PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AB'den Türkiye'ye tokat!

teotihuacan
21-12-2009, 17:55
Bugün bir haber okudum, milliyet ana sayfasında abuk subuk haberlerin arasında küçücük bir yer verilmiş. AB üyelik müzakerelerine henüz başlamadığı Sırbistan, Makedonya ve Karadağ'a vizeyi kaldırmış. Buna karşılık 40 yıldır müzakere ettiği Türkiye'nin durumu ortada.

http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=19&ArticleID=1176347&Date=21.12.2009&b=Turkiyeyi cildirtan cifte standart

Tabii bu AB'nin ne ilk tokadı, ne de sonuncusu olacak. Son derece aşağılayıcı bir durum.

AB'ci arkadaşların konuya katılımını ve yorumunu bekliyorum. Ne olacak AB ile sonumuz? Sizce de buna bir son vermenin zamanı gelmedi mi? Yoksa iç politika uğruna bu aşağılamaya devam mı etmeliyiz?

Saygılar.

tayyare
21-12-2009, 18:57
teocancazım !

onlar taze ufalanmış-ayıklanmış bir ülkenin üyeleriydi.
Hiç bir aşağılama yokdur bizim için. Demekki daha sağlam duruyoruz.

Pek yakında öncelikle trakya vilayetlerimiz AB ye entegre olacaklar.
Vize istemeyenler: ikamet vesair kayıtlarını naklediversinler.

mongus
21-12-2009, 23:07
Zaten A.B ye giremiyeceğimizi hem siyasiler hem hükümet hemde halk biliyor, eskiden bu proje Türkiye'yi deşifre etmek için dış güçler, ajanlar, diplomatlar, yasadışı ve yasal olmayan örgütler tarafından kullanıldı, Türkiye'yi bölme, parçalama, azınlıkları ayaklandırma, misyonerlik çalışmalarınında rahat yürütülmesi çabası için Türkiye kandırıldı. Dünya bir krizde ve avrupada bunun etkisinde kaldı, Türkiye'ye birşey kazandırmayacağıda açık A.b nin. Vize sorunu A.B ye girmeyle ilgisini kaybedicektir, Türkiye biraz daha güçlenip ekonomik bakımdan biraz daha ilerlediğinde zaten mecbur kalacıklardır. ve bu bence yakındır.

Şimdi Türkiye'yi A.B ye almadıklarını ve almıyacaklarını bilen siyasiler ve halk , Yeni dünya gelişiminde A.B yi kullanmaya başladı, gelişim ve teknolojilerden , halk ilişkilerinden kopmamak için rest çekme yoluna gitmiyorlar ve bencede doğrusu bu, A.B nin her dediğini yapmamaları gerekir ve yapılmayacaktır. Bu yolla Türkiye ilişkilerde elinde kozunu her zaman tutucaktır.

teotihuacan
22-12-2009, 12:41
teocancazım !

onlar taze ufalanmış-ayıklanmış bir ülkenin üyeleriydi.
Hiç bir aşağılama yokdur bizim için. Demekki daha sağlam duruyoruz.

Pek yakında öncelikle trakya vilayetlerimiz AB ye entegre olacaklar.
Vize istemeyenler: ikamet vesair kayıtlarını naklediversinler.

sevgili tayyare,

ufalanıp öyle girelim biz de, malum AB'nin sindirme kapasitesi uygun olmayabilir...
bu alçak ve aşağılık katılım çerçeve belgesine imza atanlar damat feritler gibi tarih tarafından yargılanacaklar...

teotihuacan
22-12-2009, 12:49
Zaten A.B ye giremiyeceğimizi hem siyasiler hem hükümet hemde halk biliyor, eskiden bu proje Türkiye'yi deşifre etmek için dış güçler, ajanlar, diplomatlar, yasadışı ve yasal olmayan örgütler tarafından kullanıldı, Türkiye'yi bölme, parçalama, azınlıkları ayaklandırma, misyonerlik çalışmalarınında rahat yürütülmesi çabası için Türkiye kandırıldı. Dünya bir krizde ve avrupada bunun etkisinde kaldı, Türkiye'ye birşey kazandırmayacağıda açık A.b nin. Vize sorunu A.B ye girmeyle ilgisini kaybedicektir, Türkiye biraz daha güçlenip ekonomik bakımdan biraz daha ilerlediğinde zaten mecbur kalacıklardır. ve bu bence yakındır.

