PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Kart" darbecilerle "Taze" darbecileri koruma çabası yada bir yalanın anatomisi!

wiperandcleaner
10-12-2009, 20:29
Bir iki gündür bazı çömez cunta sevdalıları güya argüman diye bir şeyi ortaya koyup duruyor: "Evren neden yargılanmıyor, akp anayasanın geçici 15. Maddesini neden değiştirmiyor vs"

Bunu kimler söylüyor?

Türkiye'de gerçekleştirilmiş 5 darbe içinde "cici darbeler" olduğunu söyleyenler, mesela 27 Mayıs için "Devrim" diyenler söylüyor bunları.

27 Mayıs'ın faillerinden birisi bu gün ortada olsa bunlardan hiç birisi çıkıp yukardaki samimiyetsiz istekte "Evren" yerine onun adını (mesela Ragıp Gümüşpala vesilesiylede olsa darbenin lideri konumunda gelen Cemal Gürsel) anarak aynı talebi gündeme getirirler mi?

Darbe anayasasın değişmesi ne zaman gündeme gelse "hayır, olamaz bu işi ancak biz(kastedilen Beyaz Türkler) yaparız, sizin haddinize mi?" diyenler hiç böyle bir şeyi yapabilir mi?

"Evren neden yargılanmıyor" diyenler darbe anayasasının değişmesi önünde bariyer olmakla kalmıyor, "Evren yargılansın" diyen bir savcıyıda doğduğuna pişman ediyor, o savcı Sacit Kayasu!

Meslekten ihraç edilen Kayasu AHİM kararıyla İstanbul Barosu'nun kapısını Avukatlık için çalıyor ancak Taksim'e çıktıklarında "Darbeci baro taksime hoş geldin!" pankartını gördüklerinde bozuk çalan bu baro, "Evren yargılansın" diyen bu eski savcının müracatını reddediyor!

Bu gün "Evren niye yargılanmıyor" diyen bu çakma atni-cuntacılar mesela 28 Şubat ve failleri hakkında acaba ne düşünüyor?

28 Şubat 12 Eylül'den sonra yaşandı, daha taze bir hadise.

Bu isimleri "28 Şubatçılardan hesap sorulsun" derken görmek bir yana 28 Şubat'la hesaplaşılması ihtimalinden tir tir titrerken görüyoruz ve Çevik Bir savcılar karşısına çıkarıldığında "bunlar rövanş alıyor" diye ağlaşırken.

Peki o halde bu 12 Eylül ve Evren muhabbetinin anlamı ne?

Çok basit:

1-Kart, eskimiş darbeci-cuntacılarla yeni, taze darbeci-cuntacıları koruyup kollama çabası. Silivride yargılanan hempalarıyla dayanışma girişimi ve bu darbeciler üzerine giden devlet iradesini manipüle etme çabası.

2- Kuyruk acısı :whip:

Sadece kendilerini düşünen "önce vatan" değil "önce Beyaz Türkler" diyen bu bir avuç azınlık içinde, 12 Eylül'e giden yolda darbeye sözde meşruiyet sağlayacak bütün eylem ve söylemlerde katkıları olanlardan da yer alıyor :mod:

Darbe bunların narin antrikotlarına dokununca o gün bu gün bunca darbe yaşamış bu ülkedeki tek darbe sanki 12 Eylül'müş gibi çığırıp ağlaşıp duruyorlar.

Bunların onun bunun "our boys"u Evren takıntısı demokrasi adına, anti militarism adına değil!

Kimseyi kandıramazlar.

Türkiye, yıllarını çalan bütün darbecilerden ve Evren'den de hesap sormalıdır.

Ancak bu ülke bunu daha dün denecek bir tarihte "sarı kız" "ay ışığı" "eldiven" kalkışmalarına yeltenenlerden hesap soramadan yapamaz.

Hele hele bu "Beyaz Türkler"in ağzı bakış açısı ile hiç yapamaz.

Kart darbecilerin hesap vermesinin anlamı semboliktir, taze darbecilerin hesap vermesi ise çok daha derin, anlamlı ve önemlidir.

Evren'in yargılanmasını talep etmek, darbe anayasasının değiştirilmesine karşı direnenlerin değil, bizler gibi bu anayasanın değiştirilmesini isteyenlerin anlamlı isteğidir.

Rol yapmayın, kimseyi kandıramazsınız.

Burnunuz uzaya uzaya İstanbul'a üçüncü köprü olacak :flame:

CasterTroy
10-12-2009, 20:35
Şu Muz cumhuriyetindeki saçmalıkları her gün tartışmaktan bıktım açıkçası. Ne kadar gerizekalı var şu memlekette, inanamıyorum.

Çellist
10-12-2009, 21:00
Sacit Kayasu hakkında:

Kasım 2003'te AKP'li adalet bakanının başkanlığındaki HSYK tarafından meslekten men edilmiş.

Ve AİHM kararına rağmen mesleğe dönmesi engelleniyor. Kim tarafından engelleniyor? AKP'li adalet bakanının başkanlığındaki HSYK tarafından.

Yorumum:

İstanbul barosunun tutumunu ise hiç anlayamadım da demokrasinin yılmaz bekçisi fırsatçı müminlerin derdini gayet iyi anladım. Hem adamı meslekten men ederler; hem de meslekten men ettikleri namus timsali bir adamın acılarını sanki başkaları meslekten men etmiş gibi başkalarına çamur atmak için kullanırlar.

Kenan Evren'i müminler yargılayamazlar, yargılamaya kalkanı da meslekten ihraç ederler; zira günümüz müminlerinin yaratıcısı Kenan Evren'dir. Başka bir deyişle Kenan Evren bu adamların rabbidir.

Dertleri 12 Eylül anayasası da değildir müminlerin, demokratların, PKK militanı kardeşlerinin. Dertleri anayasanın özü önceki anayasalarda da bulunan değiştirilemez ilk 3 maddesidir.

wiperandcleaner
10-12-2009, 22:32
Çellist zaten muhatap ve ciddiye alınma sıkıntısı yaşıyorsun, gördüğün rüyaları paylaşarak bu durumu daha da katmerlemen ne kadar akılcı :playball:

Efendileriniz eskiden daha sağlam adam yetiştiriyordu, kalite epey düşmüş sizin diyarlarda :sleep:

Görevinden ihraç edilen Kayasu'nun Baro'ya kabul edilmeyişi ile kemalist HSYK(Buradaki "H" Haysiyetin "H"si değildir, yanlış anlaşılmasın)'nın bir alakası yok, o darbeci baronun kabahati.

HSYK'nın infazı, sürecin bir önceki adımında.

Hatırlayalım:

-Kayasu Ağustos 1999'da bir vatandaş olarak Evren ve cuntacıların yargılanması için dilekçe verir ama yanıt alamaz, yargı mercilerinin telefonları kapsama alanı dışındadır yada telefonlar hep meşguldür :cell:

-Aynı amaçla 28 Mart 2000 tarihinde iddianame düzenler Kayasu. İddianamesini teslim ettikten sonra 15 günlük rapor alır ve emeklilik başvurusunda bulunur.

