PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kızıl' ın Hikayesi...

KızıL
09-12-2009, 23:39
Bende bir çoğunuz gibi müslüman bir ailede doğdum, annem fazlasıyla dindardı babam ise çok sözde müslümandı pek bişeyler yaptığını görmedim dini adına..
Çocukluğum mahallemdeki arkadaşlarımla hem oyun oynayarak hemde dini keşfederek geçti, küçük yaşta camii ye gitmeye başladık anlamını bilmediğimiz çokça duayı ezberletiyorlardı ben ise ezberi hiç sevmezdim..
ilkokulda hocamız şiir ezberletirdi ben ezberlemezdim çok çok kızacaktı yada ne bilim tokat atacaktı! ama o duaları şakır şakır ezberliyordum anlatılan allah hocaya hiç benzemıyordu taş yapıyordu!!

Dualarımızı ezberledikten sonra artık evde namaz kılmalarımız başlamıştı, hergün üst komşumuza çıkardık ezanı okurdu ve namaz kılardık yoksa oyun oynamamıza izin verilmezdi, ben bu işkenceleri çekerken pek sevgili babam her fırsatta rakı masasını kuruyor içiyordu...
Akşam ezanı okunduğunda hemen herkes eve giderdi neymiş ezandan sonra şeytan dışarda gezermiş de bizi alırmışta hava karardığı zaman saklanbaç oynamanın zevki başkaydı ama maalesef şeytan izin vermiyordu...

Zaman böylece geçmeye başladı okulda, mahallede dinle ilgili okadar şey öğreniyordum ki içimde gereksiz bir korku vardı tam bir baskı diniydi!
gece apartmanın arkasına işiyorum biri geliyor seni cin çarpacak diyor bir kızdan hoşlanıyorum günah diyorlar çok sıkıldım ruhum özgür kalmak istiyor ama feci korkuyorum..

Mahallede birgün acaip bir söylenti çıktı bir koyun kesilmiş ve bağırsağında dualar yazıyormuş kıyametin yaklaştığını söylüyormuş, biz korku ve panik içinde evlerimize giderken ben kıyamet nasıl bişey ki diye düşünüyordum eve vardığımda durumu babama anlattım çok korkuyorum dedim bana okkalı bir tokat yapıştırdı anladım ki kıyamet buymuş...Benim oğlum böyle şeylere nasıl inanır diye kızıyordu...
Bir günah defterim olsaydı eminim her gün 2 tane yazılırdı oraya :)
ortaokul zamanlarıydı artık bende birilerini korkutabilecek dini hikayeler biliyordum ve anlatıyordumda bir çok dua ezberlemiştim önce onları okuyarak başlardım anlatmaya havaya girmek için sonrasında din hocam beni sınıf başkanı yapmıştı bir sakalım eksikti resmen hoca olmuştum ama gel gör ki yapmak istediklerim çok farklı şeylerdi doktorculuk oynamak bile artık günahdı..

