Orijinalini görmek için tıklayınız : mucizeye gel!!!
1)Bizim, göğü kitabın sahifelerini katlar gibi katlayacağımız gün, ilk yaratmaya başladığımız gibi, yine onu (eski durumuna) iade edeceğiz. Bu, Bizim üzerimizde bir vaiddir. Elbette, Biz yapıcılarız. (Enbiya Suresi, 104)
evren belli bir genişlemeden sonra kendi içine doğru çökücektir.ve bu mukaddes kitapta var.
2)Orda (yerde) onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti, onda bereketler yarattı ve isteyip-arayanlar için eşit olmak üzere ordaki rızıkları dört günde takdir etti. Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi; böylece ona ve yere dedi ki: "İsteyerek veya istemeyerek gelin." İkisi de: "İsteyerek (İtaat ederek) geldik" dediler. (Fussilet Suresi, 10-11)
Dünya başta sıcak bir dumandı.
daha sayacam ama kolum ağrıdı!!!:typing:
ozgur_beyin
23-12-2009, 17:11
sultan pi sayısıda varmı kuranda acaba
Sayın Sultan,
Bir müslüman olarak size dostane önerim ve tavsiyem. Daha özenli, daha detaylı konuyu açmanız. Mucizeye gel şeklinde bir başlık açmanız gerçekten tuhaf ve anlamsız. Peygamberimiz, Kur'an-ı, Allah'ı anlatır iken böyle mi davranmıştır sorarım...
Daha örnek olacak şekilde davranmak bizim dinimizin de bir parçasıdır.
İleri gitmiş veya yanlış anlaşılmışsam özür dilerim.
Saygılarımla
Sevgili Sultan ;
"evren belli bir genişlemeden sonra kendi içine doğru çökücektir"
dedirttiren nedir size?
"Dünya başta sıcak bir dumandı." diyorsunuz ayette sıcak bir duman olanın gök olduğu yazıyorki ,ikisinede gel deniliyor.
Evladım yazarken birde oku.
Göğü kitabın sahifeleri gibi katlamak?
Eğer göğü düz bir tepsi gibi düşünürseniz bunu söylersiniz. Demek ki Muhammet göğü düz başka bir tabir ile iki boyutlu sanıyormuş. Bir tavan gibi. Ama uzay üç boyutludur. Allah'ında bunu bilmemesine imkan olmadığına göre, Kur'an insan ürünüdür ;)
bir de bize diolar kurandaki ifadeleri cımbızlamayın die
daha sayacam ama kolum ağrıdı!!!:typing:
copy paste'le kolun ağrıyorsa 2 kelam etsen nerelerin ağrır merak ediyorum sultan kardeş...
2)Orda (yerde) onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti
atma hocam,din kardeşi değiliz!
dağların tektonik kıta çarpışmaları,volkanlar ve buzulların etkisiyle oluştuğu biliniyor.yani allah koni gibi dağı getirip ağrıya koymadı.bunu biliyoruz.google diye bir şey var.araştır,sende öğren.
ayrıca dağlar sarsılır.(volkanik patlamalar ve depremler.bir de heyelanlar var.)
yemedik yani bunları sultan.
bir bektaşi fıkrası var dı ,tam hatırlayamadım şuan.
ama idris in berberliğinden,eyyüb ün devesinden ,salihin sabrından,lut un tufanından,nuh un halkının escinselliğinden,yakubun kuyuya atılmasından,yusufun ağlamaktan kör olmasından,isanın kızıldenizi ayırmasından,musanın oğlunu kuban etmesinden,bahseder ve sorar
bu kadar ibretlik olayın neresi yalan baba erenler der?
ben sana ne diye bilirim ki sultan arkadaş
çabalarını taktir ediyorum.
ve diyorum ki
HEEEE SENİN EŞŞENİN GUYRUUU GÜDÜK.