-Bu olaydan iki gün sonra JET KARAR'la diye HSYK(Buradaki "H" Haysiyetin "H"si değildir) Kayasu'ya kınama cezası verir.

-20 Nisan 2000 tarihinde Kayasu savcılık görevinden uzaklaştırılır.

-Görevinden uzaklaştırılan Kayasu hakkında Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 15.05.2001 tarihinde ''görevini kötüye kullanmadan'' verilen mahkumiyet kararını onar.

-Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulu'nun 15 Mayıs 2001 tarihli kararını yerinde bulan Yargıtay 9. Ceza Dairesi de, 11 Aralık 2002 tarihinde Kayasu'yu "görevi kötüye kullanmak" ve "askeri kuvvetleri tahkir ve tezyif" iddialarıyla hapisten para cezasına mahkum eder ve cezaları erteler.

-Final: Kayasu HSYK kararıyla da 27 Şubat 2003'te meslekten ihraç edilir.

27 Şubat 2003'te alınan karar için çiçeği burnunda taze hükümeti(takriben 3 aylık bir iktidar) ben kınıyorum, tıpkı Ferhat Sarıkaya'yı yedirdikleri için kınadığım gibi.

Peki bir tane delikanlı kemalist çıkıp, bu tarihe kadar yapılanlar için kemalist hempalarını kınayabiliyor mu?

Duyamadım!

Çellist
10-12-2009, 23:00
Kayasu HSYK kararıyla da 27 Şubat 2003'te meslekten ihraç edilir.

Yani asıl darbe sizin tarafınızdan...

Peki bir tane delikanlı kemalist çıkıp, bu tarihe kadar yapılanlar için kemalist hempalarını kınayabiliyor mu?

Sadece Zaman, Vakit, Yalaka Holding basını, Taraf gazetelerini okursan bu kınamaları bulamazsın.

Sacit Kayasu'ya yapılan haksızlığı kınıyor ve bütün içtenliğimle lanetliyorum. İşin asıl failleri olan fırsatçı müminler dee; Kemalist veya değil eğer akla uygun gerekçeleri yoksa baroya başvurusunu kabul etmeyen İstanbul barosunun bütün ilgili yetkilileri dee belalarını bulsunlar!

Bak, ben gayet ağır kınayabildim; konu basit.

Taze hükumetmiş... Kimi meslekten atacağını bilememiş; tutmuş öncekilerin meslekten atmadığı savcıyı bu tazecikler atmış... Çok sinsisin, be!.. Tamam da neden şimdi mesleğe almıyorsunuz? Halen taze gerizekalı ayağına mı yatıyorsunuz? Ergenekon cinleri mi o adamı mesleğe almayın diye size baskı yapıyor? (Kesin buna benzer bir iman olacak, Ergenekon cinlerinin baskısı hakkında...)

Dediğim gibi: Sivas Katliamı'nda sizler nasıl bizleri fail gösteriyorsanız Sacit Kayasu'yu meslekten men' eden ve halen AİHM kararını uygulamamakta direnen sizler de bu konuda bizleri suçlu gösteriyorsunuz.

Aynı mantık aynı kokuşmuşluk... Sanki umrundaydı. Sizin gayeniz: "Asalım, keselim, can yakalım; 3 kuruş da kar edelim; ardından da yediğimiz haltların çirkefini başkalarının üzerine atalım; bir de bunca namussuzluk üzerinden emirlerini yerine getirdiğimiz İslam tanrısının yıldızlı rızasını kazanıp öldükten sonra da sonsuza kadar bedava yemek yiyip huri öpelim!"

İşin özü bu.

Çellist
10-12-2009, 23:18
wiperandclearer,

Ayrıca!

Dalgınlığımdan faydalanıp meslekten men' edilme tarihini öne çekmişsin.

Sacit Kayasu'nun meslekten men' edilme tarihi: Kasım 2003'tür.

Mümin gazete Zaman'daki bilgi bu yönde:

"Daha sonra Kasım 2003'te HSYK tarafından meslekten ihraç edilmişti."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=875234

Yani mümin iktidarı 3 aylıkken değil, 1 yaşındayken bu haltı işledi.

Sende utanma yok; yine başka tahriflerle gülen hoplayan zıplayan suratlarla pişkin ve sözümona hak savunucusu pozunda bir yazı döşersin. Hadi, bakalım... Hoş, siz müminlerin iktidarı ha 3 aylıkmış ha 12 aylık; senin bakanın mı attı meslekten Kayasu'yu? Evet... Öncekiler atmamış; ama siz atmışsınız... Herkesin hayatını söndürdünüz; ardından da bu yediğiniz nanelerin hesabını zırnık utanç duymadan bizden sordunuz; soruyorsunuz...

wiperandcleaner
11-12-2009, 01:38
Yani asıl darbe sizin tarafınızdan...

Diyorum ya efendilerin eskiden daha kaliteli elemanlar yetiştirirdi, siz çok acemi kalıyorsunuz :baby:

HSYK ve üyeleri nasıl oluşur, siyasi otoritenin HSYK'da kaç temsilcisi vardır ve rey vermede kurulun diyer üyeleri ile aralarında bir fark var mıdır diye sormak lazım :tsk:

Kayasu'nun Adalet Bakanı'nın tek oyuyla meslekten ihraç edildiği numarasını kimse burada yemez!

Adam bir iddianame hazırlıyor ve anında KINAMA cezası alıyor.

İktidarda kimler var?

Solcu Ecevit ve Ulusalcı Bahçeli!

Yargıtay Ceza Genel Kurulu,2001'de ''görevini kötüye kullanmadan'' verilen mahkumiyet kararını onar, "senin ne haddine Evren yargılansın" der gibi.

Sonra Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulu'nun 15 Mayıs 2001 tarihli kararını yerinde bulan Yargıtay 9. Ceza Dairesi de, 11 Aralık 2002 tarihinde Kayasu'yu "görevi kötüye kullanmak" ve "askeri kuvvetleri tahkir ve tezyif" iddialarıyla hapisten para cezasına mahkum eder ve cezaları erteler.

Bütün sürecin baş aktörleri kemalist yargı mensuplarıdır, hani şu demokrasimiz ve cumhuriyetimizin bekçileri :plane:

Ve sürecin sonunda tamamen demokratik kemalistlerden oluşan HSYK kararıyla da Kayasu 27 Şubat 2003'te meslekten ihraç edilir.

Can sıkıcı gerçek bu.

wiperandclearer,

Ayrıca!

Dalgınlığımdan faydalanıp meslekten men' edilme tarihini öne çekmişsin.

Sacit Kayasu'nun meslekten men' edilme tarihi: Kasım 2003'tür.