Okulun son yılıydı hayatı daha fazla anlamaya başlamıştım ve çevremde olan birçok şeye aklım eriyordu neden olduğunu anlayabildiğim şeyler vardı, hz isanın hayatını okuyordum ve liseye yeni başlamıştım isanın hayatı beni baya etkılemişti, muhammed gibi değildi ve ben islamdan çok sıkılmıştım ezan sesleri bile beni rahatsız etmeye başlamıştı resmen buhrandaydım yada içime şeytan girmişti ;)
İsaya ilgi duymaya başladım ne bulursam okuyordum o dönemlerde dinle ilgili okuduğum kadar, başka şeyleri okumayı asla bırakmadım, gün geçtikçe isa hayatımda önemli bir yer tutmaya başladı. Ve bir gün kilise adresi aldım doğru kiliseye gittim konuştum derdimi anlattım sordum o gün çok güzel geçmişti papaz bizim mahallenin imamına benzemiyordu güleryüzlüydü ikramda kusur etmıyordu kanım bu adama çok ısındı....
Lise 2 oldum sadece lise 2 değil aynı zamanda vaftizde olmuştum hayatım çok değişmişti kilise hayatımdaki en önemli şeylerden biriydi artık islamdan kurtulduğum için çok mutluydum ve yeni peygamberim hatta onun tanrısı bile daha cömertti, çok fazla dini şeyler okuyordum ve imanlılar arasında herkes benden bahsediyordu herkese bişeyler anlatıyordum hafta sonları kiliseye başka arkadaşlarımıda getiriyordum lise bitene kadar kilise evim olmuştu lise bittikten sonra ise artık pastörlerle konuşuyor onlarla tartışabiliyordum.
Dini olaylar, kitaplar bazen beni başka yerlere götürüyordu sabahlara kadar dualar ettiğim olurdu ama ben zamanın nasıl geçtiğini anlamazdım bir sevgilim vardı oda vaftiz olmuştu yakın arkadaşlarımdan bazılarınıda hristiyan yapmıştım, ancak bazı sorunlar vardı hayat ile düşünceler çok farklıydı tanrıyı sorguladığım zamanlar olurdu, yolunda gitmeyen şeyler çok fazlaydı hayatımda ve çevremde ama içimdeki iman okadardı ki kolumu kapıya çarpınca çok şükür derdim :)
deli gibydim yani anlıyacağınız sonrasında zaman geçtikçe sorguladım okumaya devam ettim.
Birgün yine kilisede kafama takılanları konuşuyordum ve rahip bana bu düşünceler kötü dedi bunları aklından çıkarmalısın dedi bu sözleri evde düşündüğüm zaman bişeyin farkına vardım "düşünmeyi kötü" olarak niteleyen bir din adamı??
Yo yoo bir terslik vardı çevremde ülkemde okadar ters olay vardı ki sorgulamamak elden değildi yada düşünmemek arkadaş çevremde solculardan oluşurdu onlarada sorardım onların cevapları beni tatmin ederdi ama kilisenin cevapları etmezdi. Bir süre kiliseye gitmedim okudum, sordum, araştırdım gördüğüm herşeyi sorguladım gerçekten ve kilisenin tarzını...
Pastörümüz okadar iyi bir insandı ki onu kıramıyordum ayrıca bana vermiş olduğu görevden dolayı mahçuptum onu utandırmak istemıyordum hergün ilahiler okuttuğum onca çocuk vardı ama benim aklımda "şeytan" dolaşıyordu..
Aradan bir yıl geçmişti yanlış hatırlamıyorsam vede kafamda bazı şeyler netti tanrı heralde yoktu! ama isa vardı zaten rab isaydı!!
Hayata daha fazla önem vermeye başladım ve dinimi müjdelerken bir okadarda içindeki tutarsızlıklardan bahsediyordum, ve bunu duyan kilise görevlileri pek memnun değillerdi, çok sevdiğim bir kız arkadaşım vardı üvey babası hergün döverdi ben hergün saatlerce dua ederdim ama gece yine dayak yerdi sonra tarzımı değiştirdim üvey babasıyla kavga etmeye başladım sonrada affedilmem için dua etmeye başladım..
Hergeçen gün tanrıya çok fazla dilekçe yolluyordum ama hiçbirisine cavap gelmıyordu siyasetle ugrasıyordum, insanların hayatlarına bakıyordum, sınıf farklılıkları ve daha bir çok şey veTanrı!!

Yine bir gün soluğu kilisede aldım kafamdaki herşeyi konuştum tartıştık saatlerce sürdü bana verilen cevapları hiç ama hiç beğenmıyordum ama en azından camideki imam gibi kovmuyorlardı! düşüncelerim onlara göre esir alınmıştı ve isyan ediyordum, yanlış yoldaymışım...
çok kızmıştım ve birden tanrı yok dedim! siz kendinizi kandırın ama artık beni kandıramıyacaksınız diye resmen haykırdım...
3 gün sonra aforoz edildiğimi öğrendim... :) yaklaşık 6 yıldır inançsızım dinler ve tanrılarından kurtulmanın keyfini sürüyorum vede yapılan her güzel şeyin sadece insanlık için yapılmasından yanayım....
haleluyaaaa:cheer2::horn:

prozac
09-12-2009, 23:52
Kızıl bir solukta okudum yahu , baban haklıdır, ki o boğmadan içiyorsa mutlaka bir bildiği vardır ;)

ben islamdan çok sıkılmıştım ezan sesleri bile beni rahatsız etmeye başlamıştı resmen buhrandaydım yada içime şeytan girmişti

