Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP Kapatıldı
evrensel-insan
11-12-2009, 21:17
Saygideger arkadaslar;
Bugun DTP'nin kapatildiginin haberi verildi. Bu olayi, demokrasi acisindan nasil degerlendiriyorsunuz? DTP'nin kapatilmasi, neyi degistirecek? AKP gibi, DTP 'de magduru politikasina tasiyabilir mi?
Evet, fikir, yorum ve goruslerinizi bekliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Şu anki tek haber kaynağım sizsiniz. Dediğinizi doğru olarak kabul ediyor ve yorumumu yazıyorum:
1) Çok sevindim.
2) DTP mağdur ayağına sadece Kürtler nezdinde yatabilir ve eminim ki günümüz koşullarında en az oylarının onda birini kaybeder. Yani günümüz koşullarında o kadar da çok kaybetmeyecek; ama kaybedecek.
3) Birkaç ay sonra da AKP'nin kapatılması ihtimalinin arttığını düşünüyorum.
4) Demek ki hukuk -şimdilik- demokrasi fetişizmine üstün geldi.
evrensel-insan
11-12-2009, 22:13
Saygideger cellist;
Dediğinizi doğru olarak kabul ediyor -cellist-
Siz hic radyo dinlemez ve TV seyretmezmisiniz?, Gunluk haberleri takip etmezmisiniz?
Saygilarimla;
evrensel-insan
demokrasi parti kapatarak yapılamaz!
akp cumhuriyete karşı bunca suç işlemişken sadece devletten aldığı yardımın yarısı kesilmişti, ancak dtp kapatılıyor bu mu demokrasi??
şimdi legal alanda mücadele etmeye çalışan bu kimseler milletvekilleri vede onlara onca oy veren insan ne yapacak?? pkk desteklemiyecek mi??
pkk böylemi bitirilecek??
Saygideger arkadaslar;
Bugun DTP'nin kapatildiginin haberi verildi. Bu olayi, demokrasi acisindan nasil degerlendiriyorsunuz? DTP'nin kapatilmasi, neyi degistirecek? AKP gibi, DTP 'de magduru politikasina tasiyabilir mi?
Evet, fikir, yorum ve goruslerinizi bekliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
İçli köfte her yörede bir süre daha dejenere olmadan yapılmaya devam edecek.
%10 barajından mağdur, hep mağdur
ampul demokrasisi kadar asteroid taçlandırsın (sağolsun-)başınızı.
yahu soruya bakarmısınız !
hey,
e-insan !
fiş & çips berbat olacak mı olayacak mı ?
Örgütlenip olay çıkarılmasının önü kesildi, iyi oldu. Herkes kimliğini gösterdi , bu adamlar oyuna dahil olamaz artık.
akpnin de kapatılması lazım.son zamanlarda bölücülükte dtpden farkları kalmadı.
DTP yanlışlar yapmış olabilir ama yine de kapatma hatalı diye dşünüyorum.. hangi parti doğru yapıyor ki!!! sanırım son şehitler kararda etkili oldu.... yazık
CHP-MHP belli de AKP ne yapacak izlemeli !!!!
Demokrasi adına üzücü bir durum. DTP ve çizginin burda pek birşey kaybedeceğini düşünmüyorum. Kürtlerin sol kesimi, Türk siyasetinin sol kanadı özgürlükçü, demokrat, farklılıklara saygılı olmadığı sürece yoluna tek başına devam eder. Zaten Halepçe katliamını görüşmek için toplanan Paris Kürt Konferansına katılan parlamenterlerin SHP den ihracından beri böyle bir gelenek oluşmuştur. Bügüne geldiğinde bu gelenek kendi kadrolarını oluşturduğu görülüyor. Ama burada asıl üzücü olan siyasetin Ahmet Türk gibi bilge ve saygın bir kişiyi kaybetmesi.
DTP belli bir gelenegin devamı ve ilk defa da kapatılmıyor. Aslında kapatılmanın hiç bir kıymeti harbiyesi yok diye de düşünülebiiirdi, ancak iki milletvekilinin milletvekilliginin düşmesi ile DTP grup kurmak için bir eksik hale geldi. Bagımsız Ufuk Uras'ın kabulü halinde DTP ayrı ya da aynı şekilde devam etme imkanı bulabilir. Ancak Uras parti kurma çalışması içerisinde buna olumlu cevap verir mi orası ayrı.
Anayasa Mahkemesinin başkaca da bir seçenegi oldugunu zannetmiyorum. Var olan 12 Eylül yasaları devam ettigi müddetçe parti kapatmaları devam edecege benziyor. Parti kapatmaları dogru bulmuyorum ve hiç bir şeyi de degiştirmeyecek. Ortada ve fiiliyatta bırakın kapatmayı, açık olmayı yasa dışı bir parti var; PKK ve istedigi gibi at oynatabiliyor, insanları sokaga dökebiliyor. Bu kapatma olsa olsa şahinlerin eline koz verecektir.
Açılım sırasında böyle bir kapatma olayı, açılımın ciddi olmadıgını ve esas amaçlananın PKK yı tasfiye oldugunu ortaya çıkardı. Ama bu anlayışla barış elde edebilmek imkansız. Ekilen gene çözümsüzlük tohumu olur ve önümüzdeki günlerde bunları izleyecegiz.
Kapatma sonrasındaki Diyarbakır izlenimlerini izledim. Vatandaş şöyle demekte. "Odunu koysalar onu seçeriz." Bu söz sistemden ciddi bir kopuşu göstermekte. Parti kapatarak oradaki insanları yasal zemine çekemezsiniz. Olsa olsa yasa dışına itersiniz.
Bir taraftan Kürt Açılımıdan bahsedip diger taraftan Kürtlerin yasal temsilcisi bir partiyi kapatmak ironik bir durumdur ve açılım denilen şeyin içinin ne kadar boş oldugunu gösterir.
Dtp lilerin milletvekilliginden istifa ederek sineyi millete dönmeleri ise yeni bir erken seçimi getirebilir. Bu seçim DTP oylarını azaltmaz ama Akp oylarında bir düşüşe yol açabilir.
saygılarımla
Süreç USrailin çizgisinde devam etmekdedir.
Pkk prestij kaybederken, uydusu, söz konusu parti sözcüleri fazlasıyla saçmalama özgürlükleri olduğu gafletine düşmüşlerdi.
Türkiye kürdünün en affedilmez hatası ise ReTEyi yerel seçimlerde meydanlardan kovalamak ve laiklik talep etmek olmuştu. Bay-call bunun üzerine çarşafa saçıldı, tsk imam istedi. HATIRLAYINIZ.
Son hedefi lütfen not ediniz:
''laik-ilerici eğilimdeki türkiye kürdünü, geri-dinci ırak kürdü barzaniye anahtar teslimi''
demokrasi bu işin hiç bir yerinde
zaten yok
ve olmayacak
boşa kafa ütülemeyiniz
please
Anayasmahkemesi kararını hukuka uygun vermek zorunda ''hissetti''. Sonuçları ne olur kaygısı ile verseydi, adli tıp kerizlerinin durumuna düşerdi.
Anayasa Mahkemesi, DTP'nin kapatılması kararı ile birlikte üye olmadığı halde DEP Milletvekili Leyla Zana'ya da 5 yıl boyunca siyaset yasağı getirdi. :)
Kaldığım yerden taşınıyordum, ortamı iki saat boş bıraktım; kimseye de laf yetiştiremedim. Telafi etmeye çalışayım.
Siz hic radyo dinlemez ve TV seyretmezmisiniz?, Gunluk haberleri takip etmezmisiniz?
Saygıdeğer evrensel-insan,
İnternet dışında pek bir medya imkanım yok; bulunduğum yerde TV ve radyo yok; daha doğrusu ben bunları bulunduğum yerde bulundurmak için uğraşmadım; hem üşengecim hem de her geçen gün beni kahreden riyakar propagandayı dinlemeyi istemedim. Anayasa Mahkemesi'nin de DTP'yi kapatmayacağından emindim; AKP muhalifi bir üye sayesinde AKP'nin kapatılmamış olduğunu düşündüğümüzde bu karar gerçekten sürpriz oldu, galiba soyadı Paksüt'tü. Hani Ergenekoncu ilan edilen bir üye.
Demek ki karşı atağa geçtiler; demek ki ne kadar yaltaklanırlarsa yaltaklansınlar Türk Milleti'ni yok etmeye ant içmiş olan meczup müminler iktidarının her hal ve şartta kendilerini de yiyip yutacağını anladılar... Daha doğrusu bunu anladıkları ümidi içindeyim....
demokrasi parti kapatarak yapılamaz!
akp cumhuriyete karşı bunca suç işlemişken sadece devletten aldığı yardımın yarısı kesilmişti, ancak dtp kapatılıyor bu mu demokrasi??
şimdi legal alanda mücadele etmeye çalışan bu kimseler milletvekilleri vede onlara onca oy veren insan ne yapacak?? pkk desteklemiyecek mi??
pkk böylemi bitirilecek??
Sayın KIZILORDU,
Demokrasi parti kapatılarak da var olur. Örneğin partinin amacı demokrasiyi ortadan kaldırmaksa, yöntemi terörse o parti demokrasinin yaşaması için kapatılır.
Terör partisinin kapatılması terör partisinin müttefiki AKP'nin de kapatılması yolunda yakılmış bir ışıktır; içiniz rahat olsun.
Ha, kapatılmazsa; o da telefonları dinlenip kendilerine şantaj yapılan Paksüt gibi hukukçuların omurgasızlığındandır. Ulan, karının üstüne gül kokladıysan kokladın; karından ya da kocandan habersiz arsa aldın; ne yapalım? Eşinin bunu öğrenmesi mi önemli vatanın mı?.. O noktalara karışamam. Ama zamanı geldiğinde bu kaygılarla AKP'yi kapatmayanlar da vatana ihanetten yargılanır...
Kızılordu adını bu yorumunuzla kızlarordusu olarak değiştirmeye hak kazandınız.
Sayın tayyare, espriniz çok komik.
Örgütlenip olay çıkarılmasının önü kesildi, iyi oldu. Herkes kimliğini gösterdi , bu adamlar oyuna dahil olamaz artık.
Sayın davul zurnacı mongus, biz de sizin samimiyyetsiz yorumunuzu yedik.
DTP yanlışlar yapmış olabilir ama yine de kapatma hatalı diye dşünüyorum.. hangi parti doğru yapıyor ki!!! sanırım son şehitler kararda etkili oldu.... yazık
Sayın uyar,
Teröre açık destek veriyorlardı. Hem de AKP'den bile daha açık bir şekilde. Kapatılmaları olumludur. AKP'nin kapatılacağı ümidimizi ve Deniz Feneri davası ve benzeri binlerce dosyanın faillerinin yargılanacağı ümidini arttırmıştır.
AKP üyeleri bile insan yakıp öldürmüyor artık.
Demokrasi adına üzücü bir durum. DTP ve çizginin burda pek birşey kaybedeceğini düşünmüyorum. Kürtlerin sol kesimi, Türk siyasetinin sol kanadı özgürlükçü, demokrat, farklılıklara saygılı olmadığı sürece yoluna tek başına devam eder. Zaten Halepçe katliamını görüşmek için toplanan Paris Kürt Konferansına katılan parlamenterlerin SHP den ihracından beri böyle bir gelenek oluşmuştur. Bügüne geldiğinde bu gelenek kendi kadrolarını oluşturduğu görülüyor. Ama burada asıl üzücü olan siyasetin Ahmet Türk gibi bilge ve saygın bir kişiyi kaybetmesi.
Önümüzdeki birkaç gün içinde çıkacak olan isyanlarda 3-5 kişiyi daha yakıp öldürsünler; ondan sonra gereken cevabı alsınlar; ondan sonra da PKK'ya (DTP'ye) Krtlerin desteği artıyor mu azalıyor mu anlarız. Apo yakalandığında PKK kaybetti; ne zaman AKP gelip bunları şımarttı PKK ilgili bölgelerde iktidarını kurdu. Umarım süreç tersine işlemektedir.
Bir taraftan Kürt Açılımıdan bahsedip diger taraftan Kürtlerin yasal temsilcisi bir partiyi kapatmak ironik bir durumdur ve açılım denilen şeyin içinin ne kadar boş oldugunu gösterir.
Katılıyorum.
evrensel-insan
12-12-2009, 00:56
Saygideger cellist;
İnternet dışında pek bir medya imkanım yok;-cellist-
Internetten daha detayli bir haber ortami olur mu? Her turlu tv ve radyo var. Ben de haberi internetten ogrendim, zaten.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Internetten daha detayli bir haber ortami olur mu? Her turlu tv ve radyo var. Ben de haberi internetten ogrendim, zaten.
