PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilim ve Gelecek Dergisi Online Aboneligi


dilaver
22-12-2009, 03:02
http://www.bilimvegelecek.com.tr/?px=1.2.8

Artık senelik 20 tl bedelle herkes dergiyi okuyabilecek. Eski sayılara ulaşabilecek.

BG dergisi hepimizin destek olması gereken bir yayın. Okuyalım, okutturalım ve bu abonelik sistemini yaygınlaştıralım.

saygılarımla

sargon
22-12-2009, 11:44
Bu form doldurma isini nerden icat etmisler ya. Baskalari kredi kartinin bilgilerini yazar yazmaz sakirt diye parayi cekiyor. Form isi olmasaydi simdiye kadar abone olmustum bile.

dilaver
03-01-2010, 03:21
BİLİM VE GELECEK İNTERNET ABONELİĞİNE DAVET

Bilim ve Gelecek, bilimin toplumsallaştırılmasını, bilimsel düşüncenin yaygınlaştırılmasını, köktenci bir Aydınlanmayı hedefleyen bir bilim-kültür dergisi. Dergimiz, Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarının ve bilim yazarlarının katkılarıyla 6 yıldır yayın yaşamını sürdürüyor.

Bilim ve Gelecek, daha geniş bir okur kitlesine ulaşmak hedefiyle internet aboneliği kampanyası başlattı. Artık internet kanalıyla da dergiye ve tüm eski sayılara ulaşılabilecek. İnternet abonelerimiz hem yeni sayımıza hem de tüm eski sayılara digital olarak (düz metin ve sayfa görüntüsüyle) ulaşabilecekler. Böylece, abonelik tutarını ödemekte zorlanan veya sınırlı dağıtım dolayısıyla dergiye ulaşamayan (özellikle yurtdışındaki ve taşradaki) okurlarımız da Bilim ve Gelecek’i düzenli takip edebilecekler.

İnternet aboneliğinin tutarı: yıllık 20 TL (15 Dolar, 10 Euro), 6 aylık 10 TL (8 Dolar, 5 Euro). Nasıl e-abone olunacağına ilişkin ayrıntılı bilgiyi www.bilimvegelecek.com.tr (http://www.bilimvegelecek.com.tr/) adresindeki “e-abonelik” bölümünde bulabilirsiniz.

Sizi Bilim ve Gelecek’in internet abonesi olmaya davet ediyoruz. Ayrıca dostlarınızı ve çevrenizi de (örneğin bu metni ileterek) dergimize internet abonesi olmaya teşvik etmenizi rica ediyoruz.

Saygılar ve dostça selamlar.

Ender Helvacıoğlu
Bilim ve Gelecek Dergisi Genel Yayın Yönetmeni



Bilim ve Gelecek Dergisi
Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Zuhal Sokak, Gül Apt. No: 9/1 Kadıköy-İstanbul
Tel: 0216-349 71 72 ve 0216-345 26 14
E-posta: bilgi@bilimvegelecek.com.tr (bilgi@bilimvegelecek.com.tr)
www.bilimvegelecek.com.tr (http://www.bilimvegelecek.com.tr/)

dilaver
03-01-2010, 03:27
Bu kampanyaya tüm TD sitesi üyelerinin, özellikle de DÖ grubu üyelerinin istisnasız destek vermesi gerektigini düşünüyorum. Karşılaşacagınız tüm sorunlarda bana baş vurabilirsiniz.

Sargon aslında sorun zannedersem derginin sistemi kuramamasından kaynaklanıyor. O tarz biir tahsilat zannedersem epeyce masraf istiyor. BG ise kendi yagıyla kavrulmaya çalışan bir dergi. Gene de şikayetini aktardım.

BG dergisine abone olmaya karar veren arkadaşlar bu başlıgı harekete geçirirlerse faydalı olacaktır. Elbette aranızda benim gibi dergiyi basılı olarak okumayı tercih edenler de olabilir. Basılı yayının zevki her halde biz eski kuşakla tarihe karışacak.

Haydi dostlar biraz ses getirelim. BG ye abone olalım ve abone bulalım.

saygılarımla

dilaver
06-01-2010, 01:29
Bu başlıga hiç ilgi gösterilmemiş. İki şık var. Ya arkadaşların hepsi Bilim ve Gelecek Dergisi okuyor ve aboneler. Ya da şu anda Türkiye'nin en iyi popüler bilim dergisine kimse ilgi göstermiyor. İkinci şıkkı düşünmek bile istemiyorum.
Gene de bu başlığı güncelleyelim.

saygılarımla

tyd13
06-01-2010, 03:10
Azizim Başlık 65 kez okunduğundan ilgi görmüştür. Ayriyeten siz neden üyelerin bu başlığa göstermesi gerektiğini düşünür tarzda konuşuyorsunuz? Bu derginin okunmasının gerekliliğini de sorgulamak gerekiyor. O dergi Türkiye'nin en popüler bilim dergisi ise neden reklamını yapma ihtiyacı duyuyorsunuz? Popüler ise bilimle ilgilenen üyelerimiz siz reklamını yapmadan önce ulaşmış olamazlar mı? Ayriyeten o dergiden yayınlanan bilgilere başka kaynaklardan da ulaşılabileceğini aklınıza gelmedi mi?

ulpian
06-01-2010, 17:08
O dergi Türkiye'nin en popüler bilim dergisi ise neden reklamını yapma ihtiyacı duyuyorsunuz? Popüler ise bilimle ilgilenen üyelerimiz siz reklamını yapmadan önce ulaşmış olamazlar mı?

sayın tyd13,

anlamsız bir cevap yetiştirme hevesine kapıldığınız mesajları daha dikkatli okumanızı bir kez daha tavsiye ederim.