Şeytan kandırmış
3 gün sonra aforoz edildiğimi öğrendim... Allah kurtarmış.. :grouphug: :welcome:

breymin
10-12-2009, 00:05
Sayin kizilordu güzel bi hikaye keyifle okudum,zaten hayatim hikaye okumak ve dinlemekle gecdi,hepsinide keyifle okuyup dinledim ama gercekleri bilmek daha keyifli.saygilar

güneşinzaptıyakın
10-12-2009, 00:08
Keyifle okudum dostum. Ne güzel ''bir insanı sevmekle başlayacak her şey''. Özgürlük gibisi yok...

ugorur
10-12-2009, 00:14
Sayın KIZILORDU

İki farklı dini öğreti ve sonunda gerçeğe ilerleyen bir yol. Çok güzel bir hikaye. Matilda'nın ve sizin hikayeleriniz çok ilginç ve romanlık hikayeler. Hayata başka bir pencereden bakabilmek, bu ne büyük bir erdemdir. Siz bunu başarmıssınız hemde iki kere. Bizimle paylaştığın için teşekkürler.

Saygılarımla
Umurcan Görür

evrensel-insan
10-12-2009, 00:19
Saygideger KIZILORDU;

eve vardığımda durumu babama anlattım çok korkuyorum dedim bana okkalı bir tokat yapıştırdı anladım ki kıyamet buymuş...Benim oğlum böyle şeylere nasıl inanır diye kızıyordu...
Bir günah defterim olsaydı eminim her gün 2 tane yazılırdı oraya -kizilordu-

Guzel ve akici bir dille yazmissin. :peace:

Yalniz, ben sana baban dilaver'in sekter oldugunu soylemistim de, sen inanmamistin.:noidea:

Bak kendi agzindan itiraf etmissin, yalan mi? Bu arada kendisi materyalist ya, sana kiyameti de materyalistce gostermis. Zaten dusunce ile gosteremezdi. :yield::sad::rapture:

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
10-12-2009, 01:00
yorumlarınız için teşekkür ederim dostlar daha anlatılacak okadar çokşey vardı ki sizleri uzatarak sıkmak istemedim ama gerçekten ufacık yaşantımda çok fazla şey gördüm
sonunda insan sevgisiyle özgürlüğe kavuşmak gerçekten tüm insanların yaşaması gereken bir duygu...

siparisci
10-12-2009, 12:15
İşte ailen İslam dininin namazının, orucunun yanında hurafelerini de sana öğrettiği için şimdi böyle bir insan oldun.

Keşke İslam'ı daha bilen bir aile yanında olaydın da , dinini gerçekten yaşayaydın.
İslam bu değildir. İslam korku değildir. İslam sonsuz hoşgörü ve gönüllü imandır. Şüphesiz ki Allah'ın mermameti şeytanı bile umutlandıracak kadardır.

Şefaat ile.

naper
10-12-2009, 14:03
kızılordu,
yazını keyifle okudum.
babanın sana yaptığını bir dönem babam da bana yaptı.tokat atmadı ancak çok kızdı.belki bir gün anlatırım.şimdi uzatmayayım.
aklın yolunda olduğumuz için şanslıyız.

matillda
10-12-2009, 14:54
Çok iyi özetlemişsin sevgili KIZIL.

Okurken kendi yaşadıklarımla da örtüştürdüm doğal olarak.
Hiç tanımadığımız insanlarla hayatlarımızın bazı dönemlerinde psikoz ve tepkimeler açısından benzer durumlardan geçmiş olmak.
Güzel olan bu geçişlerin bize sağladığı netlik. En mühimi de bu sanırım..
Espiritüel bir dil kullanman da ayrıca hoş olmuş ;)

KızıL
10-12-2009, 16:36
sevgili siparişçi siz olayı anlamadınız heralde?
bana ailem islamı öğretmedi öğrenmem için sürekli bilenlere gönderdi imama gittim, komşum dediklerim evlerinde namaz kıldıklarım hatrı sayılır tarikatların mensupları nurcular, fetocular v.s
onun dışında koca bir mahalle okul hayatı ben dini buralardan öğrendim...

vartor
10-12-2009, 17:54
Bi de sinagogu deneseydin elin deymisken, bence cok alinirlar kulaklarina giderse, onlari denemeden ateist oldugunu ogrenirlerse.. Kizil hakikaten renkli bir hayat yasiyorsun, dusuncelere acik olman guzel bir ozelligin; boyle kalmaya devam et.

thunderpoint
15-12-2009, 13:44
Sevgili kızılordu..