Ama benim internet imkanım kontürlü olanından. Onu da burada harcıyorum. Sizden yarım saat sonra olayı öğrenmem de sizden bir saat sonra olayı öğrenmeyeceğim anlamına gelmez. Siz TV'den -pardon internetten- duyar duymaz başlığı atmışsınız. Kontür rezaleti nedeni ile Haber sayfalarına girmiyorum; olur olmadık reload ediyorlar. Haber vererek iyi de ettiniz, elinize sağlık. Birkaç saat tepkisiz kalabilirdim; belki de birkaç gün; ayrıca şimdiki gibi mutlu olmazdım...
Yahu, neden bu soruları soruyorsunuz? Konu DTP değil mi?
güneşinzaptıyakın
12-12-2009, 01:05
Partiler kapatılırmı? neden olmasın!
Demokrasinin ve özgürlüğün sorunsuzca yaşandığı Avrupada yakın bir zamanda tüm ülkelerin baskısı ile seçimle iktidar ortağı olan legal bir parti Avusturya da kapatılmıştır, gerekçe Demokrasidir.
Partiyi kapatmak çözümmüdür? hayır!
Kurumları illegal yapılanmaya itersin böylece, yada geçtiğimiz 30 yılda şahit olduğumuz gibi kapatılan partiler için yedekte zaten kurulmuş bir kaç parti vardır ve oradan devam edilir siyasete.
ozgur_beyin
12-12-2009, 01:13
yahu ihtiyaç olunca cami bile kapatılır . türkiyede kanunlar belli eğer bunu baştan düşünmez sadece tayyibe güvenip politika yapılmaz .anayasa mahkemsi ne yapsın eldeki kanunlara göre karar veriyor yapılcak bir şewymi var.
şimdi neo nazi bir parti kurulsa bunu burda veya başka uerde herkes alkışlayacakmı?
Kurumları illegal yapılanmaya itersin böylece, yada geçtiğimiz 30 yılda şahit olduğumuz gibi kapatılan partiler için yedekte zaten kurulmuş bir kaç parti vardır ve oradan devam edilir siyasete.
Peki çözüm nedir?
Çözüm ilgili partilerin bütün üyelerinin siyasi haklarının ilgasıdır.
Yoksa zaten sadece parti kapatmanın işe yaramadığının farkındayız. O durumda konu sembolik düzeyde kalıyor; ama yine de önemlidir... Adam Meclis'e başka bir adla girip hırsızlığının, kalpazanlığının, teröristliğinin, tecavüzcülüğünün hesabını yine vermiyor; neymiş, kürsü dokunulmazlığı!
TBMM haydutlar ve namussuzların sığınağı olmamalı.
şimdi neo nazi bir parti kurulsa bunu burda veya başka uerde herkes alkışlayacakmı?
Alkışlamazlar ve de lanetlerler
Ve de
Anında kapatılır.
Neden anında kapatılır?
1) Kanun ve kanunlarda anında kapatılması gerektiğine dair açık ibareler var.
2) Tabanı da yok. -kapatılması da zaten o yüzden alkışlanır-
milomanara
12-12-2009, 01:25
DTP'nin İspanya'daki muadili Halkın Birliği Partisi - Batasuna[1 (http://en.wikipedia.org/wiki/Batasuna)] da ETA ile olan kankalığı nedeniyle 2003'de kapatılmıştır.
Averroes
12-12-2009, 01:30
Akla Ziyan Sorular...
1- Anayasa Mahkemesi uzunca bir süredir gündemine almadığı DTP'nin kapatılmasını özellikle bu aralar gündemine aldı. Tansiyonun biraz düşmesi beklendikten sonra konu ele alınamaz mıydı?
2- Partinin görece ılımlı isimlerinden genel başkan Ahmet Türk'e siyasi yasak geldi. Türk sorunların mutlaka parlemento çatısı altında çözülmesi gerektiğini söyleyen bir kişiydi. Emine Ayna ise öte yandan verdiği sert demeçlerle dikkati çeken bir isimdi. Çözüm için mutlaka İmralı'nın muhatap alınmasını söylüyordu. Ahmet Türk'ün yasaklanıp, Emine Ayna'ya siyasi yasak talebi bile olmaması Emine Ayna'yı yeni partinin genel başkanı yapıp ortamı daha fazla kızıştırma ve de Ak partiyi halk nezdinde popülaritesini yerle bir etme projesi miydi?
3- Siyasi yasak gelen iki vekil var: Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk. Neden sadece 2 kişi? Hasip Kaplan, Sırrı Sakık, Selahattin Demirtaş'ın bu yasaklananlardan ne farkı var? 21 vekilli DTP'den iki vekilin vekilliğinin düşürülmesiyle DTP'nin sandalye sayısı 19'a düştü. Yeni bir partiyle grup kurmak için bir vekile daha ihtiyaçları var. Büyük bir ihtimalle Ufuk Uras'a teklif götürülecek. Ufuk Uras da kendisini meclise taşıyan DTP'yi kıramayacak.
Acaba özellikle sayının AYM tarafından 19'a düşürülmesi Ufuk Uras'a teklif götürülüp, solda CHP'ye rakip olabilecek bir parti kurma hevesinde olan Ufuk Uras'ı Türk solcularının gözünden düşürme planı mıydı? Çoğu CHP'li AYM üyeleri satatükocu CHP'nin oylarının bölünmesinden mi korktu?
Peki çözüm nedir?
Çözüm halkın düşünmesini yasaklama :)
Adam Meclis'e başka bir adla girip hırsızlığının, kalpazanlığının, teröristliğinin, tecavüzcülüğünün hesabını yine vermiyor; neymiş, kürsü dokunulmazlığı!
TBMM haydutlar ve namussuzların sığınağı olmamalı.
Hırsızlara, kalpazanlar, üyüştürücü tuccarlarına vs. dokunulmazlık var ama siyaset için gelen, halkın kendileri adına siyaset yap diye yolladığı vekillerine dokunulmazlık yok. varın nasıl çelişkiler içinde yaşadığımızı siz düşünün. Eğer bu halk kendini siyasi zaminde, legal zeminde ifade edemeycekse nerde ifade edecek....
ozgur_beyin
12-12-2009, 01:32
Alkışlamazlar ve de lanetlerler
Ve de
Anında kapatılır.
Neden anında kapatılır?
1) Kanun ve kanunlarda anında kapatılması gerektiğine dair açık ibareler var.
2) Tabanı da yok. -kapatılması da zaten o yüzden alkışlanır-
peki öyleyse varılması gerken nokta neresi olabilir anlatısan sevinirim
legal umudu olan birçok insan var bunları illegale nasıl taşıyorlar bundan sonraki süreçte görebilirsiniz...
Göbek atıp oynayasım geldi valla arkadaş acayip mutluyum :)) Bir daha açılamaz umarım.
Hırsızlara, kalpazanlar, üyüştürücü tuccarlarına vs. dokunulmazlık var ama siyaset için gelen, halkın kendileri adına siyaset yap diye yolladığı vekillerine dokunulmazlık yok.Yoo, DTP PKK'nın uzantısıdır.. PKK terör örgütüdür, mafyadır. Uyuşturucu ticaretinden geliri vardır, çocuk fuhşundan geliri vardır, değnekçilik ve sair herşeyden geliri vardır. PKK'nın uzantısı DTP de kapatılmıştır.
Bir noktada haklısınız o da DTP'nin bir kısım halk adına siyaset yapması için o bir kısım halk tarafından Meclis'e gönderilmesidir.
Bu edit oluşumun kapatılması en başta öteki başka ve asıl tehlikeli olan namussuz oluşumların kapatılma olasılığının var olduğunun ipucu olduğu içindir ki terör partisinin kapatılması hepimiz için iyi bir haberdir.
legal umudu olan birçok insan var bunları illegale nasıl taşıyorlar bundan sonraki süreçte görebilirsiniz... Yoo, en basitinden bu partinin militanları insan yakıyordu; işin legalliği en başından beri yoktu. Bundan sonraki molotof saldırılarında bir iki yumrukla gereken cevap verilirse sineceklerdir; aynen Apo'nun yakalanmasından AKP'nin iktidara gelmesine kadar geçen 3 yıllık süreçte olduğu gibi.
Göbek atıp oynayasım geldi valla arkadaş acayip mutluyum :)) Bir daha açılamaz umarım.
Sayın HayyaN, duygularımız ortak. Tey tey teyy! Zıney zıney zıneyy! :))
Ansiklopedilere ''Türkiye'' başlığında ''Parti kapatmakla o partinin temsil ettiği kitlesel hareketin ve bu hareketin taraf olduğu toplumsal sorunların çözülemeyeceğini, çok kez bilfiil tecrübe etmiş olmasına rağmen, bir türlü kavrayamamış olan ülke'' tanımını koymayı makul kılabilecek bir karar.
saygılarımla
Bravo Anayasa Mahkemesi .... PKK'nin ekmegine yag surdunuz .... Siyaset iste boyle bir santranc oyunu gibi .....
Zamani gelir vezirini feda edersin ama sonra rakibini bu sayede sah mat edersin ....
Bu durumdan en kazancli PKK cikti. Niye mi cunku AKP'nin demokratik acilimin onunu kestiler ..... Ozgur gundem gazetisine gidip bakin Apo'nun her cuma avukatlariyla ilettigi gorusme notlarini okuyun. Apo DTp'nin kapatilmasina ... "eee ne olacak canim mucadelemiz yine devam eder" demis .... Yani aslinda bu olanlara seviniyor ......
Apo DTP'ye tam egemen olamamisti, DTP icinde iliman demokratik haklarin verilmesiyle sorunun cozulecegine inanan belli siyasetciler vardi. Ve onlari kontrol edemiyordu.
PKK bir tasla iki kus vurmus oldu, hem tam isbirligi icinde olmayan DTP tasviye oldu hem de AKP'nin acilim cabalarina buyuk bir darbe vuruldu. Niye zannediyorsunuz tam acilim zamanin da PKK'nin genclik kollari Apo'nun talimati ile ayaklandilar , tasli , molotoflu gosterilere basladilar ? ....
Tam da DTP'nin kapatilma davasi oncesinde ..... Neden Tokat terorist saldirisi oldu ? tam DTP'nin davasinin baslangicinda .....
Siz sevine durun ..... PKK gobek atiyor simdi ..... Amaclari Dogu'da AKP'yi durdurmak idi. Cunku acilim basarili olsa AKP dogudaki Kurd secmenleri kendine cekecekti.... Ve PKK buna engel olmaya calisiyordu. Vatanperver Anayasa Mahkemesi de onlarin ekmegine yag surdu....
Ben bir sure parti kurulacagini zannetmiyorum .... Ne yazikki dozu arttirilmis bir teror bekliyorum. Ve buna cok uzuluyorum ..... Keske boyle olmasaydi ...... Insanlari bir birine kirdiracaklar .... Bu da PKK'nin bolunme amaclari icin goze alabilecekleri bir durum ..... Yazik gercenten yazik diyorum..... Yine olan gariban Anadolu insanina olacak ....
3.yol
Adı demokratik hukuk devleti olan sistemde parti kapatmak tabii ki vardır.
Yok diyenler cahildir.
AnayasaMahkemesine ''Parti kapatmak çözüm değildir'' demek pek akıllıca değildir.
Yargı çözüm yeri değildir.
Yargıyı çözüm yeri olarak düşünmek ancak faşist kafalarda olur.
AnayasaMahkemesinin zamanlaması üyelerinin değil başkanının inisiyatifinde gözüküyor. Başkanın niteliği: hukukçu olmaması ve ampullere yakın olmasıdır.
Karar verilmeden hemen önce USAya seyahat ve görüşme yapan zat bu tarihi özellikle aralık ayına kaydırmıştı.
Turizm açısından karar tarihi iyi seçilmiştir.
Borsa-piyasa için cuma akşamı seçilmiştir.
Utanılmamıştır.
İşler tıkırında yürümekdedir.
Kürt açılımı Barzaniye doğru devam etmekdedir.
Tarafcı arkadaşlarımızın üzülmesi için neden yokdur.
phoenix317
12-12-2009, 10:13
legal umudu olan birçok insan var bunları illegale nasıl taşıyorlar bundan sonraki süreçte görebilirsiniz...
Ya güldürmeyin beni. DTP legal yollarla mı siyaset yapıyordu. Kapatılma sebebi nedir acaba?