Şimdi Türkiye'yi A.B ye almadıklarını ve almıyacaklarını bilen siyasiler ve halk , Yeni dünya gelişiminde A.B yi kullanmaya başladı, gelişim ve teknolojilerden , halk ilişkilerinden kopmamak için rest çekme yoluna gitmiyorlar ve bencede doğrusu bu, A.B nin her dediğini yapmamaları gerekir ve yapılmayacaktır. Bu yolla Türkiye ilişkilerde elinde kozunu her zaman tutucaktır.

sevgili mongus,

adamlar daha dün bombaladığı katliamcı sırplara vizeyi kaldırmışlar sen vize sorunu ab'ye girmeyle ilgisini kaybeder diyorsun. ab'siz gelişim, teknoloji olmaz mı? hem neden halk ilişkileri kopsun, daha iyi olur bile. bilirsin biz türkler komşuluğu severiz ama aile içi ilişkilerimiz sorunludur. şu an yapılması gereken, derhal katılım görüşmelerine son vermek, karşılıklı mütekabiliyet esasına göre yeniden şekillendirmektir.

mongus
23-12-2009, 16:28
Herşey olabilir, Teoti ben böyle bir görüş gösterdim, Avrupayla bağımızı koparmak gibi algılanırsa halk tarafından bizi kötü yönde etkileyebilir A.B. Avrupa halkı Türkiye'te önyargılı bakmamalıdır.

basitrasin
23-12-2009, 23:26
Herkese selam.
Ben Türkiye'nin AB ye gireceğine inanıyorum. Belki bu süreç uzun sürebilir. Türkiye'nin AB üyeline karşı olanlar bunu bahane ederek duygusal tepkiler vermemizi isteyebilirler. Ancak, AB yolunda ilerleyen Türkiye demokrasi standartlarını geliştiriyor. Darbeci zihniyetler mahkemelerde yargılanıyor. Yani işler iyiye gidiyor.
Diyelim ki AB ye herhangi bir sebepten üye olamadık. Böyle bir durumda bile, Türkiye yaptığı ve yapacağı reformlarla güçlü bir ülke olacaktır.
Saygılarımla.

Engse Hohol
25-04-2017, 20:57
✔ (http://www.diken.com.tr/tarihi-karar-akpm-turkiyeyi-siyasi-denetim-surecine-aldi/) Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye'yi tekrar siyasi denetim sürecine aldı.

✔ (http://www.diken.com.tr/akpmnin-turkiyeyi-yeniden-denetim-surecine-almasi-ne-anlama-geliyor/) AKPM'nin Türkiye'yi yeniden denetim sürecine alması ne anlama geliyor?

✔ (http://www.birgun.net/haber-detay/akpm-den-turkiye-karari-156891.html) Türkiye'nin 2004'te çıktığı denetim sürecine yeniden alınmasıyla ilgili karar tasarısı oylandı.

Vefik Sami
25-04-2017, 21:35
Başlık "şık" olmamış.
Türkiye biziz.
Her ne kadar itilip-kakılan, ezilen, sömürülenler olsak da Türkiye biziz.
Siyâsi iktidâra veya AKP'ye tokat daha uygun olurdu.

Engse Hohol
25-04-2017, 21:50
✔ (http://www.birgun.net/haber-detay/yigit-bulut-tan-ab-ye-tehdit-156721.html) Yiğit Bulut'tan AB'ye tehdit söylemi; Tayyip'in Başdanışmanı Yiğit Bulut, Star gazetesindeki köşe yazısında AB'yi tehdit etti ve "Nefes aldığınız her saniye için şükredersiniz" dedi.

✔ (https://tr.sputniknews.com/turkiye/) Daha önce de Yiğit Bulut "Erdoğan'ın kılına zarar gelirse, kimse rahat kahvaltı bile yapamaz" demişti.
✔ (http://t24.com.tr/haber/erdogan-akpmnin-karari-tamamen-siyasi-tanimiyoruz,401105) Tayyip Erdoğan: AKPM’nin kararı tamamen siyasi, tanımıyoruz.

Değerli Vefik Sami, eminim arkadaş da öyle bir amaçla başlığı açmıştır. Türkiye akp ile AB karşısında epeydir kabadayılık yapıyor ve hep kaybediyor ama kazanıyormuş gibi davranıyor. Avrupa Birliği Gürcistan'a, AB Schengen bölgesinde serbest dolaşım için vizesiz seyahat hakkı verdi ama aynı hak, çoktan elde etmesi gereken Türkiye'ye verilmedi. Bir de şimdi Türkiye, 2004'te aşılan siyasi denetim sürecine girdi. Akp'nin amacı AB olmadığı halde niçin AB'den çekilmek için gerekli adımları kibarca yapmaktansa, böylesine kabadayı üsluplara başvuruyor şahsen ben burasını sorguluyorum.

NickMickyok
25-04-2017, 22:44
Akp'nin amacı AB olmadığı halde niçin AB'den çekilmek için gerekli adımları kibarca yapmaktansa, böylesine kabadayı üsluplara başvuruyor şahsen ben burasını sorguluyorum.[/size][/color][/font]

Nedeni belli.
Kabadayı üslup %40 ı elde tutuyor.Türkiyenin hakkını yedirmemiş, baş eğdirmemiş gibi algılanıyor o kesimde,

bilgivehis
25-04-2017, 22:59
Nedeni belli.
Kabadayı üslup %40 ı elde tutuyor.Türkiyenin hakkını yedirmemiş, baş eğdirmemiş gibi algılanıyor o kesimde,

Uzun söze ne hacet :)