Tarih öyle gelişiyor ki, ben babanın attığı kıyamet tokatının, ilerleyen zamanda tüm kıyamet tellal ve teorisyenlerine de nasip :D olacağını düşünüyorum...

Yazık ki dünyanın buna acilen ihtiyacı var...

vesper
15-12-2009, 16:56
Çok akıcı anlatmışsınız kızılordu bi solukta okudum:) Eskiden hristiyan olduğunuzu bilmiyordum vay canına

Merak ettiğim lise2 de nasıl vaftiz oldunuz? Ayrıca yaşadığınız yerde kimse din değiştirdiğinizi anlamadı mı?

Bu arada aramızda kalsın bazı kilise papazlarının konuşmalarını ben de beğenmiyorum:D Öyle düşünme de ne demek? Nasıl düşüneceğime ben mi karar vereceğim? Bir de afaroz etmişler hey Tanrım:D

her şey insanlık için olmalıdır... Bu sözünüze sonuna kadar katılıyorum kendiniz için doğru olanı bulmuş olmanıza sevindim:)

Esenlikler...

cenker
16-12-2009, 01:58
güzel bir yazı.çok çabuk bitti.şu dinlere harcadığın enerjiyi başka yere harcasaydın bayağı yol kat ederdin herhangi bir alanda.

rivotril
16-12-2009, 03:51
sayın kızılordu sen günah diye bir şey olmadığına kesin kanaat gelmiş olsan bile yinede apartmanın arkasına işeme. bunu yapmak pekde erdemli bir davranış sayılmaz

KızıL
16-12-2009, 22:35
sevgili vesper lise 2 de neden vaftiz olunmaz ki? ben oldum.. Din değiştirdiğimi yakın olanlar anladı annem delirdi bi ara yemek bile vermedi :)
okulda anlıyanlar oldu onlardanda bi ara dayak yedim insanlara isayı anlattığım için.. zaten beni seven kişiler saygı duymuştu..

sevgili cenker sadece dine zaman harcıyan birisi olsaydım emin olun bundan kurtulamazdım.. başka uzmanlık alanlarımda var ;)

sevgili rivotril artık etrafa bu tarzda zararlar vermıyorum emin olun :) hatta verenlerin karşısındayım ....

aminoasit
18-12-2009, 01:08
Sayin kizilordu güzel bi hikaye keyifle okudum,zaten hayatim hikaye okumak ve dinlemekle gecdi,hepsinide keyifle okuyup dinledim ama gercekleri bilmek daha keyifli.saygilar

beni yukaridaki cumleyi kurma zahmetinden kurtardiginiz icin tesekkur ederim:))

vesper
19-12-2009, 00:37
sevgili vesper lise 2 de neden vaftiz olunmaz ki? ben oldum.. Din değiştirdiğimi yakın olanlar anladı annem delirdi bi ara yemek bile vermedi :)
okulda anlıyanlar oldu onlardanda bi ara dayak yedim insanlara isayı anlattığım için.. zaten beni seven kişiler saygı duymuştu..

reşit olmadan vaftiz olunamadığını sanıyordum da :D yanılmışım herhalde...

Aman Tanrım anneniz din değiştirdiğinizi anlayıp yemek vermemekle mi kaldı:D Gerçi benim ailemde tabi beni öldürmez ama bu kadar kolay paçayı kurtarabileceğimi sanmıyorum. Aman bilmelerine de çok gerek yok zaten:)

Dayak yemenize üzüldüm ne insanlar var hey tanrım! ama neyse artık hepsi geçmişte kalmış, şimdi ki kararınıza saygı duyuyorum...

Esenlikler:)

saroz
02-01-2010, 14:59
Sevgili Kızılordu, son derece akıcı ifadelerle anlattığın renkli hikayeni okurken ağzım açık kaldı.

Çok çarpıcı ve farklı bir yaşam örgüsü geliştirmişsin. İnatçı kişilik ve gerçeğe duyulan saygı kaçınılmaz sonu hazırlamış.
Roman tadında gerçekten.

Sevgiler:)

UlulElbab
02-01-2010, 18:04
İşte ailen İslam dininin namazının, orucunun yanında hurafelerini de sana öğrettiği için şimdi böyle bir insan oldun.

Keşke İslam'ı daha bilen bir aile yanında olaydın da , dinini gerçekten yaşayaydın.
İslam bu değildir. İslam korku değildir. İslam sonsuz hoşgörü ve gönüllü imandır. Şüphesiz ki Allah'ın mermameti şeytanı bile umutlandıracak kadardır.