Gözlerinize perde mi indi sizin. Kaç gündür sokaklardaki olayların koordinatör partisi kim. Onları örgütleyen ve de her bürosu molotof kokteyli hyammaddesi gibi bilimum terörist malzemeler bulunduran parti mi legal yolların umudu, barışın umudu. Milleti kandırmayın burada.
3.yol arkadaşım, dediklerin doğru olabilir fakat bu yasal süreci ve de Türkiyeye zarar veren bir partiyi kapatmanın engeli değildir. :Bunun sonucu sancılı bir süreç olabilir. Fakat diyelim ki kapatılmadı ne umuyordunuz. Ne değişecekti. Bence önemli olan bundan sonraki süreç.
“Açılım” sürecinin başından beri AKP’nin önde gelenleri, lafta barış ve demokrasiden, özgürlüklerden, Kürt sorununun çözümünün getireceği büyük rahatlamadan söz edip İsavari bir biçimde ortada dolaşırken, DTP’ye yönelik olarak geçmişte görülmemiş saldırganlıkta müdahaleleri devreye sokmuştur.
Bu süreç boyunca bir yandan askeri operasyonlara hız verirken eğitim, belediyeler ve diğer kamusal alandaki DTP’lilere karşı tutuklama kampanyaları yürütmüş; bu kampanyalar yüzünden üst yönetici sıkıntısına düşen parti, olağanüstü kurultay yapmak zorunda kalmıştır.
AKP’nin “açılıma” en gerici güçleri ikna etme çabaları, onlarla işbirliği isteği, ırkçı, milliyetçi odakların “hassasiyetlerini” dikkate alma tutumu, sonunda “açılım” sürecini tehlikeli, her tür provokasyona açık, bir Kürt-Türk çatışmasının işaretlerini de veren bir platforma itmiştir.
Sürüklendiği açmazın üstünü örtmek için ortamı geren AKP’nin gerginlik politikası, CHP ve MHP tarafından da desteklenmektedir. Bu destek karşılıklı sert açıklamalarla yapılmakta, böylece, gerilim ortamı sahte farklı görüşler üstünden de bir kez daha gerilmektedir.
2 yıldır sümen altında uyutulan kapatma dosyasının kendiliğinden gündeme geldiğine inanmak saflık olur.
Bu aşamada ülkemiz iç çatışmaya itilmektedir.
Aklı selim herkeze düşen ortak sorumluluk, gerginliği azaltmak ve olası bir iç çatışmaya engel olmaktır.
DTP’nin kapatılması durumunda ne olacaktır, daha önce bu tür durumlarda ne olmuşsa o olacaktır.
Kürtlerin politik mücadeleleri kesintisiz olarak devam edecektir.
Peki Kürt siyasetine bu gücü ve dayanıklılığı veren nedir? Kürt halk kitlelerinin yaygın desteği ve bu kitlelerin özgür bir yaşam için ayağa kalkmış olmaları. Bir halk ayağa kalkmış, kendi en doğal hakları için mücadeleye atılmışsa, bu halk etkisiz ve güçsüz bir duruma getirilebilir mi? Tarih böyle bir şeyin olanaklı olmadığını açık seçik ortaya koyuyor.
Bütün bu olup bitenler, Kürt Sorunu’nda artık geriye dönülemez bir noktaya gelindiğini, “Kürt realitesini tanıma” ile başlayıp, “açılıma” ulaşan politikaların, sorunun üzerini örtme ve Kürt halk kitlelerini yatıştırma işlevini görmek bir yana, Kürtlerin taleplerini elde etme isteğini harekete geçirdiğini göstermektedir. Kürtler artık mevcut statüko içerisinde tutulamazlar. Yaşanan her gelişme bunun olanaklı olmadığını açıkça kanıtlamaktadır.
Çok iyi bilinmektedir ki, Kürtler eşitlik ve özgürlük talep etmektedirler.
Bir halk yığınlar halinde sokağa dökülerek bu talepler uğruna mücadele ediyorsa, artık orada ne “Dersim Çözümü” özleyenlerin, ne de bir kaç kırıntı ile “açılım” havası yaratarak durumu kontrol altına alabileceklerini, statükonun devamını sağlayacaklarını sananların yapabilecekleri hiç bir şey bulunmamaktadır.
Herkesin çok iyi bilmesi gerekir ki, gericilikte ısrarın faturası oldukça ağır olacaktır.
Bu faturayı da emekçi yoksul halk ödeyecektir.
Kürt sorunu demokratik ve barışçı yoldan çözülmedikçe sorunlar bitmeyecek aksine katlanarak artacaktır.
peki
Tokat şehitleri haberi neye yaradı:
Kararın verilmesine etki etmedi
Karara kamu-oyu desteğini arttırdı.
peki
Tokat
kime yaradı:
Barzani & USA & bunların işbirlikçilerine
hayret arkadaşlar buradaki dostlarımızın daha özgürlükçü düşündüğünü sanıyordum...
şaşırdım
phoenix317
12-12-2009, 12:25
DTP’nin kapatılması durumunda ne olacaktır, daha önce bu tür durumlarda ne olmuşsa o olacaktır.
Kürtlerin politik mücadeleleri kesintisiz olarak devam edecektir.
Peki Kürt siyasetine bu gücü ve dayanıklılığı veren nedir? Kürt halk kitlelerinin yaygın desteği ve bu kitlelerin özgür bir yaşam için ayağa kalkmış olmaları. .
Kürt halk kitlelerinin terörü desteklediğini mi savunuyorsunuz. Ben böyle olmadığını düşünüyorum. Kürt siyasetine güç veren şey ise başta amerika olmak üzere güçlü bir ülke olmamaızı istemeyen kuvvetlerden beslenmektedir. Diğer besin kaynakları uyuşturucu, kaçakçılık gibi iğrenç yollardır.
Çok iyi bilinmektedir ki, Kürtler eşitlik ve özgürlük talep etmektedirler.
..
Allah aşkına hep aynı terane. Yaw ne istiyorlar somut örnek versenize. Apo nun odası 2.5 cm büyük olsun diye sokakları ateşe veriyorlar. Sonra demokrasiden söz ediyorlar. Bunu nasıl beyninize sokacağız bilmiyorum. Evet Türkiyenin sorunları vardır. Ama bu sorunlar Türkün kürdün sorunu diye ayrışmaz herkesin eşit sorunları vardır. Bunların hallolması gerekir. Sizin gibi kafatasçı zihniyet bunu anlayabilirmi bilmiyorum.
,
Bugun aponun odası yarın başka b,irşey. Devamlı isteyecekler. Ne istiyonuz diye sorduğunda eşitklik özgürlük. Bırakın bu laf kalabalıklarını.
Bir halk yığınlar halinde sokağa dökülerek bu talepler uğruna mücadele ediyorsa, artık orada ne “Dersim Çözümü” özleyenlerin, ne de bir kaç kırıntı ile “açılım” havası yaratarak durumu kontrol altına alabileceklerini, statükonun devamını sağlayacaklarını sananların yapabilecekleri hiç bir şey bulunmamaktadır.
Herkesin çok iyi bilmesi gerekir ki, gericilikte ısrarın faturası oldukça ağır olacaktır.
Bu faturayı da emekçi yoksul halk ödeyecektir.
Kürt sorunu demokratik ve barışçı yoldan çözülmedikçe sorunlar bitmeyecek aksine katlanarak artacaktır.
Birgün Türk halkıda sokağa dökülünce rahat edersiniz. O günde iç savaşın çıktığı gün olur. Sonucunu da dediğin gibi halk ödeyecektir.
phoenix317
12-12-2009, 12:26
hayret arkadaşlar buradaki dostlarımızın daha özgürlükçü düşündüğünü sanıyordum...
şaşırdım
Önce bir özgürlük tanımını yapta ona göre düşüncemizi anlarsın.
şaşırdım
Ben hiç şaşırmadım, çünkü onlar sadece kendine özgürdürler. Artık bunu dünya biliyor. o nedenle onların söylediği özgürlük, demokrası, sol söylemlerine kendileri bile indıklarını düşünmüyorum.
1990'dan Bugüne, HEP'ten DTP'ye Kürtlerin Zorlu Siyaset Mücadelesi
HEP, ÖZDEP, DEP, HADEP, DEHAP, Özgür Parti, DTP... 19 yılda yedi parti kurmak, bazen biri kapatılmadan diğerini yedekte açmak zorunda kalan siyasi hareketin kısa tarihçesi...
http://bianet.org/biamag/siyaset/117387-1990dan-bugune-hepten-dtpye-kurtlerin-zorlu-siyaset-mucadelesi
Kürt siyasetine güç veren şey ise başta amerika olmak üzere güçlü bir ülke olmamaızı istemeyen kuvvetlerden beslenmektedir.
Evet ülkemiz aslında güllük gülistanlık özgürlükler diyarı. Ama bu dış güçler yokmu. Herşey onların kışkırtmasıyla oluyor.
Gomonistlerin kökü dışarıda. Moskovadan emir alıp refah ve huzur dolu ülkemizi karıştırmaya çalışırlar.
Kürtlerin kökü dışarıda. ABD refahımızı ve huzurumuzu kıskandığından yada kendisine rakip olacağımızı sandığından kürtleri kışkırtarak bize çelme atmaktadır.
Hep aynı terane değilmi:))
şaşırdım
oK
Ankaradaki AnayasaMahkemesi kararında TC anayasısını kullanmakla faşist milliyetçi şovenistlik yapmıştır.
Halbuki dünyada bir çok anayasa vardır ki bunlardan DTP yi kapatmayacak birini referans alsaydı ne güzel olurdu.
Niyetiniz varsa, içli köfteyi, basbayağı muz ve öküz boynuzu kullanarak yapabilirsiniz. Neden olmasın ?
Önce bir özgürlük tanımını yapta ona göre düşüncemizi anlarsın.
işte TDK tanımı... daha ne olsun :
1. Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu...
2. Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu....
Kagan_Bahadir
12-12-2009, 13:50
VE DTP KAPATILDI
Beklenen son...
DTP kapatıldı...
Kapatılma kararı karşısında ağlayanları da gördüm.
Bozkurt işareti ile sevincini göstereni de...
Parti kapatıldı ama bundan sonra ne olacağı tam bir bilinmeyen denklem...
İki senaryo var.
Birinci senaryo, DTP yasaklanan vekilleri olmadan başka bir parti ile (BDP) ile yola devam diyecek.
Mecliste yerini alacak ve seçime girecek...
DTP de, HADEP ve DEHAP'ın yanına yani "Siyasi Partiler Çöplüğü"ne gidecek.
İkinci senaryo biraz vahim...
Kapatılan partilerin vekilleri, milletvekilliğinden de istifa edecek.
DTPliler yeni bir parti kurmayacağını ve sine-i millete döneceğini açıklayacak.
Aslında sine-i çiya olmalı onun doğrusu ama neyse...
Güneydoğuda, şenliklerde kullanılan havai fişekler polislerin üzerine atılacak.
Bu arada meclis, vekil yetersizliği nedeniyle düşecek.
Üç ay içinde ara seçim yapılacak. DTPliler parti kurmadığı için seçime gitmeyecek. Seçim günü, sandıkları boykot çağrısı gelecek.
Fakat, kürtlerin ikinci partisi olan AKP Güneydoğu'da galip çıkacak.
Milletvekili sayısı artacak... Yine tek başına iktidar olacak...
Bu da ikinci senaryoydu.
Şimdi siz söyleyin; DTP kapatıldı diye sevineyim mi üzüleyim mi?
phoenix317
12-12-2009, 16:06
işte TDK tanımı... daha ne olsun :
1. Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu...
2. Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu....
Peki bu tanımın içinde başkalarının özgürlük alanına mudahale etmedikçe ibaresi yok mu sence ve de bir parti ne yaparsa yapsın kapatılmamalı mıdır?
phoenix317
12-12-2009, 16:09
Evet ülkemiz aslında güllük gülistanlık özgürlükler diyarı. Ama bu dış güçler yokmu. Herşey onların kışkırtmasıyla oluyor.
Gomonistlerin kökü dışarıda. Moskovadan emir alıp refah ve huzur dolu ülkemizi karıştırmaya çalışırlar.
Kürtlerin kökü dışarıda. ABD refahımızı ve huzurumuzu kıskandığından yada kendisine rakip olacağımızı sandığından kürtleri kışkırtarak bize çelme atmaktadır.