Cevap verdiğiniz mesajda söz konusu derginin ''en popüler bilim dergisi'' olduğu değil, ''en iyi popüler bilim dergisi'' olduğu söylenmekte.

saygılarımla

sargon
06-01-2010, 19:22
Ben abone oldum. Abonelere sadece simdiki sayidan itibaren okuma olanagi verilmiyor, eski sayilar da okunabiliyor. Su anda 71. sayi cikmis durumda, internette ise 26. sayidan itibaren okuyabiliyorsunuz.

Bu arada kisa bir dönem de olsa birlikte calisma olanagina sahip oldugumuz ve genc yasta yitirdigimiz sevgili Serhat Ozyar da derginin kurucularindanmis. Bu vesileyle onu da anmak isterim.

frodo
06-01-2010, 20:27
Bir not daha "popüler bilim dergisi" çok bilinen ünlü anlamında değildir. Bilimi biz sıradan
insanların anlayabileceği biçimde sunma anlamında popülerdirler. Örneğin Science ve
Nature bilim dergisi iken New Science popüler bilim dergisidir.

tyd13
06-01-2010, 22:09
sayın tyd13,

anlamsız bir cevap yetiştirme hevesine kapıldığınız mesajları daha dikkatli okumanızı bir kez daha tavsiye ederim.

Cevap verdiğiniz mesajda söz konusu derginin ''en popüler bilim dergisi'' olduğu değil, ''en iyi popüler bilim dergisi'' olduğu söylenmekte.

saygılarımla
Azizim Yazılan cümle yanlış anlanabilir. "En iyi popüler" denilirken "En iyi ve en popüler" denilmek istenmiş olabilir. Fakat konumuz bu değil. Bilimle ilgilenen veya bir konuyla ilgili araştırma yapan bireyler Bilim ve Gelecek Dergisi gibi bir dergiden mutlaka haberdar olacaklardır. Abone olmak isteyen bireyler de abone olacaklardır. Israrlı şekilde konunun ilgi görmesini istemeyi ve reklamını yapmayı ne şekilde değerlendiriyorsun bilmiyorum. Fakat insanların her konuya ilgi göstermesi gerektiğine dair bir hüküm göremiyorum.
Anlamsız cevap yetiştiren ve konunun özünü anlamayan sizsiniz.
edit

incik
11-01-2010, 00:02
Ben 6 aylık abone oldum. Dergininde gelmesini istediğimden internet aboneliği değil sadece aboneliğim. Destek olmak ilk hedefimdi. Tabi aldığım dergileri gençlerle paylaşacağım. Bu kampanya çok iyi oldu. Netten makalelerin paylaşılması bilgi hazinesinin dergilerde kalmasını önledi diye düşünüyorum.

tensiz.denek
11-01-2010, 04:07
Pazartesi ilk iş ben de abone oluyorum. Ödemenin sadece havale veya taahhütname çıktısıyla yapılması bu online aboneliğin önünü tıkıyor gördüğüm kadarıyla. Oysaki birçok banka sanal pos hizmeti veriyor. Ödemelerin bu şekilde yapılması BG için de dezavantaj, ödemeleri teker teker takip edip fişlemek çok daha zor oluyor olmalı. Fakat kaçırılmaması gereken bir kampanya.

dilaver
11-01-2010, 04:15
Evet yavaş da olsa yol almaya başladığımız gözükmekte.

Önümüzdeki Şubat sayısında tam da bizim sitenin ilgi alanına giren makaleler yer alacağını öğrendim. Pek çok başka dergi de var, ama yaratılışçılıgı ve akıllı tasarımı olduğu kadar dinleri de eleştiren tek dergi, yanlış bilmiyorsam.

Böyle bir dergiye destek vermek TD sitesinin bilinçli üyelerinin önde gelen görevi olmalı diye düşünüyorum.

Haydi biraz silkinelim ve daha fazla aboneye ulaşalım. Abone olalım, abone bulalım. Bir bilim dergisinin okuyucu kitlesini binlerle değil, onbinlerle ifade edilebilecek sayılara ulaştıralım.

sayygılarımla

saroz
11-01-2010, 12:04
Bugün bende abone olacağım:)

dilaver
16-01-2010, 22:52
güncelleme

saroz
16-01-2010, 23:23
1 yıllık abone oldum, sayıları keyifle okuyorum.

dilaver
04-02-2010, 21:33
güncelleme

dilaver
11-12-2012, 21:54
En son 2010 da güncellemişiz. Aradan geçen zamana uygun olarak tekrar güncelleyelim.

saygılarımla