir sayfalık makale değil! Makalenin ismini senin yaptığın gibi aratıp gönderdiğin sayfayı seni yalancılıkla suçlamadan önce görmediğimi mi sanıyorsun(en üstte çıkıyor, yuh artık!)? Diğer yalanları cevaplamaktan kaçmanı, zaman kazanmaya çalışmanı anlıyorum. Sen bilirsin, durum ortada...
sana tavsiyem bu kitabı okumandır.kitaplığımda başköşededir ve defalarca okumuşumdur.marxizm-darwinizm bağlantısı inkar edilemez bir gerçektir.zaten ben de marxist-darwinistim.
masonluk da varmı hocam...
milomanara
10-12-2009, 13:30
sana tavsiyem bu kitabı okumandır.kitaplığımda başköşededir ve defalarca okumuşumdur.marxizm-darwinizm bağlantısı inkar edilemez bir gerçektir.zaten ben de marxist-darwinistim.
Arkadaşım, ne kadar meraklısın sallamaya yahu! Kaynak ver diyorum kaynak!
Oh ne ala! Herkes, kişisel görüşünü "gerçek" diye iddia etsin, var mı öyle şey? Nerede Kapital'in Darwin'e itafı? Nerede Gould'un Marxist olduğunun beyanı?
Armut armut işler yapıyorsunuz. Darwin'in çalışması bir biyoloji çalışmasıdır. Darwin çalışmasını, şu ya da bunun işene gelsin diye yapmamıştır. Yani atom bombası yaparlar diye kuantumu bulmasalar mıydı? Olur mu öyle şey! Bilim yolunda ilerler, kim neresinden tutmak isterse tutar. Bu bilim adamlarının çalışmalarına ya da saygınlıklarına gölge düşürmez. Marx Darwin'in kuramını sevdi diye, Darwinizm Marxist bir kuramdır diyemezsin! Marx Adam Smith'den de çok etkilenmiştir. Adam Smith'e Marxist diyebilir misin?!!
Darwin'in çalışması canlıların türeyişi doğal fenomenini açıklayan biyoloji sınırları içinde bir çalışmadır. Darwin'i kafanıza göre istediğiniz ideolojiye malzeme edemezsiniz. Yalancı yaratılışçıların söylediği gibi Charles Darwin'in, Öjenik[1 (http://en.wikipedia.org/wiki/Eugenics)] ve Sosyal Darwinizm[1 (http://en.wikipedia.org/wiki/Social_Darwinism)] ile hiç bir ilişkisi olmamıştır. Oldu olacak fizikdeki maddenin halleri yasasını da sosyal mühendislikde kullanın, toplumları ısıtın kaynama noktasına kadar, soğutabiliyor musunuz bakalım tekrar? Abesle iştigal etmeyin!
Darwin'i rahat bırakın.