Mümin gazete Zaman'daki bilgi bu yönde:

"Daha sonra Kasım 2003'te HSYK tarafından meslekten ihraç edilmişti."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=875234

Zaman gazetesine başvurman hayra alamet değil, kıyamet vakti mi yanaştı :tsk:

Fakat ne hazinki müracat ettiğin bilgi yanlış:

20 Nisan 2000'da savcılık görevinden uzaklaştırılan Kayasu, HSYK kararıyla da 27 Şubat 2003'te meslekten ihraç edildi. Bugün Kayasu, avukatlık dahi yapamıyor (http://bianet.org/bianet/bianet/110829-12-eylulun-pesine-dusunce-cezalandirilan-savci-kayasu-aihmde-kazandi)

20 Nisan 2000 den sonra davacı, savcılık makamından geçici olarak mahkum edildi ve 27 Şubat 2003 de, Yüksek Adalet ve Savcılar görevine tamamen son verdi. (http://www.avrupakonseyi.org.tr/aihmk/2008_201.htm)

Web'de bazen böyle kazalar olur, bak Habertürk'te bir ay öncesini yazmış:

HSYK, 27 Ocak 2003 tarihinde Kayasu'ya meslekten men cezası vermişti. (http://www.haberturk.com/haber.asp?id=108554&cat=160&dt=2008/11/14)

Web ikinci bazen üçüncü el bilgidir, wiperandcleaner sadece web'e değil gerçek bilgi kaynaklarına dayanarak yazar.

Kayasu'yu yiyen militarist kemalist cübbeli tayfasıdır, Ferhat Sarıkaya'yı da onlar yemiştir.

Ancak her iki savcıyı'da bu iktidar korumalıydı, kusurludur.

Ergenekon savcılarını da yemek isteyen aynı kemalist militarist cübbeli tayfasına bu iktidar asla geçit vermemelidir ve ümid ederim vermeyecektir.

Anti demokratik geçmişinizle yüzleşin!

Çellist
11-12-2009, 01:49
27 Şubat 2003'te alınan karar için çiçeği burnunda taze hükümeti(takriben 3 aylık bir iktidar) ben kınıyorum, tıpkı Ferhat Sarıkaya'yı yedirdikleri için kınadığım gibi.

wiperandcleaner'ın yalanını yalanlama:

Karar 2003 Kasım ayında alınmıştır. Tayyip'in burnundaki çiçek 3 aylık değil 1 yıllıktır.

Kayasu bunların rabbi olan Kenan Evren'i yargılamak için harekete geçtiği nedeni ile bunlar tarafından meslekten men edildi.

Sarıkaya da Büyük Kürdistan davası uğruna iddianame düzenleyip TSK'yı mahkum ettirmeye kalkınca TSK'dan o gün ödleri kopan Nur savcıları ve hakimleri tarafından -yani yine bunlarca- meslekten men' edilmiş olan ve de mesleğinin yüz karası bir insandır.

Kayasu üzerinden günümüz şımarıklığı ile Büyük Kürdistan mücahidi Fetoşist Sarıkaya'nın propagandasını yapmaktadır wiperandcleaner. Zaten nikinin Türkçe karşılığı da silertemizler'dir.

Ey silertemizler!

Ortalığı kaka ettin, be!

Çellist
11-12-2009, 02:06
20 Nisan 2000 den sonra davacı, savcılık makamından geçici olarak mahkum edildi ve 27 Şubat 2003 de, Yüksek Adalet ve Savcılar görevine tamamen son verdi.
Davacının davası İtiraz Komitesince, 9 üyeden 4'ü Adalet Üst Kurulu üyesi olan kişilerce değerlendirildi ve 3 Kasım 2003 de reddedildi.

Neyse, men' edilme tarihi hakkında sen de doğru söylüyormuşsun ben de...

Senin verdiğin resmi kaynakta yazan bu.

AKP adalet bakanının başkanlığındaki HSYK da ilk kararını 27 Şubat 2003'te son ve kesin kararını 3 Kasım 2003'te vermiş.

Kayasu'yu yiyen militarist kemalist cübbeli tayfasıdır, Ferhat Sarıkaya'yı da onlar yemiştir.

İkisini de siz yediniz. Birisini rabbinize kasdettiği için iştahla; diğerini de can derdine düştüğünüz için zorla öğüre öğüre kusa kusa yediniz.

naper
11-12-2009, 11:53
:bounce:
bakıyorum diğer başlıkta ağzının payını almış mümin amerikan arkadaşımız,yeni konu başlıkları ile şansını deniyor.ilgilenenler için

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15118&page=5

birkere samimi bir şey itiraf etmek istiyorum;
amerikan;yaklaşık üç gündür 250 civarında insanın güne gülerek,neşeli başlamasına sebepsin.tüm mail listeme attım şu yukarıdaki linki.teşekkür ediyoruz sana:loco:

gelelim konu başlığına;

"Kart" darbecilerle "Taze" darbecileri koruma çabası yada bir yalanın anatomisi! (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=268919#post268919)"

bir kere yukarıdaki cümlende anlatım bozukluğu var bu konuya hiç girmeyeyim!

yarım yamalak anlatmaya çalıştığından anladığım kadarıyla ben ve benim gibi düşünenleri darbe yanlısı niteliyorsun.
*ben de sana diyorum ki türkiye de yapılmış ve ya yapılması planlanmış tüm darbelere lanet olsun.
nasılsa darbe yapmayı planladıkları gerekçesi ile bir guruh cezaevinde ve yargılanıyor.adalet er geç tecelli edecek suçlu bulunanlar içeri tıkılacak,suçsuzlar salıverilecek.burada anlaşamadığımız bir nokta yok.

gelelim daha öncelerine,yani yapılmış darbelere;
darbe yapmış olupta hayatta olmayanlara yapacak bir şey yok.sana göre cehennemde yanacak,bana göre yanlarına kar kaldı...neyse...
ben diyorum ki;
hiç olmazsa şu kenan evren ve ekibini öbür tarafa bırakmayalım,burada halledelim.
ama iktidar partisi ve kulları bu işe hiç yaklaşmıyor.hatta bülent tiksinç boy boy foto veriyor darbeciyle.
sevgili amerikan;yukarıdaki cümleni çürütmek için bu kadar yeter.
bak bu başlığında bağlantısını dağıtacağım,ona göre 5 düşün 1 yaz.altı ay sürse de böyle yap.
kal sağlıcakla..

wiperandcleaner
12-12-2009, 00:51
wiperandcleaner'ın yalanını yalanlama

Neyse, men' edilme tarihi hakkında sen de doğru söylüyormuşsun

Erken öten horozlar hakkında bir atasözü vardır bilir misin :peep:

Kayasu'da Sarıkaya'da sizin utanç dolu antidemokratik uygulamalar tarihinizin birer parçasıdır, hiç boşuna yan çizmeyin.

wiperandcleaner
12-12-2009, 01:00
birkere samimi bir şey itiraf etmek istiyorum;
amerikan;yaklaşık üç gündür 250 civarında insanın güne gülerek,neşeli başlamasına sebepsin.tüm mail listeme attım şu yukarıdaki linki.teşekkür ediyoruz sana:loco:

Bunu yaptıysan asıl sana ben teşekkür ederim Rubin muhibi, çünkü cumhuriyet, aydınlık, türk solu gibi beyne zararlı yayın organlarından başka bir kaynakları olmayanların Türkiye'de olup bitenlerden haberdar olmasını istemeden de olsa sağlamışsın.

