Eliko
20-12-2009, 20:54
Bir kaç gavurla beraber yerel bir televziyona çıkıp "insanı" konuşmak için bir program düzenledik. Oraya Molla, Hoca, Öğretmen, Sezgisel, Kürtçülerde katılmıştı. Yani amacımız renkleri buluşturup birşeyler anlatmak. Program başlamadan hemen birkaç dakika önce bir iş adamınıda çağırdılar. Bize bu program yeni fazla çıkışmayın denilmişti. Yani bu son olur manasında... Herşey normal gidiyordu. Taki işi adamımız eline mikrifonu alana dek. Çünkü halkımızın gerçekleri konuşlacaktı aynen şöyle dedi: "efendim geçen cipimle çarşıdan geçtim gaz bombası kokusunu aldım. Allah'ım ben niye bu şehirde yaşıyorum dedim. Bu şehirde yaşamak çokzor hele hele zengin olmak daha çok zor. Düşünün cipinizi rahat kulanamıyorsunuz" Yani acı bir gülümseme tutu beni ama konuştuktan sonra bizleri dinlemeden çıktı tabi. Bana sıra gelince sermaye, işsizliğe, tabular, kürt halkına biraz değindim ama o iş adamı beni çok düşündürdü "be hey adam ya hiç cipi olmayan adam nasıl yaşıyor? be hey adam sen o günde cip kulanmasan ne olacak? işte fakirleri hayvan kategorsine bile sokmuyorlar. Zenginlerin az bir rahatı bile düşünüyor" Bu toplumun nabzıdır sizinle paylaşmadan edemedim. Komiklere mi atayım? acılı bir müzik eşliğinden mi vereyim kararımı veremedim. Nasılsa okuyan kararını verir. Zenginliğinden şikayetçi isen dağıt malını ya taş at, yada fakir gibi huzurlu(!) ol. İş adamımız fakirlere bir çağrıda bulundu lütfen bizi rahatsız etmeyin, insanca yaşayın ve sevelim... Allah'a hamd ettikten sonra sıtır olup çıktı.
Saygılarımla
Elikoyum
Saygılarımla
Elikoyum