Şefaat ile.

Şefaat hariç hepsine katılıyorum...

Kızılorduya Özgürlük yolunda ki manzarayı bizlere harika bir anlatımla betimlediği için teşekkür ediyorum.

Bir de benim hikayem var...

Üieniyorum..özetinin özetini 5 sayfa olduğu için:) kısaltmakla meşgulüm...

Azzzzzzzzzz sonra..:boom:.çok yakkkındaaaa:)

sevgi ile...:rain:

tiktaalik
12-03-2010, 02:12
Sayin kizilordu;

hİkayen basİt ama gÜzel bİ hİkaye ayrica ezan seslerİ benİde sikiyor bİzİm evİn yaninda var bİtane.bu yaĞmurlarda camİnİn topragi kaydi.camİ uÇuyordu.bende vİdeo Çekmeye hazirlaniyom tanrinin evİ yikiliyor dİye :d

İyİ paylaŞimlar

gkhn
16-03-2010, 21:49
Sevgili Kızılordu

Benimkinden çok farklı bir hayat yaşamışsın . Çok kısa bir özet olsa da gayet güzel bir hikayen var . Senin hayatında ki en büyük hatan İslamı Kuran'dan yada hadislerden değilde cinci hocalardan, cüppeli ahmetlerden yada nurcu komşularından öğrenmen olmuş.Hikayende gördüğüm kadarıyla yeni fikirlere açık birisin o yüzden sana tavsiyem o hocaları bırak İslamı kainatın efendisi , ahlak abidesi olan peygamber efendimiz Muhammed(sav) den öğrenmeye çaış.Çünkü sen İslamı teroristlerden öğrenmeye çalışırsan onlar sana İslamı terörizm olarak anlatırlar yada kendilerinin şeriat dediklerinin fakat Kuranla hiç alakası olmayan bir hukuk düzeninde yaşayan insanlardan öğrenirsen onlar sana Kuran'ı böyle anlatırlar.Fakat Peygamber efendimiz hanımını hiçbir zaman bagaja koyup seyahat etmemiştir.Taif'te taşlandıktan sonra Cebrail(as) ona iste bütün melekleri çağırıyım şu dağı onların kafasına geçiriyim dediğinde kabul etmeyen bir peygamberdir o.Böyle bir peygamberin dininden teröristlerin çıkması cok üzücüdür ama böyle malesef.

Ey iman edenler! Siz öyle kimselersiniz ki, inanmayanlar sizi sevmedikleri halde onları seversiniz... (Ali İmran 3/119

Arkadaşlarımızdan bazıları insan sevgisinden bahsettiği için bu ayeti koydum.İşte Kuran'daki insan sevgisinden küçük bir örnek.Tekrar İslamı yaşama dileklerimle inşallah beni ciddiye alırsın.

KızıL
24-05-2010, 01:37
sevgili gkhn ben hiçkimseye bağlı olmayarak evimde hem yaşar nurinin hemde diyanetin kuran çevirilerini okudum tek başıma günlerce küçük bir not defterim vardı ona aldığım notlarım bile vardı bu notları sorduğumda aldığım cevaplar bile çirkindi.. neyse mesele kuranı özüne inerek iyi düşünerek okumaktı ve ben bunu yaptım...

ulpian
24-05-2010, 01:47
Ey iman edenler! Siz öyle kimselersiniz ki, inanmayanlar sizi sevmedikleri halde onları seversiniz... (Ali İmran 3/119

Arkadaşlarımızdan bazıları insan sevgisinden bahsettiği için bu ayeti koydum.İşte Kuran'daki insan sevgisinden küçük bir örnek.Tekrar İslamı yaşama dileklerimle inşallah beni ciddiye alırsın.

Sayın gkhn,

bu ayeti ''Kuran'daki insan sevgisine küçük bir örnek'' olarak getirmeniz, akıl karı değil!

Bu ayette inanmayanları da sevmek tavsiye edilmiyor. Tam tersine inanmayanların ne denli 'düzenbaz' oldukları, sevgiyi haketmedikleri anlatılıyor!