Ne kadar teşekkür etsek azdır :whip:

yarım yamalak anlatmaya çalıştığından anladığım kadarıyla ben ve benim gibi düşünenleri darbe yanlısı niteliyorsun.
*ben de sana diyorum ki türkiye de yapılmış ve ya yapılması planlanmış tüm darbelere lanet olsun.

Söylemde iş tamam, eylemde görelim bunları.

Mesela "sarı kız", "ay ışığı", "eldiven" gibi kalkışmalar yüzünden savcılıkta apoletliler ağırlandığında feveran etmemek, eylem planında bu söylemi desteklemektir.

Önce bu tutarlılığı bir görelim, sonra postal yalayıp yalamadığınızı tekrar müzakere ederiz.

ben diyorum ki;
hiç olmazsa şu kenan evren ve ekibini öbür tarafa bırakmayalım,burada halledelim.
ama iktidar partisi ve kulları bu işe hiç yaklaşmıyor.

Bu yalanı takipçisi olduğun soda da tekrarlıyor ve wiperandcleaner'in gerçeği ortaya koyan postları sonrası itiraz dahi edemiyor!

Bu başlık dahi bu argümanı yerle bir etmeye yetiyor:

Darbe anayasasın değişmesi ne zaman gündeme gelse "hayır, olamaz bu işi ancak biz(kastedilen Beyaz Türkler) yaparız, sizin haddinize mi?" diyenler hiç böyle bir şeyi yapabilir mi?

"Evren neden yargılanmıyor" diyenler darbe anayasasının değişmesi önünde bariyer olmakla kalmıyor, "Evren yargılansın" diyen bir savcıyıda doğduğuna pişman ediyor, o savcı Sacit Kayasu!

Söylediğinde samimi olup olmadığını anlamak çok basit emre can!

Soru şu: Sen AK Parti'nin Anayasal değişiklik hak ve selahiyeti olduğuna inanıyor, bu hakkını meşru görüyor musun?

Bu soruya cevabın samimiyet dereceni anlamamız için yeterli :nod:

Sana bir müjde: Bu soruya "hayır" cevabını verirsen arkadaşların eğlenceyi asıl o zaman izleyecek :nod:

Çellist
12-12-2009, 03:25
Kayasu'da Sarıkaya'da sizin utanç dolu antidemokratik uygulamalar tarihinizin birer parçasıdır, hiç boşuna yan çizmeyin.

Tekrarlıyorum:

Sacit Kayasu'yu da Sarıkayayı'da siz meslekten attınız.

Kayasu'yu rabbiniz Kenan Evren'le uğraştığı için;

Gaz verip TSK'nın üzerine saldığınız Sarıkaya'yı da ecel korkunuz nedeniyle...

Türk düşmanı Sarıkaya'nın bok attığı vatan evlatları da birkaç yıl sonra tahliye oldu.

Silahlı kanadınızı oluşturan partiniz de kapatıldı hem... Geçmiş olsun; umarım sıra asıl partinizdedir...

Bizim silahlı kanat ayakta; terörist de değil sizin silahlı kanat gibi. Mete Han MÖ 209'da mı ne kurmuştu...

naper
12-12-2009, 12:45
Bunu yaptıysan asıl sana ben teşekkür ederim Rubin muhibi, çünkü cumhuriyet, aydınlık, türk solu gibi beyne zararlı yayın organlarından başka bir kaynakları olmayanların Türkiye'de olup bitenlerden haberdar olmasını istemeden de olsa sağlamışsın.

Ne kadar teşekkür etsek azdır :whip:

Söylemde iş tamam, eylemde görelim bunları.

Mesela "sarı kız", "ay ışığı", "eldiven" gibi kalkışmalar yüzünden savcılıkta apoletliler ağırlandığında feveran etmemek, eylem planında bu söylemi desteklemektir.

Önce bu tutarlılığı bir görelim, sonra postal yalayıp yalamadığınızı tekrar müzakere ederiz.

Bu yalanı takipçisi olduğun soda da tekrarlıyor ve wiperandcleaner'in gerçeği ortaya koyan postları sonrası itiraz dahi edemiyor!

Bu başlık dahi bu argümanı yerle bir etmeye yetiyor:

Söylediğinde samimi olup olmadığını anlamak çok basit emre can!

Soru şu: Sen AK Parti'nin Anayasal değişiklik hak ve selahiyeti olduğuna inanıyor, bu hakkını meşru görüyor musun?

Bu soruya cevabın samimiyet dereceni anlamamız için yeterli :nod:

Sana bir müjde: Bu soruya "hayır" cevabını verirsen arkadaşların eğlenceyi asıl o zaman izleyecek :nod:

benim arkadaşlarımı bırak yüzlerce insan senin çaresizliğinin farkında..

evet ben AK partisinin nın anayasayı değiştirme hak ve yetkisi olduğuna inanıyorum.bunu neden senelerdir yapmadıklarını anlamış değilim.bir an evvel anayasayı değiştirmeleri gerekir.ancak onlarda 12 eylülden yemlenenler olduklarından bu konuda da ayak sürüyorlar.
çünkü;
bu AK partisi varlık nedenini islami bir kaç nüansa borçlu.bu nüansları ortadan kaldırırsa insanlardan oy alamaz.ha bir de dış dengeler var...
senin de mensubu olduğun bir ülke nedense bu AK partisi üzerinde oldukça etkili.yani AK partisi anayasa falan değiştiremez,değiştirmesi için öncelikle barrak'tan izin almak icap eder...aksi takdirde big brothers,our boyslarına çooook kızar değil mi ama?

unutmadan ekleyim;dünyada en pis, kirli işlerin döndüğü yer,kurum ve kuruluşlar hep beyaz sıfatı ile nitelenirler.
ör:beyaz saray,AK partisi v.s.
sağlıcakla kal amerikan...

naper
12-12-2009, 12:59
Tekrarlıyorum:

Sacit Kayasu'yu da Sarıkayayı'da siz meslekten attınız.

Kayasu'yu rabbiniz Kenan Evren'le uğraştığı için;

Gaz verip TSK'nın üzerine saldığınız Sarıkaya'yı da ecel korkunuz nedeniyle...

Türk düşmanı Sarıkaya'nın bok attığı vatan evlatları da birkaç yıl sonra tahliye oldu.

Silahlı kanadınızı oluşturan partiniz de kapatıldı hem... Geçmiş olsun; umarım sıra asıl partinizdedir...

