Orijinalini görmek için tıklayınız : Hobileriniz ve İlginç Yanları Neler?
Böyle bir başlık açayım dedim, zaten başlık yeterince açıklayıcı. Ben başlıyorum, eğlenceli bir başlık olacağı kanaatindeyim;
Hobilerimden birisi voleybol oynamak. Bu sporla ilgili ilginç bir yön olarak şunu söyleyebilirim, hani oyuncunun smaç vurması var ya, işte onun fiziki güçle pek az alakası var. Daha ziyade teknik bir hareket, temel olarak bedeninizi ve nihayet kolunuzu bir kırbaç gibi kullanmaya dayanıyor.
matillda
20-12-2009, 15:20
Karakalem resim, bisiklet, fotograf. Ellerimle kaleme, gidona ya da deklanşöre dokunduğumda, çizmeye, çekmeye ya da sürmeye başladığımda hissettiğim senkron. Görece bir acemilik evresini aştıktan sonra -bana göre- pratik tekniği tarza aktaran yegane ve enfes ilginçlik :)
Resmi çalıştığım iş dışında profesyonel maketçilikle de uğraşıyorum. Şunu demeliyim ki; dünyanın en iyi ve zevkli uğraşlarından (mesleklerinden) biri.
Üniversitede resim topluluğu başkanıdıydım.İzmir Fen Lisesindede bir dönem istek üzerine ders verdim.Akordiyon çalardım bir ara ,ama depresyondaki bir gün parçaladım akordiyonumu.Maket olayınada meraklıyımdır,arada eser aklıma bir messerschmitt birleştiriveririm.
Toplamda beni "ayrıntıcı" yaptı bunların hepsi.
Resimle ve maketçilikle ilgilenen çokmuş. Aslında ben de resimde oldukça iyi olduğumu söyleyebilirim fakat düzenli olarak yapacak kadar ilgi gösteremiyorum, bunun bir sebebi de iyi olmama rağmen çok iyi olmamam. Çok iyi yapamadığım işler özellikle zaman tüketici ise o kadar zaman harcadım çok iyi olmadı diye düşünüyorum, sinirim bozuluyor.:D Çok iyi olmadığı halde bir hobi olarak yaptığı şeyleri sürdüren insanlara da saygı duyarım sonuçta en kötü hobi bile TV izlemekten daha hayırlıdır.
Bu arada maketçilerin ne maketi yaptıklarını merak ettim? Biraz detaya girebilir hatta maketlerinin fotoğraflarını ekleyebilirler.
Akordiyon çalardım bir ara ,ama depresyondaki bir gün parçaladım akordiyonumu.
Bunu okuyunca bayağı güldüm. Akordiyonu ve çağrışımlarını düşününce "ben de kırardım" diye geçti içimden.:D Sakın depresyona girme sebebin aslında akordiyonun ta kendisi olmasın (M. Night Shyamalan filmleri gibi oldu bu da)? :D
klasik müzik özelikle de barok müzik hayranyım.. JSbach'a tapabilirim :) ayrıca Mahler, Bruckner ve Soshtokovich ..... böyle gider
Bu arada maketçilerin ne maketi yaptıklarını merak ettim? Biraz detaya girebilir hatta maketlerinin fotoğraflarını ekleyebilirler.
2.Dünya savaşı uçakları birleştirmek hoşuma gidiyor.Arada bir belki tanklar ,yarı tırtırlılar.Çeşitli açık arttırma sitelerinde ölçekli asker figürleri satılıyor.Onlardan alıp kendimce diaromamsılar inşa etmeye çelışıyorumdum.
Akordiyon olayında fena değildim ama insanın sinirlerinin tepesine çıkmasına ,depresyona girmesine sebep o kadar çok şey çıkıyor ki her gün karşınıza.Bunlardan biri ile bir gün yüzleşince hırsımı canım Weltmaister'imden aldım.Yazık oldu.
Bu arada titan dostum ne maketleri birleştirmekten hoşlanır acaba?
savaş uçakları birleştirmek harika bir ara bende denemiştim ama sonrasında vaktim olmadı...
matillda
22-12-2009, 00:21
Çeşitli şarapların mantarlarını biriktirmek :D bir ufak koli dolmak üzere. "E tamam artık!" dediğimde bir kısmını boyayarak bir kısmını doğal rengiyle, iplere takıp, evin kapısız bir odasına tak olarak asma hayali kurmak ;)
Profesyonel olduğu için, mimarlardan veya inşaat şirketlerinden gelen projelerin küçük birer ölçeklerini yapıyoruz. Zamanı kısaltması açısından makine ile yeni yeni yapmaya başladık ancak şunu diyebilirim ki; dünyanın sayılı el emeği ile yapılan maketçilerinden biriyiz. Sadece yurt içi değil yurtdışından bile müşterilerimiz var.
Şu sıralar en favori hobim, http://en.wikipedia.org/wiki/Manga okumak.