Hep aynı terane değilmi:))
Kardeş sende idrak problemi mi var, yazdıklarımın bir kısmını okuyup bir kısmını okumazsan böyle şaşkaloz cevaplar verirsin. Elbette Türkiyenin birçok sorunu vardır. Ama bunlar kürtleri,n ingilizlerin fransızların değil bütün türk vatandaşlarının sorunudur. Nedir bu kürt sorunu dediğiniz açıkla diyorum. Kürtler benim yapamadığım neyi yapamıyorlar.
Peki bu tanımın içinde başkalarının özgürlük alanına mudahale etmedikçe ibaresi yok mu sence ve de bir parti ne yaparsa yapsın kapatılmamalı mıdır?
feniks ateşkuşu dostum..:flame:
bir kere özgürlüklere müdahale başlarsa ucu nereye gider bilinmez...ama eninde sonunde sana dokunur... ben bunu söylüyorum.... bugün ona yarın sana.... buranın daha özgürlükçü düşüneceğini bundan dolayı sanıyordum....yasakçılığa tümden karşıyım diyorum... öğrenmmiz gereken tek şey "eleştirel düşünme".....
bu arada stravinsky nin ateşkuşu'nu dinledin mi bilmiyorum ama nefisdir
sevgiler saygılar
Terör ve teröristi övmek suç ve suçu övmektir ki bu da dünyadaki bütün ceza yasalarında suç olsa gerekir. Bizde suç. Fakat terör ve teröristi övenlerin yaptırımlarla karşılasması istenmiyorsa suç ve suçu övmenin suç olduğu ibaresi hukuktan kaldırılır. PKK çizgisindeki DTP gibi partilere tam bir güvence sağlanmak isteniyorsa daha ileri bir adımda bulunmak; terörü suç kapsamındak çıkarmak gerekecek. Tabii ki bu suç kapsamından çıkarılırken yasalarda çelişki olmaması için cinayet, gasp, adam yaralama, mülkiyete zarar verme falan gibi suçların suç tanımından çıkarılması gerekmektedir.
Bunlar olursa ülke cehenneme döner; ama mümin olsun olmasın bütün demokratlarımızın istediği demokrasiye dev bir adım atılmış olur.
Tabii ki ben böylesi bir şeye karşıyım. Benim ve diğer insanların cinayete kurban gitme olasılığını arttırmak istemiyorum; motivasyonum bu. Sizleri bilemem...
http://www.odatv.com/n.php?n=cozum-savaslari-yasaniyor--1212091200
Akşam yazarı Serdar Akinan Kürt sorununda yaşanan süreçle ilgili olarak çok değişik bir analiz yaptı. 'Milli çözüm' ile 'Küresel çözüm' arasında bir savaş yaşandığını ve sürecin küreselcilerin umduğu gibi gelişmediğini söyledi.
Serdar Akinan’ın “Öcalan'a kulak vermek” başlığı altında yazdığı ve DTP’nin kapatılmasıyla birlikte yapılacak tartışmalara da farklı bir boyut getirebilecek olan bu analizi şöyleydi:
"Geçtiğimiz günlerde Eren Eğilmez şahane bir analiz yollamış bana.
Tezi şu:
'Bu aşamada çözümün milli mi yoksa küresel mi olacağı belirsiz. Çözüm savaşları yaşanıyor.'
Açalım biraz...
Öcalan'ın son haftalarda, ama özellikle dün firatnews'te yayınlanan konuşması süreci okumak için şahane bir kılavuz sunuyor.
Yapılan siyasetin 'tavşana kaç tazıya tut' politikası olduğunu ve temelde İngiliz siyaseti olduğunu vurgulayan Öcalan üç ayrı örnek veriyor:
'Birincisi; 1925 Şeyh Sait döneminde Binbaşı Noel vasıtasıyla Kürdistan'da Şeyh Saitlerle görüşüp alttan destekliyormuş gibi yaptılar ve Seyit Abdulkadir'le de İstanbul'da görüşerek bir yandan Kürtleri kışkırttılar öbür taraftan kendi adamları olan İnönü ve Recep Peker, Fevzi Çakmak, bunlarla Mustafa Kemal'in etrafını sararak etkisizleştirdiler ve hükümeti ellerine aldılar. '
Ne oldu?
Binlerce Kürt ve Türk öldü. Kerkük Musul'u kaybettik...
Çatışmaların en şiddetli olduğu dönemde; 1990'lı yıllarda, Amerikalıların kendisine ve temsilcilerine gelerek, 'Savaşın. Sizi destekleyeceğiz...' dediğini açıkça itiraf ediyor Öcalan. Aynı anda da İngilizlerin Doğan Güreş'e 'yeşil ışık' yaktığını anlatıyor.
Ne oldu?
Binlerce köy boşaltıldı. Yüzlerce Kürt ve Türk öldü..
Amerika Irak'ı işgal etti. Türkiye Musul, Kerkük'ten uzak tutuldu.
1999'da ne oldu? Öcalan Amerika tarafından teslim edildi.
Ergenekon sürecinin başlangıcı ise tam da bugünlere denk geldi.
Öcalan'a kulak verelim:
'Turgut Özal'ın girişimleri oldu. Bunu engellediler. Daha sonra Erbakan'ın girişimleri oldu. İzin vermediler. Ordunun bir kısmı da devreye girdi. Hüseyin Kıvrıkoğlu, zamanında bir albayını göndermişti. Ordu kendi çözümünü böylece hayata koyacaktı. Buna da izin vermediler. Böylece sorunu çözümsüz bıraktılar.'
1997'de Toros tatbikatında Orgeneral Kıvrıkoğlu ölümden kıl payı kurtuldu. Yanındaki albay o kaza kurşunu ile öldü.
O günlerden itibaren Öcalan'la İmralı'da görüşenler kimdi ve ne dediler?
Gene Öcalan'ın ağzından:
'Hem Atilla Uğur hem Emre Taner bana şöyle dediler: 'Biz bu sorunu KDP, YNK ve Amerika ile değil sizinle çözelim. Bana konuşmaları olumlu geldi. Ama onların durumu şimdi ortada. Benim sorguma katılan paşa cezaevinde yatıyor ve neden tutuklandığını bilmiyor.'
28 Şubat süreci, 2001 krizi ve AKP'yi 2002'de iktidara taşıyan süreçleri de değerlendiren Öcalan, küreselleşmeciler tarafından 60 yıllık bir süreçle hazırlanan AKP'nin esas itibarıyla amacının şu olduğunu öne sürüyor:
'Birincisi radikal İslam'ı tasfiye etmek, ikincisi ise demokratik özgür Kürt hareketinin özünü tasfiye etmektir.'
Şimdi nerdeyiz?
Irak işgal edildi... Kürdistan resmi muhatap.
Görünen o ki Türkiye'de çözüm konusunda artık bir savaş var.
Ve asıl soru kimin çözümü hayata geçecek.
Bir yanda demokratik cumhuriyet diğer yanda federasyon...
Bir yanda 'Milli çözüm'... Öte yanda 'Küresel çözüm'...
'Milli Çözüm'de, Öcalan'ın içinde yer aldığı, ülke içi dinamiklerle, ulus-devletin re-organizasyonuna dayalı yeni bir inşa süreci...
'Küresel çözüm'de 'Yeni Türkiye Cumhuriyeti'; askere yeni roller biçen, Talabani/Barzani'li federasyon...
Bu açıdan bakınca liberal aydınlar ve malum çevreler gerçekten haklı 'Ergenekoncu'larla Öcalan arasında kesin bir ilişki var.
Milli bir ilişki...
Ve görünen o ki bu süreç, ilk kez, küreselcilerin umduğu gibi gelişmiyor.
Dün, 'Öcalan'ı muhatap almam' diyen hükümetin İmralı'ya resmi bir heyet yolladığı ortaya çıktı.
Bu AKP açısından açık bir savrulma değil midir?
Ve, yukarıda yazılan tarihi gerçekler ışığında meseleye serinkanlı olarak baktığımızda da umut vericidir.
Öcalan aslında en az Kürtler kadar Türklerin de yanında...
Amerika'nın veya İngiltere'nin yanında ikiyüzlülükle duracağıma, Türkleri ve Kürtleri, egemen ve adil bir çatı altında yaşatabilecek bir fikrin arkasında durmayı tercih ederim.
Tarih ortada..."
yasakçılığa tümden karşıyım diyorum... öğrenmmiz gereken tek şey "eleştirel düşünme".....
Aynen katılıyor ,ayakta alkışlıyorum.
Zamanlaması çok yanlış ve de gereksiz bi uygulama bence...sonuçta siyasi islam komedisi gibi teröründe temsil hakkı olmalı meclis çatısı altında...
Ben özellikle Ahmet Ağa'nın yasaklanmasına üzüldüm..basın açıklamaları beni çok eğlendirirdi..=)
for example:"Kürtlerin gözi kulagi İmralıdadır"
bir kere özgürlüklere müdahale başlarsa ucu nereye gider bilinmez...ama eninde sonunde sana dokunur... ben bunu söylüyorum.... bugün ona yarın sana.... buranın daha özgürlükçü düşüneceğini bundan dolayı sanıyordum....yasakçılığa tümden karşıyım diyorum... öğrenmmiz gereken tek şey "eleştirel düşünme".....
ben de aynen katılmaktayım...
Terör özgürlüğü özgürlük değildir. Türkiye'deki lümpen diktayı göremiyor; teröriste ah vah ediyorsunuz. Ah vah ediyorsunuz; zira lümpen dikta siyasi olarak sadece bu konuda konuşmanıza izin veriyor. Popülistsiniz, işin en kolayına kaçıyorsunuz; yani aslında farkında değilsiniz ama boş konuşuyorsunuz...
Averroes
12-12-2009, 20:05
DTP'nin kapatılma gerekçesi terör örgütüyle dirsek teması içerisinde olmasıydı. Eğer bu gerekçe bir partinin kapatılması için cari ise, aynı mantıkla Ergenekon Terör Örgütü ile dirsek temasında olan, hatta bizzat genel başkanının "avukatıyım" dediği terör örgütünün savunuculuğunu yapan ırkçı, faşist, cuntacı, statükocu CHP de kapatılmalıdır.
Ama zihniyet olarak CHP'li olduklarını bilmek için sadece gündemi takip etmenin yeteceği bir mahkemenin adil davranıp, Ergenekon Terör Örgütünün avukatlığını yapan, siyasi partiler kanununa göre parti kapatılma kapsamına giren yurtdışından para yardımı almak suçunu işlemiş bir partiyi kapı gibi belgeye rağmen kapatacağını düşünmek safdillik olur.
Bu arada Abdurrahman Yalçınkaya bu aralar fazla ortalıkta görünmüyormuş. Ben nerde olduğunu biliyorum. Ak Partiyi kapatmayı kafasına koymuş, şimdide sıra delil bulmaya gelmiş. Söylentilere göre google la yatıp google la kalkıyormuş. Kemalisttir ne yapsa yeridir.
Terör özgürlüğü özgürlük değildir. Türkiye'deki lümpen diktayı göremiyor; teröriste ah vah ediyorsunuz. Ah vah ediyorsunuz; zira lümpen dikta siyasi olarak sadece bu konuda konuşmanıza izin veriyor. Popülistsiniz, işin en kolayına kaçıyorsunuz; yani aslında farkında değilsiniz ama boş konuşuyorsunuz...
Aaaaaaaaa tabii ki terör özgürlüğümüz olmalı !
Anayasayı çiğneme serbest, trafik kurallarını teğet geçmek iyidir, mahkeme kararlarını istediğim şekilde uygularım demek hürriyet, kolluk güçleriyle &yandaş savcıyla halkı terörize etmek hoş ise
siz kim oluyor da terör özgürlüğü olmaz dersiniz. Seçici kurul üyesimisiniz ?.
Bu durumda herkesin her özgürlüğü olmalı.
kahrolsun yasalar ve kurallar !
Averroes
12-12-2009, 21:44
Dün DTP’nin kapatılmasıyla birlikte şovenist dalga yurdu sardı. Olaya düzmantıkla bakanlar bu partinin kapatılmasını sadece yargının teröre karşı ne kadar tahammülsüz olduğu biçiminde yorumlayabilirler. Ama işin içinde iş vardır.
Kapatma kararıyla grubun görece daha ılımlı isimlerine yasak gelirken, ki onlardan biri de süreç mutlaka parlemento çatısı altında çözülmelidir diyen Ahmet Türk’tür, içlerinde Emine Ayna’nın da bulunduğu şahin isimlere herhangi bir cezai teklifi bile gelmemiştir.