Bizim silahlı kanat ayakta; terörist de değil sizin silahlı kanat gibi. Mete Han MÖ 209'da mı ne kurmuştu...
amerikana bunları anlatman boş..sacit kayasu olayını küçücük bir google araştırması ile kendi de bulabilir..zaten gerçeğide biliyor.ressam paşanın tayyip be karınç tarafından kollandığını da biliyor.
ama bu amerikanlar allah bir dese inanma sen:D

geçenlerde tayyip aynen şöyle diyor televizyonda;
"2009 un .......zamanında büyümemiz eksi 2,3 olarak gerçekleşmiştir"

yani bu uyanık amerikanının sahibi tayyip te uyanık!vatandaşın %70 i eksi kavramını bilmez zaten,bilende bana oy vermez,sanki 2,3 büyümüş gibi oluruz....2,3 küçüldüğümüzü çoğunluk anlamaz bile....

sahtekarlar!

wiperandcleaner
12-12-2009, 13:45
evet ben AK partisinin nın

"AK partisinin nın" diye bir cümle olmaz, istersen bu konuya hiç girmeyelim :ban:

evet ben AK partisinin nın anayasayı değiştirme hak ve yetkisi olduğuna inanıyorum.bunu neden senelerdir yapmadıklarını anlamış değilim.

Aksini gösteren sözlerin ortada olmasına rağmen hadi beyanına inanalım.

O zaman

1-Bunu neden senelerdir yapamadıklarını anlamamanı neye bağlayabiliriz?
2- Anayasa Mahkemesi'nin bu noktada aldığı karara tepkini öğrenebilir miyiz?

diye hemen soralım.

Ben Türkiye'de yaşıyorum, atlantik ötesinde yaşayan sen olmalısın ki bu iktidarın 22 Temmuz seçimlerinden hemen sonra yaptığı ilk girişimin sivil bir anayasa hazırlığı olduğunu, buna en büyük direnişin siz kemalistlerden geldiğini, tam bu süreçte AK Parti'ye (Rubin ağabeyinin kehaneti ile doğru orantılı olarak) kapatılma davası açıldığını, aynı süreçte üniversitelerde başarörtüsü yasağını kaldıran anayasa değişikliklerinin hukukun ırzına geçilerek iptal edildiğini bilmiyorsun.

Yada "muş" gibi yapıyorsun :fear:

Yani "niye değiştirilmiyor" dediğin gecici madde de dahil bu anayasadaki bütün defoları ortadan kaldıracak bir çalışmayı baltalayan, sonra da "Evren niye yargılanmıyor" diyenler sizler, aynı insanlar olmakta.

Buda bu başlıkta ortaya koyduğum gibi kart darbecileri kullanıp taze darbecilere can simiti atma gayretidir, cuntacılığınızı askeri militarizm yandaşlığınızı perdeleme girişimleridir.

senin de mensubu olduğun bir ülke nedense bu AK partisi üzerinde oldukça etkili.

Evet, Türkiye AK Parti üzerinde oldukça etkili çünkü AK Parti'nin tek derdi sevdası bu ülke.

Yanlız senin mensubu olduğun, direk mensup olmasanda düşünce inanç bazında manevi evladı olduğun ülke varya, işte onlar her geçen gün bu ülke üzerindeki nufuzlarını kaybediyor.

Eskiden onlarla el ele verip Amerikancı darbeleri birlikte kotarıyordunuz.

Sokaklarda ülkücülerle devrimcilik oynayıp amerikancı darbelerin meşruiyetini oluşturup sonra da "darbe anamızı ağlattı" diye yakarıyordunuz!

Hem kel hem fodul olma tripleri :kiss:

Ama artık o günler geride kaldı, bak 1 Mart tezkeresi sonrası gazlayıp darbeye teşvik ettikleri mahşerin dört atlısı savcılık makamına hesap veriyor.

Birisi "hatırlamıyorum" ayaklarında, diğerleri ise

http://img269.imageshack.us/img269/5900/lema.jpg

soruların bildikleri yerlerden gelmesine sevinir oluyorlar :lol:

Sizin için güzel, bu ülke için karanlık olan o "eski güneşli günler" gerilerde kaldı, dönmemek üzere.

Boş nostaljilerle avutmayın kendinizi.

Toparlarsak Türkiye, yıllarını çalan bütün darbecilerden ve Evren'den de hesap sormalıdır demiştin aynen tekrarlıyorum bunu.

Ancak Türkiye bu hesap sorma işinde daha dün denecek bir tarihte tertiplenmiş "sarı kız" "ay ışığı" "eldiven" kalkışmalarına yeltenenlerden hesap soramadan başarılı olamaz.

Hele hele sizin gibi "Beyaz Türkler"in ağzı bakış açısıyla bu hesap sorma işini asla gerçekleştiremez, çünkü tek bir darbeciden gerçek anlamda hesap sorulması ihtimali dahi sizi zanır-zangur titretiyor ve bu işi engellemek tek derdiniz oluyor.

Kart darbecilerin hesap vermesinin anlamı semboliktir, taze darbecilerin hesap vermesi ise çok daha derin, anlamlı ve önemlidir.

Evren'in yargılanmasını talep etmek, darbe anayasasının değiştirilmesine karşı direnenlerin değil, bizler gibi bu anayasanın değiştirilmesini isteyenlerin anlamlı isteğidir.

Rol yapmayın, kimseyi kandıramazsınız.

Burnunuz uzaya uzaya manş tüneline rakip olacak hale geldi.

naper
12-12-2009, 14:12
http://www.haber50.com/resimler/haberler/25386.jpg

evet amerikan,ayışığı,sarıkız v.s. ne kadar darbe planlanmışsa hepsi cezasını çeksin.şu an zaten olay yargıda.bir çok tutuklu var.adaletin tecelli etmesini bekleyeceğiz.şu an kimse suçlu değil.ortada şüpheliler var,suçlu oldukları kanıtlananlar zaten kodesi boylayacak.ben burada en ufak tereddütte değilim.yapılmış ya da yapılması planlanmış darbelere lanet olsun.

ancak amerikalı sen hala utanmazca kenan evreni yargılamanın çok da önemli olmadığı anlamına gelen cümlelerine devam ediyorsun.yargılayalım diyemiyorsun.

"Kart darbecilerin hesap vermesinin anlamı semboliktir" kurduğun cümle bu.. yok öyle amerikan, sembolik falan değildir.nasıl darbe planlayan cezasını çekecekse,darbe yapan da çekmelidir.

ayak sürümeyin amerikan.değiştirsin anayasayı ak partisi biz de görelim,ona buna suç atmayın...

not:öyle görünüyor ki bir sonraki seçim ak partisi nakavt...umarım sonrasında darbe plancıları açığa kavuşturulur ve cezalarını çekerler.çünkü ak partisi bizzat darbecidir ve darbecileri hayatta incitmez(kanser hastası 70 yaşında kadınlarla uğraşır,ak partisine de bu yakışır...)
tabii darbecilerde,
tabii fenercilerde,(fb değil şimdi senin ram yetmez yardımcı olayım.deniz feneri)
tabii vatan satıcıları ve hainlerde,(sen üstüne alınma)
kal sağlıcakla amerikan

wiperandcleaner
13-12-2009, 12:44
evet amerikan

Az önce sodaya Ümit Sayın örneğini verdim!