Ayetin bütününü okuyalım bir de:

Al-i İmran / 119 (http://kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=3&ayet=119)
İşte siz öyle kimselersiniz ki, onlar sizi sevmedikleri halde siz onları seversiniz. Siz, bütün kitaplara inanırsınız; onlar ise, sizinle karşılaştıklarında "İnandık" derler; kendi başlarına kaldıklarında da, size olan kinlerinden dolayı parmaklarının uçlarını ısırırlar. De ki: Kininizden (kahrolup) ölün! Şüphesiz Allah kalplerin içindekini hakkıyla bilmektedir.

Al-i İmran /120 (http://kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=3&ayet=120)
Size bir iyilik dokunsa, bu onları tasalandırır; başınıza bir musibet gelse, buna da sevinirler. Eğer sabreder ve korunursanız, onların hilesi size hiçbir zarar vermez. Şüphesiz Allah, onların yaptıklarını çepeçevre kuşatmıştır.

Sonra bir de, başkalarına Kuran'ı iyice okumayı tavsiye ediyorsunuz...

saygılarımla

aliyarasfal
24-05-2010, 02:12
"Dinlemesini bilirsen herkesin anlatacak bir hikayesi var" sözünü çok severim, Oldukça hoş bir şekilde anlatmışsınız öykünüzü, tebrikler. Kendi doğrunuzu, kimseler dayatmadan ( ki onca dayatmalara karşın) bulmanızdır güzel olan. Bulduğunuz doğrudur yanlıştır, bu ayrı konu, tartışılır. Benim taktirim bulduğunuz doğruya değil, buluş şekline, yolunadır; özgür irade. Tekrar tebrikler ve saygılar...

KızıL
24-05-2010, 13:45
teşekkürler sevgili aliyarasfal....

Natan
24-05-2010, 15:19
Paylaştığın için teşekkürler Kızılordu

Okurken benim kilisede yaşadıklarım geldi aklıma. Komedi ve oskarlık oyuncularla tanışmıştım. Biryerlerden buldukları süslü duaları not ederler ,dua toplantısında ve genel ayinlerde bakarak okurlardı :)

Muzikler bi harikaydı.:drum: Eller havaya açılır ,"Ya Rab İsa ,Ya rab İsa" diye bağırırlardı. Bir tanesi yere usulca bırakmıştı kendisini , neymiş , Kutsal Ruhla dolmuş ayakları dayanamamış ruhun gücüne :)

Sevdiğim insanlar da vardı kiliseden. Dava adamı pastörlerle de tanışmıştım. Kibar,nazik insanlardı.

Bir de hikayende sınıf farklılıklarından bahsetmişsin ya, aklıma ne geldi bak ;

Bir imanlıyla konuşuyordum kilisede, Beyfendi sınıf farklılıklarının ve gelirler arası uçurumun tanrının isteği olduğunu söylemişti. Ben itiraz etmiştim ,o tanrının işine isyan mı ediyorsun diye çıkışmıştı bana .:)

Çocukça şeyler ..

sevgiler

KızıL
24-05-2010, 18:17
Paylaştığın için teşekkürler Kızılordu

Muzikler bi harikaydı.:drum: Eller havaya açılır ,"Ya Rab İsa ,Ya rab İsa" diye bağırırlardı. Bir tanesi yere usulca bırakmıştı kendisini , neymiş , Kutsal Ruhla dolmuş ayakları dayanamamış ruhun gücüne

Sevdiğim insanlar da vardı kiliseden. Dava adamı pastörlerle de tanışmıştım. Kibar,nazik insanlardı.

sevgiler

Sevgili natan bu alıntıladığın kısım ne kadar ortak anlatamam :)
gerçekten insanlık namına iyi kişilerdi birçoğu ancak bir soru varkı kedinin ak mı kara mı olduğunu tayin eden..

birgün sormuştum yahu dedim sezarın hakkını sezara verin de ne demek oluyor sezarın hakkı mı var???
bunun karşılığında aldığım cevaplar kara kedi diyordu bana hep..

ve birde işin en komik kısımlarından bilirsin ekmek parçasını ve damla kadar kırmızı şarabı:D onu ayine başlamadan içenler vede az bulanlar :D

Natan
24-05-2010, 18:29
Bir keresinde komunyon için ben hazırlık yapmıştım. Küçük bardaklara koydğum şarabı kendim de içmiştim :D

Rahip anlamamıştı , ben düşündüm ,acaba başka içenler var mı diye :)