O Emine Ayna’ki sorunun çözümü için mutlaka Apo’nun muhatap alınmasını söyleyen, “tabanımız bizden dağa çıkmamızı istiyor” diyen, gazetecilere “açılım maçılım bitmiştir” diyen kişidir. Oysaki yeni partinin genel başkanı olması beklenen Emine Ayna’nın Ahmet Türk’ten kat be kat daha sert yanlısı olduğu bilinen bir gerçektir. Peki neden Ahmet Türk siyasi yasaklı olurken Emine Ayna’ya herhangi bir yasak gelmemiştir? Yoksa Ayna’nın Ak Parti hükümetini daha fazla zora sokacak, Türkiye’de Kürt-Türk çatışması çıkarabilecek bir karaktere sahip olduğu gerçeği göz önünde bulundurularak, ve bu vesileyle dolaylı olarak cuntaya zemin hazırlayacak biri olduğu için mi hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır?
Düşünmek gerek…
Bunda sonra yaşanılacak süreçte;Emine Ayna bacımızın,kürtlerin sağlam temeller üzerinde bir daha hiç kapanmayacak şekilde kuracağı yeni neo faşist-terörist partisinin başına geçmesini cenab-ı allahtan niyaz ederim...
Yani söylemeye çalıştığım; demokrasilerde umutsuzluğa yer olmamalı..bir faşist parti kapanır bini açılır..
sayın squall
faşistlerde utanma olmadığının ne ilk ne de son örneği siz değilsiniz.
fikriyatınızın genetik ortak atası hitlerin dediği gibi yalan ne kadar büyükse inanan o kadar çok olur tezini metodolojik olarak içselleştirdiğinizi zaten biliyorum.
ama ha türk ha kürt faşizm tek millettir.
insanlığa verebileceğiniz tek şey kan gözyaşı ve zulümdür.
ama evrim sadece genlerde değil düşüncelerdede gerçekleşecek ve bir gün insanlığın tamamı fikir diye ortaya attığınız bu demogojileri lanetle anacak.
Türkçesi, ''benim gibi düşünmüyorsunuz, o zaman sizde onlardansınız''
sayın squall
faşistlerde utanma olmadığının ne ilk ne de son örneği siz değilsiniz.
fikriyatınızın genetik ortak atası hitlerin dediği gibi yalan ne kadar büyükse inanan o kadar çok olur tezini metodolojik olarak içselleştirdiğinizi zaten biliyorum.
ama ha türk ha kürt faşizm tek millettir.
insanlığa verebileceğiniz tek şey kan gözyaşı ve zulümdür.
ama evrim sadece genlerde değil düşüncelerdede gerçekleşecek ve bir gün insanlığın tamamı fikir diye ortaya attığınız bu demogojileri lanetle anacak.
Dostum sen gerçekten de sorunlusun...forumu msn'e çevirme gayretinden bir türlü kurtulamadın...insanlarla iletişim kurmak için abuk sabuk yollar seçmişsin...komünist olmayan herkezi bozuk plak gibi tekrarladığın "faşist" sıfatıyla yaftalamak gibi..
Ben Türklerin üstün bir ırka bağlı olduklarını aynı şekilde Kürtlerinde aşağılık bi ırka mensup olduklarını hiç bir zaman ifade etmedim ve savunmadım ama sen hala müsamere çocukları gibi aynı cümleleri tekrarlayıp her karşıt fikri savunana faşişt sloganı atmaktasın.. inan bana bu bir hastalık!!!
kendine biran önce çeki düzen vermen dileklerimle..
DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk'un siyaset yapmasının yasaklanması ve milletvekilliklerinin düşürülmesi kararının ardından DTP'nin Meclis’teki sandalye sayısı 19'a düştü. Bugün açıklanacak yol haritasında mecliste yeni bir oluşum adı altında grup oluşturmaya karar verilirse Ufuk Uras destek vereceğini bildirdi.
İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, DTP’lilere destek için hazır olduğunu söyledi. Uras, yakın çevresiyle yaptığı toplantının ardından geç saatlerde DTP’lileri arayarak, "Size destek olmaya hazırım. Üzerime düşen görev neyse söyleyin. Grup kuracaksanız yanınızdayım" dedi.
DTP yöneticileri ise Uras'a teşekkür ederek, yol haritasının belirlenmesinin ardından tekrar görüşme isteklerini ilettiler.
saygılarımla
Bence terörü tanımlamakta da en az özgürlüğü tanımlamakta oldu kadar yanlış yapıyorsun dostum çellist (bu arada violonsel en sevdiğim sazlardandır.. sahiden çalışıcısıysanız ne şanslısınız)...
popülistmiyim bilmem ama özgürlükçüyüm .. bu popülistlikse keşke herke popülist olsa... bundan da gocunmam...
phoenix317
13-12-2009, 09:54
Bence terörü tanımlamakta da en az özgürlüğü tanımlamakta oldu kadar yanlış yapıyorsun dostum çellist (bu arada violonsel en sevdiğim sazlardandır.. sahiden çalışıcısıysanız ne şanslısınız)...
popülistmiyim bilmem ama özgürlükçüyüm .. bu popülistlikse keşke herke popülist olsa... bundan da gocunmam...
O halde ben özgürüm. Verin molotofları otobüsleri aleve veriyim bikaç kişide yansın. Özgürlüğü sınırlamak yanlış ne de olsa. Yaşasın sınırsız özgürlük. Nerede benim kaleşnikofum.
O halde ben özgürüm. Verin molotofları otobüsleri aleve veriyim bikaç kişide yansın. Özgürlüğü sınırlamak yanlış ne de olsa. Yaşasın sınırsız özgürlük. Nerede benim kaleşnikofum.
:) sevgili fenix..... özgür olunca ilk aklına gelen bu mu yani???
phoenix317
13-12-2009, 13:24
:) sevgili fenix..... özgür olunca ilk aklına gelen bu mu yani???
Konumuzla bağlantısını anlatmaya çalıştım "ayar". Ama beynin su an musait değil galiba meşgul çalıyor. Meşguli,yeti bitince konuyu baştan aşağı bir oku anlarsın sende o parıltıyı görüyorum.
DTP'nin kapatılma gerekçesi terör örgütüyle dirsek teması içerisinde olmasıydı. Eğer bu gerekçe bir partinin kapatılması için cari ise, aynı mantıkla Ergenekon Terör Örgütü ile dirsek temasında olan, hatta bizzat genel başkanının "avukatıyım" dediği terör örgütünün savunuculuğunu yapan ırkçı, faşist, cuntacı, statükocu CHP de kapatılmalıdır.
Ama zihniyet olarak CHP'li olduklarını bilmek için sadece gündemi takip etmenin yeteceği bir mahkemenin adil davranıp, Ergenekon Terör Örgütünün avukatlığını yapan, siyasi partiler kanununa göre parti kapatılma kapsamına giren yurtdışından para yardımı almak suçunu işlemiş bir partiyi kapı gibi belgeye rağmen kapatacağını düşünmek safdillik olur.
Bu arada Abdurrahman Yalçınkaya bu aralar fazla ortalıkta görünmüyormuş. Ben nerde olduğunu biliyorum. Ak Partiyi kapatmayı kafasına koymuş, şimdide sıra delil bulmaya gelmiş. Söylentilere göre google la yatıp google la kalkıyormuş. Kemalisttir ne yapsa yeridir.
Fikirler farklı, farklıdır. Kimin ne düşüneceğini dikte etmek gibi kimsenin hakkı olmamalı.
Fikir beyanı başka, sürekli dezenformasyon(kabaca yalan diyelim) yapmak başka iş oluyor.
Aceba aşırı taraf olmakla mı ilgili bu arızalar, anlıyamıyorum.
Alıntı yapmış olduğum arkadaşımızın cahil olduğunu sanarak hoş görmek mümkündür. Ama ben inanmıyorum bu kadarına da pes derim.
schoppenhauer dostumuzun dikkatine !
Herhangi bir örgüt sizin için farklı bir niteliğe sahip olabilir, buna itiraz edemeyiz. Ancak, PKK yı terör örgütü olarak niteleyen yasalardır. Mahkeme kararlarıdır. Meclis çoğunluğu bunu değiştirmemiştir.
Ergenekon örgütünün ise henüz varlığı resmen kabul edilmemişdir. Varlığı mahkemece kabul edilirse bir de terör örgütü olup olmadığı resmiyet kazanmasını beklememiz lazımdır.
İşte o zaman bununla dirsek temasında olduğu kanıtlanan kurumlar, diyelim ki CHP, hakkında yasal kovuşturma başlatılır.
Anladınız mı şimdi ?
Tarafdar arkadaşlarımıza şunu hatırlatmak isterim:
Bugünler de gelir (kısa zaman sonra) geçer, sonra yüzünüz kızarmasın.
Kemalizmi beğenmeyebilirsiniz, bende pek beğenmem, ancak eleştiri değil yalanla terörle mücadele olmuyor.(olsaydı, çiller-takşak-ağar diktası ile kürt sorunu biterdi)
Hoş, bir zamanlar bu anayasa fazla geniş geliyor milletimize diyerek mangalda kül bırakmayan matbuat ve meclis müdavimleri şimdi tarafdar oldu.
Bu kararı o mahkemeye verdiren anayasadır, 82 anayasasının bu hükmünü değiştirmek, çoğunluğa sahip olan AKP tarafından pekala değiştirilebilirdi, üstelik kendi başına böyle bir olay gelmesine rağmen. Madem AKP diğer partilerden daha demokratik, anayasanın bu hükmünü neden kaldırmıyor?
Bu kararı o mahkemeye verdiren anayasadır, 82 anayasasının bu hükmünü değiştirmek, çoğunluğa sahip olan AKP tarafından pekala değiştirilebilirdi, üstelik kendi başına böyle bir olay gelmesine rağmen. Madem AKP diğer partilerden daha demokratik, anayasanın bu hükmünü neden kaldırmıyor?
Lafı dolandırmaya gerek yok:
AKP nin anayasada beğenmediği yerler antidemokratik olanlar değildir. Antidemokratik maddeleri kolaylıkla değiştirebilir. Ancak söz konusu partinin değiştirmek istediği maddeler değiştirilmesi teklif edilemez olanlardır.
Laisizm, devletin adı, devletin niteliği gibi. Ayrıca değiştirilemez olan, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir maddesi AB girişi de yasaklar.
l
Lafı dolandırmaya gerek yok:
AKP nin anayasada beğenmediği yerler antidemokratik olanlar değildir. Antidemokratik maddeleri kolaylıkla değiştirebilir. Ancak söz konusu partinin değiştirmek istediği maddeler değiştirilmesi teklif edilemez olanlardır.
Laisizm, devletin adı, devletin niteliği gibi. Ayrıca değiştirilemez olan, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir maddesi AB girişi de yasaklar.
l
Haklısın ama benim demek istediğim madem kendini demokratik bir parti ilan ediyorsa sadece o yasa hükmünü kaldırmak bile kendini göstermesi için demokrasinin küçük adımlarında biriydi, yoksa milletvekili dokunulmazlığını ve %10 seçilme barajını da pekala kaldırabilirlerdi. Bakalım ileriki zamanlarda zor durumlara düştüklerinde AB'nin girişimiyle tek başına yazmaya kalktıkları anayasayı tekrar uygulamaya koymak için bir girişimde bulunacaklar mı?
Dtp nin kapatılmasına açıkçası üzüldüm. Demokrasilerde partilere gerekli cevabı halk verir. Türkiye'de ise malesef ya Anayasa mahkemesi veriyor yada ordu. DTP nin politikasını beyenirsin yada beyenmessin, ama demokrasiye inancın varsa partinin kapatılmasını doğru bulmak ne kadar doğru orasıda ayrı bir mesele. Tabi DTP grubunun bundan sonra kuracağı parti umarım şiddeti bir kenara bırakabilir. Umarım herkes bu gün yaşananlardan ders çıkaraır.
Averroes
13-12-2009, 19:32
Fikirler farklı, farklıdır. Kimin ne düşüneceğini dikte etmek gibi kimsenin hakkı olmamalı.
Fikir beyanı başka, sürekli dezenformasyon(kabaca yalan diyelim) yapmak başka iş oluyor.
Aceba aşırı taraf olmakla mı ilgili bu arızalar, anlıyamıyorum.
Alıntı yapmış olduğum arkadaşımızın cahil olduğunu sanarak hoş görmek mümkündür. Ama ben inanmıyorum bu kadarına da pes derim.
schoppenhauer dostumuzun dikkatine !
Herhangi bir örgüt sizin için farklı bir niteliğe sahip olabilir, buna itiraz edemeyiz. Ancak, PKK yı terör örgütü olarak niteleyen yasalardır. Mahkeme kararlarıdır. Meclis çoğunluğu bunu değiştirmemiştir.