Bu eleman bir ara tv'lerde fellik fellik "Türkiye'de derin devlet yok keşke olsa" diye konuşurdu :lol:

Sonra ne görelim, "derin devlet mi, oda ne?" diyen bu eleman derin devletin göbeğindekilerle dans etmekte, artı mason uşağı :cell:

Şimdi buna literatürde ters manyel diyorlar canım benim, senin şu "amerikan" repliğin gibi!

Bence bu kadar açığa düşme, yakındır koordinatların tespit edilip Washington D.C'deki tam konumun ortaya çıkacak, Michael Rubin ve diğer neoconların hempası!

not:öyle görünüyor ki bir sonraki seçim ak partisi nakavt...

Soda'ya yaptığım teklif senin içinde geçerli.

Seçimlerden bir gün önce tahminlerimizi yazalım, bir gün sonra da (tabi yazacak yüz sizde kalırsa) burada buluşalım.

Var mısın :lol:

naper
14-12-2009, 10:46
sevgili amerikan;
anlıyorum ki kıtsın!yapacak bir şey yok...

bende akıl yaşı 8 olan bir organizmaya anlatır gibi,bir hikaye anlatacağım.
(kronolojik yaşı 3x olabilir.bu önemli değil)

evvel zaman içinde,kalbur saman içinde;
soytarılar şeyhülislam,müslümanlar matbaaya karşı iken;

bir köy varmış...

çoook büyük bir köymüş.ismi tosbağlıymış.
tosbağlı köyünde muhtarlık babadan oğula geçiyormuş.

tosbağlı hızla büyümüş,
yerine göre "muhtarlık neden babadan oğula geçiyor" diyenleri kesmişler,
yerine göre muhtarın oğulları birbirini kesmişler.
tosbağlı fazlaca din etkisinde kalmış ve gelişen köylere ayak uyduramamış.
civar köyler traktörle tarla sürerken,tosbağlı hala karasaban kullanıyormuş.
civar köyler tosbağlıdan hızla toprak almaya ve tosbağlıyı borçlandırmaya başlamışlar...
öyle bir duruma gelmiş ki tosbağlının muhtarı tahıl ekeceği topraklara lale eker olmuş,
muhtar köylülerin karılarını,kızlarını hatta parlak oğlanlarını ellerinden alabiliyormuş.tosbağlıların hiçbiri buna itiraz edemiyormuş.
bir yandan da tosbağlı ya bağlı köyler kendi muhtarlarını seçip,tosbağlıdan ayrılıyormuş...
zamanlardan bir zaman tosbağlı, komşu köylerin istilasına uğramış.öyleki muhtar bile komşu köylerin muhtarları ile yemek yiyor,onlarla çeşitli akitler imzalıyormuş.
öyle bir ortam varmış ki bazı köylüler bile istilacı köylüleri alkışlarla köy meydanında karşılıyormuş.

tam bu sırada tosbağlı köyünün ATA isimli bir köy bekçisi köyün mezrasına çıkıp,köylüleri yanına çağırmış.bir çok köylü çağrıya uymuş.
onurlu köylüler kazma kürek,dövüşerek köyün arazilerini kurtarıp,tüm yabancı köylüleri köylerinden kovmuşlar.
dövüş bittiğinde eski köy bekçisi ATA köy meydanında bir konuşma yapmış.
demiş ki;
bundan sonra köy muhtarını köylüler seçecek..
köyümüzün yeni ismi ANA dır...ANAnıza sahip çıkın...

köylüler sevinç çığlıkları atmış,tüm köy bir gayretle ekip biçmeye başlamış..
bir çoğu dövüşte ölen ya da yaralanan köylülerden geriye kalanlar bile can-raş çalışmışlar.
bu arada bazı köylüler dingiltere köyünün bekçileri ile anlaşıp muhtar ATAyı öldürmeye bile kalkışmış.
ancak ATA muhtar çok akıllıymış,hepsini bertaraf etmiş.
ama günlerden bir gün muhtar ATA hayata gözlerini yummuş....

köylüler yeni bir muhtar seçmişler...malesef yeni muhtar,eski muhtar ATA kadar akıllı değilmiş...
bu arada muhtar ATA nın ölmesini fırsat bilen civar köylüler hızla harekete geçmiş.
köylülerden ve bekçilerden bazılarını kandırmışlar.arpa verdikleri bekçiler bir kaç kere muhtarı hapsedip kendilerini muhtar yapmışlar.
muhtar seçmeye alışkın olmayan köylüler pek itiraz etmemiş bu duruma.zaten köyün davulcularının da büyük kısmı civar köylere çalışmakta imiş.
her geçen gün ANA köyü biraz daha zayıflamış,durmadan arpa almış bazı köylerden,ama komşu köylere hiç toprak satmamış...
bilakis komşu göldeki adada yaşayan akrabalarını,yeneninsan köylülerinin elinden bile almışlar...