Ama belki biliyorsundur bazı hrıstıyan gruplar şarap kullanmıyor. Mesela her hafta komunyon düzenleyen mormon kilisesi uzun zamandır şarap yerine su kullanıyorlar. Kendilerine vahiy gelmiş ve suya dönmüşler... Yehova şahitleri vardır bilirsin ,onlar da yılda bir kez düzenliyorlar kimse şarap içmiyor. İsa içelim güzelleşelim derken bunlar elden ele dolaştırıp ,enfes kokusunu alıyorlar :):rofl:

KızıL
24-05-2010, 18:57
mormon kilisesi elit bir kilise onlarda şarap fiyatları artınca şarabı kestiler :D doluca 8 liraydı o aralar sonra 15 liraya felan çıktı e tabi bu konuda vahiy gelmeli yani :)
yehova şahitlerine zaten hiç inanmadım onlarda su kullanmışlarsa yerinde olmuş isa şarap derken onların su içmesi ironik bir doğruluk...

bizim şaraplar kaliteliydi ama çok azdı bazen dibinde kalırsa ben onuda içerdim iki katı ibadet :D

K.C.
24-05-2010, 19:47
Hayretler içinde okudum... bir çırpıda..
bilmiyordum :(

İslam'dan çıktıktan bir süre sonra -ki o zaman da bu sitedeydim, hatta YK üyesiydim- :) ben de internette hıristiyanlığı araştırmaya başlamıştım.

Bir sitede öyle güzel bir kilise resmi vardı ki, bir pazar oraya gitmeyi hep istemiştim. Kısmet olmadı. :)

Yine de kiliseler, biraz da eski mimiriye, yıllar önceki dinlerin asıl kaynaklarına, camilerden daha mistik bir yönleri olduğundan bana hala cazip geliyor.

Tarihi bir kiliseye gidip sıralarında sessizce çevremi incelemeyi (kilise boş olacak bu arada), yapıyı incelemeyi, yüzyıllar ötesine ait varsayımlar üretmeyi istiyorum.. bir gün...

KızıL
24-05-2010, 21:15
haklısın K.C kiliseler mimarisiyle muhteşemdir ben hala çok severim ayrıca benimde bir fotoğraf projem var kilisede tam sıraların ortasın da oturan birisini çekmeyi istiyorum arkadan yüzü gözükmeyecek şekilde bir kurgum var :D gidersen haber et :)
bu arad asana hatayda bulunan sn. piere kilisesini tavsiye ederim...

LifeOwneR
28-05-2010, 07:24
bu samimi paylaşımınız için teşekkür ederim saygı değer kızılordu. sevgiler saygılar..

Karın Agrısı
30-05-2010, 15:50
"çok sevdiğim bir kız arkadaşım vardı üvey babası hergün döverdi ben hergün saatlerce dua ederdim ama gece yine dayak yerdi sonra tarzımı değiştirdim üvey babasıyla kavga etmeye başladım sonrada affedilmem için dua etmeye başladım.."

Bu sözün AL Capone'nin meşhur sözüne benzemiş.(:

KızıL
30-05-2010, 22:24
sevgili karın ağrısı öncelikle üzüldüğümü belirtmeliyim.. Aynı olayı ben de uzunca bir süre yaşadım dayak ve dua...:(

Karın Agrısı
31-05-2010, 14:00
zS sanırım bu olay çoğu kişinin başından geçmiştir.

AhbAp
31-05-2010, 14:31
Hayretler içinde okudum... bir çırpıda..
bilmiyordum :(

İslam'dan çıktıktan bir süre sonra -ki o zaman da bu sitedeydim, hatta YK üyesiydim- :) ben de internette hıristiyanlığı araştırmaya başlamıştım.

Bir sitede öyle güzel bir kilise resmi vardı ki, bir pazar oraya gitmeyi hep istemiştim. Kısmet olmadı. :)

Yine de kiliseler, biraz da eski mimiriye, yıllar önceki dinlerin asıl kaynaklarına, camilerden daha mistik bir yönleri olduğundan bana hala cazip geliyor.

Tarihi bir kiliseye gidip sıralarında sessizce çevremi incelemeyi (kilise boş olacak bu arada), yapıyı incelemeyi, yüzyıllar ötesine ait varsayımlar üretmeyi istiyorum.. bir gün...

Prag'da St. Vitus katedrali var. 3 yıl önce Prag'a gittiğimde ziyaret etmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam 9. yy'da yapılmış bir katedral. Gotik tarzdaki bu yapı bir hayli etkileyiciydi. Gördüklerim arasında en mistik olanı oydu.