Ergenekon örgütünün ise henüz varlığı resmen kabul edilmemişdir. Varlığı mahkemece kabul edilirse bir de terör örgütü olup olmadığı resmiyet kazanmasını beklememiz lazımdır.
İşte o zaman bununla dirsek temasında olduğu kanıtlanan kurumlar, diyelim ki CHP, hakkında yasal kovuşturma başlatılır.
Anladınız mı şimdi ?
Tarafdar arkadaşlarımıza şunu hatırlatmak isterim:
Bugünler de gelir (kısa zaman sonra) geçer, sonra yüzünüz kızarmasın.
Kemalizmi beğenmeyebilirsiniz, bende pek beğenmem, ancak eleştiri değil yalanla terörle mücadele olmuyor.(olsaydı, çiller-takşak-ağar diktası ile kürt sorunu biterdi)
Hoş, bir zamanlar bu anayasa fazla geniş geliyor milletimize diyerek mangalda kül bırakmayan matbuat ve meclis müdavimleri şimdi tarafdar oldu.
Arkadaşım tam olarak beni neyle suçluyorsunuz? Ergenekon'a terör örgütü dedim diye mi cahillikle suçlanıyorum. O halde sen de çok safdilsin. Ben kimi neyle suçlayacağımı Türkiye'deki mahkemelerin körelmiş vicdanlarına emanet etmem. Siz yargı fetişistliği yaparak mahkeme kararını vahiye denk tutabilirsiniz. Ortada adli tıp kurumunca teyit edilmiş ıslak imzalı belgeler, yine bilirkişi tarafından doğrulanmış darbe günlükleri, telefon görüşmeleri, yazışmalar, andıçlar, lahikalar varken onun yandaşlarının ona terör örgütü deyip diyemeyeceğime karar vermesini bekleyemem. kaldı ki, iddianameyi hazırlayan ergenekon savcıları sözkonusu terör örgütünü "Ergenekon Terör Örgütü -kısaca ETÖ- olarak tanımlıyorlar. Onlardan daha iyi bilecek haliniz yok her halde. Benim kime ne diyeceğime sonuçta kendileri de insanlardan oluşmuş Danıştay, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi değil, vicdanım karar verir. Bir daha da kendi ne idüğü belirsiz adalet algını bana dayatma !
Kapatılmayı hakeden bir partiydi, bu sebeple kapatıldı. Ama çözüm bence bu olmamalıydı, yani, belli bir kesime hitap eden bir parti kapatılıyor başka bir tane kuruluyor, o kapatılıyor başka kuruluyor. Yazık değil mi bu ülkenin giden parasına? Partiyi kapatmazsın, yanlış yapanları ihraç edersin, yasaklarsın, ceza verirsin para, hapis vb.
Sayın schopenhauer'in söyledikleri dikkat çekici, Emine Ayna yasaklanmıyor, Ahmet Türk yasaklanıyor, bence de dikkat edilmesi gereken bir nokta.
Bence bu karar siyasi bir karar. Yani planlanmış bir karar. Bakalım neler olacak hep birlikte görücez.
Saygılar
Ben kimi neyle suçlayacağımı Türkiye'deki mahkemelerin körelmiş vicdanlarına emanet etmem
-sen hakim misin?
-hangi ülkenin mahkemelerinde yargılama istersin?
Ben kimi neyle suçlayacağımı Türkiye'deki mahkemelerin körelmiş vicdanlarına emanet etmemkaldı ki, iddianameyi hazırlayan ergenekon savcıları sözkonusu terör örgütünü "Ergenekon Terör Örgütü -kısaca ETÖ- olarak tanımlıyorlar. Onlardan daha iyi bilecek haliniz yok her halde. Benim kime ne diyeceğime sonuçta kendileri de insanlardan oluşmuş Danıştay, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi değil, vicdanım karar verir. Bir daha da kendi ne idüğü belirsiz adalet algını bana dayatma !
-iddianame ne demek biliyor musun?
Arkadaşım tam olarak beni neyle suçluyorsunuz? bana dayatma !
partala anlatsaydım anlardı
schop !
istediğin gibi olsun
geçmiş bayramların kutlu olsun
cenkk_istt
15-12-2009, 20:57
egemenlik kayitsiz,sartsiz anayasa mahkemesinindir.
en canli ornegi bu olsa gerek.
En el hak
17-12-2009, 12:43
Yoo, DTP PKK'nın uzantısıdır.. PKK terör örgütüdür, mafyadır. Uyuşturucu ticaretinden geliri vardır, çocuk fuhşundan geliri vardır, değnekçilik ve sair herşeyden geliri vardır. PKK'nın uzantısı DTP de kapatılmıştır.
Bir noktada haklısınız o da DTP'nin bir kısım halk adına siyaset yapması için o bir kısım halk tarafından Meclis'e gönderilmesidir.
Bu namussuz oluşumun kapatılması en başta öteki başka ve asıl tehlikeli olan namussuz oluşumların kapatılma olasılığının var olduğunun ipucu olduğu içindir ki terör partisinin kapatılması hepimiz için iyi bir haberdir.
Yoo, en basitinden bu partinin militanları insan yakıyordu; işin legalliği en başından beri yoktu. Bundan sonraki molotof saldırılarında bir iki yumrukla gereken cevap verilirse sineceklerdir; aynen Apo'nun yakalanmasından AKP'nin iktidara gelmesine kadar geçen 3 yıllık süreçte olduğu gibi.
Sayın HayyaN, duygularımız ortak. Tey tey teyy! Zıney zıney zıneyy! :))
bak arkadaşım
bu sitede ortak paydalarımız olduğu gibi ayrıştığımız noktalarda olacaktır mutlaka,
ama bu ayrıştığımız noktada senin bu şekilde hakaret etmeni gerektirmiyor
bu bizi dahada karşı karşıya getirmekten başka bi işe yaramaz
lütfen kulandığın ve kurduğun cümlelere dikkat et
dtp bu ülkede halkın iradesiyle seçilmiş kürt sorununun çözümü için didinen
bir partidir
bende ona oy veren 2 milyon seçmeninden birisiyim
savaşa ve şiddete herkesten çok karşıyım
barışı ve kardeşliği herkesten çok arzuluyorum
yani
ne namussuz nede teröristim
bu ülkede askerliğini yapan vergisini ödeyen sefer görevi olan bir bireyim
siz 2 milyon seçmene,aile efradıyla birlikte 8 milyona yaklaşan insanlara namussuz diyemezsiniz
buna müsade eden site yönetiminide kınıyorum
yazıklar olsun
melesef iyi mi? kötü mü oldu 15 sene sonra anlayacağız.
bu gün dense ki alın size toprak kurun devletinizi..
emin olun doğuda kan gövdeyi götürür,daha fazla terör başıbozukluk ve yağma..
halk gene sefil olur ve hatta bedava elektirik,yeşil kart,erzak,koltuk,çekyat elden gider.
bu sefer doğu ağalar devleti olur ve 25 yeni devlet kurulur..
devlet olmak ve devlet kurmak milli olmaktan çok birlikte yaşayabilecek ortak paydaların oteriteler yoluyla bir araya getirilmesiyle oluşur.
doğu halkında demokrasi anlayışı gelişmemiştir ve önümüzdeki 1500 sene boyuncada gelişemeyeceğe benzemekte çünkü doğu halkı kul olmak istemektedir,
kul olmak isteyende hiçbir şey ama hiçbir şey olamaz..
kulluğun panzehiri demokrasidir.
DEMOKRASİ:İNSAN AKLININ VE YÖNETİMİNİN TANRIDAN DAHA ADİL VE DAHA GÜZEL BİR SEÇENEK OLDUĞUNUN KABUL EDİLMESİDİR.
TABİKİ ÖNCE DEMOKRASİYİ HAK ETMEK GEREKİR..
benim bu konuda asıl anlamadığım,
kendisi bizzat toprak ağası olan bir şahsiyetin,marabalarına nasıl ve neşekilde demokrasi sunacağıdır.
ahmet türk denen şahsın mal varlığı ve sahip olduğu topraklara bakınız.bu şahsiyetin doğu halkının özgürlüğünü savunması saçmalıktan öte bir şey değildir.,
doğuya yapılacak asıl açılım,
1-çocuk sayısı belirtirken,kız çocuklarında sayılmasıdır.
2-tecavüze uğradığı için kadınların öldürülmemesi,tecavüzcünün yargılanması gerekliliğidir.
3-kız çocuklarının eğitim hakkıdır.
4-güç ve egemenliğin nufus çokluğundan değil,nitelikli insanlardan kaynaklandığının anlatılmasıdır.
5-şıyh,şeyh gibi teranelerin değil aklın yolunun izlenmesi gerektiğidir.
6- ve en önemlisi doğu halkının ekip biçtiği toprakların sahibi olmasıdır.
malesef kürt açılımı içinde bir çok konu geçerken,toprak reformu yani asıl konu işlenmemektedir.kaldı ki dizilerle,medyayla ağalar yüceltilmektedir.ağa yanında çalışan herhangi birinin kızına (ağalığın verdiği erki kullanarak) tecavüz edip çocuk sahibi olabilmekte,daha sonra kendi statüsünde biriyle evlenip,tecavüz ettiği kadın ve çocuğunu ayrı bir eve kapatabilmektedir.hatta yeni karısına şiddet uygulamakta,okumuş kadının buna isyanıysa;konak sakinlerince yatıştırılmaktadır.
yukarıdakiler dizi senaryosu;
ya gerçekler,
hatırlayınız pek yakındaki katliamı.akrabalarının düğün evini basıp onlarca insanı hamile,çoluk,çocuk ayırt etmeden katleden insanları.
ve aynı mantıktaki insanlar haklarını belediye otobüsü,banka yakarak,olayla ilgisi olmayan üçüncü şahıslara saldırarak aramaktadırlar.
doğu halkının işe,toprağa,aşa,eğitime ihtiyacı vardır.bunlardan kimse bahsetmezken eski ağaları,yeni genel başkanları demokrasi,federasyon nutukları atmaktadır.
bakınız iç anadoluda yaşayan,yıllar önce göç etmiş kürt kökenli arkadaşların böyle sorunları yoktur.işletme sahibidirler,memurdurlar hatta fabrikatördürler.eşleri tek çocukları ikidir,eğitimlidir.hala kürtçede bilirler(hatta briç oynarken kürtçe tüyo bile verirlerdi:)) ve konuşurlar.hala düğünlerini geleneklerine göre yaparlar.gelin arabasına kırmızı,sarı,yeşil bayrakta asarlar.hiç kimse bu açılım zırvasına kadar onlara kıro dememiştir/diyemez."kürt değil misin,yakışıklısın tabii" diye türk arkadaşından iltifatta almıştır.türkler,ermeniler,kürtler,çerkesler,tatar lar kucak kucağa yaşayıp kız alıp vermektedir.kürt işadamlarının türk işçileri ve tersi de vardır.
örnek isterseniz veririm.çorumda bir sürü kürt köyü vardır.oradan arkadaşlarımın %90 ı kürttür.DTP son seçimde ne kadar oy almıştır bir bakıverin hele! ben söyleyim "0"
ondan önceki genel seçimde kaç oy almıştır(yüzde demiyorum kaç tane)
yine yanıtlayayım "54" üstelik hatırı sayılır ülkücü,kafatasçıyla yaşamalarına rağmen.
NEDEN?
çorumla mardini ayıran temel konu nedir?
çorumda kürtler hiç bir zaman ezilmez,en başta da türkler ezdirmez.80 öncesinde faşistlere yine türk ve kürt beraber direnmiştir orada.ABD güdümlü PKK ve DTP nin tuzağına da gelmemiştir oralar.çünkü parası vardır,eğitimlidir,kendini hiç bir ağaya teslim etmez.dönen dolabın,tezgahın farkındadır.ve emin olun dengeler dönerde,kürtlere karşı bir linç operasyonu başlarsa,çorumdaki kürt yurttaşı,çorumdaki türk yurttaş kollayacaktır.tersi de doğrudur.
saygılar..
jazz 001,........ Ve sizin de bu partiye gönül vermiş olmanıza derinden üzüldüm ve adınıza utandım.
arkadaşım Çellist olmaz böyle birşey... başka birinin kişisel seçimine utanmak ne haddinize...
çok yanlış !!!!!
Lafım maksadını aşmışsa özür dilerim.
Ama terör odağı olduğu resmen tescillenmiş bir oluşuma destek verenlerin utanç verici bir iş yaptıklarını düşünüyorum.