günlerden bir gün,köy yine karışık,komşular birbiri ile kavgalı iken,bunu fırsat bilen civarın güçlü köylerinden tebareke bütünleşik köylüleri(bundan sonra tbk diye geçecek)
ANA köyünün bekçilerinin başını ve davulcularının bir kısmını arpa vererek kandırmış..
zaten köylüleri kavga ettiren de tbk köyü imiş.
ana köyünün bekçileri muhtarı hapse atıp,kendilerini muhtar ilan etmiş.yeni muhtarın ismi deviren imiş...davulcular ve zurnacılar da bu olayı şarkılar söyleyerek karşılamış...
yeni muhtar ve azaları ilk iş olarak komşu köy yeneninsan ın büyük köyler birliğine girişine onay vermişler.birde ATA muhtarın açtığı bazı evleri kapatmışlar.
köylülerden kendilerine karşı çıkanları öldürmüş,bir çoğuna eziyet etmişler.köylülerin akıllıları hep köyden kovulmuş ya da öldürülmüş...
öyle ki bu olay tbk köyünde bizim köylüler başardı diye köy meydanında duyurulmuş davul zurna eşliğinde...
deviren muhtar köye bir de hain hatip diye bir okul açmış...burada ekip biçmeyi bilmeyen zavallı köylüler yetiştirmişler.
bu köylüler mümkün olduğunca ANAlarına düşman yetiştirilmiş,tabii ATAlarınada...
hiç bir zaman onlara ANA larının ATA larından kaldığı söylenmemiş...
davulcu ve zurnacılarda şarkılar söylemiş tabii..
köyün içine eden bekçilerin başı deviren artık işini yaptığını düşünüp,dümenden bir muhtar seçimi yaptırmış.sonrasında özel isminde bir köylü yeni muhtar olmuş.
özel hızla arpa almış.hem de köylünün arpa üretmesine mani olmuş..tüm köylülere uydu anteni,televizyon,elektirikli terlik giyme makinası almış...
tabii arpa hep dışarıdan geliyormuş..
birde;komşu uzak köyünde kavga çıkınca ,oradan kaçan köylüleri de himayesine almış.köylülere de bu işin sonunda çok arpa olduğunu söylemiş...
gelen bu köylüler bazı ANA köylülerle elbirliği yapıp bekçilere bile saldırmış.bir yandan da civar köylerden arpa almışlar.
dingiltere ve tbk köyleri bu arada hiç boş durmamış.
geçen günlerde muhtarlar değişmiş tinönü,tüleyman,cansu,tınmaz,becerit ve laleli isimlerinde muhtarlar ve yardımcıları gelmiş.hiç biri köylülere hak ettiğini vermemiş.
hepsi de tbk ve dingiltere köyü ile iyi geçinmiş...ANA köyü sürekli arpa almış...ANA köyünde arpa yetiştirmek bir yana tarlalar hep arpa karşılığı civar köylere kiralanmış...
günlerden bir gün hapşırıktan teyyare isimli bir köylü muhtar seçilmiş.zaten biliniyormuş ANAsına isyan ettiği ancak davulcu zurnacı hep ondan yanaymış...
arpaya karşılık vuruyorlarmış tokmağa,üflüyorlarmış neye...
o güne kadar toprak satmayan ANA köyü ilk defa toprak satmış.köydeki bir çok evi de civar köylere satmış...
önceki tosbağlı köyüne saldıran civar köylere bile tarla vermekte imiş...
hatta hapşırıktan teyyare,tbk köyü muhtarının yardımcılığını bile kabullenmiş ve ANA köylülere bunu açıklamış...
bu arada meşhur tbk köyünün bekçileri komşu köylerde kavga çıkartmış...
köylüler ve bekçiler zaman zaman bu işe itiraz etmiş.ama hapşırıktan teyyare itiraz edenlerin tarlalarını elinden almış,evlerine girmiş...
bu arada bekçilerin sık sık muhtarı hapsetmesine kızan köylüler bekçilerin hapse girmesini desteklemiş,haklılarmış da.zaten bekçilerin bir kısmı kötü niyetli imiş.
lakin hapşırıktan teyyare ,baudi cinsi eşek vererek,uçurtma alarak,biraz da tehdit ederek bu bekçileri saf dışı etmiş.davulcu zurnacıyı da satın almış hapşırıktan teyyare...
bu arada suçlu suçsuz ayırmadan bekçileri ve davulcuları hapseden hapşırıktan teyyare daha önce bekçilere saldıran köylülere fazladan tarla,ev vermeye kalkmış.
kalkmış ama bu işi eline yüzüne bulaştırmış.

artık köylülerin bir çoğu tarlalarının,evlerinin,okullarının satıldığını,muhtar yardımcısı tiksinç in eski bekçi deviren i kolladığını biliyormuş.
köylü açmış,giyeceği yokmuş.soğukta yağmurda ortada kalıyormuş.bu yüzden bir eşek yükü oduna muhtaçmış.hapşırıktan teyyare bu durumu da iyi değerlendirmiş.arada sırada muhtaç
köylülere bir kaç dal odun ve küspe vermiş...
aç ve üşüyen köylü,hapşırıktan teyyareyi desteklemiş...
buna rağmen hapşırıktan teyyare nin oğulları civar köylerde tarlalar,traktörler alıyormuş.arpa bolmuş...
bunu bile bile tayyare yi tosbağlı muhtarı yerine koyan köylüler bile olmuş...
tabii bunlar arpadan pay alan köylüler ve davulcu/zurnacı takımıymış...

kavgacı civar köyler ANAnın işlerine fazlaca karışmaya başlamışlar...öyle ki hapşırıktan teyyare yi ayaklarına çağırır,emir verir olmuşlar.
amaçları ANA köyünü de ele geçirmek imiş.bunun için ana köyünün bazı mahallerine yeni muhtarlar seçtirip yeni köyler kurmak istiyorlarmış.
komşu göldeki adayı da yeneninsan köyü istiyormuş.köyün arka tarafını da germeninsan köylüleri istiyormuş.uzak köyündeki kavgadan kaçanlar da tarla istiyormuş...
hapşırıktan teyyare istenilen tarlaları ve adayı vermek için tarla saçılımları bile yapmış.bütün amacı bol arpalı kavgacı köylere şirin görünmekmiş...
bunun yanında hapşırıktan teyyare nin saman ve arpa verdiği bazı köylüler,
ANA larının satılmasına ses etmek şurda dursun,destek bile olmuşlar.

ANA köyü çırpınmakta imiş.köylülerden bekçilere kızanlar bile hapşırıktan teyyareye inanmamaya başlamışlar...yakında muhtar seçimleri olacakmış...

eveeeet amerikan..hikaye böyle.adı üzerinde hikaye,gerçek değil...anlamadığın yerleri sor.
bundan daha basite inemiyorum,eğer sen de bunu anlayamıyorsan,yine de sorun yok.araya bir arpacı koyarız...
kal sağlıcakla amerikan...

wiperandcleaner
14-12-2009, 23:54
sevgili amerikan;

Soru netti:

Seçimlerden bir gün önce tahminlerimizi yazalım, bir gün sonra da (tabi yazacak yüz sizde kalırsa) burada buluşalım.

Var mısın :lol:

"Yokum" diyecek yürek bile yok sende, bu ne fakirlik :pray:

Cesaretini topladığında tekrar gel, biz buralardayız.

Yanlız o zamana dek fıkralarla, masallarla, hayallerle, uydurmalarla uğraşma, bunlar insanı cesaretli kılmaz, yürekli yapmaz.

Anlıyor musun :lol:

naper
15-12-2009, 10:02
amerikan;
hikayeyi okumadığını/anlamadığını düşünüyorum..
yine şaşırmadım..

Kızılelma1
15-12-2009, 12:39
Yahu , bazılarının darbe, darbeci konuları ile bu kadar fazla haşırneşir olmaları, aklıma bazı sorular getiriyor: Hani ortada darbe olmuş, ya da olacak bir durum olsa amenna.
1) Bunlara bu çığırtkanlık görevi verilmiş, görevlerini yapıyorlar
2) Gerçek niyetleri darbe için provakasyon yani yarbeciler!
3) Geçmişlerinde şimdiye kadar olan darbelerle ilgili ne gibi tepki koymuşlar.
4) Medem ortada darbeciler var neden gereğini yapmıyorsunuz, yapıyorsanız neden hala bağırıyorsunuz....

Esenlikler.

Soda
15-12-2009, 13:44
Bir iki gündür bazı çömez cunta sevdalıları güya argüman diye bir şeyi ortaya koyup duruyor: "Evren neden yargılanmıyor, akp anayasanın geçici 15. Maddesini neden değiştirmiyor vs"

Bunu kimler söylüyor?

Türkiye'de gerçekleştirilmiş 5 darbe içinde "cici darbeler" olduğunu söyleyenler, mesela 27 Mayıs için "Devrim" diyenler söylüyor bunları.

Kendin soruyorsun cevabı da önyargılarına göre yanlış veriyorsun.