Arkadaşlar
mesajları incelemek ve gereken müdahaleleri yapmak üzere başlığı kısa süreliğine kapatıyorum.
saygılarımla
Arkadaşlar,
bazı mesajlar kaldırılmış ve başlık yeniden açılmıştır.
Hepinizden ricamız:
(1) Sitemizde -terör/şiddet propagandası ve ırkçılık hariç- her türlü görüş savunulabilir ve savunulmaktadır.
(2) Hangi görüşü savunuyorsak savunalım, lütfen üslubumuza dikkat edelim. Kaba, aşağılayıcı, tahrik edici ifadelerden ve hakaretlerden kaçınalım.
(3) Bu kurallara uymayan bir mesaj yazıldığında, lütfen aynı düzeyde karşılık vermeyin. Mesajın üstündeki ! butonuna basarak yöneticilere bildirin.
İyi tartışmalar...
saygılarımla
kuranyeter
18-12-2009, 16:01
merhaba,
dünkü yazmış olduğum yazımın uslubundan dolayı herkesten özür dilerim.
selamlar...
İstifalarını geri çekmişler. İmralı'dan öyle talimat gelmiş. Çekilmeyin demiş, bu milletvekilleri de çekilmemiş, bunu da dile getirmişler. Şimdi bu kişiler meclis e geldiğinde ne olmuş oluyor çözemedim ben?
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13242730.asp?gid=229
teotihuacan
18-12-2009, 21:06
Apodan talimat almışlar istifa etmeyeceklermiş. Bakın şu konuşana...
Bunu diyeni esas meclis kapısından içeri koymamak gerekmez mi?
Bu yaşanan süreç bence insanın kafasında bazı sorular oluşturuyor. DTP bilerek, belli bir amaç için kapatıldı gibi, bu süreçler yaşanılsın gibi.
Kandille Apo aynı çizgide değil.
Apo kendini kurtarma derdinde.
DTP'nin sorunu IQ yetersizliği.
DTP (http://www.gundem-online.net/search/DTP)'li milletvekillerinin istifa kararının değerlendiren İmralının Paşası :
'Milletvekillerinin istifası konusunda ben farklı düşünüyorum. Çözüm demokratik mücadeledir. Bence henüz istifa edilecek aşamaya gelinmedi. Meclise dönüp demokratik siyaset geliştirilebilinir' dedi.
Bunun üzerine ,Diyarbakır'da atıp tutan 21 vekil ;Ankara 'da apo vekili oluverdi..Kürt halkı gene vekilsiz..
kuranyeter
20-12-2009, 14:35
merhaba,
dünkü yazmış olduğum yazımın uslubundan dolayı herkesten özür dilerim.
selamlar...
MERHABA,
sayın yetkili şuan bana yollamış olduğunuz mesajınızı okudum,yapılan hatalı usluptan dolayı yukarıda gereken ifadeyi kullandım,bu konuda yapmış olduğum özür konusunda oldukça samimiyim.
muhabbetle
İstifalarını geri çekmişler. İmralı'dan öyle talimat gelmiş. Çekilmeyin demiş, bu milletvekilleri de çekilmemiş, bunu da dile getirmişler. Şimdi bu kişiler meclis e geldiğinde ne olmuş oluyor çözemedim ben?
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13242730.asp?gid=229
Yeni kurulan partiyi arka planda yönetecek fiili başkanın Apo olduğu. Yani bir terörist, ileride siyaset arenasında koskoca bir ülkeyle nasıl dalga geçilir diye ders olarak okutulacak. Bunu sağlayanlar da, herşeyi bir koltuk uğruna feda edenler.
CasterTroy
20-12-2009, 20:59
Yeni kurulan partiyi arka planda yönetecek fiili başkanın Apo olduğu. Yani bir terörist, ileride siyaset arenasında koskoca bir ülkeyle nasıl dalga geçilir diye ders olarak okutulacak. Bunu sağlayanlar da, herşeyi bir koltuk uğruna feda edenler.
Efendim? Pek anlayamadım sayın Titan. Bir açıklayabilir misiniz?
Yasakci zihniyet neye cozum hani bir laf vardir : baskasi icin ozgurluk istemeyen kendiside haketmemis demektir.
Gorulen odur ki bir asirdir yurutulen politikalar hicbir yaraya melhem olmamistir.Bu sanirsam osmalidan kalan miras osmalida karincanin ustune cekicle giderdi.
Bu site Turan Dursun'a atifen kurulmus bir site degil mi?Turan Dursun'da hayatini tabulari yikmak adina kaybetmedi mi?Bir doneme kadar inkarci zihniyet kurtlerin varligini bile kabul etmiyordu. Bize gereken daha fazla demokrasidir ve demokrasilerde partiler kapatilmaz ancak bu askeri rejimlerde olur.Dusunun bir; siyasi arenayi insanlara kapatirsaniz yonelecegi alanlari, bu alanlarin Turkiye'ye hic bir fayda getirmeyecegide kesindir.
Efendim? Pek anlayamadım sayın Titan. Bir açıklayabilir misiniz?
Yani diyorum ki, bunların asıl parti lideri Apo'dur, yeterince açık değil mi?
basitrasin
20-12-2009, 23:57
Herkese selam.
Bize ne kadar aykırı gelirse gelsin insanlar fikirleri doğrultusunda özgürce örgütlenebilmelidir. Yasaklar, parti kapatmalar çöpleri halı altına süpürmeye benzer. Gerçek bir temizlik ancak sandık başında halk tarafından yapılabilir. Ben mantıklı şeyler yapan partilerin vatandaşlarımız tarafından destekleneceğine. Yanlış yapanların sandığa gömüleceğine inanıyorum.
Bence asıl yapılması gereken parti kapatmak değil, düşünce özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasıdır.
Saygılarımla.
Yanlismiyim? Mahir kaynakti galiba pkk'nin kurulusunu diyarbekir ceza evlerine baglar.Dtp aponun partisi olsun ona oy verenlerde Apo'cu ancak bu Apo'yu ve apoculari gormemezlikten gelmek sorununuzu cozuyor mu?Bana soylermisiniz kac kisiyi ekonomik acidan doymus ,egitimli,cagdas birer bireyi daga cikara bilirsiniz?
en çok garibime giden şey de dtplilerin aponun emriyle hareket etmesine şaşıranlar kızanlar vb.bunlar zaten pkknın siyasi kanadı marsta mı yaşıyorsunuz daha ne olacaktı ki?
Bana soylermisiniz kac kisiyi ekonomik acidan doymus ,egitimli,cagdas birer bireyi daga cikara bilirsiniz? bir şey soracam pkknın en az yarısı ırak suriye ve irandan gelen kürtler.onları nasıl adam edeceğiz suriyeye de mi okul yapalım?
Bana soylermisiniz kac kisiyi ekonomik acidan doymus ,egitimli,cagdas birer bireyi daga cikara bilirsiniz? bir şey soracam pkknın en az yarısı ırak suriye ve irandan gelen kürtler.onları nasıl adam edeceğiz suriyeye de mi okul yapalım?
buna göre
AhmetAltan, hasan Cemal, Gerhardt Schröder, Nazlı Ilıcak, Rete, Güler Sabancı, Belgeli Murat, Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, cenker, Hayrünnisa Gül, gonca, Cemil İpekçi vb. dağa çıkmayacak nitelikdedir.
Bence YılmazGüney çıkardı.
al bundy
21-12-2009, 01:54
en çok garibime giden şey de dtplilerin aponun emriyle hareket etmesine şaşıranlar kızanlar vb.bunlar zaten pkknın siyasi kanadı marsta mı yaşıyorsunuz daha ne olacaktı ki?
İşin kökeninde vatansızlık ucunda vatan olunca her türlü kürt dağa çıkar.
Al bundy alinti:)
"Isin kokeninde vatansizlik ucunda vatan varsa her kurt daga cikar".
Saniyorum sadece bu tez kurtlerle alakali olmasa gerek.
Eger insanlar vatan icerisinde vatansiz birakilir ise saniyorum bu tez herkes icin gerekli olur ve bu istemlerin haksizligi nerde?Filistinlilerin vatan istemleri mesela ,O zaman insanlari vatan icinde vatansiz birakmamak gerek.Nasrettin hoca deyimi ile peki bu hirsizin hic mi sucu yok?Neden herkes savunma pisikolojisi takiniyor yada neden ideolojiler insana dair birsey yok,insani dusunen yok. Ismi lazim degil A ulkesinin bas sehrinin luks lokantasinda 2 irakli gazetecisiyle yaptigim konusma geldi de aklima. burda iraga saldirmayin diye protestolara katildigimi soyledigimde adamin kizdigini hatirliyorum.Biz basimizdaki diktatorun gitmesi icin hergun allaha yalvariyorduk diyordu adam oturdugu luks koltukta ve bonfilesini yavasca keserken ben amerikalilari seviyorum diyordu adam. bir an icin yahudiliginden suphe etmedim degil.(Sadece canlar satilik olmaz vatanlarda satilir ancak bunu butun genele vurmak paydayi dogru kilar mi?)Cunki demokrasi bir kutu cikolata gibi dusunuyor ona disardan hediye ediliyor yada alina biliyor.Biz demokrasiyi goturuyoruz diyor amerikalilar.sanki komsu ziyaretinde bir kutu cikolata.O nedenledir ki basindanda soyledigim gibi ozumsemeli demokrasileri bizim secimlerimiz goz ardi edilmemeli.Bu ayni akp'nin gitmesi icin askerleri davet eden zihniyetten farli degil.Soyledigimden su anlasilmasin demokrasinin mukemmel bir yonetim sekli oldugu,eger ozumsenmemis ise kafa sayarsiniz yada oyunuzu komure satarsiniz elimizde su an icin daha bir yonetim sekli olmadigina gore demokrasiye yapismali bence ve benim bildigim demokratik ulkelerde partiler kapatilmaz.Ustelik o parti belli bir bolgeden hatri sayilacak bir oy ile meclise girmis ise.
al bundy
22-12-2009, 01:05
Al bundy alinti:)
"Isin kokeninde vatansizlik ucunda vatan varsa her kurt daga cikar".
Saniyorum sadece bu tez kurtlerle alakali olmasa gerek.
Eger insanlar vatan icerisinde vatansiz birakilir ise saniyorum bu tez herkes icin gerekli olur ve bu istemlerin haksizligi nerde?Filistinlilerin vatan istemleri mesela ,O zaman insanlari vatan icinde vatansiz birakmamak gerek.Nasrettin hoca deyimi ile peki bu hirsizin hic mi sucu yok?Neden herkes savunma pisikolojisi takiniyor yada neden ideolojiler insana dair birsey yok,insani dusunen yok. Ismi lazim degil A ulkesinin bas sehrinin luks lokantasinda 2 irakli gazetecisiyle yaptigim konusma geldi de aklima. burda iraga saldirmayin diye protestolara katildigimi soyledigimde adamin kizdigini hatirliyorum.Biz basimizdaki diktatorun gitmesi icin hergun allaha yalvariyorduk diyordu adam oturdugu luks koltukta ve bonfilesini yavasca keserken ben amerikalilari seviyorum diyordu adam. bir an icin yahudiliginden suphe etmedim degil.(Sadece canlar satilik olmaz vatanlarda satilir ancak bunu butun genele vurmak paydayi dogru kilar mi?)Cunki demokrasi bir kutu cikolata gibi dusunuyor ona disardan hediye ediliyor yada alina biliyor.Biz demokrasiyi goturuyoruz diyor amerikalilar.sanki komsu ziyaretinde bir kutu cikolata.O nedenledir ki basindanda soyledigim gibi ozumsemeli demokrasileri bizim secimlerimiz goz ardi edilmemeli.Bu ayni akp'nin gitmesi icin askerleri davet eden zihniyetten farli degil.Soyledigimden su anlasilmasin demokrasinin mukemmel bir yonetim sekli oldugu,eger ozumsenmemis ise kafa sayarsiniz yada oyunuzu komure satarsiniz elimizde su an icin daha bir yonetim sekli olmadigina gore demokrasiye yapismali bence ve benim bildigim demokratik ulkelerde partiler kapatilmaz.Ustelik o parti belli bir bolgeden hatri sayilacak bir oy ile meclise girmis ise.
gonca,
Uzunca yazmışsın fakat laf kalabalığı yapmışsın, çok alakasız yazmışsın.
Yazdıklarım sadece Kürtler için geçerliydi. Tarihi boyunca hiçbir devleti, bayrağı olmamış bir topluluğun; 21. yy'da da olsa nispeten feodalite mantığından sıyrılarak bağımsızlık ve ilk defa vatan kurma isteğidir.
1.)Avi Shlaim der ki: "Filistin halki yasadigi topraklar uzerinde hicbir zaman tam egemenlik gostermedigi icin bu topraklara bagli hakkida yoktur."
Ancak bugun israil'in bile tanidigi International court of justice buna ek olarak 100'e yakin ulus filistin halkini tanimaktadir. (hicbir zaman devleti olmamis topluluk)
2.)Jonhn Berger'in,"teroristin mayasinda herseyden once bir umutsuzluk vardir yada daha keskin ifade edecek olursak bir askinlik,kendi hayatini sunarak umutsuzluga anlam kazandirma derdi. (Egitimli,cagdas ve umutlari olan insanlarin daga cikma istemlerinin yuzdesi)
3)Leyla Halid:"Siyonizm ve nazizm ayni seydir."Ezilen her zaman hak sahibidir.Haksizligi ortadan kaldirmak icin mucadele etmeliyiz.Bunun icin bizim Israil halklarini ciceklerle karsilamamizi beklemeyin.Filistini yok etmek icin cicekleri koparabilirsiniz ama baharin gelisini engelliyemezsiniz.(Anlayana sivri sinek saz...)
4.)Israil otobuslerinde filistin halkina yonelik ilan:Sadik olmayana vatandaslik yok(ya sev ya terk et)
5)1.5 milyon gazzeli cogu su,elektirik,yol ve temel malzeme eksikliginden boguluyordu.Savunmasiz sivil filistinliler Israil askerleri tarafindan olduruluyordu.Araplar ders verilmesi gereken cahillerdi(Feodalite mantigindan kurtulmaya calisan cahil koyluler,hicbir zaman olagan ustu halle karsilasmamiz aldigi 4 ekmegi karneye baglanmamis evleri yakilmadigindan insan haklari mahkemesinden tazminat falanda almamislar.Bu kalp seni unuturmu filimin konusu olan hapisaneleri koylerinde bir fiil yasmamislar.)
6.)1989-2003 : yaklasik 20 yilda £12 tirilyon bolge halkina zarari.Naomi Klein'e gore savas ve terorist saldirilar yogunlastikca Tel Aviv Borsasi bu krize Paralel yukselmekte(Derin devlette terorizimle beslenen uniformali teroristler)
Al'a atifen laf kalabaligindan konunun anlamini bulman gerek.Direk yazmaya calissam sana hakaret ettigim anlamini cikarirsin:)
al bundy
22-12-2009, 14:54
gonca,
Yazdıkların Kürtlerin durumu ile alakasız.
Burada Kürtlerin terörünü İsrail örneği ile meşru kılmaya mı çalışıyorsun?
Yoksa İsrail'in Filistin'i işgali ile orada huzuru bozduğunu söyleyerek Türklerin, Kürtlerin vatanını işgal ederek aynı şekilde böyle kötü bir duruma sebep olduğunu mu söylüyorsun?
Al bundy benim bir hocam vardi cocuklar sizin yerinize odevinizi yapmami beklemeyin derdi boyle bir beklentiniz varsa daha cok beklersiniz derdi:)Kadina her gun kufr ederdim senin isin ne burda sorularima cevap vermiyorsan, acik universiteye giderdim ozaman derdim icimden .Ancak kadini o ders bittiginde anlamistim.Senin deyiminle tekrar laf kalabaligi anliyacagin.
al bundy
22-12-2009, 15:38
Al bundy benim bir hocam vardi cocuklar sizin yerinize odevinizi yapmami beklemeyin derdi boyle bir beklentiniz varsa daha cok beklersiniz derdi:)Kadina her gun kufr ederdim senin isin ne burda sorularima cevap vermiyorsan, acik universiteye giderdim ozaman derdim icimden .Ancak kadini o ders bittiginde anlamistim.Senin deyiminle tekrar laf kalabaligi anliyacagin.
Birbiriyle alakasız bir şekilde, düzensiz bir şekilde yazarak ne yapmaya çalışıyorsun anlamış değilim. Fikirlerini kısa ve net bir şekilde yazmayı beceremiyor musun?
Alakasiz yazmaya devam!
Babam yillarini verdi guneydoguya.Kimisine gore asimile icin ordaydi. Cocuklugumdan azda olsa hatirlarim askeriyenin icindeydi genelde ogretmen lojmanlari.Meslegi kutsaldi onun icin allah inancida yok adamin icindeki insan sevgisi asimile degil. Yeri gelmis koyluye,hemde koyluye topragi nasil ekmesi gerektigini ogretmis. Cogu zaman devleti temsilen ben vardim diyordu, hastaneye kisin ulastiramadiklari icin olen ogrenciside olmus dogumda olen koylu kadinlarda.
Benim icin ogretmenlik gozumde tuten bir meslekti hayali ile yasadim ve ogretmen oldugunda bir dag koyune verdikleri gun uc, bes ev baska kimsecikler yok.Bekar adam bir hafta boyunca mercimek corbasi isitip icmekten ve yanlizliktan bunalima girmis.Oyle yerlere verilmiski cocuklara once turkce sonra okuma yazma ogretmis.
Sonra hemde yillar sonra ben alti yasindayken ciktigimiz ogretmenlik yaptigi o bolgelerden birinde bulduk kendimizi o zamanlar olaganustu hal yururlukteydi.Kisacik bir yolu kac kez durdurularak aldigimizi hatirlamiyorum,koylu kadin sen kimligini alma.. her aramada durdurulup biryerler araniyor askerlerce sonra yola devam.Muhtesem bir tense var havada insani bu tense kanser eder.
Donus yolu daha eglenceliydi muzaffer izgunun kitaplarinin konusunu nerden buldugunu ogrenmistim.Kucuk bir araba icindeyiz arabanin icindeki herkes ama herkes ben ve babam haric tutuklanmis.Onceleri sesiz ve tedirgin bir tutum bize karsi.Fakat eskilerden bir adam babami taniyinca, konusmaya basladilar.Hepsi erkek bayan bir ben. Kisin ortasi ben oraya sivri topuklu ayakkabi ile gitmisim neye hizmet:)
Sofor iri yari bir adam iki buklum suruyor kucucuk araci once o basladi.Beni iceriye aldilar(rutbesinide soyledi ancak hatirlamiyorum bir asker)dovmeye basladi ama bana yetisemiyor sandalye getirin dediginde uzerimde kiracak diye dusundum diyor ama asker sandalyenin ustune cikip bana yumruk atmaya basliyinca kendimi tutamadim o vuruyor ben guluyorum o vuruyor ben guluyor.Arkalardan biri o birseymi dedi bizi attilar iceriye amcaogluyla, dovmusler suspus oturmusuz kosede. Sonra iceriye gencten bir cocuk getirdiler cocugun elleri havada yasasin bilmem ne diye bagiriyor askerler agzini kapatmaya calisiyor sonra aldilar bunu yan odaya. Dedimki amcaogluna: analar ne evlat doguruyor bak hele bize.Bir ara bir viy... sesi geldi yan taraftan, getirdiler genci iceriye bir eline bir sigara digerine cay. Bir firt ondan bir firt caydan bir isim,bir firt ondan bir firt ondan bir isim liste uzadikca uzadi eskiden hergun gelen iskence sirasi haftada gelmez oldu.
Ortam iyice isinmisti basindan gecen aglanacak seylere kakir kakir guluyordu bu gencler.Birbaskasi:Bizi iceriye almislar kis,soguk usuyoruz neyapalim dedim yanimdakine oda dediki gurultu cikaralim gelir bizi doverler isiniriz.Diger genclerden biri isim verip neden onun gelmedigini sordu hasta lafini alinca.Ya bakin bizi iceri alirlarsa onun adini verelim yol yapilmasini isteme fikrini once bize o verdi dedi diyince, digerleri karsi cikti cunki o devrimci bizse ispiyoncu oluruz diye.
Al' dan alinti Gonca'larda daga cikar diyorsun evet bir donem ciktik belkide senin hic bilmedigin o daglara.Bunu soyleyen sen belkide beynin bir kenarinda vatan sever kahraman ancak demokrasilerde parti kapama olmaz diyen beni iki saniyede daga cikardin bravo.Yuksegi peksevmem ama.
Ayni neye benziyor biliyormusun Ataturku masonlukla suclayan, yunan donmesi oldugunu soyleyen ve osmanli padisahlarini yerden goge sigdiramayan adamlar(vatan severler) bilmezler mi hangi osmanli padisahinin annesi Turk?Turk oldugunu soyleyen, turk oglu turkum diyen adamlar osmanlinin devlet ve millet yapisini bilmezler mi? yada gecmislerini secerelerini bukadar net cikarirlar.Sen mesela?Avrupalilarin turklere nefreti nerden bilirmisin? cocuklarini onlara karsi kullanmalarindan. Yeniceri askerlerinin hiristiyan cocuklarindan olmasindan,belkide o yeniceri askerlerinden bir senin babandi mesela yani.
Uni.de karsilastigim ulkuculerin cogu lazdi ve kiraldan cok kiralciydilar.Vatan severlik daglara yazmak yada oturdugun yerden olmaz.
Simdi sizler kahraman. Burdan biriydi galiba derki.Cogunluk onu destekliyor diye o sey dogru her zaman olmayabilir din mesela.Alternatif duymaz iseniz diyolog olmaz monolog olur.Cogunluk senin gibi partilerin kapanmasini dogru buluyor diye parti kapamanin dogrulugunu gostermez birdaha soyluyorum vatansever arkadas.Eger ortada bir sorun var ise diyalagada ihtiyac var demektir diyalagun onunu tikamamak gerekir.
Birilerinin tuzu kuru olabilir herkes onlar gibi cocuklarini avrupaya kacirtip askerlik yaptirmama sansina sahip degil yada arka bahcesindeki havuzunda askerlik yaptirmak gibi.Vatandasin uzerinden kolay politika ureten bu vatan sever politikacilara pekte bel baglamamak gerek.Bakin kurtlerin birsey almasina gerek yok memlekette birsey kalmadi zaten.Herseyleri ozellestirip tuzellestirdik.Bence kurtleride ozellestirisek bu isi cozeriz.Ancak bu aksamki harbi alakasiz oldu:)
al bundy
23-12-2009, 06:55
Aferin, böyle devam et.
Konuyu saptırmayı da başardın.
Artık kendi kendine yazıp durursun.
Evet ben hep farkli seylerden bahsettim mesela him...Amerikadaki kizilderelilerin bu gun bile bir eyaletten oburune gecerken hatta bolgelerinden izin almalari gerektigini anlattim.Konuyu bayagi saptirmisim habersiz:)Bunlari kurtler turkiyede zaten yasamiyor birebir, timbik tulu'larin hayat hikayesi.
10 minutes by Ahmed Imamovic-Best short Film in Europe cok guzel ve bir okadarda anlamli dunyayi sadece oturduklari yer sayanlar icin birde dunyanin ayri bir yerinde farkli yasam ve gercekliginin varligini gosteren bir filim.Ancak kimilerine anlamsiz gelebilir konunun ozu daha nasil anlatilir bilmem.
Sayın Gonca, her sütten ağzı yanan, bunu yedi düvele anlatmaya kalkarsa, bu ülke işte aynen bu şekilde sadece ama sadece konuşmaktan öte hiçbirşey yapamaz.
Saygılarımla
Konusmak gerek,birbirimizi anlamak,diyalog yollarini acik tutmak.Inanin oz kardesinizde olmus olsa dahi sizdeki rahatlik, ondaki rahatsizlik kardesligine ragmen batacaktir.Bir gun karsiniza dikilirse sacmasapan istemlerle sasirmayin.Sayin Me,bu gun neden bu ulke hicbir sey yapamiyor biliyormusunuz cunki konusacak insanlari her on yilda bir askeri darbe ile konusamayacak hale getirirseniz,dusuncelerinden korkar hale getirirseniz ilerde emin olun konusacak adam bile bulamiyacaksiniz.George Orwell'in 1984'unu bilirsiniz degil mi?Bizden iste oyle bir toplum yaratildi.Hicbir sey yapamiyorsak bile birakin konusalim,dinlemiyelim sadece...
Yarim hekim insani canindan eder.Ortalik yarim hekimlerle dolu sayin me, evet Dtp bir orgut liderinin sozunu dinliyor olabilir ancak partinin arkasindaki ona oy veren insan toplulugu gerceginin onune geciyor bu gerceklik.
timurcan
17-01-2010, 00:57
Parti kapatmak demokrasimize zarar vermekten başka hiçbir işe yaramaz,zaten iki gün sonra başka bir parti kurulur