27 Mayıs'ı yerden yere vurmaya hazırım.

Ama sen de DP dönemini demokrasi olarak tanıtmayacaksın.

Tahkikat komisyonlarını yani iktidar milletvekillerinin hakim kılığına girip CHP milletvekillerini falan yargıladığı bir düzeni yani muhalefete karşı darbe yapılan bir düzeni "demokrasi" olarak pzaarlamayacaksın.

Vatan cephesi gibi cepheler kurup üyelerini hergün radyolardan isim isim okutan ve savaş tamtamları çalan bir iktidarı demokratik, meşru bir iktidar olarak göstermeyeceksin.

DP'nin sivil cunta olduğunu kabul edeceksin.

"Kanlı mı gelecez kansız mı" diyenlerle

"Minereler süngümüz, müminler asker" diyenleri de demokrasi adına eleştirmeyi bir hak olarak göreceksin.

Yapabilir misin?

Sanmam.

Sivil cunta hükümetleri kurmak sizin vazgeçemediğiniz alışkanlığınızdır.

12 Eylül'e gelince:

Köküne kadar desteklediniz ve hâla desteklemektesiniz

Siz mi demokrasi öğreteceksiniz?

Bu ancak bir trajedi olarak değerlendirilir.

wiperandcleaner
16-12-2009, 02:11
27 Mayıs'ı yerden yere vurmaya hazırım.

Sahi mi, çok memnun olurum.

Ama söylemde kalmamak, eylem ortaya koymak lazım.

Söyle bakalım, neresini yerden yere vuruyorsun 27 Mayıs'ın, söyle ki gerçekte neyi yerdiğini anlayalım.

Ama sen de DP dönemini demokrasi olarak tanıtmayacaksın.

DP dönemi kusursuz demokrasi dönemidir deme derdim niyetim yok.

Henüz demokrasi denemelerinin ilk yılları, çok defolar oldu.

Bunlar gerçek.

Ancak demokratik hayatın DP ile başladığıda gerçek.

Ve unutmamak lazım ki sivil siyasetin hiç bir defosu, askeri darbeyi, cuntacılığı meşru göstermez, ABD dizaynı bir ordu kurgulanması için başbakan ve bakanlar asmayı affettirmez.

Şunu bir itiraf edin.

DP'nin sivil cunta olduğunu kabul edeceksin.

İşte çarpık bir muhakeme daha.

Cunta ve sivil kavramlarını meczedebilenler ancak bizim "Beyaz Türkler"imizdir zaten :high5:

Azıcık demokratik bir çıkış yapıyorsun, 3 cümle sonra fiyaskoyla işi batırıyorsun.

Sizin hoşunuza gitmeyen her iktidar size göre "sivil cunta"dır değil mi soda.

Biraz eşelesek Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu çamuru atmayacağın CHP hükümetleri dışında hükümet olmadığı ortaya çıkar zaten :closed_2:

Yapabilir misin?

Yapabileceklerim senin tahayyüllerine sığmaz sodacım, çalışarak da olmaz bu iş çünkü bir üst boyutundayım senin, ne kadar çabalasan boşuna yani.

Köküne kadar desteklediniz ve hâla desteklemektesiniz

Artık burnun manş tünelini de geride bıraktı, bundan sonraki hedef neresi orası meçhul!

12 Eylül'ün meşrulaştırıcıları, vicdanınızı bize çamur atarak rahatlatamazsınız, 12 Eylül, öncesinde 12 Mart, öncesinde 27 Mayıs sizlerin davulla zurnayla çağırdığınız darbelerdir, gerçekleşsin diye 40 takla attığınız darbelerdir.

28 Şubat'ta öyle, bir gecelik hükmü olan 27 Nisan muhtırası da öyle!

Nasıl yedirdi millet o muhtırayı sizlere :lol:

naper
16-12-2009, 14:25
sevgili amerikan;

diğer başlığa da yazdım.."darbeciler geliyor" diye çocuk korkutursun bu saatten sonra.artık sökmez.
kimse darbeyle,açılımla,saçılımla ilgilenmiyor.
sokaktaki yurttaşın derdi başka,bak tekel işçilerine...
senin bu feryadının "bak iğneci geliyor,uslu dur yoksa iğne yaptırırım" yakarışlarının artık faydası yok.
10 kuruşa muhtaç insanlar.daha geçen ay iki bakkal 10 kuruş ucuza ekmek satıyorsun diye bir biri ile kavga etti.
sebep:10 kuruş ucuz ekmek öğlene kadar biterken,pahalı elinde kalıyor.anlıyor musun arpacı,insanların tuzu kuru değil.
kimsenin tuncay güney,ergenekon,darbe v.s. umrunda değil.ergenekon apartmanının bahçesinde silah bulunduğunda AK partisi mensupları bile alay etti "buna kim inanır,kadir inanır" diye:) zaten darbeci değil onlarca kişi ceza evinde ve yargılanıyor..
efendin tayyip bu ülkenin içine etti.ve herkes bunun farkında.

kaldı ki senin darbe zırıltılarının arkasında yatan asıl nedeni hepimiz biliyoruz.içinize sindiremediğiniz türkiye cumhuriyetini devirmek derdindesiniz.sürekli "beyaz türk" diyerek ne anlatmak istiyorsun.sen türk değil misin?eee "ak"sın da...yoksa amerikan mısın?:biggrin1:

en azından birazcık dürüst ol,onurlu ol.düşüncelerini söyle...nedir bu anayasanın değiştirilemez maddeleri ile alıp veremediğin?
onurluca yanıt ver "laik,demokratik,hukuk devleti bana bir beden bol" de canımı ye..sinsi olma,ikiyüzlü olma!

ama sana bir tiyo vereyim amerikan.son seçimde ak partisine oy verenlerin bile en az 1/3 ü Atatürk ve cumhuriyetini benimsiyor.ve artık amerikan bayrağını seccade,beyaz sarayı kıble yapmış yalancı müslümanlara inanmıyor.
demem o ki yırtınsan da istediğin karşı devrim olmayacak.çatlasan da padişahın olmayacak,patlasan da islami kurallara göre yönetilmeyeceksin.
aslında sonun geldiğinin o kadar farkındasın ki,saldırganlaştın.iktidarın,dolayısı ile yargının,paranın elden gittiğinin farkındasın.keser ve sap dönüyor,bunu görüyorsun.bu sebepten yargılanan insanlara bile cazayı kesmişsin peşin.yargılama aşamasına bile tahammülsüzsün,eline geçirsen aynen asarsın,ancak demokrasi diye atıp tutuyorsun.sen demokrasiyi anma bile,şu yukarıda yazdıklarının bir çoğu zaten suç.yargılanan zanlılara suçlu muamelesi yapamazsın..

ama sen öylesine bir ikiyüzlüsün ki;suçu sabit evren paşayı yalarken,yargılanan zanlılara tükürüyorsun..ama unutma,adama tükürdüğünü çok yalatmıştır bu halk...
kal sağlıcakla amerikan.